(30 april)

Nu är jag redo att gå till alby till majbrasan ;) Har sminkat mig ovanligt mycket för att vara jag faktsikt, är inte så förtjust i att vara supersminkad. Men, men, nu är det valborg och då får man faktsikt sminka sig lite mer än vanligt.

Hehe, jag sitter i en säng därför är det en nalle bakom mig :P


Ska vara med Erica och Kimberley, och så ska vi möta upp en vän till Erica som har en vän med sig.

Och som jag sett fram emot ett tag nu... Nu ska jag köpa min melon-rem! Om det inte går att köpa melon-remmar, då blir jag ond och förbannar den människa som.. Haha gammelsvenska, nä men då blir jag ledsen :(


(30 april)

Är nu tillbaka från en liten shoppingtur med mamma. Det första vi gjorde var att mamma skulle tasin B12 spruta, jag vet inte hur men hon lyckades övertala mig att följa med och titta på. Uäääkkk var äckligt och hemskt det var, hata sprutor!


Sen åkte vi till Farsta och jag testade lite skor och testade även ett par skitsnygga svart jeans! Jag köpte dem, de var otroligt sköna, uttöjbara, jättetajta och inte så dyra. Jag köpte dem på Salt.

Mina balskor köpte jag på Din sko för de var den enda affären typ som sålde balskor. Jag köpte ett jättesött svart par som jag kan använda på lite finare kvällar. Storlek 37 var för stort så jag fick köpa ett par i storlek 36, haha :P Mina fötter typ bara krymper ju.
Klacken är 10 cm hög, men skorna är ändå väldigt sköna :)
Här är bilder på både jeansen och skorna:



Mina ben såg långa ut i de där skorna och jeansen :)




För några månader sedan så kontaktade jag djurmagazinet om ett önskemål om att köpa in Flying saucer wheel. Idag mejlade de att de fått in detta hjul så jag gick och hämtade ut det och betalade. Gav också önskemål om att de skulle köpa in Oxbow fodret, så det kommer om 2 veckor.
Sen så köpte jag också två hamsterleksaker som Linnea ska låtsas ge till mig i födelsedags present ;)

Flying saucer wheel


Allt som köptes idag:

Allt det där gick endast på 995 kr! Så jag är supernöjd och tycker att jag fyndat lite ;)


(30 april)

Idag ska mamma och jag till något köpcenter och köpa balskor till mig. Jag vill ju egentligen inte sätta på mig ett par högklackade skor igen, eftersom jag hatar högklackat, det gör ju ont. Men vill man vara fin så får med lida pin :) Men inte högklackat över 10 cm, inte när jag är så ovan.

Sen så ska jag också köpa ett bantingsfoder till Eternity, Oxbow Healthy Handfuls som är ett pelletrerat foder. Och så ska jag köpa ett stort hjul till henne :)


(30 april)

De här hamsterleksakerna är lite vill ha saker:

Hmpf, det är billigt. Köpa eller inte? Nja, får vänta lite ifall jag ska till veterinären med Eternity och lägga ut 500 på det. Ska ju trots allt till Kreta och behöver lite fickpengar till det, och en ny mobil ska jag ju köpa. Men de där sakerna kanske jag köper lagom till Eternitys födelsedag (31 maj) ;)



(29 april)

Tog mig 3,5 timmar att städa hamsterburarna idag, det var lite jobbigt. Men jag kände mig duktig efter.
Jag gick sen ut på med hundarna och fotade lite mer till mitt bildprojekt i skolan, de fem elementes: vatten, vind, jord och ande.


Vatten

Jord


Vind

Jag behöver nog fota om vind en annan dag, det är lite svårt att få det på bild.

Eld och ande har jag redan bild på:

Eld (min hunds hår so brinner)

Ande

Det här bildprojektet kan nog bli helt okej, sen när jag redigerat och så, då kan det nog räcka för ett Vg i alla fall.

Någon gång den här veckan så tror jag nog att jag ska besöka en veterinär med Eternity, hon är nämligen otroligt överviktig. Hon har nog fel på ämnesomsättningen eller nått sånt, så jag vill att en veterinär ska kolla igenom henne. Det kommer väl gå på 500 spenn, men det får man lägga ut för sina små hamstrar när det behövs.

Se så mycket överflödigt fett hon har :/


(29 april)

Fortsätter på det inlägget som jag skrev lite tidigare där jags krev såhär:
"För några dagar sedan hittade jag dessa två låtar, jag tycker att de är ganska bra. Kommer de bli 2 hitar? Jag tror att de kan bli det."

Jag la upp The Wanted med Chasing The Sun i förra inlägget.

Här är den andra låten som är Nelly Furtado med Big Hoops, kommer det bli en hit?


(29 april)

För några dagar sedan hittade jag dessa två låtar, jag tycker att de är ganska bra. Kommer de bli 2 hitar? Jag tror att de kan bli det.

Första låten är The Wanted med låten Chasing The sun, kan de bli en hit?



Lägger upp nästa låt i ett annat inlägg eftersom man inte kan lägga upp 2 videos per inlägg.


(29 april)

Vågar inte gå upp ur sängen, jag känner att jag har träningsvärk :O Jag hatar då att gå upp och grimasera för träningsvärken.
Idag ska jag plugga och städa hamsterburar, tråkigt :(
Haha, det häör stämde in så väl på mig som liten:


(28 april)

Ridpass 1, uteritt på Chiko:
Jag fick Chiko på uteritten idag eftersom han kan vara busig, jag blev superglad eftersom jag älskar att rida ut på honom :D
Han var väldigt taggade och superpigg hela tiden. Varje gång vi skulle trava så galopperade han istället i kort galopp och vägrade trava, han galopperade i sidled och så taktade han ibland. När ledet stannade så blev han rastlös och bara snurrade runt och gick hit och dit och vägrade stå still, småstegrade också. Sen skulle vi hoppa diken och då stegrade han en hel del och hoppade hit och dit och var supertaggad, han hoppade rätt stort över dikena. Så han stegrade en del, galopperade mycket, slog med huvudet, taktade och var glad idag :) När vi galopperade på utevolten så gick det rätt bra.



Vilket steg ;)

PPTTRRROO!

Det var en jätterolig uteritt i alla fall, jag älskar verkligen att rida ut :)

Efter det så köpte jag en calippo shoots, mums! Sen byggde vi som skulle hoppa och några till hoppbanan till träningen

Ridpass 2, hoppträning på Picco
Jag hoppade ju Picco idag, träning inför lokaltävlingen.
I början så tränade vi på att göra en massa serpentiner och volter runt hindrerna och galopperade som vanligt, jag tänkte på att få upp huvudet på honom.


I galoppvolten


Jag tyckte att hoppningen gick suveränt idag på Picco! Det känns som jag kommit på hur jag ska kunna ta tillbaka honom nu i galoppen utan att det blir dragkamp. Han var lugn för att vara Picco, ibland fick jag till och med gasa på och använda spöet eftersom han var lite loj. Han var GRYM på omhoppning idag! Superenkel att svänga och så :) En gång så gjorde jag egentligen en för snäv sväng så att han var tvungen att hoppa megasnett, i sidled och han hoppade! Grym ponny, så grym och bäst han är :)
Inte ett enda hinder rev han idag, grym ponny ;) Det enda som jag måste tänka mer på är att få upp huvudet på honom, han blev lite lång och låg med huvudet idag, så det får jag tänka mer på nästa vecka. Nu har jag i alla fall höjt mitt självförtroende, det kändes bra idag så nu SKA det gå bra nästa vecka!


Bilder fotade av Fanny T idag:

Omhoppning






Foton fotade av Hanna S:







Han var i alla fall skitgrym och duktig idag Picco :)



Sen efter så var jag sååååååååå himla svettig!


Det jobbiga sen var ju att plocka bort banan, alla var ju hur trötta som helst. Fast på något sett så måste jag haft energi kvar, för jag sprang omkring och hoppade över hästhindrerna och Jessica höjde och höjde hela tiden. Jag hoppade över 1,10 cm utan häst 3 gånger :D jag är som en liten groda, som jag sagt förut ;)
Vi som hoppade idag plockade undan hela hoppbanan! Vi var bara tre stycken supertrötta småflickor. Det tog ett tag, det var ju flera infångare och massa bommar... Efter det så fick vi bullar och saft :)

Sen somnade jag nästan på golvet i bostad eftersom jag avr så utmattad :(


Juste, hela min ridstrumpa och en del av mina ridbyxor är helt leriga efter att Chiko skvätte en massa lera på mig när jag hämtade honom från hagen.

Sen när jag ringde mamma för att fråga om någon kunde hämta mig så sa hon nej eftersom pappa för 10 minuter sedan hade hämtat Vendela i stallet och de orkade inte åka tillbaka precis. Jag hade precis missat det ju så jag blev arg då och stannade i bostadshuset ett tag.

Sen när jag stod på busshållsplatsen så åker Vendelas (min storasyster) pojkvänd förbi med sin bil och ger mig skjuts hem :D Det var ju en bra timing, och skönt!


(28 april)

Idag ska jag rida, Emma rider istället för mig när jag ska till Kreta.
Mamma sa till mig så att hon förra veckan fixade så att jag skulle ha Picco de två senare gångerna, alltså idag och nästa vecka. jag vill inte rida ut på Picco :( han blir så stark och vill gå om alla hästarna ju...
fast han verkar hoppa stort över diken det är bra. Lånar denna bild från Josefine, det får jag nog ;)


Han är automatiskt pigg i alla fall :)
Sen blir det hoppträning på Picco, jag har ju faktiskt de senaste gångerna jag hoppat honom hittat lite knapparna på honom. Första gången jag hoppade honom så blev jag drfagandes i munnen som han hatar och det gick galet fort och han var ju superstark. Sen hittade jag mer och mer knapparna på honom, på hoppclinicen så kunde han faktiskt gå i en rätt kort galopp och det kändes bra.

DEN! Den galoppen vill jag ha! Picco har huvudet uppe och så gasar man på så at det går fort, för det ska göra det i hoppning.
Omhoppning kanman göra på Picco om han vet att det är omhoppning, han kan flyta ut lite men det ska nog gå bra :) Det var ju inga mega superduper svåra svängar direkt.


(27 april)

Ja vad ska man säga, som jag brukar på fredagar så har jag ridit en stund med Emelie och sprungit omkring i stallet. har även ätit en mugg full av grädde, för det är gott :D

Har sen fotat och tittat på första gruppen som hoppade idag. Sofia som också ska tävla Picco tränade ju idag och jag ska träna imorrn. Han var ju helt galen idag, han såg skitstark och superpigg ut. Hur ska det går för mig imorrn? :O
Själva fotningen gick sämst, vårat stora objektiv har typ gått sönder? Det objektivet tog helt plötsligt mega suddiga bilder även fast jag hade rätt iso-känslighet och inställning. Så jag fick ta det lilla objektivet, bilderna blev lite bättre men ändå sämst..

Nikita och Daisy

Madde och Caffe

Sofia och Picco

Cornelia och Dingo

Det är brsuigt på bilderna eftersom jag hade den högsta Iso-känsligheten, 6400. Annars blev det mega suddigt, så var tvungen att ha på den iso-känsligheten, vet intr vad som hänt med kameran :/



(27 april)

Idag hade jag nationellt prov i Engelska, uppsats. Man fick skriva om något/något som förändrat något i ens liv eller en själv på engelska. Jag skrev om mina hamstrar såklart, för de har självklart förändrat mig och hjälpt mig att finna mig själv bättre. Det blev väldigt mycket, en hel del A:4 ;) Det var kul att skriva om något som jag tycker om, och dela med mig av det.


På lunchen åt Erica och jag kladdkaka hemma hos henne och kom försent till lektionen efter, höhöhö så busigt ;)

Erica och jag hade muntligt i spanska idag. Det kändes lite trögt och inte så bra för mig, men jag fick ju ihop ett par meningar och frågor och så med ett par eh, öh, äh i mellan. Tydligen så var det bra för Erica och jag fick MVG :)


Nu ska jag till stallet och rida gossen Hamilton!


(27 april)

Julia om (26 april):

Har inte ni betygssystemet A,B,C,D,E och F? Jag trodde alla skolor i hela Sverige har ädrat så? Undrade bara ^^
svar: Men jag går i en lite efterbiven klass, så de skulle typ balla ur och inte fatta något om vi fick A-F. Hahaha, nä jag skoja bara :) Men eftersom A-F inskaffades detta år när vi redan gått ett år med betygskriterierna Ig-Mvg, det är annorlunda krav för Ig-MvG, så för att inte vi ska behöva ändra för mycket på allt så fick vi ha Ig-Mvg detta år. Nästa år på gymnasiet när vi börjar ny skola så får vi F-A .Det känns bra att ha ig-MVG, det skulle kännas bättre med ett MVG - än ett B :)

Början av åttan, jag sitter och studerar ;)

Idag så blir det ridning på lille Hamilton. Beroende på om det regnar eller inte, så kör jag galet eller dressyr :) Sen ska jag titta på när några i ponnycupslaget hopptränar ikväll, för jag ska ju träna imorrn.

Jag har inte bestämt mig för om jag ska hålla Picco i en kort galopp imorrn på träningen, eller köra lite mer tävlingsgalopp. Kanske kort galopp men framåt, inte hålla upp honom för mycket för då kan han ju riva.


(26 april)

Idag hade jag sångprov, jag sjöng "Sweet Home Alabama". Måste säga att jag tyckte att det kändes riktigt bra, min röst kändes stark och säker och jag var inte osäker alls. Så jag fick MVG :D
Vi fick också tillbaka våra matteprov idag, jag fick MVG - :D Hade ett halft fel. Matte som jag inte är så bra på, så jag är supernöjd verkligen!

Och så var jag hjälpreda åt Erica idag som hade en idrottslektion som jag också tyckte var superrolig, hon fick MVG på det, så det är ju värsta MVG dagen idag ju ;)

Efter skolan följde jag med Erica hem och bakade en kladdkaka, det var ett tag sen vi bakade en kladdkaka, så det var kul :) Sen gick jag till pizzerian och åt hamburgare med grannarna och mina föräldrar, sen gick jag hem i regnet :( Och nu vill min syster tvinga ut mig i regnet igen för att gå ut med hundarna :(


(25 april)

Anonym om (25 april):

när kommer du byta header? Du har haft den där vääääldigt länge! :P
Svar: Hmpppphh.... Jag vet inte riktigt, har inte tänkt på det. Jag behöver nya bilder för det. På lördag har jag träning då kommer jag kanske få ett par lite snygga bilder, och från lokaltävlingen så får jag säkert någon bild till. Så efter lokaltävlingen så kommer jag nog ta och skaffa mig en ny header, eller efter kreta resan så att jag kan ta med lite sånna bilder också. Haha jag vet inte riktigt, när jag har tid :)

Dingo och jag på en ponnycupsmatch i början av 2011. Han var ju typ min ponnycupshäst förra ponnycupsåret, jag hade honom på alla mina hemma matcher.

Aja, nu ska jag väl sova, ska upp lite tidigare imorgon för att vara assistent åt Erica på hennes egna idrottslektion imorrn :)


(25 april)

OMG, kolla vilken stor val!


Vad roligt att klappa en vild val :P

Lite fler roliga/söta bilder:



Photoshop va? ;)







Elefantkram


(25 april)

Är man trött när man tänker att "oj, jag fyller år om 6 dagar. Fan, när ska jag ha tid och köpa present till mig själv?" Haha, jag slipper ju göra det för denna gång ;)
På lördag så rider Emma istället för mig, jag har en känsla av att jag kommer få rida Lady på utevolten, det vill jag inte :)

Haha, jag kommer ihåg det här (jag vet att jag har sääämst sits!)

Galet på sandvolten :)
PÅ lördag ska ju ju träna, så jag behöver inte rida lektionen då.

Liten rolig serie:


(24 april)

Red Ruudi idag. Eftersom han inte gått lektion sen i lördags så ska jag säga er att han hade en hel del energi i början. Han kändes jättekonstig i början, han ville inte alls ställa sig eller forma sig efter innerskänkeln, han bara sprang och sprang! SEn var det som om det sa "klick", och plötsligt blev han fin och kunde gå relativt stadigt och fint.
Idag så hittade jag honom väldigt bra i vänstergaloppen, det är nog första gången som jag faktsikt kan få honom i form i galopp stadigt  flera varv. Dock så gick det sämst i högervarvet som är hans svåra varv... Han bröt av hela tiden och var stark och inte sammarbetsvillig, hittade hon lite på slutet, men inget som jag blev nöjd med. Han blev sen superutmattad och orkade knappt med något. 
Det här lektionen gick ändå rätt bra, det kändes som om Ruudi gick i en stadig och lite högre form idag, är nöjd ändå :)

En av de första gångerna jag red honom, i somras/höstas :)


(24 april)

Idag så joggade vi 3,6 km på idrotten, jag har inte joggat en endaste gång det här året (lat som man är). Men det gick ovanligt bra, det var lite i slutet som jag började känna mig lite trött. Jag och Erica var de snabbaste tjejerna, tjejerna med fart det är vi de!

Jag fattar faktiskt inte varför jag har kondition, jag är hur lat som helst ju... Kanske så är det så att om jag vistas kring människor med bra kondition så för de över lite till mig och så blir jag en superduperhjälte snabb! Haha, om det ändå vore så ;)

Idag så ska jag rida 19:10 för Mikaela. Emma i min parallell klass frågade idag om jag kunde byta lektion med henne, jag sa ja. Fast jag ska rida på lördag eftersom jag vill rida ut på Lady :D Och gången efter så MÅSTE jag rida, eftersom det är dagen innan lokaltävlingen. Jag har faktsikt aldrig fått rida honom denna termin utom på hopp clinicen, Sofia har ju fått ha honom en del denna termin men inte jag eftersom jag ridit honom förut en del.

Jag har förövrigt anmält mig nu till lokaltävlingen, haha vi är bara 4 i min klass... I Sofias klass var de 9 stycken hittils, så det är fler placeringar i hennes klass.
På fredag så ska inte jag hoppträna, utan då ska Sofia hoppträna på Picco. På lördag däremot, så ska jag hoppträna Picco med Dingo och någon mer clear round häst.

Hoppas verkligen att Maria inte har med en sån där jobbig omhoppningssväng på träningen som förra året. Haha jag fick försöka tre gånger för att ens klara av svängen med en galen Picco...

Idag så hoppas jag på att få Globus på lektionen, var ett tag sedan och han är så go att rida tycker jag :) Jag vill inte ha Lady i alla fall...



(24 april)

Gud, igår kom det mer information om papova viruset. Det är så smittsamt att en smitt värd kan bära på Papova viruset i kläder, håret m.m. i 3 månader! Det smittas genom dammpartiklar, hårstrån, mjäll m.m. Hamstrarna kan ha papova utan att det syns, för det är tumörer som angriper kroppen inuti, så det är väldigt smärtsamt. ALLA hamstrar som varit i samma rum som importhamstrarna bör avlivas eftersom det är så smittsamt och att man aldrig riktigt vet om de har papova, det går inte att göra tester.. Jag vet hittils 2 uppfödare som måste avliva sina 40 hamstrar pga att de haft importhamstrar i en annan del av sitt hus. 2 uppfödare till får inte sälja sina djur till de dör, men jag undrar om de inte avlivar sina djur ändå. Även då om de avlivar ¨så måste de vänta ett år innan de får köpa en ny hamster, eftersom papova viruset överlever en del bakteriadödande medel, så burarna kan ha papova på sig länge.

Det blir i alla fall inga utställningar det här året, det är bra det, jag hade inte vågat gå på en i alla fall. Jag skulle inte vilja smitt mina guldhamstrar.
¨

Tänk att jag bara har 2 guldhamstrar nu, och jag som kallar mig själv för guldhamstermänniska. Jag är nog mer än dvärghamstermänniska, fast jag kan ju mer om guldhamstrar. Jag saknar i alla fall min Ella grymt mycket :(


(23 april)

paulina  ([email protected]) om (22 april):

får man pengar för sina betyg?

Svar: Nej, alltså mina föräldrar ger mig pengar efter hur bra mina betyg är. Jag får 300 för varje MVG och 100 kr för varje VG :) Så över 2000 kommer jag i alla fall få, kanske 3000 :D För dessa pengar ska jag köpa mobil för.

Fast betygen får man ju inte förens i juni, tråkigt nog...


(23 april)

Nu har min converse kommit som jag köpt från morfar :) De var en aning mörkare vad jag hade väntat mig, men de passade :)


Nu sitter jag här i min säng med Tingeling och ska snart försöka plugga...


Jag kan bjuda lite fula foton som blev tagna nyss med web-camen:

Titt ut säger Tingeling som sitter under min haka

Två lite galna på bilden, en hamster och en människa

Pusspuss, från Tingeling


Haha, inga kommentarer..



Haha, ja så kan det se ut minsan :P


(23 april)

Jag är som många andra väldigt ledsen över att Hell ska lämna oss. Han ska avlivas på fredag :'( :'( Jag har några minnen med honom. En gång fick jag honom på en A:0, det gick inte bra. Han hoppade undan för ett solhinder, men det var kul ändå :)


Sen så fick jag även sätta igång honom i höstas efter att han varit halt. Han var rolig att sätta igång, lite dampig ibland som när han lekte rodeo och sparkade bakut, på bakut, på bakut och var lite tjurig. I spiltan var han livsfarlig, haha men ändå kelig :)
På småponny gillade jag att rida Hell eftersom han var bra på 123-leken och han böjde enkelt på nacken.

Vill verkligen inte att han ska avlivas, så det är verkligen supersorgligt :(

Han kunde vara en fin polle, efter lite tillridning i ett par dagar. Det kommer vara tom i stallet utan honom! Jag hade ju faktiskt önskat att få rida honom på lektion den här terminen, mend et blev aldrig av. Som tur var så gick det väldigt bra sista gången jag red honom, han var superfin och rolig och snäll att rida då. Kommer verkligen sakna den lille halvfjordingen!


(23 april)

Tänkte berätta lite om en riktigt sorglig grej i "hamstervärlden". Det finns ett virus som endast kan drabba guldhamstrar som heter papova viruset. Det är vårtor som sätter sig i ansiktet, de hamstrar som har det dör, de ska därmed avlivas när sympton på papova visas, hamstrar som haft kontakt med papova smittade hamstrar ska helst avlivas. En hamster kan bäras på papova viruset i 8 månader innan de får det.
Förra året importerade en uppfödare guldhamstrar från Tjeckoslovakien. Efter någon månad visades det att papova viruset kommit till Tjeckoslovakien. En av de tjeckiska hamstrarna som importerades till Sverige hade i alla fall papova viruset. Så nu finns det papova i Sverige, skittråkigt. Det är en mycket farlig och smittsam sjukdom som drabbade Sverige väldigt hårt 2005. En uppfödare har nu drabbats väldigt hårt och måste avliva sina 37 hamstrar, så himla sorgligt :( De andra uppfödare med importhamstrar får inte sälja sina djur, de måste behålla alla sina djur och hamsterungar i 8 månader innan de får börja avla och sälja djur igen.

Så himla tråkigt att det här har dykt upp i Sverige, tycker så synd om de uppfödare som drabbats av papova :( Jag är i alla fall glad att mina 2 guldhamstrar är friska, och glad att det här inte kan drabba dvärghamstrar. Jag kommer i alla fall inte att våga köpa någon guldhamster från någon uppfödare det här året i alla fall.

Utställningar kommer det nog inte heller vara på ett bra långt tag :/ :(


Aja, jag ska vara glad över att mina hamstrar mår bra och är friska. Det är det viktigaste för mig nu, att de har det bra. Mina små pälsbollar :)


(22 april)

Måste säga att jag är stolt över mig själv idag, jag arbetade superhårt idag på syslöjden! Jag gjorde lika mycket idag som jag brukar hinna med på tre syslöjdsgånger, skitgrymt! Jag har börjat på ett par svarta mjukisbyxor, har gjort ett par rosa förut men de var lite för små.
Mina rosa mjukisbyxor som jag gjorde för ett år sedan, jag prövade byxorna på bilden (jag gick inte omkring med dem i skolan, jag hade andra byxor)

Haha, lite jobbigt med bebisar?



(22 april)

Jag börjar lite lite irreterad på att Amandus hela tiden blir nominerad i Big Brother, jag blir ju av med mina pengar i mobilen :( Det var skönt att han blev kvar igår, nu har han slagit Jimmy, Joe och Hulda :)

Juste, jag kollade om jag hade kommit in på mitt gymnasium igår. De hade jag, jag hade 70 poäng över lägsta intagningspoäng :P Så det blir Vittra gymnasiet i höst :)


Nu vill jag bara gå ut grundskolan... Nu känns det såhär onödigt att försöka få bra betyg i alla ämnen, jag behöver ju inte det alls. Fast i och för sig, jag får ju pengar för mina betyg sen, så jag får kämpa på lite till!


Tingeling

En liten fotosession på Tingeling:





Vart är Tingeling? ;)


Hon är en söt och rolig hamster hon, lilla Tingeling :)


(22 april)

Har umgått en massa med underbara Spot! Jag hade hand om honom och lede honom på två hästvettskurser utomhus. Han var på lite dåligt humör i spiltan och förskte sparka de små barnen, så jag fick ta över till slut, men annars var han superduktig! Han var väldigt pussvänlig idag, haha. Jag får egentligen inte pussa honom på mulen för mamma (hehe, eftersom han är som han är), men jag bryter gärna mot den regeln. Han är underbar att pussa på, för han pussar tillbaka och är väldigt kelsjuk av sig :)


Spot följer efter mig på betet

Jag skötte honom ordentligt idag. Jag sköljde av hans benskydd, smörjde hans träns och sadel noggrannt, mockade hos honom, smörjde hans halsring, borstade honom, kelade med honom och tvättade hans vägg. Om jag kommer få en egen häst, så är det Spot jag vill ha, ärligt talat så väljer jag honom framför en ridbar ponny. Jag bryr mig inte om att jag inte får rida honom, tänk bara att varje dag få gå omkring med honom i skogen, tömköra honom, lära honom kommandon m.m. Grymt kul skulle det vara :)



När jag kom hem så tog jag tag i mina sysslor på direkt, jag plockade ur diskmaskinen, torkade av spisen och diskbänken, klippte hundarnas klor och gjorde kattlådan. Då kunde ag med gott samvete ta ett bad, men det gord eag inte eftersom varmvattnet tog slut efter att mindre än halva badkaret var fullt, grrr.... Då fotade ag Tingeling lite grann, bilder kommer i nästa inlägg ;)


(22 april)

Idag ska jag till stallet och vara lite ridlärare på två hästvettskurser. Jag ska få en bunt smår barn och lära dem hur de ska sitta upp på Woody.


Sen blire pluggilipluggplugg idag också!

Nästa vecka har jag inte så mycket planerat på fritiden. På fredag har jag ponnycupsträning som även kommer vara träning inför lokaltävlingen, så en del av träningen eller hela så kommer jag troligen hoppa Picco.

Den lille filuren :) Det ska bli skoj.


(21 april)

Hej, jag heter Robert

Hahaha, hoho det skulle vara roligt om mina hamstrar hade sånna här gamla namn som Robert, Yngve, Inger, Barbara, Henry...

Blev bara lite inspirerad av en reklam på tv :)


(21 april)

Red Lady idag. Kan väl säga att det inte så värst bra. Jag kan verkligen inte rida för min egen mamma, det går inte. Jag vet inte varför, men jag blir jättearg av att rida för henne, hon gör inget fel utan jag blir bara arg. Jag kan typ inte koncentrera mig på ridningen eftersom jag bara tänker på vad hon tänker om mig, jag tänker att hon tycker att jag är sämre än alla andra, såklart så rider man inte bra då. Enda gången som jag egentligen kan rida för min mamma är vid hoppning, jag är mycket bättre på det än dressyr, det är också roligare och jag kan knappt bli arg då.


I början när vi galopperade i ridhuset så gav jag upp med att försöka forma henne och så, och rejsade istället! Har aldrig sett Lady rejsa, men hon var ju grymt kul att göra det på :D Men jag är ju också en naturbegåvning på att rejsa, så, haha nä ;) Men själva arbetet och så gick skitdåligt. Lady var verkligen otroligt spänd och stressad hela tiden och kunde inte slappna av, det gjorde mig på dåligt humör och på ännu sämre humör eftersom jag red för mamma. Då gav jag upp. Jag gick bort från övningen och skrittade omkring inne i volten och försökte bli av med mitt dåliga humör. Jag brukar inte bli arg i ridningen, men jag var riktigt arg då så jag gick in på mitten för att inte låta min ilska gå ut över hästen. Sen tränade jag på att få henne lugn i skritt i volten, sen när det var typ 10 min kvar av lektionen kunde jag trava med de andra och då blev hon väl helt okej fin.

I dressyr så gillade jag inte Lady så mycket, men jag skulle kunna tänka mig att ha henne igen för en annan ridlärare. Nästa vecka är det uteritt och då är hon nog rolig :D
Efter lektionen idag funderade jag på att byta grupp, jag vill fortfarande det. Men det finns ingen grupp som jag vill byta till, jag vill helst rida på lördagar. Och på fredagar har jag hamilton så jag hinner inte rida då. Så jag får väl försöka gå kvar i min grupp en termin till, sen går jag kanske upp på storhäst.

Jag vill gå ner på småponny igen ju, det var ju den roligaste tiden i ridningen ju :(

Spot, fina spot !

Har också pratat med Maria om lokaltävlingen. Jag och Sofia ska tävla olika klasser men på samma höjd, det fanns två likadana tävlingar under dagen. Men Sofia ska troligen tävla på förmiddagen och jag på eftermiddagen, båda L:D + 5 cm. Så vi får båda tävla omhoppning! :D Om 2 veckor är tävlingen, wiie !

Idag på hundhoppningen så kom jag och Zingo trea i 30 cm-klassen. Även om det blev lite missar som att Zingo ramlade på huvdet en gång efter ett hinder så att jag böjde mig ner och borstade av henne, och att hennes halsband ramlade av och då även kopplet så jag fick köra vidare utan koppel, men det gick bra ändå :)




(21 april)

Valde till slut att rida min dressyr lektion idag och inte voltige. Har nu fått reda på att jag ska rida Lady idag, det kan nog blir intressant och kul :) Var över ett år sedan jag red henne sist, men vad jag kommer ihåg från då så gillade jag henne. Men jag är lite rädd att vi inte funkar ihop, hon är rätt stressad och jag kan också vara stressad ibland.



Fån över ett år sedan :)

Jag fnderar på att ha gmmisnodd,  jag tror att det kan gå bättre då eftersom hon gärna går med hvdet i taket ibland. Hon är lite som Chiko och rida, så jag borde gilla henne lite i alla fall. Desstom så vill jag gärna börja rida en ny polle som jag gillar som inte så jättemånga gillar :)

Sen är det också hundhoppning senare på dagen  :)


(20 april)

Har beslutsångest... Jag funderar på att byta lektion imorn och rida på lektionen innan, för de ska ha voltige! Voltige är så jäkla kul så det inte är sant tycker jag! Jag älskar ju det, men vi har böjda spår imorn och det är också roligt. Jag älskar känslan av att springa med luftiga steg mot hästen och svänga sig upp enkelt och flyga över med benet. Och saxa, och liggandes på rygg i galopp. Jag får nog ut mer av en lektion på böjda spår, men voltige är roligare :)





Får fundera vidare...Hm...


(20 april)

Idag red jag Hamilton ute i regnet med Emelie på Nelson. Hon skulle bara skritta, så jag skrittade i 40 minuter sen så red jag också i trav och galopp på sandvolten i 10 minuter. Hamilton och nelson var lite lekfulla idag, de gick och lekte i vattenpölarna, gnagde på träden, plockade upp pinnar, drog upp rötter m.m. ute i skogen. De var glada att få vara tillsammans :) Sen på utevolten så körde jag ingen dressyr, jag orkade inte. Jag rejsade bara, hahah :D Det fanns en jättestor och djup vattenpöl på sandvolten som var superrolig att galoppera igenom, för Hamilton typ hopp/galopperade i den vattenpölen.
Sen när vi skrittade av hästarna på parkeingen så brallade Hamilton helt plötsligt iväg flera galoppsårng framåt, från ingenstans :S Helt cp ju, han brukar ju inte göra sånt, han är ju coolingen 8) Sen var han jätte kelig och gosig i boxen :)


Pratade med Maria idag, och hon sa att det blir en lokaltävling även fast det är för få anmälda, wiiie! :D Men det är för få i min och Sofias klass för att vi ska hinna tävla samma häst troligen. Så antangien får vi lotta om vem som ska tävla clear round och den andra A:0, eller så tävlar vi olika klasser med olika höjder. Den ena 75 cm och den andra 80 cm. Jag hoppas på att vi båda får tävla omhoppning, det är ju det som är roligt ju!



20 april)

Chillivippen ! Idag blir det ridning på lilla hamilton ute i det fiiiiiin, fiiiina vädret, gud så mysigt! Vi kan bygga lerkakor tillsammans ju :)

Blött och mysigt, som det ska va... Nä.

Juste fick idag veta vad jag ska få i slutbetyg i kemi idag, MVG :D Keminörden, det är jag de!

Idag är det fredag, då är det glada miner som gäller. Men eftersom vädret är som det är, så får man välja lite själv om man vill vara en optimist eller en pessimist! Jag väljer att vara optimist idag. Gud vad skönt att det är fredag idag, sovmorgon imorn och ridning på någon häst. Vilken tur att alla cyklar som vi har har punka så att jag slipper cykla i detta regn och kan ta bussen istället. Vilkent ur att det är lite äckligt väder idag, för då blir jag bara gladare och uppskattar det fina vädret mer! 

Se så enkelt det var att vara optimistisk :)





Glada miner på sånna här dagar! Kreta resa med Erica om 35 dagar :D


(20 april)

Inatt väcktes jag vid tre-tiden av ett högt muspipande utanför mitt rum. Pysen har varit ute på jakt och tagit in en levade mus som han leker med... Det jobbiga med det är att jag är superkissnödig och måste gå på toa, men jag vågar inte gå ut eftersom Pysen och musen är utanför dörren Efter 20 minuter så tassar jag upp och öppnar dörren och då försöker musen springa in i itt rum! AAAAAH MUSEN SPRANG PRECIS BREDVID MIN FOOOT!!! Okej tillbaka till inatt. Efter en stund kan jag i alla fall komma in på toan och tillbaka, men då är jag plötsligt jättetörstig och måste fylla på min vattenflaska. Två gånger fyller jag på den, för jag var inte direkt törstig utan min mun känndes bara torr, ni kanske har varit med om det, man dricker och dricker vatten men man känner sig ändå törstig i munnen. S¨jag går och borstar tänderna, använder SB12 och tar en läkerol och tuggar tuggummi för att se om det hjälper. Läkerolen hjälpte!

Sen så går jag och lägger mig igen, men jag hör ju musen skrika då och då och hålls vaken av det, jag vill bara springa upp och rädda den, men det kan jag inte. Sen satte jag i öronproppar och kan somna, men jag hade då hållt vaken av musen i en timme.
SEn nu på morgonen så leker Pysen fortfarande med musen. Han bär den längst bort i korridoren, släpper den och låter den springa lite. Sen kastar han sig efter den och hoppar på den så att den fastnar, sen släpper han den igen. När de kommit till hallen/vardagsrummet så bär han tillbaka musen till korridoren, och allt börjar om.
Men nyss så såg jag musen komma springandes brevid min fot och in i tvättstugen under värmeskåpet, urk!

Jag ville ju ha möss förut som husdjurs, tammöss. Men jag är glad att jag inte har det, jag skulle inte klara av det de där ljuden då, då skulle jag nog springa efter Pysen med en håv mitt i natten...

Mustortyrarkissen Pysen


Nu ska jag försöka ta mig in i badrummet utan att möta på en mus... Önska mig lycka till, jag akn behöva det!


(19 april)

Nu blir det big brother time med Tingelingansans!



(19 april)

Min lillasyster tvingade mig nu att dricka upp en blåbärssmootihe, även fast jag inte var sugen :(


Så nu dricker jag för fullt och blir blå om tungan!


19 april

Engelska nationella var ju riktigt tufft idag faktsikt, verkligen det svåraste nationella proven hittils. Hörövningen var ju i 50 minuter!
Pratade med min musiklärare idag om vad för betyg jag fick på uppspelet när jag sjöng. Jag fick ett starkt VG, men hon ville att jag skulle sjunga om nästa vecka för att försöka höja mig till MVG. Och jag som trodde att jag aldrig mer i mitt liv skulle behöva sjunga igen...

Fast jag funderar på att sjunga Sweet Home Alabama istället, sjöng ju den för 1 år sen på uppspel.

Efter skolan så pluggade erica och jag.


(19 april)

Nationella prov i engelska idag, hör och läsförståelse -.- Och spanska nationella muntligt imorrn, scary!

Nu har jag börjat skriva lite på min önskelista, jag fyller faktsikt år om mindre än 2 veckor. Detta har jag önskat mig hittils:
Pengar
Blonda slingor
Löshår
(blonda slingor och löshår till balen)
Böcker (nefilim)
Cykel

Haha inte en så rolig önskelista kanske, men jag vet faktsikt inte riktigt vad jag önskar mig. När man var liten så var problemet med önskelistor att pappret var för kort, man ville ju önska sig meeera!
Sen vill jag faktsikt ha lite hamster klätterställningar till mina hamstrar :P



(18 april)

Har ridit Hamilton idag i ridhuset. Det gick rätt bra, han vart fin. Sen ska ni bara veta hur mycket jag har pluggat och skrivit idag, i massor av timmar! Har gjort klart 23 no-frågor, och skrivit en massa på so-uppsatsen. Det konstiga är att det faktsikt inte är så tråkigt och jobbigt, det känns bra att arbeta för det får mina tankar på annat. Då tänker jag inte på Ella... Så jag tänkte gräva mig in i en massa mer arbete u, tjillivippen!


Haha, zingo ligger så gulligt :P


(18 april)

Fick önskemål förut om att göra en video om hur jag redigerar i movie maker, här är den:


(18 april)

Jag saknar min Ella så mycket! Min fina guldhamster lämnade ju världen igår kväll i min famn, hon dog av ålder.
Hon var en fin och speciell hamster, se bara denna video när hon kommer som en virvelvind när jag ropar på henne:


Jag ska snart ha begravning för henne, hon får grävas ner i jorden bland de andra hamstrarna som dött hemma hos mig.

Såhär såg hennes begravning ut:

3 olika sorters gula blommor, för gult, det är bara Ella. Gult hör ihop med Ella.


Rip Ella

Nyss så dog med guldhamster Ella i min famn. Jag hittade henne lite tidigare när hon var döende, hon flåsade och var kall. Så jag virade in henne i en handuk och pratade med henne tills hon tog sitt sista andetag och lämnade denna värld. R.I.P Världens bästa Ella!

1 år och 9 månader blev hon, hade hoppats på mer tid med henne.


17 april

Den 25 maj åker jag till Kreta med Erica och hennes mamma i en vecka, wiiiho! Fatta vad naaaajs det ska bli! Bada, sola, slappa, och göra ingenting :) Tråkigt nog så missar jag min sista ponny cupsträning för alltid, men det får det nog vara värt ändå.

Här är hotellet vi ska bo på:





Hotellet ligger 50 meter från stranden, det är ju super!


(17 april)

Hade matte prov idag, men det gick rätt bra. Jag tror nog faktiskt att jag kan försvara mitt VG i matte ändå ;)
Det var en rätt så skojig dag idag :) Så nu ligger jag som en lealös lerklump på soffan och tänker på alla  arbeten som jag har som jag borde ta tag i...

Det där ser ut att vara en mycket bättre idé än att gräva sig in i arbete!

Jag har ingen lust att låtsas flytta hemifrån och skaffa en lägenhet, möbler och sånt där, jag vill heller inte skapa ett land, eller svara på no-frågor eller plugga inför engelska nationella, eller matte nationella och spanska grupparbete eller varför inte en svenska bokrecension? Sen så är det ju hemkunskapsläxan oxå. Hoppas att jag klarar detta... Känns rätt så hopplöst.


(17 april)

Nu har vår nya plattång kommit, den ska jag testa nu. Även om jag vanligtsvis aldrig plattar hela håret, så måste jag det nu ju ;)
Idag har jag troligtsvis matte prov, tråkigt nog... Hade turen att slippa igår eftersom min lärare wabbader, hoppas att hon gör det idag med xD

Någon dag måste jag träna hoppning med Zingo tror jag, hon ligger ju bara och sodftar och blir tjock på soffan hela tiden.




Här går det så fort att öronen viks bakåt, ojojoj!


Dag 20: Mitt beroende

Jag har 2 beroenden, riktiga beroenden.

1. Tuggummi
Jag tuggar runt ca 6 tuggummin per dag, ibland mer. Heeeeelt galen i tuggummi! Jag känner ett sug efter tuggummi efter att jag ätit något, alltid, men jag har bara tuggummi hemma, så i skolan och stallet får jag klara mig utan det :(

Mitt favorit tuggummi är Extra Salty Licorice, supergott :) Det är bra för tänderna oxå.

2. Helosan
Varje kväll och morgon så kletar jag in mina händer och läppar i Helosan, inte för att jag är torr utan för att jag inte ska bli det. Jag är aldrig torr om händerna och sällan om läpparna, det är bra för jag hatar att ha torr hud.

Jag skulel vilja ha alla de där helosanerna! Jag blir glad när jag ser Helosan, och får en lust att dutta på en klick på mina läppar.
Helosan är bättre än Idomin då helosan blir genomskinligt när man smetar ut det, så ingen fjortisläppar av det som av idomin :)


(16 april)

Idag på lunchen så tävlade Cassandra, jag och Erica om vem som kunde dricka upp 3 glas vatten. Jag vann! Det enda jag tänkte var botten upp, in med allt utan att smaka på vattnet eller känna efter. Fast jag fick ta andan en gång när jag drack vatten ur det tredje glaset, fast det gick rätt fort ändå. Vattenglasdrickarn, det är jag det!

Jag som inte ens gillar att dricka vatten :P

Nu är min klänning helt klar! Jag har nu kortat upp den lite. Så denna klänning har jag gjort själv; (med lite hjälp av lärarn då också)


Den kan jag använda någon gång faktsikt, har aldrig använt något som jag gjort själv i syslöjden.
Nu ska jag plugga, cya!


(16 april)

Ni ska bara veta hur jag pustade ut igår kväll när Amandus blev kvar i Big Brother. Han är ju in favorit, så jag var ju nervös att han skulle åka ut :P Jag gillar inte honom för att han är snygg eller så, jag gillar hans sköna personlighet och hans otroliga sätt att kunna diskutera. Så jag hoppas att nästa gång han är nominerad, då tycker jag att ni också ska rösta på honom :)


Nä, vet ni vad? Jag tänkte börja lägga fram mina kläder på kvällen för morgondagen och göra min frukost dagen före, då kan jag gå upp en halvtimme senare på morgonen. Så skönt! Snart börjar skoooooolan... Det går nog bra, det brukar mest vara lite chillichill på måndagar ändå :) Fast på fredag har jag VG-MVG delen i Algebra, prov alltså :O och 2 inlämningsuppgifter men de ska nog in nästa fredag) en av uppgifterna har jag inte ens börjat med..
Det är stora uppgifter. I SO:N så ska vi skapa ett eget land med nederbörd, vad för mineraler och mat som kommer från det landet, skapa en religion, beskriva statsskick och allt sånt dära. I hemkunskapen så ska vi låtsas att vi flyttar hemifrån och vi har 30 000 kr, vi ska hyra en lägenhet och köpa möbler, bestick och alla maskiner som man behöver. Jag har inte ens hittat en lägenhet...


Ja denna vecka är min storasyster Vendela i Vången och lär sig köra häst och vagn, tråkigt nog så tog hon med sig typ allt smink och plattången, så jag inte platta min lugg så den ligger rätt :/ Men mamma har köpt en ny plattong, hoppas det kommer med posten snart...


(15 april)

Har idag varit i stallet och stått i cafeterian i tre timmar och sålt kaffa, kladdkaka, bullar och allt sånt dära. Det var faktsikt inte så super tråkigt. Jag satt och lyssnade på musik och chillade mest, det var mest på slutet som det kom en massa och köpte saker.

Nu har jag lust att förvandla Sverige till sommar och ro omkring i en gummibåt med Erica, haha :P

Förr, förra sommarn gjorde vi det. Det var superkul :)


Dag 19: En sommarbild

Jag tycker om denna bild:

Från sommarbetet. VI båda ler och ser rätt så glada ut, det är blå himmel, soligt, varmt, mysigt och underbart! (pluss några bromsar här och där som förstör..) precis som en sommar ska va!
 
Bada! Jag älskar att bada, dock inte för länge eftersom jag lätt fryser.

Enda bilden jag har på när man leker vid bojorna. Det gör jag varje sommar och det är skitkul. Det här var i somras när Sanne gick ut på en för liten boj.

Hehe i somras när Sanne, Fanny och jag tältade (sofia var i dalarna). Det ser ut som om elden spårar ut, men det är bara sanne som kastat på en tallbarrsgren som snabbt slutade brinna
Ingen sommar utan hamstrar på gräsmattan ;)


Lite bilder från i somras bara

Jag rider min ridlägerhäst Fogerty till hagen sommarn 2009, var 3 år sedan. Jag kommer ihåg att jag gillade den hästen eftersom jag kunde få den i form/böja på nacken väldigt mycket, till och med i galoppen. Den var fin tyckte jag, även om den var lite seg. Sen så vann jag faktiskt hopptävlingen som bedömdes i stil på honom :)


(14 april)

Omg, kommer ni ihåg det här barnprogrammet?

Vet ni vad jag gjorde en gång pga av detta program? Jag gick seriöst ut till garaget och hämtade en planka och ritade öga näsa mun på den och  tog hand om plankan som om det var min kompis, jag pratade med den. Jag sov till och med med plankan i samma säng! Fatta var konstig jag var :O Fast jag var i och för sig rätt så liten då.


(14 april)

Idag så var det strömavbrott när jag vaknade, så jag har inte kunnat blogga förens nu.
Som de flesta vet så var det fullt av slaskig, blöt snö ute idag. Så jag blev dyngsur av att gå till bussen för jag råkade ta mina gympadojor :P
Idag så hoppade jag Ruudi i alla fall. Han var väldigt pigg och glad idag, gjorde lite små krumsprång i början men inget stort, bara lite glädje visade han.
Han hoppade rätt så bra idag, för det mesta stort och fint. Fast det var ett hinder som han försökte springa förbi men då ramade jag in ännu mera så han hoppade det ändå.
Jag var rätt så nervös inför omhoppningen på hoppningen idag, eftersom Ruudi är den mest svårsvängda häst som jag nånsin ridit. Men det gick verkligen bättre än mina förväntningar, i den svåraste svängen så stannade han upp lite och hoppade stort men inte med så mycket fart och då kunde jag enkelt styra över hindret så han svängde över hindret och vi klarade av svängen bra!


Gamla bilder

Jag är rätt nöjd :) Efter hoppningen så hämtade maria, jag och Linnea in hamilton, Nelson och Tjejen för de frös så mycket i den blöta och kalla vädret. Hamilton stod och skakade, han frös den lilla gubben :( Han hade också fullt med snöstyltor som jag kratsade bort sen.

Det blev ingen hundhoppning idag pga av vädret, tur för mig för då kan jag träna Zingo lite mera ;)

När jag kom hem idag så var det fortfarande strömavbrott så jag och Linnea spelade Geni, och jag vann D Smart som man är ;)


Dag 18: När jag var liten

När jag var liten så var jag väldigt tystlåten av mig, superblyg! Jag var rädd för lastbilar, traktorer och äldre killar (inte rädd för sprutor faktsikt). Jag älskade att vara med min granne och bästis Rebecca, vi var med varandra varje dag och lekte med hennes My Little Ponnie's hästar, gjorde kojor, lekte burken, fångade kryp och döpte dem till Kim (eftersom det både är ett tjej och killnamn), hoppade studsmatta, spelade spel, kollade på Barbiefilmer och Lillefot, mobbade Linnea, berättade spökhistprier för varandr aoch allt möjligt! Vi var supertajta och så bra vänner, tråkigt nog så växte vi ifrån varandra när hon flyttade :(

Rebecca i mitten och jag till vänster


Jag älskade kalas när jag var liten. Jag älskade känslan av att fylla år och man väntade på att ens klasskamrater skulle komma till sitt Pyjamas party eller vad det nu var, och så såg man det första bilen komma och man sprang omkring som en tok runt hela huset och var så nervös och glad. Känslan när någon knackade på dörren och lämnade över ett paket, det var en så härlig känsla som jag kommer ihåg väl!

Pyjamaskalas hos mig, jag fyllde åtta år.


Och som några av mina vänner vet så var jag genomond som liten faktiskt. Jag och Rebecca gjorde röda mattan på vår grannes arm en gång så att hon började gråta och försökte gå, då höll vi fast henne och gjorde ännu mera och sen låste vi in henne i en lekstuga i flera timmar, vi dödade grodor och ödlor dock inte med flit (vi stängde in dem i glasburkar som vi inrett med en massa gräs, de dog av syrebrist som vi inte fattade då), jag brukade stänga in två mycket yngre killar än mig  barnvagnsrummet på dagiset och hålla för och skratta när de grät, jag brukade fantisera om hur jag slog ner min lillasyster, jag brukade slåss med min lillasyster om hon var elak mot mig, jag retades mycket med min lillasyster, jag la ner vår katt i en gympapåse och snuradde runt, runt, runt den tills mamma upptäckte mig och skällde ut mig och jag gjorde mycket mera. Var en genomond liten djävul som liten...

Jag kanske såg snäll och god ut, men jag var inte det :P


(13 februari)

Idag var jag lite banfunktionär eller vad man ska säga när Maria och Jessica hoppade de nya hästarna, det var lite intressant att kolla på :)

Idag när jag red Hamilton så var han jättepigg för att vara Hamilton! En gång så drog han iväg i galopp och jag kunde inte få stopp på honom! Sen när jag fick stopp på honom och vände så taktade han och så stegrade han ! han var skittaggad. Bakom skogshagen så ökade han takten rejält och han var så rolig att rida! Han var så pigg, snabb och kvick i benen :D
Sen joggade jag honom i en låg form på sandvolten, då var han fortfarande superpigg och flög fram över sandvolten i värsta snabba traven. Har aldrig ridit hamilton när han varit piggare, så pluss, pluss, pluss på denna ritt!! Hamilton är så fin :)


Från i onsdags när jag ledde honom.

Tråkigt nog så råkade han tappa ett benskydd när jag var ute och red. Så Jessica och jag pälsade på oss med en massa regnkläder och stampade runt i vattenpölar ute i skogen i jakt på benskydd. Efter 40 minuter så hittade jag det efter ett dike... Ja  det var i alla fall roligt att gå omkring som en gul psykopatmördare i skogen, mohahha... haha nä men folk tittade lite snett på en :P

Och jessica:



Imorgon är det hundhoppning i stallet. Jag ska bara tävla i 40 cm klassen med Zingo, och jag tror inte att det kommer gå så bra. Zingo är mer en korv med 4 ben just nu än en vinnarhopphund Men jag kan ju träna lite människohoppning om det nu ska vara det i stallet i år. Jag är faktsikt grym på människohoppning! Jag är som en sån där giftig grön liten groda i afrika som studdsar hit och dit och över alla hinder!

Det är även hoppning på min ridlektion imorn. Jag är inte så supertaggad, för typ alla i min grupp har bytt till 17:20 gruppen. Som tur var så har jag i alla fall kvar min yngelvän Sofia :) Jag tror att jag kommer ha Ruudi imorn, för jag hade honom ju på förberedande.
Fast det spelar ingen roll vem jag får, jag skulle lika gärna kunna hoppa typ Globus :)


(13 april)

Anonym om Dag 17: Ett ögonblick:

Med oss som ska tävla är det 30 anmälda men det behövs 60;)
Svar: Hm, ah okej. Ja man ska ju inte tappa hoppet :) Förra året så var det samma problem, det var typ 21 anmälda och det behövdes 40 pers för att det skulle bli tävling. Och så de sista dagarna så kom det in massor, 50 stycken anmälda :)

Kolla här, Vendela och jag hade samma hoppsits:

Vendela Orosco-Picco 08
Vendela på Picco

Eller nästan samma hoppsits iaf :)
Idag så ska jag rida MH. Han hade tydligen varit pigg igår, och han har varit det på sista tiden så jag ser fram emot dagens ritt idag!


Dag 17: Ett ögonblick

Ehhmmm.... Jag vet inte riktigt vad man ska lägga upp för bild.

Det var ett roligt, elelr många roliga ögonblick i mitt liv. När jag fick tävla Picco på lokaltävlingen :)

Det där var också ett bra ögonblick i mitt liv. Picco kändes där som en liten tävlingsponny då :)

Tråkigt nog så kommer det nog inte bli en lokalponny hoppning på ridskolan i år :( Det är bara 17 anmälda hittils och det behövs 54 starter för att det ska bli en tävling. Sista anmälningsdatumet är 1 maj, så jag tror inte det blir någon tävling, tråkigt nog :(


(12 april)

Vad läskigt... Jag är ensam hemma, och så nyss så stoppade jag in en pizza på bakplåtspapper i ugnen på rätt grad. När det inte ens gått 1 minut så börjar bakplåtspappret att brinna skitmycket och jag springer och stänger av ugnen och öppnar ugnsluckan för att kasta något över elden, men märker att det inte finns något i närheten att kasta över. Så jag stänger ugnsluckan och hoppas på att elden slocknar av sig själv, så den som tur gjorde när bakplåtspappret brunnit upp min pizza var fryst så den kunde inte brinna). Men det var skitläskigt, jag var ensam hemma och det började brinna en massa i ugnen helt random ju :/

Ugnen måste ha gått sönder eller något, bakplåtspapper ska ju inte börja brinna. Särsilt inte när det inte ens varit i ugnen i 1 minut, något fuffens är det ju... Det var bara 200 grader i ugnen, så inte mega varmt heller. Jag vet inte vad antändingstemperaturen är på bakplåtspapper, men mycket högre än 200 grader.
Eller nu läste jag att bakplåtspapper börjar brinna vid 500 graders temperatur, men om det kommer i direkt kontakt med grillelementet så uppstår flammor. Jag hade faktsikt ingen plåt, men jag har förut kunnat ha bakplåtspapper i ugn utan plåt.Skumt och läskigt..


(12 april)

Idag försökte jag gå runt albysjön med Zingo, men jag failade... Jag råkade gå in på någon farlig och konstig stig som knappt syntes (borde inte gjort det, men jag ville helrle gå i skogen än på en väg). Stigen var smal och var högt uppe på ett berg med vatten nedanför. Det var läskigt att gå på stigen för ett litet snedsteg och jag skulle ramlat ner i vattnet. SEn efter en bit så tog det stopp, ett berg var ivägen och jag fick gå tillbaka. Men jag var ändå ute i 2 timmar, så det gjorde väl inte så mycket :)
Det regnade när jag gick, så jag fick ha på mig psykotpatmördarregnkläderna (långt ord) för att hålla mig torr.

Se denna roliga video:


(12 april)

Fick två kommentarer om förra inlägget att boken "Cirkeln" är bra, och den har jag också läst. Dock så tyckte jag inte om det så jätte mycket, det kändes lite töntig bara.  Men det är nog bara jag, för min syster och min mamma tycker om den . Det ska ju göras film på den boken.


Jag vet nu vem som ska spela Finnick Odair i Catching Fire (andra delen av Hunger Games), och det är Garrett Hedlund. Jag hade hoppats på en lite snyggare, men han kanske kan spela upp till ens förväntingar ändå :)

Han är min favorit i tvåan och trean.

Jag tror att han ska spela honom i alla fall, verkar som det när man googlar runt lite.

En dålig grej med catching Fire är att den filmen kommer ut i november 2013! Ett och ett halft år kvar ju, buuuhu! Fast det händer ju otroligt mycket i den boken, så man förstår ju att det tar tid, men ändå :(


(11 april)

Idag stod det en jävla hjort under vår studmatta i typ en halvtimme. Den bara stod där och gjorde ingenting, fett random..

Hjorten får heta Jonny, det dök upp i mitte huvud bara så nu heter trampolinhjorten Jonny!

Nu läser jag om boken "Fallen ängel" den handlar lite om fallna änglar och nefilimer (en nefilim är en fallen ängels åkamma, kommer från bibeln) och jag har kommit på att jag gillar böcker som handlar om fallna änglar och nefilimer. Så nu ska mamma beställa hem boken "Nefilim", det är en vuxenbok men den ska tydligen vara bra, så jag håller tummarna på det!

Det där är boken jag läser om just.
Den är rätt bra, påminner rätt mycket om Twilight, fast det handlar ju inte om vampyrer utan om fallna änglar och nefilimer.

Jag är en sån här person som är lite förtjust i fantasy. Jag tycker väl att vanliga tonåringsböcker från ex. Katarina Von Bredow är bra, mend et bcker som jag tycker är skitbra är just sånna böcker som har lite ontaturligt i sig. Som fallen ängel, Twilight serien, Hungerspelen, Genom dina ögon, Nattens begär, Mer än ögat ser m.m.






Det var lite tips på böcker som är lite fantasy aktiga, böcker som jag tycker är väldigt bra :) Den sista boken har jag nog slarvat bort, hm jag har för mig att den var bra. 
När jag var liten tyckte jag att boken "Ormens gåva" var typ världens bästa bok! Jag gick väl i fyran och jag vann boken på någon biblioteks fest och jag var stolt över att jag läste en så tjock bok. Jag grät också en gång när jag läste boken för att den var så sorglig.

Men jagt ror inte att det är någon bom som jag skulle tycka om nhu, den verkar lite för barnslig för mig. Men när jag var yngre så tyckte jag om den :)
 


Dag 16: Självporträtt i svartvitt


Innan jag klippte mig, men det får duga. Jag tar inte så mycket bilder på mig själv, och jag brukar heller inte bli fotad i svartvitt.


(11 april)

Gjorde det enkelt idag, mamma skjutsade mig till stallet idag och då mockade jag, fixade höpåsar, hans kraft och sånt. Sen tog jag tränset och gick raka vägen till hagen och satte på det på honom och ledde Hamilton i 40 minuter med Zingo trippandes bredvid. Sen följde jag emd mamma som skulle till veterinären med Piga för att kolla upp hennes halta tassar. Hon har fått kronisk artros i framtassarna, så nu går hon på smärtstillande. Stackars lilla Piga :( Hon var så snäll iodag hon veterinären, det gjorde jätte ont på henne men hon var ändå supersnäll och slickade bara på veterinären när man såg att hon tyckte att det gjorde fruktansvärt ont.

Sen när vi kom hem lurade jag i min syster att Pigas vänstertass ska amputeras bort och hon ska få en protes tass istället, hon gick på den! haha :P
Sen åt mamma och jag på donken och så åkte vi hem och då var klockan mycket så jag skulle inte hinna gå runt alby sjön, så jag tar det imorgon :) Någon gång skulle jag vilja åka någonstans och bara vandra hur länge som helst! Ensam med Zingo såklart då..

Jag och Linnea i fjällen för 2 år sedan. Haha vad annorlunda jag såg ut då :P Värsta monstret typ :P

Zingo älskade det, för då var hon lite smalare... :P


(11 april)

PÅ framsidan på blogg.se idag så fanns det ju ett superbra tips på vad man kan göra med ett par gamla jeans. Man kan lätt bleka ner dem själva, kolla in bloggen: http://chrystelle.nu/2012/april/diy-blekta-jeans.html

Idag hade jag tänkt gå runt albysjön med Zingo, det är 8,6 km och det kommer ta runt 3 timmar, men det är det värt! Zingo ska banta :P

Se på den lilla tjockisen :P
Sen ska jag också gå till bibioteket och låna lite böcker, jag har läst ut alla mina böcker och läst om flera av dem och det är inte roligt. Så lite nytt och fräscht ska bli kul :)
Sen ska jag även till stallet och skritta Hamilton.

Hahahaha hittade en gammal serie från förra året som jag hade gjort :P



(10 april)

Med alla mina hamstrar så upptäckte jag nu att jag har rätt så mycket djur, 11 om man ska vara exakt. Listan ser ut såhär:

My hamilton - Ett varmblod på 13 år och 165 cm. Han har färgen guldbrun.


Piga -
En border collie på 8 år.


Zingo -
En blandrashund på 4 år.


Sallad -
En KH huskatt på 10 år.


Pysen -
En LH huskatt på snart 2  år

image description
Ella -
En LH, rex, sö, creme färgad guldhamster på snart 2 år.


Coco Popz Tom Toolbox -
En LH, sö, creme färgad guldhamster på 1,5 år.


Eternity -
En LH, rex, normalfärgad, umb guldhamster på snart 1 år, egenuppfödd.


Mapilamis Fiona -
En vintervit dvärghamster med färgen agouti pearl, snart ett halvår.


Mapilamis Fideli -
En vintervit dvärghamster med färgen agouti, snart ett halvår.



Vildvittrans Bling -
En vintervit dvärghamster med färgen sapphire pearl, 2 månader gammal.


Dag 14: En vinterbild




(10 april)

Idag var jag ute på en 2 timmars lång promenad med Zingo. Jag tycker att det är väldigt skönt att bara traska omkring ute i skogen och inte bry sig om tid. Jag tänker inte "fan vad långt det är hem" utan jag blir med ledsen när jag är nära hemma. Det känns som om jag skulle kunna vandra hur långt som helst om vi bara hade haft större skog här i Tyresö.
Men eftersom det spöregnade så fick jag gå med sånna här läskiga regnkldäer så att mans er ut som en psykopatmördare...

När jag kom hem igen så var jag dygnsur!

Även håret var lite blött eftersom jag hade dragit bak luvan efter nån timme eftersom jag inte kunde något som var längre fram än en meter framför mig. Det är rätt skönt mysigt när det regnar lite smått på huvudet och håret droppar av vatten. När jag var ltien äslkade jag att springa ut i regnet och bli blöt :P
Fast Zingo hatade regnet...


IMorgon ska jag skritta hamilton, för idag var kiropraktprn här och knäckte lite saker på honom :P Blir ingen ridning på hnm för mig på fredag då marlene rider honom då för hons ak tävla honom i Allsvenskan på söndag.


(10 april)






Det är vad jag kallar för voltige ;)






Tungkyss




(9 april)

Jag har nu bestämt mig för att de 5000 kr jag ska få av pappa ska jag använda för att åka med Erica och hennes mamma till Kreta i slutet av maj i en vecka! Ska bli så grymt kul! Min mobil får jag vänta med, jag ska ju få pengar för mina betyg sen och för dessa pengar köper jag mobilen för. och så i sommar så kommer jag troligen få sommarjobb och då tjäna lite shopping pengar :)

Men så grymt kul det ska bli att åka till Kreta med i ska sola och bli bruna till skolavslutningen :)

Fatta vad niiice! Ligga på stranden och chilla utan familjen. Med Erica! Jag ska ta grymt mycket foton då :D
Det är ca 25 grader i slutet av maj i Kreta, det är en perfekt temperatur, det får ju inte vara för varmt :) Bara det är soligt och inte är under 18 grader så är jag nöjd.

Jag på canarie öarna för ett år sedan. Där var det lite kyligare, men skoj ändå :)


(9 april)

Idag har familjen och jag varit hos farmor och farfar på Ljusterö. Där var även min farbror, mina kusiner och min kusins pojkvän och så Vendelas Hampus. Vi åt någon lammgryta, efterätt och typ en till efterätt :P Var skönt att komma hem sen :)
Idag fyller Zingo 4 år! Grattis lilla korven :)

Jag kommer ihåg när zingo var en liten valp, alla ville klappa henne för att hon var en så otroligt söt valp :) Det var innan hon blev rädd för främlingar.

Fick ett ösnkemål om att lägga upp en bild på Piga som valp, så det kan jag väl göra:





Dag 12: Min vardag

Kan beskriva en vanlig fredag typ.
Jag vaknar kl. 7 för att blogga, äta frukost, sminka mig lite, klä på mig och dra till skolan. I skolan så går jag på alla mina lektioner och så slutar jag 15:10 då går jag hem och bloggar och byter om till stallkläder och åker till stallet. Väl i stallet så fixar jag hamiltons alla grejer och rider honom, sköter lite på spot och tittar på 17:20 lektionen. Sen hjälper jag mamma att mocka stallen, och fodra storhäststallet och sen åker vi hem och äter middag vid 20:00, då brukar jag vara supertrött. Då går jag och tar ut en hamster som får springa fritt på golvet i badrummet och så vilar jag eller bloggar. Jag tittar på big brother och är lite med mina hamstrar och så brukar jag somna rätt tidigt för att jag är trött. Inte så spännande vardag, men det är planerat av mig och jag gillar det. Jag är inte mycket för attd ra ut på kvällarna och göra grejer. Fast planerade saker som klassresa är skitkul :)

En kille från solna, eller så var det täby som vi försökte platta håret på, men det gick inte för hans lockar var för korta.


(8 april)

 paulina om hej:

hur gör du när du gör videos, när du t.ex hoppar så gör du så det går långsammare? Kan du inte göra en guide? :)

 

 

Svar: Jo, jag kan göra en video på hur jag redigerar filmer nån gång. Jag gör ju det i movie maker :)

 

Sofia om hej:

Kan du blogga från en android? :ooo huuur? :D
Svar: Man trycker på "ändra redigerare" nedanför inlägget åt höger. Men då kan man inte publicera bilder.


 

 


(8 april)

Erica sov över här igår. Det var så roligt, för vi spelade två omgångar med fia med knuff igår, haha xD Jag hade värsta turen och känslan ibland, gick skitbra jag vann båda omgångarna. Det är fia med knuff jag ska satsa karriär på tror jag ;)


Har solat idag i bkini i typ 5 pluss, hahah ;)
Och så har jag varit ute på en promenad i 1 timme och 30 minuter med Zingo idag, för att banta henne. Jag älskar verkligen att vara ute i skogen och gå, så mysigt! Jag ska nog flytta till småland när jag blir stor och gå omkring i skogar :)

Lite tråkigt för Piga har blivit otroligt halt på sina framtassar för hon har haft ledinflammation flera gånger genom åren och fått belagringar på framtassarna. På senaste tiden så har hon snubblat till och blivit jätte halt, så jag ska stryka henen från hundhoppningen. Vi ska till veterinären med henne snart och kolla upp hennes tassar. Jag kommer nog aldrig kunna hoppa hinder med henne igen, hon blir ju så halt :( Stackars piga, hon älskar ju att hoppa!


hej

Nu bloggar jag från pappas Xperia arc :) den är grym!

(7 april)

Idag har jag varit med Erica. Vi har pratat och handlat 2 påskharar för att försöka göra egna kinderägg, men det misslyckades vi med totalt!
Sedan kom min mormor och farbror på middag. Erica åt också med oss :) Vi åt lamm med potatisgratäng till varmrätt, apelsin och kolasås tll efterätt och sedan till förrätt åt vi avokado :)
Eftersom att jag och Erica missade big brother igår kollade vi på de avsnittet efter middagen. Våran favorit är Amandus. En fin pojkis med humor. Två päron satt i ett träd. När den ena trillade sa den andra "moooooget". De första päronet var Amandus, för att han är mogen mihihhihihihi



nu ska vi ssussa, godnatt <3


Dag 11: Tokigt


Klassresan i somras var rätt så tokig faktsikt! Jag skrattade mycket, hade otroligt skoj och var skitrött eftersom jag dygnade första dygnet, så jag fick dricka en massa kaffe som smakade skit!


(7 april)

IGår så beslutade mina föräldrar att ge oss barn i denna familj 5000 var att göra vad vi vill med. Jag kan alltså köpa en iphone 4 s om jag vill, men jag vill nog inte det. Tycker nog ärligt talat att det inte är värt det, jag vill fortfarande köpa en xperia arc :)
¨
Men jag har ångrat mig angående färgen, jag vill ha en svart för det är mest praktiskt :) Ska bara hitta ett skal som jag gillar :)

Kvar efter att jag köpt mobilen så har jag 2000 kr. Lite av dessa pengar ska jag shoppa lite kläder för, sen spara till något viktigt :)

Glad påsk!



(6 april)

Nu har jag valt ut en mobil som jag ska få! :D En Xperia Arc :) Min pappa har en sån som arbetsmobil och han tycker att den är grymt bra! Jag fick testa att ålla på lite med den på internet nyss och jag tyckte också att den var superbra! Det var jätte snabb, hade bra touch, har en bra kamera, filmar i dvd-kvalité, så den vill jag ha och pappa säger att jag ska få en :D

Jag vill ha en vit, för pappa har en svart. Men pappa säger att vi måste köpa ett silikonskal till också för att hålla den skyddad -.- Fanns en hel del roliga skal, men jag är inte mycket för detaljer på skal. Jag gillar när det är enfärgat. Fanns inte så många färger som jag gillade, så det blir nog bara vitt skal, lite tråkigt men jag gillar vitt :)
Soft Shell (Vit) Sony Ericsson Xperia Arc Skydd
På bilden så är ju telefonen svart, men jag ska ju ha en vit telefon :)

Så om några dagar så köper vi nog den! :D


(6 april)

Måste gratulera min syster idag som tävlade idag på lokaldressyrtävlingen. Hon kom tvåa idag på LB:2 och vann LB:3 klassen idag med My Hamilton! Han e så find en lilla gubben :)



Vi vann ju en stor summa pengar förut, så jag ska få en ny mobil, men ingen iphone 4 s. Det blir ju över 15 tusen kronor om alla barnen i vår familj ska få en varsin, vi ska inte slösa på våra pengar nu. Nu ska jag bara finna en mobil som jag gillar på internet och så köper pappa den, haha ;)


6 april)

Det var rätt hemskt att vara funktionär på framridningen idag. Det regnadesnöade nästan hela tiden, var allt och blött och långtråkigt... Så jag tog ett varmt bad direkt när jag kom hem :)

Har nyss fotat påskfoton på fideli och hoppetoss:



(6 april)

Some pics från animalia:





Haha, läskigt!




Så söt!


Dag 10: Detta gör mig glad

Undrar om det finns något som kan trösta mig lika mycket som den här hästen?

När jag är arg eller ledsen så räcker det med att gå in till honom och bara stå där och titta på honom när han äter eller bara står där och jag blir genast på bättre humör. Eller att krama och gosa med honom, för även om han ska spela lite maffig och hotfull och är lite rädd av sig, så är han faktsikt en väldigt, väldigt kelig och gosig häst som verklig vill ha och behöver kärlek.

Han är bäst! Hästen jag älskar mest i hela världen <3
Han gör mig alltid på gott humör!


Och att vara med stallvännerna och Erica gör mig också glad :D


6 april)

Tooodilooo! Hihi gud vad roligt det är att säga det ordet, det måste ju ärligt talat var en av de bästa hälsningsfraserna som finns :D
Idag ska jag alltså vara funktionär dressyrtävling i ett par timmar på framridningen. Det ska regna så jag är utrustad med massor av kläder och regnkläder, kan inte tänka mig att man får ha paraply eftersom det kan skrämma hästarna.
En annan "rolig" grej är att jag idag vaknade upp med lite ont i halsen, och min syster har halsfluss så det bådar inte gott...

Nu kan jag visa lite bilder på en klänning som jag sytt själv i syslöjden:

JMen jag hade tänkt ta tillbaka den till syslöjden och sy upp den lite, för den är lite för lång.

Man kanske till och med kan använda den i verkligheten då. Brukar aldrig bära kläder som jag själv gjort för de brukar inte alls bli fina... Men denna klänning blev väl finare än mina andra kläder :)


(5 april)

sv: keey, men har haft 3 hamstrar förut, elr me familjen.. alla va guldhamstrar o hanar. tkr du fortfarande att de borde va en guldhamster? jo, o en till fråga... de e många som säger att honor ofta är mer sura/griniga än hanar, är det så??:)
Svar: Då tycker jag att du ska köpa dvärghamstrar :) Campbells eller ryska vintervita dvärghamstrar är nog bäst att börja med, båda arterna är flockdjur och de ska leva minst 2 och 2 (köp från uppfödare, dvärghamstrar från djuraffären bits och kan inte leva i flock). Jo honor kan bli lite grinigare än hanar, ex. om de blir väckta så blir de rätt så irreterade. Men mina honor har jag gillat allra mest, de har varit så sociala, keliga, smarta och underbara :) Känner inte så lika mycket om mina hanar. Så köp 2 dvärghamster honor :) enligt lag ska de bo minst 2 tillsammans)


Trevlans, imorn så ska det var väldigt omysigt väder när jag ska stå som funktionär på framridningen. Som tur var så är man inte ensam :)


(5 april)

Det roliga med halloween och påsk när barnen går och tigger godis, det är att nästan inga barn vågar knacka på hos oss... Det är rätt vanligt att man ser små utklädda barn gå nedanför vårat hus och titta upp hit och sen skaka på huvudet och vidare till nästa hus och hoppa över vårat. Bara för att vi har skällande hundar, haha :P

Förvånande så har två grupper påskkärringar gått och ringt på och fått godis idag :)


Idag har jag köpt godis, handlat mat, städat rummet, städat hamster-rummet, städat eternitys bur och et kändes som om jag hade gjort mer idag faktiskt... Jo jag har hängt upp fjädrar i träden :)


Mina starka smärtstillande tabletter (de som var som morfin), jag gav en sån till Vendela häromdagen för hon har halsfluss, och mamma tog också en för hon hade så ont i kroppen (hon har sjukdomen ME) och båda blev helt snurriga av det. Mamma sa att hon kände sig hel drogad och super trött men att smärtan försvann, vendela kände sig också drogad och glad. Doktorn till mig hade skrivit ut två förpackningar åt mig, så mamma gick och hämtade ut den andra förpackningen idag, alltid bra att ha lite i förvar ;)

Jag fick ju dessa smärtstillande tabletter utskrivna när jag hade bältros och hade en hemsk smärta i ryggen, men det gick ju över rätt fort sen.

Idag ska jag ta påskfoton på hamstrarna :)

Söta lilla Barbie för ett år sedan, hon lever ju inte längre :( Något hände med henne när hon fick ungar så att jag blev tvungen att avliva henne :( :(


(5 april)

Sådär, har nu köpt massor av godis till mitt påskägg (blev två)


En kyckling fick hålla ihop det lilla ägget, så locket inte åkte av :P


(5 april)

Igår hade min pappa alla rätt på v86 och vi vann en stor summa pengar :D Så äntligen så ska jag få en ny mobil, kanske, kanske iphone 4s, men bara kanske.. :D

Idag så ska jag och mamma köpa godis till mitt påskägg :D


Det där vill jag ha i mitt påskägg i år, en liten hamster :) Hha, nä, godis vill man ha!


Dag 9: Detta skrattar jag alltid åt

Det här är lite av ett interskämt, men jag börjar alltid skratta när jag ser på en film och den spolas baklänges och det är galopperade hästar som då springer baklänges eftersom filmes spolas bakåt. Då skrattar jag sååå mycket! ANTILOP!

När Sofia och jag gick grönt kort kurs (var ett tag sen) så tyckte vi att det var lite tråkigt att titta på de där basic filmerna. Så när de spolade tillbaka och hästarna sprang baklänges så blev vi lite flummiga och så sa vi att hästar som springer baklänges är antiloper. Vi skrattade fett mycket, så varje gång jag ser hästar som springer baklänges tänker jag på antiloper och skrattar.

"Antiloper är hästar som springer baklänges"

Hohohoho :D Antilop är ju ett rätt roligt namn, man kan ju tro att de är anti mot lopar ;)


(4 april)

hej, vad tkr du... en guldhamster elr dvärghamster, o hona elr hane??:) funderar på att köpa ngn av dem..
Svar: Som en första hamster, så skulle jag nog rekommendera guldhamster. Men dvärghamstrar är också mysiga djur, men guldhamstrar är lite större djur och det är nog bäst att börja med guldhamstrar tror jag. Som en första hamster så säger jag att hanar är bäst tror jag, även om jag själv är mer förtjust i honor. Det är lite mer "temperament" i honor tycker jag, de brukar verkligen skilja sig från varandra personlighetsmässigt.

Guldhamster

Dvärghamster

Här kan man se skillnad på storleken:

En vuxen guldhamster (dock är rätt stor guldhamster)

En dvärghamster

Har ridit MH idag, han var rätt pigg idag och därför ibland lite svår att hålla ihop. Jag red honom bara i låg form idag, lite lösgörande inför fredag då Vendela och han ska tävla. Ryktade honom idag i 30-40 minuter, tvättade hans vattenkopp och krubba, smörjde hans träns och gosade en massa med honom, gosegubben :)

En gammal bild från typ 2010

Är fett trött nu, ska nog läsa lite och sen titta på mina tv serier som börjar om en halvtimme :)
Juste, idag var sista gången jag försökte få mina dvärghamstrar att bli vänner. Hoppetoss bet söta lilla Tingeling i benet så hon började blöda lite :(

Hur kan man vilja skada henne?


(4 april)

Har haft spanska prov idag och det gick bra, och muntligt nationella prov i engelska som också gick bra, fick VG :)
Ska snart dra till stallet och rida MH.

Haha, se den här killar:


Dag 8: En favoritbild


Typ min favoritbild när jag rider, bara för att Picco hoppar så fint på denna bild ;)

Denna bild är också en favorit


(4 april)

Har nyss varit ute på en liten promenix ute i skogen med hundarna :)

Idag är sista dagen i skolan innan looov! Då blir det sovmorgon på torsdag men tyvärr upp tidigt på fredag för att vara funktionär på lokaldressyr tävlingen. Fast jag står ju på mitt favorit ställe, på framridningen, oh då får man en walkie talkie! Älska walkie talkies :D


(3 april)

Buuuusig jag e!

Jag har lagt till massor av Justin Bieber låtar på Vendelas spotify :D Och en cody simpson låt ;)


(3 april)

Här är en video från när jag hoppade lite med Zingo. Man ser att det finns en hel del att slipa på ;)


(3 april)

Fick nu en rätt så okej idé till vår valfria uppgift på bilden i skolan. Jag vill fota, men jag hade ingen bra idé på vad... Så jag gick ut i skogen och fick då en bra idé, att fota de 5 elementen, vatten, vind, jord, eld och ande. Piga är med på varje bild. Bilderna är superlite redigerade, ska redigera dem i skolan sen.

Vatten

Jord

Vind (fick ingen bra bild på det, men vinden viner i alla fall genom Pigas päls)

Eld (det är lite av Pigas hår som brinner)

Ande

Några av elementen måste jag nog fota om någon dag, som ex. jord och vind.


(2 april)

På lördag är det hoppning på bebisen Ruudi :)

En bild från en av de första gångerna jag red hnm, har finare i längre man tycker jag :)

Coola/söta bilder:











(2 april)

Hm...



Sitter egentligen vid fel dator för detta, de gamla bilderna finns på en annan dator. Kan kan lägga upp lite fler sen :)


(2 april)

Om en månad fyller jag år, 16 år, wiiho! Tråkigt nog har jag nationella prov i matte då -.-

Idag tänkte jag ta ut Zingo för en liten hopprunda, hon behöver verkligen träna. Hon är så tjock och lat att hon hellre springer förbi hindrerna än hoppar dem. Den 15 april är det hundhoppning i stallet, då ska Zingo gå felfritt iaf :)


Hon har fin frambensteknik i alla fall ;)

Jag kan filma lite om jag kommer ihåg och ifall det inte ser alldeles för hemskt ut ;)


(2 april)

April, april...
Hehe, gick ni på mitt lilla aprilskämt igår eller vaaaaa??? ;) Ett vattentorn har inte alls brunnit ned i Tyresö, det är inte ens möjligt då ett vattentorn är byggt i betong. Så vi har inte vattenbrist, så nu kan ni bada badkar, vattna blommorna osv hur mycket ni vill!

Lite söta bilder:




Thats my dog!



Spelar in Happy fett liksom ;)

Usch, vilket äckligt kryp..





Sorgligt :(


Dag 6: Tema ”grön”

Hm, ska jag lägga upp gröna bilder eller? :)




Erik är ju för söt, han räddade min sko som ramlade i vattnet en gång.



Moa och Chicken

Hemmagjord ansiktsmask

Haha, jag tycker bara att fannys "gröna" lyser så mycket, inte för att den är riktigt grön, men ändå :P

Grönsaker

Liten julgran :P


(1 april)

Mitt förra inlägg skrev Erica, så ni vet ;)

Imorn har jag matte prov på b-delen på algebra. Jag fattade inte ett smack eftersom min bok inte förklarar så bra. Men som tur var så fick jag reda på att in pappa en gång i tiden udnervisat som mattelärare på högstadiet, så jag fick hjälp av honom :D


Idag var sista gången jag försökte sätta ihop mina dvärghamstrar med varandra. De äldre bara kastar sig på Tingeling så att hon skriker jättehögt och lägger sig på rygg och fortsätter skrika länge för att hon blir så rädd. Stackars liten :( Men eftersom hon nu får bo ensam så får hon vara med mig istälelt flera timmar om dagen, kanske inte likadant med en människa, men bättre än inget :)

Så söt hon är, min lilla älva :)


Smakar lite på mina mjukisbyxor.

Hon är väldigt social, lugn, glad och udnerbar :)


1 april

HejSvejsAlliHopa!
Erica kom hit lite innan tre för vi skulle plugga matte och spanska. Matten är helt omöjliga att förstå! 12=x+10 liksom, hur ska man kunna räkna ut de?! Aja, vi räkna en stund men sen börja vi plugga spanska istället. Mycket roligare! Vi ska lära oss om christuf calooman, när han upptäckte amerika 1492. Det är 34 frågor, men de är ganska kul så man lär sig dom snabbt. 
Nu bakar Linnea choklad godis kakor som en belöning för mig och Erica för att vi har varit så duktiga och plugga. 

Ikväll ska jag inte göra så mycket.. Hoppas på att Erica ska gå hem snart så man kan hitta på något kul :) 


(1 april)

:O Det här vattentornet i Tyresö, ni vet ett sånt här torn fullt med flera tusen liter vatten som hushållen får vatten från. Ett sånt har brunnit ner så otroliga mängder vatten har gått till spillo. Det kommer att bli brist på vatten i Tyresö de närmaste dagarna, så man ska typ helst inte bada badkar, vattna blommorna och sånt som kräver mycket vatten nu på ett tag. Vi kommer få vatten från ett vattentorn i Haninge så länge, så nu när vi delar vatten med en del av Haninge så kommer det att bli vattenbrist. Så spara på vattnet!


En del av ett sånt här vattentorn började brinna så att det skapade ett stort hål som vattnet rann ut i.

Man får väl helt enkelt leva på mjölk istället ett tag :P


(1 april)

Tungbilder!:






Min favorit, guuud så söta!!


(1 april)

Anna om (31 mars):

Guuuud vad söta dom är! Vad kostar en dvärghamster ungefär och är dom jobbiga att ta hand om? Är det liksom mycket man måste göra som tvätta buren mm? :)
Kram <3

Svar: Nej jag tycker inte att de är jobbiga att ta hand om. Man ska ju ta ut dem varje dag, städa buren varannan vecka ungefär, ge dem färskföda varje dag, byta vatten och så vidare.


Någon dag fick mina hamstrar detta til middag
En speciell sak med dvärghamstrar är att de sandbadar, de behöver en speciell sand som heter chinchillasand eller smådjurssand på djuraffären, man fyller en påse själv.

Det är viktigt att de har en sådan sand för annars blir deras päls jätte fettig.
Om man bara har en bur, och inte 5 som jag. Då är det enkelt att städa buren, bara att tömma hela buren, fylla på med sågspån och lägga i leksaker i buren igen.

En dvärghamster kostar 100-200 kr. Ett tips är att köpa dvärghamster fårn uppfödare, dvärghamstrar från djuraffären brukar bitas och kan inte sitta still.

OBS! Var medveten om att antalet hamstrar kan stiga fort...


Sådär ser badrummet ut på övervåningen...

Jag rekommenderar dig att köpa dvärghamster, jag älskar alla mina dvärghamstrar :) Det är något speciellt ed de små djuren, de är så små men ändå så gosiga och sociala djur.




RSS 2.0