30 december

Fotade mina hamstrar idag ordentligt, med systemkameran :) Här är bilderna:
 
Först var det bilder på Tom, sen dvärgarna och sen Eternity :)

30 december

Jag vill att Eternity ska vara såhär liten och söt igen!
 

30 december

Idag vaknade jag när det var mörkt, och då menar jag inte att det var så tidigt att solen inte kommit upp. Den hade gått ner igen... Måste sluta vända upp och ner på dygnet!
 
Hade tråkigt igår natt, så jag redigerade en bild jätteenkelt och snabbt i paint, haha xD
Hoppar 1,10 med Snow, yeah :)
 
 

29 december

Idag var jag rätt vårdslös, mer än vad jag brukar vara i ridningen. Jag red i ridhuset ensam med Jessica och det stod lite småhinder i ridhuset. Så jag hoppade en del hinder och det gick bra. Men sen höjde Jessica lite för högt och jag hade sämst galopp mot hindret så med all rätt hade hamilton när han stannade, det var bra för annars hade han nog kraschat hindret. Men det var roligt att rida honom :) Han hoppar väääldigt mycket med ryggen som Snow, så de skiljer sig kanske inte supermycket från varandra.
 
Här är lite fler bilder på Snow och mig från igår:
Fotade av Filippa L
 
Nu ska jag fixa mig och snart iväg på bio och se berättelsen om Pi :)

29 december

 
Idag är det inte hoppkurs på Snow som gäller, så det känns inte lika roligt att åka till stallet. Från att ha hoppat en smäcker liten ponny till att ut och luffsa i skogen med Hamilton. Hade varit kul att hoppa Hamilton idag på hoppkursen, men det är lite dyrt att vara med på två hoppkurser.
Skulle dock vara roligt att testa på att hoppa hamilton, det är ju en så stor skillnad att hoppa Hamilton som lilla smäckra Snow :P
Men jag hinner heller inte vara med på en hoppkurs idag, jag ska på bio med Ida och se Berättelsen om Pi :D Den verkar ju jättebra :)
 
 
 

28 december

Alltså, hur söt är inte Musse egentligen?






Han är så liten att jag nästan kunde nå med fingrarna på marken på andra sidan. Tänk att jag varit så liten förut att jag kunnat rida den lilla plutten :p

Just nu sitter jag hos hamstrarna och hånar Fideli för att hon är så tjock :p och rätt ful xD nä, men iaf på den här bilden :)


Men hon är så snäll så. Hon och Tom är de snällaste hamstrarna jag har nu. De är så snälla att de kan vara tillsammans, fast det ska dem ju inte vara. Men jag tog bara ett snabbt foto på dem tillsammans :)


Se storleksskillnaden :p





Söta hamstrar jag har :)

Påtal om inget, kolla på den här reklamen:


De använde en smiley med näsa!! vad fult i en reklam..

28 december

Det gick så himla bra att hoppa Snow idag! Vet inte vad jag ska säga, hon var så underbart duktig idag med.
Hon hoppade alla hinder, även om hon kom lite fel ibland så hoppade hon. Det var ju verkigen goda tecken på att hon litade på mig, så jag litade också på henne. Det var lite svårare idag, hindrerna var högre, lite mer teknik krävdes i vägarna. Hon hoppade en oxer på 80 cm, jag blev så otroligt glad över att hon klarade det att jag nästan glömde avsluta banan. Men det är verkligen otroliga framsteg för Snow att hon klarar av att hoppa 1 oxer på 80 cm med en människa på, ett hinder som andra mer hoppglada hästar stannade på. Då visste jag att jag kunde lita på Snow mera, vi var ett team som stöttade varandra.
Seeee så duktig hon är! Hon kom tilloch med lite fel till hindret, men när jag petade till med spöet och smackade hoppade hon ändå. Vilken ängel hon är <3
 
Efter idag så är Snow min favorithäst i hoppningen! Jag frågade maria idag om jag kunde önska henne på en hoppklubbtävling. Hon blev förvånad över att jag ville tävla henne, men hon sa att jag kunde få henne om jag ville ha henne. För Snow har ju inte tävlat en riktig klubbtävling på flera år (lagtävlingen är ingen klubbtävling), Snow behöver ju träning. Jag fattar nog själv att jag inte direkt kommer gå nolla med henne. Men jag har tröttnat lite på att rejsa omkring som en galning. Jag vill visa att jag kan rida lite fint också för publiken xD Så jag är jätteglad nu. Har verkligen hittat den perfekta utmaningen för mig. Hon är svår, men det går ändå att klara av henne :)
Lekte märkesnörd idag, pikeur ridbyxor och kingslandtröja xD
Jag säger som Maria sa idag, hoppas jag inte växer en massa så att jag blir för stor för henne. Men det gör jag nog inte, har varit 162 cm rätt så länge nu som tur var :)
 
Bilder fotade av Caroline:
 
 
 

28 december

Okej, idag ska jag hoppa Snow igen på hoppkursen. Det jag vet är att vi ska göra svårare vägar idag och en till oxer, vilket Snow inte tycker om. Mina regler när jag hoppar henne går såhär: vägen, tempot och upp med huvudet. Jag kör på det så gott det går idag, och såklart inte för lätt sits innan hindret för då flyger jag långt om hon tvärnitar.
Mamma har sagt att jag borde lita mer på Snow, eftersom hon litar på mig. Jag kanske borde göra det, inte ha för låga förväntningar om henne. Hon hoppade bra igår och tyckte det var kul. Hoppas vi får samma bra känsla idag då!


Hon är så fin!
Målet idag, är att komma över alla hinder! Vi tar det i vår egen takt. För vi ska klara det!

27 december

Jag önskade mig en byrå och en till säng i julklapp. Mormor köpte en byrå till mig, men har nu bestämt sig för att köpa en säng också som en födelsedagspresent till mig xD Även fast jag fyller år i maj, så den är rätt så tidig. Men det är för att frakten blir billigare om byrån och sängen skickas samtidigt. Måste säga att en säng och en dubbelsängsmadrass är väldigt dyra. Men förhoppningsvis är det värt det, jag vill ju vara förberedd utifall attman får en pojkvän nån gång xD
Men här en printscreen på madrasserna jag ska få, man kan läsa lite om dem :)
 
Och min julklapp, byrån. Den är såå fin! Hoppas att den är lika fin i verkligheten, men det tror jag nog :)
Jämfört med hur mitt skrivbord ser ut nu, så är den byrån oerhört fin. Jag har väldigt gamla möbler i mitt rum, billiga och jag gillar dem inte :( Så det ska bli skönt med en liten renovering! ;) Jag ska ju byta ut mitt skrivbord mot byrån.
Sen så tror jag att för egna pengar, så ska jag nog köpa en fin matta. Sen så ska jag slänga ut min fula datorstol, den kommer liksom inte passa in i mitt nya rum ;) Har ju en bärbar dator, så den stationera datorn blir också utsparkad.
 
Får gå och shoppa en matta sen. haha, åh vad roligt det är att inreda sitt rum och köpa nya saker till det :) har alltid velat göra det, men aldrig haft råd. Men med en massa så hjälp så blir det äntligen gjort! :)
 
 
 

27 december

Fick Snow på hoppkursen idag, och ja jag var lite rädd. Jag tycker hon är lite läskig att hoppa, inte för hennes språng för de är roliga. Men hon är så osäker och opålitlig, hon kan ju verkligen göra tvärnitar och kasta sig undan för hinder. Min systers kompis ramlade av Snow för att Snow kastade sig bort för en bom och hon fick en skada som gjorde att hon inte kunde rida mer förut.
Även om jag var rätt rädd, så försökte jag rida tufft men lugnt. Hade breda händer, satt ner och höll om man benen orentligt. Märkte lite i början att hon blev pyttelite osäker nån gång, men så fort jag petade på lite med spöet så försvann osäkerheten och hoppade glatt över. Jag märkte att man aldrig fick lämna henne utan stöd, man var alltid tvungen att verkligen rama om med benen, hålla upp huvudet och gasa så hon fick tryck i galoppen. Hon gillar när det är ryttaren som bestämmer, för hon själv är väldigt osäker.
Sen när man hoppat berömde jag jättemycket så hon blev glad och hon tyckte faktiskt att det var riktigt roligt att hoppa. Hon hoppade utan någon tvekan alls, hon gjorde inga konstiga helikoptersprång utan hoppade väldigt fina språng, kanske lite stort ibland.
Men det gick väldigt bra att hoppa henne idag, det känns som om vi passar med varandra. Snow är en häst jag känner att jag kan läsa av rätt bra, fast jag litar inte alls på henne. Hon hoppar väldigt stort vilket är suuuperkul :D
Men jag är i alla fall väääldigt stolt över henne, hon hoppade alla hinder utan att ens försöka vägra :) Jag har faktiskt aldrig vägrat med Snow nånsin, och jag vill helst inte göra det... Men imorgon ska vi rida sfvårare vägar och fler oxrar, så då kanske det blir nån vägring. Men målet är såklart att komma över alla hinder :)
Lägger upp fler bilder sen. Dessa bilder är fotade av Filippa Lundberg.
 
Om Snow inte var så osäker, hade hon definitivt varit min favoritponny.
 Men det gick nog riktigt bra idag faktiskt. Jag är väldigt nöjd över både Snows och min prestation idag :)
 

26 december

Böcker kan vara lite farliga ibland, i alla fall för mig. Och då menar jag inte att de kan ramla ner i nåns huvud, utan de kan verkligen påverka folks sinnen. Jag brukar inte läsa så mycket för jag är lite kräsen när det gäller böcker. Men nu fick jag en bok i julklapp som verkligen är min typ av bok, en fantasy bok.
Jag tycker att boken är jättebra, så jag läser ju jättemycket. Men, boken är ju inte det minsta verklighetstrogen så man fantiserar ju om en helt annan värld. Man själv tappar ju verklighetsuppfattningen lite grann. Det blir svårare att skilja på fantasier och tankar. Nu säger jag inte att jag är schizofren, för jag vet ju vad som är verkligt och inte. Men jag kan ge er ett exempel. t.ex. om man läst twilightböckerna, hur många fantiserar inte lite grann om hur det skulle vara att vara en vampyr? Vacker, snabb och stark, det är väl ändå de flestas önskan? Dessa fantasier kan kännas bättre än verkligheten, så man vill ju gärna dröja sig kvar i dem. I alla fall jag. Men på mig påverkar det mig negativt, jag blir som om jag har aspberger typ :P Jag är för mycket i min egna lilla värld. Så böcker kan vara farliga, de kan påverka en negativt psykiskt
Hahaha, min roliga lilla makeover på mig själv  :P
Men jag tycler ändå att man får unna sig att tänka dessa fantasier ibland, för att krydda på vardagen lite grann ;)

26 december

Igår så lekte jag med Erica, vi spelade monopol :)
Sen på kvällen tittade min familj och jag på breaking dawn part 2 hemma :)


Den var bra, men jag personligen tycker inte att det är den bästa twiligt filmen :p

Och idag har vi åkt till mormor och ätit årets godaste middag!! Kalkon :D







26 decembeg

Hände något hemskt igår, något som gjorde mig väldigt chockad och ledsen. Hamstern jag passar hade på något sätt lyckats bryta nacken i buren och dött igår. Ser ju då bara framför mig hamstern som klättrar, ramlar, faller och bryter nacken..


Vill varma folk med hamster att inte ha för höga höjder i burarna..

24 oktober

Kan berätta vad jag fått i julklapp och lägga upp bild på allt :)


En värmefilt, verkligen vad jag behöver eftersom jag är så frusen! :D Lite tråkigt dock att det var exakt samma present som jag gav till mamma :p


Värmetofflor som man kan värma i mikron :D de luktar lavendel :)


Mysig jumpsuit :) Slipper nu vara kall i mitt hus mera :)


Två mobilskal :)


Smått och gott


Kingsland tröja, grymt fin!


Böcker :)


Fina ridbyxor :)

Sen så ska jag få en byrå av mormor som levereras den sjunde januari :D Och så får jag mina presenter från farmor och farfar på lördag. Och julklappen från morfar är till hela min familj, en Bahamas kryssning i Florida :)

Nu har jag det mysigt :D





Jag är så nöjd med dagen!! Jättenöjd över alla mina presenter. Ser fram emot att få använda allt :)

24 december

Har ikväll ätit julbuffé, och så har vi kvällsfodrat till hästarna. Och jag gav pepparkakor till några hästar :)


Spot var inte jätteförtjust i pepparkakor :p


Picco glufsade i sig pepparkakorna direkt :p


Chiko tyckte de smakade konstigt :)


Ruudi var inget fan av dem :p

Sen öppnade jag fler presenter och tittade på tv med el family :)

24 december

Har det riktigt trevlig. på julafton, har en riktigt traditionell julafton. Har öppnat några få presenter och jag har fått tex en chokladtomte :D


Har ätit julskinka till frukost :)




Har fått ett jättecoolt limegrönt skal till mobilen, var verkligen något jag ville ha :D

Har druckit glögg och ätit julgröt :)






Tittat på Kalle anka :)








Det får är det allra bästa!




Har också fått en jumpsuit som är megamysig!!




Snart är det middag, julbuffé :) Sen ska jag öppna fler paket och njuta av den kristna högtiden jul även fast jag inte är en så trogen kristen :)

23 november

Idag gav vi nutina i julklapp till Alva vårt gudbarn. Hon blev så himla förvånad men otroligt glad! Man blir själv så glad av att se någon annan så glad :D

Sen när jag kom hem så städade jag i flera timmar! Bara mitt rum tog en timme att städa :/

Men jag hade en städkompis, som dock mest bara höll mig sällskap och stirrade konstigt på mig när jag städade i takt med gangnam style :p

Men nu är i alla fall gjort och granen är klädd! Nu har vi gäster och spelar bingo lotto, en tradition hos oss :)




23 december

Nu ska jag berätta en sorglig sak.. Har inte berättat det för jag har varit lite ledsen för det.
För några veckor sen började mina dvärghamstrar bråka med varandra så att de fick sår och allt. Fick då ta ut Nutina ur flocken. Och det var meningen att jag skulle köpa en dvärghamster som vårt gudbarn skulle få, då övertalade mamma mig att ge bort Nutina.. Det är jag otroligt ledsen över, idag ska vi ge bort henne.
Men jag fick tänka realistiskt, det skulle vara svårt att hinna och orka med att ta hand om 5 hamstrar i olika burar. så nu vet jag att nutina kommer få det bra och massor av uppmärksamhet :)












Nutina var den dvärghamster jag gillade bäst, men jag kunde ju inte direkt ge bort Fideli och hoppetoss i present för de är ju rätt gamla.
Men nu vet ni att nutina inte längre bor kvar hos mig :(

23 december

Igår kom jag tidigt till stallet och då kände jag att jag kunde sköta lille spot även fast jag inte var skötare :p Jag tvättade hans vägg, smörjde hans grejer och borstade honom :)




Haha, jag använde ett jätteskumt glansspray som verkligen var glansigt :o Ser ut som en barbiesvans :p

Sen red jag ut på Hamilton och hade rätt roligt. Jag red på lite halvlånga tyglar hela tiden. Galopperade rätt mycket :p






Det var i alla fall grymt roligt att rida igår :)

Sen kom jag hem till underbart söta zingo :)



23 december

Wow, fick nyss nytt likes rekord på min djurinstagram. Fett glad :D




132 likes är ju typ dubbelt så mycket som mitt rekord var på innan :p Det var en väldigt söt bild, så jag la upp den på min vanliga instagram men då fick jag typ 40 mindre likes :s

jessica här:-D

hej alla Alicias lärare:*) jag gästbloggade åt Alicia Kreta ;-) jag tycker att ni ska börja följa mig på på instagram där heter jag @bjornhem
nu står Alicia och sköter spot och jag håller henne sällskap;-) jag fick igår veta att jag kommit med i hopplaget på storhäst:-D nu ska jag ta å va social:-) hejdå<3


22 december

Red igen igår och fick Rita, hade aldrig ridit henne innan. Det alla sa till mig att hon kunde gå väldigt fint, men det var ingen idé att försöka ens i galoppen. Jag tyckte hon var väldigt fin att rida, lite trippig men på slutet så trava hon på bra framåt. Eftersom jag gillar utmaningar så var min lilla utmaning för dagen att få henne i form i galoppen, vilket gick. Det var inte så svårt som jag trodde, det var väl lika svårt som att få Globus i form i galoppen. Även fast hon blev rätt så förbannad på mig för det och sparkade bakut några gånger så verkade hon rätt okej med det på slutet. Hon kunde till och med ibland behålla formen från trav till galopp i fattningarna. Det som jag måste träna på lite mer är att hoppa in åt, hon skjuter ut en och spårar på volterna ibland. Jag tyckte rita var rolig och fin att rida, hon var rätt mycket som Globus att rida. Jag tyckte hon var rätt jobbig dock, fick driva en hel del :p


Sen så hjälpte jag till och ge luzern till de hästar som skulle ha det. Och så fick spot skicka ur bunkarna ;)






Tella ville också smaka :p

21 december

Jag tänkte börja detta inlägg med att säga att hm, ja men jag lever men det är ju rätt lätt konstaterat ifall jag gör ett blogginlägg. Men en grej, Tom fyller 2 år idag!!! :D Stora killen är han nu :D
Sen kan jag visa att min mamma förvandlats till en vampyr inatt, det var ju mindre roligt. Så allt är inte till det normala i mitt hem..
Photo: Mamma, jag kände att du behövde en lite makeover nu såhär lagom till att världen går under. Resultat blev ju skrämmande bra ;)
Läskgt, läskigt...

(20 december)

Har suttit och lekt en del med photoshop ikväll, dt var askul! Gav mig själv värsta cpiga makeovern, haha meningen var att jag skulle bli en vampyr. Men det blev nog lite väl överdrivet :P
Orginalbilden:
Måste nog säga att jag tycker orginalbilden var typ snyggare xD Haha, blev för överdrivet...

20 december

It's a good day to watch this movie
http://9gag.com/gag/6118334

More fun on http://twitter.com/9gag
Foto
Trueee!!lol
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
 
Ni fick dessa bilder för jag orkade inte skriva ett inlägg, haha :) Näst sista dagen i skolan idag, hoppas på att jag får reda på mitt betyg i historia och samhällskunskap. Hoppas verkligen på ett A, jag la ner mycket arbete i dessa arbeten. Har redan fått A i historia, skulle vara så surt att sänka sig.

19 december

Idag hoppade jag Dingo, och det gick väl bra. Men det var väl inte direkt npn utmaning, högsta hndret låg på 55 cm och Dingo har utvecklats väldigt mycket sen jag hoppade honom nyss. Han är väldigt reglerbar i tempot, han mäter avstånd jättebra, hoppar utan tvekan och byter galopp när han ska det. Finns inget att kommentera direkt :P
Han är duktig, och han har blivit bättre i hoppningen. Men när det är så låg nivå på bana och hinderhöjd så tror jag att jag får mer ut av en hopplektion på en lite svårare häst än honom. Men han var duktig :)

19 december

Alla julklappar inköpta, inga fler arbeten i skolan till nästa år och hoppning på ridningen idag. Rätt så glad :D



19

Varför kan jag inte se alla som är inne på facebook?? :O Min chatt är helt cp, det är 15 personer som är konstanta på den vare sig de är inne eller inte och så syns inte de som är inne. De som facebook "tror" att jag känner, det är ju facebook algoritm som räknat ut det.
Vad jag fått höra så är det de som går in på ens profil mest som är högt upp på din listan, för jag är da codemaster. Jag har värsta braiga analyser om facebook, tror jag håller på att knäcka koden... De som är på den här lilla chatten över den vanliga chatten, där hamnar dem som acebook tror man känner bättre. Är det väldigt få inne på facebook så kan ju typ vem som helst hamna där, men dem går ändå efter en lista. vad jag tror så räknar facebook ut i en algoritm ut vilka dem tror man känner mest, de räknar ut vem som kollar ens profil mest, vem som gillar en grejer mest, vem man själv går in på mest, vem man chattar med mest och kombinerar dessa och det blir en lista. Så om den 67 personen på din facebook är en av de få inne kan den hamna på din lilla chattlista, loggar den ut kanske den 247 personen på din lista hamnar där. För mig är antalet vänner där alltid konstant, 10 vänner.
 
Jag har fler teorier, men jag visar bara mit floow. Nä ska jag skoja, men jag har faktiskt riktigt seriösa terorier som jag tror kan stämmma :)

18 december

Jag har glömt bort hur det känns att inte ha några läxor att göra på kvällen, nu har jag inget att göra! Så tråkigt, längtar bara till att det ska bli en ny dag! Särskilt imorgon för då är det hoppning på lektionen :)


Har suttit och tävlat i multiplikationstabellen på Internet, då då har man tråkigt! Äsch nu går jag och lägger mig innan jag får för mig att lära mig grönsakers namn på latin eller nått :p

18 december

Idag hände en grymt pinsam sak! Jag satt i en grupp med elever i ett seminarium som vi tränat inför i flera veckor. Helt plötsligt så ba börjar jag blöda sjukt mycket näsblod!! Det var så pinsamt, fick springa ut från rummet och genom hela skolan till toan med blod i hela ansiktet och händerna. Missade typ 10 min av seminariumet :( Sen när jag kom tillbaka var jag helt vimmelkantig, kändes som om jag skulle svimma. Så det var lite svårt att koncentrera sig på vad de andra sa. Fick väl sämst betyg pga av det :(

Har järnbrist :/ åt förut järntabletter men slutade med det, får väl börja igen. Vad pinsamt att blöda näsblod i skolan utan anledning :/


18 december

vet inte vad jag ska blogga om, så jag lägger upp like bilder från mobilen bara :)













17 december

Ni anar inte hur smart man känner sig när man vet vad sin, cos och tan är för något och hur man räknar ut det och slår det på miniräknaren. Man ba, jasså vinkeln v är 35 och det finns en rät vinkeln med men ja då blippar jag lite här och där och voila smart man är xD




Imorgon börjar jag efter lunch, men jag äter nog i skolan ändå. Ska ta det lite lugnt ikväll bara, och duscha ifall nån undra :p



17 december

Kul att när man håller på att somna så vaknar man av att det typ rinner nån vätska från näsan, trodde inte att det var blod för när det rann ner i munnen smakade det verkligen ingenting. Så den där vätskan typ smetas ut överallt och när jag sen tänder lampan inser jag att det var sjukt mycket näsblod överallt! Fick jag springa upp med världens fart och stoppa det med massa papper.
Jag vet att jag en gång råkat slå mig själv i sömnen så jag börja blöda, men denna gång låg jag helt stilla och försökte somna och så ba brja det rinna. Konstiga näsa alltså :P
 
Här är den roliga videon på Eternity, se hela videon!
 

16 december

Har suttit upp till kl 00:00 för att skicka mejlet att jag vill vara med i den första tvådagars julhoppkursen på ponny. Det är ju lite krig för att vara med i dem, man måste anmäla sig så fort som möjligt. Jag borde väl ha en garanterad plats nu va? :) Det är den roligaste kursen på året :) För två år sen var det första gången jag red Rasmus, och som jag föll för honom!
Och förra året hade jag lille Picco, det gick väl sådär. Kommer knappt ihåg nått från den :P
 
Jag vill i år ha typ Chiko? Ingen aning egentligen, kanske Dingo :)

16 december

Jag vet ett sätt som man kollar vem som är inne på ens facebookprofil mest, det är en hackergrej som är rätt komplicerad och hemlig. Man blev förvånad över en del personer, men sen kom jag på att alla är lite stalkers. Det är fett enkelt att stalka någon över internet/facebook. Men jag tycker inte det är att vara en stalker direkt, är man en stalker så följer man ju efter någon vart den än går. Kollar med kikare in i deras fönster och grejer. För annars skulle ju alla vara stalkers. Såklart man går in på ens "crush" facebooksida mer än andras, men det gör en ju inte till en stalker. I sånna fall skulle jag vara en stalker. Men liksom, vem har inte varit inloggad på facebook bara för att den man gillar då är inloggad? Vem har inte gått in på en man gillars profilbild och kollat vilka som gillar den? Jag vet många som gjort så/gör så och enligt mig så är det bara normalt :) Det går att analysera så himla mycket på facebook och då använder man ju alla knep som går ;)
Det där är en del av hur man kollar ens facebookstalkers :P
 

16 december

Idag är det lucia i stallet, jag ska dit och bara titta på. Och köpa en lussebulle, bäst för dem att det är äkta saffran i bullarna. Hatar oäkta lussebullar!
 
Lucia förra året, Eternity var lucia ;)
 

16 december

Har nu slagit likesrekorden på både min privata och min djurinstagram. På min privata (aliciaorosco) leder denna bild:

Och på min djurinstagram leder bilden jag la upp igår :)




På ett dygn fick min djurinstagram över 25 nya följare så nu har den 100 följare, haha :)


Så nu vet ni det :p

Djurinstagram: aliciapictures
Privata instagram: aliciaorosco

15 december

Nu ska jag visa lite mobilbilder på mina guldhamstrar från idag, för jag har ju fortfarande kvar Tom och Eternity :)


haha, trött gubbe ;)


Haha, nutte då :)


30 mandlar i kindpåsarna :p




Och så spotta ut alla :p
Har en väldigt rolig video på eternity som jag ska lägga upp strax :)

15 december

Hamilton gjorde något väldigt överaskat men dumt idag. När jag mockade i hans box och han åt hö så blev han typ sur eller något utan anledning och bara sparkade mig fett hårt på låret! Blev så förbannadd att jag sparkade tillbaks hårt så han blev så rädd att han satte sig ner på rumpan. Rätt åt honom, han började..
Han gör alltid konstiga saker när jag mockar hos honom. en gång förut så la han sig nu ner och sparkade nästan ner mig.


Det gick bra att rida, hittade en hög och din form på honom idag och han var inte så seg :)

Sen när jag kom hem badade jag så att jag fick russinhänder :D


Medan jag badade var nutina ute i badrummet, hon hoppade in i en kartong och sen kom hon inte ut :p













14 december

Så skönt med fredag! Jag firade det genom att köpa choklad i skolan :)








Min utsikt från min plats i klassrummet

Sen ikväll har jag tittat på en film ikväll som Zac Efron var med i. Han var grym skådis och för jävla snygg alltså! Äkta perfektion alltså.











13 december

Idag på eftermiddagen hade vi luciamys i skolan :) Det var fika, lite tävlingar, luciatåg och julpyssel



Tävlingen att stapla sockerbitar på varandra :p




En av tävlingarna var en klassvis tävling, vilken klass kunde göra det finaste pepparkakshuset. Haha vårat var så himla snyggt ;)



Det rasade, men innan dess var det fint :)

(13 december)

Haloj, igår så skulle jag ha Chiko på irdningen. Enligt schemat var det hoppning men eftersom våran ridning ställdes in förra veckan pga av snöstorm så hade vi förberedande hoppning istället. Då ville jag inte ha Chiko, så jag bytte till lille Gobus :D vad ska man mer säga, tycker verkligen om honom :D Så glad, så gullig, tjock och ja så Globus :) Han var faktiskt riktigt fin i alla gångarter igår, i slutet så var han tillochmed pigg. Han travade till och med på för fort framåt på slutet, men det kanske beror på att jag hade mycket lättare hand idag som jag höll helt stilla. Han gick i en rätt hög form för att vara Globus också, och han var jäkligt fin! Det kändes verkligen inte som Globus på slutet, för han kändes så otroligt fin. Det är vid sånna tillfällen jag älskar ridningen, när man verkligen får till det och både hästen och ryttaren har roligt tillsammans och verkligen sammarbetar. Kunde nog inte varit nöjdare, även om allt kanske inte var perfekt så fick jag den där braiga känslan :)
Fast nästa vecka när det är hoppning vill jag nog inte ha honom, Globus är en av mina favorithästar i dressyr, men inte i hoppning. Då vill jag ha en mer taggad häst som Chiko, Dingo möjligtvis Snow. Men jag har en känsla av att jag kommer få en häst som är lite piggare nästa gång för vi hade inte Maria idag. Och Maria har förut sagt att jag ska få hoppa med pigga hästar för det är en svårare utmaning för mig än sega. Och det är faktiskt rätt, jag tycker inte det är mycket till utmaning att hoppa t.ex. Globus, då hoppar jag hellre en klurig häst :)

(13 december)

Haloj, igår så skulle jag ha Chiko på irdningen. Enligt schemat var det hoppning men eftersom våran ridning ställdes in förra veckan pga av snöstorm så hade vi förberedande hoppning istället. Då ville jag inte ha Chiko, så jag bytte till lille Gobus :D vad ska man mer säga, tycker verkligen om honom :D Så glad, så gullig, tjock och ja så Globus :) Han var faktiskt riktigt fin i alla gångarter igår, i slutet så var han tillochmed pigg. Han travade till och med på för fort framåt på slutet, men det kanske beror på att jag hade mycket lättare hand idag som jag höll helt stilla. Han gick i en rätt hög form för att vara Globus också, och han var jäkligt fin! Det kändes verkligen inte som Globus på slutet, för han kändes så otroligt fin. Det är vid sånna tillfällen jag älskar ridningen, när man verkligen får till det och både hästen och ryttaren har roligt tillsammans och verkligen sammarbetar. Kunde nog inte varit nöjdare, även om allt kanske inte var perfekt så fick jag den där braiga känslan :)
Fast nästa vecka när det är hoppning vill jag nog inte ha honom, Globus är en av mina favorithästar i dressyr, men inte i hoppning. Då vill jag ha en mer taggad häst som Chiko, Dingo möjligtvis Snow. Men jag har en känsla av att jag kommer få en häst som är lite piggare nästa gång för vi hade inte Maria idag. Och Maria har förut sagt att jag ska få hoppa med pigga hästar för det är en svårare utmaning för mig än sega. Och det är faktiskt rätt, jag tycker inte det är mycket till utmaning att hoppa t.ex. Globus, då hoppar jag hellre en klurig häst :)

11 december

Haha, igår på matte lektionen svimmade alla i min klass. Okej, låtsassvimmade då. Stackars vår mattelärare :P Påminner om när jag gick i åttan och hela klassen gick in i klassrummet för att skriva musikprov, vi satte oss ner i 3 sekunder sen reste vi oss upp och gick raka vägen ut från provet och skolkade. Haha, badass klass :P
 
Förresten filmade en snutt när jag var inte med hunden igår, visar att det är tufft med snö :P
 

10 december

Har glömt visa denna extremt coola video! Min kompis var på X-faktor finalen och jag bad henne skrika mitt namn med sina vänner högt, och hon gjorde det! Man hör mitt namn fett tydligt :D Jag måste ju vara rena kändisen nu alltså ;)
 
Coolt eller coolt? ;)

10 december

Idag ska jag spela en vardaglig präst på en dramatisering på svenskan. Är inte min utklädnad helt perfekt? xD


Fast jag skippar nog mjukisbyxorna och har jeans :)

Nu vet jag inte hur jag ska fortsätta det här inlägget så jag slänger in bonusbilder!






Det är sån där chokladsås som stelnar när man häller det på något kallt :p


Sen måste jag fråga? Det är väl inte bara jag som misstolkar motivet på chokladbiten? :/

9 december

Det går bra för min djurinstagram aliciapictures nu :)


Nu kan jag visa lite random bilder på pysen som jag tog nyss :)


han går in i ljuset!








Busemissen :)

9 december

Idag kom hamstern Ville hem till mig, jag ska passa honom i tre veckor :)








Han och eternity är kära :)


Han är en akrobat :p




Två bonus bilder på Nutina :)

9 december

Red ut på Hamilton igår, och seriöst hur kallt var inte det? Frös nästan ihjäl. När jag kom hem så hade min stortå förfrusit så jag hade ingen känsel eller blod i den på en håltimme efter att jag kommit hem :o


Kylan förstörde ridningen, kunde bara rida i typ en halvtimme :(












Sen på kvällen åkte jag hem till Erica och sov där, haha måste säga att hon är väldigt rolig när hon sover. Pratar en hel del :p





(7 december)

Tips ifall ni någon dag vaknar med påsar under ögonen!
Ifall ni någon dag vaknar med påsar under ögonen, som man faktiskt gör lite då och då då när man känner sig oerhört trött på morgonen. Då har jag ett tips till er som jag brukar köra, och det fungerar på mig i alla fall :)
 
*Ta en isbit från frysen och tryck isbiten mot det stället som är svullet (under ögat) några sekunder. Jag brukar ha isbiten i papper annars blir det kallt för händerna.
 
Is hjälper mot svullnad, det vet nog de flesta. Har man slagit i huvudet eller så då ska man hålla is mot svullnaden, så den går ner. När kyla sätts mot huden så drar huden ihop sig nämligen.
Sen så får man ju räkna lite med att kanske inte allt går bort, men det är ju då bara att applicera lite concealer på och dricka en kopp kaffe så man piggnar till ;)

6 december

Har varit grymt duktig och varit ute och skottat i flera timmar. Det var väldigt tungt jobb för det har inte varit skottat något innan så på vissa ställen var det en meter snö!














Måste säga att den här nya Ipren ser väldigt läskig ut, så läskig form. Och den är svår att svälja :/


Och så det äckligaste som finns på jorden..


Blä!


Mumsig middag :)

6 december

Har nyss gjort brända mandlar, och jag ska berätta för er hur enkelt det är och hur ni själva kan göra det superenkelt.

*250 gram sötmandlar
*2,5 dl strösocker
*3/4 dl vatten

Lägg ner allt i en kastrull.


Koka upp på hög värme och blanda om ofta. Sänk värmen efter några minuter och fortsätt röra om.






Efter en stund börjar sockret kristalliseras, men det kan ta en stund.


När sockret kristalliserats så höj värmen lite så att sockret smälter lite. Rör om hela tiden så att mandlarna börjar klibba ihop sig, då är de klara.


Häll upp på ett bakplåtspapper :)




Mums :)

6 december

Tog lite bilder på los hamstros igår, eller på los dvärghamtros in da julen.
Skojiga hamstrar :)

6 december

Så ni som gillar strömming vet om att svensk strömming inte är bra. Och för de som hatar strömming men tvingas äta det, nu har ni en anledning att slippa äta det ;)
 
Lax, sik, röding och öring innehåller också höga halter gifter om de är från sverige (östersjön, vänern, vättern)
 

5 december

Eftersom bussarna slutade gå vid tio imorse och var beräknade att börja gå vid åtta på kvällen så fick jag tänka om på hur jag skulle ta mig hem i detta snökaos. Fick skjuts till Tyresö centrum av Sofias pappa, därifrån gick jag till stallet och tog hand om Hamilton. Sen gick jag hem i snöovädret. Från centrum hem till mig är det en halv mil, så jag känner mig rätt grym x)












Imorgon kommer jag inte komma till skolan, för det ska vara kaos imorgon med :p

5 december

Jag lyckades ta mig till skolan idag, trots snökaoset. Sen nu när jag slutade tolv så är alla bussar till Tyresö inställda.. fml, fast i skolan.






Värmer migpå elementet, bästa platsen har jag!


jag blev inlåst på skoltoan idag. det gick inte att få upp låset! Sen efter tio minuter lyckades jag ta mig ut :)



4 decemddp

Det var mysigt i skolan idag, alla har ljus i skolan så det blir mysig stämning :)




Men sen vart det inte så mysigt längre för Ida tände eld på ett flygplan och det planet vägrade sluta brinna..






Sen hade vi pilkastning med pappersflygplan. Kan ju bara säga att vi har roligt i skolan/rasterna ;)

4 december

Aaah, det är bara 14 grader i mitt hus! :O Förstår inte varför, men  nu hjälper inte ens varma mjukiskläder. Behöver ju täckbyxor och allt inomhus för att inte frysa ihjäl. Jag sover med dubbla tjocka duntäcken på natten, jag ska vinna kampen mot kylan, sådeså!

Jag vet vad jag ska göra imorgon! Jag slutar ju kvart i 12 som alltid imorgon, så jag har ju en del tid på mig när det är dagtid hemma sen. Jag kan ju hoppa lita agility i snön! Fett skojsigt :)

Sommaragility

Vs

Vinteragility

Eller hundhoppning är det, inte agility :)


3 november

Trots att det var måndag idag och jag hade väldigt tråkiga lektioner hade jag kul. Kändes som om jag gick i lågstadiet igen. Vi gjorde pappersflygplan och kastade, tände eld på hårstrån och sprang ut i snön :)


Imorgon ska jag också ha kul, för det är väl det skolan är till för? :D



3 december






3 december

Globen var najs som vanligt igår :) Istället för att skriva om allt så lägger jag bara upp lite bilder från igår.


Insmugglad macka





















Sådära :)

2 december

Bloggar om själva horseshowen imorgon, men kan berätta och visa det lilla jag köpte på globen.
Först köpte jag ett par Canada mjukisbyxor, och inte såna här typiska fjortisbyxor då. Dessa byxor är helt underbart mysiga!!!



Failbild, ramlade millisekunden efter bilden togs :p

Sen köpte jag coola läderridhandskar :)





Och ett dressyrspö




Haha, och såklart en spexbild :D
nu ska Alicia sova och sen gå till skolan och plugga matte som alla andra normala dagar, fast imorgon med sina nya mjukisbyxor som är supersköna! :)

2 december

Idag är det Globen horseshow, vilket jag gör tummen upp till!
Blir väl inte så mycket mer bloggning idag så ni vet, kanske slägger upp ett mobilinlägg senare. Ganska säker på det, så ni vet :)

1 decembedecember

Red Hamilton idag, men jag red i ridhuset vilket var grymt tråkigt! Han var jätteseg. Till slut stod jag inte ut, så jag rejsade genom ridhuset ett par gånger, och det vaknade han till på :)


Fint med snö :)




Ståtlig och fin är han :)

Så coola istappar :)

Efter det så sprang jag ut på äventyr med mina hundar i mörkret. Det var skoj, fast jag blev väldigt snöig :p









Hehe, zingo typ drunknade i snön xD

Föresten, idag testade jag hur många gosedjur man kan lägga på zingos mage. 10 stycken vart det :p



1 december

Och så var det snö i december, väldigt mysigt :)




Sen så är det väldigt kallt, vilket jag faktiskt inte gillar :/







Zingo är så söt :) Ska gå till stallet med henne snart och rida Hamilton i detta snöland. Får se hur det går, han har inte snösulor så han får ju snöstyltor hela tiden. Men, men får väl se hur det blir :)

RSS 2.0