31 januari

Trodde vi skulle ha markarbete igår, så jag blev fett ledsen när jag såg att jag skulle ha Globus, för vi skulle ju få nya hästar på markarbete. Men det är tydligen markarbete nästa vecka och då är det hästbyte :)
Det var en som inte kom igår, så jag kunde få Lady istället för Globus, vilket jag också valde. Hade inte ridit Lady på ett år och sist jag gjort det hade jag mest stått inne på mitten och nästan gråtit i frustration. För 3 år sen gillade jag dock att rida Lady jättemycket :)




Jag krävde inte direkt mycket arbete av henne igår, ville inte hamna där jag var sist. Red med mjuka händer och då och då sökte hon sig ner, men det var ju inte direkt någon form. Lullade mest på och var lugn och då var hon lugn. I skritten och galoppen kunde man sätta lite mer stress på henne.
Man var ju tvungen att ha väldigt mjuka händer på henne, inte vara för hård och så var man tvungen att snabbt ge eftergift.
Även fast det kanske inte direkt gick bra att rida igår så tyckte jag det var lite roligt att rida henne, hon kändes så glad igår och pigg. Hon frustade
jättemycket :p


Lite dreggel blev det ändå, så lite jobbade hon iaf :)


Gäsp!


Se så glad hon var! :)

30 januari

Jag och min lillasyster hade lite rittävlingar mot varandra nyss :p blev sjukt fina teckningar ;)




Idag firar mamma och pappa att de varit ihop i 25 år! Så de äter ute, så jag lagade ihop en nyttig middag till mig :) Omelett!




Duktig kock jag är xD

29 januari

Haha, på hemvägen idag så gick först min första buss sönder så den stanna mitt på vägen och vi fick ta oss själva till närmsta busshållplats. Sen gick min andra buss sönder så jag fick byta buss i bussgaraget. Vilken otur :p


Sen när jag kom hem var jag som en duktig hemmafru, jag tvättade kläder, hängde upp kläder, la in kläder i garderoben, lagade middag till hela familjen och städade lite. Duktigt!
Har också bakat chip cookies med Linnea, jag gjorde då min specialare "harbollar"!


Det är Kaksmet med choklad smulor runt om :)

29 januari

 
Idag är det friliuftsdag och min konstiga vän Ida skrev upp mig på pulkaåkning. Fast no way att jag kommer böka omkring med en pulka på bussen på vägen dit, nejnej. Det blir plastpåse :)
Hehehe, det var Lucia 2010.
Hehehe, Erica och jag åkte längdskidor :)
La rata!
Sofia åker pulka
Hittade en bil på mitt rum från 2010 också! Nukan ni se utvecklingen av mitt rum :)
 
2010:
En aning mycket saker. hamsterbur i mitt rum, gosedjur, kattbur?
 
2012
Pluss en dator på skrivbordet.
 
2013!
 
 
Alla bilderna var från 2010, några av det första bilderna jag någonsin lagt upp på bloggen :)
 

28 januari

Har haft en skitdag i skolan idag pga av falska människor, sånt gillar vi inte! Tur då att man kan komma hem och skratta åt sådant här då :)


Och vetskapen om att det bara är 24 dagar kvar till Florida! nu har vi bokat alla hotellen, lägger upp bild sen :)


Jag och min familj har börjat kolla på en serie vid namn "The Tudors" som handlar om kungen Henrik den femte som är en riktig kvinnotjusare och ung kung. Den är faktiskt rätt bra :p


För alla utan något att göra, kolla på den. Den är bra :)

28 januari

Något av det jobbigaste som finns, det är när man vaknar upp typ 40 minuter innan man ska gå upp och så kan man inte somna om -.- Särsilt idag var det jobbigt för helt plötsligt börjar det rinna näsblod från näsan, så jag fick trycka in papperbitar i näsan. Och då måste man andas med munnen, och då är det jättesvårt att somna om.
 
På 1 år har nu 3 av mina hamstrar dött.
Först var det Ella, hon dog i min famn av ålder. Det var så hemskt...
Hon fick en fin grav i alla fall.
Sen var det käraste Tingeling som bara blev 5 månader, hon fick fatty eye. Hon hade på slutet så utåtstående ögon att hon hade ont och de skulle nog ploppat ut snart om jag inte avlivat henne. Åh, käraste lilla Tingeling :(
 
Och Eternity dog ju för inte alls länge sen, av ålder. Fann henne död i buren i sitt bo.
 
Har nu endast 3 hamstrar kvar, känns konstigt att ha så få hamstrar. Men lite skönt, jag hinner med dem mycket bättre och skolarbetet. Och förhoppningsvis så dör ingen av dem snart :)
 

27 januari

Har varit ute på en halvtimmes promenad med Zingo för att få min motion för dagen, för man ska ju gå minst en halvtimme per dag.

Den där rosa tröjan är så söt, den gjorde jag i syslöjden i åttan :)

Sen har jag ätit ben och Jerrys och tittat på den gamla klassikern x-men :)





27 januari

Något som jag tycker är intressant att veta om människor är om de är te-människor eller kaffe-människor. Jag själv är en te-människa, jag dricker te flera gånger om dagen. Jag har försökt tycka om kaffe i flera år, men nu har jag gett upp. Det är för äckligt! Jag är en te-människa helt enkelt :)


Jag hänger gärna mer med människor som dricker te än kaffemänniskor, fast det gör jag omedvetet. Jag har ju inget emot kaffemänniskor, men som ni vet så får man inte den trevligaste andedräkten utav kaffe. En negativ sak med kaffe är att folk blir beroende av det, pga av koffeinet. Så de måste ju dricka kaffe flera gånger om dagen :/



26 januari

Igår var jag så trött att jag somnade halv tio! Så tidigt brukar jag inte ens somna på vardagar. Sov sen 14 timmar, så jag behövde väl sova.

Ikväll är jag ensamt barn hemma med mina föräldrar. Blir myskväll :)




Päron cider, världens godaste dryck!

26 januari

Red inte idag utan följde med mamma och pappa och shoppade lite i Farsta med dem. Jag fick ett par läderskor för mina nuvarande skor var så slitna. Skorna var fina med klack, de kostade 1200 kr men det var 70 % rea så de kosta bara 360 kr!!




Det är skor som jag ska ha i skolan, så därför är det inte jättehög klack. Men ändå 8 cm så jag blir 1,70 med dem :D

Sen gick vi förbi salt och då köpte jag ett par svarta jeans som jag redan har men som blivit så gråa och slitna. Behövde inte ens testa, jag visste ju att dem passa :)


Låg midja, det gillar jag :)


Hehe, det är samma jeans. Ni kanske ser att det var på tiden för mig att köpa nya svarta jeans ;)

25 januari

Det är 11 grader i mitt hus! Det är typ fel på vår värmepanna eller nått, för 11 jäkla små grader bör det inte vara i någons hus.´Utomhus är det 18 minus, så om värmepannan inte börjar producera värme snart kommer det vara minus i huset snart :O :O Det är nu man bara vill bädda ner sig under värmefilten och gosa med en kisse :)
Menmen, skolan måste jag förereda mig för...

24 januari

Nu kommer svaren på min sant eller falskt lista :) 
 
1. Jag har skakat hand med prinsen. Sant! Min mormor var ju förut ordförande i Stockholms ridsportsförbund och hon delade ut prins Carl Philips pris tillsammans med prinsen, jag följde med som vip förut och fick skaka hand med honom då :)
2. Jag har dykt med syrgastub i Spanien. Falskt!
3. Jag har ramlat av Kontuz och brytit högra armen. Falskt! Haha, det var ju vänstra armen xD
4. Snow är den ponny jag hoppat högst med. Sant! Konstigt nog sant, folk tror att jag hoppat högst med Picco men  jag hoppade 85 på honom som högst, jag har hoppat 90 med Snow.
5. Jag är sjättedel indian. Sant! Min morfar är ju amerikan och är a stor del indian.
6. Jag har kysst 4 killar i mitt liv. Falskt! Jag har kysst 9 :P
7. Jag har vandrat genom Europas längsta ravin. Sant! Samaría ravinen på 16 km :O
8. Jag har haft en campbell dvärghamster vid namn Molle. Falskt! Aldrig haft en campbell.
9. Jag är allergisk mot körsbärstomater. Falskt!
10. Min favoritblomma är vitsippan. Sant!
 
Ingen som kommenterade hade rätt, inte för att jag hade trott det. Men bra jobbat ni som kommenterade :)

24 januari

Red Globus igen igår, men jag red barbacka för det var ju försjutton 16 Minus :o Det var mysigt och Globus var ju duktig, men nu har jag börjat tröttna lite på honom. Vill gå vidare till nya utmaningar :) Den här terminen önskade jag Snow, Skrållan och Ruudi. Jag har inte ridit Skrållan på två år nu, så jag vill gärna pröva henne igen :)


Sen har jag inte ridit Ruudi sen innan sommaren.

Nästa vecka är det förberedande hoppning, hoppas på att jag får Snow då verkligen :)

23 januari

Tänker ha en liten tävling, eller en kul grej bara för att se vem det är som kan gissa vem jag är mest. Sant eller falskt frågor.
 
1. Jag har skakat hand med prinsen. Sant eller falskt?
2. Jag har dykt med syrgastub i Spanien. Sant eller falskt?
3. Jag har ramlat av Kontuz och brytit högra armen. Sant eller falskt?
4. Snow är den ponny jag hoppat högst med. Sant eller falskt?
5. Jag är sjättedel indian. Sant eller falskt?
6. Jag har kysst 4 killar i mitt liv. Sant eller falskt?
7. Jag har vandrat genom Europas längsta ravin. Sant eller falskt?
8. Jag har haft en campbell dvärghamster vid namn Molle. Sant eller falskt?
9. Jag är allergisk mot körsbärstomater
10. Min favoritblomma är vitsippan. Sant eller falskt?
Det här var bara en liten rolig grej, ni behöver inte kommentera det ni tror om ni inte vill. Har inget pris, eller jo kanske en länk om det är nån som vill. Men jag lägger upp svaren imorgon, så får vi se hur mycket ni visste om mig egentligen :P

23 januari

Hahaha,såg den här videon igår och visste inte om jag skulle skratta eller bli imponerad. Det är en lite kille som gjort en cover på "Scream and Shout - Will.I.Am & Britney Spears", han dansar och sjunger som om han tror att han är vuxen. Ni måste se den :D
 
Jag älskar när han ba: Oh, Matty, babyy.
Han är några år för ung för mig, men han kanske är något för mina 12-åriga läsare xD
 

22 januari

Vad irriterande, jag har idag haft svårt att andas. Måste ta i mer och kämpa ner luft i lungorna. Jag glömmer också bort att andas ofta, jag kan komma på mig själv med att hålla andan rätt länge utan att tänka på det. Flera gånger om dagen. Har ett jobbigt tryck i huvudet, kanske beror på syrebrist?
Vet inte om det är farligt, men det jag googlat fram är att det typ beror på stress. Men hur blir man av med stress? Typ tränar yoga, mediterar och sånt där som är sjukt tråkigt. Nää, jag klarar inte av sånt :/
Förresten, kolla på Zingop äckliga sår på magen!



22 januari

Igår opererades Zingo för första gången. Var orolig för henne, mamma fick innan operationen skriva på att hon var medveten om att Zingo kunde dö under operationen. De opererade bort hennes livmoder och äggledare, som är en rätt stor och djup operation. Operationen gick som tur bra. Men zingo måste nu äta smärtstillande för hon har ju ett djupt och långt sår på magen. Hon måste också ha en tratt på sig dygnet runt i tio dagar. Så zingo verkar nu väldigt olycklig och hon ser väldigt olycklig ut.









21 januari

Tittade idag på Rädda Willy, den filmen är så himla bra! Men sorglig, jag grät två gånger när jag såg den, och jag gråter aldrig till filmer.


Såg skattkammarplaneten igår, den är också jättebra :)




Har blivit sämre, har hög feber och mår jättedålig. Så trots att det är en sjukt viktig dag i skolan imorgon så stannar jag hemma, är för dålig för skolan :/

21 januari

Mår jättedåligt, har 39 graders feber nu. Men jag måste kämpa mig till skolan och vara där åtminstone halva dagen. Kan verkligen inte missa lektionen innan lunch. Jag får bara ta ipren och stå ut.
 

20 januari

Jag har en hel del kvällsrutiner som jag måste utföra, annars kan jag inte sova.
Varje kväll flätar jag mitt eget hår och delar upp löshåret i två flätor. Jag plattar inte håret längre för det sliter så mycket på håret. Så för att mitt hår ska passa med löshåret så blir det fläta.


Jag tar bort sminket om jag hade det på och gnuggar ansiktet med en finntvål som är superbra. Pga av den har jag inte haft mer än nån enstaka finne på flera månader :)




Helt osminkad, se ingen finne :)


Lägger fram kläder till morgondagen :)


Tar hand om mina hamstrar.


Jag dricker gonatt te för att bli trött.


Borstar tänderna.


Kollar så att det inte är stökigt på min byrå eller i mitt rum :)


Läser en stund :)


Och det sista jag gör är att spruta lavendelspray på kudden för att somna fortare :)

20 januari

Anledningen till att jag får feber väldigt ofta och blir sjuk beror troligen på sjukdomen anemi som jag garanterAt lider av, järnbrist alltså. Jag blir sjuk ofta, jag blöder utan anledning näsblod, jag har järnsmak i munnen och det känns verkligen som om jag har blodbrist i kroppen ibland. Idag svimmade jag jättekort, fick inte tillräckligt med blod till huvudet när jag reste på mig. Det är symptom på järnbrist, som är en jättevanlig sjukdom.

Så nu ska jag försöka komma ihåg att äta järntabletter varje dag :p


20 januari

Har ikväll gjort något jag typ aldrig gjort förut. Jag kände mig sugen på att rita så jag satte mig ner och ritade en konstig tjej. Jag är inte alls bra på att rita, har alltid hatat det och jag har ju liksom aldrig tränat. Men jag är så snäll och bjuder på mig att jag lägger upp resultatet. Ritade bara för skojs skull, har inte ritat av någon. Det här ska inte heller föreställa en snygg tjej..


Ögonen blev helt cp xD jag tyckte bilden vart rätt rolig för hon ser så himla konstig ut. Men det var rätt kul att rita, kanske gör det någon mer gång :)

20 januari

Har tittat igenom lite gamla bilder och jag har upptäckt att jag verkligen gillar att klä ut mig :p












Ja, jag har varit typ allt man kan vara :p Här är lite andra gamla bilder :)




Kolla vad smala ben jag hade! jag avundas små barn att ha så smala ben. Tänk att jag själv haft det :p


Tandlös






Jag gick på balett i sex år.


Sallad har alltid gillat att döda och äta möss, redan som kattunge gjorde hon det..


På typ alla bilder är jag mellan 5-7 år.


Kolla kolla!!! Det är år 2002 och vem är det om inte Spot som som springer längst till höger där uppe. Tänk att han stått på ridskolan i över 10 år :o


Min kanin Ludde


Amorina hette ponnyn och det var vår häst :)


5 år gammal och jag rider redan utan ledare utomhus ;) Faktiskt så skenade Amorina iväg med mig en gång utomhus när jag var liten, men jag satt kvar. Haha vilken ryttare jag var då alltså ;)

20 januari

Fick Snow idag på hoppkursen, och jag måste säga att hon var så jäkla duktig idag. Idag visade verkligen att hon är en häst med bra stamtavla, hon hoppade som en gud. Det var bara en gång i början som jag red rätt dåligt, vi kom i sämst tempo mot en oxer på 75 cm och hon vägrade/sprang förbi. Men det var ingen tvärnit utan hon visade ett par meter innan att det var för dåligt tempo, jag kände ju själv att det inte var en bra anridning så det var verkligen inte hennes fel. Annars hoppade hon alla hinder så himla bra! I slutet hoppade vi en bana på 90 cm, och jag är så nöjd över henne. Hon hoppade banan med glädje och självklart hoppade hon stort. Och att hoppa 90 cm med henne blir typ 120, så det gällde att vara med i sprången verkligen :P
Kan inte fatta att vi klarade en bana på 90 cm, liksom Snow. Hon som förut knappt kunde hoppa en bom. Eller förresten, alla hästarna i min grupp och elever var grymma idag. Alla klarade att hoppa banan, även om några stannade nån gång. Men liksom Lady, Rita och Ruudi klarade  det, det är imponerande. Åh snow är sååå duktig, hon är verkligen en ängel :)
Idag var hon verkligen hoppglad, öronen spetsade framåt hela tiden. Men det var lite jobbigt att rida idag, för idag fick vi verkligen rida. Vi hoppade väldigt mycket idag. Jag blev rätt så trött och hon med :)
Tyvärr var det ingen som fotade i slutet, bara i början. Men det blev nog några fina foton ändå, för hon hoppar ju fint vare sig det är 20 cm eller 90 cm :)
 
Jag var tvungen att sticka tidigare från kursen för jag skulle ju på släktkalas. Men när jag kom hem så mådde jag riktigt dåligt, jag tog tempen och det visade sig att jag hade 38,8 graders feber. Så jag fick stanna hemma och ligga och frossa under värmefilten :/ Men imorgon då blir det ipren, alvedon och alla värktabletter vi har. Jag måste till skolan imorgon, det är en viktig dag. Så febern får hålla sig borta!
 

20 januari

Hoppkurser känns inte lika roliga när man måste gå upp tidigt på morgonen och det är svinkallt utomhus, men det är det värt. Efter hoppkursen så ska jag direkt på släktkalas för min kusin fyller år och mina systrar och jag ska få våra julklappar av farmor och farfar.
Hoppas på att jag får Snow på hoppkursen nu, och inte typ Oliv. Käner inte direkt att jag skulle lära mig något på att hoppa honom, får ut mycket mer av lektionen på Snow.
Så jag bloggar i alla fall inte igen förens ikväll, så dem som bryr sig vet om det.
Förresten, hittade en rolig bil på min dator igår som jag gjort för några år sen. Kolla :P

19 januari

På instagram föjer jag Megan Fox, som många klassar som världens snyggaste tjej. Jag blir själv grymt avundsjuk på hennes utseende, hon har verkligen en drömkropp. När hon lägger upp bilder så gillar jag utan att tänka, för det blir fina bilder bara för att det är bilder på henne. Hon är en grymt bra modell.
Megan Fox image
Man blir ju riktigt avundsjuk på hennes utseende :P Jag tycker lugnt att hon är en av världens vackraste kvinnor. Människor tycker om att titta på vackra saker, därför är att kul att följa henne. På instagram heter hon MEGSFOX86 och det är hennes riktiga, det vet jag. Finns en massa fakeinstagram på henne, men det här är den riktiga :)

19 januari

Idag red jag ut på Hamilton i 16 minus. Men jag hade på mig sjukt mycket kläder så jag frös inte så mycket. Det var riktigt mysigt faktiskt, för det är så fint ute. Hamilton skötte sig exemplariskt trots alla skidåkare och alla hästar som rejsade runt i hagarna och försökte få igång honom. Han var varken pigg eller seg, eller såklart så ville han ju rejsa upp för backar men det är ju bara kul :)














Så fint det var ute idag :) Sen när jag kom hem baka jag chocolate chip cookies :)



19 januari

Några viktiga ägosaker som jag har är mina pokaler, jag älskar dem verkligen. När jag var liten var det typ min allra största dröm att få en medalj eller allra helst en pokal!


Min första pokal vann jag 2008 på KM med Spot. Jag kommer inte ihåg så mycket från det, bara ärevarvet utan häst som var kul :) Det är nog pokalen som betyder mest för mig, den är minst men det är min första och jag tog den tillsammans med Spot.




Min andra pokal kom verkligen som en överaskning. 2009 gick jag på ridläger på Karlshems gård, och hade den sega ponnyn Fogerty. Sista dagen var det en tävling, alla 32 på ridlägret skulle hoppa en bana på stil, alltså stilhoppning. Och den vann jag med honom och fick pokalen =)



Och de två största är KM pokaler de med, den ena var med Spot 2010 som betyder mycket för mig för det var min sista tävling på honom. Den andra är med Minty 2012, det var ju då vi gick omkull och jag fick liten hjärnskakning. Men jag satt upp igen för jag ville vinna, hahaha :p och det gjorde vi ju :) Så det är min roliga minne pokal.



18 januari

Imorgon ska jag rida Hamilton som vanligt, blir väl inget specielltfördet är inte speciellt bra snö för att rida utomhus imorgon. Men på söndag ska jag vara med på en hoppkurs :D Önskade bara Snow, för det brukar inte vara hästen de flesta önskar så förhoppningsvis får jag henne. Annars så blir det en liten överaskning vilken häst man får :) Men hoppas ju verkligen på Snow, för jag tycker vi är ett bra team :)
En annan anledning till att jag vill ha henne är ju för att jag kommer önska Snow på en klubbtävling och Maria sa ju att jag kunde få henne, för hon måste ju träna att tävla. Så jag vill hoppa henne en massa så jag lär mig mer om henne, så jag kan ge henne ett så bra stöd som möjligt.
Hittils har det ju gått bra när jag hoppat henne *peppar, peppar, ta i trä* har ju aldrig vägrat med henne. Men jag anser att det är en hel del tur :P
Jag kanske egentligen inte borde bli så fäst vid en liten ponny igen, det är så jobbigt när man växer ur dem. Något av det värsta jag varit med om var när jag växte ur Spot, grät en hel del då. Ibland så red jag ju honom när jag var för stor, men då hade jag ju hur dåligt samvete som helst.
Sista gången jag red honom, över 2 år sedan. Man ser att jag är väldigt för stor för honom där, tror jag var 159 cm :/
 
 
Sen så fick jag mig ju en ny favoritponny, Erasmus. Mitt avslut med honom blev ju verkligen helt sämst, jag blev så jäkla arg och förbannad på honom att jag bara var glad då att jag växt ur honom så jag slapp rida honom igen. Han kastade av mig på sista ponnycupsträningen på honom, sista gången jag red honom var på en match som blev katastrof. När jag fick startsignal stannade han på mitten och vägrade gå någonstans alls! Han bara stod där i typ 10 minuter innan jag fick ledas iväg... Typ det pinsammaste jag varit med om. Men självklart hade jag många bra ritter med honom, annars så hade jag ju aldrig haft honom som favoritponny att rida förut. Som första hoppräningen som han hoppade alla hinder utan att tveka, gången när jag gick nolla med honom på en ponnycupsmatch och han vägra ut sig på första hindret med bortaryttaren (duktig pojke) xD Så självklart blir jag ju sugen att rida honom ibland, men nu är jag för stor för honom.
 
Ett tips till dem som ska tävla Rasmus nån gång, gör absolut inte för stora vägar då kommer han vägra. Om man gör lite snäva svängar och tjoar på så blir han fett glad och tycker att det är roligt, man måste vara positiv. Jag märkte att han tycker att det är kul med omhoppning, han är riktigt bra på det ibland. Bara man själv har positiv inställning, håller kvar stödet så brukar det funka. Eller det brukade fungera, har ju inte ridit honom på ett år, så han är kanske annorlunda nu.
 
Jag är rädd att jag ska växa ur Snow, fast jag har ju inte växt på över ett år. Har stannat på 162 cm tror jag. Maxvikten på henne ligger runt 55 kg, och jag väger en bit under det som tur var. Men man vet ju aldrig, jag äter rätt mycket sötsaker så jag kanske vips går upp 15 kilo :O Vi får se, hoppas i alla fall på att jag inte växer ur henne den närmsta tiden :)

18 januari

Har varit en riktigt chill dag idag, en rolig dag :) På rasten körde jag och mina vänner rita, gissa vinn :)


Sen när jag kom hem fick jag en lagom trevlig överaskning, pysen hade kissat i min säng.. Så jag fick slänga in alla sängkläder i tvättmaskinen, men min madrass har ju nu blivit märkt för livet typ..


Och så stinker det kattpiss i hela rummet! Så jag sprutade body splash, parfym och Ajax spray på fläcken. Så nu luktar det tjej i mitt rum ;)



18 januari

Äntligen fredag! Alltså är det bra jag som tycker att en vecka går typ hur fort som helst? Eller håller jag på att bli gammal? :O Veckorna bara flyyyger förbi, det är bara 34 dagar kvar till Florida. I helgen ska jag och Ida shoppa lite, tänker nog shoppa lite floridakläder om det finns nu på vitern :P
Men före det så måste jag ta på mig en massa extra arbete, missar hela 5 dagar i skolan. Det är som typ 4 veckor på högstadiet, ärligt talat. Bläää...
 
 

17 januari

Varje fredag så är det två stycken i vår klass som bjuder på fredagsfika, det är en av våra klassregler :p Imorgon ska jag och Sandra bjuda på chocolate cookies som vi bakade hemma hos mig idag :)




Haha, inte så värst fina :p


Mums :)

Blev fett sur idag, jag hade värmt en mozarella ristorante pizza idag i ugnen, sen när jag tar ut den så ba faller den pladask ner på golvet. Så hundarna blev ju glada..


Står heller inte ut med att det bor en mus i vårt hus som pysen får tag på ibland så den skriker. Jag försöker springa efter med en håv för att försöka rädda den, men den är för snabb :/ Så den bor under vår diskbänk nu :s

17 januari

Fick en fråga om hur Eternity dog. Hon hade visat en hel del åldertecken på sistone, och blivit väldigt mager på sistone. Kände väl på mig att det kunde ske snart. Sen dagen innan hon dog så var henne ben nästan förlamade, så igår hade jag tänkt beställa en tid hos veterinären men hon hann dö innan det.
Eternity var en speciell hamster för mig, jag födde ju upp hennes själv. Hennes pappa lånade jag från Finland och hennes mamma var Ella. Mer än hälften av alla i hennes kull dog av svällmage men hon var en kämpehamster och överlevde. Hon var en smart och social hamster som kunde lite trix som sitt eget namn, snurra runt, hopp, välta toarullar m.m.

 

 
Jag börjar typ gråta av att se den videon, nu när jag vet att jag aldrig kommer få göra något utav det på videon med henne igen. Hon är borta för alltid.
Nu har jag bara en guldhamster kvar, Tom. Han är rätt så gammal, över 2 år. Men han är riktigt kry och pigg ändå, inte kan man se på honom att han är en dag över 1 år :P Han lever nog på ett bra tag till :)
Och så har jag ju mina dvärghamstrar som är lite över 1 år, de lever nog också på ett bra tag till.
 

17 januari

jag red Globus igår igen, och han var väl lite piggare den här veckan. Men han var jätesvår på dagens övning, att flytta ut rumpan i hörnet. För han är rätt skänkeldöv :P Han var jobbigt stark idag, så jag fick ont i armarna, typ lite sur var han så han sparkade några töntiga småbakut ibland. Galoppen gick helt åt helvete, han var stark och jag fick inte plats i ridhuset. Den delen stryker jag över... Men annars gick det väl rätt så bra, han gick i en stadig form mestadels av lektionen i ett rätt bra tempo för att vara Globus. Men hans högersida är väldigt jobbig, han tycker det är jobbigt att böja sig åt höger.
Föresten, jag fick en kommentar förut på den här bilden.
Den undrade när jag hoppade 1,10 med Snow. Och som jag skrev under den bilden, så hade jag fult redigerat i PAINT. Jag visade ju även orginalbilden. Hoppas det blev tydligare nu, jag har inte hoppat 1,10 med Snow.
Orginalbilden

16 januari

Så jävla ledsen. Idag fann jag Eternity död i buren, min fina och bästa Eternity! :(



15 januari

Idag gick typ allt emot mig. Bussarna var sjukt försenade och jag kom försent till skolan osv. Vid såna tillfällen så fungerar det bäst att fundera ut något som är riktigt mysigt som man bestämmer att man ska göra hemma sen. Jag bestämde mig för att ta ett varmt bad sen se The grudge på datan i min säng :)
Åt vindruvor och åt choklad, riktigt megamysigt!



Har rensat bilder på mobilen, från 1200 bilder till 300. Så himla duktig jag är :)


Det där var den allra första bild jag nånsin fotat med min mobil :)

15 januari

Alltså gud, var med om världens läskigaste sak nyss på morgonen. Jag går till köket och hoppar till för det är något kraffsar i byrån som står i hallen. Och så sitter Pysen bredvid och har sina svarta jaktögon. fattar ju då direkt att sallad dragit in en mus/råtta i huset som hon gör ibland och den lyckats ta sig in i vår byrå! Skriver en varningslapp till resten av min familj, tar min frulle och hoppar tillbaks in i mitt rum. Nyss hörde jag pappa dra ut den lådan, men sen kasta jag på hörlurarna så jag inte hörde mer. Alltså jag tycker om möss, tammös. Men det är läskigt med vilda möss i ens hem, fast jag vill såklart inte att dem ska dö. Men det är svårt att få ut dem ur huset utan att de dör för de är ju så rädda. Förresten, såklart så sprang jag upp till hamstrarna förut och kollade så att alla hamstrar var i sina burar. Så det inte var en hamster i lådan :)
Pappa skulle nog missta Fideli för en mus :P
 

14 januari

Fina jag!
Japp, det var fina jag innan jag går till skolan ;)
 

14 januari

Hello, videobloggade lite snabbt nyss. Kom ihåg att jag inte videobloggat på över 1 år, så mobba inte :P
 

13 januari

Har varit så duktig idag. Ni vet när man bestämmer sig för att göra en massa saker på tråkiga dagar som söndagar, för det mesta blir det ju inte så för man är lat. Men idag blev det som planerat och lite till :) Läste ut min bok, pluggade matte och tyckte det var skitkul för jag fattade allting (klarade till och med en A-uppgift), städade hamsterburar, tvättade kläder och rensade kattlådan :)


Belönade mig själv med att göra kladdkaka sen :)




Tittade sen på två filmer på datan i mitt rum. Såg först "The ring" som inte alls var så läskig som alla andra sagt, trots att jag satt helt ensam i ett kolsvart rum. Sen såg jag "Lol", lite töntig men det var snygga killar med så det va ju lugnt ;)


Sitter nu med lavendelrökelse och blir typ hög på lavendel xD Jag är helt besatt av lavendel! Kan inte sova utan att nyss varit i kontakt med någon typ av lavendel. För det är ju lugnande och jag har intalat mig själv att det är mina sömntabletter.
Börjar 12:45 imorgon så jag ska chilla lite nu sen sova länge på morgonen!

13 januari

Jag tycker det är lite läskigt hur dagens små barn blivit så bortskämda. Sån skillnad från när jag var ung :O Jag fick min första mobil när jag gick i fyran, 10 år gammal och hur glad som helst för min mobil. Den hade varken färg, internet, radio eller Bluetooth. Det gick att ringa, smsa och spela spel mest på den. Men jag var hur glad som helst :)


Den såg inte ut sådär, men liknande.
Nu för tiden får sju.åringar iphone 5 och grejer i julklapp. Det är typ sånt de önskar sig i julklapp, inte leksaker som när jag var liten. Och varför ger föräldrarna en julklapp värd 6000 till en liten 7-åring? Fattar inte :o När jag var liten önskade jag mig den nyaste furbyn, och den räknades som en otroligt cool present för den kostade hela 1500 kr. Jag fick den och jag blev så glad!


Det var inte en sån furby. Men alltså jag fick verkligen inte presenter för 6000 när jag var 7 år. Och jag var hur nöjd ändå :)

Hoppas det här inte blir värre. Att i framtiden så får 7-åringar egna lägenheter och allt :p

(12 december)

Nyss sett berättelsen om Pi igen på bio, men med familj denna gång. Lika bra denna gång :)




Så himla cool i 3d glasögon xD

12 januari

Vill hoppa, hoppa, hoppa! Inte rida dressyr, det är tråkigt. I onsdags red jag ju Globus och det är liksom inte så spännande med dressyr, det är stor skillnad mot att hoppa Snow. Jag hade ju Snow på julkursen, hon som är så fin och smäcker. Det var en utmaning som var spännande. Så när man sen rider Globus på dressyr så känns det inte lika kul :/
Jag hoppas att jag får Snow på hoppningen på lektionen sen, men vi får se om det händer. Jag är inte den enda i min nuvarande ridgrupp som vill hoppa Snow.
 
Nu ska jag och min familj iväg och se berättelsen om Pi på bio. Haha, jag såg j den för ett par veckor sen med Ida. Men den var fett bra så jag ser den en gång till :) Rekommenderar alla att se den!
 
 

12 januari



40 dagar kvar till Florida bara :D Ska bli så jävla nice. Det jag ser fram emot mest är såklart Bahamas kryssningen, vi ska åka kryssning genom västIndien och stanna på lite olika platser. Båten vi åker på har 4 swimmingpooler, en klättervägg, många restauranger och säkert en massa annat skitnajs :D




Sen ska vi till morfar som bor i fort myers, typ ute i skogen där det bor alligatorer :O tänk om man blir uppäten? :O Hehe, får hoppas att det inte sker..

11 januari

Pånyår så gick det lite vilt till så min tröja blev helt trasig, har ingen aning om hur. Men jag märkte dagen efter att den var helt söndertrasad vid högra axeln.
Så nu kollarjag igenom lite tröjor på nelly.com, finns en del fina där :) Här är lite exempel på tröjor jag tyckte var fina.
Tyckte den tröjan var jättefin, skulle gärna vilja ha den :) Här är länken till den: http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/tröjor/rut-circle-540/natalie-knit-540701-912/ Kostar bara 199 kr.
En enkel tröja, den ser bättre ut på videon. Länken: http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/tröjor/rut-circle-540/ingrid-sweat-top-540759-12/ Kostar också bara 199 kr.
Den tröjan tyckte jag såg jättefin ut, den såg bekväm ut också. Funderar starkt på att köpa den :) Länken:
http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/toppar/only-589/maki-scull-heart-top-589740-93/ Sjukt billig, bara 129 kr!
Sen så behöver man ett par snygga svarta jeans till de flesta av tröjorna jag visade, och här är ett par slimade jeans :) Länk:http://nelly.com/se/kläder-för-kvinnor/kläder/jeans/drdenim-202/plenty-denim-leggings-600581-14/ Kostar 399 kr.
 
Skulle gärna vilja köpa alla plaggen, men jag vågar inte köpa kläder från internet. Är så rädd att de sitter fult på mig när de kommer och så har man slösat en massa pengar. Men jag får se, kanske köper nån av dem billiga, för de var så billiga :) La i alla fall upp bild och länk på dessa plagg ifall nån annan vill ha nån ny tröja från internet :P

11 januari

Nu ligger jag här och äter jordnötter för fullt och har väldigt kul med det faktiskt.
Körpå en lugn fredag idag, bara jag, min säng och så jordnötter såklart :)

11 januari

Jag hatar när folk som luktar fett äckligt sätter sig bredvid en på bussen, man blir såäcklad och vill bara gå av bussen då. Men man tvingas istället andas med munnen då. Alkohol, cigarettrök och vitlök är de äckligaste lukterna. Och det är minst 1 på varje buss som luktar starkt av något av dessa 3. Kan inte dem bry sig över hur dem luktar lite? Om de rökt varje dag i flera år så är det ju rätt självklart att de luktar väldigt mycket rök, kan de inte sätta på lite parfym eller nått då? Och man måste ju inte dränka sig i alkohol innan man stiger på bussen. Vitlökslukten kan ju dem flesta kanske inte rå för, men man kan ju ta ett tugummi eller nått.
Det var en tjej på bussen igår som hade stallkläder, och när hon gick förbi luktade det stall och enligt mig är det en trevlig doft, det luktar hemma :) Men jag kommer ihåg när jag var liten en gång och åkte buss med stallkläder, det satt några killar bakom och ba "fyfan vad det stinker hästb*ll*" *fyfan vad äckligt"  de höll på så jättelänge och jag ville bara försvinna ner i marken. Men det är fan mycket äckligare med folk som stinker vitlök eller starkt av röklök!
De med ridkläder får åka buss med ridkläder, men de måste sitta långt bak. Så de som är känsliga för hästlukt kan sitta långt fram och slippa den lukten. Borde vara samma sak med alla lukter i såna fall..
 

10 januari

Hann inte blogga från sängen, så nu gör jag det från bussen. Har ändå inget bättre för mig, har ju en timmes bussfärd till skolan. Det är faktiskt ganska skönt ibland, man hinner liksom vakna till lite på bussen. Fast ibland orkar man verkligen inte med det, då önskar man verkligen att man gick i Tyresö skola igen och hade fem minuter till skolan.
Här är dagens outfit om nån undrar :p


Måste säga att det är väldigt tomt på bussen nu, och där den är nu brukar den i vanliga fall vara proppfull :p Skönt att den inte är det idag :) aja nu ska jag återgå till att stirra ut genom fönstret. Hejdå :)

9 januari

Idag var det ridning och den här terminen har jag bytt tillbaka till min förra grupp, som är lite mer utmaning. Man fick typ välja, och jag visste inte vem jag ville ha. Så jag valde Globus som ingen annan gillar men som jag själv tycker är rolig :)
Han var dock grymt seg idag! Såklart så var han fin som alltid, men otroligt tung. Han sög verkligen musten ur mig :p


Men hur skönt var det inte när jag äntligen fick lägga mig i min sköna säng och vila! Älskar den <3 Varje dag längtar jag tills jag ska sova för då får jag vara i min säng. Varje gång jag tvingas gå upp ur sängen blir jag ledsen och längtar redan till sängen.


Nu ska jag köra bike race, sen äntligen sova :)

9 januari

Första skoldagen gick bra :) Fick tillbaka ett matteprov och jag fick C på det! Haha jag är sjukt nöjd med det :) Alltså att få c i grundskolan är ju okej, men att få C i naturmatte är ju super bra :D bästa resultat i klassen var B. Så nöjdare kunde jag inte blivit :)

Efter skolan följde Sandra och Judy med mig hem och vi bakade American chip cookies, på spanska till ett matlagningsprogram. En uppgift.


Det blev en del failade :p


Jag åt två kakor och mår fett illa nu, de var inte speciellt goda.. :/

9 januari

Idag är det första skoldagen för mig det här året. Har inte alls haft så mycket ångest över det som jag brukar ha. Det svåraste brukar vara att ställa om dygnet, från att inte ha somnat förens absolut tidigast halv 2 de senaste dagarna till att somna nån tid som passar att somna om man ska upp 6.
Somnade väl lite efter 11, och det är applåder på det! Att man lyckades somna så tidigt är bra duktigt :) Men jag har sömntips!
  • Gå en 30 min promenad på dagen utomhus (hundpromenad)
  • Gör något fysiskt ansträngande under dagen (hänga upp tvätt, flytta kläder från garderob till byrå)
  • Innan man ska sova, varva ner. T.ex. genom ett varmt bad.
  • Drick "lugn och ro te" innan du ska sova.
  • Jag sprutade lavendelspray över hela min kudde och värmde min värmetofflor som doftar starkt av lavendel och sova nära dem. Lavendel är en mycket lugnande doft som gör att man slappnar av bättre, man känner sig inte stressad av den doften.
  • När man försöker sova ska man inte gå igenom morgondagen i huvudet, eller dagen som gått. När man sover går hjärnan igenom hela dagen flera gånger om, så det behöver man inte göra som vaken :P Tänk på annat, som nån kärlek eller nått :)
  • Gå inte och lägg dig för tidigt. Är du inte trött och inte van att gå lägga dig åtta på kvällen, gör inte det. Du kommer ändå aldrig somna då. Bara ligga och stressa upp dig över att du inte kan somna.
  • Sitt inte vid datorn eller tv:n precis innan du ska sova. Det gör att du är lite på högvarv och har svårare att somna. Läs gärna en bok eller något annat istället ;) En bok är väldigt sömnande.

 

 

 


8 januari

Satte klockan på tio imorse för att ställa tillbaka dygnet. Hade då en massa tid att laga en lite godare frukost :)


Idag har jag arbetet en massa också, jag flyttade en del kläder från garderoben till i byrån. Rensade också alla mina kläder, och det tog ett tag bara det. Har man inte rensat garderoben på två år så blir det mycket i den :p


Det där är BARA tröjor :p

Hittade en mönster mellan mina skolfoton i 5, 6 och 7an. Jag sitter på exakt samma plats och först är jag vänd åtvänster, sen höger och sen rakt fram :p




Flyttade upp mina rosetter på väggen och la pokalerna under.


Organiserade mina böcker.


Alla lådor utom en är nu fyllda :)


Så ser rummet ut nu :) Väldigt nöjd!

8 januari

Idag kom min säng och byrå, fast byrån var ju i delar..


Men jag spenderade först dagen med att fortsätta med det jag höll på med igår, rensa ut skit och sånt jag inte vill ha ur mitt rum.


Måste säga att man hittar rätt konstiga saker och roliga grejer då :p


Sjukt vacker va? ;)


Ett diplom för att jag varit på skötaretävling på Lakrits 2005, var då alltså 8 år bara :D

Sen gjorde jag och mamma det som tog sjukt många timmar. Vi satte ihop byrån!

Det var lite som att försöka bygga ett legohus efter beskrivning. Fast mycket svårare och klurigare, jag blev svettig av att skruva så mycket.



Efter 10 timmars arbete blev jag klar med mitt rum. Det är så mycket finare än förut :)
Före bild:


Efter bild:


Fint va?? :D Det ser så mycket ljusare ut och bättre :)


Äntligen dubbelsäng :) Den är väldigt mysig att ligga i :)


Och mitt underbara och vackra mästerverk, birkeland byrå! Tog 6 timmar att bygga.

Så nöjd! Imorgon ska jag börja sätta in grejer i byrån. Sen ska jag nån gång köpa ett till täcke :)Sen helt klart ;)

(6 januari)

Igår kom Ida hem till mig och vi tittade på skräckfilm. Vi såg "28 days later". Typ en zombiefilm, och ja den var väl okej. Inte speciellt läskig. Fast jag tycker inte att skräckfilmer är så läskiga, så det kanske beror på det :P
Sen tittade jag och min lillasyster på "One missed called" och den var inte heller så läskig :P Men sist kollade vi på "Saw 2" och den var faktiskt ganska äcklig, läskigaste av dem tre. Men inget som gjorde det svårare att somna direkt. Men den var bra :)
Idag har jag rensat ur mitt skrivbord, för imorgon ska det kastas ut och in kommer min nya byrå :) Den kommer mellan 9-15 imorgon så jag ska försöka ta mig upp så tidigt som 10 imorgon! Så idag ska jag försöka somna tidigt, har druckit gonatt-te och så sitter jag med mina lavendel tofflor typ upptryckt i ansiktet nästan :P För lavendel är lugnande och gör en trött.
 
Så, sov gott! Sista natten för mig i min nuvarande säng. Sen imorgon får jag en ny madrass som är bäst i test, pluss en till säng ;)

5 januari

Har tittat igenom söta bilder på hamsterungar nyss, som jag tagit. Åh, de är så söta! Så nu lägger jag upp en stor bildbomb på de här små bollarna! Så ni också får en sötchock som jag :)
Empire, Eternitys bror
Eternity som bebis :P
Eternity igen
 
 
 
 
 
 
 

Magic over a night 5 januari

Ja, som rubriken säger så var de det. Jag somnade med 39,7 graders feber och vaknade med 37,0 graders feber. Ingen feber! Man kan säga att det gick väldigt fort.
 
Tänkte med det här inlägget ge tips till folk som är sjuka, vad som underlättar och vad man inte bör göra som sjukling.
 
Tips att göra
* Tvinga i dig mat och vatten. Man är inte hungrig som sjuk, men man måste tvinga i sig mat och vatten ändå. Hur ska annars kroppen orka bekämpa viruset/bakterierna? Tips på mat är lättsväljd mat är soppa, äggnudlar i påse, varma koppen, yougurt m.m.
*Om du har hög feber men inte har frossa. Ha inte för mycket kläder eller täcken på dig. Badda gärna din panna med en kall trasa/is för att få ner febern.
*Har man halsfluss så lindrar varmt te det liksom bränner bort det onda för en stund, eller något riktigt kallt som att suga på en isbit eller glass eller yougurt.
 *Kan du verkligen knappt äta något alls. Drick då te med honung/socker i. Då får du lite energi i alla fall.
 Tips att inte göra
 
 
 *Ta inte febernedsättande medel för mycket (ipren, alvedon m.m.) Kroppen använder sig av feber för att döda viruset/bakterierna. Så låt kroppen kämpa lite ibland. Ta bara febernedsättande medel när du behöver det, t.ex. om du ska sova och har hög feber.
 *När man är sjuk tappar man matlusten, och en del ser det positivt att man går ner i vikt. Det är dumt tänkt, för man går ner i vikt för att man slutar äta. Sen när man blir frisk fårman tillbaka matlusten och man går upp lika mycket igen. Så tryck i dig så mycket mat du bara kan som sjuk så blir du frisk fortare.
 
Det var lite personliga sjuktips från mig som är erfaren sjukling ;) Nu ska jag sova sött och vänta på morgondagen. När jag äntligen blivit helt frisk så ska jag göra en god frukost, fota Pysen med systemkameran och njuta av min friska hälsa :)
 

4 januari

Nu ligger jag här igen och kan inte sova pga att min hals gör för jävligt ont! Varken halstabletter eller smärtstillande medel fungerar. Så jag hämtade lite glass nyss, och det har fungerat bäst hittils.


Föresten, till er som spelar bike race mot mig, jag har en liten paus för jag mår för dåligt för att spela.


Det är över 20 pers som väntar på att jag ska spela mot dem. så nu måste ju jag bli frisk så att jag kan spela bikerace ;)

3 januari

Vaknade med 40 grader feber idag. Efter en sjukt jobbig natt. Har inte kunna sova mer än två timmar i streck utan att vakna. Drömde samma jävla mardröm hela natten som var mega läskig. Jobbigaste natten på länge!



2 januari

Har drabbtats av halsfluss. Ligger nu med hög feber och halsont och frossa under en värmefilt och pysen. kommer vara dålig bloggning pga det.



2 januari

Jag är väldigt många personer egentligen. I skolan är jag en person, i stallet är jag en annan, och hemma, och med erica, och på fest, och med hamstermänniskor och ensam. Jag skulle väl säga att jag mest mig själv när jag är i stallet eller med Erica. För jag kan slappna av bättre, jag känner att jag vågar vara mig själv utseendemässigt och personlighetsmässigt. Jag är alltid osminkad i stallet, om jag inte varit i skolan innan, inget pinsamt med det alls. Men jag tror inte jag skulle våga gå osminkad i skolan, och särsilt inte på en fest.
Osminkad
 
Sminkad
 
När jag är med hamstermänniskor känner jag mig som en del av något, alla vi som älskar hamstrar. Det är jätteroligt att vara med sånna mäniskor. Men jag kanske är lite blyg med dem, och det blir väl inte så personligt. det blir mest en massa prat om hamstrar, och det är bara en del av mig inte hela mig.
I skolan så är jag lite olika beroende på vilka jag är med, men helt trygg i sig själv är man ju inte. Svårt att förklara, men alla som går i skolan förstår nog att man är annorlunda i skolan.
Men jag brukar ha roligt i skolan med mina vänner, man kan vara sig själv relativt bra :)
 
På fest så är jag nog som mest annorlunda, jag gör saker som egentligen inte borde göra som jag ångrar när jag hemma igen. Jag har väl kul där, men det blir lite för mycket leva för nuet. Borde tänka mer på konskvenserna :P
 
Hemma är jag rätt osocial, och tyst. Vilar upp mig inför tillfällen som jag måste vara social på :)
 
Nu ska jag sitta och längta tills mina möbler kommer på måndag :)
 
 

1 januari

Jag kan inte sova, kan verkligen inte. Sov två timmar sen vakna jag och det känns som morgon, är supermega pigg. Sen känns det som om mitt huvud kommer explodera för en miljon tankar virvlar runt i huvudet. Ska nog gå upp och äta lite nattmat :)
Nästa fest ska jag ta det lugnare, så att jag får någon sömn dagen efter :p



1 januari

Det var en rolig nyårsafton igår kväll. Först så fick vi en massa gäster och åt god mat. Sen blev jag medbjuden på en fest, jag drog dit med Ida och Cassandra. Det hände alldeles för mycket saker på den festen så mitt huvud går på högvarv när jag tänker igenom allt. Det var i alla fall kul :)


12 slaget



Min tröja gick sönder, men jag kommer inte igår när eller hur det hände :p se axeln bara


Det var en rätt lugn fest ändå med schyssta personer.
Sen så drog några av oss och jag på efterfest hos en kille, vilket också var kul. Jag sov där. Även fast jag fick 7 timmars sömn är jag så himla trött nu! Vill bara sova fast klockan bara är sex. Tror nog jag ska det.
Gonatt och gott nytt år!


RSS 2.0