(14 januari)

De busigaste hästarna jag ridit, eller som varit busiga när jag ridit:

Nonni
Måste ärligt talat ha henne först... Hel galen. Hon var min medryttar ponny i ett par månader 2010. PÅ utevolten var hon väl snäll, förutom att det tog typ 5 minuter att stoppa henne efter galoppen. På uteritt så stegrade hon heeeeela tiden! Hon brallade iväg för minsta lilla och det gick inte att få stopp på henne. Rätt obehagligt... Men ärligt talat så stegrade hon typ hela tiden, vart man än var! I skogen, bredvid tyresö vägen, på sandvolten m.m.

Karenina
Min medryttarponny i början av 2010. Hon var busig när man red ut ibland, kunde helt plötsligt vända på en femöring och skena iväg och sparka bakut. Men var rätt osäker som ryttare då, egentligen busade hon bara. Men var yngre då och blev rädd. Hon brukade alltid sparka bakut i galoppen. Ramlade av en gång på henne när hon stod stilla och åt lite hö utanför ett ridhuset, och så bara från ingen stans så typ lyfter hon och vänder tvärt och skenar iväg så jag bara BAM rakt ner på en isdriva.

Gillade den ponnyn väldigt mycket. Hon var så social. kan ju säga att båda Nonni och Karenina blev utdömda och fick avlivas i år.

Chiko
Var ju tvungen... Han är en liten busponni egentligen. På uteritt så kan han ju dra iväg riktigt fort och roligt :D och när jag red hem honom från betet så var han ju inte lite galen. Så fort ledet stannade så stegrade han och kunde inte stå still. Galopperade på stället, taktade och stegrade många gånger.
När jag satt igång honom så har jag också blivit van med att han helt plötsligt skenar iväg. Och han är ju väldigt stressad och taktar rätt mycket ibland.

Ruudi
Jag gillar inte dressyr på Ruudi, så jag brukar försöka att mest ha kul på honom. När jag hade honom på uteritt så småstegrade han, kastade sig undan för skogshidnrerna och var superpigg! och bockade lite. Inte super busig, men väldigt glad och pigg var han :)


Hell
Han kanske borde vara före Ruudi. Hell är en busig häst. När jag satte igång honom gjorde han lite allt möjligt, skenade sparkade bakut, bockade och var rätt tjurig. Mest så gillade han ju att stanna och leka rodeo ponny. Galet rolig att rida! :D

Erasmus
Osäker på om jag ska ta med honom. Men de senaste gångerna när jag ridit honom har han ju varit super pigg. Sparkat bakut många gånger :P Och gjort lite tvärnitar framför hinder...

Caffe
Haha, har ridit henne en gång bara. Och då var hon inte snäll... Hon sparkade ju bakut jätte mycket hela tiden! Men rolig ;)

Figaro
Haha, en ponny cups häst jag hade på nynäshamn tror jag. När de ropar upp mitt namn och det är min tur att tävla. Vad gör inte hästen om inte tvärstannar och vägrar gå framåt, och när man försöker få den att gå framåt så står den och bockar och sparkar bakut på stället i en evighet innan jag lyckas dra runt hästen på en hoppbana.
Dingo
Han har inte varit så busig med mig. Mest otroligt pigg! På hoppklubbtävlingar så studdsade han ju på stället, oc även på kadriljen var han taggad. och jag har väl ramlat av på honom i början av 2010 på en hoppkurs när han galopperade lite väl fort.



Sen finns det ju fler busiga hästar som dock inte varit busiga med mig. Daisy kan ju bli busig, och Oliv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0