(31 augusti)

Imorgon är det septmber = höst
Men nu tänker jag vara optimistisk (stavning?) och säga att jag ska se det goda i allt. Jag har många vänner både i skolan och i stallet och det är ofta vännerna och djuren som gör att allt blir roligt på sitt egna lilla vis. Jag tycker varje dag är rolig då jag tränar på att inte vara blyg, har varit väldigt blyg. Är rätt rättfram nu och pratar rätt ofta med främlingar. Bryter mott reglen "inte prata med främlingar", men hur ska man då kunna lära känna nya personer? ;)

Willy från solna. Han gick alltid omkring utan tröja! :O Fast det gjorde inget, han hade magrutor så... ;)

Ser i fram emot första ponny cups träningen som är om 11 dagar! Våra tränare är Anna-Karin och Therese.  Har knappt ridit för någon av dem, så det blir spännande. Första är för
 Anna-Karin. Har lite press på mig att jag måste rida tufft, prydligt och bra eftersom det är ny tränare.

Bestämde ju att jag inte skulle hoppa så.

Mer så.
En annan sak som jag ska tänka på är att vara stadigare i handen. Jag gillar att vara mjuk i handen och har ofta för långa tyglar. Hästarna behöver ju ett stöd.  Fast det är mest i dressyren det blir så.

Är så taggad på att rida på riktigt! Har planerat, planerat och planerat hur jag ska rida. Känslan kan jag ju inte få fram genom planering. men på fredag ska jag rida MH och då ska jag banne mig rida på hårt! Tänker köra på renodling. Jovisst han kan gå i form från början, men han blir så seeeg då! Så innan galoppen ska inte träna ett dugg på formen! Ska se om den metoden fungerar. Sen efter galoppen då jävlar bli det jobbigt för honom och mig. Ska rida mig helt slut ärligt talat. Ska verkligen få till det denna gång.

Ska bli stadigare i handen. Försökte att inte luta mig bakåt så mycket också. Jag lutar mig bakåt eftersom jag hatar när man har hästen i handen bara. Då sitter man oftast framåtlutad och har rätt spända tyglar. Man kan se på foton när man har hästen i handen bara.

Här går hon mest i en väldigt låg och jobbig form. Men skulle behöva sitta mer på rumpan ch korta upp tyglarna så hon går i en högre form. Genom bilden så kan jag se vad jag borde gjort. Mend et var fakitkst ett år sedan! :O
Man ska RIIIIDA fram till handen, mycket häst framför sig. Dock så överdriver jag lite grann ;)


(31 augusti)

Inget speciellt med skoldagen direkt. Har fått engelska läxa redan!
På idrotten regnade det så man såg ut som ett miffo.
Efter skolan så gick jag Erica och Oskar N till strand livs (känns som vi gör det hela tiden). Köpte en nektarin och lakritsnappar.


Sen köpte jag en piggelin också för jag hade tråkigt.

Oskar köpte en påse naturgodis (helt random) för 35 spenn. Han åt några stycken, kastade några på oss och slängde över hälften. Typiskt honom...
Sen efter typ en timme så gick vi lite slött mot Erica. Då kom Olle och David på sina moppar och vi pratade lite med dem. Erica ville få skjuts hem till henne och vi skulle fått det, men jag ville inte bli skjutsad av dem. Litar inte på dem :p Jag har blivit skjutsad på moppe av Vendela flera gånger så är inte rädd om ni tror de.
Sen gick Erica och jag hem till henne och så körde Ericas mamma ner deras vatten scouter och så körde Ericas storebror och hon och jag fotade. Jag ville inte åka..

Sen åkte jag hem nu för att äta middag snart.

Jag plattade håret imorse. Men på idrotten började det regna så det blev sådär konstigt halvlockigt :s

Är rätt trött, och det syns.


(31 augusti)

Blä. Mamma har börjat köpa något mobbat äckligt mörkt bröd på sista tiden. Jag brukar rosta det, men det smakar ändå inte gott...
Pååågen

Konstigt namn. Tänk att heta Pågen.
"Pågen kan du hämta vedträt?"
"Påååågen? Kommer du snart?"
"Pågen gör läxorna"


(31 augusti)

Jag är så konstig. Ibland vaknar jag av mig själv och nu gjorde jag det och typ ställde om min klocka så den var halv tolv på natten. Fick gå upp  och veta klockan så jag kunde ställa klockan rätt och sova en halvtimme till.
Igår var jag knappt sminkad i skolan. Lite mascara bara och naturligt hår ;) Så idag ska jag köra på fjortis! Faaaast näääe...
Vår klass håller på att bestämma spex foto. Går inte bra. Förslagen hittils: Emo, fjortisar, badkläder, frånvaro på hela klassen, kändisar, bebisar, star wars, disney.
Sökte nyss på spexfoto, hittade ett när alla vara nakna och höll i en handduk!
Hahhaha, den här var ju kul:

Fast jag skulle seriöst inte sitta naken med bara en tidning som skymmer på ett foto..



Hare bra :)


(30 augusti)

Äter nu världens godast frukt. Apelsin!

hart nyss badat.



Tog en till apelsin nyss för det är gott! Mumsi


(30 augusti)

Haha vad läskigt. Jag satt vid datorn och tittade på videoklipp och så tittar jag ut genom fönstret och ser Olle och jocke från min klass gåendes utanför mitt hus. Kastar mig upp och får typ panik. Hela huset är ett bombnedslag!
De kom bara hem till mig helt random. De gjorde heller inget speciellt här, ville mest att de skulle gå härifrån. Men de spelade gitarr och piano.



Jocke spelar

Olle fick typ moppekort igår så han verkar gilla att skryta lite grann ;)

Visste ni att jag är 164 cm lång nu!? Är ju fett lång nu. Kanske inte 1.80 för det vill jag inte vara, men är rätt okej lång nu!


(30 augusti)

på torsdag så ska jag och mamma till Lyckås och köpa ridbyxor. Tänker nog köpa halvskodda bara då jag tycker att de är mycket skönare att rida med, bryr mig heller inte så mycket om utseendet att det är fulare med halvskodda. Fast tänker ju inte direkt köpa ett par sjukt pösiga ljusrosa ridbyxor, HAHA på de ;)

Fett fina.

Ska också köpa BH:er. Har typ växt ur alla mina på typ en månad :s


(30 augusti)

Idag var dagen rätt långtråkig. Det enda som var lite intressant var väl NO:n då vi har sex och samlevnad just nu. *Föreställ er en sex bild här, mohahha*
Ni kan få streckgubbar som har sex för jag är rätt snäll

Kuuul

På idrotten så skulle man typ köra fotboll fast med armkrok, alltså två och två. Killarna från 9b skulle bjuda upp en tjej från 9a, killarna från 9a en tjej från 9b. Sånt är ju fett jobbigt, man är ju fett rädd att bli vald sist. Men blev uppbjuden rätt fort av Henke som jag gått på samma dagis som och i samma klas från sexårs-femman.

Sen skulle man byta och jag var med alex. Då gjorde jag faktiskt hela 3 mål! Fett cool jag är.

Elenis byxor är fett coola, det står Love på dem. Love hette en kille från solna som vi träffade på klassresan. han tyckte om Elenis byxor :)

Eleni är en glad sak!

Erica är osocial :O



(30 augusti)

Kaaaaanske dags att ta igen förlorad tid nu ;)

Igår:
Igår var första riktiga skoldagen. Det var en rätt skön dag. på lunchen gick typ halva klassen och köpte pizza och åt vid strand torget. Sen åkte Cassandra och jag och badade i havet (på lunchrasten alltså). Hon tappade dock min handduk i vattnet så vi hade inget att torka oss med. Men det gick bra ändå. Sen var det syslöjd som jag inte arbetade på..


Woho Cassandra ;)

Erica jobbar inte heller på sy slöjdslektionen! Hon raggar på bebisar i stället.

Den där kjolen ska jag lugnt göra.

Mycket att välja emellan.

Eleeeeeeeeeeeni

Sen var jag med Erica hemma hos henne. Sen åkte jag och åt och sen gick Erica och jag och hyrde filmen Rebound. Vi köpte godis och åt popcorn och sen gick jag hem lite innan tio. Det var en grymt bra måndag de!


(29 augusti)

Har knappt bloggat idag. Men har knappt varit hemma något. Bloggar om idag imorn.
Tappar bloggintresset ibland... Men kan inte sluta blogga! Får dåligt samvete om jag bara bloggar 1-2 dagar per dag. Får bli lite sämre dagar ibland bara :) Och bättre ibland.


(29 augusti)

Tjubbi lubbi!

My hamilton hade färgen guld när han föddes! Visste ni de? ;)

Jag ser ut som ett mongo nu, eftersom jag sovit för lite. Men, men vem bryr sig? Det känns inte som man bryr sig lika mycket längre.
Hejdå


(28 augusti)

Jag gillar inte att ha så där mycket U-ringat. Jag känner mig rätt naken när jag har så... Därför har jag det sällan. Känns som typ alla stirrar där istället för ansiktet.

Ne, jag gillar inte att ha det så...

Brukar dra upp tröjan istället. Det känns bättre :)

Ser lite trött ut. Men har ju inte sovit så mycket de senaste dygnen.


(28 augusti)

Måste köpa ridbyxor och BH:er. Har växt ur alla min Bh:er på typ en månad :s Får fixa det någon gång denna vecka.
Tänker inte längre ställa ut i SM på lördag, vill inte missa ridningen igen. Jag ställr istället ut den 30 oktober.
Eternity har nu 8 bebisar.

Tänker kanske spara en ur kullen. Skulle vara kul med en kill-Eternity.


Jävla myggbett

Sista natten sov jag ju i "killstugan" och jag dödade två myggor. Men jag glömde en. Så den bet en jävla miljon gånger överallt på kroppen. På morgonen stirrade jag på den ett tag, och jag dödade den inte... Jag är fett snäll.

Tänker seriöst typ gå och lägga mig åtta idag.

Det var lite konstigt på klassresan, alla var inte riktigt med dem som de brukar vara med. Är nyfiken på hur det blir imorn. Vilka som är med vilka. Det blev också lite bråk, men det blev inget riktigt av det då ingen ville bråka på klassresan.

Jag har varit med Erica hela dagen idag och jag måste säga att det var rätt skönt att bara vara med henne hela dagen.


(28 augusti)

Dags att blogga om klassresan till Gotland då!
Mamma skjutsade dit Erica, Cassandra och mig till nynäshamn.

Vi satt ett tag vid nynäshamn innan vi fik gå på båten.


På båten så var det rätt tråkigt.
Erica och jag sa hej till en massa random personer. Vi pratade en del med två 94:or från dalarna, en av dem var snygga ;) Sen pratade vi med en kille som skulle till gotlands behandlingshem, han vägrade säga sitt namn. Han hette inte Lucas.
När vi kom fram så hyrde vi cyklar och lämnade bagaget. Sen fick vi cykla omrking i visby.

Sen ville några åka och shoppa i visby. Så vi delade på oss. Jennifer jag och Erica cyklade bara omkring, och så vips hamnade vi på campingen där vi skulle bo. Vi fringde och frågade ledarna om vi fick stanna där till de andra kom vid typ halv sex, vi kom dit halv fyra.  Vi smörade till oss nyckeln i receptionen och fick hömta vårt bagage, så vi gik och badade.



Så såg stugorna ut

Inuti, fast det där var party stugen. En stuga blev över som var längst bort där man fick vara uppe lite längre, ingen bodde där.
Sen kom alla och vi åt middag oh de badade. Sen spelade alla volley boll men vi satt med ett par killar i vår ålder från solna istället.
Sen satt jag en stund i party stugan. Sen gick hela klassen iväg med ett par högtalare och dunkade musik. Vi gick bort till en brygga och bara dansade omrking. Det var jätte kul att bara skaka loss ;)

Sen typ somnade jag nästan i party stugan. Men sen tvingade typ alla mig att vara med på sanning eller konka, fast jag ville inte göra så mycket. Fast sen piggnade jag till och hade fett kul! Sen droppade en efter en ut och till sist så dygnade jag Herman, Jocke, Jennifer och nästan Oskar, han sov i 5 min, men vi kastade en bunke på honom.

Dagen efter så var jag väldigt trött. Drack kaffe, fast det hjälpte inget. Vi skulle cykla till boda borg som var över en mil bort. Det fanns 15 banor, det var bara de svarta banorna som var roliga. Sen åt vi mat och grejer där.
Sen var vi tvugna att cykla till någon jävla lummelunda grottan. Ingen förutom Andre och hans pappa ville dit, det var fett långt dit. Vi blir tvingade att åka dit. SEn säger Andres pappa att vi ska ta en genväg dom vi cyklar på i 2-3 km, sen tar det stopp. Är återvändsgränd. Så vi fick cykla tbx....

Lumelunda grottan var sjukt tråkig. Det var coolt i början. Men den filmen om grottan var tråkig, och guide turen var tråkig.
SEn cyklade vi hem. Vi cyklade 4,6 mil den dagen! Gissa om man var trött efter då man dygnat också.
Sen typ badade vi i havet och i poolen.
Sen åt vi, sen gick vi till en stuga till solna pojkarna och plattade en killes hår.

Fast sen gick jag typ till party stugan där typ Wille, Olle, Herman och Jocke var. Sen kom typ halva klassen och satte sig där. Tjejerna från solna hade typ bråkat med tjejerna från vår klass.
Sen dansade vi lite till musiken nere vid stranden och sen så satt typ jag, wille, herman olle, erica och jocke i party stugan och pratade och fotade random saker.



Hade typ lockigt hår :O Orkade inte bry mig, plattade det inte en enda gång.


Coola killarna
Juste den kvällen fotade jag också solnedgången.




<kolla ida vid solen!




När jag gick för att sova vid typ tolv ett så bara låg någon i  min säng? Det var Eleni som sov där. Visste inte vart hon sov riktigt. Ericas grejer var inne i en olle, wille, rille jocke och herman stugan stugorna så vi gick dit och de sa att vi kunde sova där. Vi sov högst upp och delade på en madrass. Vi gick upp klockan sju och packade.
Sov inte en enda gång i min säng! :O
SEn åt vi frukost och packade och städade, jag städade party stugan med Herman.


Killarna städar! :o

 Sen cyklade vi iväg mot Kneipbyn, ett vattenland.


Eleni







Vi fick vänta in nåpgra




Hundutställning



Kneipbyn


Den vatten rutchkanan var grymt kul! Man åkte två på en ring. Det var sjukt kul när man åkte in i tunneln som var beck svart!

Den gröna vatten rutch kanan i bakrunden var rätt kul om man gjorde string på bikini trosorna, då gled man enklare och snabbare. En gång åkte jag upp och ner!

Fett cool herman




Den var kul, i alla fall den svåraste banan. Då satt man i typ ett litet rum och så kom en fors vatten och man kastades ut och åkte upp och nere i den där baljan typ. lite läskigt när man satt i rummet och tittade ner på stupet som man visste att man skulle kastas ner för.



Sen åkte vi till båten. På båten satt vi ett tag med killarna från solna.

Fast de åt vänster satt vi inte med.. Bara Love till höger. och wille och Ludde.


Sen fick typ killarna med sig min kamera och fotade konstiga saker


Tror det är olle?



Sen hämtade Ericas mamma oss och vi köpte pizza och tänkte sova hos Erica men jag skulle hem till mig och titta till eternity som fött 9 ungar.
Sen somnade jag hemma hos mig så vi sov hemma hos mig.

Puh långt och jobbigt inlägg.


(27 augusti)

Jennifer:  alltså man duschar väl för att man vill bli av med svettlukt och äckel, så ser inte anledningen till att man ska svettas efter att man duschat? ;)
Svar: Men jag fryser alltid sjukt mycket innan jag sak duscha. Jag värmer upp mig med vattnet så jag får typ normal temperatur. Men man blir ju inte svettig av att duscha. Det är ju då som att man inte skulle kunna ta ett varmt bad eftersom man blir svettig då. Jag är väldigt kallblodig av mig och måste duscha vaaarmt!Så fort man stänger av vattnet blir det ju kallt. Då kan amn ju inte svettas.

Berättar om klassresan imorn


(27 augusti)

Mmmm.. är det bara jag som totoalt älskar att duscha sjukt varmt? Man kan ju inte duscha i ljummet (37 grader). Det är ju iskallt. Det ska brännas på huden och ångas i rummet när man duschar.
Jag duschar när det är 45 grader varmt, man ska svettas efter!

Efter jag duschat klar så ändrar jag temperaturen så det står på 38 grader så ingen ser att jag duschar i 45 grader, det är dyrt.


(26 augusti)

Är inte denna video helt sjukt galet kul? Hahah se längd skillnaden!


Det var ett år sedan.
Denna är rätt kul med. 1 år sen.






Lite gamla videor bara.


(26 augusti)

Ni har säkert undrat länge nu hur Alicas matsäck såg ut igår. Det var en Big Alicia sandwich!



Den doftade goooott!

 
Det är ett ciabata bröd (stavning?) med majonäs, sallad, skinka, gurka, tomat och paprika i. Mums!


(26 augusti)

Kan svara på frågor:

Kategori 1. Natur:

Vilket är det coolaste vilda djuret enligt dig?
Absolut vithajen. Tycker om det djuret skitmycket. Det är sjukt coolt. Den är vacker, stor, kraftig, skrämmande och väldigt cool.

Bästa årstiden? Vår, då är sommarn snart här. Fåglarna kvittrar, blommorna blommar, snön försvinner och jag fyller år.
Din favorit växt? Åh, den var svår. Tycker att syrén doftar väldigt gott i alla fall.


Kategori 2. Kropp:

Nämn 3 kroppsdelar på din krpp som du är nöjd med:
Mina ögon, mina långa ben och mina handleder.
Nämn 3 kroppsdelar som du är mindre nöjd med: Mina tår, mitt hår och min panna (har så mycket baby hår på den).
Är du oskuld? Haha, ja. Kommer endast göra det med den rätta ;)
Hur lång är du? 162 cm.


På vilket sätt tar du hand om din kropp? Ehm.. jag duschar ju varannan dag (varje dag sliter på håret). Använder skyddsspray när jag plattar håret. Jag borstar tänderna 2 ggr om dagen. Äter rätt nyttigt. Är väl ute rätt ofta i naturen.

Kategori 3. Sport:

Vilka sporter har du gått på?
Fotboll, balett och ridning.
Vilken sport är den onödigaste? Boxning eller brottning. Fattar inte varför man har sporter där det går ut på att göra illa varandra. Förstår mig på karate och sånt lite grann då det är bra självförsvar.
Någon sport du kan tänka dig att gå på mer än din egen sport? Ja orientering verkar sjukt kul! Men har inte tid för det.


Kategori 4. Mat:

Favoritmat:
Makaronipudding.

Äckligaste maten: Kassler i ugn med stekta bananer....
Godaste kryddan: Kardemumma och oregano!

Vad är du sugen på att äta för något just nu? En banan.


(25 augusti)

Tidsinställt inlägg.

Hatar när man köpt godis, inte så mycket. Och så sitter man i en grupp och så frågar ens bästa kompis om den kan få en godis. Man vill ge en godis till den personen, men det är en självklarhet att alla andra i gruppen vill ha då. Så antingen bjuder man alla och blir av med typ allt... Eller så nekar man bästa vännen. Men kan inte ge bara en, orättvist.


Jag tycker päron är jätte konstiga frukter. De har typ trådar i sig? Igenom dem så går det konstiga trådar. och egentligen, man kan väl äta hela päronet förutom den svarta pluppen? Päron är fett skumma.

Favorit frukten är apelsin!


Fulaste märket på mobiler är nokia.


(24 augusti)

Allt är packat och klart. Snar drar jag iväg på klassresa till gotland!
På gotland ska vi cykla omkring till olika saker, gå på boda borg, ett vattenland, gå i dem här grottorna som det droppar vatten ifrån, gå på beach party, äta på restaurang m.m. Ska bli så kul så!
Fotade lite av vad jag packade ner.

Ett blommigt linne. Det är rätt sött i verkligheten, det är en svart rosett på ryggen. Låtsas jeans short till.

Mitt rosa? linne som aldrig blir bra på bild... Svarta shorts till med dragkedja på baksidan.



Den randiga tunikan kan jag ha någon kväll.

Byxelkrokströjan hänger med, mysig på kvällen om det blir kallt och man sitter länge på stranden :)

Ett bok bok linne hänger alltid med, alltid bra att ha med sig. Bra att ha på stranden om man inte vill ha allt för fina kläder. Måste säga att jag gillar den här modellen av bik bok linnena i år än de förra året. De var så U-ringade förra året. Nu döljer de lite mer ;)
Nu drar jag!


(25 augusti)

Har nu gjort 5 tidsinställda inlägg. Blir inte 4-5 inlägg per dag, men lite att läsa i alla fall.
Idag ska jag vara i nynäshamn klockan 10:00. 11:05 avgår båten och 14:25 kommer den fram till visby. Där borta ska vi göra allt möjligt, beach party, boda borg, vattenland, museum, staden, restaurang, bada och så ska vi cykla väldigt mycket, runt til alla olika saker.
Kommer på lördag hem på kvällen. Båten går från visby 16:00.

Iihihihihi, är sååååå taggad!


(24 augusti)

Igår hoppade jag lite agility med Zingo.

Zingo hoppar trippelbarr. Hon har verkligen ändrat sin hoppteknik helt och hållet från när jag började hoppa med henne. Då såg det mest ut som en korv som halade sig över en pinne. Nu verkligen tar hon upp frambenen.


Han låg så gulligt Bus den lilla.

En gång kunde Bus hoppa. Men sen sprang han iväg.. Kom då på ett trick. Zingo var godisen! Man bär henne som en godis..


Det funkade super!


(24 augusti)

Nu fixar jag innför klassresan.
Har skrivit världens längsta packlista typ med Erica.

Har kepsen på mig för att jag ska ha med den och så kom den bara på.

Godis, check!


Behöver en klänning att ta med mig. Har ärvt den och den är fin, har tyvärr aldrig använt den. Men den passar inte för klassresan. Men sitter fortfarande med den på mig.

Redo! Nej faktiskt inte. Måste packa..


(24 augusti)

Har aldrig riktigt beskrivit ordentligt när jag tävlade Picco på lokaltävlingen.
Först tävlade jag en clear round på 70 cm bara. Då rev han 2 oxrar. Men jag satt mest och svängde då. Gjorde det på andra framhoppningen med. Men sen testade jag en ny taktik. och det gick så grymt bra då.
Fick fram honom mer till andra banan. Red tuffare då också.


Jag hoppade vidare och blev nervösare och nervösare efter varje hinder som jag klarat av. När jag kom till omhoppningen så blev jag mer fokuserad och visste vad som gällde direkt, omhoppning är min grej. Hehe man kan se på tian (lila hinder) hur jag  verkligen svänger i luften.
När jag hoppade näst sista hindret så tog han ett jätte språng (tog på tiden) och så var han svårsvängd så man ser missförståndet mellan oss där. Om inte väggen var där skulle jag säkert fått en sekund extra.
Här ser man hur han hoppar lite för högt på omhoppningen.

Fast picco är nog inte hästen som jag vill ha på klubbtävlingar. Eller beror på hans humör, är han bara SPRIIIIIINGA! Så nej tack. Är han het en kontrollerad så kan jag tänka mig att ha honom. Han är faktiskt sjukt grym på omhoppningssvängar om han är på rätt humör.


Gjorde en snäv omhoppningssväng på det hindret, och han hoppar ändå lika grymt.

Egentligen så är de allra flesta hästar okej att få på klubbtävling nu. De enda är väl Rasmus och Lady. Oliv är grymt bra faktikst, han taggar ju till som sjutton vid tävling och svänger enkelt, enkelt.


Hah gud...  Fick faktikst snabbaste tiden på dagen med honom...

Haha kul att den som kom trea med snabbaste tiden var 10 sekunder segare än mig xD

Okej Daisy kan bli lite svårsvängd har jag för mig.

Kan tänka mig att ta vilken MP som helst bara jag inte får Lady eller Erasmus.


(24 augusti)

Vi började med volly boll. Jag suger på det. Så jag tyckte inte det var så kul...
Sen kom vi till kanot stationen. Man skulle typ få alla personer i laget bort till en annan del av albysjön genom vattnet. Man började vid en brygga och vår kanot fanns där alla människor ska vara. Man skulle försöka få så många människor som möjligt att simma till där alla ska vara i slutet. Sen skulle 2 personer paddlade kanoten tillbaka till bryggan och hämta upp de som inte simmade. I vissa lag var det så många som inte simmade så kanoten åkte flera gånger fram och tillbaka.


Vi fick snabbast tid på det! Men jag hade inga badkläder så jag fick åka kanot. Fick sitta på golvet som var helt fullt av vatten. Det var läskigt att åka 5 i en kanot...
Sen var det någon slags tipsrunda, frågorna var bilder på olika kroppsdelar på våra lärare och så skulle man gissa rätt lärare.
Sen lunch.
Efter det, dragkamp mot lärare. Först lite uttagningar mellan niorna. Men 9b var inte där så då tävlade några åttor istället.
Lärarna vann.



David skymmer -.-


Ericis





Sista bilden.
Sen gick Erica och jag hem till mig och bakade en halv kladdkaka och delade upp smeten och åt upp den, klassiskt ;)
Sen väntade Oskar N på oss vid Strand livs så vi åkte ner och sa hej och köpte färdgodis för klassresan imorn.
Nu sover Erica på soffan och jag ska plocka ur diskmaskinen. hej!


(24 augusti)

Team grön ska vinna idag!
Fast jag tänker inte ha något grönt på mikg idag. Grönt är ofta en färg som inte passar så jääätte bra på kläder.. Bara lägger upp en grön tröja, ful som inte.

Undra om vi verkligen ska paddla kanot? Har aldrig gjort det ju..

Nu måste jag gå!


(23 augusti)

Erica om (23 augusti):

jag kom på vendelas :(( <3
Svar: Hihi joo, det gjorde du väl.. Eller det finns folk som gör så med hundgodisar , det sa jag till och så kom du på idén och så skrev jag det. :)

Måste visa en video på Ella när hon "hoppar".


(23 augusti)

Tänkte idag logga in på facebook. Men såg då att min lillasyster Linnea var inloggad. Kunde då inte låta bli att face rapa henne... Men kunde inte komma på vad jag skulle skriva min bästa och hemskaste är ju lugnt den jag gjorde på Vendelas fb:

Hahahahahahahaha galet!

När jag funderade på vad jag skulle skriva på Linneas logg så lyssnade jag till hennes pladder när hon plockade upp maten ur matkassarna. Fick då denna idé...

Hon är ju rätt överspeedad.


(23 augusti)

Håller på och lagar köttfärssås och spagetti ala Alicia ;)

Min favorit del är ju absolut att dränka köttfärssen i ketchup...
En del som jag inte gillar är att stå i en evighet och hacka sönder de krossade tomaterna i stekpannan med stekspaden. Tar lite väl lång tid känner jag...


Ska snart ta ut mina guldisar.

Ella

Coco Popz Toom Toolbox


Tappade nyss ut alla spagettis ut över hela golvet eftersom jag inte visste att påsen var öppnad...

Snart börjar ponny cups träningarna igen. Mitt mål är att vara en tuff ryttare som inte mesar (blir irreterad på ryttare som mesrider så hästen stannar, stannar och stannar). Ska även träna mer på att inte kasta mig överdrivet fram över hinderna. Kan ju faktiskt störa hästen.

Men det är ju faktikst så jag hoppar. Kommer nog vara lite svårt att räta upp mig mer när jag är van att hoppa så. Men som jag ofta säger, jag älskar utmaningar! Så det kan bli kul att träna på.


(23 augusti)

Måste säga att jag var väldigt glad att skolan börjat när jag väl satt i klassrummet omringad av min klass. Det var superkul att träffa alla igen. Var med de allra flesta i klassen. Vår klass är ofta uppdelad i 5 stycken stora gäng har jag tänkt på.
Hade faktiskt eyliner idag. Brukar inte ha det. Men jag tyckte det var rätt snyggt, markerar ögonen. Så det var inte den sista gången jag smetar på det ;)

Kunde inte riktigt bestämma mig för vad jag skulle ha för frisyr då min lugg förstör allt.. Tänker absolut spara ut den. Fick bråttom sen så jag satte bara upp luggen i ett hårsspänne. Plattade håret, men vår plattong har blivit sämst på sistone så håret förblev inte alls platt.

Men sen vid lunch så tog jag bort hårspännet.

Inte det snyggaste, men men. Vem bryr sig ;)


JAG GÅR I NIAN NU!  I hela grundskolan så har man längtat, och längtat, och längtat till att gå i nian! Och nu gör jag det. Det känns mycket friare och bättre. Ingen årskurs som är äldre. Ingen man är rädd för. Måste säga att det är sjukt skönt. Fast lite sorgligt att det bara är ett år kvar av denna klass, blir vårt fjärde år tsm.
Har ingen bild på alla oss tsm. Så får bli lite bilder från tältningen.





Speciell, men härlig klass.
Imorgon ska vi till alby. Alla nior delas in i typ 4 olika färger. Och samma sak med alla åttor sjuor och sexor. Jag hamnade med Sebastien E, Olle, Eleni, Joakim och Linn. Ser fram emot det, är lite tävlingsmänniska av mig. Är superkul att jag kom i samma lag som Eleni! Det enda som jag vet att vi ska göra är typ att paddla kanot! :o

Herregud, ska på klassresa i övermorgon! Till boda borg på Gotland i Visby. Jag och typ alla andra är sjukt taggade. Har bestämt att ida, jag Erica, Eleni och cassandra ska sova i en stuga. En bädd över får vi då.


(23 augusti)

Somnade rätt tidigt igår, halv elva, yippie yippie! ;)
Men var ändå dundertrött när jag vaknade... Blä.
Såg mitt schema igår och vi 9a har bästa schemat på hela högstadiet! Även om det förra året var bättree så tröstar det att vi har bäst schema i alla fall.

Något slags språk varenda dag! Spanska 3 ggr i veckan!

Fast nian blir nog rätt skön ändå. Eller vår terminen iaf, nationella proven som man inte kan plugga så mycket till. Och då får man knappt några läxor heller.

Idag går jag bara i skolan till tolv. Börjar nio. Hm, undra vad vi ska göra idag?
Imorn ska hela högstadiet tikll alby och göra lite olika tävlingar. Jag tycker ärligt talat att det är sjukt kul!


(22 augusti)

Har idag tvättat kläder, hoppat massa hund agility då vi tog hem agility hindrerna från Erica igår kväll, lämnat filmerna på affären och nyss har jag badat! Dock så badade jag liiite för varmt så svettades som en galning och är nu rosa som en gris.

Fast lite rödare kanske.
Alla har panik inför skolan. Inte jag, jag fick väl lite panik veckan innan skolan. Men har nu planerat supper mycket inför skolan, sminkningen, klädseln, hur jag ska göra för att somna ikväll m.m. Har badat i lavendelbubbel (lavendel doften lugnar sinnet), ska dricka "lugn och ro te" och så ska jag vid nio läsa lite ur en bok för att sedan ha flera timmar på mig att somna. Gick ju upp åtta idag, så jag kommer säkert somna lite tidigt.


Hur jag bloggar (22 augusti)

Jag har försökt lära Linnea att skriva  på ett sätt så att det gör bloggen mer intressant. Här har jag ett litet exampel (påhittat).

Kom väl till stallet runt halv nio. Maria gav mig den isabell färgade c-ponnyn Daisy. Hade väl lite blandade känslor över att få henne. Gick ju bra när jag tävlade dressyr på henne, men inte på förra ponny cups träningen..

Hamnade i andra gruppen med många av mina kära vänner ;) Vi började med att renodla hästarna och Daisy kändes väldigt lydig. Kanske inte kontsigt att hon är en av ridskolans bästa dressyr ponny.
Vi hoppade fram och hon kändes rätt stark. Försökt hålla upp henne huvud i galoppen för att hon inte skulle bli allt för lång av sig.



Viktigt att dela upp bilderna i ett inlägg. Skriv inte en hel bibel och lägg upp 15 bilder i slutet. Skriv lite grann, lägg upp 1-2 bilder och skriv mera. Små stycken.
Bilder kan göra en blogg många % mer intressant. Nya bildert är väldigt viktigt. Visa inte samma bilder om och om igen. Bidra ofta med nya bilder att visa, gärna roliga och underhållande bilder.

En tavla i Riga, den killen kan aldrig flytta till Sverige...

Nu hoppas jag att jag lärt Linnea lite mer om bloggning. Kanske några andra med. Jag publicerar detta inlägg även fast Linnea redan sett det.


(22 augusti)

Nu har Linnéa gjort en header åt/med mig !


(22 augusti)

Blööö... Satte klockan på åtta idag bara för att kunna somna relativt tidigt ikväll. Fasst nu när den rungde ångrade jag mig och tänkte sova om... Men det gick inte. Så nu tänker jag títta på spiran och svärdet del 4 för att ha något att göra. Tur att jag inte gick upp halv åtta, då skulle jag haft väääldigt tråkigt ;)


(21 augusti)

Idag anmälde sig typ halva stallet på alla kurser. Jag gjorde inte det.. Dels för att jag är med i ponny cupen och kommer komma i andra hand. Och jag har inte råd.
Nu ska jag till Erica och titta på movie, hejdå!




(21 augusti)

Har planerat mitt liv lite grann..

Jag ska ha två barn, har bara bestämt könet på en. och det ska vara en flicka och hon ska ha ett ovanligt namn, gillar Cascada så kanske det namnet. Hon ska se ut som mig så att an ser att vi hör ihop. Jag är väldigt lik min mamma och det gillar jag.

Mamma till vänster och jag till höger.

Jag ska ha en Papillon. Den ska jag träna väldigt mycket med inom både lydnad och agility. Kanske starta någon tävling med. Vill inte lägga upp en bild på någon annans papillon så det får va.

Jag ska ha ett par guldhamstrar och definitivt var guldhamsteruppfödare ;)

Något viktigt är att jag ska ha två råttor. Jag vill ha råttor supermycket! De är väldigt intelligenta, snälla, tama och de lär sig enkelt trix. Man kan tävla i rått agility. Många fattar inte att det är ett väldigt bra husdjur eftersom de anses vara "skadedjur" bara, men de har bara dåligt rykte.

Om jag har plats så vill jag jätte gärna ha två dvärg-getter! De verkar så goa och mysiga.

Illrar verkar också vara väldigt roliga djur! De ligger på så konstiga vis. Så en iller kanske jag skaffar mig också ;)

Juste det viktigaste. 1-2 ragdoll katter! Ragdoll katter är långhåriga, på svenska blir rasen "trasdocka". Rasen heter så eftersom de blir helt ledlösa i kroppen när man bär dem. De hänger som trasdockor.

Glömde bort, vill ha en vit lejonhuvad kanin också.
Vill någon gång också skaffa mig en kinesisk dvärghamster.
Och två vintervita dvärgar också.

Jag vill bo i en villa med stooor tomt som jag kan leka med alla djuren på.

Shit, kommer få fullt upp med alla 13 djuren  och mina två barn ;)


(21 augusti)

Usch vad mycket dyrare det blir att ställa ut i SM än andra vanliga utställningar. Att ställa ut Eternity och Tom kommer kosta sammanlagt 230 kronor!
Det blir extra dyrt eftersom det är SM och det är en engelsk domare i standard GULD.
Det här kommer alltså bli min fjärde utställning :) En hel, hel, hel del hamstrar kommer komma dit! Och vissa är verkligen otroligt fina. Nästan alla uppfödare som är reggade i SHF kommer vara där med en massa djur. Så minst 100 guldhamstrar kommer vara där, dvs mindre än 1 % chans att få en placering. Men jag hoppas på att båda får 3 A:n i pet och kvalite 1 i standard. Då blir jag super glad! Skulle vara kul om Tom fick ett Cert eller ett CK.
Kan lägga upp bilder från min första utställning.

Lääängtar!
Alltid kul att få träffa hamsterintresserade människor. Och så kommer Camilla, Kajsa och Josefin från hamsterträffen vara där ;)

Från hamsterträffen


Banana Split som jag fött upp var där ;)


Tom

Eternity

Tom tvättade sig på hamsteragilityn -.-

Eternity goes fast!

Eternity


Ella


(21 augusti)

Har städat burarna och gjort lite fina inredningar i burarna. Se så duktig jag är! Kanske ska bli inredare som vuxen? ;)




(21 augusti)

Söööndag! Det märks. Jag ska stöda hamsterburarna idag och mitt rum. Ska också tvätta en hel del kläder inför skolan.
Får en liten belöning i alla fall, ikväll ska Erica och jag hyra en film och titta på den hemma hos Erica :D

För att det här inlägget inte ska bli för kort så ska jag nu titta på något i min omgivning och skriva något random om det.
Mamma har köpt nektariner som var lila. Men sen köpte hon gulröda nektariner och de smakade inte likadant. Idag fick jag veta att nektariner nummer 1 inte var nektariner, de var plommon!

Nektariner


Har ni tänkt på en sak? Nektariner, persikor och aprikoser ser typ likadana ut.

Persika

Aprikos

Nektarin

Samma sak gäller satsumas, clementin och mandarin

Satsumas

Mandarin

Clementin

6 olika frukter som egentligen skulle kunna haft typ 2 namn bara.
Sökte lite fakta om mini apelsinerna. Mandariner säljs inte längre då de innehåller allt för många kärnor. Satsumas är godare än clementiner då clementiner är sötare och vattnigare.


(21 augusti)

Snacka om väderförändring från igår till idag! Det ska faktiskt bli 20 grader här i Tyresö idag! Wooooho!
Har nu tittat på vad det ska bli för väder i Gotland när vi är där på klassresa. Regn.
Fast det är ju mysigt på sitt egna lilla vis. Vi ska ju till ett vattenland där, då kommer vattnet kännas varmare om det regnar ;) Dert är ju mysigt att vara ute i regnet och bli blöt ibland för regn luktar underbart gott! Och så kan det vara mysigt om typ hela klassen sitter inne i en stuga och spelar kort :)
Från när vi tältade


Vi var 9 pers inne i mitt tält en gång! Det är ett 3-4mannatält


(20 augusti)

Var nyss ute med hundarna. Brukar nu rätt ofta gå till ett hemligt ställe vid alby sjön och bara sitta där och titta på solnedgången medans jag lyssnar på musik och tänker.
När jag skulle gå hem och gick bredvid fatburssjön så sticker Piga iväg i galopp och skäller på en häst som kommer gåendes. Piga är jätte olydig och vägrar sluta, jag får tag på henne i går in i skogen. När jag fått tyst på henne ser jag Bus långt borta i full rulle bort från mig. Jag springer efter men är långt efter. Letar jätte länge, ringer mamma och berättar. Efter rn kvart ringer mamma och säger att han kom hem i full rulle. Dumma hund..


(20 augusti)

HAHAHAH, tittade nyss på vår gamla film "Hemmafruarna". Den är sjukt grym ju! Den gjordes för lite mer än ett år sedan.


(20 augusti)

Idag fick vi välja hästar. Har ju ingen favorit på mellanponny direkt. Gillar att rida ut på Chiko så jag valde honom.
Mysig uteritt, Chiko var jätte snäll och lugn. Bakom mig red Sofia med Rita. Rita dregglade på Chikos rumpa.
Det regnade rätt mycket i början och var blött överallt. det uppskattades inte av mig..

Sofia och Rita


Hon står som hon ska kissa. Fett.. konstigt.......

Chiko




Nu är det blött och regnigt ute. Dags att krypa ner i sängen och titta på någon gammal barnfilm ;)


(20 augusti)

Idag ska jag kanske titta på bio med Erica.
Var otroligt länge sedan vi sågs så vi hade en miljon nytt skvaller för varandra och annat, så vi gick första runt i Farsta och bara pratade utan att testa något. Men det var verkligen kul att träffa henne igen!
Men har glömt att skriva i sommardagboken på ca en månad.....


Nej nu ska jag till stallet!


(20 augusti)

Hm, idag ska jag rida. Vi ska ju bara skritta så det blir ju uteritt ute i skogen. Men ett problem, det ösregnar! Ser framför mig hur alla trött skrittar omkring i ridhuset på långa tyglar i FYRTIO MINUTER! Nä, tror vi skulle göra lite roliga saker då också som att göra små banor och kanske skrittjobba lite. Hoppas vi inte rider i ridhuset..

Träningen inför lokaltävlingen. Haha det gick skit på honom... Tur att man fick Picco då ;)

Poserar ;)


(19 augusti)

Emelie om (19 augusti):

Jag rider fortfarande kvar i 12:00 ;)
Svar: Haha Emelie jag menade "andra" Emelie ;) Liljesson Eriksson. Fast hon slutade ju i typ våras, men ändå...
Måste visa vad Bus gör dag ut och dag in på Zingo och på marken för den delen..



Han är för charmig...


(19 augusti)

Kom fram till Farsta vid fem. Provade kläder i alla möjliga sorters affärer, stora, små, billiga, dyra m.m.
Tråkigt nog så hittade jag inte så mycket som jag gillade. Hittade två tröjor bara som jag köpte!
Första tröjan var en tunika köpt på Gina tricot för 149 kronor.

På bilden ser den inte ens fin ut, men i verkligeheten så är den cool och snygg! ;)
Andra tröjan köpte jag på H&M för 179 kronor.


Den kan man ha jeans till.


(19 augusti)

Sökte på "världens bästa och snyggaste tjej" på google, då trodde google att jag menade mig själv. Inte för att det förvånar mig direkt. Är ju en självklarhet.

Alla vet ju att jag är bäst och snyggast ;)

(för de som inte fattade så drev jag)


(19 augusti)

Min lillayster har suttit i sjukt många timmar och kodat och fixat en header åt Sanne, Fanny och Sofia nu ;) Fast hon är duktig. Fattar inte att man orkar titta på en massa videos om photoshop och blogg.se för att lära sig att koda och göra snygga headrar.

Hon gjorde en animerad header. Så det blev två headrar! ;)


Vi ska sitta någon dag och göra en ny header åt mig med.



(19 augusti)

Hmfj, det blev lika i kommentarerna om vilken hamster bild som jag ska tävla med. Så då kanske jag bara tar denna? :D

Rätt mysig bild :)

Idag ska jag shoppa med Erica i Farsta. Jag behöver kläder.. Ridkläder definitivt, men det finns ju inte i farsta.
Imorgon börjar äntligen 12:00 gruppen igen! Har saknat den supermycket. Men blir ju lite tråkigt när vissa inte längre går kvar som Josefin, Sosso och Emelie. Men många går ju ändå kvar och några nya, så det blir nog bra!







(18 augusti)

Har idag lagt upp 3 videos! 2 är egengjorda.
Nu när jag gjort en video med mig och Picco och mig och Spot, så borde jag kaaaaanske göra en med MH och mig? Fast har typ inga videos med oss tsm.
Typ bara denna:


Och det var 2010, då kunde jag typ inte rida.
Måste skaffa mig någon som filmar mig. Någon intresserad? ;)
Kan visa lite opublicerade bilder på honom och mig










Måste visa en cool evighetsbild

Och en "söt" bild på mig

Charmigt


(18 augusti)

Ska vara med i en sommar foto hamster tävling. Ksn inte bestämma mig om jag ska ha bild nummer 1:

Eller bild nmr 2:


Vilken bild är bäst? Kommentera och säg.


(18 augusti)

Våran systemkamera gick ju sönder vid midsommar. Det går inte att laga den och vi har inte råd att köpa en ny just nu. Men jag har kikat lite inne på blocket efter några billiga och begnade. Fast det bästa jag hittade var en likadan systemkamera som vi hade för 500 kronor.

Står inte ut med att inte ha en systemkamera... Måste fota fina foton på mina hamstrar ju!
Ska prata med Linnea och se om vi kan köpa den tsm.


(18 augusti)

Tittade nyss igenom en massa gamla mappar på denna dator. Hittade en massa gamla videos på mig och Spot! Fick då inspiration till att göra en video med honom och mig. De tre första videosarna är de gamla videorna som jag hittade.


Har inte skrivit det det på bloggen. Men har denna vecka myst väldigt mycket med honom i spiltan. Kelat, kliat, bara stått där och lyssnat till hans andetag. Har ryktat lite grann, men hatar att göra det på honom då han ogillar att bli ryktad. Gillar inte att göra saker som han ogillar.


(18 augusti)

Drömde en konstig dröm inatt. Jag var i Italien och snodde en rullstol och ett glas apelsin juice. Nu vet ni vad jag gör på natten, jag är en tjuuuuv!

Har haft tråkigt så har redigerat en video från lokaltävlingen. Vi hade inte så många låtar nerladdade så därför blev det en lite konstig låt till. Om ni tror att jag är "little bad girl" så är det fel, det får vara Picco som är "little bad boy" :D


(18 augusti)

Märkte nu att videon som jag hissade aldrig kom upp!
Stereo Heart med Adam Levin


Sådär nu kan ni lyssna på denna låt medans ni njuter av att läsa min blogg, haha ;)

Förlåt om jag tjatar, men jag är så gaaaaaaalet hoppsugen så det är inte sant!
23 dagar kvar tills första hoppträning.
Diken gills inte...


Om jag får tävla en och samma häst hela tiden i ponny cupen på hemma matcher så skulle jag nog vilja ha Picco. Ett säkert kort. Sen kan jag skryta lite över honom för bortaryttaren, Picco han kom två på lokaltävlingen... han är så bra... picco han hoppar allt.. picco har tävlat i allsvenskan.. picco är 18.. han är ändå bra.. Haha :)




Nu har jag kommit på att det hindret var 85-90 cm. För på träningen så sa Claudia att jag kunde ta och hoppa samma sväng (hon orkade inte sänka) så jag hoppade samma höjd som d-ponnyerna.














Har hoppat honom 4 gånger haha. Men har lärt mig hur man hoppar honom, från skillnad i början när alla sa att jag bara skulle åka häst på honom så jag gjorde det. Nu driver jag på med benen samtidigt som jag fångar upp med handen så han går i i hög galopp med huvudet högt upp. Kort galopp som ändå är snabb. Det är ansträngande men han går bäst så, jag lärde mig det ppå A:0:en på lokaltävlingen.


Haha cool bild, svävmomentet i galoppen :p


(17 augusti)

Har nu sett en jätte konstig Häxfilm, tyckte inte alls om den. Det enda som var mysigt med den filmen var att Eternity låg under min haka och sov.

"Hey, go away. Don't touch me with your disgusting fingers! "
Inte för att hon kan engelska, utan bara för att, för att bara.

Imorn har jag inte så mycket planerat. Hade tänkt gå till alby sjön och simträna med Zingo.
Vill ni se hur roligt sminkad jag var idag?

Linnea och jag skojsminkade oss när vi bakade. Ja, ibland har man tråkigt.....


Tjollahopp, svejs!


(17 augusti)

Idag bakade Linnea och jag. Men vi kunde inte komma överens vad vi skulle baka. Så jag bakade släta bullar och Linnea kärleksmums :)

Släta bullar (de smakade bröd)

Kärleksmums (glasyren var god)

Och en annan söt sak..


(17 augusti)

Åkte till stallet vid ett idag. Tog in Hamilton och fixade med allt till honom. Red sen ut på samma sväng som vi gjorde igår på lektion.
Han var superseg idag! Han lunkade på i sköldpadde fart.

Fast ibland får han sånna där fnatt och travar från ingenstans iväg ute i skogen. Men annars gick det bra i skogen.
När jag kom ut på ängen så gjorde jag jätte mycket övergångar från skrittt-trav, trav-galopp och sen skritt-galopp. Han är som vanligt skitgrym på övergångar, jätte snabb.




Favoritbilden!

Haha elefant skugga.

Men han blev sen seg igen. Fast skygg, han kastade sig undan för en massa grejer. En gång kom det en schäfer galopperade mot mig så MH kastade sig iväg.

Men det allra läskigaste med denna uteritt var när jag gjorde en grej som han gillar och brukar tagga till på, jag skrittar åt ett håll sen vänder jag honom och lägger till galoppskänkeln. Han tycker det är askul och brukar då inte vara seg. Men idag så försvann hans huvud ner och han stack iväg i sjukt snabb galopp med stora bocksprång. Jag fick stopp på honom rätt fort eftersom jag red med martingal idag (som tur var). Men det var verkligen jätte läskigt. Väldigt nära att jag ramlar av. Det är en grej om en ponny gör det, men en stor häst på 165 cm som bockar iväg stort det är läskigt.

Har en video här när han bockar lite grann efter första bommen. Men det var inget mot vad han gjorde idag..


Hamilton brukar få bajs i svansen. Inte för att han bajdar på svansen utan för att han nästan sitter ner i skottkärran när man mockar :O

Sådär lägger han svansen hela tiden.. Och så ska han gnugga benen mot kanten av skottkärran.
Det ser rätt konstigt ut på övervåningen nu :s

Mitt skåp är bakom "trädet"



(17 augusti)

Är det bara jag som verkligen inte gillar denna låt?


Jag tycker den är jätte dålig. MAAAMAH MAAAMAH jaikdasamk. Nej hatar den låten...

Men eftersom jag nu dissat en sång så blir stämningen lite sådär dålig. Måste nu hissa en låt bara för de ;)
Stereo Heart


Har lyssnat en hel del på radio på sista tiden och den här låten tycker jag är asgrym!


(17 augusti)

Goooooodmorning SWEEEEDEN!

Har kommit på en ny god frukost. Ta två formbröd, rosta dem, på med smör på båda och en skinka på en av dem. Jätte gott :)
Alltså en naturell skinkmacka.

Ska snart till stallet och rida My Hamilton sen inget planerat...

Ska nog ringa och höra med Erica när hon slutar idag, om vi kanske kan träffas ikväll. Var typ en miljooon år sedan vi sågs!


(16 augusti)

Hade rätt tråkigt när jag kom till stallet. Så fixade höpåsar till MH och mockade hos honom. Sen ryktade jag honom väldigt länge och pysslade om honom i en timme. Fick 14 skrapor.

Han hårade en hel del så de första skraporna består mest av hår.


De sista var det mindre hår i och mer stöv.
Han hårade supermycket och vi har ingen gummiskapa i hans ryktlåda, så jag tog massage staven och gnuggade bort hår. My Hamilton tyckte det var så skönt och slappnade av så mycket att han tog ut snoppen! Snusgubbe till häst..




Resultatet efter allt fixande:

Haha typ ingen skillnad. Men han var supersmutsig! Hans stöv hamnade överallt. Fick mustach av hans stöv, fast torkade fort bort det. Men har är en bild när jag ändå är rätt smutsig i ansiktet.

Sen hade jag tråkigt för jag hittade typ ingen som jag brukar vara med i stallet, gick upp och satt med Sofia, Alexandra och Viktor ett tag :) Sen gjorde jag i orning MH till mamma och så.
Jag red Daisy idag.

Hon var inte lika pigg som Dingo, men inte seg heller. Gick bakom Garbija och hon kom efter hela tiden, i början försökte jag driva på henne så jag kom ikapp hela tiden. Men slutade efter ett tag och satt och lunkade på i hennes egen takt istället. Ibland blev hon fett konstig och kunde kasta sig fram i slängtrav från ingenstans.

Hästporrfotograf är jag ja!

Måste säga en tråkig sak. Idag dog Bibo, Ericas hamster. Han blev pappa till 3 kullar och blev hela 2 år och 2 månader.

På slutet fick han en hel del hår.


(16 augusti)

Under veckan i stallet med tidiga morgonar och en del arbete så har man längtat lite grann till att ligga hemma i soffan och bara slappa. Och nu när man väl gör det, så känns det tråkigt och som att man kastar bort de sista dagarna av somarlovet.
Snart ska jag göra tacos och åka tillstallet. Det känns bättre :)

Ska bara se klart på tv programmet :D


(16 augusti)

Mina djur:

Piga
Piga är en border collie hund på 7 år. Hon gillar inte att kela men hon är charmig ändå, på sitt egna lilla vis. Hon var asgrym på hoppning förut, hon hoppade 1,20 en gång med Vendela. Men sen fick hon flera gånger ledinflammation i framtassarna så hon fick belagringarm, så man ska inte hoppa så mycket med henne nu för då får hon ont i tassarna.






Piga och Wicky har dragkamp ute i vattnet



Piga gillar att valla vattnet
Zingo
Zingo är en blandras (25 % dvärgschnauzer, 25 % dvärg spets och 50 % papillon) 3 år gammal. Hon älskar familjen, men är väldigts krajsen mot främlibngar. Hon skäller en hel del (rätt irreterande) och hon hatar småbarn. Hon älskar att hoppa och hon älskar mat, hon är en tjock korv.




Hon är 33 cm hlög i manken och hennes höjdrekord är 70 cm.







Hon har vunnit hundhoppning (40 cm klassen) i stallet två gånger. Shiet, hon var bara 1 år första året :O




Sallad
Sallad är en blandraskatt på 9 år. Hon fick en kattunge som hette Spagetti (hon blev uppäten av räven). Sallad är en primmadonna som morrar rätt ofta om hon inte fom hon vill. En kräsen katt.

Pysen
Pysen är en huskatt på 1 år. Han föddes i ett övergivet hus på Riksten och han fick bo som stallkatt på ridskolan. Men han passade inte där, han gick aldrig utomhus utan låg mest och sov i trapprummet. Så han fick flytta hem till oss och där trivdes han otroligt bra! Han vill inte gå utomhus. Han är inte speciellt rädd av sig. Han är en lurvis och jätte gosig :)



Pysen i stallet

Sådär sitter han rätt ofta

Har inte så många foton på honom.
My Hamilton
Hamilton är ett svenskt varmblod på 12 år. Han är gulbrun. Duktig i hoppning, duktig i dressyr och supersnäll.





Ella
Ella är en guldhamster på 1 år. Hon är LH, sö, rex, creme färgad. Hon är supersnäll, lugn och kan sitt eget namn och lite mer. Hon luktar rätt äckligt nu för tiden :s



Ella bebis


Ella högdräktig. Hon fick 2 kullar.
CocoPopz Tom Toolbox
Tom min verktygslåda! Nä men Tom är en fluffis. Charmig, lugn, älskar tjejer. STOOOR! 220 gram väger han. LH, sö, creme färgad. Han är hittils pappa till två kullar (dock dog alla i en av hans kullar) och fler har visat intresse på att vilja låna honom till sin avel. Han är en skitnygg hamster som ej är utställd, men han ska bli det i SM 3 sep. hans bror blev på en utställning BIS 1 och hans syrra kom 3:a.


Tom 3 mån

Fluffis




Eternity
Min sötnos som jag själv fött upp, hon är efter Ella och Dubbel-Casanova. Hon är LH, rex, umb, normalfärgad. Hon är en riktig tjockis! Trevlig, social, lugn och supermysig!








Det var alla djuren. Puh, vad lång tid det tog att göra detta inlägg!


(16 augusti)

Visste ni att om jag räknar med alla bebisar och hamstrar som bara jag har haft är 45 hamstrar. Om jag räknar bort hamster ungar som dött som små blir det alla 8 ungar som dog vid födseln hos Barbies kull, 1 död ur Vaniljs kull, och 7 stycken som dog av svällmage i e-kullen och juste en i b-kullen också. 28 hamstrar har jag haft i minst 1 månad.














Jag vill ha hamsterbebisar igen :(


(16 augusti)

Vaknade relativt tidigt idag! Räknas halv elva som tidigt? :)

Om 8 dagar ska jag på klassresa till Gotland. Det ska bli sjukt najs!

När jag var på klassresa i femman. Det är jag som är pojkflickan i mitten med page frisyer och fula blå jätte jeans.
Åker idag till stallet klockan fem.


(15 augusti)

Bra för att blogga lite extra och för att skriva ett inlägg om hamstrar (som jag fick önskemål om förut) så kan jag skriva min histpria med hamstrar.

För ett par år sedan rymde Sallad och kom inte tbx. Då fick Vendela en dvärghamster. Hon köpte den i djuraffären i Tyresö centrum, när den var på ett annat ställe i centrum.
Peppar hette hon och Vendela tröttnade snabbt och jag fick henne. Hon var rätt elak och bet mig rätt ofta.

Hon såg typ ut sådär. Åh nu vill jag ha dvärghamster igen ju :(
Hon blev 2,5 år gammal. När hon dog skaffade jag mig en guldhamster för jag ville ha något större. Köpe en svart bandad korthårig guldhamster som jag döpte till Nappen. Hon gnagde sig ur buren och blev tagen av katten efter knappt en månad. Sen rullade hamstrarna på, Kardemumma, Vandilj, Candie m.m.


Jag och erica försökte para Bibo och Kardemumma (vi kunde inte så mycket om hamsteravel då). Men Kardemumma brunstade inte vid första försöket och andra gången så lyckades hon rymma ur sin hamsterboll och bli dödad av Zingo.

Sen parade vi Vanilj med Bibo och då kom vår första kull!



Sparade Keeper ur den kullen.

Då vaknade mitt intresse för hamstrar på riktigt! Skaffade lite fler hamstrar och i slutet av december så parade jag Ella med Bibo.


Den kullen var med i KP!

Sen blablabla och så fick jag e-kullen som var supergosig. Lånade ju in Dubbel-Casanova från Finland för den parningen.

Behållde Eternity ur den kullen.


Jag älskar mina hamstrar eftersom de är så personliga av sig. Ella är min pensionär som bara ligger ner i handen och hon är så gosig! Eternity är väldigt lugn och stor för sin ålder, hon älskar sin sandlåda! Tom älskar tjejer och tar alla chanser som han bara får att para sig. Han är lugn och en fluffboll :)

Tycker om att ha något att göra också.

Hamstrar känner igen sin ägare och det är alltid kul när de kommer när man ropar på dem.
Mina hamstrar är väldigt lugna av sig, de gillar att sitta på axeln eller i handen när man går runt och gör saker. ibland tar jag med någon hamster när jag går på hundpromenad.
De sviker än aldrig och är superbra vänner!

De får än att skratta nästan varje dag med roliga så grejer som att stoppa överdrivet mycket mat i kindpåsarna, eller ligga på rygg och sova, göra roliga miner m.m.

Kommer nog alltid ha minst en hamster eftersom de är så mysiga djur!


(15 augusti)

Moa och jag tittade lite på hästarna i stallet idag och sa vad vi tyckte att de liknade för djur.

Zebuln är stallets största häst, mycket mäktig och stor. Han är en mammut.



Trixie är ett rådjur och Lady är hennes rådjurs-kid.



Cent liknar en mulåsna


Kabaré med den lång halsen får bli en giraff


Rita liknar en drake


Askepot liknar en vit hare


Bontje liknar en vit hare som byter päls

Och sist och bäst,  Spot liknar enligt Moa en dalmatin
¨





Okej det håller jag med om.. Men han liknar lite en guldhamster som är nom spot :) Namnet passar bättre tycker jag nom spot




(15 augusti)

Kom till stallet när de släppte in hästarna, de skulle ju få vila en stund innan Moa och jag badade dem, så vi underhållde oss på andra vis. Vi gick genom stallen och tittade på hästarna och sa vad vi tyckte att dem liknade för djur, kan lägga upp de bästa i ett annat inlägg sen.
Moa och jag tittade på när Annika testade olika sadlar på stallets största häst, Zebulon.

Mini myra Moa


Han kunde nå till taket med huvudet om han sträckte sig!

Sen åkte jag och Moa och köpte schampo för det tog slut. Sen fick jag äääntligen bada Spot!
Han var inte så lugn att bada. Han lcykades trycka upp rumpan mot mig in i väggen så jag knappt kunde andas, lyckades glida bort men annras hade jag nog gjort mig väldigt illa för han tryckte bara mer och mer. Moa matade honom med hö sen så det gick väl rätt okej.

Sen badade vi (Moa hehe) Allan. Jag spelade blastmonkey på moas mobil :)





Allan blev lite panikig när Moa sprutade på hans ansikte.
Sen klippte jag Spot öronludd och nackstycke, men Moa och Linda fick trycka bak båda hans öron för att han skulle kunna stå still. Klippte hans svans och hovskägg med.




Nybadad Spot, lite rosa :p

Efter det så kom Linda och jag blev jätte sugen på en nektarin. Så vi åkte till matöppet och köpte en nektarin + lite godis såklart ;)

Sen blablabla sen fick jag reda på att jag skulle ha Dingo. Det var väl inget speciellt med dessa 50 minuters uteritt. Dingo hade egen drivkraft och var supersnäll, eller fick göra lite halter då och då för att inte komma för nära Mintys rumpa. Man fick inte skrittjobba hästarna, så det var ju bara att sitta där och lunka på.




Sen cyklade jag hem och var helt slut! Orkade därför inte blogga förens nu.

Nyss skrev min pyssling (det är två kusiners barn som är pysslinagr till varandra) Lisa att hon inte kan rida imorn och sa att jag kunde få rida istället för henne 19:50. Det är min mammas lektion, så det går ju bra! :)
Förra veckan red jag 9 gånger, blir då 4 gånger denna vecka. Skulle fått rida på fredag, men ska shoppa med Erica då.



(15 augusti)

Bara för att det är kul...

Skrev ju förut att Nansen som ut som en agouti färgad rysk vintervit dvärghamster.
Tänkte lite mer på det, och My hamilton ser faktiskt ut som en älg på vintern.


HHAHAHAH ser ni likheten eller? Hah nä men jag tycker han är lite älgig av sig :)


(15 augusti)

Trodde det skulle vara rena himmelriket att få sova ut till halv tolv! Tvärtom. LIte sådär småhemskt tidigt kändes det..

La upp bilder på en tråd på söta hamstrar. Kan lika gärna visa några sötbilder för er med ;)

Lilla Iddan som jag kallar henne, Eternity (normalfärgad umb rex),

Tom (creme, sö)

Ella (creme, sö, rex)

Bambi's New York (creme, sö)

Believe (normalfärgad med väldigt bra hätta och kindben, hon var inte normalfärgad mörk)

Banana Split (creme, sö, rex)

Belive igen

Beauty (normalfärgad, rex)

Har typ en miljon gulliga bilder på den kullen (b-kullen) men vill inte bombadera med allt för många bilder Tungan ute.

Sista bilden får bli på Beauty som myser i handen.


Jag vill ha tillbaka b-kullen!!! De är så söta, gosiga och jag saknar dem allihoppa :(
Hoppas på att någon som köpt hamster ur den kullen vill sälja någon till mig eller så..

Usch, fick ett myggbett under natten (trodde myggorna för denna sommar dött ut för länge sen) på handleden. Jag är sådär nyggbettskliare, så usch äckligt sår nu, äckligt sår nu..


Idag ska jag rida 18:00. Om jag inte får Picco, Chiko eller Dingo så kommer jag bli förvånad. Eftersom det är en storhäst lektion och det är dessa ponnyer som brukar gå med.
Jag vill ha Chiko ;)

Vi rider i 50 min.

Har något tidsinställt inlägg, kanske gör ett till för kommer nog inte hem förens sju-åtta.


(14 augusti)

Denice om (14 augusti):

Hejj hejj! Vilken fin blogg du har :) Läser den varje dag faktiskt för alla andra bloggar är super tråkiga! Men är dom där "fett knölarna" på eternity mjuka eller hårda`?? Tänk om de är knölar av något slag? :(

Kram på diig <<3
Svar: Tack denice! :D Nej det är faktiskt fettknölar... Hon går nu på diet och en joggas 1,5 timme per dag. Endast grönsaker.

Det kommer nog ge resultat så småning om. För det här är inte normalt..

Haha som bröst!

Imorn ska jag till stallet till ett för att bada Spot och Allan med Moa.

Vet inte om jag vågar gå lägga mig idag. Har en känsla av att jag kommer vakna med världens träningsvärk. Har ett blåmärke på smalbenet nu eftersom när jag skulle släppa Lady i hagen så stegrade hon och slog till sin hov på mitt smalben.


Ska se klart en film nu, ses servera mat till hamstrarna, mocka hos dem, byta vatten och sen sooooooooooooova!


(14 augusti)

Eternity ör min problem hamster. Hon är nu 2,5 månader gammal och lika stor som sin mamma. De är vuxna vid 5 månader, så hon är bara halv-vuxen och så stor! Det är väldigt konstigt att hon är så stor och fet. Måste nogd ra ner på maten en hel del...

Kolla fettklumparna på magen!


Har lite bilder på mina andra hamstrar med:

Tom snor mat :O


Tom

Ella
Nu börjar en film


(14 augusti)

Jag och Linnea tittade nyss på Top Chef, fast denna sässong så var det bara konditorier. Det avsnittet som vi kollade på så skulle de göra choklad desserter.... Oooh himmelens gud vad gott allt såg ut!



*Dreggel, dreggel, dreggel*




(14 augusti)

Tröööööööööött och utmattad är jag.

Idag fick jag rida Chiko idag och då blev jag glad. Han stegrade inte idag men han var ändå lite stressad ibland och backade runt i cirklar ur ledet. Men han hade fler lugna stunder än igår :)



Sofia gör i ordning Ruudi
Se myste jag en massa med Spot. Och sen skulle jag rida Lady. Hon var pigg och matglad.
Hennes stubbman...


 
Sen försökte jag, Carro och Moa fånga Allan i hagen i en timme. Vi fångade honom inte... Är väldugt arg på den hästen nu. "&/)/&%¤#"#¤%&

Allan och Moa

År sen lite lunch. Linda kom till lunchen faktiskt :)


Bonusbild på Moa ;)
Mamma ringde sen och sa att jag skulle ta hand om MH idag. Har fått en lite utskänning efter att jag gjorde en trekant av torven åt Hamilton av Vendela...

Idag mockade jag så som man ska göra enligt henne.

Torv överallt nästan ska det visst vara.

Gjorde höpåsar och tog sen in honom. Sen red jag. I början var han supersnäll och gullig, aningen seg. Jag hoppade lite diken och filmade när jag hoppade två faktiskt. Eller hoppade bara det sista på videon.


Red till alby och han var förjäklig. Han hoppade til för minsta lilla, skyggade undan och frustade och höll på. När jag skulle gå förbi getterna och solrosorna så vägrade han gå förbi. Han bara backade när jag skänklade framåt. Så jag fick sitta av och leda honom en bit. Det var lite läskigt för en gång blåste det till så MH blev superädd och hoppade till och gjorde sig jätte stor och dansade omkring. Kände mig så liten då... Sen satt jag upp och det kom en kvinna och sa att min häst var otroligt fin minst 10 ggr och så berättade hon om när hon gick på ridskola när hon var liten och att hon kanske skulle börja igen.
Red till ridskolan och galopperade på sandvolten. Han var för uppstressad och nervös för att jag skulle kunna arbeta honom ordentligt, gav upp efter ett tag och bara galopperade något varv i båda varven och gick sen in.

Sen så hann jag inte bada Spot. Så ska till stallet till ett imorn och bada Spot och Allan.
Sen när jag skulle cykla hem så hade kedjan hoppat och jag kunde inte fixa det... Så fick gå hem.
Snacka om att jag tränat mycket idag då! Ridit 3 hästar, sprungit efter Allan i hagen och gå 3,2 km hem. Träningvärk imorn? Jo jag tror det.


(14 augusti)

När jag försökte sova igår kom jag på att jag inte ramlat av en häst på 1,5 år! "peppar peppar" *ta i trä*
Har varit nära en del gånger som när jag hoppade en upphöjdbom och My Hamilton bockade efter så jag hamnade på halsen. Nonni har skenat ett x antal gånger och stegrat jävligt många gånger med mig så jag nästan ramlat av.

 Chiko fick fnatt och skenade genom ridhuset med mig när jag inte hade fötterna i stigbyglarna och jag tappade tyglarna och han hoppade över två sockerbitar och en bom åt det långa hållet, min stigbygel snurrade sig rint min fot, det var fett läskigt om jag ramlat av då. Och när Chiko stegrade vid vägen på väg till stallet från betet så kändes det lite nära att ramla av bakifrån.

Sen har jag säkert vart med om andra skygga hästar och konstiga språng över hinder som gjort att jag hamna på halsen eller så. Men jag har nu lyckats knipa mig fast och vara envis för att vara kvar på hästen i 1,5 års tid och mer hoppas jag på. 
Sista gången jag ramlade av var på Karenina när hon vände på en femöring och skenade iväg. Gången innan det var på Dingo och det var bara pinsamt för jag fick mest dålig balans bara...

Det var på denna hoppkurs. Fett liten jag ser ut :)

Förut så räknade jag gångerna som jag ridit Spot, slutade när jag var på 60 gånger och det var rätt tidigt. Jag har ridit honom ca 150 gånger (har ju satt igång honom två gånger och jag red honom typ varje vecka på lektion på sp) och jag har aldrig ramlat av honom.


Har bara en endaste gång varit nära att ramla av honom. Det var på min andra A:0 då fick jag Spot och det var första gången jag tävlade honom. Spot hade inte tävlat på superlänge för han hade varit halt ett tag. Så han var meeeega piggelin! Jag vann och det var så länge sedan att man fick göra ärevarv när man vann med hästen. Jag klarade ett halft varv i galopp för han var seriös rodeo! Bocka, bocka, bakut, bocka av glädje. Har bara efter det bockat någon enstaka liten gång med honom. Men som han bockade då, en sån häst har jag nog aldrig suttit på igen som gjorde som honom.


Usch Pysen sitter och kastar runt på en mus som är halft död... Det är hemskt när den piper till.

En mus som hoppade och fick krampryckningar så Kurre kastade den i marken så den dog.

En rolig bild på Rita för skojs skull bara:


(14 augusti)

Klockan sex är en sån där tid som man halft halft orkar ta sig upp på. Solen har precis gått upp, det är kyligt och täckert är inbjudande varmt nr an går upp. Man blinkar för att klara av att titta ens utan att somna. Inte är det bättre av att vi tog en taxi och kom hem vid kvart i tolv igår.

Det var väl mysigt igår. Fast jag är inte så förtjust i kräftor, tycker det är rätt äckligt med att öppna upp djur och äta deras rumpor och grejer. Jag gillar bara klorna :D

Mmmmmm, stooora klor..... Fast våra kräftor var sånna här halv gingers bara. De var ljusröda :s

Typ så fast liiite ljusare.

Kaffet har börjat verka lite nu, och tét. Så jag borde klara av att göra någon nyta i stallet idag. Det är sista dagen idag! Fast jags ka ju få rida imorn oxå :)
Måste göra ett tidsinställt för i eftermiddag, så ja ni får vänta tills klockan ett för ett nytt inlägg.


(13 augusti)

Har tänkt på att Nansen ser ut som en rysk vintervit dvärghamster med färgen agouti. Särsilt med sin ål :p




Hahaahahaha likheten är enastående!


(13 augusti)

Saker om mig igen:

 *Ibland kan jag använda ett hello kitty läppglas ;)
*Jag har onsdagar och söndagar som min diskmaskinsdag och tisdagar som min matlagningsdag
*Jag gillar inte chips

*Jag har aldrig krökat
*Jag är beroende av helosan salva, varje kväll så har jag det på mina läppar och händer. Så jag är sällan torr om händer och läppar.

*Jag har aldrig haft hål i någon tand, är super-rädd för att få det.
*Jag snarkar inte, men jag kan ibland prata i sömnen.
*Jag gillar mörk choklad (70 % smak: sea salt) mer än marabou choklad.

* Jag har inte hoppat högre än 90 med häst.
*Jag har stegrat med Nonni, Spot och Chiko.
*Jag har blivit utvald till kompisstödjare 2 gånger, detta år blir mitt femte år.
*När jag blir stor kommer jag skaffa mig en kinesisk dvärghamster.
:D


(13 augusti)

I'm ready for kräftor!
fast Vendela tog med sig plattongen! Så jag fick leta reda på en gammal asdålig plattong, se reultatet bara..



jag sa åt Linnea att snabbduscha för jag skulle också duscha. Jag sa det flera gånger och hon svarade alltid ja... Man blir då lite sur när hon duschar i en halvtimme-.- Så fick skynda mig,så jag hann inte raka benen!

Om jag får rida 2 gånger imorn med så kommer jag ha ridit 8 gånger denna vecka. Det är så det ska va!



Har blivit beroende av ett nytt spel spel på mobilen. Den heter Yo Ninja Free. Beroendeframkallande men askul!




(13 augusti)

Idag snodde jag en grep från Chicken och fick äntligen mocka på morgonen! Haha ;)
Skrev ju förut att jag ville ha Chiko idag. Vet inte om jag har allmänt tur eller så för jag fick Chiko! Tror att det blev så eftersom han var rätt busig på hemvägen från hagen och jag satt ju på honom och lyckades sitta kvar. Men det är bara en teori ;)

Ledet var sjukt långt! Jag hade tänkt vara en av de första. Men hamnade i mitten bakom Sanne på Dingo.
Idag så stegrade Chiko bara en gång, och det var en liten. Fast han var rätt nervös och ville slänga mycket med huvudet och takta och gå i sidled och snurra runt och så. Det var lite jobbigt eftersom han blev väldigt pigg ibland så då fick jag ta rätt mycket i tyglarna för att inte komma allt för nära Dingo som de andra åren sparkat bakut på igångskrittningen. När jag tog i tyglarna kunde han ibland backa bakåt och då fick jag skänkla lite framåt och då blev han väldigt nervös och fattade inget.

Vi red rätt länge. Så han blev lugn efter ett tag och jag arbetade honom lite grann på ängen och när han väl lossnade lite så blev han ännu lugnare.
Fast sen när alla började sjunga högt så blev han nervös igen.

Sen gjorde jag i ordning Spot åt en tjej och de flesta skulle rida igen, men inte jag. Fast sen när alla var klara kom Marlene till mig och sa att jag skulle ha Picco. Så jag skyndade mig att få på Picco allt och sen upp på honom.
Fotade Sanne och Fanny lite







Sanne och Tizze, haha nä Klurix


Sofia och Minty, hahha titta vad Sofia ser konstig ut i ansiktet på denna bild! Min mobil kamera gör alla bilder fett mobbade..


Gult foto






Picco var lite stark ibland och ville gärna gå in i träden och äta. Men annars gick det bra att rida honom.
Idag red jag alltså bruna ponnyn Chicco och skimmeln Picco! Var bara tvungen att stava så, det rimmar ju då :D
Sen blablabla ointressant. Sen till det spännande uppdraget... Fånga Allan i hagen! Vi höll på väldigt länge och vi var väldigt nära flera gånger. Och det är som ett uppdrag som man snuddar vid att klara. fast efter ett tag så lyckades jag smyga mig fram bakom honom och kasta mig och ta tag i hans man och hålla fast honom.

En glad Moa med sin Allan


Haha titta Erasmus mule i bakrunden! ser ut som Allan har den i munnen :)

Jag lovade att lägga upp bilden på dig och Nougat även om den är hur suddig som helst..

Haha pinsamt suddig!

Sen tittade jag lite på när Nansen och Tella badades och klipptes och allt det där.



Sanne, mohahha

Fick sen skjuts hem för nu ska vi kräftskiva hos en familj i trollbäcken. ha det bra! har två tidsinställda för ikväll ;)


(13 augusti)

Igår såg jag på 102 Dalmatinerna. Slutet är lugnt bäst :D

 Älskar djurfilmer! Som Den otroliga vandringen.

Fast har inte sett den på ett par år. Men det är mysigt att titta på barnfilmer eftersom de inte är så himla invecklade, man behöver inte tänka så mycket när man ser dem.

Yo Barbapappa!

Mamma sa igår att den här videon när de hoppar som hästar att om man tränade upp några som hoppade så så kunde man ha det som uppvisning på Lucia i stallet.
Jag kunde typ galoppera på det viset och hoppa 40 cm. Men jag undrar om det inte är för att jag älskar voltige och jag har gjort det otroligt många gånger så jag är ju helt okej på det. Har teori på att voltige människor klarar av det bättre än icke voltige människor. Kan tänka mig att Bebban, Jojjo, Linda m.m. skulle kunna träna upp sig och kunna hoppa sådär som riktiga hästar. Om jag tränar tyo någon gång i veckan rätt ofta så borde jag ju kunna klara av det till slut. Träning ger färdighet!

Erkänn att bilden är rätt bra redigerad för att vara i paint? Såhär såg bilden ut frpn början:



(13 augusti)

Blä, usch, urk. Honungen har tagit slut och tét smakade tan honungen smakade ju inte alls gott! Honung ska de va!

En rolig grej, honungsburken som tog slut var samma burk som jag fick gratis eftersom jag var med i friends på skolavslutningen 2010 :p

Den 25 augusti-17 augusti så kommer jag åka till Gotland på klassresa (wiie). Kommer antagligen gör lite tidsinställda inlägg. Men nu till saken, jag kommer behöva lite gästbloggare också. Så nu har ni chansen att få gästblogga hos mig, skriva något intressant fakta, skriva om er, skriva vad ni tycker om mig m.m.
Skicka in till
[email protected] innan 25 augusti.


Klassens dag när vi tältade.



(12 augusti)

VISST SKULLE DET VARA JOBBIGT OM MIN TEXT ALLTID VAR SÅHÄR?

Mucho goooodie.

Har planerat min vecka nästa vecka:

Gjord i paint

Imorgon ska jag på kräftskiva i Trollbäcken klockan fem så måste gå tidigare från stallet.

Föresten, idag så kvällsfodrade vi :)


(12 augusti)

Gissa vem som är en glad Alicia? Jag, men nu ska ni få veta varför:
har nyss skrivit in alla ponny cups träningar och hemma matcher i almanackan och jag trodde första träningen skulle vara i oktober.

11 september är första träningen! IIH

Såg nu också att jag är på klassresa när det obligatoriska mötet är, ups.

Det där måste vara samma bild fast med en annan kamera som denna bild:

Och som denna bild:

Skoja bara. Emelie står ju i bakrunden på den sista bilden ;)


(12 augusti)

Kom på idag att det nästan är höst! Måste vara den sämsta årstiden. Man har inget kul att se fram emot. Bara kyla, is, slask, snö och minusgrader. Brr!


2010

Och kaaaaaaalla ponny cups träningar (som i och för sig är rätt roliga)


Björnen Rasmus


Fast pulka kan faktiskt vara roligt...

Okej vintern kan nog vara liiite rolig i alla fall.

Nu ska mamma och jags rkiva in mina ponny cups träningar i almanackan, ses!


(12 augusti)

På måndag kl. 18:00 ska jag rida istället för Vendela. Hon rider egentligen 19:50, men jag ska rida 18:00. Mamma har pratat med Jessica och jag kommer få en ponny :) Om jag får välja häst så väljer jag... Chiko tror jag eftersom jag gillar att rida ut på honom. Vill inte ha Dingo.


(12 augusti)

Visst kan man se skillnad?
Okej jag lutar mig kanske för mycket bakåt på de två sista bilderna... Men aja.

Jo men jag tror jag utvecklats i ridningen rätt mycket på ett år.


(12 augusti)

Todilou!
Idag fcik jag rida Lukas igen. Och Moa fick rida Nougat. Såg idag att Lukas är 19 år gammal! :O



Moa och Nogglito (Nougat)
Blev inte så superhårt arbete idag.
På måndag ska jag få rida Vendelas lektion på storhäst eftersom hon ska till Karlshem och jobba där. Undra om jag får... Zeb?

Hahahaha, nä skulle inte tro det ;)

Åiii, har världens träningsverk från igår! Var ju typ första gången jag red sen i juni. Eller jag red ju Chico i måndags, men att bara skritta omkring och stegra är ju inte så jätte krävande som att rida ett dressyrpass. Har nog förlorat en hel del ridmuskler...

Hade ingen passande bild.

Jag kommer få rida MH fler dagar nästa vecka eftersom Vendela är på Karlshem. Nice!


My hamilton (12 augusti)

Fick ett önskeinlägg om att göra ett inlägg om My Hamilton.

My Hamilton är en stor häst på 165 cm. Hans färg heter gulbrun och han blir mörk brun på vintern (rätt fult)

och guldig/brun med prickar på sommarn.


Det är min mormor som fött upp honom. Hans mamma hette Storråda och min mamma har fått sjukt många prisrossetter med henne. Men hon dog tyvärr av att hon i hagen lyckades virra in benet i eltråden så hon fick världens äckligaste sår på benet. Hon blev avlivad.


Hamilton 1 dag gammal, Storråda står bakom.

My hamilton har alltid varit en snäll häst. Lugn och snäll, älskar barn :)

My hamilton 5 år gammal, Marlene rider.
My Hamilton har tävlat upp till LA i dressyr och LB (1,10 cm) i hoppning med Vendela (kommer inte ihåg vad mamma tävlade på honom).


Med ryttare tror jag han är hoppad upp till 1,25 cm. Han är löshoppad upp till 1,40 med kapacited till högre.

Här hoppar jag honom på 40 cm!! My hamilton tänder: Jo du Alicia, jag tror det fattas nån meter eller så...
När jag var 13 år på vårtermin började jag rida My Hamilton. Mend et var först när jag blev 14 år som jag fick en riktig dag på honom. Fredagar som jag fortfarande har. Men förut red jag nästan varje lördag också eftersom Vendela bara åkte till Rimbo då till sin pojkvän.

Fölrsta gången jag själv red ut på honom. Var då 13 år. Han testade mig jätte mycket i galoppen och bockade!



Nu har jag lärt mig rida honom lite bättre. Försöker att få hnom jobba i den höga formen och inte i den låga som jag gjorde i början.


My Hamilton står uppstallad på ridskolan i privatstallet. Han får stå där eftersom att min mamma är ridlärare.
I år fick My Hamilton byta bete (tidigare har han gått hos mormor men hon har sålt stallet nu) och då gick han med 32 åriga Git.


My Hamilton är född 1999. På datorn kan jag förkorta hans namn till MH. Hans bästa kompis heter Nelson. Han har varit halt två gånger. Han gillar inte sockerbitar. Han älskar morötter. Han brukar bocka med Vendela men inte med mamma och mig. Han har kastat av Marlene en gång.

Sådär! Nu fick jag nog med det mesta om My Hamilton. Om jag missade något intressant så är det bara att fråga ;)


Konstigt att jag inte tagit upp detta i ett annat inlägg. Ett helt inlägg om den fina My Hamilton!


(11 augusti)

Gästbloggning på G! Och gissa vilka? Ledtråd: vi gästbloggade på youngriders i lördags! Och vi börjar bli kända! (haha skoja) Vi är..... Moa och Chicken! Vi ska sova hos Apelben idag :D

Haha vi skvallrade lite om Sofia & Fanny på youngriders, så nu skriver vi lite om Alicia!
- Alicia kallades apa eller apaapa förut, nu är det apelben som gäller!
- Alicia har varit med på en affisch i tunnelbanan!
- Alicia är på toa just nu!
- Alicia har en huwiwieei (staving) mobil!
- Alicia har just nu 19 (i rummet) rosetter just nu!

Heejdå!

Vi kör Morris!
<-- Moa & Chicken -->


(11 AUGUSTI)

HAHAHAHAHAHAHAHHA TITTA PÅ VIDEON!
Moa och Chicken hittade den när de tittade på kanin videos


(11 augusti)

Apelben här!
Klockan 21:00 kommer en överaskning från Kyckling

Och Moa

Idag så fick jag rida Lucas! Och Moa fick rida Nougat!




Han var hungrig

Mobilfotad av Moa, hon är fett stolt över bilden!

Och sen blablabla och sen mockade vi sjukt fint till MH! Vi silade igenom all torv och sopade och mixtrade och vips en trekant! Sosso, Alicia, Moa och Linnea gjorde detta underverk:

Sjukt fint om jag får säga själv... Moas kommentar: Pizzabit. Chickens kommentar: Kalleba
Pigas kommentar: (Tyst av beundran)

Red sen ut med Emelie i skogen på MH och hon på Nelson.

Fast han var väldigt seg så Emelie körde om mig!!!!"!!!!!"#¤
Hon gick in efter 30 min och då travade jag omkring på sandvolten när Moa och Linnea fotade.


Sen åkte jag hem med Moa och Chicken och så gjorde vi piiiizza!

Mums, fast nä. Jag gillade den inte.......... Föresten, bilden är inte på vår pizza!
Nu ska vi väl göra något. Bye!


(11 augusti)

felicia  om Topp 10 hästar (11 augusti):

hallå där! jag älskar din blogg och allt du skriver och sådant och om jag får berätta så tycker jag att du och jag är rätt lika... jag föder eller ska börga födda upp hamstrar, jag gillar katt djur också fasst lejon och jag ÄLSKAR hästar men har ingen :/.
jag har en fråga... du har slutat att skriva lika mycket om hamstrarna... skulle du kuna göra mer inlägg fö dom det skulle vara lite mer roligare?

Svar: Tack det var jätte roligt att höra! Aha vad roligt, har du också en blogg? :) Det är superkul att föda upp hamstrar, men jag har slutat med det nu när jag börjar nian (skolan kräver mycket). Men kom ihåg att man måste läsa på en hel del innan man börjar, ett tips är att gå in påd etta forum: http://hamster.ifokus.se  Man får många bra tips därifrån!
Jag bloggar inte så mycket om hamstrar längre då det var många som klagade förut...

Den 3 september ska jag ställa ut Tom och Eternity i SM. Hoppas på att de minst ska bli kvalite 1 i standard, hoppas på tre A:n i pet-klass.


Topp 10 hästar (11 augusti)

Tidsinställt
Tänker köra en topp tio lista med vilka hästar jag gillar. Det är inte vem jag gillar att rida bäst eller att bara sköta om, utan det tillsammans och lite annat.

1. Spot. Spot är så speciell. Mycket roligare att sköta om än andra hästar, för man måste hela tiden läsa av hans kroppsspråk för att veta vart man ska stå, vad man ska göra och hur man ska reagera. Vad man inte får göra. Under dessa 4 år tsm med honom har jag lärt mig honom. Nu läser jag honom nästan som en öppen bok. Han pratar genom sitt kroppsspråk, och att kunna prata med en häst är nog allas dröm. Han är också underbar att rida!
Han är otroligt kelig. Det gäller bara att han är på rätt humör och man tar första steget. Då bah åååh säger Spot och kråmar sig.

2. My Hamilton. Vår häst. Ja han borde väl kommit på första plats, men det gjorde han inte. Måste vara en av de snällaste hästarna som finns, så snäll och helt underbart kelig! Stor och snäll att rida.

3. Picco 8. Jag bara måste ha Picco här. Har ju skött honom förut i 2,5 år och tävlat honom på lokaltävlingen då jag kom tvåa. Tycker han är okej att hoppa och att ha dressyr på. Älskar honom i spiltan! Han kan sparkas och naffsas riktigt hårt i spiltan, men alltid med glimten i ögat. Han är så charmig att man inte akn låta bli att gilla honom ;)

4. Dingo. Jag bara äälskar Dingo i dressyren! Han är också lite småsur i spiltan men gosig, me like! Dock så hatar jag honom i hoppningen! Vet inte varför, men jag får nästan tävla honom hela tiden i hoppning. Fick honom på alla mina hemma matcher i hoppning i ponnycupen. 

5. Skrållan. En mysig tjej, härliga nerver i hoppningar och mysig i dressyren. Fast hon blir rätt trippig i dressyren. Tycker också att hon är lite tråkig i dressyren (om man nu får säga så). Inte för att jag rider henne perfekt, utan för att jag inte tycker hon är speciellt rolig. Hon står inte ut i mängden.

6. Erasmus. Gillar inte honom i spiltan eftersom jag inte riktigt kan läsa av honom på samma sätt som andra sura hästar. Älskar att hoppa honom eftersom han hoppar högt över hinderna och då känns det som man hoppar högre än vad man gör. Man måste också kämpa en hel del när man hoppar honom så att han inte stannar.

7. Chiko. Bara för att jag älskar att racea på honom.. (a) Nä men han är helt okej i hoppning och i dressyren med. Inget häst jag total älskar, men han är rätt rolig att rida :)

8. Karenina. Var ju medryttare på henne i ett halvår. Hon var rätt småläskig att rida ut på, man visste aldrig när hon skulle bralla iväg för minsta lilla. Men barbacka uteritterna när jag galopperade snabbt upp över ängen var helt obeskrivligt mysigt. Hon var också en väldigt social och kelig tjej. Karenina lever inte längre.

9. Lady. Jag älskade trots allt att rida henne förut. Men jag har aldrig hoppat henne. Har inte ridit henne på ett tag så jag vet inte vad jag tycker om henne i nuläget.

10. Globus. Jag gillar att rida honom och så är han super charmig! Jag tycker inte han är speciellt seg, förutom i galoppen. Han är rolig att rida och jag blir på gott humör av att rida honom.

Vad lite borta? Föresten, kolla Globus har ju typ ett fint steg där :D

Ville ta med Minty. Men har bara ridit hene en gång så det blev inte så.



(11 augusti)

Linda om (10 augusti):

Kan inte du berätta lite om eran häst i något inlägg och även lägga upp bilder? (aa)
Skulle vara suuper duper kul <33<3
Svar: Jo, det skulle jag kunna göra :) Gör ett tidsinställt inlägg för imorgon då när jag är i stallet.


Nu har jag druckit kaffe med massa socker, mjölk och grädde. Svepte den i två klunkar bara för att bli av med det. Är nu inne på mitt tee med mjölk, socker och honung bara för att te också innehåller koffein :)


Koffein narkoman!
Funderar på attd ricka cola? Är så trött att jag nog skulle kunna få i mig 3-4 liter koffein....


(10 augusti)

Jag fungerar så konstigt. Alltid när jag vet att jag måste göra något i huset. Så går jag coh sätter mig vid datorn för att trotsa mig själv? :s

Om 8 timmar ska jag vakna och gå upp och åka till stallet. Hihi har inte gjort allt som jag ska göra idag. Men ibland får man vara busig :)


Det märks att min blogg kommit igång på riktigt igen. Har fått över 20 mer bloggläsare den 8 augusti.

Nej nu ska jag städa hamster-rummet.... Bloggar mer imorn!

Hejdå!


(10 augusti)

Imorgon ska jag äääntligen få rida! Jag ska rida Elektro :s


Nej jag skoja, jag sak rida My Hamilton. Enligt tv4 vädret så kommer jag kunna rida ut.

I värsta fall så får jag ju rida i ridhuset.
Kommer rida i 50 minuter och trava i ca 10 min. Mycket övergångar!
Linnea kommer fota mig ;)

När jag red hem i våras/vintras på My hamilton.


(10 augusti)

Idag kom mitt kort, vet inte riktigt vad för kort det är. Men jag kan i alla fall gå och ta ut pengar från en bankomat :)


Imorgon ska Chicken och Moa sova över hos mig! :)
Idag tänker jag baka släta bullar. Det är så gott!

Jag gillar inte speciellt många bakelser eller desserter. Hatar mandelmassa, marsipan, tårta, choklad mouse, hemmabakade kanelbullar, drömmar m.m.



(10 augusti)

Satte klockan på elva idag och ändå var jag hur trött som helst när jag vaknade! Trodde jag skulle känna mig utvilad, men icke sa nicke borg.
Kom till stallet vid 12 och då åt ju alla lunch, så satt med alla uppe i klubbrummet.
Vet ni vad Piga gjorde idag? Hon satte sig och kissade i stallgången!

Det har regnat helt galet mycket idag! och så åskade det väldigt mycket.
En gång när det regnade jätte mycket och det inte fanns något att göra så satt Moa jag och Chicken uppe i klubbrummet med NRJ på radion på hög volym och vi tröstade Chicken som är rädd för åskan. Helt plötsligt från ingenstans försvinner ljudet och allt ljus slocknar och vi hör världens högsta åsk-knall! Vi kastar oss ner och de flesta är rädd skärrade. Alla samlades i privat stallet.


Sen ledde vi in alla hästarna.


(10 augusti)

Tidsinställt inlägg

En serie om mitt liv? Haha nä rätt påhittad.


(10 augusti)

Har ca 10 par ridbyxor. Men har nu upptäckt att det bara är ett par numer som passar mig!! 2 par har gått sönder och de allra flesta andra går till knäna på mig och några är för säckiga. Vissa är tillochmed säckigas och för korta! :O
Måste köpa ridbyxor. Jag bryr mig inte speciellt mycket om min ridutrustning, jag rider inte bättre med en fin ridutrustning. Bar jag är bekväm i den och den inte är helt bauta ful så går det bra för mig. Tänker inte lägga ner skitmycket pengar på dur utrustning då jag tycker att det inte är värt det.
Jag tycker knäskodda ridbyxor är bekvämare än helskodda. Det är enklare att röra på sig och springa i dem tycker jag. Även om de inte är lika snygga så kommer jag nog köpa 1-2 par. Vill inte slösa på mina pengar, jag måste ha råd att gå på ridläger nästa år ju ;)
Får använda samma ridbyxor ett tag... Fast jag kommer ju tvätta dem rätt ofta :)


Visste ni detta om mig? (9 augisti)

Grejer många inte visste om mig

Mina handleder är väldigt smala. Har inget med att göra om jag är smal eller ej, utan jag har smala ben som handleder.


Okej det syns knappt på bilder. Men ni kan få se i verkligheten, har rätt smala handleder.
Mitt favorit vild-djur har i jag vet inte hur många år varit Geparden. Jag vet att jag älskade djuret i tvåan och skaffade en massa bilder på det. Det är ett sånt coolt djur! Världens snabbaste däggdjur.

Jag gillar att blocka bär och äta direkt ut handen. Men så fort man plockar med sig bär och fryser in dem och sedan tinar och äter dem. USCH! Jag bli spyfärdig, det är sjukt äckligt!

När jag sett filmen Guldkompssen för ett par år sedan så gick jag in på deras hemsida. Där kunde man svara på frågor och få veta vilket djur som var ens daimon (ett djur som är en själv fast är ett djur, en dubbelgångare som djur). Min daimon blev en vildkatt.

Jag är inte rädd för kryp, sprindlar, ormar eller ödlor. Men jag är sjukt rädd för sprutor! Hatar också att åka tunnelbana, sista jag åkte det slutade jag höra och allt blev helt snurrigt, men jag lyckades hålla mig kvar och inte svimma.


Kommer mer någon annan dag


(9 augusti)

Tjena tjabba halloooo...
Om någon undrar så har jag pratat med veterinär om Eternity och hon kommer troligen klara sig! Yippie, yippie!

Är så sjukt trött. Mamma sa åt mig att ta sovmorgon imorgon. Så jag åker med henne till stallet imorgon, hon börjar klockan tolv. Har verkligen inte sovit mycket dessa två nätter, mindre än 6 timmar. 6 timmars sömn bör man minst få per natt för att orka med visar en forskning.

Bara för att jag gillar att lägga upp random bilder! :D


(9 augusti)

Lovade Viktor att lägga upp denn video på bloggen, den är rätt gammal.


(9 augusti)

Idag blev det mycket arbete i stallet. Rensa gula blommor i hagar, rycka upp trädrötter, rensa avloppet, mocka m.m. Var med Moa hela tiden. Det är faktiskt rätt kul att arbeta på något vis i stallet, alla arbetar och alla är för det mesta på gott humör.
Har shorts idag eftersom jag visste att jag inte skulle får rida idag. Hade vita strumpor, bad idea..

Det regnade en hel del också, så mitt hår blev superlockigt.


(9 augusti)

Tidsinställt inlägg

Jag och min syster. Det var den första jätte varma dagen i Sverige i maj. Därför har jag bikini.


Usch hatar bikini bilder på mig.

Min älskade Spot, saknar honom <3


Suck


(9 augusti)

Hej har druckit äckel kaffe, mums, urk.
Hej Eternity lever!!! Hon kmr troligen överleva :D
Hej jag ska vara i stallet om 9 min och jag har inte bytt om....
Idag blir det inget skritt på hästar antar jag. Så jag har inte på mig jobbiga ridbyxor :)

I år vill jag bada Spot igen.
:)
Har något tidsinställt idag har jag för mig.


(8 augusti)

Ska upp ett par gånger inatt och titta till Eternity. Får nog ta en kaffe på morgonen sen för att orka med dagen, öven fast jag HATAR kaffe. Urk. Mycket socker, mycket mjölk och en helvetes jävla mycket grädde ska de va!

Är det kanel på? Borde testa det, det är bättre än kaffe iaf :)


(8 augusti)

Kommer troligen till stallet imorn iaf. om Eternity har något kvar i magen som blivit infekterat så skulle hon dött typ nu. Eller om hon är stark så dör hon inatt. Kommer inte hinna till en veterinär. Så klarar hon sig klarar hon sig, dör, hon så .....


(8 augusti)

Kommer troligen till stallet imorn iaf. om Eternity har något kvar i magen som blivit infekterat så skulle hon dött typ nu. Eller om hon är stark så dör hon inatt. Kommer inte hinna till en veterinär. Så klarar hon sig klarar hon sig, dör, hon så .....


(8 augusti)

Kan inte komma till veterinär så här sent. Men iaf Eternoty bör komma till en veterinär så fort som möjligt då det är vanligt att hamstrar inte får ut allt när de får missfall. Så man måste åka till veterinär snabbt efter missfallet och ge oxytocin som gör att hon får värkar så hon krystar ut allt. Men nu är det troligen försent, så om hon har något i magen så kommer hon troligen dö! Vet att det är lite konstigt att gråta i förväg, men har gråtit en hel del och suttit med henne länge. Om hon dör så dör hon av havandeskapsförgiftning.
Kommer troligen inte till stallet imorgon. När jag vaknar kommer jag snabbt ringa till veterinären och bestämma en tid och åka dit med henne så hon kan få en oxytocin spruta.


Älskling <3

Så om någon undrar vart jag är imorgon så är jag hos veterinären med Eternity och ger henne en oxytocin spruta.


(8 AUGUSTI)

Tog nyss ett vaaarmt bubbelbad! Urmysigt! ;)
Men jag råkade göra för mycket bubblor så jag dränktes i bubblor. Bubblorna hamnade över allt! i mitt tee, i mitt ansikte. Ja det svämmade över..!
Typ såhär:


GOOOOOOOOGLE BILD, mohahah


(8 augusti)

Halojsan!
Idag så åkte jag ner tills tallet med alla i familjen, utom papa såklart.
Jag fick Chico! Jag frågade Fanny om han var bra och säker, hon sa ja.
Jag hjälpte till i stallet tills det var dags att gå till betet och hämta hästarna.




När jag kom till hagen gick jag direkt till Spot och myste med min älskling.
Sen följde han med mig lite grann till vattenkaren där vi skulle samlas. Hästarna raceade runt och blev superglada när transporten kom med alla grejer. Laila hämtade Chico till mig och vi fick vänta en lååångt stund innan vi kunde sitta upp eftersom 3 hästar vägrade att bli fångade.







Vildhästar


När jag väl satt upp så ville inte Chico stå still, han bara snurrade runt och små stegrade. Jag fick snabbt gå in i ledet men han taktade, gick i sidled, backade, stegrade, sparkade små bakut m.m. Han höll på sådär ungefär hela tiden. Efter övergångsstället så stannade han och gjorde en HÖG stegring. Myckket annorlundare än dem som han gjort innan, jag kände verkligen att jag var tvungen att hålla i mig för att inte ramla bakåt.
Bredvid tyresövägen så var han väldigt stressad och galopperade, stegrade, backade, gick i sidled, taktade m.m. Han var väldigt nervös. En gång stegrade han sjukt högt så jag tappade stigbyglarna.
När vi kom in på fårdala området så gjorde han den absolut högsta stegringen. Jag höll verkligen på att åka av då! Så Anna-Karin sa åt mig att genast sitta av. Så fick inte ens rida hela vägene eftersom han var så nervös! Det gör mig inget, fick ju göra alla gångarter, backa, halt, skritta, trava och galoppera.
Även fast han gjorde så så tyckte jag att han kändes trygg. Jag är ju "van" med sånt i och med att Nonni min förra medryttarponni var sådär och lite värre. Han kändes tryggare, han var bara nervös. Hon var ute efter att kasta av mig.
Tyckte det var rätt roligt att sitta på Chico, eller ibland blev det lite obahegligt. Men han är snäll, alltså han är en snäll häst. Han har en snäll auora. Sitter gärna på honom mer denna vecka ;)
Egentligen så skulle jag haft Dingo först! :O Är glad att jag fick Chico istället. Även om Chico var galnare än Dingo så känns Chiko tryggare.

Spot följde efter mig i hagen.
Spot var lite vildhäst han med. Precis som förra året när jag hade honom.



(8 augusti)

Den 28 juni behövde hanarna i E-kullen flytta ut från tjejerna för de blev könsmogna. Alicia hade lånat iväg alla sina burar till Erica och alla bodde det hamstrar i. Så Alicia fick tänka och så byggde hon en egen bur i en bokhylla.


Hamstersäkert!


(8 augusti)

Har egeeentligen bloggpaus när jag skriver detta. Men jag får hela tiden ett bloggsug. Så istället för att börja blogga igen den dagen och sedan ha rätt usel uppdatering. Så satsar jag på att ha bra uppdatering nu och gjorde den 23 juni några tidsinställda inlägg till nu.
Idag är det alltså midsommar!

Skolavslutningen 2010

Så ser jag ut

Så ser jag ut utan lugg

byee!


(8 augusti)

Haloj!
Nu är klockan 07:16 när jag skriver denna mening. Jag somnade igår vid typ två så är en aning trött ;)
Igår fick Eternity ett missfall. Inte så trevligt men väldigt bra eftersom det var en syskonparning! ;)



Lillgumman, får hålla ett öga på henne nu så hon fått ut allt blod och sånt.


Wow! Eternity goes TOPLESS!!


(7 augusti)

Har nu vart och sett Briedesmais på bio med familjen. Måste säga att filmen var otroligt bra! Den var jätte rolig (inte överdriven, jätte bra skådisar och bara järre rolig :D

Filmen är inte bara för tjejer, alla kan se den. den var verkligen bra :)


(7 augusti)

Imorn börjar blogga som vanligt igen! Alltså  4 inlägg minst om dagen.
För imorn ska hästarna ridas hem från hagen!
Slut med låååånga sovmorgonar! Halv nio i stallet är det som gäller i en vecka nu typ!
Men får man rida gratis så är det värt det. Och träffa alla kära stallvänner :)
Och skritta ut i skogen!

Nu är hästarna tbx i stallet. Det betyder att det blir många jobbiga kvällsfodringar på kvällen....


Ha det bra! idag ska jag på bio.


(7 augusti)

Igår var jag på hamsterträffen. Tog 2 timmar att ta sig dit kommunalt. Men åkte hälften av vägen med Camilla en hamstertjej.
Det var kul där och jag fick nya vänner :)
Det var en hamster som var helt galen, den hade så mycket energi! Myggan hette hon och hon vann allt sånt där som labyrintrace, agility och stoppa mest mat i kindpåsarna. Hon stoppade 54 solrosfrön i kindpåsarna på 1 minut!
Mina hamstrar var för lugna för sånt..
Efter ett tag var det utställning. Eternity vann som bästa guldhamster! (Tom var en röst ifrån att vinna)
Och Eternity vann också som tamaste hamster :D
Min vinnar tjej!


Läs ingredienserna.


(5 augusti)

Åh, det känns som jag överbloggar. Eller jag har gjort väldigt många tidsinställda inlägg och det känns irreterande att de inte visas förens om ett par dagar :p

Imorn eller idag rättare sagt ska jag på en hamsterträff. Det kommer vara lite utställningar och så. Tar med mig 3 hamstrar. Föresten, Ecuador är såld.

Kommer ta mig över 1 timme att åka in dit kommunalt! -.- Men ska möta en tjej som jag känner sedan tidigare genom hamstrar och samåka tunnelbana med henne från t-centralen.

Hamilton kom hem igår föresten. Kommer väl antagligen rida honom om en vecka på fredag :)


(3 augusti)

Säger det en gång till, augusti är ett väldigt jobbigt ord att skriva! 

Kör nu.

Saker om mig (hehe lite ego):

* I flera år gick jag vip gratis på Globen Horse Show eftersom mormor i flera år var ordförande I Stockholms läns ridsportsförbund och delade ut Prins Car Filips pris tillsammans med prinsen och fick då två vip biljetter.

Fast förra året så gick jag inte vip. Då gick jag med familjen.

*Snart har jag varit skötare i 4 år på Spot. Tänk vad fort tiden går. I början var jag rädd som en mus för Spot, om jag inte fått sätta igång honom hade jag troligen inte vart skötare på honom nu.



Ståtliga ponny!

Puss på dig!


* När jag var 4 år började jag på balett, jag gick på balett i 6 år.





*När jag var 3 år gick jag på fotboll. Men jag fick sluta för jag fattade inget.

*När jag var i danmark för några år sedan så red Vendela, jag och mamma på islandshästar. Vi red till stranden och badade med hästarna, och galopperade på stranden.

*När jag var liten hörde man inte vad jag sa, jag pratade jätte otydligt. När jag försökte säga ost sa jag "ott". Så jag gick hos en talpedagog väldigt länge.

*När jag var liten hade vi en b-ponny vid namn Amorina. Hon blev 30 år!



*Jag hatade att rida när jag var liten. Jag ville sluta men mamma tvingade mig att fortsätta. Tur det eftersom det är det roligaste som finns :)

Särsilt när man racear omkring på utevolten med en pigg häst :D

*Jag hade i flera år en studbollssamling och en klistermärkssamling

*Jag var väldigt ensam i skolan i femman. Så jag brukade gå bakom skolan och sitta där helt ensam. En gång började jag sjunga för mig själv. Då hörde jag en man säga: "Vad fint du sjunger" och så tittade jag upp och såg vaktmästaren på en balkong.

*När jag var 1,5 år fick jag en vagel som jag fick operera bort. Strax efter det fick jag ens sjukdom vid namn periodisk feber. Jag fick feber exakt var 14 dag i flera dagar. Jag har också fått fästing sjukdomen Borelia så jag blev förlamad i halva ansiktet.

*Jag älskar ridning, hihi :D







(3 augusti)

Idag har vi vart ute med båten och ätit middag på en öde . Har badat lite grann :)

Skoda en dykning från proffset! Nä.

Min lillayster är inte längre än mig, jag står bara i nerförsbacke. Jag är faktikst 1 cm längre än henne! Och jag är brunare, mohahahha.
Förra året ville Zingo knappt doppa fötterna i vattnet. Hon simmade aldrig! Var inte ens nära att simma. I år har jag tränat som sjutton med henne för att få henne simma, och nu simmar hon faktiskt. Nu har jag fått henne att till och med hoppa i djupt vatten från en klippa. Jag är proffs på sånt här ska ni veta.

Se så duktig hon är!

Annons
Har en guldhamster till salu, han heter Ecuador och är långhårig, umb, cinnamon. Super trevlig och lugn kille. Han kommer med stamtavla och en påse startfoder.


Han är verkligen lugn och hur mysig som helst!
100 kronor kostar han.
Han är rätt kraftig av sig och har aldrig bitit någon, han är tam.
Kontakta mig på [email protected] om någon är intresserad.
En pussvänlig hamster som gärna sitter med i soffan och tittar på tv.


har lite rolig fakta om hamstrar, visste ni att..

-Hamstrar blinkar bara med ett öga i taget.

-Hamstrar är färgblinda.

-Hamstern ser bara ca 15,2 cm framför sig.

-Hamstrar äter sitt bajs, inte vilket bajs som helst utan bara ett visst speciellt som är vitaminrikt och oftast lite ljusare än det vanliga.

-Hamsterhålor är upp till 2 meter djupa i vildmarken.

-Hamstrar kan lära sig att reagera på namn.

-Hamstrar minns sina ägare.

-Reglering av temperatur påverkar vilket kön hamsterungarna får. Att hålla mamman i varmare temperaturer leder till uppkomsten av fler hanar, medan att hålla henne i svalare temperaturer leder till uppkomsten av fler honor.

-Ett människoår är 25 hamsterår.

-Hamstrar kan lagra upp till hälften av sin kroppsvikt i sina kinder.

-När en hamster simmar fyller den sina kindpåsar med luft så att den kan flyta, ungefär som människor använder armpuffar.

-Hamstrar är allergiska mot cederträd.


Sommarbete (3 augusti)

Det första jag vill säga är att augusti är ett väldigt jobbigt ord att skriva.

Igår var jag på sommarbetet! Fast vi gick bara in i stohagen och ponny hagen. Kan visa några bilder från stohagen först och alla spotbilder sist:

Rita var så kelig så!


Snow var också kelig. Eller hon ville gärna lägga sitt huvud på mitt huvud.



Elof var hur kelsjuk som helst! Förföljde oss för att få bli kliad.

Nansen ville också bli kliad.

När jag kommit förbi vattenkaret så ropade jag på Spot och då började han gå med snabba steg mot mig (han var rätt långt borta) och så stannade han vid mig och jag gosade så länge med honom. Han tyckte det var så skönt när jag kliade honom. Fast jag gick lite iväg och hälsade på andra hästar.




Snacka om att njuuuuta!

Spelar lite svårfångad..

Jag pussade honom säkert en miljon gånger på mulen och han pussade tillbaka. Enda stället jag vågar pussa honom på mulen, han är ju rätt opålitlig att pussa där. Han bet ju Felicia så hon fick sys flera stygn i ansiktet.

Spot är den jag gillar allra mest.
 




(3 augusti)

Igår fick jag en ny mobil. Fick en likadan som min lillasyster. Det var billig och var av något random märke, men det är en android och det är rätt bra faktikst ;)

Kanske inte världens snyggaste, men den duger!
Bättre än min vattenskadade mobil där man inte kan smsa, fota eller sätta ett alarm på :( Men jag vill hellre ha den mobilen, varför skulle jag vattenskada den? :(


(2 augusti)

Usch. Måste göra en helt otroligt hemsk grej. Eternity som tjuvparade sig brunstade inte igår så när hon får ungar måste jag döda dem. Eftersom hon är så himla ung så kommer hon inte klara av dem, det är en syskonparning och båda bär på svällmage. Så jag har haft kontakt men några andr uppfödare och de flesta enas om att det bästa är att ta bort dem.
Det enda lagliga sättet att döda dem på själv är att ge dem ett slag i huvudet så dem dör. Jag hoppas det inte blir några ungar... Hur fan ska jag kunna slå ihjäl hamsterungar?


(1 augusti)

Usch Augusti

I hela mitt liv har min familj gjort tårta till det djur somn fyller år, katt, hund, hamster, häst m.m. Ville inte bryta traditionen, så igår gjorde jag en smaskig tårta till Ella.
Först smetade jag på en klick havregrynsgröt (utan salt)  på ett mariekex. Sen strödde jag på hackade jordnötsbitar.

Sen hackad kattmat

Sen på med det andra mariekexet. Bre på ett lager barnmat på mariekexet. Hacka jordgubbsbitar i samma storlek.

Sätt jordgubbsbitarna prydligt på tårtan och häll sedan strösslet på, vetegroddarna. Och wooolá!

Goldenhamsters Hamstertårta!

Ella fyllde alltså 1 år igår.

Sådär såg hon ut som liten plutt.

Lite äldre.

Idag kanske vi ska fota hästarna.

Hamilton och Gitt eller hur hennes namn nu stavas.


RSS 2.0