(31 oktober)

Var ju och handlade på ica maxi med mamma idag.
Vi var även inne på foderboden och köpte magnesium till MH. Var en väldugt stor djuraffär. Hittade en hemsk bur till guldhamstrar, otroligt liten! Inte ens laglig.

Trodde det var en transportbur först.
Den var ca 30 cm lång!

Har fixat med agility hinder till hamstrarna. Ska banta ner Eternity sedan ska hon äga på agility!
Hamstrar är coola:


(31 oktober)

Har ite fått sova ut på en massa veckor. Så det var helt underbart att sova tills man själv vaknade!
Idag ska jag hjälpa mamma att handla på ica maxi.

Tänk om jag skulle ha med en hamster i stallet någon gång. Vad roligt det skulle se ut :P


Så jäkla smart mus. banan är så sjukt lång att knappt jag skulle kunna lära mig den. Undra om man ens kan lära en hund det där?
Hittade videon när jag tittade på hamster agility. Hamstrar är väldigt duktiga också. De kan också hela banor utan hjälp. Det coolaste tycker jag är slalomet :P


(30 oktober)

Planering inför veckan (inte planerat mycket alls)

Måndag: Sooova, njuta av höstlov :)
Tisdag: Farsta med Erica
Onsdag: Stallet?
Lördag: Rida MH
Söndag: Ponny cups match

Sen har jag inte planerat mer. Någon dag så ska eric aoch jag till vår prao plats och så ska de visa oss lite vad vi ska göra å så.

Nu har jag bestämt mig med allt om gymnasiet. Genom att ha pratat med ett par personer från Tyresö gymnasium så vill jag gå på Tyresö gymnasium på naturvetenskap. Tyresö är nära och bra :)

Haha hade ingen passande bild :P

Vill ha massor av hamstrar! En dvärghamsteruppfödare har 160 hamstrar :O Fast så många kanske jag inte vill ha..


(30 oktober)

Idag har jag alltså varit på hamsterutställning i 8 timmar.
Jag fick vara handler idag. Den som går med rätt transportburar till domarna med Nathalie. Det var rätt kul :)
Hamsterutställning gillar jag att vara på. Alla är så trevliga och man känner att man passar in, en massa folk med samma intresse som en själv! I skolan blir man lite halft mobbad för sitt intresse för hamstrar. Inte där inte!

Tiden gick rätt fort. Efter ett så gick jag och Nathalie och åt lunch på en hamburgar restaurang.
Man får ju titta på när de bedömmer djuren. Jag tittade på när de bedömde Beauty och domarna älskade henne, de tyckte hon var superkelig, härliga morrhår bra storlek m.m.


Jag fick hålla i en massa olika dvärghamstrar som var så underbara! Tittade också på en dvärghamsterföreläsning och lärde mig en massa nya grejer. Ex: om en dvärghamster äter 10 russin på en dag, så är det som en människa äter 10 russinPAKET om dagen. Då dör man.


Stina är väldigt röd runt ögat. Jag frågade end värghamster uppfödare vad det kunde vara och det var en ögonsjukdom. Det kommer alltid vara där och inget som man kan göra något åt.
Mina dvärghamstrar hade jätte utstående ögon! Men det var tydligen ögonsjukdomens fel.
Eternity gick verkligen inte bra på utställningen. Hon var inte alls så go som hon brukar, hon var väldigt rädd och osäker. Hon gilalde det inte alls! Sen var hon även för fet... Bantning ska påbörjas igen!



Dvärghamstrarna hade ju som sagt för utåtstående ögon, så de gick inte så bra för dem

Marie och Jolina sa att de såg ut som aliens... :(

Domaren gillade Toms färg väldigt mycket, eller han var väldigt mörk och fin. Haha på ögonen skrev hon "djupa som brunnar" Han fick bara A så nu har han 9 A:N och kan få en titel som guldpet, men jag orkar inte regga om honom.


Även om jag inte fick någon placering för mina hamstrar så var det väldigt kul att vara där. Så jag kommer definitivt ställa ut mer i framtiden :) Detta var min femte utställning.

Men blev så kär i dvärghamstrarna. Var nära att köpa en till dvärghamster, tur att marie köpte den istället.. ;)
Bilder:

Maries Kokos kom tvåa i barnklassen

Kokos son Trocadero blev BIS (best in show) 1!

Glömt bort vad han hette och vilken plats han kom på.. Kokos son

Linnea den nya hamsteruppfödarn! Eller? Nä..



Till salu. Ååh, farligt bord... Man vill köpa alla!


Cp ljus :P


Nu ska jag gosa med mina älsklingar :)
Nästa utställning i kallhäll är inte förens nästa år :( Kommer gå på den första, hoppas verkligen att jag inte tävlar då!


(30 oktober)

Gissa om man blir rädd då man ser i spegeln något grått klättra ut ur garderoben. Haha det var Sallad som sovit bland mina ridbyxor :S Finns typ ingen plats ju... Haha konstiga katt :)


Vilken tur att mamma kom och väckte mig igår kväll och sa att jag skulle ställa om klockan! Jag hade inte velat gå upp en timme för tidigt :P

Nu ska jag på hamsterutställning, bloggar inte förens jag kommit hem. I kväll alltså ;)


(29 oktober)

paulina om (28 oktober):

vad får man om man vinner nån utställning? :)
Svar: Stora och fina rosetter, ibland så vinner man även en påse toalätt strö.

Har fixat en massa nu inför utställningen. Imorn så kommer jag packa med mig 4 hamstrar och åka kommunalt in till kallhäll som tar 1 timme och 15 minuter, sen ska jag vara där i ca 8 timmar och sedan få skjuts hem. Men det brukar vara rätt mysigt på hamsterutställningar, kan bli lite tråkigt ibland. Men ändå rätt mysigt och kul :)


Nästa vecka kommer jag inte få rida MH för Vendela ska rida för Berit och vägrar ge mig en av hennes dagar. Dumma unge...
Får i alla fall rida på söndag nästa vecka, ponny cups tävling! Guuud vad kul! Ponny cups tävlingar är så sjukt kul :D Maaaaaat! Fast jag har inte ridit Picco som jag ska ha sen lokaltävlingen 8 maj (rida till betet gills inte) ett halvår.


(29 oktober)

Kryssningen var inte alls kul. Jag hade gärna stannat hemma och ridit MH, Chiko och hoppat Ruudi itstället för kryssningen.

Middagen fick man vänta 1 miljon år på, sen var den inte alls lika god som förra gången. Jag tog expresso rostad oxfilé med något rotpytt och nån sås.


Det var så sjukt mycket fulla personer på båten, jag har kryssat många gånger förut, men det var värst denna gång! Medelåldern var ungefär 21 år typ. Jävligt äckliga personer, de totalstirrade på Linnea och mig. Vissa rörde vid än, pratade med en. Massa gubbar också.
Linnea och jag hade typ inget att göra. Vi satt vid de vuxnas bord typ hela tiden. Jag pratade lite med Erik (min mammas kompis barn) som går första året på Tyresö gymnasium. Han rekommenderade Tyresö gymnasium. Vill inte gå på nacka längre då jag nu hört från en att det är skitjobbigt att åka dit varje morgon. Så kanske blir Tyresö gymnasium trots allt :)


Har inte så mycket mer intressant att säga.
Tänker inte följa med på nästa kryssning om det är på en fre-lör.

Det enda positiva med kryssningen är att jag har lite godis nu och det är skönt att vara hemma! Dags att förbereda inför hamsterutställning nu då.


(28 oktober)

Jävla skit.
Vill inte längre på kryssning....
Idag skulle jag fått skritta Chiko om jag kommit till stallet och jag skulle fått hoppa Ruudi imorn om jag kom till stallet! Jag är så inte glad just nu. Kan gärna skippa god mat, musik, godis, spel, skoj, utsikt och nä, jag följer nog med trots allt :D

Nu åker jag på kryssning. åååh, middagen är inte förens klockan nio :(



Imorn kommer jag hem på kvällen. Då blir det förberedning inför hamsterutställning! Tjorven, Eternity och Tom ska ställas ut. Stina följer med som sällskap till Tjorven.
Vem går bäst?

Tom

Eternity

Tjorven

Nä men Eternity och Tom ställs bara ut efter temperament på söndag. Tjorven ställs ut efter utseende. haha ååh, Tjorven är bautafet (a) 70 gram! 50 gram är typ vanligt


(28 oktober)

Måste ändra svaret på den där kommentaren jag fick då jag läste kommentaren fel..
josefine om (26 oktober):

Vart redigerar du dina bilder?

Svar: I windows live fotogallery, man kan ändra mycket med ljus och sånt där som jag tycker är bra. Skugga, kontrast, ljus, högdagrar m.m. Sen fixar jag även lite i photo shop cs 5.


M¨dde bättre i skolan idag, kanske för att mamma tvingat i mig en massa enchinagard.


Kanske ska duscha nu innan kryssningen... Aja blir inlägg sen imorn igen, bye!


(28 oktober)

josefin om (26 oktober):

Vart redigerar du dina bilder?

Svar: För att det ska se extra verkligt ut, jag gör det mörkare :P Annars syns det att det är i en fotostudio så mycket.


Mådde skitdåligt igår kväll. Så jag gick och la ig och sov en stund på kvällen. Hade inte tänkt gå till skolan, men sen bestämde jag mig för att göra det. Jävla högstadie... Man missar för mycket för att kunna vara sjuk från skolan.

Kanske blir sista inlägget för idag. Ska gå tidigare från skolan idag för vi ska på kryssning till imorn.


(27 oktober)

Såg på True blood imorse, så jag bloggade inte. Tycker den serien håller på att spåra ur lite...
Hade so prov analysa idag. Kändes bra, som jag gick in lite mer på djupet. Hoppas på MVG! ;)

Fan, idag ska jag rida MH kom jag på.. Och jag som inte mår superbra :/ Har skitont i halsen och är hängig. Så ska ringa några samtal tror jag.
Målarbild prata i telefon
Ska packa inför kryssningen idag. Imorn ska jag gå lite tidigare från skolan för jag ska på en 24-timmars kryssning! Wooho :)

Kryssningen till riga i somras:








(26 oktober)

Paulina om (25 oktober):

vart gör du dina fotostudior? ;)
du harj u jord och allt :P
Svar: Har ingen superbra bild på det. Men jag har en bohylla full med hyllor i mitt rum. Har tejpat fast ett svart lakan som blir en bakrund. Sen har jag hämtat jord utomhus och grillat den i ugnen. Har hämtat löv och andra saker utomhus med och grillat i ugnen. Sen skärde jag ut en apelsin som en pumpa som var väldigt svårt... Tog lååång tid att göra fotostudion!
Sen gäller det att redigera lite med ljuset och kontrasterna efter.


Tanken med studion var att det skulle vara så verkligt som möjligt. Det ska lite se ut som om Tom sitter ute i skogen med en död kvinna. Visa att hamstrar är rovdjur ;p


(26 oktober)

Här är crispy, hamstern jag är hamstervakt åt.



Lite offwhite färgad här :P


Mums, nöt!



Sin  päls har han ärvt av sin pappa :P

Har du tandont lilla Crispy? ;)

Riktigt söt liten kille :)


26 oktober)

Nu har Erica och jag fått en praoplats, vi ska praoa på Globens hotell. och vet ni det bästa med det?! Det är samma vecka som det är globen horse show!!!! Det kommer säkert bo en massa ridkändisar på hotellet i slutet av vår prao vecka :D

Nu videochattar jag med Erica... Jag printscreenade tre failbilder på henne xD




Hihihiii. egentligen är erica jätte söt :)


(26 oktober)

Försov mig en timme för jag typ sänker ljudet på min klockradio när jag sover ibland :/ Så hann inte duscha! Fattar inte hur jag ska kunna gå till skolan nu..
Snabbt inlägg bara.


(25 oktober)

Igår fann jag min stulna cykel. Låset var borta, den hade punka, hantaget var avslitet så det är en stålpinne, ringklockan helt paj och några muttrar var helt rostiga det var dem inte innan. Kul...

Har nu suttit i flera timma roch bara skrivit och skrivit på min idrottsuppsats. Den ska vara klar på söndag. Jag kan inte dela upp arbeten på flera dagar. Jag skrev, och jag skrev och till slut var jag bara klar. haha 3 sidor lång uppsats på en kväll, rätt nöjd. Fast tänker läsa igenom den i flera dagar innan jag skickar den.


Idag kom en hamster ur vår c-kull hem till mig, jags ka vara hamstervakt åt den. Den heter Crispy och är creme. Är så gaaalet lik en hamster jag hade för över ett år sedan vid namn Keeper.


Titade också på desperate housewives.

Imorgon ska jag plugga matte och städa rummet och tvätta kläder.


(25 oktober)

Igår höstfotograferade jag. Tog mig ett tag att göra en fotostudio... Och självklart behövde jag ett lik så det skulle se extra verkligt ut ;) Så en gammal Barbie fick rollen. Hehe kletade på lite läppstift på den för att den skulle se extra läskig ut, haha.



Mördare!


Läskiga hamstrar..


Tom la sig ner på liket...

Lion Tom





Blink


(25 oktober)

Glömt bort att lägga upp videon på när jag red daisy i söndags.


Långt, långt ifrån felfritt. Men jag har ändå förbättrat mig på dressyr tävlingar. Jag har börjat rida lite mer inne på banan. Men dressyr är jäkligt svårt... Inget man lär sig på en dag direkt.


(25 oktober)

Igår fick jag hem någon gratis tidning och tuggumi. Älskar gratis saker!

Älskar globen horse show, att bara gå i anexet och hämta gratis saker... Sedan byta kläder med någon och hämta igen.. Och igen... O mohahahah!

Tyckte lite synd om Olle som blev utelåst från omklädningsrummet idag... Finns en bild på fb som Cassandra la upp, men jag ska nog inte lägga upp en bild på en kille i bara kalsonger. Så snäll jag e :) Haha han stod nästan naken ute och bankade på dörren med en hel del publik..


denna bild tog jag med Emelies kamera i lördags. Hon hoppar 1,30 cm! Gryyyyyym häst!


(25 oktober)

Omg, Malin Bayard är så jäkla cool! Inte många som skulle klara av att fortsätta banan.


Hoppa utan stigbyglar, jo det har de flesta gjort. Men på den höjden!!??



(24 oktober)

Då är jag klar med redigering och allt sånt. Har nu bestämt mig för vilken bild jags ka tävla med... Mördarhamstern Tom!


(24 oktober)

Serier är alltid kul! :D


(24 oktober)

För ett år sedan tävlade jag Daisy på en LC:1.  Då red jag knappt alls i form, lite galopen och skritten.
Då vann jag, jag hade 167 poäng, 61,85 %! Det märks verkligen att de höjt kraven för detta år.
I år fick jag ju 60,37 % :p Fast är väldigt nöjd över det!
Tänker byta till LB nästa år. Har ju nu fått 60 % 3 gånger, det behövs 2 gånger. Men man har ju ingen vhans alls att bli placerad eller nåt sånt där, jag tävlar ju då mot Johanna och Elin som är mycket bättre än mig!

vet höga händer och usel sits..
Just håller jag på och fixar med en halloween fotostudio i mitt rum till hamstrarna, ska vara med i en halloween fototävling. Steker lite jord i ugnen (för att få den torr och döda ohyra), har satt upp ett svart lakan som bakrund i en hylla, har plockat löv och andra höstiga saker, har skärt ut en apelsin som en pumoa och ska jag leta efter en häxliknande leksak. Mihihi ska vinna!


En höstbild på Eternity som är tagen för ett par veckor sen.


(24 oktober)

Igår skulle jag ha Daisy på dressyr tävlingen, det var jag nöjd med. Hade önskat henne i andra hand och jag tävlade en LC på henne för ett år sedan och då vann jag.
Det var väldigt lång väntan. Fick inte tävla förens klockan tre (första start tio)! Så ja och sofia hjälpte till med lite stalltjänst, gick på en promenad, åt mat två gånger och tittade på några tävlande.
Daisy hade redan gått en runda med jessica innan, så jag red inte fram så länge på henne. Hon var fin och så, men jag kunde inte få igenom henne ordentligt i höger sida, blev väldigt frustrerad! Sen typ precis innan jag skulle in på banan så lossnade det lite grann.
Som vanligt så rider man ju inte alls lika bra på banan som på framridningen. Men det gick rätt bra måste jag säga, hon gick typ i form hela programmet. Ja i övergångarna trav-galopp-trav så blir hon ju lite stark och man tappar henne.


Tycker hon gick i lite väl låg form i programmet, jag borde kortat tyglarna lite.
En gång så fick jag sån här black out som förra gången jag tävlade. Jag glömde bort vägen... Det var efter fri skritten. Jag slog upp med huvudet och gjorde värsta konstiga minen... Sen kom jag på den, snett igenom, ökad trav! Hon var jäkligt seg, men ja hon hade ju gått en innan...
Sen var det väl galoppfattningarna som jag tappade henne i, och från galopp-trav. Hon blir lite stark i övergångarna. Men på serpentinerna när det är skritt 6 steg så gick det rätt okej.
Resten av banan gick väl rätt okej :)

Sen gick jag och peppade Sofia. Genom att jag dagen innan råkat säga till henne att det började klockan nio så kom hon 45 minuter försent. Hon skulle haft lady men Annika gav bort ehnnes häst när hon inte kom. Då fick hon sin älskade nansen! Hon var som en sol när hon satt på honom, haha så jäkla glad! Nansen gick väldigt bra för att vara nansen, har aldrig sett honom gå fint i traven förut ;)


Så fint!
Sen stod jag, Annika och Sofia H och skrattade åt Johanna som red på Finals som gick kamelgång (spansk skritt) hahahahahah... Nä stackars Johanna :(
Sen var det prisutdelning. Det var 19 tävlande (LB:en slogs ihop med LC:en) så egentligen borde det väl ha vart 6 placerade? Aja, jag skulle fått sjätte placeringen i så fall :(








Nä jag skoja bara. Jag vann! Fick 163 poäng, 60,37 % . 5 % mer än tvåan xD
När Jenny (domaren) kramade om mig och gav mig mitt pris så sa hon att jag ridit jätte fint, att jag sitter väldigt bra och att hon var fin i formen. På mitt papper stod det såhär där nere:
"Jättefint! Bra blick, välridet och tjusigt! Idag satt du fint och använde sätet kanon."
Lite kritik som hon skrivit på mitt papper var att hon vart utåtställd i galoppfattningen. Orka mer, bra försök. Ihop med handen. Önskas högre tempo m.m.

Och mitt lilla yngel sofia kom på tredje plats!
Bilder från Carolin Söderberg:



Hon gick bäst på böjt spår, för då vågade jag ta mer i henne.

Inte felfritt direkt...

Värsta peddo minen..

Fotade av Johanna Lindholm:


Oj, lite mycket åt vänster...

Lite bättre



Jag sitter väldigt bakåtlutadnär jag sitter på en seg häst :/

Lite låg i formen, men jag tror inte hon skulle orkat att gå i så jätte hög form. Hon skulel bli för seg.. Hon var riktigt trött efter jessica.




Här gick hon bra, synd att fotot vart lite snett.





Laddade upp en video, men någon i min familj avbröt uppladdningen!!! Får ladda upp den igen någon gång.


(24 oktober)

Såååklart skulle inte blogg.se fungera imorse när jag vaknade. Så inlägget om tävlingen kommer efter skolan vid 3-4 tiden..

Mitt hår är verkligen, sjukt, sjukt slitet! Mitt hår har alltid var väldigt tunt och slitet, enda sedan jag var liten.. Men ska nu bara platta håret på fredagar :)

Haha en sån där plattång hade vi förut, den sög...
Bara platta luggen är mitt mål :)


(23 oktober)

Var helt slut efter tävlingen, så jag orkade inte blogga. Orkar inte blogga om dagen idag... Imorgon morgon bloggar jag om det.
Kan ju avslöja att jag fick med mig en blågul rosett hem ;)


(23 oktober)

sofia om (22 oktober):

Hahahahhaa, om din guldhamster eller vad det nu är, skulle vara en vanlig människa, så skulle dvärghamstrarna vara kineser! Hahhahahahaha kolla på dom! Ser ut som två små söta kineser, på pricken ♥
Svar: Vad är det för fasoner Sofia? Denna dv ras kommer faktikst från syrien! Det finns kinesiska dvärghamstrar, men de är smala och liknar möss :)

Okej stina var lite Kinesig där... Tänk om Eternity blev en människa för en dag. Tror hon skulle vara en trevlig 21-åring vid namn Anna som var väldigt social och omtyckt. Hon skulle vara söt som socker men ha en lite mullig mage.

Jag har typ inte sökt på ordent facebook på datorn på längem för vi har en liten ikon där uppe som man bara klickar sin in på.


Nu ska jag tävla dressyr, får inte glömma bort programmet denna gång... :O Hejdå!


(22 oktober)


Världens finaste lilla hamster! Håller inte alls med Sofia om att mina dvärghamstrar är sötare...

De är ju heeeelt galna!

Fett kul om ridskolan skulle anordna någon slags aktivitet att folk fick komma och ta och känna på olika djur. de hyr in typ kaniner, hamstrar, hundar, katter och alla möjliga djur. Sen är det inträde typ 15 kr. Och så får man gå omkring och titta och känna på alla möjliga djur. Jag skulle kunna ta med en katt, 2 dvärghamstrar och guldhamstrar. Alla USS läsare, ha det som en aktivitet i framtiden :D


(22 oktober)

Kan visa lite bilder på Dingo och mig från i söndags.





Galet pigg ponny

Omhoppning, hell yey!

Pigg ponny, han vägrade på detta hinder...






Stark ponny, haha min min....


Bra blick

Han är bäst när han hoppar såhär! När han verkligen tar i, fin frambens teknik och öronen framåt :)

Jag tror vi ska åt höger, visst ser det ut som det? xD



Imorn ska jag tävla LC:1. har önskat:

Dingo
Daisy
Skrållan

Åh vill verkliiigen ha Dingo! När han är knoppad och går i rätt form så är han så fiiin! Bästa dressyr pollen :)
Daisy har jag tävlat förut på LC:1. Då vann jag faktiskt, haha. Kan gärna ta henne med, men hon går inte så enkelt i form, hon böjer väldigt enkelt på nacken. Mitt mål är att få min häst att gå i form mer än hälften av programmet. Nästa tävling blir nog en LB.
Skrållan är fin, lite seg Men domare är ju Jenny Jonsson och hon gillar tydligen sega hästar...



(22 oktober)

Jag myste en massa med Spot när jag kom till stallet. Pysslade om honom i en timme, så underbar han är <3
Igår hade mamma tydligen skrivit en lapp på kontoret att Chiko hade skenat och bockat iväg igår och att det skulle sitta en rutinerad ryttare på honom, och att jag gärna ville hjälpa till. Haha hon hade inte ens frågat mig... :p Idag var det flera ridlärare som frågade om jag ramlade av igår, de hade tolkat det som de...
Anna-Karin gick även fram till mig och sa att det var bäst att Chiko inte gick idag. Fanns ingen lektion som jag kunde rida med på, och ridhuset var ju upptaget för clinicen. och att skicka ut mig på en uteritt vågade de inte eftersom han vart så busig igår...


Löshoppnings clinicen gick jag ju på idag. I början var det lite lång tråkigt när det bara pratades, visste det mesta redan.
Garbija hoppade på 1,30 m. Fast det var inte jätte spännande när storhästarna hoppade, det var desto roligare när ponnyerna hoppade!
Ruudi var så gullig och försökte så gott han kunde, han hoppade 90 cm tror jag. Snow hon är så jäkla cool! Värsta lilla hjorten. Jätte fin hopp teknik har hon! Hon hoppades upp till 1,30 m. Hon rev första bommen på oxen, men hon klarade ju 1,30 bommen... Fotade en sjukt fin bild på Snow på det hindret! hennes framben är vid toppen på hinder stödet, hinderstöden är 2 meter...

En bild Erica tog den 2 april på Snow och Josefin.

Är nu lite trött, även om jag inte ridit.
Dags att tagga för dressyr tävlingen imorn då :) 


(22 oktober)

Imorgon är det dressyr tävling, och jag har inte tränat på programmet, ihihihiii... Men kan typ redan lite av det.
Vad tråkigt, kommer inte få rida någon gång nästa vecka! Bara för att jag är på kryssning nästa vecka, fast det är också grymt kul!
Idag ska det bli en mysig syskon kväll. Mamma och pappa är ute och äter middag, så vi ska hyra film och kura ner oss framför soffan med snacks <3

För ett år sedan så snöade det idag. Det verkar inte komma snö här i sverige på ett par dagar.

Förrförra vintern var en kall vinter, även den förra. Kalla vintrar kommer ofta i 3. Så denna vinter kommer troligen bli kall medans nästa inte blir det. Fett mobbat...


(21 oktober)


Matte säger: "Titta en död fågel!"
Dvärghamstrarna: "Vart? Vart?"
 


(21 oktober)

Har för mig att det var idag som jorden skulle gå under... Hm, nä. Denna gubbe har nu fel för tredje jävla gången... Fattar inte varför han får så mycket uppmärksamhet, han är en 90-årig gubbe som säkert är schizofren....

Tittar nu på Idol. Har ingen riktig favorit, men jag gillar båda Amandorna, Molly och Olle.


Funderar på att fota hamstrarna lite. Jag gillar att fota dem, även om det inte blir bra bilder. Det är kul!


Imorgon ska jag till stallet så jag är där till halv elva, vill sköta Spot lite. Det är inte clinic förens två, men att vara lite extra i stallet och bara vara där är inte ofta som jag har tid med, så ska bli mysigt :)

Hehe för ett år sedan var jag i stallet desto mer... Idiotiska skola! Fast mina hamstrar tar också flera timmar varje dag.


(21 oktober)

Skulle idag skritta 15 minuter på långa tyglar på Chiko idag.
Han var väldigt pigg och jag älskar att skritta omkring på honom, han är så gullig och söt. Man såg hur gärna han ville trava med småponnyerna, och galoppera. Claudia ville att jag skulle testa att ta tyglarna och bara känna lite på honom, han har ju haft en tid hos kiropraktorn denna vecka. Vilken skillnad! Han vart väldigt mycket finare snabbt, stor skillnad på honom!


Sen vet jag inte vad som hände. Men helt plötsligt så började han studdsa och småstegra och satte iväg i världens sken och bockade ! Jag tappade först tyglarna, men fick tag på dem rätt fort och styrde in i väggen. Från ingenstans till bara KAABOM IVÄG! Efter det så försökte han sticka någon mer gång, och studdsade lite, och taktade. Jag var bara glad att jag inte satte igång Jonatan, han hade skenat förrförra veckan och förra veckan.
Claudia sa att det var tur att jag satt på och inte en liten tjej som hjälpt till i stallet. För det var inte direkt första gången jag vart med om det... Hahah ;) Särsilt inte å Chiko.


Bus ponni! Fast han hade ju börjat skrittas igång i går.

Sen red jag MH och han var ju desto lugnare och segare... Gjorde igång och av saktingar, red lite emd enhandsfattning, lite på LC:1 programmet m.m. På slutet red jag med småponnyerna, de skulle höja lädrerna till jockey läder, då gjord ejag också det. Men han har ju en hoppsadel så det är två grejer i vägen så det är extra svårt på honom. Han blev väldigt pigg när han fick rida med småponnyerna! Sen skulle de komma på galoppbommar i galopp, de stod på ett led. Jag var med fast galopperade bredvid bommarna (fel avstånd för honom). Han blev aspigg!! Skitkul :D mamma blev rätt rädd... Han brukar inte alls vara så pigg :)


(21 oktober)

Idag när jag kom lite försent till skolan så hade mitt lås på cykeln fryst fast, stod och blåste varm luft på det men det fungerade inte. Sprang då upp i skogen och la den ner så den var gömd.
Jamen självklart var den snodd när jag slutat för dagen! (y) Då var man cykel-lös.. Och jag som använder cykel flera gånger varje varje vecka, hur ska jag klara mig?

Spanska provet gick awesome som tur var! Har pluggat rätt så mycket, 2 timmar. Är nästan 100 på att jag får VG, om jag har tur MVG :)

Jag ska tydligen rida Chiko idag. Han ska ju sättas igång och jag skulle få skritta honom idag, vet inte riktigt varför just jag... Men det är ju kul! :)


(21 oktober)

Fredag igen, måste nog vara favorit dagen. Det eller lördagar... Ni vet filmen "Måndag hela veckan", fett skönt med "Fredag hela veckan", eller lördag är nog bättre för då får man sovmorgon :D

Fredag: Till stallet lite extra tidigt och se sp gruppen som jag hjälpte till på fprut, de saknade mig tydligen :) Sköta lite Spot. Rida MH
Lödag: Till stallet och se löshoppning. Titta på bio med Erica och skriva en spansk bok recension på spanska om den. 
Söndag: Dressyr tävling

 
Plugga lite spanska till spanska provet nudå, hejdå :)


(20 oktober)

Fattar inte hur jag kunnat vara utan dvärghamstrar så länge! De är ju underbara. De är enklare att hantera, inte lika energiska som guldhamstrar, de är tjockare och är enklare att kela med. Fast jag känner inte att jag får samma kontakt med dvärghamstrar som med guldhamstrar.
Stina är smalast och mest pigg, hon är ju gullig och så. Men hon har börjat att naffsa mig på ett ställe på handen, inte hårt så det gör ont, men man rycker ju till lite grann...
Tjorven är tjock och go, superhärlig liten tjej :)

Tjorven

Hon gav mig en riktig puss :D



Tror inte de är helt vana med att bli hanterade varje dag. Men ska försöka hantera de så mycket som möjligt så de blir ännu mer tama :)


(20 oktober)

Bläää, har spanska prov imorn. Orkade bara plugga spanska en timme, hoppas det räcker för VG...
Varje torsdag går mamma och pappa till pizzerian, nu tänker ni säkert "tjockisföräldrar". Fast de äter typ sallad där :p Idag följde jag med och åt kebab med bröd! Mega gött :D


Imorgon är det fredag igen. Sköönt! Veckorna går fort nu tycker jag, bara bra :)


(20 oktober)

Wiie fick MVG på so provet :p
Har varit på SYO möte idag, hjälp med gymnasie valet. Fick lite mer kött på benen efter det. Jag vill ju gå programmet teknikvetenskap, tror jag vill gå med inriktning på teknikvetenskap, då är det extra matte, fysik och teknik har jag för mig. Är för nuläget intresserad av att gå på Nacka gymnasium, men det krävs lite högre betyg för att komma in där... 165 poäng hade den med minst poäng som kom in förra året. Om man har VG i alla ämnen har man 240 poäng. Vg i alla ämnen är enkelt, men att skaffa MVG är lite svårare... Måste höja mig i minst 3 ämnen tills slutbetyget. Ska försöka satsa på kemi och fysik. När jag blir stor vill jag jobba som forskare och hålla på med atomer och sånt. Tycker det är intressant :)

I sy slöjd så måste jag verkligen skärpa mig, jag blajar runt tiden bara. Ska göra något lite större arbete och slita häcken av mig så jag får VG. Det är ju inte direkt svårt att få VG i slöjd.
So ämnena vet man aldrig hur det blir, men man får försöka analysera bra och hoppas på MVG i alla so ämnen.
Matte är inte alls enkelt att få MVG i, inget man ens ska försöka..
 


(19 oktober)

Min bilduppgift är klar och jag är verkligen inte nöjd :( Ser inte ut som en balinbjudan.. Men man ska ju vara kreativ, ens inbjudan ska sticka ut ur mängden.

Haha de där svarta grejerna är egentligen en servett vikning:


Haha det var den fula sidan... Man får skratta! Eller nä det får man inte...

Denna vecka har tydligen ponnyerna blivit ridna av ridlärarna. Så de komemr säkert vara superfina på dressyr tävlingen på söndag! :D Hoppas, hoppas jag får Dingo då. Kommer inte ens ihåg vilka andra som jag önskat...

Nu ska jag fixa med hamstermat. Idag serveras det broccolie, gurka, sallad, morot och vetegroddar till hamstrarna. Bara grönsaker eftersom mina hamstrar är lite feta (a)


(19 oktober)

Gick bra att simma idag, jag klarade av simprovet (y) Alla klarade av det, det var inte svårt alls :) Den där dockan kändes tung i början, men sen när man tryckte ifrån så blev det enkelt :)
Nu har jag kämpat med min bilduppgift ett tag. Får inte till det... Man ska göra en balinbjudan till niornas bal. jag tänkte ha tema svartvitt. Men det ser bara emo aktigt ut... Aja, man ska ju få ens inbjudan att sticka ut från mängden och inte vara som alla andra, det gör väl min på sätt och vis.


När jag gjort något dumt, och mina fräldrar skäller på mig eller är arga på mig så låser jag alltid in mig i hamster-rummet. Står inte ut med den arga auran där nere. Kan vara i hamster-rummet någon timme. Om jag blir hungrir så har jag en massa jordnötter som jag kan knapra på. Värsta braiga rummet egentligen. En massa hamstrar att kela med, en toalett och lite jordnötts snack:)


Man kan ju även bada där om man har lust.


(19 oktober)

Nu rä det lunchrast, cyklade hem då. Har sminkat av mig för vi ska till simhallen. Hehe ville inte gå osminkad i skolan...
Funderar på att sen glutta på mini lite vattenfast mascara, jag känner mig så ful osminkad...

Vi ska ha ett prov i simning, typ sånt här enkelt. Kunna simma lite längder, rädda en docka från botten och bogsera.

Tycker om att vara i simhallen, skönt att basta och så :) Men är superförkyld, allt bara rinner. Känns som jag kommer bli ännu sjukare nu... Jag fryser alltid när jag badar i simhallen, jag tycker vattnet är kallt.
Bye!


(19 oktober)

Gick upp sex idag för att duscha och göra glosor, zzzzzz...
Clinicen igår hade tydligen blivit lyckad, hade gärna gått om jag haft tid. :(

Hehe en bild från omhoppningen i söndags... Svänga i luften kallas de xD

Så jäääkla stark, han vägrade på detta hinder.

Skulle vart en fin bild om inte han blundade och jag hade öppen mun x)


(18 oktober)

Pauline
alltså man ska väl ha en yta där hamstrarna ska kunna röra sig och så? inte helt proppfullt med saker x)
Svar: Det var vad jag trodde förut... Och man kan ju faktikst tro det, men egentligen så ska man inte ha allt för öppna ytor i buren. Hamstern är ett bytesdjur och ogillar atts pringa på öppna ytor, den gillar att krypa under saker och vara lite gömd. Flera gömställen. Extra viktigt är det när det är två dvärghamstrar som bor tillsammans, mindre chans för bråk :)


Dessa dvärghamstrar är så gudomligt underbara! De myser i handen och älskar att bli kliade bakom öronen :) Börjar seriöst nästan gilla dvärghamstrar mer än guldhamstrar snart..


(18 oktober)

Har inte bloggat efter skolan eftersom jags tannade kvar lite i skolan och bara hängde med några eller vad man ska säga, haha hängde låter ju rätt töntigt :p
När jag kom hem fick jag direkt sätta igång med iddagen, som idag var lasagne. Efter det städade jag alla burarna. Det tog mig 2,5 timmar...
Nu ser det ut såhär i mitt hamster-rum:


Bytte but på Tjorven och Stina, har suttit väldigt länge med den buren och gjort rolig burinredning :)

Fint va? :D

Nu ska jag göra eng glosor och lite matte. Bye!


Frökusar (18 oktober)

På morgonen brukar jag inte gilla att äta bröd eftersom jag inte är hungrir. Känns som brödet växer i munnen på mig och har svårt att svälja det. Särsilt mjukt bröd har den förmågan...
Nu har mamma köpt ett nytt bröd som är supergott! Det är jätte mycket frön på dem, men det är gott :) Det är extra nyttigt.

Skitgoda :D
Frökusar heter dem


(18 oktober)

Det är ju teorivecka i stallet denna vecka, det är ingen ridning utan tre clinicart. Man får gå på 2 gratis.
Det är:

Måndag: Drressy clinic
Tisdag: Hästkiropraktorn Danne kommer och visar hur han gör de
Lördag: Löshoppning

Tycker att löshoppningen verkar roligast. Ruudi, Snow och Nelson tror jag ska hoppas. Var säkert någon mer.
Vill gå imorgon, men alltså jag har spanska prov på fredag, Och så ligger jag efter i matten. Och eng glosor tills imorn. Tror inte jag hinner :(

Här är en video när Hamilton löshoppades på 1,40 cm för ett tag sen:


(17 oktober)

Förbered er på sötchock, här kommer massa bilder på mina nykomlingar Tjorven och Stina (döpt efter saltkråkan)

"vad hände med huset?"

Torkad banan gillade de :)

"Stäng av oljudet!"

Tjorven (hon är den lite tjockare)

Det gör dig bra Tjorven att äta lite grönsaker :)


Stina till Tjorven: "Hemma på vår gata inne i stan, där bor det en tant som inte äter några grönsaker alls! Och hon klarar sig så bra så utan"



de är så söta ihop

Stina till Tjorven : "Kom och stretcha lite nu va, du behöver det..."

"Jag.. ska..få..foten..bakom..örat..jag..ska..det..!"



Tjockis Tjorven :)

De är helt underbara!


(17 oktober)

Hatar att vara hos tandläkare, läkare och veterinären. Är superrädd för dem. Det luktar läskigt där de jobbar och så ser de likadana ut...
Gick väldigt fort med mitt tandläkar besök. Fick massa beröm för mina tänder som vanligt, att jag är så duktig på att borsta mina tänder blablabla.
Hatar när de stoppar in en sån här grej i munnen på en för att fota, tycker det gör ont och jag vill bara spotta ut den.


Hade inga hål eller något, ingen början på något. Superbra!
Efter skolan så vaccinerade vi Pysen. han var så rädd att han svettades supermycket, det blev pölar efter hans tassar. Stackaren!

Åkte sen till Nathalie för att hämta dvärghamstrarna Tjorven och Stina. De var heeelt bedårande! Så himla söta. Små tjocka bollar :) Fick med en massa grejer för bara 100 kronor, bur, bollar, hjul, mat m.m.
Bad också att få se Ellas mamma Meily Cyrus. OMG säger jag bara vad de var lika! Ella var en kopia av sin mor. Så fin hon var! Nästan så jag ville ta med henne också... Tänk att jag köpte Ella för 1 år och 2 månader sedan hos Nathalie.

Nathalie går ju på Tyresö gymnasium och hon rekommenderade det jätte mycket. Många säger att det är dåligt... men på sistone har jag hört fler som rekommenderar det. Kanske är något att fundera på :P


(17 oktober)

Sådär, då har jag fixat lite med videosarna från igår. Jag kliptte bort när han sprang förbi, det var en rätt tråkig del :)


(17 oktober)

Kvart över elva idag ska jag till tandläkaren. Men jag övertalade mamma att följa med så hon hämtar mig vid skolan fem i elva ;) Missar matten, men får jobba lite hemma istället.
Halv fyra idag ska Pysen vaccineras och direkt efter det så ska vi påka hem till Nathalie och hämta hem två dvärghamstrar! :D

Foto: Nathalie
De heter Tjorven och Stina, men jag funderar på att döpa om de till Tiff & Any, tillsammans blir det Tiffany. Namnen hör ihop och även de :)


(16 oktober)

Funderar på att köpa två lite äldre vintervita dvärghamstrar av Nathalie som jag köpte Ella av. Kan visa två bilder på dem som nathalie har tagit:

De är båda av färgen sapphire. Deras art heter vintervit eftersom de ändrar färg på vintern och bli vita.
När de ändrar färg kan de se ut såhär:


Har inte bestämt mig ännu om jag ska köpa de eller två unga campbells.


(16 oktober)

Fick Dingo idag på klubbtävlingen, gissa om jag blev förvånad. Han är den populäraste ponnyn typ och jag hade inte önskat honom alls. Cornelia som fick Oliv ville byta, men jag ville testa Dingo.
Han var så jäääääkla stark! Sjukt pigg. Han har aldrig varit så stark och pigg förut när jag ridit. Innan jag fått startsignal så stod han och småstegrade, så himla tagad han var. Men han var duktig på banan, han var som en tävlingsponny. Fin bjudning inför hindrerna, han kom inte så mycket åt vänster som han brukar.


Är väldigt nöjd med grundomgången. Jag har utvecklats mycket sen jag hoppade honom sist, jag kunde hålla ihop honom bättre. Han var väldigt stark och pigg men det gick bra ändå. Jag hade ett bra stöd i handen och det är då han hoppar som bäst.
I omhoppningen gick det dessvärre sämre. Blev lite fel på första hindret och jag gasade på och släppte stödet, inte bra. Han vägrade på nästa hinder. Dum som jag var så fortsatte jag rida galet och han vägrade ännu en gång på det hindret. Sen red jag lite bättre och då kom vi över. Fast jag red ändå lite snäva svängar sen efter det, det är ju kul :)


Hoppas någon fick en bra bild på detta hopp:

Han har fin frambensteknik där.
Är inte onöjd med dagen. Jovisst fick 8 fel men det gör inte så mycket, jag fick mer erfarenheter. Jag lärde mig att Dingo kan vägra mot höger också...

Dingo var skitfin på framridningen! Han gick enkelt i en stadig och fin form och ett bra tempo. Nu vill jag verkligen ha honom om en vecka på dressyr tävlingen :)


(16 oktober)

Det var fett läskigt, för igår gick Vendela och Linnea för att köpa godis vid tiden sju-tiden. helt pltösligt kommer de inspingades i huset och säger att ett plan störtat. Då går vi ut och får se ett jätte konstigt spår på himlen efter planet. Man ser att planet gått rakt och sen blir strecket väldigt hackigt och stupar rakt ner. Så läser ni i tidningen idag att ett plan störtat, då kan det ha varit det som Vendela och Linnea sett..

Man ser inte alls så bra som det sg ut i verkligheten som på bilden. Men man ser att det blir lite hackigt i alla fall, från att gått rakt till hackigt.


(16 oktober)

 Hola!
Linnea väckte mig kvart över sex och bah, Alicia du har försovit dig! Jag kastade mig upp och på med alla kläder sen tittade jag på klockan. Hade tänkt gå upp klockan sju, 1 timme är vad jag behöver på mig. Inte 1 timme och 45 minuter.... Det är heeeelt kolsvart ute! :O


Har jätte ont i halsen, hade lite ont i halsen igår. Säg inte att jag blivit sjuk...

Ska tävla idag, mihohihijij.


Ruudi bilder (15 oktober)

Lite bilder på Ruudi och mig från idag:



Fin bild!

Galopp på långa tyglar på Ruudi är lite läskigt..


Vilket travsteg, haha värsta travhästen ju!

haha det var när jag hade händerna på midjan och blundade över bommarna, och så sätter han av i galpp... Blev lite rädd ett tag.

Piggelin

Stort hopp!

Kommer inte ens ihåg att jag tränade på formen någon gång under passet... haha :P

Lite frånvarande

man skulle stå raklång, haha


Hahaaha


Älskar hans höga galopp!


Svävmomentet

Cool bild tycker jag. Det är en galoppfattning, hans tegrar alltså inte :)

Det var när han bara vände in på mitten i galoppen sen spurtade han iväg rejält...

HAHAHAHAHAH, så jäkla rolig bild! Ruudi och jag ser likadana ut ju :P Vilken rutten sits jag har...

När han skenade alltså

Hans trav är så konstig, påminner lite om tölt.

Tack Sofia Vidgren för underbara bilder! Fina minnen för denna roliga ritt :)


(15 oktober)

Har ju laddat inför denna hopptävling ett tag nu, äääntligen riktig omhoppning! mamma sa åt mig att inte rida för galet. Har liksom på känn att det kan råka bli så... Men ska försöka komma ihåg att jag inte längre rider på småponny då man svängde och gasa, allt det andra sket man i.
Få med yttersidan, tramp i stigbygeln, inte slita och dra i tygeln m.m. Sånt får man inte glömma. Viktigast är att gå dubbel nolla.
Nu är det ju lite högre, är lite rädd att hästarna ska riva då. 70 cm är inte högt, men om de är vana med 50-60 cm så kanske de inte lyfter ordentligt på benen och så är en bom nere.

Som här, där rev jag alla hinder i banan med Chikoa eftersom han verkligen inte var van med den höjden. Efter lite träning så gick han dubbel nolla på den höjden på tävling med Sanne.


(15 oktober)

Ska avboka tiden till veterinären med Eternity. Hennes tänder är inte snea. Hamstrars undertänder är rätt lösa. När Eternity trycker tungan emot tänderna så blir de lite snea, annars är det fullt raka och fina. Det var jag som tittat lite slarvigt...
Istället så ska vi vaccinera Pysen på den tiden :)


Blir en mysig lördagskväll hemma. Lite förberedning inför hopptävlingen imorn :)


(15 oktober)

Idag red jag Ruudi, vilken överaskning!

Vi hade förberedande hoppning. Först så red vi med långa tyglar hela tiden, i trav och galopp även. Ruudi är rätt pigg och jag fick vända över hela tiden. Lite läskigt att han är så svårsvängd i galoppen, för man galopperar nästan in i andra hästar då.

Sen skulle vi komma över travbommar med långa tyglar. Sen släppa tyglarna helt och blunda. I början gick det bra, men sen när jag blundade och släptte tyglarna så började han galoppera över bommarna, lite läskigt eftersom jag då inte hade någon kontroll över honom.
Sen skulle vi galoppera över två bommar och räkna galoppstegen. Han var superduktig på det. Bra framåtbjudning och han hoppar stort över bommarna och kommer för det mesta rätt över bommarna. Då fick man berömma mycket, duktiga lillkillen :)

Han var väldigt taggad på den övningen.
Sen kortade alla sina läder 5 hål så det blev jockey läder och så galopperade vi lite så. SEn skulle vi räkna galoppstegen över bommarna också, det gick superbra. han har ju så mycket man som man kan hålla sig i...


Sen fick vi galoppera i hela ridhuset, fort! Det var skitkul. Ruudi fattade först inte att han fick galoppera lite fortare, nör han gjorde det så bockade han och var skitrolig! I andra varvet så svängde han in på mitten och sen typ vände han snabbt runt en kon och rejsade verkligen! Eller skenade, vad man nu ska säga. Skiitkul! Så himla rolig häst.
Han tyckte det var kul att få busa lite tror jag :)



Dessa bilder är ju från när jag red honom för ett tag sedan. Det kommer komma nya bilder från idag, det garanterar jag! det var 3 fotografer.



(15 oktober)

Kom till stallet med mamma idag till klockan nio. Då hjälpte jag mamma att sopa stallgången, bara vi två. Sen lekte jag med hundarna och körde lite lydnad. Piga är skitduktig på det! Mamma har ju tävlat det med vår förra hund Malin, de var skit duktiga och hon skulle gått upp i elit om inte hon fick barn. Hon har tränat lite med Piga.

Sen har jag tränat olydnad med henne... haha

Gjorde i ordning spot någon gång också.
Sen stod jag coh ryktade Ruudi ett tag, han får ju inte ha någon skötare än så han blir ju aldrig ompysslad. Så jag kelade lite med honom och borstade. Han var riktigt mysig faktiskt, hela tiden ska ha hålla på med läpparna. Supersöt verkligen!

Sen kom Spot in och jag borstade och myste länge med honom. Gud vad jag älskar honom, finns ingen häst som jag älskar så mycket som honom <3

Försökte rycka hans man lite grann eftersom den blivit typ en meter lång, skitfult. Men han blev lite stressad, så jag gjorde inte så mycket.


(15 oktober)

Minusgrader, uschi uschi.

Pysen vår katt har börjat kissa på mitt täcke. Han har gjort det 3 gånger nu, inte bra. Vi hade ju tänkt behålla pysen en gång förut, men han kissade på täcken så han fick bli stallkatt. Det man kan göra är ju att stänga dörren, men man glömmer ju rätt ofta det. Inte kull att behöva byta lakan och tvätta duntäcket varenda kväll när man är trött.


Nu ska jag riiiida


Hamsteragility (14 oktober)

Lite hamsteragility bilder. Låter kanske töntigt med hamsteragility, men detycker det är riktigt kul och det är rätt skoj att titta på dem när de "hoppar" omrking över hinderna.

Hahahahah, okej Eternity ser mest ut som en tjock hamster som halar sig över hindret :P

Tom var lite bättre och kvickare

Fin frambensteknik.... Hahaha :P


Fin framåtbjudning. Hahaha, för er som inte fattar så driver jag lite ;)


Bara flyyger över!

Supersöta nalle björnen <3

Så söt och fin

Eternity

Tom balanserar på hjulet

En liten video på när Eternity springer hamsteragility:


(14 oktober)

På söndag ska jag tävla hoppning på klubbtävling, söndagen efter det är det dressyr. Två veckor efter det är det ponnycups match, två veckor det är det ponny cups träning.

Lite bilder från mobilen de senaste dagarna:

Påväg tillbaka från skolan på bussen, när vi vart på ungdomsmottagningen.

Klubbor färgar tungor (det rimmade typ)


Erica, cassandras och jennifers dukning idag på hemkunskapen.


Min dukning.

Vår lasagne


Andre glupskar i sig maten

Erica med

På måndag har jag fått en tid hos veterinären för att klippa Eternitys tänder, halv fyra.


(14 oktober)

Idag red jag iväg in på nya stigor, ut från stigar, och in på stigar och vips. Vilse ute i skogen. Lite läskigt för det började bli mörkt...
I 45 minuter var jag vilse. Sen hittade jag hem och då travade jag och galopperade lite i 5-10 minuter bara.


Efter jag rdiit så bestämde sanne och jag att vi ska göra mackor på ponny cupsmatchen och morotskaka.


(14 oktober)

Friiiiday!
Igår så var i no-salen och labborerade, vi tände eld på metallen Magnesium. Skitcoolt verkligem jag filmade. Rekommenderar er att se den!


Lysande.

På hemkunskapen så lagade vi lasagne, jag hamnade med Andre. kan inte säga att jag supergillade att arbeta med honom... Aja.
Spanska förhöret gick bra.



(14 oktober)

Brrr, kallt. Och jag sitter inomhus... Vill inte pänka på ur det är utomhus.
Usch, man kommer ju frysa ihjäl på  söndag säkert, kommer säkert vara 2 grader eller något :/
det är väl bara att klä på sig mycket kläder...


37 t-shirtar kanske?


(13 oktober)

Har pluggat inför spanska läxförhöret, vet ni att det är svårt att stava till: Aire acondicionado . Luftkonditionering.



Igår löshoppas jag Tom. Haha det låter lite mobbat att jag löshoppade en hamster. Alltså han hoppar ju inte riktigt helt och hållet. Han klarade i alla fall 1,1 dm. Duktig Tom! Det måste vara som 1,40 för en häst ju xD Han är superdukig på agility, han bara flyger över banan nu.


Han är ännu bättre nu.


(13 oktober)

Skrållan.

Skrållan är rätt snäll i spiltan. Hon glänser fint. Inte superspeciell :)
I dressyren så är hon, ja inte en supersvår häst. Hon fattar galopp enkelt, hon ställs enkelt osv. Dock så kan hon bli lite seg och trippig i traven.
Hon går rätt enkelt i form om man hittat knapparna på henne, hon är inte en superspeciell ponny i dressyren. Jag tycker inte hon har så fint dressyr steg :P



I hoppningen så är hon stark, rätt taggad. Hon gillar att hoppa! Men ibland kan hon vägra om man inte är tillräckligt tuff.


Globus (13 oktober)

Fortsätter med listan:
8. Globus
9. Skrållan
10. Chiko
11. Lady
12. Snowberry
13. Oliv
14. Ruudi

Globus är dags att beskrivas.
Globus är rätt gullig i spiltan, charmig är han faktikst :) Lite småsur kan han väl vara. Och han är grisig. Riktigt grisig! Haha...
I dressyr är han mycket fin, han är mycket arbetsvillig. I början kan han gå och pela med huvudet om man försöker ställa honom, det gäller att hålla handen kvar och vara fast. Mycket rumpa på honom! Han har inte så mycket motor, så man kan få ta pauser på mitten.


Vet inte hur han är i hoppning eftersom jag inte hoppat honom, vill inte det heller... Men han ser seg ut. Han kan sparka bakut om man använder spöet.


(13 oktober)

Anonym om (13 oktober):

anysfrågor.. sitter du och tänker på anus när du bloggar..?
Svar: Jamen självklart! Haha, nä menade såklart analysfrågor ;)

Tog igen lite tid med tv:n idag. Kära tv!

Jag joggade inte till stallet, fick lite skuldkänslor nu...
Ett tips om ni har tråkigt någon gång, läs min blogg från början till slut. Kommer ta ett tag men det är rätt roligt! Haha. http://aliciarider.blogg.se/2010/october/

Idag var på hos ungdomsmottagningen, inge speciellt med det. Lärde mig inte speciellt mycket nytt. På slutet fick vi två kondomer var, haha jag fick med godis smak :s
So provet var som vanligt konstigt, man fattar inte frågorna... Alla bokstäver typ hoppade runt för jag blev trött.

Dyslexi? Haha kanske :p 


(13 oktober)

Fick visst inte boka en tid hos veterinären eftersom jag var under 18.... Ja men jag tror jag kommer få en veterinärs tid på måndag då.

Dags att pallra sig iväg till skolan snart då, lite matte sen åka till umo. Sen tillbaka och sjunga lite "Wonderwall" på musiken. Shit, har so prov idag :O Fast det är bara anysfrågor som tur var.




(13 oktober)

sofia om (12 oktober):

Alla säger att jensen suger. Typ dåliga lärare, sedan går man bara halvdagar, man får typ 40 spänn att äta på per dag och massa sånt ;) jag ska iiinte välja jensen iallafall! :D
Svar: Okej bra, då ska jag inte välja jensen ! :)

Ska om några minuter ringa till tyresö djurklinik och bestämma en tid för tandklippning åt eternity.


Idag ska vi till ungdomsmottagningen, alla tjejer min klass.



Korv med mos

Ibland får man lust att äta korv med mos.
Man bara känner för det.

Det gör jag nu.


(12 oktober)

Tänker på min framtid. Min spanska läxa. Vad oviktig den är för min framtid. Jag kommer glömma bort all spanska om några år, när man är i spanien pratar man ändå engelska. I alla länder gör man det.
Frågar man något på spanska så får man ett långt snabbt svar på spanska som man inte fattar.

Planering för veckan:

Torsdag: Funderar på att jogga till stallet och gosa en stund med Spot, sen jogga hem. Plugga spanska. Ska boka en tid hos veterinären till Eternity.
Fredag: Till stallet och rida MH. Erica vill att jags ak sova hos henne :/
Lördag: Förberedande hoppning, på troligast Ruudi.

Söndag: Klubbhopptävling på ridskolan. Är supertaggad, riktig omhoppning. Bara att gå banan och bestämma sig för vilken väg som är bäst, vilken är snävast, vilken väg klarar man av? Innanför flaggern eller inte? Och sedan väl hoppa banan.

Har man ridit fort och kommit placerat så känns det bra och dåligt, jag får ofta skuldkänslor då eftersom jag ridit som en tok.

Att springa ärevarva är alltid kul! :D Första gången jag tävlade spot och hoppade honom så vann jag, han hade inte tävlat på väldigt länge pga av att han vart halt. På den tiden fick man göra ärevarv med hästarna när man vunnit, jag kunde göra ett halt ärevarv. Sen var jag tvungen att stanna annat hade jag blivit helt abockad. Han var som en rodeohäst! Bock, sparkut, bock. Han tyckte det var så kul :D

En gång vann sanne och jag på Tella. Vi fick exakt samma tid! Hundradel och allt.


(12 oktober)

Idag följde Ericis med hem från skolan, så inte mycket blogg blev det då.
Vi försökte hitta en praoplats. Vi tog kontakt med hon som gjorde repotaget om vår hamsteruppfödning i KP, men det var helt fullt med praoelever på Kp... Suck.

Funderar på att jobba i en djuraffär, då kan jag skryta med mina hamsterkunskaper och skälla på dem för att de säljer hamstervadd och för små hjul... ;)

Har funderat mer på gymnasium. Funderar på att gå på jensens gymnasium på teknikprogrammet för att sedan vidareutbilda mig till civilingenjör. Det verkar fett kul!

Lite datorskit och sånt knåp, älskar att pyssla och uppfinna saker. Är rätt kreativ också. Så verkar som jag kommit på min grej ;) Kollade också upp vad en civil ingenjör tjänar per månad, ca 40 000. Woho!


(12 oktober)

Nu har jag bestämt vilket program jag vill gå på gymnasiet.Om man gått teknik programmet så kan man sen vidare utbilda sig på högskola för att bli: Högskoleingenjör, cilivingenjör, dataprogrammerare, arkitekt, formgivare, forskare, informationsteknik m.m. Känns verkligen som min grej! Programmets karaktärsämnen är: Teknik, Fysik och Kemi som jag är bäst på! Nu måste jag bara hitta ett gymnasium som har teknik programmet ;)


(12 oktober)

Anonym om (11 oktober):

nehe, din mamma gick i 9an och hon gick i 7an
Svar: Hehe, jo hon sa det sen :p

Minusgrader ute! Brrr.

Dags att leta fram vinterjackan snart kanske?

Har redan bytt ut gympaskorna mot uggs i alla fall. När uggs blev populärt trodde jag att det hette Yggs, ingen kommenterade att jag ska yggs o.O Hahaha. Fast det var ju några år sen.

Ps. Glömde skriva att jag satt igång Snow lite också på det där inlägget om hästfakta...


(11 oktober)

har funderat lite. Har ju sagt att jag vill tävla erasmus i ponny cupen någon gång. Han har ju blivit såå mycket bättre nu på sistone! Men han är ju superfeg för publiken. Så jag tror inte det skulle gå så bra att tävla honom... Han blir så mesig när det är tävling, på dressyr i alla fall. Men ändå så känner jag att jag vill göra ett försök...



Körde lite agility med hamstrarna nyss. Tom var helt klart bäst! Se bara:


(11 oktober)

Kan skriva lite häst fakta om mig här som många kanske inte visste om.

Jag var den personen som provred Iza (Izyda) på Grällsta för att se om vi skulle hyra henne. Fick ta ledigt från skolan och följa med till grällsta. Fick även rida Goda.

Lånar bilden från grällsta

När Tarantella kom till ridskolan var hon för pigg för att börja gå lektion. Då fick jag börja rida henne. I början var hon så pigg så Jessica longerade henne när jag red. red henne i ett par veckor och var väldigt nära att börja sköta henne :p
Hon var ruskigt pigg då!


Jag har fått sätta igång Spot 2 ggr, Lollo, Tella, Lisa, Iza och jag vet inte riktigt om Ruudi gills. Han rids ju bara två gånger i veckan och då har det vart Emelie och jag som fått rida honom.


Jag har varit skötare på Lakrits, Misty, Snowberry, Picco och Spot. Nu har jag varit skötare på Spot i hela 4 år!


Första gången jag satt på en häst var när jag var 3 måndader, så jag har ridit i 15 år nu... Höhöhö.
Jag hatade att rida när jag var liten, jag tvingades till det.

Haha lite av det som jag skrev lät som skryt. Aja det är ju sanningen och det var nog inte många som visste allt detta :)


(11 oktober)

På helgen blir det väldigt mycket hästbloggande. Hamstrar har det blivit lite mycket av också.. Idag har jag inlägg är det lagom av.. Gamla bilder kan jag visa!

Galen 13 åring i spanien.


Åsna i spanien

2009 sommaren

2009

24 karat!

Precis vunnit en hopptävling med finaste killen <3

Naw, innan jag hade lugg. 3 år sedan, 12 år.

12-13 år gammal. Min fjortis period ;) Maaaassa foundation, mascara, sss tröja... Haha.


Kommer ihåg den där leopard rocken, haha vad jag gillade den :p


(11 oktober)

Idag glömde jag byxor till idrotten, så fick ta ett par lånebyxor som glömts kvar.. Usch.
Vi dansade på dirotten idag, det var rätt kul. När man börjar få in tekniken så känner man sig lite cool och då är det kul! Man ska våga bjuda på sig själv :)

Haha nyss ringde mamma in till "Christer" på P3 (radio) och för det handlade om, om man gått i samma klass som en kändis. Hon ringde in och kom med! Hon har gått i samma klass som Lisa Nilsson som sjöng "Ängel runt hörnet". Så hon pratade i radio idag.


(11 oktober)

Igår tittade vi på svenska hollywood fruar, men vi spelade in Two And a 1/2 Men. Det avsnittet när de byter ut Charlie. Så det ska jag titta på nu :)


(10 oktober)

Yippie jag ska få tävla på söndag ;) Hoppas verkligen att jag får Oliv.

Dessa tävlar i min klass:
Elin Lodén
Alicia Lindström
Rebecka Palmqvist
Cornelia Forslund
Sara Gimle
Hedda Nyström
Fanny Törnblom
Emelie Bengtsson

Nu är det ju riktig omhoppning, ingen stilhoppning. Jag är rätt bra på det, eller jag satsar alltid! På småponny var Fanny en stor konurrent till mig kommer jag ihåg. Vet inte riktigt hur mycket de som tävlar mig kommer satsa, hur snäva svängar de tar och vilket tempo de kommer ha. Men jag kommer verkligen satsa i alla fall!
Jag vill ha oliv, tror jag kommer få honom då inte många önskar honom i första hand xD





(10 oktober)

Idag fick vi tillbaka våra matte prov, b-delen (vg-mvg delen). Hade 5,5 rätt av 7 möjliga. Gissar på att jag får VG. Det är mycket bra eftersom matte inte är mitt starka ämne ;)
I syslöjden försökte jag mig på att virka. Men det var superkrångligt och jag fattade typ inte... Eller jag fattade, men det blev bara krångel. Så slutade med att jag började fingervirka som ajg inte gjort på flera år :D När jag var liten kunde jag göra flera meter av fingervirkning.

Kan tänka mig att det var fler som gjorde det.

Sen skyndade jag mig hem efter skolan och iväg till stallet. För länge sedan fotade sofia  och alexandra mig och jag hade då lovat att fota tillbaka. Men fick förhinder hela tiden. Kom då på det för några dagar sedan att jag fortfarande var skyldig dem att fotografera dem. Så jag fotade deras privatlektion idag tjugo över tre :) Det är rätt kul att fotografera när folk rider, eller det är roligare att fota folk som börjar/kan få en häst i form än folks som bara lallar omkring med slappa tyglar. Alexandra och sofia red jätte fint tycker jag :)
Har nu borstat lite på Piga som fääääller litervis hår varje dag.


(10 oktober)

Jag har sån träningsvärk i mina armar så det inte är sant. Det gör så ooont! Överallt i armarna har jag träningsvärk, även i händerna :s

Jag har börjat drömma mer på sistone. Idag drömde jag att min skola var på något ställe, vi var uppdelade i grupper och skulle gå till olika stationer. På en station satt vi och chillade, lyssnade på radio. Helt plötsligt börjar en kille i min parallel klass sjunga med, jätte högt. Han ligger på marken oh kälar omkring medans han skriker när han sjunger. Haha random dröm...


Konstig bild på ella

Eternitys undertänder har börjat växa ifrån varandra.Så måste till veterinären som ska klippa dem. Hamstrars tänder växer genom hela livet, börjar de växa snett kommer de ´börja skava i munnen och ge sår och infektioner i munnen. Hon kommer inte kunna äta i slutändan. Så nu är det tandklippning som gäller :)

Måste lära mig tekniken, så jag kan gör det hemma sen. Hennes tänder kommer troligen växa snett hela livet. Så de måsta gång på gång klippas ner. Om nu inte veterinären vill dra ut båda undertänderna, men då kommer hon inte kunna tugga. Eller jag måste ge mosad mat hela tiden då.


(8 oktober)

Nu har Carolin kinnunen lagt upp foton på micg och Lady från idag. Måste säga att bilderna på oss ser bättre ut vad jag hade trott, inga svanhopp :) Hon hoppar rätt kraftigt och fint.


Haha

Hah snygg sits, hehe nää

Svävmomentet!

Lite bättre följsamhet

Lite före



Där ser det ju helt okej ut.

Lite sämre hopp.

Duktig flicka! Ojdå, har för korta tyglar...


Världens jävla tvärnit gjorde hon där. Hon rusade fram i galopp, och så började hon hoppa och typ ångra sig och tvärnita. Jag var smart nog att vara nära sadeln hela tiden, så hamnade lite grann framför sadeln bara men satt kvar.


Där ser det bra ut. Jag har bra tramp i stigbygeln, okej med eftergift, bra följsamhet och blick. Hon hoppar rätt bra :)

Min favoritbild. Har dock dåligt tramp i stigbygeln och ser lite drömmande ut i blicken :p



Synd att bilden togs lite efter, för jag fick ett riktigt bra språng där :)

Haha jag har hela tiden trott att jag sak tävla den 30 oktober, men vi dubbel kollade idag när vi kvällsfodrade och jag ska tävla på söndag :O En klubbtävling alltså. Har också önskat hästar då. Blev Oliv, Skrållan och Picco.
Så den 30 oktober kommer jag ställa ut mina hamstrar istället ;)


(9 oktober)

Kanske fler undrar, så publicerar det:

Elin
Hur är Ruudi att Rida?:) Han verkar väldigt mysig men ändå Busig ^^

Svar: Väldigt mycket bebis, väldigt konstig. Han är inte så duktig på galoppskänkeln. Han har jätte rolig trav, påminner lite om tölt. Han är lite stark ibland, men han kan bli väldigt fin. Han kan vara lite feg i hoppningen, men han hoppar väldigt bra för att vara en fyra råing, jag tittade på när Madde hoppade honom idag. Han gör hela tiden framsteg och blir bättre.
En rolig häst att rida! Inte alls som de andra hästarna på ridskolan.

Lite busig, byter helt plötsligt volt.

Han kan vara lite busig på uteritt. Men inget super farligt. Han är rolig att rida :)

Kan tänka mig att jag får honom på lördag när det är förberedande hoppning, igen. Jag har ju redan ridit honom i förberedande hoppning. Kan tänka mig att de vill ha lite samma ryttare på honom och inte olika ryttare varje vecka då han är så ung.


(9 oktober)

Fick idag sitta på Lady på ponny cups träningen. Har aldrig hoppat henne förut.
I början skulle vi hoppa på en åtta, då var hon rätt duktig och det var kul. Hon var dock lite väl pigg och ville göra snäva svängar. Jag kände att hon var osäker, men hon hoppade i alla fall.
Resten av alla övningarna gick in åt helvete dåligt. Hon vägrade, vägrade och hon ville inte alls hoppa utan att vägra först... Det var inte bara nya hinder som hon vägrade på, vissa hinder som hon hoppat stannade hon på. Hon v´ägrade på alla möjligt vis. Ibland stannade hon till flera meter innan, ibland kunde hon precis innan hon skulle hoppa, hoppa snabbt åt sidan. En gång kom hon i världens fart och tvärnitade, då hamnade jag på halsen.


Hon var väldigt pigg.
När hon väl hoppade så blev det inga fina hopp. Bara svanshopp/helikopterhopp rakt upp och ner.

Jag vill aldrig mer rida Lady. Hon sänkte mitt självförtroende så enormt. Har aldrig varit med om att en häst stannar så mycket. Hon stannade idag över 10 gånger på olika hinder.
När vi travade av dem så blev hon väl fin. Men inte min typ av häst.

Therese tyckte jag ridit bra, men Lady brukar inte stanna såhär mycket så jag fattar ju att jag måste gjort något fel, jag passar verkligen inte på henne.

Fick idag reda på vilka soms ka tävla första matchen som är en hemma match. Jag ska få tävla Picco :) det känns bra då jag hoppat honom några gånger, kom ju tvåa på honom på lokaltävlingen också i våras.



Men alla förutom jag fick den hästen som de skulle tävla på matchen. Men jag ska troligen få honom någon gång på en ridlektion.

Är väl inte världens nöjdaste med idag. Men jag deppar inte! Jag går vidare och ser detta som att jag fått erfarenheter! Vissa sa innan att lady är som rasmus. Verkligen inte. Gillar Rasmus sååååå mycket mer! Vill rida honom så jag blir på bra humör, han är så rolig och jag blir alltid nöjd när jag rider honom :D



Fina Rasmus

Nu längtar jag inte tills bilderna på mig och lady kommer. Kommer se helt hemskt.


(9 oktober)

Träningsvärk från uteritten igår, wtf? Haha har jag inte muskler eller? ;)

Kan visa lite höstbilder på hamstrisarna som jag tog igår:






Nu till stallet och hoppa på en ponny.


(8 oktober)

Har nu ändrat, ska inte längre köpa två ryska vintervita dvärghamstrar av marie längre. Ska köpa av Roslagens istället, uppfödaren har ca 150 dvärghamstrar! Snacka om stor uppfödning.
Ska köpa två campbells :)
Den 30 oktober ska jag tävla, det är hoppning. Ska sen iväg till kallhäll där det är utställning och hämta hem mina små dvärgisar. Är supertaggad, var så länge sen jag hade dvärghamster.
Jag lånar en bild från mjuhm på hamster.ifokus.se, Tessyys uppfödning.

Det är en svart campel. jag ska ha en vit och en orange typ.


(8 oktober)

Tänkte gå ut och pllocka lite höstlöv och torka dem i ugnen för att ta lite höstfina bilder på hamstrarna för att vara med i en foto tävling för hamstrar tema höst. Har ju påsk och julbilder.






(8 oktober)

Red ju ut på Ruudi idag.
I början blev han väldigt rädd för våra skogshinder och vägrade att gå i närheten av det första. Men sen så började han hoppa dem, och herregud vilken härlig och fin hoppteknik han har... Han hoppar mycket med ryggen och fint med frambenen, han har väldigt mycket framåtbjudning mot hinderna. Han blir sådär halvgalen innan hinderna som riktiga hopphästar kan bli, de galopperar kort och högt upp med galoppen, de liksom studdsar fram innan hinderna, så blev han.

Har ingen sån bild.

Han hoppade ibland väldigt stort över dikena ibland inte. Rätt ofta så taktade han. Men han var riktigt rolig att rida ut på. En gång stegrade han när några skulle byta häst med varandra och red iväg från ruudi, han ville följa med och när han inte fick det så stegrade han.

När jag hoppade sista hindret på tillbaka vägen så tog han tag i bettet och stack, han hoppade över hindret och upp förbi mamma som red först och in i skogen, haha.


Claudia ville inte att vi skulle galoppera bakom skogshagen då säkert hästarna skulle balla ur fullständigt, så vi gick till utevolten för att galoppera. De första Ruudi är, är att sticka iväg i sken och bocka som en jävla rodeo häst. Superstora bockningar! Jag satt kvar med nöd och neppe.
I andra så har han kapplöpning men hästen bredvid i hagen, men han bockar inte då. Men det var ändå skitkul! fast sen dampa Daisy ur och kastade av sin ryttare, då avslutade vi.

Rolig uteritt! Är verkligen supertaggad på att få hoppa Ruudi någon gång i framtiden.


Nu är det bara att tagga inför ponny cups träningen imorn :)


(8 oktober)

Kom till stallet vid nio idag och jag hade Spot helt för mig själv i en halvtimme. Först ryktade jag sen kliade jag honom i manen. Det var så sött för jag stod och kliade honom och han kliade med sin mule på min axel, sådär sött som hästar gör på varandra. Blev så glad då eftersom det var ett tecken på att Spot gillar även mig. Åh vad jag älskar den hästen. Skulle vilja ha honom hemma hos mig hela tiden så jag bara kan gå och vara hos honom när jag känner för det, världens underbaraste <3

Testade också en grej. För länge sedan lärde jag Spot att sträcka fram fram hoven rakt utåt när jag gör en speciell rörelse. Och visst kunde han det fortfarande, han är min smarta cirkushäst :D
Sen tvättade jag hans vägg, smörjde hans halsring och mockade lite.

Sen gick jag ut i skogen emd Linda och Jessika och byggde små skogshinder, resultat:








8 hinder

Ska nu göra ett inlägg om ridningen


(8 oktober)

Haha


(8 oktober)

Åker med mamma till stallet idag, så kommer dit till nio. Då har jag tid att sköta om Spot som jag inte hann igår när Erica kom och red.
Idag ska jag rida på denna konstiga polle.
'


(7 oktober)

Imorn är det alltså kulig uteritt! Ska ha Ruudi. Lovar att jag kommer få sitta på Ruudi heeeela terminen lång! -.- Jovisst är Ruudi lite kul, men ingen jätte favorit.
Tror han kan bli lite rolig på uteritt i alla fall, han är ju 4 år och bebisar älskar väl att busa? :D Jag tänker få med mig lite personer att bygga upp mini hinder i skogen innan så uteritten blir extra kul! :D Juste Ruudi har ju bara hoppat 2 gånger i sitt liv typ. Aja det går nog bra ändå...



På söndag är det ponny cups match. Då får vi även veta vilka som ska tävla första ponny cups matchen som även är en hemma match. Vågar inte på mig några gissningar på vilken häst jag ska få, vet inte alls hur Therese tänker och så. Men jag får ju erasmus väldigt ofta, så ännu en gång gissar jag honom... Men skulle vilja testa på någon ny som jag inte hoppat förut och som är lite svår. Dessa mp har jag inte hoppat: Lady, Snow och ja det var dem. Haha, ofta jag hoppat alla utom lady och snow? :o Ja finals och ruudi räknas inte nu. Mellan ponnyn jag hoppat flest gånger är ju utan tvekan Erasmus som jag hoppat 6 gånger, ofta bara 6 gånger :O Dingo har jag hoppat 4 gånger och Picco 4 gånger.



Just nu halvtittar jag på Idol, gillar Amanda eftersom hon verkligen gör låtarna till sin egen verision.


(7 oktober)

Kan visa lite ovisade bilder som jag tagit med mobilen på sista tiden:

Så söt med en blomma i håret!
När vi hade tråkigt så ritade vi på apper och vek och bytte papper som man gjorde när man var liten, fett skojiga bilder



Erica med mössan som jag gjorde åt mamma i syslöjden i fyran. Ful mössa! xd

Taggad för att jogga!

har blivit så duktig på att äta enligt tallriksmodellen i skolan!

Jennifer är värsta wannaben...

Erica dissar grönsakerna

Sådär kan ju oskar göra för han går på tennis

Giraff halsen!

Eric saade med dubbelhaka


(7 oktober)

Joggade till stallet idag, borde i göra det då jag typ blir svettig, uschi...
Idag när jag red MH så red jag rakt ut i skogen och in på stigar jag aldrig ridit på förut. Jag bergsklättrade och red in på nya småstigar hela tiden och till slut visste jag inte vart jag var. Jag visste inte vilket håll som var hem och vad som inte var hem. Jag fastnade upp på ett högt berg som var så högt att det var helt dimmigt där. Lät då hästen få bestämma vägen och efter att ha varit vilse i 35 minuter så hittade jag hem!


Oj lite lera i manen..

När jag var vilse så ringde Erica mig och var väldigt pratglad. Jag hade dock problem med att inte ramla av eftersom jag gick igenom täta granar. Erica ville komma till stallet och vi bestämde det. När jag hittade hem igen så mötte jag upp henne och vi gick till utevolten. Där fick Erica först leda MH för att sedan skritta runt lite och trava.
En gång utan anledning när hon skrittade så hoppade han framåt och bockade så Erica hamnade på halsen, konstig häst.
Sen övertalade jag henne att galoppera. Först så fick jag ingen galopp, utan världens jävla finaste dressyr steg! Jag typ tappade hakan, så fint det var...

Typ bättre än det där.
Sen efter något varv så lyckades jag få galopp på honom och efter några steg försökte jag bromsa ner honom till trav. Istället så ökade han och Erica skrev stopp och han tyckte det var skitkul. Jag sprang som en tok bredvid och svängde in honom på en liten volt som fick erica att tappa mer balans. Efter en stund fick jag stopp på honom, men lite läskigt var det. Sen så skrittade Erica av honom bakom skogshagen.



Erica red ju på Maries hage när hon var sex år, hon har till coh med hoppat lite små hinder. Sen har hon ju inte ridit sen dess, eller hon red ju på Idas häst lite i skritt och trav för 2 veckor sen, men det gills inte. Hon är ju rädd för hästar så är stolt över henne!


(7 oktober)

Idag gjorde vi Amerikansk citronpaj på hemkunskapen. För en gångs skull så fick vi välja vilka vi skulle vara med, haha och jag som råkat gå till fel grupp så var inte i samma grupp som Erica. Var då med Emma :)
Njaa... Lite bränd blev väl pajen. Tyckte inte heller att den var supergod, inte äcklig. Men jag gillar inte paj, tycker det är äckligt...

Vår paj. haha vi åt inte ens upp hälften ^^

Grädden gjorde så jag mådde illa efter..

Idas och Elenis paj

På NO:n så höll vi på med metaller, vi laborerade och såg vad resultatet blev när man la olika sortes metaller i vatten och saltsyra.
Här är magnesium, saltsyr och eld:

Poff!


Vår lärare visade också vad som hände rom metallen Natrium kommer i kontakt med vatten. Den fräter liksom bort. Första gången la hon i en för stor bit så den exploderade. Här är en bra video om dessa metaller som jag såg för några månader sedan:


Sodium är natrium, de pratar ju på engelska. Se slutet när Cesium kommer i kontakt med vatten, fett läskigt ju...


Kossan.se


Daisy (7 oktober)

Daisy är rätt snäll i spiltan. Kan ta bak öronen och naffsa lite, men inget farligt. Hon är riktigt kelig i spiltan :)

Hon är duktig i dressyr. har ett fint steg och ett bra dressyr tempo. Hon är enkel att ställa och enkel att få att böja på nacken, men om man ska få henne att arbeta i en bra form så är hon lite svårare. Man måste rida mycket med rumpan och vara stadig i handen. Jag fick henne på min första dressyr tävling och vann faktikst! :O

Hon är superstark i hoppning. Blir ofta väldigt pigg men är väl rätt duktig. Hon brukar inte vägra, men kan busa på tävling, som när hon kastade av Sofia xD Hon kan bli lite lång.


Det där kommer jag ihåg mycket väl. Hon var galen och jag galopperade runt på en liten volt superlänge för att bara få stopp på henne.

Tror hon kan vara bra på omhoppningssvängar om hon inte blir för stark och lång.


(7 oktober)

Kände mig lite trött imorse så jag drack nu kaffe. Det är inte fy skam spy äckligt längre, men supergott är det inte heller. Det är drickbart.  Så nu fick jag lite koffein i mig och är lite piggelin på morgon qvisten!

Undra vad ett sånt där paket kan kosta mån tro? 7x15 = 98 kr. Nä vad dyrt...

Idag ska jag: Rida My Hamilton. Jag tror jag ska våga mig ut och rida ut... Har inte vågat det på ett tag eftersom jag är livrädd för jordgetingar. Verkligen skiträdd.. Jag drömmar mardrömmar om dem. Funderar på att jogga till stallet tidigare och sköta om Spot.

Måste ju tvätta väggen idag.

På lördag ska jag: Rida ut på lektion. Hoppas på att jag får Skrållan då hon verkar kul att rida ut på! :D


På söndag ska jag: På ponnycups träning! :D Denna gång ska vi rida för Therese, det ska nog bli kul för det var flera år sedan jag red för henne. Nu har jag inte ens en gissning på vem jag kommer få, men kan tänka mig att hon tror att jag är längre än vad jag är och sätter mig på en lite större häst som kanske Dingo. Nä usch...


6 oktober


Måste visa en kulig bild på Ella:

Värsta pippi långstrump ju

Vilken likhet!


Minty (6 oktober)

Glömde bort detta ett tag. Men dags att beskriva Minty.

Minty är en d-ponny skäck. Hon kan vara lite tjurig i spiltan ibland, men hon är inte superelak.
Har aldrig ridit henne i dressyr, men hon verkar väldigt hårt i munnen och är inte riktigt byggd för att gå i form. Så hon går rätt ofta bakom hand. Hon har ett rätt bra tempo, kan bli en aning seg.

Hon är superkul i hoppning! Hon brukar ta i när hon hoppar, hon kan bli lite seg men det är superenkelt att få henne pigg och snabb. Då är hon kul! Hon klarar inte av för höga hinder, det klarar inte hennes ben av och då blir hon halt. Hon är superbussig i hoppning och hoppar nästan alltid.


Kom ihåg att detta endast är vad JAG tycker om Minty. Inte någon annan :)


(6 oktober)

Idag har jag haft min blogg i exakt ett år!
På 365 dagar har jag gjort: 1339 inlägg

I min familj är det svårt att få tag på en dator på kvällen, det blir typ slagsmål om dem.. Så blev lite dålig uppdatering igår. Och idag tittade jag på True Blood.

Det är så spännande just nu, sjukt bra serie :D

Tänk om man var såhär bra på photoshop:


(6 oktober)

moa om (5 oktober):

Vet du om vi skulle få rida dressyr på lördag istället? :D

Svar: Jag skulle ju övertala min ammma att alla i gruppen ville rida dressyr istället för uteritten som vi ska ha på lördag. Men hon sa att vi ska rida ut eftersom det står i planeringen. Hästarna måste få komma ut och busa! Hon har planerat en ruskigt kul uteritt, galen och underbar! Jag vet att den kommer bli det eftersom Claudias uteritter alltid blir kul!


Hästarna har ju inte fått rida ut på länge utan har fått vara i ridhuset dagarna långa. Så jag tror de kommer bli lite galna.. tror det kan bli riktigt kul.
Vår uteritt i våras ville vi ju också byta bort för ingen såg fram emot den. Efter sa alla att det var en grymt, grymt kul uteritt! Så jag tror det blir kul


(5 oktober)

Har nu joggat till stallet (3,2 km) på ca 10 min. Väl i stallet överaskade jag mamma som frågade om jag ville få skjuts hem, men det ville jag inte. Jag tog med mig min tjocka hund och joggade hem. Hon kan allt banta hon..

Gick betydligt segare att ta sig hem, inte för att jag var tröttare så.. Jag fick släphjälp. Fick typ släpa med mig Zingo som knappt orkade ju. Tog då 15 minuter hem.
Kändes bra att ha joggat, var inte alls speciellt jobbigt att jogga 6,4 km. Gjorde sen 30 sit-ups, vill få en snygg mage, mohahah. Sen duschade jag.
Plockade sen ur diskmaskinen.

Nu känner jag mig duktig!


(5 oktober)

Sådär, nu ska jag blogga lite grann och äta något litet till mellis. Haha vad gulligt det låter att säga mellis :p
Ska sen ut och jogga till stallet och tillbaka, det är 6,4 km, det borde jag klara.
Är verkligen helt seg och trög i huvudet efter en hel dag i skolan, onsdagar gillar jag inte. Vi hart lunch halv ett och mycket lektioner men små raster och det finns typ ingen luft i skolan... Så ska bli skönt att komma ut i frisk luft och få bli nöjd efter, kroppen utsöndrar ju endorfiner när man joggat, så man känner sig glad.


(5 oktober)

Läste häromdagen att typ om man masserar brösten 15 minuter per dag så svullnar blodkärlen upp och brösten blir större och fastare. Det var flera som hade skrivit att de gått upp 1-2 storlekar på en månad. Man vet ju inte riktigt vad man ska tro om det, sanning eller falskt? Kan nästan tänka mig att de svullnar upp för tillfället om blodkärlen svullnar upp.
Haha lite random grej kanske att skriva på bloggen, men jag gillar att dela med mig av vad jag har läst, vad jag tycker och känner. Kan nog göra bloggen snäppet roligare att läsa då cokså ;) Jag är rätt öppen i bloggen. Eller inte med vissa saker.

Fixa sig för skolan nu då.


(4 oktober)

Har seriöst tryckt i mig 3 bullar idag. Stora bullar. Känner mig så onyttig, ååh... Tänker seriöst ut och jogga imorgon och träna lite. Har börjat gå upp i vikt men jag växer inget. Måste sluta med alla onyttigheter, har blivit bättre med att äta genom tallriksmodellen. Behöver bara ut och röra på mig mer och sluta med mycket socker. Inget allvarligt alltså, behöver bara leva lite mer hälsosammare.

Tittar just nu på desperate housewives


(4 oktober)

Erica och jag har försökt videoblogga ett tag nu ikväll. Men vi lyckades inte så bra, de blev rätt konstiga, men kan lägga upp ett par bilder i alla fall :)

Toarulle i munnen!

Mums toarulle. (mina fingrar såg mobbade ut på bilden, därför är de svarta)


Erica med pysen


När Erica och jag videobloggade så pratade vi om Jordan White, kan återberätta scenen:

-Idag hade vi Jordan White på idrottslektionen. Det komiska var att han var mörkhyad, inte vit som sitt namn. Det är som om du skulle heta Erica Black, då skulle du vara släkt med rebecca Black och göra en till hemsk låt som typ Saturday, saturday....
-Han var superlång! 2,05 meter lång.
-Det skulle vara lite ironiskt då om han hette Michael White Short.

Haha kul va? ;)


(4 oktober)

Erica rekommenderar att äta blodpudding med hallonsylt och grädde. Hon säger att det är supergott!

+ Grädde

+ Ericas pappa fyller år idag. Congratz!

Vi har fått ett nytt schema från ingenstans typ. Så vi slutar 15:20 på fredagar! Då ska man ju sluta klockan 2 eller något. Så det blir klagomejl till rektorn! Fredagar = Sluta tidigt


(4 oktober)

Verkade vara en del som inte såg katten på bilden som jag la upp, så här är den:


Idag på idrotten hade Michael White en basket lektion för oss. Han är en gammal basket spelare från Amerika som är 2,05 meter lång! Han har spelat basket med Michael Jordan (en superkänd basketspelare). Alla hade fett mycket respekt mot honom och det var riktigt kul!

Idag var jag med erica efter skolan. Vi åkte och köpte bullar eftersom det är kanelbullens dag idag! :) Bulledagen.


(4 oktober)

Det värsta som finns är ju verkligen när man drömmer en superspännande dröm och så bara: pippipipipipipiiiiip! Väckarklockan ringer och man är så trött och skulle helst i hela världen bara ligga kvar. Det sämsta är att ligga och dra sig i sängen även om det är det mysigaste, gör som mig. När väckar klockan ringer så ska ni kasta er upp i sängen, jag är så duktig på det nu att jag förvånar mig själv när jag står på golvet från ingenstans. Man vaknar snabbt upp i alla fall! ;) Så släng er upp så fort som möjligt från sängen.


(3 oktober)

Kan ni se katten på bilden?

Det är en riktig katt. Det tar ett tag innan man får syn på den, när man väl gör det så kan man inte sluta titta på den. Sjukt coolt!


(3 oktober)

Har varit ute en sväng i skogen med hundarna, i mörkret såklart. Som vanligt! ;)
Har också badat i typ 2 timmar, jag älskar att ligga i badet för eviiigt!

Tittar nu på Svenska hollywood fruar. Älskar det! Det är roligt eftersom de inte är skådisar, de bara är så :)


(3 oktober)

En video på mig och Skrållan från i lördags. Höjderna på hinderna är väldigt låga, jag vet.
Jag vet attjag blir lite hård i handen i bland, något för mig att tänka på. Måste säga att banan gick superbra, jag höll ihop henne bra där så hon kom i ett lagom tempo.


(3 oktober)

Matte prov + måndag = Dåligt resultat
Svårt prov.


Visste ni att guldhamster hanar har otroligt mycket mer päls än honor? Såhär ska det se ut:

Hane

Hona (dock så brukar de ha lite längre päls där vid rumpan)

Ella har päls som en hane. Super mega långhårig :O

Lite kul sådär, fast det kanske bara är kul för hamster människor :p


(3 oktober)

Fick ett superbra tips från en av läsarna om en hemsida som gör att man får mer bloggläsare. Jag är inte ute efter speciellt mycket bloggläsare, utan bloggar mer för att jag vill skriva av mig. Men för er som bloggar för läsarnas skulle så kan det nog vara ett bra tips att besöka denna sida: http://www.bloggtrafik.nu


Tror jag stannat i växten ärligt talat. För ett år sedan var jag nog 159-160 cm lång. Har nu varit 161,5 cm i typ åttielva år (ett halvår). Man växer ju inte alls speciellt mycket efter att man är 15,5 år gammal.  Har inte gener för att bli såhär kort ju.
Mamma: 170 cm 
Pappa:
186 cm

Ska bli såhär lång: 170 + 186 = 356/2 = 178 (beroende på om man är tjej så minusar man 6 cm, om man är kille plussar man 6 cm) - 6 = 172 cm är jag uträknad att bli. No way att jag kommer växa 10 cm på ett år.

Aja kan rida sånna små ponnysar ett tag till då.


(2 oktober)

Nu startar jag en foto tävling!

Skicka in en fin bild som DU har tagit på vad som helst till [email protected]

Regler:

* Du måste ha fotat bilden, ingen annan
*Bilden får vara hur redigerad som helst, kan bli lite annorlunda och roliga bilder då
*Bilden ska vara inskickad till [email protected] senast söndag 11:59



Bara en kul grej, så inget jätte stort pris. Priset är länkning till din blogg i en vecka och så kommenterar jag din blogg en gång om dagen i en vecka.

Minst 5 bilder ska skickas in, annars blir det ingen tävling


Bilder från igår (2 oktober)

Har lite bilder att visa från igår när jag red Skrållan, fotade av Caroline.





Hon var asgrym på att fatta galopp från skritt :D


Hon var så stark och pigg, står i trepunktssits, men kanske har lite höga händer för det med.

Tat de lugnt ponni!

Man kan inte säga att vi hoppade högt precis... Det här är typ markarbete ju :O

Skulle göra halt men det var rätt svårt...



Blundar! xD




Ja lite galna bilder, men hon var pigg. Riktigt pigg!


(2 oktober)

Såg bra ut för alla idag! När jag sett alla Vendelas ritter var det ca en timme kvar till pridutdelningen som mamma ville se på. Orkade inte det, så jag gick hem med hundarna och Linnea. När jag kommit hälften bestämde jag mig för att vara sådär duktig och joggade hem. Har börjat gå upp i kilo även fast jag inte växer något, så jag tor det kan bero på att jag är lite sockerberoende... Men funderar på om det är"kvinnliga former" som håller på och växer på mig.
Kan visa lite ovisade bilder för ett par veckor sedan när jag red fyra-åringen Ruudi för första gången.




Duktig kille

Den där galoppen är så konstig...



Det där var en sak som jag inte gillade med honom. Han var så svårsvängd! han kunde helt plötsligt byta volt och vägra styra sig tillbaka. Fick då lite höga händer.


galen häst



(2 oktober)

Herregud, fick ca 15 kommentarer igår där de skriv "fin blogg" osv. Mest reklam för sina egna bloggar. Orkar ärligt talat inte gå in på alla bloggar och säga tack... Tacktack!

Gick upp vid nio idag för att åka till stallet och se Vnedela tävla Trixie. Men jag var så trött så jag gick och la mig igen och blev väckt nu halva tolv :) Ska till stallet med mamma snart och se när hon tävlar MH och Trixie.
Hon hade tydligen ridit Trixie jätte fint, men Trixie blir ju lite spänd då och då, hon har ju arab i sig och är lite arabig.


Vendela och Trixie.

det hade tydligen gått bäst för Sofia W på Szmer, de låg trea! :)


(1 oktober)

Idag blev jag skötare! Skötare på Spot. fast sen visades det att jag redan var skötare på Spot, trodde verkligen att jag blivit struken :p Är inte den bästa skötaren direkt, men jag får lite ryck då och då och håller på med honom. Brukar ungefär varje vecka tvätta hans vägg :) Gjorde det idag, mockade lite hos honom och tvättade hans halsring. Kände mig då liten igen, som när jag var den där lilla skötaren. Han är min lilla prick :)
Bildbomb på Spot:




Världens finaste och sötaste <3

Taggad ponni









Tänk att detta var ett år sedan










Följer efter mig på betet som en hund

Måste säga att jag saknar att rida honom så in i norden. Men jag är för lång, mätte mig idag och jag var visst 161,5 cm. Kanske inte så långt, men verkligen för lång för att sitta på en b-ponny. Men det viktitgaste är inte att få rida honom, det viktigaste är att han bara finns och jag får se honom varje vecka. Min prins, världens bästa. Hästen jag älskar mest i hela världen! <3



(1 oktober)

Mamma säger att My Hamilton har färgen guldbrun. Men han ändrar ju färg, han har en helt annan färg på våren än hösten.

Denna färg har han på vinter/hösten. Då är han ju mörkbrun typ.

Denna färg har han på våren/sommaren. Då är han apelkastad guldbrun. Bara det att Snow har samma färg som honom! De ser helt olika ut ju... Fett mystiskt.


(1 oktober)

Om någon undrar vad Erica och jag har gjort idag... En video:


(1 oktober)

Nu drar jag och möter upp Erica för att ha lite skoj ;)


(1 oktober)

paulina  ([email protected]) om Mat-Tips:

men usch så äckligt, hatar ketchup! x)
Svar: Tack för att du kommenterade, min syster har visst blogg-rapat mig. Det var alltså inte jag som skrev dt... man fattar lite det eftersom datumet inte står i rubriken :)

Fick rida Skrållan idag på hoppningen. Måste säga att jag tycker att<Skrållan är en häst som mycket enkelt böjer på nacken/går i form. Nu tycker ni säkert att jag är lite besser wizzer, men jag vill skriva det jag tycker och tänker. Och jag tycker utan tvekan att hon är en av de lättaste ponnyerna i dressyr på ridskolan. Dock så är hennes trav väldigt trippig, vill därför inte ha henne på dressyr tävlingar längre, hon har inget jätte utstrålning .


Hoppning är hon däremot väldigt duktig men svår i. Hon var så jäkla taggad, typ galopperade på stället, snett, bakåt m.m. Hon tyckte det var askul! Känner att jag fastnar lite med handen ibland och blir lite hård, men hon var så jäkla stark! Men hon var skitkul att hoppa! Men jag vill inte ha henne någon mer gång på en hoppträning eller så, jag tycker inte att jag lär mig så mycket av att hoppa henne som ex när jag hoppar Erasmus.


Tävla skulle jag nog däremot vilja göra på henne. Hon är ju väldigt duktig och har tävlingsnerver. Hon har ju faktiskt placeringar upp till LA hoppning ;)

Men har bestämt mig för att önska Oliv i flörsta hand på nästa klubbhopptävling. Han är skitgrym faktiskt!


Han blir väldigt fin på hoppning på tävling. Han blir jätte pigg och blir en helt annan häst, skitsnygga Oliv! Han blir dock lite lång, men kan nog dra fördel av det. Han är jätte bra på omhoppningssvängar oxå :)
 Skrållan vill jag nog ha först, men kommer nog aldrig få henne. Bättre att önska en häst som man troligen kommer få då och som är bra än typ Lady elelr Globus.


(1 september)

The first september!
Drömde inatt att jag skulle tävla dressyr på Globus. Det värsa var att jag inte ens fick rida fram innan! Jag ledde in Globus på banan för att sedan sitta upp och rida programmet. Värsta mardrömmen... Kommer ihåg att jag var väldigt glad faktiskt att jag fått globus, jag tänkte att han är fin och galopp behöver man inte. Går nog fintfint! Bra att man är positiv i sina drömmar i alla fall...

Idag så ska jag inte ha Ruudi som förra veckan eftersom han är för ung för att gå med på hoppning. Kan gissa mig till att jag får Picco då det var han som gick minst lektioner förra veckan.  Men nu kom jag på att mellanponnyerna ska gå maxat idag då de ska ersätta många av storhästarna som ska tävla lokaldressyr tävling. Picco brukar vara en sådan häst. Då får jag säkert typ Daisy som inte gick med på vår lektion nästa vecka heller. usch vill inte ha Daisy, hatar att hoppa henne. Hon blir bara lång och stark, verkligen stark!

Aja, ska satsa på att dra till stallet så jag komer dit vid tio idag. Bye!


RSS 2.0