28 februari

Jag bloggar om Florida när jag får bättre Internet, tar tio min att lägga upp en bild bara :/
Jag börjar få det långtråkigt här och jag saknar ridningen så himla mycket, missade ridningen idag och en hoppkurs på söndag. Blir så himla avundsjuk på alla som får hoppa finaste Snow :(


Men det finns en grej som tröstar mig, men jag vet inte om jag får säga det än. Men det är något riktigt roligt som jag ska få göra :)

Nu ska jag sova och sen ska vi bila till Orlando :)


En karibisk ö som jag var på i söndags :)

22 februari

Nu är jag i Miami :)


Och det är grymt! Fast maten känns lite onyttig med alla färgningsmeddel och socker tillsatser.


Nu ska vi på en promenad sen ska vi till kryssningen, vi ska ju åka genom Bahamas ;)

21 februari

Idag åker jag till Florida! Har blivit mycket packning och saker att fixa innan.




Tar med mig min kära matte på flyget, haha åh..

21 februari

Red finaste Snow igår, åh vad jag gillar henne :) Hon är min riktiga favorit nu!
Vi hoppade ballonger och toapapper på lektionen igår och Snow var jätteduktig! Hon tyckte det var lite läskigt men hon tvekade inget ändå, hon hoppade bara lite stort :)






20 februari

Fick A på mitt svenska seminarium om språksociologi i förrigår, så nu har jag A i två grejer i svenska. Får köra hårt nu så jag får A som slutbetyg också!
Idag ska jag plugga lite, sen ska jag lämna Pysen och hans grejer hos Erica.
Och våra hundar ska iväg till mormor, buuuhu :(
Och hamstrarna ska till Alexia :(
 
Har något kul atts e fram emot idag, och det är ridning idag Vi skatyp hoppar över ballonger :P Låter som en rolig och inte jätteseriös lektion, hoppas det för jag gillar sånt :D
 
 

19 februari

Idag så bytte Oliver i min klass bakskal på min och hans mobil, han har en likadan som jag fast en svart. Det ser fett coolt ut :P
Fast sen när vi slutade ville han inte byta tillbaks igen, så nu kommer min mobil vara hälften svart/hälften vit i 2,5 vecka. Gick sista dagen i skolan idag, imorgon har jag hemstudeidag och på torsdag flygresa till florida :)
 

19 februari

Ska bli jobbigt att lämna iväg sig alla djuren imorgon :( Hamstrarna ska hem till Alexia, en hamstertjej jag lärde känna genom Internet. Har varit funktionär på husdjursmässan med henne.




Hundarna ska hem till mormor och det kommer vara för himla tråkigt, vill verkligen ha med dem till Usa :(




Sen så ska Pysen till Erica, och det känns bra :) Hoppas Ericas familj gillar honom så mycket att de vill köpa en egen kisse :D



19 februari

Solade solarium igen igår :D




Min mage och mina ben är så jävla bruna nu! Sen är det typ ingen skillnad i ansiktet :(


Idag är det min sista dag i skolan innan sportlovet! :D imorgon är det typ hemstudiedag och idag på torsdag drar jag :)



18 februari

Var i djuraffären igår och köpte man och bottenströ. Hittade då den här skylten och tyckte den var så söt :p


Såg också en skitsöt liten dvärghamster i djuraffären, ville bara köpa den :)


Jag tror att det är en sapphire mandarin färgad hybrid :)
Sen kom jag på att jag själv faktiskt redan har söta dvärghamstrar, så jag städade deras bur och omvandla det till ett roligt äventyrsställe :)




Sen färgade jag och Linnéa ögonfransarna igår, men det syntes ingen skillnad..


före!


Efter


Sådär fick man sitta i 30 min, helt blind! Vad dåligt, känner mig lurad totalt!

17 ebruari

Här är en liten bockvideo från igår när Vendela och jag var ute och red :)
 

17 februari

Har en söt video på Zingo när hon ylar. Hon ahde fått vara ensam hemma i två timmar, och hon brukar aldrig vara ensam hemma. Hon verkar inte klara av att bli ensam lämnad hemma, hon satt och ylade hur länge som helst sen efter jag kommit hem för att visa mig hur ledsen hon var.
 

17 februari

Igår var jag och såg Ego på bio med Erica. Den var faktiskt riktigt bra! Rekommenderar alla att se den :)


Jag testade också att äta något nytt på Mc Donalds igår, Chicken Mc tasty bacon tror jag den hette. Den var god men väldigt stor :p


Och idag har jag solat solarium :)




Se så mycket skillnad det blev sa 20 min :)

15 februari

Fick ett brunt ägg i ett paket ägg idag som jag köpte :)



15 februari

Om sex dagar ska jag till Florida, och jag har förberett mig väldigt bra :) Bakar Florida kladdkakor och allt :p


Om ni undrar varför jag bloggar så dåligt så beror det på att jag pluggar typ hela tiden nu för tiden. Har bestämt mig för att byta linje från Natur/sam till Natur/natur. Jag har bestämt mig för att verkligen börja gå in för skolan ordentligt så jag kan plugga vidare på högskola sen. Vill bli något inom naturvetenskap, typ forskare. Ska sen i trean välja till spanska 5 för meritpoäng, och försöka se om jag orkar välja till matte 5 för mer meritpoäng. Det blir alltså 5 matteböcker på tre år! Får se om jag pallar :p


Jag vill plugga och verkligen få en bra utbildning, då har jag nog lättare att få jobb i framtiden :)

Nu vet ni mina nuvarande framtidsplaner :)

15 februar.

Sen zingo opererade bort livmodern så har hon bliv en riktigt tjock, tjockkorven!




Men jag har börjat träna henne lite, försöker lära henne skillnaderna på hennes gosedjurs namn. Hittils har jag lärt henne namnet på sin kanin, säger jag "Hämta kaninen" då hämtar hon den :)


Sötis

14 februari

Det gick bra att hoppa snow igår, vi hoppade lågt och inte så mycket. Hon tvekade inget på hindrerna, men hon var lite seg och tog inte tag i hindrerna så mycket. Hon verkade lite trött, kan berott på att hon hoppat en gång på en lektion innan jag red.




Hon hoppade inte speciellt stort heller, vilket var bra :)

Kom över min rädsla igår med att hoppa Snow med ett rosa spö. Har bara intalat mig själv att jag inte kan hoppa med ett rosa spö, då kommer det gå dåligt. Men det gick bra idag :)


Sen när jag hem råpluggade jag. Pluggade som in i sjutton på en uppsats igår. Den blev 4,5 a4 och på 2300 ord. Jag gjorde den på mindre än ett dygn. Försöker bli klar med alla mina arbeten mycket tidigare så att jag ligger före nu inför Florida :)



13 februari

Idag slutar jag 11:45, men jag stannar nog kvar i skolan några timmar och pluggar. Måste ligga före i alla arbeten nu när jag ska till Florida, särskilt matten! Så just nu är jag värsta pluggisen, känns som om jag inte gör annat än och sitter och pluggar nu för tiden.
Men sen i kväll är det hoppning på Snow som gäller, det ska bli kul och en liten paus från pluggandet :)
Mitt mål idag ska vara att se till så att hon inte hoppar så stort, utan mer hoppar som på bilden. Med öronen framåt och inte frambenen slickade mot magen. Det må kanske se fint ut med hennes framben, men tänker man efter varför hon gör så ibland beror det nog mer på att hon är rädd för hindret. Hon har benen så nära kroppen som möjligt för att skydda dem från farliga hindret. När hon sliter åt sig benen är det mest när hon är som mest osäker. Jag vill se till att hon ska tycka att det är kul att hoppa, få upp hennes självförtroende. På senare tid har hon hoppat väldigt bra när jag hoppat henne, hon har sällan gjort några stora cp-språng. Det har känts som om hon tycker att det är kul :) Eftersom det är hoppning på lektion kommer vi hoppa rätt lågt och lite idag, så jag tror inte det kommer bli några större problem att ta sig över alla hinder idag, hon har hoppat samma hinder i fredags också :)
Kolla så duktigt hon hoppa på den bilden. Inga framben uppe på magen. Inte ett jättesprång, lite stort men det beror på att det var ju en svinrygg och dem måste ju hoppa lite större över dem.
Nu har jag visat lite exempel på hur jag vill hoppa henne idag, inga rädda språng utan mer normala språng :)
 

roliga norska ord

Idag tittade jag och Sandra på Internet på roliga ord på norska, och norska är ett sjukt roligt språk ju! Kan visa några exempel nedan:

Bh - tuttekasse
Ekorre-Tallefjant
Tarzan-Skogs Harald
Häst-Havremoppe
Rullstol-Invalidstol
Grodyngel-Rumpetroll
Lingon-Tuttebar
Schlager-Allémanstrudelutt
Blomsteraffär-Djungelkiosk
Politiker-pratekvarn
LaserDoome-Blinkepartaj
Frack-Pingvinkofte
Stålmannen-Metallgutten
Apelsin-Orangekule
Krokodil-Pansartax
Banta-fleskefall
Hemdator-hytteburk
Ambulans-klampetaxi
Necessär-toalettmappe
Chips-potetgull
Åska-himleknall

Norska är världens roligaste och gulligaste språk ju :D

12 februar.

Idag var det fettisdagen och jag köpte en vaniljkrämssemla för 25 kr!




Sen efter skolan sålde jag, Isabelle och Sandra hemmagjorda semlor och kladdkaka på föräldramötet. Vi tjänade in 500 kr till klasskassan, weho :)




Vår klass sparar pengar till ett studentflak, det kostar faktiskt 20 000 kr! Det är mer än två år kvar, men lika bra att börja samla in pengar nu :) 1000 i klasskassan nu!

11 februari

Efter skolan idag följde jag med hem till Isabelle med Sandra och bakade semlor och kladdkaka till föräldramötet imorgon. Vår klass ska sälja fika där för att tjäna in lite pengar till klasskassan.




Tänkte nyss ta en apelsin, men sen såg jag honom, helt lysande och finare än apelsinen. Aldrig ätit ett finare och godare än det äpplet!


Snövitsäpple!

11 februari

Tänkte skriva om de radiokanaler jag kan lyssna på ibland. Jag brukar lyssna på radio när jag åker till skolan och hem.
 
105,1 NRJ
Den här kanalen gillar jag allra bäst, även om det är sjuuukt mycket reklam på NRJ :O De spelar mycket ny popmusik men har ändå en rätt bra blandning. Man tröttnar dock på att lyssna på NRJ om man lyssnar för mycket, för de spelar ju lite samma låtar hela tiden.
105,9 The voice
Den här kanalen är ju väldigt lik NRJ, men jag tycker att The voice upprepar samma låtar mer. Nrj har ett lite större urval av låtar. Jag märker ofta att det är rätt dålig mottagning till The voice ofta, vilket är jobbigt och gör att jag gillar NRj mer.
107,5 Dansmusik
Vet inte riktigt vad den här kanalen heter förutom 107,5, men jag gillar den rätt mycket. De spelar bara dansmusik, ni vet dunkadunka musik, haha :P Mycket house musik. Men det är ingen radiokanal man kan lyssna för länge på för man får lite ont i huvudet av all dunkmusik efter ett tag. Det är rätt dålig mottagning i Tyresö, men i nacka är den bra :)
105,5 Rix fm
Kyssnar bara på rix fm om det är reklam på dem andra kanalerna, är inget jättestort fan av rix fm. Men de spelar ett par bra låtar då och då, de spelar relativt nya låtar. Finns det inget annat bra så lyssnar jag på rix fm :)
104,7 Lugna favoriter
Okej, kan väl inte direkt påstå att jag lyssnar mycket på Lugna favoriter. Men är det reklam på alla kanaler så händer det väl ibland att man blippar ner på lugna favoriter, det händer ju att de spelar bra låtar ibland. Fast det är sällan nu för tiden. Men har man ont i huvudet är det en bra kanal att lyssna på :)
90,3 p3
Jag lyssnar aldrig själv på p3, för jag orkar inte blippa ner enda till 90,3. Men min mamma lyssnar jättemycket på p3. Det finns ett pratpogram som heter Christer som är rätt underhållande som går på vardagseftermiddagar. Sen på söndagar är det ju digilistan, de mest nerladdade låtarna. Det är rätt kul att lyssna på :) men jag själv lyssnar aldrig på p3.
 

11 februari

Vart lite dålig bloggning i helgen, ska blogga lite bättre nu. Men det är alltid något som går emot mig, som nu så ligger pysen på mig och på min dator och hindrar mig från att datorblogga :p


Han är helgalen!



10 februari

Igår var jag på en annorluna fest i Fittja. Alla pratade spanska där och kunde knappt svenska, så jag fatta nada :O Men jag lärde mig lite spanska i alla fall :)


Vi var där till sju på morgonen sen åkte vi hem och jag sov tre timmar innan jag var tvungen att gå upp och rida på den fina Hamilton :)




Han var väldigt pigg idag och lite busig, bockade lite i galoppen :) Vendela min storasyster hade lite lektion för mig också.


Nu ska jag sova ett par timmar och zzz..

9 februari

Har nu ätit vår boeuf bourgogne och det var gott :) Fast det ser inte speciellt gott ut :p


Ska snart iväg på fest med Ida och Astrid, kommer nog sova hos Astrid. Men jag kommer ju behöva åka hem tidigt, måste till stallet och rida Hamilton. Kommer säkert få typ två timmars sömn i natt. Yeah, kommer somna på hästen imorgon :p



9 februari

Har slavat i köket hela dagen med mamma och lagat boeuf bourgogne för 12 personer, och det tog sjukt lång tid. Vi är inte klara än och vi började för 4 timmar sedan.


Mycket kött, tre kilo :p
Pappa fyller år så det är släktkalas.

Ikväll ska jag på fest med Ida och Astrid i Södertälje, så det blir ingen Melodifestivalen ikväll :p

8 februari

Vet ni vad? Jag råkade äta en kärleksmums idag, för jag glömde bort mitt sockerförbud :(


Funderar på att lägga av, jag tänker inte frossa i mig socker för det. Bara äta mindre socker :)

Idag köpte jag popcorn och åt i skolan, riktigt mumsigt :)


Idag skrev min matte lärare omedvetet en sjukt kul Grej på tavlan. Han skulle skriva P ökar med 32% men det såg ut som om det stod pökar xD


Avslutar detta random inlägg med en bild



8 februari

Imorgon så ska jag stå i köket i flera timmar med mamma och laga Julia Child's boeuf bourgogne. Det är ungefär samma mat som coq au vin, men det är biff i det vi ska göra imorgon. Vi ska få gäster för pappa fyller år, så då behöver vi mycket ingredienser. Särsilt champinjoner, 1 kg champinjoner behövs! Och 2 flaskor rött vin :P
 

7 februari

Vill ju gå ner lite i vikt tills Florida, så jag har ju börjat träna lite mer och äta nyttigare. Igår red jag och gick hem 3,2 km från stallet och idag cyklade jag 3 km på 10 min och gjorde 40 sit ups. Det är faktiskt riktigt jobbigt att cykla fort, blev riktigt andfådd och trött :p


Nu ska ni få se en bild på en otroligt sexig sak! Och nej, då menar jag inte mig ;) :p hehe


Zingo den otroligt sexiga!


7 februari

Igår blev jag så sjuuukt glad för jag fick Snow på förberedande hoppning, så det blir hoppning på henne nästa vecka :D Igår så försökte jag ändra tempot på Snow i traven, få henne att trampa lite mer under sig. Hon är ju en häst som har ett tempo i traven och det går inte att förändra det så värst mycket om man inte sätter henne på plats. Tränade på att få henne att gå kort men ändå uppåt i traven, det fick henne att komma upp i en rätt hög form. Hon kändes riktigt fin i traven då. Även galoppen var fin, hon blev lite kortare i sin galopp.
Sen gjorde vi en styrövning över bommar i galopp, och den gick väl si så där. Manskulle byta galopp över en bom på marken, det gjorde hon inte. Hade velat gör om den övningen. Men men, nästa vecka är det hoppning och det är skoj skoj :D
 
 

6 februari

Har nu tvättat mitt löshår och fönat det och plattat det. Det tog typ en timme att göra :/ Tur att löshår bara ska tvättas en gång i månaden :)


Nu är det rent och fint igen :)

Nu lagar linnea chocolate chip cookies, jag blir riktigt suktad!! Men men, jag ska lyckas hålla mig, på något vis i alla fall :/


Nu blir det att göra ugnspannkaka sen stallet :)

6 februari

Vi har fått små miljöuppdrag som vi ska göra i tre veckor, ett av mina uppdrag är att inte dricka läsk på tre veckor. Det blir nog inte svårt med tanke på mitt sockerförbud :p Man ska i alla fall uppdatera i en blogg, så jag fotade lite till den igår. Men pysen förstörde fotona lite :p






Pysen är en lite rolig prick :p

5 februari

Det är många bussar som har otroligt smutsiga fönster! Satt idag på en buss som inte hade ett enda fönster man kunde se ut genom. Allt såg ut såhär:


Idag köpte mina kompisar två Marabou mjölkchoklad var för det var extra pris, men jag höll hårt i mig själv och köpte physalis istället. Jag SKA klara sockerförbudet :)


När jag kom hem så cyklade jag 10 min på motionscykeln, det blev 3 km. Sen gjorde jag 40 sit ups. Jag ville gå ner två kilo inför Florida. Borde inte vara svårt, jag har rätt enkelt att gå ner i vikt. Så med lite träning 5 dagar i veckan så borde det gå :)

5 februari

 
Imorgon är det äntligen ridning igen, förberedande hoppning. Vill verkligen, verkligen ha Snow då. Men jag får henne nog inte, har ju hoppat henne rätt mycket på sistone nu. Det finns ju andra Snow-älskar i min ridgrupp också.
Kom på igår att en andledning till att jag gillar Snow är nog för att hon är väldigt lik Rasmus att hoppa. Han var ju min favorithopphäst förut för att han var en utmaning, han hoppade inte alltid och han hoppade ofta stort. Precis som Snow! Fast Rasmus var väl lite mer ett envist russ som inte hoppade om han inte kände för det, han hoppade ju inte om det var högre än 75 cm. Han var ju lite hopprädd, och det var nog därför han hoppa så stort ibland.
Snow är ju också hopprädd och därför hoppar hon stort.
Jag tyckte om känslan när jag red Rasmus och hoppade ett hinder och tänkte, yes nu klara jag ytterligare ett hinder. Man kände sig duktig när man klarat av ett hoppass på honom och han bara vägrat 1 gång på lektionen. Och han var ju inte så populär att hoppa direkt, så det var också en anledning :)
Nu har jag hittat mig en smäckrare Rasmus som har kapacitet att hoppa högre och ännu bättre egentligen, säger inte att rasmus är dålig, men han är ju ett litet russ och Snow är en ponny med fin stamtavla och hon har ju hoppat 1,30 på löshoppning. På snow så märks det verkligen om man rider tufft, för glömmer man vara tuff så vägrar hon ju. Om man rider bra den banan så får man inga vägrar på henne, hon är inte den där bussiga hästen som hoppar om man kommer i seg galopp med långa tyglar. Man måste verkligen rida på henne, det är det jag gillar. Hon hoppar heller inte så tråkigt, hon hoppar ju lite större men det är inget jag tänker på längre Hon har hoppar rätt normalt nu jämfört med nu. Sen har jag vl vant mig lite vid hennes stora språng, så när jag hoppar en häst som t.ex. Globus så kommer jag nog bli förvånad över hur kort han hoppar :P
Det roliga med Snow är hur man känner hur hon utvecklas hela tiden, man blir förvånad över vad hon kan och vad man själv kan.
Mottot när jag rider Snow och Rasmus är detsamma: Upp med huvudet, breda händer, sitt ner i sadeln, gasa på lite samtidit som du ramar in och tänk HOPP!
 

5 februari

Gjorde omelett och morot till frukost. För omelett innehåller inget socker eller kolhydrater :)
Kan berätta hur jag gör en omelett om någon är sugen på en nyttig och god frukost som smakar ost och skinkpaj :)



2 msk mjölk
2 ägg
1 krm salt och peppar ungefär
Halv dl riven ost
1 hackad skinkbit

Blanda ihop allt med en gaffel, inte för mycket. Stek omeletten i en stekpanna på rätt låg värme i 10 min.
Sen klar!


Nu ska jag bara se hur mätt jag håller mig, och om jag får bättre koncentration i skolan :)

4 februari

Sandra i min klass hade med sig en jätterolig grej till skolan idag. Det var som en liten geléklump som man sen blåste upp till en klibbig plastballong :p


Man stoppade det lilla sugröret i klumpen och blåste upp ballongen bara :)


Det går helt okej för mitt sockerförbud nu, gav bort mitt godis i skolan idag. Och nu äter jag äpple :)


Snövitsäpple!

Igår köpte vi en klätterställning till pysen, den var jättefin och jättebillig. Endast 399 kr på Lidl xD



4 februari

Har typ världens största sockerberoende nu, kände att nu är det dags att bli av med det. Har faktiskt gått upp i vikt, och inför Florida vill jag inte det. Så nu är det dags att bli av med sockerberoendet kände jag.
 
Sockerberoende start: 4 Februari
Sockerberoende slut: 14 Februari
 
I tio dgar kommer jag hålla på, så länge tar det för att bli av med sockerberoende om man vill vara på den säkra sidan. Jag får inte äta godis, läsk, bakelser, glass m.m. Ketchup är ett undantag, kan inte äta makaroner utan ketchup..
Det här kommer vara ett otroligt tufft uppdrag! Har gjort det en gång förut förra året, sjuuukt jobbigt. Läste en gång att en knarkare som varit beroende av flera olika droger lyckades sluta med alla utom, sitt sockerberoende det var det svåraste. Till min hjälp så kommer jag äta jättemycket frukt! Och tuggummi, kommer säkert äta ett tuggummi paket om dagen.
Inte ens socker i mitt te ska jag ha, fast det är inte speciellt svårt att inte ha. Det svåraraste ärpå kvällarna, då kommer suget...
 

1 februari

Åh så måste man gå till skolan, som kommer kännas extra lång och tråkig efter den extremt roliga ritten på Snow igår.
Vill ju hoppa Snow igen nu! Hon är som en drog för mig nu, haha. Känner ett sug att hoppa henne hela tiden :p




Igår gick det liksom så himla bra, det kändes faktiskt som om Snow var den bästa hopp-ponnyn på ridskolan (enligt mig är hon det), men jag vet ju att hon har haft sina hoppsvårigheter. Hon är ju inte speciellt tävlingsvan. Det är synd, kände igår att den här hästen kan ju tävla lokaltävling och allt så grym hon var. Men det är väl mest lite önsketankar, hon blir ju rätt nervös med publik.



3 februari

Fick Snow på hoppkursen idag och det gick gryyymt bra! En av våra bästa hopplektioner tillsammans :) Vi hoppade för Annika och hon gillar ju lite annorlunda hinder, så vi hoppa stigsprång, svinrygg, trippelbarr, solfjäder och så räcke och oxer. Snow är ju inte van med sånna hinder, så jag var lite tveksam på att hon skulle hoppa de annorlunda hindren. Men det gjorde hon glatt! Hon var pigg och glad, drog iväg lite väl mycket efter hindrerna bara.
Sen när vi skulle hoppa bana så höjde Annika hindrerna till mig på Snow och Heena på Dingo. Två hinder låg på nittio och oxern var breddad till 90 också, så jkag var lite osäker på om hon skulle hoppa det. Hindrerna låg såhär:
Hinder 2 och 3 låg på nittio, och första hindret låg solen på. Jag tänkte att det hindrerna snett igenom kommer vi nog inte klara. Men jag red på så tufft jag kunde mot ett och ännu tuffare mot två, det gick fasligt fort men vi klara det och hindret efter :P Fast hon hoppade för tidigt över hinder två, så jag fick göra om alla hinder som var snett igenom. Då gick det ännu bättre och jag tänkte bara, fan vilken grym häst hon är, vilket team vi är! :D
Hon var verkligen en ängel idag, hoppade alla hinder :D Hon var lite väl pigg ibland efter hindrerna, men det var inte så farligt. Enda gången jag kände på henne att hon kanske tvekade pyttelite var när vi hoppade hinder ett för första gången och solen låg på det. Hon hoppade heller inte så stort och konstigt som hon kan göra, hon hoppade ganska normalt och bra idag. Hon verkade inte alls rädd för hindrerna :)
Snow är ridskolans grymmaste och bästa lilla hopp-ponny!
Svinryggen
Det enda failhoppet vi nog gjorde den lektionen.
Ett av 90 hindrerna, så så duktig hon var andram gången vi hoppade det :D även om min sits är helt sne och ful så var hon fin och duktig :)
Bilderna fottade av Filippa Lundberg.
 
Sen red jag dressyr på Hamilton i ridhuset, och ja han kändes väldigt stor och lite älgig efter att ha ridit Snow :P Han var lite hård i munnen i början och ville inte gå i den låga form jag ville ha honom i, men efter lite tempoväxlingar i galopp så lossnade det och han blev asfiiin! I galoppen var han extrafin, jag hade honom i hög form och red i jättekort galopp och gjorde pyttesmå volter som var små som typ piruetter. Han var skitduktig på det :)
 
Så jag har haft två skitbra ridpass, är supernöjd! :)
 
 
 

3 februari

Jobbigt att vara uppe innan åtta på en söndag, men det är för en kul grej så de e lugnt :) Ska på hoppkurs klockan nio, har önskat bara Snow för hon är ju inte den populäraste hästen direkt på hoppkurser. Känner dock ingen som ska gå på kursen, så det kanske är lite lägre nivå på kursen. Menmen, jag får ju hoppa i alla fall :D
Sen efter jag hoppat Snow ska jag rida Hamilton som säkert kommer kännas som en stor älg eller nått ifall jag rdiit Snow innan :P Snow ärju liten och smäcker. Hamilton är stor, och rätt fin men lite kraftigare :)
Hehehe, kommer ni ihåg det här?
 
Det var för ett år sen som jag tyckte häst-agility var superkul. Vill köra lite hästagility, men ridhuset är aldrig ledigt och uteridbanan är full av snö :/

2 februari

Har sett Melodifestivalen ikväll, och jag måste bara säga att David Lindgren är så himla söt och gullig :) Jag tycker inte han är snygg, men så glad och charmig :D som om man vill gifta bort sin förstfödde med honom :p


Röstade på honom pga av det :)

Sen måste jag bara säga att Yoshio är så himla cool! Såg honom uppträda för första gång på bingo lotto uppesittarkväll 23 december. Då sjöng han på japanska, det tyckte jag var bättre än hans låt idag. Men han är ändå sjukt cool!


Har också ätit blåbärspaj till Melodifestivalen och det blir automatiskt en rätt mysig lördag :)


2 februari

Nu har mamma och jag lagat Coq au vin till middag. Det tog två timmar att göra, men det var det värt :)






Förrätt


Värsta restaurangmaten ;)


2 februari

Idag så red Vendela Hamilton, jag rider honom imorgon pluss att jag ska vara med på en hoppkurs imorgon.
 
Igår såg mamma och jag "Julia, Julie" som handlade om en tjej som lagade alla recept från en kokbok. Man blev väldigt sugen på mat och av att laga mat själv när man såg den filmen.
Så idag letade jag och mamma upp ett recept i en kokbok som vi ska laga snart. Vi bestämde oss för coq a vin (hihihi, det låter som "koka vin") så vi handlade ingredienserna till det idag.
Ska bli roligt att laga det tror jag :)

2 februari

Om 19 dagar ska jag till Florida, och det ska bli grymt!
Först åker vi med flyg till Miami och bor där en natt på hotell för att sen dagen efter åka på Bahamas kryssning genom västindien i 3 dagar :D
Vi kommer stanna på lite olika ställen med båten. På båten så finns det två pooler, en klättervägg m.m.
 
Efter kryssningen kommer vi bila till Fort Myers där morfar bor typ ute i skogen bredvid en flod med alligatorer :O Morfar har en egen pool, hoppas inte alligatorerna känner för att bada där :O
Sen bilar vi till Orlando och bor där i 3 dagar på ett fett stort och fint hotell :)
 Exterior
Exterior
Deras swimmingpool går igenom hela hotellet, det är som en flod :O
I orlando ska vi gå på saker som Disney World (fast dit vill inte jag gå, är jätterädd för berg och dalbanor), aquaworld vill jag gå på, vattenland, djurpark m.m.
Dem sista dagarna ska vi spendera hemma hos morfar sen. Ser verkligen i fram emot Florida, kommer bli asnice tror jag :)
 
19 dagar kvar bara :D
 

1 februari

Nu äntligen har jag tvättat exakt alla mina smutskläder i mina tvättkorgar. Det gick på sammanlagt 6 tvättar på fem dagar. Sist mina smutskorgar var tomma var i våras :p






Jag har förberett mig inför Florida, typ alla mina sommarkläder låg i smutskorgen :p Duktig jag e :D

1 februari

Idag är det första februari och det märktes, solen sken mycket idag :) Sickla sjön var jättefin, hela min klass gick omkring på isen. Trodde faktiskt inte att isen var tillräckligt stark för det, men troligen så var den det :)






Fotade ett ord idag i min mattebok, det var ett sånt där typiskt matteord som typ ingen vet vad det betyder..


Det ordet finns inte i min mobils ordlista :p


1 februari

Så söt
Om ni fattar, det är ju tjejen som åt sin egna tampong...
Foto
http://ask.fm/Teenagerpost
Foto
Foto
True Story!
Foto
Who else does that?
Foto
Det är så man gör det!

RSS 2.0