30 september

Det här bådar inte gott. Jag tog en ipren förut för att jag hade ont i huvudet och feber, mådde bättre ett tag. Tabletten har inte gått ur mig än och jag känner mig väldigt sjuk, har högre feber nu, ont i hela kroppen, ont i halsen och i huvudet. Imorgon så blir det att ta Alvedon så jag tror jag mår bra och stå ut så länge som möjligt i skolan. Missade ju en del i skolan igår, kan inte göra det den här veckan då.. kan muntra upp er med lite roliga bilder på pysen som jag tog nyss:







30 septembmp

Här har man det mysigt minsan!



30 september

Tydligen får man aldrig vara frisk, igår kände jag mig för en gångs skull helt frisk från hjärnskakningen. Idag vaknade jag med halsbränna, den har bara blivit värre, jag har ont i huvudet och har fått feber -.- Är mörk runt ögonen som jag blir när jag är sjuk, såhär:


En nytagen bild, helt osminkad så mobba inte :p
Har idag bara vilat, eller jo varit ute med hundarna och plockat morgondagens frukost!


Trattkantareller :)

30 september

I hela mitt liv har det stått en jätteläskig docka på min bokhylla, har glömt bort den. Men så fort man tittar på den blir man rädd :O


dockor är läskiga saker, de är mördare!

30 september

Haha, åh ni anar inte hur länge jag bara legat i sängen idag och gjort inget. Bara ligger här som en säck potatis! Men det är ju så varmt och mysigt i min säng, älskar sängen på morgonar <3

Och så en ful nyvaken, osminkad bild på mig :p

Har fått ont i halsen, betyder att någon biotittande person från igår har smittat mig, hm.. nej nu ska jag hämta godis och tröstäta!

30 september

Filmen hette Magic Mike som vi såg idag på bio. Den var väl okej, inte direkt en film man vill se på bio direkt. Men helt okej :)


Erica och jag idag inne på bion.
Nu ska jag sova gott i min kalla säng!


29 september

Nu är det reklam på bion, så jag passar på att blogga lite.
Först har vi ätit på pizza hut, och det var ju supergott som vanligt :)




Och så har jag köpt godis och dricka, som är ett måste på bio!


Nu är det reklam, men snart börjar filmen. Nu är det twiligt reklam :D



29 september

Har haft sjukt tråkigt idag, så jag har mest suttit och fixat lite med utseendet. Kör på löshåret idag, använder det så sällan. Så det här blir outfiten på bion idag:






29 september

Går just nu igenom centrum med en påse alspån, för att inte skämma ut mig för mycket så skriver jag på mobilen medans jag går...



29 september

Jag tycker att barnprogrammen nu för tiden är sjukt dåliga. När jag var liten så fanns det jättebra barnprogram, nu handlar alla barnprogram om superhjältar och om tonårsstjärnor. Finns bara ett bra barnprogram kvar, och det är Fairy Odd Parents. Haha jag tycker fortfarande att det är ett underhållande barnprogram :p



29 september

Haha, jag tror jag börjar bli lite väl bekväm med blogg.se appen. Mina sex senaste inlägg är gjorda från mobilen (a) Det är så enkelt, bara att skriva en liten text och publicera bild till. Fast man måste rotera bilden innan, annars blir den fel :/



Sep. 29, 2012


29 september

Tänkte på en sak igår, om det finns ett ord som heter drogare. Men det fanns det inte säger min felfria källa. Konstigt, känns ju som det :/




Jaja, för mig så finns det i alla fall ett ord som heter drogare!

28 september

Imorgon ska jag äta på pizza hut inne i stan med ett par tjejkompisar (haha, oj vad det lät som om jag var en medelålders tant där:-P) sen ska vi vi titta på bio. Fast jag har glömt bort vad filmen hette, aja den är säkert bra :) Så det blir mys!



28 september

Idag har jag städat rummet och bakat chokladbollar. Mums, älskar chokladbollar! <3


Nu kan jag lägga upp lite söta bilder på sallad, bara för att fylla ut inlägget lite :p





28 september

Ligger i sängen, orkar inte gå upp och ta hand om allt som behöver tas hand om. Städa! Har ingen passande bild, så jag lägger bara upp en cool bild på en flugsvamp som jag såg igår.



27 september

Nu dog Internet på datorn, då är det bara att ta fram chili nötter och musik på mobilen så blir allt bra igen. Chilinötter i mitt hjärta <3



(27 september)

Fick ett litet bakslag idag efter ridningen igår tror jag, mådde väldigt illa idag. Det gjorde jag inte igår för då sov jag ju hela dagen. Så himla jobbigt att må illa och ha ont i huvudet hela tiden, hur länge sitter en hjärnskakning i egentligen? Imorgon så ska vi jogga och orientera på Hellasgården, så jag tror inte jag går till skolan. Man ska ju inte ytföra fysisk aktivitet tills man mår bra.
Titta på videoklippet när jag ramlar, jag slår ju i huvudet ganska hårt ändå.
 
Det roliga med det här är att jag fått en liten minnesförlust från själva fallet. Jag försöker tänka tillbaka vad som hände och vad jag tänkte, men jag får bara ont i huvudet för jag kan inte komma ihåg vad som hände. Bara att hon ökade farten, och sen kommer jag inte ihåg mer tills jag sitter upp och säger "Det var väl innan startlinjen?" Vanligtsvis så brukar jag hinna tänka en miljon saker när jag ramlar av, men nu är det tomt i huvudet, kommer inte ihåg det. Videon påminner mig om hur det var i alla fall :) Men jag borde nog inte tävlat sen, det gick ju bra men det kunde ha gått illa.
Kommer knappt ihåg något från när jag tävlade heller, känns som om allt gick på en sekund. Fick ju aldrig sätta mig ner och hämta andan, allt blev bara pangbopong på nu!
 

(27 september)

Idag så ska jag till skolan, men jag kommer senare och är inte med på idrottslektionen för jag har ju varit sjuk. Icke bra att idrotta om man inte är helt kry!
 
Förresten, blir galen på instagram. Alla är galna i hur många likes och followers man har, vilken jävla tävling. Jag blir glad om jag har 30 likes på mina bilder, min lillsyster tar bort de bilder som hon "bara" har 60 likes på efter några minuter. Man ba? Förlorade inte instagram just sin betydelse, man vill ju bara titta på lite bilder. Jag tänker fortsätta lägga upp mina djurbilder, inga egofoton ;)
 
Nu ska jag sminka mig lite, sen ska jag åka till skolan :)
 
 
 

(27 september)

Red dressyr på Snow igår och det gick skitbra! Har aldrig riktigt hittat henne förut, men jag hittade henne igår och hon gick så jäkla fint. Höll henne lite lägre formen för att kunna vara så mjuk i handen som möjligt, hon är ju väldigt känslig i munnen. Sen så höjde jag formen någon gång och hon kändes ju som världens finaste dressyr ponny då. Särsilt ökningen snett igenom, så himla fin! Maria vill att jag ska rida henne nästa vecka, för jag ska hitta ännu mer kläm på henne för hon flyter gärna utåt när man böjer henne. Är glad för att vi rider för maria igen, jag rider nog bäst för henne för det känns inte som om hon dömmer en.
Har idag fått träningsvärk i endast magen! fatta vad grymt, Då vet man verkligen att man ridit rätt och använt magmusklerna, för man använder mycket magmuskler i dressyr.
 
Snow kändes väldigt liten igår med, särsilt när vi red utan stigbyglar. Jag har ganska långa ben så det såg ju galet i i spegeln, var ju för lång.
 

(26 september)

Jag sov 16 timmar inatt! Vaknade 15 idag, och då hade jag panik eftersom en hamsterköpare skulle komma när som helst då. Flög upp ur sängen och städade, satte på mig kläder. Det gick bra, nu är alla ungarna sålda.
Men jag mår skitdåligt, är inte illamående längre men det känns som om jag har periodisk feber. Jag slutade ju ha det för ett par år sedan, men det känns som jag har det nu. Har sjuklig smak i munnen, känns som jag har feber, är sjukt hängig och mår dåligt. Har lite feber nu, så jag får se om det blir bättre eller inte. Ska försöka rida idag, kan ju ta en alvedon nu så jag orkar.
 
Var hemma från skolan idag för jag var tvungen att vila mig, har inte gjort det. Det är därför min hjärnskakning hade blivit bättre, för jag hade inte vilat mig.

(25 september)

En sak som jag irreterar mig sjukt mycket på, det är killar som har en liter parfym på sig som stinker apa. Jag tycker att många parfymer som killar har på sig luktar skitäckligt, de brukar också ennvisas med att ha sjukt mycket för mycket på sig då också. Jag har råkat säga till en del killar att de luktar gott, och de ba "Jag har ingen parfym på mig" Och det är just därför de luktar gott, de stinker inte apa som en del andra. Deo är okej för killar att ha på, men skippa parfymen...
En del tjejer har också väldigt mycket parfym på, och det luktar inte gott då heller. Jag är rätt känslig för parfym och mår illa av det, så jag själv har sällan parfym på. Men har jag parfym på så är det Britney Spears Midnight Fantasy, det är en söt och godluktande doft som inte luktar för starkt. Den märks mest av om man kramar någon som har den på sig, inte så att det luktar flera meter omkring den som har den på sig.
 
Viktigt för mig är att varje dag sätta på deo, en deo som inte luktar så mycket. Man vill inte lukta svett, men heller inte lukta för starkt av tex äpple :S
 

25 september

Åh fyfan vad illa jag mådde idag, blev förvånad över att jag mådde så mycket sämre idag. På spanskan trode jag att jag skulle kräkas för att jag hade så ont i huvudet och mådde så sjukt illa,  så jagvar tvungen att gå från lektionen och be om en Ipren hos receptionen. men jag fick ingen Ipren av henne, för man måste tydligen vara 18 år för att få Ipren, vad är det för regel? Det är ingen åldergräns på ipren :S
Men jag fick sen en tablett av Astrid, mådde då mycket bättre så jag kunde följa med till Natuerhistoriska. Men det var rätt tråkigt för vå var tvungna att svåra på en massa frågor om evolution, naturligt urval m.m. Coolaste på museét är ju lugnt t-rex! Skitläskig ju, har drömt massor med mardrömmar om t-rex men de är så coola!
Så sjukt stort muséum, värsta labyrinten.
 
Jag tror jag stannar hemma från skolan imorgon, jag mår nog väldigt dåligt eftersom jag inte riktigt fått vila mig. Hjärnskaning är ju egentligen =vila, men jag måste, måste, måste göra en massa saker hela tiden. Så imorgon så blir det stanna hemma och ta det "lugnt" haha fast jag ska sälja tre hamstrar och rida imorgon, kanske inte blir så lugnt som jag borde ha det. Äsch, skitsamma i dagens tider går det inte att det ta lugnt! Lugnt i dagens samhälle =
Plugga

(25 september)

Bilder fotade av Caroline från i söndags.
Jag tror Minty klarade sig rätt bra trots att hon gick omkull, för Minty är inte en häst som hoppar om hon har ont. Hon kan ju tvärnita, hon har dock aldrig gjort det med mig än så länge. Egentligen så tycker jag inte att det är så roligt att hoppa Minty, hon är ingen jätteutmaning men en häst som är duktig på klubbtävlingar. Det var lite spännande och en utmaning att tävla i söndags för jag kände mig lite ur balans och jag visste ju inte om Minty ville hoppa, men det gick ju bra. Dock så får man inte enligt TR tävla alls om man ramlat av inne på banan ens, det kunde ju ha blivit helt fel. Men tur att det gick bra ändå :)
 

(25 september)

Borde egentligen inte gå till skolan, min hjärnskaning har inte gått över än. Jag får små attacker av illamående då och då, då kan jag inte koncentrera mig utan jag vill bara spy. Men vissa stunder så mår jag hur bra som helst, sen kan illamåendet komma från ingenstans. Hela kroppen är ju mörbultad, har blåmärken lite överallt. Men jag ska till skolan idag för vi ska till naturhistoriska museét och titta på evolution, och det är spännande tycker jag.
Vi har varit där ett par gånger.
Jag är naturare, det är lika bra att man står för det. Igår så hade hela min naturklass med sig sina böcker ut när brandalarmet gick, men det var för att vi inte fick lämna dem så alla andra klasser mobbade oss -.-

24 september

Plugga, plugga, plugga!






24 september

Idag började det nästan brinna här hemma, någon hade glömt plattan på i köket Jag märkte att det var fullt med rök i köket och det lät jättekonstigt, när jag kom dit såg jag att en platta var på och en plast visp låg på plattan och smälte. Det luktade sjukt äckligt och var fullt med rök i köket :S Tur att jag var hemma ;)

Bör se ut såhär i köket:

Det såg ut såhär:

Det var värre i verkligheten, rök överallt i köket!


24 september

Idag så var det brandalarm i skolan. Tre gymnasium skyndade sig ut ur skolan på en vinglig spiraltrappa. Läskigt!
Jag har nyss haft lunch och är påväg hem nu, har mått illa en del idag och inte mått så bra pga hjärnskakning. Så jag tänker vila mig hemma och göra lite skolarbete hemma istället




(24 september)

Om jag får gnälla lite så måste jag säga att jag idag vaknade upp och hade en stark smärta i nacken/halsmusklerna på höger sidan. Gör jätteont, som om jag sträckt mig eller fått en riktigt hemsk träningsvärk. Men då undrar jag lite hur man tränar för då träningsvärk i höger sida av halsen, jag tror att jag måste sträckt mig. Min fot är inte bättre idag, men huvudet är bra, mår inte illa längre :)
Jag har lite tappat sug efter att tävla efter igår, allt blev bara så konstigt. Jag tänker tävla igen men försöka ta det lite lugnare, jag vill ha en till placering bara spelar ingen roll vilken. Vill ju kvala till KM, för att göra det måste man placera sig två gånger. Synd att vinst från KM inte gör att man automatiskt går till KM nästa år ;) Hoppas verkligen att de fixat underlaget tills nästa hopptävling, annars är de ju farligt. Men jag vet inte om Minty gjorde något fel, alltså jag fattar inte varför hon gick omkull, jaghar tittat flera gånger på filmen och jag är ju i raksträcka när hon bara plötsligt kollapsar :S Eller ej, ser nu att han börjar halka med vänster bakben i svängen men det går lite snabbt i galoppen så hon halkar mer och ramlar.
Här är en video på när jag halkar och när jag rider hela banan, som ni ser så tog jag de svåraste svängarna i trav men hon halkar till ändå i omhoppningen.
 
 
 
Man ser att jag slår i huvudet ganska hårt i slow motion..

(23 september)

Har fått en blåtira på min fot nu, är glad för att det inte är värre än så. Min fot hade ju kunnat krossats, den klarade sig bra med en liten blåtira. Fick ju faktiskt 400 kilo på min lilla fot, så jag har rätt ont i den nu :(
 
Huvudet är det bättre med nu efter mycket vila, känner fortfarande att det spänner till i huvudet och det känns lite uppsvällt, men det är bättre. Försöker tänka tillbaka på tävlingen idag, och jag märker nu att jag knappt kommer ihåg något alls från när jag gick omkull. Kommer helelr knappt ihåg när jag tävlade sen efter, egentligen borde jag nog inte tävlat för jag var ju lite i chock. Hade ju inte riktigt fattat att jag gått omkull, det kändes som om det inte gick, det hände väl ändå inte mig?
 
Jag ställde mig upp reflexaktigt, rätt fövirrad var jag :P
Var typ helt förvirrad, så jag kunde inte koncentrera mig på vad folk sa till mig. Allt jag tänkte på vad att jag ville upp på hästen och tävla igen.
 
Nu känns det bara konstigt, jag borde vara glad över att jag vann. Men ärligt talat så känns det som om jag kom sist i min tävling och skämde ut mig bara. Eller, jag vet inte men jag har en konstig förvirrande känsla i huvudet. Jag hoppade idag, jag gick omkull, jag vann. En bra historia att berätta, men det känns konstigt. Borde nog sova, börjar visst yra lite nu ;P

23 september

Hahaha, ja det var en händelserik dag idag. Fick Minty på tävlingen. När jag är påväg att rida mot startlinjen så är jag plötsligt på marken, kommer knappt ihåg något. Hon hade halkat till och gått omkull med mig pga av det hala underlaget. När jag ställde mig upp så hade jag lite ont i huvudet och i foten, men jag ville absolut sitta upp och tävla. Så jag satt upp och kände mig lite chockad, men jag hoppade banan. Borde nog inte ha gjort det, kände mig lite borta när jag gjorde det. Jag gick till omhoppning och jag hade inte tänkt göra snäva svängar, men vinnarskallen tog över och det blev väl lite väl snäva svängar :/ Men jag gjorde dem svåraste i trav, pga av det dåliga underlaget. Hade dåligt samvete efter, tyckte att jag ridit jättedåligt i omhoppningen. Jag vann, men det kändes inte så roligt för jag var inte nöjd med min ridning.
Omkullridningen:
 
Sen var jag banpersonal, jag mådde bra i början. Men sen så smög illamåendet på mig. Började må riktigt illa, blev yr och hade ont i huvudet. Så jag åkte hem direkt efter tävlingen, var inte ens med på prisutdelningen för att ta emot mitt pris. Nu mår jag väldigt illa om jag rör på mig. Är väldigt säker på att jag fått hjärnskakning, slog i huvudet rätt hårt. Jag skyller min dåliga ridning på hjärnskaning! ;)

(23 april)

Blir en träff med gamla kära hoppning idag, vi är självsfränder <3 Haha, nä men det ligger ig varmare om hjärtat än dressyr. Glömmer alltid bort vägen i dressyr, i hoppning hinner man inte tänka utan jag vet faktiskt inte vad som får en att komma ihåg vägen men det gör jag.
Åh, isbjörnen Picco, han vill jag inte ha idag. Han är inte en duktig häst på omhoppning, bara på träning när man tröttat ut honom.
Men jag tror inte jag får honom för jag önskade ju inte honom och de som tävlar clear round vill säkert tävla honom. Han är en trygg häst att hoppa, fast kanske inte en självklarhet att han går nolla. Han kan ju riva, fast på klubbtävlingar brukar han gå nolla.
 
Men jag kommer innte få honom idag, jag vill ha en lite seg häst för jag rider bäst på sega hästar. Förut var det min svaghet, jag kunde inte rida pigga hästar. Så 2011 när jag skulle tävla Picco på lokaltävlingen så trodde jag att det nästan var omöjligt för jag hade nästan bara fått sitta på Rasmus, Globus, Hamilton m.m Sega hästar, jag red bra på dem. Men jag var ovan med pigga hästar så jag råkade undermedvetet skänkla på de pigga hästarna med så de blev galnare. Efter det så satte Maria mig bara på pigga hästar för att jag skulle lära mig att rida dem med, det har väl förbättrats men jag tycker fortfarande att jag rider bättre på sega hästar. Tror att det var på haningebyggden som jag fick en sjukt het liten ponny som brukade tävla L:A, den gjorde luftsprång om man försökte sakta ner den och var jättestuddsig. Jag tyckte inte om den pigga, känsliga ponnyn, kändes som om jag fått fel häst då. Den enda pigga häst som är okej att rida är Dingo, men han är inte så pigg.
Det där var i våras 2011, tycke väldigt mycket om att rida dressyr på honom då.
 

(22 september)

Var ute och gick i över en timme idag, det ska ju vara bra för konditionen och man ska ju bränna fett. På måndag tänkte jag dra ut och jogga ca 4 km. På fredag så har min skola något som heter Vittraloppet, hela skolan tävlar. Man springer antingen 3,5 km, 5, km eller 7 km. Jag tänkte satsa på 5 km, har aldrig sprungit så långt men jag verkar ju ha bra kondition så jag klarar det nog förhoppningsvis. Mit mål är att klara av att springa hela tiden, ingen idé att försöka vinna för vi tävlar ju mot tvåorna och treorna. Blir nöjd av att klara 5 km :) Mitt mål är att klara att springa 1 mil innan jag är 18 år.
 
Visste ni att jag har pyttesmå händer? Riktiga minihänder! Jag gillar mina små händer, för en viktig sak för mig är att killar ska ha större händer än mig. Man ska kunna lägga sin hand i en killes hand och ens hand ska vara mycket mindre.
Jämförde mina händer med några stycken i min klass i fredags, och jag har verkligen mycket mindre händer än alla. Och smala handleder, jag måste ju ha mycket enklare att bryta mina fingrar än andra.
Jag har inte jättesmåfötter, lite små kanske för min längd. Storlek 36-37.
Minihänder ? :P Nä, rätt normala händer, lite små bara.
 
Förlåt för röriga inlägg, men jag orkar aldrig göra ett nytt inlägg. Och jag brukar skriva om det som ploppar upp i mitt huvud :P

(22 september)

Kan berätta om ett riktigt pinsamt minne som jag kom att tänka på nyss. I våras när jag skulle tävla lokaltävling på Picco så hade jag förberett allt jättebra. Så när jag gick in på toan för att slänga av mig skyddbyxorna som jag hade över de vita ridbyxorna höll jag på att dö rädsla när jag såg att jag fått mens och det hade gått igenom byxorna! Haha, hade en jävla röd fläck på rumpan... Fick ju panik, var inte så långt kvar tills jag skulle tävla. S jag ringde mamma och ba "HIT MED ETT PAR VITA RIDBYXOR; NUUUUUUUU!!!" Jag hann byta om, så jag slapp rida med vitröda ridbyxor ;)
Haha, hade inte varit så roligt om det såg ut sådär :P
 
Imorgon tänkte jag inte ha vita ridbyxor för jag tycker inte att klubbtävlingar är så speciella längre och för att jag glömt tvätta mina ridbyxor xD Vilken skillnad det är på mig nu som för 4 år sedan. När jag skulle tävla för fyra år sedan skaffade jag 1-2 hästskötare till tävlingen, kom 2 timmar innan samlingen började bara för att borsta på hästen som jag önskat i första hand och smörja dens saker och gråta av nervositet. Jag grät nästan varje tävling, antingen för att jag var nervös eller för att jag inte fick Spot.
Jag skulle ha vita ridbyxor, klubbtröja, plastrong, putsade stövlar, vita handskar osv. haha, var så töntig då :P
 
Nu ska jag lyssna på María och gangnam för att tagga inför imorrn, det är order från ynglet Sofia, man måste ju skratta lite :D
 

(22 september)

För tre år sedan tävlade jag Hell på en klubbtävling, haha blev så sur för att jag fick honom. Jag blev så himla arg för att han vägrade på ett hinder, jag ville ju till omhoppning och rejsa runt. Haha det var på den tiden som jag var galen i omhoppning, pga av oss småponnyrttare tog dem bort omhoppning på vår ridskola! Vi red för galet och för mycket på hästarnas bekostnad...
 
Och här är en video på när jag hoppade Chiko för första gången, det var två år sedan så jag var 14 då. Det går lite segt eftersom jag var lite rädd eftersom veckan innan hade han blivit helt crazy och helt plötsligt skenat över hela ridhuset och lekt rodeohäst och hoppat över en upphöjd bom på längden! Så jag vågade inte använda spöet så mycket.
 
Och här är en gammal video som jag gjorde på mig och Spot förut, videosarna är 2-3 år gamla.
 
 
Förresten, nu har min syster kommit hem från skåne så jag kommer inte få rida Hamilton lika mycket längre :(

(22 september)

Har bestämt mig nu för att jag inte ska sköta Spot längre, har ingen tid längre för det. Och vad jag hört så har han någon skötare på onsdagar nu, så det är åtminstone någon som tar lite hand om honom. Jag kommer att fixa hans saker lite då och då, men inte vara skötare. Jag tänker satsa mer på My Hamilton, det är faktiskt vår häst och han är lite enklare att hantera och jag har lite större frihet med honom, jag behöver inte fråga om lov ifall jag vill beta honom, skölja av hans ben eller fota mig med honom.
Nu kan jag också säga att jag tycker mer om Hamilton än Spot, eller.. Nä, allså jag vet inte. Men jag tycker mer om Hamilton nu än nånsin <3
Ääälskade häst! Lilla älgen.
 
 
 
Klarade jag av det där, då borde jag ju ändå klara av en klubbhopptävlings på ponny imorgon, 70 cm.

(22 september)

Imorgon vill jag få en till medalj till min lilla samling :D Min medaljsamling hänger bredvid sängen och jag blir glad av att se den.
Alla är från ridningen förutom en orienteringsmedalj.
De medaljer som jag blivit gladast av är när jag vann KM på Spot och när jag kom tvåa med Picco på min första lokaltävling :)
 
 
 

(21 september)

Känner mig väldigt rastlös, vill inte sitta hemma en fredagskväll och titta på film. Jag vill gööööra något! Sitter nu och lyssnar på lite hip hop och ickar med med huvdet, haha :D
Imorgon har jag INGET planerat, inte ens rida Hamilton. Kommer dö av rastlöshet...Nä, men får väl göra lite nytta som att städa antar jag :(
 
 

(21 september)

Det här är Nutina:
Det är hamstern som jag sparade från min kull.
Här är hela flocken tillsammans, förhoppningsvis ska de bo tilslammans hela deras liv. Söta små dvärghamstrar :)

(21 september)

Gjorde en liten film i moviemaker från när jag hoppade MH förut. Man ser allt mycket bättre i slow motion, som det där jättehoppet ser faktiskt ut som ett jättehopp i slow motion :)
 
Jag vet att han hoppar mig ur sadeln, men han hoppar faktiskt väldigt stort och mycket med ryggen och det är svårt för mig att hänga med då eftersom jag är van att hoppa små ponnysar. Största hästen jag hoppar är Dingo, Hamilton är 20 cm högre och är mycket annorlunda.

(21 september)

En sak som många av mina bloggläsare säkert inte vet, det är att jag och Erica har varit med i KP. De gjorde ett repotage på 3 sidor om oss! Var 14 år då, och jag var väl inte en så duktig KP läsare, men jag hade varit det som liten. Min dröm hade då varit att komma med i KP, och det gjorde jag :D 
Erica och jag blev små minikändisar i Tyresö i några veckor, folk kände igen oss och frågade om det var vi som var med i KP. Hahaha, gamla goda tider det!
 
 

(21 september)

Jag vill också ha en falabella ponny som jag kan hoppa med på gräsmattan :(
 
 

(21 september)

Har alltid tyckt att Hamilton är som en älg, och sen såg jag denna video och likheten är ju slående! Hahaha, jag ba: Omg, det är Hamilton med horn :O
 

(21 december)

På söndag är det klubbtävling i hoppning, har önskat Minty i första hand. Det är inte så liten chans att jag får henne tror jag, hon inte är en häst som är poppis vilket jag tycker är bra eftersom jag tycker att hon är grym. Jag vet att hon kan tvärnita på hinder, men on har aldrig gjort det med mig så rider jag som vanligt skulle det nog grå bra. Hon kan få fart, kanske inte direkt Picco farten, men hon är ju inte seg :) Men det absolut bästa med henne är ju att hon svänger när man ber henne, hon vänder på klcken väldigt fort. Vilket är förvånande eftersom hon är en rätt kraftig häst.
Om jag får henne så blir jag glad, för du kommer jag att satsa. De största konkurrent hästarna till mig skulle vara de som har Minty, Daisy eller Dingo. Dingo hade ju hackamore, så han var ju svårsvängd på KM, annars så är han borde snabb och lättsvängd för det mesta. Jag hoppas att det är en teknisk bana, att man måste göra snäva svängar för att få bra tid. Långa vägar tjänar jag inget på om jag har Minty, kanske om jag har Oliv och han är pigg, har önskat Oliv också.
Jag kommer köra på det här ordspråket "Vinna eller försvinna", jag är lite på det viset på hopptävlingar. Tävlingsmänniska, jag tycker inte att det är så roligt att komma tvåa, jag vill ju viiinna :D Annars kan jag lika gärna vägra ut mig eller ramla av, försvinna, haha... Om jag inte får en bra häst så är det ingen idé att satsa, så jag får hoppas på att jag får Minty! Det gick ju jättebra sist, fick ju en grym tid på KM.
Hihihi, jag ääälskar omhoppning! Hoppas jag går vidare til omhoppning, ah jag taggar omhoppning :D Haha, okej klubbtävlingar är ju lite roliga ändå. Men jag har inget annat för mig den här helgen än att tagga klubbtävling :P
Hoppas, hoppas jag får Minty! De andra jg önskat är Daisy och Oliv, men Daisy har jag ingen hopperfarenhet av och Oliv kan ju riva, så hoppas verkligen på MInty!
 
 

(21 september)

Jag skulle vilja berätta lite om vad som händer i skolan, men man vet aldrigvem som läser den här bloggen så jag låter bli. Bara det att det är en hel del dramatik i min klass, som tur var så är jag inte med i den så mycket så jag kan mest luta mig tillbaka, ta fram lite popcorn och titta på. Det är också rätt roliga klasser, nu har man börjat lära känna de andra klasserna lite bättre. Undrar lite om vi ska ta skolfoto? Man vill ju ha en skolkatalog att titta igenom och lära sig lite namn.
Haha, 9a:s spexfoto :P
 
 

(20 september)

Idag joggade vi runt sickla sjön på idrottslektionen, blev väldigt förvånad över att jag har kondition. Rundan var 3,5 km lång, och jag sprang på 16,5 minuter. Var först av tjejerna och fyra totalt av två klasser. Kändes riktigt bra, kanske borde börja jogga lite på fritiden?
Har faktiskt gått upp ett kilo :( Borde röra på mig mer... Fast om jag tänker efter så rör jag på mig en del, rider ca 3 gånger i veckan, jag går i ca 25  trappor (vi har jättemycket trappor i min skola) varje dag, jag går på väldigt långa hundpromenader någon gång i veckan, går till och från bussen vilket blir ungefär 3 km varje dag och så är jag lite "studdsig" i skolan, eller impulssiv, hyperaktiv ibland... :)
Nu vill jag sova, har redan fått träningsvärk från idag, är heeelt slut också. I helgen blir det bara lite chill hemma, festen är framflyttad tills nästa helg.
 
 

(20 september)

Fick hoppa Snow igår, för Linda skulle ha hoppat henne men Maria hade aldrig sett Linda rida henne och vågade då inte sätta Linda på Snow på hoppning, för ja Snow är ju lite speciell. Jag kan ärligt säga att jag tycker att det är lite obehagligt att hoppa Snow, hennes stor hopp är inte läskiga utan roliga, men man vet aldrig om hon kommer tvärnita. Igår så vågade jag hålla i henne lite bättre, så hon gick i kort galopp innan hindret. Det gick rätt bra då, trodde att hon skulle stanna då men man fick bara mer kontroll på läget. Hon hoppade alla hinder utan tvekan, så det var bra. Maria var nöjd med oss :)
Snow på löshoppnings clinicen.
 
Jag var lite rädd för att hon skulle lägga in en tvärnit, därför tycker jag inte om att hoppa Snow så jättemycket. Hon stannade jag ju aldrig, men sen nästa hoppass så la hon in en tvärnit och kastade sig undan med en annan ryttare. Kände bara, jag hade rätt, denhästen går inte att lita på. Jag tycker det är läskigare att hopa 50 cm med Snow än en 100 cm med Hamilton. Hamilton hoppar i alla fall...
Han klarar 1,40 m, vi har inte testat mer, men han klarar säkert 1,50 med :D
 
Red först dessyr på Hamilton utomhus, men när jag lullade omkring på sandvolten och kände att jag inte direkt hade något mål, då orkade jag inte längre. Så jag satte av i galopp och gasade, först trodde Hamilton at det skulle vara lite ökad galopp bara Sen fattade han att jag ville leka cowboy på westernhäst, så han rejsade på ordentligt! Haha, det är sällan han gör det faktiskt. Han kändes som en ponny som verkligen tar i när den skenar/galopperar över en äng, sällan han känns som en ponny.
Sen när jag satt upp på Snow, då kände jag mig inte liten. Jag kände mig som världens jätte, Snow som är så smäcker och liten.
 
Tyckte förresten inte att ridningen var så rolig idag även fast vi hoppade, jag känner att jag rider utan att ha ett mål. Är målet i mitt liv att tävla på klubbtävlingar? Nää, jag kommer säkert få någon random häst på söndag ändå. Så jag har inget mål med ridningen just nu på ponny :/

(19 september)

Hoppning på Dingo idag, vet inte vad jag tycker om det. Helt okej, tycker bara att Dingo är lite tråkig. I alla fall i dressyren. I hoppningen så är han också okej. Kommer inte ihåg hur man ska hoppa honom, men jag kör på samma taktik som på Picco. Kort galopp, ta det lugnt och inte vara så tung i sadeln.
Picco är nog lite svårare och starkare då, men lite samma princip är det på dem.
 
Amen gud, vad är det med mig? Jag ser inte fram emot ridningen på ponny längre, det känns inte lika mycket som en utmaning längre. Jag vill hoppa en stooor häst!
Haha, Caffe och Hamilton är dem enda stora hästarna som jag faktiskt ridit på. Jag vet inte varför, men jag får aldrig rida på stora hästar. Emelie bruakde få stora hästar på träningarna och på lektionerna kommer jag ihåg, men jag fick aldrig det. Varför? Kanske beror på att jag inte klarar av dem? Men hur ska man veta om man aldrig sett mig rida stor häst, jag rider ju faktiskt Hamilton varje vecka så jag borde väl åtminstone kunna rida en stor häst som är som en ponny. Men nu har jag faktiskt vuxit på mig lite, har växt i min kropp lite bättre. Är inte längre den där lilla spillevinken som jag var för ett år sedan :P
Kolla så liten jag var :P (caffe stannade och sparkade bakut ett par gånger, därför ser det lite konstigt ut) det var i januari, ofta, haha såg att det var det nu. Har förändrats mycket på några månader 8)
Hahahahaha... 1,5 år sedan. Var en liten spinkelivink ju :D
Nu såhär:
Tycker faktiskt att jag ser lite äldre ut nu, eller jag ser inte lika mycket ut som en ponnyryttare. Och har inte längre de där taniga små benen, haha :)

(19 september)

Så hiiiiiiiiiimlans kul! Det ska vara extraträningar på ponny, hoppträningar för de som inte är med i ponnycupen. Ville ju inget mer än det vara med i träningslaget, men of course så är träningen på måndagar 15:30. Vad är det för tid egentligen? Jag slutar 16:00 och skulle verkligen inte kunna ta ledigt 2 timmar varannan vecka. Sånt gör mig ledsen och sur :(
Min bästa tid var i alla fall i ponny cupen, fick ju vara med om lagträingar, matcher, lokaltävlingar och så fick jag ju även hoppa på en hoppclinic. Inga sånna chanser kommer jag få nu när jag är för gammal för ponny cupen, det finns typ inget som håller mig kvar på ponny nu längre egentligen. Kanske borde gå upp på storhäst? Om jag inte gillar det så kan jag ju alltid gå ner igen :P
Ska iväg och rida den fina hästen nu i alla fall, hejdå :)

(19 september)

I helgen ska vår klass kanske ha en fest på ybc, det är gymnasiet som är våningen över oss. Det roliga är att jag alltid trott att alla där pratar engelska, men dem hade någon linje där som man var tvungen att prata engelska på. Men de hade svenska linjer med, hoppas det för jag tänker inte prata engelska på en fest.
Tänk om festen är på lördag-söndag, då måste ju jag gå vid typ midnatt för jag ska ju tävla på söndagen :( Haha, det känns som jag tar tävlingen på söndag jätteoseriöst, eller jag gör det. Jag känner inget speciellt inför det, jag ska hoppa runt lite på en bana.
Önskade Minty, men som vanligt kommer man väl på någon random häst som man inte önskat. Två gånger när jag inte önskat Dingo har jag fått honom, och han är den populäraste hästen på hopptävlingar. Önskar man honom, nä då brukar man inte få honom.
 
 

(18 september)

Har gjort lite chai latte, vet inte varför eftersom jag inte tycker om det speciellt mycket. Men det smakade rätt mycket té här hemma :/
Så ska det se ut, min såg ut som en brun mjölk bara :P
 
Förresten, har ni sett One direction barbiedockerna ?
One Direction dolls (© Rex Features)
Måste säga att de är väldigt lika, jag har ju blivit helt okej på vem som är vem eftersom jag har en lillasyster som är en jobbig Directioner. I ordning tror (?) jag, är osäker på de två första att de står såhär: Lou, Lion, Zayne, Harry och Niall. Jag tycker Harry mär den som liknar sig själv mest, men det är riktigt bra jobbat faktiskt.
Vet inte varför jag typ skriver ett helt inlägg om dem, egentligen så hatar jag deras musik efter att min lillasyster spelat den 24/7 och skrikit med i låtarna och bara förstör dem. Det var några låtar som de gjort som var okej INNAN det... De verkar snällare än Justin Bieber i alla fall, för Justin Bieber vill bara ha en perfekt image verkar det som. Haha, ja, jaja, nu lägger jag av med detta inlägg :)

(17 september)

Snacka om att skolan har börjat på riktigt nu, får ju sjukt mycket att göra i skolan och läxor att göra hemma. Börjar ju nästan ångra att jag valde naturlinjen.. Ska faktiskt byta till natur/natur linje, jag måste gå den för att kunna bli forskare inom medicin på svenska veterinär anstalten.
Nej,nej... Nu måste jag fortsätta skriva på min uppsats om ponnyn Misty, hehehe ;)
 
 

(17 september)

Funderar på att gå upp på storhäst nästa termin... Jag tänkte kanske söka till hopplaget på storhäst, jag vet att jag egentligen är lite liten för det och skulle behöva lite mer träning på storhäst. Men jag har ju faktiskt hoppat My Hamilton några gånger nu, och jag fick lite blodad tand av det :D
Jag vill hoppa, alltså det är vad jag tycker är roligt med ridning. Jag kommer knappt få hoppa något alls på ponny nu när jag är för gammal för ponnycupen, då känner jag att jag kan utvecklas mer om jag går upp på storhäst och går med i laget där utan åldersgräns. Den enda riktiga storhästen som jag har ridit är ju Hamilton hehe, men han är faktiskt väldigt mycket "stooor" häst så klarar man han så klarar man nog av fler, hoppas jag...
Tänk om jag skulle rida på Zeb någon gång, haha, okej så mogen känner jag mig inte än ;)
 
Det här är bara funderingar, som sagt. Jag är inte säker på om jag är mogen för hopplaget på storhäst än, om det inte är så att de verkligen behöver en till så borde jag nog vänta ett år.
Jag på Lukas förra året på igångskrittningsveckan.
 
Får se hur det blir! :) Kanske stannar på ponny för jag vill ju kvala till KM på ponny... Jag behöver ju inte gå upp på storhäst pga av längden, men jag tycker faktiskt att jag börjar bli lång. Om jag skulle bli mer än 165 skulle jag definitvt gå upp, men jag är 162 nu och det tycker jag är för långt för c-ponny typ. Haha, fatta att jag var 160 cm när jag slutade på b-ponny!
Liiiite stor va ;)
 
 

(16 september)

Tänkte öppna mig lite i bloggen, spelar ju ingen roll om ni vet eller inte. Men jag bröt mot mitt löfte att jag inte skulle dricka innan jag är 18 år. Men jag har ett jättebra förhållande med mitt mamma, så hon vet om det. Jag vill inte ha hemligheter för min mamma. Jag väntade i alla fall mycket längre än mina vänner med att dricka, så det är bra i alla fall.
I fredags så var det fest, och jag träffade en kille. Tänker inte gå ut med namn, men jag tabbade mig som fan. Jag berättade hela min livshistoria för honom, ångrar det verkligen. Så det är negativt att dricka, det får en att göra saker som man inte borde göra. Så nu har jag förstört allt med att säga en massa saker som man inte ska säga :(
Hehe, ja det var jag i fredags/lördags :P
Dumma, dumma mig som alltid förstör saker... Saker man absolut inte ska säga som påverkad:
*Vi borde gifta oss
*Jag har två systrar, och den ena har en pojkvän. Men det är lugnt för han är snäll.
*Jag har glömt bort ditt namn igen...
 
Ja, jag typ råkade säga alla dessa grejer, haha :D Hoppas vi har "klassfest" igen snart, det var riktigt kul i alla fall. Fast då ska jag nog köra nyktert, säkrast så ;)
 
Idag red jag Hamilton, men skrittade bara. Japp, nu avslutar jag detta inlägg med en bild på något.
 
 

(15 september)

Ja, klassfesten blev inte riktigt som jag trodde. Det var roligt, fast det var väl ingen klassfest för det var inte bara folk från klassen där. Jag skämde i alla fall ut mig genom att prata, prata, och prata om allt. Blir lite konstig på natten :S Men det var jätteroligt, hoppas det blir fler klassfester :)
Jag tog en buss vid fem-tiden inatt och kom hem vid åtta, det var jobbigt. Har sen hela dagen sovit men är ändå fett trött, det här är typ jag idag:
 
 

(14 september)

Jag känner för att skriva en bok om min klass, haha.. Nä, men en drama skulle jag kunna skriva iaf :P Ikväll är det klassfest ute på Värmdö, det kommer nog bli nice. Fast bussarna går inte på natten därifrån, så vi måste "sova" där, nä då dygnar jag hellre. Jag tycker om min klass, så det blir nog mysigt.
 

Shit, min mardröm är att någon tar min mobil och kollar igenom mina saker. Det hände idag att en kille hade min mobil fett länge, men som tur var så hade han bara spelat spel. Haha, om man har någons mobil så kollar man väl ändå igenom dens mobil? Aja, jag är glad att jag fick ha mina saker ifred. Fast efter det så raderade jag en massa, så nu får vem som helst sno min mobil och titta på saker utan att jag behöver skämmas ;)
Imorgon ska jag soooooova, så blir nog dålig uppdatering, som vanligt ;) För imorgon kanske jag ska på en till fest hos Astrid, men jag vet inte om jag orkar. Får se :)
 

(14 september)

Det är rätt bra i skolan nu, måste säga att det är mer roligt att åka till gymnasiet än till högstadiet. På högstadiet gick jag 5 min till skolan, träffade aldrig på något roligt. Skolan var inte så spännande, träffade alltid på samma gamla människor. För att komma till gymnasiet får jag åka 45 minuters buss, träffar alltid på en massa gamla godingar och andra roliga och tråkiga saker. Jag känner inte så många på gymnasiet så mycket nya ansikten (även snygga, hoho), och det äter 3000 människor i min matsal så man träffar ju på en del spännande människor också.
Idag ska vi ha klassfest ute på Värmdö på något landställe, fast vi är inte så många  som ska gå. Men jag tror att det kommer bli bra ändå. Förhoppniingsvis så händer det lite drama :D

(13 september)

Red Dingo igår på förberedande, han kändes så himla liten även fast han är en av de största ponnysarna på ridskolan.
Han var skitfin, han typ går av sig själv lite grann. Jag hade inte för mig att Dingo var så "lätt" att rida, han var så mjuk och fin. Jag hade för mig att på Dingo så är det enkelt att få för slappa händer så tygeln glappar och det ser ut som om man sågar, men det hände inte idag. Hamiltons ridning fungerade även på Dingo, haha :) Men det är var jag tror. Fin i alla gångarter var han, men jag var ändå inte jättenöjd efter. Vet inte varför, ponny är inte lika roligt längre :/ Funderar på att gå upp på storhäst och söka till hopplaget, för det är hoppning som är kul och om jag inte är med i något hopplag så känns det ingen mening med att rida ponny.
1,5 år sedan, då hade jag den där glappiga tygeln  på honom :P
Nästa vecka är det hoppning på Dingo, det är kul! Jag har ju vunnit KM med honom...
Haha, nä jag har faktiskt inte vunnit KM på honom. Bara det att Minty som jag vann på var ju inne i stallet och jag fick hoppa upp på Dingo för att göra ett ärevarv på häst :)
 
Hoppelihopphoppeli
Red Hamilton också, det gick bra.
 

(12 september)

Idag ska jag ju till skolan, och som vanligt slutar vi efter lunch på onsdagar vilket är skönt. Jag måste skynda mig hem för jag ska sälja två hamstrar. Sen ska jag till stallet och rida hamilton, sen ska jag rida lektion på någon häst. Kan inte rida hamilton på lektionen, vi ska ha bommar denna gång och det är ju fel avstånd för honom.
Nästa vecka är det hoppning, kommer kännas konstigt efter att ha hoppat Hamilton :P

 
 
 

(12 september)

 
Igår var på Hellas gården, och hämtade med oss växt och djurplankton. Jag padde då på att hoppa lite på Hellasgårdens utegym ;)

Åh, min converse var smutsiga sen i torsdags för vi gick rätt mycket i lera så de var på tvättning, så jag fick ta mina gamla slitna adidas sneaker :( Åh, saknade min converse!
Natasha och Astrid letar plankton
Våra killar i klassen, haha inte så många jag vet :P
 
På fredag ska vår klass ha en klassfest på en tjejs landställe, vi skulle försöka lära känna varandra bättre. Det kan nog bli mysigt :)
 

(11 september)

Idag är et den elfte september, jag vet inte riktigt varför det blir så mycket uppmärksamhet kring det igår. Förra året var det ju inte det lika mycket. Jag tycker bara att det är hemskt med nine eleven, jag tycker inte att det är intressant att prata om det. Se youtube klipp om det, få höra samtal från folk som satt fast i byggnaden, nej. Jag mår bara dåligt av det, så jag tänker inte prata om det!
Jag kan prata om min äckliga frukost, jag åt gröt till frukost idag :O Usch, snacka om att jag svepte i mig det utan att känna efter den äckliga smaken. Det ska väl tydligen vara en bra frukost?
Drömde en konstig mardröm idag. Jag drömde att pappa, jag och Linnea var ute och red i skogen (jag på hamilton) och så bestämde sig pappa för att vi skulle klättra lite. Det läskiga var bara att vid klättrade uppför världens brantaste stup uppåt, jag höll i Hamiltons sadel och hängde neråt med hela kroppen. Sen ramlade vi ner och pappa var arg på mig och lämnade mig ensam för jag skulle fota stupet till bloggen :S Sen kom det en arg fiskmås som sa att den skulle attackera mig, så den flög upp i luften och sen dök den ner för att spetsa mig med sin näbb. Det jobbiga var att jag typ satt fast i marken, jag kunde inte springa i drömmen eller hoppa, så när fiskmåsen skulle spetsa mig så ringde klockan.
Kommer hata fiskmåsar efter den här drömmen..
 
 

(10 september)

Mycket snurrar i mitt huvud just nu, det känns som om jag är med i en film. Jag anar krig, eller ett kallt krig som aldrig riktigt bryter ut.
Pax för Hamilton som min bruna springare i kriget, haha.. Hamilton som krigarhäst, nja, jag skulle inte tro det.
 
Funderar på att köpa en till säng, vill ju ha en dubbelsäng. Får plats med en dubbelsäng i mitt rum, så why not? Någon som har en säng till salu ? ;)
 
 

(10 september)

Jaa, det har varit lite drama i klassen idag. Lite komplicerat, och inget jag skulle skriva på bloggen. men jag måste säga att skadeglädje är en av de bästa glädjerna ;) Hehe...
 
Har fått schemat, och jag blev riktigt paff när jag såg att vi hade 4,5 timmes matte i veckan!! Omg, jag kommer inte orka med det. Jag som inte gillar matte ens!
Nä, jag kan inte blogga mer. Har för mycket som snurrar i huvudet efter idag...
 

(10 september)

För en vecka sen fick min hund något konstigt som stod upp på tandköttet. Vi åkte till veterinären och veterinären opererade bort den för det var en tumör. Hon kunde inte nu säga om den var godartad eller ej, men hyckte inte att den såg snäll ut. Så jag håller tummarna för vår lilla border collie nu!
En speciell hund är hon. Hon förtjänar att leva mer än 8 år på denna jord i alla fall!
 
 

(10 september)

Spännande att gå till skolan idag, för idag har min skola börjat på riktigt. De första tre veckorna så testade vi mest på bara, nu har vårt första riktiga case börjat. Livets mirakel! Fast det är egentligen inget spännande med det, rätt tråkigt att skolan börjat. Men man kan ju göra det til något roligt :)
 

(9 september)

Hopptränade MH för mamma idag. Det gick rätt bra, fast idag var det svårare eftersom jag hoppade en kombination, först med 2 galoppsprång och sen med 1. Det är lite knepigt att hoppa kombination faktiskt.
Det lite jobbiga är att Hamilton hoppar mig en del ur sadeln, han hoppar så mycket med ryggen och ofta väldigt stort. Svårt att hänga med, för om jag kastar mig över hindret så flyger ju jag med men jag flyger så högt upp att jag tappar stigbyglarna i språnget. Jag måste verkligen trampa ner hårt i stigbyglarna över språnget, hålla i manen för att verkligen följa med och se till att kasta mig fram lite grann, haha det var min svaghet på ponny att jag kastade mig fram över hindret.Förskte bli av med det, och nu måste jag göra det för annars ramlar jag av :P
En gång så var det fett läskigt, för Hamilton kom nära på första hindret och då tog han i som fan på andra hindret så jag hoppades verkligen ur sadeln. Jag trodde jag skulle, ärligt talat, att dyka ner från 1 m utan kontroll det är läskigt. Det jag gjorde var att släppa allt och bara grabba tag allt vad jag kunde i manen för att hålla mig kvar så jag tappade spöet, inte blev det bättre av att han skulle bocka lite efter ;) har en video på det, kändes läskigare än vad det ser ut:

Stort hopp!
Jag blev lite rädd efter det, det kändes faktiskt som om jag inte kunde hänga med. Det kändes som om jag skulle ramla av, tack vare hans man så satt jag kvar. Vilken tur att han inte hade knoppar ;)
 
Sen gick det lite bättre, fick lite mer fart på honom och då hoppade han lite mer normalt. Hoppade 1,05 m några gånger, vilket var lite pirrigt men kul :)
 
Han hoppar ju rätt fint. Han skulle kunnat bli en hopphäst om han hade haft lite mer fart i galoppen :)
 
Jag ska nog anmäla mig till en hoppkurs för häst med honom, måste få testa på att hoppa bana med honom. Men vad konstigt det kommer kännas att hoppa med stora hästar, jag har alltid sett mig själv som ponnyryttare, känner mig fortfarande som en ju :P
Förresten, vad konstigt det kommer kännas att hoppa ponny sen. Kommer säkert kännas busenkelt :P
 
Är i alla fall nöjd med idag! Jag är glad att jag satt kvar på hästen ;)
 
 

(9 september)

Igår var jag hemma hos Erica, vi tittade på film. Haha, ni ska bara veta vad vi såg, vi trodde att det skulle vara en normal film men det var det inte. Det handlade bara om gryyyyymt snygga bögar, och bögsex. Haha ;)
Rätt underhållande, lite annorlunda bara...Rekommenderar den inte till barn under 15 år.
 
 

Ja, det var en mysig kväll. Vi pratade en del också, vilket vi inte gjort på länge. Måste säga att det kan vara bättre att prata ut än att tänka tyst för sig själv.
 
 

(9 september)

Jag vet att många av mina läsare är rätt unga tjejer, går i skolan och är duktiga och snälla, och lite blyga. Jag är säker på att många av er någonsin varit lite intresserad av någon kille någon men inte vågat säga något för ni vet inte om han gillar er på samma sätt. Jag kan kanske hjälpa er lite med det, jag har hört det mesta genom åren och snappat upp intressanta saker, för man kan läsa av deras kroppsspråk. Här är några exempel som jag kommer på nu:
 
*Sitter han vänd mot dig? Pekar hans fötter mot dig? Tittar han på dig när du pratar? Det är bra tecken på att han gillar dig.
 
*Sitter han framåtlutad när du pratar? Ser han intresserad ut? Ställer han frågor om det du pratar om? Det är tecken på intresse. Om han istället lutar sig bakåt och verkar ointresserad, då är han ointresserad.
 
*Det ska tydligen vara så att ens pupiller ska vidgas om man är nära någon man gillar, så om man har ett bra tillfälle kan man ju kolla det. Fast jag venne, jag skulle nog aldrig göra det. Man måste ju stirra in i dens ögon då :P
 
*Härmar han dina rörelser? Om du drar handen genom håret, gör han det också? Det är tecken på intresse.
 
*Om han är nervös när han pratar med dig, så kan det betyda att han är intresserad. Han är rädd att tabba sig framför dig.
 
För det mesta märker man om en kille gillar en, det här var mest lite småhjälp :)
Lycka till med kärleken tjejer ;)

(8 september)

Jag har blivit i lite bättre form nu känner jag, har börjat röra på mig mer. Cyklar till stallet varje vecka, så jag cyklar sammanlagt 1 mil i veckan ungefär. Sen rider jag några gånger i veckan vilket är bra träning och så ryktar jag Hamilton en halvtimme varje gång jag är i stallet vilket är lite styrketräning. Sen går jag rätt mycket varje dag.
Sen jag börjat rida mer och börjat skolan har jag gått ner i vikt, medans jag faktiskt växt så jag är 163 cm, eller okej en millimeter under. Konstigt att jag gått er i vikt, äter rätt mycket onyttigheter och så har jag ju "tränat" vilket borde göra att jag får muskler som väger mer :/
 
 

(8 september)

Red ut på Hamilton idag, ingen dressyr. Var mysigt att hoppa lite diken och galoppera fort, han tycker att det är så kul. Det roligaste är att skritta fram till uppförsbacken bakom skogshagen, och sen gasa på uppför backen, han känndes som värsta westernhästen då :D Fast han var lite läskig en gång när jag skengalopperade på en äng, då kastar han sig åt sidan (inte hoppar till, utan flyger åt sidan) bockar och drar iväg efter, var nära att jag ramlade av. Han ville inte bryta av sig :/ Han var väl trött på allt dressyrarbete i ridhuset antar jag :P
Kom på en sak när jag skrittade i skogen, då började jag vissla på en pippisång. Kom att tänka på att Hamilton måste vara släkt med Lilla gubben, de är så himla lika i sättet. Snälla, matglada och Hamilton skulle nog gärna bo i ett hus. Jag tror nog att Hamilton är släkt med Lilla Gubben, tänk er Hamilton som tigrerad. Han skulle VARA Lilla gubben då helt enkelt.
 

(8 september)

Fick en händelse på facebook, något med en massa hjärtan. tryckte in och då kom det här upp:
Wow, haha :P Fast jag kan erkänna att jag kanske gillar en person, men 99 % förälskad är väl att ta i. Känner inte personen så  väl att jag kan vara så förälskad.
 

(7 september)

Tänkte rida Hamilton idag, men när jag mockade, gjorde höpåsar och sånt k'nde jag mig väldigt loj och så himla seg. Allt gick i slow motion, allt tog längre tid. Jag kände mig rätt utmattad, så jag bad Linnea rida istället för mig.
Var lite elak när jag mockade idag, råkade slänga en hel del torv över Piga :P

(7 september)


(7 september)

Haha, poängjakten igår var grymt rolig! Vi var fyra stycken i min grupp, och fyra tvåor som såg till att vi gjorde grejerna.
Man fick göra väldigt pinsamma saker, här är några exempel: Jag gick fram till ett killgäng och vände på en kille och sa "Vilken kroppsdel på mig tycker du är snyggast?" Han svepte med blicken över min kropp och ba "benen" HAHA! Sen så fick jag sätta mig ensam i en tågvagn full med främlingar och helt plötsligt börja sjunga "ont det gör ont" Alla på vagnen tyckte jag var väldigt konstig. Jag fick bygga en pyramid med några främlingar, rita av en kille och tigga om pengar för porträttet, leka apa på tunnelbanan, berätta om min barndom för en främling på en bänk och säga hur patetiska ungdomarna nuförtiden är. Det pinsammaste var när Judy och jag gick in i ett provrum på H&M på killavdelningen där det var fullt och ba gjorde jättehöga sexljud! Tydligen hade det var lite för högt eftersom ALLA på våningen hade hört oss så alla tokstirrade på oss när vi gick ut.. Vi gjorde en flashmobb med Baby Justin baby.
Sånt där är mer okej att göra i en provhytt, mer okej än att göra sexljud :P
 
På kvällen var det fest utomhus, det var faktiskt kul och väldigt mysigt. Jag lärde känna killarna i min klass bättre, jag har alltid tyckt att de är osociala. Fick reda på en sak som jag blev fett skadeglad av också xD Måste säga grattis till mitt Yngel också (internskämt) ;) När jag skulle hem sen så var jag på rätt gott humör, bara babblade och pratade på om allt. Sofia och Ida blev nog rätt underhållande, vi fick ju vänta på bussarna rätt länge eftersom nattbussarna typ aldrig går och tunnelbanan var stängd. Vi tog oss hem till slut i alla fall, jag kom hem vid 3 och då var jag vrålhungrig så jag mumsade i mig mat och somnade :P
Har fått lite nya kontakter igår också, får se om jag kommer ihåg namnen :P
Men det var riktigt kul igår, har ju varit lite emot fester förut. Men efter igår så vill jag nog gå på fler :)
 
Nu ska jag rida MH, bye! 
 
 

(7 september)

Tisdags-onsdags var vi ju på barnens ö, det var inte så kul som jag hade förväntat mig. Finns inte så mycket att skriva om det. Jag spelade en tistelpojke vid namn Titte på en drama som varje klass fick spela upp :P
Jag fick faktiskt 6 timmars sömn den natten, vilket var bra eftersom när jag kom hem så var det första jag gjorde, det var att skriva en uppsats på 3 A4 på datorn om dvärghamstrar. Det kom en köpare och hämtade två stycken. Sen red jag, och det har jag redan skrivit om :)

(6 september)

Red Hamilton idag på lektionen, och det gick så bra! Det ger så mycket mer att rida för ridlärare, mycket roligare. Madde är riktigt bra också att rida för, fick verkligen den hjälp jag behövde. Det gick jättebra, Hamilton var så mjuk och gick i ett bra tempo. När jag rider Hamilton så känns det inte som om jag är i en svacka, det kändes som om jag kunde rida vilken häst i världen för jag blev så glad. Så nästa vecka ska jag rida ponny, hoppas på att jag får in rätt känsla då.
Det känns mycket bättre i min nya grupp, den är glad och bra. Passar mig mycket bättre :)
 
 

>(4 december)

Blir ingen mer bloggning idag för jag ska ju till barnens ö med klassen och sova över där :D Fast frågan e, kommer man verkligen sova? Jag har svårt för att sova med en större grupp människor, så jag får se.
Dygnade på min senaste klassresa, ångrade det dagen efter...
Ska rida imorrn, och sälja två hamstrar, så jag kommer nog behöva lite sömn. Får helt enkelt se hur de andra gör :)

(3 september)

Följ mig gärna på instagram, jag lägger upp mycket  roliga djurbilder flera gånger per dag. Jag heter alicialindstroms och här är några exempel på bilder som jag lagt upp:



Så kom ihåg, börja följ alicialindstroms
 

(3 september)

I lördags pluggade jag matte i en timme, och igår läste jag. Så nu har jag gjort mina läxor och kan komma med gott samvete till skolan, det är seriöst något av det bästa som finns. När man har gjort läxorna ordentligt och känner att man kan, samma sak med prov. Man har pluggat som satan och verkligen kan allt, då är det bara roligt att få skriva ner sina kunskaper och visa att man kan.
Det här ska bli en rolig vecka, jag har barnsn ö att se fram emot, kick-offen och jag har 4 ridpass på MH att se fram emot, och det gör jag nu verkligen efter igår! :)
Älskade hästen <3 Är fortfarande glad efter igår.
 
Eftersom jag fått med skolan och ridningen i ett inlägg, då måste jag ju få med hamstrar på något vis också.

Hoppträning (2 september)

Är så glad, red dressyr/hoppträning för mamma idag. Det gick så bra så jag är så glad :D Först red jag dressyr en del, och det gick hur bra som helst att rida för mamma. Jag kan rida privatlektion för henne för då är jag ensam och blir inte stressad av allt omkring mig. Hamilton var fin och det kändes riktigt bra!




Hoppade ju också, man kan säga att det typ var första gången jag hoppa honom, har ju hoppat småhinder förut bara.
Hoppade först en upphöjd bom på en volt, sen kom jag på en kombination och hoppade några gånger. Hoppade 1 meter några gånger, det är faktiskt mitt höjdrekord :D Tyvärr fotade mamma det med sin mobil så man ser typ inget på bilden -.-
Kände själv att jag utvecklats otroligt mycket sen jag hoppade honom sist, har växt i min kropp som mamma säger. Jag fick in rätt känsla, visste hur jag skulle göra. Det är stor skillnad på att hoppa ponny och häst, ponnysar är väldigt enkla att hoppa, de gör det mesta av jobbet. På häst måste man hjälpa till mycket själv, man måste verkligen se till att man kommer in i rätt tempo, trycker ifrån vid rätt läge, följer med i språnget m.m. Jag tyckte att det var väldigt roligt att hoppa Hamilton, han har otroligt stor galopp och så hoppar han så sjukt mycket med ryggen, så man måste verkligen följa med i språnget annars ramlar man av. Det kändes riktigt bra att hoppa honom, han är så himla trygg att hoppa, man vet verkligen att han hoppar. Det kändes som en mycket större utmaning att hoppa häst, blev riktigt sugen på att gå upp på storhäst nu :P
 
 


Han hoppar stort!
På bilderna hoppar jag bara 80-90 cm, sen skulle mamma börja testa att fota med sin mobil istället och det blev ju tyvärr hemska bilder :(
 
Efteråt när jag pratade med mamma så sa hon att jag utvecklats jättemycket, hon sa att det brukar vara svårt för ponnyryttare att hoppa häst eftersom man måste hjälpa hästen så mycket mer, men honsa att jag klarade av det. Att jag tänkte fort, hann parera när det behövdes, tryckte på när det behövdes och bromsade när jag behövde. Hon tyckte att jag var jätteduktig, men om det var något som jag skulle kunna förbättras så är det att jag måste hinna räta upp mig snabbare efter själva hoppet. Men det är svårt eftersom hamilton dyker ner efter hindret och man rycks ju med neråt :P
Är i alla fall såååå nöjd, älskar min lilla polle som är så duktig så :) Har bestämt mig för att rida Hamilton på min lektion på onsdag. Det går bättre när jag rider Hamilton, blir gladare då, jag känner inte att jag är i en ridsvacka då. Bara när jag rider svåra ponnysar i dressyr som jag är i en ridsvacka, så tills mitt självförtroende är bättre så kommer jag rida Hamilton på min lektion :)
 
Efter ridningen var jag hur varm och svettig som helst, kände mig så äcklig. En halvtimme efter var jag fortfarande varm och äcklig, fast inte sådär tomatröd längre.
Monster :O Duschade jättevarmt sen när jag kom hem. 
 

(2 september)


Olycksfågel, jag? ja, lite av en olyckfågel kan man väl kalla mig, kan berätta om jobbiga saker jag råkat ut för i livet.
När jag var 1 år fick jag en vagel i ett halvår, den opererades bort.
Efter det har det aldrig växt några ögonfransar där vageln var.
 
Jag hade periodisk feber i 10 år, fick jättehög feber ofta. Fick ta massor av blodprov och testa på jättejobbiga mediciner, det är därför jag är så spruträdd. En gång hade jag 40 graders feber i vecka, fick läggas in på sjukhus en gång eftersom jag hade 42 graders (!) feber, det är dödligt.
Fick borelia en gång av en fästing, fast det var rätt roligt. Jag blev förlamad i halva ansiktet, så jag kunde inte blunda på höger öga, rynka pannan på den sidan eller le på den sidan :P fast det var inte roligt att ta ryggmärgssprutan, största sprutan jag nånsin sett och så ska den vara inn i ryggraden i ca 5 minuter. Fick ta 3 olika sorters smärtstillande för att den var så stor. Var 11 år då.
8 år på bilden.
 
Sen har jag ramlat av Tuborg när han skenade iväg, ramlade av in i en vägg så jag slog mig gul och blå. I flera dagars tid kunde jag inte böja mitt knä, så fick besöka sjukhuset. Men det gick över sen.
Ramlade av Kontuz när han lekte rodeohäst, bröt armen. Var 11-12 år då. Kom ihåg att när jag ramlade av så försökte jag att inte gråta, men det gick inte för det gjorde så ont. Men jag lät inte så mycket, så ingen trodde att jag gjort mig så illa. Mamma hade lektionen så jag fick ensam gå in gråtandes i stallet och sitta och vänta tills mamma slutat jobba, då åkte vi hem men jag kunde inte lyfta armen så vi åkte till akuten och satt där hela natten. Kommer ihåg att hon som undersökte mig sa att hon inte ens trodde att det var en spicka, för jag bet ihop och vågade inte säga till är det gjorde ont. Sen visade röntgen att jag brytit armen väldigt högt upp, nästan vid axeln så jag kunde inte ha gips. Fick ha någon konstig stödgrej för armen istället. Fick inte rida på flera veckor efter det :(
Den hästen var inte snäll, han bröt min arm!
 
Har brytit långfingret en gång i ettan när jag spelade kråka med en basketboll, tryckte bak fingret för långt bak och så svullnade mitt finger upp och blev helt blått.

Ramlade av Rasmus för ett år sen och fick mig en blåtira som värkte mycket. Undrar om jag inte fick en liten hjärnskakning oxå? Ramlade av så jag slog i ansiktet i en bom väldigt hårt.
Men det var bra att han kastade av mig, då red jag tuffare än nånsin på honom och lyckades ju faktiskt sen någon vecka efter rida en felfri ponnycupsrunda på honom.
 
Mina hamstrar har drabbats av typ allt en hamster kan ha typ, mjölkstockning, svällmage, hjärtproblem, fatty eye, ohyra mm.
Ohyra
Mjölkstockning
En unge som dött av svällmage
Fatty eye
 
Hade ju ett djurpensionat, ett av marsvinens njurar slutar fungera och vi kämpar för marsvinet i flera dagar. besöker veterinär, ger han en massa mediciner, lägger ner flera timmar varje dag på honom. Men han dog ändå :(
Nu har jag något konstigt så gör mig väldigt utmattad om jag gjort mycket under dagen, det gör att jag blir sängliggandes i flera timmar. Det ger mig också mardrömmar, drömmer om T-rex och zombies :O
 
Ja, jag tror jag är en liten olycksfågel. Hoppas att det börjar gå åt andra hållet nu :)
 
 
 
 

(2 september)

Ååååh, jag är så himla sugen på en lussebulle :( En varm, nybakad lussebulle full med saffran, det är jag sugen på. Älskar lussebullar, förstår inte varför det bara får ätas en gång om året :/

 

*Dregglar* ååh, är så sugen på en. Jaja, får väl helt enkelt gå och ta en kanelbulle istället, usch...

(2 september)

Anmälde mig igår till klubbtävlingar, anmälde mig till båda hopptävlingarna och ingen dressyr :D Dressyr är inte roligt och en dressyrdag håller på i nästan 10 timmar.
I hoppningen önskade jag först Minty, hon är enligt mig den bästa ponnyn i omhoppning. Vann ju KM på henne, hon hoppar, river inte och hon gör snabba omhoppningssvängar ;)
 
Sen i andra hand önskade jag Daisy, för hon har gått bra med andra ryttare på hopptävlingar. Hon hoppar alltid, kan riva och verkar vara enkel att göra omhoppningssvängar på.
Sen i tredje hand önskade jag Oliv, det är för att han alltid hoppar och för att det går att göra rejäla omhoppningssvängar på hnm. Men han rätt lite energi och kan riva, så därför är han i tredje hand.
 
Måste placera mig minst 1 gång nu för att komma med i KM, om jag inte lottas bort så kommer jag ha 4 chanser på mig. Får hoppas att jag har turen på min sida, hade rätt dåligt med tur förra året. Hade oliv och han rev i grunomgången, hade Dingo och vägrade två gånger, det var mina enda hopptävlingar på 2 terminer. Men eftersom jag var med i ponnycupen så kvalade jag till KM ändå och då vann jag :D
24 karat, haha så länge sen. Det var riktigt kul faktiskt, synd att USS inte har 24-karat längre.
 
Jag som 13 år, och det roliga med det är att jag typ knappt utvecklats något i mitt utseende sen dess.
Det är 3 års skillnad på bilderna, har typ samma frisyr och ser likadan ut. Inte okej! Vet dock inte riktigt vad jag ska göra åt det :/ Färga håret rosa xD
 
Jag kan inte avluta inlägg så bra, det här inlägget skulle handla om tävlingar. Inte om att jag inte utvecklats så mycket utseendemässigt :S
 

(1 september)

Vet inte vad det är för fel på mig, men jag har suttit en timme ikväll och bara räknat matte, på en lördag :S Förut har jag aldrig kunnat plugga på helgen. Imorgon ska jag skriva en uppsats, måste skicka med faktablad om hamstrar till hamsterköpare. Mat, bur, tillbehör, hantering, sjukdomar och ja allt sånt där.
 
Handen full med hamstrar. De som jag har i handen är de som jag behåller, först och fram mammorna (Hoppetoss och Fideli) och så behåller jag en unge ur kullen, Nutina.
Är inte Nutina hamstern väldigt lik Nutina hästen?
 

(1 september)

Det här ska jag göra nästa vecka:
 
Måndag: Packa och köpa saker för packningen infmör Barnens ö.
Tisdag: Ska till barnens ö med alla andra ettor på min skola, vi ska sova över där och göra en massa roliga saker.
Onsdag: Kommer hem, sover nog hela dagen efter att troligen ha dygnat. Rider lektion.
Torsdag: Poängjakt (en enkel nollning) och sen prisutdelning och grillfest på kvällen som treorna anordnat.
Fredag: Studiedag!! Ska rida MH.
Lördag: Rida MH.
Söndag: Rida MH.
 
Ser jättemycket fram emot barnens ö, blir det nog jätteawsome :D Klassresor är så roliga.
På barnens ö ska vi tydligen göra lekar, och så har jag hört att vi ska paddla i en timme. Det är kul att paddla, har gjort det en gång i mitt liv. Paddlade med Anthony och pga av mig så vann vi!  Okej, kanske inte pga av mig, men jag kämpar faktiskt på som en arbetsmyra utan att gnälla. Och det var ju ingen tävling, men det kändes som en.

(1 september)

Red Hamilton idag, först 1 timme i rishuset. Red inte så krävande, red mest bara i låg form, han var väldigt mjuk och fin. Det var mysigt och kul att inte rida jätteseriöst, blev inte så trött då heller. men blev riktigt varm, så jag red då ut i regnet ett tag och då fick vi oss en gratis dusch på köpet ;) Red i 1,5 timme idag, men eftersom jag inte red så krävande så var det inte så jobbigt.
Idag fick Hamilton testa på att äta vitkål, det ska tydligen vara bra för hästar. Han tyckte inte om det, förstår honom... Det här ser inte gott ut:
¨Mitt handavtryck i vitkålen :P Borde ju heta grönkål, det är ju inte vitt.
 
Funderar på att sätta mig och räkna lite matte u, har ändå inget annat för mig. Har rett mycket nergi nu faktiskt, har ju inte gjort så himla mycket idag, bara ridit ett lättdressyr och utepass.
 

RSS 2.0