(30 november)

Jag komemr hem till Erica och så har hon dukat till mig. Kanske lite mycket mat på en gång, men man vill ju bli mätt :)

Då är man ju bara lydig och äter upp allt som serveras på tallriken/bänken.
Hiiiiiiihi jag skoja bara! jAG ÅT EN LUSSEBULLE BARA :)


(30 november)

Nu har iaf Tom och Cascada gjort lite bebisaqr. Var ju typ sjätte gången Tom parade sig (han är pappa till 3 kullar) så han vet ju hur man gör det. Erfaren kille ^^


(30 november)

Gillar verkligen inte Hell i spiltan. Så jag gick till vatten spiltan emd honom idag och jag kratsade inte bakhovarna... Annica sa attd et bara är Rolle som kan det på Hell, tror henne!
Fick också reda på att Hell är en halvfjording, så om jag rider Hell ett antal gånger så borde jag väl till slut kunna säga att jag ridit en fjording :D

Nu ska jag äta middag, sen så ska jag till Erica med Tom. Och plugga So :)


(30 november)

Sanningen om förra söndagen!

Snipp snapp slut


(30 november)

Imorgon är det första adcent och då får man choklad. Haha vi har alltid köpt sånna där chokald kalendrar och varför sluta nu när man ör äldre? jag älskar chokladen i dem :D

Förra julen
Idag är det onsdag alltså, sån där mittendag. Inte riktigt i början av veckan och inte i nära helgen. Vilken tur att onsdagar är lill lördag då :P


(29 november)

Hatar när man bestämt sig för att plugga och så bara kan man inte, man kan inte koncentrera sig och man vill bara slå på huvudet tills hjärnan fungerar igen. Fast det bästa man kan göra av saken är väl bara att hälsa på tv-soffan och klicka in på Desperate housewives ;)


Imorn är det i alla fall pluggis dag. Och rida Hell, ser det faktiskt inte längre som något positivt då han är så läskig i spiltan.
När jag satte igång Spot och inte skötte honom var jag väldigt rädd för honom, men han gjorde aldrig något. Hell gör grejer, sparkas och bits.



(29 november)

Idag var hell dum i spiltan som vanligt. Gud vad jag ogillar den hästen i stallet.. Den hästen är ärligt talat farlig, han är inte ens snäll mot sina skötare. Värsta ko sparkarna...
Han var tjaffsig idag när jag skulle rida, jovisst han knycker enkelt ner på nacken. Men om man vill ha ännu mer av honom så får man kämpa, han är svår att ställa igenom helt och hållet. Men på slutet fick jag igenom honom lite grann, hoppas han är enklare imorn då.

Sen åkte jag på Tyresö gymnasiums öppet hus. Var bara inne på naturvetenskaps delen och tittade på deras föreläsning. Tror jag vill gå där, verkade vara en bra skola och helt okej lärare. Och exakt de ämnena jag vill ha :D


(29 november)

Jag gillar mycket mer att vara i skolan än att praoa! Jag känner mig mer avslappnad i skolan och trygg med alla. Är man positiv och glad så är de flesta det tilbaks och då trivs man :) Om man inte får en massa jobb arbeten..

Idag blir det alltså laga hamburgare, rida Hell och gå på öppet hus på Tyresö gymnasium.
Nu har Erica lånat hem Cascada en hamster från vår c-kull som vi ska para med Tom, så nu hoppas vi på creme bebisar :D


Kan komma rex i den kullen :D Blir vår sista kull på ett tag. Fast nu när jag ska köpa två dvärghamstrar så funderar jag på att låna in en hane och para med en av honorna sen, men det blir ju över ett halvår.


(29 november)

Jag hatar att väckas av väckarklockan klockan sju och så är det kolsvart ute. Man blir ju först glad och tror att det är mitt i natten och får somna om, sen vet man att det bara är solen som är seg på att komma upp.

En bild på solnedgången från klassresan

Det var en tjej som sa att vi hade so prov på torsdag, det hade jag verkligen ingen aning om.. Vi har 23 instuderingsfrågor att göra, jag har inte ens börjat!! Nästa vecka så har vi ju spanska prov också, och matte prov. Tror vi skulle ha so prov då också. Om de inte flyttade provet till en annan vecka. Jävla prov..


(28 november)

Nu tycker jag att det kan ta och bli jul på riktigt så man slipper den där jäkla skolan ;P
På torsdag är det första december, min lillasyster vill att jag ska titta på julkalendern med henne varje morgon. Det är ju lite av en tradition.

Imorn ska jag laga mat, sen åka med mamma till stallet och rida Hell och sedan till Tyresö gymnasium på öppet hus 18-20.

Blir nog mitt första val om jag tycker att det känns okej imorn. Är ganska säker på att jag ska gå natur/natur som linje. Jo den linjen är väldigt pluggig, men jag är inte så skit skoltrött som alla andra. Jag tror jag står ut :) Förra året kom alla som sökte dit in, så inga höga intagningspoäng direkt :P


(28 november)

Anonym om (28 november):

nej asså vilken stil har du på bokstäverna?;)
Svar: Jag vet inte riktigt, vet inte ens vart man kan se eller ändra det. Men gissar på att det är Arial.



Idag var Hell skitdum när jag kratsade hovarna. Han la in världens jävla spark och var så nära att träffa mitt huvud... Fy faan vad läskig häst! Vid sånna tillfällen är då jag vet att Spot är världens finaste och snällaste <3 Nej jag gillar inte Hell i spiltan..
Han var lite tjaffsig när jag red och försökte ställa honom idag, antar att det var för att han vilade igår.


(28 november)

Har tvättat lite kläder och städat hamsterburarna idag. Nu har jag rätt många extra burar, 5 stycken faktiskt, pluss 3 som jag använder nu.
Nu ska jag till stallet och skritta fjording wannaben Hell! :D

Pickaboo


(28 november)

Har några bilder från voltigen som Vendela tagit.


Gaaalopp!

Tror det där är i trav


Fick reda på igår att på lördag så ska jag tävla en ponny cups match. Vet inte om jag är så glad över det..Dagen efter så ska jag tävlas igen. Kmr rida lektion, Hell och match på lördagen då. Det är en match mot Nynäshamn tror jag.


(18 november)

Mådde sjukt illa när jag kom hem från globen så stannade hemma idag. Lika bra det, inga viktiga lektioner i skolan ändå och jag måste städa hamsterburarna..
Igår var det ju globen horse show. Jag såg först på dressyr küren som är rätt intressant att titta på. Patrik Kittel vann, men jag tyckte att Tinne Vilhelmson-Silfvén skulle vunnit med sin otroliga häst! Den gjorde lite småfel men den var ju bara 9 år, den kommer ju bli otrolig sen när den blir äldre och får lära sig lite vett och etikett x).

Kolla steget!! Tinne rider så fint också. (lånade bilden)
Sen var det dags för showen och på vissa ställen blir den lite långtråkig. Det som var roligast var ju såklart stjärnornas hoppning och Musse som hoppade barbacka :D Såg på hela showen.

Köpte typ inget på annexet i år, bara presenter. Köpte tre finger vantar som amma ska ge till mig i julklapp :P


(28 november)

Anonym om (27 november):

Vilket typsnitt använder du på texten i inläggen?:)

Svar: Ändrar inget förutom att texten ska vara i mitten, tycker det är snyggare och lättare att läsa. Härmade mina kompisar youngriders på den delen :P


(27 november)

Tänkte  skriva wiie idag är det globen horse show, men undra om det ens är något wie när man typ inte ens har några pengar...
Jag hatar att gå i anexet när det är helt fullt med människor, det blir varmt och man vill knuffa undan alla andra som är ivägen.

Skulle hellre vart i stallet och hoppat någon häst. Fast showen är lite rolig att titta på i alla fall, och ta en massa gratis pennor i anexet......
På lördag så är det en borta match mot nynäshamn. Tror inte jag kommer få tävla den eftersom jag ska tävla på söndagen med och jag klarar typ inte av att rida 2 ggr på en dag, och så kanske jag ska rida Hell också., vet inte om jag orkar att tävla på lördagen med. Man kmr ju inte hinna tvätta tävlingskläderna ju :O Vet inte ens om jag kommer orka vara hejaklack på den matchen, tar sån tid att åka till nynäshamn.


Blir inte mycket uppdatering från mig idag, ska vara på globen halv 13- 22


(27 november)

Tror jag är trött, för nyss la jag ner min han hamster i Ellas bur. Fast märkte ju direkt att det var fel bur såklart... Så virrig jag är, sånt här får man ju absolut inte göra.
Tittade nyss på en hyrd film med familjen, Kronjuvelerna. Var några ända skådisar med i den som Bill Skarsgård, Björn Gustavsson, Timbuktu m.m. Filmen var helt okej, inte super spännande men helt okej. Kanske mer vuxenfilm.

Huvudpersonen heter Alicia i verkligheten xD

För er som kanske undrat någon gång, jag är ju inte direkt ute och träffar kompisar på helgen. Det är inte för att jag inte har några vänner, utan för att jag inte tycker att sånt är kul. Det intresserar inte mig att gå ut på helgen, kröka och sån skit. Är lite annorlunda på den delen, jag trivs bäst hemma med mina hamstrar och titta på en film. Jag gillar inte att träffa killar i min ålder då jag tycker att de är väldigt dryga och osäkra av sig, jo i skolan kan de vara lite roliga att vara med. Men inget jag känner att jag vill lägga min fritid på.. Många förstår inte mig när jag hellre spenderar tid med mina hamstrar än att gå ut och vara med folk. Men jag är mig själv, jag gör vad jag vill och känner. 
Har ett mål med att inte dricka förens jag är 18, tänk när jag är en 40-årig mamma och berättar för mina barn att jag klarade av att hålla mig tills jag var 18. Då kanske jag kan påverka mina barn att vilja det med. Haha långsökt, men jag har för det mesta varit den skötsamma flickan som vill göra rätt. När jag var liten var jag rätt galen och var tillsammans med alla killar i min klass m.m. I sjuan var jag väldigt osäker och typ gick på dejter med killar från andra skolor och ville ut och träffa folk :S Jag är verkligen en helt annan person nu. Jag känner mig säkrare i mig själv och starkare och gör vad jag känner för.

Saker som jag inte gillar:

* Gå på bio
* Träffa nya människor i min ålder (då brukar jag vara blyg)
* Bowla
* Kröka/röka m.m. har aldrig gjort något av det

Saker som jag gillar:

*Vara ensam hemma med mina hamstrar
Titta på en film med familjen
*Hyra en film med Erica och ha tjejkväll
*Shoppa :D
*Gå ensam ute i skogen när det är mörkt

Låter som värsta emot typ... Men är faktiskt lite annorlunda. Jag gillar att vara ensam och jag hatar kramar, är inte så förtjust i närhet... Men jag är ändå en rätt glad person av mig och gillar att försöka vara trevlig mot andra. Jag är som min mamma, typ att jag vill vara omtyckt.

Nu vet ni mer om mig.



(26 november)

Det här är ju bästa musikvideon xD ¨Såg den på MTV för några veckor sedan och jag vek mig av skratt. hahah så jäkla kul!


(26 november)

Red Dingo idag och jag fick vara längst fram :D Men i alla fall, gud vad jag älskar den hästen! Han är så fiiin! Jag verkligen totalälskar att rida honom i dressyr :D kan väl dock säga att det inte gick skitbra idag. Men Dingo är alltid fin. I början var han väldigt taggad och studdsade på stället när det skulle bli galopp från skritt. Han blev lite hetsig ibland, så jag måste träna på att blir lugnare då. I skritt går det innte så bra på honom, men i trav som man sitter ner i. Då kan man sitta med stilla händer och han travar på så fint ändå, som en stor häst. Man måste inte fixa och trixa med att ställa och så hela tiden utan han går ju kvar även om man knappt tar något alls. Det är trickset på honom, man ska inte ta för mycket sedan. Man ska vara lugn i handen och vara stilla med den och rida med rumpan, då jävlar finns det ingen finare ponny <3

Ful bild, men skit samma.

Jag måste träna på att korta tyglarna mer på honom. Själva kadriljen gick rätt dåligt, Picco och Dingo gillade inte varandra. Dingo var pigg, Picco seg. Men blir nog bättre till nästa vecka :)

Över ett halvår sedan, kunde inte rida honom så bra då.

Men nu är jag så förälskad i denna ponny att jag faktiskt kan
tänka mig att ha honom o hoppning med :) Tänker jag efter så är Dingo rätt rolig att hoppa. Han är nog min favorit ridponny nu, delad första plats med Rasmus. Synd att typ alla andra gillar honom med... Kanske bäst att förälska mig mer i Rasmus än Dingo eftersom det typ bara är Sofia V och jag som gillar honom xD.


Rasmus såklart! :D

Sen skrittade jag med Hell på Marias lektion. Hell är så gullig, jag kallar honom för lilal fjordingen. Han är ju lite lik en fjording faktiskt xD

Han var mcyket finare idag än igår! det hade gett resultat från igår. Behövde inte arbeta alls mycket på honom idag för att han skulle ställa sig åt båda hållen och så. Idag gick han inte alls lika mycket bakom hand, han arbetade faktiskt på rätt bra idag. Kanske inte kan kalla det att han gick i form, men han var fin idag. Han blir lite seg när man kräver lite av honom, men han är ändå arbetsvillig. Maria sa att det märktes väldigt mcyket att jag ridit igår, att jag fått igenom honom. För han var ju väldigt enkel idag. Jag ska i alla fall skritta honom nästa vecka med. Det var därför jag inte fick rida igår för jag ska ju få sätt igång Hell. haha sist jag praoade fick jag rida Hell, nu med ;) Ingen jätte favorit, men han är ju så gullig :)
Han är faktiskt inte alls tråkig att bara skritta runt på, rätt mycsig och gullig. Jag fantiserar i huvudet om att tänk om han var min egna ponny. Haha inte för att jag vill ha en häst som Hell, men han skulle nog vara rätt rolig att ha som privathäst.


(26 november)

Tittade igår på en film som jag sett för ett tag sedan, The island.
Jag gillade den lite eftersom jag gillar framtidsfilmer. Den handlar om att rika människor kan köpa en klon till sig själva som lever på ett ställe och tror att världen drabbats av en smitta och de är överlevare. Det går ett lotteri varje kväll där någon vinner, då ska den få öka till The Island. Det är en paradis ö som man har tur kan få åka till. Istället så kommer dem dö, om deras riktiga ägare ex. har råkat ut för en bilolycka, cancer m.m. så kommer de ta organ från klonen till ägaren. Rätt hemskt...


Snart till stallet för att rida Dingo som jag fick reda på nu. Gissa vem som är glaaad? :D Dingo är så fiiin, hoppas någon fotar. Ännu mer tur är det ju om jag får vara längst fram med honom också, vet inte riktigt varför jag vill vara längst fram. Jag vill alltid gå längst fram vart man än går, jag vill gå i min egen takt. Hatar att ha någon tätt framför mig... Jag gillar ansvaret att gå fram :)
Hästar som jag tycker passar ihop då:
Lady - Skrållan (eftersom de är bästa vänner)
Caffe - Minty
Oliv - Finals
Daisy - Globus? (vet inte annars vem globus kan gå med)
Tuva - Ruudi? (xD haha men kom inte på någon mer häst)
Dingo - Picco (typ en självklarhet!)
Hästar som jag tror kan bli ledar hästar är egentligen Dingo och Picco, tänkte säga Minty och Caffe, men Caffe är rädd för publiken. Dingo och Picco är ju "tävlingshästar", nej men de har ju åkt iväg och tävlat förut och är vana vid publik. Som ni nu märkte så tänker jag hel del... Försöker få till det xD

Nu håller vi tummarna då ;) Men det verkar inte vara så många som vill vara först... Sofia ville typ inte, inte heller Emelie :(


(25 november)

Jag måste vara bra konstig. Jag gillar typ inte att rida "snälla" hästar i hoppning :P jag gillar kluriga hästar som ingen annan gillar som kan stanna, vägra, vara sega m.m. i hoppning. Dem här Dingo, Picco, Chiko m.m. tilltalar mig inte så mycket.
Jag vet att jag inte direkt komer någon vart på en ponny som vägrar hoppa högre än 70 cm, men det är bra träning och jag tycker det är skojsigt!

I dressyr gillar jag inte så mycket hästar som är för pigga, för då kan jag inte rida med rumpan. Dock så gillar jag Dingo i dressyr väldigt mycket även fast han är lite pigg. Tycker han är lugnt finaste dressyr ponnyn på ridskolan. Snow är fin, men det är inte många som kan rida henne fint och jag tycker hennes form inte är så fin. När Dingo har knoppar och går i en hög form med framåtbjudning, då bah "IIIH VILKEN FIIIIIN PONNY!!"

Vendela och Dingo för ett tag sen


(25 november)

Idag åkte jag med mamma till jobbet. Jag var otroligt trött från början. Jag arbetade på och det var lite slappare idag.
På lunchen gick jag med Laila och mamma till pizzerian och åt kycklingwok.

Sen tog vi in hästarna. Sen red jag ut med Carro på Cocktail och maria på Lenora. Hell var pigg och skitgullig, men kom efter ändå. Han taktade litegrann då och då men var ändå väldigt trygg och stabil. Vi gick sen in i ridhuset och jag testade att skrittjobba honom. Sen hade maria lite lektion för mig (när jag skrittjobbade) och han tyckte det var skitjobbigt! Han sparkade bakut någon gång och stannade och så. Form och form kan jag inte direkt säga att han gick i, för Hell kan typ inte gå i form. Han är inte byggd så... Det ser ju ut som han går kraftigt bakom hand när man rider ordentligt på honom, men han arbetade på bra och det såg bara väldigt fult ut i spegeln. Imorn ska jag skritta honom med och då tänker jag INTE skrittjobba honom, folk komemr ju typ peka på mig och smyg och viska "titta där är tjejen som rider hästar så mycket bakom hand!!" Och det vill man ju inte ;)

Haha, har ingen mer passande bild än denna. Någon ponny cups träning när Daisy går bakom hand.

Sen typ vilade jag på kontoret. Sen mockade jag åt MH, gjorde i ordning honom och gick in på kontoret och värmde bettet. Då slappnade jag av och gick ur högvarv och kände hur jävla utmattad jag egentligen var. Jag bara kände, nej det går inte. jag komemr aldrig klara av att rida MH nu. Jag var så trött att jag ärligt fick tårar i ögonen och kände mig så patetisk. Ringde Linnea och sa att hon fick skynda sig ner till stallet och rida Mh som jag gjort i ordning. Sen gick jag och vilade i i personalens matrum i en soffa, jag var så utmattad så det inte var sant. Sen klarade jag av att titta på lite lektioner.
 
Jag på Lady

Vår mellanponny grup ska i alla fall visa upp kadrilj på Lucia. Jag vill väldigt gärna ha Dingo. Känner ingen glädje att få någon annan häst faktiskt, jo Rasmus är kul men han skulle inte våga typ. Jag vill gärna vara först också! 2008 så visade min småponny grupp upp kadrilj på Lucia, jag och Fanny var först hon på Misty och jag på Tella xD

Söta va? :D



(25 november)

Idag ska andra ring från djurgymnasiet komma till ridskolan, dvs min syster. Hoppas de inte är liika slarviga som första ring.
Idag ska jag rida Hell, My Hamilton och någon mer häst. Så roligt :D Idag kommer jag även ha tid att titta på 17:20 gruppen, brukar aldrig hinna det. Om någon har en kamera i den gruppen kan jag fota :) Jag är värsta proffset på att fota ju! xD

Kolla på Eternity här vad jag lärt henne, hon ska springa in i hagen och stanna, sitta vackert och få en godis och springa vidare.


(24 november)

Igår satt Oysen på ett roligt sätt i soffan. Så jag fotade honom. Sen diag laddade mamma hem fotona och titta på bilderna och vek sig av skratt. Pysen visar ju hela "nivetvadsaken" ;P haha och jag visste inte ens om det xD


(24 november)

Om 1,5 vecka så ska jag tävla min första ponny cups match på Erasmus! Det är han allra första. Detta är typ en av mina drömmar att efter många träningar på honom äntligen få köra en match på honom.
Jag tror på honom, han kanske stannar en gång men det är inte hela världen. Men jag vet nu hur jag ska rida honom, innan hindrerna på med spöet och starka inramande ben. Fokuserad och inte dra honom i munnen! Om han vägrar en gång så kommer jag inte bli så skitförvånad, och jag kommer inte tappa hoppet om honom. Han kan då få köra en till match tycker jag, som lady. När hon gick med så vägrade hon emd Emelie, sen andra matchen så gick hon nolla. Men däremot om Rasmus vägrar ut sig så aknske man inte ska testa honom igen.
Nu bilder från i söndags (varning för arg brud)

Duktiga russet har ju framåtbjudning!


Kommer ihåg när Caroline tog detta foto, då log jag :)

Finns det någon häst som hoppar gulligare än Rasmus? Så himla glad :)

Koncentrerad

Där var jag skitförbannad och red tuffare :P

Världens sötaste björn


Vadå svänger i luften? xD

Duktig rasmus

Här hoppar han så gulligt :*

Rasmus vägrade men inte jag, jag rev bara :P


Typ världens sötade rasmus

Koncentrerad

Här stannade han egentligen, men fick över honom ändå.

Bestämd

Synd att jag ser ut som ett mongo, för han hoppar så sött och fint där :)



Funderar på vad jag ska säga om rasmus till det andra laget. Ca såhär: "Rasmus är ett c-pony russ. Man måste vara bestämd och rama in honom ordentligt när man rider honom annars kan han stanna. Han hoppar för det mesta stort och river aldrig"


(24 november)

Idag när jag kom hem hade mamma köpt värsta fina och söta cup cakes :)

De smakade som cup cakes, smöriga. Men jag blev typ matförgiftad av dem och fick ont i magen sen :( Hoppas jag inte spyr...


Imorn ska jag i alla fall få rida sa Laila, ett riktigt ridpass då. Intelite skritt på Hell eller en travvolt på Chiko. Vet i8nte riktigt vem jag vill ha...


(24 november)

Idag var jag ensam praoelev för ida fick maginfluensa. Djurgymnasiet var där och de var slarviag med stalltjänsten..
Jag ska i alla fall få börja sätta igång Hell. Så jag satt upp på honom idag och Annika ledde mig i början, för Hell kan bli helt jävla crazy ibland. Det har jag vart med om... Han var så snäll så idag! Men lite roligt för han går ju verkligen bakom hand av sig själv. Går man med långa tyglar så slickar han typ halsen ändå :P Fick göra uppresande tygeltag flera gånger.

Enda bilden jag har på honom och mig.
Är helt stel i ryggen av att borstat och kratsat hovarna på typ alla ponnyer -.- Får göra det när hästarna kommer in leriga från hagen.

Sen red jag ut på MH i mörkret, det var mysigt och han var orädd och duktig :)



Idag så skulle Therese och Jessica longera Erasmus för att se om han var halt för han har ju varit lite dum på sistone. Har varit rädd för det hela dagen... Sen när de kom in så frågade jag ju direkt hur han varit. De sa att han var superfrisk, han har alltså bara varit olydig på sistone. Russfasoner där va!? ;) Gäller att rida TUFFT på honom nu!

Brukar gå bäst när man är sådär skitförbannad ;)



(23 november)

I måndags red jag MH, glömde säga det. Jag hade heeela ridhuset för mig själv! Men han var seg och tjaffsig, så det var inte kul :(
Idag ska jag rida honom med, och imorgon. Sen på lördag är det ridlektion och på söndag globen horseshow! :D

Förra året

Idag ser jag inte fram emot en stalldag som jag nästan kommer somna på... åh -.-


(23 november)

Jag och ammma såg ju på Breaking Dawn idag. Den var faktiskt bra! Men ibland blev den lite töntig. Som när hon blev vampyr så hade hon helt plötsligt jätte mycket mascara och en massa guldig ögonskugga. Men den var bra och spännande :)

Jag gillade denna film bäst eller trean.

Sen tittade jag på greys Anatomy


De senaste veckorna har jag varit otroligt trött när jag kommer hem. När jag är i skolan och så, då är jag pigg. Men så fort jag sluter ögonen och vilar så känner jag hur trött jag egentligen är. Jag har även minnesproblem nu... Mamma försöker få mig att åka och ta ett blodprov, men jag vägrar.
Jag har stressprobem. Jag tänker väldigt mycket, vad jag måste göra och när det ska göras, jag planerar och tänker och stressar. Hamstrarna är en del av mitt stress också, att jag ska hinna ta ut alla.
Jag ska ta det mer lugnt och börja meditera för att må bättre. Kanske låter töntigt, men jag mår verkligen inte bra just nu när jag kommer hem. Ibland känns det som om jag ska ramla ihop och somna när jag går till toan bara. Jag sover mycket varje natt, går och lägegr mig tio. Vet inte vad som är fel på mig nu...
Jag är för spruträdd för att våga ta ett blodprov. jag har även rullande ådror som min mormor. det gör att det kan ta en halvtimme för läkare att lyckas pricka en ådra, de sticker och sticker överallt tills de lyckas träffa. En gång stack de mig i båda armarna, i mina händfer och mina fötter innan de lyckades träffa rätt och ta blodprov. Jag komemr inte klara av det, jag kommer definitivt svimma då...


(23 november)

Idag avr det lite tråkigare i stallet. Allt flöt på lite långsammare och fick lite tråkiga uppgifter :/
På slutet av dagen så skulle vi borsta av alla småponnyer när de kommit in från hagen. Och jag kan säga att alla var SUPERLERIGA. Vi sköljde av benen på några stycken, lilla Spoten blev lite rädd för vattnet. Stackaren :*

Kan säga att den där hästen Tuva den lyckas ju rulla sig på alla möjliga ställen på kroppen vareeeeeenda dag! Jobbig häst...
Sen tvättade jag Spots vägg även fast han var inne och hade hö. Han är faktiskt riktigt snäll då, han brukar gilla när jag gör hans vägg när han är inne. Denna gång gjorde jag även den långa och stoooora vita väggen till honom ren. Eller halvren då..

Väggen till vänster

Idag så ska jag titta på bio med mamma, blir breaking dawn då.


(22 november)

Orkade inte blogga igår sen, eller jo gjorde något tidsinställt inlägg.
Dvärghamstrarna avlivades igår och jag var så ledsen att jag inte klarade av att blogga. Kunde bara sitta i hamster-rummet med Eternity i min famn och gråta. Tur att jag har andra hamstrar, annars vet jag inte hur jag hade klarat av det :(

R.I.P Tjorven och Stina, någon dag ska jag klara av att ha deras begravning också


Som jag skrivit förut så hade ju jag tänkt köpa två till dvärghamstrar när de fortfarande levde, för jag har verkligen fäst mig vid dvärghamstrar. Vet inte hur jag ska klara mig utan dvärgar så länge. I februari kommer två stycken från olika kullar hem till mig, en mandarin färgar och en sapphire. Men jag vill ju ha Tjorven och Stina :(


(22 november)

Usch, har haft ont i halsen idag. Hoppas jag inte blir sjuk :/
Har bestämt mig för att inte gå på gymnasiemässan, var ju dör förra året och den ger inte så mycket. Jag har ju ändå bestämt mig för vad jag ska gå. Tyresö gymnasium, natur natur :) Många säger att jag är dum som väljer natur natur, det är baara kemi, fysik och matte och sån skit. Men det är ju vad jag älskar! :D Minus matte då...


Om jag och mamma orkar så ska vi två titta på Breaking dawn imorn.

Har legat i soffan framför tvn hela kvällen och typ nästan sovit. Har varit så trött och slut efter stallet :(


(22 november)

Haha idag sa jessica att veterinären skulle komma och se om Nutina var halt, och då skulle jag vara tvungen att sitta på en liten stund.Haha ååh, Nutina som är värsta mini b-ponnyn! Men tur i oturen så var hon halt innan jag satt på så det behövdes ingen ryttare på för att se vart hon var halt. Men på Chiko behövdes det de, så jag fick trava runt lite på honom. Han var tråkigt nog också halt :(

Dagarna går rätt fort i stallet. Idag kom även ynglet Sofia till stallet och bevisade att hon inte är ett riktigt grod yngel :(

Nu är jag suuuupertrött, så ska titta på television ;)


(22 november)

Igår bakade jag lussebullar, mums!  Det är absolut min favoritbakelse. Sen doftade hela huset lussebullar, så fick somna till lussebullarnas doft.

Våra lussebullar förra året.

Nu ska jag till stallet och arbeta lite med idis :P


(21 november)

var väl rätt kul och så att praoa i stallet idag.
Vid två tiden när ponnyerna skulle springa in från hagen, då kom inte Tella och Rasmus in. Sen blev Rasmus inledd i grimma och ännu senare kom Tella in och haltade så fruktansvärt på ett bakben, hon kunde knappt stödja på benet. Hon ställdes in i vattenspiltan och jag matade henne hö och kliade henne. Hon stod och skakade och hade jätte ont, jag fick tårar i ögonen. Det var så hemskt att se henne så rädd och ha ont :(
Hon fick ju självklart åka till Stav då direkt sen. Jag fick leda upp henne i transporten och det var ju svårt för henne, men hon lyckades. Kämpavilja hos hästen! <3

3 år sedan när jag och sanne vann på Tella.

Men det allra gulligaste med detta var ju att Rasmus hade stått kvar och vaktat henne. När alla andra hästarna sprang in från hagen till maten så hade han stått kvar vid hennes sida och vaktat henne och vägrat gå in. Det är äkta kärlek det! <3 Russ är envisa, men inte alltid på ett dåligt sätt.

Kan ju sen säga att tella hade fått en hovbens fraktur. Så hon kommer få boxvila och sen få vara ute i hagen lite och sen sättas igång förhoppningsvis. Hon ska få gå med någon specialsko.


(21 november)

Min blåtira gör jätte ont nu :( Det gör ont om jag bara ska blunda med ett öga, gör skitont om jag snuddar vid det och om jag tuggar stort.
Jag tänkte lite mer på min avramling när jag skulle sova, och vilken mes jag var som ramlade av :P Sån stor tvänit var det inte direkt, det var jag som var före. Jag klarade av att sitta kvar när Lady kom i full rulle och gjorde riktiga tvärnitar, Chikos sken och bock grej, Nonnis alla stegringar och skeningar, Hamiltons bockningar men när Rasmus stannar som jag är van med, nä då jävlar då flyger jag av!
Men han brukar alltid stanna ett par steg innan om han stannar, så jag tyckte det kändes som om han skulle hoppa av stort. Och de tänkte han nog, men sen blev han mesig och ångrade sig.

Nu ska jag till stallet för jag praoar där hela denna vecka med Ida :P


(20 november)

Sitter nu med en påse frysta ärtor mot blåtiran som växt sig större och större. Nu är jag röd över hela kinden och uppåt. Det har börjat värka nu mer på kvällen :(
nu ska jag sova


(20 november)

 Testade idag att träna agility på böjt spår med Eternity. Eller om man lockar med godis framför så kan hon ju hoppa hur mcyket som helst åt alla håll, men att hon hoppar på egen hand är lite coolt


(20 november)

Blev överlycklig när jag såg att jag skulle ha Rasmus på träningen. Men jag gillar inte honom i spiltan, han är rätt läskig där...
När vi började rida fram och så, då renodlade jag mycket och det var han bra på. Men när jag började forma honom så tvärstanna han som ahn gjorde igår. Så jag krävde inget från honom, och då var han bra. Han var pigg idag, Rasmus pigg :D

Vi började med att hoppa fram en och en på ett hinder i en åtta i galopp. Han var skitduktig på det, lärde sig fort att han skulle byta galopp. Han älskar ju omhoppningssvängar och blir pigg då. Ärligt talat så hoppar han bättre med snäva svängar än med lång anridning.
Sen skulle vi hoppa en oxer, den oxern hade jätte mycket luft på båda sidorna och det var lång anridning till det. Jag kände på mig att han skulle stanna, men han kom i bra bjudning och jag trodde han skulle hoppa av lite stort. Men han tvärnita! Han brukar alltid stanna ett par steg innan om han stannar, inte tvärnita. Jag flög i alla fall av och hann inte ta emot mig med händerna utan landade med huvudet först på en bom. Gjorde förjäkligt ont så började gråta även fast jag inte ville, men det går ju typ inte att hålla tillbaka det.

Min blåtira.
Therese sa att jag skulle sitta ner en stund efter, men jag mådde ju inte dåligt mer än att det värkte. Sen satt jag upp och ville hoppa igen. Då sänkte Therese för att han skulle få stärkt självförtroende.
Han försökte vägra på oxern igen men jag var skitförbannad på honom och rappade till honom flera gånger med spöet så han stannade och hoppade ändå. Efter så var han seg så jag rappa till honom och han bockade och sparkade bakut och då blev jag bara mer förbannad på honom och rappade till med spöet igen för att han skulle gå framåt och inte stå och bocka på samma ställe. Sen gick det skitbra att hoppa, han hade bjudning mot hindrerna och hoppade stort och fint.

Se på banan fick jag hoppa samma höjd som de andra. Då kom jag till den svåra gröna oxern och jag var lite rädd faktiskt och mes red och då vägrade han. Men sen red jag tuffare och då hoppade han. Resten av banan gick galant! Jag vågade inte riktigt följa med lika bra i hoppen, så fick lite ful hoppsits. Men jag kom över alla de andra hindrerna.

Efter så sa Therese grejer som typ att han hoppade ju med jätte bra bjudning mot alla hindrerna, det var ju bara oxern och den var ju svår. Bra ridet m.m.
Sen sa hon också att hon hade ju tänkt att jag skulle få tävla en match på honom. Jag bah: "Men jag vill ju det! Åh jag vill jätte gärna det!" Och nu ska jag äntligen få testa att tävla en match på honom, om två veckor mot färingsö. Hon sa att det var en enkel bana, bara en oxer och den skulle vi hoppa fram på. Jag skulle få hoppa pålägsta höjden och det kanske ska vara hästar i hörnen. Så nu är jag väldigt glad, tror det kommer gå bra då :)

Caroline fotade idag, så kommer bilder sen. Hon fick tydligen en bild på när jag ramlade av xD

Sen satt jag på övervåningen länge. Sen gick Sanne och jag till bostadshuset som hade invigning, väldigt fint där inne nu :) Vi fick cider och sånt. Vi gick en tipspromenad. Sen var vi funktionärer till Vendela som hoppade MH. Sen var det tipspromenad prisutdelning och Sanne och jag hade alla rätt så vi fick någon bio-grej som pris! :D




(20 november)

För er som kanske tycker att jag överdriver när jag säger att mina dvärgar ska avlivas, jo dem lider fruktansvärt se bara:



De naffsas mycket nu, så de har ju ont.


(20 november)

Katten väckte mig klockan sju för hon hade tydigen sovt i min garderob inatt och vill komma ut från mitt rum. Då ska hon ju självklart väcka mig genom att sätta sig på mitt huvud...
Har nu korsat Ipren, Alvedon och järntabletter med varandra för har så sjukt ont i huvudet. Undrar om min lever typ dör nu? :O

Jag såg nyss ett rådjur galoppera upp i skogen. Nu går den på min tomt och hoppar över staketet till grannen.


(19 november)

Har denna kväll tränat lite trix och agility med Eternity. Hon är skitduktig faktikst, smart och fattar vad hon ska göra. Ni tycker säkert att det är superkonstigt att köra agility med en hamster, men det tycker inte jag. Om man kan köra med kanin och hund, varför inte med hamster? Hon rev några gånger men sprang inte förbi alls många. Hon kan snurra runt skitbra och klättra upp på min axel, sitta vackert, komma när jag ropar i full rulle, hänga sig kvar i nöten i luften emd bara tänderna m.m.

Tom hoppar.

Det går att tävla i råttagility, så i framtiden komemr det nog gå att tävla i hamster agility. Tycker det går mycket bättre med att träna med honor än hanar.
Ella kan oxå, men hon är inte lika pigg.

Nu ska jag sova och tagga inför ponny cups träningen ;)


(19 oktober)

Kom till stallet till nio idag. Hjälpte till och så i stallet. Skulle rida Oliv idag, men sen bytte jag till Globus. Sen bytte jag tillbaks till Oliv endast för att kunna byta bort honom för att få Rasmus! laila var så snäll och tog med Oliv på sp och jag fick finaste Rasmus!
Måste säga att jag var så lycklig då, han är ju min favorit ponny att rida nu.

Tråkigt nog hade han gått en sp lektion precis innan så han var ju lite trött.
Han var väldigt stel i början, det märks att han inte blivit så genomriden och gått SP. Men sen fick jag igenom lite grann och måste säga att detta var första gången som han var fin i galoppen. Jag galopperade omkring med mycket rumpa och lite hand och han gick i en stadig och fin form, blev så stolt över honom. Russ kan vara så fina så!
Han är lite skänkeldöv så han var lite svår på skänkelvikningen. Men sen fick vi till det rätt bra och jag kände igen att vilken fin ponny jag sitter på.

Han blev väldigt trött av att få jobba. Så han bajsade FEM (!!!) gånger under hela lektionen! Sen tvärstannade han flera gånger och var sådär russig och vägrade gå framåt. Han gör så när han tycker att det blir jobbigt, lite tråkigt eftersom han verkligen kan gå skitfint. Några gånger blev han sur när jag smällde till med spöet så han stod och små bockade.

Det gick idag väldigt bra och väldigt dåligt. Blev väldigt glad av att få rida honom, men han var svårare att rida idag än vad han brukar. Han var lugnt svårare att rida än ex. Dingo, Globus m.m. i dressyr tycker jag, men det var kanske för att han var så stel.
Nu hoppas jag på att jag får honom imorgon och att isf så har han blivit mjukare. Ponny cups träning imorn.

Hade också utvecklingssamtal idag. Det som var bra var typ att jag kan rida alla hästar i form nu, jag har en bra grundsits och så. Det som jag skulle träna på att när det går bra för mig så kan jag vara stilla med handen och jag ska inte luta mig bakåt så mycket när jag rider. Jag gör så ju så för att jag vill rida mer med rumpan.

Här ser man det tydligt.
Måste säga att Erasmus tog sjukt mycket krafter att rida. Man måste rida, verkligen rida när man rider honom. Så mycket mer rumpan, blev tröttare av att rida honom än MH typ.

Sen hade jag voltige på Candino ochd et kändes skitbra. Jag har vuxit i min kropp lite mer och jag kände mig rätt duktig, hade mer balans och var säkrare på vad jag gjorde. Var skitkul med voltige!

Hoppade upp i galopp och låg på rygg i galopp. Det var kul :P


Sen ville Vendela testa voltige på MH ändå. Så vi körde ju på direkt efter! Det var första gången för MH och han blev rädd när vi sprang fram och försökte hoppa upp på honom. Med nöd och näppe klarade jag av att kravla, verkligen kravla mig upp på honom stillastående. Men det tog sin tid och mycket muskler! Han är så stooooor! Han gillade inte att vi höll på på honom. När jag gjorde fnan sparkade han bakut och gillade inte så mycket av det vi gjorde. Vi gjorde inte så många grejer, och inget i trav. För när vi travade så flög jag typ en meter upp i luften varenda gång! han har väldigt stor och skumpig trav, helt hemskt! Galoppen var skitstor och svår att hålla balansen i. Haha MH är ingen voltige häst :P Mend et var kul ändå :)


(19 oktober)

Haha igår kväll hade jag ingen bok att läsa, så jag försökte lösa ett KP-tidnings korsord. Det var svårt men kul, haha :P

Borde det inte snöa snart? Snart är det ju december. Fast det kan vänta med att snöa tills alla ponny cups träningar och matcher är slut.
Men jag saknar ju det dära att pka pulka :D

Haha :P

Idag är det 12:00 ridning och sen voltige. Imorn är det ponny cups träning! :D
Jag vill jätte gärna ha Rasmus, inte någon Lady. Jag vill ha Rasmus eller Minty, för båda är utmaningar :)


(18 november)

Idag red jag MH. Red först ut i skogen med Emelie på Nelson. Hade en massa reflexer, det vore egentligen rätt bra om jag hade en reflexjacka. Men jag tycker inte att dem är fina, så kör med reflexväst istället.

Det var mysigt att rida i en kolsvart skog :P
Sen red jag i ridhuset och då var han seg. Gjorde då mycket övergångar. i 10 minuter så koncentrerade jag mig rejält och verkligen försökte rida i dressyr, få honom att gå i rätt form, rätt tempo m.m. Fy faaaaan vad han är jobbig! Ni ska bara veta hur svår han är att rida... Jag fick till det på ett ungefär så som jag ville ha det men jag klarade inte av mer än 10 minuter. Man måste rida med så sjukt mycket rumpa och ben på honom, och jag klarar inte av det för länge. Jag är för liten och kan inte hålla igång honom. Så sen gjorde jag konster på honom, red utan tyglar i alla gångarter m.m.
Sen gick jag ut och galopperade bakom skogshagen i mörkret, mysigt :)


Hade bestämt att Vendela och jag skulle longera och ha voltige på MH imorn. Men sen sa Linnea till mig att Natta kunde ge sin voltige ridning gratis till mig imorgon. Såklart jag sa ja! Voltige är något av det roligaste som finns på häst :)

Så vi skjöt på voltigen med MH. Vet ärligt talat inte om jag vill det längre på honom. Han får tydligen damp när man longerar honom :/ Och han är så skumpig att inget kommer kunnas göras på honom mer än skritt.

Imorgon blir det alltså såhär:

10:55  Skjuts till stallet
12:00 Ridning, troligen skänkelvikning
14:20 Voltige


(18 november)

Alexandra om (18 november):

Vad tråkigt med dina dvärghamstrar men var dem inte bara allergiska mot bottenmaterialet??
Kul att det gick bra med eran fiml :)
Svar: Nej veterinären som jag var hos visste inte om att det fanns en farlig ögonsjukdom vid namn fatty eye. Så hon gissade på att det var en allergisk reaktion. Men deras ögon är väldigt nära på att ploppa ut, och de lider ju av det. Då är det bäst av av avliva :(
Innan jag bestämt mig för att avliva dem så ställde jag mig i kölistan på två dv från Ronja en tjej som jag hållt lite kontakt med. Men det är inte förens om ett par månader :)
Picture
Lånar en bild på mamman. Färgen heter mandarin agouti och är så snygg tycker jag! Jag vill ha en mandarin agouti pearl, så blir kul om det kommer :)

Gör ett hästinlägg nu


(18 november)

Eftersom mina dvärghamstrars ögonsjukdom blivit mycket sämre så ska jag avliva dem nästa vecka.

Idag visade vi svenska filmen för klassen och den gillades ;) Vi hade i alla fall lagt ner betydligt mer tid på den videon än många andra på sina teatrar. Skulle vilja länka till den, men tror inte jag får de.

Nu ska jag rida


(18 november)

Fredag igen, gu så skönt! Imorgon är det ridning för Claudia, undra vem jag får då. Maria hade ju tänkt sätta mig på pigga hästar för jag rider sämre på dem, men Claudia kanske är "snäll" och låter mig sitta på dem jag känner att jag rider bättre på. Dvs sega hästar ;)



Idag ska jag rida MH och han rider jag kanske inte så bra även fast han är seg. För han är så stooor!


(17 november)

Imorse kom Erica hem till mig och vi redigerade filmen.
Imorn ska jag rida vanligt på MH. Men mamma säger att jag kanske ska få rida voltige på hamilton på lördag :D Gud vad jag taggad, hoppas verkligen jag kommer upp på honom :) 165 cm kan väl inte vara så svårt att ta sig upp på? Fast jag är ju bara 161.



Jag kan utan tvekan omma upp bock på MH, eller vad tror ni? xD

Fy fan vad läskigt att göra spiken på MH i galopp!

Om någon vill fota då så får man gärna göra det, kan tänka mig att det kommer se väääldigt roligt ut när jag kör voltige på honom, mamma säger att han är den skumpigaste hästen hon vet :O Håller med...


(17 november)

Imorse kom Erica hem till mig och vi redigerade filmen.
Imorn ska jag rida vanligt på MH. Men mamma säger att jag kanske ska få rida voltige på hamilton på lördag :D Gud vad jag taggad, hoppas verkligen jag kommer upp på honom :) 165 cm kan väl inte vara så svårt att ta sig upp på? Fast jag är ju bara 161.



Jag kan utan tvekan omma upp bock på MH, eller vad tror ni? xD

Fy fan vad läskigt att göra spiken på MH i galopp!

Om någon vill fota då så får man gärna göra det, kan tänka mig att det kommer se väääldigt roligt ut när jag kör voltige på honom, mamma säger att han är den skumpigaste hästen hon vet :O Håller med...


(17 november)

Idag är det torsdag = Valfri middag
Man får göra sin egen middag, vad ska jag göra idag då?
Spagtti bangladesh, haha :P

Spagetti med ketchup alltså :P

Jag älskar att rimma, kolla min rim dikt här bara:

Lisan hon är fett cool
Turken han gillar joool
Jul med andra ord
Som innebär en massa mord
Lisan är också bäst
För hon gillar häst
Hästar hoppar snyggt
Och för det mesta tryggt
Men ibland får dem damp
Om dem får ett sne tramp
Daisy kan bli galen
Om hon får syn på fjärils-malen


Coooool dikt va?!


(17 november)

Igår så spelade Erica, jag Herman och Rickard in vår svenska film. Sen åt vi på pizzerian så det blev inte så mycket bloggande direkt ;)

Jag åt en margarita pizza för första gången

 Idag hade jag utvecklingssamtal. Och som jag skrev förut så gjorde ju jag muntligt prov på vissa delar på kemi-provet med min lärare sen för André och jag kunde inte sammarbeta. Och innan utvecklingssamtalet kom Lotta fram till mig och sa att jag fått MVG! Jag blev så glad, jag blev så himla glad! Det är det vitkigaste betyget för mig att få MVG på för det är vad jag tycker är kul och vill satsa på, kemi alltså.

Utvecklingssamtalet gick bra. Ligger rätt bra till på idrotten, ett starkt VG som är lite inne på MVG. Så kämpar jag så kan jag få MVG där med :)
Nog om betyg.

Idag hade jag musik uppspel, gick väl okej. Men var väldigt ljus på rösten så nu tycker väl att jag har mer pipig röst... Suck!



(16 november)

Har kommit på varför jag vaknar på natten, det är mina jävla dvärghamstrar som springer i hjulet då och då vaknar jag. Jag sprang inatt upp och gick med buren upp för trappan och in i hamster rummet la den där och sen sov jag länge och bra :)

Drömde att jag var på en gotlands kryssning och någon snodde mina vita tygskor :S

Idag när jag vaknade av radion så lyssnade jag lite på vad dem sa. De sa att idag är det den internationella mens dagen :s Haha och vad ska det betyda? ;)


(15 oktober)

Eternity min söta hamster :)




Hon spyr :o ;)

Yoooga


(15 oktober)

Kul dag i skolan idag. Vi spelade inte lite delar av vår svenska film idag :) Jag tog med mig digital kameran och det var rätt många som fotade grejer i skolan idag med den.

Andre

Erica och Agge på spanska lektionen.

Jag, var typ osminkad idag. Hade pytte lite mascara bara. Orkade inte fixa mig.

Vad gullig då

Så ful

Ericis och Henke

Det där var typ 1 % av alla bilder som blev tagna idag...


(15 november)

Jag ska rida MH efter skolan idag så blir inget bloddinlägg då


(15 november)

Kul att jag fått typ sömnproblem. Vaknar varenda jävla natt och har supersvårt att somna om... Då blir man trött på dagen och blir sur. Men kommer Erica och "bjuder" på godis då blir man glaa :D

En stund sen arg när godis chocken försvunnit


Är det bara jag eller är inte Misty en jätte söt häst? Har ärligt talat alltid tyckt att Misty är så himla söt :P Haha jag ler alltid nästan när man ser en bybörjare galoppera omkring på lilla Misty som vill sakta av i varje steg.
Denna bild är från hemsidan

Nu hissar jag Misty


(14 november)

Två roliga bilder jag tog igår:

Okej erkänner att jag var lite snål när dvärghamstrarna skulle få dela rum på övervåningen...

Tom har problem med kakan


(14 november)

Tänkte nog sova snart, har varit otroligt trött på sistone.

Åh gud jag tittade på The walking death som börjat igen och det är sååå läskigt! hela familjen satt bänkad framför tv:n och jag erkänner att jag tog ett hårt tag om mammas hand när det kom zombier...

Dööö zombie



(14 november)

Guuuuuud vad mitt matte prov gick dåligt idag. Aja det var ett svårt kapitel...
Haha mamma missade mitt utvecklingssamtal idag, så vi får boka ett nytt :)
Föresten så har jag bytt praoställe, ska praoa i stallet en vecka istället med Ida. Hoppas jag får rida någon gång :)

Haha jag och sofia för typ ett år sedan. Hehe vi brukade åka till stallet på torsdagar och bara vara i klubbrummet och slappa xD

Har bara roliga söndagar nu att se i fram emot. På söndag ponny cups träning, söndagen efter det GLOBEN HORSE SHOW!! Och sen ponny cups match som jag iof inte vet om jag ska tävla.


(14 november)

Vaknade inatt av att det kände lite blött runt ansiktet och det rann från näsan. Men var rätt trött så orkade inte titta mig i spegeln, jag slikade mig lite om munnen för att se om det smakade blod med det gjorde det inte. Så jag somnade om. På morgonen var min kudde blodug och mitt ansikte rött, hade tydligen blött en held el näsblod inatt...

Brukar aldrig blöda näsblod.

Har nu imorse pluggat 1 timme för vg-mvg delen matte delen på matte provet och igår 2 timmar. Och jag fattar inte ens hälften... Jobbigt och svårt kapitel. Eller jätte svårt är det väl inte, det är bara att man måste komma ihåg alla de olika sätten man räknar ut arean från klot, cylindrar, brödrostar, och volymen av en kon och volym ur en läskburk och sån skit.


(13 november)

Jag trodde alltid förut att jag skulle tröttna på hamstrar när jag blev äldre, alla andra sa det till mig med. Men det var ju tvärtom, mitt intresse har aldrig varit så stort för hamstrar som nu :) Jag är lite annorlunda av mig och gillar dessa små björnar.







Nu vill jag typ bara ha fleeeeer hamstrar! Det jag helst vill ha nu är två dvärghamstrar från Marie som ska födas om 2-3 månader. Ska försöka fråga lite snällt hur det blir med det sen ;)


(13 november)

sofia om (12 november):

Vem var det som filmade?? :D
Svar: pappsen :D

Fotade idag hoppkursen, är riktigt kul att fota faktiskt. Fast jag gillar nog mer att fota dressyr och försöka få med det rätta steget. Blev riktigt frusen så jag gick in och värmde mig lite en stund. När nästan alla hoppat klart i kurs två så mådde jag helt plötsligt superilla och kunde knappt stå upp.

Så jag gick till klubbrummet och la mig ensam i en soffa en stund. Sen cyklade jag hem och badade :)
Drack lite té sen med honung.


Wiie, nästa söndag är det ponny cups träning :) Och om 3 veckor är det två ponny cups matcher.


(12 november)

För flera månader sedan gjorde jag påhittade historier och skrev här, kan göra en skojig en med roliga bilder här nu igen :)

Alicia skulle en dag till skolan när hon träffade på en blondin fé, en brunett fé och en ginger fé. De tre fèerna gav Alicia en önskning från varje fé.
Alicia önskade av fe nummer ett att hon ville bli väldigt rik. Blondin féen sa abra kadabra och det hände inget för blondinen hade glömt sitt trollspö hemma.
Alicia önskade från fé nummer två att hon skulle få bli underskönt vacker så alla killar skulle vilja ha henne. Brunetten sa abra kadabra, och poff så blev Alicia en sengångare i ansiktet för brunetten hade haft spöet bak felvänt mot Alicia.
Alicia blev förtvivlad men hon önskade sig sedan av fé nummer tre att hon ville ha de allra vackraste kläderna som fanns på jorden. Ginger féen sa abra kadabra och Alicia fick en snygg svart hatt på huvudet för gingern trollspö var av.

Snipp snapp slut


(12 november)

Idag är det söndag och Alicia ska inte alls rida en hoppkurs :( Och nu trodde ni säkert att hon skulle sitta och dega i huset hela dagen? Men icke sa nicke!
Alician hon ska fota hoppkursen med Emelies kamera. Så snäll hon är va? ;)
Nej jag orkar inte skriva om mig själv i tredje person... Okej kan erkänna en hemlis, jag kan bli lite avundsjuk på den som får hoppa Rasmus... Så, nu var det sagt!

Vendela säger att jag ser ut som en groda på denna bild, fast det gör jag väl inte?

Så ser jag väl ändå inte ut?


(12 november)

Fanny om (12 november):

HAAHHAHAHAHA Alicia! jag trodde att spökena låste in dig!!! HAAHHAHA ofta du låste in dig själv?
Svar: Jo en gång kastade dem in mig i en box och låste :( Men sen rymde jag in där det var foder och stängde. Och då kom det ett psykspöke och öppnade luckan och försökte typ klättra in, men jag slog honom (a) Haha när jag blir rädd så blir våldsam som sanne...

Han öppnade luckan sådär och sprang in.

Hehe efter spökrundan så träffade vi på två spöken som var arga på oss för att vi slagit dem med spön :O
Spökrundan var rätt bra igår. Men det var en kille som bärde mig upp och ner och på något vis så är jag van med det, inte för att jag vill att folk ska bära mig upp och ner... det är för att jag är rätt kort :(

Asså ååh! Jag typ garvar ihjäl mig när jag tittar på videon när jag rider Samber xD Vad är det för en liten lurvis som jag sitter på? En sådan fulsöt liten :) (hoppas ingen färingsöryttare läser detta)
För er som vill skratta lite till :P


(12 november)

Idag var det alltså bortamatch mot Färingsö. Vi körde först lite fel innan vi hittade dit..
Vi fick rida utomhus på deras utebana, första ridskolan som har så typ.
Jag fick en häst vid namn Samber. En tjock liten c-ponny, en fux-skäck.

Rätt fulsöt.
Hästen var väldigt stark, svårsvängd och väldigt  seg. Med andra ryttaren så vägrade den en gång och slog i hindret en gång. Jag vill knappt sitta upp på den... Den var genomsvettig efter första rundan.
Mot hindrerna så hade den inte mycket bjudning. Det kändes som om den ville stanna på vartenda hinder, vartenda steg fick man driva igenom. Den fick fel galopp men det var ingen mening att rätta den eftersom han var så seg och stark, Therese sa att vi inte var där för att uppfostra deras hästar.
Jag listade sen ut att den fick upp bjudningen och tyckte det var roligare när jag gjorde snäva svängar.
Jag tyckte inte om att rida den hästen så mycket, på nåt sätt påminde den om att rida Rasmus, fast seeeegare och inte alls lika rolig. Men den hoppade rätt fint :)


Vi vann i alla fall den matchen, wiie :)

Sen skyndade vi oss tillbaka till ridskolan och gick spökrundan. orkar inte förklara skitmycket. Men spökena var rätt våldsamma i år.. kan ha vart för att vi hade spön med oss och slog dem :D haha i isoleringsstallet blev jag rädd och låste in mig i en box.. (a) Det var väl läskigt i år måste jag erkänna. Åh nu är jag vääädigt trött :( hejdå..


(12 november)

Ååiiih, världens träningsvärk från igår! Jag kände på mig att jag skulle få en hemsk träningsvärk idag efter jag ridit Dingo. Var typ öm efter att jag ridit honom.
Axlarna är det mest träninsgvärk i, armarna har en hel del med. Och ruuumpan!
Men det var det värt. Synd att ingen fotade igår, det gick ju rätt bra :) Åh är sugen på att rida Dingo nu! Hoppas jag får honom fler gånger denna termin.

Tänk att det där var 2 år sedan, första gången jag red honom. En hoppkurs för Claudia. Haha juste, jag ramlade ju typ av då... Vi red utan stigbyglar och Dingo och Chiko galopperade lite fort/småskenade har jag för mig där nere och så tappade jag balansen och flög av. Gjorde inte illa mig men skämdes så himla mycket, inget speciellt hade ju egentligen hänt.

Snart är det bortamatch mot färingsö. Pappa ska skjutsa och förhoppningsvis så åker sofia, sanne och fanny i min bil :) Hoppas det blir en rolig bilresa :D


(12 november)

Svar på tal
paulina   om (11 november):

jag tänker köpa den största IKEA-SMALA-lådan till min hamster, men vad ska man ha som lock? eller behövs det ens något lock? min hamster hoppade en gång från sitt hus upp till några höga pärmar, och jag är rädd att han ska typ hoppa där ifrån då och komma ut och skada sig.. Vad har du? :)<3 kommer det något lock med lådan?
Kram!

Svar: Vad kul :) Det finns ett lock till den samla lådan, med lock så kostar allt 199 kr. Ett bra pris tycker jag. Mina fullvuxna hamstrar klarar av att ta sig ut ur buren om det inte är något lock, men mina hamstrar är rätt stora. Jag tycker du ska köpa ett lock :) Om du köper ett lock så måste du klippa ut en fyrkant på locket och klistra dit hönsnät/annat nät så hamstern får luft.

Du ser som jag gjort på två lock. Rätt enkelt att göra :)



(11 november)

Mår verkligen otroligt dåligt nu. Jag gör alltid det på fredagar, särsilt när jag ridit 2 pass. Skulle kunna ramla ihop när som helst.
Tänker gå och lägga mig nu även om kl bara är 9. Imorn är det bortamatch mot färingsö och jag behöver mina krafter då.

Ska droppa lite ögondroppar i dvärgarna ögon, sen bums i sänge, haha :P


(11 november)

Idag red jag Dingo.
Vi skulle göra framdelsvänding och massa tempoväxlingar och halvvolter. Han är ju en väldigt fin häst, en otroligt fin häst tycker. Jag han är absolut den hästen jag gillar mest i dressyr och det har han varit sen i våras :)
I början så böjde han väl rätt snällt på nacken och jag var nog lite hård i handen då.. Sen gjorde vi lite skrittövningar och sen när vi travade igen och då var han så jääävla fin! Till slut kunde jag hålla händerna stilla tilslammans på manen och bara rida med rumpan och så travade han runt i en fin form. Men sen ibland så blir jag lite stressade och då travar han på lite för snabbt :/

Över ett halvår sedan
Sen var det lite galoppfattningar som vi skulle träna på, och de två sista gångerna så satt jag verkligen ner på rumpan och kände hur han tog i från bakbenen när han fattade galopp och även behöll formen.
Men jag var så stolt över honom, han kan verkligen gå fint. Jag tycker ärligt han är finare än Snow... ;)

Det Maria sa efter: var att formen är inget speciellt, för den hittar jag på de flesta hästar nu. Det enda är att jag måste bli lugnare när jag rider, jag är rätt energisk av mig. Hon tror att det är för att jagr ider MH och får mitt treyck i rumpan efter det, för han är ju så seg och tung... Hon sa att jag rider bra på de sega hästarna (Globus, rasmus) men hon tänker sätta mig på de piggare hästarna ett tag så jag lär mig att bli lugnare i min ridning.

Random bild bara

Sen gick jag och red MH. Fyfan vad han var annorlunda än Dingo! Dingo fick man bromsa, MH fick man verkligen använda rumpan på... Jag orkade seriöst inte av det. Var trött efter Dingo, så jag tog en massa skrittpauser på MH. Jag red inte så mycket dressyr, lite skänkelvikning och annat. Sen galopperade jag rätt mycket, slalom, snabbt m.m. Hade mest kul när jag red, inget seriöst alls.

På fredag så ska jag testa att ha voltige på honom ;) Bara jag hittar någon som kan longera.


(11 november)

Idag så gjorde jag lite muntligt no-prov med Lotta, det kändes bättre att få göra om lite grann eftersom jag och André inte kunde sammarbeta ett dugg.
Sen hade jag matteprov.
Idag lagade Erica och jag japnsk nudelsoppa och sushi. Allt var äckligt...

SEn skyndade jag mig till stalet för att rida. Kom dit tio i fyra och det var samling hel! :O
Gör ett nytt inlägg om ridningen


(11 november)år.

Inatt drömde jag att vi hade en hemma-match på ridskolan. Jag skulle ha Kabaré! Jag blev fett nervös och bah, men han är ju ingen ponny. Han är ju stallet näst största häst :0
Borta ryttaren red fram först och han var skittaggad, jätte pigg och hoppade skitsnyggt. Men det stod en barnvagn ivägen som han nästan hoppade över. Och så gick brandarlarmet och alla gick ut och i lerhagen så stod mamma och några barn och skottade bort all lera så det blev ett slätt och fint berg. Och några byggarbetare. Sen gick vi tillbaka och sen vaknade jag. Cp dröm..


Igår mejlade min mamma Lotta om det dåliga parprovet igår, att jag inte alls kunde sammarbeta med honom. Hon sa att jag kunde få göra muntligtprov, men jag vet inte... Är inte alls duktig på det. Så komemr nog säga nej... VG-MVG delen vet jag inte ens om jag klarar av. Den var rätt svår.


(10 november)

Nu har Therese sagt att jag hinner rida min lektion på lördag. Men jag rider imorn istället tror jag, vill inte stressa. och i så fall måste jag rida vanlig lektion med vita ridbyxor! Nejnej, det vill man inte.

Haha vad töntigt ;P

Nu ska jag plugga matte inför imorn, matte prov.
Imorn får jag skynda mig till stallet för att rida lektion och MH.


(10 november)

Kunde inte gått sämre på no-provet typ. Jag hamnade med ndré och det går inte att diskutera med honom.. Han kan inte sammarbeta. Vi bara bråkade så vi hann knappt med allt så vi skyndade igenom allt. Kommer få G, jag är helt säker på det. Vissa frågor svarade vi knappt på för att vi inte hade tid att göra utförliga svar. Blir så jäkla sur... Jag hade ibland lust att skrika och kasta papprerna runt mig och gå ut genom dörren och skita i det...

Efter skolan gick Erica och jag till hemkunskapen och hämtade med oss lite saker. Hem, och så lagade vi sushiris tills imorn. Vi ska ju testa på att göra suhi imorn, bäst var att göra riset dagen innan. Lite pluss i kanten där ;) Hoppas riset blir bra.

Vi ska göra dem med sjögräs runt om.
Sen en japansk soppa.

Nu ska jag byta bottenströ till dvärghamstrarna, hoppas det hjälper. och så ska jag testa ögondropparna på dem också.


(10 november)

Pluggade igår no inför provet idag. Testade sen att plugga matte men min hjärna strejkade så... NO är så himla kul och intressant, vi har kemi nu om atomer. Rätt enkelt med detta oxå, alkalimetaller, valenselektroner, halogener, jon förening, isotyper m.m.
Vi ska ha parprov på NO:n. Jag är inte ett stort fan av det, jag vill typ visa mina egna kunskaper. och ibland hamnar man med någon som inte vet ett dyft och snålåker på ens eget kunnande.
Nu har jag tryckt i mig en rejäl frukost för att klara av provet. Åh vill verkligen ha MVG på detta eftersom det här är vad jag vill jobba med.

Imorn ska jag rida MH och så ska jag rida 16:10 isället för Caroline. Kan ju inte rida på lördag eftersom jag ska till färingsö. Får skynda mig till stallet då :)


(9 november)

Idag ska kvällen spenderas uppe i hamster-rummet med en massa plugg. No och matte. Blääääääööööö...

På lördag är det ponny cups match och på söndag så ska det var någon hoppkurs på ridskolan som jag inte är med på. Om någon ska vara med på den och har en kamera så kan jag fota :)



(9 november)

Så hiiiimla trött... åhfan. Glömde göra glosorna tills idag.. Hoppas Jenny vår lärare är sjuk idag med.

Har typ världens träningvärk från igår. Det är nog lite blandat från fyspasset på drotten och hoppningen på ridningen.

Den där rihanna videon som alla klickar in på är ett virus. Fast jag typ fattade det så jag gick aldrig in där.. Tur det!

Haha har ätit risgrynsgröt till frukost. Brukar äta det på julafton bara. Det smakade tomte jul :)


Igår fick jag veta vad jag fick på spanska provet. På själva provet fick jag VG + och på skriftliga delen MVG. Men jag hade typ misstolkat en del på provet så kunde fått fler rätt för en massa ord fanns i en text. Hon sa att jag skulel satsa på nästa prov istället, då kan jag kanske få MVG på båda delarna.



(8 november)

Idag hade jag hoppning på Minty.
Hon var riktigt rolig och kul. Får man väl fram henne så får hon ju mcyket bjudning till hindrerna och tar stora och fina hopp.
Vi hoppade kombinationer och räknade galoppsprången emellan. En gång blev hon lite väl pigg, men sen höll jag ihop henne bättre.
Måste säga att Minty är stenhård i munnen! Gud... Men efter vi hoppat klart och travade av dem så lossnade hon lite grann och hon gick väl lite bättre, men kände att jag inte alls fick igenom henne så mycket som jag skulle vilja. Skulel vilja rida henne i dressyren någon gång för att bara se om hon är bättre då.

Mikaela sa att jag fick fart på henne och fick att suga åt sig hindret. Att hon tog fina hopp och var jättefin. Ska bara träna på att inte gasa på allt för mycket ;) Och hålla ihop hennes långa galopp.

Minty är väldigt rolig. Men inte min favorit häst :)
Ska bada snart. Föresten, idag hämtade vi hem Tom. Det gick inte att para hamstrarna...


(8 november)

Idag var jag med dvärgarna hos veterinären. De behövde inte alls avlivas, de hade inte fatty eye. De var bara allergiska mot något, så ska byta ut deras bottenmaterial och ge dem ögondroppar med antibiotika.

Har även gjort pizza nu. Varje tisdag lagar jag mat åt familjen. Blev capricciosa pizza :)

Idag ska jag hoppa. Linnea ringde och sa att jag skulle ha Minty. Blev rätt glad då, jag vill gärna hoppa henne igen. Ser henne som en stor men rolig utmaning just nu, hon har ju börjat stanna på hinder.


(7 november)

Imorgon 14:00 ska jag till veterinären med Stina och Tjorven. Stina har nog ingen chans, hennes fatty eye är väldigt dålig.


Finns två varianter av fattye eye, en röd och en vit. Den röda är den farliga, den har Stina. Vet inte riktigt vad Tjorven har ännu, men eftersom detta är ärftligt så har hon nog den röda som sin syster. Men om hon har den vita och Stina måste tas bort måste jag fort hitta en ny dvärghamster som kan flytta in med Tjorven. Annars kommer hon bli jätte deprimerad av att bo ensam.

Imorn efter veterinären så ska jag laga mat, sen ska jag till stallet och hoppa i 17:20 gruppen. Sen hem och plugga... Har två prov denna vecka. Direkt efter lovet, elakt.


(7 november)

Så himla, himla tråkigt. Jag måste troligen avliva båda mina dvärghamstrar hos veterinären denna vecka. Deras ögon sjukdom fatty eye har börjat växa väldigt fort, det är därför de har så himla utåtstående ögon.


Drar man ner skinnet så blir det som en röd uppsvälld bubbla. De syns om de kollar åt sidan, annars har de bara fått som två vaglar under varje öga.


Tänker ringa veterinären snart. Men i nästan alla fall när dv för fatty eye måste man avliva.


(6 oktober)

Kom till stallet till sju ida och gav kraft till hästarna och så gjorde Sanne, jag och Fanny mackor till ponny cups matchen. hade köpt emd mig en hel del saker, men vad hade jag glömt om inte smöret? Men madde var snäll och tog med sig smör till oss.

Kom på att jag glömde smörpaketet i personalrummet...

Picco var supersmutsig och hade värsta kissfläckarna, kändes lite pinsamt att rida på honom. Han var otroligt stark idag! Kan berott på att han inte gick igår och typ inte i fredags heller. Det kändes inte bra att rida honom alls idag, jag kände mig riktigt passiv och red inte alls så som jag hade tänkt mig innan. Tror jag hamnat lite en hoppsvacka... Det är som om jag sitter bredvid och tittar på när jag rider, som en docka sitter på. Går inte att förklara. Men jag blev hård i handen och han blev stark. Fick ett pet, men det beror på att Picco tycker det är för lågt, han tar inte i ordentligt. Han hoppar så mycket bättre på högre höjder!


Minty var inte alls snäll idag. Men som tur var så vägrade hon endast en gång med Jessica, trodde hon skulle vägra ut sig på första hindret så som hon höll på på framhoppningen.
Andra laget gick det först bra för, elelr förutom daisy som brallade av och kastade av sin ryttare innan mållinjen. Så de fick slänga upp en heja klack som lånade Lailas ridbyxor xD Skrållan vägrade, verkligen vägrade med bortaryttaren. Hon typ började hoppa med halsen och vägrade så alla bommar i oxern revs!
Picco var sista hästen och när han kalrade det hindret han rev med mig så blev alla fett ledsna. Sen näst sista hindret rev han! Mohahahaha :D Så det blev i alla fall oavgjort.

Sorunda var rätt trevliga vid fikat tyckte jag. Som vanligt är det lite tyst i början men sen blev de härliga att prata med. Ibland kan ju vissa ridskolor vara rätt otrevliag för att de tycker att vi är deras konkurrenter. Men jag tyckte dem var trevliga och red jätte fint! De vann ponny cupen förra året faktiskt.

Sen var det lite dåligt för alla typ stack efter fikat så jag torkade av bordet och diskade ALLT själv ensam med Sofia som torkade av allt. Skitdålig stil av vissa säger jag bara, så Sofia och jag sa det till Therese.

På tisdag ska jag hoppa, jag var ju inte med på min hoppning utan bytte med en tjej. Och på lördag är det bortamatch mot färingsö.


(6 november)

den rosa kaninen om (4 oktober):

är det där verkligen erat spexfoto? sitter du verkligen längst till vänster? längst ner också? å är du verkligen mobbad? är det här verkligen min blogg: oldriders.blogg.se?
Svar: Haha, OMG! Den rosa kaninen, det var gamla goda tider det ;)
Det är jag nere till vänster och självklart är jag mobbad, haha nä det tror jag inte ;)


(6 november)

Tänk att det är november, det är typ lika varmt som för en månad sedan ute. Okej för mig nu när det är ponny cups match.
Match mot sorunda.
Gick upp sex för att vara där sju och göra macor med Sanne. Lycka mig till, hejdå!

Ps. Svarta eller vita handskar? Tar med vita och så får jag se hur det blir där...


(5 oktober)

Var och handlade mackor och pålägg tills imorn med Erica sen städade jag för vi fick gäster.
Yeeah, första ponny cups matchen imorn!

Jag och Pandora, på Gladö?
Min första ponny cupsmatch var en borta match. Jag fick hästen sanne fick året innan, den hette Tekla och var rätt kraftig. Tyckte supermycket om henne!
Haha det roliga var att jag fick guldmedaljen (fick tiden som var närmast ideal tiden) och jag skulle hålla ett sånt där tal och säga att ridskolan har fina hästar och att vi tackar för att vi fick komma dit och lycka till i framtiden. Men visste inte det. Jag bah" ÄÄÄÄH, jag gillade Tekla. Hon var en jätte rolig häst." tittade ner och satte mig. Hahahahahha, hade typ munnen full av kladdkaka också xD 


Men imorn ska jag ha en fin ponny. Gamlingen Picco som inte alls känns så gammal som han är, han är väl 18 år. En av de piggaste på ridskolan, och en av de äldsta.


(5 oktober)

Igår så hyrde Erica och jag en film och lagade mat hemma hos henne, hon hade FF. Haha.
Vi åt schnitsel och pommes frites.

Vi pratade en massa.
Sen tittade på vår hyrde film " Bad teacher", den var väl okej och kul :)


Erica har en kompis i USA som heter Conner, han är lika gammal som oss. Vi skypade med honom och hans kompisar och tränade på vår engelska. Haha vi gjorde det i flera timmar... Hade inte tänkt sova hos Erica, men orkade inte gå hem. Så jag sov hos Erica.
Vi skypade med Conner länge. Klockan fyra på morgonen så la jag mig under täcker och somnade.
Satte klockan på nio för Crispy, hamstern som jag var hamstervakt åt skulle bli hämtad. Haha Erica och jag var typ döda när vi vaknade då, vi orkade inte äta frukost. Vi låg i sängen en timme innan jag gick upp och cyklade hem, tryckte i  mig kaffe och koffein.

Och en banan.
Sen hämtade dem hamstern. Och sofia smsade att stallet stängde ett idag! Mamma sa tre till mig. Så fick skynda mig ner och fixa allt åt MH och alla ridlärare var så elaka och skoj stressade mig :( Haha.
Mamma och Vendela sa att han skulle ha skit mycket träninsgvärk idag från igår. Jag red i en halvtimme och han var skitpigg! Vi galopperade skitfort fram över ängen och det var så härligt. Okej han kan inte mäta sig med ett ponny sken i full rulle över en äng! Men det var mysigt :)


Snart ska jag gå och köpa mackor och pålägg tills imorn med Erica på vivo. Sen iväll så ska våra grannar komma på middag och vi ska äta världens godaste mat! Lamm med vitlök och romarin på tillsammans med gräddig potatis gratäng!


(4 oktober)

Det var 8 grader när jag åkte till stallet idag, jag tänkte att det inte var så kallt. Men usch! Gick omkring och frös i stallet...
Fick i alla fall reda på att jags ak tävla nästa lördag mot färingsö. Dock så är det samling under tiden som min ridlektion är, så måste byta lektion med någon. Vendela säger att färingsö har skitlitet ridhus, värsta kastasigöverhindrerna" ryttareoch hästar som automatiskt gör värsta omhoppningssvängarna. Hoppas hon överdrev mest, eller bara hästarna hoppar så är det okej.


Jag smörjde Spts grejer som var smutsiga. Sen hjälpte jag Chiko idag. Skulel egentligen göra det i helgen och Fanny idag, men eftersom hon skulle rida båda extra lektionerna så fick jag ta idag och Fanny i helgen.
Han var jätte snäll att skritta runt på idag i alla fall. Jag var inte rädd från förra gången, det var bra :) Kanske för att jag blivit van med galna hästar kanske, hehe ;)

Hade ju tänkt åka och titta på bio idag, men jag gillar inte att titta på bio. Jag tycker det är skitonödigt, varför inte bara hyra en film? Har typ inga pengar heller, så jag skippar det.


(4 oktober)

Här är vårt spexfoto:

Jag är nere till vänster, den mobbade ;P


(4 oktober)

Tänkte åka till stallet snart. Hade planerat det i flera dagar. Men så sa även mamma att jag kanske skulle få rida Chiko också. Det är väl kuligt om jag får dig, undra om han travas nu?

Haha älskar min händer på den bilden ;) Tror det blev något krångel.
Ikväll ska jag även titta på bio med Erica och Anthony, haha han påstår att han har med sig en kille som alla tjejer faller för ;P

Jag har börjat att banta min hamster, massa motion och lite mat. Men det har inte lyckades, hon har gått upp 5 gram...
Men det är min soffpotatis så det är lugnt. Hon älskar att ligga och nästan sova under min haka framför tv:n och bli kliad på ryggen. Brukar vara jag som tröttnar före henne...

Sådär
Bonusbild

Puss på nosen!


(2 november)

Idag ska jag shoppa med Erica och kanske Ida i farsta. Ska vara vid gullmarsplan kvart över tio.
Vill ha en massa nya tröjor, och ett linne. Måste ju köpa kavaj byxor till min praoplats också.

Fula, åh måste jag ha på mig sånna? :/


(2 oktober)

Tänkte berätta om min älskade katt Spagetti, och det hemska sättet hon dog på.

Mamma tog en kull på vår katt Sallad när jag var liten. När jag var 6 år föddes det en liten kattunge som blev min. Jag döpte henne till Spagetti då.

Hon växte upp och blev en otroligt kelig kisse. Hon var lite skrajsen för höga ljud och rädd för hundar. Men det gick inte att hitta en kelsjukare katt. Hon älskade när man rörde vid henne och ville ha så mycket uppmärksamhet. Hon ville att ligga och sova i någons säng.

Hon fick välja mellan att vara inne eller ute eftersom vi har ett kattlucka.

I början av 2011 så dog hon, 6 år gammal. En hemsk död.

Vi fann en dag otroligt mycket blod nedanför våran utetrappa. Det var massor av spår efter en katt och större spår efter något annat. Vi fann Spagettis hår och även rävhår. Vi såg lite släptmärken.

En dag senare så såg vår granne en otroligt stor räv på hennes tomt! Den absolut största hon någonsin sett.

Förra vinter hade en räv attackerat en av katterna i området, men den klarade sig.

Men det är så hemskt att hon fick en sådan hemsk död. Bli uppäten av en räv! Räven måste ha lurpassat på henne. Så rädd hon måste varit, jag fick inte ens säga farväl.

Även när jag såg blodspåren som visade tydligt på att det var hon så ville jag inte tro att hon var död. Jag ville tro och hoppas på att hon en dag skulle kliva in genom kattluckan. men det gjorde hon inte... Än idag så hoppas jag på att hon ska komma in genom dörren och spinna sådär högt som bara hon kan.

Jag drömmer ofta drömmar om henne, att hon kommer tillbaka. men jag vet att hon inte gör det...

När jag ser dessa bilder så kommer jag ihåg exakt hur det kändes att ta på henne. Åh Spagetti, jag saknar dig så <3 


(2 november)

Picco, min relation till Picco:

När jag var liten var Vendela skötare på Picco. Hon bad mig en dag borsta av honom för ahn var lerig. Jag gick in och blev förälskad. Det var min typ av häst. Gick och blev skötare på direkten!
Jag tyckte han var en underbart rolig sköthäst, sån underhållare. Jag lärde honom att ta min borste från handen och droppa den i krubban. Han kunde kommendon "ta borsten" och "loss".
En dag fick jag rida honom på en söndag. Men det var när han inte hade stång bett och bara drog. Han drog iväg i galopp med mig och jag började gråta...

Ville inte rida honom igen efter det. Men jag fortsatte sköta honom och han var helt underbar. Sen när stallet fick kvarka så började några mellanponnyer gå emd på vår småponny lektion. Fick rida Picco på en uteritt och det var jätte kul.

Var skötare på honom i ett par år. SEn slutade jag när jag inte orkade med att vara skötare på både Spot och Picco. Jag älskade fortfarande Picco, men jag gillade Spot mer.
Kapitel avslutat. Eller? Hade inte alls stor kontakt med Picco på väldigt länge.
I början av 2011 fick jag reda på att jag troligen skulle få tävla Chiko på hemma lokaltävlingen. Blev rätt glad, Chiko var väl kul att rida. Men sen blev det inte så, jag skulle få rida hiko eller Picco och samma sak med Sanne. Jag fick hoppa Picco och OMG vad det gick dåligt. han var så inihelvetes stark och svår.

Sanne fick också rida Picco. Men Marie eller Claudia kunde inte avgöra vem av oss som skulel få Picco. Så då kom vi till vår första lokaltävlings träning. Först fick jag rida Chiko och Sanne Picco. Jag måste erkänna att jag blev ovan med höjden på hinderna. Chiko blev helt annorlunda, skitpigg och jag vgade inte riktigt hålla in honom då jag fortfarande var lite rädd för honom efter att han skenat och bockat med mig i ridhuset en gång när det var förberedande och jag tog tag i honom. Jag passade verkligen inte med chiko, det kände jag. Sen fick jag rida Picco och det gick väldigt mycket bättre. Så då fick jag honom.

Fick träna på omhoppningssvängar och han var jätte duktig på det.

Omhoppningen var på samma höjd som d-ponnyerna. Och picco klarade den bättre än d-ponnyerna, haha. Nä men d-ponnyerna var inte vana med den höjden och rev rätt mycket.

Den andra träningen var för maria och den kommer jag inte ihåg hur det gick för mig. Var ju den träningen soms anne typ svimmade på :O
Jo vi hade en jätte svår omhoppningssväng som tog flera gånger för mig att lyckas på.


Lokaltävlingen

Åh, jag var så nervös. På framridningen utan hinder gick det bra. Men när jag skulle hoppa fram så blev han helt crazy! Så pigg och jätte stark, galopperade varv på varv och red nästan på några hästar.


Clear rounden gick dåligt. Jag var passig och hade lite långa tyglar när jag red, trodde han skulle klara av banan om jag bara svängde. Han rev två oxrar. Trodde alrig jag skulle klara av när det blev högre då.

På andra framridningen var han lika pigg. Men sen sista hindret så testade jag att ha riktigt korta tyglar och på med skänklarna och fånga upp i handen så han gick högt med huvudet. Fick ett skit bra språng då.

Inne på banan körde jag samma teknik och jag kom runt helt felfritt! Det var flygande omhoppning och det var kul. Då så var jag på honom lite mycket mot näst sista hindret så det blev lite lång väg. Kom nollnolla. Galopperade 3 varv i galopp sen innan jag fick stopp på honom.




Fick en andra placering!

Ärevarvet var lite tråkigt då vinnaren galopperade så långsamt.


Fick sen rida honom till betet och usch. Han gav mig sår i händerna... Så stark.

Nu på söndag ska jag få tävla honom på en ponny cups match. Har inte ridit honom på ett halvår, men känns ändå bra med honom :) Nu blir det kanske lite så att Picco paras ihop med mig, det är mycket okej för mig. Om jag inte får tävla rasmus vill jag tävla Picco på alla mina ponny cups matcher.


(2 november)

Imorgon får man veta vilka som ska tävla mot färingsöarna nästa lördag. Jag vill det, hehe :) Bortmatcher är mycket roligare än hemma matcher.

Idag har jag städat hamsterburarna och mitt rum, tog 4 timmar!
Nu tittar jag på hotshot 2 med Vendela.


(2 november)

Skrev nyss en text om Barbie och hennes död. Gud vad hemskt det kändes att skriva om allt igen. Det var som att återuppleva allt. Började gråta... Saknar henne så mycket. Ångrar idag att jag valde avlivning. Vill ha tillbaka min Barbie, min underbara stora och mysiga Barbie.

Hon och hennes hål i örat. Hon som kallades för Bimbo här hemma med sin lilla annorlunda personlighet... Rymde från buren och parade sig på en bibel.


(2 november)

För er som inte visste så vann ju Sanne en klubb hopptävling på fina Rasmus i söndags. Det visar ju att han kan! Han är bästa hopp hästen :)
Nej men ärligt, jag vill så gäääärna tävla honom på en ponny cups tävling! Jag tänker fråga Therese om jag inte kan få det. jag tror att om det står hästar i hörnen och man får hoppa fram på banan och hoppa 60 cm på banan, då jävlar så kan han! Han är så mycket bättre än innan sommaren :)

haha kommer ihåg när jag fick rida honom på ett riktigt pass för första gången. Det var en jullovskurs på två dagar, vi lottade hästar och jag blev så besviken när jag fick Erasmus! Jag visste ju att han bara vägrade hela tiden. Men jag fastnade så för honom, så underbar att hoppa.

Haha första hoppningen, värsta helikoptersprånget! Svårt att hänga med.

Duktig kille!




Glad?

Björnen




Grodan, haha. han ser så stor ut där, och jag ser liten ut :P

Haha, min slängasigframåtöverhindrerna preiod :P




Snart var det 1 år sedan jag red honom första gången (okej skrittade en gång på honom i augusti förra året)
Han och jag har utvecklats så sjukt mycket. Han är jätte duktig nu.
Han är den hästen jag gillar att rida mest just nu. Det som är så jäkla dåligt är att jag självklart är för stor för att sitta och rida runt på ett 134 cm:ers russ. Jag växer alltid ifrån de hästar jag älskar att rida mest i hela världen.

Jag är 161 men det var ett tag som jag trodde att jag var 164 cm och det har mamma sagt till Anna-Karin, så hon tror ju att jag är supermega lång. Men vill så gärna rida en ponny cups hemma match på honom :)

haha vet inte ritkigt varför jag skrev värsta bibeln om Rasmus, men har hoppat honom rätt många gånger och jag gillar verkligen det. Älskar att rida honom, men är jätte rädd för honom i spiltan. haha :P




Kan blogga om en annan häst som jag gillar lite extra. Spot har jag bloggat så många gånger om, så ni är väl antagligen lite trötta på det :P Picco vill jag gärna skriva om.


(1 november)

Verkligen en tråkig dag imorn, nästa dag blir inte roligare. Ska städa hamsterburar då och mitt rum med. Ska försöka åka till stallet också :)

Över 1 år gammal bild på mig och Nonni. Det är så hemskt för hon har också blivit utdömd! Så hon kommer avlivas. Stackars Beatrice!

På sista tiden har jag haft svårt att sitta stilla med benen när jag sitter. tror det beror på mitt socker beroende. det är så svårt att bli av med sockerberoende... Har blivit av med det förut, då har det gått åt många socker fria tuggumin som hjälp.


(1 november)

Har ätit scones idag och te. Det är verkligen mys mat, sån här höstmat som man myser med inomhus :) Scones med smöt och apelsin marmelad! Socker och honung i tet. Gud vad jag är sockerberoende... Hörde igår på radion att socker är lika stort beroende som kokain, det är lika svårt att bli av med ett socker beroende som ett kokain beroende :O



Jag har ett jätte stor beroende av socker. Måste göra något åt det någon gång..

En skön låt som jag lyssnar på ibland är den här Hangover - Taio Cruz



Lyssnade på radion idag när de pratade om att många svenska låtar är lite äckliga. Typ "Vill du ligga med mig då" av Erik Amarillo. "Jag kommer" av Veronica Maggio och "När jag går ner" av Norlie & KKV.
Det är ju lite intressant... Porriga svenskar! ;)


(1 november)

julia om (26 oktober):

Han är väll från C-kullen för han är sjukt lik Citrus!!!
Svar: Jajamensan, Crispy är broder till din Citrus :)

Idag skulle jag shoppat med Erica i farsta. Men hon försov sig så vi hinner inte innan jag måste laga middag.
Så vet inte riktigt vad jag ska göra idag. har myst med Eternity och nu sitter jag här med Stina. Verkar inte som om hennes ögonsjukdom har växt, så troligen så kommer hon leva länge och inte störas av sin ögonsjukdom. Dock så tycker alla i min familj att mina dvärghamstrar är otroligt fula med sina utåtstående ögon... Får skaffa ögonlappar åt dem ;)

Lite fulsöta är dem iaf :)

Zingo bantas just nu eftersom hon är fet. Men jag ville träna lite med henne idag, och för att hon inte ska bli fet så använde jag hennes favoritgodis. Morötter! Gick tillochmed bättre med det :)
Ivrig hund:


RSS 2.0