(31 mars)

Har döpt om min nya hamster Bling till Tingeling, hon känns bara som en Tingeling :) Som en söt liten älva, så otroligt snäll och glad. Kommer kalla henne för Ting om jag inte orkar säga Tingeling. 
Har försökt sätta ihop henne med mina andra vintervita, men idag var mina vintervita skitelaka mot henne, de sprang efter henne och försökte döda henne. Så synd om Tingeling :(

Har lite hamsterbilder från idag:

Ting försöker nå upp till röret

Hon är så vit att hon blir supersvår att fota, hon blir ju bara en vit fläck :P

Tom var inte så stilig idag

Har du svalt en citron?

Kanske dags att raka dig Tom? ;)

Hoppetoss kikar fram

Hon är en fin liten hamster hon, fina Hoppetoss

Tingeling badar i sandbadet

Det här är sammarbete på hög nivå!

Tingeling

Så liten och näpen

Hoppetoss gillar inte Tingeling alls

Se så liten Tingeling är, mycket mindre än Hoppetoss.

Grrr, säger Hoppetoss.

Hoppetoss vil helst av allt hoppa på Tingeling och döda henne, men det får hon inte. När matte är med får hon ta sig i kragen och vara snäll.

Hoppetossen

Fideli är ju för söt, hon håller om mitt pekfinger :*


Hoppetoss gillar inte att sitta i fängelse, men det måste man om man dömts mot misshandel mot små barn som heter Tingeling.


Fideli

Se så gosig hon är <3 Dvärghamstrar är faktiskt väldigt gpsiga djur, gosigare än kaniner typ. Nej men de kan sitta och bli kliade bakom öronen framför tv:n i flera timmar :)

Snövitssöt! Även fast öronen inte syns  :) Det är Tingeling.


Så liten. Jag har ju en liten hand, men hon är oxå väldigt liten :)

Det är i alla fall tur att Fideli och Hoppetoss är snälla mot varandra :)


Det var alla bilderna från idag :)

Funderar på att ta en kull på Tingeling om 2-3 månader och behålla en hona som ska få bo kvar med Tingeling. Det känns hemskt att låta Hoppetoss bo ensam ju :( Det är ju också olagligt att ha dvärghamstrar ensamma.


Dag 5: En gammal bild

Hm, kan visa flera :)

Här fyller jag 4 år:

Jag fick en Skrållan docka som kunde prata, hon brukade säga "jag vill ha plättar"

Ridläraren Annika är min gudmor, en gång så gav hon ig en kanin i födelsedagspresent xD Inga förvarningar till minaföräldrar, bara ett jätte stort paket med en bur och en kanin i :P



Lucia, jag står bredvid Beatrice, i mitten.

8 år gammal.

Jag i ettan med min fröken Nina.

Jag med mina kusiner, jag var 5 år där.

5 år gammal, Linnea är 3. Så söta vi var i likadan klänningar :)


(31 mars)

Gick bra att rida Rudi idag :) Han kunde gå i en jätte fin form idag och var väldigt mjuk och fin. Duktig ponke polle :)

Han och jag i somras/höstas

SEn var jag på övervåningen med Ynglet sofia och Emelie. Sen hjälpte jag till ed stalltjänsten och så ledde jag Tella lite i stallgången.

Efter det var Vendela och jag busiga, vi snodde bilen och vi körde omrking på ridskolans område med bilen, även fast Vendela inte har fått körkort än... Busigt va!? :D

Vendela och jag 2010




(31 mars)

Imorn är det första april! Busdagen xD Synd att det är på en söndag, då har an ingen att lura. Eller föresten, jag brukar inte vara den som lurar, jag brukar vara den lurade... Bra att det är på en söndag! (y)

En kille i in klass fyller år den 1 april, det är ju lite synd om honom eftersom ingen tror på att han fyller år då :P

Idag blir det förberedande hoppning på Ruudi, det är roligt. Ruudi hoppas stort över bommar :)


Fast att trava över bommar utan tyglar när man blundar går bra på andra hästar, men inte ruudi inte, han tar sin chans och galopperar iväg :P


Känns som en evighet sen jag var i stallet! Fast det var bara en vecka sen, sist jag red det var på Oliv som jag typ förträngt nu. usch..





(30 mars)

Måste säga att jag verkligen gilalr den nya hamstern Bling, hon är väldigt nyfiken och glad. Hon gick direkt upp på min hand från transportburen och vi verkligen klickade med varandra. kan tyvärr inte säga detsamma om hon och mina andra dvärghamstrar. Mina andra dvärghamstrar blev irreterade på Bling och attackerade och försökte bita Bling. Så Bling fick flytta till en egen burtråkigt nog : Får försöka sätta ihop dem igen någon annan dag.

Tom hälsar på Bling

Nyfiken tjej



Där ligger hon och sover nu.

Tycker så fruktansvärt synd om henne nu. Hon blev tagen från sina syskon och mamma idag och fick åka från Skåne hem till mig och så få stryk av vuxna dvärghamstrar och sedan sättas helt ensam i en stor bur. Dvärghamstrar som är flockdjur, det är som att flytta en häst helt ensam till ett ensamt stall. Dvärghamstrar ska inte vara ensamma :( Duma mina dvärghamstrar som inte vill acceptera denna lilla bebis. Fast jag kan inte vara arg på dem, det går inte att vara arg på dvärghamstrar.


Dag 4: Min hobby

Min ridning och mina hamstrar.
Ridning tycker jag är roligt eftersom man är med hästar, dessa vackra djur. En dag kan aldrig vara den andra lik, man vet aldrig hur hästen ska vara denna dag. Det gör det spännande och roligt :)


Hamstrar gilalr jag för att de är roliga små djur som är intelligentare än vad man tror. Det är också avkopplande att gå och pyssla om dem varje dag.



30 mars)

Jag ska få ett par converse i födelsedags present av min morfar som bor i USA. Jag ska välja ut ett par som jag tycker är fina på Amazon.com. Jag har kikat omkring lite nu, men det fanns inte så många olika färger. Hittils gilalr jag antingen dessa svarta i läder bäst:

Eller dessa rosa:


Jag tycker att det är finare att ha lite färg på skorna, så de rosa tyckte jag var lite sötare och vårigare. Fast de svarta kan man nog ha läder, de kommer inte bli så smutsiga och heller se så slitna ut. Långsiktigt tjänar jag på de svarta, en jag gillade ju de rosa, hm, svårt val ;P Kommentera gärna vilken sko ni gillar mest. 


(30 mars)

Lite för trött för att blogga nu egentligen. Men ja nu är i alla fall lilla Bling här hemma :) Jag och Erica satt i Gullmarsplan i TVÅ TIMMAR (!!!!) och väntade på att hon som skulle transportera hamstern skulle komma. Hon kom 2 timmar försenad och lämnade över den guda söta hamstern Bling :)

En bild från uppfödaren.

Snart ska jag sätta iho´p henne med mian dvärghamstrar, men först ska Bling få ta det lite lugnt i transportburen, hon är nog lite skärrad tror jag efter att ha åkt bil i 8 timmar, buss i 30 minuter och en promenad hem i regnet.


(30 mars)

Fan vad skönt att det är freeedag! Vet ni vad? Idag har jag nästan haft en sån där dröm när man märker att man drömmer, fast inte helt och hållet... Jag drömde att jag gjorde något, men så började jag tänka efter och tänkte i drömmen att nu är det fredag och jag ska snart gå till skolan. Ska jag kolla på klockan och gå upp? Nä, den kommer ändå ringa snart. Och så slutade jag drömma och sov vidare.
Känns som jag bloggar rätt ofta om att jag sover, haha är det det enda jag tänker på va? ;) Skulle behöva ett par sovbidler på mig faktiskt, någon som är frivillig att fota mig när jag sover, hehe :P

En galen bild på mig för ett år sedan i Grand Canaria.

Snart är det hundhoppning, ska anmäla mig med Zingo och Piga. Det roliga med dem är att de vinner varannat år, fast i olika klasser. En året med Zingo, nästa med Piga och så nästa med Zingo osv... Om det ska vara så i år med så borde Piga vinna i år ;)

Jag undrar om Zingo ends tar sig runt banan, tjocka korven som hon e :P Fast hon brukar bli riktigt taggad faktsikt på hoppning, som förra året så hoppade hon ju lite extra hinder på banan för att det var så roligt enligt henne ;)



(29 mars)

Glömde att ta med mig läxorna hem från skolan idag, så på läxtiden så låg jag i hamster rummet och lyssnade på musik och sniffade på lavendel rökelse i badrummet. Så nu stinker det rökelse i badrummet och på mina kläder, jag själv är nyduchad så jag luktar bara gott! ;)


SEn åt jag ju såpklart dagens apelsin, ni kanske inte visste att jag äter en apelsin per dag för att må bra! Ne, bara för att det är mums ;)


Imorgon ska jag inte rida, ag ska ju hämta min nya hamster vid Gullmars och sedan introducera den inför mina andra dvärghamstrar och bevaka dem heeeela kvällen lång för att se att de inte är elaka. Bråkar de så är jag där och hjälper, räddaren i nöden!
Mina dvärghamstrar verkar faktiskt lite trötta, de skulle nog behöva något nytt, som en inneboende :)



nej nu ska jag faktiskt sova :)


Dag 3: En familjemedlem

Hm, har ju 2 systrar och 2 föräldrar, vem ska jag välja?

Nu så väljer jag in mamma för att hon är så snäll. Hon är väldigt förstående, duktig på att lyssna, låter mig ha så många hamstrar jag har utan att klaga som alla andra, hon hjälper mig när jag behöver hjälp och är rolig. Hon är djurvän oxå, som jag :) Det är bra att hon är ridlärare, efersom ridning är mitt intresse.


Och en bild på henne:


Sådära :)


29 mars)

Idag hade vi musikuppspel, det gick rätt bra som tur var ! ;)

Nu har jag precis tjuvätit mackor, för ikväll ska vi äta kräftor till middag (jag vet, typ ett halvår för tidigt på året) , och jag gillar inte skaldjur :(



Imorgon så kommer jag hämta min lilla dvärghamster från skåne :) Fast den har blivit transporterad till gullmars där jag ska hämta den. Nu har jag städat alla burarna och dvärghamstrarna fick det rätt bra:


Nu ska jag titta lite mer på Big brother :)


(29 mars)

Det jobbigaste målet mat på dagen måste ju vara frukost. Men är för trött för att vara hungrig, göra i ordning något och äta. Jag hade gärna hoppat över frukosten, men frukosten ska tydligen vara det viktigaste målet mat per dag.
Fast på hotell är ju frukost något man ser fram emot ;)

Fast, att gå upp tidigt är inte så roligt och det måste man om man ska äta frukost på ett hotell :(

Visste ni att min lilla hund Zingo för det mesta sitter rätt slampigt, och konstigt vis? Mina stallvänner vet nog det.





Zingos napp


Min hund är ju helt enkelt bara för söt!


(29 mars)

Några bilder från Animalia:



Vad fan är det där för nått? :O




Coolaste djuret på jorden, enligt mig, och ett av de vackraste.

Så vacker och elegant





Idag har jag uppspel på musiken, usch! Vill inte det :(

Nu måste jag gå, bye.


Dag 2: Favoritpryl

Detta kanske inte är en pryl då, men mina hamstrar är mina "hobbyprylar". Mina underbara små hamstrar som jag inte skulle klara mig utan.



(28 mars)

Idag följde jag med Erica och min lillasyster för att de skulle ta livmoderhalscancer sprutan, det var drop in idag. Jag har ju som tur var redan tagit den sprutan, gjorde det för ett år sen. Men vad med som ett stöd, ett rätt dåligt stöd då sprutor är något av det läskigaste jag vet... Jag hade tänkt följa med erica in i rummet, men precis när jag skulle ta steget in så sa det bara stopp. Jag kunde inte, jag kunde verkligen inte! Att se förpackning med en nål i, det gick inte... Jag gick då och satte mig i vänterummet igen. Sen när vi gick därifrån så kände jag mig yr och hade illamående, jag är så rädd för sprutor så det inte är sant :(

Erica tyckte inte ens att sprutan gjorde så ont, men min lillasyster tyckte att den gjorde jätte ont. När jag tog den för första gången så hade jag en dålig distriktsköterska som ville attd et skulle gå "långsamt" när hon börja trycka in medlet så fick jag panik och skrek att hon skulle sluta och tänkte precis typ putta undan henne som allt svartnar framför ögonen och vips så svimmar jag. Sen när jag var vaknar så vet jag först inte vart jag är, det kändes som om jag avrit på ett bra ställe och så undrade jag hur jag hamnat där. Då kommer minnet tillbaka och jag blir livrädd för ajg tror att jag ska ta spruta, men det hade jag ju redan gjort som tur var då :) Men så börjar mina tårar att falla utan att jag vet varför, kunde inte kontrollera det. Tårarna hade bara runnit, jag var inte ens rädd men jag var rätt skakig och stel efter att ha varit så rädd.


Idag så ska erica och jag till racket hallen och fota Oskar i min klass när han spelar tennis, det är för ett arbete i skolan :)


(28 mars)

Kan visa lite gulliga bilder från Animalia.








Idag blir det glosor, wiiie! Fast jag kan dem inte, ups ;)


(27 mars)

Har lagat mat som jag alltid gör på tisdagar. När jag lagar mat så spelar jag min spotify lista på väldigt hög volym, för jag jag var ensam hemma. Utanför huset så står det 3 hjortar och smaskar på fågelmaten, när Levels med Aviici spelas på min spotify lista så bara höjer alla tre hjortarna sina huvud och bah, yeeeeah! Dadaaddaadaaadadaaaaaaaa! Och jag bah, yeeeah vi dansar, och de bara fuck yeeah! 8)

Okej, inte riktigt så gick det till... Men de höjde faktiskt på sina huvud när Levels började spelas, men den låten har ju lite av den effekten ;)

Bara för att jag hade grymt tråkigt, så gjorde jag en rolig video om det. En liten smårolig video kan behövas på en tisdag :)

Videon ska ses på hög volym! Kryssa inte videon förän det står slut :)
 


Det i slutet är lite random, zingo kommer plötsligt med, men whatever ;)


Dag 1: Självporträtt

Hm, ett självporträtt på mig:

Hahaha, jag gjorde bara en liten snabbis i paint :p Men kan lägga upp en riktig bild oxå! ;)

Såhär såg jag ut i höstas:

Nu ser jag ut såhär:


Sådära!


(27 mars)

Nu för tiden så är ju Norlie & KKV kända, deras låtar har spelats en del på radion. Jag har inte varit så förtjusta i deras "När jag går ner", "Tröjan du hatar" är bättre men fortfarande ingen låt som jag gillar super mycket. Men låten "Vi för Vendetta" tycker jag är mycket bättre, den är skön att lyssna på. Lite dunk också och det är aldrig fel! ;)


(27 mars)

Jag har i några veckor haft något som kanske skulle kunnat heta det fula ordet som "bloggtorka", hatar ordet men det är vad jag har haft.. :(

Så nu tänkte jag börja med det här:
Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema ”grön”
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema ”ljus”
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek Dag
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: När jag var liten
Dag 19: En sommarbild
Dag 20: Mitt beroende

I 20 dagar kommer jag att ha något att skriva om i alla fall :)


Kolla vad coola:



Dessa bilder var från Animalia.

Idag så strök jag mig från min dressyr tävling denna termin, fett slönt att slippa tävla dressyr! Dressyr har aldrig riktigt varit min grej. Jo jag vann ju min förra dressyr tävling, men jag hade en bra häst och det var LC. Man ska inte göra saker man tycker är tråkigt :)

Jag och Skrållan för ett år sedan på nån dressyr tävling. Glömde bort banan på den tävlingen, haha var fett pinsamt :P


(27 mars)

August Strindberg blev psykiskt sjuk 1894 och jag håller ju på med en uppsats om honom, hur i världens namn ska jag kunna skriva en uppsats i jag-form och låtsas att jag är psyksjuk? Psjuksjuka brukar heller inte direkt inse att de är psyksjuka...
Man kan inte bara:" Hejhej, år 1894, vet ni vad som hände då? Jamen då gick jag och blev psyksjuk, hihi :) "


Nu kommer dagens fina och roliga bilder från Animalia på facebook:









(26 mars)

Haha jag sitter och skriver på min uppsats om August Strindberg och så hittar jag världens konstigaste sida om honom. Någon har varit inne och ändrat massa fakta till roliga ord och meningar :s Jag vet att det var en kille i min klass som hade gjort det, han sa det idag, kanske det var han. 


Tryck på bilden för att se den större, jag har klippt ihop lite konstiga meningar.

Nä, nu ska jag återgå till mitt arbete! Ska nog leta reda på 2 hamstrar som gömt sig under kudden oxå.


(26 mars)

Jag har sovit en timme, har en liten taktik för att somna nu.
Först försöker jag ligga så stilla som jag bara kan, jag försöker tänka på något lugnande som min andhämtning. Till slut slappnar kroppen av och då kan kan jag försöka somna och då gör jag det :) Sen när man vaknar så blir man riktigt förvirrad, det tar ett tag innan man fattar vad man gör i sängen med kläder och smink på.

På fredag hämtar jag hem en ny hamster, hon heter Vildvittrans Bling och ser ut såhär:
Picture
Bilden är fotad av uppfödaren Emma Ö.

Så söt så :)


(26 mars)

Haha, jag har inte kollat min stastistik på 1-2 månader nu och så kollade jag den nu, det var faktiskt väldigt mycket fler som läste den nu :)

Kan visa hur jag ser ut nu när mina slitna toppar är bortklippta, har ca 5-10 cm kortare hår nu. Har sovit med fläta så jag har lite lockigt oxå :)



Skulle helst velat ha längre hår istället för kortare, men men.. Jag hade otroligt slitna toppar så jag behövde cuta bort det.
Funderar på om jag kanske skulle färga håret lite, lite blondare..? Alltså jag har ju typ brunt/råttfärgat hår där bak som inte är så fint, jag vill inte bli platinablond, men lite, lite blondare och jämnade blodare i alla fall.


(26 mars)

Om ni víll se lite roliga/söta bilder på facebook några gånger om dagen, gilla Anamalia:s sida på facebook då, det komemr upp massor av roliga och fina bilder :) Här är några ex:





Jobbade rätt bra i skolan idag, men jag ville bara gräv ner mig i lite arbete och inte tänka så mycket. Var inte på bushumör, men det är lugnt. Det kommer nån gång denna vecka! På torsdag nästa vecka är det studiedag och sedan påsklov :D

Nu ska jag sova lite tror jag, zzz...


(26 mars)

Igår lärde jag Etrnity ett nytt trix, jag lärde henne att välta ner toarullar. Hon lärde sig detta kommando på typ 3 minuter :P


(26 mars)

Bilder från igår fotade av Caroline
,
Tittar ner och får se fel galopp,´förvånanade...

Han har inte direkt världens finaste hoppstil.

Fast där hoppade han väl rätt så okej fint :)

Oliv lilla gunghäst hopp

Man fick driva, drica och driuva på den hästen, till slut gick det i ett okej tempo och då river han... hohoho vad roligt!


Föresten, på fredag finns det transport från Skåne till Stockholm, så om jag vill köpa den vintervita lilal dvärghamstern så kommer hon att komma på fredag! :) Hon kommer säkert kunna bli bra vän med mina 2 tjejer, för mina tjejer är snälla :)


Den här veckan händer inget speciellt vad jag vet. Min lillasyster ska ta livmoderhalscancer sprutan, usch! Hellre rymma hemmifrån än att ta den sprutan igen, usch, hatar sprutor!

Nu ska ag väl ta ut min fläta och titta på mitt lite kortare och lockigare hår då snart, vill ju ha långt hår...


(25 mars)

Min hund gillar att posera i olika ställningar framför kameran, hon verkar tro att hon är söt...

fast det är hon inte...


(25 mars)

Ja idag efter tävlingen så har jag blivit klippt. Bara de slitna topparna, vet inte varför jag får så slitet hår. Jag plattar ju inte håret och förut när jag gjorde det så var det typ 1-2 gånger i veckan bara. S¨nu har jag kortare hår :(
Har fläta nu, men kan visa en liten bild ändå:

Har också sovit i 2 timmar, var så jäkla trött att jag gick till sängen för att vila men så somnade jag och det var så skönt! Jag älskar att sova :)
Och så har jag badat, det var länge sedan och det var riktigt mysigt!

Kan också säga att jag inte är arg på mina guldhamstrar längre. Har bara varit lite extra sur den här sista veckan, tror det beror på sömnbrist. Så mera sömn denna vecka och alla blir glada :)


(25 mars)

Fick Oliv idag på klubbtävlingen :)
Oliv hade redan gått en omhoppning med en anna tjej innan mig, så han var rätt så trött. Banan gick väl okej, han är ju väldigt lång och han fick fel galopp hela tiden så jag fick byta det. han rev sista hindret i grunomgången, varför vet jag inte. Jag hade bytt till rätt galopp och han kom mot hindret i en bra galopp, men han orkade väl inte lyfta på benen.

Kändes riktigt surt att inte få komma till omhoppning med en liten rivning på sista hindret. Var ju omhoppning jag hade sett fram emot :/

Jag tycker typ inte att det är värt att få rida 30 minuter för att sedan vara där i flera timmar och bygga bana, ta bort, vara funktionär m.m. De borde dela upp dagen i två delar, ex de ryttare som rider innan pausen på 20 minuter behöver vara i stallet klockan åtta för att bygga bana, men inte de som rider efter pausen. De innan pausen får sen priutdelning och kan åka hem och så rider de ryttare som är efter pausen och så bygger de bort bana sen och har prisutdelning.  Då slipper  man vara där i 6 timmar. Jag var funktionär i 2,5 timmar idag för de hade inga avbytare.

Har nu bestämt mig för att avboka min dressyrtävling denna termin. Jag tycker inte att det är roligt alls att tävla dressyr, även om det går bra. Jag gör det typ för att det känns som ett måste, pluss att mamma vill det. Jag tycker att klubbtävlingsdagarna är för långa, särsilt på dressyren. Så jag chillar hellre på läktaren eller hemma då :)

Då får jag ta och satsa inför lokaltävling och KM sen i maj och juni.


(25 mars)

5 timmars sömn det fungerar bara inte... Då är det ju typ skönare att dygna.


Nä nu på morgonen när jag fortfarande är trött så känner jag typ, nä klubbtävlingar är inte värt besväret. När jag var liten typ 12 år så var klubbtävlingar det jag såg fram emot månader tillbaka, jag var heltaggad inför dem. Det enda jag ville och tänkte var: "´Jag måste ha Spot, spot, spot, måste få spot, spot, spot! Om jag inte får honom så kommer jag gråta. Jag ska få Spot och vi ska vinna, vinna, vinna, ta snäva svängar och vinna. Spot är bäst så vi kan vinna, vi har gjort det förut. Hoppas sanne och fanny inte får sina favvohästar då är de så stora konkurrenter..."



Haha det var typ så jag tänkte inför en tävling. På den tiden så önskade man ju inte hästar. Alla småponny elever drog en lapp ur en skål som det stod ett nummer på. På den tiden var det lite fler småponny elever som tävlade så det kunde vara upp till 20 lappar. Man drog en lapp och det numret man fick var platsen man fick välja häst på.
Jag brukade sitta och gråta om typ mordhota folk som ville ha Spot, haha nä men nära nog... För det mesta fick jag honom, fast en gång fick jag Tella, kommer inte ihåg varför.. :/

En gång fick jag näst sista numret och Spot var den populäraste hästen då så jag började ju gråta direkt -.- Numret innan mig var hedda och en plats kvar på Spot fanns det. Först valde hon spot men eftersom jag grät så mycket för att jag inte skulele få honom så bytte hon till Lollo som man var tvungen att hoppa barbacka  och jag fick min lilla prins :)

Det här var våren 2009, så 3 år sedan, fast jag ser typ lång ut redan där.

Aja, nu ska jag hoppa en liten bana, sen hur det går och om jag får en bra tid eller så, nja vet inte om jag bryr mig så mycket som jag brukar, känns inte lika kul denna gång :/


(24 mars)

Alltså OMG, titta på den här videon. Det är en man som är fett bra vän med lejon, lejonen dödar honom inte i alla fall utan gosar och leker med honom. Kanske inte något man vågar sig på själv :P


Lejon är ju sjukt stora, trodde inte att de var så otroligt stora. De är ju som b-ponnyer typ.


Kolla bara, skitstor!


(24 mars)

Har nu sett The hunger games. Jag tyckte att filmen var super bra! Filmen följde boken väldigt bra, men såklart inte allt för det förstår jag ju inte riktigt går och filmen blir ju för lång då. Men super bra film, rekommenderar alla att se den :)
Den var väldigt spännande, sorglig, komisk och våldsam. Tycker verkligen inte att den borde vara från 11 års ålder, den borde vara från 15 års gräns. En sjuåring kan liksom gå och se filmen med en vuxen.
Filmen var väldigt bra, bättre än Twilight filmerna iaf :)


Den snyggaste killen i filmen måste ha varit Cato, haha han såg ju bra ut :P


Tyckte att alla personer såg lite ut som jag tänkt mig, förutom haymitch, fast efter ett tag passade han oxå in i sin roll.
Katniss tyckte jag var en riktigt bra skådis, inte samma uttryck i hela filmen som Bella i Twilight.


Imorn blir det klubbtävling. Känner inte för att mega satsa, men jag tänker såklart göra snäva svängar för det är ju roligt :D Om jag nu kommer till omhoppning. Är inte så taggad, är typ mer taggad på ponny cups träningar, haha :) Vet inte längre vilken häst jag vill ha. Blir nog inte så sur om jag får en konstig häst och heller inte så superglad om jag får en bra häst, det spelar ingen roll för mig. En mellanbra häst blir bra :) Fast jag vill ju helst ha Spot, om jag inte hade varit för lång.


(24 mars)

Sofia tjatade hela tiden igår och idag om att hon vill ha en chinchilla. Först kände jag bara nä, de sover så mycket. Men så tittade jag på lite bilder och videos om dem, åh nu vill jag ha en chinchilla :)
Kolla på den här roliga videon med en chinchilla som är fett kaxig:


(24 mars)

Red ruudi idag på lektionen. Han var riktigt duktig idag, fin och söt som vanligt :) Vi tränade på galoppfattningar idag, och det är ju inte Ruudi så bra på, han är ju fortfarande en liten bäbis. Men han var för det mesta super duktig! Han var en duktig polle idag.


Idag så var jag också med när Sofia och sanne la in Dingo och Picco som hästar i sin tävlingsdatabas, men det behövde ju inte jag eftersom Picco redan är i min sedan förra året ;)

Nämen, nu ser jag också att där går det att beställa licens åt honom (y)

Nu ska jag på bio och se Hungerspelen, bye!


(24 mars)

Haha var så trött när jag kom hem igår, riiiiktigt trött! Jag blir alltid mega super trött av att hoppa.
Fick Ruudi igår, men jag orkar inte beskriva alla övningar och så. Skriver helheten bara.
Han tog tag i hindrerna rätt bra idag, han verkade tycka att det var lite roligt. Fast en gång smet han förbi ett hinder, och efter det tyckte jag att han blev lite osäker. Men så fick han upp självförtroendet sen igen och hoppade jätte fint :)
Vi hoppade på slutet en konstig liten bana med lite omhoppningssvängar kan man säga. Ruudi var så otroligt, otroligt svårsvängd. Jag svängde direkt över hindret men han fortsätter neråt och neråt och så woops där stod Tuva och vi rundar henne och en banstunna + en grep är där som han hoppar över xD

Sådär stod en bajstunna med en grep och Ruudi hoppade över det.

Gick helt okej igår, kändes som om Ruudi hade rätt mycket energi kvar i kroppen hela lektionen typ. Han brukar ju bli trött men han var pigg på slutet med :)

Det är också bestämt vilka hästar och vad för ryttare som ska gå med på lokaltävlingen 6 maj. 4 hästar och 6 ryttare. jessica ska tävla Minty på en clear round, Nikita ska tävla daisy på en clear round (dessa hästar är inte så vana vid lokaltävling därför bara clear round).
Sanne och Cornelia ska båda tävla Dingo i en LD + 5 tror jag att det är och Sodia och jag ska båda tävla en LD + 5 på Picco :D Väldigt roligt att få tävla honom detta år med, han är ju så duktig. Pluss att det redan står all fakta om Picco på min tävlingsdatabas sen förra året, men jag måste få ryttarlicens, hästlicens, nån stallhyra elelr vad det var och säkert något mer... Krångligt det där :P

Det komemr bli rätt krångligt på träningarna tror jag om Sofia och jag ska ha samma häst. Får väl bli 2 separata träningar eller så byter vi häst efter vi hoppat en bana på picco.

Imorgon är det klubbtävling, och jag vet att det redan är folk som ska ha Lady, Snow, Ruudi och Finals så jag tror inte att jag kommer att få någon av dem :) Eftersom jag inte tävlade förra tävlingen så kanske jag inte får en jätte konstig häst. Fast tänk om jag typ får Killen :O jag vill verkligen inte det...

Aja nu ska jag snart till stallet och rida :)


(23 mars)

Det gick bra på NP kemi labben idag. Fick också se att på min planering så hade jag fått MVG, yey :)
Imorn blir det hungerspelen :D Hade ju verkligen velat gått på konserten, men har ju ponny cups träning, synd att man inte kan byta bort ponny cups träningar :(

Kan kanppt bärga mig :D

Idag blir det i alla fall hoppning, hoppas på Ruudi eller Picco.

Nä, jag orkar inte blogga längre..


(23 mars)

Var så trött när jag vaknade idg, att det enda som fick mig att gå upp var att jag har nationella prov idag, en kemi labb. Den labben är superenkel, redan när vi fick planeringen så visste jag resultatet. Vad av vatten, t-röd och t-gul löser sig bäst i matolja? Är frågan, t-gul såklart eftersom t-gul har väldigt långa kolkedjor som matolja, alltså mest lik matolja och löser sig alltså bäst i matolja. Busenkelt :)


Roligt med hoppträning ikväll i alla fall, hoppning är vad jag behöver just nu. Haha, är beroende av hoppning :D Undra vem jag får idag. Jag vill ha Picco idag, för han är så fin :)

Nä han är inte bara fin, han är rolig att rida. Jag har jag ju riktigt aldrig tyckt att Picco är min absoluta favorit ponny i hoppning, har bara varit så att jag önskat honom ibland för brist på andra favorit ponnyer. Men efter hopp clinicen så är han nog min eller en av mina favorit hopp ponnyer :) Eller inte på klubbtävling, lixom hallå? Omhoppningssvängar på honom blir inte så bra :P Haha nä skoja bara, men han kan riva och är bara allmänt svår på klubbtävling, extra pigg och taggad. Fast jag vill nog tävla Picco ändå på klubbtävlingar, han är ändå väldigt snäll och rolig. På hoppträningar så får han ligga delad etta med Ruudi för tillfället :)

Han är bara lite väl stark ibland. fast jag börjar få lite pli på det nu, kanske inte hur man saktar av (jag måste nog läsa instruktionsboken) men i alla fall så att han inte går i världens långgalopp, man kan ju få honom i kort galopp, elelr relativt kort galopp om man står lite i lättsits med händerna lite högre upp.


Sådär, nu ska jag väl kladda på lite mascara innan jag pallrar mig till skolan :P


(22 mars)

Har tagit lite natur bilder nu, innan jag visar dem tänkte jag berätta hur jag gör när jag ska fota, kanske ge några tips.
Först och främst så måste det vara bra ljus om man ska ut och fota, gärna väldigt soligt eller kanske solnedgång. När jag går ut i skogen har jag inte riktigt bestämt mig för vad som ska fotas, utan jag bestämemr mig när jag ser något fint, eller något som man kan göra något fint av.
Jag gillart att fota underifrån. Och så gillar jag att få med både mark, himmel och vatten på mina bilder.
Idag så plockade jag en ensam liten stensöta påväg till vattnet, den lilal stensötan blev sedan ett fint motiv till lite olika bilder. De flesta bilderna är lite redigerade:


Första bilden på stensötan






Oj, ser nu att jag ändrade högdagrarn lite för mycket på denna bild.

Tyckte att det där trädet var lite coolt.








Det där var nog min favorit bild som jag tog idag, den var fin på ett coolt sätt.

Ljuset blev konstigt, men coolt på denna bild. I bakrunden är det träden skugga på isen/vattnet.


På denna bild är nästan allt med. Jag satte stensötan i en kolhög, jag fick med kol, vatten, en färsk levande växt, vatten och himmel.


Fin frambensteknik på Zingo :P

Är nöjd med bilderna idag, det var bra foto väder idag. Kände mig full av idéer idag när jag var ute och fotade också. Kommentera gärna om ni tycker något speciellt om bidlerna :)


(22 mars)

Hahahahahah


Har haft utvecklingssamtal idag. Fick höra att jag typ fick MVG på läsförståelsen, men hon hade inte rättat uppsatsen än så hon kudne inte säga exakt att jag skulle få MVG i slutbetyg i Svenska, men eftersom jag själv tyckte att det gick bättre på uppsatsen så aknske jag får MVG även där och då MVG i slut betyg :D
Kommer troligen få MVG i idrott också som slutbetyg, så förhoppningsvis minst 2 ämnen höjda denna termin.
Fick också höra att låta sagt att jag var "outstanding" på debatten, lite för mycket nästan så de andra i min debatt knappt fick säga något (a) Så kanske MVG i fysik också :D

Tänkte fota lite ute i naturen nu, det är så fint väder! I alla fall gå ut på en promenix med det dogs ;)

Dåliga bilder på hundarna, men what ever :) Det är sol idag, orka bry sig om något! :P


(22 mars)

En sak som jag stör mig rätt mycket på när jag läser andra bloggar/forum är felstavningar. Jag vet att själv kan skriva fel och jag skriver rätt slarvigt och läser inte igenom min inlägg så ofta, men jag stör mig ändå på felstavningar. Vanliga felstavningar:

Interju - Intervju
Imot - Emot
Igentligen - Egentligen
Hämskt - Hemskt
(de till höger är de rätta stavningarna)

Och folk som skriver ända istället för enda. Ända används nästan aldrig, det betyder ända som i rumpa och kommer ungsprungligen från ände, som i "världens ände". Enda använder man som i meningar , du är den enda, det var inte en enda person där, jag är den enda som kan m.m.

Jag tycker att svenska är ett rätt enkelt språk att uttala om man är uppfödd med det. Det mesta stavas som det låter, det är mest E och Ä som kan vara lite svåra för en del att skilja på. Men vi har ju ett väldigt lättuttalat språk jämfört med engelskan ex, vissa ord i engelskan är väldigt svåra att förstå hur de ska uttalas om man läser dessa ord i en text.

Kände bara för att skriva detta, hoppas någon lärde sig något :) (ett tips, skriver ni en uppsats i svenskan börja ALDRIG en mening på men, det fick jag lära mig tidigt och har tjänat på)

Hahah, den här är så sann på mig!:


(21 mars)

Är arg på mina guldhamstrar, de är inge snälla längre :( Eternity bara naffsas om man rör henne på fel sätt eller bär henne på fel sätt, hon kan till och med bitas. Till och med om man bara har handen på golvet och hon nosar på den! Hon bryr sig inte om mig längre, hon bara springer runt och sniffar efter andra guldhamstrar som hon vill döda, värsta kamphamstern.. Hon var mycket snällare när hon var liten :(

Tom bryr sig inte ett dugg om mig, han springer runt och letar efter tjejer. Jag är bara ett hinder i vägen. Han är inte så super personlig, han är rätt dampig men väldigt snäll. Han har aldrig naffsat mig, men han är inte så social.

Ella är snäll i alla fall, fortfarande gulliga lilla Ella :) Hon är den personligaste av mina guldhamstrar.


De som jag gillar bäst är ändå mina dvärghamstrar. De är snällast, lugnast och mysigast. När jag tar upp en dvärghamster får jag fortfarande en sötchock varenda gång, jag tycker att de är så söta att jag inte riktigt vet vad jag ska göra med dem :) Väldigt speciella djur att hålla på med, trots deras lilla storlek så är de väldigt lugna och keliga små djur. Jag blir själv  lugn av att hålla i mina vintervita.


I framtiden kommer jag nog ha dvärghamstrar, guldhamstrar är också roliga och härliga djur, men jag gillar nog helt enkelt dvärghamstrar mer. När man hålelr en guldhamster så villd en springa från hand till hand och till nästa ställe direkt, en dvärghamster kan sitta en timme i handen och trivas.
En annan grej är att jag inte riktigt hinner med att ta ut alla 5 hamstrarna varje kväll. För många burar också. Har lite funderat på att kanske sälja en guldhamster för att bli av med en bur och få mer tid till plugg, men jag skulle nog inte klara av det det. vet inte vilken hamster jag skulle sälja, jag vill inte sälja någon.
 
Jag skulle ju kanske köpa en vintervit hamster, men det blir ju knappt något mer jobb då den hamstern flyttar direkt in till min vintervita, ingen mer bur.

Men jag tänker fortsätta med alla mina hamstrar, men om det inte går i gylnasiet längre så får jag sänka antalet hamstrar :(


(21 mars)

Sverige är ett konstigt land. Igår snöade det och var minusgrader,idag var det sol och 15 pluss :)
Efter skolan red jag hamilton för vendela mådde dåligt. Jag försökte rida som kristian Von krusenstierna sa lite på dressyr clinicen.
Först red jag ut ett tag i skogen och lekte ninja bland träden, jag var helt svartklädd och hoppade undan för grenar som ville slå mig i huvudet :P

Sen försökte jag få honom i en låg form. jag red runt lite på ängar, vägar och sen sandvolten. På sandvolten galopperade jag väldigt mycket, galopp är Hamiltons bästa gångart. Han var väldigt svår i vänster galoppen idag, han ville inte gå ner i låg form. Då bytte jag galopp för att göra något han var duktig på och sen gick det bättre i vänstervarvet. Jag gjorde också några galoppombyten, men hans galoppombyten är fett läskiga. han typ hoppar upp i luften på ett konstigt vis, hans galoppombyten är skitstora! Som bocksprång nästan.
Sen lät jag honom komma upp i en högre form och då var han superfin! :)




(21 mars)

Vi har en jobbig grej i svenskan, vi ska skriva en lång uppsats i svenskan om August Strindberg i jag-form, alltså att man låtsas vara August Strindberg. Igår arbetade jag om det och efter 2 timmars arbete går jag ner och jag hade glömt bort hans förnamn när mamma frågade vad jag arbetade om. Bra att man skriver en uppsats och inte vet namnet på den personen :P


Haha failig jag är, hästarna till klubbtävlingen på söndag blev utsatte igår och jag har inte hunnit önska häst xD Men jag får hoppas på att Annica sätter mig på en någorlunda bra ponny. Hon vet att jag gillar Minty men inte Rasmus längre. Har fått dingo på en hoppklubbis för henne och daisy på en dressyr, tror min tur är slut nu...


(20 mars)

Här sitter jag med mina hamstrar i ett badrum och lyssnar på NRJ, hoho vad roligt det lät :) Nä, jag blev bara lite flummig, det är konstigt för det brukar man inte bli när man är ensam...

Heheheh

På torsdag ska jag rida MH, inte på fredag för då ska Marlene rida honom. På lördag är det som vanligt lektion, jag vill ha Ruudi men har ju haft honom rätt mycket så jag får honom nog inte :(
På söndag är det klubbtävling i hoppning och jag tänkte nog önska hästar i denna ordning:

1. Minty
2. Oliv
3. ?

Har tävlat båda och jag tycker att båda två är bra. Men det blir nog ingen tredje häst, jag komemr nog inte få någon av dessa hästar ändå eftersom 4 pers fick en häst som de önskat på förra klubbtävlingen, det är samma ridlärare som sätter ut hästar till denna tävling.
Jag kan nog bli nöjd med någon häst bara jag inte får Lady, Rasmus eller Ruudi. Vill inte tävla någon av dem, även om Ruudi är en rolig häst att hoppa på lektion så är det ingen häst man vill tävla.

Lady vill jag inte ha för jag hatar att hoppa henne, verkligen inte min typ av häst. Rasmus vet nog mina trorgna följare att jag inte vill ha då jag för det första är för stor och för det andra så gillar jag inte att hoppa honom längre, i alla fall inte i hans russperiod. Han stänger av i huvudet och sparkar bara bakut, som om han skulle klara av att gå en klubbtävling nolla i denna russperiod, det tror jag inte. Och jag skulle inte vilja vägra ut mig på första hindret igen :(
Fast han är riktigt mysig att hoppa när han vill hoppa och är snäll, då är han lugnt en av mina favorit ponnyer att hoppa :)

Hoppkursen 2010 så red jag Rasmus för första gången. haha snacka om att jag blev ledsen innan, men jag blev förälskad :) Han hoppade grinden flera gånger. Det skulle han aldrig klara av nu...


(20 mars)

Idag på idrotten hade vi boxning och dans, men det var som typ ett fyspass... Jag tog ut mig rätt mycket och blev jätte andfådd och så fick jag jätte svårt att andas. Det var som om jag hade en klump i bröstet som värkte och gjorde det svårt för mig att andas. Det försvann sen men så kom det tillbaka några gånger, jätte läskigt :( Jennifer sa att jag kanske fått astma. Men det har jag nog inte, vill verkligen inte ha det. Tycker det verkar läskigt att gå omkring med en sån där inhalator och bah "sluuuurp", hehe :P

Idag ska jag laga lasagne till familjen, då blir pappa glad :)

Alltså omg vad jag känner igen mig:


(20 mars)

Jag har döpt om Pysen till Kattlåde-kissen, för han stinker kattlåda hela tiden...

"vad du stinker Pysen!"
Vet ni, igår tvingade jag Zingo att äta en äppelbit. Det går faktiskt att få zingo att äta vad som helst typ. Först nosade hon inte ens på äppelbiten, sen tog hon den i munnen och spottade ut 5 gånger innan hon tuggade och svalde. Då fick jag mata henne med äppelbitar resten av kvällen sen, för hon tyckte om dem sen :)

Är inte äpple ett roligt ord egentligen? Äpple, äpple, äpple!

Wait a second.. jag har ponny cups träning på söndag och så ska jag tydligen tävla på söndag, klubb tävling. Hoho, det visste jag inte :P Trodde det var en månad kvar. orde kanske önska häst, fast ingen idé. Man får aldrig hästen man önskar ändå..


(19 mars)

Idag hade vi en debatt i skolan, jag, Erica och Jennifer hade energikällan biobränsle och debatterade mot oskar, André och cassandra med vågkraft. Jag hade förberett mig på något helt galen, som att man kastade böcker på varandra och skrek varandra i munnen. Men det blev rätt lugnt och tyst och de runt om tyckte att det var långtråkigt eftersom vi bara rabblade en massa fakta xD


Blev klar med min klänning i slöjden idag, kan fota den nån gång. Efter skolan följde Erica med hem och vi bakade kladdkaka, hehe mitt sockerberoende kanske kom tillbaka då xD


(19 mars)

Kan säga att jag slutat ta mina smärtstillande för jag har inte längre ont i ryggen! (y)
Och mitt sockerberoende är borta, känner inte längre något sug efter socker på kvällen :)


Jag kan säga att jag tänker fortsätta med mina Zingo videos, och om det är någon som har lite förslag på vad jag kan göra en video om så kommentera gärna! :)
Här är de videos jag gjort hittils:
http://www.youtube.com/watch?v=1fVqp5iFVhI
http://www.youtube.com/watch?v=ssUi5ZVzw8g 
http://www.youtube.com/watch?v=Cxc3ltGkAA0

Kommentera om ni har idéer och förslag :)


(18 mars)

Har gjort ytterligare en film om Zingo. Denn filma heter Zingo och Katten.


Den blev ju inte superbra, men ändå lite rolig :) Särsilt bråken xD


(18 mars)

Vet inte om jag ska ta en dvärghamster kull, köpa en vintervit eller gör ingenting så jag gjorde en för och nackdel lista.

Nu lutar det mest åt att köpa en vintervit, om mamma tillåter det eller ingenting.
Fast jag tror det blir alternativ 2, en skåne hamster! :)

Idag blir det chill dag :) Har ätit amerikanska pannkakor och tittat på tv idag, vet inte riktigt vad jag ska göra mer...


(17 mars)

Hm, tyckte inte att Breaking Dawn alls var så bra här hemma som på bio. Konstigt :p Vem vet, kanske världens skitfilm kan bli bra på bio egentligen? kanske mest har med ljudet, skärmen, effekten runt om som är det viktigaste för om en film ska bli bra.

Innan jag går och lägegr mig så ska jag visa lite nos bilder från mina hamstrar idag:





Haha Tom på slutet ser ju bra läskig ut på bilden :P

Tänkte också säga att jag nog inte ska ta en dvärghamster kull på mina dvärghamstrar. Har inte hittat någon hane som jag tycker är lämplig... Så jag kanske köper en sapphire pearl hona från kronoskogens län (typ i skåne), inte riktigt bestämt, har lite kontakt med uppfödaren i alla fall.
Närmaste renrasiga hane som jag typ kan finna finns i Järfälla. Och så vet jag inte riktigt om jag orkar emd att ha en kull.  ge dem mat 2-3 gånger om dagen, gosa med alla ungarna flera timmar om dagen, prata i timmar med köpare, skriva ut fakta papper om hamstrar till köpare, göra stamtavlor m.m. Mycket jobb för en liten summa pengar, fast ajg gör det inte för pengarna. Det är ju också roligt och de är ju söta, men vet inte om jag orkar...

Så troligen blir det antingen hamstern i Skåna som jag köper eller inget alls... Tror inte jag kan finna någon vintervit hane i Stockholm som är lämplig för avel. Typ alla hamstrar är ju hybrider -.-


(17 mars)

Nästa helg ska jag se Hungerspelen på bio. kan inte gå på premiären för jag har hoppträning den dagen :( På på lördag då ska jag se den! :D

Nu har jag gjort klart den andra filmen om Zingo, den är tyvärr inte alls lika bra :( Men jag kan lägga upp den ändå. Den heter "Zingo vill ha en vän"


Nu ska jag titta på Breaking Dawn, har ju sett den på bio men nu har vi den på dvd och ska ha lite lördagsmys :)


(17 mars)

Har varit i nacka forum idag och köpt en skinnjacka på Vero moda, min andra skinnjacka är lite liten. Den var rätt illig och helt okej fin, så jag är nöjd! ;)





På sistone har jag börjat med att endast sminka mig med mascara och lite ögonbrynspenna, för jag tycker att jag själv passar bäst i det. Jag tycker inte att jag passar i att vara väldigt sminkad, för när ex. vendela sminkat mig så är det ju fint tycker jag men det passar me rpå henne än mig. Och det känns skönare för mig att inte vara så sminkad :) Jag plattar heller inte håret längre. Känns mycket mer som mig själv, jag tycker också att man ser snällare och trevligare ut med mindre smink :)


Sen när jag kom hem så gjorde jag en till film om Zingo, men jag har inte satt ihop filmerna än i movie maker. Men har en ledtråd, det handlar om att Zingo vill ha en hundvän... ;)



(17 mars)

Idag ska jag och mamma köpa en våracka till mig :) Vill ha en skinnjacka.

Efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske en till film om Zingo, eller båda 2 och katten så det blir som filmen "Den otroliga vandringen"

Får se hur det blir :)


(16 mars)

Lite bilder från hopp clinicen fotade av Caroline.


Haha jag gör alltid sådär när jag rider och är koncentrerad, jag biter mig i underläppen.


Han fick ju en sån där bra och hög galopp igår :)


En kort och hög galopp är Piccos bäst galopp, dock så får man verkligen inte hålla allt för mycket för han har svårare för att mäta av avstånd då och kan riva eller komma fel.



Söt ponny! Snacka om att Picco gillar publik 8)








Duktiga Picco!

Haha, jag biter mig i läppen..

Haha, jag biter mig i läppen igen...

Han är så söt Picco!

Vad gör jag om jag inte blundar och biter mig i läppen :P

Duktig kille :)

Haha, jag blundar och biter mig i läppen igen :P



Han är ju för söt helt enkelt!

Duktig häst!

Pustar ut !

Haha vad gör han? :P

haha ser lite förvirrad ut, "vadå, är det klart?"



Ja, tack för bilderna caroline. Det var alla bilderna :)



(16 mars)

Snacka om at det var dålig idé att ta mina smärtstillande innan jag skulle rida. Har ett råd till alla, rid inte drogad det är ingen bra kombination.
Var lite snurrig och jag var så trött, så otroligt trött! Att vaggas i skogen av hamiltons lunkande var inte bra. Blundade några sekudner här och där för att jag inte rokade hålla ögonen öppna. ren tur att jag inte somnade...
I traven hade jag svårt att hålla balansen, så jag stod upp i lättsits. jag red bara 20-30 minuter och jag galopperade inte.


Sen kolalde jag på dressyr cliniken. Var trött då med, men jag höll mig lite mer vaken där :) Cliniken var riktigt bra tycker jag, riktigt grym och lärorik! :)

Nu sitter jag med mina små bollisar vid datorn :)




(16 mars)

Försov mig 2 timmar idag, vaknade av att Erica ringde klockan nio. Vi skulle ha en debatt idag men eftersom jag försov mig så fick de flytta den till måndag så typ alla trodde jag hade försovit mig med flit med det hade jag inte, har inte försovit mig på flera år :(
På hemkunskapen idag fick vi baka vad vi ville, jag och Erica bakade då kärleksmums! :)

När vi bakade dessa muffins mådde jag faktiskt rätt dåligt, kände mig otroligt yr och hängig, det var mitt smärtstillande som gjorde det. Så jag var tvungen att sätta mig ner en stund, kändes som om jag skulle svimma :(

Nu har jag tagit en till tablett, hoppas att jag inte svimmar när jag är ute och rider på Mh :P fast jag tänkte ta det riktigt lugnt. ´Mest skritta lite lugnt ute i skogen :)


Gah, mår sjukt illa nu :/


(15 mars)

Videon jag gjorde förut gjorde jag när jag var "drogad" haha av min medicin. Det visar vad jag gör för lite konstiga saker när äter den :P fast jag tyckte ändå att den var rätt bra. Nu har medicinen gått ur mig ungefär, så nu är jag mig själv :) Imorn kommer jag ta en på morgonen och en på eftermiddagen, jag ska ju rida MH imorn och jag vill inte ha ont då. Men det är ju i och för sig inte så bra att rida omkring halvt drogad... Äääh strunt samma! Om jag ramlar av och gör illa mig saå gör det i alla fall midnre ont eftersom jag har smärtstillande i kroppen ;)

Nu ska jag sova, gonatt!


(15 mars)

Försökte läsa en stund vid 3-4 tiden, men det gick inte. Min medicin gjorde mig trött så orden i boken bara flöt ihop med varandra så jag slutade läsa och somnade. Hamnade direkt i någon halvsömn, kände mig inte så närvarande. Fast sen somnade jag, den här medicinen gör mig konstig... Det känns som om jag åker båt :)
Tidigare idag hade jag tråkigt och gjorde en sorglig men ändpå rolig video om Zingo, haha ni måste se den (varning för att man får låten på hjärnan)


(15 mars)

Piga är skendräktig nu och hon går och hämtar alla pip leksaker och tror att det är hennes bebisar. Och så går hon rutn och piper hela tiden för hon tror att massor av hennes bebisar är borta -.-


En rolig grej som vi kanske ska göra om ett år, det är att vi kanske ska till Florida och hälsa på morfar. Han bor ju i Californien men han ska flytta till florida och han vill bjuda vår familj om ett år på en kyssning till bahamas där i florida. Skulle vara grymt kul :)


(15 mars)

Hahaha, igår så ritade Cassandra och Ida en figur på min mage. Idag vaknade jag av att jag hade ett konstigt rött märke på handen:

Jag blev fundersam över vad det var för märke. Men så märkte jag att märket kom från min mage, jag hade legat med handen över naveln så att det färgat av sig xD

Det där är grejen som Ida och Cassandra ritade på min mage. Jag måste haft handen över naveln xD

Idag ska jag köpa en vår jacka med mamma :)

Nu ska jag ut med hundarna, bye!


(15 mars)

Igår så borstade jag en del på Picco innan cliniken och byggde bana och så.
Själva cliniken  gick rätt okej. Picco hade inte blivit riden sen i söndags så han var gaaaalet stark och pigg...Han var super mega svår i början i de första övningarna.
Fast sen gick det bättre, jag kunde korta hans galopp så han gick i en fin kort galopp som passar i hoppning sen.

En övning som jag trodde skulle vara sjukt svår var att få in 4 galopp språng på en sträcka där det skulle vara 3, Picco har ju väldigt lång galopp och är svår att korta galoppen på. Men det gick med nöd och näppe att få 4 galoppsprång.

Sen fick vi hoppa en liten bana och Claudia höjde till 80 cm. Är förvånad övar att Daisy klarade det, för några år sedan hade de testat att hoppa lite högre med henne och då hade hon vägrat.
Picco rev första hindret men sen gick resten bra har jag för mig :)
Lite bilder linnea tog igår:










Mitt hoppsits var i alla fall bättre igår, försökte tänka på att inte följa med för mig över språnget.
Fick i alla fall väldigt ont i ryggen av att rida, kände det i början. Och så blev jag så otroligt, otroligt utmattad och trött.
När jag kom hem tog jag min dundermedicin och gick och la mig.


(14 mars)

Det känndes faktiskt rätt bra på kemi nationella provet idag, alla hade typ råpluggat dagen innan men jag hade inte orkat. Svarade på alla frågor och kände mig säker på de flesta. Tyvärr så fanns det endast 2 MVG frågor med, så det var ju inte så stor chans att få MVG. Men jag tror att jag kan fått VG i alla fall :)

Sen tog jag mitt starka smärtstillande efter provet och jag kände av den rätt fort. Fick huvudvärk och illamående. Sen kände jag mig sådär drogad igen, inte riktigt som jag kunde få fram orden jag ville säga och så kändes allt suddigt om jag vände på blicken för fort.
Blev sen väldigt trött och ville bara sova, somnade faktiskt nästan på SO:n, var så himla trött... jag var inte emd på idrotten för jag får ju inte det, min lärare frågade om jag verkligen skulle med till Romme imorn då, man kan få tillbaka pengarna om man är sjuk. Ringde och pratade med mamma och vi bestämmde att det inte blir någon romme imorn. Så det blir vilodag hemma imorn :) Slippa gå upp klockan fyra :D

Efter skolan pluggade jag lite hos Erica, men jag var så trött så jag gick hem. Min medicin borde gå ur kroppen snart, lagom till cliniken. Är så himla trött nu, vill bara blunda och sova. Men snart går tabletten ur kroppen och då kommer jag bli pigg igen :) Nu ska jag till stallet, bye!


(14 mars)

Gud, vaknade upp och hade sjukt ont i ryggen :( Nästan så att jag tog en drog tablett ändå, men nääe inte fören efter provet.
Idag har jag baras 2 lektioner efter schemat eftersom vi har NP kemi enda tills lunch. Efter lunch lite SO och sedan idrott, men jag får ju inte vara med på idrotten så jag har en liten lapp till det.



Idag är det hopp clinic, så roligt! Fst jag är väldigt rädd att jag ska skämma ut mig och typ skena omkring på en volt i 10 minuter och sen rammla av.

Jag hoppar att han inte är på sitt galnaste humör idag. har hittat ett sätt att ta tillbaka honom i galoppen nu, men jag hittar det inte alltid. Han kommer säkert bli lite piggare och gladare med stor publik och Fighter och Malin ska ju vara med, han blir nog lite nyfiken på den nya hästen. Ska bli roligt att få rida med Malin gen, var ett tag sen :)

När jag var medryttare på Karenina så stod Fighter i samma stall och vi brukade rida med varandra. Men det var i början av 2010, så det var ett tag sedan.


(13 mars)

Måste berätta lite mer om mina smärtstillande tabletter som jag fått, det är ju typ morfin så det är starka saker. Först kände jag ju lite yrsel och ont i huvudet, sen kände jag mig heeelt drogad! Avtrubbad, som om jag inte har ett endaste problem i världen, skön känsla. Men jag kände mig också snurrig, men avslappnad. Sen försvann det efter några timmar och jag blev bara oootroligt trött och jag trodde jag skulle somna. Sen slutade tabletten värka efter 6 timmar, men jag tog en ny för jag fick jätte ont i ryggen då. och så börjar allt om igen, fast jag hade inte ont i huvudet denna gång. Jag känner mig bara lugn, belåten och drogad.

Mina tabletter, de ser jätte läskiga ut och smakar otroligt äckligt!

imorgon komemr jag inte ta dessa tabletter på morgonen, vill inte vara drogad under mitt nationella prov. men efter provet kommer jag ta en tablett. Men så att den går ur kroppen innan clinicen imorn, vill ju inte rida helt drogad och typ ramla av imorn. Får räcka med ipren :)


(13 mars)

Ja idag har jag varit på handes sjukhus, har varit där ett par gånger förut så det var inget främmande ställe för mig. Men usch vad jag ogillar sjukhus, lukten, läkares vita kläder och usch!
Min läkare kostaterade i alla fall att jag hade bältros men det hade gått för lång tid för att påbörja behandling. Men eftersom jag har så himla ont i ryggen så skrev ut ut ett recept till oss som vi hämtade hos apoteket på vägen hem. Det är ett starkt smärtstillande medel, det står att det är ett morfin liknande medel. Det heter Tramadol HEXAL och har en hel del läskiga bieffekter som man kan läsa om...

Åt ett piller för ett psr timmar sedan och jag känner av det tydligt nu. Känner mig dåsig, yr och har huvudvärk. Dock så gör det inte så ont i ryggen längre :)

Läkaren sa också till mig att jag inte ska sporta eller röra på mig så att jag svettas på 3 veckor. Egentligen får jag inte rida, men jag vill ju vara med på clicen imorn. Så jag är nog med på den ändå, och så blir det lite lunkande i skogen på MH på fredag.


Ska inte vara med på idrotten imorn, och på torsdag får jag antagligen inte åka lika mycket skidor som jag skulle velat. Undrar om jag ens kan åka skidor, man får inte köra bil om man äter det smärtstillande medel som jag äter för man får nedsatt reaktionsförmåga av Tramadol HEXAL.

Åt lunch en snabbis hemma sen följde jag med till stallet med mamma för att hon skulle bygga hoppövningen vi ska hoppa imorn och se lite när ridlärarna red.

Nej nu måste jag gå, batteriet på datorn är snart slut och jag kan knappt koncentrera mig med den hör tabletten i kroppen...


(13 mars)

Bloggar en teeny weeny stund nu bara innan jag drar till skolan. Mamma ville att jag skulle stanna hemma idag eftersom någon gång idag på förmiddagen ska vi till doktorn, men jag kan helt enkelt inte missa den sista no lektionen innan kemi NP. Måste vara väl förberedd!
Tror inte jag missar så mycket i skolan idag ändå, idrott är inte så viktigt, min eng&sve lärares dotter är sjuk så hon wabbar, och min spanska lärare är inte heller här idag. Så jag missar typ inget viktigt sen, kanske idrotten, men inte så himlans viktig, ska ju till romme på torsdag :)
Erica har på sistone skickat en massa bilder från sin mobil till mig, som jag kan lägga upp på bloggen. Kan lägga uppe n bild på en liten erica i en stor jacka! :)


(12 mars)

En sak ska jag säga er som jag inte alls gillar. Och det är kroppskontakt med andra människor, jovisst jag kan hoppa till på andra och busa lite, men då är det ändå jag som tar kontakten. Går någon fram till mig och kramar så drar jag mig reflexmässigt ur det, det känns obehagligt att röra andra tycker jag. Jag hatar att krama gäster hemma hos mig, jag kramar sällan mina vänner och min mamma måste muta mig för att få krama mig. Jag fattar inte grejen att trycka två kroppar mot varandra, jag håller gärna avstånd... Vet faktiskt inte varför jag inte gillar när folk rör mig, har aldrig gjort det.

Julafton förra året

När jag var liten så sa mamma att jag inte fick så mycket uppmärksamhet, mina andra syskon var mycket högljuddare än mig. Min stora syster hade ADHD och min lillasyster måste ju ha någon slags diagnos xD Jag fick ju ta en massa spurtor som liten och sova över på sjukhus. Tror att det kan påverkat en del till att jag inte gillar när folk rör mig.

Jag vill ju såklart inte ogilla när folk rör mig, försöker att arbeta bort det. Men när någon kramar mig känner jag bara att jag måste bort därifrån, ingen ska få hålla fast mig. Inte heller röra vid mig, särsilt inte på axeln! Det vet alla i skolan, haha väldigt många vet att jag inte gillar kroppkontakt så mycket.
 
Barn kan jag röra, de känns inte farliga. Inte heller djur, men vuxna personer eller personer i min ålder har jag svårt för.

Folk har frågat mig flera gånger hur jag ska göra i ett förhållande. Jag har inte kunnat svara på det... Jag vill inte att det ska vara såhär, men det är lite som en mini fobi (haha har många fobier) som är svår att bli av med. Men jag ska i alla fall spela att jag är vanlig, alltså att jag inte har emot kroppskontakt. Det är ännu ett uppdrag till mig själv :)


(12 mars)

Förlåt för att jag klagar så mycket, men jag har ont i ryggen :( Bältros viruset angriper ju en nerv i ryggen som gör att man får jätte ont. Verkligen tur att jag ska till läkaren imorn, så ont som jag har nu kan jag ju inte ha. I så fall kan jag inte rida på hoppclicen på onsdag eller åka skidor i romme. Hoppas att jag får en hel del starka smärtstillande från utskrivet, haha nä vill ju inte bli beroende. Men bara så att jag kan rida :)

Världens finaste Picco, inte för att jag tror att det finns så mycket Picco:arer i världen, men om det finns flera så slår jag vad om att denna Picco är bäst :)

Romme är alltid roligt, även om det i år kommer att vara lite väl varmt tror jag ;)


(12 mars)

Nu har mamma pratat med vårdecentralen i Tyresö. de säger att jag definitivt har bältros, men de kan inte påbörja behandling eftersom behandlingen måste ske inom 72 timmar. Jag har ju haft jätte ont i ryggen i över en vecka nu. Men de sa att vi ändå skulle till en vådcentral för att skriva ut smärtstillande för mig eftersom jag har så ont. Bältros sitter ju i en nerv i ryggen som gör att det gör jätte ont för mig. Min smärta har hittils blivit värre och värre för varje dag medans utslagen börjat bli bättre.
De ville att vi skulle till haninges vårdcentral redan i kväll, men det är ju mammas födelsedag så det blir imorn vi åker. Då ska jag få gå på smärtstillande ett tag så jag inte har så ont i ryggen, ska ju till romme på torsdag ju, kan ju inte ha ont i ryggen då heller.

Idag fyller mamma år så det blir kinamat till middag! :) Fast jag gillar thai mat lite mer. Är inte så förtjust i friterat längre.

Men jag gillar olika wookar, starkt ska det vara! Då är det mums.


(12 mars)

Idag fyller min älskade mamma 43 år!
Måste säga att jag tycker att hon är världens bästa mamma. Hon är så snäll och vill alltid göra andra personer glada att hon gör illa sig själv. Hon har ju haft sjukdomen ME (Myalgisk Encefalomyelit) i några år nu att hon knappt orkar jobba 50 %.
Jag tycker att mamma är en jätte bra ridlärare, särsilt i hoppningen och på uteritter. Dock så kan jag bli lite irreterad av att rida för min egen mamma, enkelt att snäsa till henne om jag har lite problem i ridningen.

Mamma och jag är väldigt lika varandra, utseendemässigt och personlighetsmässigt.

Samma ögon och näsa har vi

Vi båda är konflikträdda, vill vara snälla, vill vara hjälpsamma, blir dundertrötta efter att ha jobbat stalltjänst, älskar djur, är lite påhittiga och pyssliga, älskar hoppning på hästar som små :) Hade samma hoppsits som små.

Mamma och Storråda (Hamiltons mamma)


Grattis i alla fall, mamma :)

Var ett par år sedan, men där var mamma fortfarande frisk från sin sjukdom.


(12 mars)

Gud vad nervös jag har varit inför att hålla min egna idrottslektion, sen jag gjorde klart den skriftliga verisionen så har jag varit rädd inför att ha den på riktigt. Men lektionen gick faktiskt bra, jag var lite nervös innan men sen gick det som smort! Fick MvG - som på uttsatsen eftersom jag gjorde en rätt enkel övning, dodgeball. Är jätte nöjd och glad, men gladast över att det äntligen är över :)

Idrottslektionen var det enda jag tänkte på innan, så jag kände inte av det onda i min rygg. Men sen i slutet av no lektionen efter så känner jag hur smärtan börja smyga fram. Min verktablett började ta slut så jag gick hem efter lunchen för att vila och ta en ny verktablett.
Nu här hemma gör det mycket ondare, så jag har bara vilat på soffan. Har suttit vid datorn i 20 min nu men jag måste gå nu för det gör ont i ryggen igen :( Imorn ska jag nog till haninges vårdcentral för att få lite medicin.


(12 mars)

Har inte sett bb avsnittet igår, men nu får man höra en hel del grejer vad som hände. Vadå Hanna W gick ut och Rodney från förra året gick in? Nu är jag nyfiken, nu måste jag se avsnittet.

Hejdå jobbiga hanna

Idag så kanske det inte blir doktorn, för min mamma fyller år idag och den öppna mottagningen är när jag ska ha min egna idrottslektion, så det blir nog imorn istället. Men jag kanske går hem tidigare idag för det står att man ska vila om man har bältros, det måste jag göra annars får jag jätte ont.

Nu ska jag se BB :)


(11 mars)

Ja, nu tror mamma och jag att jag har fått bältros. Det förklarar mina utslag och min smärta i ryggen. Utslagen har börjat spridas som på en rad, så imorn blir det doktorn som gäller. Måste börja äta penicillin för att få bort det, för om man väntar så kommer det typ bli vattenfyllda blåsor som exploderar :O :O
Min lillasyster hade bältros i somras. Man kan bara få det om man haft vattkoppor tidigare i livet, för det är lite som vattkoppor.

Undra vad jag ska ha på mig om jag undersöks av en doktor, tror inte jag kan ha BH eftersom bhn ligger öven utslagen :/


(11 februari)

Ja jag tvättade burarna idag i alla fall, det gjorde otroligt ont i ryggen men jag avr ju tvungen :( Har cokså pluggat en massa no. Och förberett mig inför min idrottslektion imorn. Ska hålla en egen idrottslektion för 7a imorn, hoppas på att höja mitt betyg till ett MVG.

Nu har Erica skickat bilder från igår, vi var ju med Ericas lilla kusin Jamila.

Äppelbåtar med kanel!



Bakar trolldeg



Häller hallon i för att färga degen






Min tomte

Hälsar på hamilton


Nu ska jag se på tv :)


(11 februari)

Ville till stallet idag, men jag var jätte trött och så hade jag otroligt ont i ryggen. Jag har det nu, det enda jag kan göra är att ligga stilla utan att röra mig på soffan. Vet ite riktigt vad jag ska göra, måste städa burarna men vet inte om jag klarar av det :/

Eternity och hennes son Tempranillo tror jag att han hette


(10 mars)

I en veckas tid nu har jag nu haft ont i högra delen av ryggen. Smärtan har bara blivit värre och värre, förut hjälpte tabletter som alvedon och ipren, inte längre. Har ont 24/7 nu, jätte ont i ryggen verkligen. Blir bättre en stund om någon masserar där, men det hjälper knappt. Har också haft ont på sidan där bh bandet är, så jag har inte kunnat haft bh för att det gör ont, jag har haft bikini faktiskt :P Nu har börjat komma upp något som ser ut lite som ett utslag där jag har ont, både på ryggen och där jag har bh bandet. Vet inte vad det är, men jag har i alla fall otrooooooligt ont! :'( Fast om jag knäcker ryggen så försvinner det onda en liten stund.
Om det inte blir bättre snart så får jag väl antagligen besöka en naprapat.

Den här veckan så kanske jag ska hämta hem en vintervit hane som ska få bo med mina två vintervita tjejer och göra lite bebisar :) Det ska bli roligt.


(10 februari)

Har idag varit med Erica och hennes kusin på 7 år. Vi har lekt i en lekpark, hoppat hinder, gungat, gjort troll deg med hallon i för färgens skull, varit och hälsat på hästarna i stallet och sedan åkt hem. Det har varit roligt, jag gillar barn, särsilt pratglada barn.

Trolldeg! :) Sist jag höll på med trolldeg var på dagis. Vilka minnen som dök up då alltså :)

Imorn så kanske, kanske jag ska till stallet och titta lite när mellanponnyerna tävlar. Om jag orkar, jag har en massa plugg att göra och hamsterburar att städa.


(10 februari)

Red Ruudi idag på lektionen. Det gick okej, ingen wow lektion men ingen dålig lektion heller. Men jag måste säga att jag på sistone börjat tycka att dressyr är tråkigt, mycket roligare med hoppning och galna uteritter :D


Nelly och jag sommaren 2010

Var ju skötartävling idag, men jag ville inte vara med längre. Jag och Sofia skulle få Askepot, jomen haha gud vad roligt. Vilka chanser man har med den hästen... Den största hästen som gick med och den vitaste, jomen tjena att vi skulle få henne ren när hon var skitlerig och gick i en hage hela dagen. Sen åkte jag till centrum och köpte mammas födelsedagspresent, en mixer. Hon sa för flera månader sedan att hon velat ha en mixer, men det har aldrig blivit av att vi köpt en. Blev en stavmixer, för en vanklig mixer finns inte. Men stavmixrar är ockspå bra :)

Ska nog vara med erica idag, om jag orkar :)


(10 februari)

Nästa vecka någon dag ska jag få tag på en ledig tid i ridhuset och hoppa hoppbana med hamilton, men inte när jag sitter på. Vill också hoppa en bana med Piga, blir nog inte 90 cm bana. Men kanske 80 iaf. För hamilton blir det nog bara 40-50 cm.

Tänk om Piga varit en ponny, då hade hon varit jätte duktig tror jag. Hennes färg och tecken finns till och med på hästar. Jag lovar att hon egentligen är en ponny...

Idag blir det ridning, hoppas på Ruudi. Men har ju ridit honom 3 ggr på raken nu, jag vet inte om fler i min grupp ska få börja ha honom nu. Förut var det bara Emelie och jag i min grupp som red honom för att det inte skulle vara för många olika personer som red honom, men nu verkar det inte vara så längre. Det är ju bra att han börjar gå som en riktig lektionsponny nu, men det blir j mindre chans att jag får rida honom då :( Ruudi är rolig att rida, lilla 4-åringen.


Efter stallet idag så ska jag åka och köpa en present till min mamma i centrum med Erica. Hon fyller år på måndag :)


(9 mars)

Red ut med emelie idag och Josefine fotade, dock så blev det mörkt fort och det var dåligt underlag så det blev inte en så bra uteritt. Hamilton var snäll idag, elelr han kastade sig undan /bockade iväg från en bänk en gång i galoppen.

Sen mockade jag ponny och storhäststallet med josefines hjälp :)

Idag så lottade Maria och Claudia ut 2 personer ur ponny cups laget som ska få vara med och hoppa lite på hopp clinicen på onsdag. Jag blev en av de som lottades ut! Fast det var nappt så dem ville ta med mig eftersom jag är dotter till Claudia som håller i clinicen, risk för skitsnack. Sofia blev också utlottad. Jag ska ha fina Picco!

Jag brukar aldrig ha tur när det gäller lottning, så jag är förvånad. Hade 20 % chans att bli vald, så riktigt glad :D

Imorn blir det ridning, sivärts igen. Förhoppningsvis ruudi :)


(9 mars)

Idag blir det ridning på My hamilton, ska rida ut med Emelie. Kanske, kanske så blir det lite agility på utebanan idag. Beror på ljuset, underlaget och min ork.


Kanske i alla fall hoppar lite grann med vovvarna. Inte högt eftersom Piga hopapde rätt högt igår.


(8 maj)

Eftersom jags ka vara tävlingsledare på lokalponny tävlingen så måste jag kunna en del ur Hopp TR. Jag ska vara en sån där person som går omkring och ser till att allt fungerar, och typ säga "du får inte gå där, endast hästar" och jag ska kunna svara på alla möjliga frågor som ställs till mig som "får jag höja det här framhoppningshindret lite"
Typ det jag vet är att de måste ha en nummerlapp på sig så fort de går ur transporten, sen kan jag inget mer, haha :P

Nummerlapp på schabraket



På onsdag har jag nationella prov i kemi, är skiträdd att jag ska sänka mig. Jag fick ju med nöd och näppe MVG förra terminen i kemi.
Romme nästa vecka på torsdag! Wiiiho, jag suger på skidor, men det är roligt att åka buss, hoho!

På det fär matstället förra året. Såg ut som ett mongo för jag hade sovit så litet :P

Varför är alltid jag kortast..
Om jag går med Erica och Kimberley så är jag kortast. Därför är det bra att gå bredvid ida och cassandra i klassen, iof är ida pytte lite längre än mig men inte cassandra :)

Ida, rullstolsbunden.

Bye, bye nu måste jag gå.


(8 mars)

Då har jag haft lite funktionärsmöte.
Jag ska på ponny lokaltävlingen vara tävlingsledare och teknikansvarig!! :O Som tur med en vuxen också. Men ändå, värsta stora grejerna ju :O Jag måste typ lära mig hopp TR utantill. Dags att börja plugga tr redan nu antar jag..

Det var 3 personer från vårt ponny cups lag där idag, haha engagerat lag vi har då...
Nytt möte den 19 april samma tid


(8 mars)

Lalalala, lalalala, tjalala, jolalala, trallalala!


Då får man strax sticka till stallet för möte, fast jag tänkte först titta på en småponny lektion.
Foton från i söndags fotade av Alexandra:



Fin frambensteknik

Haha, det svär jag för mig själv för att han rev. "Fan, hahah"

Oj, inte så fint xD




Gasa!

Sväng, sväng



Woho, galet

Som sagt så hade jag inte så fin hoppsits på picco, var för mycket kasta sig över hindret. Om jag hoppar honom igen så ska jag tänka på att inte göra det.

Nu måste jag byta om, har ju möte som sagt.


(8 mars)

Har hoppat lite med hundarna. Piga var grymt duktig för att vara första gången vi hopapde i år, rev inte en enda gång elelr sprang förbi. Zingo därimot var en dum hund som sprang förbi flera gånger och rev typ varenda gång... Tjocka korven var det ja.
Bilder:

Lite framhoppning

För att zingo skulle hoppa så fick jag lägga ner..


90 cm, no problems!

Hoppa stort!

Sen sänkte jag, men det märkte inte piga.

Båda hopparr.

Zingo springer förbi och piga hoppar inte så fint, failbild.

Piga flyger, haha klona bort hindret och det ser typ ut som dumbo flyger.

Sämsta kloningen i paint xD



Idag hoppade piga riktigt bra. En rolig grej är att piga säkert skulle kunna gå felfritt på en 90 cm bana medans typ nästan ingen häst på ridskolan skulle klara av det. Hehe :P


(8 mars)

Idag är det ett möte i stallet för oss föredetta ponny cupsbarn, eller vi kanske är det fortfarande för träningarna är ju inte över. Vi ska ha möte om lokaltävlingen den 6 maj, ponny hoppningen. Tror vi kommer prata om vilka som kan vara funktionärer och vilka som kan hjälpa till dagen före. Jag har redan anmält mig att vara funktionär på båda dressyr tävlingarna, då vill jag vara funktionär på framridningen. Har varit det en gång och det var jätte roligt :D Löpare är sämst för då måste man vara tyst, men på framridningen kan man prata och prassla med chipspåsar.

Men på ponny hopp lokaltävlingen tror jag att om jag är funktionär vill jag stå på in och utsläpp, då får man se ekipagen som tävlar OCH man får ha en walkie talkie, åh älska walkie talkies :D



De ska göra en andra film av hungerspelen, de ska typ börja med den nu. Så nu ska det bli spännande att se vilka som spelar de nya olika personerna :) Jag är jätte taggad på att se vem som ska spela den 24-årige Finnick Odair då han i boken påstås vara otroligt snygg! Hittade en sida där en tjej gissade på vilka som ska spela vilka:
http://wegotthiscovered.com/movies/dream-cast-hunger-games-sequel-catching-fire/

Hon tror att Zac Efron borde spela Finnick, men jag gillar inte Zac Efron. Han är inte en så bra skådis och inte tillräckligt snygg.

Finnick Odair – Zac Efron

zac efron catching fire Dream Cast For The Hunger Games Sequel Catching Fire
Jo, de kanske är lika. Men Finnick borde ändå vara snyggare :)


(7 mars)

Hihi, hoho, haha.

Jag är grym på att inte äta socker! Idag när mina vänner och jag gick till vivo för att köpa godis så köpte jag physalis istället. Mums, mycket godare! Nej inte direkt, men det gick att göra fina blommor av skalen :)

Ett blomskal på erica :)

Efter skolan gick erica hem till mig och jag gjorde den fin choklad till henne, för att den skulle vara fin, inte god.

Själv drack jag vatten :( jag tar detta updprag seriöst!
 Klarade att dricka kaffe utan socker idag, urk.

Sen pluggade vi spanska och så busringde vi till folk. Vi hade spelat in när vi förvrängt våra röster och det lät helt efterblivet, fast ändå som nån random person. Kuuuul var det :D



(7 mars)

Gud, jag bloggar verkligen aldrig längre typ. Men jag är inne i en trötthets period när det känns som om jag ligger och deppar, men jag deppar inte. Jag orkar bara inte prata med någon eller göra något. Eller sitta vid datorn och blogga.

En bild från Alexandra, ska visa resten sen.

Idag så slipper vi tjejer ha idrott! För vi har haft sämsta badtiderna i simhallen i 2 år nu, gått över påt iden och så. Så nu får vi gå hem efter so:n, haha 35 min efter lunch sen gå hem. Fast jag och erica ska plugga spanska, snacka om att man alltid kan plugga spanska -.-


(6 mars)

Gud så äckligt, hemskt äckligt. Gjorde middag nyss, det blev kycklingvingar och ris. Rå kyckling är typ det äckligaste jag nånsin hållt i... Allt jag kudne se framför mig var en äcklig blodklump. Höll på att spy, ville bara slänga kycklingbitarna i papperskorgen. När jag såg de avsågade benen tänkte jag bara på hur det hade låtit när benen sågades av och sett ut, jag rös verkligen. Så äckligt. Vill aldrig mer se en rå kyckling igen! Var knappt så att jag kunde äta den sen när den var tillagad.

Till slut kunde jag i alla fall försöka ljuga för mig själv. Jag sa till mig själv att jag stod i framtiden, det som var framför mig var inte kött. Det var kött framställt på kemiskt sätt som de kom på i framtiden, denna kyckling har aldrig sprungit omkring eller slaktats. Det var som tofu bara. Det fungerade bra :)


(6 mars)

Vad fint väder det är idag.

Tänkte nog gå ut en sväng i skogen snart.

Jag har i alla fall bestämt mig för att sluta äta så mycket socker nu. Jag bara måste bli av med mitt sockerberoende! Så det blir alltså godisförbud, glass förbud, bakelser förbud m.m. Har inte bestämt än om jag ska ha läskförbud. Högst en frukt om dagen, frukt innehåller socker. Jag ska sluta emd socker i te, det är inte så himla äckligt, i kaffe är det äckligare. Jag har bestämt mig för detta eftersom jag har ett för stort socker beroende, jag vill inte vara beroende utav något som inte är bra på något sätt för min kropp. Det är inte så att jag vill gå ner i vikt, jag vill bara bli av med mitt beroende. Det komemr att bli väldigt svårt, men har jag verkligen bestämt mig för att jag ska göra detta uppdrag, då brukar jag klara det. För att kalra av detta uppdrag så åste jag nog ha en massa saker att tugga på som sockerfria tuggumin, knäckebröd m.m.
Att bli av med ett sockerberoende är faktiskt lika svårt som att bli av med drog problem. Det var en kilel som gick på alla möjliga sorters drogerm han lyckades sluta med allt utom sitt sockerberonde. Det gick verkligen inte!


Såklart kan jag äta lite socker på speciella dagar som födelsedagar och sånt, men bara inte för mycket socker och för ofta. Jag hade tänkt klara detta i först och främst 3 månader, sen kanske jag börjar äta socker igen, dock bara lite grann. Inte som jag äter nu.

Då ska vi se om jag klarar av mitt uppdrag, den 6 juni ska jag få ett litet pling i mobilen som en påminnande och jag kommer att göra ett inlägg som säger om jag klarat av det eller ej.


(6 mars)

Tänk om man föds som värsta kraftiga killen och så gör man en könsbyte, men man vill hålla på med bodybuilding. Får man tävla med tjejerna elelr killarna då? Det är ju orättvist om man får tävla med tjejerna då eftersom killar har lättare för att bli muskulösare, eller i alla fall se muskulösare ut.
Tänkte på det när jag såg denna bild:

Jag har så sjukt ont i ryggen vid mitt högra skulderblad, vet inte vad det är. Märkte i söndags att jag hade lite ont där innan jag red, nu blir det bara värre och värre och jag känner av det vid minsta lilla rörelse. Hoppas på att alvedon hjälper!

Räddare i nöden, alvedon, alvedon!


(5 mars)

Wiie, vann en liten foto tävling av hamstrar på svenska hamster föreningens forum med denna bild på Hoppeptoss:


Bilden är väldigt skön tycker, hon ser så skön ut där hon ligger på vågen.

Sådära nu är mina mungbönor klara. Groddade mina egna mungbönor till hamstrarna och nu rä de klara efter ett par dagar:

Jag groddade även alfalfa groddar, tyvärr så råkade jag ut rätt många frön efter någon dag så det blev inte alls mycket. tror att jag failade också med alfalfa groddarna :P


(5 mars)

Jahapp då var Hungerspelen utläst igen då. Hade hoppats på att den räckt i lite mer än 2 dagar i alla fall.. Funderar på att antingen läsa om den igen eller fortsätta på de andra böckerna. Men jag gillar inte den tredje boken samtidigt som jag gillar den, den är så sorglig.


Har nu suttit och funderat lite och jämfört hungerspelen med mitt eget liv. Jag lever verkligen ett tryggt lev jämfört med hungerspelen, vad är mina problem egentligen? Jag blöder näsblod rätt ofta nu, en häst rivet ett hinder på en tävling, jag har ett skavsår efter min bh, jag har kemi prov om en vecka. Dessa problem är egentligen helt oviktiga. Det får mig än en gång att tänka på att mitt liv är rätt tråkigt, men tryggt. Jag hade velat ha lite mer spänning, inte som att hoppa fallskärm eller nått sånt för det är så bestämt redan vad som kommer hända. Skulle vilja dra iväg ut till något ställe vart som helst för att få lite spänning. Det är lite därför jag går ute i skogen när det är kosvart, det ger lite spänning. Dock inte längre, det är inte det minsta läskigt längre. Samtidigt som jag älskar att ha saker och ting planerat så skulle jag för någon gång bara vilja åka iväg till något ställe utan att ha planerat det så väl, det skulle varit spännande! Fast jag tror ändå att det skulle ha blivit rätt planerat, jag älskar att planera och jag planerar nästan allt jag gör.

Jag gör exakt samma sak varje morgon, har värsta rutinen. Jag planerar ofta vad jags ka göra efter skolan, när jag ska plugga, när eternity ska ut, när tom ska ut och de andra. Lite vad hamstrarna ska få för mat. En dag i stallet är planerad av mig på ett ungefär. En skoldag är ju planerad eftersom jag följer schemat. Vissa saker planerar jag typ 1 timme innan, en dag innan och ibland månader innan. Jag älskar helt enkelt att planera och spekulera!


(5 mars)

Var precis som vanligt i skolan idag, som om lovet aldrig varit. Skönt att måndagar är rätt sköna dagar i skolan iaf :)
Kom väldigt långt på slöjden idag, det var var förvånande då jag har svårt att arbeta och hellre går och pratar på onödiga slöjden.


Kerstin hjälper mig med min klänning som snart är klar :)

Efter skolan så frågade mamma mig om jag ville rida MH. Hade ärligt talat verkligen ingen ork till det, men mamma skjutsade mig i alla fall till stallet och jag mockade och fixade höpåsar till honom i alla fall.

Har nu läst i 2 timmar och nu tänkte jag titta på big brother som är inspelat.


(5 mars)

Gud, jag var så himla utmattad och trött igår när jag kom hem. Jag kunde inte ens föra ett vanligt samtal med någon för jag var så trött. Haha mina föräldrar vet inte ens om att jag fick en liten blå rosett igår, jag hade verkligen ingen ork att prata om det.
Här är lite bilder från igår fotade av Caroline:


Hon ökade fett mycket mot det hindret :)

Ojojoj, lite nära en rivning kanske :P

Omhoppning!

Det bästa med min omhoppning tror jag är min blick, tänker rätt mycket före. Men att få hästen dit brukar var en annan femma :P

Vad rolig jag ser ut, ser ut som om jag tänker på något speciellt.

Vad hände med att trampa ner stigbyglarna va :P

Picco hade fin framben idag, haha :P

Kan säga exakt vad jag tänkte där "Ops, jag rev! Attans da, haha" jo jag skrattade faktiskt och gjorde nån konstig min kommer jag ihåg.

Inte så nöjd med min hoppsits på picco, det var alldeles för mycket kasta sig över hindret.


Gasa, omhoppning!


(4 mars)

Jag fick Minty och picco idag. I mitt lag var det Sodia och en storhästryttare vid namn Anna-karin.  Först red jag Minty. Hon var lite seg i början men sen fick jag fram henne och då vart hon pigg och glad! Aldrig ridit henne när hon varit så pigg och grundomgången gick bra. Jag vågade inte satsa allt för mycket i omhoppningen som jag egentligen kan, för man kunde ju få pådrag på sekunder ifall man gjorde omhoppningssvängar på hästens bekostnad. Men fick en rätt bra tid i omhoppningen, 35 sekunder och nåt mer och jag gick nolla.

Hon hoppade stort och bra idag, hade bra bjudning under banans gång, är stolt över henne :) Duktiga polle!

Sen red jag Picco, han hade gått en innan. Han kändes stark och pigg, kanske inte sitt galnaste humör men ändå galen. Jag hoppade 75 cm på honom och det känndes lite mer som en tävling på honom, lite mer seriöst lite högre nivå. Tyvärr så rev han ett hinder i grundomgången. Men fick göra omhoppning på skoj (den gilldes inte) och den omhoppningen gick inte så bra, Picco är fett svår att göra omhoppning på. han flyter utåt och svängarna blir inte så snäva, tjänade mer på hans snabba galopp. Fick en tid på 38 sekunder på honom i alla fall :)

Men den omhoppningen gilldes ju inte.

Är nöjd i alla fall :) Fick näst snabbast tid faktiskt på Minty så fick en blå rosett, sanne på världens bästa ponny alltså Spot vann, en än gång visar Spot hur mycket bättre han är över alla andra hästar xD Nä, men han är duktig och sanne med!
Måste ge lite plusspoäng till Sannes och Sofias avramlingar idag. Sofia ramlade av från stora Killen när han lekte rodeo och hon landade direkt på fötterna och sanne ramlade av på snow som bockade och gjorde en kullerbytta.



Nu är jag sjukt trött och ska ta ett bad och läsa lite ur hungerspelen.


(4 mars)

Jahapp, då vart lovet typ slut då. Ja, varför går det så fort... Medn jag får tänka som en optimist, det betyder att dert är närmare till sommarlovet! (y)

Ja nu blir det hoppning i alla fall på morgon qvisten, det ska bli roligt! Ska försöka att inte se det för seriöst som en tävling utan träning, men är det omhoppning med så brukar jag ha lite svårt med det och satsa mycket. Men jag brukar satsa lite för mycket, tänker inte vara så galen som jag kan bli, verkligen inte. jag vill först och främst gå dubbel nolla, får man en bra tid så är det ett pluss!

Omhoppning på Picco.

Bye!


(3 mars)

Imorn är det någon laghoppstränings tävling. Det är som en A:0 med omhoppning. Man får rida 2 hästar, ex en pigg och en seg. jag har önskat Pico, Dingo och Minty. Men vet egentligen inte om jag vill ha någon av dessa :/ Ruudi vill jag inte ha eftersom han är så svårsvängd, tror inte riktigt han kan gå omhoppning så bra :P

Haha, lite svårsvängd på en hoppning :P

Man vet aldrig riktigt vem man får när det är maria som sätter ut hästar. Candino kanske ska gå med :O Har en känsla av att jag typ skulle kunna få honom -.- Tror faktiskt att jag får Picco imorn, det skulle vara roligt även om han är lite svårsvängd han med eftersom han är så lång galopperad.


Från lokaltävlingen. Man ser tydligt efter näst sista hindret hur mycket tid jag förlorar pga av att han är för pigg och lång i galoppen. Hade han inte hoppat så stort och varit lite kortare i steget hade jag kunnat vända direkt och säkert tjäna en sekund i alla fall.

Fast egentligen funderar jag på om jag ens kommer få Picco, jag borde ju i alla fall få någon som jag önskat. Men det skulel vara roligt att få bli lite överaskad med typ Hell elelr nån. Fast jag är rätt mycket tävlingsmänniska så jag hade nog blivit lite besviken eftersom hell ex. kanske inte går felfritt.


Funderar lite på om jag kanske får rasmus? :O Jag sa till maria när jag önskade häst att jag inte ville honom och sa att han inte får gå med. Hon verkade lite tveksam med det, så många hästar som möjligt ska ju gå med för att färre hästar ska behöva gå 2 gånger. Jag vill verkligen inte ha rasmus, ifall jag får honom vill jag hoppa 40 cm som högst, annars komemr jag vägra ut mig på första hindret igen -.-

Fast kom nu att jag ändå är för lång för honom, så det är nog ingen fara att jag får honom.

Om jag får gissa vilka jag får så tror jag på typ Picco och oliv, eller Picco och Minty :)


(3 mars)

Idag så red vi på utevolten. Jag hade Ruudi. Han var glad att få komma ut och busade till lite när en häst i hagen bredvid skenade omkring. När vi skulle börja trava på utevolten så hoppar Ruudi iväg i värsta bocksprången och blir galen, haha fast jag sitter kvar och fortsätter. Han var busig och bockade några gånger under lektionen. Vi hade skänkelvikning och övningengick såhär:

Först skänkelvikning till medellinjen i skritt sedan komma fram i trav och göra en volt och göra samma sak i det nya varvet. Sen skulle vi fatta galopp vid de röda konerna.
Ruudi är ju lite bebis, men han var duktig. Han är mycket bättre på galoppfattningar nu :) Fast en gång blev han supertaggad och ställde sig och stegrade några gånger.

Sen red vi på volterna. Han blev jätte fin och arbetade i en fin form, lite högre än den han brukar ha. Han var sååå duktig!

Han är så rolig att rida, blir alltid glad efter att jag ridit honom :)

Sen åt jag lunch och så tränade jessica och jag lite häst agility med MH. Han var mycket bättre och snällare idag, inte lika busig. Mycket lydigare idag :) En video från idag:


Någon dag så ska jag testa att hoppa en bana med honom. Om han är duktig och vi tränar mycket så kanske vi tillomed kan uppträda på hästens dag, hehe. Vi får väl se hur duktig han är :)

Har fått låna hem hungerspelen nu. Så nu ska jag läsa om böckerna och fräscha upp minnet innan filmen :)


(3 mars)

Haha, blir ni förvånade om jag säger att jag blödde näsblod igår kväll? Jag gjorde det men jag lovar att inte lägga upp någon äcklig näsblodsbild, hehe inser nu att det kanske var liiite äckligt xD
Klämde en finne och så bara rann det lite blod från näsan helt plötsligt, inte alls mycket igår. Men det var ju bara att hälsa, tjenare tjenare och torka bort det och sova sen.

Idag ska jag rida Ruudi och vi ska ha sidvärts, jag hoppas på skänkelvikning. Är inte så förjust i framdelsvändingar och definitivt inte bakdelsvänding, jag och han kommer att slå knut på oss själva om vi ska göra bakdelvändning.

Skulle vilja barbacka igen, han var så skön att rida barbacka på. Om vi ska göra skänkelvikning ska jag fråga om jag får det :D Bara galoppen som är lite knepig på honom barbacka.

Efter ridningen sen så blir det troligen lite agility/frihetsträning med MH. Tänkte filma lite idag ifall han är lika jävla crazy som igår. Jag tror han var galen igår för att han inte längre hade ont, kiropraktorn måste verkligen fått loss honom.

Hamilton rullar sig


(2 mars)

Men gud, en del av Globens golv rasade idag i början av aviicis konsert. 30 personer ramlade ner i ett 4-5 meters djupt hål. Massor fördes med ambulans till sjukhuset och 4 stycken har väldigt allvarliga skador, en har livshotande skador och jag har hört rykten om att den personen nyss avlidit. Det är ju helt hemskt!
Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14463987.ab


(2 mars)

Ryckte Piccos man idag, jag fick bara lust till det när jag såg Jessica ryka Globus man. Varje år har jag ryckt piccos man, så jag fullföljde den traditionen. Blev inte så perfekt som jag ville, men jag hade inte tid för mer.

Den blev kort, men jag gillar korta manar så jag tyckte att längden blev bra. Ridskole hästars manar blir ändå nästan aldrig ryckta så den kommer växa ut och bli lång snart igen.

Hjälpte sen mamma lite med att sätta ut hästar för imorgon för hon mådde inte så bra. Ja, sen red jag MH. Han var väldigt busig, hoppade stort över dikena och när jag skulle upp på ängen vid koladammen så hoppar han över ett dike och galopperar upp och skjuter upp ryggen i två stora bocksprång och fortsätter i galopp! Värsta rodeo pollen ju, fast allt jag kunde göra var ju bara att asgarva och skratta lite mer :D Sen släppte Jessica och jag honom lös på sandvolten och tänkte köra lite frihetsdressyr. Det gick inte bra, han brallade iväg och var heeeelt jävla crazy! Tänk er att My hamilton skenar iväg och bockar och sparkar bakut, gångra det med 10, så var han. Jag blev skiträdd och kastade mig ut från sandvolten och skrek åt jessica att göra samma sak, han var skitläskig när han skenade omkring och sparkade och hoppade omkring i bocksprång. Jag stannde utanför sandvolten men jessica gick in och tränade lite mer med honom. Ett x antal gånger så brallade han iväg igen under frihetsdressyren. Men han kan nu i alla fall gå fot och trava över en upphöjd bom. Imorn så kanske vi kan höja lite, kanske kan börja träna agility med honom med ;) Nä, lite farligt bara med en bom idag. Fortsätter nog med agility med hundar, liite säkrare :)

Sen mockade jag storhäst stallet för att vara snäll mot mamma, hon mådde ju inte så bra.

Är supertrött nu! Men får tagga till en ridlektion på Ruudi imorn, fina Ruudi.


(2 mars)

Denna video kom in med i förra inlägget, det är duktiga Fideli på agility.


(2 mars)

Här är en några dagar gammal video på Hoppetoss när jag försöker få henne att hoppa agility, inte så jätte grym. Hon lyckas hela tiden rymma på massa olika sätt :P



(2 mars)

Hahah, åh precis när jags ka lägga mig i min säng igår så börjar blodet forsa ur min näsa igen -.- Trodde att jag för en gång skull hade slutat blöda näsblod. Men blödde väldigt mycket, handfatet blev helt nerblodat, golvet och jag blödde igenom pappret i näsan 2 gånger.
Tyckte att det var så komiskt att jag fotade lite :P

Från ingenstans så bara poff så var jag helt blodig i ansiktet :S

Handfatet helt nerblodat

SEn snyftade jag till och blodet i näsan typ kom ner i munnen i stället och jag kräktes typ upp en massa blod :/

Lite roligt för min ena näsborre var jätte mycket större än den andra sen efter att haft massa papper instoppat i den :P

Idag så blir det först lite thai mat till lunch :D Sen ska jag till stallet och rida MH, efter det så ska jag släppa honom lös på sandvolten och lära honom en massa trix.


Dvärgarna 1 mars

Lite bilder på mina dvärghamstrar


Lite putshjälp

Haha, alltid Fideli och spotta ut allt ur kindpåsarna och se så nyfiken ut :P



Handikappad

Strecthar lite sexigt ;)


Hoppetoss är värsta tjuren ju!

Nähä, där pös all luft ur henne.

Jordnötter är mumsens!


Puppy eyes!



Lilla sötnöten!

Skogsmusen

Kämpa, kämpa!

Teamwork!


För söt :*


(1 mars)

haha juste! Glömde skriva att Ynglet Sofia och jag anmälde oss till sköter tävlingen nästa lördag xD Var flera år sedan jag var med på en skötar tävling. Vi önskade i alla fall först Nutina, för hon är så söt. Nutina fick ett hjärta över i:et :) Sen önskade vi Misty och Tuva, bara mörka hästar för det är enklast.
Men det brukar tyvärr inte gå bra på skötartävlingar för mig. Eller jo, en gång när jag var typ 6 år kom jag tvåa med Torina på en skötartävling.

Sofia, lilla ynglet <3

Vi ska i alla fall vinna skötartävlingen. Finns inget annat, vi ska kämpa så att svettas, så att vi blöder, vi ska VIIIIINNNNNNAAAAAA!!!
Nej jag vill mer ha fika, fika är gott!


(1 mars)

Soffpotatis 1 och soffpotatis 2 sitter nu och myser i soffan. Ni vet den där blondinen och den där vita snöbollen?


Hm, någon gång denna månad så ska jag ju låna hem en liten hane som ska få ha lite kul med mina dvärghamster tjejer och förhoppningsvis ge mig en massa bebisar :) Efter vecka 11, så kanske vecka 12 eller ännu senare. Hoppas att det går, mina dvärghamstrar är super kaxiga mot guldhamstrar och får guldhamstrar att springa iväg med svansen mellan benen, de är rätt kaxiga mot min hund till och med. Undra vad de gör med en liten orange gubbe som vill ha sex med dem, heheheh :P




(1 mars)

Hm, kan inte bestämma mig för vilket foto som är finast, kommentera gärna vilket foto du tycker är finast:


1.


2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.


Kommentera gärna vilka av dessa bilder du tycker bäst om. Siffran står över varje bild :)


(1 mars)

Idag putsade jag Spot grejer väldigt noggrannt, så nu är hans utrustning väldigt ren :) Fast jag kom nu på att han gått lektioner efter det, så nu är de lika smutsiga igen.
Har skrittat ut en liten bit barbacka på MH idag med jofa hjälm :D Haha orkade inte gå upp till mitt skåp och hämta hjälmen. Sen tittade jag på när småponnygruppen hoppade, en väldigt duktig småponny grupp måste jag säga :)

Hehe, jag och allan på en gammal ponny cups träning 2010.

Idag är det torsdag, det betyder tv kväll! Idag går dessa serier som jag följer: Once Upon A Time, Revenge och Big Brother.









(1 mars)

Men åh, eftersom MH fick kiropraktor hjälp igår så får han inte galopperas imorn >:( Så om någon ville fota mig, gärna nästa vecka isf.
Idag så fick jag plötsligt ta hand om honom, jag ska nog bara leda honom lite utomhus, eller skritta barbacka på honom. Ska ju till stallet snart och vara lite ynglet Sofia och pricken :D

Observera att dessa bilder är från 2010, så det var ett tag sen :)


Bye!


(1 mars!)

Jag gilalr att redigera ljus, kontraster och sånt på bilder. Så nu nyss redigerade jag och gjorde alla bilder svartvita och fixade lite mer. Meningen var inte att det skulle bli finare, bara annorlunda. Så nu har jag gjort det på lite foton på mig själv, här är lite resultat:








RSS 2.0