(31 januari)

Har nu målat om mina naglar till blodrött! Lite läskigt för om jag har handen på benet och tittar förbi snabbt så tror jag först att jag blöder :o Men sen ser jag att det bara är mina naglar...

Har också filmat mina fötter sådär mjuka och baby-lena. Måste fila dem varje vecka annars får mina fötter inte plats i mina skor. Haha nä jag skoja, jag filade dem idag för jag älskar när mina fötter är sådär mjuka :) Hårda fötter gillar jag inte!

Och så har jag lärt in mig över 50 glosor idag ordentligt. Spanska och engelska glosor. Så nu kan jag dem riktigt bra! Så nu ska jag läsa lite ur min bok och sen sussa :)


(31 januari)

Nu har en av mina serier som jag följer slutat efter ett par år :( Medium hette den, har följt den i flera år för att mamma gjorde det.


På söndag blir det i alla fall ponny cups match, vet inte vem jag ska ha än. Hoppas på att få Minty, men jag tror att jag kommer få Picco för det är ingen annan på söndag som ska tävla som är van med honom. Och han går ju med på varenda match så det är ju störst sannolikhet att jag får honom då. Men han är rolig, om det går att ta tillbaka honom tillbaka honom lite :p

En bild från julkursen.
Skulle ha skrivit att Picco är en häst som hoppar i alla lägen, hoppar alltid. Men det går ju inte efter i lördags... Tvärnita och allt :/ Men det ska nog gå bra, är man van med Rasse så (tyckte att det var ett passande smeknamn för Rasmus) ;)

Nu ska jag läsa lite, gah borde städat rummet idag. Men pallade inte... Måste göra spanish glosor -.-


(31 januari)

Jag hatar min lilla syster. Hon är inne på jävla stallet.se på den här datorn så den fuckar ur. Stallet.se = virus så datorn typ exploderar av det. Hon vet att hon inte får sitt med det här men hon skiter ju i det... Hela jävla tiden så stöngs alla sidor ner helt plötsligt för något jävla virus från stallet.se, börjr om med detta inlägg för tredje gången nu. Jävla Linnea, jävla virusskit...

idag hade jag iaf halvstudiedag, men jag stannade kvar längre än vad jag skulle gjort om jag slutat vanlig tid. Jag och några andra tränade inför cabarén i juni. När jag kom hem var det bara att ta en semla, som var godare idag än igår :)


kan visa lite bilder på min jätte hamster, Eternity, stor som ett marsvin:


Det är inte skadligt för hamstern att bli buren så om man vinklar ner tyngden bakåt.

Jämför mina händer med hennes storlek.

Och så bonusbilder på Tom:

"Låt mig borsta tänderna själv"

"Jag tror att den här tandborsten är lite stor... Men det ska nog gå att få in den..."

"Jag ska över"

Hopp!


(31 januari)

Såhär blev semlorna iaf:

Brödet var väldigt gott tyckte jag, luftigt och smarrigt!

Igår var jag nästan som en riktig hemma fru. Jag städade lite, jag tvättade kläder, jag gick ut med hundarna, jag tog hand om hamstrarna, jag plockade i diskmaskinen och jag bakade semlor och la i fina låder i kylskåpet. Lyckost den som gifter sig med mig va? ;)


(30 januari)

Nu håller jag på och bakar semlor, de ska bara jäsa klart och så kan jag fortsätta.
Nu har mamma och pappa kommit tillbaka från sin "kärleks middag", de har ju årsdag idag och var på restaurant. Mamma hade köpt ben och jerry´s glass med smake cookie dough. Det är den godaste smaken tycker jag :D

Fick också 500 spenn idag, alla vi barn fick det av mamma och pappa. vet inte riktigt varför, men ja tack så mycket!



p.s: Ja såklart jag kommer sukta er läsare med en bild när mina semlor är klara, vad trodde ni om mig egentligen ?


(30 januari)

Idag tänker jag baka semlor. Systrarna och jag blir ensamma hemma idag för mamma och pappa ska på restaurang och fira att de vart tillsammans i 21 år idag. Så det blir en liten present från mig :)

Men ingen mandelmassa på mina semlor, hata mandelmassa!

Har lite fler roliga bilder:

Erica som babian :P Passade henne ju, hehhe :P

Oj blev lite fail på den bilden, erica är ju högst upp. Hehe, men det här är ida iaf :)

Jag


(30 januari)

GHaha, kommer ih¨g när jag sov över hos Chicken med Moa och vi roade oss med att göra sånt här..

Moa

Sofia


Chicken

Vioktor, måste säga att han passade som chihuahua.

Jag

Sanne

Erica :D

Linnea


Mamma



Hehehe, borde göra fler nån dag? Någon som vill låna ut sitt ansikte så jag kan para ihop det med något ranodm djur? xD


(30 januari)

Snacka om att jag hade svårt att skiljas från min bästa vän sängen idag. Kände mig hängig, otroligt trött och hade ont i halsen. Echinagard, kaffe och te med koffein har lyckats med att hålla mig bort från sängen i hela 20 minuter nu! *gäääääsp*
Helst av allt vill man ju bara skippa skolan och mysa lite med Pysen som är överdrivet översocial nu.

Erica med Pysen

Men jag är ingen skolkare, även om man känner att det hade varit lite skönt ibland. Det är bara att ta sig i kragen och följa schemat, regler och lagar.


(29 januari)

Idag badade jag, men kallt nog så tog varmvattnet slut för min syster hade badat innan mig -.-  Men det kan ju vara mysigt att bada i ljummet vatten, nja.. Nej inte direkt.

Denna kommande vecka så har jag inte så mycket mer planerat än vanligt. Ska till djur gymnasiet på onsdag för att titta på alla deras djur :) Vill se deras dvärghamstrar! inte kan de vara sötare än mina?


Imorn ska jag nog också logga in och välja gymnasium. Mitt första val blir Vittra i sickla natur/sam, sen som andra val vittra i södermalm natur/sam.  Kanske Tyresö som tredje val.

Nu ska jag sova, för imorgon börjar en ny vecka med nya problem att ta tag i!


(29 januari)

Jag fick en stor häst skäck som hette Ravich idag på farsta ridskola. Man fick inte rida med spö och hästen var jätte seg och lyssnade inte på skänkeln. Han var stel och passet gcik inte bra. Jag fick inte ha så korta tyglar som man ska, utan ridläraren sa att jag skulle rida med halvlånga tyglar. Så man lullade ju omkring där typ hela passet utan att kunna inerverka ett dugg på hästen. Han bröt av i galopp några gånger och man fick ju verkligen kämpa för att han skulle galoppera... Jag var inte så förtjust i att rida den hästen, han påminde om Killen. Men han var söt och social i boxen :)

Ridskolan var rätt fin faktiskt. De hade boxar till nästan alla hästarna. Men jag är nu väldigt säker på att ett häst gymnasium inte är något för mig... Är nu mer än 100 % säker på Vittra :)

Sen åkte vi tillbaka tillr idskolan och jag fick se att jag skulle tävla ponny cups matchen om en vecka, en hemma match mot nynäshamn. Tror att jag får Picco då Jessica inte ska tävla den hemma matchen. sara ska ju vara med på den matchen, och jag tror att hon kommer få Allan. Det gick ju bra när hon hoppade honom sist nämligen. Vad roligt om Allan skulel gå med, hans första ponny cups match. Han som är så söt, och har så cool färg. Allan är typ världens gulligaste häst i hoppning :)

Allan och jag på en ponny cups träning. Han är fett rolig ju :)

Om jag får Picco på söndag så hoppas jag att han är sig själv igen. Igår så tvärnita han  ju emd Linen aså hon ramalde av och vägrade lite emra. Men lektionen efter det så hoppade han som vanligt igen iaf.

Framhoppningen på lokaltävlingen. Åh det var så roligt att få tävla honom. Skulle verkligen vilja få göra det igen, och på Picco då. "Vi välkommnar in Alicia Lindström på Picco 8 in på banan" det låter ju bra, ellerhur? ;)


(29 januari)

Idag ska Sanne jag och Sofia till Farsta ridskola och rida. Det är provapå ridning för Real. Det kan nog bli lite roligt :) Vet inte riktigt vilken häst jag kommer få, om jag får en stor häst eller ponny. Beror väl på hur stora de andra är.
Hoppas på en söt liten ponny :)


En bonus bild på ella:

Se så söt hon är, även fast hon är en liten gamling :)

Ella kan sitt namn, hon är jätte duktig på det. Men då måste hon ju såklart få belöning för det, en mandelbit :)


Haha, Ida i min klass köpte hennes son Black berry.

Hon har berättat att han på natten ofta brukar rymma från sin bur och då brukar han ta sig upp i deras sängar och klättra omkring på deras ansikten :P haha snacka om social hamster! Fast de verkar tycka att det är rätt läskigt att en svart hårboll klättrar omkring i deras ansiktet på natten...


(januari)

Fick en fråga om jag hade någon historia med Spot att berätta, och det har jag väl- Men mina bästa historier är ett par år gamla så jag kommer inte ihåg dem så väl med detaljer och sånt tråkigt nog :(

För några år sedan hade jag Spot på en hoppkurs för Annica. Vi småponny ryttare var rätt galna på den tiden och vi byggde upp bara konstiga hinder. Vi använde de korta smala bommarna till ett hinder och plockade massor av granris och la över det hindret. Vi gjorde en trippelbarr, eller en fyr barr. Det var 4 bommar på bredden. Sockerbitar och koner under räcken. Frigolit saker under 1 hinder. muren och grinden hade vi också. Den hoppkursen fick vi hoppa högt. Jag hoppade bana på 80 cm med Spot, om jag tänker efter nu så är det ju rätt galet att jag vi fick göra det då.
Spot vägrade rätt mycket den hoppkursen, han tyckte det var för högt. Men när han hoppade fyr barren på 80 cm så var jag så lycklig att det inte var sant.

Kolla så stort han hoppade! Koal så liten Viktor ser ut i bakrunden xD
Spot hade vägrat en del den lektionen, men den hoppkursen hade varit så rolig och underbar. Mamma blev lite arg på annica efter för att vi hade hoppat för högt för att vara småponnyer, men jag fick minnen som nu är väldigt viktiga för mig.

Framhoppningen på muren, sen la vi upp en större del på muren.

Jag kommer också ihåg en hoppkurs för Claudia, det skulle bestämams om Sanne på Jonatan eller jag på Spot skulle få vara med i lektionsponny mästerskapet (tror jag det heter). Vi fick hoppa 70 cm då för det var vad man skulle tävla på. Det var ju mycket högre än vad ponnyerna var vana med, och vi med för den delen. Spot vägrade inget på den hoppkursen och Jonatan vägrade inte heller vad jag kommer ihåg. Men det var sanne som fick tävla lektionsponny mästerskapet för Claudia vågade inte ta med mig eftersom jag var hennes dotter. Risk för att det skulle bli skitsnack om det i stallet... Nu är jag otroligt eldsen för att jag inte fick chansen att tävla en lokal tävling på honom, även om han vägrat ut sig. Bara att fått uppleva det. Var då 12 år, var alltså 3 år sedan.

Nu för tiden så verkar Spot inte alls vara som han var förr i tiden. När han älskade att hoppa och var super pigg vid hoppning. På klubbhoppningarna så fick man välja mellan sken eller trav på honom. Han var jätte pigg och det fanns inget han gillade mer än omhoppningssvängar! Fast ibland hände det väl att man gjorde lite väl snäva svängar så att det blev förbispringning... Mer för det mesta hoppade han alltid och vi plockade med oss några första rosetter. Vi har tagit 2 pokaler tillsammans, 2008 vann vi KM i hoppning och 2010 vann vi KM hoppning. Tänk att man red som en lite galning redan för 4 år sedan, tillräckligt snävt och snabbt för att kunna vinna. Skulle vilja resa i tiden och titta på mig själv hur jag red, var jag duktig eller en hemsk unge som slet och drog i tyglarna så hästen nästan gick omkull. Faktiskt så gick Vendela omkull med Spot på en klubbhoppnings tävling för massor av år sedan. Det var fett läskigt, hon gjorde en för snäv sväng så han gick omkull och hon fick ju hela hans tyngd på sin fot.


Spot var en mycket duktig hopphäst förut. Nu verkar han blivit sämre tråkigt nog :( Men gud vad jag önskar tillbaka att jag red på småponny och använde den tiden bättre. Inte bara lalla runt där.

För massor av år sedan så fick ridlärarnas barn rida gratis ibland. Så en dag red jag Spot och Linnea hade tella tror jag? Haha riktigt länge sedan alltså. Vi red ut med mamma. Och jag galopeprade på utevolten med honom och jag ökade, och jag ökade och jag ökade och han ökade. Vi flög fram och mamma sa att hon adlrigs ett Spot galopepra så fort. Jag hade aldrig galopperat så fort i hela mitt liv och jag var så lycklig. Det var första gången Spot bockade med mig också.

Kommer ihåg när jag en dag försökte räkna alla hans prickar. Men slutade när jag nått runt hundra för det blev för svårt...
En sak som jag tyckte var coolt på småponny var när man kastade sig fram när man hoppade. Jag ville testa det på Spot och jag kastade mig fram allt vad jag hade när jag hopapde!
Se början på denna video bara



Kommer ihåg när jag stod och lärde honom en massa trix i spiltan. Jag lärde honom att slicka min hand, att ta upp huvudet högt, ta ner huvudet och så vacker hov. Haha, inte direkt så man kan ta tag i hoven. Mer att han sparkar med framhoven. Fast jag fick sluta med det, för han började med att sparka alla med framhoven när de kom in till honom för han ville ha godis. Men han kan typ fortfarande det trixet :P

Har haft en underbar tid tillsammans med Spot, och tiden på hans rygg är tråkigt nog över.

Genom åren har han i alla fall lärt sig att lita på mig, rätt så mycket i alla fall.

När han följde efter mig på somamr betet.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ VAD JAG VILL RIDA HONOM IGEN!!
Till er småponny ryttare, ta vara på tiden ni har med era små ponnyer. Den tiden försvinner allt för fort!


(28 januari)

Bilder från hoppningen idag fotade av Caroline.


Haha, snacka om att jag gömmer min mun i jackan :P



öronen framåt, mot det andra hindret :)

Wiie! Snow tänker: "Du säger 65 cm va? Nääe, ser du inte spökbommen högst upp eller?"



Hon tog ju inte jötte stora språng idag, inte sånna som hon kan ta i alla fall. Det var en rolig hoppning :)

Då taggar man till en ridlektion på Farsta ridskola imorn :)




(28 januari)

Idag så tolkade Vendela, Jojjo och Celine på MH. Jag fick köra först, jag har inte tolkat på flera år. I början var det lite svårt att hitta balansen för udnerlaget var guppigt och grusigt. Sen hittade man balansen och vi travade bakom skogshagen och jag klarade att stå kvar i nerförsbacken till och med. Sen galopeprade vendela och det var lite svårare och det gick jätte fort, men det var kul! Ramlade inte en enda gång faktiskt! Eller jo när  vi vände och Vendela red över en snödriva, men det gills inte...
Sen tolkade de andra och sen skrittade jag av honom och vi fick skjuts av ridläraren Jessica hem, det var snällt :)

En gång när jag red Candino på en tolkning.


(28 januari)

Hoppade Snow idag, första gången. Hon är ju lite speciell. I början var hon lite tveksam men då var jag på med spöet och försökte tänka att jag ville över hindret till varje pris. Hennes hopp är väldigt speciella också, väldigt stora men sköna. Det känns som om man flyger, ännu skönare språng än Rasmus till och med! På banan så gick det lite väl fort mot två av hindrerna och efter. Haha väldigt galet... Men hon ahde väldigt mycket bjudning mot hindrerna och tvekade inte, men Snow är verkligen ingen häst som man kan lita på så jag borde nog försökt ta tillbaka henne ännu mera. Hon vägrade inte en endaste gång idag, hon tvekade inte ens förutom lite på framhoppningshindret.
Jag tyckte att det var svårt att veta hur man skulle rida henne, jag hittade inte riktigt knapparna på henne. Men jag tyckte att hon var rolig :)

Ett foto jag tog med Emelies kamera på löshoppningen, när Snow hoppar 1,30.

Maria sa efter att det såg bra ut för att vara första gången jag hoppade henne. Jag hängde med i sprången. det var ju mest det där att jag skulle ta tillbaka henne mera, hon var för snabb. Hon tvekade ju inte, utan verkade tycka att det var roligt med hoppning idag :) Hon sa också att jag nog kommer få hoppa henne igen sen.

Jag tyckte att hon var rolig att hoppa, men jag vill nog inte fästa mig så mycket vid henne. Det finns ju några andra som gillar henne och jag är inte så förtjust i att gilla en populär ponny. Dessutom så finns ju chansen att det blir som med Rasmus. Jga fäste mig jätte mycket vid honom och så blev jag för stor och så blev han ju knasig och slutade gilla hoppning. Jag vill inte fästa mig vid en ny ponny som är osäker vid hoppning...

Jag måste nu hitta en ny ponny i hoppning som inte är så populär gärna. Kanske Hell? ;)


(28 januari)

Onödiga småsaker som irreterar mig:

Robyn (artisten)
Den svarta kanten på skogaholmslimpa
Blöta skor
Hundhår som hamnar överallt
När man tappar tvålen i duschen
När någon stirrar på mig på tunnelbanan
Dålig ventilation som gör att man gäspar oavbrutet


Småsaker som jag gillar:
Första talet i ett nytt matte kapitel (de är så enkla)
Lillefot

När man hittar en tia i en gammal jacka
Chokladplupparna högst upp i nyblandad kall oboy


Nu ska jag till stallet och hoppa!


(27 januari)

haha, Fideli har gått i vinterpäls. Det är därför de heter ryska VINTERVITA eftersom de blir vinta på vintern. Eller nja, ljusare iaf vissa blir vita.

Före



Nu:



Hon kommer säkert bli ännu ljusare :P


(27 januari)

Idga red jag ut på MH. Jag hoppade lite smådiken, men han ville inte hoppa hellre stanna och dricka ur dikena -.- Sen sista diket så tog han ett jätte språng och galopperade iväg och vaknade lite. Sen bakom skogshagen så gasade jag självklart på lite extra uppför backen! När jag tog tillbaka honom gjorde han ett luftsprång! haha, det har han aldrig gjort förut  :p Sen skulle jag trava på ängen men så tappade jag stigbyglarna och då sticker han iväg i galopp och vill inte bryta av, håller ju på att ramla av när jag inte har fötterna i stigbyglarna!

Sen travade jag iväg på ängarna längst bort och red över ett dike som inte var ett dike längre men som han ändå hoppade och galopperade iväg efter. Jag travade och efter gångvägen galopperade jag. När jag tycker att det börjar gå lite väl fort så tar jag tillbaka honom, men han tar tag i bettet och fortsätter snabbare och snabbare! Han ökar och ökar. När jag tittar ner på benen kan jag knappt se hans ben nudda marken! Han hamnar också i kordsgalopp tror jag. När han typ skenat till sin hage så bryter han av som tur var :P Sen skrittar jag på lite halvlång tyglar bakom skogshagen, då helt plötsligt så börjar han galoppera när jag är helt oförberedd. Haha, han var lite galen idag :P

Sen skrittade jag av honom och lyckades med det och går sen in.

Sen tittade jag på lektioner. Såg också att rasmus var skit dum på småponny hoppningen, han stanande och stängde av huvudet och höll på. Dumma russ! Ärligt talat så gilalr jag inte at rida honom längre. Känner verkligen inget sug efter att rida honom. Jag tycker att han är läskig i hoppning nu, han kan ju helt plötsligt tvärnita. Jag saknar gamle Rasmus :(

"Nya" rasmus skulle aldrig hoppa den där grinden :'(

Imorn är det hoppning på lektionen, kommer troligen få Snow. Det är jag taggad på, jag tyckte hon var rolig på förberedande.


(27 januari)

Testdagen på Vittra har varit bra. I början så fick vi veta lite mer om skolan alli hoppa, vi var väl runt 40 stycken på provdagen. Sen delade vi upp oss i olika inriktningar, samhälle/natur/ekonomi. Jag gick ju till natur gruppen och vi var 10 stycken. Sen gick vi till ett grupp och fick testa på att arbeta på ett mini case, ett arbets-sätt som de arbetar på. Det var lite tyst eftersom man var lite blyg, man kändes ingen. Sen var det rundvandring, och den skolan är så otroligt färsch och snygg! Det är inte som en skola, den är så fin. Den är ju byggd 2008, så den är ju väldigt ny.

Ett av sällskapsrummen.
Sen diskuterade vi en sak i mindre grupper. Sen var det svar på en massa frågor coh sen fick vi gå till matsalen och äta. Måste säga att matsalen var det enda som jag inte gillade på skolan. Det var rätt kaos där. Inte så mycket kö, men lite svårt med sittplatser och så. Sen gick Ida (som går i min klass) och jag runt lite i sickla köpcenter och kollade runt. Och då träffade jag en av tjejerna som vart i min grupp och jag pratade lite med henne och så. Det visades att hon var överförtjust i den skolan och ville gå natur där, så vi kommer nog gå i samma klass :D Så nu har jag en vän från min blivande klass :)

Måste säga att jag trivs väldigt mycket att vara i den skolan. Det är bra ventilation (haha är lite känslig med sånt) och så trevligt. Väldigt bra stämning där :)
Sen åkte jag till stallet.


(27 januari)

Vad läskigt att gå provdag på Vittra idag :O Troligen en skola jag kommer gå 3 år i. Men alla kommer säkert stirra ut en och man kommer känna sig så liten. Som tur var går ju Emelie i den skolan, hon som är skötare på Nelson. Det var hon som tipsade mig om Vittra faktiskt :)
Har faktiskt gått i samma skola i 10 år nu, att byta skola... Det är typ inget jag kan föreställa mig ens hur det känns.
Åh, är det bara jag som älskar låten "Äckligt"? Så jävla grym! Jag är inte så förjust i svensk pop när de sjunger på svenska, men den här är ju grym!



Tur att Ida också ska på prova på dagen, det blir vi tillsammans. Och så kan vi gå på donken efter ;)
Nej nu måste jag gå!



(26 januari)

Idag åkte jag och min syster lite pulka, men jag tycker inte att det är så roligt längre. Särsilt inte när ens granne står och stirrar ut en genom fönstret, och när man flyttar sig till en annan backe så går grannen runt och tittar i andra fönstret... Stalker.
har också tittat på tv med hoppetoss, hon älskar att bli kliad bakom öronen. Hon är lugn som en filbunke. Sitter och typ sover i handen hur länge som helst när man tittar på tv :)

Sen har jag duschat också med Ella, eller nja... Hon sprang löst i rummet när jag duschade. Så fort jag duschat klart kom hon fram till mig försökte klättra upp på mitt blöta ben, hur ska man tolka det? :S

Imorn ska jag gå på prov dag på Vittra gymnasium 9-12, lite läskigt men det går nog bra :) Nu ska jag sova, blir att  gå upp tidigare imorn.


(26 januari)

Hr nu tittat på en massa tv, var för länge sedan vi sågs! Jag tittade på en inspelad serie från i söndags, en ny serie som heter "Äkta människor" den handlar omf ramtiden när det finns robotar som kallas för hubotar, man kan köpa hubotar för hushållsarbete, arbete, för att ta hand om äldre och till och med se :P Serien tycker jag hittils är jätte bra, väldigt bra för att vara svensk :)

Odis, han går sönder :( Han verkar så snäll.

Jag vill jätte gärna ha en hubot nu, fett skönt egentligen!
Såg också klart på en film när typ växterna släpper ut gifter som gör attmänniskorna tar självmord, fett hemsk film...


(26 januari)

Ikväll ska det bli en liten tävling för hamstrarna. Det ska bli kapplöpning i hamsterbollarna! Jag ska filma allt och göra en liten rolig video om det.

En gammal hamster, Vanilj hette hon.

Kan kägga upp random bilder som är ett par år gamla:

haha, i sexan ville vi vara påskkärringar!! haha bara för godisets skull..

Haha sallad, och min leopardrock!! haha, jag älskade den rocken :P

I sjuan?


SEn hamster från vår första kull

Skoj!


(26 januari)

Igår började jag baka semlor, men jag typ lyckades med att göra fel... Så jag fick slänga allt :P
Då bakade linnea en chokald tårta istället :D
Jag tycker inte att det här stämmer:


Våran katt Pysen älskar när vi kommer hem :) Och när vi går upp i morgonen så att han kan tigga från matbordet ;)


(25 januari)

Haha, pappa vann nyss 5 tusen till på v86 tror jag. Han vinner hela tiden på en massa olika saker. Denna månad han han vunnit runt 45 tusen på olika saker. Det är bra! Vi har haft så mycket motgångar i vår familj på sistone. Och så dog en norsk släkting i norge för några veckor sedan som hade en lägenhet värd 5-6 miljoner som min mormor kommer ärva. Så min mormor kommer bli miljonär! Vi är på rätt spår nu, det fattas bara att min mamma ska bli frisk så blir vi lyckliga <3

Och så skulle det var roligt om pappa vann typ några hundra tusen så vi kunde resa bort lite till spanien ;)


(25 januari)

Har idag städat hamster burarna, det behövdes verkligen! Mitt under burstädat såg jag att jag lyckats få stopp i handfatet. har genom månaderna spolat ner det allra mesta där... Så fick ställa mig och försöka rensa lite, och hälla i frätande medel. Men märkte nu att det blev stopp igen :/

Har också tvingat Linnea att ta lite foton på mig med hamstrarna till hemsidan, här är bilderna:



Söta





heheheh...

Hoppetoss

Fideli

PUSS!

Fail bild xD

Fiddan :)

Fiddan igen


De ser rätt uttråkade ut xD

Mums, hamster! Hehehehe ;)



(25 januari)

Det blir att städa burarna idag, det ser inte så här rent ut längre:

Hehehehe... Tänkte någon dag ha en tävling mellan mina hamstrar, vem som forttast springer i bollen.

Är inte detta rätt coolt och läskigt?

Vd händer 2112 då? Troligen inget jag komemr få veta, lite sorgligt :(


(25 januari)

Ungefär alla djuren i djuraffärerna kommer ursprungligen från grossister. Grossister är det sämsta jävla stället man kan vara på om man är ett djur...
Titta så jävla hemskt djuren mår, hur ingen bryr sig om det på grossisten Peta:


I sverige köper vi flest djur från Imazo, kanske lite bättre än i USA. men ändå inte okej!

Aja, nu måste jag fixa mig.


(24 jnauari)

Har nu tagit ett bad, efter att min magsjuka syster badat. Hm, dumt gjort... Kommer säkert vakna inatt av att jag spyr. Uääh..
Det enda som är bra med att ha maginfluensa är att man går ner i vikt :P

Hm, fick ett sug av att galoppera jätte fort på någon häst nu!

Mend et får vänta tills på fredag när jag rider MH. Har beslutat för att sluta rida dressyr på honom tror jag. Han är alldeles för svår för mig att rida. han kanske ser enkel ut, men tro mig, både mamma och Vendela och jag tycker att han är den svåraste och jobbigaste hästen som man kan rida. Han är seg, motvillig och svår att få att går rätt. Blir bar förbannad när jag rider dressyr på honom, så det blir mer bus inte i skogen :)

Nu ska jag sova, är jätte trött!



(24 januari)

Har försökt ta en bild på mig med någon hamster till hemsidan nyss, med självutlösning. gick sämst... Jag typ trycker ner hakan så jag får dubbelhaka när jag ler på bilderna :/
Det blev sämst kvalité på bilderna också.

Tar nog den bilden, även om jag ser ut att djurplåga Tom..

Ser lite läskig ut på den bilden, fett scary min... Lite drogad. Har också ett väldigt runt ansikte på bilden :/

Nej, usch..

Extra bild på Eternity som inte ville bli fotad :P

Blir nog första bilden. Har också fotat lite oliak hjul som man kan ha till hamstrar.

Gallerhjul, de är farliga för det är för stora springor mellan pinnarna, hamstern kan fastna med benen i mellan.

Man kan sätta kartong runt, då blir hjulet inte lika farligt.

Nobby hjulet, bra. Låter lite grann, hamstern kan gnaga sönder det.

Galler hjul, rätt bra.

Hjul som ska sitta fast i burens vägg. Bra.



(24 januari)

Ååh, finns inget svårare än att få spanska glosor att fastna i huvudet. Vi fick 39 glosor i spanska, inte okej. Spanska glosor har jag jätte svårt, det går inte att få dem att fastna i huvudet. det är lättare med verb som ska böjas på olika sätt ifall det är preteritum, imperfekt, presens m.m.
Gav upp helt enkelt, kanske kan en glosa nu :P Gjorde engelska glosorna, det gick på max 5 minuter att lära sig dessa glosor. Engelska har blivit rätt enkelt på sistone ;)
Hoppas på att jag inte får sänkt betyg för att jag inte kan glosorna..

LiberG.

Eftersom erica och jag inte föder upp längre, och vi har en betalningshemsida (http://goldenhamsters.se) så komemr den att försvinna när vi slutar betala, så den försvinenr i september tror jag. Jag har bestämt mig för att göra mig en egen sida, jag funderar på att föda uppd värghamstrar i frmatiden och då kan jag inte heta goldenhamsters. Så hittade på ett möjligt uppfödarnamn, ifall jag vill föda upp senare. Först ville jag översätta Ekstigen till engelska, Oakpath, men det var rätt fult. Tänkte då på ett djur som betytt mycket för mig när jag var yngre. Geparden, den har alltid varit mitt favorit djur. Så himla cool! Så snabb och ett otroligt vackert djur.

Så då bestämde jag mig för att hemsidan ska få heta "Cheetahs". Cheetah betyder gepard på engelska.
Ifall jag vill föda uppd värghamstrar sen, så blir det ett lite coolt namn ;) Så om jag blir reggad uppfödare kommer mina uppfödda hamsrar heta ex. Cheethas Triops, Cheethas True Love, Cheethas Snowhite m.m.
Har precis gjort hemsidan, har börjat lite grann. Behöver lite fler bilder... Typ på mig och en hamster på framsidan.  
Här är länk till hemsidan: http://cheethas.n.nu , ska fixa en header sen.


(24 januari)

Idag var vi på Tyresö gymnasium. Måste säga att jag inte är så super förtjust i deras lokaler. Tycker att det mesta kändes gammalt. det känns lite som om man är under marken när man går i korridorerna. och jag gilalde inte skåpen. Men det verkade vara bra stämning på Tyresö gymnasium och tydligen bra lärare. Men detta besök fick mig inte att bli mer intresserad av Tyresö gymnasium.

Skolan kändes lite tråkig.

Har tänkt på att i skolan så måste man ofta spela en roll, man kan inte riktigt vara sig själv. i Stallet är man typ alltid sig själv. Det är skönt att kunna prata och slippa tänka på vad man säger så ordentligt. Det är inte så att man har hög eller låg status i stallet. Eller de som rider bra brukar få lite högre status, men annars så är det inte värre än så. Man kan slappna av och se ut hur som helst i stallet, för där är utseendet inte så viktigt. Man ses för vem man är, och man kan vara sig själv. man kan göra galna saker, dampa ur helt galet och bara skratta!





hahahahahah, när min fot frös till is så jag sköljde av den emd varmt vatten! xD

Galna

Hahah, hittade en gammal video som är kanske 2 år gammal. Vi visade vad vi brukade göra i stallet, rätt så galna var vi...


Hahahahha, roligt va :P


(24 januari)

Idag ska niorna till Tyresö gymnasium, som typ öppet hus. De kommer att berätta om de alla olika inriktningarna precis som jag rdan vart på. Har ju sett när de pratat om natur, så vill inte se igen så tänker se den inriktningen Erica ska gå på. Men jag vill inte gå Tyresö, det känns så gammalt och tråkigt. Exakt som min grundskola. Men det ska ju tydligen vara en bra skola, så jag tänker ha Tyresö som mitt andra val tror jag.

Min skola, har tröttnat mycket på att gå till den skolan i 10 år nu!

Hehe, testade hamsteragility med dvärgarna igår. Här är Hoppetoss, den lugna:


Liter mer fart på Fideli


De var väl inte så duktiga nu, men med träning kan de nog bli duktiga :)


(23 januari)

Hjälp, min storayster har mag influensan!! Jag vill inte ha det, jag hade ju det för inte så länge sen, förra året... Man ska ju egentligen bli immun mot maginfluensan i några år, men det kanske är en annan variant. Hatar att vakna upp av att man måste kräkas upp allt i magen, kräkreflexen fortsätter långt efter att man redan spytt upp allt och man tror att man ska kvävas. och magsyran fräter i halsen :(

Blir att tvätta händerna ofta!

 Nej nu ska jag göra annat :)


(23 januari)

Lite mer om min småponny tid

På småponny gick lektionerna mest ut på att galoppera så mycket som möjligt, tjuvgalopepra på uteritterna och rida fort! Sen om man kunde få hästen att böja på nacken då blev jätte lycklig.
Jag gillade att rida hell ett tag, särsilt på 123 leken för han brukade alltid vinna. Och så gick han och böjde på nacken/bakom hand av sig själv typ, i skritt.

Kommer ihåg en rolig uteritt. Vi ahde byggt upp massor av små hinder och ridit på ängarna, hoppat massa dikten. Vi hade inte galopperat bakom skogshagen än, men smyg galopperat lite. 2 ryttare tror jag hade ramlat avr edan men vi hade fortsatt. Jonatan hade blivit galen och skenat och hoppat ner för ett berg så hans ryttare ramlade av. Hon började gråta så vi red tillbaka till stallet även fast vi hade mer tid kvar, våran grupp blev lite sura på henne för att vi inte fick galoppera. Sen visade det sig att hon hade fått inre blödningar! :O

Min första skötpony hette lakrits, jag red honom 2 ggr i mitt liv. Första gången var inne i ridhuset på vintern, var kanske 7 år. Det rasade ner snö från taket och alla hästarna skenade och typ alla ramalde av. Min första avramling, jag började skratta :P
Lakrits var en mörkbrun b-ponny

Inte lakrits, utan Nelly på karlshem

Andra gången jag red honom var på en uteritt. Lakrits var känd för att hoppa jätte stort över diken. Så när han hoppade jätte stort över ett dike hamnade jag på halsen och gled av på en stubbe.
Red alltså lakrits två gånger och ramlade av båda gångerna :(

Kommer ihåg Tåga, jagg var fett rädd för henne. Hon hade "jag bits och sparkas" skylt, så jag vågade inte gå in till henne. I bostadshuset brukade folk göra rit lekar på white board tavlan, de brukade rita något som hörde ihop med en häst. Ex, varm choklad, det var Oboy.

Jag gillade oboy, hans spilta är den som Spot har nu. Spot stod ett snäpp åt höger förut.

Kommer ihåg första gången jag skulle hoppa. Jag red igen i en bättre grupp än min och de hade hoppning. Jag visste inte hur man gjorde men jag hade Comet och det gick bra :) Kommer ihåg första gången jag skulle galoppera också, jag hade Pontus stallets minsta häst. Alla fick ledare men de räckte inte, så min ridlärare sa att jag fick klara mig utan en. Så jag galopperade ensam på Pontus!
Lånar en bild från hemsidan på Juli och Pontus

Kommer ihåg de "stora" tjejerna på min tid, som man såg upp till. Vendela och hennes kompisar. Julia Lina, Lina,  Helena m.m.
Kommer också ihåg när jag inte red utan bara följde med till stallet innan jag börjat skolan. Rid eleverna på ridskolan älskade att leka med mig, som vi gör med Lailas dotter Amanda som är liten nu. Brukade ledas runt på tyresö området av någon tjej på Amorina och så brukade jag stajla och visa att jag kunde rida utan händer, jag trodde det var coolare än att åka motor cykel utan händer.
Amorina fick jag rida mycket när jag var liten. Mormor köpte henne så när vi var hos mormor tvingades jag upp på Amorina även fast jag hatade att rida när jag var 6-7 år. Kommer ihåg en gång när Vendela råkat vifta med ett spö bakom Amorina när jag satt på, jag leddes av mamma för jag var väl bara 5 år eller nåt. Då skenade hon iväg och jag tappade tyglarna och låg ner på sadeln och jag satt faktiskt kvar. Jag frågade mamma om någon ridlärare ens klarat av att sitta kvar när det hänt, haha jag var så stolt för att jag suttit kvar!

Amorina, min mammas favorit ponny när hon var liten

En gång när jag gick i fyran, var väl 10 år då så red jag Kontuz så hade vi hoppning. Jag var hoppryttare redan då, haha nä men vad jag komemr ihåg så var jag rätt så tuff då. Kontuz hatade att hoppa och brukade stanna. Men jag var på med spöet och då blev han förbannan och förvandlades till rodeohäst och då flög jag av och bröt armen. Kommer ihåg att jag inte ville gråta för att en i min klass precis börjat i min ridgrupp och jag ville visa att jag var cool. Satt halva natten på sjukhuset för att få ta röntgen och så. Först när de undersökte min arm så sa en doktot att hon inte ens trodde att det var en spricka, för jag var väldigt tålig mot smärtor när jag var yngre. Jag vågade inte säga aj. och så var det en brytning :P
Får berätta mer någon annan gång


(23 januari)

Efter skolan idag åkte jag ner till stallet och red MH ute i snön. Han var rätt pigg, för han älskar snö! han var rätt busig, han tog världens språng över en vattenpöl och gav sig av i full fart efter och bockade så jag nästan ramlade av, när en häst hoppar stort och bockar är det inte samma sak som när en ponny gör det, hästar är större och det blir stoort! Sen galopeprade jag på en äng och han blev så glad att han bara ökade och ökade, och jag bromsade och bromsade men han ökade och ökade. Sen bakom skogshagen så gasade jag på rejält uppför backen, det gick så fort och så fortare och det var så kul! han kändes som en western ponny som galopperade på i världens fart, fast i snön istälelt för öknen såklart. Underbar uteritt på honom idag! <3


Nu har min lilla syster lagat en tre rätters middag, hm hoppas det blir gott..


(23 januari)

Jag har inte busskort utan bussremsa, och i de flesta fall när jag åker till stallet med bussen så får jag åka gratis. Har en liten taktik. Jag har sänkt huvud och tittar upp och ler lite osäkert och håller tydligt fram bussremsan och säger Öringe och tittar upp och in i buss chauförens ögon och ler. de brukar då titta på buss remsan, sen säga, äh strunt i det ;) I över 50 % av fallen får jag åka gratis då. Ibland har man lite fördel av att se lite yngre ut än vad man är. När jag var yngre fick jag ALLTID åka gratis.
Liksom, vem kan motstå detta?

Leoapard POWEEER!

Eller varför inte detta?

Där jag var som lyckligast, på en kamel. Eller? Nja...


(23 januari)

Planering

Måndag:
Kanske åka längdskidor, hihi får fråga Erica idag. Vi gjorde det förut på vintrarna och det var rätt så skoj :D
Tisdag: Min matlagningsdag.
Onsdag: Kaanske åka till djurgymnasiet för Vendela vill visa mig alla deras djur som de har.
Torsdag: Städa rummet/hamsterburarna
Fredag: Prova på dag på Vittra gymnasiet
Lördag: Ridlektion 12:00 bara
Söndag: Prova på ridning på Real. Funderar lite på Real, men det kommer bli så mycket plugg om man väljer det och vill ha natur, då måste man lägga till extra kurser. Men ändå, fett kul med att få rida ofta och ta lite pauser från skolartbetet.


Mina shaps har typ gått sönder när jag ramlade av i fredags :O Vet inte riktigt vad jag ska rida med nu...


(22 januari)

När jag gick i fyran så var jag rätt så galen i The Ark, i smyg. Jag äääälskade The Ark! Jag äslkade deras låt "It takes a fool to remain sane" Jag kunde titta om påd eras musik video i flera timmar och bara titta på hur snygg han var och hur bra låten var. Jag tyckte han var sjuuuukt snygg!
Fast jag visste ju inte då att han var gay ;)


Alltså jag tyckte att Ola Salo var skit snygg :/ Han aknske var det på den musikvideon, men nu är han verkligen inte snygg. Och han är väldigt bögig...
Jag gillade en annan sång och video med honom, jag tittade på musikvideon nu är och jag skäms lite! Nej, jag fattar inte hur jag kunde gilla det förut... "Father of a son" heter låten och handlar om att han är gay och han vill ha en son. Jag fattade ju såklart inte vad låten handlade om då :/


(22 januari)

Sanne ville att jag skulel blogga om henne, hon sa det säkert på skämt... Men varför inte ;)

Sanne Juhl Broddesson föddes den 14 juli 1996. Sanne och jag blev kompisar för att, ehm hur blev vi kompisar egentligen? :o Tror att jag blev kompis med Fanny och Moa först, jag trodde att dem var tvillingar och så var bara Sanne med Fanny och så var vi typ också vänner. men Sofia då? Hur kom hon in i vänskaps bilden egentligen? Tror att sanne, fanny och sofia var en trio och sen var vi typ vänner allihoppa. Vi var väl de lite "bättre" på småponny då eller, haha ;)


Sanne

Fanny, sofia tävlade inte den tävlingen, hon var mer dressyr människa då :)

Måste säga att på småponny så var jag falsk kompis med sanne, hahahahahha... Nej inte så att jag gick och pratade skit om henne, men jag såg henne som min största konkurrent i hoppningen! Jag accepterade att fanny red bättre än mig eftersom att hon var äldre än mig, och sofia var ju dressyr männsika. Vi rätt galna på klubb tävlingarna på omhoppningen. Vi gjorde ju helt galna svängar, typ gick nästan omkull och gasade på med våra små pinnar till ben. Ett par gånger vann hon och jag vann några gånger med.

Och ibland så failade vi båda och så vann någon random.
Sanne gillade ju tella mycket, och jag gillade Spot. Vi red alltid våra favorit hästar. Fast faktiskt så gillade jag tella också en gång i tiden, jag ville bli skötare på henne faktiskt. När hon kom till ridskolan så fick jag rida henne i början för att hon var så pigg. Jessica longerade henne och jag satt på och hon kunde faktiskt springa omkring och böja fint på nacken då. Jag red henne i några veckor kanske och ville bli skötare på henne, men jag var ju skötare på Picco och Spot då. Sen började hon gå lektion och jag slutade gilla henne. Men tävlade faktiskt en klubbis på henne och vann, elelr sanne och jag fick exakt samma tid! Med hundradelar och allt :s

Nu rider vi mellan ponny och jag ser inte sanne längre som min konkurrent. Snarare som lagkamrat. Vi har inte ens tävlat mot varandra på mellanponny någon gång, vi tävlar alltid olika tävlingar.
Sanne är en duktig och cool hoppryttare :)

Det var lite om sanne och end el om vårt småponny liv. Haha, jag måste skriva mer om min småponny tid sen :) Typ om avramlingar, konstiga uteritter, vad en lektion gick ut på när man var liten ... Lite pinsamt men roligt :P


(22 januari)

Efter stallet idag så åkte jag buss hem och duschade, sen åkte vi till min farbror och firade honom och min kusin. Det var god mat och vi spelade Qube, vi delade upp oss två och två så det blev 4 lag. Jag och en annan vuxen vann, hahah! :D

Det är fett svåra frågor, så man gissar ju på typ alla :P


(22 januari)

Jahapp, ja.. När jag red fram på Rasmus idag så var han väl lite busig, inte lika mycket som i fredags. Han var också rätt rädd för publiken och verkade spänd.
Det gick bra att hoppa fram på sjuan, även sexan. Men på tvåan vägrade han :/ Men sen hopapde han. Sen fick jag startsignal och då sket sig allt. Han vägrade ut sig på första hidnret och stannade på mitten och vägrade ta ett endaste steg framåt, bakåt eller åt sidan. Även om man piskade honom så blev han bara värre... Höll på att dö av skam när alla tittade på mig och honom, det gick inte att göra något! Han stod och försökte bita mig i fötterna. Sen när Nikita ledde honom så kunde han hoppa sjuan, men han bet Nikita när hon ledde honom xD



Efter en vägring



När han stod på mitten och vägrade gå. Försökte styra honom åt sidan men det gick icke!
Kändes så sjukt pinsam att lämna över honom till borta ryttaren. Hon frågade om hon fick rida med sporrar, det fick hon väl testa. Men Rasmus stannade ju för att han stängde av i huvudet, så spö eller sporrar hjälper inte.
Det gick ju bra för honom att hoppa fram med de andra hästarna, sen fick hon startsignal och klarade av ettan och tvåan sen stannade och blev likadan som med mig :/ Hon vägrade också ut sig på honom.

Det blev iaf oavgjort, det var bara Rasmus som tabbade sig idag. Det var sista gången han fick gå med på en ponny cups match iaf ;)
Så nu har vi 8 poäng och ligger delad tvåa med Haningebyggden, Sundby leder. Sundby var trevliga och vi hade det mysit på fikat med varm oboy! :D
Kan säg att jag inte är så förtjust i att rida Rasmus efter detta. Eller inte när han är i den här russ perioden iaf :/ Men det är väl lite bra antar jag, att jag inte fäster mig vid en häst som är så liten.
Om jag ska tävla någon mer hemma så vill jag ha Minty :)

Minty är liiite enklare, henne behöver man inte kämpa allt vad man har för att ta sig över ett endaste hinder. Men hon är ändå lite svår :) Och pigg, iaf alla gånger jag ridit henne. Men jag är lite självdrivande av mig, jag driver väldigt mycket utan att jag tänker på det för att jag ridit MH för mkt, det säger Maria iaf. och har man en possitiv inställning så brukar hästarna tycka att det är kul och då är det kul!


Den 4 mars så ska vi ha en lag tväling, som en träning fast tävling. Vi gör upp två lag med några storhästryttare och ponny ryttare. Sen ska alla rida två hästar som är olika, ex en pigg och en seg eller en gamling och en ung oerfaren. Det är inte bestämt än hur man ska vinna, om det är närmast idealtiden med minst fel eller omhoppning, hoppas på omhoppning ;) Jag önskade Dingo, Picco och Minty till det, och sa att jag INTE ville ha Rasmus.


(22 januari)

Åh vad jobbigt det var att gå upp 05:49 idag. Bara att börja vänja sig inför gymnasiet typ :/
Idag så blir det ju match, första start nio. Efter det så ska min familj hem till min farbror och typ äta fika? Ingen aning faktiskt.
Vi ska vara i stallet kvart över sju, men bussarna går så sällan så jag komnmer komam fram fem i sju -.-
Aja, idag blir det i alla fall hoppning på guldponnyn :)


(21 januari)

Titta på dessa barn! De är helt fantastiskt duktiga, är så imponerad av vad man kan göra med sin kropp.



Imorn blir det att gå uppv id sex, ska ju vara i stallet kvart över sju. Men vi har redan gjort rätt mycket arbete, så blir mest att bygga bana, göra mackor/dricka, städa läktaren och sopa trappan igen.
Är inte så nervös över imorn, jag är väldigt osäker på om han kan gå runt en bana felfritt. Det beror på honom, vad han känner för. Banan som vi ska ha är inte den bästa för Rasmus, det är så många oxrar med. Men det är inga kombinationer med.
Jag vet iaf hur jag ska rida honom, det vet inte borta laget. INTE för fort, håll tillbaka och några meter innan hindret så måste man gasa och vifta lite med spöet och verkligen vilja över. Absolut inte göra för stora svängar, han blir mer taggad på omhoppningssvängar och tycker om det, men jag tänker inte göra omhoppningssvängar för då kan han också stanna om hindret kommer för plötsligt. Gasa lite ur svängarna för att få honom på gott humör, haha ;) Byt spö hand många gånger! På något sätt så kan jag se på ett hinder vilket håll rasmus helst av allt skulle springa förbi på, det är inte alltid den självklaraste sidan. har lärt känna honom.

Räcken komemr inte vara ett problem imorn. Det är oxrarna, och jag vet vilka hinder som är svårast redan. Hinder ett är det svåraste, hinder 2 är lite svårt också och så är hinder sex jätte svårt. Han sprang ju förbi hinder sex på framhoppningen förra matchen.
Jag kan inte garantera att han går runt nolla, men jag ska göra mitt bästa. Nu har jag haft tid på mig att tänka lite hur jag ska göra i olika situationer och det brukar alltid hjälpa.
Jag ska starta först, det är bra för får han stå stilla för länge så vill han inte hoppa igen. Det ska två hästar nere i hörnen där nere och så ska vi hoppa lägsta höjden, 60 cm. Ska också få be om att det gröna hindret ska bli ett räcke, han stannar alltid på det gröna hindret.

På ett sätt har jag lite dåligt samvete för att vi tar med Rasmus, stackars borta ryttaren. Men Sundby leder, det betyder att dem är duktiga. Laget vil ju att vi ska ljuga lite om hästarna, men alltid när jag sitter av och ger hästen till borta ryttaren så typ måste jag säga något. Förra gången sa jag detta: "Ett tips, försök inte och arbeta honom i form på framridningen, då kan han stanna och vägra gå framåt och vara rätt så russig. rama in ordentligt på hindrerna" Dåligt sagt xD De kan gärna få reta upp honom genom att försöka få honom att gå i form så han stannar, då blir de lite frustrerade och rider kanske inte lika bra. Det man kan säga är att man ska rama in honom ordentligt och inte tveka själv. För det hjälper ju inte så mycket, vilken häst ska man inte rama in till hindret? Känner mig som värsta boven, men jag vill viiinnnaaaaaa!!

Men när jag rider fram så ska jag galoppera rätt mycket så han blir av med över energin, men ändå orkar hoppa en bana. Sen så blir han trött och orkar inte mer :P

Tror faktiskt att rasmus är ponnyn jag hoppat flest gånger i mitt liv. Om jag tänker efter så är det rätt cpigt att jag gillar att hoppa honom... Men jag älskar utmaningar, och gilla hästar som typ ingen annan gillar. och jag gillar när han kommer i pigg galopp och hoppar sådär stort som bara Rasmus gör, och bara flyga med i hans språng. Det slår allt. När man flyger där i luften så blir man så lycklig!



Men nu på sistone har han blivit lite sämre i hoppningen. Eller, han har blivit piggare men nu gör han tvärnitar. det gjord ehan inte i början, då kunde han stanna flera meter framför hindret. Nu kan han fara framåt och sen stanna precis framför, som om han vill kasta av. Lite läskigt, men man får hoppar på det bästa imorn :)
Sofia är min hästskötare imorn så hon kan säkert göra honom på gott humör ;)



(21 januari)

Idag red jag ju Snow. Hon var väldigt pigg och busig idag :) Hon gjorde lite luft språng för hon blev taggad när det var galopp från skritt. Och så hoppade hon över en vante en gång :P
Vi galopperade över bommar på volterna, hon har rätt lång galopp så det var lite svårt. Men jag gillade att rida henne, hon var pigg och glad. Men i dressyren är hon inte en av favoriterna. Claudia sa att hon tyckte att jag passade bra på Snow :)

SEn åt jag någon konstig thai soppa. Sen städade vi övervåningen, diskade och allt sånt där tills imorn. Och så skrittade jag Chiko, han var lite busig i början men sen var han snäll.

Ja sen hjälpte jag till att mocka stallet.

Har pratat lite med laget och mamma och jag bestämde mig för att tävla Rasmus igår. Så jag sa det till Maria så nu är det bestämt :)
Bytte schabrak på tävlingshästarna imorn också ;) 07:15 ska jag vara i stallet imorn -.-


(21 januari)

Idag har vi förberedande hoppning, bommar. Jag ska ha Snow. Känns som om Snow inte alls är min typ av häst att hoppa, hon är ju rätt galen. Och jag har redan tillräckligt med galna hästar som jag gillar att rida :)

Sanne och Snow

Men jag kände bara att jag kanske kunde få en snäll häst nu, hade varit lite skönt att kunna slappna av lite. Typ Skrållan, hon är ju jätte snäll. Snow är ju som hon är tar jätte språng och är superpigg, Rasmus är bara allmänt galen och för att inte prata om Caffe, jävla galna häst ;) Heheeh :P


Omg, jag kom nyss på varför rasmus stannade så mycket med borta ryttaren på förra matchen! Han tvekade lite på ett hinder men var snäll och hoppade enn helikopter språngoch landade rakt på hindret så att det rasade samman. Han måste tappat självförtroendet där och därför börjat stanna efter det. Det var säkert därför, då vill jag ha honom imorn :)


(21 januari)

Har funderat lite över in avramling. Det gick så fort, jag hände bredvid Rasmus och funderade på varför jag hamnade så. SEn låg jag på marken och tittade upp på Rasmus och märkte att fotan fastnat. När jag fått loss den ställde jag mig bara upp och var denna gång inte arg på honom. Det var jag som var i lite obalans och det hade gått för fort. Men denna avramling var konstig, det gick för fort och inga panik känslor var iblandade denna gång. Jo när jag fastnade med foten så trodde jag att jag skulle släpas efter i stigbygeln i hela ridhuset och typ dö...

Åh, vet inte längre om jag vill tävla Rasmus på söndag. Eller jo det vill jag, men jag vill att han ska vara snäll och bra då. Jag vill att han ska vara som på förra matchen. Inte som igår, igår för han för pigg för att man skulle kunna rama in och vara som ett hjälpande stöd, för då gick det bara fortare och då hoppar han inte. På förra matchen så kunde man rama in bättre och rida tuffare, men när de är busiga går det inte. Jag vill inte att han ska ha för mycket energi i kroppen, lagom. Men han hade tydligen varit busig hela denna vecka. Idag är det bommar och det är ju bra träning på Rasmus. Ifall jag tävlar honom imorn måste jag nog galoppera av honom en del energi. Men om han var som igår så kommer han inte klara av banan imorn. Men Rasmus blir ju alltid bättre på tävling, känner pressen. Egentligen så är det inte hela världen för laget om han inte år runt med mig, då kommer han utan tvekan stanna med borta ryttaren med även hur bra den  än rider tror jag faktiskt. Men jag bryr mig också om Rasmus, ibland är han bara dum när han stannar. Men ibland är han faktiskt rädd, man ska inte förstöra hans självförtroende.

Ja såhär såg det ut förra matchen:




Då gick det ju att öka utan att det gick för fort. Red säkert Rasmus bättre då...

Får fundera vidare... Prata lite med folk. Men tror att jag vill testa honom ändå, som sagt. Har vi med Minty istället kommer det bli oavgjort. Rasmus är en satsning.


(20 januari)

Fick Rasmus på träningen, och jag ramlade av igen.
Han var ju helt galen idag på framridning. Typ stack iväg, bockade en massa och sparkade bakut en massa. Han hade så otroligt mycket energi i kroppen. När vi blrjade hoppa fram på en upphöjd bom så hade han väl lagom tempo. Sen skulle vi hoppa en kombination, ett räcke sen oxer. På räcket så hoppade han jätte stort och jag hamnade lite i obalans, sen drog han iväg efter mot oxern och jag hann inte ta tillbaka och från typ 180 km/h så vart det bara stopp och åt sidan. Jag hängde inte med och ramlade av och fastnade med foten i stigbygeln och han började backa och blev rädd, men jag lyckades som tur var få ut foten ur stigbygekln innan det hände något farligt. Gjorde inte ills mig som tur var :) Börjar bli en vana att ramla av på honom nu ju ;)

Sen gick det väl bättre. Men sen vägrade han på en oxer på andra sidan. Och sen gick det väl bra, sen höjde dem och jag mörkte att han blivit trött. Så han stannade några gånger mer.
han var jätte konstig idag, han tog sjukt stora språng ibland och var hur pigg som helst i början. Och för att han var pigg så kunde han stanna, och när han blev trött så kunde han stanna. Det var i mitten som det gick bra. Både maria och jag blev oskra på om han verkligen ska få vara med på matchen på söndag.
Nu efter att jag har pratat med lite folk ur laget och funderat själv så har jag kommit fram till att jag nog vill ha Rasmus på söndag ändå.

Vi ska ju tävla mot Sundby, de leder just nu. Om vi inte har med Rasmus är jag säker på att det komemr bli oavgjort då vi har så snälla hästar. Om vi tar med Rasmus så satsar vi, antingen så skämmer han ut sig eller så gör han inte det. Det är vinna eller försvinna som gäller. Vi satsar på Rasmus. Går han inte nolla med mig så är det inte hela världen, man får ändå räkna bort sämsta ekipaget. Och går han dåligt med mig kmr han troligen inte vara snäll med andra ryttaren. Antingen så vinner vi med Rasmus, eller så är chansen stor att det blir oavgjort. För Rasmus han kommer inte bli snällare med borta ryttaren. Det är inte hela världen om han är dum med mig, jag tycker bara att genom ta med Rasmus så satsar vi stort. Vad är det för mening att ta med bara snälla hästar och komma oavgjort? Sundby kommer fortfarande leda då och vi får ett ynka poäng till. Hellre satsa på att vinna och plocka hem 2 poäng och Sundby inte får ett enda isf. Det är vad vi satsar på :)

Nu vill jag sova, zzzz....


(20 januari)

Kom till stallet tjugo i fem idag. Då mockade jag, fixade höpåsar och sånt till MH. Sen red jag ut i 20 minuter och hittade faktiskt en äng utan is, bara lite mjuk snö som gick jätte bra att trava på. Så red runt lite där och galopperade lite grann. Sen red jag 10-15 minuter i ridhuset och han var seg och inte så fin. Men jag gav inte upp idag, så det blev bättre. Sen skrittade jag ute en stund :)

Erica och Mh förut

Sen blablabla, och sen var ddet träning. Fick Rasmus, gör ett inlägg om det nu.


(20 januari)

Idag måste jag äta middag i stallet. Vet inte om jag hinner rida MH, tror bara att jag skrittar ut en kortis med Emelie.
Har ju ponny cuops träning idag, och ni vet ju redan vem jag vill ha.

Sen fpr jag komma hem och vila med los hamstros.


(20 januari)

Idag hade jag matte prov, jag tror att jag kan lyckas att få VG iaf, men provet var svårt.
Sen lagade vi piroger på hemkunskapen. Vår grup hade rätt mycket feta ost i, det tyckte jag inte var så gott... Haha, men de andra tyckte att det var skit gott :) Ärligt talat var det flörsta gången i mitt liv som jag ätit en hemmagjord pirog... Har typ bara ätit gorbys xD

Vår lärare var sjuk på svenskan så jag hann arbeta en massa med en spanska skrivuppgift. Och även på spanskan. Så nu har jag lämnat upp en skrivuppgift en vecka tidigare :)
Nästa vecka blir det bara eng och spa glosor som jag behlöver göra :D


(20 januari)

Ellen om (19 januari):

Lycka till! Har för mig att de är ganska bra på alla typer av hästar men lova att säga hur det gick sen :) gud vad man saknar att va liten och rida pc asså, synd att det är sista året för dig!
Svar: Hallonsaft! Aha, jag hoppas i alla fall på att du har fel på den punkten. Det skulle bli så perfekt om vi kunde vinna vår match mot Sundby, men de är ju riktigt duktiga vad jag har hört. Frågan e, är vi lika duktiga? Ja jag uppdaterar på söndag hur det gick sen såklart :) Ja det är tråkigt, men lite skönt ändå. Slippa tidiga mornar och nervositeten innan matcherna :) Men träningarna kommer jag sakna jätte mycket.


Det gick lite fort. Det kan göra det på Rasmus :P

Trampar ner hälen så dåligt när jag hoppar Rasmus.

Idag har jag matte prov, men har pluggat rätt så mycket till det. Och idag så ska vi laga piroger på hemkunskapen :D


(19 januari)

Efter en massa matte plugg så njuter man av att gosa med dvärgarna. De är så himla lugna och gosiga :) Kom på en tanke här om dagen, att låna in en hane och ta en kull på någon av dem och spara en hona som får bo kvar med dem. Mend et är bara lite funderingar, vill först ställa ut dem och så.
Tog ner dem och goste med dem i soffan för första gången idag, Piga var jätte läskig tyckte dem... men att bli pussade av mig tyckte dem ju om för jag är ju så snygg, höhö ;)

Fideli

Fideli

Galen bild på Hoppetoss

Lika som bär? Nja...

Tänkte säga vilken ful min, men så såg jag att båda hade rätt fula miner. Så vilka fula miner :)

Så lugn Hoppetoss är




Fina och lugna djur dem är :)


(19 januari)

Har nu varit på Vittra i Sickla öppet hus. Så otroligt fina lokaler, så öppet och fräscht! Inte alls som en vanlig skola, det var mysigt och öppet så man kände sig friare. Lärarna var trevliga och vem som helst fick inte bli lärare där, utan det var många test innan man fick bli det. Det var inte så många på skolan, bara 350 elever och det tycker jag är bra. Och att man har ett hem kalssrum med typ ett halft skrivbord med en byrå under som man har alla sina saker i, inga skåp som jag tycker är bra. Har verkligen bestämt mig för att gå där nu, mina betyg blir heller inga problem för att komma in där. Har ändrat så nu vill jag gå natur/samhälle där, det blir lite mindre matte då. Nästa fredag ska jag gå på en prova på dag på Vittra, så jag blir ännu mer säker på mitt val. Det kändes väldigt bra att vara där, jag kände verkligen att jag skulle passa in där. Blir en stor förändring från min skola, mycket finare!

Det känns bra att jag nu bestämt mig. Nu ser jag fram emot att börja detta gymnasie och jobba med case.


(19 januari)

Inget speciellt i skolan idag, jag ritar av ett dl mått med blyerts, haha så himla svårt!
Ikväll vid sex så ska jag på öppet hus på Vittra i sickla, har nästan bestämt mig helt nu för att gå där. Om jag tycker om det när jag är där så kommer jag att välja Vittra och gå natur/natur, kanske ha Tyresö gymnasium som andra hands val..

Sen måste jag plugga lite matte till mitt prov imorn. Gaah, orkar inte... Hela min kväll idag påverkar min framtid i skolan.
Skönt med fredag imorn!


(19 januari)

Anonym om (15 januari):

Lycka till på söndag ! Hoppas ni vinner , men jag varnar er, tjejerna från Sundby är jätte duktiga!
Svar: Hallonsaft, ja jag hoppas också att vi vinner! Jo har hört att de är riktigt duktiga och de leder ju just nu. Men en grej som jag också vet med dem är att de älskar att rida fort och är rätt vana med pigga hästar som hopapr av sig själva. Förhoppninsgvis så har Maria tagit med typ Rasmus och Minty som behöver mycket ridning som är lite knepiga för dem. Och bäst är ju om vi har med Rasmus som är så liten så att deras bästa ryttare inte kan sitta på honom :D
Jag är ju lite för stor för honom, men inte överdrivet så att han typ blir skadad av mig.

Han blir ju pigg när jag hoppar honom, så han orkar ju :)

Men nu är det ju inte så säkert att han går med, men jag hoppas jätte mycket på det. Jo jag kan ta Piccol men jag tror vi tjänar mer på Rasmus eller typ hell.


(18 januari)

En gång i stallet ringde Sanne jag och Fanny tror jag det var till 118 800 och frågade detta: Om man flöder ett barn under vattnet och inte klipper av navelsträngen, kan barnet fortsätta leva under vattnet då i flera år? (vi gick i sjuan då)
De svarade nej och vi blev besvikna. En vecka senare ringde vi dit igen och ställde samma fråga. Svaret blev: Nej det går inte. Dessutom ringde ni och frågade samma fråga förra veckan!
Haha det var samma tjej båda gångerna och hon kom ihåg oss! Lite roligt :P

Nu ska jag göra skramlade ägg, gjorde det igår till frukost och det smakar gott :)


(18 januari)

Schema:

Torsdag: Plugga matte
Fredag: Rida MH, sen ponny cups träning 18:45
Lördag: Rida lektion 12:00, vet inte om någon kanske ber mig rida Chiko
Söndag: Match, kl 9:00.

Hoppas på att få Rasmus minst 2 av dessa ridpass denna vecka, eller alla och några till...

Jag vill verkligen inte ha Caffe på lördag igen, jag får lite panik när hästen inte kan gå framåt ordentligt utan att sparka bakut. När man inte ens kan rida ordentligt på en volt i trav :/

Haha se skrållan där bakom xD

Nej nu ska jag sova, gonatt :)


(18 januari)

Innan lunchen idag fick vi håltimme, så vi hade lunchrast i 2 timmar. Så Erica och jag gick hem till mig och kokade makaroner, det bästa med att äta det med Erica är att ingen av oss gillar köttbullar :) Sen visade jag henne dvärghamstrarna, hon har inte sett dem. De skötte sig bra som tur var ;)

Sen bakade vi en kladdkaka och åt lite, sen gick vi till skolan.
På idrotten hade vi en massa lek och det var riktigt skojsigt idag med spökboll och brottning. Vi körde brottning på 2 madrasser på knä, tjejerna mot killarna. Jag hade oturen att bli ensam kvar med killarna eftersom jag sprattlar rätt mycket och var lite svårare att bära ner från madrassen, och det var rätt så läskigt sen då, ensam...
Efter skolan gick Erica och jag till vivo och köpte sånt som inte ska köpas på vardagar, NIVETVADMAT .

Sen försökte vi hyra en film, men vi var för unga. Så vi gick hem till Erica och tittade på tv och väntade tills hennes mamma kom hem som skulle hyra filmen åt oss. Vi tittade på "Jag saknar dig"

Filmen var inte så bra som jag trodde att den skulle vara. Rätt sorglig och lite långtråkig ibland, men den gick ju att se. Inte min typ av bok.
Sen åt jag middag hos henne och stack sen hem till los hamstrossss. Märkte att jag hade ont i halsen och tvingade i mig äcklig echinagard.

Så nu vet ni varför det dröjde innan jag bloggade idag ;)


(18 januari)

Vad jag börjat drömma mycket på sistone. Drömde inatt att vi skulle ha ponny cups match och laget skulle bära in hinder i ridhuset. Men de bärde in fel hinder och det blev kaos för sen kom borta laget och inte ett enda hinder stod redo.


 Drömde också att typ en 8-åring i skolan kidnappade mig och rakade av mig håret och släppte mig sedan i skolan så alla kunde se mig och min rakade skalle :(


Picco är så söt :)


(17 januari)

Något som jag tycker väldigt mycket om är apelsin juice med små äppelbitar i. Nu ska jag gå och äta apelsinklyftor och äppelbåtar, och apelsin juice med äppelbitar i :) Och läsa samtidigt.

Hare bra!


(17 januari)

Igår på engelskan så pratade vi muntligt igen, och ärligt talat så pratar jag bättre engelska än vad jag tror. Nu typ älskar jag att prata engelska! Haha, nä inte direkt ;) Nej men har börjat träna lite mer på min engelska på sistone, prata lite mer för mig själv för att träna. Så nu flyter det ju på rätt bra, man kan improvisera rätt bra om man ska prata om något. Nu är det nästan enklare att prata än att skriva, eftersom det är mycket strängare regler när mans kriver än pratar.

Nu vill jag typ åka till USA och träffa min släkt för att prata engelska xD Juste, ni kanske inte visste det. Men min morfar bor i Californien och är därifrån. Vi åker dit ungefär var fjärde år. Då brukar vi först bo vid San fransisco hos min morfars bror och hans fru. Sen brukar vi också bo ute i typ vildmarken hos morfar i crescent city.

Stilla havet, det är sjukt stora vågor där!
När vi var där 2008 så var vi också i Los angeles och slappade lite i värmen.
Det är väl på tiden att vi ska dit nu egentligen, men tror inte vi har råd om vi inte vinner lite mer pengar snart. Fast i och för sig, flygresan är såååå lång! Men det är det värt, californien är så fint!

Golden gate bridge är en jätte cool bro att åka över, den är så stor att så fort den målats om så måste den börja målas om på igen innan den rostar xD



(17 januari)

En sak som jag tycker är super irreterande,det är när det blir dålig mottagning på radion som det brusar till ibland. Som när man åker tunnelbana. The voice har ofta dålig mottagning, så om man typ springer kan man inte lyssna på the voice för då bara brusar det och det gör mig på sämst humör :P

Nrj har mycket bättre mottagning, så jag lyssnar mest på NRJ. Och på datorn med så går det enkelt att klicka in och webb lyssna på nrj.
http://webradio.nrj.se/webbradio/webbradio-nrj.php



(17 januari)

Idag är det tisdag då slutar jag tidigt i skolan. Sköönt!
Nej nu ska jag gå och göra lite frukost :)

Fan, nu kom jag på att jag inte har gjort spanska läxan.. Fan. äckliga reflexiva verb skit...

Hinner inte blogga mer, måste plugga!


(16 januari)

Njäe, jag åkte inte till stallet idag. Har istället ätit bulle (ojoj på en vardag och allt!) och läst i min säng under dun täcket för att hålla värmen.
Nyss så petade jag ner dl måttet i pannkakssmeten så nu måste Linnea kleta ner sina händer för att få upp det, mohahha!
Idag så var det skirdsko bana på basketplanen, alltså halva planen var typ helt isig. Sån här len is som man glider på. Hihi, det var ju jätte roligt att  gå där, men sen när man ramlade omkull var det inte roligt längre...

Nyss gjorde Linnea två pipp pannkakor, nej hon är inte så proffsig att hon kan vända på dem emd en stekpanna. men de såg ut som pippi pannkakor, sådär gul-brun rutiga. Eller de kanske egentligen är sånna där bleka, aja... En linnea pannkaka: en tjock guling som är lite solbränd.


(16 januari)

Jaaahapp, då var denna veckas måndag avklarad :) En dag närmare träningen på fredag och matchen på söndag.
Nu har Josefin lagt upp bilder från i lördags. Red ju lilla damp Caffe :P

Man ser lite liten ut på Caffe :P







Tjooho!


Här höll hon ju på och dumma sig


Böjer lite på nacken, bra för att vara.. Caffe.

Nu ska jag dricka oboy, frågan är, varm eller kall?


(16 januari)

I lördags önskade vi hästar på ridningen för terminen. Hade egentligen bara en häst som jag gillar att rida på mp, och det är Dingo. Och så önskade jag Hell, mend et fick bli inom parantes eftersom han går småponny. SEn bara för att önska någon mer, så önskade jag Oliv eftersom jag vill rida honom någon gång, han är tydligen jätte fin :)

Idag tänkte jag nog åka till stallet och sköta om Spot lite :)


(16 januari)

Igår fyllde min b-kull 1 år faktiskt :P


Åh är det bara jag bli så sjukt äcklad av folk som inte håller för när dem nyser/hostar? Hur svårt kan det var liksom? Så himla äckligt så det inte är sant.


Jag har lite basillskräck, mend et är bättre nu. Men jag delar inte dricka med någon, om det inte är nödfall. Sånna som delar klubba, nej det förstår jag inte... det blir jag lite äcklad av. Och jag tar inte på offentliga toa handtag, utan jag brukar öppna dessa dörrar med papper på händerna (utom i stallet).

Euuuuwwwuwu


(15 januari)

Hoppade Minty förra terminen på en tisdag, finns lite bilder som Alexandra fotade då som jag inte visat.

Jag tycker inte att jag ser så stor ut på Minty faktiskt. Inte för lång alltså :D


!
Fyfan för min sits på den här bilden.. Riktigt pinsamt Kolla min häl bara, hallå ska inte hälen

Bättre, men fortfarande fult.


Bortsett från att hon är utåtställd och att min fot är ful och min tygel så kunde det nästan kunnat vara en fin bild.. Men förstörde det med min sits :P Men Minty är svår, och dressyr var inte vad vi skulle göra på den lektionen. det var ju hoppning som var huvudsaken!

Nej vad usel sits jag har egentligen. Shit vad pinsamt...


Foten!? Jag har seriösa problem med min sits. Dags att arbeta vidare på den... Nu

Denna kväll har jag hoppatlite agility med Tom och dvärghamstrarna. Dvärghamstrarna var duktiga om man spärrade av sidorna med vs filmer. Tom tyckte att det var för lågt och hoppade hellre över vs filmerna...
Igår fotade Caroline vår ridning, och Josefin. Så det kommer nog bilder sen på hennes bakut sparkar :D


(15 januari)

Ja, som kanske ett par stycken redan vet så var ju våran match idag lite av en katastrof. Var ju borta match mot haningebyggden.
Jag fick ingen fjording idag, faktiskt. jag fick den jag minst trodde jag skulle få... En galet pigg och stark d-ponny som brukade tävla LA, den hette Dillon.
I början kände jag bara att det här inte alls var en häst jag var van vid. Jätte känslig i munnen. När vi galopperade så gick det inte att ta tillbaka den utan att den började studdsa och göra luftsprång i luften. När vi skulle hoppa fram blev den så taggad att det typ stegrade/gjorde stora luftsprång på stället. Sen mot hindrerna blev den ju jätte taggad, men hoppade fint. han var väldigt svår att ta tillbaka efter hindrerna, då drog han iväg. Ja, fjordingarna var inte alls snälla. De två ryttarna innan mig ramlade ju av på 2 avfjordingarna som tvärnitade. Jag hoppade banan och det gick bättre då, det gick att ta tillbaka honom lite mer. han hoppade fint och hade ju väl mycket energi då, men han gick ju att vända och styra väldigt enkelt. Jag gick nolla. Men vi hade redan förlorat hittills.. Deras lag gick ju nolla. SEn red Sanne efter mig och hennes häst tvärnita och hon ramlade också av.

Ja sen gick resten nolla. Men halva vårt lag ramlade seriöst av idag :/
De höjde mellan c och dponnyerna. Och de hade egntligen för höga hinder på vissa hinder, högre än vad som tillåts i reglerna. Trean var på 85 cm, max som man vår ha är 80 cm. De flesta brukar ju ha höjden 60-70 cm.
Det var våran första förlust iaf.


På söndag är det nya tag, hemma match mot Sundby som just nu leder. Ni är vi uppretade och ilskna, så nu ska vi rida bra! Jag ska tävla den, men hästarna är inte bestämda än. Jag tror att jag kommer få Rasmus eller Picco. men nu vill jag verkligen ha Rasmus, tycker att vi ska köra på fult spel vi med! Jag tycker att Hell, Rasmus, Minty, Lady, Nutina och Picco som ätit 5 kilo havre i 5 veckor ska gå med då... Gissar på att hästarna inte är utsatta ännu eftersom de som är tänkta hittils ska vi få sitta på fredag på träningen och så får vi se då. Men det är bara en teori som jag tänkt. Hoppas i alla fall på Rasmus riktigt mycket, nu är jag inte rädd. Nu är jag bara arg, och då rider jag som bäst i hoppning.



(15 januari)

Bilder från förra året




















Bilder från förra året


(15 januari)

På fredag har jag ponny cups träning och på söndag har jag ponny cups match mot Sundby, hemma. Om jag nu ska tävla den. Vill ju det, men vet inte exakt vilken häst jag i så fall ens skulle vilja ha. Skulle typ vilja ha Oliv och försöka sätta en massa fart på honom som på min klubbtäåvlingen!



Hihi, men tror inte att jag skulel få Oliv. Eller vafan, jag slutar gissa vad för hästar jag kommer få av maria... Haha man får typ alltid den som man inte tänkt sig :P Men tror jag komemr få en fjording idag iaf. Jag vill det, men egentligen så kanske jag inte direkt vill rida en fjording utan mer. Ha gjort det och kunna säga, "såklart jag ridit en fjording i mitt liv, vem har inte? ;)"
När vi var på gladö tror jag, då hade dem med en fjording. Sofia ba "Om jag får fjordingen kommer jag gråta" Ingen ville ha fjordingen. Sofia fick fjordingen. Sofia kom runt med den envisa fjordingen :P

Lånade en bild på henne och Ture som han hette, Turald egentligen.


(14 januari)

Måste nog säga att för mig så tycker jag nästan att ponny cupen är lite för seriös. Alltså matcherna, tävling mot en annan ridskola... Något som mycket är slumpen ska avgöra vilka som rider bäst :/ Man sitter upp på en häst som man knappt vet något alls om, ve, vet om den brukar bralla iväg och kasta av sina ryttare. Skena mot hidnrerna och tvärnita om man inte ropar hopp innan hindret? Vägra att gå framåt, och när man lägger till spöet bockar iväg som en rodeo häst. Men det är ju såklart väldigt roligt att sitta upp på en helt främmande häst som man aldrig sett förut, väldigt spännande. För det mesta är de ju väldigt snälla :)

Ja när man sitter upp är det kul. men innan tycker jag att det är rätt läskigt, särsilt att se någon annan hoppa hästen innan. Och om hästen stannar för ett hinder så blir man så nervös så det inte är sant! Man vill typ byta häst elelr inte rida alls. Men när man sitter upp brukar det bli bättre.
Den gången som jag varit nervösast för en match är ju så utan tvekan gången på Rasmus! Jag hade gått runt och pratat positivt om det. Nej Rasmus är bättre nu, han kan ha bjudning mot hindrerna, hästar i hörnen hjälper, bara 60... Men ärligt talat var jag totalt livrädd! Jag var inte så säker på att jag skulle klara av det, men jag lät mig inte tänka det. Dagen innan var jag så nervös att jag inte kunde somna på länge, jag ärligt talat kunde inte ligga still. Jag skakade mig. Jag var så rädd för att förstöra för laget... Vägra ut mig på första hindret och förstöra Rasmus självförtroende totalt. Aldrig få rida honom igen...

Hehe, om jag tänker nu så känns det som om jag hade tur. Han kunde lika gärna bestämt sig för att det "där" hindret var det läskigaste som fanns, och jag skulle inte kunnat göra något åt det, för han är ju lite russig ;)
Så nästa hemma tävling så skulle jag bli både glad och rädd om jag fick Rasmus, skulle blivit lättad om jag fick en enkel häst som Picco då, men lite besviken. Utmaning är ju Rasmus. En klubb tävling på Rasmus hade jag inte alls varit lika nervös för, för jag kan inte svika någon annan än mig själv då. Om jag vägrar ut mig i PC sviker jag hela laget typ.
Men denna termin blir min sista på Rasmus, sen får jag gå vidare för jag är för lång. Och ärligt talat är inte det så super svårt. Rasmus är kul att rida, men att sluta rida honom är inte ens hälften så svårt som när jag red Spot för sista gången. Vad jag grät...

Haha omg, haha jag kom nu på att sista gången jag red Spot inte alls var på hopp KM. Fick ju honom på en ponny cups träning xD Gud för 1,5 år sedan. Shit vad lång jag var då, mina ben var ju typ vid hans knä.
Åh, nu spelades "Wild one" på radio, hihi vad skojsigt :)
Häj aj hörd ju vär a waljd vån

Nej, Rasmus är inget jätte problem. Förstod redan för över ett halvår sedan att jag var lite lång för honom. Mina problem börjar med att jag börjar tycka att jag är lite lång för d-ponny :/ Men ja, det är jag väl kanske inte. Man kan ju rida ponny om man är 161 cm, och med min vikt ska jag egentligen kunna rida stora b-ponnyer xD

Dingo är inte en så superstor d-ponny, men jag tycker att jag ser lite lång ut ändå :/

Picco kommer jag nog kunna hela livet om jag stannat i växten och inte går upp 50 kilo eller nåt. För han är så pass viktbärande. Fast hela livet var ju en överdrift, han är ju typ 19 år tror jag xD

Oj vad det här inlägget kom in på andra tankar än vad som var meningen... 
Saken är den i alla fall att jag tycker att ponny cups träningar är mycket roligare än matcherna. Jag skulel velat göra som storhästarna, hellre ha pay and jump än match. Men nu spelar det ju ändå ingen roll, för jag går ju ur laget nästa termin för min ålder...
Aja, ha en härlig lördags kväll!


(14 januari)

Red Caffe idag. Vi red mycket på volterna idag.
Jag hittade Caffe tidit idag och hon varrätt fin i början, men sen i traven på volten i höger varv så tyckte hon att det var jätte jobbigt. Hon kunde inte ens trava ett varv utan att stanna och sparka bakut eller nått annat. Hon saktade av till skritt hela tiden eller travade på i världens långsammaste trav, la jag till spöet, ja då kom ju bakuten tillbaka. Hon var total hemskt i det varvet... Eller jo, jag fick henne ju i form i traven då. Men vi gick ju typ mer bakåt än framåt :S
I andra varvet så var hon inte alls lika seg eller sparkig. Men det tog lite mer tid för mig att hitta henne. Hon kunde ju såklart inte fatta galopp i det varvet utan att stanna och bocka och sparka bakut på stället... Blev lite arg då, hehe... Men i galoppen så var hon ju lite pigg sen. Efter det så hittade jag henne bättre i vänster varv, men hon blev lite förböjd. Men hon är verkligen supersvår att rida. har ärligt talat aldrig se någon rida henne fint någon gång :/ Är inte alls så nöjd idag. Jo jag hittade henne och kom åt henne bättre idag, men hon var för dum idag..

När jag pratade med Maria sen så sa hon att Caffe slutade gå storhäst förut eftersom hon var så dum när folk krävde arbete av henne. De flesta som får Caffe brukar ju mest åka häst eftersom hon blir så dum när man försöker kräva lite av henne.
Kan ju säga nu att jag klarar mig bra att inte rida Caffe mer i dressyr :) Nu har jag lärt mig lite av henne och det duger för mig.

Sen åt jag lunch på övervåningen. Sen gick sanne och ja ut i ridhuset och räknade hinderhållare. Det var 29 stycken :P Sen kom maria in med en mellanponny grupp och frågade om jag ville rida Chiko, och jag sa ju ja då. Så jag gick och gjorde i ordning honom och red hnm.


Han var väldigt på hugget när jag satt upp och fick länga mina läder efter att Therese ridit hnm igår ;) Han kunde verkligen inte ståp still utan gick i sidled och det kändes som om han skulle kunnat stegra eller bralla iväg. Men hann bli klar innan jag fick reda på om han skulle göra det. Han var på hugget i början, sen blev han lugn och lunkade på. Mend et blåste fruktansvärt mycket! Dörren i ridhuset öppnades halvöppet av vinden!

Sen hörde jag av Maria att det troligen istället för en pay and jump bli en lagtävling mellan storhästarna och ponnyerna  en dag v.9 eller v.11 :) man får bestämma höjd själv, eller kanske inte för högt då. Sitter och funderar på vem jag i så fall skulle vilja ha. Picco eller Dingo tror jag...

Om man fick hoppa högt så skulle jag velat Picco, för jag vet att han klarar av lite högre höjder. Men tror knappast att man får hoppa över 75 på ponny eftersom vissa storhästar inte ens klarar det xD Haha, näe.. Om man bara fick hoppa typ 60 cm så skulle jag nog velat ha Erasmus faktiskt, lite träning.


Imorn är det ponny cups match. Är inte så taggad nu, har blivit för van.. xD


(14 januari)

De busigaste hästarna jag ridit, eller som varit busiga när jag ridit:

Nonni
Måste ärligt talat ha henne först... Hel galen. Hon var min medryttar ponny i ett par månader 2010. PÅ utevolten var hon väl snäll, förutom att det tog typ 5 minuter att stoppa henne efter galoppen. På uteritt så stegrade hon heeeeela tiden! Hon brallade iväg för minsta lilla och det gick inte att få stopp på henne. Rätt obehagligt... Men ärligt talat så stegrade hon typ hela tiden, vart man än var! I skogen, bredvid tyresö vägen, på sandvolten m.m.

Karenina
Min medryttarponny i början av 2010. Hon var busig när man red ut ibland, kunde helt plötsligt vända på en femöring och skena iväg och sparka bakut. Men var rätt osäker som ryttare då, egentligen busade hon bara. Men var yngre då och blev rädd. Hon brukade alltid sparka bakut i galoppen. Ramlade av en gång på henne när hon stod stilla och åt lite hö utanför ett ridhuset, och så bara från ingen stans så typ lyfter hon och vänder tvärt och skenar iväg så jag bara BAM rakt ner på en isdriva.

Gillade den ponnyn väldigt mycket. Hon var så social. kan ju säga att båda Nonni och Karenina blev utdömda och fick avlivas i år.

Chiko
Var ju tvungen... Han är en liten busponni egentligen. På uteritt så kan han ju dra iväg riktigt fort och roligt :D och när jag red hem honom från betet så var han ju inte lite galen. Så fort ledet stannade så stegrade han och kunde inte stå still. Galopperade på stället, taktade och stegrade många gånger.
När jag satt igång honom så har jag också blivit van med att han helt plötsligt skenar iväg. Och han är ju väldigt stressad och taktar rätt mycket ibland.

Ruudi
Jag gillar inte dressyr på Ruudi, så jag brukar försöka att mest ha kul på honom. När jag hade honom på uteritt så småstegrade han, kastade sig undan för skogshidnrerna och var superpigg! och bockade lite. Inte super busig, men väldigt glad och pigg var han :)


Hell
Han kanske borde vara före Ruudi. Hell är en busig häst. När jag satte igång honom gjorde han lite allt möjligt, skenade sparkade bakut, bockade och var rätt tjurig. Mest så gillade han ju att stanna och leka rodeo ponny. Galet rolig att rida! :D

Erasmus
Osäker på om jag ska ta med honom. Men de senaste gångerna när jag ridit honom har han ju varit super pigg. Sparkat bakut många gånger :P Och gjort lite tvärnitar framför hinder...

Caffe
Haha, har ridit henne en gång bara. Och då var hon inte snäll... Hon sparkade ju bakut jätte mycket hela tiden! Men rolig ;)

Figaro
Haha, en ponny cups häst jag hade på nynäshamn tror jag. När de ropar upp mitt namn och det är min tur att tävla. Vad gör inte hästen om inte tvärstannar och vägrar gå framåt, och när man försöker få den att gå framåt så står den och bockar och sparkar bakut på stället i en evighet innan jag lyckas dra runt hästen på en hoppbana.
Dingo
Han har inte varit så busig med mig. Mest otroligt pigg! På hoppklubbtävlingar så studdsade han ju på stället, oc även på kadriljen var han taggad. och jag har väl ramlat av på honom i början av 2010 på en hoppkurs när han galopperade lite väl fort.



Sen finns det ju fler busiga hästar som dock inte varit busiga med mig. Daisy kan ju bli busig, och Oliv.


(14 januari)

Kämparvilja

Tryck å bilden för att se den i stort format.


Idag är det ridning, och så ska vi på restaurang ikväll :)


(13 januari)

Mina vintervita dv är ju så söta så man troor att man drömmer. Så jag kan ju inte låta bli att fota dem.. Tror faktiskt att jag börjar gilla dvärghamstrar mer än guldhamstrar. Så himla söta, klängiga, lugna och keliga som de är :)

Fidelis coola färg

Hoppetoss chillar i handen

"Bästa gömstället på kurra gumma nånsin, Fideli kmr aldrig att hitta mig!"

"Hoppetoss!? Hoppetoss vart är du!? Fritt fram, Hoppetoss!"

"Släpp ut mig! jag är för ung för att vara i fängelse... Jag är inte 15!"

"Hoppetoss, är du där?"

"Hoppetoss?"

"RAWRHH!"

"Sistem upp är ett ruttet ägg!"

"Ey, fuska inte Hoppetoss"

"In i lådan, in i lådan... På tre hoppar jag in i lådan.. 1, 2, 3..."

"Än så länge är jag inte för tjock för röret, än så länge..."

"Jag kan ju se friheten!"

*Håll in magen, håll in magen... "


"Är jag fri? Är jag i himlen?"

"jag är en ängel"

"Klappa händerna när du är riktigt glad!" *klappklapp*




SEn dog batteriet, så blev inga på Fideli i slutet. de flesta bilder på Hoppetoss blev överexpanderade eftersom jag inte vågar använda foto studion jag brukar till dessa än, ifall de får för sig att hoppa. I den så brukar bilderna inte bli över expanderade. Men det är ju också lättare med en ljus hamster.

Nästa gång jag ska köpa en hamster så blir det nog ännu fler vintervita faktiskt :)


(13 november)

Skrittade ut en bit på MH idag. Sen red jag i kortändan på ridhuset. Han var så jävla hemsk idag att rida, kunde knappt trava elelr galoppera. han har aldrig nånsin varit så seg emd mig! Han reagerade inte på skänkeln det minsta och inte heller spöet. Kände bara då att jag aldrig mer vill rida honom. Då sa mamma att jag skulle se om det gick att rida lite på ängen.
Jag gick dit och hittade ett ställe med snö och inte is som gick att rida på. Då vart det en annan häst, han travade på så fort och snabbt att det kändes som om vi flög framåt. Sen gasade jag ju självaklart på i lite galopp också, och det var kul tyckte han ;) Men var ändå lite arg efter, han var ju så seg i ridhuset.

Hehe, random bild.

Sen hjälpte jag mamma att fodra och sånt i ponny stallet.
Imorn är det ridning, vi ska ha Maria. Tror faktiskt inte alls att jag kommer få ha Caffe imorn, Maria sa ju i slutet av förra terminen att jag red bättre på de sega, så jag skulle få rida bara pigga hästar typ, även fast jag inte gillar det. Jag var inte jätte förtjust i Caffe, men kan ta henne ändå för det var bra tränin. Men skulle helst av allt nog vilja testa på Oliv imorn, men tror inte att jag får honom. Finns bara en häst jag inte vill ha imorn och det är Lady, tror ärligt talat att jag typ mr få henne imorn..


(13 januari)

Visste ni att man göra smulpaj på havregryn? Vi gjorde det idag och det var väldigt gott :)

Och vet ni vad? Vi har vunnit 25 000 kr. pappa spelade på något på nätet och vann 25 000 som nu är på vårt konto. Så nu blir restaurang imorn troligen ;) Men vi har haft lite problem med ridräkningarna eftersom det är så hiiimla dyrt med ridning och häst! Så det var verkligen pengar som behövdes :) Tur på otursdagen.

Var nära att jag tänkte avboka några ponny cups träningar, men nu behöver jag nog inte det :D Hoppas vi vinner typ en miljon någon annan gång så att jag får en ponny också... ;) Nej inte en ponny, utan Spot. Spot är ponnyn jag vill ha mest i hela världen. Om jag fick honom så skulle jag gå ut och leda honom varje dag, och så skulle jag skaffa någon liten ryttare som red honom några dagar i veckan. Skulle ju såklart inte rida honom, även om det är en av de högsta sakerna på min önske lista nu :(

Jag skulle träna honom till lite olika trix tror jag :P

På söndag är det ponny cups match hos Haningebyggden. Om en vecka är det ponny cups träning :)


(13 januari)

Idag ska julen bort. Fast den tog vi bort för några dagar sen.

Idag är det även fredag den 14, blir fredag den 13 igen i mars faktiskt.

Tänk att jag nu haft denna blogg sen i oktober 2010, mitt mål är minst till oktober 2012. Mitt mål med bloggen har aldrig varit att få så många bloggläsare som möjligt. I början när jag hade bloggen så hände det väl nån gång att jag länkade på fb, men det var över ett år sedan. Nu länkar jag inte någonstans eller kommenterar en massa random bloggar för att få bloggläsare.
Har bloggen mer för att kunna läsa när jag bli äldre och skratta lite åt mig själv som liten. Och om jag får barn visa dem bloggen :P Den är lite som en dagbok.
Jag kommer inte ens ihåg varför jag tog detta bloggnamn som jag nu tycker är jätte fult, haha... Men vill inte byta bloggnamn eftersom jag vill ha allt samlat på ett ställe. Men Aliciarider, haha vad är det för namn? xD

Lite fula headers jag haft:

-





Dock inte till denna blogg

Den första animerade

Den jag har nu

Tror jag glömde några headers, men de var säkert fula ändå..


(13 november)

Haha orkade inte blogga på kvällen igår, så bad min syster att bara blogga om något och nu när jag läser vad hon skrivit ångrar jag mig nästan...
Igår läste jag ut andra boken ur tvilight serien (för andra gången), så på 4 dagar har jag läst två böcker. Har läst några få sidor på den tredje med, men kmr inte hinna läsa hela innan veckans slut tror jag. Blir ju stallet dessa 3 dagar framför mig :)

Och träffa den sura pricki korven ;)

Igår började mamma och jag se 2 nya serier på tv som hette "Once upon a time" och "Revenge", de var rätt bra hittils :)

Denna handlar om typ sagofigurer, mest om snövit. Och så verklioga livet också.


Den handlar om en tjej som ska hämnas på de som satte skulden på ett mord på hennes pappa. Hon är mycket smartare och coolare än hur hon ser ut. Men det kändes mer som en film än en serie.

Serier som jag följer noggrannt:
Greys Anatomy
Happy Endings
Medium
The walking dead
CSI NY
Vampire Diaries
True Blood
Revenge
Once Upon a Time
Big brothers (när de väl börjar igen)
Desprate Housewives

haha, rätt många serier som jag följer... Tur att alla inte visas samtidigt ;)

Trololol

Nämen heeej!
Jag heter Alicia Linnea, och jag är Alicias bääästa syster in the whole world :* ♥♥
Det är sant för hon brukar alltid komma fram till mig i skolan och fråga om hon får min autograf, VARJE VECKA! :D

Fast tyvärr är det itne det inlägget ska handla om, utan det ska handla om... någonting annat.
Roliga videos på youtube!
Yeah right att det finns roliga videosar på YouTube -.- Då kan jag berätta en hemlis för er, DET FINNS DET!

Här är några:


Norrlands sista oskuld (PINIGT)


Dunderhumor

Det finns "fortsättningar" av dom där filmerna så gå bara in på dom som la upp filmerna så kan ni titta på många fler :D


BESÖK MIN BLOGG HÄR!!!


//LINNEA


(12 januari)

Nja, denna dag kändes väldigt lång faktiskt. Aja, imorn är det iaf fredag igen :)
Måste säga att jag riskerade livet när jag gick till skolan idag. Det var isit överallt och dessutom så regnade det och var vattnigt över isen! Värsta iskanan. Höll ju på att bryta benen ett par gånger...

Floridas senaste låt "Wild ones" tycker jag är rätt bra, okej jag kan inte säga att jag gillar rappen så mycket. Men refrängen är bra tycker jag. Jag börjar fundera på saker och ting när den spelas på radio och hamnar lite i min egen lilal värld :P

Nu ska jag läsa lite ;)


(12 januari)

Undra vem jag ska rida på lördag, kanske Ruudi. Hittade den här hemska men väldigt roliga bilden häromdagen på hnm och mig:


Sämst sits och han är ju helt crazy snabb! Det var typ när vi fick galoppera fort någon gång i slutet av lektionen och Ruudi tände till ;)


(11 januari)

Tidsinställt inlägg

FAKTA

Smeknamn:
Lisan, Apa
Födelsedag: 2 maj
Bor: I en gul villa :)
Arbete: Slav i skolan.

FAVORIT…

Färg:
Slaim mörk blå
Plats: Stallet, hamster rummet
Drog: Allt som innehåller socker...
Fordon: Häst :D

Film: Har ingen favorit film, tycker om tvilightfilmerna och förut gillade jag thrillern Funny games. Gilalr också Inception.
Djur: Gepard, häst, hamster katt
Affär: Bik bok, djurmagazinet xD
Serie: Åh svår fråga, tittar på så många. Gillar greys anatomy :)
Café: Expresso house såklart ;)
Skor: Varma vinterskor :)

BRUKAR DU…

Titta på dig själv i spegeln:
Haha, vem gör inte det? :P
Gnälla: Beror på vad, smärta brukar jag kunna hålla inom mig.
Skrika: Hm, ja faktiskt... Men är ganska tyst annars.
Sova: Älskar att sova :)
Drömma mardrömmar: Sällan, drömde en inatt att jag stängt in Pysen med min hamster Tom och att Pysen bet av hans ben :(
Drömma sexdrömmar: Händer väl :)
Försöka vara annorlunda: Inte försöka, dock så kanske jag är det.
Klä dig i svart: Ja, gillar inte att sticka ut med kläder..

Ha sex: Oskuld
Hata folk: Nej, hata är ett starkt ord :)
Lita på folk: Ja för det mesta.
NÄR…

Åt du senast:
En morot fär en timme sen.
Läste du en bok senast: Läste ut en igår, har läst en halv bok idag. Bokslukare!
Var du på konsert senast: Går inte på konserter.
Köpte du något senast: Mina skor för en vecka sen
Kysste du någon senast: I somras ;)
Svor du senast: Svär inte så ofta, kmr inte ihåg
Sjöng du senast: En timme sen
Klagade du senast: Det kommer jag faktiskt inte ihåg :s
Är det sommar: Efter min födelsedag börjar det bli behagligt i luften, så efter maj.


VEM…

Saknar du:
Ingen.. Vill vara ensam nu
Rörde dig sist: Gillar inte att bli berörd, så  vet inte ens om något rört mig idag? xD
Kysste dig sist: Haha, har inte ens någon pojkvän :P 
Gjorde dig riktigt glad senast: Riktigt glad har jag inte blivit, så kanske Jessica Björnhem när hon sa att jag skulle få tävla matchen på söndag i söndags.

Fick du sms från senast: Comviq, 2 dagar kvar på min nuvarande prisplan blabla

HAR DU…

För många vänner:
Nej som tur var, hade aldrig pallat ha för många vänner än jag klarat av..
Tvångstankar: Jaa, men det var värre flörut när jag alltid var tvungen att hoppa över det 13 trappsteget i trappan. Nu är det väl mer att jag inte går på A-brunnar.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej :)
Färgat håret: Nej
Brutit några ben: Ja armen
Några piercings: Hål i öronen
Egen dator: Ja
Gjort bort dig rejält: Ja det har jag gjort!
Bra självförtroende: Helt okej, beroende på vilken situation
Kysst någon: Ja
Haft sex: Nej
Köpt kondomer: Nej, men har fått gratis.
Sagt jag älskar dig till någon idag: Japp till min familj
Varit kär: Ja
Blivit kär i någon på nätet: Nej
Dumpat någon: Ja
Blivit dumpad: Ja
Velat vara otrogen: Nej


(11 januari)

Åh fy fan för beep testet, en tävling i intervaller typ. Sprang det idag och jag blev förvånad över hur jag orkade och väldigt glad, slog mitt rekord. Jag som inte ens går på någon sport för kondition förutom ridning 2 ggr veckan. Tvingade att springa tills jag var sista tjejen kvar och ännu mer, sprang några gånger på 11,5 sen orkade jag inte mer. Blev exakt 3 km, det var jobbigt i intervaller...
Såhär såg jag ut i sjuan efter beep testet:

Idag var jag dubbelt så röd och så trött.
Slog mitt rekord iaf :)

När jag kom hem blev jag jätte sugen på att äts en morot, så jag gjorde det. Haha vad konstigt, beep tetet får mig att äta morot :)

Idag ska jag bara viiiila. Vila. Vila och vila...


(11 januari)

Skrittade inte Chiko igår utan det gjorde ridläraren Mikaela och det gör hon idag med. Det känns bra, känner mig verkligen verkligen inte förtjänt att få rida Hell så mycket, Chiko och lite Dingo. och dessutom är det väldigt kallt att skritta i ett ridhus...

Red faktiskt Chiko en gång förra terminen innan han blev halt, kanske red 2 gånger tillomed.

Igår var jag på lite konstigt humör. Kände mest för att vara lite ensam, jag frös också mycket. Så gick till den varmaste rummet i huset. Badrummet på övervåningen där mina hamsterburar finns också. Satt där i ett par timmar och gjorde lite allt möjligt, jag läste, jag tänkte, jag slarvmålade på nagellack på naglarna, rakade benen (men inte duschade, hade ingen handuk där uppe), lyssnade lite på musik och var med hamstrarna. Satt inte så mycket vid datorn igåpr, därför blev det inte så mycket bloggande.

Hoppetoss


(10 januari)

Skolan var inte så värst farlig, man är van och till slut kändes det som om vi inte ens haft något lov.
Idag pratade jag med min idrottslärare om mitt idrotts betyg, han blev förvånad över att jag inte var jätte besviken över mitt betyg i idrott. Han sa att jag är så himla nära MVG! Han hade satt MVG på mig förra terminen, men så ändrade han till VG. Han tycker att jag är duktigg och så, men han vill att jag ska visa ytterligare lite mer ledarskap. han sa att jag troligen kommer få MVG i slutbetyg. Wiie :)
Ska hålla min egna idrottslektion för 7a vecka 7.

Haha, ingen aning om när det var. Hittade den från google :P I åttan eftersom jag hade lugg.

Hade lite nationella prov i enelska och svenska idag, alltså gamla nationella prov. Träning. Engelska var muntligt och jag gillar inte engelska men det var jätte roligt att diskutera olika saker. Det bara flöt på till slut och det var inte super svårt att prata engelska, nästan som svenska :)

Idag ska jag laga middag åt familjen, sen åka till stallet och skritta lilla Chiko på en storhästlektion. Vågar inte irsa med på mellan ponny eftersom jag tror att han kanske kan sätta igång ponnyerna att busa om han själv gör det.


(10 januari)

Om jag skrivit detta inlägg för en kvart sen när jag vaknade så hade jag skrivit att jag var så trött att ögonen inte kunde hålla sig öppna riktigt så det får bli ett par stavfel. Men nu har jag druckit kaffe (uäk) och ätit frukost, även fast jag har jätte svårt för att kunna äta frukost för jag har ingen aptit eller är hungrig på morgonen. Nu är jag rätt pigg faktiskt och på bra humör! :) Men jag längtar inte det minsta till skolan idag, har idrott idag..
Haha hittade en gammal bild på mig från åttan när jag tyckte om skolan :P

Jag har faktiskt inget emot att få uppgifter om att skriva uppsats. Tycker om det, man får en slags ro när man gör det och sjunker in i arbetet och tiden bara springer iväg och så är den klar :P Matte är lite likadant, men ibland kan man ju fastna på tal.

I stallet så är jag som gladast med mina vänner eftersom jag kan vara mig själv verkligen, jag kan skratta högt utan att någon tycker att jag är konstig, jag kan vara konstig och man bryr sig inte riktigt. Man spelar ingen tuff roll i stallet som man kan råka bli av med om man har skoj med fel personer eller nåt sånt.

Sofia och jag hade kul i stallet, december förr förra året.

I skolan kan man inte riktigt vara helt sig själv, jo kanske om man är på en lite mer avskild plats med vännerna. Men det känns ändå som om man spelar en roll, den ska vara med dessa personer och den får inte göra si och så. I min klass så kan jag väl prata med de flesta eller alla utan att jag är rädd eller nåt sånt då, men det kändes lite som om klassen höll ihop mer i åttan/början av nian. Utseendet verkar spela större roll nu också, kanske inte att man fixar sig mer än vanligt. Men man börjar titta mer på andra.

Hehe, random bild.

Om jag tänker efter, så vill jag nog egentligen vara en sån som kan gå och prata med alla i klassen. Jag vill göra det, för jag är lite som min mamma. Jag vill gärna vara snäll mot de flesta och inte ha någon som inte gillar mig. jag bryr mig rätt mycket om det att försöka vara trevlig mot de flesta. Men på sista tiden har jag inte riktigt orkat försöka vara så supersocial i skolan. Får försöka ändra på det :)

Denna termin är det NATIONELLA PROOOOOVEN scary :P


(9 januari)

Jag vaknade 1 idag. Hur ska jag kunna somna idag då?
Har börjat läsa om tvilight serien. Var otroligt många år sedan jag läste första boken. Lite töntig måste jag erkänna att den är, hennes liv är ju bara sååå perfekt efter att hon träffat Edward och de är så lyckliga och kan dö för varandra efter typ 1 vecka efter att de blivit vänner och sen tsm :P



Mina dvärghamstrar är nu lite tamare :)




Haha, hon klänger sig fast runt mina fingrar :)


(9 januari)

Jag har matte prov nästa vecka, inte schysst.
Jag ska troligen skritta Chiko denna vecka med, det är rätt kul för han är mycket gosigare än Hell var. Och lite roligare att skritta på.
Juste på söndag så är det årets första ponny cups matchJag måste, måste få en fjording! Känner jag Maria rätt, så kommer jag få en seg fjording ;)

Hell är halvfjording, men inte så seg. Hade ingen passande bild..

Det blir kul. Vi ligger lika med Sundby i ledningen nu. Och vi har inte så jätte många svåra matcher kvar tror jag, alla har sagt att Sundby har snälla hästar. Haningebyggden verkar ha lite knepiga hästar dock :/
Men vårt lag rider bra!



(9 januari)

En tjej om (8 januari):

Du, Alicia. Du är min förebild!
Ja, du är såhär bra person. Du är asduktig på att rida, och dina hamstar är så sjukt söta.
Du är bäst, Alicia! :D
Svar: Tack så mycket, det var snällt sagt:) Men vem är du? :)

Idag gick jag upp ur sängen halv två! :O  Sista jullovsdagen. Fick reda på av Vendela att jag skulle rida Chiko idag och att de åkte till stallet om en halvtimme. Så fick ju skynda mig. Red Chiko med Mikaela som red Dingo.
Chiko var väldigt snäll idag, mend et var nog för att han hade busat en massa i hagen. Jag testa att försöka ställa och arbeta honom idag, men han är ju så himla stel. Otroligt svårt, gick lite grann i höger men i vänster så var han riktigt stel och motvillig.

En gång när jag hoppade Chiko
Det var riktigt kallt att skritta omkrig på honom, och jag litar inte helt på honom för att släppa stigbyglarna, så jag frös om fötterna och händerna.. :(


(8 januari)

Har idag hanterat dvärghamstrarna lite grann. Fiddeli är en liten tönt, för när hon boat in sig i sitt hus och man komme roch förstör blir hon arg och skriker. Men när man hanterar henne eller när hon bara springer omkring i buren skriker hon inte. Så kallar henne för Citronen xD

Fiona är rätt lugn i bland, kan sitta stilla i handen. Men ibland så tar hon ett jätte skutt och hoppar från handen! Så namnet Hoppetoss dök upp i mitt huvud och jag kan inte sluta kalla henne det. Så nu heter hon faktikst Hoppetoss xD

Fideli får heta sitt egna namn för jag gillar namnet Fiddeli. Men Fiona gillar jag inte och namnet Hoppetoss fastnade, så det får bli så ;)

Fiddeli och Hoppetoss


(8 januari)

Har nu ridit Dingo i skritt och trav.
Kan bara säga att han var så underbar! Så jävla fin. Han gick i hög, superfin och stadig form och var så fiiin! Han behöll formen mellan skitt-trav och i skänkelvikning och var väldigt mjuk i sidorna. Kiropraktorn har verkligen lyckats med Dingo!

Han är den finaste i dressyren här på ridskolan tycker jag utan tvekan. Så fin, så fin och så himlans fin.. <3


(8 januari)

Satt igår och pratade en massa med dvärgarna för att de skulel vänja sig vid min röst och närhet. Men de låg bara i torulle-labyrinten. Så nu imorse tog jag bort den när de gått och lagt sig. Fiona låg i ett hörn i buren och jag kunde inte slita blicken från henne, så söt och fin hon var. Helt udnerbart söt!

Nu ska jag till stallet och rida Dingo


(7 januari)

Jag vet vad ni tänker... Har de två dvärghamstrarna kommit än? Ja men självklart!
Vi åkte till hässelby och hämtade dem vid fyra idag.
De är nu lite rädda av sig för den nya miljön, och de är ju så unga så de är lite skraja. Men jag har suttit och pratat med dem i ett par timmar nu, så de har nu vant sig vid min röst. Nu ligger de och sussar i buren :)
Mapilamis Fideli och Fiona heter de



Fideli, ser ut att bli en fin blivande utställningshamster.

Fiona

Fideli

Fiona

Så bor dem

Kommer nog ta några veckor att få dem helt tama och våga lita på mig. Men sånt gillar jag, att få arbeta lite själv :)


(7 januari)

Idag var Chiko lite het på gröten, hopapde till en gång, dansade lite på stället och taktade en del. Men inget stort eller farligt, han hade bara lite mycket energi.

Ruudi gick ingen lektion idag så jag skulle fått Schmer (stavning?) och rida barbacka, men jag ville inte utan fick Caffe som jag ville ha av Mikaela då :D
Caffe var jätte konstig att rida. Hon sparkade bakut massor av gånger, hon var som Hell. När man petade på med spöet så bakut, bakut osv. I galoppfattningarna var hon läskig för då bockade hon och sparkade bakut så jag fick klamra mig fast i manen för att inte ramla av. Värlsta rodeo hästen!
I dressyren var Caffe jätte konstig, inte jätte rolig. Det var sällan jag hittade henne, det var väl några varv på volten 1-2 gånger som jag fick henne lite i form men annars, näe... Hon är inte hård i munnen utan mjuk, och man försöker driva med rumpan men det går inte fram till handen. Vill rida henne igen för det känns som jag lär mig massor av att rida henne. Hon är lite svårare och är en utmaning, jag blir en bättre ryttare av att rida svårare hästar. Man ska ju inte sitta på hästar som man rider bra hela tiden.

Dingo var egnomsnäll att skritta iaf sen :)

Av de hästar som jag red idag var Caffe hästen som var busigast! xD



(7 januari)

Är inte hamster nosar det sötaste som finns?

Amarone, en tjej ur en olyckskull hade en väldigt söt nos.

Amarone, världens nallebjörn.

Lipar

Rex morrhår är det finaste som finns <3

Brorsan hade en söt nos

Eternity har jag en nosbild på.

Och en till rexis, Beauty.

Lite förälskad i rex nosar :)


(7 januari)

Gick upp tjugo över sju, och nu 10 minuter efter kom jag på att jag gått upp en timme för tidigt... Aja, har väl inte något bråttom till stallet då, kan väl försöka komma dit innan nio och rida storhäst lektionen kl. nio då med Chiko.


Haha, sådär gör Chiko rätt ofta. Han hatar när man har korta tyglar, då blir han lite stressad. Så jag brukar inte ha så korta tyglar som man ska på honom. Lite halvlång och så gör jag mest halter och sånt.

Det är någon Henrik som dog i cancer i går, och väldigt många har skrivit status om det. Många som inte ens känner honom... Jag vet inte ens vem han är. En kilel som tydligen gått på fotboll och som går i Tyresö. Sorgligt med cancer, r.i.p.


(6 januari)

Imorn kan varken mamma elelr Maria ha våra ridlektioner, så vi ska ha Mikaela eller Laila. Mamma satte ut hästar och hon sa att hon satte mig på Ruudi, han har ju inte gått någon lektion på 2 veckor! Så han kommer säkert vara galen...
Imorn så ska jag till stallet och lämna listorna på vilka hästar alla ska ha 09:30, sen 09:50 tänkte jag rida Chiko på en storhästlektion 30 min. Sen 12:00 rida Ruudi och 13:50 skritta Dingo 30 min.
Vem av dessa hästar tror ni kommer vara busigast? Jag är lite rädd faktiskt...

Chiko

Dingo

Ruudi

Åh nu är jag trött, måste vila ut mig inför imorn. För imorn är inte det roligaste att rida, utan efetr ridningen för då ska jag hämta mina dvärghamstrar! En tjej skulle transportera dem från Kumla, och jag träffade henne på husdjursmässan idag, lite sammanträffande.


(6 januari)

Nu är jag hemma efter en lång dag som utställare på husdjursmässan. Tom var en superbra klapphamster, väldigt lugn och snäll och många förälskade sig i honom.
Under dagen fick jag ungefär samma frågor hela tiden´:
-Är det ett marsvin? (det stod svenska hamsterföreningen bakom mig)
-Oj, vad långhårig. Vad är guldhamstern för ras? (guldhamster är rasen)
-Är det en angora hamster? (finns inget som heter det)
-Får jag klappa?
-Får jag hålla?
-Vad heter den?

Det har säkert varit över 100 pers som klappat Tom idag, stackaren.
Jag har fått hålla i massor av dvärghamsterbebisar också.
Fick också en bedömmning på Tom i standard, han fick ett CK.
Har lite bilder från mobilen när det var lite färre folk där:

En dvärghamsterunge när jag stod vid dvärghamster hagen och pratade om hamstrar och lät folk klappa dem.


Vårat bord

Tom fick vilopauser

En campbell bebis

Vår monter. Jolina och Marie (de till vänster) hade kommit och hjälpt till också.

I den här hagen sprang Tom.

Mitt funktionärskort

Kul dag, emn nu är jag såååå trött.... Träffade på en massa personer som jag kände igen och folm kände igen mig från forum och så, kuligt :)
Filmade en snutt på dvärghamstrarna i hagen:


(6 januari)

Jag gick upp halv sju idag för att duscha. Det var så tidigt och jag var så ovan nu att man var inte trött när man vaknade. Det är som när man vaknar mitt i natten för att dricka eller nåt sånt, man är inte trött för man tror att det är för tidigt för att gå upp ändå. Haha, där lurade jag hjärnan!

Imoren börjar årets första ridning! Men nu kom jag på att jag redan ridit denna vecka. Iaf, på ridlektionerna börjar imorn. Hehhe, lördagsgrupperna rider 1 dag mer än alla andra den här terminen. Men förra terminen red vi typ 2 dagar mindre än de andra, så det är rättvist.
Jag hade tänkt säga att jag vill ha Dingo imorn, men han går ju inte med. Vill ha... vill testa på Caffe nån gång :P
Jag vill inte ha galna pigga ponnyer imorn :)

Fast iof, Caffe är galen...


(5 januari)

Elin om (5 januari):

Hej, vill bara säga att din blogg är bäst!
Jag läser den varje dag.
Vilken dag var dte du skulle vara på Husdjursmässan? :D
Svar: Tack så jätte mycket, nu blev jag glad! :D På fredag, imorn alltså. Så nu har jag fixat en massa inför imorn.


(5 december)

Omg, jag räknade precis ut ungefär hur mycket mina hamstrar kostade förra året:

55 liter toa-lätt går åt på 1 månad ungefär, 150 kr

Hamstermat per månad: en påse går inte ens åt så eh, kanske 20 kr

Barnmat per månad, 1 burk: 30 kr

Kattsand förra året: ca 200 kr

Utställningar förra året: 470 kr

Veterinär besök förra året, ohyra, avlivning, ögondroppar, avlivning: 1600 kr

Köpte två samlor med lock förra året: 400 kr

Inköp av hamstrar förra året: 300 kr

Mat och grönsaker kan jag inte räkna ut så bra: kanske 20 kr i månaden.

Detta blir 5810 kr som jag spenderade på hamstrar förra året. Måste säga att jag är väldigt förvånad över att det är så mycket Förvånad Det här ska jag inte berätta för mamma... Oskyldig

Dyra djur


(5 december)

Lite stolt över hur jag inredit dvärghamstrarnas boende:

Har gjort en toarulle labyrint och lagt en massa spån över. Har massor av spån så de kan gräva.
Om två dagar kommer de :)


(5 januari)

ja idag har jag hjälpt ridlärarna att bygga bort en hinderbana, jag har lett Snow på någon slags ponny ridning som de fick trava lite på. Snow skenade iväg när de skulle trava och jag försökte springa med och hålla kvar men hon slet sig ju från mig och kastade av sin ryttare... Men hans att upp igen och sen gick det bra att trava om man höll hårt i båda tyglarna.

En bild på Snow och Sanne tagen av min lillasyster.

Sen har jag ju hjälpt mamma med att ta ner hösilage, och lite annat på kontoret. Skrittade Chiko idag cokså, han var väl lite taggad men gjorde inget idag. Snel hest.

Hehe, på lördag så ska jag få skritta Chiko, och så ska jag skritta Dingo. Han har blev igår kiropraktor behandlad och de vågar inte sätta in honom på en lektion eftersom de tror att han kommer vara väldigt pigg för det var han igår. Så jessica sa att jag skulle skritta honom på lördag och jogga honom lite på söndag, och så går han vanligt på måndag. Jessica sa att om det var någon som tyckte att det var jätte orättvist att jag fick rida hnm och Chiko så ska man gå och prata med henne. Men nästa vecka så blir det nog andra elever som får rida Chiko och det tycker jag också är rättvist, och så får jag vila ut mig lite hemma, har ju varit i stallet nästan varje dag i massor av veckor nu, cyklat dit och hem..



(5 januari)

Julia  om (4 januari):

Min foderhäst står i grindtorp! :p
Svar: Va roligt, jag har hört att det stallet har blivit mycket bättre nu när det bytts ägare. Jag gillade det stallet, det var rätt varmt och alla hejade på varandra och det var väldigt mysig stämning där :) En gång glömde jag mina ridsaker men jag fick låna av en annan då :)
Fina ridvägar också, många ängar.

Malin med sin rånarluva xD

Nu har jag skrivit ut hur jag ska ta mig til kistamässan imorn iaf, det var krångligare än vad jag trodde...

Igår så städade jag hamsterburarna och jag fixade även dvärghamstrarnas bur, riktigt stolt över inredningen, skitkul bur :D
Idag ska jag vara i stallet 12-17. Kanske rida Chiko.


(4 januari)

Snaabbt inlägg då!
Jag bastade med Erica i Erstaviken och det var rätt kallt i början men sen blev det behagligt. Sen doppade vi hela kroppen i havet utanför och sprang in i bastun igen. Och upprepade detta 4 gånger. Det var inte så farligt att bada i havet som jag trodde, det var rätt svalkande och skönt efter den varma bastun.

I somras.

Nu ska jag till Erica och bada kladdkaka, har varit hemma och ätit middag.


(4 januari)

Så jävla synd, läs denna artikel:
http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/?articleId=5894982&date=&menuids
En hamsteruppfödare som brukade hålla till vid  samma forum som mig. Hon hade 2 kullar nu och så brinenr hennes hus upp med de 28 hamstrarna. För hemskt för att vara sant! Jag skulle blivit så jävla förkrossad om det hände mig...


Åhnej (4 januari)

Fan, vi leder i i vår serie längre i ponny cupen. Vi har 7 poäng och Sundby har 8 poäng! De andra lagen säger att Sundby har jätte duktiga och snälla hästar och att Sundby rider jätte bra! Hoppas att vi kan slå dem ändå, kanske på en hemma match och om Rsmus kan sköta sig med hemma ryttaren och bli dum med borta... xD

Och att typ Picco råkar riva med den andra ryttaren... Haha :P
Men det hade varit så jäkla kul om vi kom till final, mitt sista år i ponny cupen!


(4 januari)

Nä, när jag gick och la mig igår var det jätte mycket snö ute och var världsta snöstormen. Nu är snön puts väck!

Karenina och jag påväg tillbaka till Grindtorps stallet. Saknar lite den tiden, även om jag på den tiden var lite rädd för Karenina iom att hon helt plötsligt kunde vända på en femöring och skena iväg en liten bit. Det var ju 2 år sedan och jag var ju inte så erfaren då, inte van med lite bushästar. Men nu kan man nog säga att jag är van efter 2 bus ponnyer till medryttarhäst, lite igångsättning på Hell och Chiko, rida Chiko hem från betet (gaalet!), bus på lektion med Ruudi och lite annat. Nu tycker jag att det ä kul när ponnyer busar :)


(3 januari)

En grej som jag inte förstår är hur  min lillasyster kan lyssna på högsta volym med hörkurar på datorn.

Jag lyssnar på en fjärdedels så högt som henne, ananrs får jag ju ont i öronen...


(3 januari)

Mamma skulle leda Askepot ute idag och då fick jag skritta med på Chiko. Ja han är ju inte direkt en ko-lugn häst, utan var ju rätt spänd idag. Det gick rätt bra innan det kom en cykel med en lysande lampa, då flög han bakåt och blev jätte taggad och rädd efter det. Han kunde inte skritta efter det utan taktade framåt en lång bit, men efter ett tag kunde han skritta. Han tyckte om att skritta ute och var mysig idag. Tänk om man ändå hade en egen ponny...

Någon bild från i somras.
Imorgon ska Chiko behandlas igen, så då ska han inte ridas. Kanske ska rida honom dagen efter det.
Imorn har Erica bokat bastun vid Erasta viken och Kimberley hon och jag ska bada i havet och basta :) Myysigt!
Idag så hjälpte jag ju till med stalltjänsten som vanligt, inget speciellt med det.
Juste! Köpte ju vinterskor idag. mamma ville inte att jag skulle köpa Uggs, så köpte någon konstig liten variant med lite klack. Rätt snygga :) Kom också på vilken skostorlek jag har nu, på senaste tiden har jag köpt en större skostorlek på skor eftersom jag trott att mina fötter ska växa. Men det har dem inte :) Så nu har jag storlek 37 och kommer nog alltid ha det :)



Man har jätte bra grepp med skorna! Ingen risk för halka.

Kanske inte några typiska vinterskor som man tänker på, men de är supervarma, vattentäta och har bra grepp. Det är huvudsaken. Och nu står man ut lite från mängden, typ alla tjejer i min klass har Uggs... :P


(3 januari)

Vi är hundvakt år grannens hund Bella nu, det jobbiga med det är att hon verkar avsky våran familj och sitter ihop kuras i trappan och längtar bort från oss. Sen har hon kommit på att hon kan rymma ut genom kattluckan och rymma hem! Även om man vrider på den här saken på kattluckan så att det inte går att gå ut, ja då virider hon tillbaka på den och springer ut. Även om man gör det OCH sätter något för luckan. Flera gånger har hon rymt. Hon gjorde det under natten så några byggnadsarbetare ringde polisen och nu ahr vi varit och hämtat henne igen...
Zingo är jätte ledsen över att Bella är här..

Åh igår såg jag Signs, den är utomjordingfilmen när rymdvarelser göra mönster på åkerfälten. Det var läskigt att se den på natten :(


(2 januari)

Då är mina 2 dvärghamstrar betalda, 400 kr. Idag så var det en liten mus inne i nelsons box och då sa mamma såhär till en ridlärare.
-Alicia kan ju bara ta den där musen för den ser ju nästan likadan ut som de där dvärghamstrarna hon vill köpa, samma storlek och allt. Men istället så vill hon ju lägga ut 400 kr på dvärghamstrar istället.

Hur kan man säga så?


Nej ingen skogsmus, hellre dvärghamstrar då mycket sötare :)



(2 januari)

På onsdag så ska Erica och jag bada i havet och basta sen vid båtbryggan i Erstaviken, ska bli myys!
Idag så borstade jag lite på Spot och myste med honom, var ett tag sedan jag var med honom. Han var så kelig och mysig idag, när jag kliade honom så kliade han tillbaka med mulen. Han buffade på mig och la ansiktet nära mitt och var så gullig. Jag fick tillochmed klia honom i manen idag! Han som är så rädd om sin man och vägrar någon röra den, jag fick till och med klia honom i ansiktet idag! Världens finaste, bästaste, sötaste, gulligaste, snällaste och bara den bästa hästen i världen <3




(2 januari)

Fick skritta Chiko idag, skrittade i 30 minuter. Han har ju inte skrittats sen i fredags, så han var ju lite pigg pch taggad. Väldigt duktig på halter, men bäst på att börja skritta igen. Men han gillade inte att ha sitt träns på sig igen, jätte ofta så gnuggade han ansiktet mot väggen/frambenen. Kollade sen efter om han hade några sår i ansiktet, men det hade han inte.
Sen efter typ 20 minuter så bah vänder han på en femöring och skenar med världens fart bort från läktaren och det kändes väldigt okontrollerat... Fick som tur var stopp på honom innan han hoppade ett hinder :) Efter det så var han super nervös och stressad, han började trava och takta och tog jag i tyglarna så stannade han och försökte men skänkla på honom framåt så blev han jätte spänd och började backa och 2 gånger reste han sig lite på bakbenen. Han var som när jag red hem honom från betet.  Väldigt nervös var han och han blev aldrig lugn efter det. Världsta busponnyn idag!

Han ska ju tömköras eller skrittas denna vecka. Mamma tror att jag kmr få skritta honom denan vecka iom att Annika inte är här denna vecka, hon är den dnda som brukar ha tid att tömköra hästar.
Haha jag höll ju på att ramla idag, blev sken och stegringar idag.  Hoppas på bättre dagar, även om jag tycker att det är skoj nör dem gör så, så tycker jag inte att han ska göra så. Det är okej om de är igång och inte vart halta, men Chiko har ju varit halt precis och sånt här bus gör ju inte saken bättre.
Imorn sak jag köpa nya vinterskor eftersom mina har gått sönder.


(2 januari)

Igår gjorde vi fattiga riddare, så nu finns smet kvar. Mums, fattiga riddare med massa soker är så gott! :D
Nej nu ska jag sparka mamma i rumpan och säga att hon ska betala min dvärghamstrar och medlemsavgift till SHF.
Läste igenom Gnagbladet (SHF:S tidning) igår och de skrev om resultatet om alla utställningar och på SM så skrev de alla som fått cert och då var ju min lilla Tom där :) Bara 8 stycken hade fått cert! Det var otroligt många hamstrar som ställdes ut då. Säkert över 100.

Han är fin han :)


(1 januari)

Verkar som om de flesta har haft en tråkig chill-dag idag, jag med. Har kvällsfodrat hästarna, ätit glass, sovit, tittat på film och suttit vid datorn... Har haft en riktigt tråkig dag.
Hoppas på en roligare dag imorn då :)


(1 januari)

Måndag: Vara i stallet 15-19 och hjälpa till i stallet.
Tisdag: Samma som måndag
Onsdag: Ingen aning, kanske vara med en kompis eller vara i stallet.
Torsdag: Oplanerat
Fredag: Husdjursmässan¨
Lördag: Rida lektion, åka och hämta mina dvärghamstrar
Söndag: Tänka på att skolan börjar och bli depp :(

Vilket liv jag verkar ha nästa vecka...


(1 januari)

Tänkte inte på det då, men det var nog rätt konstigt att jag gick och tog ett varmt bad klockan 2 på natten idag. Men jag frös, så jag tänkte. Varför inte? Heheheh..
Har tagit lite bilder på los hamstros






Puss

Ja lite trött är jag, även fast jag gick upp vid 2-tiden idag.
No idea vad jag sak göra nästa vecka, vara lite och hjälpa till i stallet. Åka på husdjursmässan såklart på fredag och rida lektion på lördag och få hem dvärgishamstrarna då.


(1 januari)

Ja vi åt ju gott och så, och hade kul när vi fick gäster och spelade spel. Även när viu smällde några smällare... Men som vanligt så dricker ju de vuxna extra mycket på nyårsafton och blir bara otroligt jobbiga. Tur att mina föräldrar och de andra gick över till grannen, nu är jag och Linnea nyktra hemma i hemmet och njuter av tystnaden :)


RSS 2.0