Inboad (30 april)

Nu har jag fixat inför imorgon. Har gjort ett litet bo där uppe hos hamstrarna som jag ska vara i heeela dagen imorn.  Detta är där uppe nu:

*Vattenflaska
*3 böcker
*Liggunderlag
*Filt
*Kuddar
*Sovsäck


Där ska jag bo imorn. Blir nog tråååkiga inlägg imorn ;)


(30 april)

Nu tävlar jag i någon stor fototävling någonstans som håller på till september.
jag tävlar med de här två bilderna:


(30 april)

Jag hade tänkt pallra mig ner till alby och se brasan där. Fast nu har jag märkt hur vldigt hemskt trött jag är, känns som jag ska falla sönder så utmattad är jag. Jag verkligen orkar inte åka till alby. Jag skulle kunnat åka med Erica, Kimberley och Eleni. Fast ändå, vad gör man där? Tittar på eld. Jag kan tända ett ljus istället :)


Imorgon ska jag sitta heeeela dagen lång i hamster-rummet och bara titta på Barbie så det går bra med hennes födande.

Alla drar sig mot alby.. man blir lite ledsen men jag får nöja mig med mitt ljus och någon hamster att gosa med.


(30 april)

Hej!

Idag hade vi öppna och slutna och jag hade Picco. Det var väldigt förvirrande och jag förstod verkligen ingenting. Jag tycker det är onödigt att vi har detta på lektion eftersom det knappt är någon som fattar och de flesta ponnysar klarar inte av det. De som rider på storhäst tycker det tillochmed är svårt. Jag lärde mig inget speciellt idag av öppna och slutna. Vi ska ha det nästa vecka med, usch. Varför önskar man ens att ha öppna och slutna?
Eftersom jag inte fattade något så blev jag arg, sällan jag blir arg när jag rider eftersom det är det bästa som finns. Picco var urgullig och bra, men jag var så arg att jag skulle kunnat slå sönder väggen och storma in i stallet. Jag fattade verkligen inget och jag kunde inte koncentrera mig. Efter ridningen var jag argare. Jag undvek ögonkontakt med folk eftersom jag inte ville att de skulle fråga hur det gick, JAG HATAR NÄR MAN FRÅGAR DET!! 

Sedan hände lite mer som jag tycker är för privat för atts krivas här.

Jag har inte varit så arg på vääldigt länge!
Orkar inte beskriva mer om ridningen, det gick sådär. Picco var snäll och lugn.

Jag har fotat 10:10 gruppen idag. Bilder finn på facebook ;)

Har fotat lite andra grejer idag:

Sofia

Fina pollen




Följa John

Beauty dregglar när hon sover

Mer bilder kommer :p


Valborg (30 april)

Idag är det valborg, ska försöka hitta någon att åka till alby med och se brasan. Om jag orkar vill säga. Förra året köpte jag världens godaste godisrem, måste köpa den i år med :D


Nu till ridning på Picco! Ska testa att ta med kameran och fota lite på lektionen innan mig. vare sigd e vill eller inte!! xD Vill bara se omd en över huvud taget kan ta bilder i ridhuset :/
Dagens ovisade bild på mig och Picco från Alexandra


Har haft dåliga datorer på sistone och bråttom på. Fst nu ska jag länka till vinnarna av min frågestund:
Elin: http://ryytare.blogg.se
Moa: http://mcryttarna.blogg.se


(29 april)

Usch, gick inte bra att rida Hamilton idag. I början körde jag mycket igång och avsaktningar och fick honom på hugget. Sedan skrittade jag lite i skogen och hoppade ett dike utan problem (diket efter skogsslingan) sedan när jag kommit en bit och gick höger tänkte jag hoppa ett annat dike. Då tog han världens jätte hopp över diket och stack iväg upp för backen som var full av stenar och rotar! Sedan skrittade jag vidare i skogen.
Sedan kom jag till det nerfällda trädet som vi förut hoppade eftersom det var upphögt lite då. Tänkte att jag kunde hoppa över det. ¨Så jag kommer i trav mot det och han sätter iväg i full rulla (helt okontrollerat) och hoppar högt över och sedan kommer en massa träd som han måste kasta sig undan för så att han inte galopperar på dem. Jag får inte stopp på honom ett tag, hur mycket jag än tar i tyglarna så drar han hårdare och snabbare framåt och stannar inte förens det kommer en backe. När vi kommit ner för den brantaste biten sticker han iväg igen och skengalopperar helt okotrollerat tills jag kommer fram till parkeringen. Inte bra, han galopperade i nerförsbackar.

Sedan går jag bakom skoghagen för att se om jag kan få lite pli på honom. Jag tränar formen på honom och lyckas trave ett litet tag innan jag fattar galopp och först galopperar jag i kort galopp medans jag försöker hålla honom i form så han inte sticker. Fast sedan brakar han iväg och innan kurvan får jag ner honom i trav. Efter kurvan går det inte att göra något... Det är bara full fart framåt!
Sedan red jag på ängen och tränade formen igen. Det gick rätt bra, kunde behålla den från trav till galopp och sedan gick det att bryta av. Jag lät honom plaska i en stooor vattenpöl sedan gick jag över det föredetta diket som han hoppade faktiskt.  Sedan stack han IGEN! Han galoppera rysligt fort och långsamt, jag skrek stopp Hamilton! Men han lyssnade inte :o Han bara galopperade snabbare och brydde sig inte om en liten fluga som drog i tyglarna där uppe. Jag fick pabik när han inte saktade av mot asfaltsgångvägen, han galopperade över den! och så vidare fram till sin hage.


Jag ska säga er att det är en helt annan grej att skena på en stor fullvuxen HÄST än en liten ponny. Det här var läskigt! Och kul :)
Nästa vecka ska jag börja använda ett skarpare bett på honom. Undra om det är ett sångbett som Picco har?


(29 april)

Jag tänkte visa 2 bilder på alla mina djur, tro mig det är deras personligheter som är på bild:



På hamsterbilden så är inte Tom med, tog med Banana Split istället

Ja nu vet ni lite om mina djur


Friendsdagen (29 april)

Friendsdagen var riktigt lyckad i år. Den bästa tror jag faktiskt.
Vår nya aktivitet som jag kört på karlshem gick ut på att alla stod bredvid varandra och hade ögon bindel och varsin mugg. På ena sidan av ledet fanns en hink med vatten på och på andra sidan en tom hink. Det gällde för dem att föra vattnet vidare genom allas muggar till slut ner i den tomma hinken.
Det var uppskattat och de små tyckte det var det roligaste på dagen, även fast alla blev dyngsur. Jag blev inte blöt alls!  Eller på slutet så ville några småkillar att vi skulle hälla vatten på deras huvuden och sedan så bad david dem att dra sitt blöta hår mot min tröja!

Enda bilden jag typ är lite blöt på

Sedan efter samlades alla fiendsar och fick mycket beröm från Inger. Sedan skulle vi plocka undan allt som var i gympa salen (som var mycket) och då satte någon på musik på högsta volym. Det var hel najs med skithög musik och sedan städa undan allt.

Någon bild på en gympasal

Det var en kul dag i alla fall :)
Nu ska jag snart orka cykla till stallet....


(29 april)

29 april idag

Om..

* 2 dagar föder Barbie hamsterungar

* 3 dagar fyller jag år och har studiedag

* Om 9 dagar är det lokaltävling

* Om ett år fyller jag år

720 elever ska komma till min station idag. Hoppas de hör min röst :p
Efter skolan ska jag till stallet, vara med på nybörjarlektionen, rida MH och longera på sista lektionen eftersom de har voltige.


(28 april)

Nu har jag letat reda på en en massa hinkar och klippt sönder ett lakan till 31 stycken ögonbindlar. Behöver det imorn  på friendsdagen ;)
Ska stå vid stationen bakom stjärnan med Rebecca, Vincent, Nora och Therese.

Jaja, nu ska jag sova så sött som prinsessan på ärtan! Eller iof, hon sov ju inte speciellt sött hon sov ju på en ärta. Jag ska sova som snövit i så fall :)


Svar på frågestunden (28 april)

Nu svarar jag på frågestunden.

Sofia
1. Hur länge har du varit skötare på ridskolan? :)
Svar: Jag är faktiskt inte så säker på det, fast tror jag blev skötare när jag var 7-8 år gammal. Så har väl varit skötare i 5-6 år.
2. Vilka hästar har du varit skötare på ?
Svar: Lakrits, Misty, Snowberry, Picco, Spot och My hamilton (tog inte med mina medryttarhästar) :p
3. Hur länge har du ridit ?
Svar: Jag började när jag var 6 år, men fick rida lite innan på Amorina. Så 8 år borde jag ha ridit ;)
Jag och Amorina
4. Vem är din favorit på Mp att rida?
Svar: Jag gillar att rida de flesta, men jag gillade nog mest att rida Skrållan i både dressyr och hoppning.
5. Vem var din favorit att rida på Sp , förutom Spot?
Svar: Hm, jag gillade att rida Tarantella ett tag och så gillade jag att rida Hell mycket.
Sanne Juhl Broddesson & Alicia Lindström med Tarantella
När jag och Sanne kom på delad etta på Tarantella, vi fick båda samma tid

Elin
1. Favorit stor häst?( av ridskolans hästar :))
Svar: Gabon! Han blev min absoluta favorit när jag visiterade hästarna på betet i somras.
2. Har du någon skräck innom ridning? :)
Svar: Förut var jag rädd för att hoppa diken eftersom när jag var liten hade hoppat ett jätte dike med Ronja och hon hade hoppat och landat på framknäna så jag nästan ramlade av. Fast kan inte komma på något, jag kan tycka det är väldigt pirrigt att hoppa lite högre men jag försöker alltid ändå även om det är läskigt.
3. Har du rammlat av MH?
Svar: Nej, tur det eftersom han är så hög. Fast har hamnat på hans hals två gånger. En var när jag hoppade en uppböjd bom och han hoppade väldigt för högt över och sedan bockade efter. Andra gången var när han galopperade fort och sedan tvärnitade.
Här är en video när jag hoppar en upphöjd bom med honom, första gången bockar han andra hoppar han ganska stort så jag inte hänger med

 
4. Hur högt har du hoppat med häst?
Svar: Inte högt alls, har ju bara hoppat en häst och det var My hamilton. Eftersom han hoppar väldigt högt över hindret och hoppar som f*n med ryggen så blev det inte högre än 50 cm. Om det var högre skulle jag lugnt flygit av!
5. Har du ramlat av spot?
Svar: Nej faktiskt inte, har inte ens varit nära :D Vet ingen som ramlat av Spot, han är ju bara för snäll.


Malin
Vad tycker du om fighter? skulle du vilja rida
honom? :)
Svar: jag tycker han är en helt underbart söt häst som kan gå långt. Lite busig bara, men vad är en ponny utan bus? Jag tycker han verkar intressant och rolig att rida på, så det skulle jag gärna vilja eftersom han verkar vara en häst som är olik att rida varje dag.
Tycker du att fajtan tajtan (fightan tightan kanske det stavas?) är ett bra smeeknamn till honom ? :D
Svar: Perfekt! Lite långt kanske för ett smeknamn, men det är roligt och smeknamn ska vara det :)

Snor en bild från TRF´s hemsida på Malin och Fighter som passar så bra ihop

Moa
1. Har det hänt någon gång att du ridit och blivit skitskraj?
Svar: Inte vad jag kan komma på, har aldrig varit riktigt rädd för att rida. Eller jo! Eftersom Nonni var heeel crazy på uteritter och gjorde allt för att slänga av så blev jag till slut väldigt rädd för att rida ut på henne.

2. Kan du göra en top tio på häästarna (mparna) i stallet som du gillar att rida dressyr på? :)
Svar: 1. Skrållan
2. Picco
3. Lady
4. Chiko
5. Oliv
6. Daisy
7. Snow berry
8. Dingo
9. Erasmus (har aldrig ridit dressyr på honom)
10. Minty (har aldrig ridit dressyr på Minty)
Jag gillar att rida de hästarna som är 1-5.


Cornelia
I vilket pogram gör du collagen till din blogg?
Svar: I photo shop, gjort det rätt enkelt. Hade inte lust att göra något avancerat :p
Var Spot din första favorithäst på SP eller hade du någon annan innan? :P
Svar: Nej hade många favoriter innan honom. Min första var nog lakrits som stod här för några år sedan, han var jag skötare på. Fast sedan blev han dum och började sparka folk och då slutade jag sköta honom men älskade honom ändå. Han var min första sköthäst och jag började när jag var 7-8 år gammal.


Moa
VILL DU HA LITE CHOKLAD?
Svar: HAAAAAAAAHAHAHAHAHHAHAHAH! August till Kalle: "Vill du ha lite choklad?" Kalle: "Javisst!" August: "Då skulle du tatt me dig de!"  Okej bara Moa och jag som fattar... Men mitt svar är: Javisst!


Alla frågor var helt suveräna bra! Tackar alla som var med och frågade ;)

Har utsett den bästa frågan. Jag utsåg den som vinnaren eftersom alla frågor handlade om lite samma grej men just denna fråga stod ut rätt mycket och fick mig att skratta till.

Grattis Moa till frågan: VILL DU HA LITE CHOKLAD?

Det är ett internskämt, jag ber lite om ursäkt för det. det var rätt oträttvist därför utsåg jag en till vinnare så de kommer på delad första plats.

Grattis Elin med frågan: Har du någon skräck innom ridning? :)
Jag fick tänka efter rätt mycket på den frågan och blev lite förvånad över att jag inte var speciellt rädd för något inom ridningen längre. Förut hade jag mina små rädslor men kunde inte komma på någon nu. Blev förvånad över det så därför vann den frågan eftersom jag blev förvånad över mitt svar xD

Hejdå nu ska jag bygga en labyrint av VS filmer till mina hamstrar.











Frågestund (28 april)

Tänkte bara säga att nu är det sista chansen att ställa frågor eftersom nästa inlägg jag gör ikväll är svaret på alla frågorna. Så fråga på nu anonymt eller ej!
Kom ihåg att bästa frågan vinner länkning i 2 dygn.


FRÅGA PÅ


(28 april)

Erica hon är faktiskt här. Vet ni varför? Eftersom hon är med mig, och för att det är hennes hus...
Idag har jag haft so och blablabla.  Föresten, vi ska typ besöka Annas pepparkakor :D

Eftersom det innehåller palmolja

Idag ska jag laga mat och slinga Vendelas hår.

Föresten det är nu 52 stycken som ska tävla lokaltävling, någon har efteranmält sig :o


(28 april)

Idag har jag no-pov, märkte visst att jag kunde det mesta redan ;) Denna gång pluggade jag faktiskt, vill ha ett starkt VG eller kanske ett MVG tillochmed. NO är min starka sida (delar med svenska) och jag har bestämt att när jag blir stor vill hag bli veterinär med inriktning på smådjur och då behövs bra betyg, eller mest i gymasiet för det är då man ska gå vidare och du behöver man toppbetyg.
Jag tror jag kommer gå ut med rätt bra betyg i grundskolan, och så får jag ju extra poäng för att jag har spanska och typ hela 10 poäng mer för att jag är med i Friends och är kompisstödjare :o
Föresten på fredag är det friendsdag på skolan, eftersom jag är med i friends så ska jag stå på en station. I början är det lte läskigt eftersom 6 grupper är där samtidigt, 20 personer i en grupp. 6x20=120 elever

Ni kankse inte har märkt att jag lägger ut bilderna från i söndags lite här och där i alla mina blogginlägg, men det gör jag.

Kom ihåg att skriva på frågor till frågestunden som jag svarar på ikväll, bästa frågan vinner länkning i 2 dygn


(27 april)

Hhaha, jag tittar ut och ser en människa som ligger gömd i skogen och fotar vårt hus! Jag bah wtf!? Efter ett tag står både Vendela, jag och pappa vid fönstret och tittar på människan. Sedan efter ett tag ser vi att det är en katt människan fotar sedan reser sig människan upp och det är min lillayster som sitter i skogen och fotar Sallad.

Har idag pluggat och badat och bytt bur till Barbie. Hon börjar bli fet, såklart på söndag kommer bebisarna.


Jag ska visst inte göra något annorlunda denna vecka. Inget speciellt allt på söndag tråkigt nog, eller ja jag ska ju sitta hemma hela dagen med Babrbie och se att födseln går bra. Hade lust att fotilfota lite hästar då, men nähe inte går det inte.
På lördag ska vi ha Claudia och vi ska göra detta: Bogen in - Tagen bakdel står det på schemat. Jag sak ha Picco fram tills lokaltävlingen.


(27 april)

Min serie eller vad det nu är för nåt..


(27 APRIL)

Suck, hittade en hemsida som hette Diamondhamsters. Det var 3 tjejer som hade en "uppödning". De hade aldrig haft en kull och försökte para en guldhamster med en dvärghamster... Det är som att para en hund med en katt.

Jobbade knappt något på den 3 timmars långa syslöjslektionen idag. Satt mest och slappade och pratade ett tag om gamla bardomsminnen med Rickard.
Sedan så var det NÅGON som rufsade in en tejpbit i mitt hår så TRE hårstrån ramlade av :(
Ska idag byta bur till Barbie och plugga inför NO-porvet imorn.

Det är föresten 50 stycken anmälda till lokaltävlingen nu iaf. Fast nu går det inte att anmäla sig längre :p Om man inte efteranmäler sig ;)


(27 april)

Börjar närma sig maj :p

Vad ska det här inlägget handla om, kan skriva i 3 minuter sedan ska jag ta på mig lite mascara. Visste ni att jag bara använder mascara när jag sminkar mig? Tycker hellre man ser lite natulig ut med lite mascara än onaturlig med påkletat fondation, ögonskugga, kajal m.m. Ibland om jag typ har spräckt en jätte finne till troll på näsan kan jag dutta lite concelar bara där.
Yeeah, syslöjd idag! Jag ska ju göra en matchande tröja till mina mjukisbyxor.

De är faktiskt rätt snygga :p

11 dagar kvar


Kom ihåg att fråga på om allt möjligt, kommentera detta inlägg och ställ många frågor. Bästa frågan vinner länkning i 2 dagar


(26 april)

Nu ska jag sova och läsa lite :p

Glöm inte att fråga på lite på frågestunden, på torsdag svarar jag på frågorna.


Fråga på nu, den soms kriver bästa frågan vinner länkning på min blogg i 2 dygn

Alla mina 50 bloggläsare, come on


Frågestund (26 april)

Många bloggar har frågestund, det har jag aldrig haft. Kanske folk undrar saker om mig eller om min blogg. Så nu har jag
FRÅGESTUND PÅ BLOGGEN

Kankse folk undrar varför jag alltid skriver datumet i rubriken?
Varför jag bara har bilder på Picco i min header och inte min egna häst?
Varför jag rider?
Den första hästen jag nånsin ridit på?

Kommentera och fråga på, ställ hur månag frågor ni vill. Jag svarar ärligt och glatt. Man får vara anonym eller skriva sitt namn. Alla får fråga!
Så alla som läser min blogg vilka de nu är
Sosso
Sofia
Alexandra
Sanne
Fanny
Moa
Emelie
Elin
Malin

Ja alla mer som läser min blogg. Kommentera och fråga på! den som har den bästa frågan får länkning till sin blogg i 2 dagar.

KOMMENTERA OCH FRÅGA NU


(26 april)

Wiho, nu vet jag med säkerhet att det blir en lokaltävling. Nämlingen 48 starter nu ;)

Har 3 saker att räkna ner dagar på just nu.

Barbie som ska föda om 5 dagar
Jag som fyller år om 6 dagar
Lokaltävling som är om 12 dagar
NO-prov som är om 2 dagar

Vet ni vad? Jag är typ världens turbarn just nu. Jag har inte sett i fram imot min födelsedag på måndag eftersom det är pinsamt när alla sjunger för en och alla stirrar på en och usch och bläää. Fast det är faktiskt studiedag då! :D Ledig på min födelsedag, bättre kan det inte bli ;)

Föresten, det är valborg på lördag. Ska föresten rida då, hoppas verkligen på Picco.

Visste ni att när jag var skötare på honom för några år sedan kallade jag honom Picken? Vet att Moa kallar Chicken för det nu, men jag var faktikst före!

Kom ihåg när jag kommenterade Chicken fjortisblogg xD förut och kallade mig den rosa kaninen. Fast sedan tittade de upp ip numret och jag blev tagen.. :(


YEEEEEEEEEEEEEES!

YEEEEEEEEEEEAH säger jag bara!


Det är nu 39 starter till lokaltävlingen :D Då måste det väl ändå bli en lokaltävling?

Yes säger jag bara. och jag ska komma runt felfritt, det måste jag ;)


(25 april)

Träningen idag:

Ååh, jag måste då säga att det faktiskt gick bra :) Jag har börjat hitta Picco nu i hoppningen och jag trivs på hans rygg.
Jag satt inte speciellt mycket på honom, skulle vara lätt i rumpan så att jag inte drev på. Det gick rätt bra.
Första övningen var att hoppa ett litet hinder på 30 cm i galopp några gånger. Där var han lite svår styrd och jag fcik inte riktigt med mig yttersidan.
Andra övningen var också på bara ett hinder, jag skulle hoppa ett hinder som en åtta.

Han var rätt svårstyrd på denna övning med, jag fick inte med mig yttersidan. Fast sedan gickd et lite bättre.
Övningen efter denna var rätt klurig och så lite konstig ut, den gick ut på att hoppa hindret snett.

Den var lite läskig, kändes som hästen skulle hoppa på bommarna och typ bryta benen. Fast Picco var såå duktig på den övningen!
Sedan var det bana och jag kan säga er att han var väldigt reglerbar. Ibland kom han tillockmed lite för segt mot hindrerna så jag fick driva lite. Jag är nöjd över banan.


Och sedan var det omhoppningsbana. Ni ska veta hur J*VLA svår en sväng var, tror jag fick ta den 2 gånger innan jag klarade den. Det var tvåan till ettan, det var verkligen en svår omhoppningssväng. Ritade lite snett på bilden, men i verkligenheten var den svår.

Picco rev inte ett enda hinder under träningen! Hoppas verkligen att det blir en lokaltävling, Picco har rätt stor chans att komma dubbel nolla.
Är väldigt nöjd med idag, jag trivs med honom och jag tror han trivs med mig. Har nu verkligen förstått att man inte ska dra honom i munnen, det hjälper inte att dra i honom. Så jag tycker vi är ett rätt bra team nu. Kan väl inte säga att jag älskar honom, men jag gillar hon väldigt mycket och är lite påväg åt det hållet. Gillar den hästen väldigt mycket i alla fall :)
Ni ska veta att det var sååååå in i vadsomhelst varmt i ridhuset! Sanne fick troligen värmeslag och svimmade nästan, eller om hon nu inte gjorde det? Jaja, hon var i alla fall inte sig själv på 20 minuter och jag tyckte det såg jätte läskigt ut, trodde att någon skulle ringa ambulans ett tag. Fast cool som hon är så sitter hon sedan upp på hästen och hoppar bana ;) Det måste vara rätt kul att titta på våra träningar, förra träningen hoppade Emelie Dingo när han var typ galen och kastade av både renskinn, benskydd och Emelie. Denna gång svimmade Sanne (typ). Ånej, nu är det bara jag kvar som ska göra något underhållande :o ja det blir väl på tävlingen om det blir någon..
Det var väldigt jobbigt att bygga fram och riva en heeel bana när man vara 4 pers..


(25 april)

Skriver om träningen ikväll sen när bilder kommit upp ;)

Det är ju helt sjukt.... någon har gjort en facebook åt sin hamster!!

Pinsamt, pinsamt..


(25 april)

Har kommit på en grej, det sämsta en bloggläsare kan göra är att skriva ett långt inlägg och lägga en bild längst ner eller ingen alls. Man tappar bloggläsare på det, tro mig. Jo, jag har också gjort det. Änding nu!
Dela upp texten och sätt in kanske tre bilder med text i mellan.



Man kanske inte orkar varenda gång. Men mycket bilder gillas, men helst inte ha bilder pangpangpang alla samtidigt under varandra. Sprid ut dem lite i inläggen och spara lite bilder om ni får nya bilder när ni rider eller något ;)



Snart ska jag till stallet och rida Picco. Hoppas han inte är mega galen, är inte den bästa ryttaren på honom då x)


(25 april)

Det känns som april aldrig vill byta månad till maj... Jag är trött på april nu, det kan bli maj nu så jag får mina presenter och alla hamster bebisar. Tänk om det sa tjoffs och så vips har jag 13 hamsterungar i famnen och en svindyr mobil i handen och lite andra bra saker bredvid mig. Ja det hade ju vart drömmen!

Visste ni att nu har meteorologerna har nu sagt att i nere i Sverige och uppåt Stockholm så räknas det nu som en tidig sommar :o Vi hade typ vår i en vecka och sedan blev det.. sommar.
Alicia svarar: Men nej, nej, nej. Sommar är när man kan bada i vattnet :)


Vet ni vad? Jag har blivit rätt brun fakttiskt, jag solade inte speciellt mycket igår men var ute rätt mycket i bikini. Och så har man ju grunden kvar från Gran Canaria ;) Så nu är vår familj, uteslut Linnea rätt brun.


När vi var bruna/röda och fina sista dagen på Gran Canaria.


MÖÖÖGLAR

Har fått lite imot mig att det heter mögglar och inte möööglar. Tror jag behöver ett större bevis än google translate... Jag frågar min svenska lärare på tisdag!

Det är äckligt med mögel, så ingen bild på det tack. Det är väl typ som någon svamp, eller? ja ni kan i alla fall få en bild på 2 svampar :D


(24 april)

Men usch, halv elva senast ska jag vara i stallet imorn :( Måste ju gå upp tidigt! Jag som ville sola lite och ta fina bilder på hamstrarna i solen, fast aknske har tid med det efter ridningen. Fast kommer vara totalt slut! 3 personer ska bygga fram en hel hoppbana och sedan riva den...

Blir mer sånt här imorn:


Sanne mejlade Celine och frågade om hon kunde fota imorn, vet inte hur det blev. Men hon tar verkligen jätte fina foton så hoppas verkligen att det blev något av det :)
Josefin ska ju också fota, om det är någon mer som vill fota så får den gärna det!

Klockan 12 imorn ska vi rida ;)

Det får räknas som ett av träningspassen om dagen, jag orkar nog inte jätte mer än att cykla dit, bygga, hoppa, riva, cykla hem och däcka :p


(24 april)

Wiiho, idag är det Big Brother! Har inte sett Big Brother sen.. i FREDAGS! det är inte det på lödagar, men idag är det äntligen big brother :)

Föresten, jag måste be alla där hemma som har en häst vart du än bor. Anmäl er till lokaltävlingen på Tyresö ryttaröfrenings ridskola den 8 maj, här kan ni anmäla er.
Imorgon är sista anmälningsdagen och 34 stycken är anmälda. För att ridskolan ska få inkomster på detta så vill de ha minst 40 stycken tävlande på dagen annars ställs den in. Så alla, gör alla en tjänst och köp en häst och anmäl er till tävlingen! Om det inte blir en tävling får man pengarna tillbaka.

Jag tycker det bröjar se lite ljust ut, det blir kanske en tävling trots allt. För annars känns det lite onödigt för ridskolans skull att ha två träningar för bara 3 personer och sedan, för ingenting. Och blir det typ 36 stycken anmälda tycker man ju ändå att de borde ha en tävling. fast man vet ju aldrig :/
Imorgon är det i alla fall dags för vår andra hoppträning inför den kanske kommande lokaltävlingen.

Jaja, ha det gött! Nu dricker jag chocolate med grädde ;) Och tittar klockan nio på Big brother :D


(24 april)

sofia om (24 april):

Hahah det är typ bara du i hela världen som säger MÖÖÖÖGLAR. (Fast jag har blivit smittad av dig...)

Svar: Nejnejnej, har bevis! Gå in på google translate, ta svenska - svenska och skriv mögel. Tryck sedan för att höra när google rösten säger mögel. Jag tycker jag kan hör mig ett mööögel och inte ett möggel ;)

Tryck alltså på "Lyssna" knappen.

Idag har jag vart duktig och städat burar, fick ju damsuga bort all torv också, plockat ut diskmasinen, städat rummet, kört ett träningspass på tomten med Linnea, joggat i skogen och då joggade jag upp och ner för branta skogsbackar med Linnea.

Känner mig sååå duktig!


(24 april)

Idag är det söndag, och man kan inte göra roliga grejer på söndagar tycker jag eftersom det är.. söndag. Så jag har bestämt mig för att städa hamsterburarna idag och sedan städa rummet. Oh sen, ska jag väl sola eller något :)
Jag kan inte slita mig från mitt påskägg, det kallar på mig och jag bara äääter och äääter. Nu ska jag städa burar.
Föresten, det hade typ börjat växa havre i en av mina hamstrars burar :s

Fast det möglade också så jag tog bort det.

OCH FÖRESTEN, detta är till Sofia Johansson om hon nu läser detta. Det heter MÖÖÖÖGLAR och inte MÖGGLAR! Har faktiskt kollat upp det med uttalet. KÄNN PÅ DEN!!


(23 april)

Idag har jag kört två rejäla träningspass, kommer börja med det. Jag är helt godisberoende och fortsätter jag i den här takten kommer jag bli fet. Så tog med Linena på ett av passen och studsade mycket på studsmtattan emd mycket olika studövningar och så körde på lite olika träningsmaskiner. Jag ska bli STARK! Jag är nöjd med mig själv nu, men jag vill behålla mig själv såhär. Så komemr träna två gånger per dag i en vecka nu omd et inte är dåligt väder.


(23 april)

Barbie har gått upp 25 gram på 8 dagar, det är mycket för en guldhamster. Nu vet jag med säkerhet att hon är dräktig så om 1 vecka + 1 dag så blir det bebisar, dagen innan min födelsedag.

Jag blir gaaalen, det är för mycket godis och jag bara ääääääter hela tiden!

Åkte hem en stund till Erica och tittade på bebisarna, tyckte två stycken hade så konstiga färger. Verkar vara en caramel och en rost, inte för att ni vet vad det är. Jaja, hare mycket  bra på påskafton!


(23 april)

Eller bloggar lite ändå..

Jag tvingade mig upp ur sängen halv elva idag. Det var såååå jobbigt. Hur ska jag sedan när skolan börjar orka mig upp klockan sju!?
Väl uppe så spelade jag lite badminton med Linnea och sedan kastade vi lite frisbee. Sedan solade jag med Vendela ett tag, fast sen kom pappa och tvingade mig att städa badrummet. Blä, blä, och usch och ytterligare bläusch på det.
Efter det solade jag ännu mer (i bikini såklart), sedan gick jag själv upp på studsmattan och körde ett träningspass, studsade mycket och gjorde olika övningar. Kommer ju bli dunder stor annars eftersom det blir för mycket god mat och godis denna helg ;)
Efter det gick jag in satt lite vid datorn och sen bad mamma mig att springa ut till mitt hemliga ställe i skogen där det växer jätte mcyket vilt gräslök och hämta lite för hon behövde det till maten.
Och så har jag elkt med hundarna och borstat bort päls på Piga.

Ikväll blir det 3 rätters middag och mormor kommer :)
Glad påsk!

Detta ville jag ha i påskägget, men allt godis dög bra det med som jag fick :)


(23 april)

Det är påskafton idag, så jag bloggar inget idag. Kanske ikväll..


(22 april)

Då var detta inte nödvändigt alltså..

Hoppas det blir någon tävling i höst som jag får vara med på, då blir jag en glad tjej.

Har tänk lite på det där med ponny cupen dessa har gått ur ponnycupen: Emelie, Bebban, Hanna, Jennifer, Therese och Josefin. Eller jag vet att dessa personer inte kan vara med i ponny cupen nästa år. Fast man vet ju aldrig om någon som inte är för gammal i år som var med förra året blir utsparkad. Kvar är vi ungefär 6 personer, det behövs alltså tas in 6 nya personer ungefär. Fast tror sista anmälningsdatumet är ute nu.. Undra hur det blir, hoppas de bara tar in 10 personer i år xD

Föresten Erasmus har börjat gå lektion, kuligt! Det är något med mig och den lilla ponnyn, eller bara i hoppning. Jag är alltid glad efter jag ridit honom och det lyser upp mitt humör under flera dagar. I höst kanske jag får tävla honom i någon ponny cups tävling, om han blivit lite bättre tills dess i hoppning, jag hoppas jag får honom på alla mina ponny cups träningar xD





(22 april)

Det var som vanligt god mat hemma hos farmor och farfar, fast ändå känns resan dit inte riktigt värt det. Det tar en och en halv timme dit med bil. Där borta kastade jag lite frisbee med Linnea och Zingo och körde lite fotboll med Linnea, och så gick vi på en strandpromenad. Min farmor och farfar bor på en ö som heter Ljusterö, den är rätt liten men mysig.


Har en dålig grej att berätta. Det blir troligen ingen lokaltävling, det behövs minst 40 ekipage under dagen och det är bara 26 stycken anmälda. Tisdag är sista anmälningsdagen och verkligen att 14 pers helt plötsligt får för sig att anmäla sig till den tävlingen. Och jag tror verkligen inte att de ordnar om till en pay in jump tävling eller att de skickar iväg oss till en annan ridskola. Det enda jag har att se fram imot är väl träningen på måndag...



(22 april)

Nu är jag väl troligen hos farmor och farmor och gottar i mig påskmat och påskgodis.




(22 april)

Sådär, om 8+1+2=11 dagar fyller jag år faktiskt :D Jag önskar mig träplankor i födelsedags present, jag är nog en av de få som önskar sig det på sin 15-års dag... Jag måste bygga en hage åt mina hamstrar, en av hamster gnagde på möblerna i badrummet och bet sönder ett flertal handukar så nu får de inte längre springa i badrummet där nere.

Nu ska vi till farmor och farfar och äta mycket påskmat. jul, påsk, midsaommar, födelsedagar... man blir ju fet av alla dessa traditioner :p

Jag som liten påsk-kärring :p


Red hem (21 april)

Idag har jag ridit hem på My Hamilton :)

Red till hoppslingan med honom och hoppade ett hinder som någon byggt upp där, sedan sicksackade jag över diken efter hoppslingan och sedan red jag mot alby.
Han skulle stanna hela tiden och lyssna på fåglarna, att han alltid gör så på våren :/
Jag red sedan förbi Gimmersta och så red jag hem till mig. Det var rätt många som stirrade på mig :s
Väl hemma hos mig så tog mamma och Linnea rätt mycket foton.



Sedan gick jag upp på tomten, men orkar verkligen inte att visa alla bilderna idag...


Hamilton tyckte studsmattan var intressant :p



Sen när jag skulle ner från tomten så bara rasade marken ihop där han gick!

Ser ni? :o


Sedan red jag in i skogen vid min granne och red ner till fatburs-sjön och travade lite iväg, sedan tänkte jag ta första galoppen på uteritten. Han verkligen flög fram och det var så mysigt att galoppera bredvid sjön, fast fick hålla munnen stängd det var lite mcyket kryp i luften. Han ville inte stanna när jag bromsade, utan ökade, det var lite små läskigt.
Sedan red jag förbi Gimmersta badet och till alby fast jag gick lite längre så jag red längs med kohagen, där travade jag fast sedan satte MH iväg i galopp och ville inte stanna! Han bara ökade, ökade och det var helt okontrollerat. Inte kul eftersom han var på titthumör. Sedan från ingenstans tvärstannade han i snabbgaloppen. Om jag inte hade tryckt ner hälarna ordentliget i stigbyglarna hade jag flygit av, hamnade lite på halsen bara.
Sedan gick vägen hem rätt bra, fast gick under ett nerfallet träd och fastnade så jag började blöde lite. Fast annars gick det bra.

Red väl i 2 timmar. Hade väldigt ont i rumpan efter...


(21 april)

Igår när jag var i Nacka forum med Erica kom det fram en kille som såg EXAKT likadan ut som Robert Pattinson (Edward i Twilight)! Han frågade oss om vägen till busshållsplatsen, han var helt vilse sa han. Om han inte pratat svenska, hade jag seriöst trott att det var han..


Köpte bikinin som typ alla har och som säljs i vaaarenda affär. fanns ju typ ingen annan bikini att välja mellan :/

Bara för att ni ska få se bikinin, vill ogärna ha en bkini bild på mig på min blogg som vem som helst kan läsa.

Och så köpte jag en liten sommar tunika/linne som var lite gullig, fast dens ka jag bara ha på sommarn.

Blev helt konstig färg med blixten. Den såg rätt ful ut på bild, men den är söt i verkligheten.

Och så köpte jag en randig tröja i vitt och baby-blått, jag passar i ljusblått därför köpte jag den.

Med v-ringning.

Jeans som var tajta fanns inte I EN ENDA AFFÄR! Alla var pösiga och inte alls fina.. Först när jag kom till JC hittade jag lite jeans som passade. Köpte ett par för 400 kronor.



Allt tillsammans kostade 800 kronor ;)

Nu ska jag förbereda ett ridinlägg :P


(21 april)

Jag ska få en mobil, fast vi har inte speciellt mycket pengar just nu så den får inte kosta för mycket. Kanske 2500 ungefär max, ja man får ju inte världens bästa mobil för det. Fast en helt okej :p

Den här är jag lite inne på. Kan vara kul att ha en mobil som ingen annan har :)


(21 april)

Sov i 12,5 timmar inatt!! Ingen väckte mig förutom när någon ringde på dörren :(

Nus ka jag till stallet och rida ut på MH, ska rida ut en långis promenad. Ska satsa på att rida hem hit faktiskt :) Sla nog ta med digital kameran och filma och fota lite.


När Vendela red hem till oss för första gången.

Lägger upp bilder sen på avd ajg köpte igår ;)


(20 april)

Hihi
Emelie om (20 april):

Dressyr tävlingen är inte alls på söndag, den är den 22/5..

Svar: Hahaha, ops.. tittade visst fel på månaden :) fast känns bra, har verkligen ingen tävlingslust på sön :p

Ska kanske rida MH imorn :)

Bloggar mer imorn, heeeido!


(20 april)

Föresten på lördag ska jag inte alls rida... Och på fredag ska vi till farmor och farfar, långfredag. Jag brukar få ett stort gott påskägg då :)

Jaja, jag får i alla fall rida på söndag då det är dressyr tävling. Har önskat Skrållan i första hand, men jag har ju inte ridit henne på flera månader. Fast skitsamma! Bara rida :)

Nu ska jag shoppilishoppa :)


(20 april)

Min mamma var snäll och gav migg 500 spenn att shoppa för, fast tar nog med mig mina 400 spenn också. Måste köpa ett par jeans, helst ett par bra jeans och inga leggins. Bra jeans kan ju kosta uppåt 400 kronor.
Skulle vilja köpa en bikini också, fast det är inte många affärer som har många att välja mellan. Jag provade 2 stycken igår, en var den här bikinin som många har. Den har inga axelband utan bara en liten tråd runt huvudet och är för det mesta svart. Fast tyckte den var ful på mig, den andra var pinsam ful...

Min kära bikini har gått sönder förstår ni :(

2 år sedan, jag vet att jag inte hade några bröst då. Fast det är min bikini :(

Nu tänker jag duscha och sedan fixa mig liiiite ;)


(19 april)

Jävlar vad man är trött..

Idag var vi i alla fall på godis svampen och mumsilimums vad mycket gott godis det säljs där. Alicia hjärta Godis.
Älskar godsisvampen, det är så mycket godis där som man åt när man var liten och sedan inte sett på flera, fler år. Man blir helt glad när man ser det godiset och plockar i massor i sin lilla påse.
Min påse blev helt svart och Linneas brun för hon bajsade i den, nej hon plockade i chocolate.

Typ mitt favvo godis? :D


Jag pallar inte mer... Jag kan inte lägga upp bilder på godis utan att svälja, nu pratar jag om äckliga saker istället. Uscha för kassler..


Big Brother äger


Bildbomb (19 april)

Lite bilder från systemkameran, tro mig när jag säger detta: Min absoluta största bildbomb nånsin!









Sanne och Picco

Emelie och Dingo

Sanne och Picco

Jag och Chiko

Jag och Chiko

Piga
Sen har jag en del andra bilder på hästar i hagen, ni kan se dem i mitt album på facebook här.
Visar de bästa bilderna här:

Spot och Hell sover

Hästporr, Globus och Daisy

Musses frilla

Candino njuuuter


Globus


Spot

Fiiina Spot!

Spots fiiina mule

Candino

Piga vs Chiko

Oliv

ABSOLUT VÄRLDENS BÄSTA MULE! Hamiltons mule luktar guuudomliiiigt gott!

Lady. Blev snöstorm så blev bara suddiga bilder sen :(

Jaa... Vilken bildbomb säger jag bara :p Säger över 100 bilder, det skulle säkert räckt i 25 dagar om jag delat upp det. Aja ni får räkna med att se några bilder fler gånger ;)


Hamstrar




Leker lite med lego

Japp, såhär bodde Beauty för ett par veckor sedan ;)

"Hej skulle du vilja vara gullig och ta ut mig?"

"Woho, det var nära ögat att jag ramlade över kanten"

*Suger lite på pekfingret* JÄÄTTE SÖÖÖÖT säger jag bara!

*Försöker hålla för öronen, fast hennes armar är fört kora*


"Vadå har en stor napp?"

"Näästan... inne..

jaa, sådär kan man se ut om man har 4 oskalade jordnötter i kindpåsarna..



Finfina Ella!


(19 april)

Tidsinställt inlägg eftersom jag troligen kommer vara sämst på att blogga idag.
Denna vecka ska jag göra detta:

Tisdag: Godis-svampen
Onsdag: Shoppa
Torsdag: Obestämt, troligen stallet
Fredag: Stallet, rida MH
Lördag: Rida lektion i stallet
Söndag: Dressyr tävling
Måndag: Hoppträning



Svävnings-momentet


(19 april)

Idag ska jag, Erica och Linnea till Tyresö centrum och vara där i en timme medans mamma är hops kuratorn. Sedan ska vi till godis svampen och köpa påskgodiset ;)


Och imorn ska Erica och jag till något köpcenter och köpa lite kläder, ska som tur var få lite exztra money från mamma så jag kan köpa för lite mer pengar ;)


Påsk2













Påsk1

KAN ÄNTLIGEN LADDA UPP BILDER FRÅN SYSTEMKAMERAN!

Påskbilder


















(18 april)

Jag och Erica har hoppat agility, solat, druckit JULmust med mandlar, bakat pannkakor och lite annat. Nu är hon hemma hos oss och ska sova här.
Vi tränade på sweet Home Alabama som är låten vi ska kunna på musiken, fast vårt piano var ostämt så då tog jag fram ett leksakspiano.

Ha det bra!


(18 april)


Detta är det jobbiga med att alla ens rubriker per dag heter desamma. Man vet aldrig vilket inlägg folk kommenterar :p

Detta var tidsinställt, nu är jag väl och studsar omkring med Erica någonstans.


(18 april)

Kommer säkert inte blogga mycket alls idag.

Vendela är feeett stolt över mig för att jag gjorde snäva omhoppningssvängar, hon säger att jag går i hennes fotspår. Fast mamma sa sedan att de införde stilhoppning för att man typ knappt skulle göra några omhoppningssvängar, jag trodde man skulle göra snäva svängar fortfarande men att visa att man har kontroll.
Sedan sa någon att man inte kommer kunna göra sådana svängar på lokaltävlingen för det är saå mycket högre, men nej det är faktiskt inte speciellt mycket högre. LD + 5 = 75 cm bara. Det gick bra att göra omhoppningssvängar med Picco på träningen när det tillochmed var lite högre, och jag gjorde reltivt snäva svängar då med.

Jag har faktiskt alltid varit den här lilla tjejen som vill satsa och göra snäva svängar, ibland lyckas man ibland inte.
Det känns som typ alla har foton på sina priser, så då fotade jag mina priser också, fast jag har typ tappat bort 5 rosetter. Jag ska ha 22 rosetter men, men...

tror det ligger 17 rosetter där, men kom ihåg att jag har 22. 11 medaljer ligger där.


3 pokaler. 1 är när jag vann omhoppning på Spot KM 2008 var alltså 12 år då, tyvärr hade de glömt beställa in pokaler så jag fcik en rätt liten. Andra är när jag vann stilhoppningen på Fogerty på Karlshem 2009 med 32 tävlande (kände mig fett stolt då). Och sista men största är KM stilhoppning med Spot 2010 som jag vann.

Hare bra!


(18 april)

Man blir superlycklig av detta väder, man vill bara studsa omkring i solen och göra inte vet jag.

Förra veckan tappade Erica sin plåbok i centrum, så nu har hon fått ett nytt bank-kort men hon har inte fått koden än. Så vi kan inte shoppa idag, blir när hon fått koden. Jag tycker ändå det är för fint väder för att shoppa idag :)
Jag tror att vi kommer hoppa agility, kan tänka mig att vi fotar med Ericas kamera så då blir det bildbomb på bloggen och nif år se världens bästa hundisar hoppa lågt, högt, snett och slalom!

Vill också se Bibbis bebisar, en unge är typ rödögd :s

Ni ser bebisen i mitten lite längre ner med en tass på kinden. Den har ingen svart prick till öga så den är alltså rödögd.


(17 april)

Bilderna från idag!




Pigg men lite lång häst ;)

"Äh, vilket hinder är det nu?"



Min koncentrations min

En aning lång tygel, fast hellre för lång än alldeles för kort. Hatar när folk drar höstarna i munnen..

"Tare lite lugnt nu va Oliv"

Satsandehoppryttare?

ÄLSKAR BILDEN! Han ser så sjukt glad ut och jag bah: "HÖÖGER!"


Glad tjej :)

Gonatt!


(17 april)

Jag biter mig alltid i munnen så jag får munsår, jätte jobbigt.

Imorgon ska jag till något köpcenter med Erica, det är ju ett måste att köpa jeans. Har för tillfället bara ETT par jeans som passar mig ordentligt. Vill helst köpa en tröja oxå. Fast har bara 400 spenn, man kommer inte långt med det! Som tur var så fyller jag år snart ;)

Naaaj, kammade Zingo fett länge idag och fick ihop en tesked hår! EN HEL TESKED! Fast nu har någon slängt det
:(

Nu vill mamma att jag ska sopa badrummet efter hamster bajs :o Hejdå!


(17 april)

Tackar Alexandra för sin kommentar :)

Och så svarar jag på denna:

V om (17 april):

Alltid bra att träna, och bra att du är så smart att du tänker så!! ;D

Men kan ju tillägga att det är stilbedömning ibland (läs: IBLAND) på lokaltävling, allsvenskan DIV3 brukar gå på stil c:

Svar:

Jo jag vet, gillar de tävlingar som är så eftersom det finns en del privatryttare som rider sönder sina hästar genom att göra otroliga omhoppningssvängar varje vecka.
Fast denna lokaltävling är inte på stil :p Fast för det så ska man ju inte rida som en nybörjare, utan rida så man får med sig hästen över hindrerna på ett bra sätt.

jag bara ääälskar Big brother! Så jävla härligt och kul :D

Fast jag gillar inte Rodney. Han är ett svin!


(17 april)

Hej, idag har jag tävlat en liten hopp-klubbis tävling :) Fick Oliv, blev inte besviken. Hade inte blivit det vilken häst jag än fått, man ska ju bara sitta upp och göra sitt bästa på hästryggen vare sig vad det är för häst man sitter på.
mitt mål med ritten var att visa alla att Oliv är en toppen hopphäst som kan vända på en femöring, hehe typ.
På framridningen var Oliv såååååå seg.. Sedan när jag kom in på banan så var han fortfarande lite seg när jag hoppade fram, fast sedan fick jag fram honom och han blev en liten tävlingspålle. Tog mig runt banan utan några fel. Så då var det ju omhoppning. Hade bestämt mig innan att jag skulle ta snäva omhoppnings-svängar, det är ju ändå omhoppning. Han var så jääävla pigg, och jag gjorde helt otroligt snäva svängar och tjoffs sa det och jag var klar.
Gjorde en liten ful skiss i paint:


Fick rätt mycket kommentarer över att jag red fort och gjorde snäva svängar, både bra och dåliga. Taskiga kommentarer kommer fram faktiskt, fast varför bry sig? Jag var nöjd och hade kul och Oliv verkade ha skit kul han med.

Anledning till att jag gjorde snäva svängar var för att vi aldrig får träna på snäva svängar på lektion, träning och kuser. På lokaltävlingen är det inte stilbedömning utan bara omhoppningssväöngar, och jag måste kunna rida bra snäva svängar då. Därför tränade jag på det idag, såg tävlingen som en träning. Träning ger färdighet, idag såg det inte helt perfekt ut men jag vet vad jag ska träna på tills nästa gång.
Ni ska veta hur förvånad jag blev när jag fick en fjärde-plats rosett! HAHA jag hade nästan glömt att det var en tävling. Blev väldigt glad såklart, men efter den ritten trodde jag att jag skulle komma sist. Fast det är inte så viktigt för mig längre, vill bara vara nöjd med ritten och det är jag faktiskt. Kan tipsa alla om Oliv att han är en sjuuukt bra omhoppnings ponny som vänder på 10-öringar!


(17 april)

Jag är inte ett dugg nervös för tävlingen. Jag bara inte är det för klubbtävlingar längre :/ Jag satsar inte på att komma placerad idag, jag vill hoppas en bana. Om jag kommer felfritt eller ej kvittar, bara jag är nöjd med min ritt. Jag vet inte hur många gånger jag har vunnit en en hopptävling och varit så onöjd med min vinnar-ritt och mått dåligt över hur jag red, tyckte synd om hästen som fick göra sådana omhoppningssvängar.
Jag undrar vem jag får idag? Typ Lady eller Daisy. Usch, har aldrig hoppat Lady. Och hon är ju inte den lättaste precis.. Fast ser detta bara som en träning lite.
Snart ska jag till stallet och hur på allas prat om hur nervösa dem är, och "tänkomjagintefårdenhästen". Hehe, jag var precis en sådan förut fast 100 gånger värre... Kommer ihåg hur dåvarande småponnyryttarna satt vid teoribordet innan lottning och jag satt och grät för att jag ville ha Spot så jävla mycket. "Jag kommer inte få honom, alla vill ha Spot! Jag kommer få sista lotten, jag går hem nu..." *snyft* snyft*
Sedan fick jag faktiskt näst sista lotten en gång och visste att jag inte skulle få Spot. Och Spots plats andra plats blev inte tagen förens precis innan mig, Hedda tog den. Men när jag grät och tittade på henne så bytte hon häst! Hon bytte till Lollo, och där var man tvungen att rida barbacka! Så det lönade sig en gång med allt gråt.

bye!


Barbie

Har tagit ett par väldigt dåliga bilder på Barbie nu när det inte syns om de är dräktiga på magen. Sedan vid den tioende dagen ska jag ta några fler och jämför bilderna.







Igår vägde hon exakt 200 gram (man får ta bort 30 gram för jag har en grej på som väger 30 gram). Idag väger hon exakt 205 gram... Men alltså, så fort brukar det ju inte gå? Hon hade precis fått vara ute och springa och hade inget i kidpåsarna.

Nu får vi se om det blev något. Jag har en känsla av att det sorgligt nog blev något...

Jag får tävla (16 april)

Det var en som strök sig på Daisy på tävlingn imorn, så jag ska få tävla imorn!!!!! :D Jag sken som en sol! Jag får väl Daisy eller Lady imorn.
Nu måste jag fixa saker, inte visste jag att jag skulle tävla imorn :)

Har haft Daisy en gång på en ponny cups träning. Det gick väl inte så jätte bra. Hon är så stark! Jag höll typ på i 10 minuter att få henne ner från snabb galopp i en liten volt...


Jag har bestämt mig för att jag inte vill ha en moppe. Är inte i jätte stort behov av en. Det tar längre tid att åka moppe till skolan än att gå för att det är en omväg. Skulle vart lite skönt att åka moppe till stallet, men är ju bara där 2-3 dagar i veckan så känns onödigt att plugga föera timmar till ett moppe-kort då. Jag får dessutom inga mer presenter om jag får en moppe. Känns inte värt de... Så nu önskar jag mig en mobil och hoppas verkligen att jag får en :D


(16 april)

Jag fick rida Picco idag. Han är ju typ världens gulligaste i spiltan. Han tog inte bak öronen när jag spände sadeljorden eftersom jag berömde honom så mycket, så gullig han är.
Vi hade dressyrbana med lite skänkelvikning och sedan en galoppvolt och sedan skänkelvikning igen. I vänstr varv blev han väldigt stressad av skänkelvikningen, men i höger varv var han hur lugn som helst och flyttade så fint undan höger skänkel.
Sista gången på galoppvolten lossnade han rejält och gick skitfint! Sedan gick han så fint! Han gick lite stundtals fint innan, men efter sista galopp volten så gick han stadigt. Vi gjorde lite sepentin bågar efter det, han var duktig på att ställa om sig.
Är nu helt förälskad i Picco! Jag känner att jag passar på honom och vill mer än gärna rida honom igen. Några gånger till och han har stulit mitt hjärta ;) Nej kommer aldrig sluta älska lilla Spoten och MH.

Lägg märke till Emelie där i hörnet som ramlat av Dingo

Imorn ska jag på släktkalas så får inte titta på klubbtävlingen.

Nästa vecka på söndag är det dressyr tävling, den ska jag iaf få vara med på, hoppas jag? Blir en LB:1 , satsar inte på någon placering, det är för hård konkurrens. Vill bara träna på LB:1 programmet. Har tävlat det förut på Spot en gång. Jag vill ha Skrållan då, var massa månader sedan jag red i henne i dressyr men när jag gjorde det så gick det så sjuukt bra! Lady verkar ha blivit rätt springig och stressad på sista tiden så vill inte ha henne i första hand.
Dagen efter dressyr tävlingen är det sista hoppträningen inför lokaltävlingen.


Måste rycka Piccos man någon gång, det är INTE okej att ha så lång och ojämn man.

Enda bilden jag har på hans man. Rätt dålig bild...


(16 april)

Jag oooorkar inte blogga!

Alla vet väl ändå att jag ska till stallet idag och typ rida Picco?  På schemat står det iaf dressyrbana.

Tänk om Barbie/Bimbo får ungar på min födelsedag? Hon ska få dagen innan, men ibland går de en dag extra.
 Oj måste gå... har brådis nu!


(15 april)

Rätt trött, blir det på fredagar. Ooh, nu är det lov i massa dagar, och så om exakt 2 månader är det sommarlov.
Frågade Maria idag om jag kunde få Picco imorn för att få en bra relation till honom, hon skulle titta och se lite med lektioner. Kanske :p

ÅNEJ glömde ett toapapper ute vid torvsäckarna idag!

Tänkte egentligen inte blogga nu, men vilken snäll flicka jag är som ändå bloggar.
Juste har lite bildbrist...
Juste Alexandra har lagt upp lite bilder:



Hare bra!


(15 april)

Cyklade hem efter skolan och satt en halvtimme vi datorn. Sedan cyklade jag till stallet. Väl i stallet så var det dags för småttingar att galoppera för första gången. Sååå duktiga de var! Alla galopperade :) Mina galopperade fortast.. MOAHHAH

Sedan så longerade jag andrs SP lektionen för de hade voltige. De värsta med det var att jag behövde ha hjälm för att longera bara!! Fast i slutet fick jag hoppa upp bock på Candino, det var skojsigt :)

Sedan tittade jag på sanne och fannys lektion, sedan gick jag, Moa och linda och körde vante-boll (killerball fast en vante). Lite halv-barnsligt, men varför bry sig om det? Bara det är kul spelar det ingen roll om vad andra tycker :D

Sedan var mamma tvungen att ha en MP lektion så då cyklade jag hem och hittade två hamstrar som hade sex på en bibel. Tänk att det är sådant de gör när jag är borta..


Sex på en bibel

Barbie lyckades på något vis putta ner Bibeln som låg på hennes galler så det ramlade ner i Toms bur.
När jag kom upp och såg det trodde jag först hn rymt ut i rummet, sådan tur hade jag inte. Istället hittade jag barbie i Toms bur och de hade sex på bibeln...


Båda är för unga för en kull, hoppas mycket att det inte blev något...

Men alltså, på bibeln...


(15 april)

PÅÅÅSKLOOV!

Jag bloggar inte via mobil eller tidsinställt inlägg..
Nu undrar ni säkert, men wtf varför bloggar Alicia vid denna tid om det inte är från mobil eller ett tidsinställt inlägg?
Jag är hemma! Jag cyklar lite senare till stallet idag :p Idag ska de små småttisarna galoppera för första gången! Jag tänker inte missa det, fast jag kanske cyklar hem efter det. Eller föresten, jag rider ju inte idag så jag kan väl filma Fannys lektion. Hon har ju fotat på typ alla mina träningar, eller iof för Sannes skull mest men hon fotade endå mig så det är ju inte mer än rättvist om jag filmar nu :)

Sedan ska jag nog hem en kortis hos Erica och se om det ligger döda ungar hos Bibbi som jag kan plocka bort, Erica har ju aldrig haft bebisar som fötts hemma hos henne.

Det är så fint väder, man vill ju bara bada när man ser det :) Fast det skulle vara jäkligt kallt..

Jag i somras


(15 april)

15 april idag, 15 dagar kvar av måndaden. Då borde det vara 17 dagar tills jag fyller år.
Therese mådde lite dåligt över att Emelie och jag var ledsna för att vi inte får tävla något denna termin, så hon skulle försöka sitta med det och försöka få in oss. Fast det är ju inte säkert att vi kommer med, och i så fall blir det väl typ Caffe, Globus, Elektro eller nån sådan. Fast för mig gör det inget, bara jag får in tävlingskänslan. Det ska inte spela någon roll vem man sitter på, bara sitta upp och rida skiten ur folk! :D (på ett bra sätt). Jag skulle typ inte haft något jätte imot att tävla typ erasmus idag, ändå fast jagv isste att han inte klarar en bana felfritt, fast han är ju halt.
Undra om jag får Picco imorn? Jag borde få honom. Fast jag vet inte om jag vill ha honom i dressyren.. Hästen är helt annorlunda i dressyr än i hoppning, fast detta kanske har med att vi ska skapa en bra relation till varandra. Fast jag har ju redan det, jag var skötare i flera år på honom och känner honom bra. Är inte det minsta rädd för honom, han kan naffsas, försöka sparkas. Fast jag vet hur man ska stå, vart man ska stå för att inte bli det och då är han riktigt härlig! Har lärt honom att ta tag i en borste, och loss. När jag gjorde i ordning honom för 2 veckor sedan fick jag en massa återblickar, jag blev helt förälskad i Picco igen, hans häärliga personlighet! Och hans ögon, jaa...


Hoppas vi blir ett bra team tillsammans!


(14 april)

Min hamster blev ju biten av Zingo för nåpgra dar sedan. Nu mår hon precis som vanligt. Hon kan sitt namn precis som sin mor, bevis:



Är tröttis, ska fixa hos hamstrarna och sova sen...

Juste fan, matte prov imorn... Glömde visst plugga.

Nu får ni ha det väldigt ba och njuta av påsklovet som snart kommer :)

(14 april)

Red förbi alby, hade ett sug att rida hem. Fast får inte trötta ut honomf ör mycket eftersom Vendela ska rida på honom för Berit imorrn.
Det var skitmysigt att rida ut idag, soligt och bara mysiiigt! Det är i sånna här väder man njuter av en häst. Han var rätt tittig, men det är han alltid när man rider förbi alby. Han brukar aldrig vara tittig förutom när man rider vid alby, kanske är för att han är livrädd för kossor... På riktigt, han har fobi för kossor.

När jag galopperade så kastade han sig undan för ingenting, meshäst !

Ha det bra flickor och pojkar :)


(14 april)

Visste ni att jag gick på ballet från 4 till 10 års ålder?
Min balett historia:

Tryck på den för att se större bild


(14 april)

Idag är så fiint väder! Vad är inte bättre då än att rida ut? :D Mamma hann inte rida MH eftersom hon var på akuten med Vendela så jag ska rida istället. Tänker rida i ridhuset ett hårt dressyrpass... HAHAHA, på det! Jag ska ut i skogen. Tänker nog rida alby rundan faktiskt, kaaanske rida hem ? ;) Nä, det orkar jag inte.
Känner mig überglad idag, vi fick se en film på engelskan idag och vi skippar glosförhöret imorn för att vi ska se klart på filmen. På NO:n gick jag ut och testade att se hur snabbt ljudet rör sig i sekunder, vi fick exakt det rätta svaret! på profilen hann jag klart med min hemsida och jag har fått mycket beröm för den eftersom jag typ har kommit längst i hela profilgruppen.
Efter skolan gick jag hem till Erica en kortis för att se om Bibbi blivit fet efter parningen med Bibo, och vet ni vad? Istället för att hitta en fet Bibbi låg det bebisar i boet! Ca 7, men hon var fortfarande fet så hon kanske föder ut några till.
Nä ska förbereda inför att cykla till stallet, hata buss!'

Lite fler sådana till världen!


(14 april)

Oj, Vendela har ramlat med moppen och det var en sjuksköterska som hittade henne och sa att hon behövdes röntkas. Så Kurre skjutsade hem henne till oss och mamma fick gå upp och så får hon åka till akuten med mamma.


(14 april)

Många skriver att de inte vet vad de ska ha för rubrik, jag har då aldrig detta problem :D Jag ser enkelt hur många inlägg jag gjort per dag och lär mig vilket datum det är, kanske jag lär bloggläsarna det med.

Bloggning är rätt konstigt. Jag skriver en sak och ni andra läser det, det är som en dagbok med bilder och återblickar i livet.
Visst ni att jag var ond när jag var liten?

*Jag slog min granne så hon började gråta och låste in i hennes i en lekstuga i flera timmar tills hennes föräldrar kom och frågade var hon var.
*Jag fångade ödlor och grodor och la dem i en luft-tät låda så dem dog
*På dagis satte jag in två små pojkar i det mörka vagnrummet och stod utanför och höll imot och skrattade.
*Jag förgiftade en godis med massa olika saker och försökte få min granne att äta upp den, misslyckat försök
*Jag la min katt i en gympa påse och slängde omkring med den
*Min kompis hund gick i koppel och då drog jag i kopplet så den snurrade runt i halsbandet(den överlevde)

Kan ni se denna lilla flicka göra sånna saker?


(13 april)

Beauty mår bättre så åker ej och avlivar henne :D

U-S-C-H profil imorn, kan tillägga att jag hatar torsdagar. Hellre måndag än torsdag...

Kan fota lite med mobilen imorn, har jags agt att jag bytt mobil till min mammas gamla? pallade inte med den sega touchen längre så nu har jag en SAMSUNG slide, mycket enklare och bättre. 


En sån här fast i mörkblå. De är ser helt okej ut, inte nyaste och bästa. Men den duger :p

Jag fyller visst år om en halv månad ungefär... Mamma tjatar på mig att önska mig saker. Nu har jag blivit fundersam på om jag vill ha moppe, jag är inte i jätte stort behov av en. Det går snabbare att gå till skolan, moppe till stallet skulle vara skönt. Fast får ju faktiskt ta körkort om 3 år, så vet inte riktigt...

Hm, önskar mig inte sådant som jag vet att jag ändå inte kommer få. Onödigt, vi har ont om pengar just nu.

*Pengar
*Hamsterträleksaker

har faktiskt en sån här
* 4 Hamstervattenflaskor

*Helskodda ridbyxor

*Ridtröja

*Säkerhetsväst

*Ridstrumpor


Jag skulle gärna vilja ha en hjälm och ridstövlar. Fast det kan jag ju glömma i nuläget... Jag önskar bara sådant som är ett måste just nu. Jag har ju en hjälm och short shaps.

Nu ska jag sova, natti natti.


(13 april)

Nu har jag Linnea och jag testat ett choklad recept ur en KP tidning. Det blev hel mobbat... Så då gjorde vi Snabb Kola som är så sjuukt gott! Enkelt och snabbt går det:

Snabb kola!

Du behöver:

* 100 gram smör
* 2 deciliter socker
* 4 matskedar kakao
* 4 matskedar vetemjöl
* 1 deciliter sirap

Gör såhär:

1. 
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
2. Häll i socker, kakao och vetemjöl. Rör hela tiden (annars fastnar det i botten och blir bränt)!
3. Häll i sirapen. Fortsätt röra och koka 4 minuter under omrörning hela tiden.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut smeten på pappret. Låt smeten stelna (kan ta 10 minuter eller mer). Bryt eller skär i mumsbitar.
5. Klart! Nu är det bäst att du förbereder en sats till, för det här kommer att vara uppätet inom 5 minuter!


Mjukisbyxor (13 april)

ÄNTLIGEN har jag gjort klart min rosa mjukisbyxor i träslöjden, nä inga träbyxor. Har gjort dem i syslöjden.
Det blev inga chinos utan mjukisbyxor som tur var, de blev rätt snygga på i alla fall ;) Så jag ska göra en matchande tröja till också.

Jag fick lite smått panik när jag skulle byta om på toaletten till de rosa byxorna, först ville inte Olle och Rickard gå ut. Sedan när jag stod utan byxor så lyckades de låsa upp dörren, fast jag höll fast dörren så de kom inte in..Men ändå, jag vill inte visa mig halvnaken i skolan för dem.

Tog bilder på mjukisbyxorna:

Olle och Rickard ville visst cokså vara med på bild, strunta i dem. kolla vad fina mina byxor är :D

Försökte ta en bild på byxorna bakifrån, men det gick visst inte..

Jag bjuder på en biold på André, killens om alltid sitter ensam i korridoren.

Gjorde inga fickor, det orkade jag inte.

Vi måste betygsätta oss själva efter ett arbete, jag satte VG på mig själv. Kerstin satte VG-MVG på mig på detta arbete :)



(13 april)

När jag vaknar på morgonen tar jag alltid på mig myskläder sedan sitter jag vid datorn 20 minuter, sedan smink macka och sånt dära med kläder.  Nu tog jag först på mig kläderna!! Känner mig duktig.

Blä, ska försöka våga ringa Tyresö djurklinik snart och beställa tid..


(12 april)

Tro det eller ej, men jag har städat rummet! Inte sådär som att damma, plocka rent på skrivbordet det heter typ storstädning. Nu plockade jag undan kläderna, damsög och bytte lakan. Fast blev lite konstiga färger, fanns inget vitt lakan :(
Lite bilder på grejer i huset:


Den irreterande kattmaten. Fiskfest KALAJUHLA

Ser ni?? Helt omöjligt att inte se den när man sitter vid denna dator..

Jag har lagt på mig några kilo...

APELSINER!

Blä för FELIX vitlöks dressing, nä usch för sallad.

Väldigt gröna bananer

Våra tävttkorgar

Knarkarfamilj. Nä, sjukskåpet :P

Vi har en fett cool diskmaskin med 3 fack, ett för besticken.

Jag har faktiskt inte så tjocka ben som en tidigare bild..

Éller skoja bara, jag har mega tjocka ben! :D

Det är bara en speciell vinkel som gör att benen ser sjukt tjocka ut.

Nu fick ni en del knasiga bilder. Gonatt!


(12 april)

Jippiii!
Jag har en hästskötare, Josefin! Vem är inte en bättre hästskötare åt Picco än Josse? :D Hon känner ju Picco och så, även om hon inte är skötare på honom. Hon borde egentligen få tävla Picco och inte jag tycker jag.

Imorgon är det syslöjd 3 timmar, i vanliga fall tycker jag det är skitråkigt. Fast har nu börjat tycka att det är skönaste lektionen på veckan, mina mjukisbyxor blir klara imorn. Måste fota så man ser hur fula dem är! De blev för tajta så ser ut som ett par rosa chinos. Inte snyggt!

I annat tyg såklart.

Min pappa brukar snatta godis ur skafferiet. Jag med för den delen...

Nu ska jag dunka musik i öronen och titta på lite gamla videos och sedan duscha, sedan titta på tv, sedan städa rummet!

Ha det riktigt, riktigt bra alla bloggläsare som kom  tillbaka!


(12 april)

Åkte ner till stallet för att prata med Therese att Emelie och jag är ledsna över att inte fåt ävla en ena klubbtävling denna termin. Hon gav inte efter...
Emelie skickade ett mejl också, fast tror ändå det blir som det blir.

Jag gick ut en sväng med hundarna vid stallet också, sedan skjutsade Linnea mig på hennes cykel hem.



(12 april)

Okej... Jag blev bortlottad från denna tävling på söndag, jaha då fick man inte tävla en enda klubbtävling denna termin då.
Jaja, jag får ju tävla lokaltävling och det får ju inte de flesta andra måster vara därför. Fast jag skulle gärna velat tävla en klubbtävling i alla fall innan lokaltävlingen eftersom jag inte fått tävla på mer än ett halvår nu.
Fast man brukar ju få tävla en klubbtävling per termin i  alla fall, de som tävlade lokaltävling i höstas fick ju tävla en klubbtävling samma termin.

Alla som tävlade förra tävlingen på mellanponny fär även tävla denna förutom Sanne, vet inte om Cornelia fick tävla den förra men hon var också bortlottad.


Nu blev jag faktiskt lite ledsen..


(12 april)

Det är så stökigt i mitt rum, så jag vågar inte ens tända lampan för att se hur stökigt det är...

Igår anmälde jag mig till lokaltävlingen. Nu har jag en häst på tdb som heter Picco 8 :D
Jag tänker ändra så att jag önskar Picco först på tävlingen på söndag. Vill få in tävlingskänslan med honom :p

Ussschhh, nu har jag lite spanska prov -.-

Jag försova mig 20 minuter denna dag, sköönt :)
 

Två dagar så försvann ju typ statistiken, det ser helmobbat ut nu ju :s


(11 april)

På onsdag åker jag troligen och avlivar Beauty, hon mår inge bra men jag ska vänta en dag till för att se om det blir bättre, annars avlivning.
Mamma är dum, hon vill hellre att vi ger den ett slag i huvudet så att den dör än att avliva hos veterinären för mamma hundra lappar. Hur kan man tänka så? :(

Erica var hemma hos oss och studsade studsmatta och bakade schackrutor hos oss nyss :)

Juste jag ska sova tidigt idag..


(11 april)

Anonym om (21 februari):

                                                     hur många hamstrar har du?

Svar: Det är rätt olika, ibland sex ibland tre, fast just nu är det fyra stycken. Vill inte ha för många eftersom då skulle ju inte alla kunna få så mycket kärlek. Om de inte skulle kräva en bur var så skulle jag säkert ha dubbelt så många :)
Kan visa en bild  på de hamstrar som bor hos mig nu:
Visad 6 ggr
Favvo hamstern Ella

CocoPopz Tom Toolbox

Barbie

Beauty


Är med och tävlar i Hööks tävling, man kan vinna att få köpa för 3000 kronor hos dem. Jag typ "råkade" söka på internet och hitta det rätt svaren när jag svarade på frågorna...

Tävla ni med här


Header (11 april)

Har bytt header igen, hehe. Jag tycker det är rätt fult när man har en massa olika bilder på när man rider många olika hästar. Eftersom jag använt de bra MH bilderna på min header så många gånger så valde jag att ta bara bilder på Picco. Kunde inte riktigt bestämma mig för om jag skulle ha en svart ram eller inte..

Med svart ram:


Utan svart ram (som är min header nu):


Inte världens finaste header, fast den duger :p


(11 april)

Bloggar en snabbis, jag ska till stallet snart och rida MH.

Idag var jag sjuuuuuuuukt trött, jag har inte varit så trött på väldigt länge. Jag kunde inte läsa för orden bara hoppade omrking framför ögonen, dyslexi? ;) Haha, nä Jenny säger att jag läser bra. 
Vi hade beep-test på gympan idag, hm jag bara "råkade" glömde byta om till gympa kläder i omklädningsrummet. Fast det var ändå mindre än hälften som sprang, alla hatar beep-test.

Om jag ska vara ärlig, jag orkar inte rida Mh idag.... Så Vendela rider 2 ggr idag :) Jag tycker det duger mcyket bra med att rida 2 gånger i veckan, jag tror ärligt att jag inte skulle vilja ha en egen tävlingshäst. Blir bra som det är, fast har verkligen inga tankar på att sluta rida. Jag har bara inte tiden och orken för en heelt egen häst som man måste åka till varje dag.
Jag känner mig trött och lat hela tiden, håller på att bli ett grönt monster tror jag


(11 april)

Jag är trött, jag är så jääävla trött!! Nästan så jag somnade om med flit... Men, men, det är Vendela style inte Alicia style.

Jag gjorde aldrig NO:n igår, jag städade aldrig rummet igår och jag gav inte hamstrarna några grönsaker igår. Det låter preciiiis som jag!

Alla mina mjukisbyxor är smutsiga så måste ta shorts på gympan idag. Inte kul eftersom jag inte brukar ha det och när jag väl har det så kommenterar alla att jag har smala ben... Så jag ogillar shorts!
hehe
Typ enda bilden jag har när jag hart shorts, det var i början av sjuan när vi precis hade kört beep-testet och jag var svimfärdig efter.

Ni kan få en bild på Erica och mig från förra terminen när Erica och jag lagar någon mat i hemkunskapen.

Fast numer ser jag inte ut sådär i skolan, och
Erica har lugg.



(10 april)

Redigerade de 3 bästa bilderna lite.

Före:


Efter:


Blev inte så jätte mycket bättre kan jag erkänna.

Före:


Efter:


Före:


Efter:

Denna bild har jag som profilbild nu, vi kommer ju snett från omhoppningssvängen, men skit samma!

Jag har nu rakat benen har inte gjort det sedan spanien. Det är ju inte direkt sommar men det är mycket snyggare och det känns skönare med rakade ben. Och så smörjde jag in mig med body lotion så nu är jag lenare än Zingos lenaste ställe på sin kropp, det är några glansiga hårstrån precis innan trampdynorna på henne.

Min hamster blev ju biten av Zingo för några dar sedan, det är inte okej med henne även om hon lever. Hon är den springigaste av mina hamstrar och hon vaknar först. Nu är hon i sitt bo hela tiden, hon går väldigt långsamt och springer inte alls, är väldigt lugn och har mycket diarée. Mamma tycker vi väntar några dagar innan vi bär iväg till veterinär, jag tror jag vet vad de kommer göra. Finns inget mycket man kan göra för en hamster om den har inre blödningar, så de avlivas. Och jag vill inte säga hejdå till henne, hon är ju bara barnet..

Min fina tjej


Bilder (10 april)




"Oj, vilken hög häst" säger Alicia och tittar ner

"Denna höjd känns mycket bra"

Hata sånna här sortes bilder..

"Jag tror jag gömmer mig bakom hans stora man.."

*Poserar*

Fina färgkombinationer på bommarna

Fin bild, Picco har bra hoppteknik


Det är snett eftersom jag precis gjort en omhoppningssväng. Braig ponny!


träning (10 april)

Idag på träningen fick jag först rida Chiko, då försökte jag få honom på huget genom snabba igång och avsaktningar. Han äger ju på de!
När jag såg hndrerna blev jag lite spagetti ben, jag har aldrig fått hoppa så högt och jag var osäker på hästen med. Har hoppat honom en gång förut för några månader sedan bara.
Banan med Chiko gick helt ärligt skit, jag red lite halvdåliga svängar, jag fick inte tillbaka honom utan det gick bara FOOOORT! Han rev ungefär vartenda hinder, dels för att han inte är van med höjden och dels för att det gick för fort.
Sedan när jag hoppade Picco gick det asbra! Jag kunde reglera tempot på honom och jag hittade ett bra läge så jag inte satt och drog han i munnen. Han hoppade så bra! Här är en video när jag hoppar banan med honom:



Han rev andra hindret.


Sedan bestämde laudia att jag passade bäst på Picco och sanne passade bäst på Chiko så det blir våra tävlinghästar.

Sedan skulle vi köra omhoppningssvängar, oohjävlar vad Picco kan svänga säger jag bara! Han är ju en liten omhoppningsponny! Fast en gång svängde jag verkligen alledels för mycket så jag styrde inte ens på hindret, alltså jag visade inte ens hindret för honom så det var ju en självklarhet att han inte hoppade. Annars var han så duktig, så duktig :)
Måste bara hitta en hästskötare till honom, han har inga skötare så vet inte riktigt vem jag ska ha.

Det var kul att hoppa högt på Chiko, det blir som en heeelt annan känsla. Man typ flyger känns det som. Fast jag var inte så duktig... Som tur var ska jag hoppa Picco och det är bara 70/75 och det känner jag att jag klarar av för jag har hoppat det rätt många gånger.

Busfuling (10 april)

Har tagit (med flit) otroligt fula bilder på Bus!
Här kommer de:




 

Och så para sig på Zingo. Lägg märke till Zingos min...

Zingo såg ledsen ut av att bli juckad av Bus eftersom han ser ut som en påverkad gubbe...

Nu kanske alla tror att Bus är jätte ful. Fast jag gjorde fulbilder med flit, han är supersöt !


(10 april)

Höjderna ponnyerna kommer träna på idag, det är höjderna vi kommer tävla på:

Dingo - 80-85 cm
Chiko - 80-85 cm
Picco - 70-75 cm

Vi hoppar en Clear Round sedan en lätt d + 5 som är A:0.


(10 april)

Kan berätta om när jag bröt armen.

Vi hade hoppning och jag hade konik ponnyn Kontuz från Grällsta, det var en envis och dum jävel.
En tjej i min klass som hade egen häst hade den dagen börjat i min grupp, så jag ville se cool ut hela tiden, jag var väl 11-12 år gammal.
Jag satt på Kontuz och kom mot en kombination (han hatade att hoppa kombinationer) så han ville licksom inte och blev seg, då rappade jag till honom med spöt och då flög han upp i luften med ett högt jävla bocksprång och samtidigt en bakut spark. Jag flög högt upp i luften och landade på armen. Jag skrek och skrek det gjorde jävligt ont, jag skämdes inför min klasskompis men jag kunde inte sluta gråta. Jag satt på kontoret ensam för mamma var ju tvungen att köra klart lektionen, hur gärna hon än ville vara med mig.
Vi åkte sedan hem och jag åt middag, men jag hade ont så vi åkte till akuten. Där satt vi några timmar, jag fick smärtstillande. En sjuksköterska kände på armen och jag var väldigt blyg och tålde mycket smärta så jag sa inte så mycket så hon sa:- Detta är knappast en brytning, inte ens en spricka.
Vi satt många timmar inpå natten på sjukhuset, sedan fick vi rönka armen. Den var bruten! Fast jag hade brytningen så högt upp, väldigt nära axeln så det kunde inte gipsa. Jag fick bara ha en slags grej som höll upp min arm från huvudet.


Idag är det träääning, även fast alla av mina bloggkäsare redan visste det för en vecka sedan xD

Härligt väder ute! Jag ska försöka få med mig Linnea ut och sätta upp studsmattan. För några dagar försökte vi, men det var storm ute så det gick inte..


(9 april)

Om någon känner för att komma ner till stallet imorn vid typ fyra... Så får man mer än gärna fota träningen :D Bara att komma dit med kameran och fotilifota lite ;)
Tänker ta med mig systemkameran, den kan ta hyffsat bra bilder. Fast har ingen som kan fota med dig, någon som kan fota med den?

Ska till stallet imorn till ungefär ett och fixa med den där containern :p


(9 april)

Cyklade till skolgården och satt där i en timme med rica och pratade om allt möjligt, resor, killar, fula tjejer, falska vänner och allt möjligt. Sedan cyklade vi hem till henne och var där en stund och proppade i oss snacks! Sedan cyklade jag i mörkret hem vid elva.


(9 april)

Eller, när jag pratade med Claudia lite mer om detta med utom tävlan hoppningen så var hon inte jätte säker på att vi borde få det. Men hon ska höra med de andra ridlärarna.
Jag är ju redan med i KM genom placeringen med Skrållan + att jag är med i ponny cupen, så utan tävling, why not ? ;)

Sv till Emelie; Jo det är sant, fast jag tror inte att de har tillräckligt med hästar. Då får ju någon annan stå över för att vi ska få tävla två gånger, för mig räcker det med en utan tävlan :) Om vi ska det så får vi ju ändå ett stilbedömningspapper och så kan vi jämför oss med andra xD



Nu ska jag smaska i mig godiiis, det är trots allt lördag :)


(9 april)

Har köpt en tovbal och har det som bottenmaterial i burarna. De totalt älskade det och dyker och dyker i det! Fast de blir rätt bruna...


(9 april)

Efter ridningen åt jag mat och satt och pratade med Emelie rätt länge. Hon sa en grej som jag tyckte lät riktigt bra. Nästa söndag ska jag och Emelie tävla hoppklubbtävling (troligen, vi var inte med på förra så vi borde få tävla denna). Istället för att köra A:0 så rider vi de hästar vi ska tävla på lokaltävlingen och hoppar den höjden som det är på lokaltävlingen, fast då blir det ju utan tävlan. För mig är det helt okej, även fast jag inte får chans att bli placerad. Jag pratade med mamma om det, och hon tyckte det lät bra. Vi får säkert göra det, det var väl bara det om vi verkligen ville skippa chansen till placering, och det gör mig inte mycket. Fast hon måste ju prata med de andra ridlärarna om det, det borde vara okej.

Efter det så gick jag ut med hundarna. Fast jag kom inte långt för Sofia ringde mig och tvingade mig att leda Elof, på ett villkor sa jag, att jag får ta med hundarna. Vi gjorde så, vi gick med två hästar och 3 hundar som någon slags cirkus. När vi gick bakom ridhuset så blåste det till  så Elof stegrade sig och kastade sig åt sidan, Zingo sprang upp på ett berg och Nansen blev rädd för henne och kastade sig undan. Sedan var dem helknäppa och galopperade omrking på stället  och kastade sig undan. Mitt i detta så försvann Bus! Jag ropade och ropade, sedan såg jag Bus långt borta. Just då kom Vendela och hon tog in hundarna. Fast Nansen och Elof var ju helknäppa så vi bestämde oss för att gå i ridhuset istället. De praktiskt taget galopperade i kort galopp bredvid oss påväg mot ridhuset. Fast sedan gick det bra, hoppas bara att detta inte gjorde dem mer halta :/
Har ingen passande bild till detta, har en print sceenad bild när jag rider Nansen bara.


Jag tog föresten in MH efter jag ridit.

Jag myste rätt mycket med Zingo efter det och masserade hennes rygg, det är trots allt hennes 3-års dag idag ;)

Sedan åkte vi hem.

Imorn är det träning, vi är bara 3 stycken! Det räknas som privatlektion, hoppas vi inte behöver betala extra för det bara :/ Jag ska troligen få rida först på Chiko, men det känns bra. Tänk om jag rider jätte bra på Chiko och Sanne helt felfritt på Picco så Claudia bara: - Nä, ni passar jätte bra på era hästar. Ha dem hela träningen!
Claudia är det som håller i träningen.

Nu ska vi fodra hästarna.


(9 april)

Idag red jag Chico. Det står att han ska ha gummisnodd så då satte jag på det, men vi gjorde WE och han blev hela tiden så störd på gummisnodden och kunde inte utföra arbetet så Claudia tog bort gummisnodden och då gick det bättre.
I början gjorde vi igång och avsaktningar först halt-skritt, sedan halt-trav. När vi skulle göra från halt till trav så satte han iväg i full galopp och var på hugget, det blev sådär skengaloppigt. Då fick jag återblickar från när jag skenade med Chico sist och blev lite stressad och red inte så jätte bra, vi skulle rida med enhandsfattning då men jag tog båda tyglarna en stund.
Sedan gick det rätt bra, han tyckte det var jobbigt med rutan med enhandfattning så jag hade tyglarna i båda händerna där. Han var så jääävla duktig på skänkelvikning med enhansfattning! I trav med, mycket nöjd.
På slutet red vi på volterna och det gick sjukt bra där! Claudia sa att jag fick honom att lossna, att komma till rätt arbete i slutet.
Jag gillar att rida honom, jag trivs rätt bra på honom och jag hoppas att jag får tävla honom.


Detta är från när jag hoppade Chiko. Det gick rätt segt eftersom jag inte vågade använda spöt för jag var lite rädd när jag red honom för att han bockat, skenat och hoppat 1 meter över ett hinder såhär:

(det röda strecket var hur han hoppade, han hoppade licksom snett över) veckan innan med mig.
Så jag kände mig inte så säker på honom. Fast det gör jag nu så det går säkert bättre imorn.

Tänker nu förbereda ett till inlägg om vad jag gjorde efter ridningen.

(9 april)

Nej vad jag är trött nu, har gjort så mycket idag. Orkar inte babbla upp allt.

Idag när jag kom till stallet så satte jag igång och hjälpte Laila och Marlene att sopa i ponny stallet och lite i storhäststallet. Jag känner att den är en självklarhet att jag borde hjälpa till i stallet, jag har fått äran att representera TRF i en lokaltävling och jag är mycket tacksam över det och hjälper mer än gärna till i stallet för att visa det.
Sedan ryktade jag Spot i en halvtimme, han blir ju nästan aldrig rejält ryktad. Och vet ni vad!? Jag kunde stå och klia honom i pannan! Han är väldigt ansiktsskygg och har inte kunnat det förut. Efter ett tag sänkte han huvudet och la det i min famn. Jag kände mig väldigt accepterad då, jag var otroligt glad då och jag älskar den hästen.
Sedan tvättade jag hans vägg när han stod inne. Han tycker det är rätt kul när jag tvättar  väggen när han är inne. Det är bra terapi för honom också, att någon står nära honom fast inte tittar på honom och inte är rädd utan gör något annat. Jag tänker börja att spendera mer tid med Spot, han har blivit rätt dum av sig på sista tiden. Han försöker sparka ridlärare! Jag tror att han bara behöver närhet av någon, han blev bättre förut när han var sur när jag började vara mer med honom.
Jag mockade lite i hans spilta och smörjde hans grimma också.


Efter det gick jag ut på en 40-minuters promenad med bara Zingo eftersom hon fyllde år. Jag började i skoghagen och kastade pinnar och sprang omkring och så. Sedan gick jag en sväng i skogen.

Förbereder ett ridinlägg nu.


(9 april)

Idag fyller min förra bästis år som var min ex-granne, Rebecca. Vi blev bästisar nör hon var tre och jag fyra, och det är med den kompisen som jag har allra flest minnen med. Är inte speciellt mycket med henne längre sedan hon flyttade, men jag tycker fortfarande det är kul att vara med henne. Fast jag är typ bara med henne någon gång per sommar.

Och vet ni vad? ZINGO FYLLER OCKSÅ ÅR IDAG!


Och som en liten present, hennes bästa lek-kamrat Bus har kommit hem till oss och ska bo hos oss denna helg.
De lekte sig rejält trötta igår...

Zingo ville gärna leka lite till, fast även fast jag dessutom allt lek och stoj i stallet och hemma vart ute oxh hoppat Agility med Zingo så ville hon leka lite mer. Fast Bus, han sov som en stock.

Zingo fyller hela 3 år!

Nu ska jag till stallet och rida.


(8 april)

Nu är jag osäker på om Beauty kommer klara natten. När jag gick upp en vart senare ligger hon ner i buren och när jag smeker henne går hon väldigt långsamt. Jag hoppas verkligen hon inte dör :(

Idag red jag MH, fick i uppdrag av mamma att träna igång och avsaktningar. Det gick rätt bra. På slutet tog jag en galoppp upp för skogsbacken. DEN galoppen... Den får läggas in i topp 10-listan på snabbaste galopperna i mitt liv, troligen min snabbaste galopp på MH. Sådan kraft, sådan okontroll. HÄRLIGT!

Moa och några fler gick med mig, fast inte på slutet.
Idag testade jag att fota med min systemkamera i ridhuset, den tar inte skitbra bilder. Fast de duger om man fotar nära, bättre än en digi kamera iaf.

Aoouch, det känns som jag har typ kramp i benet :(

Blev lite bråk i skolan idag och sedan hamnade jag i lite bråk med en kille i min klass, fast inte slagsmål utan mer psykiskt bråk, om man nu kan säga på det viset. Eller jag sa ifrån på en grej för han beter sig rätt illa mot mig och mina vänner och det är inte okej. Vill inte skriva mer, detta är lite privat..


Nu ska jag sova. Upp tidigt imorn.

Gonatt!


(8 april)

Skriver med en hand just nu, har en skräckslagen hamster i den andra handen. Beauty sprang i bollen och så hörde jag att piga och zingo kraffsade mot en bänk och jag sprang dit och såg att beauty hade tagit sig ur bollen och var under en byrå och zingo försökte bita henne. Jag tog upp henne och hon hade hundslem på sig men blödde inte. Hon var livrädd men verkar inte speciellt skadad som tur var. Zingo har dödat två av mina hamstrar om var riktigt nära denna gång...


(8 april)

Ledsen men Sallad sitter framför datorn så jag inte kan se något :O Fast nu sitter hon på sidan.
Idag stallet, uppdatering senare ikväll som vanligt. Ska ta med Canon systemkameran och se om den kan fota iridhuset, men eftersom minnes kortet är näst intill fullt så blir det bara att test fota..

Ni får en bild på Moa och Chicken x)


(7 april)

Bytte simkort till mammas förra mobil:

Det var ju helt galet najs att skriva på den. Fast sedan så hade jag ju inte min kontakter i den... Så jag orkade inte skriva in dem så jag har kvar min gamla tocuh telefon. Jag vill ha en HTC, har hittat ett sjukt bra pris för den på net o net bara 1600! Bara att skriva upp på önskelistan... Juste jag fyller år snart :D Först och främst är det ju moppe loppe som gäller. Mobil i andra hand, eller i typ femte. I andra hand kommer hästsaker, i tredje hamster saker och sedan pengar någonstans innan mobil :p

Nä, nu ska jag sova. Bra uppdatering idag va? 8 inlägg


(7 april)

Det är ju bara sååå mysigt att duscha länge och varmt (45 grader).. Juste, måste glra eng läxa :p

Känner mig på riktigt bra humör :D Kanske för att jag fick skrika av mig tidigare idag.


Jag är rätt smart, jag vill aldrig äta frukost för det är äckligt. Fast jag gillar ägg mackor men orkar aldrig koka ägg, så jag gjorde det nu ikväll :D

Och så fick hamstrarna ett ägg också.

Funderar på att byta till en sony ericsson mobil istället för min äckel LG telefon. Enklare att messa med sånna telefoner :p

Vi har en sånhär hemma. Inte världens snyggaste, så ska fundera på det mest.

Jag har den här dåliga mobilen just nu. Vad ni än gör, skaffa inte en sån här.


(7 april)

Jag svarade på 50 frågor och kan nu se att massor har svarat ja eller nej, fast jag inte se vem, då måste jag göra 50 stycken till. Satt och tittade på det, blev lite irreterad över en sak. 6 personer av 7 har svarat att de tror att jag inte är oskuld! Jag vill faktiskt vänta tills jag är lite äldre, 15 minst.


Man blir lite glad av att se vad folk svarat om än oxå. Jag kan rekomendera dessa frågor, man får vänta lite mer vad folk tror om än själv ;)


(7 april)

Jävlar vad arg jag blev. Linnea och jag försökte sätta upp studsmattan men det bara blåste hela tiden så
det ramlade. När vi väl fick upp den så gick jag för att hämta fjädrarna. Självklart blåser allt ner när jag är borta... När jag sedan skulle öppna garagedörren så blåser det så kraftigt att jag inte lyckas hålla dörren öppen så den slår rakt på mig. Det gjorde ont och jag blev så in i helvetes (förlåt) jävla skit förbannad och skrek högt och öppnade upp dörren men kunde inte ta mig in i garaget utan att få dörren på mig. Så arg som jag var, har jag inte varit på mycket länge...

Nu ska jag laga fiskfriletter.


(7 april)

Jävlar vad arg jag blev. Linnea och jag försökte sätta upp studsmattan men det bara blåste hela tiden så
det ramlade. När vi väl fick upp den så gick jag för att hämta fjädrarna. Självklart blåser allt ner när jag är borta... När jag sedan skulle öppna garagedörren så blåser det så kraftigt att jag inte lyckas hålla dörren öppen så den slår rakt på mig. Det gjorde ont och jag blev så in i helvetes (förlåt) jävla skit förbannad och skrek högt och öppnade upp dörren men kunde inte ta mig in i garaget utan att få dörren på mig. Så arg som jag var, har jag inte varit på mycket länge...

Nu ska jag laga fiskfriletter.


Fb (7 april)

Jag skaffade facebook 8 september 2009... Jag var rätt tidig med facebook.


(7 april)

Ni vet dem här frågorna, kan print screena 3 på min logg:

De ploppar ju upp HELA tiden på ens logg... Man ska ju kunna se vad någon annan svarat om man själv svarar på 50 frågor. Jag blev i alla fall nyfiken och besvarade några fågor... MEN ÅÅÅH SÅ JOBBIGT DET VAR! Jag gav upp efter 22 frågor.. Tog bort de allra flesta så att inte en massa av mina vänner får sånna frågor på sina loggar.
Kanske orkar mer ikväll :p

Nu har vi startat ett nytt arbete i SO, det är om miljö. Det är ett grupparbete på 3 personer. Jag hamnade med Jennifer och William. Och vi ska göra ett 3-5 sidor (på dator) stort arbete om PALMOLJA! Vafan är palmolja för något? Sådant som är i kakor och chips var det tydligen... inte mycket fakta finns det om de på internet iaf..


Ska försöka få med mig Linnea ut så att vi kan sätta upp studsmattan nu.



(7 april)

Om fem dagar gånger 5 fyller jag 15 år.

Här om dagen cyklade jag hem till Erica. Så mysigt att cykla, man bara åååker...

På profilen håller vi på med egna hemsidor via Google sites. Det är rätt kul, typ ingen fattar något fast jag gör det eftersom jag är lite hemsida van eftersom jag har en hemsida via 123minisida, n.nu och one.com
det bästa med hemsidan är att... Man får vara inne på facebook! Eller ja, man får hämta bilder från facebbok :p



Idag börjar jag kvart i nio, härligt! Då har vi lååång so lektion.. Påtal om so, i måndags hade vi världens konstigaste so lektion. Jonas (lärarn) hade satt borden som en hästsko och kristendomen (vi hade religion och vi pluggade om olika religioner) satt vi några bord, buddismen vi ett annat, hinduismen vid ännu ett annat osv. Och så låtsades Jonas som om vi var i FN-möte och han låtsades som han inte visste vem vår so-lärare var. Vi går licksom i åttan, inte i trean.

Jajaja, måste fixa mig lite nu :p


Schema (6 april)

Hade tråkigt, så gjorde ett litet annorlunda schema i paint lite fort :p

Dålig kvalité, men som jag sa. Paint :p

Kan förklara mer:

Torsdag: Plugga till glosorna
Fredag: Åka till stallet och vara med Moa och rida MH
Lördag: Rida lektion, enligt schemat är det WE
Söndag: Hoppträning, jag hoppar Picco en bana och Chico en bana för att se vem jag ska tävla.
Juste fan! Hade nästan glömt bort att vi hoppar mycket högre på söndag. 70-90 cm.. Jo det är jätte kul tycker jag, fast lite pirrigt eftersom jag inte fått hoppa så högt förut :)


(6 april)

Åt middag på pizzerian idag. Jag har så tröttnat på pepperoni pizza...

Idag märkte jag att det inte är snö på tomten. Så min första tanke var vad jag gjorde, plockade fram. AGILITY HINDRERNA! Hihi, Zingo var skit taggad och studsade omkring över vartenda hinder. Jag gjorde en två-studs åt Piga som hon klarade galant med perfakt avstånd. Sedan kom Zingo coh klarade av samma studs som Piga! Och hon är licksom hälften så stor som Piga!
Zingo studsar ju i princip framåt av all energi (konstigt att hon är en tjock korv), tänk om hon var en häst. Vilken rolig häst att rida :D


Jag är sjuuukt trött. Går och lägger mig tidigt idag..

Nej är sugen på apelsin nu, får gå och plocka med mig en upp...


(6 april)

Gjorde en liten snabbis header i photo shop, börjar lära mig lite ;)


Jag har idag skrattat skitmycket! Jag har verkligen asgarvat vid flera olika tillfällen idag, har nog aldrig skrattat så mycket på en dag.

Första lektionen är syslöjd och jag arbetar inte så värst mycket på den. Pratar, flummar, skrattar bort tiden med Erica, Rickard och Olle. Jag skrattade så jag trodde jag skulle dö när Olle satte på sig mina rosa mjukisbyxor som jag håller på med i syslöjden över sina jeans! Det såg ut som ett par rosa för små chinos på honom! Egentligen kanske det inte var så kul, men jag kunde inte sluta skratta. Det var väldigt länge sedan jag gapskrattade så mycket. Sedan gick han ut och då var jag ju tvungen att följa efter för han hade trots allt mina byxor, och han vågar man inte lite på. Det satt några småungar där ute och så skulle jag försökte dra av byxorna på honom. Och det kändes så misstolkat så jag typ ramlade omkull av skratt. Och så gick typ inte byxorna av honom! Fast sedan fick jag av dem och torkade tårarna, heheh...
Jag asgarvade också när Erica och jag satt och plugga spanska. Hon har rätt nyligen klippt lugg men har lite snebena så det blir lite tomt på ett ställe och hon blir skitförbannad över det. Så när jag kommenterade det (på skoj) blev jag rätt hårt slagen i ansiktet. Sånt låter man inte gå undan! Så jag försökte ju slå tillbaka och sedan skrattade jag så att jag nästan grät.

En gång när Erica och jag körde agility och sedan såg jag en bild som jag tyckte såg askul ut så jag skrattade skitlänge och mycket. Den här bilden hade jag sett:

Den är egentligen inte så kul. Fast jag tyckte Wicky var rätt rolig på denna bild :p

Idag hade jag spanska prov. Och jag blev såååå störd på en grej! Det var en kille som satt bredvid mig och var förkyld, så han satt och snörvlade HELA TIDEN! Så fort jag kom på vad jag skulle skriva så snörvlade han och jag blev irreterad och glömde bort det.... om det gick skit är det hans fel.

Detta inlägg kanske inte var så roligt för er som inte vet vilka några är. Kan skriva en kortis om alla, men vågar inte skriva för mycket eftersom de ibland läser min blogg:

Erica: Min bästa vän. Lång brunett på 172 cm. Jätte snäll, smart i skolan och härlig.
Rickard: Kort blond kille på typ under 150 cm. Schysst ibland, ibland kan han säga en del taskiga saker på skämt, fast ingen bryr sig ändå. Han är härlig och lite kaxig ibland.
Olle: Blond kille som är längre än Erica (över 172 cm alltså). Han är rätt snäll och rolig. Härlig att hänga med :p

Hare bra!


(6 april)

Min lillasyster är för jobbig. Vet ni vad hon gör? Hon sätter klockan på sju på morgonen sedan somnar hon om med flit för hon påstår att hon alltid vaknar tio i åtta av sig själv. Det slutar ALLTID med att jag går och väcker henne då till slut... PUNKT PUNKT PUNKT

Varför är frukost alltid så äckligt på morgonen för?  Jag uschar på det!

Inte för att jag äter det där till frukost. Det är ju äckligt :p

Snart ska jag till skolan och fortsätta sy på min rosa mjukisbyxor :s

 


(5 april)

Nu har jag lagt upp bilderna från i lördags som Erica fotade på fb :P Ericas kamera tog rätt bra bilder. Hon satt ju trots allt på läktaren och de hoppade mer än 50 meter bort och jag vet en del kameror som fotar sämre på typ 5 meters håll :p Hon vågade inte står där nere, och det kan jag förstå eftersom Rita var ute i farten :o
Erica har ju en Canon precis som jag, på auto tog hennes kamera lika dåliga bilder som min kamera i ridhuset. Sedan ställde hon in en grej som hette "av" och den inställningen tog jätte bra bilder. Så min kamera kan säker fota i ridhuset med eftersom den har samma inställningar som Ericas kamera, vi har förut haft fel inställning.
Lägger upp bilderna på mig, vill ni se de andra bilderna får ni titta på fb.


Alltid lika glad på foton

Folk lyckas alltid ta foto på mig när jag kollar om det är rätt eller fel galopp -.-

Rumpa, rumpa, rumpa

Det ser ärligt ut som om jag kommer gå omkull där... Varför får folk alltid bild på när det går galet för mig? Kanske för det går galet för mig ofta...





Onöjd med domarns sätt att dömma

Jjajajajaj. Det går ju ändå inte att ladda upp bilderna från system kameran så minneskorten är fulla :(


(5 april)

Tog nyss ett mysigt bad med bubblor. Denna gång blev det typ för mycket bubblor, shiiit mysigt!


Woho, jag fyller 15 år om 27 dagar. Det betyder att jag inte längre behöver ha hjälm när jag cyklar, får gå på 15-års filmer på bio, får ha sex med vem jag vill lagligt(okej inte nån under 15 då) och jag får åka MOPPE!

Nu ska jag ta fram cykeln och möta Erica.


5 april

Tom skriver:haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeejjjjj¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨--------------------------------------------ååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå


















nu skriver Alicia: Han stavade okej, skrev ungefär hej. Haej blev det, om man bortser från alla extra a:n och e:n så.. Han är så fin och mysig. Jag ska ställa ut honom i SM sen och Ella. Får se om det kanske blir nåt :D

Ska hämta ett minneskort från Erica snart :P


(5 april)

Suck, vet inte hur många gånger jag blivit uppbärd, "nerslagen" och knuffad av killar idag. Inte så att jag är mobbad. Alla tycker bara att det är kul att slå mig :(
Jamen man måste slå tillbaka. Så då blir det fajt, och jag är faktiskt jävligt duktig på att slåss. Måste vara för att Sanne och jag slogs rätt mycket i sexan, fast det var mer dra i håret stilen.
Har idag slått dessa personer:

Olle
Rickard
Kim
Alexander
Joakim
William

Jag är rätt stark och har en del knep för att slingra mig ur olika saker.



Spanska prov imorn, inte har jag pluggat än...

Har nu köpt 5 kilo hamstermat och blandat i kattmat, müsli och vetegroddar i den maten också. Måste fota all mat...



(5 april)

Iunatt drömde jag att min hamster Vanilj som är död kom tillbaka. Fast jag hade ingen bur åt henne så jag var tvungen att släppa ut henne i vildmarken. Jag gjorde det i slottparken och grät som sjutton.

Nu äter jag en köttbulssmacka :)

Majonäs, sallad och köttbullar


(4 april)

Nanananan TANDBORSTE DAGS!

Ska nog gå till sängs nu och läsa lite ur Bibeln. Fast egentligen inte, vi har inte plats för så stora böcker i vårt hus :D

Jamen jag tycker att jag bloggar mer en annan dag... Som ex imorn :)

Världens vildaste häst på bild, eller? Nä det var nog finaste HÄSTen på bild. Finaste ponnyn är Spot.


Kan faktiskt inte säga vem jag gillar mest av dem. Lite sjukt att jag inte väljer MH när det ändå är vår häst, men jag har så mycket minnen med Spot som jag inte alls har med MH.



Glad tjej!


(4 april)

Härmade Moa med att visa benen på ett par hästar jag ridit :P

 

Vems ben är finast?

Jag tycker i alla fall Hamiltons :D


(4 april)

Piga har börjat håra. Så det var ju bara att ta fram borsten :)


Stackare.


Och sedan var jag ju tvungen att göra något med håret. Så jag satte igång och tvätta det ordentligt och sedan lägga det på tork och så får hamstrarna boa med det sedan. Tvättade också lite hästhår.

Jaha (4 mars)

Nu har mamma pratat med Maria och sagt att hons ka bestämma vem som rider Picco bäst av Sanne av mig. Hon sa att på förberedande hoppning hade han varit galen med Sanne och han hade varit galen med mig på hoppningen. Han blir väldigt stressad av övningar som man ska ha kontroll på. Han blir mycket bättre på bana så därför så ska Sanne och jag på söndag få hoppa Picco bana en gång och Chico bana en gång för att se vem som passar bäst på vilken häst.
Jag tänker försöka att inte se detta som en tävling utan vem som passar bäst på en häst.

Nog om detta.

Hade utvecklingssamtal idag. Det går alltid bra på utvecklingssamtal för mig, heheh :D jenny sa flera gånger att jag är bra för klassen och att jag är vän med alla i klassen och en bra kompisstödjare. Sådant blir man glad av att höra!
Jag är så duktig, har nu äntligen kommit över detta med att inte veta vart man ska titta på utvecklingssamtal. Lärarn stirrar alltid in i ögonen på än och det är såååå irreterande!

Hehe, lite random bild.

Hare bra bloggisläsare :)


(3 april)

Cornelia svarade Beauty
Hennes fina blogg heter: http://funhorselife.blogg.se/
Carolin svarade Barbie
Hennes fina blogg heter: http://carolineonansen.blogg.se/
Natta svarade Barbie
Hennes fina blogg heter: http://ridskolebrudar.blogg.se/

Beauty har troligen bara brytit svansen, så behåller henne troligen eftersom Barbie redan har en köpare som skulle bli ledsen (tror jag) om jag bestämt mig för att behålla Barbie istället.

Måste troligen till veterinären denna vecka med Beauty. Hon har en vit tand (guldhamstrars tänder ska vara oranga) och hon har börjat dregla när hon sover. En guldhamster ska inte göra det, det är något fel på henne.


Jag är helt förälskad i min Tom. Jag har tillochmed gjort en facebook åt honom!

Så nu har jag gjort så att jag har ett förhållande med honom. Alla undrar vem det är och jag vägrar säga vem...

3 april, 3 april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill!

Nej jag är inte så konstig att jag gör en facebook åt min hamster :p Jag loovar att det finns folk som gör sådant.. DET är pinsamt

Skola imorn, yippie.

Har utvecklingssamtal imorn också. Det kommer gå super!


(3 april)

Har fått mitt betyg nu!

Svenska: VG
Engelska: VG
NO: VG
Matte: VG
SO: VG-MVG (har MVG i en av grejerna och VG i en annan grej)
Idrott: VG
Spanska: VG
Slöjd: VG
Musik: IG! Haha, nä det stod inte IG. Det stod ingenting, men det är för att jag har haft 2 lektioner musik denna termin eftersom hon alltid varit borta... Och så strejkade ju alla mot provet.
Hemkunskap: - Har inte hemkunskap denna termin, fast förra terminen fick jag MVG på alla grejer.

Fortfarande inga G. Jag som inte ens pluggar så värst mycket för tiden, och så får man glada betyg :D
Jag blir nöjd när jag har en massa


Okej, behöver hjälp. Vem ska jag behålla av dessa två, kommentera bara anonymt eller något och säg:


Detta är Beauty.
Hon är normalfärgad och hennes svans är
bruten så jag kan inte avla på henne troligen.
Hon är jätte social och mysig. Kan bli lite springig.













Detta är Barbie. Hon är syster med Beauty. Hon är creme. Hon är ett kraftpaket och väger ca 200 gram (mer än sin mamma) vid 3 månaders ålder. Hon är frisk och jätte lugn, lite seg av sig.

Barbie eller Beauty

(de som röster får länk och jag har ungefär 60 personer per dag som läser min blogg)


(3 april)

Jag har fått ångest över att kanske på Picco och att Sanne och jag ska typ tävla om vem som rider honom bäst på söndag. Jag klarar inte av det, jag vill absolut inte ha den hästen och Sanne vill ha den. Men det jobbigaste är att vi kommer tävla om vem som rider Picco bäst, och jag vill inte ha en sådan tävling. Jag sa detta till mamma och då sa hon att jag inte behöver ha ångest. Då gör de så att Sanne får Picco och jag Chico eftersom Sanne ändå vill ha Picco och jag Chico. tror det blir en bättre träning på söndag då, att vi får rida en hel lektion på den hästen vi ska tävla.
Eller nehe, Sanne ville visst byta av på söndag ändå. Ååh.... jag dör om vi måste göra på det viset. jag vet inte ens om jag vill ridaa då.
Nu sa mamma att Maria ska få bestämma vem som ska ha vem eftersom hon sett oss båda rida. Jag tror jag är en bättre ryttare på Chico än på Picco så hoppas hon också tyker det.


(2 april)

Gick skit att hoppa Picco idag. Han bara sprang. Jag skyller på att han inte gick lektionen innan och att han inte gått i hagen den dagen...
Jag är så van att rida MH och Erasmus när man hela tiden får driva på med rumpan, så jag gör det automatsikt på Picco så det blir pannkaka av det hela. Han var så jävla stark idag! Fast Maria tycker att Sanne och jag rider Picco lika bra (konstigt) så nästa söndag när det hoppträning så ska vi rida hälften var på varje ponny.
Jag tror jag skulle passa bättre på Chico som behöver drivas på mer än på Picco. Jag vill nu hellre ha Chico eftersom jag INTE gillade att hoppa Picco.
Jag tror Sanne rider Picco bättre än mig så enklast vore att bara ge Sanne Picco..


(2 april)

Vann inget på utst'llningen. Men det visades att beauty hade bruten svans så jag kanske behåller Barbie istället.

 Och Ella fick kvalite 1! Fast det var rätt pinsamt, när jag kom från stallet till utställningen så kom Nathalie (Ellas uppfödare) fram till mig och bah: När du var borta så rymde Ella från sin transport bur. Hon bet sig ur, men vi tejpade över hålet sedan så du vet att det är tejpat där nu.
HAHAHAHAHAH JAG VISSTE ATT HON SKULLE GÖRA DET!
Lite bilder från utställningen idag då:


Ella bella


Där det behövdes tejpas på Ellas transportbur.

Ericas hamster

Beauty


Och nu måste ni bara se bilder på världens vackraste hamster typ, min nya hamster CocoPopz Tom Toolbox!

Fin päls!

Lång och mycket päls, det är så det ska va!

"Med hallå? Det är bara smulor kvar ju, daa!"

My beautiful hamster.

Heheheh, var bara tvungen att ta ett sådant här foto också. han är så kraftig för att vara en kille.


Och lite bilder på Barbie:

"Våga inte komma hit, då skvätter jag sand på dig! "

Jag vet att jag är ett litet fetto



Gör ett ridinlägg nu :P


Läskig syster (2 april)

Min lillasyster är läskig. Hon avgudar mig. Hon har redigerat en bild på mig och algt upp på facebook...


Uuuh, så fult. Fast mitt hår ser rätt verkligt ut :s

Har så ooont i halsen! Får knipa ihop gå på utställning och rida bra. Nästa vecka är det hoppträning :D Så idag kommer det troligen bestämmas vem som ska ha vem. Hoppas jag iaf...

Om exakt en månad fyller jag år!


Hamster i toan (1 april)

Läbbigt.
Tidigare idag så skrek mamma på mig att komma. Cindy (en hamster) hade ramlat ner i toan och kämpade för att inte drunkna i kiss. Jag kastade ner min hand och tog upp henne och värmde henne innaför tröjan i 2 timmar till hon var varm. Då fick hon varm barnmat och varmt hushållspapper att boa med. Min stackare! Igår så rymde Beauty när Cindy var ute och så blev det fajt så Cindy började blöda på tassen. Vilken stackars liten hamster!


Nu har jag en massa grejer att fixa... ses!


(1 april)

Har faktiskt inte blivit så värst lurad idag ;)

Idag på nybörjarlektionen fick Rnja damp och sparkade bakut ut mot Hell och pep på det dära Ronja-viset ett tag. Ingen blev skadad men jobbigt att hon brunstar och ska bli sådär jobbig igen...
Idag red jag ut och Moa gick bredvid, han var ootroligt jobbig odag! Gick segt, skulle äta på allt möjligt. Dtanna och dricka i en miljon år vid diket. Fast sedan hoppade han faktiskt :D Och sedan ett till, och ett till!
Föresten nu blir det bildbomb från när jag ridit MH förra och förrförra gången.
Det är väääldigt många bilder så jag lägger bara upp det finaste :)




Asfin bild! Har lite säckig stil, men han är så fin.


Visar bara denna bild för han har fint steg här. Jag siter som en potatis säck jag vet.


Jag fick leda in Spot in i hans spilta :D


Försöker göra bensammaslagningar



Jag gör kvarnen

Jag gör kaptensvändning


Wb fjortis ryttare

Ond flicka



Sur häst eller? nää



:O

<3

Hamilton tröttnade på att bli fotad, medan jag aldrig tröttnar på att hamna på bild :D

Vad jag nu gör...



Jag hoppade inte av hästen tog av sadeln och hoppade upp igen för att få bra bilder...



Fin polle

Grrr

Ja, en maaaassa bilder!

Imorn blir det lite uppdatering, ska ju tidigt till Kallhäll och ställa ut hamstrarna. Jag lämnar hamstrarna där efter inechecket och sticker till stallet och hoppar Picco och Erica ska fota mig. Sedan äter Erica och jag våfflor i stallet och sedan kommer hennes mormor och morfar och hämtar oss och kör oss till Kallhäll och hämtar hamstrarna och ser om vi får något pris.

Ha det bra!


(1 april)

Jag ska få en till häst!!!!!!!!!!!!!!!!
Vi har kollat på annonser och nu har vi bestämt oss för en 3-åring. Den ska få stå i storhäststallet.

April april din dumma sill jag kan lura dig vart jag vill

Den gick ni på va? ;)

Efter skolan åker jag direkt till stallet så blir inte mycket bloggande då. Och imorn är det ju hamsterutställning. Hejdå!

Utställningen förra gången, ca 100 hamstrar var det där


RSS 2.0