(31 augusti)

Nä, jag tror inte jag har fibromyalgisyndrom, jag har inte den där smärtan i musklerna som man har. Min mamma beskriver det som om hennes blod är av saltsyra, det kokar och gör ont. Så har jag inte. Mamma tror nu att jag istället har ME, som hon också har. Fick läsa hennes papper om ME, vad det är och vad det ger för symptomer. Det stämmer in bra på mig, det är ett utmattningssyndrom. Det som stämmer in bäst är att jag är helt utmattad efter att ha gjort krävande saker under dagen, jag måste vila ut över 12 timmar. Jag har en feberkänsla i kroppen. Jag är jättekänslig för ljud, även temperatursskillnader. Om det är ME, så har det kommit smygande in på mig och då kommer det bara bli värre. I så fall har jag ju verkligen en rolig framtid att se fram emot, nästa inga med ME klarar av att jobba heltid :/
Bara 16 år gammal ju, vill inte ha drabbats av något syndrom som jag har resten av livet. Vill kunna plugga in dit jag vill och bli forskare inom medicin på SVA. Inte jobba halvtid på Ica...
 

(31 augusti)

En sak som är jättekonstig, det är att jag har ganska bra kondition. Jag joggar aldrig, jag rider bara 2 gånger i veckan. Ändå så har jag bättre kondition än rätt många tjejer min ålder som idrottar och joggar varje vecka. Jag kan jogga 4 km under 20 minuter, ingen aning om varför. Tänk om jag skulle ha idrottat, jag hade kanske kunnat bli värsta idrottstjärnan? ;) Om ni tror att jag får kondition från min lilal ridning, så tror jag inte det. Vet folk som har egna hästar som inte har så bra kondition
Det här är mina teorier:
 
1. Jag har bra gener, min mamma och pappa var duktiga på idrott som unga. Min pappa joggar varje vecka, han har sprungit halvmaran några gånger på 2 mil. (det är troligaste alternativet)
2. Jag är duktig på att peppa mig själv och har mycket vinnarskalle i mig? Vill ogärna ge upp. (tror mer på dt första alternativet)
Jag är dock riktigt dålig på lagsporter, får så himla dåligt självförtroende då. När jag vet att jag kan göra andra människor besvikna och förstöra allt genom att tappa en boll, då blir jag typ automatiskt dålig. Finns inget som trycker ner mitt självförtroende så mycket som när jag spelar vollyboll, är så himla dålig på det... Medans jag är bra på t.ex. bip-testet, fysträning osv. Då är jag ensam och kan inte göra någon besviken.
 

(31 augusti)

Har på sistone märkt att jag är en väldigt avundsjuk människa, haha ingen bra egenskap ;) Jag blir typ svartsjuk/avundsjuk när jag ser folk göra i ordning Spot bara, har ju ingen anledning till det. Men jag vill själv äga Spot, jag vill att han ska vara min och ingen annans. Min lill gubbe, ingen annans vill jag att han ska vara :)
Kan ibland även bli lite avundsjuk på folk som får rida hästar som jag vill rida, fast inte så mycket. Mest när jag ser bilder på facebook, då känner jag att jag också skulle viljat rida den hästen och få bilder på det.
 
Jag är också en sån person som antingen satsar allt, eller typ inget. Och om jag satsar allt, då blir jag väldigt sur om jag förlorar. Jag kan inte göra något mellanting, som ett ex. I torsdags på idrotten skulle vi köra amöba kull, det skulle vara ensam kvar och den skulle vara vinnare av två klasser. Jag hade tänkt att kanske bli tagen i mitten för att inte dra åt mig uppmärksamhet (gillar inte uppmärksamhet), men jag kunde inte bli tagen med flit jag var tvungen att kämpa, vinnarskallen tog över. Slutade faktiskt med att jag vann :D Jag blir jätteavundsjuk på de/den som vinner.. hehe, det kanske är bra att ha kämpavilja men kanske inte så mycket att man blir sur om man förlorar.

(31 augusti)

På söndag ska jag rida lektion på My hamilton för mamma, ska försöka förbättra mig lite i ridningen. Vill inte ha någon alls som tittar på, så ni som läser detta och typ råkar gå in i ridhuset när jag rider, gå iväg då.. Mitt största porblem är just att jag rider dåligt när folk tittar på. Jag gillar ju inte att rida för mamma, men nu ska jag ju rida MH och det brukar inte gå så jättedåligt när jag rider honom. Han är ju snäll, och välutbildad så han kan utbilda mig.
Jag vill lära mig, eller bli av med en del av min formfixering. Jag kan erkänna att jag är lite formfixerad, men jag är inte den enda. Jag vet att många på ridskolan är det, men de flesta som är det skulle ju inte erkänna det. Det farligaste med formfixering är att man inte låter formen ta sin tid, finns ju folk som sågar ner sina hästar bakom hand direkt när de tar tyglarna. Jag vill absolut inte ses som en sån person, så på sistone har jag blivit rädd passiv i min hand. Jag har alltid min ytterhand stilla, sen försöker jag leda in med innerhanden. 
Jag vill rida mer med rumpan och ta reda på hur mycket jag kan ta i handen, är rädd att jag tar för mycket. Känns som jag blivit hård och fast i handen på sistone, måste arbeta bort det!
Måste komma ur min ridsvacka, tror dock att min ridsvacka beror en hel del på att jag mått dåligt på sistone. Har ju stressporblem, har märkt att jag stressar jättemycket i ridningen och det går ju aldrig bra då.

(31 augusti)

Min mamma har haft diagnosen fibromyalgi i flera år. Nu har mamma och jag misstänkt att jag kanske också börjat få det. Jag har börjat få samma symptom som min mamma. Jag är inte för ung för att få det, mamma känner en som drabbades av det vid 13-års ålder.
Här är en liten beskrivning av FMS:
 
Fibromyalgi - FMS är en smärtsam kronisk sjukdom. Huvudsymtomen vid FMS är en ständig smärta i vila som upplevs som uttalad samt onormal trötthet. Uttalad smärta är en stressfaktor, och symtom som ofta förknippas med stress är vanliga hos patienter med fibromyalgi. Muskelsmärta påverkar motoriken, sömnen störs av smärta. Dålig sömn, ständig smärta och av smärtan framkallad stress ger trötthet.
 
Det mesta stämmer in, särsilt onormal trötthet och stress. Jag har ibland väldigt ont i kroppen, som när man har feber, då gör det ont när folk tar på en. Just nu har jag ruskigt ont i vänsterarmen, det känns som om jag tagit stelkrampssputan. När jag på sistone fått träningsvärk blir det inte bättre efter en dag, utan det fortsätter göra ont väldigt länge. Något som jag också märkt av på sistone är yrsel, jag känner mig yr och mår illa. Om det är fibromyalgi så är det ju inte kul, det kommer påverka mitt arbetsliv i framtiden. Kommer inte orka med allt som en vanlig människa gör, jag måste vila mig. Jag klarar av rätt mycket när jag är på högvarv, då känner jag inte om jag är trött. men så fort jag vilar så mår jag så dåligt, jag orkar typ ingenting på flera timmar. Det är därför jag inte bloggat så bra på sistone, jag är för utmattad för det. jag vill blogga och har saker att skriva om, men jag orkar inte skriva ner det och lägga energi på det.
 
Något som på sistone tagit jättemycket kraft från mig, det är ridningen. Jag känner ju inte när jag rider om jag är trött, inte när jag är påväg hem. Det är när jag lägger mig i sängen och vilar, då känns det som mitt blod är bly, det tynger ner mig i sängen och då orkar jag verkligen inte göra ett piss.
Har idag mer energi än vad jag brukar, men det kan bero på att jag slutade vid lunch idag. Nu har jag skrivit ett väldigt långt inlägg, riktigt stolt :D Men nu är jag tröööött och har värk i armen, så nu ska jag vila.
 
 

(31 augusti)

Slutade vid lunch idag, för vi skulle leka med tvåorna men det regnade så vi kunde inte det. Men jag stannade kvar i skolan några timmar ändå med Astrid och Antonia, vi satt i ett grupprum och pratade. Det var mysigt, min skola är  väldigt mysig och fin :) Bara se:

Ett av sällskapsrummen, et här rummet heter Stockholm.
Ett av grupprummen är till höger, sen är det labbet till vänster.
Mitt klassrum.
Vi har ju inte skåp, utan vi har sånna där svarta lådor där vi sitter. Så mycket skönare än skåp! Man behöver inte gå en mil för att man glömt ett papper, utan man behöver bara böja sig ner ;)
En korridor med klassrum
Jag :D

Jag ser fram emot nästa vecka när vi ska till barnens ö och sova över alla ettor, och sen "nollningen" på torsdag och grillfest på kvällen. Blir nog kul :)
 

(30 augusti)

Igår skulle jag haft Chiko, men bytte till Globus. Det gick sämst som vanligt, är i värsta ridsvackan nu. Känner mig sämst.. Min nya grupp trivs jag dock mycket bättre i :)

Tänkte skriva mer, men ärligt talat så orkar jag inte skriva. Har ingen ork, mår så dåligt...
 
 

(30 augusti)

Jag har inte mått så bra de senaste dagarna, jag har inte varit sjuk utan jag mår bara inte så bra. Jag har stressproblem, jag stressar hela tiden och övertänker. När jag kommer hem från skolan är jag helt slut och typ kollapsar i soffan, jag orkar inte sitta vid datorn och tänka själv. Det enda jag orkar är att titta på lättsamma tv-program.
Idag kollade jag mitt PH värde, jag hade ett väldigt lågt PH-värde, endast 5,5. Man ska ha runt 7-8 i PH. Det kan förklara varför jag inte har någon ork. Jag hade samma ph-värde som min mamma som endast jobbar 50% pga av en sjukdom vid namn ME som gör henne väldigt orklös. Mamma ska köpa preparat som höjer ph-värdet, då blir jag nog lite piggare och mår inte så dåligt :)
På kvällarna känns det som om jag sprungit 1 mil och hållt igång hela dagen, inte bara att jag varit i skolan. Att bara ta mig upp ur sängen är väldigt jobbigt för mig.
 
Mitt ph-värde beror på att jag stressar för mycket, och tänker för mycket. När jag sitter i skolan så vill jag bara att tiden ska gå, när det är mat så äter jag jättefort och vill gå efter 10 minuter, när jag åker buss vill jag bara ha det avklarat, när jag kommer hem så vilar jag och väntar på middagen, jag äter middag jättefort, fixar mina kvällssysslor fort och när jag sover så kan jag inte slappna av för jag vill somna nu, nu, nu så att det blir en ny dag. Jag kan inte slappna av och tänka på ingenting, inte ens när jag åker buss kan jag slappna av, jag överanalyserar allt jag ser. T.ex. om jag ser två kompisar gå bredvid varandra påväg till bussen så tittar jag efter tecken på hur bra vänner de är, ungefär hur länge de varit vänner, vem som är populärast och är det den som bestämmer? Går de bara bredvid varandra för att de är bekanta och ska med samma buss? Jag tänker så, jag kan inte slappna av. Det är jättejobbigt.
Bara att skriva det här inlägget tog massor av kraft av mig, känns som om jag har jättehög feber fast jag har normaltemp.

(29 AUGUSTI)

Jag ska nog byta blogg, men såklart kommer jag inte sätta lösenord på den här bloggen fören typ en månad efter. Mitt sista inlägg på den här bloggen skulle då vara att jag länkar stort till min nya blogg. Får se hur jag gör...
 

Idag fick jag sovmorgon, så det blir bara 1 lektion i skolan idag. Vi slutar ju alltid vid lunch på onsdagar, yeeah 8) Nu har jag bytt ridgrupp så jag rider 17:10 på onsdagar, det är mer en tillfällig grupp tills det finns plats i gruppen på fredagar som jag vill gå i.
Vet i vad? Sånt här tepulver som det står chailatte på, det är inte gott här hemma. Det smakar te, inte chailatte, bara te! Man kanske ska ställa sig och vispa all mjölk innan? Men är det verkligen värt lite chailatte ?
 
 

(28 augusti)

Fan vad jobbigt det är att sluta klockan fyra, jag kommer liksom hem vid halvs sex... Är helt slut då, så orkar ju inte göra något. Slutar i alla fall vid lunch på onsdagar och 15 på onsdagar ;) Måste börja ta med ett äpple till skolan, vid 14-tiden börjar jag gäspa och typ somnar nästan..
Det där skulle pigga upp mig :D
 
Har funderat på att flytta min blogg, eller byta namn och sen sätta lösenord på den här bloggen. Jag gillar inte mitt bloggnamn, sen har jag väl lite väl privata texter lite här och där, så jag får ta och fixa det. Måste först komma på ett namn, sen en fin design och header. Vill ju inte ha en header gjorde i paint som min första var ;)
 

(27 augusti)

Hela dagen igår så hade jag blodfärg i mitt saliv, sen på kvällen när jag inte hadedet längre. Då skulle jag bara snyta mig för jag blivit täppt i näsan innan jag skulle sova, jamen självklart blöder jag näsblod igen då.. Förstår inte hur man se kan blöda näsblod som rinner åt andra hållet när det rätta hållet är avstängt med papper, det rinner rakt ner i munnen på mig :O S Sååå äckligt, min kropp vill typ visa mig hur det är att vara vampyr. Men jag vill inte vara en vampyr faktiskt!
 
Jag é en vampyr, jag suger och spyr, lalalalal...
 
Denna vecka i skolan ska vi ha ett litet naturvetarcase, vilket jag tycker ska bli riktigt kul. Jag älskar ju naturämnena.
Föresten, det börjar bli höst, 9 grader utomhus nu. Ickebra! Om jag var en fågel, då skulle jag flyga till Egupten nu och komma tillbaka till Sverige i juni och skippamin födelsedag, för jag gillar inte alls att fylla år. Hatar den uppmärksamheten man får, och alla släktingar man måste tacka och näää... Jag tycker att folk gör födelsedagar till något mer speciellt än vad det är. Det var kul när man var liten, jag slutade tycka att det var kul att fylla år efter 14-års ålder.
Pyjamaskalas när jag var 8 år
 
 
 

(26 augusti)

Idag har jag varit i Farsta centrum, följde enbart med för att hjälpa Linnea att shoppa lite kläder. Hade inte tänkt köpa något, men jag råkade typ göra det ändå... En cool tröja men jätteäckligt material från H&M köpte jag, 349 kr.
Det där blir dagens outfit imorgon, fast jag kommer ju ha strumpor då också.
 
Ikväll har jag tagit det lugnt, har tagit ett varmt bad, lyssnat på musik och ätit mina favoritvindruvor, röda vindruvor :D
Mysimys :)
 
 
 

(26 augusti)

Ska försöka använda instragram lite mer nu, det är ju rätt roligt att redigera på instagram. Se så bra jag redigerat en bild på Zingo!
Originalbild:
Rätt ful :P
 
Redigerad bild:
Linnea trodde att bilden var fotad av en systemkamera, men icke sa nicke. Det är en bild fotad av min mobilkamera, har sen redigerat den lite bara :)
 
 
 

(26 augusti)

Säljer 7 stycken vintervita dvärghamsterungar, 200 kronor för två stycken. Någon som är intresserad?
 

(26 augusti)

Har nu kommit på vad jag vill jobba med som vuxen. Jag ville ju bli veterinär, men kunde i bli det pga av att jag är för spruträdd för det. Men jag kan ju bli forskare inom medicin för djur och jobba på Svenska veterinär anstalten. Jag älskar ju kemi och att laborera, så det arbetet skulle nog passa mig jättebra!
Men jag tror att jag måste byta linje på gymnasiet då, och gå natur/natur. Det passar nog bättre in på att bli forskare inom medicin.
 
 

(26 augusti)

Jag är rätt vild när jag sover, jag kan råka slå till mig själv i sömnen. Igår natt gjorde jag nog det, för jag började igår kväll bara blöda en massa näsblod utan anledning.
Stoppade upp det med papper, men då började det rinna ner i munnen i stället och det var riktigt äckligt, blod är inte så gott..
Imorse vaknade jag av att jag var väldigt snorig i näsan, självklart hade jag börjat blöda näsblod igen. Men jag hade förberett mig på det, hade papper bredvid sängen så sängen hann inte bli blodig! :)
 
 
 

(25 augusti)

Såg nyss på Skavlan, de intervjuade Justin Bieber, och min lillasyster är ett biber fan så det fanns inget alternativ än Justin bieber på tv i denna familjesoffa.
Jag tycker att Justin verkar vara en rolig och snäll kille, håller med om att han ser bra ut. Han har väl gjort ett par okej låtar också. Om han gick i min skola och inte var känd, då jävlar hade jag haffat! Haha, nä är lite för blyg för sånt. Men jag hade ju inte tackat nej till honom ;)
Förstår inte hur folk kan säga att de hatar honom, kan flrstå att folk inte gillar honom men vad har de för anledning att säga att de hatar honom? Inte direkt så att han mördat, eller misshandlat någon, eller jo han har ju faktiskt slagit till en paparazzi. En del säger att de hatar honom och att det skulle bli glada om han dog, jag förstår inte hur man kan säga sånt, tror inte man menar det i så fall.

(25 augusti)

Ledde Hamilton idag istället för att skritta fram honom, alltid bra med lite motion. Hittade då sånna här vita bollar som ploppar när man går på dem, älskade sånna som liten!
Plopp, plopp :P
Hamilton tyckte att det var tråkigt att ledas, han ville hem och äta mat.
Fast sen drog han iväg till gräset...
 
Jag red dressyr i ridhuset, det gick ganska bra. Han var mjuk och fin, men jag tycker att dressyr är rätt så tråkigt ändå :P Både han och jag blev supersvettiga efter!
Långhals
Duschade av honom lite grann där sadeln varit.
Smörjde hans träns, som jag alltid gör efter att jag ridit.
 
Idag fixade jag en del med honom efter, ryktade en del även fast han var lite blöt efter duschen. Sen förstör han allt mitt slit genom att rulla sig i torven...
Torvhäst, så jag fick rykta igen...
 
När jag skulle hem så skulle jag bara hämta Zingo på kontoret, men det var låst. De hade låst stallet förutom privatstallet. Alla hade åkt utom en ridlärare och hennes nyckel fungerade inte till kontorets dörr, så Zingo var inlåst på kontoret rätt länge. Hon fick panik och skällde oavbrutet i en halvtimme. Sen åkte mamma ner med sin nyckel och hon kom ut från fängelset :)
Haha, se där står Zingo i mitten och skäller som en galning.
 

(25 augusti)

Tänkte idag på om jag saknar min förra skola, min grundskola. Jag gör verkligen inte det, har gått där i 10 år och det var några år för mycket tror jag. Om det är något jag saknar så är det såklart vännerna från skolan.
Haha, vi försökte klä ut Erica till Martin Luther King :P
Fast Erica ska jag hålla kontakten med, har planerat att vara vän med henne i hela livet. Jag vill att vi ska sitta där som 40-åringar och prata strunt med varandra och skratta åt gamla minnen. Jag vill inte tappa kontakten med henne och sen om 20 år ta en fika med henne och det är pinsam tystnad för att vi inte känner varandra då.
Men jag tror nog att vi kan hålla kontakten, vi pratar i telefon ungefär varje dag, chattar med varandra och så var vi med varandra i tisdags :)

(25 augusti)

En sak som jag märkt, det är att Pysen vår katt är mycket hårigare och finare p¨å vintern än på sommaren. På sommaren är han lite ful med sitt korta hår, på vintern är han värsta lejonet!
Sommaren, korthårig nästan:
Och så vintern, när han är som finast!
image description
image description
Pysen är en fin huskatt, förstår att han inte trivdes med att bo i stallet. Han är ju för fin för det, hehe ;)
Nä, han är faktiskt inte en skokartongmisse. Han är en Pysenkisse :)

(25 augusti)

Drömde en mardröm idag, det var läskigt för någonstans i huvudet så visste jag att jag drömde men jag kunde inte vakna ändå :O Jag drömde att jag var med i walking dead, alla blev zombies. Piga var hund blev en zombie och var den som smittade mig. Fast sen började drömmen om på nytt och vår familj rymde i vår bil bort från allt, till någon jättestor strand. Jag var rädd för Piga satt i bakluckan och ville bita oss :(
Läskig Piga :O Kommer u typ vara rädd för Piga idag...
 
 
 

(24 augusti)

I somras hade jag rätt lite bloggläsare, för folk läser inte bloggar då. Jag sa att jag troligen kommer få rätt mycket fler läsare efter sommaren, och det har jag verkligen fått sen skolan börjat. Bloggstatistiken har blivit dubbelt så bra sen i somras, idag har jag hittils fått rekord på unika besökare.
 
Kan för de nya bloggläsarna berätta lite om mig.
Jag heter Alicia och jag är 16 år. Jag rider en del, så en liten del av bloggen handlar om ridning. Jag går på gymnasiet Vittra, i en naturklass.
En viktig del av mig är att jag älskar djur, särsilt hamstrar. Jag har 10 hamstrar, har fött upp lite kullar. Jag har flest ryska vintervita dvärghamstrar, just nu en kull.
 
Förut så gillade jag att fota mycket natur, och andra saker med. men det blir inte så mycket sånt längre, har inte en systemkamera längre.
 
Alla dessa foton är fotade av mig, copyright på alla.
 
Nej, nu blev jag hungrig. Så jag ska gå och äta lite, så hejhej :)
 
 
 

(24 augusti)

Ligger nu i sängen och slappar, lyssnar på musik och ja bara är :)

Wow, vad hände på sista bilden. Har på mig en gipsmask som jag gjorde i sjuan på bilden. Jag typ älskade katter då, så jag gjorde en mask av en kissemisse. Så nu är jag Kissekvinnan (catwoman på svenska)! Om jag nånsin blir en superhjälte får jag nog ta och heta Kissekvinnan :P ;)

 

 


(24 augusti)

Idag körde alla ettor flaggan i skolan, klass mot klass. Naturklassen (min klass) kom ju självklart på delad första klass. Vi är ju inte direkt så sportiga i min klass, men vi hade en annan fördel. Ni vet, naturklassare är ju lite smartare ;) Vi kom på bra taktiker vilket hjälpte en hel del.
 
Imorgon ska jag rida Hmailton, kanske ska rida lite dressyrbana?
Eller så kör jag bara på en väldigt lång uteritt, typ hem till mig eller nått sånt. Eller nä, Hamilton blir så spänd när man rider till alby, får väl hitta på något annat skojsigt då :)
 
 
 
 

(24 augusti)

Såg en gammal bild på mig från valborg, det var innan jag skaffat mig slingor. Mycket mörkare hår och jag är dessutom kriiiiitvit!
Se, jag var ju typ brunett!
Nu är jag lite blondare, lite brunare och lite bättre 8)
 
 
Nej, nu ska jag nog rensa min facebook på bilder. har alldeles för mycket gamla bilder på facebook, min första profilbild är från när jag gick i femman. Folk kanske tror att jag ser ut såhär fortfarande?
 
Jag är faktiskt inte 12 år längre! Jag kan hålla med mig om att jag kan vara barnslig som en 12-åring ibland, men det är ju så kul att vara barnslig :)

(24 augusti)

Har ni någon gång ätit mat och det liksom bara känns som om tuggorna växer i munnen, man är inte hungrig och man vill bara spotta ut? Så känns det för mig varje frukost, hatar frukost! Äter för att jag måste.

Inget på bilden vill jag äta, inte nu. Har dålig morgonaptit helt enkelt :)

Nu på morgonen så ska vi ha en svenska diagnos, en läsförståelse. Känns bra, svenska är ett ämne som jag känner mig rätt haj på, haha cooling som säger haj ;)

Vihajen är seriöst ett av de coolaste djuren som finns, enligt mig. Läskiga, men det är faktiskt inte alls den haj som dödar mest människor per år, utan det är tjurhajen. Inget man kan tro faktiskt..

Vithajen är faktiskt en haj som mycket sällan attackerar människor, tigerhajen gör det mer. Tror att de flesta trott att vithajen är den farligaste bara för att den är störst, men så  är inte fallet faktiskt.

Ja, nu fick ni en liten biologilektion här på bloggen, nu kom jag att tänka på igår när vi skulle diskutera om globalisering är bra eller dåligt och varför. Diskussionen blev  väldigt lång och till slut kom vi in på genetik och genteknik, haha man börjar faktiskt känna sig som en pluggnörd i en naturklass xD


(23 augusti)

Jag ligger nu här i sängen med min bästa vän, och några till kära vänner. Min bästis är ju lille Helosan, leker lite fjortis här i sängen med massor av helosan på läpparna :P
Sen så är också några andra kära vänner med mig, de heter öronproppar, vattenflaska och nässpray :)
Viktigaste sakerna man behöver för att kunna sova, och självklart min underbara sääääng! Ska föresten troligen köpa en till säng, så jag får en dubbelsäng.
 
Nu sover jag faktiskt med fläta, och löshår har inte använt löshåret något på gymnasiet. men jag har så tunt hår när jag har fläta så jag måste ha löshår, det syns heller inte att jag har löshår om jag har fläta vilet är superduperbra!
Nu ska Lisan sova, imorgon så ska vi vara utomhus och göra något ?
 
 

(23 augusti)

Ledsen, men jag vill inte gå osminkad i skolan längre.. Haha, ååh klarar det inte längre :( Finns för mycket snygga killar i skolan och i matsalen, man vill ju känna att man är fin då :)
Osminkat är fint, men lite mascara är ännu finare!
 
En osminkad bild
Helt okej, så kan man vara ibland men inte alltid.
Lite mascara trivs jag bäst i, brun mascara. Man ser inte jättesminkad ut, men det ser ändå bättre ut.
 

(23 augusti)

Det är kul att gå i min skola, jag gillar den jättemycket hittils. Men det känns som om det inte är på riktigt, svårt att förklara. Men jag har lite svårt att förstå att jag börjat gymnasiet, jag 16 år? Nä, eller va, jaha, ja... Min klass är jättebra verkligen! Känns som vi gått i vår klass i 4 veckor istället för 4 dagar. Vi verkar hålla ihop bättre än de andra klasserna, våran klass verkar bäst :D
Jag kommer på mig själv att typ längta tillbaka till skolan när jag är hemma, men det är för att det händer saker på skolan. Så mycket nya intryck, så mycket människor och ansikten.
Jag har lärt känna två personer lite bättre än dem andra, de heter Astrid och Antonia. Får se vilka jag kommer vara bäst kompis med om ett år :)
 
Ser så liten ut på sista bilden, har ju faktiskt utvecklats en del på sistone. Ska jag berätta en pinsam sak? En konstig sak. I femman köpte jag ett par tajta svarta jeans, för något år sen klippte jag av benen på dem så att det blev shorts, kan fortfarande ha dem som shorts :S Jag köpte dem liksom i femman, för 5 år sedan! Tyder bara på att jag inte växt allt för mycket på 5 år.
 

(23 augusti)

Skrev inte om hur det gick att rida Chiko igår, för det hade nog blivit världens deppinlägg. Gick ju verkligen helt sämst! Vi red i ridhuset. Han var jättestel och stenhård i munnen, han var bara helt omöjlig att rida. Blev  på dåligt humör och det kändes som om jag hade världens press på mig att rida i min grupp, det känns som alla är så mycket bättre än mig. Gillar inte att rida Chiko i dressyr, inte ens förra terminen när han var lite fin i dressyren för då red ju Mikaela till honom några gånger i veckan. Förstår ju att han var extrasvår igår, första gången han gick ett dressyrpass på några månader. Men jag tycker inte om dressyr, jag tycker inte om att rida i min grupp och jag blev arg och ledsen och det sket sig bara. Efter ridningen var jag på så dåligt humör att jag gick hem 3,2 i spöregnet. Ska byta grupp i alla fall, jag klarar inte av press, då blir jag osäker och känner mig dålig och kan inte rida.
Sådär såg det säkert ut hela lektionen kan inte rida så stressade hästar som Chiko i dressyr, de stressar bara upp mig och så blir allt pannkaka!
Byter troligen till 17:10 på onsdagar, fanns inte plats på fredagar som jag ville byta till. Rider väl i 17:10 tills jag får plats på fredagar, vill inte rida på onsdagar.
 
Haha, det blev ett deppinlägg ändå, får väl muntra upp er med en mörk halloween bild ;)
Isbjörnshamstern Tom, eller jag kanske ska kalla honom för Ishamstern bara ;)

(23 augusti)

Haha, hittade den här serien:
Var nog ett tag sen jag gjorde den, rätt så lagom random faktiskt xD
Kan visa fler serier som jag lagt ut på bloggen, vissa är flera år gamla och vissa är några månader bara:
 
Riktigt pinsamma serier, jag vet :P
 
 

23 augusti

Anna

Vad sköt att se att man inte är ensam som sover med öronproppar. Så skönt att plugga in propparna och stänga ute alla störande ljud när man går och lägger sig. Sover själv jämt med öronproppar djupt insatta i öronen. Sover så mycket bättre och djupare då. Ibland får jag dock lite ont av propparna. Har du något tips på sköna öronproppar att sova med?

Svar: Skönt att höra att jag inte är den enda, älskar också att sova med öronproppar! Jag kan dock inte ha sånna här gula engångsöronproppar, utan jag använder silikonöronproppar. Älskar dem! Det står att man kan använda dem 5 gånger, men jag använder dem mer än så innan jag byter. Det lite dåliga är att om de är helt nya så kan de fastna lite i håret, de är ju lite klibbiga. men det blir jättetyst när man har dem på sig, och de skaver inte eller så.

Går att köpa på apoteket för 40 kr eller något sånt.

Idag blir det en lång dag till klockan fyra, vi ska jobba om global utveckling idag. Föresten, idag är jag utrustad med en supervarm tröja, så nu ska jag banne mig inte frysa i skolan! Har ju sämst blodcirkulation, måste ha något fel på min köldkörtel.


(22 augusti)

Hamilton har en så lustig färg, han har en färg på vintern och en annan på våren :P Såhär mörk är han på vintern:
Jag vet att min sits är hemsk, men jag skyller på att det faktiskt var 2 år sedan!
Och såhär ljus på sommaren:
Apelkastad gulbrun är hans färg. Visste ni att han har samma färg som Snowberry och Ruudi? ;)
Gillar guldbruna hästar :D
 
 

(22 augusti)

Idag hade jag en mattediagnos,gick väl helt okej. En del tal var busenkla medans vissa hade man glömt bort hur man räknar ut dem, som t.ex. skala. Inte så mycket att göra åt det, då vet man ju bara vad man måste plugga lite extra på :)
Sen hade vi speed-dating, eller det hette nog speed-meeting? Med tvåorna och treorna. Det var rätt kul, men jag fryser ganska mycket i skolan så jag hade typ iskalla händer, vet inte varför jag fryser. Alla andra svettades typ ihjäl :P Kanske ska skaffa vantar?
Jag fick reda på en del från eleverna på speed-meetinget. Många elever sa att de älskade att gå i Vittra, och att det var jätteskönt att jobba i case. Sen sa dem att det inte var så jobbigt att jobba till klockan fyra, för de fick knappt några läxor. De flesta verkar snälla på skolan, men tydligen så vill några tvåor/treor nolla oss snart...
Känns  tryggt och bra i skolan i alla fall. Tycker mycket om min klass också, de är väldigt glada och sociala. Är väl lite kompis med några stycken nu, väldigt glada tjejer :)
Men jag är ju också rätt glad av mig :D
Juste, jag ska rida idag... Förhoppningsvis har jag Chiko denna vecka med :)
 
 

(22 augusti)

När jag gick i grundskolan gick jag alltid upp 1,5 innan jag började, för jag skulle välja kläder på morgonen och sminka mig. Insåg nu att jag bara behöver gå upp en timme innan, skippar ju det mesta sminket förutom lite svagt med ögonbrynspenna och concealer. Jag känner mig typ ärligare när jag inte har mascara, det känns mer naturligt och mer som jag då. Det är fler i min klass som inte har mascara, så jag är inte forever alone, vilket är bra! ;) Jag har märkt att jag kan lägga märke till väldigt mycket smådetaljer, som att de flesta tjejer har svarta jeans första dagen på gymnasiet för att det är neutralt och vanligt, inget som sticker u, passar till de flesta tröjor.
Känns som jag förändrats en del utseendemässigt ändå sen grundskolan, får nog skaffa före och efterbilder. Men nu måste jag gå, bye!

(21 augusti)

Jag funderar på om jag kanske har sömnproblem. Hur trött jag än är, så kan jag inte somna bara 5 minuter efter att jag lagt mig i sängen. Tar för det mesta runt 1 timme, ibland 2 timmar för mig att somna på kvällen. Jag grubblar för mycket, kan inte vila utan bara tänker för mycket och planerar.
Något som också stör mig mycket är att jag är så lättirreterad när jag ska sova, jag kan inte sova utan öronproppar om det inte är helt ljudlöst. Det värsta ljudet som finns är snarkningar, jag stör mig även på ljud från en tv, prat i telefon, syrsor utanför och ljud som bara jag kan höra. Det måste vara helt kolsvart när jag ska sova. Jag måste alltid ha tillgång till vatten, annars lurar jag mig själv att jag måste ha vatten varannan sekund typ och blir typ helt galen pga av det. Helosan salva är ett måste! Jag måste också veta om att det finna nässpray hemma, är inte beroende, men om jag vet att vi inte har nässpray hemma så får jag panik och då blir jag täppt i näsan.
Jag sover ju ungefär 6 timmar om dagen, men det är för att jag går och lägger mig i tid.
Jag är svårväckt på natten, inte ens brandalarmet väcker mig. På morgonen vaknar jag dock av att någon bara trycker ner handtaget till mitt rum :P
 
 
 
 

(21 augusti)

Gillar min skola rätt mycket nu faktiskt, tror att det kan bli tre väldigt bra år. De i min klass verkar väldigt snälla och glada, det var inte lika stelt idag. Har pratat med ett par stycken, undrar lite vilka man kommer bli bäst vän med? Förresten, är så stolt för jag kan namnet på alla 21 stycken i min klass nu :D
Imorgon ska alla ettor på speed-dating med tvåorna och treorna, lite pinsamt tror jag att det kommer bli. men självklart lite roligt också, tvåorna och treorna verkar rätt nyfikna på oss för de tittar jättemycket på oss :/ Gillar inte att bli utittad.
Kanska ska haffe någon tvåa/trea !? Haha! Näää ;)
 
Ärligt talat så hinner jag inte med så mycket på dagarna längre, idag var jag med Erica efter skolan. Vi bara måste fortsätta hålla kontakten nu när vi inte går i samma skola! Men alltså när jag kommer hem så hinner jag inte slappa så mycket, måste stressa. Duscha, bestämma kläder för morgondagen, blogga, ta ut hamstrar, ge hamstermat och hålla på med alla hamsterungar så att de blir tama.
 
Försöker komma i säng till 21-22 tiden, blir annars så trött på morgonen. Måste ju gå upp en timme tidigare nu, för det tar ju en massa tid att åka till gymnasiet.
 
 
 

(21 augusti)

Ahahahahah, den här var ju bara för skön:
Måste gå upp klockan sex varje morgon i 3 års tid -.- Idag ska vi diskutera varför våra klasser heter så konstiga namn, min naturklass heter Marie Curi, inte något vanligt gymnasieklassnamn. Sofias klass heter Ghandi! xD  Hoppas på att vi ska lära känna personerna i våra klasser idag också, jag kunde namnet på ungefär hälften igår. Hoppas vi har samma platser idag så att jag kommer ihåg rätt ansikte till rätt plats och namn.
 

20 augisti

Jag tycker nog om min nya skola, den verkar riktigt bra. Och min klass verkar bra, ingen som är stökig eller så hittils. De flesta i min klass verkar väldigt trevliga, sociala och snälla. Tror att det kan bli riktigt bra det här! Fast jag är lite nervös inför en mattediagnos på torsdag, lärarna vill se vad vi kan i matte :O Men dessa 3 närmaste veckor kommer vara rätt lugna, vi ska komma in i rutiner och veta vad case är, för dem jobbar på ett speciellt sätt där som heter case. Någon gång av dessa veckor ska alla ettor och lärare sova över på barnens ö, tror att det kan bli riktigt kul :D
Idag var vi bara i skolan 1,5 timme, men jag fick bra intryck av det mesta. Imorgon blir det heldag, 08:30-16:00   -.-
 
 

Kämpa Tomas!

Idag andades Tomas konstigt, men efter att mamma fått i honom critical care mådde han lite bättre och andades mer normalt. Men han är så hängig,för en timme sen när jag skulle ge honom vritical care orkade han inte tugga, han ville bara ligga ner och blunda. Jag gjorde då vätskeersättning och gav honom 10 ml med spruta, hoppades på att han skulle bli piggare av det. Han blev faktiskt lite piggare, fick i honom lite critical care sen. Känner mig faktiskt lite som en veterinär när jag kommer på att, "jamen vätskeersättning ska man ju ge när de inte har någon ork" och så donar och fixar jag med Tomas.
Visst skulle jag passa som veterinär? :D
Skulle jättegärna vilja vara en veterinär, verkar verkligen som ett arbete för mig. Men tyvärr är jag nog för spruträd för att kunna vara veterinär :( Jag skulle nog kunna lära mig kunskaperna i alla fall, jag lär mig ju kunskap om de flesta smådjur på min fritid.
 
Om en timme ska Tomas hem till sina rätta ägare, de kommer en dag tidigare för att hämta. Det känns lite som en befrielse faktiskt, Tomas tillstånd är kritiskt och han kan vara döende. Hade haft så dåligt samvete om han dog hemma hos mig :( Det är bra att han kommer till sina ägare nu, de får bestämma vad de vill göra med honom.

(20 augusti)

Sportlovveckan och veckan efter den så ska min familj och jag såklart, åka till Florida och hälsa på min morfar. Han bodde förut mitt ute i ingenstans i Crecent city, var inte direkt varmt där! Nu har han blivit pensionär och ska flytta till Florida. Har inte träffat min morfar på över 2 år nu, så det ska bli kul att göra det och självklart att besöka solen i Florida ;)
Sen någon gång på våren så vill jag nog resa till Kreta igen, men får se hur det blir. Vill åka dit med Erica, men jag tror inte vi får åka utan föräldrar då :/
 
Jag älskar att resa! Minst (!) en gång om året måste man resa, i alla fall jag. Jag kan inte mer än så pga av min ålder och det inte går att få ledigt från skolan.
Ett ställe jag skulle vilja testa att åka till men som jag aldrig i livet kommer resa till är Thailand, för att åka dit måste man vaccinera sig mot hepatit a och b! Ingen resa i världen är värld en spruta...
Ärligt talat, jag kommer vägra ta blodprov om jag måste åka ambulans någon gång. Eller som när man är med barn så måste man ta blodprov var tredje vecka, de kan glömma att stoppa in en nål i min arm! Jag har rullande blodådror, så det väldigt svårt att ta blodprov på mig. De har behövt sticka mig i båda armarna, händerna och till slut i fötterna för att de inte fått tag på en blodådra förut. Nej, jag kommer inte ta blodprov om jag verkligen inte behöver.
 
 

(20 augusti)

Somnade klockan 22 igår, så jag fick 9 timmars sömn idag. Det gjorde susen, har aldrig vaknat 07:30 och varit typ pigg. Behövde dricka äckligt kaffe! (y)
Nu till en tråkig sak, Tomas andas konstigt nu. Väldigt fort, med mina erfarenheter av hamstrar så är det inte bra alls. Han håller troligen på och dör :'( Har försökt få i honom lite critical care, men jag var rädd att han skulle få det för svårt att andas om han tuggade så jag slutade. Vet inte vad jag ska göra... Att åka in akut till en veterinär kostar några tusen kronor, och jag är inte ägaren. Måste ju först kontakta ägaren, och i det här fallet tror jag inte att veterinären kan göra något heller. Om han avlivas, då skulle säkert ägarna vara skyldiga mig 4000 och de får inte ens tillbaka Tomas, tror inte att många skulle komma bara för att lämna 4000 kr då.. Får säga till Tomas att kämpa nu!!
Tomas till vänster.
 
Fan, att det skulle hända idag. Jag kan ju inte stanna hemma från skolan idag för hans skull, första dagen på gymnasiet ju :/ Kommer säkert gå och vara orolig för honom hela dagen, så alla kommer tro att jag är värsta deprimerade människan ju...
 
 

(19 augusti)

Hade en liten sporre igår för att få mig att städa, sa till mig själv att när Alicia, Lisan, Antilopen, Apa städat klart, jamen då får hon gå och köpa ballerina kladdkaka och doppa i mjölk. Efter 4 timmar var jag klar och gick hela vägen till vivo helt själv med 25 kronor i fickan, går till kakavdelningen för att ta ballerina kladdkaka, och självklart så fanns det ju inte ballerina kladdkaka :( Blir ledsen, men väljer att köpa ballerina choco istället. Det roliga med det var ju att ballerina choco var ballerina kladdkaka, men i en annan form och namn bara :D Jag tror att de ville ha sin berömda ballerina form på kakorna, så de bytte form och namn på dem.
 
De smakar exakt likadant i alla fall, vilket var tur annars hade jag nog satt mig och skrivit ett argt brev till ballerina och klagat på att de slutat sälja ballerina kladdkaka som är mina favoritkakor.
 

(19 augusti)

Tänkte diskutera en sak som jag diskuterat förut. Angående varför jag inte dricker alkohol, jag har aldrig druckit alkohol. Jag har alltid stått emot grupptrycket, jag tror att ungefär alla i min förra klass har provat på alkohol åtminstone 1 gång. Folk undrar varför jag inte dricker, och jag kan väl inte helt svara på det. Jag känner bara att jag inte vill, känner starkt att det inte är något att testa på.
Här är lite anledningar till varför jag känner nej till alokohol:
 
* Jag tycker att man kan ha roligt utan att vara full, alltså vara sig själv. För vad är det för vänskap eller förhållande som bara är roligt när man är full? Är inte de viktigaste att man har kul tillsammans när man är nykter?
 
*Jag har alltid varit väldigt plikttrogen, jag vill inte bryta mot lagen men först och främst inte svika mina föräldrar. Jag vill bevisa att jag kan stå emot.
 
*Dyrt med alkohol, särsilt om man ska dricka ofta. Mina pengar går till ridningen, skulle aldrig ha råd med att dricka flera gånger i månaden.
 
*När man är full så gör man saker som man ångrar, man har inte samma kontroll. Jag känner att jag inte har samma kontroll när jag är nykter men är väldigt trött, finns saker som jag ångrar att jag gjort klockan tre på natten för jag var trött och inte mig själv.
 
*Jag vill ha barn när jag blir vuxen, och jag vill kunna säga stolt till mina barn att jag faktiskt väntade med alkohol tills jag blev 18 år. Jag vill kunna säga och mena denna vanliga replik "gör inget som jag inte skulle ha gjort". Vill kunna säga att jag stod emot grupptrycket.
Den här bilden tog för några månader sen, tyckte att den passade in lite.
 
Jag blir 18 år om mindre än 2 år, får se om jag klarar av att stå emot grupptrycket så länge. För när jag är 18, det är då jag får dricka lagligt.
 
 
 

(19 augusti)

Har chillat, idag, verkligen bara chillat. Var jätteskönt, länge sedan jag bara kunnat ligga och göra i princip ingenting på en dag. Har behövt sommarjobba, vara i stallet, vart med kompisar och så.
Det coolaste idag är ju att jag vaknade av mig själv nio idag, det är riktigt megacoolt faktiskt. Om jag inte sätter klockan så sover jag till 13, och man man vill ju inte sova bort dagen ;)
Tittade på discovery channel i flera timmar, något maraton som hete "Rivers monsters", lite intressant faktiskt.
 
Kan vara lite kul att få lite omväxling på sitt tv-tittade. Och sen lär man sig en hel del saker på naturprogram. Idag lärde jag mig om en fisk som är besläktad med pirayan, fisken hette pacu och lever i sydamerika. Några männiksor släppte ner några pacu fiskar i Australien för 15 år sedan och det var inte bra. pacu fisken blev mycket större i australien. pacu fisken är egentligen en växtätare, har alltid varit det. Men i australien förändrades den och blev även köttätare, den började attackera människor till och med. Människor ska alltså inte leka med naturen, farligt farligt!

(18 augusti)

Kom och tänka på en sak som jag fick reda på för några veckor sedan, blir lika arg nu när jag tänker på det. Som de flesta vet så blev ju Kristin Stewart och Robert Pattinson tillsammans när de spalde Bella och Edward i Twilight. De höll ju ihop rätt länge, men så för några veckor sen så var Kristin otrogen, mot Robert :O Jag blir så arg, hur kan man vara otrogen mot en sån snygg kille? Fast iof, han har på sistta tiden blivit rätt ful, se skillnaden bara:
Skiiiitsnygg i Twilight!
Nu ser han ut så, njaa jag gillade nog hans utseende mer när han spelade Edward ;)
 
Haha, jag låter jättytlig. Men jag har aldrig träffat något av dem, och går man efter bilder så tycker jag att Robert ser väldigt mycket mer trevlig ut än Kristin. Jag har alltid mer varit team Edward (haha låter så töntigt), har aldrig tyckt om Jakob i böckerna ens, magrutor är inte allt.
 
För att byta samtalsämne lite grann, så tänkte jag beskriva hur min dröm kille ska vara.
 
Personlighet
Snäll, omtänksam men inte för mycket så att han blir mesig. Kunna ringa mig, för jag har fobi för att ringa personer :P Inte vara för på, helst så ska han inte vilja kramas alldeles för mycket för jag tycker  inte om att kramas. Ska tycka om att titta på film, gå på promenader och såvidare mer än att vara ute på fest hela tiden. han får absolut inte röka (äcklig andedräkt)! Trevlig och social, och så ska han kunna respektera att jag älskar djur, han ska inte tycka att jag är töntig för att jag har 10 hamstrar.
 
Utseende
Lite pojkaktigt utseende, gärna blond eller ljusbrunette. Han ska ha kort hår, men ändå lite längre fast kort hår om ni förstår. Lite magrutor, alltså inte jättetydligt, och lite muskler såklart men inte för mycket. Snälla  ögon, eller själva han ska se snäll ut. 175-180 cm lång helst. Snygga händer, alltså inga små pojkaktiga händer som är lika stora som mina, och han ska helst inte bita på naglarna.han ska helst inte ha hår på bröstet, blir lite äcklad av hår faktiskt...
Jeremy i vampire diaries tycker jag är snygg, han är min stil. fast jag skulle inte vilja vara tillsammans med honom, för han är för snygg. Skulle inte vilja ah en kille som stämde in på mitt drömutseende, då skulle jag känna attt jag inte var värd honom.
Och Måns Zelmerlöv, han är ju bara för söt :)
 
En kille som andra tycker är snygg, men som jag tycker är motbjudande, det är Damon i vampire diaries.
Kanske kan förstå att en del tycker att han är snygg, men jag tycker inte om honom...
 
Och så den här killen i sex and the city:
Nä, han tilltalar mig inte...
 
Någon kille som känner sig träffad xD Nä skämta bara, hade rätt höga krav. Men som jag sagt, jag vill inte ha en kille som stämmer in på allt för då kommer jag känna att jag inte är värd honom. Men en del krav är viktigare än andra.
 

(18 augusti)

19 och 21 dagar är dem idag, så de fick springa i lekhagen för första gången idag. Alla tyckte att det var sååå spännande och kul, men utmattande.
Det där är Tequila, min favorittjej. Hon klättrar självmant upp i handen och är så mysig, hon är väldigt lik sin mor.
Ett steg upp i handen tog Lillefjant, sen sprang han iväg.
Lillefjant testar på breakdance!
 
Mina favoriter nu är Lillefjant och Tequila. Lilelfjant är den lugnaste, han ser så oskyldig och snäll ut när man bär honom. Han har aldrig varit rädd för att bli uppbärd, han är jättesnäll mot sina småkusiner också. Tequila gillar jag för att hon är lite mystisk, hon är inte som de andra. Hon är nyfiken, och speciell. Hon blundar om man kliar henne bakom ögonen :) Juste, hon klänger sig också fast runt fingrarna som en kines, precis som sin mamma Fideli.
Tequila
 
Fideli, rätt lika va? ;)
Mammorna
Städade buren för andra gången idag, även fast jag har mycket spån i buren blir det smutsigt snabbt.
Här är den viktiga maskoten i buren! Haha, jag vet inte riktigt varför jag alltid har den liggandes i buren. Den där lilla apan har legat i mina vintervitas burar jättelänge,  inte för jag kommer ihåg hur den kom dit, nu är det bara en självklarhet att lillapan ska vara i buren :) Det är den där lilla apan i Tarzan.
En smak för alla, fattas bara en mandarin :)
 
 
 

(18 augusti)

 Är så stolt över mig själv, har städt i 4 timmar diag utan paus! har städat alla rum som djuren stått i, det har stöket ner rejält. Sen städade jag även mitt rum, för det såg ut som om en resväska full med kläder exploderat i mitt rum.
Som ni ser, väääldigt stökigt! har liksom inte ens packat upp resväskan från Sm dagarna, illa jag vet!
Lite bättre ;) Att städa mitt rum tog typ 2 timmar :O Fast jag har nu tvättat alla kläder som låg på golvet, så nu har jag rena kläder som hänger på tork.
 
Har också städat hamsterburar, hehe Tom blev rätt så förbannad av att bli väckt :P
Haha, odjuret Tom!
 

Nu ska jag berätta en sak om Tomas, han är det enda marsvinet som är kvar. I söndags började han lukta äckligt, så vi badade honom. På måndagen upptäckte vi att han fått diareé (det som luktade äckligt), ögoninflammation och konstiga skorpor i huden. Tillsammans med Tomas ägare så bestämde vi oss för att tomas behövde veterinärvård, så vi ringde till Tyresö djurklinik. De sa att det var riktigt farligt om marsvin får diareé, det brukar betyda att de dör inom ett par dagar, de bad oss köpa critical care som vi skulle tvångsmata hon om med i spruta 4-6 gånger mer dag. Och så fick vi en veterinär tid på torsdagen. Jag gick till djurkliniken och köpte det i onsdags och vi blörjade mata honom med det.
När vi var hos veterinären med honom så undersökte en veterinär honom, hon sa att han troligen fått diareé av att han fått äta för mycket av något som han inte var jättevan med. Han hade ögoninflammation, så hon skrev ut ögondroppar åt oss. Han hade också marsvinsskabb, så vi fick stronghold utskrivet.
Så Tomas har varit en liten sjukling, han tar rätt mycket tid nu. 4-6 gånger om dagen matas han med critical care och det tar ungefär 30 minuter per gång att ge honom det, typ hälften spiller man utanför hans mun också :/
Ja, det där är Tomas i alla fall. Ett jättesnällt marsvin, men även han blir lite förbannad när man trycker in en äcklig väska i hans mun :P
Tomas är lite rolig, för man ser inte riktigt vad som är bak och fram på honom.
 
Jag ångrar inte allt vi gör för Tomas, han är helt klart värd tiden som jag lägger ner. Han är det enda marsvinet som är kvar, så jag har tid för honom. men jag är lite orolig för han har inte blivit bättre, men heller inte sämre :/ 
 
Nus ka vi åka och kvällsfodra hos hästarna, så nu måste jag gå. Sen ska Tomas få sig sin fjärde portion av critical care idag.

(17 augusti)

Idag var jag på begravning, min mormors mosters begravning. Hade knappt träffat henne, så jag kände att jag inte riktigt passade in där.
Såhär var outfiten iaf
Högklackat faktiskt, för ovanlighetes skull.
 
Hittade en rolig kopp i huset där vi fikade efter, rolig text:
 
Imorgon ska jag städa en massa, uuuuhh vad tråkigt!!

(17 augustI)

I tisdags shoppade jag med Erica, Kimberley och Angelica. Vart lite besviken på att det inte fanns alls mycket fina kläder, nu när jag väl har pengar så finns det inga fina kläder :( Jag köpte i alla fall ett till par jeans från salt, har ett svart par därifrån som jag ääälskar! Köpte nu ett ljusblått par, de är lite lägre i midjan men sitter som smäck!
Jag gillar svarta jeans mer, men man behöver ju jeans i lite olika färger, annars kan ju folk tro att man har samma jeans hela tiden :P
Jag köpte även en tröja, bara för att jag behövde köpa en tröja Är egentligen inte nöjd, men den är väl helt okej. Köpte den på Cubus.
Jag köpte även 2 nagellack på cubus, ska försöka komma ihåg att måla naglarna lite då och då ;)
Och sen köpte jag en sak som jag ångrar, en body spash på Hollister.
Jag använder ju inte parfym eftersom jag väldigt dåligt av parfym, blir så himla illamående av parfym. Den här doften fick  mig att må riktigt illa efter ett tag, så jag gav den till min syster istället.
 
Här är lite bilder från shoppingturen också :)
 
Steeekare
Wops? Vi råkade gå igenom Ung 08, haha ;)
Egofoton i provhytten, alltid...
Gillar att  gå utan mascara, det känns så bra och jag tycker att det kan vara snyggt också.
 
Visst har jag förändrats ändå på 2 år? Såhär såg jag ut för två år sedan när jag tog ett egofoto i en provhytt:
Liten och spinkig var jag då ;P
 
 
 

(17 augusti)

Shit, jag börjar gymnasiet på måndag! Jag är faktiskt inte alls så nervös, jag tycker att det ska bli kul att få träffa lite nya människor.
Jag tänker bara vara mig själv på gymnasiet, så som jag alltid varit. Men ett mål är att försöka behandla alla lika bra, vara snäll och trevlig mot alla även om de är otrevliga mot mig. Ärlig vill jag också vara, inte någon falsk person med baktankar om allt.
Ska inte använda mascara, utan bara lite ögonbrynspenna. Ska försöka vara rätt naturlig, vill inte ha någon fjortisstämpel. I sjuan så hade jag en fjortisperiod, och en del av mina förra klasskamrater har typ aldrig släppt det?
 
Sådär ser jag inte ut längre, sminkar mig inte i en halvtimme på morgonen och fixar håret i en halvtimme. Liiite mer normal är jag nu ;)
 
Är nyfiken på vilka som ska börja i min klass :)
 

(17 augusti)

Kan skriva om min historia med Spot, har ju varit skötare på honom i 5 år nu faktiskt :O
Det började med när jag var 10 år gammal och mamma sa till mig att jag skulle få sätta igång Misty eller Spot för att de varit halta, jag hade aldrig satt igång en häst innan och vart jätteglad. Jag ville inte ha Spot, jag vill ha Misty för jag gillade Misty.
Inte för att jag rider Misty där, jag red Tella till höger på en lucia uppvisning och Fanny red Misty xD
 
Jag fick i alla fall sätta igång Spot och jag blev så ledsen, jag var så himla rädd för Spot. Jag vågade inte gå in till honom, så Vendela och en kompis gjorde i ordning honom åt mig. Jag vågade klappa lite lätt på hans hals, men jag var totalt livrädd för honom. Att skritta honom gick bra, Spot är en trygg och snäll ponny.
Jag vågade aldrig göra i ordning honom själv, fick alltid hjälp av någon äldre. Men jag blev modigare, till slut klarade jag av att göra i ordning honom själv om jag vände honom i spiltan. Jag tyckte om att rida honom, och jag tyckte jättemycket om Spot. Jag var rädd, men tyckte om honom ändå. Lite myrsteg sådär tog jag, till slut behövde jag inte ens vända på honom för att göra ordning honom. men jag vågade inte gå över till den andra sidan av honom, jag gick alltid under hans hals då.
Sen var han igångsatt och började gå lektion. Jag var ledsen för det, jag ville ju rida Spot och ha en anledning att vara med honom. Jag blev då skötare på honom, jag var ju skötare på Picco men tyckte mer om Spot. Jag vågade dock inte byta sida på honom, men det gick framåt Spot har ett väldigt stort hjärta, han är väldigt kelig. Det roliga med Spot är att han också måste lära sig att lita på en, vem som helst kan inte komma in och klia honom i ansiktet. han är ansiktsskygg och för mig har det tagit år att lyckas med att kunna stå och klia honom i pannan utan att han tycker att det är obehagligt.
Spot hade inte haft en skötare på jättelänge när jag blev skötare på honom. Han behövde en skötare, någon som tyckte om honom och sa att ha var bäst. Han har dåligt självförtroende, och han behövde uppmuntran och kärlek. Han blev snällare efter att jag blivit skötare, inget jag hittar på utan han blev mycket snällare. Ridlärarna undrade vad som hänt med Spot, han hade blivit så mycket snällare ju. Han har blivit snällare med åren, när han kom till rdiskolan bet och sparkade han till och med ridlärarna, min mamma var rädd för honom. Nu är han ju snäll :)
Nä men jag vågade faktiskt inte gå in till honom när han hade mat förut, för en gång när Elin skulle göra det så sparkade han henne i magen, sen har jag hört att han gjort det med andra med.
 
Jag fick Spot på min andra A:0 (hopptävling) någonsin, det var Spots första tävling efter att han varit avställd så han var pigg som sjutton. Jag vann med honom, vi vann mot personer som var mycket äldre än mig. 11 år var jag och satt på min ponnykärlek, lyckan när vi vann var stooor! På den tiden fick man göra ärevarv när man vann. Jag gjorde det såklart, men jag klarade bara av att göra ett halft. Spot blev så glad av att göra ärevarv att han skenade iväg och började göra rejla bocksprång och bakutsparkar, jag hamnade framför sadeln och fick avbryta efter ett halft, haha han var helgalen! Svårt att tro att Spot skulle kunna göra en sån sak, han har aldrig gjort det igen. Men han var så glad :D
Kvalade till KM 2008 med honom, och  vann :D Han var min tävlingsponny, han var bääääst!
Sen blev han halt igen.. Vart ledsen då kommer jag ihåg, var rädd att han skulle avlivas.  Men han blev friskförklarad och jag fick sätta igång honom igen, vart så glad då  :D Men jag satte igång honom under en period av mycket kyla, det var över 10 minus varje gång jag skulle skritta. Kommer fortfarande ihåg att jag en dag hade Tella på en hoppkurs i 14 minus och frös nästan ihjäl, skulle efter det skritta Spot. Men jag gjorde det inte för jag frös för mycket, ångrar fortfarande att jag missade ett tillfälle att rida Spot :(
På jullovet var det ju inga lektioner, så då brukade mamma gå ut med hundarna och då fick jag följa med och rida ut i skogen, det var så mysigt. Det kändes som om Spot var min egna ponny.
Sen var han igångsatt igen. Sen var det ju den här hoppkursen, kommer inte ihåg vilket årtal. Men det i alla fall som en liten uttagning mellan Sanne och mig vem som skulle få tävla på Roo gård i lektionsponnymästerskapet. Sanne hade Jonatan och jag Spot, ingen av dem vägrade på något hinder även fast det var 70 cm bana. Men det var min mamma som var den som skulle välja vem av oss som skulle få tävla, hon valde Sanne och jag blev så ledsen. Jag hade så gärna velat tävla lokalt på Spot....
Jag har också tävlat dressyr på Spot, kom tvåa för han var  rätt seg och ville inte galoppera hela vägen som han skulle :P
 
 
Sen var det ju den här hoppkursen för Annika 2010, vi hoppade titthinder. Annika satte upp en 80 cm bana till Spot och mig, men han vägrade på dem flesta hindrerna :/ Men vi klarade av att hoppa en fyrbarr på 80 cm iaf :D
Se, Spot har kapacitet att hoppa högt ;)
Spot har alltid gillar att hoppa stort över hinder
Ofta dem där infångarna fanns då !?
 
Har tävlat och vunnit massor med tävlingar med Spot, men det har också gått dåligt. 2 gånger har det hänt att jag gjorde alldeles för snäv sväng i omhoppning att han vägrat.
2010 var det KM, dock inte omhoppning utan i stilbedömning. Vart så lycklig när jag vann på honom, sista gången jag tävlade honom gick så bra.
Det året fick jag rida Spot till betet och hem.
Sen gick jag upp på mellanponny, jag grät för att jag hatade det så mycket. Jag saknade att rida Spot, han var det roligaste med ridningen.
På en ponny cupsträning fick jag honom sen, sista gången jag red honom.
Det gick så bra, jag kände ju Spot utan och innantill.
 
Jag är inte det minsta rädd för Spot längre, jag vågar gå in till honom när han har mat, jag byter sida hur enkelt som helst och pussar gärna på hans mule. Han är hästen jag älskar mest i  världen, världens bästa och finaste är absolut Spot :)
 
Långt inlägg, men jag har en massa historia med honom har säkert glömt berätta en massa, men berätta en del iaf :)
 
 

(17 augusti)

Någon som vill köpa två vintervita hanar? Säljer två hanar för 100 kr, de ska bo tillsammans. Leveransklara ibörjan av september.
2 sapphire
 
Finns 2 färger att välja mellan, agouti och sapphire. Antingen en ur varje färg eller 2 av samma färg. Mejla [email protected] om du är intresserad.
Jag ska behålla resten av ungarna och ha dem i två flockar, vill inte att det ska bli för många hanar i hanflocken, därför säljer jag 2 hanar.
 
 

(16 augusti)

Vad är det med grekiska killarna nu? Flera grekiska killar har börjat chatta med mig på facebook nu, lite av en utmaning är det att chatta på engelska. Men sen är det ju så att en del av dem är rätt dåliga på engelska...
Jahapp?
 
Sen är det en kille man blir väldigt smickrad av, han är faktiskt riktigt snygg så det är synd att han bor i grekland :/
Den där bilden tog jag på honom, fett cool bild ju!
 
Men nu är det såhär att jag dras mer till typiska blonda svenska killar, än grekiska killar. Tur det, ett långdistansförhållande i Grekland skulle nog inte var kul alls :P Fett dyrt ju...
 
 
 
 

(14 augusti)

Den här terminen så blev ju ridgrupperna på min ridskola ändrade, så nu har jag hamnat i den bästa ponnygruppen på vår ridskola. De bästa ponnyryttare på ridskolan har blivit satta i en och samma grupp, och det känns bara inte bra. Jag har en känsla av att det kommer att bli en hel del konkurrens i gruppen, mycket formfixering, men ingen vill erkänna det. De flesta vill ha samma hästar, dvs Dingo, Chiko, Ruudi, Snow m.m Man kommer ju sällan få den häst man tycker om. Det enda som är positivt är väl att man kanske kan göra lite mer komplicerade saker, men det väger inte upp mycket för nackdelarna.
Jag gillade min förra grupp, den var skön och det var helt lagom. Vi var duktiga och det var väldigt trevlig stämning i gruppen, man accepterade de hästar man fick rida.
Men nu är det såhär att min mamma har typ alla andra ponnylektioner, och jag kan inte rida för henne. Blir bara arg på henne för ingenting, känns som hon tjatar  på mig som om jag ska plocka ur diskmaskinen. Therese har ponnylektioner men det är nybörjarlektioner. Men såg nu att Annika har ponnylektioner på torsdagar, kanske ska byta dit? Troligen en massa föredetta sp ryttare i dem grupperna, men skit samma. Jag vill verkligen byta grupp, jag klarar inte av att gå i en klass eller grupp där alla är lika bra. Därför valde jag inte ett gymnasium med höga intagningspoäng, för jag skulle aldrig orka med att vara en av dem sämsta i en klass. Jag blir stressad av det, jag jobbar som bäst när jag är lite bättre än medel. Om det varit en hjoppgrupp så skulle jag kunna tänka på att vara i en grupp som det bara är bra i, för jag hinner bara koncentrera mig på själva hoppningen när jag hoppar. Men i dressyr hinner man tänka på annat också, känns som alla dömmer en...Då rider jag dåligt.
Får se hur jag gör...
 

(14 augusti)

 Har just nu två kullar, för jag lånade för några veckkor sen hem Hugo Boss som jag parade med Fideli coh Hopeptoss, de är syskon. Var inga problem vid parningen alls, även fast de var 8 månader. Båda blev dräktiga på första försöket och allt gick bra, Hoppetoss fick 1 unge och Fideli 7 ungar. Kull 1. som det bara är en hamster i, den har inget tema utan den ensamma hamstern heter Lillefjant och är en agouti pearl hane.
Kull 2, de är döpta efter gamla hästnamn på min ridskola, mamma till dem är Fideli.
Lakrits: Agouti, hane
Nutina: Agouti, hona
Cosby: Sapphire, hane
Shaggy: Agouti, hane
Casper: Sapphire, hane
Tequila: Agouti, hona/hane ?
Torina: Sapphire, hona?
 
Lite bilder på alla
Lillefjant, han är 2 dagar äldre än dem andra
Sapphire pearl är han, det ser jag nu. Men när han var mindre trodde jag att han var agouti pearl pga av all den tippning om han har.
Han är bra söt den där lillefjanten ;)
Lakrits, en agouti kille
Fortfarande Lakrits
 
 
Nutina, en agouti tjej
Nutina fortfarande
Cosby, en sapphire kille
Fortfarande Cosby
Shaggy, en agouti hane
En av mina favoriter bland killarna, för han är den mörkaste agoutin, vilket jag gillar :D
Shaggy
Casper, en sapphire hane
Fortfarande Casper
Tequila, jag är osäker på om den är en hane eller en hona. Tror att det är en hane, en agouti är det. Det är i alla fall hamstern med trevligast temperament hittils :)
Tequila
Tvättar sig
En söt Tequila
Torina, jag tror att hon är en tjej, lite osäker.
Torina
 
Kan egentligen inte se skillnad på dem som har samma färg, men det är väl inte det viktigaste just nu.
Här är alla tillsammans
Fideli med sina bebisar, Hopeptoss hade några också i ett hörn
Hoppetoss har ju fått fatty eye, men som ni ser så har hon inte utåtstående ögon än. Hon ahr rätt stora ögon, men hon har alltid haft det.
Här ser man att hon börjat få lite, lite fatty eye
 
Eftersom Hoppetoss fick fatty eye nu efter att kullen är gjord, så blir det lite problem med denna kull. Ångrar att jag gjorde den, för nu har jag ju själv spridit fatty eye. Vilket verkligen inte var vad jag ville :( Så det här är lite av en problemkull, ska spara så många som jag bara kan från den här kullen och sälja några för en symbolisk peng bara och informera om fatty eye. Funderade ett tag på att ta bort den helt, men det skulle kännas  alldeles för grymt.
 
 

(14 augusti)

Något som jag bli som jag själv inte kan göra, det är att säga att någon är bäst när egentligen tycker att något annat är bättre. Tycker att ordet bäst missbrukas för mycket. Jag kan inte mysa med Spot och säga att han är bäst och sen gå till Hamilton och säga att han är bäst, jag bara tycker att båda två inte kan vara bäst. Däremot kan jag säga, "Spot du är världens bäst ponny" och sen gå till Hamilton och säga "Hamilton, du är världens bästa storhäst"
Jag blir förvirrad och lite irreterad när personer säger att flera olika saker/djur/människor är bäst på en och samma dag, då menar dem ju inte ordet som de säger. För en sak är bäst, flera saker kan inte vara bäst, såklart på olika saker och då säger man det. Flera saker/djur/människor kan vara bra, men bara en är bäst. Det är så jag resonerar. Jag blir irreterad när folk på facebook lägger upp bilder på t.ex. olika hästar varje dag och skriver att dem är bäst, allihoppa. Känner lite att kan dem inte bestämma sig, man blir ju jätteförvirrad. För den personen måste ju ha en häst som den ändå tycker lite mer om, kan den inte ge all sin uppmärksamhet till den hästen istället.
 
Man får självklart tycka om flera hästar, det gör jag med. men jag tycker man ska spara på ordet bäst mer, används för ofta att det börjat förlora sin betydelse. Samma sak med ordet älska, folk säger att hata är ett starkt ord, är inte motsatsen,  ordet älska också ett väldigt starkt ord då? Varför säger man inte att man ska vara försiktig med att använda ordet älska för att det är starkt, det gör man med ordet hata ju.... :/
Den där hästen älskar jag grymt mycket, mest i hela världen. Det är något mystiskt med honom bara..
Och det där, det där.... OH FYFAN! Sputor, hatar, hatar, hatar, hatar spurotr!!!!!!! Spyr på dem...
 
 
 

(14 augusti)

Ska inte avliva alla mina dvärghamsterungar tror jag, men jag tror nog att jag kommer behålla nästan alla. Vill inte sälja dem till andra, kommer få för dåligt samvete för det. Troligen så kommer de flesta få fatty eye och behöva avlivas med tiden. Kommer spara typ alla, och ha dem i 2 flockar. Fast måste prata med mamma först, vet inte om jag får...

(13 augusti)

Nu får jag övningsköra! Skaffat körkortstillstånd, har en handledare och gått körkortskurs. Får bara se om jag vågar börja köra bil sen..
 
Vet ni vad? Idag badade jag Tomas, han luktade äckligt och ägarna till honom sa att vi ska bada honom om han luktar äckligt. Tomas var snäll att bada, men man tyckte lite synd om stackarn..
Han är den enda som är kvar som jag passar, han är snäll men jag tror att han är lite efterbliven, han är inte som andra marsvin.
 
Imorgon ska jag shoppa med Erica och Kimberley, måste ha lite kläder inför gymnasiet ju! :D Gah, börjar om mindre än en vecka!

(13 augusti)

Ska tipsa om något som är såååå himla gott! Ballerina kladdkaka, och doppa i mjölk, muuums!!!
 
Ska nog köpa det idag, eller imorgon för det är mumsmums farligt :D
 
Idag ska jag gå på en körkortskurs, så efter jag gått den får jag börja övningskör! Ska åka med Erica, vi ska äta på pizzerian innan bara. För den där kursen är väldigt lång, och man måste ju orka med hela den, så det blir bra med lite pizza innan.

(13 augusti)

Funderar på att avliva alla mina dvärghamsterungar. har nu upptäckt fatty eye på Hoppetoss, en av mammorna. Hon lider väldigt mycket så jag måste avliva henne snart. Fatty eye är väldigt ärftligt, så förmodligen kommer de flesta i kullen få fatty eye, så jag tycker det kommer kännas elakt att sälja dem till ex. barnfamiljer då om de ändå måste avlivas om några månader.
Har fått fatty eye på 4 av mina vintervita på mindre än ett år, vilket får mig att nu aldrig mer vilja ha vintervita igen. Vill nog hellre ha campbells, de kan inte ha fatty eye som tur var.

(12 augusti)

Igår kom Bus till stallet, chihuahuan som vi passade en massa förut. Han är så söt och gullig, har tappat alla mina fördomar mot chiuahuaor efter att vi haft Bus. Den hundrasen är visst en hundras och ingen råtta,  helt underbar ras ju.
Så himla fin han är, jag tror nu att jag faktiskt vill ha en långhårig chihuahua när jag blir stor. Ville förut ha en sheltie, men jag är inte mycket för stora hundar... Man vill ju ha en liten fjant att gosa med i knäet :)
Men shelties är jävligt fina hundar!
Sen vill jag ha en ragdoll katt också. Kommer bli dyrt för mig, en chihuahua för 15 000 kr och en ragdoll katt föär 8 000 :O
 

(11 augusti)

Idag var första gången denna vecka som Chiko faktiskt var en aning busig när jag skrittade honom. När hästen innan mig började trava lite så blev han så taggad att han började studdsa lite och galoppera kort på stället, men jag skällde lite på personen framför mig att sluta trava och då blev han lugn igen och sen hände inget mer.
Red Hamilton idag, han var som vanligt, en säker, trygg häst nästan hela rundan. På slutet så red jag till bakom skogshagen för att galoppera upp för backen, när jag kom dit så var ponnysarna ute i hagen men skit totalt i Hamilton. Men sen efter en stund när jag står stilla och väntar ut en människa så kommer Chiko skenades från bergen och kommer ner och gör världens bocksprång och bakutsparkar, får igång alla ponnysar i agen som börjar skena runt i hela hagen fram och tillbaka och bocka. De får även igång Hamilton som galopperar iväg och bockar, men det gick bra som tur var. Vilken bushäst Chiko var, bara kom och jagade upp alla ponnysar :P
Fick skynda mig hem idag för det var  en massa djur som åkte, nu har jag bara 3  marsvin och 1 kanin kvar som jag passar. Har så mycket tid för fritid nu, sköööönt!
Sen åkte minf amilj och en annan familj ut med båten på lite kräftskiva idag, tyckte inte att det var så kul, men kan bero på att jag är såååå himla trött efter för lite sömn hela denna vecka lång.
Åt 3 kräftor, för jag tycker inte om kräftor.. Pluss att jag blivit rätt dålig med att äta mat på sistone, äter inte så mycket, och jag blir äcklad av mat. Tråkigaste punkten på dagen, när det är mat. Särsilt frukost.. Äter för att jag är hungrig mest, om det fanns någon dryck som fick en att bli mätt så skulle jag lugnt välja den drycken framför mat. Tänk så smidigt att bara svepa ner en dryck på någon sekund och slippa hunger. Nä, på sistone har jag blivit väldigt äcklad av mat, känner inget sug efter att äta något i hela världen, när det är matdags vill jag bara ha det över så jag blir mätt och kan göra något annat.
 
Gonatt!

(11 augusti)

 Har inget bra att blogga om på sistone, för det är samma visa varje dag. Är ju över 6  timmar i stallet varje dag, och det händer ju inget spännande där direkt. Fast jag kan ju göra en dålig historia spännande med mina maaaagiska ord!
 
Jag vaknade upp idag och kände lukten av något, jag steg upp och tassade tyst och ensam ut i det tomma köket och upptäckte att det hade regnat inatt! Jag skyndade mig som aldrig förr till stallet, satt på min cykel och trampade så svettpärlorna flög. Och till min förskräckelse när jag kom fram, så upptäckte jag att det inte fanns någon grep! Hjärtat började dunka hårt, det fanns ingen grep, det fanns ingen grep, vad ska jag göra nu!? Frågan som stack mig i huvudet, studdsade runt som ett ilsket bi var "Tänk om jag inte får rida idag!?" det hände för mycket på en gång, jag klarade det inte. Jag vände mig om och gick med raska steg ut från ponny stallet, hoppades att jag skulle se viktig ut om någon såg mig. Jag smet in på toan och drack lite vatten, peppade mig själv att jag skulle klara av dem nästa 10 minutrarna.  Jag gick ut, och tro det eller ej, men jag klarade hela dem 10 minutrarna! Jag fick till och med rida Gabón!
 
Haha, jag ljög en del i berättelsen också. Annars hade den inte blivit bra, jag blir faktiskt inte ledsen om det inte finns någon grep. kanske ska börja skriva mina blogginlägg sådär istället? ;)
Igångskrittningen förra året
 
Idag ska jag föresten rida Hamilton, han galopperas ju och grejer, vilken träningsvärk jag kommer få imorrn.. Nu ska jag till stallet, hoppas på att jag får rida Gabón och Chiko som jag gjort dem senaste dagarna.

(10 augusti)

Har blivit rätt brun, det är synd att det försvinner så fort bara...
Tom kom med på bilden också ;)
 
Man kan vika bak Zingos öron för hon har så stora elefantöron, så jag testade att göra det på Tom också, och det fungerade, haha!
Fint va? Så borde han vara hela tiden ;)
 
Nä *gäsp* nu ska jag nog pallra mig iväg till stallet *gäsp*. Får för lite sömn på nätterna.. zzzz..
 

(9 augusti)

Idag kom mitt skal hem, är väl ganska nöjd Tycker inte jättemycket om den rosa färgen, men det blir nog bra! Undra hur länge det dröjer tills jag köper ett nytt skal.. Sist dröjde det inte ens en vecka innan jag tröttnat.
Har faktiskt lite mascara på mig, var så länge sedan, ville se hur det såg ut mest :)
 

(9 augusti)

Skrittade Gabón imorse, då gick hans tyglar upp under själva ridturen så jag fick sitta av, och självklart så ska han kliva på min fot då så jag har värsta blåmärket på foten nu :( Sen senare på dagen red jag Chiko, han var ängel snäll idag med :)
Det var roligt för idag så gick alla barn och gjorde lite lekar i ridhuset, hade limbo, höjdhoppning osv. Jag vann höjdhoppningen på 1,15 m, lite besviken då jag 1 gång hoppat 1,20.
Sen åt min familj på en asiatisk buffé, shit vad mycket gott!
 
När jag kom hem så gick jag till dvärghamstrarna och nu har Hoppetoss unge öppnat ögonen, hon har fått namnet Lillefjant. Namnet kom från ingenstans, utan att tänka på det så kallad ejag henne bara för Lillefjant, och då kan man ju inte ändra sen ;)
Hopeptoss, Fideli och Lillefjant, passar perfekt ihop!
 
 
 

(9 augusti)

Vart så himla sur och ledsen igår när mamma sa att dem skrittat en gång till igår, och Chiko har skrittats.. Vart ju inte bättre av att jag typ var hög på värktabletter, blir lite instabil då så jag typ grät? Haha, fattar inte varför egentligen för sån stor big deal är det ju inte nu när jag är vanlig igen. Nejnej, ska inte äta Tramadol hexal igen.. Blir för snurrig och konstig av dem. men vart faktiskt väldigt ledsen av att missa att skritta Chiko, det var ju vad jag ville göra igår. Jag cyklade hem enbart för att ta ut djuren i sina hagar, och såbörja det spöregna när jag kom hem så jag inte kunde, åkte hem i onödan....
Hoppas jag får skritta honom idag, bästa uterittshästen är han :) Men jag måste hem tidigare idag med för vi ska på restaurang idag, mongolisk barbeque!!!!! :D Så jävla gott!
Muuuums!!!

(8 augusti)

Idag fick jag skritta Gabón, han är en stor häst som är väldigt social. Tyckte om att skritta honom, han var väldigt pigg och lite bebisaktig, men jag tror han är ganska ung, under 10 år i alla fall. Skulle gärna vilja testa att rida ett riktigt dressyrpass på honom, jag tror han kan vara rolig att rida.
Idag så skrittades inte Chiko, om han ska skrittas imorrn vill jag nog hellre skritta honom. Är mer en ponnyryttare tror jag, och dessutom är jag verkligen inte en av dem längsta i stallet som är där nu även fast jag är en av dem äldsta. Är 162 cm, det fungerar bra på d-ponny.
 
Sen så har Sofia och jag badat häöstar, ryktat hästar och sånt dära, inte så mycket att skriva om :)

(8 augusti)

Hade väldigt ont i magen, så jag tog faktiskt en tramadol hexal tablett, lite för att det är en kul känsla. Fick dessa starka tabletter när jag hade bältros, det är nästan lika starkt som morfin. Man blir heeelsnurrig av dem, och så himla lugn. När jag tittar på tv så typ bryr jag mig inte när det blir reklam, jag bara tittar vidare för inget känns viktigt. Man bara ligger där i myskläderna och ler, heheh...
Heldrogad just nu, hahah kanske inte ska blogga då.
Hade faktiskt jätteont i magen, och dessa tabletter hjälper mycket. Har inte tagit någon på väldiugt länge, jag är inte beroende eller nått ¨sånt. Lite svårt att bli eftersom de är receptbelagda. Nä nu ska jag le vidare framför tvn, bye, hohoho... :) :) :) :)

(8 augusti)

Har skapat lite rutiner tillsammans med kissen Pysen. Det började med att han gärna satt bredvid mig när jag hackade grönsaker till marsvinen, kaninerna och hamstrarna och då fick lite blöt kattmat på slutet. Så nu sitter han alltid med mig när jag hackar grönsaker. Nu är han även med mig på morgonen när jag gör frulle, men han får ingen blötmat då utan jag slänger lite flingor till honom då och då. Trodde faktiskt inte att han skulle äta det, men han äter faktiskt flingor :S Han tigger faktiskt väldigt bra, han gör en här minen som katten i stövlarna i Shrek gör :P Såhär gör han:
Hahaha, nä skoja bara, så ser han bara ut när han blivit badad :)
Sådär sitter han ibland faktiskt, väntar på att få en egen tallrik vid bordet.
 
Gjorde kanelbullar igår, det är ju faktiskt lite jobbigt att baka bullar, men det luktar ju gott! När jag blir mormor (ja, jag ska bli mormor det har jag bestämt) då ska jag baka bullar hela tiden så att mitt hus luktar bullar. Kommer ha en extrafrys bara för bullar, för om man bakar bullar varje dag kommer det bli en hel del massa bullar Tycker egentligen inte så värst mycket om egenbakade bullar, men lukten i huset är så god! :)
Mamma hon formar inte bullar på det vanliga sättet, hon krånglar till det och jag tycker inte om det sättet.... Nästa gång jag bakar bullar ska jag göra som man ska, mycket bättre! Och inte ha så mycket socker i fyllningen, det är ju jätteäckligt.
 
Nej, nu ska jag till stallet!

(7 augusti)

Har beställt hem ett nytt mobilskal, hehe jag vet att jag knappt haft mitt förra skal i en vecka. Men jag tröttnade på mitt nuvarande skal, tycker att det är jättefult nu. Det ser billigt ut, och det är för mycket krimskrams på det.
 
Det nya skalet som jag beställt ser ut såhär:
Lysande rosa, det gillar jag.  Rätt enkelt, men färgen gör det coolt. Det passar mig :)

(7 augusti)

Har varit i stallet idag, och idag så badade vi hästar, ryckte manar, klippte nackstycken, svansar, hovskägg, öron m.m Jag badade såklart Spot, och han var kinkig som vanligt i vattenspiltan. Han tryckte upp mig mot väggen och tryckte sig mot väggarna så hårt att han fick en massa färg på rumpan som ramlade av när han tryckte sig så hårt mot väggarna :P
Förra året
 
Rycka hans man gick ju inte heller som vanligt, han stegrar ju bara och håller på att döda en Hans man har inte blivit ryckt på 2 år nu! Men vi lyckades klippa hans toppar, för hans man var så sliten där nere. Jättelite klippte vi, så det ser bra ut :)
Han blir lite rosa när man badar honom,  titta på hans virvel :)
 
Har också ryckt Daisys man, Olivs och Killens, och fixat Caffe.
Imorgon så ska vi skritta hästarna, troligen så skulle ponnyerna också ridas även fast de inte fått skor än för dem skulle skrittas på ängen. Hoppas, hoppas på Chiko då :D
 
Just nu bakar jag kanelbullar för jag har varit så sugen på bullar både igår och idag, bullar och saft hör till ridning, det är ridningens nationalrätt tycker jag...

(7 augusti)

Kan visa lite bilder ifrån SM dagarna
Rätt bra bild för att vara en mobilbild :)
Vårt rum
'
Korridoren
Köket
Funktionärströjan
Sköna skor var ett måste, gick ju i dem över 12 timmar iom dagen där.
Stökigt hör till!
Allt jag behöver för att kunna sova, kan inte sova utan dessa saker. Helosan är jag beroende av på mina läppar, måste ha! Öronproppar, också ett jättemåste för jag är jätteljudkänslig. Vatten är superviktigt också.
Väldigt lång funktionärtröja, har faktiskt shorts på mig där :P
 
Nu ska jag till stallet, tog sovmorgon idag för  jag behövde verkligen det efter SM dagarna som tagit musten ur mig typ. Men resten av dessa dagar så är jag i stallet åtta, bara idag som jag kommer 12 :)
 
 

(6 augusti)

Fick en kommentar för någon vecka sedan, hon undrade om jag fortfarande har Tom coh Eternity kvar. Självklart har jag dem kvar, mina guldisar :) Dem har bara blivit pensionärer nu, lite gamla börjar dem bli. Tom är 1 år och 8 månader och Eternity 1 år och 3 månader, hamstrar blir ju 1-3 år gamla, men jag är säker på att båda två kommer leva ett tag till :)
Tog lite web-cam bilder på Tom och mig nyss, charmiga bilder :P
Söta Tommie
Ansiktslös,  har istället en hamster
Tom är ju så charmigt söt :)
Nämen tjena!
Lilla isbjörnen som jag kallar honom
Puss :)
 
Tom är allas favorithamster här i huset, särsilt nu när han börjar bli lite gammal och inte har lika mycket ADHD längre, hehe han kallades öfr ADHD Tom förut. Men jag själv tycker mer om Eternity, min björn :)
 
Hon var så söt som liten, hade så himla brett huvut :P
 

(6 augusti)

Gu vad skönt det var att komma hem, hem till mitt barndomshem, haha Tyresö ridskola är lite som ett barndomshem för mig. Har ju i princip växt upp där, mamma har jobbat där i hela mitt liv. Man känner sig hemma där, känner igen allt och allt har man saknat, till och med att sitta på bocken i sadelkammaren :P
Red ju hem Chiko från betet idag, och han var supersnäll verkligen, inte alls som jag trodde att han skulle vara. Förra året blev han helt tokig ju och stegrade hela tiden. Men i år var han så snäll så, självklart var han nervös och kunde inte riktigt slappna av hela tiden, men han var snäll :) 
Var också kul att träffa Sofia igen efter en hel sommar :)
För två år sen var vi fett mycket i stallet, flera dagar i veckan. Det var roligt, saknar det  lite :(
 
Har kämpat lite i stallet idag också, och för det så förtjänar man ju lite donken iaf. Åt  för första gången i mitt liv en meny på donken som inte är en barnmeny, åt en Mcfeast :O
Ångrar det lite, det är ju alldeles för mycket att äta en hel meny. Håller mig kvar vid min chicken junior och chicken naggets 6-pack tror jag :D
Här är en bild på dvärghamstrarnas ungar:
Hehe, dålig bild jag vet, men man ska inte fota ungar under 2 veckor ålder. Fotade mest deras bo, för dem har flyttat ungarna till det där hörnet. Men nu har dem flyttat tillbaka dem till under en gosedjursapa i buren.

(6 augusti)

Kan ju säga att det har varit rätt så jobbigt att vara funktioär på ponny SM, vi stod 11-12 timmar per dag på den där banan Eda pausen under dagen man fick var när det var lunchm och då fick man skynda sig jättemycket. Inget jag vill göra igen, men det var ändå något som jag inte ångrar att jag gjorde. Bloggar mer om SM dagarna sen.

När jag nu kom hem så fick jag se Fidelis och Hoppetoss ungar för första gången, 7 stycken bebisar är det. 6 stycken är Fidelis ungar och en är Hoppetoss unge, man ser det tydligt för den är pearl (en teckning som gör dem vit) precis som Hoppetoss och den har börjt få päls för den är 2 dagar äldre än dem andra.
Ska det bli en till Hoppetoss? Jag tror nämligen att det ska bli en sapphire pearl, om det är en hona är det en självklarhet att det är just den bebisen som får stanna :)
Hon är sapphire pearl, Tingeling.
 
Ungarna är nu flyttade till ett hörn av buren, så man kan se bebisarna genom buren eftersom buren är lite genomskinlig.
 

(2 augusti)

Jag är just nu funktionär på ponny SM till söndag den femte augusti, blir ingen bloggnings tills dess.
Så länge kan ni gå in här :D
http://www.youtube.com/watch?v=Zt7pQEmfHmY

(1 augusti)

Idag så hittade jag ett marsvin död i sin bur, Alvar hette han. Dödsorsaken är okänd, men troligen en hjärnblödning eller något med hjärtat. Mådde så illa efter, fick jättestor skuldkänslor. Började gråta jättemycket och då kände jag att jag verkligen inte ville vara ensam hemma, jag var ju tvungen att lägga honom i en påse och sen in i frysen (ifall ägarna vill ha hans kropp och begrava), att ta i ett dött marsvin är hemskt. Sen efter det mådde jag så illa att jag trodde att jag skulle spy.
Då gick jag och tröstbakade släta bullar...
Har sen städat 6 burar, sopat jättemycket i 3 timmar. Nu måste jag packa inför SM också, klockan är halv tolv och jag ska upp vid typ sex imorgon. Måste skynda...

(1 augusti)

Jag har blivit jättesugen på att skaffa campbells, det är en art av dvärghamstrar. Så himla fina, tycker att deras röda ögon är skitläckra, förut tyckte jag att det var fult men inte längre! Riktigt fint med röda ögon på campbells!
Lånar bilden från google, den åt höger är den finaste färgen tycker jag. En sån vill jag sååå gärna ha! Hon som födde upp Tingeling föder upp campbells i den färgen, haha och vad jag är festad att tinga någon av hennes... Men först och främst ska jag väl börja gymnasiet och se om jag har tiden för att skaffa två campbells. Kommer ju då ha 5 burar, som jag hade förutnär Tingeling levde, jag hade till och med 6 när Ella levde men det blev lite för mycket.
Så såg det ut, nu ser det ut såhär:
Lite mer ordning och reda. Men just nu har jasg bara 3 egna hamsterburar däruppe, det är dem genomskinliga lådorna.
 
Juste, Fideli har fött alla sina ungar nu, så nu är den största faran över, *pustar ut* Självklart kan dem få mjölkstockning, men det är ju inte världens fara om någon av dem får det, ungarna har ju två mammor att få mjölk ifrån.
 
 

(1 augusti)

Nu kan jag nog skriva att jag är ensam hemma, hema familjen är på kryssning men jag fick inte följa med pga av djuren :( De är i Riga, som förra året.
Hahaha, juste Erica och jag ba, får vi fota oss med er? Det var några random killar som bodde i Riga :D Erica och jag får killkompisar i alla länder, vare sig det är Kreta eller Riga :)
Killkompisarna på Kreta, hehe Erica fick skjuts av Mike :P Vi hade gått fett långt till någon kyrkogård, nu var vi påväg hem. Det var sjukt varmt då, Erica och jag typ dog.
 
 
 
 

(1 augusti)

Det var en som undrade vart jag köpt mitt skal, det var på webbhandlaren. Riktigt billigt där och snabb leverans!
Fick en annan fråga också, om jag ska gå upp på stor häst i höst.  Mitt svar är nej, jag har stannat på 162 cm och kommer allt¨så kunna rida ponny i hela mitt liv om jag inte blir värsta fettot :O
Snygging ju! Kankse är det jag borde satsa på ändå ? Finns ju mäns som betalar sånna kvinnor att äta mer och mer, de tycker typ det är snyggt !? :S
 
I alla fall, tillbaks till frågan. Jag känner att det är nu det börjar gå bra för mig på MP, för två år sedan började jag på mellanponny och jag sög, bokstavligt talat. Började gråta efter lektionerna för att jag tyckte att det var så svårt och tråkigt, inte alls som på småponny. Småponnyerna struttade omkring med böjda nackar enkelt , på MP fick man börja rida på riktigt. Vill helst rida ponny i ett år till, men kanske blir ett halvår bara. Rider ju Hamilton, han är ju storhäst så jag får ite erfarenhet av stor häst också :)
Vendela ska föresten iväg på praktik i 5 veckor i september, så jag kommer typ få honom då alla dagar :)
Men det är så att jag vill satsa mer på hoppning än dressyr, tycker att det är skittråkigt att tävla dressyr. Jag får ju tävla omhoppning på mellanponny, om jag går upp på storhäst måste jag börja om. Jag måste rida två felfria clear round, två felfria A:0 (ingen tävling) och sen när jag klarat det får jag tävla omhoppning igen, och hur kul är det att kvala om igen? Skulle ju säkert ta två år ju. Jag vill tävla omhoppning, det är ju det roliga :D
Jag vill inte alls gå upp på storhäst, jag tycker ponny verkar roligare. Lite galnare, lite oseriösare med roligare pga av det :D Om man tänker på helheten så verkar ponny roligare, storhästgrupperna rider typ aaaaldrig ut, och jag älskar att rida ut, Roligare än dressyr enligt mig!
Vendela vill att jag ska gå upp på storhäst, och dem som rider på storhäst tycker att man utvecklas mer på storhäst. Men jag vill inte lämna mina kära ponnysar, ponny tiden får inte redan vara över :( Kommer rida 80 % av mitt liv på storhäst och 20 % på ponny, såklart jag vill stanna kvar lite till på ponny då. Är ju bara 16 år :)
 
 
 

RSS 2.0