Kreta

kan berätta om hur det var på Kreta.
Vi bodde på ett ganska lugnt ställe nära havet som hette Maleme. Vårt hotell hette maleme mare och jag gillade det, vi hade jättefin utsikt från rummet. Personelen var jättebra, snälla och glada.

En del av vår utsikt.

Det var varmt på Kreta, ca 25 grader varje dag och sol varje dag. Fast någon dag var det lite blåsigt, men det gjorde inte så mycket. Solen tog i alla fall väldigt mycket i kreta, jag brände mig de första dagarna. Men det blev som tur var brunt sen :)

Jag i poolen, haha kortisben :P

Redan andra dagen så var man otroligt hemmastadd, det kändes som om man varit där i en vecka och inte bara en dag.


En dag så höll jag på att dö av rädsla när ett jet-plan dök upp över ön och släppte detta:

Trodde att Grekland var skyldig något land massor av pengar och det landet skulle spränga Kreta för att grekland inte kunde betala tillbaka. Men det var bara årsdagen när andra världskriget var på Kreta, när det dog massor av människor.

En dag så åkte vi in till Chania med en grekisk buss, det var lite kul att se hur man åkte buss i Grekland. Chanina var en fin stad :)
Andra dagar så har erica och jag varit ute och gått omkring lite överallt i Maleme och köpt godis eller bara varit ute och fotat.




Som jag skrivit förut, så fick vi lite grekiska killkompisar i Kreta. de brukade stå och hänga vid en liten kyrka vid vårt hotell varje dag, de hade gjort det i flera år. Efter några få dagar så började vi prata med dem och blv bra kompisar med dem. De visade oss runt, till exempel deras lågstadieskola. En dag så visade dem tyskarnas kyrkogård från andra världskriget, det var jättefint där.
Det var bara 3 stycken som kunde prata engelska, eftersom detär frivilligt att lära sig engelska i grekland. Erica och jag fick ju i alla fall träna på att prata engelska en massa där. Ibland pratade man så mycket engelska att jag ibland svarade på engelska om någon ringde mig xD

De som vi pratade mest med var Mike, och så Vic. Alaa killarna hette Mike, Vic, Niko, Niko, Steve, Thim, Petros, Sotiris och Bill. De är jättesnälla, några är lugnt mycket snällare än killarna i Sverige. Vissa såg heller inte så dåliga ut ;)

I fredags så gick Erica och jag och badade i havet med Vic, Nicos, Nicos och Mike. Vi simmade omkring och kastade boll i vattnet.

Sen så spelade de voleyboll på land, utom jag och Nicos the crazy one. Jag hatar voleyboll, suger på det.
Sen på vägen hem så sprutade Erica och jag en massa vatten på dem från våra vattenflaskor. Då cyklade Nicos iväg och hämtade en massa vattenflaskor och det blev ett litet vattenkrig :P Men inte så länge för vi skulle äta lunch, sen så solade vi och badade i poolen.

Vid femtiden på kvällen sen så utbröt ett stort vattenkrig mellan oss och grekiska killarna, eller inte alla av dem. Vissa var det vapenvila mellan. Det var helt galet kul! Vi sprang omkring med en massa vattenflaskor och slängde vatten på varandra och fyllde på med vatten. Måste säga att den där Nicos the crazy one  var ju helt galen :p han blev i alla fall mega blöt sen, det såg ut som om han badat med kläderna på sig.

Sen på kvällen var det fett sorgligt att säga hej då till dem. När bussen kom och vi skulle säga hej då, det så så tråkigt. Jag ville verkligen inte hem! Jag ville stanna i minst en vecka till. Vi kramade i alla fall alla som var där och sa hejdå till dem och Maleme.


Resan hem var ju väldigt jobbig. Kunde knappt sova något alls på flyget, kan inte sova sittandes. Kom sen hem vid 5-tiden på kvällen och hälsade på Zingo, mamma och hamstrarna :)

Kommer lägga upp mer bilder sen :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0