(32 mars)

Imorgn är det 1 april, då fyller Sebastian år. Jag ska slå in en toarulle och ge till honom :D

Jag var med Erica idag igen. Vi åkte till Gullmarsplan och jag lämnade Big Bang. Men det var sjukt läskigt, när vi stod och väntade på tjejen som skulle köpa honom så kom det fram en typ påverkade utländsk kille som först gick till Erica och bah:
"Heej älskling *pussar med munnen i luften*, I love you *pussar med munnen i luften*" han går in i pressbyrån och köper något och jag börjar att asgarva. Efter ett tag går han ut och går fram till mig och bah:
"You are soo cute! And your sister to! I love you" *pussar med munnen i luften* Sedan går han iväg och när han går upp för trappan då stannar han och tittar på oss och *pussar med munnen i luften* till oss. Fett äcklig gubbe!


Måste plugga eng och så måste jag plugga till musikprovet. Hinner inte blogga mer just nu ;)


Ella

Bilder på Ella

Bild 1. Vadå söt?

Bild 2. Ella gör hamsterminen... Jag smälter, hon är obeskrivligt söt.

Bild 3. Ella gör hamsterminen och ber om en mandel. Gissa om hon fick mandlar i överflöd efter detta..

Bild 4.

Bild 5. ÖH?

Bild 6. Ellas fina släp is coming back!

Bild 7. Ella gör Ella-minen. Det är minen hon alltid gör.

Bild 8. Poserar överdrivet? Nä hon vill bara visa upp sina fina naglar som hon nyss fått manikyr på.

Bild 9. Fina Ella. Sista bilden för idag.


Beauty

Ifall ni vill se bilder på Beauty min hemma uppfödda hamster.


Bild 1. Söttjejan :)

Bild 2.

Bild 3.

Bild 4. Här har vi en tjej som vet hur man blir bra på bild. Fotomodellen!

Bild 5. Mumsi, jordnöt.

Bild 6. In med den i kindpåsen bara!

Bild 7. Jag känner mig helt plötsligt större...

Bild 8. GE....MIG....NÖTEN....NU...


Bild 9. Så vuxen hon ser ut på denna bild. Hon som är min lilla bebis.


Bild 10. Sötplutten

Alla bilder för idag. dröjer innan fler bilder kommer eftersom jag inte kan ladda upp bilder från kameran. dessa bilder är fotade av Erica.

(30 mars)

Erica är ond och har hållt mig borta från datorn... Ska berätta lite om idag. Har varit en riktig Eroca och Alicia dag idag.

På lunchen gick Erica och jag och åt pizza på pizzerian och pratade. Det var bara vi och uurmysigt!
Vi har som vanligt bara 2 lektiner på onsdagar och slutar två. Då gick Erica med mig hem efter skolan och sedan gick vi ner till Rebeccas (frisörsalong) och Erica klippte sig. Hon klippte lugg som jag! :D

(fick inte lägga upp en bild på hennes lugg)
Hon har ju snebena så hon är lite onöjd. Men hon vänjer sig säkert. Det är jätte sött tycker jag.

Sedan gick vi hem till mig och pluggade. Sedan fick vi skjuts till Erica och hämtade grejer för hon ska sova här.
Vi fotade lite med hennes kamera som hon nu bytt objekt med så den är inte en meter lång typ och det blev äntligen bra bilder! På mina hamstrar såklart som alltid får stå i fotostudion.
Jajajaja, hinner inte blogga mer idag.
Ha det bra!


(30 mars)

Är nu med Erica. och vet ni vad? Jag lyckades att få min katt att HOPPA över ett hinder! Iof så typ skrämde jag över henne det.... Men ändå! Vem lyckas få en katt att hoppa? Hon hade dålig hoppteknik.
skriver mer sen


(29 mars)

Snor denna lilla grej:

Nämn en häst som du har:


Stegrat med:
Nonni
Bockat med: My Hamilton
Ramlat av: Dingo
Galopperat över en sommaräng med: Karenina
Hoppat 70 cm med: Spot
Haft på ridläger: Nelly
Galopperat över ett snötäckt fält med: Karenina
Badat: Picco 8
Blivit sparkad av: Leo
Skenat med: Lakrits 
Hoppat högst med:
Konstigt nog Spot
Tävlat hoppning på: Lollo
Största hästen du ridit: My hamilton


(29 mars)

Vaaaad jag är duktig! När jag kom hem gick jag direkt och plockade ur diskmaskinen.

Hehe, det var rätt skojsigt på etiken idag. Vi var halvklass och vi skulle prata om vad vi gjort på praoen. Vi var lite små flummiga men det var först när Sebastian Eriksson pratade om sin prao och sa något likande som: "Jag råkade göra fel, jag skulle borra ut men råkade borra inåt istället så den gick djupare in" och så asgarvade alla och några började gråta! (av skratt) Härlig etik lektion i alla fall.


Nä ikväll ska jag plugga klart SO:n det är nämlingen prov på torsdag.

Ha det bra!


(29 mars)

Idag spelade jag, Erica och Eleni upp vår spanska teater på 5 minuter. Vi fick jätte mycket beröm av Alf, det var en bra text, bra inlevelse m.m. Så nu är jag en glad Apa! HAHAHA. Visste ni att jag blev kallad Apa i stallet förut? Inte för att jag var som en Apa. Vill ni höra histrien om smeknamnet Apa?
Jag började kalla Moa för Mowgli och hon blev lite smått sur över det eftersom det är en djungelpojke.

Hon bestämde sig då som hämnd att kalla mig för Apa. Sedan gick typ alla och sa det med. Fast för kanske ett år sedan tyckte jag det var pinsamt när alla kallade mig för Apa så jag bad alla sluta. Det tog sitt lilla tag att få folk att sluta men nu äntligen heter jag Alicia! fast jag reagerar typ fortfarande på Apa...
Tur att jag inte var Chicken, hon kommer alltid heta Chicken och det kommer aldrig gå över! Om hon inte blir jätte fet såklart.

En vuxen Chicken :)



(29 mars)

Min storasyster har nu fått diagnosen ADHD så hon ska få äta amfetamin piller! Det är ju lixsom knark.. Min pappa har typ också det, och två ADHD personer går inte överens med varandra så det förklarar ju en del saker.
Jag är sjuukt sur nu! Det finns rätt stor risk att mina barn kommer få det nu eftersom det är ärftligt...
Fast jag har inte ADHD, jag är väl mer åt Aspberger hållet (nä skämta lite) som också går i min släkt. Vilken sjukdomssläkt jag har :/


(28 mars)

Uuuh, det var sista avsnittet av The Walking Dead. Det är så jääävla läskigt! För att det var en sådan succé så gör dem fler delar som tur var :D


Måste fixa allt som jag gör på kvällen nu... Så hinner inte blogga mer. På torsdag ska jag i alla fall till Gullmarsplan och lämna Big bang.
På fredag är det första april

Ha det bra!


(28 mars)

Idag när jag var ute med hundarna gick jag lite här och där. jag kom fram till en å och stannade där ett atg för att låta Piga plumsa lite i vattnet för hon tycker det är så kul. Jag std ch kastade pinne åt Zingo och så ramlade den i vattenet. Zingo försökte hämta upp den ur vattnet men det var lixom som ett stup för henne. Hon stod på en stock och jag skrattade, det såg så jäkla kul ut! Fast sedan ramlade hon i. Hon fick panik för hon kunde inte ta sig upp, hon låg och simmade i vattnet och jag visste inte vad jag skulle göra. jag kunde inte klättra ner för då skulle jag ramla i. Så jag tog tag i en gren från ett träd och klättrade ner och drog upp henne i nackskinnet. Stackare!
 
Nu ska jag se på The Walking Death.

Ha det bra!


(28 mars)

Åh, så härligt att se alla dessa förändringar utomhus. Ena dagen var det snö där, andra inte :D
Vill börja cykla till skolan, går mycket snabbare! Då kan man åka till skolan när det är tre minuter kvar innan man börjar på mogonen :D

Jag stannade kvar en stund i skolan idag och började äntligen jobba med de elva relions frågorna som tar 1 a4 att svara på en fråga... Vi har jobbat med detta i några veckor nu, först nu har vi börjat arbeta :O På torsdag är det nämlingen prov... Musik prov på fredag också. Fast allt jag kan tänka på är att det ska bli så kul på lördag!
Nä, nu ska jag kolla mejlen.

ha det bra!


(28 mars)

Tänk er att se godis skålen stå kvar på vardagsrums bordet (eller var den nu stod)dagen efter den tagits fram. Du går fram och plockar med dig dem godaste godisarna som en frukost. Under dagen tar alla goda godisar slut och du börjar plocka med dig de halvgoda godisarna. Dagen efter ligger det ca 4 kvar, alla är äckliga. Du tar en bara för sötmans skull.
Så fungerar jag!


Jag är fett proffsig. Jag satte in en macka med ost in i micrpn och precis när den är klar och precis slår om till noll så öppnar jag så att det står noll men inget pling! Wooohohohoho


Uppmuntrande (27 mars)

Är inte detta bara för uppmuntrande?

Frågan är bara vart alla kom ifrån?

Föresten, min stora syster vill inte att många ska läsa hennes blogg. och eftersom jag är sur på henne för att hon tog allt varmvatten så gör jag lite hämnd nu! MOHAHAHAHAHHA

Läs hennes blogg:
http://vendula.blogg.se
http://vendula.blogg.se/
http://vendula.blogg.se/


(27 mars)

Ond syster.

Vendela badade tidigare idag. fast hon glömde att hon satt på vattnet så det blev en mindre översvämmning i badrummet där uppe (förvånad? nej inte direkt). Jag behövde verkligen duscha idag, och då är självklart varvattnet slut. Applåder till Vendela.. Jag behövde i alla fall duscha, så jag duschade iskallt. och jag kan säga er att det verkligen var en snabbdusch..

Vad har jag gjort idag?: Jo jag har tagit en kalldusch

Jag är sjukt irrterad på mina blodblåsor på tummen, jag tror hela tiden när jag tittar snabbt på det att jag är smutsig på tummen.

Så ser det ut nu


Spot passar inte på ridskola. Han skulle vara mycket snällare om han var en privat häst. Tänk om han var min... jag skulle inte velat rida honom. Bara mysa med honom, leda honom ute i skogen..

Ha det bra, ska sova tidigt idag!


(27 mars)

Wäää. Gick in och kollade på de nya stjärntecknena. jag har alltid varit en oxe men är helt plötsligt en VÄDUR!!!! JAG VILL INTE VARA EN VÄDUR! JAG VILL VARA EN OXE! OXE OXE OXE OXE!

Usch för vädur

Ja för oxe!


(27 mars)

Nytt rekord! Det tog mig bara 2 timmar att städa burarna idag :D

Blandade ihop lite olika saker som jag sedan gav till hamstrarna. Det innehåller potatis, pannkaka, haricos verts, kokt morot, vetegroddar, kattblötmat och pasta.
Och det ser ut såhär:

Mums fillibabba! Jag la det mesta i iskuber så kan alla få en varsin per dag :D


Någon som vet hur det gick på tävlingen idag?

Jag har ont i halsen, blä.

Ha det bra!


(27 mars)

Hehe, jag och Linnea gjorde en trådtelefon nyss.

Det stod i tidningen att det var en man som legat död 3 år i sin lägenhet utan att någon märkt det eller saknat honom! Och det var en liten kille som ramlade in i ett björn ide och blev attackerat av en björn, men han överlevde som tur var.

(26 mars)

Nu har gästerna gått. Blev lite roligare sedan för vi gick in på Omegle och chattade med någon random kille som kunde skriva svenska fast var från USA och han använde inte google translate för han var så snabb och stavade rätt. Mobbat!
Jag ska i alla fall till stallet imorn och titta på tävlingen. Sedan hem och städa burar...
Måste upp klockan TIO! Usch. Ska satsa på att vara där senast halv tolv.
Nej är trött nu, ska däcka lite i sängen nu :)


(26 mars)

Okej, det är inte så roligt... Jag har tråkigt. Vendela, Emilia och Daphne tittar på Men In Black 2 och den har jag redan sett 2 gånger. Alva vill bara spela data spel dr man klä på prinsessor en massa kläder och Linnea och Oliver geekar dataspel...
Eart hour i alla fall, det är väldigt mörkt här.


Jag tror jag kommer till tävlingen imorn. Sanne och Fanny ska ju tävla och det vill jag inte missa :)

Har städat hela dagen, rätt skönt nu efter. Har dessutom bytt lakan och sånt skit, kommer sova så sött så sött inatt. Fast egentligen sover jag fult..

Ha det bra!


(26 mars)

En vecka kvar, en vecka kvar, EN VECKA KVAR! Kan knappt berga mig tills jag får min nya hamster :D CocoPoz Tom Toolbox.



Idag ska två familjer komma hem till oss på middag. Ena familjen har ett barn på 5 år som är rätt rolig att vara med, särsilt när vi går ut och kröker! Nä. Fast hon är gullig :)


Lördag (26 mars)

Usch, idag på morgonen så gjorde jag i ordning Spot och när jag vänt honom åt tjejen som skulle ha honom så bet han mig i tummen! Jag hamnade i typ chock och stod bara och höll i honom och vägade inte titta på tummen, jag var helt förvånad. Sedan tittade jag på tummen (bad idea) och han hade licksom dragit ut skinnet så att det blödde skitmycket innuti. Han hade inte bitit hål... Jag blev typ svimsvärig och typ sprang iväg till toan och så mötte jag Laila och hon såg att jag grät så hon var snäll och hämtade bomull. Var sjukt länge sedan jag grät, men jag kunde inte rå för det. Det gjorde så himla ont!


Aj :( Har ingen känsel där nu, fast det gör i alla fall inte ont längre :)

Idag red jag ju Picco på förberdande. Han var riktigt rolig och det gick relativt bra. Fast i början på doleggen blev han väldigt taggad och jag vågade inte ta tag i honom, fast sedan vågade jag det och då gick det bättre. Det gick ganska bra. Fast jag har inte frågat Claudia om hon tror jag kommer få tävla honom. Tänker inte göra det. Tänker vänta tills de bestämt exakt vem jag och vem Sanne ska ha, de måste göra det snart för jag måste anmäla mig till lokaltävlingen snart.
Nu har jag sökt till ponny cupen, hihi :D Hoppas jag kommer med ;)

Jag och Pandora. Härlig häst det :)

Idag ska jag städa jätte mycket för mamma har i läxa av sin sjukgymnast att bjuda hem några och inte göra någonting. Pappa och mina systrar och jag ska göra allt jobb.... Så blir inte så mycket blogg idag :(

Ha det bra!


(26 mars)

Usch, i natt ska man ställa fram klockan :(


(26 mars)

Klockan är 08:30, och jag är uppe och det är en lördag!

Föresten måste göra såhär:



Förberedande hoppning idag.

På musiken så är alla uppdelade i typ band, jag är med Erica, Sebastian Eriksson och jag var också med Rickard på trummor men han gick ur. Jag sjunger (:O :O), Erica spelar piano och Sebbelina sjunger. När han spelar gitarr :P
Vi hade tre låtar att välja mellan och vi valde Sweet Home Alabama, det är sjukt skön! Fast måste typ lyssna om och om igen på den för att lära mig texten utantill...
http://www.youtube.com/watch?v=r8rnFKo4PAE

Idag är det Earth hour, så ni måste lova mig att släcka lamporna ikväll :D Vet ni vad, jag har typ kvar ett sånt här svart mjölk paket som arla gjorde för flera år sedan när det var Earth Hour.


Jaja, ha det bra. Bloggar när jag kommer hem vid typ fyra ;)

(25 mars)

Det tog mig visst en timme att ge mat, mocka och tvätta vattenskålarna hos hamstrarna idag -.-
Gonatt!


(25 mars)

Jag känner mig fett seg idag...
Är det bara jag som ibland kan sitta vid datorn och från ingenstans höja blicken och typ titta runt i rummet och irretera mig på olika saker som "Fiskfest Kalajuhla" eller "Yes" diskmedel? Väldigt irreterande,. Och ibland när jag har tråkigt (eller det var några år sedan) och sitter i bilden så låtsades jag som att min blick kunde spränga bilar. Så när jag sen en bil som såg argsint ut (särsilt peugeot bilar) så låtsades jag spränga den i biten och verkligen levde mig in i detalj. Okej jag gör inte sådant längre, men när jag var liten gjorde jag så...

(en typisk ond bil)

En sak till som jag gjorde när jag var liten var att jag älskade ljudet av när en vuxen person gick på grus, det lät så härligt tyckte jag. Fast när jag gick så hördes det inget för jag vägde inte speciellt mycket. Fast jag lärde mig att om jag vickade på fötterna när jag gick så kom det där härliga ljudet, så jag gick och vickade på fötterna när jag gick när jag var liten. Hehe..


Är trött och så ska jag upp åtta imorn! Så jag borde ta och laga hamstermat nu och mcka deras toalätter och tvätta deras vattenskålar. Usch, på söndag ska jag tvätta alla 5 burar. Ska försöka få tag på en tovbal tills dess så jag kan fylla deras nya burar med torv.


Ha det bra!


(25 mars)

Imorgon så ska jag ha förberedande hoppning på Picco. Claudia har förberett mig på hur jag ska rida honom, man får absolut inte dra i honom. Fast ibland blir han jävligt stark och då måste man göra det.. Jag tror verkligen inte att jag kommer klara av honom, jag är helt fel ryttare för Picco. Jag såg lite när Sanne red honom idag och det såg bra ut, hon är nog mer passande på honom än jag.
Och min mamma är ju bara inte "LITE" bättre än bäst, hon har fixat så vi ska ha 2 hoppträningar inför lokaltävlingen :D :D :D Jävlar vad mcyket hoppning jag har inplanerat... 2 hoppträningar, 1 hoppning på lektion och lokaltävlingen. Det är sådant som piggar upp mig!

Föresten, det är våffel dagen idag. Så vi åt våfflor till middag för Linnea fick som läxa att baka det.
Egentligen är våfflor sjukt äckligt, man blir helt illamående av dem..


(25 mars)

Har en del att skriva så delar upp det i två inlägg, först det som hänt idag.

Idag som vanligt så lyckades jag att schasa iväg en häst i galopp på nyrbörjar lektionen som inte lärt sig galppera än. Har lyckats med det med Jonatan, Misty och Hell... Och idag var det Allan.
Jag bestämde mig för att rida ut på MH idag, och det var hel mysigt! Fast när jag kom fram till ett dike som var ganska brant och hade forsande vatten i tänkte jag att vi kunde hoppa över det. Han går fram till diktet och går ner så han typ står upp och ner så jag måste hålla hårt i sadeln för att inte ramla av. Och självklart ska han börja dricka i typ ett år, sedan så ska han bubbla med mulen i vattnet och leka i vattnet med hoven... Jag tror att han stod där i 10 minuter, jag hade inget att säga till om, hur mycket jag än skänklade eller piskade (oj vad fel det lät) så stod han där och lekte. Sen vände han på klacken och gick iväg, allt jag kunde göra var väl bara att sucka och gå en annan väg.
Sedan kom jag fram till ett annat dike som han glatt hoppade (utan att dricka) över, sedan ett till som han satte iväg i galopp efter. Sedan när jag skulle trava så satte han iväg i full galopp och var as-pigg resten av ritten. Fast fanns typ inget ställe att galoppera på så jag gick sedan in i ridhuset och galopperade med småponnyerna på långa tyglar. Sedan gjorde jag en massa olika ställningar och grimaser på MH som Linda fotade. Sedan gick jag ut och tog av honom sadeln och satt upp och Linda tog lite foton.
Fast när jag red ut så hade jag tappat ett bak-benskydd så Linda jag och Moa (http://mcryttarna.se ) sprang ut i mörka skogen och letade efter benskyddet, och på vägen tillbaka hittade vi det i ett snöfotavtryck från MH.
Jag smörjde hans grejer lite snabbt oxå ;)


Gör nästa inlägg nu också...


(25 mars)

Lurade! Jag bloggar ändå :D Nä, det är ett tidsinställt inlägg...

Min utveckling:



















Hann inte göra så mycket snyggare... ledsen


(25 mars)

Dagens första inlägg!

Toodiloodidoo! Fredag idag. Det kanske inte är en perfekt dag med mycket uppdatering men jag har en anledning på detta med, jag åker till stallet direkt efter skolan och jag når inte en dator förens åtta.
Jag ska rida hästen My Hamilton, jag vill rida uuuut! Fast jag ska nog vänta till snön försvunnit >:( Föresten, han rids typ vanligt igen nu :D Eller man kanske inte ska hoppa på honom än och rida värsta 2 timmars passet. Fast jag kan rida som jag brukar :)



Jag i isoleringsstallet för ett tag sedan när jag inte hade lugg.


Jag lagade mat för första gången eller? xD

Ja ni fick två random bilder med på köpet ;)

Ha det bra!


(24 mars)

24 mars, för 4 månader sedan var det julafton.

Jag har gjort klart Ergonomi eller Erologi läxan. Bad min pappa titta igenom och han ändrade en del... Så nu är det ju bara att hoppas på MVG :D

Nu ska jag sova :)

Ni får en bild på mig och Ella tidigare idag... Det visades att Ella är intresserad av både det tjejer har och det killar har..

(24 mars)

På torsdag ska jag och Vendela åka in till Stockholm med Big Bang (en hamsterunge) och så ska sekreterare i Svenska hamsterföreningen flyga över honom till Holland eftersom det är en i Holland som vill köpa honom. Jag tackade ju nej till en i Ryssland som ville ha honom eftersom jag inte tyckte hon verkade särsilt seriös. Det är en populär guldhamsterkille bland länderna, det var en i Sverige som ville ha honom, en i Ryssland och nu en i Holland.


Vill baaada!

I sommar har Erica och jag bestämt att vi ska på cykel resa. Vi ska cykla i flera timmar långt bort och in i någon random skog och så ska vi tälta i två nätter. Vi ska ta med oss en engångsgrill och egen mat. Vi ska vara när vattnet så vi kan bada mycket också. Vi ska försöka att få med oss Eleni och Ida, om dem nu har tid med alla deras hästar. Ida ska ju till Tyskland på tisdag och provrida en svart d-ponny.
Jaja, det ska bli kul med cykel resa.



Har gjort klart min Ergonomi läxa (fråga mig inte vad det är, jag vet det knappt själv), det är en berättelse om min handledare på praon tror jag?

Fick tillbaka någon engelska uppsats som jag gjort, fick VG. Mycket okej eftersom jag S_U_G_E_R på engelska.

Vi fick 3 extra KP-tidningar idag. Mina föräldrar har typ skickat iväg dem till en massa släktingar...
Fick också stamtavlorna idag från hamsterungarna.


(24 mars)

Usch hittade en mapp med bilder där det bara var bilder på två djur. Och båda dem djuren bor inte här längre...

Spagetti som blev uppäten av räven... :'(

Bambi's New York som jag sålde för att jag skulle satsa på hårlaget rex.


Såhär ser det ut på två sidor i kp tidningen:


Hehe :)


(24 mars)

Usch och tvi. Idag på profilen hade vi Känguru prov (problem lösning) och det är typ för 8-gymnasiet och det var ju sjukt svårt! Gissade på hälften, fast den som handlade om koltrastar jobbade jag på. Det är som svarta flygande hamstrar med oranga näbbar.

Ska nog byta dator till bärbara datorn så jag kan redigera bilder (hamster) med office picture manager.

Visste ni att varje kväll så lagar jag mat till hamstrarna, de får såhär mycket mat varje dag:

Sallad, ris, barnmat, sallad, gurka, vetegroddar, kattblötmat och hackad morot. Fast jag varierar ju varje dag ;)



Bilder (24 mars)

Jag började visst kvart i idag och inte halv... Ja då kan ni få några nytagna bilder på mig :D




Bilderna är tagna ur datorn om du undrar (och den blåa saken i min mun är en blå tandborste)

(lödder i munnen)

(hade lite tråkigt med andra ord)

Ska börja blogga ofta hade jag tänkt, nu r klockan 08:23 och har gjort 3 inlägg redan. Jag lovar att det blir minst 4 till ;)

(24 mars)

Jag åt en konstig risgrynsgröt till frukost, den var liksom i ett mjölkpaket typ. den smakade som ridi frutti, och efter man ätit det fick man ett sug efter jordgubbe tuggumin :O

Efter jag tuggat på det en stund blev jag hungrig igen och då åt jag en apelsin :O

(en skalad apelsin)

Nu kom Pyret och ville kela... Så hejdå!

Fast nu gick hon, jag borde borsta tnderna..

Me and my big love! Okej jag gillar inte Cindy mest, men jag gillar hamstrooos.

(24 mars)

107 slutade det på igår.

Jätte läskigt igår, jag satt vid bärbara datorn (den här datorn) och så bara klickar det till och jag tittar runt om mig och ser att allt är helt kolsvart (utom daton då). Det hade gått en propp i huset som pappa fixade till.Sedan när jag borstar tärnderna hör jag i Linneas rum att det låter som någon som trycker på enterknappen hela tiden jätte snabbt. Jag ba:- Linne, TYST! Och så slutar hon inte då skriker jag en gång till: - LINNE KÄFTEN! Fast hon slutar inte och svarar inte. Då går jag dit, hennes rum är helt kolsvart förutom datrn som är helt cpad! Lamporna typ sätter på sig ch stänger av sig och så är det någt läskigt ljud där... Det var jäkligt läskigt! Fast det var visst likadant på övervåningen så pappa gick ut och fixade en till propp och då funkade det. jag trodde ärligt att det var ett spöke i Linneas rum...


Ett blondin skämt omgjort till brunett skämt :D
Blondinen: - Viste du att det är julafton på en fredag i år?
Brunetten:- Nä, usch hoppas det inte är på den trettonde då..

Stallet ska jag till idag! Fast egentligen inte för jag hade visst inte tid.. Fast om jag haft tid skulle jag flygit dit :) Imorn ska jag dit i alla fall.

Visste ni att om min lillayster Linnea var en kille så skulle hon ha hetat Elliot. HAHAHAH slår vad om att hon skulle börjat dansa balett då!



(23 mars)

Statistik rekord:


För vissa kanske det är lite för vissa mycket. Jag tycker det är rätt mycket för mig ;)

(23 mars)

Har tre bilder till från voltige kursen i söndags som Alexandra (http://sossoalle.blogg.se) har fotat:

Jag saxar, hihi rätt högt

Jag flyger

Lite sne va? ;)

Galopperar på globus, wiii :)

(23 mars)

När jag gjorde förra inlägget kikade ytterligare 3 styckn till in på min blogg, så nu har det varit 103 besökar epå min blogg idag.
Idag var det föresten en liten tjej fight på min skola. Det var en tjej i åttan på min skola som var tillsammans med en kille i sexan på min skola. Men killen gjorde slut med henne i åttan och blev tillsammans med en tjej i sexan istället. Då gick tjejen i åttan från till tjejen i sexan och tänkte kasta mjölk på ehnne men då kastade hon sig undan och det hamnade på en mattant istället. Sen kastade tjejen i sexan och hennes kompis mjölk på tjejen i åttan och de stack. Sedan ett tag efter det var det någon fajt i skorummet mellan dem... Värsta catfighten :O


(23 mars)

98 besökare idag, nu måste jag ju se till så att jag får 100 besökare idag. Länkar INTE på facebook, har inte gjort de på länge. Får väl kommentera andra bloggar lite ;)

Vart kommer alla besökare ifrån? har inte gjort något speciellt på sistone :O :s

Idag gick jag hem till Erica efter skolan och hon tvingade mig att äta henne nötkaka som hon inte alls tyckte var god.. Fast allt sm innehåller minst en tsk socker tycker jag är gtt, så jag åt upp den utan protester :D Och vet ni vad, jag fick spary grädde till, yippie spray grädde var väl det enda jag sa och studsade upp och ner på stolen.


Jag har en vana att ta hand om mitt ansikte på ett speciellt sätt. När jag gjort det har jag fått slät och inte torr hud untan alls många finnar. Fast på lovet och prao veckorna så gjorde jag inte min vana, så då ploppade det upp en massa fula finnar i pannan på mig!
Fast nu gör jag min vana igen och då börjar de sakta men säkert försvinna igen :)

Såhär går min vana till:

Tar noggrannt bort mascaran noggrant med Aco rengörings lotion


Sedan smörjer jag in mig med Clearasil finnborttagningsmedel och låter det ligga på några minuter (brukar borsta tänderna när det medlet är på)


Jag sköljder av Clearasilen och smörjer in mig med oliv olja för att huden inte ska torka ut. Olja gör så att man får mindre rynkor

Jag tycker att jag tar bra hand om min hud i ansiktet.

Ha det bra, nu sla jag läsa ch dricka vatten. Är det bara jag som blir jäätte törstg av att brsta tänderna? :O

(23 mars)

Slått statistik rekord igen! 94 läsare. För alla nya läsare: Hej, jag heter Alicia och är 15 (okej, jag är 14 år och 11 månader) och min familj och jag har 1 häst som jag rider lite då och då, jag är guldhamsteruppfödare med min kompis och har därför 5 guldhamstrar som jag knappt skriver om här. Jag hatar sprutor men älskar lakritsnappar. Föresten har två hundar och en kisse misse också.

Har 3 bilder till från voltige kursen i söndags som Alexandra Sewén ( http://sossoalle.blogg.se ) har fotat:


Jag gör liggandes på rygg i galopp

Fortfarande liggandes på rygg i galopp

Där har vi skottkärran :D

På söndag är det hoppklubbtävling. Fast den ska jag inte vara med på för jag har inte anmält mig. But, but, but (betyder inte det rumpa på eng också?) jag ska komma dit och titta på.

Tadadadadadadagkiiiwikiiiiiieeeeiiwie ...

Sorry, fick en kiwi attack nyss. Jag såg en kiwi och blev helt galet sugen på att äta upp den!


Imorgon har vi datakunskap i skolan. Vår skola har ju köpt in två jätte stora lådor som innehåller 28 bärbara dator. Så man kan hyra dessa lådor och så får alla låna en varsin bärbar dator. Så nu ska de ta bort datasalen och placera ut datorerna lite här och där i alla klassrum :p



Nu ska jag äta en kiwi, hejdå


Kp (23 mars)

Vilken reklam vi fått från KP. Nu ramlar det in gästboksmeddelanden i vår gästbok :D



(23 mars)

Vet ni vad, jag har börjat att göra en grej på syslöjden. Jag sitter inte och låtsas att brodera längre, jag har börjat med ett par rosa mjukis byxor och det går faktiskt rätt bra!


Vänta, ska ta ut två hamstrar till hagarna (de två badrummen som har lite leksaker i sig som de får springa i en timme per dag)

Maria och mamma bestämde inte vem Sanne och jag skulle ha på mötet idag, men de måste ju bestämma något tills på fredag då det är förberedande hoppning för Sanne. Jag tror att Maria sätter Sanne på Picco för att se om hon klarar av honom på förberedande. Fast man vet aldrig, vem ska jag tävla, vem ska jag tävla..

Idag hade jag en bra hår-dag. Då ser mitt hår ut såhär:

Jag har smil-gropar :O

Ha det bra, ska äta pizza snart :D




(23 mars)

Godmorgon eller morsning om ni hellre vill läsa det.

Idag var det 4,5 pluss grader klockan sju och igår klockan ett var det 15 pluss grader varmt utomhus. Så jag skippade vantarna! Nästan, jag bar på dem men hade dem inte på mig.

Fiskfest Kalajuhla!

Idag vad är det, jo det är onsdag. Dagen före torsdag. Inga komentarer på onsdag utan, uhhbläähfff... tttrreeee ttiimmaaarrrr llååånnng SYSLÖJDSLEKTION!


Måste rekomendera en sjuuukt bra serie som går på söndagar på elvan 22:30-23:30. The Walking Death. En sjuuukt läskig men också vääldigt bra serie i sex delar. En skräckserie :)

Men gud, han på bilden han precis kommit med i serien nu :O :( Ofta han blir uppäten?

Jajajajjajajajja. glöm inte att läsa kp 4 som kommit ut som JAG och ERICA är med i ;)

(22 mars)

Jaha, då fick man helt plötsligt rekord på statistiken... Jag kanske ska tumma upp för det? Jo jag tror faktiskt att jag gör det. Tumm tummilitummi uppi upp upp upp!


Fiskfest Kalajuhla står det på katternas matpåse.


Hamsterfestival står det på hamstermatens påse.

Och på hun.. jag tror inte det är det allra viktigaste denna stund att veta vad mina djur äter faktiskt.

Men irreterar mig alltid på kalajuhla när jag sitter vid denna dator.

Jag fyller år om lite mer än en månad, då blir jag 15 år. Pinsamt att jag ser ut att gå i sexan då. Har inte utvecklats så mycket på utseendet. Fast igår sa Alexander och Sebastian att dem tyckte jag var sötaste tjejen i klassen..

Rätt ego att då lägga upp en bild på mig. Fast var ett tag sedan jag la upp en bild på mig..

Imorgon är syslöjd i 3 timmar! jag dööööööör...


Konstig syster (22 mars)

Min lillasyster är då allt bra konstig. Hon har lagt låten Till the world ends - Britney Spears fem gånge rpå raken på sin spotify lista för hon tycker den är så bra -.-
http://www.youtube.com/watch?v=kAVlvCiySms
Låten är helt okej, men vad utjatande att lyssna ooom och oom igen.
Försöker komma på namn till C-kullen, Cocos, Cinderella, Candingo, Cascada, Cloria, Cambien, Citrus, CocaCola, Corone, Clover, Cinna och ja har ni några bra ENKEL namn på C mindre än 12 bokstäver bara att mejla :)

Juste, Kp tidningen har kommit som jag är med i. 3 sidor med super söta bilder :D Kan scanna in den sen och visa här ;)




Kan visa de bilder från voltige kursen som hittils är uppe, eller visar bara de bästa.

Detta total sög jag på! Jag skyller på att jag hade dåligt grep med skorna..

Härlig voltige grupp, synd att det inte var en gång i veckan...

Okej, jag gissar på att jag saxar där.

Ful tjej

Något gör jag i alla fall på denna bild. Fast exakt, ingen aning

Haha, jag ramlade av på sidan men drog upp mig själv igen. Har faktiskt fått riktigt starka arm-muskler sedan prao i stallet :D

Liggandes på rygg i trav. När jag var yngre tycke jag att det var så jävla svårt, nu tycker jag att det är rätt enkelt. Det var faktiskt inte så svårt i galopp. Jag har raka ben på denna bild, fett stolt xD

Ajajaj, lite böjda ben där...

Alexandra har en bra bild på när Bebban och jag gör skottkärran. kan nog lägga upp den sen. Föresten dessa bilder är från av Carolin Kinnunen ( http://carolineonansen.blogg.se )s kamera men det var Sofia Vidgren ( http://sossoalle.blogg.se )som fotade. 

Ha det bra, nu ska jag noppa ögonbrynen :( Börjar alltid blöda när jag gör det... 


(22 mars)

Fick idag tillbaka 3 matteprov. På G-delen fick jag godkänt, på MVG/VG  delen fick jag Vg - och det är bra för jag pluggade inte till provet... Och på Prim-provet del 2 som inte gick att plugga till fick jag alla rätt och det är väl ett väldigt starkt VG. Så jag kommer väl antagligen ligga kvar på ett VG denna termin ;)

Har mycket plugg.. :( Hejdå


(22 mars)

Studdsar upp och ner, kan knappt berga mig tills det är hamster utställning, och saken gör det ju inte sämre av att det är hoppning samma dag och jag ska troligen få hoppa högre (80-90) än dem andra för lokaltävlingen och Erica ska fota med sin stooora kamera! 2/4, andra april, 2 april, dagen efter aprilapril skämten, en månad innan jag fyller år och jag lääängtar till den dagen!
Nej nu ska jag laga mat, chili con carne. So see you later, alligator!


(21 mars)

Det var helt okej i skolan idag, jag vaknade ändå av mig själv den tiden jag skulle gå upp så var enkelt att vakna i alla fall. har inte varit i skolan på 3 veckor, fast det kändes som vanligt. Vi fick tillbaka NO-provet, jag hade inte pluggat ett skit till det men fick ändå VG - hahah sjukt bra för att inte ha pluggat!
Jag följde med Erica hem från skolan för vi har fått en spanska läxa att göra en teater på 5 minuter som visst skulle vart klar för 5 veckor sedan... Men först så var jag borta i spanien, sedan var någon sjuk sedan blev det tema vecka sedan lov och sedan prao och nu satt vi och slet med den läxan i alla fall. Den blev klar i alla fall, nu ska jags e om jag orkar regga hamsterungarna i SHF.
Det roligaste med dagen var att vara hemma hos Erica, var ett tag sedan vi var med varandra. Det var härligt att vara med henne, hon är som en själsfrände till mig nästan, hehe. Oj vad djupt detta lät, men alltså vi är ju likadan ungefär. Vi har exakt samma betyg Och ungefär samma klädsmak och vi båda gillar hamstrar.
Nu äter jag en munk.


(21 mars)

Min lillasysters klocka går 35 minuter före, och hon vill ha det så. Snacka om puckat!


Skola idag, blä och ytterligare mer blä... Fast om två veckor är det i alla fall påsklov :D

Jag har sagt att jag inte ska blogga på vardagar, men har fått tillbaka blogglusten så jag gör det nog ändå :)

Det här skulle jag lugnt vilja testa: :D

Sjukt kul ju :D

Efter skolan ska jag vara med Erica, vi måste göra klart en spanska grej som skulle varit klar för en månad sedan :o

Föresten, någon gång ska jag visa bilderna från spanien ;)

Ha det bra små gotte grisar, ät godis och lev loppan!

Roliga historier (20 mars)

Tänkte jag kunde muntra upp er med en historia:


"Hur kom du hem efter festen igår?"
"Som en blixt!"
"Så snabbt?"
"Nej, men liksom i sick-sack..."

Egon blev bjuden till ett party. Direkt efter ankomsten ställde han sig och överblickade det av flaskor belamrade bordet. Egon gick därefter fram till värden, fattade hans hand i ett grepp och sa:
"Du behöver inte vara orolig för att jag redan nu ska lämna festen, jag vill bara passa på att tacka dig medan jag fortfarande känner igen dig."

Han sporde försiktigt sin hustru:
"Jag förde väl inte mycket väsen av mig när jag kom hem från festen igår kväll?"
"Inte alls," svarade hustrun. "Du var tyst som en mus, men de två som bar hem dig förde ett himla oväsen."

Håkan besökte en spågumma efter en väl genomfestad natt. Han slog sig ned och utbrast:
"Jag vill inte veta ett dugg om framtiden, jag vill bara få reda på vad jag gjorde igår."

http://www.roliga-historier.com/festhistorier/2193




Voltige (20 mars)

Det var helt obeskrivligt kul med voltige igen :D Var ju mer än ett år sen senast... Jag blev förvånad över att jag var mycket bättre på voltige nu. Jag och systrarna Palmqvist hade Globus för oss själva och turades om att longera honom. Vi 3 är ju rätt vana med voltige så vi gjorde lite mer avancerade saker än de små tjejerna på Candino, eller Carolin på Candino var ju bra. Fast a ni förstår nog.
Var en kul voltige lekstion, fast det blev två lite läskiga avramlingar. Sofia tänkte hoppa upp på Globus i galopp men han ville bara sakta av så jag jagade iväg honom så han galopeprade fort och hon försökte hoppa upp men tappade tagen och ramlade in under honom så han galopperade på henne. Det var lite läskigt, men hon skadade sig som tur var inte så värst mycket. Och i slutet skulle Bebban testa att stå upp i galopp och hon lyckades nästan men ramlade av på huvudet så hon blev alldeles yr.. :O
Det jag är stolt med denna lektion är att jag tog mig upp rätt så enkelt på Globus, jag saxade högre än vad jag brukar, jag stod på huvudet rätt okej i alla fall i trav (har testat i galopp, det är typ omöjligt), jag gjorde "liggandes på rygg" rätt bra i trav, jag gjorde en bakåtkullerbytta över så jag satt på Globus hals, jag hoppade bock upp på Candino utan att behöva ta tag i handtagen, och på slutet fick vi göra en valfri grej och då valde jag att göra "liggandes på rygg" på Candino i galopp, men han bröt typ alltid av till trav så mitt huvud typ dunkades sönder... Jag gjorde dubbelfanan med Sofia och Rebecca och på slutet gjorde Rebecca och jag skottkärran.
Gjorde skälvklart en massa fler övningar som exempel vis skräddarställning, pistolen kvarnen, fanan m.m.
Bilder kommer snart, då kanske ni förstår lite mer av övningarna ;)

Bild på mig och Lady:


Ha det bra, visar bilder sen som Elin, Sofia och Alexandra fotat :)

(20 mars)

Snart går min buss till stallet. Jag tänker vara med på voltige kursen :) Var sjukt länge sedan jag hade voltige, hoppas jag kommer ihåg något och klarar av att kravla mig upp på hästen. Fast i och för sig, jag fick ju visa lite voltige för en vecka sedan för en nyröbrjar grupp som skulle ha voltige. Då tog jag mig upp på Candino utan några större jätte problem. Jag har faktiskt, tro mig eller ej vart med på hästens dag och visat upp voltige... Då fick jag stå på huvudet (min specialité), göra en bakåtkullerbytta och sitta två på en häst.
Nu har jag ingen voltige bild på mig, men ni får en bild på mig och Rasmusen :)


Föresten här om dagen slog jag rekord i antal sidvisningar.

Nu drar jag snart!


(20 mars)

Muums, äter en bra och god frukost :)

Mjölk
Cornflakes
Skivad banan
Russin

:)

Testa det, det är faktiskt gott :)

Igår hade vi bss möte. Glöm inte bort att jag har gjort en hemsida: http://bss.n.nu

(20 mars)

Igår var månen jätte nära jorden, den är så nära jorden bara var 19:e år.


Idag kanske jag ska vara med på en voltige kurs, vi får se känner mig lite krasslig :P

Igår när vi var hos den familjen så fick vi först en aptitretare det var någon slag skinka och mozarella i som vart i ugnen lite och sockerärtor till, till förrätt fick vi räkor, tigerräkor, musslor och sallad, till varmrätt fick vi oxfilé, revbensspjäll, skivade potatis bitar med ströbröd på och lite friterade och sallad och sånt och till efterrätt fick vi nötkaka med grädde på och daimkulor. Vi fick alltså 4 rätter.. Det är helt otroligt att äta där, de lagar jätte bra mat som är jätte god och lite annorlunda. 

Oxfilé


(19 mars)

Idag på ridningen tränade vi på att rida ut i hörnpasseringarna och så skulle vi flytta bogen på volterna och sedan i det fatta galopp. Hade Chico och han är ju världsbäst på att fatta galopp, men jag själv slarvade med hörnpasseringarna. Jag tycker det gick bra, bara det att om man inte tänker på att ställa så mycket och att försöka att få honom att gå i lite form utan bara tänker på att få honom lugn så travar han ju på jätte lugnt och då känns det bra. Men så fort man börjar att driva på och ställa lite så blir han så stressad så försökte inte göra det så värst mycket under lektionen. Fast på slutet på volterna blev han sjukt fin! Han gick lite för fort fram för jag är ju van att rida MH och då måste man driva på i varje steg och då driver jag på för mycket på Chico så då går han lite för fort fram, måste lära mig att få honom att trava på lite långsammare. Bitvis gick det skitbra!
Marisa sa till mig att han gick jätte fint och bra bitvis men ibland så blir det lite stressat, det gäller för mig att försöka att hålla kvar de bra stunderna lite längre och rida lätt långsamt. Men bitvis gick det bra.

Idag ska vi på middag hos några, jag sminkade mig då. Har inte sminkat mig en enda gång på lovet så det var lite förvånade att se sig själv i spegeln :P
Lite roliga bilder här:























Ha det bra!

(19 mars

Om två veckor är det hoppning och hamsterutställning.

Idag ska jag troligen rida Chiko.

Kan berätta lite om min mellanponny tid: Jag började lite sent på mellanponny tror jag. Jag trodde att jag lärde mig mycket på småponny men nej det gjorde jag verkligen inte. Jag sågade på småponny, inte jätte rejält men lite och särsilt på Spot. Jag är verkligen inte nöjd med det och jag förstår inte hur jag kunde göra så, men gjort är gjort och så är det bara. I början på mellanponny så tyckte jag det var tråkigt, jag tyckte inte jag lärde mig ett skit. Jag saknade småponny jättemycket och kunde inte släppa dem. Men först efter en termin har jag faktiskt börja rida, jag använder mina rätt rejält långa konstiga ben mer och mer och lyssnar på det ridläraren säger för jag vill utvecklas mer. Jag är inte det perfekta ryttaren, men jag lär mig efter varje ridpass mer och mer om olika hästar. Mitt mål med hoppningen på lektion och ponnycups träningarna och tävlingarna var lite halft oseriöst, men det vvar i alla fall att jag skulle försöka rida så bra jag bara kunde. Så tufft som möjligt och inte mesa, rida med benen och rumpan och ha en bra blick och allt det här man nu behöver i hoppning. Men framförallt rida tufft för att få tävla på lokaltävlingen. När de väl skulle välja ut vilka så trodde jag inte jag klarat av mitt halvoseriösa mål. Men sedan hade jag visst det...
Jag har utvecklats ootroligt mycket på mellanponny! På ett halvår har jag blivit en ny ridmänniska. Jag har lärt mig att rida många olika hästar och det är nog en av de sakerna som gjort att jag rider bättre. Jag har ridit stegriga/skeniga Nonni, jag har ridit vingliga och osäkra Erasmus, jag har ridit pigga och starka Dingo, jag har rditit lång-galopperade Hamilton, jag har ridit spända och känsliga Lady, jag har ridit kraftiga Minty, jag har ridit långa och sega Oliv och jag har ridit många typer av olika hästar, det är det bästa med ridskola, jag utvecklas mer och mer hela tiden. Om jag red min favvo häst hela tiden hade jag inte ridit som jag gör nu, jag skulle ridit på ett annat sätt. Men om jag rider min favvo häst och sedan en massa andra hästar och sedan min favvo häst skulle jag känna hur mycket jag utvecklats.

Jag har ridit alla mellanponnyer på vår ridskola (alla c och d ponnyer). Och jag har hoppat dessa mellanponnyer:

Oliv
Dingo

Daisy

Minty

Skrållan

Erasmus

Chiko

Fogerty (gammal ridlägerhäst)

Nelly (gammal ridlägerhäst)

Kontuz (gammal ridskole häst, jag bröt armen när jag hoppade honom)
Tuborg (gamml ridlägerhäst)
Izyda (gammal ridlägerhäst, om hon nu var en mellanponny)
Rexona (pnny cups häst hos Gladö)

Tekla (ponny cups häst hos mälarhöjden)


Hejdå!   bråttom, nu fick ni ett kul inlägg med bilder :P

(18 mars)

Sanne eller jag kommer att få tävla Picco, den andra får tävla Chiko. Ridlärarna är lite oense om vem som ska få tävla vem. Jag vill helst tävla Picco eftersom jag tror man kan komma längre med honom, han hoppar ALLT bara man hinner styra. Chiko hoppar i och för sig också allt, men han är inte lika duktig på att mäta av avstånd som Picco och Chiko brukar riva vid de högre höjderna.
Imorgon är det galoppfattningar och jag ska väl ha Chiko, och han som i vanliga fall brukar bli så taggad... Hoppas han inte skenar iväg med mig igen :(

Idag red jag MH. I början var han rätt seg men sedan kom han igång och det gick riktigt bra. Red på den lilal volten där nere ensam och försökte göra skänkelvikning i snett igenom men han lyssnade inte på skänkeln... Jaja sen testad ejag ner att sitta ner på honom även om han är typ vääärldens skumpigaste :O Men han blev riktigt fin, och så fick jag galoppera idag :D Hade nästan glömt vilken jätte galopp han har! Jätte kul :) Tränade ett tag på att behålla formen i trav och övergången till galopp, gick rätt bra faktiskt. Han är rätt svår på den delen :p Sen på slutet galopperade jag med småponnyerna och hade precis galopperat i kort kort galopp där nere och jag har ingen aning om vad som händer när man galopperar med småponnyerna, han taggar till och galopperar så jävla högt och långt så man sitter knappt kvar ur sadeln! Mamma tycker han ser ut som en galopperande älg och de andra i ridgruppen tyckte också det...
 
Linda fotade, lägger upp bilderna när de är uppe på facebook :)

Idag var jag med som vanligt på mammas nybörjar lektion och i slutet var tjejen som red Hell väldigt rädd för honom så jag drog upp hans stigbyglar och från ingenstans får han för sig att bocka iväg och sparka bakut som en jävla galning. Var så himla nära att han sparkade tjejej som ridit honom. Jag blev i alla fall paff sedan jävligt skitförbannad på honom... vet inte hur många gånger jag har fått leda honom pga av att han bockar iväg...

Ha det bra och ät chokla :)

Minty (18 mars)

Tänker ändra och välja Minty i första hand på hopp-klubbtävlingen på ridskolan. Hon är egentligen den bästa på klubbtävlingen, hon vänder på en femöring och det går att få eld i henne enkelt. Och det är större chans att jag får Minty än Skrållan om jag önskar henne först ;)

Och hon är jtte rolig att hoppa :) Jag tror inte hon passar alla, men jag gillar dessa hästar.

Jaja, jag börjar blogga rätt mycket igen då. Nu ska jag till staaaallet ;)

Jag ska visst tävla (17 mars)

I maj ska vi ha en ponny hopp lokal tävling på ridskolan. Och 3 är uttagna och jag är en av dem :O Men det är osäkert vilken häst som jag ska tävla. Troligen Picco.



Picco, var skötare på honom i 4 år faktiskt förut.

Jag som månadens skötare på Picco 2007 tror jag

Jaja ha det bra :)

(17 mars)

Oj vad kommentarerna ramlade in så fort man började blogga igen :)

Kan svara på de som hade frågor:

Lovisa undrade om Erasmus är svårhoppad.

Mitt svar: Om jag ska vara ärlig, ja han är svårhoppad. Man måste driva honom framåt hela tiden, och han tycker inte om att hoppa nya hinder. Han vägrar eller springer förbi helt enkelt, men han har blivit otroligt mycket bättre sedan han kom. Han är nog inte så enkel för de små som precis börjat hoppa eftersom de är rätt vingliga av sig själva och Rasmus behöver en stadig och säker ryttare i hoppning, eller han är inte enkel för någon. Man måste verkligen rida hela tiden på honom, jag lär mig så fruktansvärt mycket på att rida honom.
Kommer ihåg första gången jag fick honom. Det var en 2-dagars hoppkurs och Maria kastade ut lappar med hästarnas namn och jag typ dog när jag fick Rasmus. Sedan när jag ridit honom en gång var jag fast och han är min favorit häst att trän-hoppa på. I framtiden skulle jag väldigt gärna vilja tävla honom i ponny cupen med :)

Och Fanny undrade vem jag ska hoppa 2/4

Mitt svar: Om jag ska vara ärlig, vet inte direkt :/ Har en susning med skriver inte det här eller berättar det för någon eftersom jag fick rätt mycket skit när jag gjorde det en gång. Faktan skukas upp av mig och fastnar i mig och kommer aldrig ut igen... Tills jag får en nyckel av en ridlärare och kan berätta det. Nej men vet faktiskt inte själv riktigt, vill inte säga att jag ska ha "den" och så får jag istället "den" för sådant har hänt förut. Är hellre tyst om vem jag tror jag får.

Det där hästen som jag fick på typ Gladö eller något den hette något jag inte kommer ihåg :)

Har fått höra att jag passar bra på de sega hästarna i hoppning, då blev jag glad. De "sega" hästarna var väl Rasmus, Minty, Allan och Oliv antar jag. De är väl inte jätte sega men kan bli lite sega ibland. Blev glad när jag fick höra det. Är så mycket roligare att rida dem (inte Oliv) än dem pigga, ex. hellre Minty än Dingo. 

Jag passar bättre på sega hästar än pigga. Denna bild är ett bra exempel...

Känner mig fantastiskt duktig på att blogga idag! Hela 3 inlägg hittils ;)

(17 mars)

Av personliga skäl så ska jag vara med på hoppningen 2/4 även fast det är hamster-utställning då. Har fixat så att jag ska kunna lämna hamstrarna där och så håller någon koll på dem så åker jag och hoppar på ridskolan och sedan åker tillbaka till hamsterutställningen.
Tur det, hoppning är så kuuuul och man vill inte missa det i första hand ;) Det gör det ju inte sämre att vi bara är 5 pers på hoppningen :D hihihi

Åh vad sugen jag är på att hoppa Rasmus, typ roligaste hästen att hoppa :)

Han hoppar så roligt, känns som om man hoppar några dm högre än vad man gör eftersom han dels hoppar rätt mcyket över hindret och dels för att han hoppar mycket med ryggen.

Vill ni veta en nyhet? Eric Saade vann melodifestivalen i år. hahahahaha

Detta är en video av mig:
http://www.youtube.com/watch?v=ow-ytYToOxE

Idag ska Vendela laga mat och hon lagar köttfärs limpa. Är det bara jag som tänker på den tecknade filmen "Superhjältarna" när någon säger köttfärs limpa? De äter det i den filmen och då tänker jag på dem när någn äter eller säger köttfärs limpa..


Jag älskar den här tystanaden och känslan som man får när man är heeelt ensam i huset. Det enda man hör är:

Ja, ingenting! Hör jag något stänger jag av det som hörs om det inte är datorn eller tv:n! Då har man världens chans att sno godis ur skafferiet...

Jag försöker tvinga min mamma att köpa mjölmaskar till mina hamstrar. På något konstigt vis så säger hon nej, och det är verkligen ett startkt nej. Undrar varför? De är ju bara för söta, mjölmaskar in my heart

Jag har en mjölmask och jag ska ställa ut den om 5 veckor i Uppsala. Nä, där gick gränsen tror jag. man ställer inte ut kryp, kanske spindlar (undra om man kan det?) men inte mjölmaskar. De är faktiskt inte speciellt söta...

Med rosa bakrund var dem söta. Nej det var dem faktiskt inte

Jaja, glöm inte att se videon: Nöthängaren
http://www.youtube.com/watch?v=ow-ytYToOxE


(17 mars)

Alltså jag glömmer hela tiden bort att jag har en blogg, igår tänkte jag inte en endaste gång på att jag hade en blogg och bloggade därför inte...

Gjorde inge speciellt igår ändå.

Imorgon ska jag få rida, jag ska rida världens mysigaste häst! Nämlingen MH som står för Min Häst, hehe nä för My Hamilton.  Förra veckan hittade jag honom så bra, jag har alltid ridit med så låga händer på honom. Men genom att titta på när ridlärarna rider stora hästar så har jag lärt mig lite mer hur jag ska hålla händerna. Det går skitbra och så driver jag på och då går det så bra. Men eftersom den hästen typ går i form av sig själv så är det inte något man måste jätte kämpa för, men jag red alltid honom i sig låg form förut och har nu lärt mig hur man får grepp på den lite högre formen :) Mamma säger att det är bra för mig att rida MH, så jag får känna hur det känns när det går bra och få in den rätta känslan.
Ska försöka be någon (maybe Linda?) att fota mig imorgon när jag rider ute, annars rider jag inne. Jag får ju galoppera imorgon :D Han har så fint steg i snön, kan visa några bilder när Vendela red honom för några dagar sedan:





Jo han har ett rätt fint steg :)

Bloggar troligen mer ikäll, om jag kommer ihåg att jag har en blogg...

Karenina (15 mars)

Jag var ju medryttare på Karenina i några månader sedan blev hon halt i flera månader och blev sedan frisk, hon sattes igång men ägaren ville sätta igång henne själv först men skulle säga till när jag skulle börja rida henne igen. och nu har jag fått reda på att det är en annan tjej som rider Karenina nu. Då blev jag faktiskt väldigt sårad eftersom jag saknat Karenina väldigt mycket eftersom jag har fått bra kontakt med henne och hon är en väldigt scoail häst som man kan mysa med i flera timmar. Ägaren mejlade mig nu och undrade förvånat om jag ville vara medryttare på Karenina, elelr hon mejlade min mamma. Och hon skrev att jag självklart ville det. men efter att ha tänkt efter, blev väldigt sårad av detta och känner att jag inte riktigt kan lita på ägarna så jag har nog bestämt mig för att inte vara medryttare på henne. Har en annan anledning med och det är att jag har 5 guldhamstrar som tar 3 timmar per kväll och jag skulle inte hinna med allt tror jag om jag red Karenina två dagar i veckan.

Usch, idag fick vi göra vääärldens jobbigaste grej. Vi fick byta plats på plastbommarna och träbommarna.... Det var ju typ 100 bommar så det tog väldigt lång tid och det var ett väldigt tungt jobb ska jag säga dig! Plastbommarna har en helt okej vikt, men träbommarna (särsilt de längsta) väger ju mer än mitt hus (känns det som)...
Jaja, nu har jag det mys och myser med lilla Pyret som bor här i några dagar efter steriliseringen :)

Pyret (Pysens bror) Jag tycker allt Pyret kan bo kvar här eftersom vår andra katt dog för några veckor sedan :(
Håller på att bli dödad av Pyret som vill kela ihjäl mig, hon kan skriva några ord till er här: lop0


Världens smartaste!

Bered er på en smart, kanske till och med den smartaste människan som vandrat på denna jord. Och vem pratar jag om? Jomen det är ju ingen annan än självaste Aliicia Liiiindströöööööm! Hon drack oboy tio minuter innan hon gick och lade sig för att kunna somna enkelt. Hittils har inget slagit henne i smarthet, , men kanske blir det DU som slår henne genom att dricka kaffe innan du ska sova...


Gonatt, eller gonatt oom 10 timmar för jag kommer inte somna.... jag börjar sju imorn :(

(14 mars)

Idag fcik jag tömköra Jonatan, först tömkörde Annika och han gjorde sina Jonatan spurtar. Sedan fick jag tömköra och bara en gång i galoppen gjorde han sina Jonatan spurtar, då droga han iväg i sådan kraft att jag sprang efter... Eller någgra meter i alla fall, måste sett kul ut för mamma as-garvade.
Idag fick vi rida i alla fall, vi red självständigt med på en privat lektion och jag fick Hell. Visste ni att han är en d-ponny? Han är rätt kul att rida faktiskt. jag trodde han skulle vara en sådan som sparkade bakut när han kom i arbete men det gjorde han inte en enda gång, duktig polle! Därimot så vill han gärna gå bakom hand hela tiden, så fick ju göra uppresande tygeltag hela tiden. Fast på slutet kanske han gick lite i form, vill ogärna säga det om inte en ridlärare har sett det och medgett att hästen gjort det. Enkelt som ryttare (en inte så jätte erfaren ryttare som jag som är 14 år och har ridit i mindre än 10 år) att ta fel på böja på nacken, gå bakom hand och form. Fast i spegeln så gick han inte bakom hand och travade på bra.
Visste ni att Hell kan galoppera i skit kort galopp om man driver på? Det var jätte kul :D Fast på slutet dog han inte bara liiite. Han är van att gå små ponny lektioner som är 30 minuter långa, och så fick han gå en timmes pass dressyr av någon som krävde lite av honom (alltså jag tror jag krävde mer än vad små ponny ryttare brukar göra, eller de som inte ridit så jätte länge i alla fall). Han krävde mycket av mig, var helt genomblöt av svett efter och jag red inte med jacka. Han var helt slut efter också, och jag med så nyss tog jag ett bad :)
Kan visa bilderna på mig och Erasmus på hoppningen för några veckor sedan:




Fin ponke, vill hoppa honom! Men kommer dröja ett tag tills dess... Har jag tur blir det min pnny cups häst, okej vi har inga ponny cups hästar men jag kanske får tävla honom i ponny cupen om jag kommer med nästa år. Mitt mål då är att gå heeelt felfri varesig det är tävling elelr träning ;) Den roliga hoppponnyn :)
Fail att jag ska på hamsterutställning med tre hamstrar samma dag som det är hoppning på Chiko :(


(13 mars)

2 saker ni inte visste om mig:

* Jag hatar kalla äpplen och brukar värma dem i micron om äpplena är kalla.

* Jag tycker mer om att gå i skogen när det är kolsvart än om det är ljust.

Så, nu har ni lärt er nya saker om mig :)

Usch vad jag inte gillar sockerkaka! Det är så äckligt... Fast smeten är jätte go :D


I torsdags fick jag leda Jonatan i ridhuset, så att ni vet. Viktig fakta som bör skrivas in i dagboken.

Ska jag beskriva en perfekt dag för mig? Ja det gör jag :D

Vaknar upp, solken skiner upp och jag har fått sova hur läänge jag vill. Mamma har gjort pannkakor till frukost och jag äter det med god aptit och dricker choklad med grädde i. Mamma säger att hon köpt 200 habb mynt till mig, hehe nä skoja bara. Jag får stjuts till stallet och mina kompisar har mcket och gjort ioordning mina två miljoners hästar så jag hoppar upp på den ena och riderut på en jätte härlig uteritt. Kommer tillbaka och hoppar upp på min andra ponny och hopptränar på 140 och sedan går jag hem till min kille och sover där.

Hejdå, släktkalas nu :p

(13 mars)

Börjar känna mig rätt dålig på att blogga.... Jag ska ta tag i det och börja blogga relativt mycket ändå ;)

Igår fick jag rida Chiko, vi hade skänkelvikning ch trappan igen. Han flyttade jättefint i vänster varv och höger är hans svåra ju, det gick väl si sådär i höger varv.
På slutet red vi på volterna, känns som en evighet sen som vi red på volterna i slutet :O Och då mjuknades han upp rejält och lite smått hittade jag honom. Han sprang inte ifrån arbetet, han hade lite svårt att stlla sig i vänstern men om man gjorde ett rejält ledande tygeltag och drev på samtidigt så gick det. Och självklart ville han få eftergift och det fick han :) Jag är rätt nöjd ändå, jag skulle faktiskt kunna tänka mig rida honom igen just för att hitta napparna på honom lite snabbare på lektionen och inte de 10 sista minutrarna bara.
Efter sa Claudia att han hade ju en svår och en enkel sida att flytta, och det märktes rätt fort att höger var hans svåra sida. Hon tyckte jag red bra på honom och att jag passade jätte bra på honom, båda storleks mässigt och ridmässigt. Hon sa att han är jtte svår att få att gå på tygeln, hon sa att hon aldrig har sett någon rida honom i den rätta formen. Det finns folk som sågar ner honom men det är ju inte den rätta formen. Hon har ju inte sett alla rida Chiko, men av dem hon sett har ingen lyckats få honom i den rätta formen. Hon sa att jag var på rätt väg och väldigt nära, nyckeln var att jag skulle driva honom ännu mer. Så är taggad tills nästa vecka! Fast juste, då är det förberedande hoppning! Och vad hände inte förra gången som jag hade Chiko på förberedande? Jo han stack och skenade över hela ridhuset och jag tappade stigbyglarna och tyglarna och han tog ett jätte helikopter språng (några som såg påståd att han hoppade en meter över) och skenade sedan vidare. På något jävla sätt lyckades jag hålla mig fast! :O Och det avslutade med att när han stannade så råkade stigbygeln snurra sig fast runt mitt ben och han stannade vid Daisys rumpa och hon blev skitsur och sparkade bakut så Chiko kastade sig bakåt. Som tur var satt jag kvar då med och blev inte släpad efter i stigbygeln.
Hoppas det går bättre på lördag... Vill inte jätte gärna gör om denna upplevelse. Och på hoppningen är jag borta för jag ska på hamster utställning och hämta min nya hamster CocoPopz Tom Toolbox.


Jaja, ha det bra! Idag är det släktkalas för mamma fyllde år igår.
Föresten, vi har startat en ny sektion. Den heter BSS (Barnsektionens styrelse) och jag har gjort en hemsida: http://bss.n.nu


(10 mars)

Idag började jag sju, det var faktiskt inte så värst jobbigt. det var bara Jessica och jag och vi fodrade och ledde ut hästar i hagen sen så sa hon: Alicia, sätt på Jonatan sadel och träns och hämta din hjälm. Jag fattade noll. Då förtydligade hon lite "Jag vill se hur han ser ut med ryttare på, du är för lång men du väger ia lal fall inte för mycket" Jag var sedan redo på en sekund och hon longerade honom först (utan mig) och han gjorde sina Jonatan spurtar och sedans att jag upp och travade två varv i varje varv och satt sedan av. Jag kände mig som en elefant på honom... Såå lång! Jag tror att jag insett att jag är liiiiite för lång för små ponny nu xD Jaja, Jonatan var inte halt och nu ska någon som är MYCKET mindre än mig sätta igång honom. Eller hon sa att någon skulle sätta igång honom, blir väl en liten mini ryttare som typ lilla Viktor eller någon :)


Fotade rätt mycket i hagen idag, lägger upp bilderna nån gång.
Hejdå!


Tillbaka! (9 mars)

Tillbaka till bloggandet! Tog en liten paus som ni kanske märkte.. :o Men tillbaka... Det jobbiga då, måste berätta om ridningen i fredags och lördags då:

Fredag: Jag red MH, det var lerigt och hård snö och vatten överallt. Jag red ut i skogen och snön var sådär tung, och blöt och höll på att töa bort så han sjönk ner till marken varje gång han tog ett steg. Jag red till tennisbanan och där är obeskrivligt mycket snö som snöplogarna dragit dit! Känns som all snö i hela tyresö! Var säkert 5 meter högt, säkert 60 meter långt och 30 meter brett. Och jag fick rida över det! Sedan gick jag på en smal väg med 5 meter hög snö på varje sida m mig, det enda jag tänkte var: "Om det rasar nu dör både hästen och jag"

Lördag; Hade Snow igen, alltså en sjukt fin häst men jag kan inte rida den. Jag bara hittar inte knapparna på henne! Inte min typ av häst tror jag. Och så har jag hamnat i en ridsvacka för tillfället, eller rättare sakt dressyr svacka. i hoppning går det fint, i dressyr blä. Jag blir lixom hård i handen i dressyren och det går alltid för fort... Jag vill rida en seg häst :) På lördag vill jag ha Skrållan, hon är faktiskt lite seg i dressyren.


Jag praoar i stallet i två veckor. Jag praoar med 4 stycken 18 åringar :/ Eftersom vi är så många så gör vi klart vårt arbete snabbt och så tar uppgifterna slut så vi får göra rätt tråkiga grejer på eftermiddagarna som att sopa teori rummet, sopa lådrummet och bära upp lådorna, skrubba städskåpet, sopa läktarn, städa alla sadelkammare, byta schabrak på ponnyerna, titta igenom all utrustning, tvätta alla benskydd, skrubba bort bajset från hästarnas väggar m.m. Fast förstår ändå, vi är väldigt många och vi gör slut på de roliga uppgifterna för fort.
Utöver det tråkiga där uppe har jag gjort lite sånt här:

*Ledit in och ut ponnyer från hagen, eller MH med.

*Rykt Ritas man

*Sopat stallgången

*Mockat

*Gjort höpåsar

*Tagit in torvbalar

Känns som man får starka muskler av att jobba i ett stall :) Är verkligen heeeelt slut efter en dag i stallet!  Annorlunda än skolan, men ändå på något sätt skönare än skolan. Okej jag har lite sämre arbetstider i stallet än i skolan. I stallet börjar jag åtta och slutar tre, och imorn börjar jag sju och slutar två.

Imorn ska jag fota hästarna i hagen på lunchen

Fotot är fotat av Carolin Kinnunen

Kan ju också tillägga en hamster grej att Bambi's New York (Malaco) ska flytta imorn. Han har kanske fått svansknyck och det skadar inte ahmster men man får absolut inte avla vidare på den defekten, och så ska jag satsa på rex uppfödning och har ingen hane som är bärare av rex. Ska troligen köpa en hane från Stjärnvindens uppfödning, en normalfärgad. Så hej då Malaco :(


Och så har jag behållt Goldenhamster's Beauty så Cindy ska säljas för hon passade inte till min uppfödning.



Som sagt så bloggar jag om hamstrar när jag fått en ny hamster eller ska sälja en kär familje medlem.

Hejdå, ska mysa mig in i Malaco nu :(


3 mars

Idag red jag ju igen, jag fick Lady. Måste tillägga att det var en väldigt tråkig grupp jämfört med den jag går i nu. Ingen säger något, alla är tysta. I min grupp så pratar alla med varandra och det är alltid skämt med på teorin, Det är en riktig småponny grupp ;) Ääälskar min grupp! Lugnt bästa mp gruppen, alltså då menar jag den sköönaste mp gruppen. Vet inte om den är bäst, den konkurrerar väl med sista mp lektionen på fredagar.
I början så stretade Lady imot lite och hade sitt snabba tempo, men efter ett tag hittade jag henne och hon var hur lugn som helst. Hon böjde inte på nacken eller gick i form, utan gick bara i ett bra tempo. Hon har aldrig gått i ett så bra tempo med mig förut, jag försökte inte fixa så hon ska böja på nacken eller så. Var nöjd med henne när hon gick i så lugnt tempo. När det var 10 minuter kvar red vi på volterna och först då började jag forma henne, då sa det kaaabom och hon gick ännu finare! Då trampade hon på bra, var inåtställd och gick väl lite i form. Är nöjd, har hittat henne bättre. I början är hon ju jätte pigg, drar man i tyglarna så springer hon bara mera. Det som funkar bäst är att driva henne framåt och möta upp henne med tyglarna, då går hon lugnt efter ett tag.
Hon är kul att rida :)

Har haft problemet att hon böjer på nacken, springer på i 140 och är utåtställd. hellre att jag hittar ett bra tempo, hon är ställd åt det hållet hon ska vara och inte böjer på nacken.
Efter lektionen så frustade hon 7 gånger på ett halft varv! Hon måste tyckt att det var jobbigt, hon hade också hur mcyket gegga runt munnen som helst.
Jag red med väldigt lösa tyglar idag för Therese sa åt mig att göra det, gick riktigt bra med de. Känns bra att rida för oliak ridlärare hela tiden, då lär man sig mer för varje ridlärare har något nytt att påpeka. Då lär man sig rida bättre. Nästa gång jag rider igen så kanske jag rider igen för Mikaela eller något.

Imorn ska jag till mormor, sedan rida MH och hjälpa till på sp lektionen som vanligt.
Gonatt!

Katten död

Jag tror jag är i chock tillstånd. Min katt har blivit uppäten av räven.

Vår katt Spagetti har inte synts till på flera dagar. Och för några dagar sedan hittade vi jätte mycket blodspår nedanför vår trapp, vi trodde katten tagit och ätit upp en rejäl råtta eller något. Eftersom vår katt är inne varje dag och nu inte synts till på flera dagar har vi nu gått ner och studerat blodspåren, det är rävspår och katt spår.

Vår granne såg också häromdagen en jääätte stoor och tjock räv på vägen, den var verkligen jätte stor och den absolut största räven hon någonsin sett.

Kan tänka mig att det inte finns mycket mat för rävar för tillfället, har ju hört om rävar som äter upp katter. Men trodde aldrig att det skulle hända oss...

Det var en urmysig kisse som inte ens blev 10 år gammal!

Vila i frid Spagetti! Gråter Gråter

Blir ingen ny kisse, men jag vill ändå inte ha någon. Spagetti var min egna älskade kisse som bara råkade av misstag bli till av vår andra katt. Kommer ihåg när hon var nyfödd och jag höll i henne för första gången...


3 mars

Fixade ju en header skitsnabbt förut, och jag bytte den aldrig. Eller orkade aldrig göra en ny. Nu har jag i alla fall gjort en header, har börjat förstå photo shop en aning bättre nu ;) Såhär ser min header ut just nu:

Bara tog några bilder.

Idag ska jag rida igen i sista mellan ponny gruppen 19:10, jag tror att jag kommer få Picco eller Chiko :p Den gruppen har Therese som ridlärare. Tror att jag aldrig ridit för henne :O

(1 mars)

Gjorde ett inlägg igår och allt kom inte med :O Det jag skrev i början ...
Det jag skrev var i alla fall att jag ska göra detta till en helg blogg, jag bloggar bara fre-sön. Eftersom temat på denna blogg är hästar och jag bara rider på fre-sön så känns det ju helt meningslöst att trycka fram 4 inlägg på vardagar när det inte en händer något. Jag bloggar för att jag måste då och inte för att det är kul, och så ska det inte vara. Kommer blogga när jag har något att skriva på http://guldhamstrar.bloggplatsen.se men här tänker jag inte blogga ofta på vardagar. Bara när det hänt något som är värt att skriva. Och när jag blir medryttare på Karenina igen så kan jag börja blogga de dagar med ;)
Ha det bra!

RSS 2.0