(29 juni)

Har nu ikväll spelat fotboll med Erica och Anthony, men jag sög verkligen.. Alltså verkligen sög, visste inte att jag var så sämst på fotboll, eller vi tränade mest på att skjuta mål. Jag är bättre på att springa snabbt och passa, så fotboll är jag lite, lite bättre på tror jag ;)
 
Ni är jag faktiskt väldigt trött... imorgon ska jag möta erica vid tolv-tiden och så ska vi bada om det regnar, för då känns vattnet varmare :)
 
 

(29 juni)

Var ju tyo den enda som inte fick brev hemskickat där det stod om jag kommit in på gymnasiet eller inte, vart då lite rädd att jag inte kommit in, men det hade jag :) Kollade på gymnasieantagningen. Hade 290 poönh och det behövdes 215 poäng för att komma in, så jag hade nog inte behövt oroa mig. Medianen ligger på 255, så den är mycket högre än vad den var vid prelimenär intagning då den var på 220 poäng eller något sånt.
Så det är den skolan jag ska gå i, i troligtsvis 3 år.  Har aldrig i hela mitt liv bytt skola förut, så det är lite pirrigt :P Har gått i samla gamla tråkiga skola i 10 år nu, så det är på tiden att jag får lite omväxling :)
 

(29 juni)

Gah, är lite trött nu efter en rätt lång dag som inte ens är slut.Jag skrittade ju Chiko till betet idag, och han var ju lite jobbig ibland. När vi skulle rida över övergångsstället och rida två och två så blev han hur taggad som helst och galopperade i jättekort galopp en rätt lång bit, men det gick inte att stoppa honom om jag inte drog hårt i tyglarna och då skulle han väl stegra istället, så det var ju lika bra att han fick smågaloppera. Sen varje gång vi stannade så blev han nervös och började trippa och snurra runt. Värst var när vi kom in i ponnyhagen och gick över en massa diken, då taggade lady och Chiko upp varandra och Chiko stegrade en del innan och efter dikena,han stegrade inte rakt upp utan åt sidan. Annars var han snäll att rida till betet, bara lite läskig ibland när han blev nervös och snurrade omkring ute i skogen, fanns ju så mycket grenar ivägen.
I år så rejsade ponnyer som f*n i hagen! de bara swosch, hit och dit. Alla hästarna var så glada över att komma till betet :)
Sen när vi skulle gå till stallet från sommarbetshagen, det tar ju 30-40 min så gick Bebban och jag först. Efter ett tag så ropar de längst bak att vi ska vända för alla ska gå en genväg, men jag kände på mig att det inte var en genväg så Bebban och jag fortsatte gå den vanliga vägen. Vi kom 30 minuter före de andra, de hade gått runt öringesjön och typ i ett träsk så deras skor var typ förstörda :P Men Bebban och jag var de enda som gått den vanliga vägen, så vi var inte blöta, vart lite, lite skadeglad då...
Jag på sommarbetet förra året
 
sen var det en massa städning i stallet, och smörjning, så mycket smörjning... Smörjde totalt med tvål och olja, 4 träns, 4 sadlar, 6 halsringar och 2 martingallar, det tog totalt fyra och en halv timme. Sen när jag kom hem så kom Jennys marsvin som jag ska passa i två veckor, sen städade jag en hamsters bur som jag passat och så åkte vi och lämnade den hamstern hos Alice. sen tog jag en skön och varm dusch och duschade av mig all olja och smuts från stalldagen, skönt!
 
Men nu ska jag laga mat, sen ska jag spela fotboll med Erica och Anthony, gah vet inte om jag orkar... Nä men det är kul :)

 
Förresten, den 29 juni vilket är idag så ska alla 96:or i hela sverige få ett brev där det står om man kom in på sitt gymnasium eller inte, men jag har inte fåt något, betyder det att man inte kom in? :( Alla i stallet som var 96:or hade fått bred om det, och de på facebook. Fast jag vet att jag kom in, men vill få brev på det ju!
 
 

Har inte aspberger (28 juni)

Tänkte bara säga att jag inte har aspberger, är säker på det nu. Har ju varit en del emd Erica de senaste två dagarna och jag vet att jag inte har aspberger, bara rätt många småsaker som stämmer in. Men jag kan läsa av människors kroppspråk och ansiktsuttryck, jag är inte egoistisk av mig, jag tycker om att vara med mina vänner, tt träffa nya personer kan jag tycka är kul ibland, jag förstår ironi och skämt osv. Jag har inte aspberger, bara det att när jag misstänker något så vill jag typ att det ska vara sant, så jag ser inte sånt som inte stämmer in. Men jag har inte aspberger, det är helt säkert :)
Jag är inte autistisk :P

(28 juni)

Heloj bloggennnn nnn + n Har inte bloggat på länge eftersom jag inte suttit på datorn på länge, så jag tänkte uppdatera lite nu och skriva vad jag gjort under tiden som jag inte suttit vid datorn.
 
I tisdag så var jag ju på middag hos en familj för att fira deras dotter som fyllde sju år och som mina föräldrar är gudföräldrar till. Efter det så åkte jag hem till erica och sov där eftersom hennes föräldrar är bortresta. Vi såg på en väldigt töntig film som handlade om en ful kille som blev tsm med en snygg tjej.
Dagen efter så åkte vi till Nacka forum och shoppade, det är ju rea överallt! Grymt bra, köpte allt detta för bara 700 kr:
Den här tröjan var inte så jättefin, fast finare på. Men jag köpte den mest för att den kostade 50 kr, jättebilligigt ju :)
Och så lite fina underkläder ;)
Och en sån här liten grej, som man kan ha under tröjor som är lite genomskinliga, så att BH:n inte syns.
 
Vi åt på pizzerian sen och så sov jag hos henne även den dagen. Vi gjorde inte så mycket, flummade och typ gjorde inget i mysiskläder :P
Hehe, låg på golvet eftersom min mobil laddades och jag ville hålla på med den samtidigt som den laddades :)
 
Sen idag så gick Erica, jag och så Oskar från vår klass och badade i havet, Erstaviken. Var faktiskt inte så himla kallt, inte som jag trodde att det skulle vara iaf. Vi lekte lite på bojarna och så simmade Zingo, för jag tog med mig hundarna. Sen gick vi till erica och spelade monopol, Oskar vann, men jag tror han fuskade... Fast det gjorde erica och jag med, vi blev ett team efter ett tag, men det verkade inte hjälpa :(
 
Nu ska jag äta middag, sen ska jag till Erica igen, vi kanske ska till alby då. Men ska inte sova hos henne idag, jag ska ju upp vid sju imorgon eftersom jag ska rida till sommarbetet. Ska rida Chiko dit och tillbaka, det ska bli kul :)
 
 
 
 

(26 juni)

Har varit på middag med familjen hos Alva som fyller 7 år, mina föräldrar är gudföräldrar till henne. Juste, det gick bra att släppa Hamilton på betet idag, han tyckte att Ronja var rätt intressant, fast Ronja tyckte han var jobbig och sparkade lite mot honom :P
 
Har hamnat i en tänkteperiod, eller lite depression som jag gör ibland. Jag vill bara gå och gömma mig i mitt rum och lägga mig i sängen för att tänka i flera timmar. Jag har jättesvårt verkligen att ta mig upp ur sängen på morgonen, idag tog det mig 2 timmar att ta mig upp ur sängen, jag gick bara upp för att jag hade bråttom. Jag har svårt att prata med min familj, jag vill inte och de fattar inte det och då blir jag sur.
Jag är social när jag behöver det, jag har märkt en sak. Jag är ofta översocial i stallet, jag pratar väldigt mycket för att inte visa att jag egentligen inte vill eller är social som person. Så när jag kommer hem är jag helt slut och måste isolera mig inne på mitt rum. Lite samma sak när jag är skolan, även fast jag kanske är lite mer mig själv i skolan. För ibland kan det hända att jag knappt säger någonting på en dag, men jag känner att jag borde. Men då har jag svårt att veta vad jag ska göra, som om jag glömmer bort hur man pratar normalt, vad brukar man prata om? Jag har svårt för att ta kontakt med personer, att hålla kontakten med personer. Det som är så bra med Erica är att hon är den som ringer mig, för jag har svårt att själv bara ringa henne och bestämma något. Chattar sällan med folk längre, vet inte vad jag ska skriva.
Jag i sjuan/åttan nått sånt
En sak som kan vara väldigt frustrerande för mig, särsilt när jag var yngre. Det är när någon säger åt mig att göra något, men inte förklarar det ordentligt. Jag får lite smått panik då för jag vet inte riktigt vad jag ska göra då. Jag behöver tydliga instruktioner, annars måste jag tänka efter väldigt länge för att förstå vad som menas.
 
Sånt här har jag tänkt lite extra på sen jag började läsa lite aspberger, vet inte om jag kanske vill gå på en undersökning ändå, för att veta om jag har det eller om jag bara känner mig annorlunda.
 

(26 juni)

Igår jobbade jag lite i köket, eller jag hjälpte väl mer till med efterätten.
 
Har bråkat med mamma, eller hon är i alla fall jättesur på mig. Jag brukar inte bråka med min mamma, jag brukar faktiskt inte bråka alls mycket med någon eftersom jag är konflikträdd, bara bråka lite grann med min lillasyster ibland, brukar sällan bråka med mina föräldrar iaf.
Igår så gick mamma in i mitt rum för att krama mig och säga godnatt, men jag blir skitsur över sånt för jag hatar det och då blev hon arg på mig. Sen så har hon tjatat såååå himla mycket på mig idag, Alicia du måste gå upp nu, Alicia du måste gå upp nu... Hon började vid tio-tiden, jag väljer själv när jag vill gå upp, hade inte direkt bråttom någonstans. Sen när jag går upp så tjatar hon på mig att jag ska ut med hundarna, nu, nu, nu. Alicia du måste gå ut med hundarna nu, ut med hundarna nu Alicia. Mamma brukar inte vara så, och jag tyckte inte om det alls, för jag gillar att sköta sånt själv. Folk kan tro att jag inte hinner med ibland, men när jag vill så är jag snabb och effektiv, jag vill typ trotsa folk om de tjatar på mig.
 
Idag ska iaf Hamilton på sommarbete, det ska jag följa med på.
Hamilton med 30-åriga Git på sommarbete förra året.
 
Vendela ska också med, och hon har ju ADHD och gillar att bråka typ, så jag undrar om det kanske blir krig i bilen? Om mamma fortfarande är på dåligt humör. Hmmmm, nä Vendela har rätt mycket respekt för mamma. Får se, ska tjuvfilma lite med kameran, haha nä :P
 
 
 

25 juni

Ska till stallet idag och hjälpa till i köket till ridlägret. Ska vara där nio så jag satte klockan på åtta. När jag går upp åtta idag så går jag på toa och sen till köket och ser sen att klockan bara är 06:00, fan. Så jag gick och såg att min klocka gick 2 timmar före, har alltså ställt om den inatt vilket jag gör ibland eftersom klockan gick rätt när jag skulle sova dagen innan. Sen tog dt en timme innan jag kunde somna igen... När jag ställer om min klocka på natten så brukar jag stänga av ljudet eller ställa om den så jag får sova längre inte mindre :( Gillar inte sovande Alicia längre :(
Ska laga mat i stallet nu, see ya!
Hemkunskapen i åttan

24 juni

Kollade nyss vad mitt BMI var, hade ett BMI på 18,67 vilket är normalt, lite mindre än vad normalviktiga väger då. Det var mitt BMI för barn, underviktiga skulle väga högst 44 kg om de var 162 cm vilket låter väldigt lågt att gränsen mellan normal och underviktig ligger på 44 kg. Kollade också vanligt BMI som egentligen är för vuxna, då var jag några hekto ifrån underviktig. Så jag har en bra vikt jämfört med min längd :) Ni kan kolla ert BMI om ni är barn här: http://www.bmiraknare.nu/bmi-barn/ Nu fungerar det inte att lägga upp bilder igen, tråkigt nog... Men marsvinen åkte nyss härifrån iaf.

(24 juni)

Åh fyfan. Vaknade nyss upp ur en hemsk dröm, en dröm som man inte brukar drömma. Jag drömde en dröm som jag dog i, och jag vaknade inte när jag dog. Drömmen handlade om att min familj var rädd för något (kmr inte ihåg vad) och vi skulle fly från huset, så vi packade ihop lite saker i ryggsäckar och så väntade alla vid bilen. Men jag glömde mjtt busskort så jag sprang tillbaka och passade på att ta med öronproppar, helosansalva och nässpay. Sen gick jag för att kissa med öppen dörr, då hör jag Zingo sitta och pipa utanför dörren, som om hon inte kan komma in fast hon vill. Jag öppnar då upp dörren lite mer och tittar fram, då tycker det upp en skitläskig man med en pistol. Han hade väldigt vit hy, skäggstubb och rött hår, han var inte tjock. Han log och tog tag i mig och höll för min mun. Men så kom jag loss och jag öppnade dörren och skrek på hjälp, då börjar han skjuta. Han skjuter 3 skott framför mig sen direkt igenom mitt huvud. Jag dog, men vaknade inte då. Utan jag är liksom kvar där, som en ande och tänker "Jag dog i alla fall smärtfritt och fort" Sen en liten stund efter det så vaknade jag. Nu undrar jag nästan om det är så det är att dö? Att man liksom hänger kvar vid kroppen som en ande.
Den här drömmen tyckte jag var lite läskig, det är som om den skulle kunna bli sann. Om jag fick syn på den mannen som dödade mig, då skulle jag bli skitskraj. Vet exakt hur han ser ut...
 
Har ni drömt någon mardröm/dröm som känts väldigt verklig någon gång?
 

(24 juni)

Läste nyss på en blogg om folk som har aspberger, har ibland undrat lite om jag själv har det, för i så fall skulle det förklara en del. Eftersom jag hade rätt tråkigt nu på kvällen, så gjorde jag ett aspbergertest på internet med väääldigt många frågor. Enligt det testet har jag aspberger, man skulle ha 123-159 poäng för att ha aspberger, jag hade 130 poäng. Många påståenden stämde så himla väl in på mig, som t.ex. att jag trivs väldigt bra ensam, jag hatar att umgås med många människor samtidigt, har svårt med ögonkontakt, jag har ett intresse som jag verkligen går in för (hamstrar), jag gillar inte lagsporter. Jag gillar att orientera ensam och att rida, det är ju en ensamsport som passar mig utmärkt.
Jag hade förut ett litet tics, jag skakade snabbt på huvudet. Något som en del i skolan la märke till, inget som jag själv tänkte på. Jag skakade bort håret, tror att jag slutade med det när jag började använda hårspänne och det inte hängde ner hår i ansiktet längre.
Där har jag hårspänne.
 
Jag tycker inte om att träffa folk på kvällen, gå på fest och så, jag tycker inte om att träffa nya människor, eller sånna människor som tycker om att festa. Jag är egentligen lite tråkig av mig :P jag är heller inte så impulsiv av mig heller, jag tänker noggrannt igenom allt som jag gör, och så älskar jag att planera! Om någon kommer och förstör mina planer, då blir jag på dåligt humör och jag har en lite kris i mitt huvud, men jag visar det inte. Jag har lite svårt för när folk impulsivt säger,ja vet, vi drar på bio idag! Usch, usch, den meningen tycker jag inte om att läsa ens på min egen blogg nu.
Jag tycker om att gå på långa skogspromenader i min egen ensamhet och inte träffa på en endaste människa. Jag vill flytta till småland eftersom det finns stora skogar där.
Jag har mycket rutiner. Särsilt när det gller mina hamstrar, här är ett schema jag håller varje dag nu:
19:00 Tar ut Tom i badrummet
20:00 Tar in Tom och ut med Eternity i badrummet
21:00 Tar in Eternity och ut med Pysen i badrummet, och Tingeling i gallerhagen
22:00 Tar in Pysen och ut med Tom igen och så byter jag dvärghamstrar i gallerhagen.
23:00 - 00:00 fixar mat till hamstrarna, mockar deras sandlådor och byter vatten, tar in alla hamstrarna i burarna.
Jag hade lite tvångstankar, fast jag hade det mer förut. Jag kunde inte gå på det trettonde trappsteget i trampan, jag hoppade alltid över det. Jag räknade till tretton på alla trappor, både uppifrån och ner, så det vart ju två trappsteg som blev 13 fast åt olika håll som jag hoppade över. Nu så är det väl mer att jag måste säga tvi, tvi tvi när en svart katt springer över vägen, eller att jag inte kan döda spindlar, och krossa speglar, jag kan inte gå på A-brunnar, jag kan inte ta upp ett paraply inomhus osv.
Sen så gillar jag inte när man rör mig, är inte förtjust i kramar alls, eller att skaka hand med folk...
Sen så finns det ju också aspberger i min släkt.
 
Tror egentligen att jag nog har aspberger, inte kraftig då men ändå att jag har det. Men skulle nog inte våga gå till en läkare/psykolog eller vem man nu går till för att gå diagnos, då skulle jag ju säkert veta om jag har det eller inte. Om jag har det, då har jag ju liksom aspberger, folk skulle jo tro att man var knäpp eller så. men det är jag ju inte, för med andra människor så är jag ju reletivt normal, bara att jag känner och tycker annorlunda än många människor. Många som har aspberger spelar mycket skådespeleri faktiskt, så de kan ju verka vara helt normala, men det är mest ett skådespeleri.
 
Fast om jag nu skulle ha aspberger, att jag fick en diagnos på det, då skulle jag inte direkt gå fram till alla i min nya klass på gymnasiet och bara "hej jag heter Alicia och jag har aspberger" hahaha, nä det är inte normalt. Tråkigt nog så tror ju en del att aspberger är som i  filmen "i rymden finns inga känslor", han har ju riktig kraftig aspberger, vem säger "Rör mig inte, jag har aspberger" i verkligheten till en främling? :P
Nej aspberger personer kan verka vara riktigt normala, många aspberger personer är väldigt begåvade. Som Einstein hade det, och skaparen av facebook. Man ska inte dömma folk med aspberger, de kan bara vara lite extra speciella och tänka och värdera lite annorlunda än vanliga människor, men det är väl det som gör människor roliga, att alla är olika och en del är lite mer speciella av sig bara :)

(23 juni)

Igår så gick vi till Tyresö slottpark och hade lite piknick, vi dansade inte runt stången. Men, vi gick  och tittade lite på de olika lotterierna och stånden. Pappa gav mig 20 kr för att köpa lotter på någon av lotterierna, jag gick till marabou lotteriet och köpte två lotter. Och jag vann jackpot! Fanns bara en smak,  men det gjorde inget. För 20 kronor så vann jag 2000 gram chooooooklaaaaad!
Foto: Hihi, jag vann :D http://instagr.am/p/MLRZcEoz5I/
Det vasr grymt mycket personer i slottparken, kanske runt 10 000. Det kom ju en hel del människor från andra kommuner till slottparken här i Tyresö, inklusive Annica och Marcello från Big Brother! och jag MISSADE DEM! Hade så himla gärna velat träffa dem, åh... :(
Dem igår i Tyresö slottpark.
 
På kvällen så kom en familj som är kompis med min familj på middag, och vi hade trevligt. Finns inte så mycket att skriva om det.
 

Idag så kom det två dvärghamstrar hem till mig, båda är sapphire färgade, precis som Tjorven och Stina var:
De stannar till den 15 juli, så jag fick 500 kr för dem. Så hittils är 1000 kr tjänat på hamsterpensionatet ;)
Så nu har jag 2 marsvin, 1 guldhamster och 2 dvärghamstrar boendes på djurpensionatet Djurvakt :)
 

(22 juni)

Min dator är helt cp, internet fungerar ju verkligen knappt. Och jag kan inte göra så att texten hamnar i mitten som jag brukar ha det. Sen blir jag förbannad på mamma som hela tiden säger "Alicia, du måste gå upp nu" med en glad ton som om det är något positivt? Det är det inte, jag ligger gärna kvar här i sängen i ren protest då! Jag tycker inte att midsommar är något speciellt, det enda som är roligt är typ att få äta en melonrem :D Så varför måste man städa? Är på sämst humör, vill bara sova... Jag vaknade inatt av en irreterande mygga som surrade omkring, och jag kunde inte somna om på en timme efter det. Och så är jag nog överkänslig mot marsvinen eftersom det kliar på min näsa, ansikte och armar. Ledsen men eftersom min dator är ungefär, helt paj så kan jag inte lägga upp bilder....... Sånt gör mig arg, arg, arg...

Mobilinlägg

o
Kan mobilblogga lite här från sängen. Ska väl sova snart eftersom jag måste upp tidigt imorgon och städa, det är ju midsommar, måste gå upp kl tio :-( Städade idag hamsterburarna och marsvinsburen, gaah vad tråkigt och jobbigt sånt är! Fast jag får väl vänja mig, har ju det som typ sommarjobb. Nä, mitt sommarjobb är att gosa med en massa djur :-D

(21 juni)

Har glömt lägga upp bilderna på mig och Ruudi för typ 2 veckor sedan... Fotade av Alexandra Sewén.
Jätteful sits, jag vet!
Skänkelvikning, lite svårt för Ruudi bebisen, men han klarade det :)
Oj då... Åh, mina hälar, vad gör dem där upe?
Han är ståtlig, det är han :)
Där kommer hans roliga galopp också, haha :P
Vad säckig sits jag fått på sistone, måste verkligen fixa det. Och den säckiga tröjan gör det ju inte bättre, hm..
Och så lite låg form på slutet, duktig kille :)
 
 
Är uppskriven för att rida till sommarbetet i år, för jag har faktiskt hjälpt till en hel del i stallet i år. 2 gånger i månaden har min mamma kvällfodringen på helger, då följer jag alltid med och så fodrar vi åt hästar vid 7-8 tiden på kvällen. Sen så har jag hjälpt min mamma med stalltjänst fler fredagar och även lördagar.
Ska få rida någon av de busiga hästarna, eftersom de behövde folk till det och för att jag älskar att göra det :D Mikaela vet om att jag gärna vill rida Ruudi eller Chiko, och jag hoppas verkligen att jag får någon av dem. Ruudi är ju det närmaste favorithäst jag har att rida på ridskolan, och Chiko gillar jag att rida ut på. 
Lilla Hell rider jag på bilden, han lever ju inte längre :(
 
Den häst som jag absolut mest vill rida till betet på är ju självklart Spot, om jag varit mycket kortare... 2 år sedan red jag Spot till betet var så lycklig då.
Släpper Spot på betet för 3 år sedan, då hade ridlägerbarnen ridit dit honom men de var för små för att få släppa hästarna, så jag fick släppa Spot :D
 
 
 
 
 

(21 juni)

Idag är det dagen innan midsommar, så det blir mycket stääääda idag tråkigt nog. Ska ta tag i att städa hamsterburar och marsvinsburar idag.
Kan säga att det är en del fler som kontaktat mig genom mitt företag, om en ägare vill prelimenär boka så kommer jag att tjäna över 4500 kr på mitt företag :D Just nu är det en hamster och 2 marsvin här, sen på lördag kommer två dvärghamstrar och nästa vecka 2 marsvin och en guldhamster. De flesta vill ha vakt i slutet av Juli, så jag kommer ha lite fullt upp då.
 
Ser fram emot dvärghamstrarna på lördag, älskar dvärghamstrar :D
 
 

(20 juni)

Herregud, vad rädd jag blev idag. Blev så rädd och lättad att jag började gråta, nu ska jag berätta vad som hände idag:
Jag tänkte rida ut på en lugn skogspromenad på MH idag, jag red till Ahlstorp som en en bit från ridskolan. Väl vid Ahlstorp så kommer jag inte ihåg exakt vilken väg som leder hemmåt igen, så jag rider in på någon random stig som leder in på pyttesmå svåra stigar och rider vilse. När jag följer en liten stig så går den upp på ett berg, och på berget så slutar stigen. Jag sitter då av för att leda ner Hamilton från berget, först så tar jag upp stigbyglarna. Sen kom det läskiga, Hamilton bara skiter i att jag leder honom och han hoppar ner från berget (omöjligt för mig att hålla honom då) och så bara skenar han iväg i full galopp!
Han tittar inte bak, utan verkligen drar iväg som faaan! Jag får sån jävla panik och bara springer efter och skriker "HAAAAAAAAMILTON!" Försöker ringa Jessica, men mina pengar på mobilen tog slut... Så allt jag kan göra är att springa, springa, pch springa. Jag hade så mycket panik och adrenalin, jag tänkte bara på om Hamilton ramalt omkull och skadat sig, eller fastnat någonstans och dött, eller om han skenat över en barnvagn så att en bebis dog.. Efter ett tag ringer mamma och då börjar jag gråta verkligen, jag är så himla rädd för Hamiltons skull. Mamma säger att Laila ringde för en stund sedan och sagt att Hamilton kommit skenade utan ryttare till stallet, välbehållen!!! Jag blev så lättad och glad då, så jag fortsatte ju att gråta av lättnad.
 
Sen så möter jag lite folk på vägen hem som säger att de sett en galopperande häst, och så undrar de om jag är okej.
 
Sen vid skogshagen så kommer Sofia Vidgren och någon mer, kommer inte ihåg vem för jag var fortfarande helt chockad och så grät jag. Sen möter Jessica upp mig och berättar att hon känt på Hamilton och han verkar vara okej, bara väldigt flåsig och varm efter sin långa galopptur. Alla ridlägerbarn tror sen att jag ramlat av och så får jag dra samma historia om och om igen, "Nä Hamilton slet sig bara och skena iväg." Gick i alla fall och skällde lite på Hamilton sen, och kände igenom honom själv.
 
Märkte sen att jag var väldigt varm själv efter att ha sprungit allt vad jag hade i 20 grader sol och varma kläder på mig. Var jättetrött, så jag gick då upp till bostad och drack saft och satte mig på en stol för att varva ner lite. Hade fortfarande en del adrenalin kvar och lite chockad fortfarande, kunde inte riktigt fatta allt. Det var så nära att Hamilton kunde råkat illa ut, så glad att han mådde bra.
När jag kom hem så upptäckte jag att min tröja var helt dyngsur! Haha, hade svettat sönder den. När jag tog av den så såg jag att jag hade fått värmeutslag på armarna också :P
Sen när jag duschade märkte jag också ett stort skavsår på foten som jag måste fått när jag sprang med mina ridstövlar i skogen och på elljusspåret. Hade inte märkt av det såret förens när jag duschade eftersom jag hade så mycket annat att tänka på. Om jag någonsin ska bryta något igen, då vill jag göra det när jag har väldigt mycket adrenalin i kroppen, då gör det nog inte lika ont...
 
Av detta så har jag lärt mig hur mycket Hamilton betyder för mig, hur rädd jag var för hans skull. När min mobil sa att den inte hade några pengar kvar, då tänkte jag "vad fan betyder den här mobilen om Hamilton dör eller skadar sig? Jag skulle offra den här mobilen och alla mina pengar för att Hamilton skulle vara oskadd"
 
Hemsk dag var det här i alla fall, åh vad rädd jag varit...

Facebook (20 juni)

Jag var en av de första i min klass som skaffade facebook, jag skaffade det i september år 2009 (3 år sedan). Detta var min första profilbild, en bild på mig från femman:
 Jag tyckte att jag haft det länge, men så gick jag in och kollade på min mammas första profilbild på facebook. 2007! Hon har haft facebook i 5 år!  Jag vet att när hon skaffad facebook så fanns det bara på engelska, hon skaffade facebook före ella i min skola. Egentligen så brukar det ju vara tvärtom, att föräldrarna skaffar facebook efter barnen, men här hemma var det tvärtom. Min mamma lärde mig att skaffa facebook och hur det fungerar...
Min mammas första profilbild 2007:
 

(20 juni)

Har bytt lösenord på bloggen och på facebook, det var ju på tiden kan man säga.. Har aldrig bytt lösenord på min blogg, och jag har bloggat sedan den sjätte oktober 2010. Min facebook har jag dock bytt lösenord på förut, för typ ett år sedan :)
Har nu skaffat Instagram, får se hur mycket bilder jag lägger upp. Har hittils inte ett enda foto uppe, inte ens en profilbild... Men jag har ju inga bilder på den här mobilen, måste ta några :) Kan ta en bild på MH idag, ska rida honom idag.
Älgen :P
 
 

(19 juni)

Sen jag fått sommarlov så har jag gått ner 1,5 kilo! Har varit sämst på att äta rätt mat, har skippat lunchen varje dag typ.
Sen så har jag väl inte ätit så mycket godis då, eller nu äter jag naturgodis, men det räknas inte...
Åh gud, åt nyss en wasabi nöt, usch, blää, urk...

 

Föresten min nya mobil kom idag! Är jättenöjd, den är snabb, har bra touchskärm, bra kamera och jag älskar desigen!

 


Zingo superhjälten (19 juni)

Nya filmen om Zingo, denna heter Zingo superhjälten!

(19 juni)

Okej, det här var ju cp. Blogg.se är ju heeeeelt förändrat! Jag kan inte direkt säga att det ser ut att vara 2012, utan mer 2005 på designen. Det var snyggare förut..
En liten ild på hur det ser ut när man bloggar:



Håller på med en ny Zingo video ;) För er som inte kommer ihåg mina Zingo vidosar, här är en av dem:


Nu ska jag bara redigera den lite mer :)




(18 juni)

17 stycken i min klass (förra klass då, 9a) har en iphone, iphone 4 eller 4s. Jag känner nu väldigt starkt att jag inte själv vill ha en iphone, väldigt tråkigt att ha en mobil som alla andra har. Vet inte riktigt vad det är exakt som gör iphone så himla speciellt, skärmen är ju inte så stor och designen rätt enkel.

Det som jag skulle sakna på min nya telefon som den inte har men en iphone har, det är en kamera på framsidan. Fast jag tar ändå väldigt sällan ego-foton, så det gör ju inte så mkt. Och så är ju Siri en kul grej, fast jag tror inte det är något man använder sig mycket av om man har tillgång till att använda Siri. Bara min syster som har no life som sitter och pratar i timmar med Siri och säger att hon är hennes bäst vän :O Forever alone..


Min xperia kommer att ha en massa appar som inte iphones kan ha, och 3-D foto och filmning, panorama foto, och HD-kvalité på film. Sen så har xperian lika bra kamera som iphonen.

Det var ännu mer mobilsnack från min sida ;)


(18 juni)

Hittils så kommer jag tjäna runt 2500 kr på mitt smådjurspensionat, lite mindre än vad jag trott. Men det duger, 2500 kr är ändå pengar, har ju dessutom 2700 kr kvar nu efter att jag köpt min telefon. Så jag kommer ju ändå ha 5200 kr efter sommaren, så mycket som behövs för att gå på ridläger :p Inte för att jag ska på ridläger då.

Fogerty och jag på Karlshems ridläger för 2 år sedan

Ska spara dessa pengar, kommer att behöva dessa pengar någon gång säkert, så jag ska inte slösa. Fast självklart så måste ju en del gå åt shopping ;)


Nu ska jag väl ta och ta hand lite om djuren som bor här, åh jag fastnar för enkelt vid datorn...



(18 juni)

Japp, har varit på ponny cups filmkvällen, och det kul. Jessicas familj bjöd på grillad kyckling, majskolvar, potatissallad och potatisgratäng :) Bättre än att äta fryspizza hemma, helt klart!
Sen tittade vi på PC-filmen och även skräckfilmen "House Of Wax" som jag inte tyckte var läskig, handlingen var lite B, men det gick ju att kolla på. Men hade inte den där lite rädda känslan efter en skräckfilm som man brukar ha.
House Of Wax wallpaper - 5



Imorgon så ska jag hjälpa mamma med att storhandla på Ica Maxi, bläääh... Men hon har lovat att vi ska hämta ut min nya telefon på vägen dit, så det är ett pluss! Slipper denna säääämsta mobil imorgon då:

Se så trasig den är :P Men vi hade det lite dåligt ekonomiskt ett tag eftersom mama inte fick sin lön vissa månader eftersom hon var sjukskriven, så vi hade helt enkelt inte råd att köpa en ny telefon till mig. Men när vi vann 183 00 så blev vi lite rikare, så då fick vi ju 5000 kr var vi barn. Fast jag åkte ju till Kreta för dem pengarna :P

Sen fick jag ju 3700 kr för mina betyg, så nu hade jag själv äntligen råd med att köpa en mobil! Jag får ju inte någon veckopeng/månadspeng, så jag har inte kunnat samla ihop till ny mobil.


(18 juni)

Har tagit på mig löshåret och sminkat mig, tycker om att ha på mig löshåret för man blir finare med det på :) Men har inte bestämt mig för att börja använda det i gymnasiet, då måste jag ju ha det vaaarje dag!

Ska nu ut och köra lite slalom med Zingo!


(18 juni)

3 bilder på mig från balen:



Hahahahah...


(18 juni)

Hmpphhnmm... Jag vet inte vad jag ska göra idag, jag vill ju göra något kul! Mysa med marsvinen och träna slalom med Zingo är det enda planerade..

Eller juste, tror att vi skulle ha filmkväll idag, ponnycupen :D Det blir skoj. Fast jag tror inte att maria kommer att komma, Fritz sparkade ju av henne armen igår så hon fick åka ambulans till sjukhuset och operera sig :O


(17 juni)

Marsvin är ju riktiga mysbollar ju! Helt förälskad i Snövit och Tjorven, de är så himla underbara. Har suttit och kollat på en hel film med dem framför soffan, de kurrade ihop sig tillsammans mellan mina ben och kuttrade nöjt till ibland. Sen har de också legat och sovit i fotändan på min säng i några timmar när jag suttit vid datorn, och så har jag gosat en massa med dem. De tycker verkligen om att bli kliade bakom öronen :) Vill ju själv ha marsvin nu... Mamma och pappa verkar tycka om marsvinen, så kanske får jag egna sen ;)
Lite bilder:





Piga och Zingo är väldigt nyfikna på marsvinen, Piga vill bara pussa på dem. Zingo vet jag inte, hon har ju rätt mycket jakt i sig så hon får inte träffa marsvinen utan att sitta i en transport låda. Det roliga är att hon vet att om hon går in i transportlådan så får hon titta på marsvinen, så hon går själv in i den och vägrar komma ut :P


Nyfiken Piga

Imorgon så får jag troligtsvis hem min nya telefon, wiiie! Det ska bli kul med en ny mobil, en snabbare mobil med en touch som fungerar. Min telefon nu håller på att dö på riktigt, ibland fungerar inte touchen alls så jag har inte kunnat svara på sms eller kunnat svara när det ringer. Sen är den en del på tocuhen som aldrig fungerar, så jag kan inte använda mitt T9. Sen så ska ni bara veta hur seeeeeeg den är! Juste, tappade ju den telefonen i marken förra året så att den fick lite sprickor, sen efter det så har det då och då lossnat glas från skärmen, så mobilen ser också helt paj ut. Lägger upp bild imorgon så får ni se bild på missfostret som kallar sig själv för Alicias mobil, har skämts så länge för den.. Jävla Lidl telefon.


(17 juni)

Red Hamilton idag, har inte gjort det på 3 veckor så det var jättekul. Det var så underbart att bara kunna galoppera hur fort som helst utan att ha en häst framför sig som bromsar upp, som när man rider ut med ridskolan. Att själv få bestämma fart, vilken väg man ska ta och allt, det är underbart. Jag blir så glad och lycklig av att bara flyga fram över ängarna på honom, det är lycka! Det är bättre än 15 lyckopiller. Jag behöver nog få rejsa över ängar minst en gång i veckan för att må bra, haha ;)


Har idag tränat slalom med Zingo idag, hon gjorde lite framsteg. Mitt mål är att hon ska ha lärt sig slalom någorlunda bra på en vecka.


Har haft lite tråkigt idag, och igår kväll. Verkade som en del fler hade tråkigt igår på facebook vid midnatt, det var rätt många inloggade. Jag hade också tråkigt, läste lite Derp and Derpina och gillade lite bilder, haha det kändes som om jag hade värst no life.

Har också varit end el med marsvinen idag, lugna djur är det. De kan ju sitta på samma ställe i flera timmar. Tog i alla fall en massa fina bilder på dem ute i gräset idag, tog några bilder på Snövit som gjorde att hon såg ut som en liten griskulting :)

Kom då på varför det heter marsvin



(17 juni)

Idag, eller det är ju igår faktiskt... Ja i lördags så beställde pappa hem mobilen, så den kommer väl på måndag eller tisdag, tummen upp!


Tittade idag på Forest Gump, har sett den förut, men det är ju en riktigt bra film. Nästan alltid när jag ska pusha på någon att springa fortare så tänker jag på när Jenny i filmen skriker "Run Forest, run!"
Sen tittade jag även på Djungel George, haha inget liv :P



Nu sitter jag här, och gör ingenting. Har så tråkigt... Typsikt att ha det i början av sommarlovet. Ja imorgon ska jag i alla fall till stallet och rida MH, i regnet. Ska rida honom några fler gånger denna vecka, annars har jag inte alls mycket planerat för nästa vecka.

Kan lägga upp en bildbomb på mina hamstrar här:















(16 juni)

Chiko var lite studdsig ibland som han kan vara på uteritt, men ändå snäll. För det mesta så lunkade han på rätt avslappnat och snodde åt sig lite grenar att tugga på ;) Fast en gång i galoppen så drog han ut från ledet, men det var inte heller så farligt.
Sen åkte jag hem och rensade i mitt rum och kastade ut en fåtölj för att få plats för Emelies och Emmas marsvin som jag ska passa i en vecka. De kom hem till mig vid fem idag, och de är så stora :D
Snövit och Tjorven, ni kan nog lista ut vem avd em som är Snövit ;)

(16 juni)

Haha, när växkerklockan idag ringde vid tio så tänkte jag "Åh, nej. Inte skola, fan..." Men sedan tänkte jag "Fast nä, jag har ju sommarlov. Varför ska jag då upp så tidigt?" Tittar då på väckerklockan och blir förvånad över att den är tio, det kändes som klockan var sju. Kom då på att det var ridning idag :D Det är uteritt och jag ska ha Chiko :D


Vill nog hellre ha Chiko än Ruudi, för Ruudi kastade ju av igår på uteritt. Chiko katar ju inte av, han är lite småbusig men aldrig dum mot ryttaren, för det mesta så är det han gör inget stort. En hederlig man är vad han är!
Vi tänkte bygga upp lite hinder, Jessica och jag i skogen :)





(16 juni)

Jag ska tävla med en bild med temat "Matvrak", vilken av dessa bilder är bäst då?

1.
2.
3.


(15 juni)

En liten serie om mina dvärghamstrar som tittar på fotbolls EM


Yes, Sverige gjorde mål! Puss

Att äta framför tv:n är ju grymt.

*ber att Sverige vinner matchen*

Men gud, dem gjorde mål


(15 juni)

Idag gick jag till stallet och hjälpte mamma med stalltjänsten, red inte eftersom Vendela gjorde det för hon ska sommarjobba på Karlshem i en vecka imorgon.

Har fotat lite dvärgisar idag, måste säga att det är svårt att fota vita dvärghamstrar med vit bakrund. Tur att det finns redigeringsprogram!

Mycket skillnad!





(15 juni)

Har inte tid att videoblogga, så det får bli ett text inlägg istället.

Det var lite kul att gå på balen ändå igår. Det var ju väldigt många där, och alla i samma ålder. Jag kom dit med Erica, Jennifer och Ida. Men jag var en del med Cassandra och lite med Sanne där på balen. H'lsade på en del som jag kände igen, stallvänner, folk som gått i min klass förut och personer man lärt känna på andra vis. Fick i alla fall beröm för min klänning och frisyr :D




På balen så fick man lite mat, små aptitretare mest.

Dansade inte så mycket på balen, det var inte så bra musik. Sen är det lite jobbigt att dansa med högklackat, även fast mina skor inte var så osköna. De gjorde faktiskt inte alls så ont som jag hade förväntat mig, tog bara av mig skorna när jag gick hem från bussen.

Erica och jag drog från balen lite efter elva. Vi åkte då hem och bytte om till jeans, tröja och jacka och converse. Sen åkte vi till Nyfors där det var lite fest. Jag och Erica dricker ju inte, så det var ju lite underhållande att titta på alla som var packade :P Vid halv tre så kom polisen, och då drog alla hem, Erica och jag med. Hon sov över hos mig så hon skulle slippa gå hem ensam, vi kom hem till mig vid tre och då åt vi kladdkaka :D

Sen så sov vi till två idag, för då väckte mamma oss. Då bakade vi riktiga amerikanska pannkakor som var 1 cm tjocka, skiiitgoda! Och skramlade ägg till. Sen åkte Erica hem för hon skulle få gäster.

Dagen igår var rolig. Men när vi vara på nyfors och skulle säga hejdå till många i klassen, jag blev faktiskt lite ledsen då. Många i klassen kommer jag säkert aldrig mer se på väldigt länge :( Tvingade Oskar att samla ihop några från klassen för att tälta i sommar i alla fall, han måste hålla det!


Färglinser? (15 juni)

Funderar på att skaffa färglinser. När jag var liten hade jag blåa ögon, vilket jag tyckte om. Nu har jag ingen riktig färg utan olika färger i olika ljus, men det skiftar lite mellan blå, grön och grå ögon vilket jag inte gillar. Jag vill ha blå ögon!
Det är sån skillnad, det är mycket finare med blåa ögon än den fula färg jag har nu.
Min färg nu:


Jag med blåa ögon (photoshopat):


Haha, okej jag använde en lite dålig färg så det ser väldigt fejkat ut, men det är finare med blåa ögon.
Om jag ska köpa blå färglinser, vilken blå färg är finast?

1.Freshlook Colorblends Brilliant Blue Med Styrka
2.Freshlook Dimensions Pacific Blue Med Styrka
3. Expressions Colors Dark Blue Med Styrka
4. Freshlook Colors Blue Med Styrka
5. Expressions Accents Blue Med Styrka

De är från denna sida: http://www.fargadelinser.com/fargade-linser-med-styrka-alla-fargade-linser-med-styrka-expressions-accents-blue-med-styrka-p-437.html

Vilken var finast?


(15 juni)

Marlene blev frisk så hon kunde komma och fixa mig igår. Hon är så himla duktig!




Jag och Erica ska videoblogga om igår, så jag skriver inte så mycket nu :)


Drycker (14 juni)

Visste ni att min favorit dricka är päroncider? Tycker att det är sååå himla gott! Skulle kunna dricka päroncider resten av mitt liv. Det är sött och lent i munnen, bara så underbart gott :)

Sen så brukar det inte finnas päroncider på restauranger, hotell osv. Då brukar jag välja cola, och då tycker jag att pepsi är den godaste colan.

Coca cola har på tok för mycket kolsyra i sig! Testa att öppna en 2 liters coca cola flaska och dricka jättemycket, helt omöjligt! Alldeles för mycket kolsyra för det.
Sen så är ju gamla hederliga mjölken något jagd ricker varje dag, det smakar också gott. Ibland..


(14 juni)

För jag har gått ut grundskooolan, för jag har gått ut grundskooolan, för jag har ju gått ut gruuuundskooolaaan! Fyfan vad jag är bra :D
Som vanligt så är skolavslutning inte det roligaste, men man får ju in den rätta känslan när det är skolavslutning, soooommarlov!

Är så grymt nöjd över mina betyg så det inte är sant! 10 MVG:n och resten VG, vilket ger 305 poäng!! :D Har höjt mig i 6 ämnen sen i julas, så jag är grymt glad. Blir nog inte Mc donalds för mig resten av livet då ;)
Såhär såg det ut:

Får ju 300 kr för varje MVG och 100 kr för varje VG, så det här betyget ger mig 3700 kr! Så på lördag så ska pappa och jag åka och köpa en ny mobil till mig. Har bestämt mig för att jag inte ska köpa en iphone, utan den här xperian:

Då har jag rätt så mycket pengar över ändå :)



Marlene som skulle fixa mig inför balen har åkt in till akuten för att hon mår väldigt dåligt, så nu måste Vendela fixa mig inför balen. Det går nog bra, fast löshåret måste ju klippas in i mitt eget hår. Undrar om hon kan det...

Sen så ahr ju Erica, Ida och jag fortfarande ingen fin bil att åka in till balen med, lite kaos sådär innan balen :P Men det går nog bra.


(14 juni)

Igår tog lärarna oss till en sån här båt som står i vid stan, för att bara stå där. De hade hyrt båten. Vi fick i alla fall äta rostbiff med potatissallad, men det var sämst bordplacering, hamnade inte bredvid någon jag kunde prata med. Sen var det chokladpudding till efterätt, vilket jag inte alls är förtjust i (blä).
Sen hade de hyrt 2 DJ:s som spelade rätt bra musik faktiskt, det var askul att dansa! Men det var så varmt.

Erica, jag och Ida har i alla fall ett problem till balen. Hur ska vi ta oss dit??? Sånna här roliga grejer som att åka traktor, hästtransport och så är ju olagligt. Funderade lite på att rida dit i damsadel på MH, men det blir för krångligt. Dåmåste man lasta honom i transporten och köra honom i närheten av centrum och sen lasta ur honom. Sen tror jag att det finns mycket saker som kan skrämma honom där, även om han är en trygg och orädd häst.

Ska väl ta och dra mig mot skolavslutningen snart då. Se blir det bal efter, fast först ska Marlene komma och fixa mig, så det blir nog bra ;)


(13 juni)

Igår lärde jag Zingo ett nytt kommendo, det heter "Ät upp grönsaken" Jag har fått Zingo att börja äta grönsaker som hon inte vill. Det var bara några små bitar, som t.ex. jag fick henne att äta gurka! Försök få en hund att äta gurka, det är typ omöjligt. Fast inte med Zingo nu, för säger jag "ät upp" då äter hon upp :) Det här kommandot är mest på skoj, för när jag står och hackar grönsaker till hamstrarna så brukar hon tyigga morot, så ibland är jag en lite djävul och slänger ner något annat än morot, som äpple eller gurka.



Börjar tio idag i skolan, då ska vi städa skåpen bara. Sen typ slutar vi, men vi måste tillbaks till skolan sen igen... Klockan fem idag så ska alla nior mötas vid skolan och så ska lärarna bjuda oss på en överaskning, jag tror vi ska åka iväg någonstans. Monica lärarn sa iaf till mig att vi inte kan räkna med att vara hemma före kl nio på kvällen.
Undra vad vi ska göra?

Nej, nu kanske man ska gå och äta frulle rulle!

Katten Pysen som poserar


(12 juni)

Idag hade vi kabaré showerna, det gick bra och båda elever och föräldrar tyckte om kabarén. Efter första showen så blev jag supertrött, så när jag kom hem så somnade jag och ville verkligen inte tillbaka till forellen vid halv 6 för att köra en till show. Var ju tvungen, så jag halvsov typ i forellen innan showen satte igång.
Nu sover jag typ, haha är så trött!
Har tagit bort allt smink och bytt om till pyjamas, om det inte vore för mina hamstrar så skulle jag försöka sova nu. Ibland är det jobbigt med hamstrar faktiskt...

Ella, åh, lilla Ella :( Saknar henne!



(12 juni)

Tada, har inte ont i foten längre. Jag är ju värsta doktorn som bara igår enkelt kunde konstastera: foten den behöver bandage. Och idag så är foten som ny!

Hey, hey, Monika, hej på dig, Monika, hej, Monika hej på dig, Monika.

Ni kommer ihåg? Den sången börjar jag alltid nynna på när någon säger hej Monica till mig (jag spelar läraren Monica i kabarén)


Slumpvald bild, haha det var från tiden när Sofia och jag var helt cpiga på övervåningen på torsdagar i stallet. Gick i åttan då, saknar tiden lite faktiskt :/ Nu är man inte alls lika mycket i stallet längre...


(11 juni)

Efter skolan idag så fick jag någon konstig värk i vänsterbenet, det kändes som typ växtvärk. Sen nu på kvällen så har det försvunnit, men nu gör det istället jätteont i min vänsterfot. Det känns som om foten är jättesvullen och röd, men det är dne inte. Det gör bara fruktansvärt ont! Så snäll som jag är mot människor så fick den lilla foten bandage.

Det ska ju vara ett bra stöd, så jag hoppas på att foten mår bättre imorgon efter de 2 minuterna jag la ner på att bandagera den.

Imorgon är det kabaré uppvisning faktiskt, ja och jag är inte nervös eller taggad. Det känns rätt så bra faktiskt, har inte så svåra repliker, har aldrig glömt bort replikerna.


Mina avramlingar (11 juni)

Mina avramlingar genom tiderna:

Lakrits
Första gången jag ramlade av, det var på min första favorit häst Lakrits, en mörkbrun b-ponny som stod på ridskolan för ett par år sedan. Jag var nybörjare då, och det blev snöras från taket så att alla hästarna skenade iväg och typ alla ramlade av. Jag landade på fötter och skrattade bara :)
Lakrits Andra gången var också på Lakrits, vi skulle hoppa diken ute i skogen och lakrits var känd för sina jättehopp över diken, jag hamnade på halsen och ramlade av på en stubbe. Det gjorde faktiskt ont... Stubbjävel.


Kontuz Hade jävulshästen Kontuz på en hoppning i fyran, ja skulle hoppa en kombination vilket han hatar. Så jag piskade på honom för att han skulle över, men då blev han arg och lekte rodeohäst. Bock, bock bakut osv... Var ju bara 10 år, så jag ramlade av och bröt armen :P

Tuborg Jag hade Tuborg på en hoppkurs och det var några barn som lekte utanför ridhuset så att han blev rädd och skenade iväg och jag hängde inte med i en sväng utan ramlade in i väggen och gjorde illa mitt knä så att jag inte kunde böja det, fick åka till doktorn då.
Misty red barbacka på Misty som hade glansspray på sig, det var svårt att sitta kvar då..
Misty Ramlade av en gång till den lektionen.
Karenina Min förra medryttarhäst hon stod och betade hö utanför en hage, helt plötsligt tvärvänder hon och skenar iväg och då ramlar jag av på en ishög. Det gjorde jätteont :(

Nonni Min förra medryttarhäst. När Nonni fick syn på Hamilton blir hon rädd och vänder om och skenar iväg och sätter igång ett flertal bocksprång efter varandra, jag typ hoppar av samtidigt som jag ramlar av. Så en halv avramling bara.
Dingo En helt onödig avramling egentligen. Hade Dingo på en hoppkurs för för 2,5 år sedan, Fanny hade Chiko. Vi red utan stigbyglar och så har Chiko och Dingo kapplöpning och så tappar jag balansen och ramlar av... -.- Skämdes så mycket då.

Erasmus Erasmus gjorde en tvärnit framför ett minihinder, ramlade då av och landade med ansiktet på bommen så att jag fick en blåtira. Det gjorde också ont :(

Erasmus Ramlade av på Erasmus igen på en ponnycupsträning i julas, han sprang förbi eller tvärnita på ett hinder, kommer inte ihåg. Jag fastnade i alla fall i stigbigeln en kort stund, släpades som tur var inte i den! Det var läskigt men gick bra.

Bara 10 avramlingar, men såklart så har jag varit nära att ramla av närmare 366 gånger.


(11 juni)

Agilitykursen var askul! Jag lärde mig massor verkligen, jag fick verkligen blodad tand för agility. Piga var duktig på själva hoppningen, men höjdhindrerna var hon konstigt nog hur rädd som helst för. Hon kunde knappt ta sig över dem, hon fick panik när hon var högst upp och slet sig loss och hoppade ner från höjdhindrerna och började halta :( Men på tunnlar och hinder var hon duktig.


Måste säga att Zingo var helgrym idag på agility. Tränaren blev jätteimponerad av Zingos kvickhet och fart. Zingo var jätteagility glad idag, hon sprang omkring och hoppade egna hinder/tunnlar när hon sprang omkring lös på banan. Hon var helt orädd för höjdhindrerna, hon gjorde dem utan problem. Men gungbrädan har hon inte gjort förut, det var lite läskigt så hon har inte riktigt klarat av den än. Men med lite träning så ska det nog gå :)

Tränaren tyckte i alla fall att Zingo var väldigt duktig på agility, hon har kapacitet att gå långt. Så jag ska nog fortsätta träna agility, kanske gå någon mer kurs och åka några gånger till hundängen i sommar och träna. Sen så kanske man kan testa på att tävla någon gång också, på riktigt. Men då måste jag träna in slalom och vippbrädan lite mer. Hon har ju farten och hoppar allt som jag pekar på, och lite mer.

Tränaren tyckte också att jag var postiv och tydlig, att jag har den rätta känslan. Hon sa att jag verkligen måste träna vidare eftersom jag har en hund som kan gå långt i agility, Zingo har ju faktiskt vunnit hundhoppningen i stallet mot stora hundar 2 gånger. Hon fick ju faktiskt snabbast tid i våras med, men eftersom hon rev så lades 5 sekunder på så hon kom trea.
Har i alla fall lite övningar att träna på här hemma med Zingo nu :)

Jag tränade för tränaren Annica Aller, vi var på hennes egna agilitybana som ligger mellan Haninge och nynäshamn.


(11 juni)

Veckans planering:

 Måndag:
Kabaré träning, privat agilitykurs
Tisdag: Kabaré uppvisning för skolan och sen på kvällen för föräldrarna
Onsdag: Lärarna ska ta med klassen till något ställe för att vi ska göra något roligt tillsammans, det är hemligt vad vi ska göra. Den dagen måste jag också handla accessoarer till balen, finns ingen annan dag som jag kan gör det på.
Torsdag: Skolavslutning och bal
Fredag: Rida MH och ha en liten ponnycups avslutning hemma hos Jessica.
lördag: Rida sista lektionen för terminen :(
Söndag: Städa burar



Lite gamla bilder




(10 jni)

När jag sover är jag helt vild! Jag sparkar i väggen, slår ner min lampa, slår ner min vattenflaska och slår till mig själv i sömnen så att jag börjar blöda näsblod. Det har hänt flera gånger, det hände inatt. Börjar fundera på om jag kanske är självmordsbenägen i sömnen? ;P

Idag så nockade Zingo mig med sitt huvud i ansiktet jättehårt, det gjorde jätteont och jag började blöda näsblod :(


Imorgon så ska jag på privat agilitkursen som jag fick av Annika i present, båda hundarna ska med. Är lite nervös, mina hundar är ju inte så himla lydiga. Jag har ju mest kört hundhoppning på skoj ju innan, att få komma privat till en tränare är nog en helt annan sak. Hon kommer ju att tycka att mina hundar är värsta amatörerna ju :P


Sen så kommer mamma inte kunna hämta mig förens vid typ sju, så jag måste följa med Annika hem en stund. Men det kan nog också bli lite roligt, hon bor ju så fint vid havet med alla djuren. Jag får ju träffa på hennes hästar, Aina och Ronja och hennes labrador valpar :D


Perfekt mellanmål (10 juni)

Är ni ofta sugna på att äta något gott mellan måltiderna eller efter middagen? Då har jag ett perfekt mellanmål för dig, det är heller inte onyttigt.

Skiva äppelbåtar och lägg upp på ett fat, häll kanel över. Det är jättegott! Eller så gör man bara äppelbåtar, det är mycket roligare att äta äppelbåtar än att äta ett riktigt äpple.

Äpplena är inte ruttna, de har kanel på sig därför är de bruna.


Affärskvinnan (10 juni)

Mitt lilla företag Djurvakt börjar gå rätt så bra faktiskt! Flera stycken har kontaktat mig, om alla de som kontaktat mig vill boka in sig så kommer jag i sommar att ta hand om 6 marsvin, 3 kaniner och 2 hamstrar (hittils). Väldigt troligt att fler djur kommer att bokas in, på bara några timmar efter att annonserna lagts in så har jag ju fått svar :)
Har räknat ut att jag hittils troligen kommer att få 1900 kr på att endast göra det som jag tycker är roligt! Undra om man kan skriva sånt här i sitt CV sen, att man haft ett litet djurpensionat :P


Det här kommer alltså att vara mitt sommarjobb i år, så jag slipper söka om ett sommarjobb. Om jag tjänar bra denna sommar och det går bra med djurpensionatet, då kanske jag kan ha detta som sommarjobb nästa år med :) Egen företagare, redan som 16-åring! ;)


Ska köpa en hamster (10 juni)

Flera gånger har Carro (min lillasyssters kompis) frågat mig om jag vill ha hennes hamster som är runt 2-3 år för hon har tröttnat på den helt. Hennes mamma tar hand om den. Nu ska jag i alla fall ta emot Carros hamster Blondie och skämma bort henne lite, för hon är ju så gammal och kommer nog inte leva så länge till :( Ska betala 200 kr för att få med buren.
Blondie är i alla fall en sö cremefärgad hamster, som Tom :)


Har idag lagt ut annonser för att vara djurvakt på lite forum. Troligtsvis så ska jagvara djurvakt åt 3 kaniner i en vecka i augusti. Så troligen så är jag vakt åt 4 marsvin, 3 kaniner och 1 hamster i sommar, hittils. Verkar vara lite fler kaninägare som behöver vakt i sommar, och jag har ju rätt billiga priser.
Sen får ju djuren ett paradis hemma hos mig ;)



Mitt hus


(10 juni)

Min storasyster vill ju ha en samsung galaxy s2, och det är ju en bra telefon. Men, det är inte en telefon som jag vill ha eftersom jag verkligen inte tycker att den är snygg. Det som irreterar mig mest på de flesta samsungtelefonen, det är ju den här knappen:

Gillar bara inte den knappen, blir ju irreterad på den. Den runda iphone knappen ser väl bra ut, men samsung knappen blir jag helt irreterad på :P Det är varför jag inte vill ha en samsung, tycker att xperian som jag ska köpa är snyggare, den härmar inte iphone som samsung gör.


Haha, gud vad jag bloggar om mobiler hela tiden :P


(9 juni)

Fick inte sommarjobb på landstinget eller via Tyresö kommun, så jag vart ju tvungen att söka sommarjobb själv. Men, jag vill ju inte stå och diska tallrikar eller något sånt hela sommaren. Jag vill ju göra något roligt, något roligt som ger pengar. Ska starta ett eget litet företag, ett smådjurspensionat. Tro mig eller ej, men man tjänar faktiskt pengar på det.

Så i sommar ska jag vara djurvakt. Ska sätta upp lite annonser på blocket och lite överallt i tyresö och hoppas på att folk nappar :) Ska ju hittils vara vakt åt 1 hamster och 4 marsvin, jag får väl ungefär 1000 kr för det.

Behöver ni vakt åt något djur i sommar? Mejla mig [email protected]

Gå in på hemsidan: www.djurvakt.nu.nu





1 hamster: 100 kr vecka
2 marsvin: 150 kr vecka
2 kaniner: 200 kr vecka
1 hund: 400 kr vecka


(9 juni)

Blir helt jävla cparg på den här jävla skitdatorn!!!!!! hatar när man skrivit klart ett inlägg och så slutar internet fungera i en sekund så att allt stängs ner och inlägget försvinner. Och så blinkar skärmen hela jävla tiden så att man inte ser ett piss........................... VILL SLÄNGA SKITEN I VÄGGEN!
Sådära, nu blev jag av med lite ilska. Förlåt för språket, men jag vart lite arg där.


 

 

 

 

Idag har jag haft släktkalas. Jag fick 500 kr av farmor och farfar, en privat agilitykurs av Annika på måndag :D och ett par helskodda pikéur ridbyxor, aaaassnygga!!!



(9 juni)

Har nog bestämt mig för xperia arc s, och inte en iphone. Vill ju ha lite pengar över, och jag tycker att xperian är väldigt bra. Min pappa har en som jobbmobil, och den är bra :)

Måste ha silikonskal, men vet inte vilket jag ska köpa. Vill ha rosa, men inte inte vilken nyans.. Lite coolare med mörk, men ljusrosa är lite mer diskret och fint.

Nummer 1: Mörkrosa skal, pris: 59 kr

Eller

Nummer 2: Ljusrosa skal, pris: 135 kr


Eller, jag kom på en bra sak. Varför inte bara köpa båda? Blir ju ändå under 200 spenn, så så får det bli. Jag köper båda två :D


För att jämföra priser på saker så brukar jag gå in på pricerunner, där har jag funnit ett billigt pris på telefonen jag ska köpa. Endast 2679 kr! Med skalen så kommer jag alltså betala 2873 kr bara :D Telefonen kostar ju på en del ställen 4300 kr, så jag tjänar ju nästan 2000 kr på pricerunner.


(9 juni)

Idag red jag Ruudi på ridlektionen. Övningen vi red idag heter vårtan/musse pigg och man rider då på stora mittvolten och gör två små volter på sidan om stora mittvolten ibland, där man ställer om eller ändrar gångart.

Ruudi var lite okoncentrerad i början och tyckte att det var jobbigt att arbete, han tyckte att skänkelvikning åt vänster var hur svårt som helst, så han stannade och stegrade lite ibland, knashästen. Men det gick sen bättre med själva övningen, han gick fint men det kändes även som om jag inte riktigt kunde komma åt honom ordentligt. Han travade på fint och så, men arbetade inte på som jag ville. Galoppen var ju rätt svår på honom på denna övning då galopp i vanliga fall är lite svårt för honom.
Alexandra vad snäll och fotade, så bilder från idag kommer senare ;)


(8 juni)

Just nu har jag ungefär 1000 kr, kmr väl få runt 3000 för mina betyg. Och så lite pengar imorrn eftersom vi har ett litet släktkalas för Vendela och mig, för att vi fyllde år förut. Då kanske man får lite pengar om man har tur ;)
Har då egentligen råd att köpa en iphone 4 s, men jag vet inte riktigt om jag vill. Bör man köpa en? Då har jag inte pengar över ju. Men om jag köper en Xperia Arc S, så får jag 2000 över, och det är alltid bra att ha pengar. Jag använder inte min telefon så mycket, men det kan ju bero en hel del på att min mobil är helt cp och slutar fungera ibland, och den är så ful att jag inte vill visa den.

Xperia Arc S


VS

Iphone 4 s

Egentligen så har inte iphones så himla mycket mer än xperian, för många av iphone apparna kan även xperian ha som t.ex instagram. Xperian har större skärm än iphonen och den har en del grejer som inte iphonen har, som 3-D foto, panorama foto osv. De har båda två 8-megapixel kamera.

Lutar mer åt xperian, men det är ju det där med att alla har iphone, de som inte har det är typ "fattiga" enligt en del. Fattar inte varför alla har en iphone. Egentligen så vill jag trotsa att alla har en iphone och skaffa mig något eget, men jag är rädd att när jag börjar på gymnasiet och är den enda i klassen utan iphone så är jag rädd att folk ska se mig som den fattiga tjejen, fast egentligen varför ska jag bry mig.

Får fundera vidare lite... Tror att det blir xperian, isf köper jag nog ett ljsurosa skal som matchar till mina ljusrosa converse :P


(8 juni)

Var idag på min kusins studentmottagning, det var lite tråkigt, men jag fick bullar iaf :)

Jag brukar inte läsa stora bloggar, skandalbloggar, skvallerbloggar osv. Men hade lite tråkigt så jag gjorde det idag, måste säga att det är lite underhållande med skvaller. Som att Hanna Widerstedt har fått en ny pojkvän på en vecka, och det är Peter08 (Kissies lillebror). Hon var ju lite otrogen i bb huset och därför gjorde Jockiboi slut med henne, men ingen av dem verkar ledsna. Det ser lovande ut för honom att nå målet att ligga med 1000 tjejer innan året är slut iaf :P Och så är det ju lite kul att se bråk mellan justin Bieber och Niall (från one direction), Niall har ju flera gånger stött på Selena Gomez (Justins tjej) så att Justin tagit honom åt sidan och skällt på honom.


Det är ju lite skoj att läsa skvaller ibland faktiskt, fast det är inget jag skulle palla att göra hela tiden.


(8 juni)

Är lite nervös över mina slutbetyg, vet på ett ungefär vad jag kommer få. Men, jag är rädd att det inte blir som jag tror..
2 ämnen som jag är osäker på är idrott och musik. Jag fick ju mvg på min idrottsuppsats, min idrottslektion och mvg på det oförberedda provet, och så visade jag också mer ledarskap på lektionerna Jag borde få MVG i idrott, vill ju verkligen det!
Sen det där med musiken, idrottslärarn sa efter att jag sjungt för henne att om jag gjorde ett bra arbete på pophistorians redovisningen så skulle jag få MVG. Hoppas verkligen på mvg i musik också!

Sen har jag väl en minichans till mvg i svenska, fast jag tror inte det. Fick mvg - på svenska muntligt, och vg + på resten. Sen har jag lämnat in en uppsats på 10 sidor till henne som jag inte vet vad jag fått för betyg på, om jag fått mvg på det så har jag kanske fått mvg i slutbetyg. Fast jag har ställt in mig på ett vg iaf.

Sen kemi, biologi, samhällskunskap, geografi, spanska och hemskunskap vet jag att jag har mvg i, så det är bra :)
Så troligen så blir det 285 poäng i slutbetyg, det är vad jag hoppas på i alla fall. Kommer få ungefär 3100 kr i betygspengar av mamma och pappa då, hoho :D


(7 juni)

Fick ett önskemål om att skriva om alla djur som jag haft, skulle bli ett fasligt långt inlägg om jags krev en lång text om alla, så jag skriver mest namnen:
Hamstrar (17 st, totalt):
Peppar, Nappen, Kardemumma, Vanilj, Keeper, Bambi's New York, Candie, Ella, Beauty, Barbie, Coco Popz Tom Toolbox, Eternity, Tjorven, Stina, Husmusen, Hoppetoss och så lille Tingeling. Rätt så många, och jag kommer ihåg vartenda en, jag skulle kunna skriva ett helt a4 om varenda en av dem. Som att Candie var ju tjurig ibland, Peppar kunde naffsas, New York hamnade i en depression av att bo i tvättstugen och Nappen som fick mig att springa hem från skolan för att jag ville vara så mycket som möjligt med henne. Alla har sin historia, och jag glömmer dem inte i första hand.



Sen det där med hästar, det har väl inte jag ägt utan mer min mamma. När jag levt så har min mamma haft Amorina, Storråda och My Hamilton.

Jag och Amorina, en b-ponny som blev hela 30 år :)

Sen så har vi totalt haft 3 hundar, Malin, Piga och Zingo.

Och 4 katter, Aragon, Sallad, Spagetti och Pysen.




2 kaniner, Ludde och Snöflinga

6 år gammal, då fick jag en kanin utan förvarning av min gudmor Annika :p

Sen har vi haft lite olika sorters fiskar, som jag inte räknar med. Så 29 djur totalt har jag haft i mitt liv :)


(7 juni)

Idag har vi tränat på kabarén, tror faktiskt att det kan bli en bra kabaré i år! Det enda som jag har problem, där är att säga ääljgeeönn på norrländska och att inte skratta när jag säger det.
Anonym om (5 juni):

Kan du lägga upp kabaré filmen
Svar: Nej, inte innan kabarén har haft premiär. Kanske efter det :)


Imorgon tar min kusin studenten, så pappa och jag ska dit och fira honom lite. Sen så ska Mikaela rida Mh imorrn för hon har mammas småponny lektioner och de ska rida ut, så jag ska inte rida hnm imorrn.


(6 juni)

Haha, ser lite rädd ut av att hålla Globus :p



Tittar nu på Greys anatomy, fyfan alltså. Grät som sjutton när lexie dog :'( Det är så äckligt med alla köttiga skdor och blod. Fyfan för flygkraschen, fyfan!! :'(


(6 juni)

Idag så longerade ju jag Candino på hästens dag när det var voltige. Han var skitseg och trött eftersom han redan gått voltige repet innan, massa ponnyridning och ponnykadriljen. Så han ville ju bryta av typ hela tiden, och springa in till mig. Han var inte lika duktig som han brukar vara när man longerar honom.
Sen så försvann typ lotta när det var flagga på vift, så det blev lite kaos. Men jag fick i alla fall hålla i Globus och han var ju jättetaggad som han brukar vara. Det var lite läskigt när han stegrade mot mig, så jag var ju tvungen att släppa då.


Gud vad jag egentligen inte orkar blogga, tror att jag tar en bloggpaus snart.


(6 juni)

Du gamla, Du fria, Du fjällhöga nord
Du tysta, Du glädjerika sköna!
Jag hälsar Dig, vänaste land uppå jord,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna,
Din sol, Din himmel, Dina ängder gröna.

Du tronar på minnen från fornstora dar,
då ärat Ditt namn flög över jorden.
Jag vet att Du är och Du blir vad du var.
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden,
Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden.

Grattis Sverige på nationaldagen!


Idag kom jag på ett smeknamn åt Fideli, Husmusen. Hon ser ju ut som en liten husmus, och jag tycker det låter så gulligt att säga husmusen. Så här är hon, Husmusen!



Den vilda Husmusen!


(5 juni)

Efter skolan idag så spelade vi in en kabaré film. Jag var tvungen att stå i en swimmingpool utomhus i 40 minuter, vart så himla kall och frusen! Poolen på Kreta var varmare.

Imorgon är det hästens dag, då ska jag longera Candinop på ett voltige spex.


(5 juni)

Alltså jag saknar Kreta så himla mycket, vill verkligen bara tillbaka dit. Drömmer ju om det och allt. Något av det roligaste som jag gjort i mitt liv ju, synd att det är så dyrt.


På kabarén (en uppvisning som nioarna har för alla innan skolavslutningen) så ska jag spela en lärare med norrländsk dialekt, det går inte. Vet ni hur svårt det är att prata norrländska eller? Svårt! Idag så ska vi också spela in ett filmklipp till kabarén hemma hos någon.


(4 juni)

Så himla skönt, slutar skolan på torsdagnästa vecka :D Denna vecka har vi kabaré vecka och operation dagsverke på fredag, så man är ju ledig då ;)
Kan lägga upp bilderna på Minty och mig från igår, men kan säga att jag gör väldigt roliga små miner xD


Haha, ser helt livrädd ut ju! Kommer bara ihåg att jag hoppades på att hon inte skulle riva.

Där tänker jag "Åh vad skönt, endast ett hinder kvar"

Trippelbarren

Omhoppning


Hahahahahahahaha ;)

Och nu bilder från prisutdelningen, då gör jag väääldigt fula miner! Sitter på Dingo eftersom Minty var i stallet.

Förvånad över att jag är på prisutdelningen

Hahaha, omg vad ful :P Ser ut som en liten kanin ju

Trodde verkligen inte att jag skulle vinna, tyckte att Sanne hade gjort en jättesnabb runda. Hade förberett mig på en rosa rosett efter att Emelie fått den gula.


Min min säger allt..

Hahah, ser helt livrädd ut




Ärevarv!


pttrroo

Dessa foton var fotade av Carolin Kinnunen, tack!


Den konstiga bilden igen :P

Dessa foton av Alexandra Sewén, tack!


Klummästerskap 3 juni

Idag var det klubbmästerskap i hoppning på ridskolan. Jag fick minty, som jag ville ha :D De hade lottat ut hästar, så jag hade mycket tur.
Banan var i hela ridhuset och den var väldigt lång, 8 hinder var det och lite konstiga svängar med, det med en trippelbarr.
Minty var lite seg i början, men jag fick igång henne lite mer efter lite tempoväxlingar och tjo och hej. 
Jag gick nolla på grundomgången, jag tänkte inte så mycket under grundomgången. Det gick lite långsamt kanske, och hon hoppade inte mer än vad som behövdes.

I omhoppningen så gick det lite fortare men det blev lite slarv på första hindret, jag visade inte tillräckligt exakt vart på hindret hon skulle hoppa av så jag fick i sista sekunden svänga till och trycka på så att hon hoppade för hon visste inte om hon skulle hoppa hindret eller inte. Jag var då i lite obalans efter det, men jag fortsatte ändå. Jag tror att jag gjorde snäva svängar, men kommer inte ihåg om jag tjänade på fart eller snäva svängar, det kändes som om jag tog stora svängar. Körde inte så galet som jag kunde eftersom jag kände att hon halkade till lite ibland. Hon tog jättestora hopp ibland, vilket gjorde att det tog mer tid. Kom i alla fall nolla i omhoppningen med :)

Jag var den enda som hade Minty, så jag gick in med henne i stallet efter och gick sen för att kolla på de andra som tävlade. De berättade inte ens omhoppningstid fören vid prisutdelningen, så man var ju lite nervös och det skulle även vara prisutdelning vid häst.
När alla hoppat så sa de vilka som var placerade, jag var en av de 3. Men eftersom Minty stod i stallet så fick jag hoppa upp på en annan häst i ridhuset som inte blivit placerad, då valde jag Dingo :D Först sa de vem som kom, trea, sen tvåa och sen den vann. Och jag vann! :D Vart så himla, himla glad då! :D :D Jag fick göra två ärevarv på Dingo, det var så himla kul. Jag älskar att göra ärevarv, fast jag har bara gjort det 3 gånger på riktig tävling. 2008 när jag för första gången vann en tävling på Spot, fast då höll han på att bocka av mig, så jag kunde bara göra ett halft. Sen på Picco på  lokalen förra året. Det är väl lite det som gör det roligt, att man gör det så sällan.


Fick en pokal och en liten rosett.

Måste säga att de andra som tävlade var grymt duktiga! Är stolt över min ridskola som har så duktiga hoppryttare, för alla gjorde omhoppning med stil, inte sådär flänga runt som vissa andra ridskoler gör. Det var kontroll på alla, förutom mig då xD Nej men lite galet blir det alltid, fast det var värre på småponny. Hahaha, gud småponny tiden var ju för galen alltså...

Har hittat ett litet mönste. 2008 vann jag KM på Spot, 2010 vann jag KM på Spot och 2012 vann jag KM på Minty. Om mönstret ska gälla så ska jag inte vinna nästa år utan året efter det xD Haha önsketänka kan man ju alltid xD :P


Från 2010. Då fick jag en finare rosett och även en medalj ju :O 2010 var året jag blir lyckligast av att vinna, min sista tävling på Spot ju.

Idag fyller min syster Vendela år, det kanske gav mig lite tur :P Är i alla fall väldigt glad nu, och nu sitter jag och väntar på bilder från KM idag.



Kreta

kan berätta om hur det var på Kreta.
Vi bodde på ett ganska lugnt ställe nära havet som hette Maleme. Vårt hotell hette maleme mare och jag gillade det, vi hade jättefin utsikt från rummet. Personelen var jättebra, snälla och glada.

En del av vår utsikt.

Det var varmt på Kreta, ca 25 grader varje dag och sol varje dag. Fast någon dag var det lite blåsigt, men det gjorde inte så mycket. Solen tog i alla fall väldigt mycket i kreta, jag brände mig de första dagarna. Men det blev som tur var brunt sen :)

Jag i poolen, haha kortisben :P

Redan andra dagen så var man otroligt hemmastadd, det kändes som om man varit där i en vecka och inte bara en dag.


En dag så höll jag på att dö av rädsla när ett jet-plan dök upp över ön och släppte detta:

Trodde att Grekland var skyldig något land massor av pengar och det landet skulle spränga Kreta för att grekland inte kunde betala tillbaka. Men det var bara årsdagen när andra världskriget var på Kreta, när det dog massor av människor.

En dag så åkte vi in till Chania med en grekisk buss, det var lite kul att se hur man åkte buss i Grekland. Chanina var en fin stad :)
Andra dagar så har erica och jag varit ute och gått omkring lite överallt i Maleme och köpt godis eller bara varit ute och fotat.




Som jag skrivit förut, så fick vi lite grekiska killkompisar i Kreta. de brukade stå och hänga vid en liten kyrka vid vårt hotell varje dag, de hade gjort det i flera år. Efter några få dagar så började vi prata med dem och blv bra kompisar med dem. De visade oss runt, till exempel deras lågstadieskola. En dag så visade dem tyskarnas kyrkogård från andra världskriget, det var jättefint där.
Det var bara 3 stycken som kunde prata engelska, eftersom detär frivilligt att lära sig engelska i grekland. Erica och jag fick ju i alla fall träna på att prata engelska en massa där. Ibland pratade man så mycket engelska att jag ibland svarade på engelska om någon ringde mig xD

De som vi pratade mest med var Mike, och så Vic. Alaa killarna hette Mike, Vic, Niko, Niko, Steve, Thim, Petros, Sotiris och Bill. De är jättesnälla, några är lugnt mycket snällare än killarna i Sverige. Vissa såg heller inte så dåliga ut ;)

I fredags så gick Erica och jag och badade i havet med Vic, Nicos, Nicos och Mike. Vi simmade omkring och kastade boll i vattnet.

Sen så spelade de voleyboll på land, utom jag och Nicos the crazy one. Jag hatar voleyboll, suger på det.
Sen på vägen hem så sprutade Erica och jag en massa vatten på dem från våra vattenflaskor. Då cyklade Nicos iväg och hämtade en massa vattenflaskor och det blev ett litet vattenkrig :P Men inte så länge för vi skulle äta lunch, sen så solade vi och badade i poolen.

Vid femtiden på kvällen sen så utbröt ett stort vattenkrig mellan oss och grekiska killarna, eller inte alla av dem. Vissa var det vapenvila mellan. Det var helt galet kul! Vi sprang omkring med en massa vattenflaskor och slängde vatten på varandra och fyllde på med vatten. Måste säga att den där Nicos the crazy one  var ju helt galen :p han blev i alla fall mega blöt sen, det såg ut som om han badat med kläderna på sig.

Sen på kvällen var det fett sorgligt att säga hej då till dem. När bussen kom och vi skulle säga hej då, det så så tråkigt. Jag ville verkligen inte hem! Jag ville stanna i minst en vecka till. Vi kramade i alla fall alla som var där och sa hejdå till dem och Maleme.


Resan hem var ju väldigt jobbig. Kunde knappt sova något alls på flyget, kan inte sova sittandes. Kom sen hem vid 5-tiden på kvällen och hälsade på Zingo, mamma och hamstrarna :)

Kommer lägga upp mer bilder sen :)


(3 juni)

Km idag då, känns inte så bra att vara helt otaggad. Känner bara för att somna om och inte tävla... Fick värsta träningsvärken efter att bara rida ut igår efter att inte ridit på 2 veckor. Har verkligen tappat ridmuskler, har mer träningsvärk nu än efter Samaria ravinen. Hoppas på att jag orkar rida över alla hinder med hästen som jag får bara :)





(2 juni)

Imorgon är det klubbmästerskap i hoppning på min ridskola, som jag ska delta i. Är faktiskt inte så jättetaggad, det händer lite för mycket på en gång. Var inte jag i Kreta för mindre än ett dygn sedan? Och imorgon ska jag tävla. Hoppning är som tur var något som jag bara flyter in i, jag tänker knappt. Min kropp agerar och det finns inget annat än hästen och mig på tävlingsbanan, man gör alltid sitt bästa. Jag är faktiskt aldrig rädd för att skämma ut mig eller för att göra fel när jag hopptävlar, det känns som min grej. På andra saker som att sjunga, spela fotboll, spela basket, dyka m.m.

sånt kan jag bli nervös för eftersom jag inte riktigt vet hur det ska bli, jag är rädd att skämma ut mig. Hoppning känns enklare på något sätt. Något som är viktigt för mig när jag hoppar är att göra bra vägar och ha rätt galopp i svängarna, det vill jag gärna vara noggrann med. Men jag gör det bara beroende på vilken häst jag har, Picco ex. byter galopp av sig själv medans Oliv måste man byta galopp på i typ varje sväng.


Har haft väldigt mycket otur på mina senaste tävlingar, har typ inte gått nolla en endaste gång :/ Hästarna jag hoppar bara river :( Hoppas på mer tur imorgon. Hoppas på en bra häst, som t.ex. Minty, hon brukar gå nolla och hon kan göra snäva svängar. Hoppas verkligen att jag inte får en sån där lite osäker häst som Ruudi, Snow eller Lady. och verkligen att jag inte får rasmus, tror inte chansen är stor, men om jag skulle få honom då skulle jag INTE blivit glad.

Haha, bilden är för skön :P

Jag tror att jag kanske får daisy imorgon, känns bara som det. Får se om min känsla stämmer... Den gör faktiskt det ibland.


Samaria ravinen

Tänkte skriva om Samria ravinen.

I onsdags så vandrade jag, Erica och hennes mamma i Euopas längsta ravin på 1,6 mil på Kreta. Måste säga att det är en av de största upplevelser jag någonsin varit med om, kan inte beskriva allt. Utsikten, bergen, träden, floden, djuren, ja det var så otroligt. Så himla otroligt coolt!

I början n'r vi började gå så kändes det lite omöjligt att klara av hela vandringen. Underlaget var stenigt och svårt, man fick verkligen titta sig för vart man gick. Det var ju nerförsbacke heeeela vägen!
Såhär gick vi i början:

Efter 3 km så kändes det som om man vandrat i timmar, när man visste att det var 13 km kvar, ja då kändes det riktigt omöjligt. Fast det gick ju inte att ge upp, man kunde inte gå tillbaka för bussen hade ju åkte, så det var bara att fortsätta gå. Terrängen varierade mycket och man fick se mycket vackra saker.


Det fanns en liten bäck som man fick ta vatten ifrån som dök upp lite då och då. Jätteklart och rent vatten.

Det fanns en flod som vi gick över 21 gånger under vandringen. och det var inte alltid så enkelt ska jag tala om, man fick hoppa på små stenar med forsande vatten under sig, rätt läskigt ibland.





Vi kom till en liten by sen, som inte längre är en by då. Men den var väldigt söt och där gick det omkring en mulåsna (eller så var det en åsna) helt lös. Det gick också omkring en massa getter och killingar där.





I bergen s¨å bodde det massor av vildgetter/bergsgetter. Överallt var det getter som sprang omkring typ, det var lite roligt att se :P


Det som var lite läskigt med ravinen var att det ibland dök upp skyltar där det stod: "Varning för stenras, gå fort"

Det var i alla fall hur coolt som helst! Trodde verkligen inte att det skulle vara som det var.





Vi var de första från vår grupp som kom i mål. Vi hade gått i 4,5 timme. Då hade vi massor av tid att sola och bada vid stranden :)


Sen så åt vi också på en restaurang, då var jag trött...

Det gick inte att åka bil till slutet av samaria ravinen, så vi fick åka båt i en timme till ett ställe där bussen hämtade upp oss.




'

Bussresan hem sen var hemskt jobbig. Det är inte ul att åka buss uppe i bergen i 1 timme. Jätteläskiga svängar och höga höjder åkte man på, jätteläskigt och jobbigt att slängas hit och dit i alla svängarna.

Att vandra i Samaria ravinen ångrar jag inte att jag gjorde, det var hemskt jobbigt men så otroligt coolt och speciellt. Rekommenderar alla som åker till Kreta att vandra i Samaria ravinen! Det här är något jag absolut kommer att komma ihåg resten av mitt liv.



(2 juni)

Ridningen 2 juni
Försov mig lite på morgonen idag, men det gjorde ju inte så mycket eftersom jag fått sova 4 timmar den natten. Fast jag var inte alls trött när jag vaknade, konstigt nog :S
Fick ruudi på ridningen och vi skulle rida ut, även fast några försökte övertala Claudia att vi skulle rida inne istället eftersom det spöregnade och blåste. Aah, sköna gamla Sverige!

Uterittenn var kul, Ruudi busade lite grann men var för det mesta snäll. Han småstegrade lite innan ett stort dike som han tyckte var läskigt och sparkade bakut i galoppen. Han var faktiskt väldigt fin att rida idag, han var väldigt böjbar och mjuk i munnen. Han gick av sig själv nästan :P

En bild från i oktober när jag började rida honom. Han var väldigt mycket mer bäbis och osäker då, han kunde inte gå stadigt då. Nu har han verkligen utvecklats, för han är ju jättefin nu :)

Sen så åktejag buss hem med Zingo och gosade ner mig under filtar med henne framför soffan och tittade på big brother.


(2 juni)

Bara ett snabbt inlägg nu när jag är i Sverige igen. Kom hem till mig själv 5 på natten, då var det ljust ute. Ni ska bara veta hur hemskt glad jag blev då av att träffA Zingo igen, ville typ bara gråta för att jag blev så glad. Hon kändes så liten och ljus och så underbar, min lilla vovve. Mamma gick också upp och jag kramade henne hårt, gillar i vanliga fall inte att kramas och brukar ge en lös och slapp kram om jag måste. Men nu kramade jag mamma hårt för jag har saknat henne mycket med!

Sen så hälsade jag på alla mina hamstrar och tyckte mig kunna se att Tingelings ögon blivit lite mer utåtstående, tänker inte på det då. Sen så får jag ett mejl från uppfödaren att Tingelings syster har fått fatty eye och avlivat. Fatty eye är en sjukdom som är ärftlig, man ska avliva om man får det. Jag har ju haft det förut, inte kul!
Såhär ser det ut:


Nu ska jag till stallet och rida efter 4 timmars sömn. Kommer dra direkt hem efter ridningen och sova...


RSS 2.0