(29 februari)

Jag vill ha en sån där bild på mig när man galopperar helt fritt på en äng med en sådan tillit till hästen att man har händerna utsträckta uppåt och bara njuter av farten. Skulle vara roligt om någon ville fota en sådan bild på mig och My hamilton på fredag, han är ju snäll för det mesta när man galopperar.
Ska se om jag kan finna någon att fota mig på en uteritt på fredag. Ifall någon vill fota mig på en lite galen uteritt på fredag så får man gärna det, jag kan fota den personen en annan gång om den vill. Man kan fota med min kamera, det går att fota med den om man inte raderar en massa bilder på minneskortet för då kan plötsligt alla bilder försvinna.
Så om någon är ledig fredag eftermiddag och pallar gå till alby hagen så skulle jag bli glad om någon bille fota lite galna bilder på mig och MH, alltså inga fina dressyrbilder :)
Kan visa lite bilder från ett år sedan:


Sväääng då!

Vad smal jag var där, sådär är jag verkligen inte längre :(

Jag rider i alla fall rätt så mycket bättre än vad jag gjorde för 1 år sedan. Haha jag red inte så bra då faktiskt :P
Kom ihåg, vill nån fota så kommentera eler skriv på fb :D


(29 februari)

Haha, har nu blött näsblod igen. Vad är det för fel på mig egentligen? Har nu blött näsblod 5 gånger på 1,5 dagar. Jag har ju blodfobi, det är som om min krop säger: Nej nu ska du fan lära dig att blod inte är läskigt, därför ska du nu få se blod nästan hela tiden, mohahhah!
Vilken ond kropp jag lever i :(


Idag var jag inne på djuraffären i haninge och fick syn på en otroligt, otroligt söt och vacker vintervit dvärghamster! Det var en sapphire pearl, jag var nära att köpa den faktiskt. Den var så stor, hade ett brett och vackert huvud, fin tippning och ål och den var så fin... Funderar typ på att åka dit igen och köpa den, haha nä. Jag ska aldrig köpa ett djur från djuraffär igen, vill inte stödja grossisterna.

Nu de senaste dagarna har jag börjat med att sätta Hoppetoss i min luva när jag tittar på tv. Så några timamr varje kväll så sitter hon där och gnager i luvan. Men det är för att jag vill får henne  lite mer orädd :)

Haha, lite tyg från min luva.


(29 februari)

Idag så knäckte kiropraktorn lite ben på MH, haha ;) Nä men han hade varit otroligt fast, kiropraktorn fick verkligen arbeta på honom för att få loss MH.
Hamilsotn hade jag varit helt galen och försökt kasta av vendela i måndags, han hade stannat och vägrat gå framåt, bockat, sparkat bakut och varit helt galen. Han var ju rätt galen när jag red i lördags, men mest för att han var glad. Så nu kommer han säkert vara mycket bättre på fredag när jags ak rida :) Blir nog en tur i albyhagen igen.

En bild från när Hamilton var halt och jag ledde honom i ridhuset.

På lördag blir det ridning för Claudia, tråkigt nog så tror jag att det är byte av hästar :'( Vill ju ha finaste Ruudi! Och på söndag är det laghoppning tävling grej. Vi ska ju bli uppdelade så vi är 4 i varje grupp, denna grupp tävlar mot de andra grupperna. Det är som en A:0 men ifall man gör för snäva vägar eller något på hästens bekostnad så får man avdrag i omhoppningen. Vi ska ju få rida 2 olika sorters hästar, en pigg och en seg troligen.
Kan nog bli roligt :)


(29 februari)

Har nu skaffat nytt pass hos polisen. Det var jätte pinsamt, för jag hade ingen underskrift för mitt efternamn. Endast för mitt förnamn, så i sista sekund hittade jag på en underskrift till min efternamn. Det blev rätt okej till slut :)

En bild på Vendela när vi väntade på att ta pass foton. Mitt foto blev rätt okej, jag hade ju inte fixat mig så värst mkt eftersom man inte ska det inför passfoton. Jag blödde i alla fall inte näsblod på bilden :)
Sen handlade vi på Ica maxi. Ävertalade mamma att köpa mungbönor,  så nus ka jag grodda mungbönor till hamstrarna :)


Åh, påväg till ica maxi så spelades Ulrik Munthers låt i melodifestivalen, Soldiers. Nu har jag den låten på hjärnan och den vill inte försvinna :(


(29 februari)

Igår så började jag blöda näsblod 2 gånger till på kvällen! och imorse så blödde jag också näsblod. Vad är det här för nått? :O

Det ser fett fejk ut, men det är på riktigt. Jag lovar!

Jag skulel ha åkt till stallet idag, emn nu skulle vi tydligen åka och skaffa ett nytt pass till mig. Mitt har gått ut. Så blir stallet imorn :)


(28 februari)

Tittar nu på big brother, jag är helt beroende av det. Joe och Hanna W är rätt så under¨hållande, men jag tycker att Amandus och Tenny verkar väldigt sköna.

Har också blivit beroende av toast, det är sjukt gått ju! :D


(28 februari)

Nu har Vendela och jag varit och shoppat. var riktigt tråkigt att jag knappt hade några pengar, hittade ett par skitsnygga balskor, men som tyvärr kostade 600 spenn. Vill inte lägga ut så mycket för ett par skor jag endast kommer ha en gång.
Jag köpte i alla fall en tröja som jag tyckte var fin på Zara. 



Vendela köpte en del mer än mig, så det vart in och ut ur affärer hela tiden! Blev verkligen otroligt trött, nu är jag sååå slut.

Idag har jag typ namnsdag, så nära en namnsdag jag kan komma. Alicia finns nämligen inte i almanackan :( Maria är mitt mellannamn så då kan man säga att det är min namnsdag idag, halvnamnsdag i alla fall. Så jag firade mig själv genom att köpa en bulle på press byrån.


(28 februari)

Sov ju hos erica igår. Idag vaknade jag av att jag var blöt i ansiktet, märkte rätt fort att jag blödde fett mycket näsblod. Hopapr ju upp ur sängen med huvudet högt upp, Ericas bror var inne på toan så jag fick vänta, mina händer blev helt röda och nerblodade. Sen sprang jag in där och jag blödde fett mycket, det slutade typ aldrig blöda. Till slut tryckte jag upp en pappersbit i näsan och stoppade det forsande blodet. Hade fått blod över hela handfatet och lite på golvet, det var jätte pinsamt :( Så jag stod och skurade bort det.
Nu udag så får jag då coh då värsta stora blodklumparna i munnen som jag spottar ut, skit äckligt!!

Nu har Vendela sminkat mig och vi ska åka och shoppa lite saker i stan, bye! ;)


(27 februari)

Idag så sminkade jag och linnea oss och gick ut i skogen och fotade varandra. Dock så blev det inga fina på mig :(

Sen träffade jag Erica och vi gungade lite på skolgården och pratade. Sen gick vi hem och bakade kola, men vi failade totalt :( Så vi la sörjan i två glas och åt med sked, men det blev väldigt äckligt efter en stund.
Sen bestämde vi oss för att basta vid erstaviken så vi gick dit och bokade den och satte på den, sen gick jag hem och åt sen bastade vi. Sen gick vi hem till mig och tittade på big brother. Snart ska vi hem till hemma och sova där :)
Imorn ska jag shoppa med min stora syster Vendela. Blir inte så mycket bloggande :)


(27 februari)

det var så coolt, för igår så såg jag en bireklam på tv. Huvudpersonerna visades fett snabbt, men ändå kunde jag se att en av skådespelarna var hans om spelade peeta i Hungerspelen. Haha cool jag är, han hade ju annan hprfärg och allt ;)

Han i hungerspelen.

Han i den nya filmen Journey som den hette.  Man fick se värsta korta biten på honom, och jag kunde direkt se att det var han. Kollade upp det på internet och det stämde att det var samma skådespelare :) De är inte speciellt lika varandra, men det är han. Han heter Josh någonting i verkligheten.
Är lite besviken på att han inte var snygare, jag hade tänkt peeta som en snygg kille i böckerna.


(27 februari)

Dagen började bra, jag vaknade halv tolv av lukten till amerikanska pannkakor. Mamma hade gjort amerikanska pannkakor till oss till frukost :D


När jag var liten så hade vi en film vid namn "vita stenen" jag älskade den filmen när jag var liten efterso  jag var väldigt lik huvudpersonen. Jag var tyst och mystisk som henne.


Jag var mycket blondare än henne. Men vi både var blonda, hade lika långt hår, lugg och var tysta.

Jag letade faktiskt upp en vit sten som jag tog hand xD Hittade den nyss, en fin sten :)


Den är så len, och kall.

Ja idag har jag inget planerat. Kanske åker till stallet? :) Eller bara en cool slappar dag 8)



(26 februari)

Åh, Hoppetoss gillar inte mig. Så nu kör vi på terapi, 3 timmar per dag så hon vara med mig. Hon ska få sitta med i soffan :) Alltså på det stället hon gillar bäst, i luvan såklart! ;)

Idag har jag badat bubbelbad, mmmmmm :)


Lavendel bubbel använde jag, så jag blev lite lugn av det.

Ååh vad skönt med sportlov! Nu blir det att sova riiiktigt länge imorn! :) Jag blev helt plötsligt otroligt hoppsugen, åh jag får typ aldrig hoppa :( Jo det får jag faktiskt, nu har det nästan varit hoppning varenda vecka faktiskt. Men ändå, jag vill hoppa varje dag ju! Hopp, hopp, hoppeli hopp!











Finaste Spot <3

Är verkligen sugen på att hoppa, och på lite högre nivå. Vill hoppa lite högre än 60-70 cm. Jag har ju försökt göra det svårt för mig genom att vilja ha lite svårare ponnyer vid hoppning, men jag vill ju också ha de duktiga hopp ponnyerna och hoppa lite högre någon gång iaf. Har inget emot att hoppa runt 60-70 för att det är bra träning, men någon gång borde man få hoppa lite högre iaf, inte så jätte mkt högre. Men man måste ju vara förberedd, vissa går ju gymnasium där de ska klara av att hoppa en bana på 90-1,10 cm i tredje ring. Tycker att man borde få hoppa 80 någon gång iaf om man sitter på en ponny som klarar av det.

Åh, nu är det inte alls mycket hoppning kvar denna termin. Har 3 pc träningar och 2 hopplektioner kvar bara :( Nästa termin blir det typ ingen hoppning, hur ska jag klara mig utan det som är roligast med ridning? :(


(26 februari)

Såg nyss på Emil i Lönneberga och griseknoen, så nu vill jag ha en liten gris :) En liten gris som jag ska lära hoppa över hinder och så ska jag tävla hundagility med den.



Åh, jag ska nog skaffa en liten minigris när jag blir stor. Om man vågar, man har ju hört om folk som köpt minigrisar och så var det inte minigrisar utan värsta jätte grisarna sen när de blev vuxna xD Men de är ju för söta, och de är ju smarta som hundar :)


(26 februari)

Jag är väldigt arg just nu. Jag skrev nyss ett väldigt långt inlägg, men internet stängdes ner helt plötsligt för att Linneas dumma stallet.se har gett datorn typ 15 virus. Menjag är argast för att jag stod i 1,5 timmar och frös när jag fotade hoppkursen och blev glad för att jag fick fina bilder, men så plötsligt så försvinner ALLA bilder utom 6. Helt puts väck från minneskortet, jävla cp skit minneskort.
Här är de bilder som var kvar:






Tur att man fick med iaf en bra bild. Man får ta dessa bilder om man vill, pallar inte bry mig.
Nu är jag otroligt arg och irreterad, så jag ska inte skriva mer.


(26 februari)

Idag så ska jag fota en ponny hoppkurs med vår kamera, har dock ett problem. Har aldrig gjort det med VÅR kamera, så har ingen aning om vilken inställning, iso känslighet eller objektiv man ska ha. Men det är en sony, så kanske någon snällis i stallet som har mer kunskaper kan hjälpa mig om man frågar lite snällt och ser glad ut, :D

Haha 2011 var ett leende år för mig, jag smilade fett mycket mot kameran. Happy face!

Men vad är det här då? "Eye, domarn är du helt döm i huvödet vöh?? "

Hahah kommer ihåg när Molly, Anna-karins dotter sa en liten sång till mig när hon var typ 5 år: Katten den har  fyra ben, tuppen den har två. Men snoppen den har ingen!
Men Molly är ju cool, hon har ju blogg och allt 8)



(25 februari)

På teori veckan i mars så ska det ju vara en dressyr clinic, en hopp clinic och en häst och dekorativ clinic. Komemr nog gå på hoppningen och dressyren, för jag är i romme när det är häst och dekorativ. Fett kul det ska bli med romme, fett rolig bussresan ska bli :D Hahah det är ju typ bussresan som är bäst!




Dressyr cliniocen ska ju Kristian von Krusenstierna hålla i! Det ska bli jätte intressant tror jag :)
Kristian von Krusenstierna
Hopp clinicen ska ju vara en stilhoppning. Typ ca 3 ridskole ryttare ska hoppa och någon lite bättre privatryttare typ :P
Jag tror att det kan bli roligt att titta på, hoppning är alltid intressant att titta på. Till och med min egen pappa tycker om att titta på mina ponny cups matcher, kanske det är för att varenda gång han tittat på så har alltid någon ramlat av :P Visste ni att min pappa red förut? Han var typ ridande polis förut. Han brukade rida på vår förra häst Storråda, han kunde till och med få henne i form. och han har hoppat en meter! Cool pappa man har va 8) ;) Haha.
Storråda
Storråda


(25 februari)

Nu ska jag skriva något som jag lovade, hur marabou saltlakrits smakade!

Resultat: Rätt så god faktiskt, det smakade choklad och så avr det små hårda saltlakritsbitar i chokladen. Smakerna gick rätt bra ihop, chokladen var god, men inte helt perfekt ;)


Har cokså tittat på melodifestivalen. Som vanligt är ingen låt bra, men antar att Danny avr bäst, även omd et lät väldigt falskt när han sjöng idag. kan slå vad om 11 kronor på att han går vidare till final :P Det var väldigt cool scen koreografi.


(25 februari)

Ikväll så kommer min farbror och hans tjej på middag. Så snart måste jag städa en massa och sminka mig  :( Men man får äta gott. Ikväll med det lite mys hemma, mamma har köpt marabou salt lakrits som jag bara måste testa! Jag älskar salt lakrits. Och jag lovar heligt av mitt hjärta att jag ska säga vad jag tyckte om den maraboun.

Imorgon ska jag fota en ponny hoppkurs klockan tio, sen blir det lite slapp resten av dagen :) Njuta av spooooooortlovet!


(25 februari)

Idag red jag Ruudi på we. Han var ju super rädd för tjuren igår, men idag gick det bättre och han klarade i slutet att trava igenom konerna precis bredvid tjuren! Fast det tog ju iof en hel lektion, i början så småstegrade han lite och tyckte att det var super läskigt att ens titta på tjuren. Men det gick väl i slutet. Jag tyckte att den här lektionen var lite tråkig, det kändes som om lektionen för mig kretsade kring att komma så nära tjuren som möjligt. Jag red inte så mycket dressyr idag, lullade mest omkring typ.



Sen red jag MH. Jag red en massa i albyhagen. Han var superbusig idag! Han vägrade sakta av från galopp om jag försökte utan ökade istället. En gpng i galoppen sköt han upp med ryggen i världens bocksprång! En av de värsta bockningar jag varit med om i mitt liv, en stor häst som bockar är läskigt. Men jag satt med nöd och näppe kvar :D Men han var i alla fall väldigt busig idag, han hoppade meeega stort över dikena i albyhagen. En gång så hoppade vi över en å, den var typ 1 meter bred och han flög typ 2 meter upp i luften och sen ner. Haha jag flög upp ur sadeln fett mycket :P Denna uteritt var i alla fall grymt rolig för han var så busig, fast jag höll ju på att ramla av ett x antal gånger, men bortser man från  det så var det kul!



Red ju emd stövlarna idag. Första lektionen kände jag inte av dem, de var inte osköna. Sen när jag red MH hade jag fått ett skavsår på foten och då gjrode det jätte ont :/


(25 februari)

Hoooola amigos! Que tal? Hoy voy a montar dos caballos!
Heeeeej vänner! Idag ska jag rida 2 hästar.
Nu kan ni lite spanska, bra va? :)

På 12:00 lektionen så ska vi ha working working equitation, typ det tråkigaste som finns. Jag ska troligen ha Ruudi, och han är ju livrädd för tjuren. Så troligen slipper jag skämma ut mig när jag ska komma med min lans och fiska upp en ring på tjurens rygg och tappa den.. Haha, nä men det gick väl rätt bra sist på daisy tror jag det var, men det är ändå det tråkigaste som finns -.-

Typ sm vinnaren eller nått i we

Sen blir det skogsmulle ur ute i skogen med älgen! Han gick ju ett dressyr program igår med Vendela för att visa dressyr laget hur banan går. Så han ska få ta det lugnt idag :)




(24 februari)

Min smådjurs önskelista:


* 2 campbells, i färgerna argente och opal

* En flock mushonor (obestämt vilken färg)

*2 råtthonor, krav på att en av dem ska vara dumbo och rex :)

* En guldhamster, LH,  rex, ds normalfärgad eller LH, rex, choklad

Råttor och möss får jag nog stryka då de luktar så mycket. Ska ju behålla en mandarin tjej från min vv kull i mars, men i sommar kanske det blir något nytt? ;) Haha, eller kanske efter några månader på gymnasiet. I så fall ligger campbells högst upp på listan, coola små djur det :)
Campbells är dvärghamstrar som limnar vintervita rätt mycket, men de finns i fler färger och är en annan art.



Hoppetoss :) Hon är vintervit. Är faktiskt lite bekymrad över mian vintervita, de ör så små och växer inget :/ Under 45 gram väger de, de borde väga typ 50-60 gram nu.

Fast, jag kanske inte borde skaffa något nytt på ett väldigt långt tag egentligen. Men jag äääääälskar att köpa nya djur! 5 hamstrar ör helt enkelt för litet, borde ju ha 7 åtminstone ;)


(24 februari)

Idag fick den lilla pricken det lite fint i spiltan :)

En bild på när jag skulle bada honom i somras, den finaste ponnyn :)

Åh saknar sommaren!


Sen så fodrade jag ponny stallet och mockade storhäst stallet, duktig jag varit idag!
Fick höra idag att Chiko rids som vanligt igen, han galopperas och allt. Men han håller på att stärkas, så han kommer inte gå lektion än. Han håller på och arbetas i någon speciell form. Så förhoppningsvis kommer han också kunna gå lokaltävling i maj! :) Men det komemr nog inte bli så många hästar i år då ingen av hästarna har ett giltigt mätintyg, och det kostar 1000 kr per häst att skaffa ett sånt. Lite synd att det blir få ridskoleponnyer, men det är i alla fall roligt att titt på privat hästar som tävlar. Fast de kan ju vara lite otrevliga, haha förra året så typ red jag in i en med flit xD haha, nä jag skoja, Men jag red faktiskt in i en (a) men han var helt galen och gick i 180 och det gick inte att få stopp på honom.

Haha, vadå höga och hårda händer? xD

Nu är jag tröööött -.-


(24 februari)

Lite fler bilder från hemmet i måndags:


























Bilderna var på Piga, Sallad och Pysen :)


(24 februari)

Idag fick vi tillbaks våra spanska prov, och det hade gått bra för mig! 56/60 poäng så MVG blev det :D
Det roliga med den lektionen var att det var skitmånga som skulel göra prov/omprov, så de som hade gjort prov fick gå hem om de ville. Fattar inte att jag ändå stannade kvar en timme, haha nörd. Eller? Haha nä jag lekte mamma pappa barn en stund, haha nä :)

Önskar att Eternity var såhär liten och söt igen:


Där var hon mega söt, det måste alla hålla med om :)

Världens sötaste, men hennes syskon var också söta:


Everest

Ecuador

Eragon


Empire

De var söta hela bunten :* Jag vill ha hamster beeebisar nu!


Ja, snart får jag väl ta och pallra mig to the stable


(24 februari)

Mahahahha, hade 1,5 timmes rast eftersom det inte är min tur att ha matlagningsprov idag xD Då nu kan jag visa bilderna från i måndags :)
































Så, det var dessa bilder. Det var en stor blandning mellan olika saker, men vissa blev väl bra :)


(24 feburari)

Ja, idag så ska jag säga till min hemkunskapslärare att min mat kostar 12,38 kr. Hahaha, det låter så oviktigt, det känns oviktigt. 12,38 kr från 1 timmers arbete.
Idag så kan jag åka till stallet och slappa, haha ja men typ :P Har ju hästen imorn. Kan ju passa på att sköta om lilla pricken :)

Världens finaste lilla prick, det är Spot det :)


Nu ska jag redigera som pics, bye!


(23 februari)

På lördag så invigs mina nya stövlar! Ruudi är troligen ponnyn jag kommer inviga dem på, haha åh vad oskönt det kommer bli :P

Förhoppningsvis så kommer jag att få en stadigare skänkel med dessa stövlar, lite bättre sits. Jag tycker att jag har lite säckig och ful sits i dressyren, hoppningen är bättre. Måste tänka lite mer på min dressyr sits, mend et är så mycket man måste tänka på i dressyren, dressyr ärmycket svårare än hoppning tycker jag. I alla fall på de nivåer jag rider på, på lite högre nivåer kanske det är annorlunda tror jag.
Min nivå är inte så superhög :P


I maj så är det lokaltävling för ponnyern, hoppning. Undra vilka ponnyer som går med, har funderat lite på det. B-ponny hoppar 60 & 65, c-ponny hoppar 70 och 75 och d-ponny hoppar 80 & 85. På b-ponny tror jag Tuva och Allan typ går med, inte Jonatan och Spot.
C ponny så tror jag att egentligen rätt många borde kunna gå med, 70-75 är inte högt. Typ Picco, daisy, ruudi (som unghäst då), nja kanske inte skrållan då hon börjat stanna så mycket, globus och jag tror inte vi har fler c-ponnyer på mellanponny. För d-ponnyer är det kanske lite högt (80-85, de är inte vana med den höjden), så det är nog bara Dingo som kan det, och Chiko men han är ju under igångsättning.

Haha, snacka om att han kommer riva på bilden xD

Ponny lokaltävlingen är nog den tävlingen som är roligast på året, det är väldigt roligt att se privatryttare komma med sina hopp-ponnyer och tävla. Jag gillar hopp tävlingar. Förra året, eller det kanske var året innan det. Då var jag och tittade på ponny SM, riktigt coolt. Juste, några i ponny cups laget kanske ska vara funktionärer på ponny SM i år. Jag vill gärna det, skulle vara grymt kul!


(23 februari)

Visste ni att jag blivit rätt grym på att prata engelska? ;) Haha, nä men bättre i alla fall. Har börjat med att snacka lite engelska med mina hamstrar, haha jag vet att det låter helt mobbat! Men det är faktiskt jätte bra träning. Jag blir mer van emd att prata engelska och det blir inte så hackigt i talet då. Så från ett svagt VG (hade g på någon grej till och med) i engelska har jag nu gått till ett starkt VG på bara en termin :D Jenny min lärare sa att jag fick ett starkt VG för min presentation på engelskan, jag hade knappt tittat på pappret, haft bra uttal, hade flyt och endast ett litet grammatikfel :D Jag typ gillar att prata engelska nu. haha, engelska har länge varit mitt hatämne, ett ämne som jag verkligen inte gillade för att jag var så himla dålig på engelska. Men jag känner mig helt plötsligt mycket bättre, så nu kan jag typ flytta till Amerika! Haha, nääää. Men jag kan i alla fall prata lite med min morfar som är amerikansk nu, har typ aldrig vågat prata med honom xD

Hahahahha, någon som känner igen min mössa? xD


(23 februari)

Nu har jag suttit i typ över en timme och räknat ut vad en jävla soppa och bröd kostar för en person. Inte kul att behöva räkna ut vad typ 2 krm salt kostar, vafan behöver jag veta det för?? Resultatet för allt blev i alla fall att en portion kostar 12,38 kr. Onödiga saker att veta..
Jag gjorde ju matlagningsprov för en vecka sedan, jag lagade gaspacho soppa och focaccia bröd. Blev väl bra :)

Imorn blir det chill, inte min tur att laga mat 8)

Det finns 3 ämnen i skolan som jag inte lär mig ett skit på och som jag inte behöver ett dugg längre.
1. Slöjd
Jag vet hur man syr, bra det är vad som behövs. Jag vill ändå inte bli en sån där mormor som sitter och stickar hela dagarna.
2.
Musik
Jag vill inte jobba med musik i framtiden, så varför ska jag behöva lära mig att sjunga en massa onödiga sånger utantill och framför dem för alla i klassen? Hade varit bättre med fler viktiga ämnen som no, matte, so, svenska, engelska och sånt som behövs. Musik historia kunde man lära sig i so.

3.
Bild.
Sååå onödigt att sitta och skissa DL mått med blyerts för att få fram det rätta öjuset m.m. när man istället kunde plugga inför mer viktiga saker. Om man ska jobba med bild i framtiden så kommer man ha det som inriktning på gymnasiet, då får de som behöver bild ha det. Man när över 50 % inte jobbar med bild i framtiden så känns bild som ett otroligt onödigt ämne i skolan.


Många gillar säkert dessa ämnen, men jagt ycker att det är väldigt onödiga ämnen. Ämnen som man inte borde få betyg i. De som vill ha dessa ämnen får väl gå extra kurser i så fall..


(23 februari)

PÅ so:n så har vi nu ett arbete, vi ska göra ett eget land. På en karta så ska man rita ut stöder, floder, skogar, berg m.m. Och så ska man skriva en massa om landet, om deras krig, relion, hur det styrs m.m. Rätt roligt faktiskt :)

Efter skolan idag så gick jag hem till Erica och sen fotade vi liten innan jag gick hem. Ska någon dag lägga upp bilderna från i måndags här, dock så blev det rätt dåliga bilder då.


(23 februari)

Nu ska jag beskriva mitt drömliv när jag är 30 år.
Jag har två hem, ett hem i Östersund på sommaren och ett hem på canarie öarna till vintern. Jag har vunnit på lotto så jag är rik, men jag har ändå ett jobb som kemist.
Jag ska vara lyckligt gift och ha 2 barn, 2 flickor på 5 och 3 år.

Haha, nää jag skoja bara. Jag har ingen aning om hur jag vill ha det när jag bli stor. Dock så måste jag nog börja fundera lite på vad jag vill bli för något, så att jag pluggar i rätt riktning sen. Tror det lutar åt något som forskare, kemist m.m.


(23 februari)

Inatt födde Viktoria en liten prinsessa. Tänk det barnet, att få växa upp och vara prinsessa. Är inte det alla barns drömmar? Tänkte på en sak, fett synd om typ en prinsessa eller nåt sånt skulle ha down syndrom eller nåt sånt. För den här prinsessan är väl kronprinsessa, för när Viktoria blir drottning så blir ju detta barn kronprinsessa, det måste ju vara så. Tänk om barnet hade down syndrom, då kan man väl inte vara drottning sen heller? :P


(22 februari)

Jag har två personligheter. I skolan, stallet och med många andra människor så kan jag vara lite galen och glad. Men om jag är ensam så blir jag en helt annan människa som måste ha ensamhet. Jag blir väldigt tyst, funderar och tänker mycket och vill vara ensam. Det känns som om jag är fett annorlunda :/ I framtiden så vill jag inte bo i en stad. En liten dröm som jag har är att leva lite i Alaska på sommaren, vandra ute i vildmarken där och verkligen känna sig fri! Där finns inga oskrivna regler, där är man fri och kan vara sig själv. Såg nyss sex and the city 2, och vad jag inte avundades deras liv. Jag kände bara, usch det där är verkligen inget som passar mig. Saker som kretsar kring mode, gå ut på restaurang, träffa vänner ute på stan m.m. Det är saker som jag inte gillar att göra. Jag är mer en person som gillar att träffa människor där man är ensam med dem, går gärna lite ute i skogen, myser framför en film, klär sig i sköna kläder m.m. Det känns inte riktigt som om jag passar in här i Stockholm, jag vill flytta härifrån. Hade varit spännande med ett annat land som ex. Canada. men också en liten stad i Sverige bara uppe lite mer i norr. Dock så är jag inte få förtjust i kylan, så jag skulle som lyckligast vara om jag hade ett hem i ex. alaska på sommaren och på vintern så bor jag i turkiet kanske.

Jag skulle vekligen vilja flytta någonstans när jag pluggat klart. Kanske studera på ett universistet någon annanstans. ¨
Känslan på att bo kvar i Tyresö resten av mitt liv, skaffa en kille och barn. Leva som mina föräldrar gjort. Det känns för tråkigt helt enkelt. Jag vill testa på att bo på något annat sorts ställe lite mer avskilt. Jag vill träffa en kille som inte tycker att mina tankar är konstiga om detta, som också gärna vill lite samma saker som mig. Är lite som mig.

Det känns som om jag spelar en roll lite i skolan. Jag kan drömma mig bort ibland och tänka lite på hur det hade varit om jag fötts i alaska, canada, irrland m.m. istället. Det hade varit mer spännande, inte lika mycket som kretsar kring fb, datorer, tv m.m. tror jag.
Så jag vill gärna ta mitt pick och pack och sticka iväg. Men jag tror det kan bli svårt, man måste ju finna jobb och så. Och så är det svårt att lämna familjen också. Men det är en dröm jag har iaf, jag vill iaf alla fall besöka alaska på sommaren och gå på en vildmarkstur.


(22 februari)

Idag hade vi simning. Jag är väl inte så mega förtjust i det, tycker att det är rätt tråkigt och lite pinsamt när bikiniöverdelen inte vill sitta fast så bra som den ska...
Sen gick jag ut med hundrna i 40 min (y) var så trött sen så jag bakade kola..

Nus ka jag vila, är supertrött :(


(22 februari)

Some old piics

Erica utklätt till spöke på en spökrunda :P

sjuan, tror jag att det här var, möjligtsvis sexan.








Alexander med bröst

Kim


Sanne och sofia med pysen




Naturhistoriska muséet i sjuan







I åttan


Nu hinner jag inte mer, ciaao bella!


(22 februari)

På fredag ska Vendela rida MH, så jag rider hnm på lördag.  Och så ska jag ju rida troligen lektion på fina Ruudi ♥


Inatt drömde jag en mardröm :( Jag drömde om zombies, vi skulle handla i affären och så sprang det efter en massa zombies och så åkte vi bil därifrån men glömde Vendela :(
Aj, har världens träningvärk i amarna :O :( Redskapsgymnastik alltå...

Vill dissa en grej till, nio åringar som har fb.


(21 februari)

Imorgon har vi simning på idrotten. Kommer ihåg min skräck för simning som var stört i sjuan-åttan, var så rädd för att visa mig i bikini och osminkad, jag var rädd att jag hade för "små" bröst, haha orka bry sig nu xD En gång skolkade jag :O Nu tycker jag att det är rätt kul att simma, och att basta 8)

Jag och linena i somras. Ååååh, sakna sommaren! När sommaren är där så uppskattar man den inte tillräckligt. Tittade på gamla bilder från när vi tältade med klassen och när vi gick i skogen en lång bit dit, vi tyckte att det var världens jobbigaste. Men när jag såg bilderna kände jag bara att det såg mysigt ut, något jag skulle vilja hellre än att trampa omkring i slask.

Nu ska jag sova! ;)


(21 februari)

Har kommit på ett tema för min dvärghamsterkull som ska ske mellan Fiona och en inlånad hane i mars. Gamla hästnamn blir temat, här är lite hästnamn som jag kommit på:

Oboy

Easy

Grevinnan

Hutch

Sunshine

Tamara

Sigill

Torina

Casper

Tåga

Aragon

Shaggy

Surprise

Allegro

Cascada

Chiqitita

Gazela

Hazena

Russifer

Puff

Pontus

Kontuz

Izyda

Cancan

Leo

Lakrits

Herkules

Goda

Comet

Vissa kommer jag ihåg väldigt väl medans vissa kan jag knappt komma ihåg hur de såg ut. Shaggy var en jätt elak häst i spiltan, han var rädd för hörnen i ridhuset. Lakrits var min första skötponny. Izyda fick jag provrida på grällsta och hon böjde på nacken av sig själv då, haha var super länge sedan. Cancan såg jag para sig med Elektro en gång, blev rätt förskräckt då, var ju rätt liten. Kontuz bröt min arm.. Chiqitita galopperade Vendela med riddarutrustning på när hon gjorde reklam för gröna lund. Oboy älskade jag att rida ut på :) Russifer var en genomsnläll ponny som stallkatten Bodil gillade att sitta på. Comet var den första hästen som jag hoppade på, jag var egentligen för liten för att få hoppa, men jag red igen i en grupp och fick hoppa. Haha var ju sjukt liten då, säkert typ 7 år xD

Comet, en bild fotad av Malin (har tillåtelse)

Någon som har fler namn att dela med sig av, bara att kommentera.


Hiss & diss! (21 februari)

Tänkte hissa och dissa lite saker, har nog inte gjort det förut. Men kan nog bli skoj för jag tänkte skriva om många olika saker för olika smaker.

Hissar
3 finger vantar

Åh gud, vad skulle jag göra utan dessa varma vantar på vintern? Skulle antagligen inte kunnat rida om inte dessa vantar fanns. Jag har så extremt dålig blodcirkulation i händerna att dessa vantar verkligen hjälper mig att hålla mina fingrar inte för kalla.

Hoppa trippelbarr

Det är så skönt att hoppa trippelbarr. Trippelbarr fäljer ju hästens hoppkurva bäst, det känns skönt att följa med i ett trippelbarr hopp :)

1 banan

Du är lite hungrig, har bråttom. Är inte banan det bästa alternativet då? Innehåller så mycket energi och nyttigheter, typ den bästa frukten som finns. Kanske inte supergod, men den är absolut den mest mättande fukten.


Syrén

De är så himla fina buskar som man blir glad av, och så doftar de verkligen underbart!

Dissar
Den här fleece tröjan från kingsland:

kilkennyröd
Jag tycker att det ser ut som en fotbollströja för något lag, ett fult lag. Tröjan ser väl mysig ut, men jag kan inte få det till något man ska ha i stallet :/

Tuggmin från en tuggumiautomat

Dessa tuggumin smakar färgmedel och annat skit, och så tappar det smaken efter 1 minut.

Räkor

De är kalla, de har en massa illaluktande ägg som kliar om de kommer på fingrarna. de stinker, känns äckliga och smutsiga (alltså räkor man skalar själv). Man skalar en räka och får en mina räka som inte ens är speciellt god. Usch, usch!

Tecknade serier utan huvud

Det måste ju vara det mest irrterande saken som fanns på tecknade serier när man var liten, när man inte fick se huvudet på typ mamman, städerskan m.m.








(21 februari)

Hade engelska presentation idag om mitt fantasi land, det var pirrigt men på något konstigt vis så gillar jag lite att redovisa. Det gick väl helt okej, fick lite hjärnsläpp en kortis jag glömde vad existera betydde en liten stund xD
På idrotten så hade vi olika hoppövningar på plintar, trampoliner m.m. Jag tycker att det är fett läskigt, det är alltid någon som bryter handleden när vi gör sånt typ. Så är alltid rädd för att bryta något när vi har redskapsgymnastik.

Särsilt det hoppet, grenhopp är läskigt.

Efter skolan så gick jag och Erica till vivo och köpte ballerina kladdkaka som vi doppade i mjölk och åt hos mig. Det är så sjukt gott ska ni veta! Rekommenderar det verkligen. Vi brukade äta det förut, så det kom lite minnen när vi åt dem nu :)



(21 februari)

Fettisdagen idag! Idag hoppas jag att alla mina bloggläsare frossar i sig massor av mat, bakelser, godis och allt möjligt som ni kan få tag på. För sen är det fasta i 30 dagar! Haha, nä :) Men det ska tydligen vara 47 dagar kvar till påsk i alla fall, men jag tror att man får äta, i alla fall lite tills det är påsk.

Nä nu ska jag arbeta lite på min mitt fantasiland och apor som inte gillar triops.


(20 februari)

Så! Då har man svarat på alla kommentarer som jag inte riktigt rokat svara på de senaste dagarna.
Imorn blir det skola, så jag har nu suttit med engelskan och skrivit en massa. Ska redovisa mitt fantasi land Titania imorn. Har skrivit att människorna där heter Triops, och språket heter Titish, de tror på guden Tralken, aporna där hatar människorna och brukar bitas för människorna jagar och dödar aporna i juli varje år för skojs skull. Haha, vilken fantasi jag har!


Stackars apor!

Nä nu ska jag fixa lite sen sova.


(20 februari)

Fotade Pysen igår lite, han är så mysig :)




Golden eye!


20 februari

2 år i ponny cupen
Ridit 14 matcher
Tagit 3 medaljer och 1 utmärkelse pris
Ridit 8 träningar hittils (3 till)
Jag har ätit en jävla massa mackor och fika.

Ponny cupen har varit en otroligt rolig del i mitt liv. Så himla synd att det nu är över, kan inte riktigt fatta att jag aldrig mer i mitt liv kommer rida en ponny cups match. Aldrig mer. Åh, det är för hemskt... Flera ville att jag skulle söka till ponny cupen 2009, men jag velade och vågade inte. Ångrar som in i sjutton att jag inte sökte, ett år till hade varit fler minnen och ännu mer skoj att komma ihåg. Ni som velar till att söka, SÖK! Ni kommer ångra er i framtiden som jag.


En gammal träning 2010, jag rider Allan xD


(20 februari)

Mår verkligen mycket bättre nu, så det blir skola imorn :)
Har bakat en kladdkaka nyss, hehe, man klarar sig inte utan lite godaker per dag... Och så har jag gjort en video med en massa olika filmsnuttar som jag hade på den här datorn. La bara till en låt som fanns på datorn och försökte fixa vidorna och bilderna lite efter låten, så att den skulle bli "coolare". Jag är rätt nöjd med videon :)


(29 februari)

Har idag fotat en massa på en promenad förbi fatburssjön. Fick 350 bilder! Men har rensat bilder så länge att jag inte pallar förminska och visa de bilder som blev kvar nu. Här är lite smakprov iaf:



Har också tittat på big brother.


(20 februari)

Är supertäppt i näsan, hade en grad högre temperatur när jag vaknade än vad jag brukar, känner mig lite dålig och har ont i halsen igen.
Om jag orkar så kan jag fota hundarna utomhus vid fatburs sjön idag.


(19 februari)

Min sista ponny cups match var ju idag. Lite sorgligt. Har funderat om jag ska söka till dressyren nästa år, men de ska ju börja tävla med dressyren nästa år. Det vill jag nog inte, skulle nog velat vara med i dressyren om de bara hade dressyr träningar. Men pallar nog ärligt inte att tävla dressyr, jag tycker inte att det är kul. Jag ska tävla en LB någonting den här terminen, inte mer.


Nä, jag söker nog inte till dressyren. Ponny cupen är över för min del.. :(


(19 februari)

Haha, åååh vad jag är förkyld nu. Kyla är tydligen något man inte ska kombinera med en början av en förkylning, för då blir man tydligen så som jag är nu :P Får nog stanna hemma från skolan imorn, mår väl inte så jätte dåligt förutom att jag är hur snorig som helst, nyser och hostar. Men jag antar att mina vänner kommer hålla ett avstånd på 10-15 meter från mig imorn isf :P

Idag har min lillasyrra bakat scones, mums!


Idag så låg Piga på ett roligt vis och sov, eller vad hon gjorde. Fick en del roliga bilder (en bild snodde min lillasyster och publicerade på fb utan att fråga, då blev jag jätte arg)



Nja, Piga kan nog inte göra reklam för tandkräm. Så fina tänder hade hon faktiskt inte.


(19 februari)

*Snörvel* är helt genomförkyld nu så blir inte så mycket beskrivning för jag vill vila. Alvedon och nässpray hjälper inte ett dugg. Har lite feber och är såååå himla förkyld, allt bara rinner och jag nyser, måste snyta mig hela tiden och mitt ansikte känns uppsvullet. Blir nog ingen skola imorn, det blir bara värre hela tiden.

Det blev oavgjort på matchen idag mot Haninge. Vi hade sjukt mycket fika, kan visa bild sen när jag orkar. Minty kändes lite segare idag, men hon tvekade inte det minsta på något hinder och hoppade lite större hopp idag. Haha, förra matchen med samma bana så red jag på 64 sekunder. Idag på 73 sekunder :P Men jag red mycket större vägar idag.

Sanne fick idag i alla fall sin medalj till slut, efter 3 år i ponny cupen. Det var superbra!




Efter matchen hade jag tänkte titta på när Maria löshoppar sin häst. Men så ringde mamma och frågade om jag vill åka och köpa stövlar, då det gjorde vi. Hittade ett par fina stövlar i storlek 37 som jag köpte, vet inte exakt vad för sort. Men det var i alla fall Hööks egna märke CRW, 2000 kr tror jag att de kostade, så inte mega dyra stövlar. Men jag är inte en sån person som vill ha det nyaste märkes stövlarna, jag är mycket nöjd med mina stövlar :) Det är säkert någon annan i stallet som redan har sånna, men det orkar jag inte kolla runt och bry mig om.




Jag tycker att de är fina och jag kommer nog kunna ha dem länge. Dock så var de kanske lite höga på mig, men tro mig, ALLA stövlarna var det där. Detta par var bäst, och de kommer ju sjunka ihop lite. Nu är de inte så supersköna att ha på sig, men får väl gå runt lite i huset med dem så att de formar sig lite efter mig.

Nu ska jag vila och snörvla lite till


(19 februari)

Hola señora y señor! Yo hablé espanol ayer, yo tenía prueba de español. Hoy yo voy a montar a caballo se llama Minty,  monté un caballo se llama Ruudi. A hora voy a divertir! Adios!
 ¨Haha spanska, såg du det spanska lärare? Jag använde preteritum.
Nu ska jag visa lite bilder som Johanna fotat.


Hindret på volten

Haha, när han var sådär svårsvängd och omöjlig i galoppen.


Fina Ruudi <3


Haha, jävla islandsponny :P


Som han tar i, lilla Ruudi :)

Haha, glaad!
Hon fotade inte doglegen för då var hon i stallet. Men dpå hoppade han i alla fall väldigt fint och bra :)


(19 februari)

Mamma sa igår att om man drömmer mycket en natt, då har man sovit gott. För man har lurat hjärnan till att man är aktiv, och då sover man tydligen bättre. Jag brukar inte drömma så mycket, men bara för att mamma sa så igår som drömde jag jätte mycket inatt. Bland annat att Minty stannade på tredje hindret idag :O


SEn i somras har jag använt gelé öronproppar då och då, är rätt känslig för ljud när jag ska sova. De är superbra! Men väckerklockan måste vara på högsta volym typ för att man ska vakna. Men jag rekommenderar dessa öronproppar, de håller i flera månader. Fst nu har jag ett nytt par och de är super oljiga så mitt hår fastnar i dem när jag sover -.-


(18 februari)

Wiiho, har nu fått feber också. Yeah! Nej men tar jag en alvedon när jag vaknar imorn så klarar jag nog av matchen, men ja skolan på måndag är ett problem... Det är övermorgondagens problem! Lev i nuet som man säger.

Nu har Johanna lagt upp bilder från träningen igår, lägger upp dem imorn. Här är ett smakprov på Ruudis galna gångarter..


(18 februari)

Min halsbränna har gått över helt. Men nu är jag istället genomförkyld... Blir bara värre och värre. Är så himla snorig, är så himla täppt i näsan. Är röd och svullen om näsan, hostar, känner mig lite trött och har ögoninflammation så jag är helt röd på ena ögat. Men whatever, jag ska tävla i alla fall imorn, bara att bita ihop ;)


(18 februari)

Red barbacka på Ruudi idag. I början gjorde vi lite gymnastik övningar, han brydde sig inte så mycket om det och var riktigt snäll. Sen när vi började trava så märkte jag att han tyckte att det var konstigt att det inte var en sadel på honom, det var ju första gången någon red barbacka på honom. Men han slutade bry sig rätt fort och han var verkigen mega mysig att sitta barbacka på :) han var bred och inte skumpig. Vi tränade på lite galoppfattningar från skritt, Ruudi kan ju inte riktigt galoppskänkeln än men det gick rätt bra ändå. Han blev väldigt pigg och taktade lite innan galoppen. Galoppen var lite svårare att sitta i för han har så konstig och stor galopp.

Vi travade sen en del på volterna och han blev jätte fin. han har verkligen utvecklats mycket sen jag red honom sist. Idag kunde han ju gå jätte stdigt i formen, inte alls sådär ostadig som han var förut. Åh, nu äääälskar jag att rida Ruudi! Jag skulle kunna rida honom varje lördag terminen ut :) Min favorit ponny, äntligen har jag en favorit ponny!


Sen fixade och städade sanne, jag och caroline ALLT ensamma till matchen imorn. Hoppas vi behöver göra mindre imorn då.. Först start 09:30 imorn.



(18 februari)

Gud vad skönt, har inte ont i halsen längre. Är bara lite torr i halsen och så är jag lite förkyld, men inget allvarligt :) Så det blir nog ridning idag och imorn.
Idag så kommer jag önska Ruudi, för jag vet inte annars vem jag vill ha.. Emelie vill nog ha honom också, men hon har ridit honom hela terminen hittils och det har inte jag. Jag hamnade ju i ett tag som jag inte gillade att Ruudi så mycket, men efter igår så är han en av favoriterna. Har ju nu en favvo ponny hoppning, det hade jag inte förut efter att jag slutade gilla Rasmus. Ruudi känns mycket pålitligare än Rasmus, om Ruudi vill stanna så blir det ingen tvärnit utan det visas rätt tydligt innan (dock har jag aldrig vägrat på honom) med Rasmus så kan man komma i 180 och så tväääärnit! Jag gillade Rasmus väldigt mycket för hans stora hopp.

Men Ruudi hoppar också stort, så han är som en yngre Rasmus :P Nej men för ett år sedan var Rasmus mega kul. Han var lite segare och stannade han så var det inga tvärnitar, han stannade säkert 10 meter innan hindret isf. Han stannade kanske 1-2 gånger på hoppträning.
Det enda som är rätt så jobbigt med Ruudi är att han är så himla svårsvängd i galoppen. Jag tror Johanna fick ett par failbilder igår på när han var svårsvängd..



Hans galopp är lite konstig, haha den är verkligen det :p och hans trav, den påminner lite om tölt.



(17 februari)

Hade i alla fall världens smärta i halsen hela dagen i skolan idag. Men min hesa röst försvann rätt fort efter att ha pratat en del. Men jag kände hela dagen i  skolan idag att jag bara ville gå hem för jag hade så ont :(
Mitt matlagningsprov gick bra och spanska provet okej. Är säker på att jag har minst VG på provet, hopaps på att jag får behålla mitt MVG.
Sen åkte jag till stallet och red ut på MH, inget speciellt att berätta om det.


På ponny cups träningen idag fick jag Ruudi, det var väl kul. Har ju hoppat honom en gångt idigare och det gick ju bra då.
Först övningen var en väldigt svår övning för Ruudi, den gröna unga ponnyn. Man skulle hoppa 2 bommar och ett hidner på en liten volt.

Ruudi är ju verkligen mega svår att svänga i galoppen, han flyter ut otroligt mycket. Man måste verkligen höja ytterhanden och vara på med spöet och ytterskänkeln, och det hjälper knappt. I en varvet kunde jag ta en bm och  hindret. I andra varvet gick det verkligen sämst...
Nästa övning var också svår, men den gick mycket bättre. Det var 3 hinder uppställda på långsidan, det skulle vara 4 galopp språng mellan hindrerna.

Ruudi är ju lite vinglig av sig och det kanske inte blev helt raka linjer. Men jag tyckte ändå att denna övning gick rätt bra för oss, det var en g¨ng som han fick ett halft galoppsprång innan ett hiner och så rev han en gång. Men han hoppade stor och fint och hade bra bjudning. Vi gjorde denna övning åt båda hållen och det var roligt :)
Sen hoppade vi en dogleg. Första gången kändes det perfekt, han hade rätt galopp i bågen och hoppade stort över oxern, dock kanske lite tvekande. Andra gången fick vi fel galopp i bågen, men jag hann rätta den och han hoppade nog ännu bättre över oxern den gången och det kändes riktigt bra. Efter sista hindret så skulle man göra halt, det gick rätt okej det med.


Jag är rätt nöjd med hopp-passet. Och jag måste säga att Ruudi är min nya favorit ponny att hoppa nu :D han känns mycket pålitligare än Rasmus. Han hoppar också väldigt stort och är rätt pigg, och har typ världens roligaste galopp!


Imorgon på ridningen så ska vi få välja hästar och rida barbacka, mamma ville att jag skulle välja Ruudi så det tänker jag nog göra. Fett kul att rida barbacka på honom :D

På söndags matchen så kommer jag att ha Minty, även om det har varit kul med Ruudi. Synd att han är så ung och grön, han är så rolig :)

Kan säga att min halsont kanske är en aning bättre? Eller jag tog 2 alvedon förut och har ätit massor av halstabletter. Är rätt röd vid halsmandlarna, men har ingen feber eller sånna här vita grejer i halsen som man har om man har halsfluss. Så det är bara något annat virus, så förhoppningsvis får jag inte 40 graders feber imorn ;)


Nu är jag väldigt trött. Gonatt!


(17 feburari)

Vad läskigt. Inatt vaknade jag med en massa blodsmak i munnen, men orkade inte gå upp och se omd et var blod. Nu på morgonen så har jag blod i salivet när jag spottar i handfatet :O Det här känns inte så bra, att ha superont i halsen och ha blod i salivet. Har lite över temp också, fast inte feber. Säg inte att det är början på halsflus... Nej nej nej! Jag ska tävla på söndag, ja får inte bli sjuk. Jag tar en alvedon och tävlar ändå.. Mohahah :D


(17 feburari)

Fan vad ont i halsen jag har. Vaknade i natt av att jag knappt kunde andas genom halsen för den kändes helt uppsvälld. Drack vatten och tog en halstablett och kunde somna om då. Men nu på morgonen har jag jätte ont igen! :( Det gör ont att prata, och jag har inte så stark röst. Så jag ska försöka vara så tyst som möjligt idag, inte prata så mycket.
Jag hade med glädje stannat hemma idag från skolan. Men jag har matlagningsprov i hemkunskapen och spanska prov idag som jag förberett mig rätt mkt på. Och jag måste till stallet och rida 2 ggr idag, hoppas jag blir mer frisk innan dess...

MH och jag för ett år sen.
Nu ska jag plugga spanska.


(16 februari)

Har haft ont i halsen hela den här dagen, usch jag får inte bli sjuk. Inte nu...
Mums, idag gör Vendela wok. Det är jätte gott!

Blir inte så mycket uppdaterande idag för jag har rätt mycket att plugga och så mår jag inte så bra.


(16 februari)

På fredag blir det ponny cups träning och på söndag pony cups match. Jag tror att jag får Minty på båda, men jag vet ju inte om Maria vill ta med lite dummare ponnyer denna gång, hämnd mot haninge, haha :P Synd att Hell inte får gå med, han skulle ju vara grym ;)

Har tävlat honom en gång, men han var jätte dum och kastade sig undan för ett solhinder -.-


Men Minty är bra, dock lite för snäll.


(16 februari)

På fredag blir det ponny cups träning och på söndag pony cups match. Jag tror att jag får Minty på båda, men jag vet ju inte om Maria vill ta med lite dummare ponnyer denna gång, hämnd mot haninge, haha :P Synd att Hell inte får gå med, han skulle ju vara grym ;)

Har tävlat honom en gång, men han var jätte dum och kastade sig undan för ett solhinder -.-


Men Minty är bra, dock lite för snäll.


(15 feburari)

Lös min rebus:

 - uar

MELLANSLAG


(ett ord på 6 bokstäver)

MELLANSLAG

 + verbet "se" på spanska (
http://translate.google.se/?hl=sv&tab=wT#sv|es|%0D%0Ase)

MELLANSLAG

  - ar +
 - buske

= ?

Svaret kommer efter denna bild:

Haha, gammal bild på mig och en hamburgare :P





Nu svaret på rebusen:

Jag hoppar över kissen


(15 februari)

Idag hade vi ute gympa, lek i snö. Jag var rätt varmt klädd och blev inte blöt och kall som de flesta andra, men jag tycker ändå att det var riktigt mysigt och byta om till myspys kläder. Jag har inte blivit mulad i år faktiskt, det känns bra. Jag undviker det rätt bra... Usch, att bli mulad är hemskt! Så äckligt och ofräscht.

Haha pippi :D


(15 februari)

När jag ligger i sängen och försöker sova så måste jag dricka vatten hela tiden. Jag är inte direkt törstig, det känns bara som om jag behöver det eller att jag bara måste dricka en klunk var 10:oende sekund typ. Är det mindre vatten än halva flaskan så måste jag gå och fylla på vattenflaskan annars kan jag inte sluta tänka på det förens jag gör det. Det är verkligen jätte jobbigt, för jag har ju svårare att somna om jag känner ett tvång att jag måste dricka en klunk hela tiden. Om jag tvingar mig själv att inte dricka vatten så kan jag inte tänka på något annat än det, det känns som jag är hur uttorkad som helst även fast jag inte är det.

Det är väl det som kallas tvångstankar, eller? Förut hopapde jag alltid över det 13 trappsteget i en trappa för jag trodde att man fick otur om man gick på det, jag kunde helt enkelt inte gå på det. Till slut ville jag inte ens gå på det 14 trappsteget. Fast nu gör jag det utan att tänka på det.
Vet inte hur jag ska sluta med mitt vatten problem :/


(15 februari)

Ja idag är det bild. Jag är klar med min bilduppgift så det är chill lektion som gäller då va! ;)
Kan visa gamla bilder på Spagetti:

Jag saknar min Spagetti kisse :(

Hon var så kelig och mysig.


Hon var kanske inte den finaste kissen, men hon var underbar. Hon förtjänade inte sitt öde, att bli dödad av en jäkla räv :(


Spagetti som nyfödd


Pengar! (14 februari)

Wiiho, vi vann 26 000 kr idag igen! Pappa vann på trav hästar på alla hjärtans dag.
Förhoppningsvis så ska jag nu få ett par ridstövlar. Vi har ju haft rätt ont om pengar så vi har inte haft råd med det. Men mina short shaps går ju sönder hela tiden så jag skulle verkligen behöva nya stövlar.

Idag har jag varit i skolan, städat hamsterburarna, lagat mat, pluggat och duschat. Zzzzz ta mig till sängen tack. Jag klarar mig tydligen inte på 6 timmars sömn per natt.


(14 februari)

Men gud, man blir ju deprimerad av att gå in på faceook idag. Det enda som står är typ saker som dessaa: Happy valentines day! Någon mer än jag som är ensam på alla hjärtansdag? Såhär firar jag alla hjärtans dag idag. Buuuuhuuuuu jag vill inte vara ensam på alla hjärtans dag.
Nej det var sista gången jag loggade in på fb för idag...

Jag är ensam på alla hjärtans dag, men jag är långt ifrån ledsen för det, är trött så det hade bara varit jobbigt med sällskap xD Fast har ju i alla fall firat med en liten semla.

Glad alla hjärtans dag på er alla! Nu ska jag plugga, och jag har ingen aning om vad alla hjärtans dag är på spanska. Visste ni att jag har Mvg i spanska? :O Det är ju otroligt, jag är verkligen inte ett språkhuvud. Men gör man läxorna varje vecka så kanske det gör skillnad. Gör läxorna alla så blir det bra :)


(14 februari)

Har nu städat burarna och fotat dvärghamstrarna lite.




Hoppetoss (vita) är mycket större och tjockare än Fideli :P






Så söt hon är, hon klänger sig verkligen fast i tummen :P

Upptäcksfärd i den nystädade buren.

Nus ka jag laga mat, sen plugga spppaaaannisisih


(14 februari)

Efter skolan idag så gick Erica och jag till vivo och jag bjöd på semlor som vi åt hos mig :)


Hamsterburarna ska städas idag. Är sjuuukt trött och orkar inte, men jag måste... Sen ska jag laga mat senare idag, åh jag orkar inte.

Man stökigt är det, så ja bara att ta tag i det då..


(14 februari)

Anonym om (13 februari):

Haha okej :) får se kanske, är det bra där?
Svar: Ärligt talat, njaa.. Har bara varit på karlshem, men jag tyckte att det var så otroligt mycket regler där och väldigt dyrt. Fast hästarna är rätt fina och det är rätt fint där.



Rider till hagen

Geten

Juste för aaaalla dessa säkerhetsregler där, (som visserligen jag kan förstå men som gör det lite tråkigt)så tror jag att man kan hitta bättre :)


(14 februari)

Jag kommer ihåg när jag var liten, kanske gick i trean och drömde om att någon gång i mitt liv få en guldmedalj. Jag ville sååå gärna ha en guldmedalj! Men jag visste inte hur.
I sexan fick jag min första guldmedalj, jag hade vunnit orienteringen :D Eller jag kanske hade fått någon genom någon klubbis innan det.
Min viktigaste pokal fick jag 2008, när jag vann KM med Spot. De hade glömt köpa in pokaler till småponnyerna så jag fick en jätte liten pokal, men den är viktigast. Det kändes så braaa då!

Den till vänster.

Nu är jag 15 år och har 15 medaljer, 15 medaljer som jag älskar :) Har några rosetter också, men jag har tappat bort väldigt många. Haha så jag vet inte rioktigt hur många rosetter jag har... Något över 20 var det :P


Dessa bildet är gamla, de är från våren något år. 2010 eller 2011.


(14 februari)

Alla hjärtans dag idag! ♥
Det var väl tråkigt att man inte har någon kille då, fast nja. Jag bryr mig inte så mycket :P Helt ensam är jag ju inte...

11 veckor blir dem idag, sötnosarna är snart vuxna nu.

Alla ♥ Hjärtans dag är inte bra eftersom man äter godis, jag som bestämt att jag ska bli nyttigare... Gah, det går ju inte.

Gud vad trött jag är. När jag vaknade imorse typ hoppades jag på att vara sjuk så att jag slapp gå till skolan, men jag skulle ändå hunnit blir frisk tills på söndag.


(13 februari)

Ska måla naglarna nu, undra vad jag ska ha för färg... Har tröttnat på rött nu.




Min pappa har fått influensan, han har jätte hög feber och frossa. Han kommer säkert smitta mig, det får han inte! Jag ska tävla matchen på söndag ju.
De som ska tävla då är jag, sanne, sofia, caroline, nikita och jessika :) Då ska vi göra hämnd mot haninge! xD De får faktiskt skylla sig själva som tog med elaka hästar... Synd att Rasmus blivit så konstig annars kunde ju han gått med, och synd att cornelia inte var här och kunde tävla lady. Blir väl antagligen lite för snälla hästar med då ändå...


(13 februari)

Anonym om (13 februari):

Okej vad synd :( men ni kanske kan starta någon clear round i alla fall, det är ju bra sätt att lära hästarna ;) lycka till i helgen i alla fall hoppas det går bra! ni ska möta haninge va? Ska du på något ridläger i sommar, vilket i så fall?
Svar: Hade varit roligt, men tror inte vi får det ändå :( Ja det är mot haninge, vi är lite sura på dem efter att så många ramlade av på deras hemma match. Så nu ska vi köra hämnd! Haha, nä men lite iaf ;) Blir nog inget ridläger i sommar, blir för dyrt. Fast har varit på karlshem 2 ggr, dd? :)


Min ridlägerhäst Nelly 2010

Idag så red jag ut på MH, först red jag lite i skogen sen gick jag till utbanan och hoppade av och lät honom stå på mitten medans jag byggde upp ett snöhinder med hjälp av koner, sockerbitar, plankor och snö :) Det var kanske 40 cm högt bara.

Haha Hamilton var fett snäll. Han bara stod där helt stilla och nosade medans jag kastade snö på hindret :P
Jag tränade sen på att byta galopp över det lilla hindret och lite så. Fast efter att ha behövt sitta av flera gånger för att han inte rokat lyft på benen och rivit så tröttnade jag... Sårt att tro att han klarar bana på 1,15 m när han inte ens klarar 40 cm :P Han har ju hoppat 1,40.

MH på 1,40 m, wiie :)

Sen red jag lite dressyr också. Han blev väldigt fin fort, han hade ett bra tempo. Jag galopperade rätt mycket och tränade lite galoppombyten med honom. Haha han gör helt galet stora galoppombyten, som stora bocksprång typ! xD Klarade inte av att behålla formen på honom igenom galopp ombytena, det var ju oooomöjligt!




(13 februari)

Anonym om (13 februari):

Tack! Haha okej , Ni va också verkligen jättetrevliga :) Det skulle va kul om ni kunde komma på någon av våra lokala!
Svar: Hade varit grymt kul, men vi har inte så jätte bra tävlingsponnyer. Vi har mer bra lektionshästar. Vi har väl typ 3 ponnyer som kan tävla lite grann :P

Idag ska jag rida MH, vet inte varför, men ja det ska jag. Kan passa på och se om jag ska tävla matchen på söndag då, hoppas, hoppas! Isf vill jag ha Minty.

Minty är en sån här häst som är duktig på låga höjder, men på högre höjder så vill hon inte hoppa. Det är synd eftersom hon är en bra häst.

Fick svar på min balsamfråga idag, killar använder inte balsam. André visste inte ens vad balsam var.........


(13 februari)

Anonym om (12 februari):

Det va kul att ni kom till oss och ni va jätteduktiga, hoppas vi möts igen någon gång! :)
Svar: Ja det var jätte roligt, ni rider jätte bra så nu får ni ta och vinna ponny cupen, ni kom ju i kvartsfinal nu :) För jag tror ni kommer möta roo gård och mälarhöjden, och jag har för mig att jag inte gillade mälarhöjden när vi var där förra året... Hehe, jag från mitt lag tyckte i alla fall om erat lag, så av alla ridskolor som är i kvartsfinal så hejar jag i alla fall på er för ni red fint och tufft :) Och så var ni trevliga båda gången ni var hos oss och när vi var hos er.


Hade varit roligt om vår ridskola var en lite mer tävlingsridskola tycker jag. En lokaltävling per år på ponny...



Kom på en grej när jag duschade igår, använder killar balsam? De med jätte kort hår, de behöver ju inte det. Eller? Det är dagens fråga som jag ska få reda på idag, haha jag måste få veta...
Det bästa balsamet som man kan ha är Wella tycker jag:

Skitgrymt! Har testat väldigt många andra, mend et är endast wella som fungerat på mitt hår. Sämsta man kan ha är typ icas balsam... Testa det aldrig, det suuuuuuger!


(12 februari)

Idag så badade jag pysen för första gången. Han var rätt snäll men han gillade det verkligen inte!




Vi tänkte ju någon gång i framtiden ställa ut honom. Han kan nog gå bra på utställning :)


(12 februari)

Fick Minty på hoppkursen idag. Annika sa att vi måste lära oss att hoppa lite svårare typer av hinder. Så vi fick hoppa vattenmatta, trippelbarr, svinrygg, solfjäder och studds med koner under sig. Hästarna var lite fjantiga, men Minty var en ängel och var jätte duktig! Det kändes riktigt bra på henne idag, det gick verkligen bra och jag är jätte nöjd. Jag gillar att hoppa Minty eftersom hon inte är superpigg, så man kan driva mot hindrerna utan att det går för fort. En väldigt rolig häst att hoppa, hon passar mig :)

Framhoppning



Lite läskigt med en filt på hindret tycker Minty :)




En grej som är bra när jag hoppar Minty är att det är enklare för mig att vänta ut henne innan hon hoppar, jag kastar mig inte fram så mycket över hindrerna när jag rider henne. Man följer bara med väldigt naturligt i hennes språng, de är enkla att följa med.


Sen bar det iväg mot Sundby för ponny cups match. Vi hade ju hört från Sundby själva och andra ridskolor att de har dumma hästar, så vi var ju förberedda på det värsta. Jag tyckte inte alls att de hade så dumma hästar som vi hört talas om. Jag fick en 10 årig skimmel vid namn Riviera. Hon var rätt pigg, men inte så stark. Det svåra med henne var väl att hon var lite pigg men framförallt för att hennes språng var väldigt svåra att hänga med i. Hon hoppade väldigt annorlunda jämfört mot andra hästar, lite svårt att hänga med. Tappade stigbyglarna i första hoppet, men sen fattade jag lite hur man skulle hoppa. Man fick typ kasta sig fram för att hänga med i sprången och inte hamna i obalans, haha det passade ju mig ;)

En bild från deras hemsida på Riviera.
Jag gillade ponnyn otroligt mycket! Det märktes att hon var en av deras tävlingsponnyer. Hon var en typ som jag gillade, inte för mycket tävlingsinstinkter men ändå väldigt framåt och hoppglad. Jag tog mig runt nolla på henne :) Hon var cokså otroligt fin i dressyren!
Resten av laget tog sig runt nolla utom Carro, hon hade en dum liten ponny som vägrade ut sig. I efterhand sa dem att den ponnyn inte hade gått en enda felfri runda med bortaryttaren. Så inte Carros fel tyckte jag, den var dum.
Det blev i alla fall oavgjort. Jag fick guldmedaljen idag, så jag har 4 medaljer nu från ponny cupen. Dock så kan jag inte komma exakt vilka jag fått medalj på, Figaro, Tekla, Riviera och nån mer... De hade också ett extra pris idag för en utmärkelse som typ finaste vägar, bäst tempo eller nått, ett lag skulle ge ett pris till det andra laget och tvärt om. Tjejen på Riviera från Sundby bestämde vi skulle få det eftersom hon hade bra rytm under banan och hade bra följsamhet och de bestämde att jag skulle få det priset från mitt lag för ungefär samma saker :D

Lite tråkigt att åka därifrån för jag gillade min häst väldigt mycket. En rolig sak var att sannes ponny cups häst var mamma till min :P
Sundbys hästar var väldigt fina tyckte jag, alla deras hästar var pigga och fina. Det var typ den enda ridskolan som haft med lite pigga hästar, och det var bra!


(12 februari)

Visste ni att om man bara äter vitt bröd till frukost så har man redan efter en timme jätte svårt att koncentrera sig och bör äta något. Medans man klarar sig 4 timmar på mörkt bröd.

Men man kan ju göra såhär om man vill då:

Ta det sista brödet, det är ju mörkt bröd ;)


(12 februari)

När jag ramlade av Rasmus för några veckor sedan så fastnade ju jag först i stigbygeln och då gick mina shortshaps lite sönder. jag lämnade in dem hos skomakrn men de har nu redan gått sönder igen. Så nu har jag lekt skomakare och limmat ihop där det är sönder med superlim xD Hatar mina short shaps, jag tycker inte om dem. Jag vill ha fina stövlar ju, men jag har inte råd.


Idag blir det hoppning på en fläckig häst troligen :)
När jag skulle välja hästar så vilel Jessica att jag skulel välja Rasmus, och det kändes konstigt att inte välja honom. Men det är inte roligt att endast få hoppa 40 cm för att ens ta mig över hindrerna.

Så jag valde MInty, hon är lite bättre. Även om hon också kan vägra och kasta av :P
Valde också Picco, men jag vill nog hellre ha Minty tror jag.

En sak som jag tänkt lite på är lokaltävlingen i början av maj, ponny hoppningen. Jag hoppas att jag får vara med på den eftersom att jag var med förra året. Ifall jag skulle få det så skulle jag bli glad, och den ponny jag velat ha mest då är Picco! Picco min vita gubbe till springare :) Han bäst!!

Vet ni, om jag lågger in på tdb så står det att Picco är min häst :D haha :)


(11 februari)

Har nu tittat lite på melodifestivalen, måste säga att det är enklare att säga vilka som är dåliga än de som är bra. Det är fler som är dåliga än bra...

Nu ar jag busat och dansat lite med Pysen, han blev helt galen av melodifestivalens låtar :D







Okej den här låten puts your hand up in the sky eller vad den hette, skulle ha varit bra om det var någon annan lite bättre som sjöng den. Ex, danny eller eric saade.

Nu ska jag tagga inför två hopp pass imorn! :D


(11 februari)

Ånej, har fått dåliga hopp nu. Riktigt dåliga hopp som jag inte borde fundera på ens, verkligen inte fundera på ens...
Linnea hade hört idag hur Annika pratade med Maria idag om att hon funderade på att ta med småponnyer imorn eftersom hästarna inte skulle räcka eftersom det var provapåridning för djurgymnasiet. Hon sa att hon funderade på att låta ex. mig att få rida Spot även fast jag var lite stor :O :O :O :O :O Jag som inte vill ha Spot, eller jo jag vill inget annat än att rida Spot. Men jag är alldeles för stor, jag får inte ens tänka tanken egentligen. Men om jag på något konstigt vis skulle få Spot, då tror jag att jag inte skulle klarat av att säga att jag inte ville ha honom. Jag skulle varit egoistisk och få rida Spot en sista gång, jag vet hur hemskt det låter. Men att få rida honom igen skulle betyda så otroligt mycket för mig. Tanken att operera mig kortare för att få rida Spot har jag faktiskt småtänkt på ibland, det är inget jag tänker göra men jag drömmer om det ibland. Att få rida honom utan att vara för stor.

Fast om jag tänker efter har jag endast växt 1 cm sen jag red på småponny, sen jag red Spot. Nej, nej det är inget bra argument Alicia. Du är alldeles för lång och stor, du ska rida stora ponnyer och inte klänga dig fast vid din b-ponny kärlek.
Fast jag kommer ju såklart inte få honom imorgon, jag ska hoppa Minty. Minty är rolig, ja det är hon... Det är vad jag försöker intala mig själv... Jag ska ha Minty, inte Spot. Det var bara en knasig tanke Annika hade fått.
Min Spot, min älskade Spot. Jag skulle bli olycklig av att rida honom igen. Få länga lädrerna till det längsta, sitta upp och känna att jag tynger ner honom och känna hur liten han är.

Snälla låt mig få Minty imorn så att jag kan sluta grubbla. Jag vill ju för Spots skull inte ha honom.


(11 februari)

Tjalllallalalla

Hade ju släktkalas idag, pallade inte vara med hela. Sista timmen så gick jag upp till mitt skydd, hamster-rummet! Fast sen kom Vendela och ville visa hamstrar för sin pojkvän. Blev inte så jobbigt med släktkalas, man får ju äta mat :) Fast jag gillar inte tårta så jag åt ben och jerrys istället ;)


Ånej, jag måste på toa, men jag orkar inte gå på toa. *önskar, önskar att jag flyger till toan och sen tillbaka till datorn* haha snacka om lat :D



(11 februari)

Elviiiii om (11 februari):

Jag läser också dem! De är en av de bästa böckerna jag läst i hela mitt liv!
Svar: Jag vet, de är grymma! Jag ska snart läsa om dem, det var väl i sexan som jag läste dessa böcker. Måste få lite fräschare minne på boken innan filmen ;)


Idag red jag Oliv. I början skulle vi ställa igenom dem innåt väldigt mycket, han ville inte riktigt arbeta och var helt konstig. Han små stegrade fler gånger :O Hela psset gick väl ja, bättre än förra gången. Men så långt ifrån bra. Han är så oooootroligt svår att rida tycker jag, han är som Maria säger en hal ål. Han flyter utåt, blir lång, seg och man måste tänka på en miljon saker samtidigt. han är helt enkelt alldeles för svår för mig, jag blir på dåligt humör av att rida honom. Jag vill inte rida honom på ett tag, inte så skojig att rida.

Juste, Annika frågade idag om jag ville vara med på hoppkursen imorn för det var rätt få anmälda. Hon tänkte flytta fram kursens tid för att vi ponny cupare ska hinna vara med på kursen och även ponny cups matchen imorn. Så helt plötsligt så ska jag på hoppkurs imorn xD Jag fick Minty, verkade det som. Feeeeett kul att få hoppa för Annika igen, jag ääälskar att hoppa för galna Annika!

Annika har alltid så roliga hinder med :)

Sen direkt efter så blir match mot Sundby :)


(11 februari)

Kom på att många läsare kanske inte vad Hungerspelen handlar om, kanske svårt att fatta det i trailern.
Det är i framtiden, det har varit ett stort krig i hela världen och ett land/världen är uppdelat i 13 distrikt. Men Diskrikt 13 har bombats eftersom de gjorde uppror. De människor som bor i distriken kan inte ta sig därifrån, de är vaktade av vakter och stängsel och lever som i en liten fattig by därinnanför. De olika distrikten odlar och jobabr för olika saker som transporteras till Huvudstaden, där är allt lyx och det är verkligen framtiden där. 1 gång per år så är det Hungerspelen. Det ska lottas ut 1 tjej och kille från 12-16 år från varje distrikt. De skickas till huvudstaden för att få lite träning och bli fina och skaffa sponsorer. Hungerspelen utspelas på en arena som kan vara vad som helst, det kan vara helt snöigt och isigt, det kan vara en djungel, en öken, en skog m.m. 24 deltagare tävlar om att vinna, vinsten är att överleva. De skickas ut där tillsammans i den jätte stora arenan och den som blir sist kvar levande vinner och får bli rik. De ska alltså slåss på liv och död. Allt direktsänds på tv. Boken handlar i alla fall om Katniss Everdeen och Peeta Mellark.

Så ser bokomslaget ut.



(11 februari)

Blä, idag är det släktkalas hos oss. Jag gillar inte släktkalas... Och Vendelas pojkvän ska vara med på det, jag har aldrig träffat honom. Nej jag sitter hellre inlåst på hamsterrummet där uppe resten av dagen isf... Haha ;p Åh det är jätte stökigt där, måste städa där.

Jag måste städa lite där uppe och även mitt rum nu som är ett boooooombnedsslag!
Åh, jag som gärna hade velat ta lite natur bilder utomhus idag.


(10 februari)

Åh kan inte sluta se trailern för Hungerspelen. Läääängtar så efter filmen! Har nog aldrig längtat så mycket till en film. Jovisst jag gillade längtade till första Tvilight filmen, men inte som med Hungerspelen.
Se trailern med hög volym:
http://www.youtube.com/watch?v=4S9a5V9ODuY


(10 februari)

Igår sa mamma åt mig att testa Vendelas balklänning som hon hade i nian. Jag hade faktiskt inte tänkt så mkt på vad jag skulle ha för något på mig på niornas bal i juni, jag är inte en sån person som ser jätte mycket fram emot en bal och klä upp sig i klänning. Och att köpa balklänning är det roligast som finns, nej jag tycker att det är rätt onödigt.
Klänningen satt väldigt bra på mig, kanske lite lång men med högklackat blir det nog bra.

Vendela i den klänningen. Försökte göra det suddigt, men på denna dator finns inga andra pogram än paint så det failade -.-
Så nu har jag plötsligt en balklänning ;) Vendela ska sminka mig och fixa mitt hår då. Så det enda som nu behövs fixas inför balen är
 1. Nya högklackade skor, ingen i familjen har så små fötter som jag så finns inte tillräckligt små storlekar på högklackat.
 2. Något att komma till balen med, vad för bil?
3. Någon/några att komma till med. Antingen någon kill kompis eller så blir det med vännerna :)


Sådär tänkte jag komma till balen, fett coolt ju. Komma som om jag är ett flygplan och har värsta publiken som tittar på mig, jag vet det är för coolt för att vara sant.

Imorn blir det ridning på, troligen Oliv -.- Jag vill inget annat än att INTE rida honom. Men jag har en känsla av att jag lär mig mer på att rida honom än att byta till någon som jag redan kan rida. Det går nog bättre imorn på ridningen än i lördags förhoppningsvis, nu rider jag ju även för Maria och inte mamma.


(10 februari)

Red ut i skogen idag på MH. Han var rätt pigg, eller inte seg i alla fall. I slutet red jag på sandvolten och han var rätt fin då :) Jag vlev inte lika frusen denna gång, för jag gjorde en massa övningar på honom ute i skogen för att hålla värmen xD
Det var fett läskigt när jag gick hem från busshållsplatsen för det var en man som gick bakom mig och kom närmare å närmare när jag gick på en öde väg bredvid en skog. Det var sååå läskigt och typ när jag hade tänkt börja springa så mötte jag min granne och då saktade killen bakom mig av rätt mycket och jag skyndade mig hem. Men det var så sjuuukt läskigt!


(10 februari)

Fortfarande inte så smart på det där med algebra, det var ju tråkigt.
Efter hemkunskapen idag så anmälde jag mig frivilligt att gå och slänga soporna, men det var väldigt tungt så oskar tog dem och jag tog en låda med glas som jag skulle slänga. Väl där vid återvinningen så skär jag mig på en glassskärva och börjar blöda. Och jag har blodfobi, jag mådde jätte illa och höll på att svimma. En droppe efter droppe dropapde från skärsåret och det var så äckligt och hemskt. Som tur var så var ju oskar där så han kunde hjälpa mig att slänga resten av glaset och soperna och ge mig ett plåster :) Blödde igenom mitt påster sen :O
 
Man kan se den stora cikeln av blod :/

Nu varning för blodbild:






Resten av dagen gick fort. Men blev kvar på hemkunskapen alldeles för länge så jag fick bara 5 min lunch :O Tur att vi åt mat i hemkunskapen då.
Nu är jag hemma och har gosat med stora kissen Pysen :)





Nu ska jag snart till stallet och rida MH :)


(10 februari)

Idag har jag ett stort läxförhör i hemkunskap som typ är som ett prov, stort läxförhör i spanska och en lång matte lektion som jag måste få hjälp på. Fastnade med matten igår här hemma :( Hur ska jag veta att a(3b + 2a) + 2a(a-3b) förenklas till: 4a2 - 3ab ????? Det känns som om det är bas information att kunna, och att jag borde veta det. Men matte är inte min starka sida, inte algebra heller.


Om jag fick välja exakt vilket yrke som jag ville ha som vuxen, jag behöver inte bry mig om pengar eller något sånt. Då skulle jag vilja bli naturfotograf i afrika :D Eller djurfotograf. Fan vad kul att fota allt fint där!

Jovisst finns det fin natur i sverige, men inget slår ju något sådär exotiskt land :D

Mamma säger att jag har en känsla för foto. Jag tycker att det är superkul att fota :)





Måste börja testa att fota människor oxå, vem ska få bli min nya modell? ;) Erica, hahaha undra om hon vill :P


(9 februari)

Har fotat lite med systemkameran ikväll. Temat med fotograferingen var att få lite coola bilder på olika kroppsdelar på mig. Först försökte jag få fram en sån där cool bild på ansiktet när det ser ut som om man gråter, men det blev inte så fint. Det här var den bästa ansiktsbilden:

Det blev rätt bra skärpa, jag är rätt nöjd med bilden.
Sen är denna bild lite bra också:
 
Sen blev det några spegelbilder med motiv: Handen



Handtag, famntag, blablatag..


En sak

Och en bonusbild på något glimmande


Rätt nöjd med bilderna idag. Fick även en ny profilbild på köpet :P Undrar hur längre jag kommer ha den, jag är inte så förtjust i att ha en profilbild på endast mig. Det dröjer max en vecka innan jag tycker att jag är superful på bilden och den bara är superpinsam... Heheh ;P


9 februari

Idag fyller min pappa år han blir 45 år gammal. Grattis!

Pinsamma pappa som sjöng kareoke i spanien för ett år sen :P

Sommar i fjällen 2010 :P

På hotellet i spanien för 2 år sen

Kareoke för 3 år sedan

3 år sen på teneriffa, haha pappa var rätt full och lånade linneas tröja xD

3 år sen

Ah, grattis iaf :D


(9 februari)

Idag hade vi iaf andra provet i nationella svenska, uppsatsskrivning i 3 timmar. Får inte skriva vad jag skrivit om än.. Hade massor av tankar, men jag kunde ju inte skriva om alla. Och att få ner det på ett fint och avancerat sätt var svårt och klurigt. Att renskriva tog bara det 1 timme för att jag ändrade en massa. Det blev i alla fall 2 a4, jag ville inte skriva för mycket eftersom man ska anpassa hur mycket text till vart texten ska hamna. Min var typ som en krönika. Jag blev klar exakt kl. 12! Det var rätt coolt, det var då man skulle vara klar. Men i slutet var det svårt att skriva eftersom jag hade fått en blåsa på ringfringret efter allt skrivande, suddande och kladdade :( Aja, förhoppningsvis får jag i alla fall VG på denna uppsats.

Idag blir det massa plugga, spanska, matte och hemkunskap -.-


(9 februari)

Uppsatsaskrivning i np idag, svenska. Har nu ätit en rejäl frukost så jag håller mig mätt :)

Åååh den 23 mars är det premiär för Hungerspelen!! Som jag längtat efter den filmen. Här är trailern:
http://www.youtube.com/watch?v=SMGRhAEn6K0&feature=fvwrel Gick inte att bädda in den.
För er som inte vet vad hungerspelen är för något, så ska jag säga er att det är den bästa bokserien som finns! man blir helt tagen av böckerna och de är ju så jävla grymma. Alla som läst böckerna tycker att de är helt fantastiska. Fast jag läste dessa böcker för några år sedan, så jag måste läsa om dem en gång till.

Det är en framtidsfilm.
Kan knappt bääääärga mig!!


(8 februari)

Den 3 mars så håller SHF utställning i Kallhäll, dubbelutställning för dvärgar oxå :D Den ska jag gå på! Blir nog endast dvärgarna som ställs ut. Och förhoppningsvis så kommer ag även få hem hanen som jag ska låna för parning då. Så i mars blir det bebiiisar :D Hoppetoss får äran att bli mamma ;)

Hon blir nog en super braig mamma :)

Fick ett önskemål om att skriva hue jag gjorde kräckerstängerna igår. Här är receptet:

Du behöver:

5-10 st mandlar
5 st osaltade jordnötter
Halv dl katttorrfoder/hundtorrfoder
Och lite andra nötter som man har hemma som linfrön/hasselnötter/solrosfrön/kräckebröd (häll inte i mer än 2 msk)
4 msk av din hamsters gnagarblandning
Halv dl havregryn
Halv dl grahamsmjöl/vetemjöl (bäst med grahams)
1 ägg

Gör såhär:

1. Hacka mandlarna, jordötterna, katt/hundfodret och de valfria grejerna till lite mindre bitar och lägg det sedan i en skål/bunke.
2. Häll ner havregrynen och mjölet i skålen/bunken och blanda allt med en sked.
3. Kläck ägget i bunken och blanda ihop allt i några minuter tills det har blivit en formbar deg. Om degen är för smulig häll i lite vatten, är den för kletig häll i lite mer havregryn.
4. Forma små kakor och lägg ut på bakplåtspapper. Ett tips är att göra små häl i kakorna och trä igenom ett snöre, så kan du hänga upp kakorna i buren sen när de är nygräddade.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 30-40 minuter, eller tills de är hårda. Låt de svalna och låt sedan din hamster få smaka på dessa goda kakor!



(8 februari)

Tyresö RF ligger nu tvåa i vår grupp i ponny cupen. Sundby har 2 poäng mer än oss, men de har kört en match mer än oss också. Vi bara måååste vinna över dem på söndag! Men det kommer nog inte gå :/ Om man vinner en match får man 2 poäng, blir det oavgjort blir det 1 poäng förlorar man får man noll.


(8 februari)

Anonym om (5 feburari):

Jag har ridit på ponny cupen på sundby!
Det va jätte kul det va inte alls dumma hästar dom va jätte snälla!Älskar din blogg!
Svar: Jag har hört att de har vissa otroligt fina hästar. Men de hade haft väldigt dumma hästar när nynäs var där och de erkände till och med själva att deras hästar inte var snälla :O Är lite rädd för att åka dit faktiskt, tänk om man ramlar av? Fast dumma hästar är ju jag van vid typ xP. Galna Picco, Russ-rasmus, damp-caffe, sega-figaro...


(8 februari)

Idag åkte vi skridskor igen. Jag tyckte att jag var mycket bättre idag, fast det tyckte nog inte andra. För när jag gått ut på isen kommer det 2 treor fram till mig och frågar om jag behöver hjälp och jag svarar lite sorgset ja och då hjälper dem mig. Hahahaha, dessa små treor var skitgrymma på skridskor!
Jag får så ont av att åka skridskor, för de skridskor jag har är storlek 39 och jag har storlek 37 i skor.

Jag till höger

Nu är jag suuuupertrött och har ont i fötterna :(


(8 februari)

Dööööö spanska, dööö spanska!!
Gick upp tidigare idag för att plugga klart spanskan. Preteritum och imperfekt i regelbundna och några oregelbundna verb, rätt jobbigt. Men så kom jag på att denna vecka har vi läxförhöret på fredag -.- Har pluggat jätte mycket, gått upp tidigare och allt. Fast jag är nog bättre förberedd ¨på fredag ändå.

Spanska boken i sexan

Måste hålla ut i 1,5 år till, sen är spanskan slut. Resten av denna termin och endast 1 år på gymnasiet :)

Igår så lekte jag med en studdsbol med Zingo. Men så tappar Zingo bollen och den flyger under soffan. Jag böjer mig ner och försöker lirka in handen under soffan, jag grabbar tag i något och tar ut och får till min förskräckelse se att det är ett hårt muslik!!! Fyyy faaaan vad äckliiigt!! Den hade ju hår och allt, så max en vecka gammal var den. Säkert katten som skadat den och så har den krypit dit och dött. Hemskt. Undra om det ligger fler möss under soffan? :O Den där studdsbollen får ligga kvar där tills vi flyttar helt enkelt, jag vill inte ta reda på vad det mer finns under vår soffa.

En mus som jag räddade i stallet en gång från Zingo, men som hoppade ut handen så den bröt nacken :'( :'(


(7 februari)

Har nu bakat hamsterkakor/kräckerstänger och det blev succé hos hamstrarna! Jag trädde igenom snören genom kräckerstängerna och hängde upp dem i gallret. Nu står de och gnager som galningar ;)

Med blixt

Utan blixt

Tom älskar dem :)


Eternity var galen i dem :P


(7 februari)

Jag gillar inte tidslinjen på facebook. Jag tycker att det är krångligare och min sida är så ful för den passar inte ihop med min profilbild :(

Jag vill inte byta profilbild eftersom jag inte har någon som jag gillar. Fast jag gillar min naturbild, den är fin :) Men profilbilden passar inte till...


Försökte ha denna bild förujt men det blev inte fint




Denna bild är fin också:


Ikväll har jag maaaassor av plugg. Har mycket spanska :( Eng glosor och så borde jag räkna massa matte, men jag tror att jag inte kommer jag göra det. Inte kommer orka alltså..

Eller föresten, bytte bild nu. Det här blev finare:


Fattar inte att jag är inne på mitt tredje år på facebook nu. Geekat facebook i snart 3 år xD Innan dess var det habbo, hahaha åååh! Var typ världens habbo nörd. Jag sprang hem från skolan för att spela habbo. Jag var rätt rik och hade en del kontakter ;) Jag höll koll på alla hc möblers värde på habbos.se för att se om ex en hc soffa sjönk i värde, eller ökade.


(7 januari)

Svenska nationella var mycket svårare än vad jag trodde :O De flesta frogor fick man ju verkligen tänka efter på och försöka leta efter. Men jag hann inte riktigt klart, man fick 1,5 timme på sig. Hann inte gå igenom alla frågorna igen :/ På torsdag är det uppsats skrivning, 9-12. Idag läste vi lite uppsatser från några år tillbaka och betygsättning på dessa, så vi vet lite hur man ska skriva. Jag är rätt så duktig på uppsatser, eller jag har mycket fantasi så jag brukar ha mycket idéer, det där att få ner tankarna på korrekt svenska är lite svårare :P

Haha hittade en rolig bild nyss :P

En sån vill ju jag ha till mitt barn i framtiden :D


(7 februari)

sanne om (6 februari):

hahahahahah vårt börjar 09.15!!!!!!
Svar: :O :O :O Min lärare säger att man ska vara där tidigt idag så att mnan inte kommer försent för alla nior i heeeeela Sverige har prov halv nio :O Det var skumt...

Nu har jag i alla fall druckit te och ätit skramlade ägg på mackan, de borde jag hålla mig på. Ska kanske ta med lite vatten in på provet, matsalen bjuder på frukt. Min lärare har godkänt godis på provet, men jag fattar inte att man är dum nog att ha det. Det är ju så bevisat att godis gör det svårare att koncentrera sig, först blir man hyyyyper! Sen trött och orkar mindre.

Det jobbigaste är ju när dessa personer som har godis säger "Jag mår inte dåligt av godis, jag känner mig bra" Okej bra, du kanske tror det. Men så är det inte. Man kommer prestera sämre på provet iaf :P Vetenskapliga studier har visat att godis försämrar koncentration mycket! Ät istället riktig näringsrik mat, godis kan man isf äta efter provet om man vill ha det.
Nu ska jag fixa mig så att jag  kommer "tidigt" till skolan idag :P


(6 februari)

Imorgon har jag mitt första nationella prov, det är i svenska. Är inte alls nervös, jag ser typ i fram emot det. Svenska är enkelt.
Rätt coolt att alla nior i hela Sverige har nationella prov i svenska 8:30 imorn.
Eller första nationella är det ju inte, hade ju i femman oxå.


Jag i femman

Åh, vad smala ben jag hade där, vill ha så smala ben nu med nu :(

Daphne bakom mig

Har nyss varit ute med hundarna i den mörka skogen. Men var lite läskigt för efter en stund så var inte Zingo med längre. Jga går tillbaka pch ropar hennes namn men hon kommer inte. Efter några minuter så finner jag henne liggandes på marken helt ensam och jätte nerfrusen. Hennes täcke hade virrat sig konstigt så hon kunde inte gå! Stackaren :(

haha hittade en rolig gammal bild nyss :P


(6 januari)

Ja idag så var värmen i skolan avstängd eftersom det var någon rör-läcka, så det blev noll-gradigt i skolan så alla fick gå hem! :) Behövde bara vara i skolan en timme idag. Jag, Kimberley och Ida gick hem till Erica och spelade in scener till Ericas och min SO-film om Martin Luther King. Haha är inte Erica lik honom?;)

Gissa vad vi har för färg? Choooklad sås såklart!!


Sen åt vi mat och så försökte vi fixa ihop alla klipp till en film, men så fungerade inte filerna på datorn :O Allt jobb förgäves... Jag tittade sen på en svartvit film från 50-talet, haha den var faktiskt bra :)

Har fotat en del idag:

Kimberley och Erica

I skolan fortfarande


Påväg hem till Erica

Ego foto, haha men har inte så mycket nya foton på mig faktiskt utan hästar med i bilden :P

Ericas hund Vicky, hahaha nä Wicky :)

Pytt i panna, rätt komiskt ord :p

Fina jag <3

Ericas hamsterhörna

Funderar :p

Ägg, mitt är det fina ägget :)


Vitlöksbröd

Mer ägg

Min mat :)


Tjuvtagen bild på Ida, hon gillar inte att vara med på bild xD

Erica och sin vovve



Kimberley


Sen var det någon b-serie på tv

Sen gick jag hem :)






(6 januari)

Idag är det inte lika kallt, endast 11 minus ;P
Fler foton från igår fotade av Caroline



(5 februari)

Video på när jag tävlade mInty idag. Hon är väldigt utåtställd, men hon drog så mycket inåt.


(5 feburari)

Hoppas på att jag inte får se detta när jag vaknr imorn:


Vad arg jag blir, jag har helt plötsligt fått den nya tidslinjen utan att jag velat ha den >:O Vet inte vad jag ska ha för bilder ju... På hamster, häst eller natur?



(5 feburari)

Idag när vi skrittade fram så ledde vi hästarna i stället i ridhuset. Jag gjorde massor av indianhopp så jag var inte kall, jag blev rätt andfådd och svettig istället. Haha, man blev fett varm av det! Var ett tag sen jag red Minty, jag tyckte att hon kändes rätt lång och svår att reglera tempot på. Hon verkade finare i dressyren än vad jag trodde, men jag red inte så mycket dressyr.
Hon var ju inte seg, bara lite loj och svår att ändra tempot på. På hoppbanan så tyckte jag att det gick lite låångsamt, men ja för Minty så kanske det gick lite fort egentligen. Tog mig runt banan undan att hon tvekade det minsta. Hon var faktiskt inte lika rolig att hoppa idga som hon varit de andra gångerna, men hon var ju rolig :)



Stort hopp :p





Red med jacka :o

Jag och sanne (hon hade dingo) hade snabbast tid på dagen, haha och jag som tyckte det gick segt...
Vårat lag gick nolla utom lilla Allan som rev ett hinder. Haha men Sofia ramlade av på framridningen. En bom ramlade ner från väggen och han brallade och bockade :p

Hahahahha :D

Borta lagets ryttare på Allan råkade styra förbi ettan så hon fick fyra fel och Daisy rev ett hinder, så vi vann denna match! 10 poäng nu :D Fikat var rätt mysigt och trevligt. Vi fick höra att Sundby som vi ska till om en vecka har typ jätte elaka hästar :O Som bockar av, tvärnitar, är helt galna m.m. De har vunnit alla sina hemma matcher typ.

Nyss har jag skrivit i 2 timmar på min analys om Martin Luther King. Skrev 1,5 a4 hemma nu. Men det är så jobbigt och svårt att skriva analys, man måste verkligen tääänka. Jämföra, se ur olika perspektiv, se hur det påverkat miljön m.m.




(5 feburari)

Känslan av att gå upp 05:45 på en söndag och se att det är 23 minus ute, det känns bara inte bra. Man har lust att gå tillbaka till varma sängen och sova tills det blir sommar...
Fst igår hade det tydligen varit över 40 minus i norraste Sverige! Så tunnelbanan och bussarna hade slutat gå :O
Jag vill ha sommar!

Det vill Zingo med, hon hatar kylan :P

Idag blir det alltså match mot Sundby, och jag ska ha Minty. Är lite rädd för att några hästar ska få för sig att busa nu när det är så kallt. Eller att jag typ börjar gråta för att jag fryser :o Ska rida med jacka och tjocka vantar!


(4 februari)

Nu bakar jag morotskaka! Pulver morotskaka egentligen... Men, ja  den brukar i alla fall vara god :)


Har tittat på melodifestivalen med Hoppetoss. Tyckte inte om någon av bidragen, men Lorene var ju bäst så det var bra att hon gick vidare. En av männen som sjöng idag såg typ ut som dracula :o Killen som var barfota.

Kolla på sötnöten :)




Det var söta Hoppetoss det :)

Igår stoppade Ella allt som hon kunde i kindpåsarna och såg rätt galen ut.


Kindpåsarna blev fulla, då fick hon springa med kålhuvudet till ett mat gömställe istället.

Haha stora kinder? :p


Pyyyysen! (4 februari)

Bilder på pysen som Ericis tagit när hon var hemma hos mig:
image description
image description
image description
Cirkuskatten! Han äger på sitt vackert faktiskt :)
image description
Stoora kissen
image description
Galen
image description
Bästa vännerna! Nää, de älskar att irretera varandra. De hatar varandra egentligen, men Pysen vill irretera Zingo genom att ligga bredvid henne. Zingo har sin napp framför sig också.

Nu ska jag se på melodifestivalen :p


(4 februari)

Idag hjälpte Sofia till och städa inför matchen imorn men stack hem tidigare eftersom hennes mamma fyllde år. Så, nöjd nu Sofiiiia? ;)
Har nyss varit i stallet och kvällsfodrat hästarna, och nu näör jag kom hem åt jag ben & jerrys glass :D

Känndes fel att äta något så kallt när man varit frusen hela dagen, hade kanske varit mer passande med varm choklad. Men glass är ju gott :D Mums åt en kakdegsbit nyss!

Har sämst blodcirkulation ärligt talat, jag fryser väldigt ofta. Jag har inte haft varma händer en endaste gång idag. Jag vaknade med kalla händer och har haft kalla händer sedan dess. Och frusit. Bara i skolan som jag är varm eftersom jag brukar ha varma munktröjor så att jag inte fryser ;)


(4 januari)

Red Oliv idag. Vi tränade på övergångar. Lektionen gick dåligt. Det var sviiinkallt och han var inte alls så som jag trodde att han skulle vara, han var mycket svårare. Jag visste inte riktigt hur jag skulle rida hnm. I galoppen på volterna i början så hittade jag honom, men han tyckte att det var svårt att galoppera med kort galopp men ändå framåt. Sen red vi utan stigbyglar och mina händer värkte så mycket av kylan, jag kunde inte hålla tyglarna för mina händer var så kalla och det gjorde så ont. Jag blev också frustrerad över att galopper, bryta av till trav, galoppera osv eftersom han var så skumpig. Så jag gick in på mitten och försökte värma mina händer som gjorde så ont, så himla ont i säkert 10 min.

Efter några minuter så red jag igen och vi red på volterna. Det gick inte att ha så korta tyglar som jag ville på hnm för då hade han huvudet i taket. Han gick i en rätt ostadig form. Men sen hittade jag honom lite mera och han gick väl stadigt, men han var så låg och usch.

Jag tyckte inte om Oliv i dressyr, jag trodde han skulle vara roligare. Det kanske skulle gått bättre om det var varmare, för kylan hindrade mig att rida som jag ville och jag blev så förbannad då. Jag blir också skitarg av att rida för min egen mamma, jag tycker inte att det är kul. Jag känner en press att jag måste rida bra och visa att jag är duktig för mamma, och det är ju då man rider dåligt. Jag blir arg på mamma och vill inte riktigt ta åt mig vad hon säger. Det blir alltis så när jag rider för henne, inte när jag rider för Maria eller nån annan.


När jag var arg på rasmus för att han kastat av mig

Efter den lektionen funderade jag på att byta ridlektion till fredag 17:20 eller nått. Men det vill jag inte, jag vill rida med in grupp ju. Men jag gillar bara inte att rida för min egen mamma.

Sen städade sanne, jessica och jag inför matchen imorn. Jag fick välja mellan Globus och Minty, jag valde Minty såklart! Det ska bli roligt, hon har vissrligen typ vägrat ut sig på förra matchen men det går nog bra. Det var ett tag sen dess.

Jag har aldrig hoppat Globus, men han blir lite tråkig att ta med. Han kommer ju att gå nolla, det vet man med säkerhet typ.






(3 feburari)

Blev lite bloggande idag, inte så mkt jag kan göra åt det nu. Hade inte så värst mycket tid.
Har tittat på en halv film som jag sett förut, it is complicated

Rensat avloppet i handfatet, igen.

Nu ska jag sova, gonatt.


(3 feburari)

Red ut på MH i mörkret och i kyla, 14 minus. Red i den mörka skogen även fast han är mörkrädd. Han var snäll och det var mysigt. I början var kylen inte så superduper farligt, men så blev den värre. Och värre. Till slut travade jag bara för att få röra lite på mig och då typ travade vi på ett rådjur, fast han blev inte rädd. Sen galopeprade jag och travade, och så red jag bakom skogshagen och var typ mer av is än värme. Efter det så kunde jag inte ha mina fingrar raka, jag kunde inte böja upp dem, de hade  typ frusit fast och jag hade ingen känsel i fingrarna. det gjorde sååå ont! Jag skyndade mig till stallet och släppte hamilton i boxen och stängde inte dörren för jag skyndade mig till handfatet och spolade varmt vatten på händerna, och det gjord eju skitont bara det. Till slut så kunde jag röra på fingrarna iaf. Men efter det hade jag vita fläckar på händerna och har nu en sån här kylknöl på lillfingret.

Mh idag.

Jag vet fortfarande inte vem jag ska tävla på söndag. Fick höra att Dingo, Oliv, Picco, Daisy, Allan och Globus eller Minty skulle gå med. Konstigt nog skulle inte Skrållan gå med. Madde brukar ha Skrållan, jag gissar och hoppas på att hon får Picco istället då. Sofia får som vanligt Oliv tror jag, tror sanne får Dingo, Sara Allan, Nikita daisy (om hon skulle tävla den matchen) och jag hoppas att jag får Minty :p Vi får se hur det blir, men det är vad jag tror.



Jag gillar att hoppa Minty eftersom att det är så roligt när man får henne att bli pigg och hoppa fint och stort. Hon kan gå i lite ful tråkig galopp och hoppa lite konstigt, men om man får fram henne och verkligen rider då är det skoj! Hon kan ju vägra på matcher, det har hon ju gjort. Men jag är ju van med rasmus, och hon är ju inte hälften så jobbig som rasmus kan vara. Hoppas på att jag får henne, hon är en rolig ponny i hoppning!

Imorn ska vi får nya hästar på ridningen och jag tror att jag kommer få någon av de hästar jag önskat för terminen, Dingo eller Oliv. Vill testa på Oliv, tror att det kan vara en ponny som jag gillar faktiskt.


(3 januari)

Erica och jag var lite konstiga sommaren 2010, vi var med varandra vareeendaste dag! Vi cyklade ner till havet och badade 3 gånger om dagen, sen åkte vi hem till henne och badade i hennes pool. Haha :p
Vi studdsade en massa studdsmatta oxå!
Och en massa random somd etta:


(3 januari)

Weird dröm man drömde idag. Drömde att det var en tjuv som snodde typ Veronica i min klass jacka eller nåt sånt när jag var i stallet. Sanne och jag var i ridhuset och byggde upp en hoppbana och Fanny skrittade någon häst, de skulle vara med på extra träningen.
När jag går från hamiltons hage med Veronica så får vi syn på mannen som tog Veronicas jacka och vi springer efter honom, han springer till busshållsplatsen men jag slår ner honom!? Jag tar alla hans pengar och hans bussremsa som nu plötsligt var vad han tagit från Veronica. Sen åker vi buss hem och plötsligt är sanne med på bussen och leder Globus in i bussen. Hon vill gå längst bak i bussen men man får inte ha hästar som sparkas längst bak, de måste stå i mitten. Sen ringer Fanny och säger till sanne att extra träningen börjat, att hon måste skynda sig. Då går hon av vid nästa busshållsplats och sen väcker väckarklockan mig.
Tänk att jag lyckades slå ner en vuxen kille, det är ju imponerande ;) Men jag är ju rätt galen så ;P

Igår gjorde Oskar nått test på mig vilken person jag var. En fråga var vad jag drömmer för drömmar, och jag drömmer alltid såhär komstiga drömmar. De har ju ingen mening! Drömde faktiskt en till kort dröm, att jag var i skolan i klassrummet jag hade när jag gick i femman. Skolan hade renoverats mycket och Oskar sa: "Vad onödigt, vi går ut från skolan om några månader och det är nu de renoverar skolan när vi går ut, dåligt!" Haha kort dröm men vi var jätte arga över att skolan renoverats så mycket när vi skulle gå ut.
Juste på det här person testet Oskar testade på mig, jag blev typ en bra vän. Jag är en annan person när man lär känna mig, jag är glad & och snäll. Kommer inte ihåg mer, för det stod på engelska ;p

Pizza bakande hos Erica
Juste jag gjorde ett aspberger test också på ericas mobil, och det stod att jag hade tendenser till aspberger!

Grejer som stämmer in är att jag inte gillar när folk tar på mig, blir typ äcklad då. Eller jag vet inte varför, men jag tycker att det är obehagligt om jag själv inte vill. Jag har en rörelse som jag gör omedvetet rätt ofta, jag skakkar på huvudet så håret faller över ögonen, dock har jag börjat sluta med det nu när jag har hårspänne för luggen.
Jag har svårt för att se min omgivning, jag kan typ råka gå iväg från mina vänner och tro att de är bredvid mig fast de inte är det och sen märka att jag är ensam.
Jag gillar att vara ensam väldigt mycket, när jag var liten satt jag alltid ensam i mitt rum och läst.
Jag brinner starkt för ett intresse, hamstrar


Jag kan vara rätt social mot folk som jag inte känner. Men i större grupper så har jag svårt att prata och vill försvinna därifrån.
Har aspberger i min släkt.
Jag har samma rutiner varje dag. Jag gör exakt samma sak varje morgon. Jag gillar planering. Om någon säger till mig, kom igen vi går på bio idag! Då känner jag bara nej, för det hade jag inte planerat med. Om man vill göra något med mig så bör man säga till några dagar innan :P

Lovar att jag har det... Nä det tror jag inte, jag är bara allmänt konstig :P


(2 februari)

Hade det rätt kul i skolan idag, haha jag vet inte riktigt varför. Det var bara inte sådär ruskigt långtråkigt ;) På musiken så fick vi en uppgift att lära oss en låt på 3 lektioner i valfritt instrument. Jag valde sång med Erica som spelar piano, vi valde en enkel sång. Eloise med Arvingarna, haha lite annorlunda låtval jämfört med de andra ;)


När jag var liten så gillade jag att sjunga denna låt på sing star, så låten borde inte vara så svår för mig. Dock så var det lite många och knepiga ackord på piano för Erica.

Men jag sänkte mitt självförtroende i karate idag tråkigt nog, jag är inte lika duktig längre :( Det måste förbättras, hehe..

Idag så klippe Vendela mina toppar på håret. Hon påstår att hon tittat mycket på frisörer när de klippt personer och så har hon klippt mamma flera gånger förut med bra resultat. och jag vågar inte gå till en riktig frisör för jag har så slitet hår, så pinsamt ju :o Det var ändå topparna bara, och jag är nöjd med resultatet. Ville inte klippa bort mer än mina kluvna toppar.

Mitt hår är nu plattat, för min hår var för lockigt för att man skulle kunna klippa detaljerna. och så är jag osminkad.

Nej nu ska jag sova, gonatt! Fredag imorn :D


(2 februari)

Åh, jag vill ha Dingo på söndag och på lördag. Han är så fin :) Fick bara lust att rida Dingo helt plötsligt :o



Hihi, hittade vidoer på Sofia och mig från ett år sedan. Vi visar hur roligt vi har det :D Hopapr med utan häst och allt ;)


(2 februari)

En blogg med tema kan bli lite tråkigt och enformigt, och svårt för bloggaren att blogga om endast en grej. Därför tycker jag mycket om min blogg eftersom den handlar om lite allt möjligt, hästar, hamstrar, min vardag, mina minnen, mina tankar m.m.

Aja, lite roliga histprier kan jag klistra in:




(2 februari)

Någon dag ska jag testa att hoppa lite hinder med hundarna ute i snön.













(2 feburari)

Gud vad rädd jag blev nyss. När jag sitter här nere vid datorn så hör jag hur en hamster gallskriker allt vad den har på övervåningen. Min första tanke är att katten dörren och en hamster har rymt. Så jag kastar mig upp för trappan och in i badrummet som var stängt med världens fart. Men så var det bara dvärghamstrarna som hade småbråkat lite -.- Sekunden efter så putsar dem på varandra som om ingenting just hänt!

Dvärghamstrar låter rätt mycket när de små gnabbas. Men när de bråkar på riktigt så låter dem inte.
Jag tror och hoppas inte att de komemr bråka på riktigt någon gång. Hoppetoss har visat tydligt att hon har högst rang.

Så nu fick de komma ut en sväng i badrummet.

Idag efter skolan ska jag vara med Erica för vi ska spela in filmsnutt om Martin Luther Kings död och fakta om honom. Vi ska köpa chokladsås och smeta ut i ansiktet för att se ut som om vi var mörkhyade :D Det ser faktiskt rätt verkligt ut när jag testat hemma.


(1 januari)

Fiade lite med en bakrund till min "fotostudio" till hamstrarna. Blev blommigt presentpapper ;)

Här är mina dvärghamstrar:

Fideli




Skogsmusen :*

Blir bäst skärpa på Fideli eftersom hon är mörkast. Det blir lätt överexpanderat när jag fotar Hoppetoss.

Lite myys

Hoppetoss

Fideli ger mig onda ögat

Oj så arg Fideli ser ut..


Trebent hamster

Såhär ska Fideli se ut på Halloween

Fideli strechar lite sexigt, tar sig på rumpan och allt





Fideli är en galen tjur som ska rusa mot matadoren med världens fart ser det ut som

Fast nä, hon valde att vara underlägsen istället :P





Och lite bilder på Ella





Mitt under foto sessionen så råkade jag välta ner min lampa så den sprack i hundra olika glasbitar. Haha, lyckat!

Men är rätt nöjd med bilderna idag, tar inte bort foto studion. kan ju fota de andra hamstrarna nån annan dag sen :)


(1 januari)

Är det bara jag som tycker synd om kattungen i musikvideon till "Äckligt?"
Spola till 2,05 minuter, den ser inte så gla ut.

Föresten så är det en väldigt random musik video, kan inte riktigt bestämma mig för om den är bra eller dålig.

Någon dag vill jag åka längdskidor med Ericis. Det är så rooligt :D


Vi två förra eller förra året. Svart och vit, jing och yang ;)

Hittade gamla bilder f¨rån 2010 på Ella, när hon var några månader gammal bara.




Äter upp barbie dockan :o

Söta nalle björnen :)







(1 februari)

Åh, vi har en riktigt bra idé till cabarén som vi håller på med nu. Men ni läsare får inget veta förens juni, mohahaha!

Jag är sjukt sockerberoende. Vet inte hur jag ska klara av att få bort det... Det konstiga med det är att jag äter rätt mycket onyttigt och rätt mycket mat och motionerar inte alls mycket. Jag har stannat på 161 cm i ett halvår nu och jag har inte gått upp i vikt även fast jag typ ätit massor. jag har typ gått ner ett halft kilo, nytt sätt att gå ner i vikt. ät mycket och ät mycket onyttigt så går du ner i vikt!
Åt nyss en semla och drack oboy med grädde (a)

Där ser man också mina blodröda naglar! Lite läskigt för ibland så tror jag ju att jag blöder om jag hålelr fingrarna på armen eller nåt sånt.
Mitt hår har blivit lockigare typ, det är väl rätt okej. Orkar inte platta det och det är inte så jätte fult att gå med lite lockigt hår, inte som alla andra.

Inte så superlockigt, men det är ju knappast rakt. Rätt slitet, jag måste klippa mig nån dag... Blä hatar att klippa mig.



(1 februari)

Lite roligt att djuraffärer hittar på egna namn till färger, hårlag och arter. Ex. Agouti pearl kallas i djuraffären pärlemo.

 En sapphire kallas för saffirblå

Långhåriga hamstrar kallas för angora hamstrar


Ryska vintervita dvärghamstrar, hybrider och campbells kallas för sibiriska dvärghamstrar, finns inget som heter det.
En bandad hamster, ett vitt band runt kroppen kallas för panda hamster. En dominant spot (vit prickig) kallas för dalmatin hamster. Tam-möss kallas för dansmöss. Takråtta till tamråtta.

Listan kan bli lång, men det jag vill komma till är att djuraffärerna ofta ger fel information till ägarna. De hittar på nya exotiska namn till djuren för att de ska säljas bättre. Och så säljer de en del i djuraffären som är farligt för djuren, och de säger till ägarna att de måste ha det! Som saltsten, en hamster är otroligt känslig för salt. Man får inte ens ge pasta som kokat i salt till en hamster.

Hamstervadd (bomull) har tagit några hamstrars liv, det virrar sig runt huvudet så de stryps till döds.
Höga gallerburar (hamstrar är inte klätterdjur) som de ramlat ner från och brytit nacken.
För små hjul som förstör hamsters rygg.
Kaninhö som tar hål på hamsterns kindpåsar när den hamstrar det.

Hänvisar alla som vill köpa ett djur att inte stödja djuraffärer, särsilt inte de som köper in från grossister. grossister avlar nämligen först och främst upp djuren till föda, en liten del blir tam-djur. Inte så trevliga djur kommer därifrån..


RSS 2.0