Mat-Tips

Hej på er !
Ett tips är att äta banan som man doppar i ketchup! Jag lovar, det är suupergott! :D
Prova bara så ser ni :D




(30 september)

Idag red jag ju lilla Hamilton. Red i ridhuset med på mammas lektion. Hoppade lite mini hinder i början, börjar få till det lite hur man hoppar honom nu.
I dressyren så var han seg, men han blev rätt fin. Men ärligt talat så tycker jag inte om att rida honom i dressyr, han är för svår för mig. Han är för stor och tung, han är mycket svårare än andra storhästar säger mamma. Blir på rätt dåligt humör efter jag ridit honom... När jag rider ponny brukar jag ofta bli glad efter och känna mig duktig, känner mig sämst när jag ridit MH.

Men det är ändå bra träning för mig att rida honom. Då blir det enklare sen när jag går upp på storhäst, och enklare att rida ponnyer med för den delen :)
En storhäst kan man inte såga ner lika enkelt som en ponny, så man lär sig verkligen att rida fram formen på rätt sätt. Man känner när man gör rätt.


(30 september)

Anonym om (27 september):

Hejsan Alicia!
Vem är Elof?
Synd det dära med Beauty :( Och vad kul med dvärghamstrar. Ska du ha 2 honor? Vad ska dom heta :D

Kramar från Alexandra :)

Svar: Hejhej! Elof var en mörkbrun b-ponny som stod på ridskolan som var mycket gillad av många elever. En väldigt pigg ponny!
Beauty är på bättrningsvägen! Hon födde troligen ut ungarna och åt upp dem men att hon fick livmoderinflammation som botades med hjälp av medicinen :D Så hon kommer troligen överleva!


Ja ska bli så roligt med dvärghamstrar! Ja jag tror det blir två honor, fast spelar inte så stor roll. Står på kölistan på honor. har inte funderat på namn faktikst! Men vill ha två namn som hör ihop, om ni fattar.

Kanske:

Piff och Puff

Yin och yang


Har någon något mer förslag så skicka gärna en kommentar... Vill ha lite speciella och roliga namn :p


(30 september)

Har fortfarande ont i axeln och har ett märke sen i lördags när Olle tog ner mig på marken :(
Alltså jag är så duktig på självförsvar! Ni ska bara veta, jag bah shing zhang ajjaaa! Fast idag så gjorde jag illa mitt knä när jag shing zhangade med Olle och så svullnade mitt knä upp och det gjorde ont att gå i supertajta jeans! :(

Dessa jeans hade jag idag.

Erica har haft min mobil typ hela dagen för hons pelar word feud på den. Hon addar också en massa random personer så jag spelar mot typ 25 pers just nu :O Hade ju matte prov idag, erica blev klar tidigare och gick ut ur klassrummet med min mobil och tog foto på oskar N utan mössa eller keps! :O Helt galet...


Har natuligt hår idag, eller jag fönade det så halvlockigt bara. Så duktig jag är! Guldstjärnan går till mig idag :D


Jaja... Dags att dra sig mot stallet snart då.


(30 september)

Har nu skrivit klart min svenska berättelse om 11/9 2001. Slutar om typ 20 minuter, så kan roa mig med att blogga lite grann :) Är alltså i skolan.
Erica skriver som en galning på datorn. Hon är väldigt inne i sitt arbete.  Hon drar med fingret över tangentbordet för skojs skull, hon är inte koncentrerad längre. Hon lyssnade på vad Jenny sa till Linn om prao.
Nu ska jag läsa en bok! Bye

Erica är väldigt cool, hon är megacool faktiskt. Jag avundar henne till 1000 PS nu börjar jag tänka på matteprovet. Då stod det att man ska räkna ut vanlig 10 upphöjt till 3 (SVAR = 1000)


(30 september)

Ponny cups träning igen nästa söndag om 9 dagar alltså :) Undra vilken häst so m man får... Suck, våra ponny cups matcher är jätte sega i år. Det är inte en enda i oktober! Istället så är det i december och sen november när man fryser häcken av sig och rider som en kratta pga av det. Brr.


(29 september)

Har uppfunnit väldigt praktiska inlägg i bh:n som både gör så att brösten ser större ut OCH värmer de. Guldhamstrar, de kostar 200 kronor styck och det bästa är att de växer och blir större!

Eller varför inte bara ha de som en skojig lösmage?

Har du alltid avundas Pippi långstrump som har en apa på axeln? Varför inte få pippi avundsjuk och ha en ekorre liknande hamster på axeln bara?

Har även designat en pälströja. Mycket fin.


Levande nallebjörn
Har en alien hamster också till salu





Fin flicka.

Modellen till bilderna är självaste Eternity som just nu biter hål i mina byxor!! AAH
har lite fler skojiga bilder på oss






Världens gosigaste lilla ekorre hamster apa :)



(29 december)

Har nu pluggat i 1,5 timme. På slutet så kunde jag inte koncentrera mig, kunde inte ens läsa siffror! Så bestämde mig för att avsluta och berömma mig själv med en bit mörk choklad med salt smak :)


Jag kör nu word feud med en massa olika personer som jag känner, och några som jag känner. Exempel min so lärare Jonas :)


(29 september)

Satte ut kontroller som jag skulle i morse. Hade en rätt vanlig dag i skolan :)
Efter skolan bestämde jag mig verkligen för att städa rummet. Tog 1-1,5 timme att göra. Förståeligt tycker jag då jag inte har städat mitt rum på en månad!! Tvättade även lite tvätt. Duktig flicka jag är!

Sen cyklade jag till Erica och var med henne en stund innan hon skulle träna.
Nu ska jag snart plugga matte, tänker göra klart röda kursen (den svåra som behövs om man satsar på vg-mvg) och göra b-delen när det är matte prov imorgon också. Man får göra den på måndag, men komemr säkert glömt hälften över helgen. Lika bra att ta allt i ett!

Sen plugga lite spanish.

Erica och några andra i min klass geekar typ The Sims på fb. Så erica och jag testade att spela riktiga the sims, hehe. Men det är så kul att använda alla möjliga fusk, vi gjorde en kille med barn så han födde en flicka någon minut senare som sedan en minut var 9 år xD Och döda brevbäraren med flugor... Mohahhahahah!


(29 september)


Hade tröttnat på att äta frukost ur en skål, så kokade lite ägg och skivade det och hade det på macken med smör och pytte lite kaviar. Och .
Sånt här behöver jag egentligen inte skriva för ingen bryr sig, men är man lite trötter så är man.

Idag ska det pluggas inför matte prov och spanska läxförhör!


(28 september)

Sämst jag var på att blogga idag, men tänker inte ursäkta mig. Ibland blir det såhär :)
Var hemma hos Erica en stund efter maten och hade kul.

Har börjat få finnar i ansiktet! :O Så jag har börjat gnugga extra mycket med finntvålen, det gjorde susen. Finnarna är nästan borta nu :) Jag älskar min finntvål, jag älskar min finntvål! Yippie yippie yey.

Den är rosa orange på färgen, ser inte ut som på bilden.
haha märker att jags kriver lite konstiga grejer, är inte helt klar i huvudet. Ska nu sova... Hamstrarna har fått sin röra för dagen.


(18 september)

Blablablabla skoldag.
På idrotten så skulle jag sätta ut kontroller för fyr-femmorna. Jag ville vara med min braiga killkompis Alexander Palmér, han är faktikst aschysst och det är bra, han har tjej. Så braig kompis!
Pontus bestämde att jag skulle sätta ut 3 kontroller med Anton i B. Vi satte ut de tre kontrollerna och råkade visst komma 25 minuter försent... I alla fall så var jag snäll och tog på mig ett extra uppdrag, jag ska imorgon påväg till skolan sätta upp två kontroller. Han ville inte att vi skulle sätta upp dem idag eftersom han trodde att de skulle bli nerslitna, så imorn så ska jag sätta ut dem ensam. Lite plus poäng i kanten där kanske ;)


Eftersom skolan så följde jag med Erica hem för att plugga, tog fel mapp så jag pluggade inte utan bara Erica, jag spelade wordfeud istället :D

Gammal bild.

Nu ska jag hem till Ericis igen och skojsa, tror jag...


(27 september)

Idag när jag kom hem från skolan så satt linnea min lillasyster med Mathias vid datorn. De höll på med en bloggdesign åt Mathias. Kan vara lite schysst mot Mathias och länka till hans blogg: http://mathiasq.blogg.se Lite fjortisvarning, men det är väl alla som 13 åringar :)
Undra om jag vågar skriva detta utan att det tolkas fel, men tror han kommer bli snygg som vuxen. Jag är inte intresserad av en kille som är yngre än mig om ni nu tror det. Men vissa små killar kan man se kommer bli snygga som vuxna. Vi får se om jag har rätt eller fel sen då...

har ingen passande bild...


Tredje hästen, Dingo (27 september)

Dingo
Dingo är rätt snäll i spiltan, han kan se lite arg ut men är inte elak.
Han är rolig i dressyr, lite svår men när han går rätt är han sjukt fin!

Vendela på Dingo för ett tag sen
Han är svår i dressyren, men har egen motor som är bra. han kan bli lite springig i galoppen men är fin.
Jag kan inte rida honom i hoppning. Har gjort det väldigt många gånger men får inte till det... Han blir så lång och pigg. Han har rätt ofta ful hoppteknik xD Han flyter åt vänster på hinderna och blir för pigg. Men han kan oxå vara skitgrym på hoppning. Han har ju bjudning... Men han är stark.


(27 september)

Beauty skulle fått ungar i fredags men fick inga, hon har troligen kvar ungar i magen och om hon inte opereras så kommer hon dö. Operationen kommer kosta 3500 och det är inte säkert att hon klarar sig. Det är ju inte jag som äger henne, men ägaren har inte 3500 kr och jag förstår, skulle heller inte opererat. Men finaste lilla Beauty, min fina älskling. Hon får inte dö...

Det är en sorgensdag idag, Elof avlivades oxå idag. R.I.P.

Nä nu får det vara slut med deppatkakor här, bäst att ta ett bad och läsa något och bli på bättre humör. Har ju mina 3 älsklingshamstrar och 2 dvärgisar påväg :)


(27 september)

De första två timmarna spenderades av att lyssna på en tjej från RFSU. Det mesta som hon sa visste jag redan, mend et var bättre än vanliga ektioner. På slutet fick vi kondomer med olika smaker på, hehe.
Idag gjorde jag illa armen, Jocke puttade Rickard som ramlade på mig så jag flög bakåt och slog i armbågen i fönsterbrädanskant. Gjorde verkligen skitont!  Nästan så man började gråta, fast det gjorde jag inte :)

Och då gör det ont!
Sen efter skola följde jag med Erica hem och var skitsur över en grej. Sen åkte jag till skolan med Erica igen för att möta upp Oskar och fråga en grej, grejen som jag var skitsur hade inte hänt, så glad är jag igen.
Nu har jag lagat chili con carne,


(27 september)

Erasmus.

Erasmus tycker jag är skitläskig i spiltan, i alla fall när han är mat. Ibland är han snäll och ibland så sparkas han riktigt rejält, svårt att känna av när han är snäll eller dum...

Erasmus är inte en jätte svår häst i dressyr, men han är heller inte världens enklaste. Jag tycker han är fin och duktig i dressyren, kan bli en aning seg men oftast så har han ett rätt bra tempo.

Jag tycker han är väldigt rolig i hoppning, nu för tiden så bjuder han på mot hindrerna och när han hoppar så lyfter han alltid ordentligt och hoppar rätt stort. Han kan vara lite osäker om det är lite "högre" hinder, då krävs det att man är säker själv. Han är duktig i hoppning med ryttare som känner honom och som inte själva är osäkra. Han kan ibland bli väldigt envis och vara jobbig i hoppning...


(26 september)

Nu är Tarantino såld, har på 3 dagar tjänat ihop 650 spenn, yeeah ;)

Saknar dem faktikst lite...

Imorgon ska RFSU komma till skolan och prata. Så i flera timmar så ska vi lyssna på när de pratar om sex. Blir skönt att slippa arbeta xD Och på onsdag ska jag sätta upp orienteringskontroller för fyr-femmorna och vara funktionär på torsdag tror jag.



Nu ska jag pluggish lite spanish
Jag vet inte vad det är, men många i min klass pratar med ord som slutar på "is" Hehe, särsilt på namn. Ericis :)


(26 september)

Vanlig skoldag idag, på rasten gick vi till fotbollsplanen och försökte övertala några killar i femman att vi också får vara med och spela med dem. Det slutade med att en kille sparkade Ida hårt på smalbenet och de kastade hårt en boll på mig.. Livsfarliga varelser det dära ja...

När jag kom hem så mosade jag ihop potatis, makaroner, ärtor, harico verts, morot, vetegroddar, rapsolja och blomkål och åt. Haha nää, lite mums mums för hamstrarna bara :)

galet gott! Nä men det är rena pannkakorna för hamstrarna.


(26 september)

Skriv ditt namn: Alicia
Utan vokaler: lc
Med armbågarna!: alicia
Slå huvudet mot tangentbordet: q,lkjc ikaz<
Bäst man är!

Kan beskrviva första hästen, Picco:


Picco var jag förut skötare på i 4 år. Han kan vara lite dum i spiltan, men alltid med glimten i ögat. Fast han kan bitas hårt, men jag tycker han är rätt charmig i spiltan.

Picco är rätt svår i dressyren, fast ändå rolig. En häst som inte låter sig sågas ner i form. Man måste ta rätt hårt i honom men man får absolut inte glömma att lätta av! Det är superviktigt på honom.
I hoppningen kan han bli väldigt stark och pigg, men hoppning är hans grej. han har tävlat i allsvenskan och är duktig. han kan vara lite slapp i benen ibland och riva, men han har för det mesta en fin hoppteknik. En rolig häst i hoppning :)


(26 september)

Min nya frukost är bara helt bäst, och god. Den består av cheerios, bananbitar, russin och mjölk!

Supergott!

Kommer väl äta denna frukost ett par dag innan jag tröttnat. Tröttnar så snabbt på frukostar...


(26 september)

Måndag igen, för 38:onde gången detta år.
Att vi stått ut!
Nä måndagar i skolan är rätt chill, inte jobbiga lektioner och mycket rast.



Vi hade bra roligt i början av åttan.


(25 september)

Har varit ute med hundarna i mörkret. Hittade ett gammalt träd som jag spikade upp plankor på för några år sedan 8en början till träkoja), jag klättrade upp i trädet och det var mysigt att sitta där helt ensam och titta ut på den mörka skogen. Sen kom det en gubbe såg jag på långt håll! Då hoppade jag ner och sprang hem..

Kan härma min lillasyster lite och beskriva en häst i varje inlägg under några dagar:
1. Picco
2. Erasmus
3. Dingo
6. Minty
7. Daisy
8. Globus
9. Skrållan
10. Chiko
11. Lady
12. Snowberry
13. Oliv
14. Ruudi

Går inte att ladda upp bilder. Så hejdå


(25 september)

Kan svara på en till sån här:
Jag har:
En egen häst:
Min familj och jag har en häst ja.

En foderhäst: Nej

En medryttarhäst: Har vart medryttare på Karenina och Nonni.


En sköthäst: Om jag inte blivit struken, Spot

Ridit barbacka: Jappsi

Ridit utan stigbyglar: Ja
Ramlat av en häst/ponny: Jag har ramlat av 9 gånger.



Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr?
Svårt val, men jag tror jag säger hoppning för jag känner mig bättre på det. Men dressyr är en viktig del i hoppningen och är väldigt kul det med.

Rida ut två eller i grupp? Jarå ;)

Gymkhana eller en hopplektion? Aldrig ridit gymkhana, det verkar kul. Men säger hopplektion :)

A/B ponny eller C/D ponny? C/D ponny
En häst som är 153 cm eller 165 cm? 165, man kan inte ha en häst som nästan är ponny
. MH är 165 cm hög :)
 

En häst som är 160 cm eller 170 cm?
170 :) 


(25 september)

Bärbara datorn har fått fnatt och tangentbordet fungerar inte. Så bloggar en snabbis på datorn i hallen.
Endast Tarantino kvar nu av ungarna, han flyttar imorn.

Den 5 oktober föds dvärghamstrarna :D

Det bästa med att ha en storasyster är att man ärver kläder. Hon köpte en jacka förra året och köpte en ny jacka för några veckor sedan, får nu hennes gamla. Den är vit och har en inner och en ytterjacka som går att ta isär.

hittade ingen bild på den på internet så lägger bara upp en bild på en vit vinterjacka.

Har träningsvärk från igår. Har två idér på vart jag kan ha fått träninsgvärk ifrån. 1. Jag hade förberedande på Ruudi igår. Men såå mycket ansträngde jag inte mina muskler tror jag så antingen nummer 2. Jag spelade fotboll. Ja fotboll var det nog..
Tittade idag på ett program på tv om Body builders. De ser ju onaturliga ut, så äckliga...


Nu tänker ni säkert. photo shopat. Tro mig, det finns människor som ser ut sådär. Åååh magrutor! Haha nä överdrivet...


(25 september)

Aj, har ett blåmärke som gör fett ont på axeln efter igår när vi körde fotboll, jag offrade mig verkligen! Nä faktiskt så blev jag nertagen av Olle och landade på axeln, ajaj.
Pysen är så konstiog, han älskar hundmat! Visste ni att han kan sitt eget namn och han kan sitta vackert?


(25 september)

När jag kom hem till Erica idag så busade vi och skrämde Jennifer och Therese när de kom. Vi satt i bilen och vi är mästerksrämmarna!
Sen mötte vi Ida och gick på en luten promenad. Sen hem till Erica och äta lite snacks... det är ju ändå lördag ;)

Sen gick vi till fotbollsplanen för att möta upp några killar. Vi spelade fotboll och jag måste säga att jag var grym! haha, nä eller jag vet inte. Sen kom det ett par 95:or som vi spelade emot, jag var typ till naveln på dem, de var väldigt långa! Men det var kul. Kul kväll :)
Hade tänkt sova hos Erica, men vi var så många så jag orkade inte. Cyklade då hem och kom nyss hem :)


824 september)

Nu drar jag hem till Erica som har FF, hehe. Ida och Jennifer kommer också vara där. Blir nog mysigt :)

Har på mig lite mascara och eyliner. Inget speciellt.
Blir mysigt med lite tjejkväll :)


(24 september)

Idag red jag ju som sagt ruudi på förberedande. Han är ju väldigt mycket bebis, han är väl bara 4 år eller något? Knappt inriden. Sist jag red honom kunde han inte galoppskänkeln, den kunde han lite bättre idag. Måste säga att jag är nöjd i och med att han är unghäst.
Han flyter ju utåt väldigt mycket när man svänger (han är lite dålig på att svänga), så man måste börja svänga som en omhoppningssväng för att komma rätt. Han hade idag ganska mycket framåtbjudning mot de upphöjda bommarna. Claudia sa att detta kommer bli en duktig hopphäst i framtiden.

Men han var väldigt duktig idag och jag red också bra ibland, ibland blev jag lite virrig och blir lite stressad. Men det är bara något att träna på.
Mamma tyckte jag red bra idag.
Jag red ingen dressyr idag. Nästa vecka så ska jag inte ha Ruudi då han inte går med på hoppning. Picco gick inte med, så gissar på att jag får honom. :)


Jag vill gärna ha Picco nästa vecka. Hoppas, hoppas


(24 september)

Idag flyttade Zinfandel. Lite fler bilder:

Zinfandel har fastnat i ett spindelnät, mamma kommer till undsättning!

Skogsmusen Shiraz har fulla kindpåsar

tarantino

Tarantino sjunger







Finaste Tarantino

Eternity

"Lite lågt i tak här eller?"


Stora tjejen

Amarone. "Snääälla, kan någon hjälpa mig upp?"

"Jag kan nääästan nudda taket med min nos"

Hon är så söt lilla Amarone

ja vi fattar, du är söt Amarone ;)

Amarone är ingen hamster, hon är en svartbjörn :)

Sötnos

Eternity är för söt


Hehe, jag gillar att man ser Zinfandel i bakrunden.

"Ska vi leka kurragömma?"

"är du här Zinfandel?"

Det var bara tarantino där.

"vart kan Zinfandel vara?"

"Måste..Nå..Upp..Dit..!"

Springa två i ett hjul, jo det går väl...


Världens finaste tjej. Min nallebjörn som är så social så det inte är sant. Hon älskar att klättra upp på min axel helt själv och sitta där. Hon kan sitta en halvtimme och typ sova under min haka framför tv:n. Skulle inte kunnat hitta en finare och bättre guldhamster än henne <3

Stoora steg!

Zinfandel

Snövit

Naw, så gullig hon är


Morgon trött


"Jag trodde jag hade varnat dig med att väcka mig... RAAWR!"

Mor och son, så söta tsm

Man kan se att Eternity önskar bort sina ungar ..

Shiraz

Shiraz. Det var sista bilden.


(24 september)

Är inte detta något av de sötaste hamstrarna som finns?

Min nallebjörn :)
Hennes dotter är också rätt söt

Nu ska jag till stallet och ha förberedande hoppning på Ruudi.


(24 september)

Snor denna från en annan blogg:

Hur högt har du hoppat? 90 cm
Vad är de högsta du hoppat med A ponny?
20 cm kanske, på Annikas lilla A-ponny Pontus över ett dike xD
Hur högt har du har du hoppat med B ponny? 80 cm med Spot
 
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny?
80-85 med Picco

Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? Vet inte riktigt.

Vad är de högsta du hoppat med häst? 60 cm med MH ute i skogen
Vad är de högsta du hoppat barbacka? Har inte hoppat barbacka.
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? 75 med Picco på en träning.

Vilken?
Vilken häst är roligast att hoppa?
Måste ärligt tala säga Erasmus typ ;)

Vilken häst är lättast att hoppa? Ingen häst är lätt att hoppa. Men Spot hoppade hade alltid ett bra tempo typ och hoppade allt under 75 cm.
Vilken häst är svårast att hoppa? Har inte hoppat alla, men jag tycker Snow Berry ser väldigt svårhoppad ut. 
Vilken häst är piggast i dressyr?
Jag vet inte, så galet pigga mellanponnyer har vi inte. När jag red Elof när jag var mindre tyckte jag han var superpigg så typ han då.
Viken häst är piggast i hoppning? Dingo.

Vilken häst är latast i dressyr? om man menar segast så är det Globus, men han är inte lat på att sättas i arbete. Han är väldigt arbetsvillig faktiskt, han har bara inte mycket energi i sig. En häst som är lat för att inte gå i arbete är väl typ Minty, haha nä ingen aning. 
Vilken häst är latast i hoppning?
Där måste jag säga Globus..
Vilken är den bästa hästen i hoppning? Picco :D

Vilken häst är den bästa i dressyr? Dingo

Ramlat av en häst/ponny: Ja, a lot of times...
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: Nej, men Kontuz blev rodeohäst mitt i en hoppbana och han kastade av mig så jag bröt armen.
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: mmm..
Gått omkull med en häst: Turligt nog nej
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: aah. Nä
Brutit någonting i samband med du har trillat av en häst/ponny : Ja på Kontuz...
Ridit ut barbacka: Ja mina underbara uteritter på Karenina i slutet var obeskrivligt underbara. 
Ridit ut ensam:
Haha, jaa. Många gånger.
Tävlat hoppning: Ja.

Tävlat dressyr: Ja.


Var en hamsterköpare som hämtade hem Zinfandel nyss. Sötnosen :*



(23 september)

När jag blev vän med Erica var hon liiiivrädd för katter! Hon vågade inte klappa dem. Vet inte vad som har hänt, men hon har nu blivit vän med kissen Pysen :) Men det förstås, Pysen är ju helt underbar :)





Är de inte underbara tsm?



Tittar just nu på en film vid namn. Resan mot världens mittpunkt. Det är en äventyrsfilm, haha jag älskar äventyrsfilmer!

Lite småtöntig, men underhållande :)


(23 september)

Idag red jag My hamilton på småponny lektionen, de hade förberedande hoppning.
Han var piggare än sist när jag red honom på förberedande hoppning. Ibland så höll jag lite hårt i handen så han rev bommarna, men jag tycker han är supersvår jämfört med små mellanponnyer.
Sen på slutet när jag travade av honom var han jättefin :) Jag skulle nog säga att det gick helt okej idag.


Imorn är det ridning och Maria och Claudia har beslutat att jag ska få Ruudi :O Betyder alltså att jag ska hoppa honom nästa vecka. Men han är väl rätt rolig men konstig att rida.


Ska nog bada snart och läsa ut min bok


(23 september)

Imorse hade jag lite tid över. Då satte jag lite snabbt ihop 3 gamla videos när jag hoppar tre hästar. Först hoppar jag Skrållan för ett år sedan på stilhoppning, kom tvåa. Sen hoppade jag Dingo på en ponny cupsmatch, fast det blev lite fel på den videon ser jag nu i efterhand. en hoppar jag Hell för typ två år sedan på en klubbtävling, trpkigt nog så kastade han sig undan för ett solhinder.


(23 september)

Idag var det ju orienteringsdag. Ida ska ju operera tån så hon orienterade inte idag, så jag körde ensam.
Fick en lite dålig start eftersom jag inte hittade 3 kontroller. Men sen flöt det på och jag tog alla andra, men tolvan och sexton var tråkigt nog nerslitna. 15 hade ingen klämma så jag fotade den.


Jag tog 20 stycken av 24. Helt okej eftersom jag var ensam. Eller på slutet sprang jag lite med Alex och Damian.

Efter orienteringen följde jag med när Eleni hämtade sin polle Windy. Blev lite förvånad när hon bara satt upp och red iväg, hehhe busunge :)




Kärlek <3

Erica var livrädd för hästarna

Zoya






Läskiga kossor

kolla vilken mördarblick hon ger mig!!


Lite sötful dära



haha, jag ser ju superkort ut där! Och liten. Men jag är fakitkst rätt lång nu... 164 cm :D

Elenis häst var populär, alla ville klappa henne



erica och jag har nyss ätit makaroner med ketchup. Vi är helt slut...
Erica ligger vid tv med Pysen, hon är inte katträdd längre. Kan lägga upp bilder sen.


(23 september)

Ni ska bara veta hur skönt det var att vakna upp halv tio på en fredag och man vet att man har orientering en hel dag i fint väder! Och man är helt ensam i huset  så man kan dunka hög musik och sen så ska man till stallet och rida :D
På orientering satsar jag på att få alla kontroller. Men kan bli nöjd om jag tar alla förutom två.


Puss och hej!


(22 september)

Kan lära er lite spaniiish om vi vill:

Jag vill ha en glass - Quiero un helado
Jag är lång - Soy alto/alta
Jag ser en vit katt - Veo un gato blanco
Jag har två vänner som heter Erica och Ida - Tengo dos amigos se llama Erica y Ida.

Nu kan alla spanska, kul va? ;)

Kan visa lite någorlunda gamla bilder:

En gång gjorde jag en hemmagjord ansiktsmask av typ avokado, citron och något mer.


Ser inte så trevligt ut.

Jag var Catwomen en gång på USgalan 2010

Jag skulle egtnligen gått på spökrundan. Men samma dag så fick jag vara spöke istället... ser jag inte läääskig ut ?


tycker sanne och fanny ser ut som labradorer på bilderna xD

Bröddeg

Buffén som vi gjorde i hemkunskapen

Har tadition att spela på bingolotto dagen innan julafton

Hamstrarnas julgran

Så såg mina ngalar ut den 17 oktober 2009

Så såg jag ut nyårsafton 2008

Älsklingen och jag 2009.

Ella när jag precis köpt henne för över ett år sedan.

Julafton bilden
Nu ska hamstrarna få mat. Gonatt!


(22 september)

Imorgon är det orienteringsdag och jag ska vara i alby 11:15. Så blir sovmorgon för mig imorn! ;)

Tittar just nu på en lite konstig film vid namn "Step Brothers". Lite småtöntig men enkel att titta på :)

Har suttit med alla hamstrarna vid tv och myst med dem. Alla hade eld i baken och ville inte vara stilla förutom Shiraz.

Och finaste Eternity. Hon bara satt och myste av att bli kliad på ryggen :)


(22 september)

Har ätit en äckel scnitsel med potatis från finuds eller något, frysmat. Uäääw vad äckligt det var... Tur att någon uppfunnit efterätten! Äter nu sockerkaka :D

Tittar på tv när "kändisar" hoppaslängdhopp och andra fridrottsgrejer. Inte en enda har slagit mitt rekord och det är licksom vuxna! Jag har hoppat 4,20 och de hoppar mellan 3-4 meter.



(22 september)

Jävla fucking skit. Är tredje gången jag skriver detta inlägg. När jag skriver länge står det att sidan inte hittas längre...

Igår tappade jag min mobil på asfaltet så glaset sprack! Haha, har haft mobilen i en månad. Jag är inte längre den ordentliga flicka som jag förut var...


Min kääära mobil! Fast den fungerar ju som vanligt :)

Jag har flera gånger sparat ut från lugg. Men har typ ändå lugg då eftersom jag har så mycket babylugg....
Såhär ska det se ut:

Man ska inte ha såhär mycket babylugg:


Bläääääääääää.

Glömde bort att en familj skulle titta på hamster hos mig idag. Så när det plingade i dörren fick jag panik! Fast det gick bra :) Det var Shiraz ägare.



(22 september)

Hola!
Idag såg vi en film om sexualkunskap i NO:n. Det var en ganska ny film, den var tecknad. Den var ganska underhållande och kul :)




Kuligt!
Sen var något som hette "framtidståget" i vår skola och pratade om gymnasievalet. Olika jobb som finns och vad det behlvs för utbildning för det. Är mest inne på att bli forskare då det verkar så kul, verkar exakt som min grej. Men det är ganska lång utbildning för låg lön, så vet inte riktigt.

Lite andra bilder som jag tdagit idag:

Sebastian och Andre

Jag

Erica och ida

Ida


Alexander och Oskar

Närbild på andre...........

Hadetbraidag


(22 september)

Bestämde mig för att ha lockigt hår i skolan idag. Sen bestämde jag mig för att inte ha det... Men mitt hår ser så tovigt ut när det är lockigt.

Slumpad bild. Om 8 minuter börjar minf örsta lektion. Bye!


(21 september)

Anonym :P om (21 september):

Hej!
Jag vill bara säga att du är VÄÄÄLDIGT lyckligt lottad att få ha en hamsteruppfödning (eller behåller du ungarna?) det verkar iaf som du har en hamster uppfödning!
jag älskar guldhamstrar!! :D
Svar: Hehe, det var inte meningen att jag skulle börja med en hel uppfldning. Började litet och allt blev stööörre och större... Nä jag behåller inte lla ungarna, då skulle jag haft en massa burar i och med att lagen säger 1 guldhamster, 1 bur. Men har inte tid men hamsterungar just nu, trodde inte nian skulle innebära såhääääääär mycket plugg! Älskar också guldhamstrar :)


Fixade och trixade lite med en hamsterhage som jag fick i födelsedags present av mamma. den är av stålpinnar. Mina hamstrar kan klättra över den om de får ett fast grepp om stålpinnarna, då häver de sig över. Så kolla så smart jag är!



En säker hamsterhage! Blir nog mest Ella som får springa omkring i den.

Eftersom jag orienterade i regnet idag ch glömt borsta håret efter så vet nog några vad som händer med mitt hår... Det blir lockigt! Pappa trodde jag hade lockat håret.


Kul va? ;)

Nu har jags krivit klart SO:n. Gör NO:N imorn.


(21 september)

Lite bilder på bebisarna:

Hamstertjusare det är jag det, lalalalalalaaaa..

Zinfandel ger mig en mördarblick. "Våga inte väcka mig igen!"

"RAAAWR!"

Tarantino





"åååh, vilken halsont jag har!"

"Ånej ånej, du är helt tondöv. Du kommer inte vidare till sluaudition."

Amarone lipar!

"ååh, det är så jobbigt att stretcha i splitt!"

Sötnos



Sista bilden på Amarone

Sötnosen Zinfandel.

Ni ska veta att det är otroligt svårt att fota en nästan vit hamster med vit bakrund med min kamera...

Strechar

Zinfandel har en hemlighet som ingen annan vet..

Sweet, sweet Zinfandel

Sötnosen!!

"Matte, jag har fått upp ett spår!"


Zinfandel minen


Skogsmusen Shiraz

Han är så lik en skogsmus tycker jag, i alla fall i verkligheten. han är übersöt!


Shiraz smider onda planer...


Måste säga att för att ha en pappa som är creme och en mamma som inte är så mörk umb så blev han faktiskt förvånande mörk. trodde han skulle bli mycket ljusare :)

Sötnosen!


(21 september)

Måste bli mer positiv och snällare mot mig själv. Jag måste kunna berömma mig själv bättre. Det är ju egentligen töntigt att man inte kan våga skriva i bloggen. Idag red jag bra. Men man skriver allt för ofta, idag red jag dåligt.
Tänker från och med nu skriva det jag tänker och känner, tycker jag att jag red bra skriver jag det.

På träningen när jag red Erasmus tyckte jag att jag red bra. Dock så måste jag säga att det hjälpte en hel del att jag hoppat honom många gånger tidigare.


(21 september)

Kan lägga upp några foton som Cassandra lagt upp på facebook från igår när det var skolfoto.

Mina två lärare åt vänster.

Emelie och Kimberley

Emma och Cassandra

Cassandra

Min klass och några från Friends

Sexorna

Cassandra och Jennifer. Jenny min lärare i bakrunden.

Ledningen fotar sig.

Erica och jag


Erica, jag i bakrunden.



Eleni och ida

Herman

Eleni


Jag är nere till vänster.


(21 september)

Regnig dag idag som flöt på i lagom takt.
Tog några foton med de bärara datorerna i skolan på The Lol Cam.




Ni ska bara veta hur blöt jag var efter orienteringen... Mina strumpor var genomblöta, fanns inte en enda torr fläck. Usch!


(21 september)

Har precis duschat, känns rätt bra att duscha på morgonen. Blir en liten kick, man vaknar till.

Idag hade ja tänkt pyssla med lite saker åt hamstrarna. Ska försöka säkra på en hamsterhage så jag har två. Hinner inte riktigt med 7 hamstrar varje dag.

Fick reda på att SO:n ska vara på två a4 på datorn! Har alltså bara skrivit hälften.. Shit, har inte fler tankar kring våld ju :O

På fredag har jag orienteringsdag. Mitt mål är att ta alla kontroller, men spelar ingen roll om jag vinner eller ej. Lite synd är det att orienteringen är slut på fredag sen, orientering som är så kul :D Men jag ska sätta ut kontroller åt 4-5 på onsdag nästa vecka och vara funktionär.


(20 september)

S¨tuktig jag är på att plugga. Jobbade en timme med so analysen. Sen en timme med bilden. Vi ska göra en bildserie. Men jag kom inte på något och det blev bara en snabb grej. Jag ritar verkligen, verkligen inte bra. Man får skratta :)

Tur att man knappt ser något.
Ska göra engelska glosorna nu. Föresten, Tom har kommit hem nu. Han såg lite annorlunda ut. Men han är min gosse :)


(20 september)

Har skrivit ett helt a4 på datorn om Våld nu för skojs skull. Haha, skulle inte tro det. Nä men man ska göra det i SO :) En analys om våld.


En del av vad jag skrev.

Hoppas på MVG. Men tror att jag får VG.


(20 september)

Idag hade jag klassfoto, poträttfoto, friends foto och spexfoto. Shiiit vad fotad man blivit idag!
Men måste säga att jag är nöjd. Hade en ganska bra "utseende" dag idag. Allt var inte emot mig.

Sklfotot gick bra och när jag tog poträtt foto kom tyo hela friends in och skolledningen och tittade på mig när jag fotades, pinsamt, pinsamt!
Sen tog det en miljon år innan friends fotot. Efter det foto fick jag kasta mig in på toan och ta på mig spexfoto kläderna och springa till kameran typ. Alla hade ju fixat sig när vi hade friendsfoto och var redo. Men jag kom med på fotot i alla fall som tur var.
Fotona blev säkert bra :)

Efter så satt jag en stund utanför klassrummetmed Erica, Jennifer, Sam och Oskar N. Sen märkte jag att jag glömt min nyckel i gympasalen och fick springa dit och så var skolan låste sen så fick springa omkring till några dörrar innan jag kom in igen för att ta min väska och sånt.


(20 september)

Zzzz...
Gonatt .Eller oj det var visst morgon... Känns som jag ska gå lägga mig.

Idag har jag no prov i sexualkunskap. Har skolfoto idag också. Tredje gången gillt?

Vendela och jag i vintras

Missar spanskan eftersom jag har skolfoto idag. Wiiiiho!


(19 september)

Linnea som gick i min klass 1-3 som jag inte haft kontakt med på flera år, hon skrev i min logg för ett tag sen. Hon skrev att hon hade min hamster Tom på sitt skrivbord och fotade.

Jag blev lite sådär.. Whaaat? Vad gör min hamster hemma hos henne?
Sen tittade jag på vad hon hette i efternamn och såg att det var samma efternamn som musuppfödaren kent hette, han skulle transportera Tom från eskilstuna från Liselott som lånat honom. Han är pappa till Linnea. Vad världen är liten ;)


(19 september)

Jag fattar det inte. Varför är alla så förälskade i Andr'e Zuniga (hur det nu stavas) ? Jovisst han ser helt okej ut och sjunger okej och samma sak med gitarr. Antar att det är vad som krävs för att bli tjej idol :)


Upsi, imorn är det skolfoto. har inte fixat något än... Har cokså no prov imorn. Men jag är lite förälskad, lilla Zinfandel ligger och sover i min famn :)


(19 september)

Var en skön dag i skolan idag. Vi har ju lång lunchrast och jag satt bara och tog det lugnt och pratade om saker. På syslöjden broderade jag och pratade med Oskar och Eleni som jag brukar.
Efter skolan så gick Erica och jag hemm till henne och vi har bakat scones och ätit scones. Är poppmätt nu! Middag om en halvtimme.

Vi tänker ställa upp i Metros fototävling. Vi ska bara komma på vad vi ska fota för något... Hamstrar!

Haha, nä vi får se. Vi ska göra en lista nu.


(19 september)

För kanske ett år sen började jag få finnar. Då bad jag mamma att köpa ett finnmedel som tar bort finnar. Hon köpte clearasil.

Märkte inte stor skillnad, finnarna fortsatte dyka upp.

Sen köpte mamma för aksnke ett halvår sedan på skämt en finntvål, ingen trodde den skulle fungera. Men det gjorde den! Har typ inga finnar längre. Har jag det så försvinner dem fort när jag har finntvålen på. Den fungerar också för Linnea.
Fast glömmer man några dagar så märks det direkt... Finnarna bara ploppar upp som ogräs!


(19 september)

Okej tar tillbaka det jag skrev igår kväll att jag ville att det ska vara skola idag. Det vill jag inte alls. Jag är trött och det regnar. Mysisdags klädsel idag nu när det regnar idag kanske.
Måndagar är rätt sköna dagar i skolan. Lååång lunchrast :D

Vill riiiiida! Dressyr gärna.


Jag gillar inte att rida hamilton så mycket längre. Han har ingen respekt för mig. Han är bara seg, seg och seg när jag rider. Jag blir så förbannad på honom och kallar honom älg. Men det hjälper ju inte... Får stå ut, jag vet att jag får mycket färdigheter av att rida honom. Man rider så mycket med rumpan på honom så då rider jag bra på andra sega hästar.


(18 september)

Har nyss gjort typiska Alicia grejer. Som att ta ett bad och äta apelsin :)
Ska nu ge hamstrarna mat och gå och lägga mig. Ny dag imorn, ser fram emot skolan och träffa alla vänner :)
Kan lägga upp 3 söta hamsterbilder som jag tog idag:


tarantino

Tarantino

Shiraz

Aaa, gonatt då!


(18 september)

Idag städade jag lite i huset då det skulle komma en hamsterköpare och titta lite på sin hamster som de tingat, Zindandel.

Men jag glömde bort tiden när jag var ute med hundarna. letade efter svampar för jag tycker det är rätt kul :D Och så ringde mamma när jag var rätt långt borta och sa att de kommit! Så mamma fick visa dem upp och hamstrarna. Haha, sen pratade jag emd dem och visade allt i en halvtimme innan de åkte igen.

Såg ju några dressyr ekipage idag och jag måste säga, gud vad bra många har börjat rida! Och vissa inte... Men tänkte också på vilken stor konkurrens man får sen när jag ska tävla dressyr om alla ska rida så bra. Jag är ju bara lilla Alicia.


I hoppningen ska jag faktikst säga att jag kommer satsa! På Oliv så fick jag snabbaste tiden på dagen och Dingo med, men det var ju inte så många som red omhoppningssvängar. Jag gjorde det och jag tror det kan vara till min fördel då det var som "träning" för mig. Bara jag inte får typ Lady eller Rasmus...

Picco vet jag inte om jag vill ha. ibland är han bra på omhoppningssvängar. Ibland verkligen inte.


(18 september)

hahahahaha, hittade gamla filmen när jag på Karenina och Malin på Fighter red ett kadriljprogram i kalsvik! Haha var flera år sedan. Kommer ihåg att båda hästarna var jätte sega och jag vågade inte forma hästen eller något typ. Jag vet att jag har världens ponny skänklar... Jag red rätt ruttet.


Antingen var Karenina jätte pigg (i galoppen) eller seg. Eller så kastar hon sig undan för något... Man får se allt möjligt i filmen.
Fina stunder från filmen:





Lilla pollen som inte lever längre :( Hon blev ju utdömd eftersom hon var halt så länge.


(18 september)

Har nu varit och tittat på några som tävlade dressyr. Såg bra ut!
Ska nu titta på film eller plugga. Alla fattar nog vad jag egentligen borde göra, plugga. Men det är så tråkigt...

Slumpad bild bara.


(18 september)

Hehe, roligt sökförslag det finns om man söker på why på google.


(18 september)

Min lillasyster ska ha Minty idag och Vendela Zeb. Ska titta på dem.

Vendela och Zeb
Nu måste jag skynda mig om jag vill åka med mammsen. Har ett tidsinställt inlägg som kommer upp vid tolv.


(17 september)

Imorgon ska jag åka till stallet och titta på lite dressyr. Ska inte vara med på denna dressyr tävling utan nästa.
Ska bli kul att se vilka alla får och hur de rider på dressyrbanan :)

Min hund Zingo är bra allt konstig. Hon är totalt galen i morot! Hon föredrar morot framför vanliga hundgodisar. Hon gillar även blomkål. Är inte det väldigt konstigt? En hund ska inte gilla blomkål.


Hon har blivit otroligt tjock på sistone, så varför inte bara sluta ge vanlig hundmat och bara ge morot? ;)


(17 september)

kan fortsätta med failbilder:


Random unge i bakrunden

Båda tittar ner

My Hamilton ramlade ner i ett osynligt hål på tomten!

Stopp hästen!

Fulla kindpåsar

Helt mobbad, ensam ute i vattnet.





ner med dig!


Det är jag som stryper sanne.


Hjälp en galen människa bakom mig.





Sanne SITTER inne hos Tella :O

Min fot.


Alla var inte failbilder utan mer lite roliga bilder. Men huvudsaken är att de är underhållande :)


(17 septmeber)

Det var väl trevligt på ljusterö. Vi år god mat. Sen gick farmor jag och mamma och letade efter svamp. Men hittade inte så mycket... Men jag lärde mig en till svamp som man kan äta, trattisar :)


(17 september)

Hinner inte blogga mycket idag. Ska ju som sagt till ljusterö som är 1,5 timme bort! Tänker inte sminka mig eller något.
Tänkte säga en bra grej som hänt. Jag ska ju skaffa två dvärghamstrar från Cola och Blue Water. Nu har de äntligen parat sig efter flera veckor! Så om 18 dagar blir det bebisar :D Och jag får äntligen små dvärghamsteryngel :)

Nu har jag inga bilder på dvärghamsterungar. Så lägger upp en på Bibo. Han är ju nästan en dvärghamster... Eller ne :)

Jag hade en dvärghamster vid namn Peppar från djuraffären för några år sedan. Kommer knappt något från henne, vet att katten fick ner en tass i hennes bur och gjorde henne blind på ena ögat, sen fick hon puckelrygg på slutet men blev över 2 år iaf. Hon var rätt snäll, hon kunde naffsas ibland men inget som gjorde ont. Lilla gullehjärtat Peppar.


(16 september)

Imorgon ska jag tråkigt nog till Ljusterö för att min farfar fyller år. Inte kul. Inte kul.
Får sitta med mobilen hela dagen, läsa NO, jag har sexualkunskaps prov på tisdag (lovar att folk kommer vilja se vad jag läser och få en hjärtattack när jag visar upp bilder på kön, menstruation m.m) och vara trevlig... Funderade ett litet tag på att ta med mig en hamster som jag kan kela med. Men kom sen på att de är nattdjur...

Är lite trötter nu, gode natt alla bloggläsare! Ska nu fixa hos hamstrarna, sminka av mig och allt sånt skit.


(16 september)

En sak som jag och mamma pratade om när vi såg på idol var att jag har typ lite annorlunda smak på killar. Jag dras oftast inte till de högljudda och "populära" killarna som vet om att de är såååå snygga, de tror ofta att de är snyggare än vad de är. Jag dras gärna till de killar som är rätt tysta av sig, lite mystiska och har något litet unikt över sitt utseende.
Ofta när vi ser på film så vill jag ha den tysta killen som har väldigt stora känslor egentligen. Den snälla :)

haha fin paint bild som jag gjorde va? ;)

Mamma tror att mina pojkvänner kommer vara väldigt tysta och blyga (det tror jag med). Hehe hon tror att vi kommer sitta helt tysta i en lägenhet i framtiden :O Hon tror att jag kommer bossa lite över min pojkvän, självklart! I'm the man. Haha, nää ;)


(16 september)

Idag skulle jag haft Lady. Jag ville inte ha henne då hon är så stressig och spänd, jag tycker inte jag passar på sånna hästar. Så jag bytte med Emelie som hade Globus. Det var nog Globus som jag helst ville ha. ingen fattade typ varför, Globus är ju den där fula sega hästen.. Nänä, jag har ridit honom förut och han var då rolig.
I början pendlar han mycket med huvudet så Maria gjorde visade mig ett sätt som jag skulle hålla på, jag skulle hålla i stiglädret så handen var stadig.

Sen blev han stadig. orkar inte detaljera allt, men vi tränade på övergångar på volterna. Han var så fin! Han gick i en stadig form hela tiden, även i övergångarna. Lite i galopp med, även om det är slitsamt nog att bara få honom att galoppera.
Han var verkligen fin! Det Maria sa att det var bra att jag höll i stiglädret i början, för på slutet så gick han ju verkligen jätte stadigt. Jag behövde knappt röra händerna och han var kvar. Hon sa oxå att han kan ju inte direkt trava på jätte stort och framåt och även vara kvar i formen, för han har det inte i sig.

Men blev på bra humör efter det. Det gick så bra så!

Måste säga att Globus är väldigt arbetsvillig. Om han bara hade haft lite mer energi i sig så skulle jag nog gärnat velat ha honom på en dressyr tävling :) Men nu har han inte det.. Så det får vara.


(16 september)

Lite bilder som jag inte rokat lägga upp från mobilen kan jag lägga upp:


Zingo sver sött

Svettig efter skoljoggen. Dags för en dusch kanske?

Erica fotade på musiken



Erica

Ha det så bra :) Just nu rider jag.


(16 september)

idag började vi med hemkunskap eftersom det är fredag. Vi gjorde cupcakes! Var väldigt lnge sedan jag åt sånna, det var 2008 när jag hälsade på släkten i USA.
Vi fick välja partners och jag var med Emma och Erica.
Har lite bilder:
 
Vi lät muffinens svalna av vid fönstrerna. precis som på filmer, då brukar alltid tanter lägga sina pajer i fönstret och så går någon förbi och tar pajen :p


Våran coola frosting som var rätt god.


de brända muffinens.




min fina dukning! Fin va? ;)


Våra cupcakes! De var jätte goda :)

Idag fick vi lite förläsning om gymnasiet. Vad vi ska välja osv. Räknade ihop v
ad jag borde ha för betygssiffror, fick ihop det till 215 poäng. Hehe jag tror inte ens jag räknade med rätt ämnen och är inte så säker vad VG och sånt ger för siffror. på ett ungefär.. Men ska försöka höja mina betyg i år i dessa ämnen:

Syslöjd: Satsar på VG.
Musik: Gärna MVG.
Svenska: MVG
Spanska: Om jag orkar, MVG
Alla so ämnen: MVG

Resten typ som förra året, alltså vg :)


(16 september)

Lite bilder på bebisarna:



Fulsöta Zinfandel :p


Shiraz





Vad tittar ni på då?

Åh mitt hår har blivit så slitet och tunt...

Vet inte riktigt vad jag ska göra. Har äntligen fått lite långt hår iaf, har alltid haft kort hår för jag kan typ inte få långt hår. Har alltid haft supertunt hår som också är slitet. Innan jag började platta det också.


(15 september)

Pluggat spanska, ett problem ut ur världen. Måste bara plugga so, no, svenska, engelska, bild och matte. Men det är lugnt. Jag kommer ändå hinna dö av stress innan dess så jag slipper göra allt det där... Det är lugnt, lassa på med mer bara.


Ska nog sova tidigt idag. Spanska prov imorn.

Har pluggat spanska nu i 1,5-2 timmar. Pluggade oxå i skolan. Och jag satsar typ på bara G ändå, kan långt ifrån allt som man ska kunna... Jag orkar bara inte. Jag kan gärna vara ett g barn i spanska... Hellre det än SV/ENG .


(15 september)

Har tittat på tv, ätit pizza framför tv:n och jag har suttit och handtränat hamsterbebisarna framför tv:n.

TV IN MY HEART!
Har tittat på scrubs, svampbob fyrkant och vänner.

Jag läste en gång i en barbie tidning som fanns i stallet... Fett kul, man kan ju typ göra en egen och sälja och tjäna pengar, mohahah :D


Oj, denna bild kom visst upp. Det är i alla fall Dubbel-Casanova på bild :)

Ha det bra!


(15 september)

Har aldrig gjort detta förut men kan lägga upp fail bilder, om jag hittar några :p

Vanilj rymde med en bebis när hon hade bebisar

Här flashar man sig


Doggie style... Nä det var perverst sagt. Min hund gillar att jucka mot saker :s




Crazy horse




Hoppas ni gillade ni mina fail bilder :)


(15 september)

Idag ska jag råplugga!
Fick veta idag på NO:n att Kondylom ( en könssjukdom, vårtor på könet) går att vaccinera sig emot. Det braiga är att om man ör vaccinerad mot livmoderhalscander så är man även vaccinerad mot kondylom! Så jag slipper äckliga vårtor mellan benen, mohahaha :D

Random bild

På lunchrasten gick jag erica, ida och jenifer till vivo och köpte riskakor :) Vi blev sugna på det efter no:n när vi sett bilder på könssjukdomar. Haha neeee, vi hade haft musik innan :)

Älskar riskakor!


(15 september)

Hann se klart på ett helt avsnitt av true Blood på morgonen. Undra om jag kanske inte går upp för tidigt?

Har träningsvärk i benen idag!
En sak som jag tänkte på när jag joggade igår var att hjärtat fasktiskt är en muskel. I muskler kan man ju få träningsvärk. Borde man inte kunna få det i hjhärtat då?
Jag har då aldrig vad jag vet haft träningsvärk i hjärtat.


(14 september)

Hej alla Lisans bloggläsare! Det är Erica som skriver just nu, för er som inte vet vem jag är kolla här. Allt där stämmer, förutom att jag nu är 15 år.

Imorse när vi åkte hem till mig för att hämta ett par joggingskor till Ida hade vi god tid på oss eftersom vår lärare sa att vi kunde åka direkt till slottet hemifrån mig. Vi behövde alltså inte åka till skolan innan, och gå med alla andra. Så jag tänkte att Alicia kunde blogga lite och tog därför random bilder.. onödigt att radera, så här kommer dom! :) haha


Den vit/lila skon längst till höger som knappt syns i bilden är den sko som Ida fick låna idag, haha


Vi har våra bilar parkerade på gräsmattan

Ne, hehe.. Vi ska asfaltera så då får bilarna stå på gräsmattan :)

Vissa kallar vårt hus för Muminhuset, efetrsom vi har ett toorn :)

Jag har bott i samma hus hela mitt liv, men aldrig haft ett garage.. Men nu så, äntligen!

Denna stol gjorde jag för några år sedan, och gav till min gammelfarmor. Men när hon gick bort för lite mer än ett år sedan fick jag tillbaka den. Hon blev 98 år gammal!

Bakade chokladbollar idag, asgooda :)




(14 september)

Nu ska Lisan sova.
Är verkligen trött!


(14 september)

Är verkligen helt slut. Funderar på att nu ta ett varmt bad och bara ligga och mysa i badet, gärna ha lite bubbel i badet också. Läsa en skön bok och värma upp kroppen.
Jag är helt slut!
Mitt hår är helt äckligt.
Det räcker med anledningar.. Har övertalat mig själv att ta ett bad nu ;)

Ska bada i havet alltså. Neee, faktiskt inte!

Lite planering för veckan:

Torsdag: Plugga matte och spanska inför provet på fredag.
Fredag: Rida My Hamilton och sedan rida lektion 17:20.
Lördag: Ska till Ljusterö för min farfar fyller 69 år!
Söndag: Vara i stallet och titta på dressyrtävlingen och var hästskötare.


(14 september)

Kan visa lite hamsterbilder på bebisarna:



Och nu lite bilder på Tempranillo:


*Ler onskefullt*







Och så min favorit. Bilder på Tarantino! Han är så lugn och låter att gå i sin egen takt.











Och så bilder på Shiraz.


Knubbisen









Alla bilder för idag.

(14 september)

När jag kom till skolan sa Ida att honglömt sina gympaskor på bussen. Jag ville att hon skulle jogga och få upp konditionen till orienteringsdagen. Så jag tänkte åka hem och hämta ett par skor som hon kunde låna. Mötte Erica på vägen och hon har bättre skor så vi åkte hem till henne och hämtade gympaskor.
Skoljoggen var hemsk. Första varvet var helt hemskt, tvingade mig att springa och inte gå. Blev enklare på andra varvet. Har ingen kondition alls..
Eftersom jag var typ den enda från nian och åttan som sprang så kom jag först i mål :p Sprang hela tiden! Var helt galet svettig efter... pinsamt.

Ser rätt trött ut ja ;)


Sen på slutet av dagen var det orientering. då sprang jag typ ytterligare 4 km...
Är verkligen totalt slut!


(14 september)

Skoljoggen, weei! Hade först bestämt mig för att inte springa. Men ångrade mig sedan. Jag måste få upp konditionen tills nästa fredag! Då är det orienteringsdag i alby.
Jag och ida är ett grymt team tsm, i sexan vann vi av alla sexor och i åttan tog vi alla kontroller och kom bland topp fem. (I sjuan körde jag med Erica). Igår körde vi orientering, men var ett år sen sist så vi var lite sega. Vi märkte också vilken usel kondition vi har...
Så ut och jogga upp konditionen nu! Bland hudnratals andra småbarn som säkert har bättre kondition är mig...

Nu åker jag till skolan och springer den där joggen. Åker sen hem och byter om :)


(14 september)

Jag hatar att väckas av väckarklockan när det är reklam på radion.. Man vill inte väckas tidigt av någon som säger att Kelloggs Albrain har blabla % fullkorn i sig m.m. ... Jag skiter i det! Jag äter inte Kelloggs Albrain ändå.. Jag kör på onyttigt vit bröd ändå :D
Fastidag gjorde linnea fattiga riddare utan anledning. Så har man smet och bröd så är det bara att visa kock-kunskaperna och göra finfina fattiga riddare!

Dags för det nu. Ses!


(13 augusti)

Jag satt i 1,5 timme uppe i hamster-rummet och läste engelska texten för hamstrarna och plugga matte länge. Jag kan koncentrera mig bra nära mina hamstrar då jag är omringad av mina sötnosar och de är inte några högljudda sötnosar direkt. Jag behöver tysnad när jag arbetar!
Jag hade Eternity lös i rummet. Dålig idé! Hon ska hela tiden klättra upp på mig som om jag är en klätterställning. Hon är precis som sin halvsyster Beauty...
Kan visa en rolig video på Beauty för några månader sedan när hon klättrar upp till min axel när jag står upp (ignorera min klädsel, hade myskläder på bara)


Efter en halvtimme så gick hon och la sig tillrätta i skåpet under handfatet :p


Believe ur b-kullen sitter i skåpet.


(13 augusti)

Red ju pollen idag på en storhästlektion. Är faktikst första gången som jag är emd på en storthäst lektion i ridhuset! Alla hästar var så stora och fyllde verkligen upp ridhuset. Vi hade i alla fall förberedande hoppning och hamilton var verkligen otroligt seg! Han kom nära bommarna hela tiden och orkade inte lyfta på benen riktigt. Fast på slutet kom han igång lite, så vi avslutade bra iaf! ;)

Nu på sista tiden har jag inte gillat att rida honom i dressyren. Jag får bara inte till det som jag vill ha det... Jag strävar efter att han lyssnar bra på hjälperna, har ett bra tempo och en hög form. Det sista är det absolut svåraste, jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Har fått till det några enstaka gånger, är bara att fortsätta kämpa!


(13 augusti)

Mis pyssling smsade migoch sa att jag kunde få rida istället för henne om jag ville idag! :D Så det ska jag. Men jag måste rida My Hamilton då eftersom Vendela är lite krasslig. Det är förberedande och det är Hamilton bra på, så det blir kul :)
Har några ovisade bilder när jag rider MH, det var från första gången som jag riktigt red honom. Jag var då 13 år, är 15 nu.


Crazy horse!

Älskar ljuset, ser ut som något ljus som Gud sänt elelr så xD

En till gammal film från förra sommaren när jag dyker med mormors hund Violett (vissa känner henne bättre genom namn Urban 2) som nu fakitkst inte lever längre :(


(13 september)

Blev inget skolfoto idag heller. Vår lärare hade tagit fel på veckan....
 Var rätt skoltrött idag .Antar att jag inte är den enda, så lägger upp en gammal video på Sofia och jag som dampar omkring som uppmuntring!
(Jag vet vi var lite konstiga då)

¨


(13 september)

På fredag ska jag rida, jag ska på släktkalas på lördag så bytte med Sanne.
Jag drömde inatt att jag skulle ha Ruudi på fredag och Sanne hade lyckats smöra in sig för Maria att rida både fredagen och lördagen! Hon skulle ha någon ny häst som hette typ Zvip eller något sånt. Det var en stor brun häst som kastade av henne sen, mohahahahaha....

Har på sista tiden ätit havregrynsgöt till furkost. Jag tänker alltid på Rasmus På Luffen när jag äter det eftersom de alltid åt gröt på barnhemmet. Känns som jag bor på ett gammalt svenskt barnhem när jag äter det, haha :p

Ska nog gå och fixa mi gröt snart så jag kan börja fixa mig inför skolfotot ;)


(12 september)

Har bestämt mig nu hur jag ska se ut på spexfotot.


In med lite kläder innanför tröjan och mammas bh med strumpor i, lite olivolja i ansiktet för att se fettig ut, kleta på med lite ketchup runt om och tryck hakan mot halsen så man får dubbelhaka. Perfekt!
Bytte tröja. Så jag har en ljus med lite tajtare. Ddet såg bättre ut. Men det passar inte till byxorna det är perfekt, man ska ha lite dålig stil på kläder.


(12 september)

Nu har mamma och jag rensat min garderob på kläder... Omg säger jag bara. jag har typ inga kläder. Har värsta klädkrisen. Har växt ut nästan allt! Och vi som inte har några pengar nu när mamma inte kommer få någon lön i 2 mån.
Kommer ju få pengar när hamsterungarna säljs, då blir det shoppa kläder. Jeans, tights, tröjor, ridtröjor, trosor och massa mer!

Nu har jag bestämt mig hur jags ak vara sminkad imorn. Inget speciellt. Lite mascara, lite eyline på sidorna bara (det är lite mode i vår skola nu), lite läppglans och om det behövs lite foundation under ögonen för att täcka mörka ringar.

Hade väldigt svårt med vad jag skulle ha för frisyr. Vill inte ha lugg för jag tycker inte om det så mycket längre... Slutade med att jag satte upp luggen bara i ett hårspänne. Är långt ifrån nöjd, men det är bäst hittils.
Har inte bestämt kläder än!


(12 september)

Cyklade ner till stallet och mockade och fixade med höpåsar. Sen tog jag in lilla hästen cokså som hade rullat sig och blivit så fördärligt lerig... Gnuggade bort leran med en massagestav i evigheter. Borstade sedan av med rotborsten och ryktade honom ett tag. Fick sen ett stort sug efter Spot, var så länge sedan jag var inne hos honom. Så jag gick till honom och ryktade honom som också var lerig. Han hade rätt mycket mat så han brydde sig inte så mycket om att jag ryktade.

Jag såg sen cokså att hans vägg var smutsig så jag tvättade den även fast han stod inne. Han brukar tycka det är rätt intressant när jag gör det när han är inne.
Sen red jag MH. Red inte så länge, skrittade mest omkring i skogen.

Sen drack han som vanligt i alla diken...


(12 september)

På söndag är första dressyr tävlingen. Mamma sa att jag skulle tävla då, fick lite panik då jag trodde jag skulle tävla på den senare. Kolalde upp det och det var som jag trodde. Pustade ut lite då.
23 oktober ska jag tävla dressyr.


Har önskat hästar på detta vis:

1. Dingo
2. Daisy
3. Skrållan

Dingo gillar jag i dressyren. Han kan bli riktigt fin!

 Daisy är också fin. Mamma tyckte jag skulle önska Snow, men no way att jag skulle få henne. Alla önskar henne. Gillar dessutom inte henne i dressyren... Fast det var ju några månader sedan jag red henne. Vem vet, kanske blir förälskad i henne om jag får rida henne.


(12 september)

Studie dag idag wie! Fast råkade sova till halva tolv idag! Kommer inte kunna somna ikväll och vakna helt förstörd. Se ut som ett miffo.. Och jag som har skolfoto imorgon! Suck..
Har typ vääärldens träningsvärk i ryggen så det inte är sant! Fast det var ju första hoppningen för mig sen innan sommaren, samma sak för honom.



Idag måste jag rida MH. Vendela säger att jag inte får hoppa små hinder i skogen att det förstör honom osv... Så blir väl en tråkig ritt i skogen, lite dressyr på ängen.


Nu ska jag äta pannkakor som Linnea och Carro gjort.


(11 september)

Redigerade om videon lite grann:


Såg nyss på Dexter.

Imorn har jag studiedag, guuuuud vad skööönt! Eller kanske inte, ska plugga matte, rita klart min diagnos i bild, städa rummet duscha och så tänkte jag testa att sminka mig på ett annorlunda vis. Det är ju inte direkt sånt man experimenterar med när man ska till skolan, tänk om man ser ut som ett missfoster. Skulle ju inte var så roligt ;)


(11 september)

Kan lägga upp lite bilder som Caroline K lagt upp på facebook på mig och Rasmus nu ;)




Alltid den där minen alltså! haha alltid närmjag är koncentrerad gör jag så xD

Rasmus kan bli riktigt fin, bara man vill så går det.


Russ kan vara fina :)



Det var ju första gången han hoppade efter sommaren. Man ser hur han får bättre och bättre hoppteknik på de 3 första bilderna.

Okej så himla farligt var det nog ändå inte med min hopstil idag. På denna bild så är jag inte överdrivet liggandes på halsen.

Och så svänger vi!




Lite efterbliven blick

Det var bilderna från Caroline. Men chicken fotade med Johanssons kamera (kallar den det), bettan fotade med sin kamera, emelie fotade och filmade med sin nya grymma systemkamera och tror Sofia fotade lite med sin kamera på läktaren. Jag har fotoögon (jag ser aaaalla fotografer i alla vrår, mohahha)


(11 september)

Försöker komma på vilka som fotade idag så jag vet vilka jag ska hålla "koll" på, man vet aldrig när de lägger upp bilder ;)
Kan visa tre bilder på när jag red Chiko förra veckan.

hehe, går egentligen på en volt där... Men hamnade visst ändå på spåret ;)


Jo jag vet, han är för mycket inåtställd så hans hals blir som en banan. Gick ju faktikst inte så bra den gången...


(11 september)

Här är en video när jag hoppar bana på Rasmus. På första hindret ser man att han velar lite grann, men det var ju enda oxern och det var första gången han hoppade det hindret.
Dock så är jag fortfarande lite sädår att jag kastar mig fram på honom. Ser lite töntigt ut, men jag tänker verkligen inte på det. Han hoppar med huvudet så lågt att jag typ följer med ner.


(11 septmeber)

Fick Erasmus som jag gissade på idag :p Var inte så taggad på att rida honom nu när vi i gruppen infört straff om man vägrar, 10 armhävningar för en vägring!
han var rätt framåt idag, inte seg som när jag hade honom på hoppningen innan sommarbetet. Han var cokså rätt fin, han var arbetsvillig och har gjort stora framsteg sen i vintras/våras.


Han var duktig och rolig på dressyr arbetet. Vi red på volter och så över bommar.
Själva hoppningen gick så grymt bra idag för att vara Erasmus! Han hade mycket mer framåtbjudning än vad han brukar. Kände ibland att han tvekade och ville stanna, men då fick man bara var tuff och inte mesa, och så tog jag mig över allt! Inte en enda vägring på hela träningen!
Jag tror jag har utvecklats väldigt mycket mer i min ridning och även han har blivit bättre. Skulle nog fakitkst vilja testa att hoppa honom på en ponny cups match i framtiden :)


Anna-Karin verkade tycka att det gick rätt bra för oss också.

Här är en video. Först ville han springa åt höger, men då var jag på honom rätt snabbt (det syns ej på videon att han flyter åt höger ib örjan) och då flöt han istället ut mot vänster. Så blevk sicksack innan hindret. Men vi tog oss över det iaf! Jag visste så fort jag såg det hindret att det skulle vara det svåraste hindret på dagen.


Lägger upp en film på banhoppningen om några minuter.


(11 september)

Nu har äntligen dagen som jag väntat på kommit! Första ponnycups träningen :D Men jag måste säga att det är sjukt tråkigt att vissa som blivit för gamla inte är kvar i laget som Josefin och Emelie. Det blir nog inte samma grej utan dem...

Ngn random häst bild

Idag är det också 10 år sedan 11/9. Alltså terrorist attacken i New York.

Det dog ca 3000 människor i den krachen. Alltså för 10 år sedan nu. Håller en tyst minut för dem.


(10 september)

Gillar verkligen mitt hamsterrum (badrummet på övervåningen) och mina hamstrar där. När jag tycker det är tråkigt, jobbigt elelr något annat här nere elelr bara behöver någon tröst så kan jag bara låsa in mig i hamsterrummet och gosa ner mig med mina hamstrar eller bara titta på dem.
Mitt hamsterrum är som Emil i Lönnebergas snickarbod

Okej, nu sitter jag inte direkt och täljer trägubbar i mitt hamster-rum. Men jag sitter och tämjer hamstrar :D . Den där repliken var rätt bra ju :D

Nu ska jag gå ch mata mina älsklingar.

De äter rätt mycket mat. Typ mer än mig på en dag...


(10 september)

Sitter och hoppar på stället, jag är såååå taggad på ponny cups träningen imorn!
Kan visa 4 bilder på hamsterbebisarna:

mamma Eternity

Shiraz

Zinfandel. Störst i kullen :)


Usch, idag har min mamma jobbat en hel lördag med 4 lektioner. Man ser på henne att hon mår hemskt nu! Hatar att se min mamma att må så dåligt. jag vill inte att hon ska må dåligt.
För er som inte vet så blev min mamma väldigt sjuk för 2 år sedan. Hon lades in på sjukhus i några veckor. Hon blev aldrig helt återställd efter det. Hon orkar inte att göra så mycket saker. Det är som hon alltid har någon slags influensa i kroppen. Hon har troligen en sjukdom som heter MMA, det finns inget botemedel mot den sjukdomen.
Kan visa lite bilder på mamma när hon var ung:

Mamma 15 år

Väldigt lik mig.

Titta vad våra ansikten är lika!



Mamma och Amorina :)

Mamma och Storråda (Hamiltons mamma)

Hon har lite samma hoppstil som mig ;)

Mamma hoppar 1,20 på Fuchchsia .

Mamma och pappa

Lik mig eller vad :D

Det får räcka med bilder nu tror ja...


(10 september)

Ruudi var en väldigt konstigt häst att rida. Inte lik någon annan häst som jag ridit. Han var ju väldigt lugn och cool när man skrittade ute, inte rädd för mycket. Förutom en pressening som fladdrade till.
Han var rätt pigg av sig. Han böjde enkelt på nacken, men han blev rätt nervös när man arbetade honom och travade ofta på lite stressigt då.
Han var rätt konstig för han var lite svårsvängd ibland, ibland kunde han bestämma sig för att byta volt. Han var en bångstyrig tonåring! ;) Han var inte så duktig på galppskänkeln, tror faktiskt inte han riktigt kan den. Han bara börjar galopperar för att man skänklar och alla andra hästar galpperar.

Han hade en rätt konstig galopp. Den var skön men annorlunda :)
På slutet så gick han jätte bra och fint, ett jämnt och lugnt tempo. Han gick också i en fin form på volten, på den öppna delen så kunde han flyta ut lite så det gick bättre när jag red mot väggen. Men han är ju trots allt en väldigt ung häst, så det gick jätte bra för att han är så ung! Är väldigt nöjd och rider honom gärna igen :)

Han kunde gå lite utåtställd ibland, så jag måste träna på att leda honom in mer och använda innerskänkeln mer. Han ville ha ett stabilt stöd på yttertygeln, det märkte jag rätt fort.

Hehe, jag släppte stigbyglarna där.

Haaalt!

Ruudi ville inte göra halt, hehe ser lite galet ut :p

Jag i bakrunden







Julia tog inte så många foton på mig. Men Sofia såg jag tog några bra foton på mig med Jessicas kamera, dessa bilder kommer upp ungefär imorn :)

Imorgon är det ponnycupsträning! Vi skulle haft Therese, men eftersom att min häst MH typ nockade henne i huvudet när han blev rädd så hon fick hjärnskakning så har vi vikarie, vi har Maria istället. Det känns bra, känner ju Maria och har ridit många gånger för henne. Så det blir nog bra :)
Imorgon vill jag ha Minty :)

Men alltså, jag kan faktikst få typ vem som helst... Man vet aldrig med Maria! Kan inte gissa vem jag får, men troligast är väl att jag får Erasmus. Maria sa ju att jag kanske skulle få tävla någon ponny cups match på honom denna termin, fast iof. Hon har ju inte matcher eller träningar denna termin. Jag vet inte om jag vill ha Rasmus ens.. Sist så var han så seg och ovillig att hoppa. Och om han stannar eller springer förbi så får jag ju straff! :O




Bara jag inte får Dingo är jag nöjd :D


(10 september)

Min mobil ör konstig, den hittar inte när Oasis sjunger wonderwall på youtube, bara när andra gör det. Så jag hjälper den på traven och länkar och lägger upp här. Den ska in i hjärnan på mig! Fick ont i halsen igår av att sjunga den så mycket.

http://www.youtube.com/watch?v=6hzrDeceEKc


 


(10 sptember)

Jag har träningvärk från igår när jag red pollen. Hur lång tid ska det ta egentligen att få tillbaka sina ridmuskler?
Fick reda på nu att idag ska jag rida Ruudi, eller stavas det Ruudie? I alla fall, jag har inte ridit en så pass ung häst förut. Han är ju bara 4 år. Ojoj, nästa vecka är det förberedande. Det betyder bara en sak, jag kommer troligast hoppa honom! När hon kom till ridskolan hade han ALDRIG hoppat.
Snor en bild från hemsidan på Ruudi.


Liten videoblogg (9 september)

En liten konstig videoblogg. Jag sa ju att det skulle komma en idag :)


(9 september)

Kan visa bilder från hemkunspaen idag:

Fett läskigt, men skulle hälla ner äggulan och blanda själv :s Spagetti carbonara är det.

Elenis sallad.

Jag är så duktig på att vika servetter!


Fick inte tag på Eleni så jag red ut utan henne. Innan så gick jag ut med hundarna och satte upp 3 småhinder.





Jag red inte någon dressyr idag! Jag ville bara att han och jag skulle ha kul tsm. Jag hoppade en massa diken. I början skulle han som vanligt gå ner i diket och dricka i en miljon år. Sen så vände det och han hoppade jätte stort över alla diken och galopperade stort iväg efter när man kom ur balans, bushäst.
Hoppade stockar och andra grejer. MH blev jätte taggad och hoppade väldigt stort över allt och galopperade väldigt fort efter, jag kunde inte få stopp på honom. Kände verkligen att jag var som en liten bananfluga på honom då. Sen taggade jag upp honom genom att ha korta tyglar och tagga honom jätte mycket i skritten för att sedan fatta galopp och galoppera fooort!
Hade verkligen jätte roligt med honom idag. han tyckte också att det var roligt, det märktes verkligen :) Han slapp dressyrarbete.

Han fick komma ut i skogen bara :)

Träffade i början på två rådjur som vägrade flytta på sig. Som tur var så bryr sig inte Mh om små rådjur. Men de var irreterande eftersom att de stod på stigen som jag skulle gå på.




(9 september)

Nu drar jag till stallet och rider!

Hittade ett par ridbyxor som jaga ldrigs ett flrut i garderoben. kanske inte världens tajtaste, men uuursköna!


(9 september)

Den 30 oktober ska jag ställa ut min guldhamster Tom igen. Det är dubbelutställning, det betyder att man kan ställa ut två gånger. Alltså två gånger i standard och två gånger i pet så har man tur kan ens hamster få 2 cert under dagen eller AAA två gånger. Om Tom får AAA i båda omgångarna kommer han kunna få en titel som heter Internationell Grand Guldpet.
 



Youre my wonderwAalll.... Lysnnar sönder låten för att få in den i huvudet.

På tisdag har jag skolfoto!


Hemma taget skolfoto, hihi.

Man ska väl säga att man tycker att man ser bra ut precis som man är. Men får jag klaga lite så vill jag se lite äldre ut tack... Vill inte se ut som en tolvåring när jag är 15. Jag vill inte att folk ska gissa på att min lillasyster är äldre än mig när det är tvärtom. Det är 2 år mellan oss och folk tror hon är äldre än mig.


(9 september)

Idag gjorde vi pasta carbonara i hemskunskapen, lägger upp bilder i ikväll på den fina maten!
Sen blabla, matte, sexualkunskap, svenska, blabla... Juste vi får typ inte ha baksmälla som vårt spexfoto längre! man får inta ha ölflaskor med och man måste ju ha kläder på sig. Sjukt dåligt! Vi hade typ inga förslag på spex foton så helt plötsligt bestämde några killar att vi ska ha tema Donken. Alla ska typ äta hamburgare, vara feta m.m. Jag är inte så pepp på förslaget, men aja. Det är bara ett spex foto.


Spanska lektionen var jobbig då jag är sur på rätt många killar där då de skrev saker i vår gästbok på vår hemsida som "vi har ont om pengar denna månad, kan vi få köpa en hamster och steka den?" "Ber om ursäkt för min son som skrev det där tidigare, han är lite dum. Fast hans idé var inte så tokig, kanske man ska steka en hamster"... Sjukt omoget.
Eller igår chattade jag med David och han var inte en av de som skrev och Oskar pratade med mig idag och sa att det heller inte var han. Så dem är jag inte irreterade på, Men vi fick klagomål på hemsidan pga av dem!
För er som inte visste så har jag en uppfödning vid namn Goldenhamsters med Erica, vi har haft det i ett och ett halft år.


Länk här: http://goldenhamsters.se

2000 personer har sett den sidan, men vi fick många besökare när vi var med i Kp :)


(9 september)

Idag fyller min skola 55 år, hipp hipp hurra... Ne. Tänk att den byggnaden har varit glädjeförstörare i 55 år nu.
Idag ska jag rida lilla Hamilton :) Imorgon ska jag rida lilla "jag vet inte vem" och på söndag någon till "jag vet inte vem" häst :)





(8 september)

Imorgon ska jag till skolan och jag ska även videoblogga tror jag ;) Vet inte riktigt vad jag ska videoblogga om, men videobloggar är roliga så jag kan lika gärna prata om guldfiskar.

Fast jag tänker inte prata om guldfiskar. För jag vet inget om guldfiskar.. Jo man brukar spola ner dem i toan när de dör.

Hare gött och dröm om guldfiskar!


Jag sjunger (8 september)

Här har ni en video när jag sjunger med i Wonderwall. Jag kan inte låten ibland så det blir lite otydligt ibland.
Det låter falskt ibland men alltså jag brukar aldrig träna på att sjunga. En av första gångerna jag sjunger med i låten, så det finns en hel del som jag justera i min sång. Vi säger att det här är före inlägget, jag lägger upp ett efter klipp sen om några veckor.


(8 september)

I musiken så ska vi bilda band och spela upp en låt om några veckor. Jag är med Erica, jag sjunger och hon spelar piano. Vi valde låten "Wonderwall"


En bra låt, den är gammal men jag tycker att den är bra pga av det. Om den låten skrevs i nutid så tror jag typ att den skulle bli känd ändå.
Har lyssnat lite grann på den och nynnat till den. Har en video när jag sjunger med i låten, lägger kanske upp den sen.
Imorn ska jag nog till skolan, är bättre nu! (y)
Har ingen passande bild. Så lägger bara upp en random bild

Det var ju helt mobbat... Vi åkte till någon Nikelodeon grej för att träffa Ulrik den 5 november 2010. Jag dansade med rosa peruk :s


(8 september)

Lilla Eternity






Sötnosen!


(8 september)

Fia om (7 septmeber):

hej! sjukt söta hundar! undrade också vad du anväänder för kamera! det blir ju helt otroligt fina bilder!
underbar blogg har du med! :)
Svar: Tack! Ingen speciell kamera nu, typ en digitalkamera bara eftersom vår systemkamera gick sönder. Men vi ska köpa en ny snart.

Vår digitalkamera. Tycker inte den tar så superbra foton.

Idag är Eternitys bebisar 12 dagar gamla, så om två-tre dagar kommer bilder på fulingarna som nu blivit lite söta :)


(8 september)

Host, host, snörvel, snörvel, atjoo, atjooo...
I'm sick.¨
Måste bli frisk tills imorn så jag kan rida!



Vår. Nu är det höst. Bläääh..

Nu ska jag bädda ner mig i soffan och titta på inspelade saker :)


(7 september)

Borde sova nu. Men är arg eftersom några killar i min parallell klass skriver dumma saker mot hamstrar på vår hemsida... jag vet inte hur många gånger man ska behöva säga till dem att de inte får skriva där. Fick stänga ner gästboken.
Blev lite uppmuntrad nu när jag ser att jag har, vad hateter det nu igen.. Statistiksrekord? Ja det är väl roligt. Fast bryr mig ärligt talat inte om det längre.

Stannar hemma från skolan imorn, är sjukling.


(7 september)

Har skrivit en hel del om den långhåriga chihuahuan Bus. Ni kanske undrar vem han är?

För lite mer än ett år sedan ville vi ta en kull ungar på vår hund Zingo.


Vi letade på blocket efter en avelshane. Vi hittade Bus som faktiskt bodde i Tyresö. Vi åkte till honom flera dagar i rad när Zingo höglöpte. Men han visste inte hur man gjorde. han bara juckade 3-4 gånger utan att ta ut snoppen. Så vi lånade hem honom några dagar. Men han lyckades inte bättre hemma hos oss.

Vi blev väldigt kära i honom och ville gärna vara vakt åt honom när ägarna var bortresta. Så därför är han hemma hos oss ibland :)
Han är nu kastrerad men försöker fortfarande..


Han är en riktig fjäskis som blir väldigt avundsjuk om man kelar med en annan hund. Han vill ha all uppmärksamhet! Han är bästis med Zingo och de är riktigt söta tsm.


(7 september)

Moa om (6 september):

Bita-på-rumpan saken är lika jävla kul varje gång du berättar den!!!!! Men vrf ville hon att du skulle bita henne på rumpan? x)
Svar: Hon var ju bara två år och hon sa "testa att bita mig i rumpan" ungefär. Två åringar kan ju vara rätt knasiga :s

Mamma har fått i uppgift av sin korruator att göra sitt drömrum i en skokartong. Hon ville att jag skulle göra sängen och tv:n då jag äär rätt pysslig av mig. Blev rätt nöjd över sängen!


Skulle själv kunna bo i den sängen (om den var större). Om jag inte visste att den var hård som sten... Det är tilloch med stenar däri! Fast kudden är mjuk :)

Tv:n var rätt avancerad som ni ser. En svart kartongbit uppklistrad på en vägg ;)


(7 septmeber)

Bus är en fuling, nä rätt söt och charmig.




(7 september)

Idag har jag varit förkyld. Sådär jobbigt förkyld, man känner att stort tryck i huvudet, näsan går knappt att använda och jobbiga nysattacker kommer. Duktig som man är så gick jag ändå till skolan ;)
Efter eng läxförhöret (sista lektionen innan lunch) bestämde jag mig för att gå hem. Erica mådde inte heller bra så hon följde med hem så vi kunde plugga matte och göra lite mat.
Gissa vad vi lagade:







Vi gjorde pannkakor med kladdkake smet i och på :D Jätte äckligt om jag får säga själv, Erica tyckte det var gott. Jag tyckte det kändes onyttigt så jag skalade en morot.


(7 september)

7 september
Om två dagar fyller min skola 55 år
Om 4 dagar var det exakt 10 år sedan 9/7 (flygkraschen)
Om 6 dagar kommer det bilder på mina hamsterungar!

Är sjuk och jag vill stanna hemma från skolan, men jag går öndå. Guldstjärna i pannan till mig? Fast<jag undrar om jag stannar hela dagen i skolan...


(6 september)

Klippte nyss hundarnas klor. Zingo ligger och jätte vibrerar av rädsla när jag klipper hennes klor. piga har inflammationer i sina klor så hon tycker det gör jätte ont när man klipper hennes klor. Och Bus skriker som en gris när man petar på honom... Hundar alltså ;)

Har gjort eng glosor. Dags för lite matte :)


(6 september)

Kan göra sanningar om mig:

*Jag har aldrig färgat, tonat eller slingat håret.

*När jag var liten hittade jag en sten som såg ut som ett dinosaurie ägg. Jag trodde det var ett. Så jag satt och ruvade på det ett par dagar. Men sen kom jag på att tänkt om det är en köttätande dinosaurie! Då gömde jag stenen bakom bokhyllan.


*Mina favorit godisar var förut lakrits fiskar, men sen fick jag en hel påse av dem och tröttnade...


*Jag gjorde när jag var liten en gång ett fint bo i en burk åt en ödla som jag hittat och döpt till Kim. Jag la Kim i burken och stängde locket. Var dock inte tillräckligt smart för att göra lufthål. Dagen efter var Kim död. Blev då rädd att jag sprang runt på tomten i flera timmar och letade efter en ny ödla. Hittade en likadan ödla som jag döpte till Kim och sa inget till mina föräldrar... Kim rymde sen.


*Jag brukar ett par gånger i veckan på natten slå ner min lampa från nattduksbordet.

*När jag var 4 år så bad min lillasyster (hon var 2) att bita henne i rumpan. Jag bet henne då väldigt hårt i rumpan så hon började gråta...

* I tvåan var jag tillsammans med 8 killar samtidigt (värsta playern)

*En gång glömde jag ett äpple i mitt rum. Så en bananfluga la ägg i det så det blev miljoner banan flugor i mitt rum. Sen förflyttade dem sig till hela huset.... mohahha.


(6 september)

Tisdag: Alicias matlagningdag.
Vi har så i vår familj, alla har en varsin matlagningdag. Så jag är värsta proffset på matlagning ;)

Idag ska jag laga en ytterst enkel maträtt. Bara fiskfriletter med potatis :)

Efter maten så ska jag bara för skojs skull hoppa lite agility hinder med hundarna för att sedan sätta sig in i jobbig matte!





Måste träna att hoppa med något djur inför söndag iaf :) På fredag så tänker jag nog sätta upp lite trähinder i skogen och hoppa dem, stockar, diken. Allt för att förbereda mig inför ponny cups passet på söndag! Har inte hoppat sen i juni.

Nu ska jag laga till lite fisk så jag kan bli smart nu när jag sak plugga, ha det mycket bra!


(6 september)

Har kommit på en negativ sak om Spot. Eftersom att han är rätt argsint av sig och har bitit och sparkat en del människor så får jag inte pussa honom på mulen för mamma! Fast jag gör det i smyg... På betet fick han massor av pussar och pussade tillbaka (ordet puss framkommer rätt mycket i detta inlägg :P) . Världens underbaraste!


Han än en liten ängel.

Men måste säga att den mulen som luktar bäst är utan tvekan My hamilton! Hans mule luktar guuuudomligt gott! det vet sofia, hon tycker den luktar b-vitamin :s Fast den luktar så dygnet runt :)


(6 september)

Go wordfeud. Hahahaha. Nä alltså typ alla med android och iphone i klassen spelar det med varandra. Skaffade det idag och har spelat en del med Ida. Jag äger juu! Har 170 poäng och hon har 63 ;)

Kör nu med jennifer och ida.

Idag skulle vi ta skolfoto. När vi ställt oss på bänkarna och hon ska ta klassfotot så märker hon att kameran inte fungerar :) Så det blev inte ett jävla foto... Inget klassfoto, inget poträtt foto och inget SPEX foto!
Vet inte när vi ska ta fotot...


(6 september)

Idag MÅSTE jag plugga engelska, matte och spanska. Blä, skolan är igångsatt på riktigt nu ja.

Lite planering för veckan skadar inte:

Tisdag: Plugga
Onsdag: Vara med Erica/plugga
Torsdag: Ej bestämt
Fredag: Stallet rida MH
Lördag: Stallet, ridlektion (hoppas att jag slipper Chiko)
Söndag: Ponny cups träning

Ingen speciell vecka. Kommer säkert göra något mer som inte är planerat nu :)
Sen är det ju en hel del tv programm som jag ska se på... Dexter, Svenska hollywood fruar, Medium, True blood m.m.





Hjälp pysen är galen och kelar ihjäl mig! han kelar mig mer än jag honom... Hejdå skolfoto idag! :)


(5 september)

Ni som läst min blogg under en längre tid vet att jag har en förkärlek till mörker. Jag gillar att gå ute i skogen när det är kolsvart. Lite mobbat men när man först kommer in i skogen är det helt svart, då är man lite rädd av sig. Men man får en härlig kick av det! Efter ett tag vänjer sig ögonen i mörknet och det är som man är på en helt annan plats. Det är spännande, mysigt, inte alls läskigt utan bara underbart att gå utan ficklampa i mörknet i skogen....
Var nyss ute med hundarna i mörknet. fick tvinga upp dem i skogen då dem är rätt mörkrädda av sig..

Scary, nä.

Måste måla naglarna, ge hamstrarna mat, fixa kläder inför imorn och jag skulle pluggat matte... Suck. Hejdå!


(5 september)

Julia  om (5 september):

Har erica blogg??
Svar: Nej det har inte tråkigt nog inte haft på väldigt länge :(

Eftersom att Erica fyller 15 år idag och hon är min bästa vän så tänkte jag göra ett helt inlägg om henne! Hon är ju min bästa vän som jag är med många dagar i veckan, alla vet ju inte riktigt vem hon är.

När jag var liten hatade jag Erica. Jag tyckte hon var elak och jag var rädd för henne... Jag vågade aldrig gå på toaletten i skolan då Erica en gång hållt för dörren för min kompis så hon inte kunde komma ut en gång. Så behövde en vakt när jag gick på toa. Det var i fyran.
I sexan så delades vi in två och två i grupper i engelskan, jag hamnade med erica i grupprummet. Var fortfarande rädd för Erica. Jag märkte fort att Erica inte alls var så som jag trodde. Hon var mycket snällare! Hon kunde också lika mycket engelska som mig. Efter det så blev vi bättre bekanta, och till slut vänner.





Det var 2010 när vi gick i sjuan tror jag?
Vår vänskap växte sig allt starkare. Vi har haft några bråk också som varat upp till ett halvår en gång! Vi är båda väldigt envisa och kan vara rätt bestämmande, därför kan det sluta lite illa om vi har olika åsikter om vissa saker.
Men nu för tiden så känner vi varandra så väl och tycker på lite likadant sätt så vi bråkar inte alls lika ofta. Det blir mer att vi har samma åsikt och bråkar mot någon annan. tsm är vi ett väldigt bra team... ;)


Vi har ett väldigt starkt band till varandra nu efter 3,5 år. Vi kan prata om grejer med varandra som man inte kan prata med någon annan om. Vi förstår varandra. Har inget sånt här band till någon annan. Kan prata om ALLT med Erica. Om mode, om hamstrar, om sexrelaterade saker, ridning (nja, kanske inte), mat, kroppens utveckling, spel, smink, djur, hamstrar m.m. Vi har också typ likadana betyg. Så det är kul :)


Erica föddes den 5 september 1996. Hon går på hdanboll är är grymt bra på det! Hon gillar att baka kladdkaka. Hon gillar inte personer som ljuger. Hon är väldigt, väldigt duktig i skolan! Hon har många vänner!

Kan berätta lite roliga och härliga minnen som jag har tsm med henne.

Kommer ihåg när vi ofta tittade på Top Model. De hade vädligt lysande hy. Då kom jag på idén att man kunde ha olivolja i ansiktet, så vi testade det och lekte modeller (var väl i sjuan).



Erica ville inte lägga upp några på sig själv...

Alltid skulle vi baka kladdkaka förut. Vi gjordet typ flera dagar i veckan, hehhehe.. Men det är kul och gott. kommer särsilt ihåg gången vi gjorde en halv sats och åt upp bara smeten :O

Vår första hamsterutställning tillsammans. Vi fattade noll och vi hade det rätt tråkigt. Haha :p

När vi åkte kryssning till riga var ett otroligt roligt minne!


Har mycket mer som jag vill skriva... Men måste fixa inför skolfotot och annat. Så hejdå!




(5 september)

Idag på lunchrasten så skippade erica och jag skollunchen och åkte till bollmoraberg och solade solarium. Ja, det är nog bara Erica och jag som kommer på en sån idé ens.. Men men, vi vill ha en liten bränna iaf tills imorn när det är skolfoto.
Sen köpte vi en korv och åkte till skolan igen.




Innan solningen

Vi solade i 20 min. Som alltid så tycker jag att det är utråkigt att ligga där inne. Vill bara att det ska ta sluuuuut!


Efter

Det syntes inte så mycket i ansiktet. Men på kroppen syntes det desto mer ;)

Sen åkte vi hem till Erica och hon tackade alla "grattis" som hon fått på fb. Sen blablabla. Juste jag ville träna infmör spex fotot imorn, Erica och jag ska ju ligga framför klassen i kanten och dela lakan. Jag ville veta hur jag skulle ligga. Kankse lite mobbat, men nu vet vi! :)

Haha, ja på ett ungefär så. :)

Tittade på när 9b fotade sig idag (jag kan ha gått från syslöjden 30 min tidigare :D)
De hade filmtema. De var rätt bra utklädda. Var rätt roligt att titta på :)


(5 september)

Ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon lev... Osv. Grattis Erica som efter många långa månader blivit 15 år :D

Snor dena bild från Jennifer, tycker bilden är fin på Erica :D

Nu skola fixning!


(4 september)

Är rätt sjuk nu. har vääldigt ont i halsen, är hängig och har övertemp. När man var liten och hade så var det nästan så att man tänkte såhär " yes! Jag spelar sjukare än vad jag är så får jag stanna hemma en massa dagar från skolan :D" Nu är det mer, "fan jag är sjuk men jag måste till skolan för jag missar för mycket att vara hemma..."

Ja nu ska jag sova. Har druckit enchinagard 3 ggr idag, hoppas det funkar snart! Ska drömma om dvärghamstrar inatt...


(4 september)

Ska köpa två ryska vintervita dvärghamstrar. Fick hålla i en igår på utställningen och jag blev totalt förälskad i den! Henne som jag fick hålla i ska nu paras. Ska köpa 2 honor från den kullen!
Nu undrar ni säkert: Men Alicia, varför köpa 2?
Svar: Dvärghamstrar ska enligt lag bo minst två och två (med undatag för kinesiska). De är flockdjur. Det är inte guldhamstrar.

Så ska bli väldigt roligt med dvärghamster igen! Var säkert 5 år sedan sist :p
Bild på pappan:

Bild tagen av Marie.

Mamman och hennes dotter. Bild tagen av Marie.

Vv (vintervita) dvärgar är lite speciella då de har pälsbeklädda tassar som gör att de har väldigt mjuka och lena tassar. De är som tjocka bollar :)


(4 september)

Har inte bloggat så mycket idag, men har inte haft så mycket att skriva. Så bara blev så :)
Idag har jag sett på en skräckfilm som vi spelat in med Vendela. Den hette Silent hill och var rätt konstig men läskig.

Har haft en rätt lugn dag eftersom jag varit rätt hängig och har haft ont i halsen.
Har varit ute med hundarna och letat efter kantareller (vet inte riktigt varför). Hittade inga kantareller, men jag hittade Kalle! En kalle Johan svamp :D

Nu äter jag glass för min hals :)


(4 september)

fanny om (3 september):

hahaha jag o natta såg oxå sånnadär stjärnor som åkte, vi bah KOLLA ETT UFO!
Svar: Svarar här eftersom att jag nu i efterhand fick veta att det är sateliter, hahahaha :p

Jag måste säga att jag inte gillar björn borg trosor. Jag får alltid skavsår av dem.. Har 3 par och nä jag gillar dem inte..

Nu har jag inte direkt dessa par trosor.
Gillar inte heller new body trosorna, de är lite likadana och är inte sköna tycker jag. Alla tycker dem är så sköna, men jag gillar mer "slappa trosor" :D

New body trosor. Deras strumpor är däremot av mycket bra kvalité!


Sånna trosor är sköna.

Hehe roligt inlägg, blev ett trosinlägg :D


(4 september)

Har träningsvärk idag från igår, konstigt nog i skulderbladen :P Hade träningsvärk igår från MH, och idag från Chiko. Jaja det bevisar ju bara att jag bygger upp mina ridmuskler igen! ;)
Om en vecka är det första ponny cups träningen! Den är för Anna-Karin. Kommer ihåg min första ponny cups träning förra året för Claudia. Jag fick min älskade Spot. Det gick så grymt bra! Han lyssnade jätte bra.



Usch har jätte ont i halsen. :(


(3 september)

Var ute med Erica några timmar nu på kvällen och gjorde lite saker. Ett tag så låg vi vid havet i mörknet och tittade på stjärnfall. Vi såg 4 riktiga stjärnfall och 9 långsamma stjörnfall. Dt var som en vit plupp som långsamt åkte. Vet inte vad det var riktigt...

Har ont i tungan, råkade bita mig i tungan imorse. Nu är det uppsvullnad och det känns inte skönt..


(3 september)

Nyss ringde Lise-Lotte och sa hur det gått. Tom hade fått 3 A:n i pet-klass. Det hade stått att han hade bra storlek, tät päls, fettis-lår, m.m.
I standard blev han kvalite 1 och fick ett CERT! Det är superbra att få det. Särsilt av en engelsk domare då det blir ett internationellt cert och man kan få en titel. Cert delas bara ut till några få hamstrar som överstämmer standarden mycket väl. Det går att få CK om de stämmer bra med standarden, men det bästa är cert. Han fick ingen placering, men det gör mig inget. Det var sjuuuukt många hamstrar där! Att bara få ett cert av en engelsk domare är så bra!
Men hon sa att han också hade en bruten svans. Inte svansknyck utan en brytning, det ger ju inte bra poäng på svansen. Men han gick ju bra ändå :)

Min Tom är en fin Tom hamster.
Är supernöjd! :D


(3 september)

Var inte så jobbigt att åka in till Kallhäll. Men jag var tvungen att åka pendeltåg. Hade aldrig gjort det förut! :O

Var där ett tag och pratade med Marie och fikc hålla i hennes dvärghamster. Herregud vad jag är förälskad... det var en tjock boll som älskade att bli kliad på ryggen, underbar! Sen fixade jag så att hon som ska låna min hamster hon skulle ta hand om honom och ta med hans resultat papper sen så jag slapp åka tillbaka dit sen.

Hoppas han blir placerad ;)

Sen åkte jag till stallet och red Chiko. Gud vilken svår häst han är...
Han var väldigt spänd hela tiden, trppig, pigg och inte avslappnad. Jag gillar inte att rida sånna hästar i dressyr. Går ju knappt att rida med rumpan, han blev bara nerövs då.
På slutet så lossnade han lite grann i höger varv och blev rätt fin, lite låg men bättre det än att ha huvudet uppe i taket.

Fick inte riktigt igenom honom i vänster varv. Han blev mjuk men inte ritkigt sådär som jag vill ha det. Galoppen vet jag inte ens om jag ska beskriva den, stressig och galen.
Jag tyckte inte det gick så jätte bra. Men Maria tyckte att det gick bra för att vara Chiko. Hon sa att av alla gånger som jag ridit honom så gick han ärligast idag. Han var väldigt stel idag också. Inte min favorit häst direkt i dressyr. Vill ha sega hästar som man kan rida med rumpan på :D


(3 september)

Det ska bli kul att se hur Tom går nu i SM. Det är engelsk domare och SM så blir han placerad är det en otroligt, otroligt kul!
Sitter nu och tvingar i mig en macka. Är inte hungrig. Vill bara spotta ut mackan för tuggorna bara växer i munnen. Äääääcklig macka!

Pysen är fett busig på morgonen. Han hoppar omkring och leker med allt! Nu sitter han på matbordet och gnager på duken :O

Detta var en tidsinställt inlägg som jags krev 07:36


(3 september)

Tiiiidigt för en lördag.
Ska snar åka tunnelbana med Tom till Kallhäll (tar ca 1 timme och 30 minuter). Checka in och så. Prata lite med Lise-Lott och jag tänker fråga (hon ska låna honom för avel så hon tar honom med sig idag) henne om jag slipper åka tillbaka. Om hon bara kan ta med sig Tom och hans papper.
Jag ska i alla fall rida idag! ;)


(2 september)

Fick veta nu att min anmälan till utställning i sm inte var avbokad. Så jag ska ställa ut imorn! Kommer rida också. Blir stressigt.... Ska åka kommunalt.


Lite sådär random inlägg (2 september)

Ja, lite smått och gott inlägg.

Kommer ni ihåg dem här vita bär grejerna som ploppade när man gick på dem? Jag hittade sånna idag och jag roas fortfarande av deras ploppande ;)



En annan sak som jag också hittade idag var nypon. Plockade ett och kom på att när jag var liten så brukade alla springa omkring med delade nypon och kasta på varandra eftersom de innehåller klipulver. Öppnade ett nypon, och det stämmer ju fakitkst. Det är klipulver i nypon.


På musiken igår så spelade vår musiklärare upp tips på låtar som man kunde ta. En av låtarna är en ganska skön låt att bara lyssna till. Det är en gammal låt som är mysig att lyssna på när man bloggar.
Wonderwall


Ridningen (2 september)

Idag när jag red MH red jag först ut en lång stund i skogen. Sen tränade jag på att få fram honom, jag ville att han skulle ha roligt för det är enklaste sättet att få honom pigg. Typ hoppa diken, stockar, snabba tempo växlingar m.m. Roligaste är ju absolut att från halt komma direkt fram i galopp och hoppa stock och sedan halt så snabbt som möjligt efter för att sedan komma fram i typ trav direkt. Det får honom att lyssna mycket bra och det är väldigt kul.


Haha dessa foton är så fuuula!

Bakom skogshagen började jag känna lite på honom i skritten. Hemskt. Gick inte bättre i traven. Red lite på sandvolten och han var så stel och ville inte ställa igenom sig orddentligt i något varv. Så skrittade omkring på små volter och ställde honom överdrivet i båda varven. Då började han lossna lite grann. Det var först efter att jag börjar forma honom i galoppen som han lossnade. Då blev han sjukt fin! Han var ju stel och så eftersom Linnea red igår (hon kräver ju inget av honom, hehhe). Jag red sen lite på ängarna och det har nog aldrig riktigt kännts så bra som det gjorde idag på slutet. Jag kunde hålla mina händer helt stilla där de ska vara, tänka på sitsen ordentligt och försöka få det att se enkelt ut. Men det var inte enkelt.... Kämpade verligen idag och det gav resultat!

Jag hade visst inte glömt bort hur man rider. Så som jag red idag, så ska jag rida imorn! Kämpa, rida, inte ge upp!
Har fortfarande en hel del som jag behöver fixa till när jag rider på MH. En grej är att jag måste träna upp mig att bli starkare från trav-galopp, jag tappart ofta formen precis i fattningen. Jag hittar den snabbt men jag vill ändå varenda gång behålla formen från trav-galopp. Men det är så svårt eftersom jag inte är superstark i mina ben. Men med mer träning så ska det gå! ;)
MH var verkligen super svettig efter, man såg hans ådror jätte kraftigt också. Så det betyder att han också arbetat då ;) Var också helt blöt under hjälmen.



Fodrade i isoleringsstallet.


Spex foto, bestämt (2 september)

Spex foto
Vi har nu bestämt vad vi ska ha som spex foto.
Baksmällan 3
Alla ska ha en hemsk baksmälla. Typ alla ska stå i trosor, bh, kalsonger med lakan omkring sig. Vissa ska det se ut som om de är nakna. Flaskor ska stå lite överallt. Tjejerna ska ha utsmetat smink, morgonfrilla m.m.
Jag och Erica ska sitta längst fram och dela ett lakan (det ska se ut som vi är nakna) och troligen så ska Jocke ligga emellan oss. Vi ska titta på varandra som "Wtf? Vem är du? Hur hamnade jag här?"
Vi ska försöka få allt att vara vitt.
Våra lärare vill inte ens vara med på fotot :O
Blir ju lite som det här:


På tisdag ska vi ta skolfoto. Sen direkt efter ska vi ta spexfoto. Det är på morgponen. Haha jag lovar att det typ kommer vara friendsfoto samma dag också..

Nu ska jag till stallet och rida ett riktigt ridpass på MH!


(2 september)

Jag är nog inte den enda som hatar att väckas av väckarklockan när man är inne i en sjukt spännande dröm. Man svävar mellan liv och fara, och så vaknar man! På tal om drömmar, många säger att de kan märka att de är i end röm när de drömmer. Och så kan de styra drömmen, springa omkring och göra saker. Jag har aldrig varit med om det! Mitt undermedvetna jag vägrar låta mig styra på natten...

Jag hörde på radio en gång när de pratade om vad de gjort i sömnen. En kille hade gått ut ur huset, gått in i bilen och försökt starta den med en cykel nyckel! Tänk om han tagit rätt nyckel, fett läskigt. Min gammel morfar kan ibland gå och duka upp och göra värsta måltiden och sedan äta upp den på natten. Hehehhe.
 
Har ni någonsin gjort något roligt i sömnen? Eller känner ni någon annan? Kommentera och dela med dig av vad du vart med om!


(1 september)

Testade en massa ridbyxor på Lyckås. Hade tänkt köpa ett par helskodda som kostade 1000, det var ett par jätte snygga men jag kommer faktiskt inte ihåg märket nu.. De kostade egentligen 1700 men de var på rea och kostade nu endast 1000! Men det var väldigt tajta. Nu är det vinter snart och jag skulle inte ha en chans att få in långkalsonger innanför. Fanns ingen större storlek heller. Jag ville också inte ha några skit flashiga ridbyxor så köpte ett par billiga helskodda för 645 kronor tror jag.


Sen köpte jag bara ett par billiga ridstrumpor.

Tänker inte ha de till ridbyxorna. Det blir för mörkblått ;)

Köpte också en vit BH på kappahl för 200 kr. Vi mätte mina "byst" innan vi åkte och jag har nu B-kupa. Blev lite glad då faktiskt ;) Har alltid varit den där lilla tjejen utan bröst. Men nu börjar jag växa på alla möjliga vis. Uppåt, på bredden, snett m.m.
De hade bara push up bh där och jag orkade inte gå runt i olika affärer, inte mamma heller. Så har köpt min första push up bh. Hatar sånna... Tycker det känns så oärligt.


(1 september)

Julia  
I min klass blir det väll tjejbråk iblan i mitt gäng! (Lollo,Karro,Elina,Ida,Molly,Sofia och jag)Men det varar MAX!!! en dag!! Det kan bli riktigt stora bråk men aldrig länge!! Alla säger bara att tjejbråk är så lååånga men inte i min klass! Är det så i andra klasser?? o.O
Svar: Jadu Julia... Jag brukar inte hamna i tjej bråk så jag vet inte. Men det beror ju förstås vad bråket handlar om. När man blev liten så bråkade man ju om allt och blev vänner en timme efter. Men nu när man är äldre så brukar det vara lite mer seriösa bråk så bygger på en riktig grund. Typ hon låg med min kille... Hon säger att jag är en hora och skit till alla. M.m.


Efter jag ätit så ska jag visa lite vad jag köpt idag. Inga stora och dyra saker. Hade ju råd med lite finare saker, men vill ha pengar till Globen Horse show också och annat.


(1 september)

Erica ska få en guldstjärna! Det har jag lovat henne. Men varför får jag inte säga...

Kan visa lite bilder som jag tog igår när Erica och hennes bror åkte vattenskoter.












(1 september)

Igår började True Blood! En vampyr serie som gått i några få år. Den är faktiskt riktigt spännande och bra. Inte som Vampire Diaries som kan bli lite halv töntig ibland. I true Blodd är alla inte heller helt perfekt snygga. Fast det finns ju snygga, annars hade det ju inte vart värt att kolla på.. hohoho..


(1 september)

Nu har skolan börjat på riktigt. Långa genomgångar, mycket tänk, skrivande, diskuterande... Blä.
Men det blev en hel del bråk idag mellan Cassandra mot Erica och jag. Tänker inte gå in på det varför vi bråkade men de två lärarna som är med i "anti mobbningsteamet" pratade med oss i typ 2 timmar. Ingen är mobbad, men det var ett stort bråk. Så jag missade sista so lektionen och bilden. Vi gick därifrån och hade "lagt det bakom oss", men tror ärligt inte att någon har gjort det.

Tjejbråk är så seriösa. Tjejer är också långsinta så det är lite mer komplicerat än killbråk.


(1 september)

Har kollat på vilka lag som vi ska möta i ponny cupen. Fast jag fattar noll! Det är inte som förra året. Men detta år kommer vi kunna möta andra bättre lag eftersom vi inte är med i stockholm cupen i år.
Men det blir roligare då! Vi kommer säkert få rida på sjukt roliga hästar :D

Täby tror jag att vi ska tävla mot.
Jaja nu ska jag fixa mig inför skolan. Sen till lyckås och någon mer affär som säljer bh:er ;)


RSS 2.0