(30 juni)

Kommer glömma bort allt som jag gjort den 8 augusti, så jag gör ETT inlägg nu för att visa att jag håller mitt ord att jag kommer börja blogga igen den 8 augusti.
Jag har varit sjuk länge. Och under den tiden hade jag mycket tråkigt.... När jag blev frisk så hade jag "turen" att få veta att erica som skulle sommarjobbat i 2 veckor hon hade råkat skära bort en bit av sitt finger (:O :O) så hon fick åka till sjukhuset och få en massa kompresser på fingret. Nu får hon inte sommarjobba längre xD Så jag har varit med henne varje dag sen i söndags.
Fast hon får inte bada, som man kanske förstår. Bara jag så jag suktar henne!

Igår åkte vi ut med båten och jag och Erica satt längst fram på båten.
Vi åkte till en ö och var i maaaassa timmar! Vi åt middag och badade och sånt där. och nu till det bästa.... Jag har lärt Zingo att våga simma! Hon var livrädd för vatten förut och nu om man kastar i en boll så kastar hon sig i vattnet och kan simma mer än 10 meter bort från land :D
Sedan kom vår granne och gjorde oss sällskap. Jag fick testa att fiska, men jag var inge bra på det... :(
Erica sog hos mig inatt.
Idag följde jag med erica till vårdcentralen och där bytte hon kompress. Sjuksköterskan sa att hon fick bada om hon hade en plastpåse på handen. Efter vi vart på vårdcentralen köpte jag ett deadem om det nu stavas så. Sedan köpte vi en dricka och en ananas. Vi såg en ananas och vi köpte den bara.

Sen åkte vi till kaninerna som Erica åker och matar 2 ggr om dagen för ägarna är bortresta. Det är två vuxna och två kaninbebisar! Kaninungar är det absolut sötaste som existerar på jorden!





Jag döpte en stor svart fläckig han kanin till Pappa (även fast den inte var pappa, den hette Milo egentligen) och mamman döpte jag till Stornino. De två ungarna döpte jag till Milo och Nino.
Pappa och Stornino bet mig :( Milo och Nino var snälla i alla fall.
Sedan cyklade vi hem och åt lunch. Jag fick smaka suchi och nu tycker jag det är gott! Tänk att rå fisk kan vara gott.

Mums, sushi.
Sedan skärde jag ananasen. Hihi första gången jag skärde (skar men det låter bättre med skärde) en ananas.
Sedan cyklade vi till Erstaviken och badade och åt ananas.
Sen åkte jag hem och vilade sen åkte vill till Ninosarna (kaninerna) igen. Sen efter åkte vi till fotbollplanen och där var några kilalr i vår parallell klass så vi satt och pratade med dem ett tag ;)

Imorgon ska jag upp tidigt för jag ska rida Picco till sommarbetet. undra om det typ kommer bli min ponny cups häst? För mig gör det inget för han är helt okej :)

Ibland när jag hör en rocklåt så brukar jag drömma mig bort och låtsas som om Picco blir ung och jag tävlar honom i höga klasser....

Vi ses den 8 augusti!


(22 juni)

Karenina lever inte längre. Jag gråter inte för, jag har inte träffat henne på länge och det är bara ord som uttalas när jag hör att hon är avlivad. Jag vet att det är sant, men det känns som hon fortfarande står i sin lilla utbox på rotvik bredvid Nonni. Inte att hon finns i trapalanda eller vart nu döda hästar kommer till...

Sweat, sweat Karenina. Inte ens tio år blev hon. Inte rättvist att en så oskyldig häst ska få försvinna från livet när ondskefulla mördare utan hjärta lever..
För att muntra upp stämningen lite så kan jag lägga upp en gammal bild på Pysen. Han är så söt så han får stämningen att bli glad. Jag tittade på gamla bilder och hittade den och blev glad :)

Nu för tiden så är han ju stallkatt.


(22 juni)

Jag ska sluta blogga....
Ville bara säga att jag är så sugen på voltige så det bara inte är sant. Vill springa bredvid en häst och faktiskt verkligen studsa uppåt och pydligt slänga benet högt över hästen rumpa och vips så sitter man på. Ligga i galopp med benen rakt upp.... Saxa högt över rumpan. Stå på händer med benen på någons axlar... Voltige galen.

Skottkärran

Vi är påväg att göra något

Bock upp!

Saxar

Gapskratt.

Liggandes på rygg i galopp.

Idag åkte Hamilton ut på bete med gamla Git som är 33 år gammal! Hon stod förut väldigt många år på ridskolan och var avkastardrottning. Hon är släkt med Elektro.

Sen red Annika Aina dit oxå. Men då hade vi åkt.

Fotade massor... Har ni tur så lägger jag upp dem :)


(21 juni)

Måste bara slänga in ett inlägg till...

Red My hamilton idag. Sista ritten innan han går på bete. Han ska dit imorgon eftermiddag :)

Han var som vanligt pigg i skogen och seg i icke-skogen. Hoppade diken och så :) Sedan hittade jag Elin som fotade nelson ch Dio ooch frågade om hon kunde fota lite. Och det kunde hon.


Lägger kanske upp fler sen :)

Nu är jag hungrig och ska äta...

Kom ihåg att jag börjar blogga den 8 augusti igen!


(20 juni)

Nu har jag ingen anledning att blogga längre. För nu har bilderna på mig ch Dingo kommit upp... eller ja, en grej till. Men det kan jag ju skriva om när jag sätter igång bloggen igen ;)
Nu gör jag ett uppehåll i bloggen. 20 juni. Den 8 maj sätter jag igång bloggen igen, för då rids hästarna hem från betet och jag har väl antagligen lite mer att blogga om då.

Hoppas ni kommer sakna mig!

Nu kan jag lägga upp några bilder på mig och Dingo från i lördags:



Där hade vi precis tagit tyglarna och kommit fram i trav.

Denan bild hade varit så perfekt på mig och Dingo om Viktor zoomat in lite mer..

Zoomade in själv i paint, inte så fin skärpa.

Jag är näst längst fram

Precis innan vi hoppade diket

När vi gått in i ridhuset






Jag och Dingo i bakrunden, titta vad fint steg han har :)




Min blick är något att träna på










Galoppi

Han var väldigt stark i galoppen



Åh, ponnyn är så fin!

Bilderna och ritten är långt ifrån perfekt, men jag tyckte jag verkligen passade ihop med honom. Storleksmässigt och ridmässigt :)

Vi ses den 8 augusti.



(20 juni)

Går upp för sent på dagen! Klockan ett kan jag ju inte gå upp.
Nu sitter jag och väntar på att mamma ska gå upp så att vi kan åka till Ica maxi någon gång... Vill få det överstökat.

Jag sitter som värsta emot vid datorn. bara se bild..

Hahahah. Nej jag skojar faktikst på bilden :)



(19 juni)

Har varit med Erica och vi bakade snickers. Mums!
Vi har pratat i flera timmar också :) Vi kanske ska titta på film imorgon med några andra.
Sedan vid elva så följde jag med henne till skolan för hon skulle hem. Fast vi stannade och pratade rätt länge cokså. Jag hade en paraply för det ösregnade! Fast sedan nr jag skulle gå hem i kolsvart mörker så fällde jag ner paraplyet för att kunna springa hem. Fast jag blev dyngsur!

Imorgon tvingade mamma mig att följa med och handla på Ica Maxi... Inte kul, hon mutade mig med en glass!


(19 juni)

Har legat och tittat på tv med Vendela hela dagen typ. Är fortfarande lite sjuk och det spöregnade. Orkarade bara inte göra något annat ;)
Fast sedan städade jag bort alla kläder från golvet i mitt rum och satte in en tvätt i tvättmaskinen.
Mina föräldrar är fett onda, vi måste göra en massa sysslor varje vecka.

*1 gång i veckan ungefär måste jag gå ut med hundarna
*2 gånger i veckan måste jag plocka i och ur diskmaskinen
*Jag måste tvätta mina egna kläder
*Städa mitt eget rum
*Städa mina hamstrars burar och rummet de står i
*Tvätta badrummet när vi har gäster

och rida MH såklart :D


Nej nu ska jag vara med Erica. Har ju inte gjort något på sommarlovet ju..


(18 juni)

Det regnar. Fast det ska bli bättre väder nästa vecka :)
Eller inte på måndag... men på tisdag och onsdag :)

Jag vill rida. Jag vill rida Spot och Dingo. Eller om jag ska rida Spot kan jag sjunka en dm eller så. Och så kan Spot vara hopponnyn och Dingo dressyr ponnyn :D

Nu har ju inte jag nån dressyr bild på mig och Dingo ÄN.. De kommer uppp idag eller imorgon när Josefin får upp dem på facebook.


(19 juni)

Oaaj, har jätte mycket träningsverk från igår! Det enda jobbet som var riktigt krävande som jag gjorde igår var att rida Dingo. Jag tar det som en komplimang att jag arbetat hårt :D
Idag har jag tänkt vara med Sofia eller stanna hemma och städa. Mitt rum har aldrig varit såhär stäkigt förut! Om jag säger såhär, jag är den enda som kan ta sig in i mitt rum. Garderobsdörren går inte att stänga för att det är en massa kläder som täcker HELA MITT GOLV.
Kan fota, om jag vågar sen..

Såhär såg det ut en gång i mitt rum när jag slängt alla kläder på en hög på golvet. Fast det är nog hälften så hemskt som jag har nu...


(18 juni)

Har en ny favorit häst!
Vi fick välja häst idag och jag ville testa någon lite ny i dressyren. Det var länge sedan jag red Dingo i dressyren och han verkar vara en utmaning.
Vi red först fram på ängarna sedan i ridhuset.
Han var så grymt rolig och duktig att rida! Man fick verkligen kämpa och arbeta för att han skulle gå rätt. En svår men ändå enkel på samma gång, svårt att förklara. Han var lätt och svår att hitta, man fick rida hela tiden verkligen för att få honom arbeta rätt. Men han gick ju grymt bra rätt ofta. En fin dressyr polle!
Man fick ställa honom ordentligt. Han var hård i munnen. Man fick ta rätt hårt i tygeln, men det var jättwe viktigt att alltid lätta av ofta och inte bli hängandes i tygeln. På slutet hade jag knappt något i händerna och allt bara flöt på.
Jag ska önska honom på nästa dressyr tävling. Han har utstrålning och ett fint steg. Tror han går mycket bättre än Skrållan.
Han är så annorlunda i dressyren än i hoppningen. Gillar honom INTE i hoppningen men är förälskad i honom i dressyren. Min ängel..
Kan visa lite hoppbilder på honom och mig. Har ju trots allt tävlat honom 3 gånger i hoppning..








Jag gillade verkligen den där hästen i dressyr. Han var en utmaning, men som ändå klarade av lite av och då blev man glad och stolt efter.
Viktor fotade med Josefins kamera. Hon lägger upp bilderna imorgon eller på måndag ;)

Lite halvkul för Vendela hade ju Dingo som favorit häst och har det typ fortfarande. Hon red ju honom nästan hela tiden och det var bara "Vendela och Dingo" som gällde. I både hoppning och dressyr. Och nu typ tar jag över honom xD Måste bara börja gilla honom i hoppningen nu med.. Fast tror inte de :p

Vendela och Dingo

Vendela och Dingo

Vendela och Dingo

Skönt att jag fcik ett bra avslut på terminen!

Tur att det inte är så jätte många som gillar Dingo i dressyren. Jag kommer ju tjäna på det. Kan knappt bärga mig tills jag får rida honom igen. Även om det är om ett par månader :)


(18 juni)

Hamstersnack, den som fattar detta är cool (det behövs ej läsas, ridinlägg längre ner):
Dubbel-Casanova är troligen umb homozygot eftersom troligen alla i min hamsterkull blev umb och de blev det i hans andra kull med. Hans pappa Dubbel-Knut var silversvart, men troligen umb eftersom det krävs två umb för att det ska bli homzygota umbar. Mamman var mink och det är en slags umb som jag inte riktigt kommer ihåg vad det är umb av. Om dubbel-casanova är homozygot umb så betyder det att alla i min kull är umb, tycker ni att Ecuador ser umb ut? xD


Detta behövdes ej läsas... fast ni ska veta vad jag har för problem i livet, svårt att veta vad jag ska regga den som..

Rid-delen
Idag är det ridning och det står att vi ska ha repetition. Dressyr alltså. Fast det är kul så det är kul :) Kan nog tänka mig nästan vilken häst som helst faktiskt. Eller faktiskt, verkligen vilket häst som helst. Jag kommer inte säga att jag vill ha "den hästen" för då blir jag besviken när jag inte får den. Så nu ska jag vara inställd på att få Caffe eller Vectra :)

Rasmus vill jag inte ha...

Visste ni att jag var den första personen från vår ridskola som red Izyda som stod på ridskolan förut? Jag fick åka med när de provred Goda, Izyda och Nordyk. Jag fick rida på Izyda och det jag kom ihåg var att hon var pigg och typ från början så plonk så böjde hon på nacken. Jag var rätt liten då och trodde hon gick i form och jag var så glad efter. Sedan fick jag rida Goda också, jag var rätt rädd för jag hade knappt ridit mellanponny förut. Goda var jätte pigg där!

Izyda

Hon gjorde sönder min vante kommer jag ihåg, ajabja fy.

(17 juni)

Var fortfarande sjuk idag. Men inte alls sådär mycket som de andra dagarna! :) Fast sedan cyklade jag till stallet med Linnea och jag blevs ur på henne och cyklade ifrån henne och hon försökte cykla ikapp mig och då fick jag ta i och cykla jätte fort och då blev jag supertrött och det var ansträngande. Så jag blev sjukare nu på kvällen...
Gick med på första småponny lektionen när de red ut som vanligt. Det är sista gången, sedan behövs inte min hjälp längre. Ett år har redan gått :O

Vad hände med dend är tjejen egentligen? Hon red i den gruppen och var sjukt rolig. Hon slutade ?
Lite tråkigt för jag kunde faktiskt namnen på alla!
Idag gick jag bredvid Elina soms att på Ronja. Hon berättade hela sitt kärleksliv för mig, om Gabriel som gjort slut idag så hon nästan inte ville rida idag, om Arne som inte kallade Elina för Elina utan för "snygga tjejen" och det falska ryktet om "Arne <3 Elina" . Rätt underhållande faktiskt :) Hon gick i tvåan för er som inte förstod..
Red sedan hamilton och det gick väl bra. Han var jätte pigg i skogen som vanligt och vill gärna galoppera helt plötsligt när man går på en skogsstig? Bushäst! Hoppade en massa diken och små hinder som var uppställda. Fick den där korta hoppgaloppen innan och det var skitkul!

Fast det såg säkert ut sådär för hinderna var ca 20-30 cm höga..

Imorn är det ridning. Sista ridningen! :(


(17 juni)

Funderar på att ta ett uppehåll i bloggen. Jag känner ett stug att skriva av mig när jag ridit, och nu slutar ridningen och då kommer det kännas som en börda med bloggen. Kan nog vara svårt att få tillbaka alla blogglläsare sen.. Men jag orkar bara inte blogga om blablabla...bada med erica...blablabla...fota sommarbetet...blablabla...tälta blablabla.. så jag ska tänka lite mer på det.. Vilken jag jag slutar och vilken dag jag börjar igen :)
Den första bilden jag lade upp på bloggen såg ut såhär:

Det var min första header. Gjord i paint oktober 2010...
Fast den bilden gills inte riiktigt! Här är den andra bilden:

aha... kul.

På tisdag eller onsdag ska min gamla medryttarhäst Karenina avlivas. Hon har inte riktigt varit frisk på över ett år nu. Jag tycker det är väldigt sorgligt för det var min allra första medryttarhäst och hon var lite speciell.. testade mig vääldigt mycket och fick mig att vara rädd att rida. Hon var cokså mycket social av sig och älskade att kela. Många minnen med henne.. som när jag red ut på henne för första gången med Malin. Då blev det kapplöpning mellan Fighter och Karenina och Malin red barbacka och ramlade nästan av.


den galna galoppen uppför ängen barbacka, alla bakutsparkar som hon gjort, gången hon kastade av mig, dikhoppet och skeningen efter, kadrilj programmet jag gjorde med henne och malin och gången hon slet sig loss från mig coh rymde iväg till stallet. Allt är minnen och jag saknar dem alla. Kommer verkligen sakna den hästen, den galna men ändå snälla Karenina <3




Vila i frid Karenina


(17 juni)

Gjorde en video när jag först hoppar min ridlägerhäst Nelly på Karlshem 2010, sedan Picco 8 maj 2011 och Spot på vårterminen 2010.
Enjoy the movie!


(17 juni)

Lyckades ta mig upp ur sängen klockan 1 idag. 6 timmar senare än vad jag i vanliga fall brukar gå upp på fredagar :p
Men känner mig kryare nu, så sömn var väl botemedlet till min förkylning! :)

Föresten. Idag ska jag äta lunch. Även om jag har blivit synligt smalare, och jag är rätt nöjd med den figuren.. Så tror jag inte att inte äta lunch och frukost på en dag är den bästa dieten

Idag ska nog min lillayster fota mig när jag rider hamilton.

Ska rida utan väst. Jag ser så konstig ut med väst på :s


(16 juni)

Ska försöka krya på mig mer tills imorn så jag kan gör lite mer under dagen så jag har något att blogga om ;)
Jag ska rida ut på hamilton en stund, förhoppningsvis så fotar Linda :)

Ska man vara sådär fin och sätta på lindor då? ;p haha, nä.

Min lillasyster Linnea, som egentligen inte är speciellt mycket mindre än mig. Hon är faktiskt längre än mig ävenfast hon är 2 år yngre än mig. Jo hon är en sockerberoende unge som knarkar socker. Mohahah, sanningen ska fram! Hon bakade en sockerkaka nyss. Jag gillar inte sockerkaka, iiiinte gott! Bara smeten. Fast den smakar bakpulver..

Jag har nästan nyst ungefär 23 gånger idag. Så fort jag ska nysa till så försvinner det.. irreterande, vill ju nysa ut :(

Ska nu skriva lite i min "sommardagbok" och ge hamstrisarna mat.

Skrev en sida igår. Vad ska jag skriva idag då? Idag har jag suttit hemma hela dagen.


(16 juni)

Hahahahahha, klockren!


Kossan.se

(16 juni)

Smart hund!


Kossan.se

(16 juni)

Hahhaa, värsta cirkus fågeln ju!


Kossan.se

(16 juni)

Sista ridningen på lördag. Är väldigt nyfiken på vem jag kommer få...

Gjorde env ideo på när jag hoppar Nelly, Picco och Spot. Rätt tråkig, fast skitsamma :)


(16 juni)

Nu har jag lagt upp en annons på hamsterungarna. Använde denna bild:


Har idag varit ute på en timmes promenad med hundarna. Blev helt galet trött av det.. mådde inte så bra efter :(


(16 juni)

Sköööönt och väldigt niiiiice att äääntligen få sova ut!

Idag är jag fortfarande sjuk. Så ska nog ta det lugnt och mest stanna hemma och vila idag :( Men man kan tydlingen dö om man anstränger sig när man är förkyld, finns flera som gjort det :O
Men jag måste i alla fall utn och gå med dogisarna i skogen.

Tog en bild på Tommie-Boy igår

Kolla vilket steg han har!! Tänk om jag hittar en passande ryttare till honom. Då kan han nog gå långt!!
Ella var inte duktig. Se bild:

Ser ni? Dum hamster. Dum hamster!

Ni kanske har fattat att jag har sjukt tråkigt...


(15 juni)

Kan visa fler bilder från hoppningen i lördags:

Omhoppning!

Rumpa!

Är man ponny ryttare så är man. Man måste alltid tänka ett steg före ;)


Fina häst



Efter det där hoppet tappade jag båda stigbyglarna och hamnade i riktig obalans så jag saktade av. Skulle ju rammlat av annars ;)


Sötplutt!

På slutet så hoppade han med huvudet lite högre upp.

Den hästen hoppar så jävla fint. Varför ska han vara så mesig mellan hindrena för?

Aja, ser på film :)


(15 juni)

Hittade denna annons och jag tycker den verkar väldigt oseriös.

Har tryckt i mig echinagard 4 gånger idag och nässpray typ 7 gånger, mår lite bättre nu :)


(15 juni)

Jag känner mig inte bara sjuk.. utan jag ser också sjuk ut!

Helt rödflammig i ansiktet, svullen röd näsa, strippigt hår, uppsvällda läppar och blå ringar under ögonen. Ser helt hemsk ut ju!

Erkänner att den förra bilden var lite redigerad. Erkänn att det knappt syntes? Rätt duktig på sånt här och redigering. Denna bild är inte redigerad, men knappt någon skillnad ändå..

Erica har gett mig en bok, hon har en likdan. Den är helt tom och det går att skriva i den. Den skulle kunna beskrivas som en dagbok eller ett anteckningsblock. Men jag väljer att kalla den "tomma boken".  Varje dag så ska vi skriva ett a4 i boken om allt vi gjort den dagen. Sedan ska vi byta böcker när vi kommer tillbaka till skolan. Kan nog vara kul att läsa när man är äldre :)

Jag och tomma boken. Söt va? Rosa, vit, svart :)


(15 juni)

Sjukling hära! snyft, snorkel, aaatjoo, host, snyft... zz.. så låter det här. Har inget luktsinne heller..
Har i alla fall fotat lite på bebisarna. Fast det blir inga bra bilder för de är för små och livliga :p


Nä, orkar inte lägga upp fler.

Jag och Vendela har i alla fall sett filmen "11:24" den var jävligt skum och handlingen var konstig.
Har lyckats att laga lite mat oxå. Nu rinner det, måste snyta mig... hejdå, uppdaterar mer när jag känner mig kryare. Echinagard fungerar ju inte...


(15 JUNI)

I måndags när vi skulle åka och tälta så såg jag en kille som gick på samma dagis som mig när jag var liten och som gick i min klass i sexårs. Vi var typ skitbra kompisar fett tajta och jätte kära i varandra. Han såg typ likadan ut som på dagis, eller ja kanske rätt mycket längre då. Lite halv roligt sådär för jag har inte sett honom på nio år och kände direkt igen honom.

Idag var det skolavslutning och jag ångrar en del som jag gjorde på tältningen.. kändes pinsamt att se alla.. skolavlsutningar är alltid så himla långtråkiga. Och som vanligt så måste friends gå upp för att ta emot pris. I femman fick jag ett stenhjärta, i sexan en liten klädhängare som går att sätta upp i skogen, i sjuan fick vi en burk honung. Idag fick vi äääntligen ett vanligt pris, 1 biobiljett!

Pinigt att stå på scenen när ca 2000 tittar

Men är så jävla sjuk nu... hade ont i halsen i måndags och så badade jag och blev nerkyld och mår helt jävla hemskt nu. allt rinner och jag gråter, inte för att jag är ledsen utan för att det bara rinner...
Nu är Vendela och jag ensamma hemma så vi ska se på en film tillsammans och äta wook som hon lagar just nu. Systermys!

Kolla vilket fetto jag var där. Fast det var när jag gick på kortison tabletter, de gör att man blir fet. Jag åt dem som medicin åt min sjukdom periodisk feber.


(14 juni)

Innan jag börjar skriva detta inlägg så ska ni veta att jag mår skit så jag kommer säkert inte skriva speciellt mycket rätt.

I alla fall. Vi gjorde en massa bussbyten och kom tillslut fram till Tyresta by, därifrån skulle vi gå 3 kilometer ut i skogen till en sjö med all packning. Hela resan tog 3 timmar!!


Jag, Erica och Jennifer hamnade jätte mycket för dem andra så vi kom dit först. Då hoppade Erica i vattnet med vanliga kläder för hon hade ingen bikini, jag byte om och hoppade i. Skitnice vatten, det var sånt här svart vatten och så var det jätte varmt! Fast sedan kom en orm förbisimmandes så Erica sprang upp. Fast jag var kvar en stund till.

Förlåt för bilden Sofia J om du läser detta, vet att du blir helt dampig av ormbilder

Sedan satte vi upp tälten.

Det röda tältet är Jocke, Olle och Willes tält. De hade inget vindskydd. Det blå bakom åt höger är mitt tält.
Vi badade mycket och simmade över till andra sidan sjön ett par gånger

Det var en massa grodyngel här

Så coola, men kolla där är Sofia J också....

Innan jag hoppar i

Kimmie boy visar mer än gärna upp sitt sexpack..

Sedan grillade vi


Wille
Sedan så körde Wille, Olle, Rille, Cassandra och jag klädpoker. Fast ingen kom ihåg hur man körde poker så vi körde bubbland istället fast som klädpoker, om ni fattar.
Orkar inte dra in i detalj på allt vi gjort. Nattbadat, sanning eller konsekvens, sovit i tre lika tält m.m.

Klockan två så gick jag och la mig i mitt tält till slut efter att ha vart i några andra. Fast kunde i sova i och med att jag hade massa cola i krppen  och så var det väldigt högljutt. Efter en till gick jag upp igen ch då var den tre ch solen hade gått upp. Då satt jag med Wille, Erica, Herman och Jocke som var vakna och satt vid sjön.

SEdan gick jag och la mig i deras tält men kunde inte sova så gick till mitt tält och sov i 1-2 timmar och sedan vaknade jag och gick upp och satte mig och solade. Fast som tur var så vaknade Wille och kom sen. Sen badade Erica och jag.

Cassandra och jag när vi badade första dagen

Sedan fick jag skjuts av mamma hem. Så jääävla trött! Kommer seriöst försöka sova sju-åtta... Bloggar inte mer idag, har bara sovit 2 timmar inatt.


Om ni vill se fler bilder just nu, se här: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.2104332648813.128676.1260411784#!/media/set/?set=a.2104332648813.128676.1260411784

Lägger kanske upp fler bilder på blggen sen. Är trötti ju :(



(13 juni)

Imorgon är bebisarna 2 veckor gamla. Så kommer kanske lägga upp lite bilder på dem då :p
Kan visa lite bilder på Ellas första kull när de var 2 veckor gamla:




Fast här var de lite äldre

Ellas nuvarande kull är så söta! De är 5 stycken och de klättrar utanför boet mycket. Fast min tjej Eternity (uttalas ötörnity och det betyder evighet) håller sig till boet.

Ha det super, detta var ett tidsinställt inlägg!


(13 juni)

Vi ska tälta lite innan Tyresta by.

Vid någon sjö.

Hoppas det blir  kul. Fast det blir det säkert. Är utrustad med två color så jag kan hålla mig pigg hela kvällen/natten.


Ha det bra, nu går jag tillbaka till skolan.


(13 juni)

Igår stod jag i cafeterian med Jessica, Bebban och Sofia. Fast Sofia var inge duktig på det, hon rymde iväg hela tiden för att fota Nansen och en massa andra hästar :O En gång kidnappade hon med mig...
Vi drog in 600 kronor tror jag :)

Igår packade jag en massa inför tältningen. Helt sjukt vad mycket packning man behöver för en natt!
Såhär ser våra tält ut:


Haha, inte en chans!

Måste ta med digitalkameran så jag kan fota :)

Som ni kanske förstått så kommer jag inte kunna blogga mer idag då vi drar till Tyresta direkt efter skolan.


(12 juni)

Nu ska jag till stallet :)

JUst nu är Bus här (Chihuahuan som vi ville para med Zingo förut men han lyckades inte få ut snoppen någon gång så det blev inget) och Piga (vår border collie hund) stor löper just nu. Ser lite roligt ut när lilla chihuahuan juckar mot stora border collien..

Nu ska jag till stallet... Bye!


(11 juni)

Imorgon ska jag till stallet och stå och sälja fika i cafeterian.
Nu är Alicia faktiskt trött. Så hon vill gärna gå och sova... Gonatt !


(11 juni)

Bilder på mig och Erasmus som hoppar så fint (fast liite för lågt med huvudet xD )




Ni fattar vad jag menar när jag säger att jag kastar mig fram över hindrena med Rasmus? ;) Praktiskt taget ligger ner över honom.


Jag gillar detta foto. Han ser ut som värsta braiga hopphästen ju!


Så. Så fina språng han tar! :)


(11 juni)

Har halvlockigt hår, så himla fult..

Hade också nyss glass

Blää vad fult...


(11 juni)

När jag kom till stallet så moockade jag åt MH. Sedan tog jag in honom och red ut. Mycket mygg i skogen är det verkligen!
Fick skölja av honom efter, han var väldigts vettig!
Sedan tittatade jag lite på 10:10 lektionen.
SEdan red jag Erasmus.
Gjorde höpåsar åt My hamilton sedan och tog ut Eramus i hagen. Men failade lite grann då jag råkade ta av grimman på honom. Så jag fick gå in i hagen och sätta på den på honom, men då skulle han rulla, sedan dricka och sedan gick de.
Sedan åkte jag hem och nu är Beauty såld :(

:(


(11 juni)

Jag skulle haft Chiko idag på hoppningen. Men så lyckades jag byta till mig Erasmus istället, så Chikoa istället gick småponny och så fick jag Erasmus! :D Men herregud säger jag bara om ritten... Han var ju en helt annan häst! inte sådär småpigg och gullig som på mina träningar. Han hade ingen kondition (han går ju bara småponny lektioner) och han var inte van att hoppa den höjden vi hoppade heller (70 cm) då småponnyerna hoppar 30-50 cm. Det var också 34 grader varmt i ridhuset...
Han var duktig till en början men ändå seg och fick fel galopp hela tiden och bröt av. edan märkte man av att han blev trött för han stannade lite här och där var väldigt envis.
Tro det eller ej, man han var inte så himla dålig på omhoppningssvängar som man trodde. Han stannade när man kom med stor anridning och när man gjorde lite snäva svängar så hoppade han faktiskt.
Han var i alla fall inte så rolig att rida idag :( han var rätt seg..
När han väl hoppar så hoppar han ju jätte fint och högt över hinderna. Så ingen chans att han river. Fast alltid när jag rider honom så typ kastar jag mig över hinderna xD Men han hoppar så lågt med huvudet och jag vill alltid följa med hästens hals när den hoppar.

och bara en gullig bild får ni också:

Högt över hindet! :)

Emelie fotade med Josefins kamera. Så förhoppningsvis så kommer det bilder sen.


(11 juni)

Idag ska jag när jag kommer till stallet helst rida My Hamilton så fort som det går innan det blir så varmt att man nästan svimmar. Fast det är typ redan så varmt -.- Jaja, får hålla typ mycket uppe i skogen och typ bergsklättra. Det är rätt behagligt i skogen förutom att getingen håller till där och en massa andra äckliga myggor.
Efter de så gör jag väl höpåsar, mockar och sånt där till honom och förbereder mig inför nästa ridning. Tror ärligt talat jag rider utan väst, så hiiimla varmt!
Hoppning idag, vet inte om någon fotar. Det är det väl säkert så ofta som det händer ;) Hoppning idag iaf.



Jag brukar oofta inte bry mig speciellt mycket om mina ridsaker och grejer i stallet. Vet inte riktigt om jag orkar förklara för det är min egna åsikt och jag vet att det inte finns speciellt många som håller med mig. Alla är så himla märkesfixerade i stallet och jag orkar inte ens bry mig. Det kommer ju inte påverka min ridning, om jag har på min en tröja där det står bara KL än om jag har en vanlig tröja utan något märke på.
Jag har inte så fina kläder i stallet men jag tycker heller inte att det är så viktigt. Jag ska ju inte få vänner genom min ridutrustning, jag ska heller inte lära mig rida genom den.
På sommaren klär jag mig gärna i ljusa kläder i stallet. Det är för att vitt och andra ljusa färger reflekterar ljuset som skiner på mig. Medans svart absorberar ljuset så det blir supervarmt.

Efter stallet ska jag hem och städa lite grann och så kommer hon som ska köpa Beauty,.


(11 juni)

Ni vet när man läser en bok på kvällen och man tänker. Sådär, nu har jag läst ett kapitel och nu ska jag sova. Jag ska upp tidigt imorn. Och så tänker man, jag fortsätter lite grann.... Och så helt plötsligt blir boken sådär skitspännande och så vips har man läst ut boken :O Jag läste i 1,5 timme igår och läste ut halva boken så nu är den utläst.
Det var andra boken i en bokserie om vampyrer



(10 juni)

Imorgon är det hoppning! Vet inte riktigt vem jag ska ha. Det är rätt logiskt att jag kommer ha Chiko.

Får jag själv bestämma vem jag ska ha, så blir det nog Erasmus. Är lite för lång med honom men han är ju asgrym och hur grym som helst!

Skrållan skulle jag heller inte tacka nej till ;)

Aja gonatt. Ska upp åtta imorgon för jag ska med mamma till stallet och hon börjar nio. Jag ska rida MH då och sedan ska jag rida min lektion. Undra om man kan få hoppa lite mer imorn ? (a)
Aja gonatt!


(10 juni)

Såhär ser det ut i kullen nu med hårlag, färger, namn och sånt där :p


Varje gång jag ska skriva en rubrik kommer det upp förslag. Första förslaget är lite skumt..

Mår psykiskt dåligt igen? haha, vafan xD  När har jag skrivit det ? :p


En historia om en förälskad geting

Red bara MH när jag var vid stallet idag.
 Först red jag i skogen och hopapde lite diken och så. Då var han skiiiitpigg och från ingenstans så satte han iväg i trav elelr galopp i bland :p
Fast sedan kom den.... BAMBAMBAMBAAAA! Getingen. Ute i skogen träffade jag på getingen och den förföljde mig ett tag. Den höll sig i början på stort avstånd... Men sen kom den närmare, och närmare, Å NÄRMARE! Då travade jag iväg. Men den kom tillbaka. Då satte jag iväg i galopp och galopperade fort och rätt långt. Och ändå så följde den med oss! Då satt jag av, rädd att den skulle sticka honom och han skulle få fnatt. När jag gått en stund och inte sett getingen på ett tag satt jag upp och gick en bit coh galopperade. Men självklart så kommer den tillbaka så jag sitter av igen och går med småponnyerna in i ridhuset... Då blev jag av med den lääskiga getingen som jag tror var förälskad i mig eller Hamilton.
Inne i ridhuset så hoppade jag lte grann. Fast det var ju pytte hinder så han hoppade väl knappt. Rätt fula foton må jag säga..


Hahahahahahha, ja om han är van med 1,10 så först¨r jag om han inte riiiktigt hoppar sådär fint på 40-50 cm.


Hahaahahahah

HAHAHAHAHAHA

Lite framåt ska det va




Inte speciellt fina bilder. Men skit samma det ska va kul! Fast det var det inte... Roligare att hoppa typ Rasmus som hoppar typ 1 meter över hindret för då spelar det ingen roll vilken höjd man hoppar :D


(10 juni)

Bara så att ni vet, det var Erica och inte jag som skrev det förra inlägget, det här bad inläget.
Här är bilderna när vi badade idag: http://www.facebook.com/home.php#!/media/set/?set=a.10150325352087564.417376.713807563

<3¨









Jag är lite galen

Vadå hoppar? Jag flyyyger ju.

Hihi :)


(10 juni)

Tjollahollplojjsan!

Nu har jag och Erica varit nere vid erstaviken och badat i havet, MITT FÖRSTA DOPP FÖR ÅRET! Jag vet.. jag är lite efter.. Ericas första dopp var 24 april, fett cool chey! 
Dock var det inte så kallt som jag trodde att det skulle vara, lite småkallt om öronen och händerna bara.. Vi tog massor av bilder, men jag är ett fetto och orkar inte lägga upp bilderna här på bloggen så ni som har Erica Tranefalk som vän på facebook, ni får kolla där! Ni som inte har det.. synd för er.. :/

Erica tycker att jag borde lägga upp några bilder.. men jag är för lat .. haha :D

Pöss på er !



Aja, nu tjatar Erica massooor! En bild tycker hon att jag borde lägga upp.. så en bild får ni då.. hehe :$



PS. ERICA ÄR BÄÄST!


(10 juni)

Puh! Då har man skurat 23 fönster. Hoppas mamma inte får för sig att jag ska skura fönstrerna där uppe med...



Haha jag har inte fixat håret eller något mer än att ta på mig kläder idag.

Snart ska jag dra och bada med Erica ;)


(10 juni)

Sanna om (9 juni):

Finns det inget man kan göra för ungarna och deras svällda magar? :(((((
                                            Svar: Sorgligt nog, nej :( De dör av att de inte får ut avföringen ur kroppen och magen svullnar upp och det är en mycket smärtsam död.

Min lilla LH rex umb nf tjej.

Idag ska jag skura lite fönster. Jippie juhej! Vi har ett rätt stort hus så blir 20 fönster att skura. Allt för pengar åt dem fattiga i Iniden....
 Ska också till stallet idag för att rida stora hästen.


(9 juni)

Hihi, kom med i ponny cupen hoppning :) Jag vill inte verka självgod... Men jag trodde jag skulle göra det faktiskt :O :O :O
Hoppas det blir en massa fler träningar med Erasmus!

Han var ju lugnt en roligaste hästen jag fick träna på (förutom Spot då). Maria sa att jag kanske kommer få tävla honom också efter sommaren på ponny cupen om han blivit lite säkrare i hoppningen. Det vill jag jätte gärna göra!

Jag sökte inte till dressyren. Får bara vara med i en av grejerna, valde självklart hoppning för det blir mitt sista år då. Nästa år söker jag till dressyren tror ja.


(9 juni)

Vill ni se lite bilder på min älskade lilla tjej från Ellas kull som kanske inte överlever för hennes mage har också svällt upp. Om hon överlever tror jag nästan att jag döper henne till Eternity (Evighet).


Och lite andra bilder:


Fläder



Egenodlad persilja, till los hamstroooos


Kolla, kolla, kolla! Körsbär :D Fast det ser mer ut som oliver..

Piga långtunga


Zingo är så himla fulsöt! Hon är så ful att hon blir söt på något vis xD

Hahahahahahahah, fast ibland blir man liiite för ful för att kunna bli söt..

Flygande hund





Stryk att jag sagt att Zingo bara är 33 cm hög. Hon är ju en meter lång och räknas nu som storhund ;)


(9 juni)

Ellas ungar har fått sjukdomen svällmage/vattenmage så 7 ungar har nu dött, de var 12 från början.

Det är i alla fall 1 cinnamon, 1 sobel, 1 svart och 3 umb nf. En LH, umb, rex, nf flicka finns, jag hoppas hon överlever så jag kan behålla henne :)

haha ni fatta noll antar jag med alla umb, kh, rex, nf, lh, jklöälkj Aja.

Imorgon är jag "ledig". Det är operation dagsverke och jag ska tvätta fönster. Inte så kul. Jag ska också sälja min älskade hamster Beauty.



Ha det bra :)


(9 juni)

Tom är min film hamster, underbart söt!


Erkänn att han typ är världens sötaste hamster ;)


(9 juni)

På NO:n idag såg vi på filmen 23 istället för Inception. Flr mig spelar det ingen roll, har ändå redan sett båda filmerna och de är asgrymma ;) Fast Inception är snäppet bättre :)



Skitgrymma filmer. Rekommenderar er att se dem ;)


(9 juni)

Wooooooooooooho! Idag var sista riktiga skoldagen innan lovet!!!!
Vår so-redovisning gick väl, skit. Vi har ju inte ens renskrivit uppsatsen och i analysen som fanns ord som typ med x)
I SO har jag fått MVG, VG, VG och VG med kapacitet att få MVG nästa år. I No har jag fått VG i alla de ämnen som finns i NO. Jätte nöjd :)


Jag igår i ett omklädningsrum.

Hahahahahahahhahahahahahahhahahahaah!!!! Andre utan Q är det där.

Wooho, lite kärlek ? ;)

Mobbad bild på mig

Tänkte ta ett foto på Andre och mig och så håller han armen runt mig. hahah, det är INGET mellan oss. Vet att folk säger sånt när det är lite något mellan folk, men här är det inget mellan oss på riktigt.

Ida låste in sig på toaletten. Hon gömde sigf ör Jocke :p

Activeboard

Hahahahah fult foto på mig på lektionen.

Fotade mig själv när jag cyklade. Lite halvmobbat, men vill ha många nya bilder hela tiden. Hatar när bloggar lägger upp nya bilder typ en gång i veckan.

Den här stigen cyklar jag på varje dag


Högt gräs!

Här cyklar jag också varje dag

Bron.

Går man till fots går man höger här, annars vänster.


(9 juni)

Många av Ellas ungar har fått svällmage/vattenmage och dött av det.Tror Barbies ungar också fick det och dog. Iaf 6 av 12 ungar har nu dött i Ellas kull :(
Kan visa en bild på världens sötaste Tom:

Gooosssiiiii

Idag ska vi se på film på NO:n ;)


(8 maj)

Mamma sa att hon skulle till farsta och byta en piké. Då följde jag med och tittade lite i affärer jag inte vart i förut. När jag kom in på H&M så skulle dem stänga ooch alla andra affärer med! Så jag har bara köpt underkläder idag. och dem vill jag inte visa bild på.. Det var sånna här Hello Kitty trosor. Nä :P

hahahahahha


(8 juni)

En vecka kvar till skolavaslutningen. Det borde vara skolavslutning idag istället...
Kan visa lite sommarbilder från i helgen när jag var ute på promenad med hundarna. Eller bilderna är tagna av min mobilkamera så de är inte av bästa kvalité men ni kan nog ha lite överseende med det ;)




Zingo





Denna bild visar verkligen SOMMAR! Det är ett så underbart ord och man blir så lycklig av det.


(8 juni)

Gjorde klart min tröja på syslöjden idag. Och ja, den blev otroligt ful! Hahahaha, inget jag kommer använda den närmaste framtiden iaf ;)

Som alltid har vi roligt på syslöjden och lite halvflummiga, skrattade väldigt mycket åt detta.

Alicia:- Jag är kiiingen!
Erica: - Du är kingen, utan K
Rickard:- Jag är pungen, utan p

Det är inte ens speciellt kul, fast just då var det de :)
På slutet så kom lilla Ida in och då fotade jag lite, eller hon med.

Jag poserar framför spegeln (alltså det står en person bredvid som inte ko med på bild)

Min fuuuula rosa tröja som jag gjort, jag och Ida.


Woooho, hon strippar! ;) Nä lite halvoseriös sådär..


Erica med sitt förkläde som hon gjort, jag med minr osa tröja som jag gjort och Ida.

Jag har en ficka på min tröja.. ändå ser det hel muppat ut -.-


Ja vad vi nu gör.. Jag och Erica.

Så fina vi är!

Yeah

Hihi, så busig jag är :P


Och titta här:

Kom ett på längd
Tredelad tvåa på höjd (jag hoppade ju egentligen högre sen när min lärare gått, om hon sett skulle jag kommit på delad första plats, men skit samma)
Trea på 800 m

Erica var asgrym och vann kula och spjut! Och kom tvåa på längd och två på 800 m.



(8 juni)

. om (7 juni):

alicia du är alltid med massa olika killar,haha
Svar: Haha ja det är sant. Jag har alltid hängt med killar enda sedan jag var liten, tycker dem är roliga att hänga med för man kan vara helt gaaaalen med dem och lite barnslig i och med att dem är lite barnsligare ibland xD.

Igår gick musen till datorn sönder och jag kan typ inte blogga från mobilen :(

Rosa kaninen. Det är av ett litet internskämt..

Jag i spanien 2009, 13 år gammal.

Ingen lugg. Och ni ser ju hur mycket hår för ögonen jag hade då..

Jag badade förra året. Har inte badat i år än...

Jag pch Linnea på en kryssning för ett år sedan


(7 juni)

Trivdes inte med uppsatt hår och ingen lugg. Kände mig typ.. naken utan mitt hår :O
Det var en chill dag idag.
Efter skolan gick jag med Oskar N och Erica till affären.
Finns inget mer intressant att berätta :) Ska nu laga mat. Fiskfriletter!


(7 juni)

Woooohoho! 24 grader varmt ska det bli idag. Jag ska så himla lugnt ta med badkläder så man bara kan sticka och bada direkt efter skolan. Alltså Erica bor vid vattnet så hon kan ju bara ta med badkläder ;)
Dags att dra till skolan, är rätt tidig idag för en gångs skull :O

Såhär såg jag ut för 1,5 år sedan :O Ingen lugg där ;)


(7 juni)

Ska testa att gå utan lugg i skolan idag. Funderar på att låta min lugg växa ut helt och hållet... Men får mittbena då :O Så vet inte riktigt...
Lugg

Eller
Inte lugg




Svårt val...

Nu ska jag till skolan och gå på spanska och vi ska äääntligen lämna in böckerna! Ha :D
Föresten, på fredag är de operation dagsverke så då är man ledig om man orkar jobba fram 200 kr.
Då måste jag skura fönster. Ne vad roligt?


(6 juni)

Problemos. Har ett arbete som skulle vara inne för en vecka sedan och jag har inte gjort det.. Illa! Nu när jag väl tänkte göra det så har någon i min familj slängt pappret som man behöver till arbetet!? Så sur.
Aja får väl nöja mig med ett G i NO nu i åttan då...
Mitt allra första betyg:


Hahaha, har inte höjt mitt betyg. Snarare sänkt det! x)


(6 juni)

Min lugg står rätt upp. Jag känner mig fett galen :O

Hahahahha


Luggen borta! (6 juni)

Testade på en ny frisyr. Jag tog bort luggen, även om det var lite svårt och krävde en del hårsprej så gick de ;)
Testade då att sätta upp håret i en toffs. Vågar man testa att ha det såhär i skolan eller kommer folk se en främling? :O


Eller ska kanske ta bort det på sidan? Haha, vilket konstigt inlägg. Pratar om mitt hår ;)


(6 juni)

Nu  har jag en vanlig skolvecka framför mig typ. Hur kan man ha en vanlig skolvecka så här nära skolavslutningen? Okej vi var lediga idag på måndagen och på onsdag efter lunch ska niorna visa upp sin Kabaré för oss efter lunch i forellen.
Vilken tur då att jag ser till att ha kul i skolan och denna vecka är den inte viktig så nu kan busa lite mera på lektionerna, hihi :D

Haha när vi åkte till Tekniska museét med profilen och såg en film i 4-D tror jag? Det var iaf skitcoolt. Stolarna röde på sig, man fick luft och vatten på sig, en konstig doft kom upp ibland och man blev typ slagen av stolen ibland? Det var coolt iaf :)


(6 juni)

jennifer om (5 juni):

Jo, omhoppning går ju ut på de, men om du inte glömt de så har det blivit stilhoppning, och då så tycker visst dommaren att man ska rida 2 grundomgångar istället för 1. dock så tycker jag de e bra att de har tagit tag i att man inte ska slänga runt på hästarna, för innan de införde stilhoppning så de förjävligt ut när vissa red ;)
Svar: Jennifer du ska bara veta hur tråkigt klubbtävlingarna blivit nu.. Du har ju inte tävlat här denna termin. Nu vill dem inte längre att man ska rida snabbt, man ska rida långsamt och stora vägar. Det är inte omhoppning för mig, det är två clear rounder!

Idag var det hästens dag och det var väl rätt kul att titta på, även om jag såg allt genom en kamera..
Här är lite bilder under dagen. Lägger upp två album på facebook om hästens dag, fast kommer ta bort dem sen.

Lite affärer

Ponnyridning

Mycket publik

Linnea och Emelie som sjunger nationalsången
¨
USS spexet

Maria och Laila som visade upp dressyr

Småponny kadriljen

Freestyle

Värsta frisbee hunden

Idas sommarvisa

Madde och Marlene har kul. Och Globus är pigg för en gångs skull ;)
Det var en kul show att se på :)


(6 juni)

Jag har kommit på vad folk vill läsa på en folk. Vad bloggaren tycker om saker, bloggaren ska kritisera saker och skriva det i bloggen. Alla bloggläsare slukar och håller med eller imot..


Allt för många har börjat såga hästarna i munnen nu på sistone. Allt i handen, och så säger dem ändå att det ska komma från benen och ryggen.
Så fort man tar tyglarna börjar folk och fixa och trixa med tyglarna och hästens huvud. Varför de? Varför inte bara renodla först och få hästen att lyssna på dig innan du börjar tänka på vart hästen ska ha sitt huvud. Nästan ingen mellanponny/småponny på ridskolan kan gå i den rätta formen i skritt från början utan att den är uppvärmd och har lärt sig vad det är för sorts ryttare som sitter på den.
Då börjar dem såga för det fungerar bäst. Mend et är fel, man ska ha mycket häst framför sig och rida fram hästen och få in den där rätta känslan.
Varför så formfixerade? Hellre en häst som lunkar på i en bra takt med huvudet där den vill än en häst som pelar med huvudet och stundtals böjer på nacken och går i ett alldeles för stressat eller för ihopdraget tempo.
Bara för att jags kriver det är så betyder det inte att jag rider hästen helt rätt. Men det jag menar är att man ska rida mer med rumpan och inte med händerna och inte bry sig om formen i början.


Mycket häst framför sig! Det ska bli mitt nya motto x)


Nationaldagen (6 juni)

Du gammla du fria, du sjä****** hörda nord. Nananananananaaaaaaa!
För jag vill leva och jag vill dö i noooooooooooooooooordeeeeeeeeeeeen!

Idag är det Sveriges nationaldag. Jag gillar den för då är man ledig! :)

Okej, jag tycker vår flagga är rätt ful :O


(6 juni)

Idag ska jag fotograf på hästens dag. Fota lite på showen, omgivningen, fiskdammen och så :) Jag ska så lugnt hålla till vid fiskdammen mycket!
Tror jag kommer börja gråta... Beautys köpares dator har gått sönder och denna vecka så ska hon köpa henne ! :'( :'(


Beauty, min skönhet


(5 juni)

Har nu fått 1000 kronor :) Fast det ska jag köpa kläder för.. känns som jag växer ur allt även fast jag inte växer? Börjar kanske bli lite fet trots allt ;)

Satt nyss två timmar på skolgården med Erica och pratade om allt möjligt. Det var mysigt! Men det är rätt mpnga andra där med. Känns som jag såg typ halva skolan där...

Kan visa några bilder från tävlingen idag:

Har för mig att man ska komma i mitten av hindret? Eller tar jag fel där? ;)

Smiiiiile

Fokuserad, gilla!


Carolin har fotat dessa :)


(5 juni)

Sallad är galet kelig. Eller är det jag som är kelig? Känns som det är hon som kelar med mig än tvärtom :O


(5 juni)

Hästarna var lottade och jag fick Dingo. Har tävlat honom två gånger förut genom ponny cupen, då gick det bra.
Jag gjorde mycket halter på framridningen och då var han rätt så lugn. Väl inne på banan vet jag inte vad som hände men han blev så jävla pigg och stark att det inte är sant! Jag gick  alla fall nolla i grundomgången och det var en sväng i omhoppningen som jag kände på grunomgången att jag inte skulle klara av:

Alltså inte klara av att ta innanför. Marlene sa till mig att jag skulle ta den men jag ville sen inte göra det.
Sedan på omhoppningen gick det fort men precis innan sexan så fick jag tillbaka honom och då gjorde jag ett snabbt beslut på plats och tog innanför ändå.
Fick snabbaste tiden, igen -.-
Vet inte ritkigt vad det var med mig, men jag typ skrattade när jag red :O Måste sett lite halvoseriöst ut.

När jag tävlade honom genom ponny cupen.

Jag blev inte placerad men trodde inte jag skulle bli det. Men blev irreterad över en sak. De som red stora vgar ooch typ inte så jätte snabbt fick mycket högre poäng än de som körde lite fortare och snäva svängar. Omhoppning går inte ut på stora svängar! Man ska rida snävt, det är bara att lyssna på riiktiga duktiga domare.
Så himla tråkigt när man rider som om det är en andra grundomgång.
Jag tycker inte det är kul att rida två grundomgångar. Det är inte värt pengarna och tiden i så fall. Så tror nte jag ska tävla någon hopp klubb tävling nästa gång. Blir ändå så besviken varje gång..


(5 juni)

Berättar om tävlingen efter mitt släktkalas. Är lite sent firad, fyllde ju år den 2 maj men det har inte funnits något tillfälle att fira mig så nu firar vi Vendela och mig tsm.


(5 juni)

Så himla trött! Kunde inte somna igår och jag är van att sova mer än sex timmar per natt, iaf nu på sistone när det varit lite lov..
Det är inte så fint väder längre. Så jag kommer rida med TRF tröja. Tror dety kommer se finare ut än med piké och då får man högre stil poäng ;) Funderade ett tag på att rida med kavaj, fast då blir man lite mobbad av de andra tror jag...

Jag har lärt mig hur man ska rida Picco... Men jag vill ändå ha Skrållan för man kommer typ placerad om man får henne för det ser så prydligt ut när man rider henne.

Har tävlat Skrållan på min första mellanponny tävling. Då kom jag tvåa! :)

Och så har jag tävlat dressyr på henne.

Tror inte direkt att jag blir KM mästare i år med (blev iof det på småponny förra året och inte mellanponny).. Men skulle vara kul att gå dubbel nolla på KM :)


(4 juni)

Åh, jag vill jätte gärna skaffa möss! Alltså tammus. Helst 2-3 honor med lockig päls :) De är ju helt otroligt söt och väldigt intelligenta.

Jag får se om jag skaffar det. Beror på hur mycket tid jag har... kanske tappar intresset när jag blir större? :/

Nu ska jag fixa fram lite tävlingskläder till imorgon. Fast rider nog med piké bara, eller ridbyxor med såklart ;)


(4 juni)

Detta väcker minnen! Och godissuget..


(4 juni)

Igår mediterade jag. Jag la mig i gästrums-sången och tände ett ljus som jag la på magen. och så tittade jag upp i taket på eldflammans skugga.
Det var väldigt coolt att meditera och jag kommer göra om det. Tiden går fort och det är hälsosammt att ta det lugnt ibland och pausa från stressen.

Rekommenderar alla att meditera! Testa bara på några gånger.


(4 juni)

Nu är det sommar på riktigt och jag orkar inte ligga i solen för det är varmt och tråkigt, haha jag är lite annorlunda.
För nya bloggläsare så kan jag berätta om mig.
Jag heter Alicia och är 15 år gammal. Jag har 4 guldhamstrar, 2 hundar, 1 katt och en häst. Jag rider på ridskola på lördagar.
Jag vill helst inte vara som alla andra. Jag försöker att vara mig själv hela tiden och inte vara någon annan för att bli populär eller något annat. Många brukar tycka att jag är väldigt snäll. Jag vill vara snäll mot folk, jag tycker om att vara snäll mot folk och mår väldigt dåligt om jag inte är det.
Jag försöker ofta att ha kul där jag är, även om det är ett tråkigt ställe som jag är på ex. skolan.

Jag kan vara social, men jag behöver också ensamma stunder rätt ofta. Då brukar jag sitta ensam på mitt rum och läsa eller gå ensam ute i skogen.

Jag är guldhamsteruppfödare och det är vad jag ägnar min fritid för. Jag är väldigt anti-alkohol.

Jag har två syskon. Jag är mellan systern och är rätt tyst hemma.


Jag är skötare på en b-ponny vid namn Spot och det har jag varit i ett par år nu. Han är rätt sur i spiltan och har en "jag bits och sparkas" varnings skylt på spiltan. Men jag tycker han är världens gulligaste :) Fast jag rider honom såklart inte längre, är ju bauta stor! ;)

Nä men är 161 cm lång och jag kommer troligen inte bli 172 cm som jag ska bli...


(4 juni)

e om (4 juni):

Varför red inte du? :o
Svar: Fanny kunde inte rida igår så hon frågade om vi kunde byta dag, så vi bytte dag ;)

Åh. Nyss så kom det en hök och attackerade ett fågelbo och jätte många söta fågelungar flög från boet och en stackare åkte till vår altan och vågade inte åka därifrån. Så jag tog den i handen och den var så söt! Jag bärde den till skogen.
Det var en sparv unge.

Jag ville behålla den... men det unde jag ju inte :(

Imorgon är det KM och jag vill ha Skrållan eller Picco. Minty kan jag också ta :)

Picco är för gullig ju :)

Ska nog rida i piké imorn. Kommer dö av värmeslag annars ;)


(4 juni)

Var i stallet och tittade på min lektion som Fanny red. Sedan gick jag ut på en långpromenad med hundarna och gick/joggade sedan hem med hundarna, Måste börja träna litegrann igen, nu har sommarn kommit och man måste ju se bra ut i bikinin.
Nu är jag hemma och ska sola lite ;)
Åt nyss en svensk jordgubbe, den var sur.


(4 juni)

Inatt så vaknade jag, elller jag vaknade inte utan jag drömde men ändå var jag medveten om en väldigt irreterande sak. Jag hörde något som skällde på ett skumt regelbundet, det lät såhär: äff........äff........äff. Jag vaknade till slut och höll på att bli helt galen av det irreterande ljudet. Till slut började hundarna skälla och då försvann ljudet. Det var antingen en räv eller ett rådjur som skällde, ingen hund iaf.


Idag ska jag inte rida.. Men jag ska tiill stallet lite iaf och kolla på min ridlektion.


(3 juni)

Fick rida Lady idag och man fick rida med jockey läder om man ville. Jag ville testa såklart :)
Guuuuud vad dert var jobbigt! Det var som att sitta i 90 grader... Fick ta paus hela tiden. Fast lite kul var det ändå.
Sen när vi skulle börja galoppera över en bom så gick det bara inte.. Hon var skitpigg och kastade sig undan för bommen ibland och hon har ingen man! Den är helt avrakad så jag hade ju ingenting att hålla i och ingen balans så jag ramlade ju nästan av. Då längde jag lädrerna.
Hon var väldigt spänd och stressad sedan och bra kan jag väl inte säga att det gick ;)

Fast jag är lite för lång för henne.

Sedan när jag suttit av vek sig bena under mig lite halft... Sen satt jag direkt upp på MH som Linnea redan värmt upp. Han var väldigt seg och ville inte lyda mig.. Fast sedan fick jag fram honom. Linnea fotade när det gick dåligt...
Här är bilderna, ja ni får skratta om ni vill.

Kämpar som satan i början för att få honom framåt. Mycket häst framför sig vill man ha.


Hahahahahahahaha, lite för långa tyglar så jag har händerna i magen? x)


Haha där bröt jag av till skritt och gav långa tyglar.

Galopp

hahaha, kolla mig!

För låg form jag vet. Haha, nej men man ska rida honom i den högre formen.

Och nu kommer den finaste bilden:

Fiiin, fiinaste!


(3 juni)

Borde fixa mig för att ta mig till stallet. Men vad gör man?

Man sitter helt osminkad och äter en Gorbys med pyjamas.
Borde ta lite cola när jag ändå håller på..


(3 juni)

Kom nyss på att jag inte har ätit något alls idag och klockan är tre... Är inte ens hungrig. Fast det kanske beror på att jag gick och åt en macka vid tretiden inatt. Har inte ätit något på 12 timmar och är inte ens hungrig :p

Nu kommer resten av bilderna på Sallad:







Så fin




Nä så mysig denna bild är..







Hahah

Detta var en av mina favoritbilder. Så himla mysig :)

Hahahahaha, man får skratta åt min katt om man vill




Alla måste erkänna att av att se dessa bilder gör att man bara vill ta upp en gosa med henne. Och alla har förstått att Sallad är en liiiiiiiiiiiiiiiiivsnjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuutare!



(3 juni)

Puh! Har nu städat burarna, damsugit hamsterummet, skurat golvet i hamsterrummet och plockat ur diskmaskinen. Snart tar jag och ger mig själv en guldstjärna ;)

Ska försöka pallra mig ner till stallet snart och visa Sanne en grej. Idag ska jag rida 2 gånger... Jag ska rida istället för Fanny och rida My Hamilton. Fast Linnea ska rida fram honom åt mig ;)

Jag behöver verkligen nya bilder på när jag rider MH... Får försöka prata med Linda och få henne att ta med kameran nån gång ;)


(3 juni)

Ångrar, och oångrar en grej som jag gjorde inatt.  Fast nej, jag ångrar det inte längre. Kan tyvärr inte säga vad det var...

På klassens dag ska vi tälta. Jag har kommit på ett stooort problem! Hur ska man ta bort sminket utan vatten? Eller ska man inte ta bort sminket för att man dygnar? Eller ska man inte ha smink alls? Haha, vilka stoora problem jag har. Jag använder ju bara mascara.

Tror jag bestämt mig.. Vattanfast mascara bara.
Hhaha, nä ska inte skriva mina pyttesmå problem här :)

Igår köpte jag ett likadant linne som jag köpte åt mig till Vendela. Fast olika storlekar, jag köpte XS till mig (även om XXS är mer passande för mig så finns det ju inte längre) och S till Vendela. Det var faktiskt två linnen för 99 kronor, det är vad ett linne brukar kosta.

Ser ni? Lite pösigt. Men de bästa linnena är ju från Bik Bok, så är det bara.


(3 juni)

Min syrra fyller år idag :)
Sånt här är inte kul... Jag ska aldrig vara så dum att göra något liknande igen, ALDRIG!

40 pers har gillat. Jag har nu skrivit något om 40 pers. Trodde typ 10 skulle gilla för att det var på morgonen.. Men nää, folk fortsätter gilla den än idag även fast om man går in på min logg så måste man trycka på äldre inlägg för att den ska dyka upp. Jag tar snart bort den..


(2 juni)

Kunde bara inte åka hela vägen till Farsta utan att köpa något åt mig ju :o


Smådjursströ till hampisarna. Ska st'da deras burar imorn hade jag tänkt ;) Mamma betalade för detta såklart.

Behövde ett par ballerinaskor som jag kan ha i sommar från Din Sko. Bara något enkelt sådär :) Storlek 37 och de kostade 300 kronor. Mamma betalade även detta..

Ett hårband med en vit rosett på från Glitter. Vet att vi har ett sånt hårband... Men det har varit borta läänge nu. Ska troligen ha detta på skolavslutningen ;)

Och ett rosa linne från Bik Bok. Två linnen nu för 99 kr! Fynda på nu.

Usch det finns en grej som jag hatar på min kropp. Och det är mina breda axlar :( Det är inte fint! Fast jag kan inte göra något åt det. Får bara nöja mig med det och leva vidare :)


(2 juni)

Nu är det äntligen sommar! Jag anser att det är sommar i juni. Eller vad tycker ni?

Jo nu är det sommar!

Fast måste erkänna att jag är lite annorlunda. Alla svettas och jag fryser? Så jag sitter med regnjacka inomhus :O

Ska snart visa vad jag köpte i Farsta idag, inte så mycket i och med att jag knappt hade några pengar.


(2 juni)

Sexiga Joakim om (2 juni):

Vet du vad? Du känner dig bara inte gullig, utan du ÄR gullig också<3! Föresten, är du singel?
Svar: hahahhahaha, vilken underbart härlig kommentar! Den är väl knappast seriös men kan ändå svara att ja jag är singel ;)

Jag slutade lägga in sånna här "gilla  så skriver jag vad jag tycker om dig i din logg" grejer för ett tag sedan för att det var så många som gillade. Jag testade att göra en "Gilla" så skriver jag : tja fan du är ... :) ♥ på facebook för skojs skull, jag gjorde det på morgonen för jag trodde inte lika många skulle gilla då.

34 stycken HITTILS. Lite svårt var det faktiskt att skriva något om alla i deras loggar, särsilt i och med att jag inte ens har pratat med flera av dem som gillar statusen :/

Jag har lärt mig att aldrig emr lägga upp sånna här sortes statusar på facebook igen. Never again..
Har ingen passande bild, men jag kan lägga upp en mycket skrämmande bild på mig!

Jag på spökafton i stallet. Min uppgift var inte rolig. jag skulle ramla ner för trappan hela tiden.. Jag gjorde illa mig varje gång :/


(2 juni)

Hihi, känner mig gullig idag :) Eller har en lite gullig frisyr och en gullig klänning.

Jag har två flätor på huvudet som knyts ihop där bak. Det är en rätt gullig frisyr.

Och en klänning som jag hittade i min garderob. Dessa foton är tagna med datorn.

Nu ska jag åka iväg på min rosa lilla cykel till affären och köpa karameller.

Nej det var faktiskt ett skämt. Jag ska nu åka och köpa present till min syster :)

På söndag ska släkten komma och fira både Vendela och mig. Det har inte funnits något tillfälle att fira mig än :p


(2 juni)

Ska visa en bildbomb på min katt Salad. Hon är vad man kan kalla en riktig livsnjutare! ;)










Sekunden innan hon hoppar högt upp i luften.

Kråma sin runt mattes ben



Buskisse

Livsnjutare



Visar resten sen... Nu ska jag åka och köpa present till min syster som blir 17 år imorgon! :)


(2 juni)

My sýsters birthday is imorgon and I har not köpt en present. Kuuul! Fast tror jag ska åka med pappsen och mammsen till typ farsta eller något och köpa något idag.
Igår testade jag alla min klänningar (hehe bara 3 stycken) för att bestämma vilken jag ska ha. Och så satte jag på allt som jag ska  ha på skolavslutningen.

Klänningen är skrynklig så den ska jag stryka.


(1 juni)

Läskigt...

Fast det var ett tjockt plåster så blodet syntes inte. Blödde mer än vanligt :o
Denna spruta gjorde inte så jätte ont. Det var ju bara 0,25 ml. Livmoderhalscancer sprutan är på 1 ml.
Har räknat ut att nästa gång jag ska ta spruta så är jag 20 år! Wiiho :D


(1 juni)

Ser fram imot sommaren :)

I sommar ska jag tälta med Sanne, Sofia och Fanny igen ute i skogen. Det var helmysigt förra gången! Vi grillade korv och marsmallows (hur det nu stavas). Sedan gjorde vi en ny brasa av lavar sen.


Fula jag förra året, osminkad.


Sedan så ska mamma som vanligt visitera hästarna en vecka på sommarbetet i sommar. Då badade vi varje gång i ponny hagens strand. Det var jätte lång grunt och det var hästhovsmärken i sanden så det betyder att hästarna har badat där.
En gång var Sanne med också och badade. Och då simmade Zingo av sig själv jätte långt!
Jag ska rida MH fram tills midsommar. Sedan ska han på ett nytt sommarbete :p
Olle och Wille bjöd med mig att tälta i sommar, men vet inte riktigt hur det blir med det..
Jag ska på klassresa till Gotland :)
Bada, vara i stallet :)
Jag är typ 99 % säker på att jag komemr få rida någon häst till sommarbetet då ridlärarnas barn ska få rida dit, de som jobbar på någon ridlektion (jag jobbar ju fredag 15:30-16:30) och jag brukar alltid vara en av dem som är kvar längst och arbetar när det typ är städdag, eller förberedning för någon tävling eller så. Så jag tycker jag förtjänar att rida till sommarbetet...
Förra året red jag Spot dit och hem. I år vill jag nog rida Picco om jag ska rida :)

Ska väl bada en massa och vara med kompisar också ;)
Och sedan ska jag väl åka någonstans med familjen.

Ska säkert göra mer. Men detta är i alla fall saker jag ska göra :)


(1 juni)

Min statistik är borta! Puuuts väck!
:(

Ser ni? Den syns inte


(1 juni)

Lite bilder från mobilen:

Hihi Oskar N vid skåpet :D Och någon random tjej..

När jag var ute på promenad igår

Nu bilder från syslöjden idag, kan före säga att jag visar upp mint röja som inte är klar. Den har inte resor vid midjan och vid handlederna.

Fick inte med när Rickard hade min tröja på sig :( Han hade lite tråkigt när inte Olle var där.

Ericas förkläde

Min tröja som jag gjort, som inte är klar




Jag byter om :O

Erica undrade om jag kunde nå mina tår. Såklart, man är ju fortfarande vig efter att ha gått på ballet från 4-10 års ålder!

ja så kan man ju oxå stå :p


Therese

Gangster

Rickard med något skogsmulle tyg över sig

HAHA, lite halft mobbad bild :)

Kolla på Ericas black Berry

Hahahahahah, bilder underifrån blir aaaaldrig bra :)


Dessa bilder visar bara att jag har kul i skolan :)

Och så på pizzerian när jag väntade på min mat så hade jag kul med mobilen :)






(1 juni)

Nu lever bara 9 ungar av Ellas ungar. de var 12 från början.. Nej tänk om alla dör som i Barbies kull :o
För er som glömt hur hamsterbebisar ser ut, here you go:

Neeeej så söta! eller inte..

Ella är världens finaste hamster, men hon har just nu ögoninflammation :(


Funkar igen (1 juni)

Det funkar att lägga upp bilder igen! Det var bara jag som var dum och råkat trycka på en grej.
Vill nu visa min bild på taco middagen som juag bjöd på igår:

Nu har jag varit på pizzerian och ätit. Nu ska jag göra en sak sedan visa lite bilder från syslöjdslektionen idag :)


(1 juni)

Vad är det för fel på blogg.se? jag bloggar nu för att hålla er lite uppdaterade iaf, fast det går ju inte att lägga upp bilder :( En halvtimme innan jag slutade syslöjden idag så hörde jag när Kerstin sa att alla var tvugna att skynda sig att plocka undan idag för att hon skulle till Tyresö hälsovården och ta en TBE spruta för de har öppet hus. Då kom jag på att mamma sagt att jag ska ta den vid nästa öppna hus. Jag ringde mamma och hon kunde inte skjutsa mig för hon hopptränade MH. Då var Kerstin (min lärare) snäll och sa att jag kunde åka med henne. Jag sprang då hem och satte på ett EMLA plåster på armen så att det skulle bedöva huden. Sedan åkte jag till skolan för att äta lunch och jag och Erica bråkar av personliga skäl nu. Sedan åkte jag med Kerstin dit och jag var helt skakis... jag var skiträdd! När det väl var min tur så var det en sjukt snäll sjuksköterska! Hon pratade länge med mig om min spruträdsla. Och först fick jag inte ta sprutan i och med att jag inte hade en förälder med mig och ingen av mian föräldrar svarade på telefon. Fast sedan vittnade Kerstin till att min mamma godkänt det. Fast sedan gick allt fort och den var tagen och jag åkte till skolan igen :)

(1 juni)

Första juni, jag tänker inte blogga mer nu för att det inte går att lägga upp bilder. Inte ens kopiera bilder...

RSS 2.0