(31 juli)

Woooho! Nu har Sverige tagit sin första OS-medalj 2012, sara algotsson ostholt tog silver i fälttävlan, grymt bra ju!
Tittade igår en del på terrängen, viken läskig sport det är. Såg minst 8 stycken ramla av, och då är det inte små ofarliga avramlingar utan riktigt läskiga. Men det är en underhållande sport att titta på, det händer ju mycket. Duktigt Sverige i alla fall!

(31 juli)

Har nu fått hem ett skal som jag beställt:
Är grymt nöjd med det, det känns liksom som jag. Ljusrosa, blommor och natur :) Det är i materialet flexicase, så inte lika sladdrigt och dåligt som mitt förra
Men skalet är inte lika hårt som hårdplast. Det är inte en annan typ av silikon, den här hårdare typen. Har aldrig sett någon ha det material jag har nu. Är i all fall supernöjd!
Skalet kostade typ bara 40 spenn eller något sånt, vilket är superbilligt ju.
 

(30 juli)

 
Veckans planering:
 
Måndag: Chilldag, sommarjobba
Tisdag: Handla spån och hö, även en massa läsk inför SM
Onsdag: Ensam hemma hela dagen med hundarna, party! Nä skoja bara, skulle vara som om jag hoppade på mamma och pappas förtroende för mig.
Torsdag: Gå upp tidigt och fixa saker, sen åka till SM. Ska ju vara funktionär.
Fredag: Fortfarande på SM, är det inte någon ryttarfest då också? Den ska jag gå på iaf.
Lördag: Fortfarande funktionär på SM
Söndag: Sista dagen på SM, åker hem då
Jag har upptäckt en sak, jag är inte så intresserad av sporten ridning. Jag tycker inte att det är det minsta kul att köpa ridkläder, köpa ridsaker och så vidare. Köper hellre vanliga kläder. Jag håller ingen koll på ryttarkändisar, eller jo såklart jag vet ju vem Rolf och Malin är, men har inte så stor koll, det intresserar mig inte. Jag rider för att jag tycker att det är roligt och en rätt knepig sport, jag rider inte alls på en hög nivå men det är kul ändå. Har inget sug efter att få en egen häst, jag vill inte ha en egen häst. Skulle ju vara roligt att få tävla lite mer lokalt, men, men jag är nöjd ändå. Finns något som jag är mycket bättre på, har faktiskt redan tävlat i SM men i en annan sak. För ett år sedan så ställde jag ut Tom i SM för en engelsk domare, han gick rätt bra men ingen placering, det var ju över 100 hamstrar som ställdes så det var hård kokurrans. Men han fick ett cert, vilket är det bästa en hamster kan få.
Tom som bebis. Jag är mer ijntresserad av hamstrar är ridning, det är också billigare :P
 
 

(30 juli)

Gaaaaaah, höll på att börja gråta av rädsla idag. När jag tog upp Hoppetoss för några timmar sen för att visitera henne så kände jag att hon hade kvar en unge i magen, vilket är farligt eftersom det kan tyda på att hon inte orkat föda ut den och i så fall dö inom kort tid (ca ett dygn). Beredde mig för att gå upp tidigt imorgon och ringa in till någon veterinärklinik för att få någon akuttid (vilket kostar ca 1000 kr) för att injicera oxytocin som sätter igång värkarna igen.
Nyss så lockade jag ut henne i boet igen och visiterade henne, ungen var inte där längre. Vart sååå lättad! Hennes förlossning hade alltså varat i över 12 timmar, stackaren. Har sett två ungar, kan ha varit fler men jag tror inte det. Duktig flicka!
Kan andas lugnt i åtminstone 1 dygn, sen är det Fidelis tur att föda. Hon verkar ha lite fler barn i magen än Hoppetoss hade, 2 bebisar var ju lite töntigt :P Ser ut som om hon åtminstone 4 på den här bilden:
Kan ju vara att livmodern är väldigt vattenfylld också.
 
Hoppas att en av bebisarna är en sapphire pearl vid namn Tequila, skulle vara lite fail om det bara var killar. Bättre lycka med Fidelis ungar i så fall ;) Det är det som är så bra med att ha två som har ungar, hittar man inte vad man vill ha i en kull så finns det kanske i nästa.
 
 
 

(29 juli)

Vet ni vem Valeria Lukyanova är? Det är hon som ser ut som en barbie, sjukt likt. Se bara:
 
Skulle ni vilja se ut så? Det ligger nog några skönhetsoperationer bakom det utseendet, och så är det ju såklart stora färglinser och maaassor av smink. Skulle vara coolt att se ut så, men jag gilalr mer den naturliga varianten mer tror jag :)

(29 juli)

Fan alltså, den här familjen borde inte få ha guldhamster:
 
Alla vet att det är olagligt att hålla flera guldhamstrar ihop, det är olagligt att ha dem tillsammans efter 8 veckors ålder. Att hon har en mamma och pappa tillsammans blir jag bara mer ledsen över, det betyder ju att mamman säkert är dräktig igen och får ungar när som helst igen. Mamman och pappan ser också ut att vara väldigt unga, så det är cokså sorgligt. Mejlade annonsören och sa att hon måste sära på mamman och pappan, jag anmälde också annonsen till blocket.
 
 

(29 juli)

Åh, jag är så himla utvilad nu! Gu vad skönt det är att vara utvilad, känns som om jag skulle kunna springa en mil nu! Det blandat med lycka är det som får mig att känna så :D
 
Idag fyller lillskiten (Linnea) 14 år, äntligen så får hon bli kallad det hon är, fjortis, mohahaha :D
Haha, galna lilla unge. Stort grattis lilla Linnea :)
 
Ska också säga grattis till Piga som fyller 8 år! Stort grattis duktiga bordercollie :)
'
Du har varit en duktig hopphund i flera år, men nu får du inte hoppa längre. Du får ju så ont i lederna, du är ju rätt gammal nu.
Som ni set på bilden så vill Piga hoppa, så lite får hon väl :)
 
Nu har Hoppetoss fött sina ungar också, när jag kom ut dit tidigare idag för att ge dem frukost var Fideli ute ur boet. Sen när hon gick tillbaks in i det underjordiska boet hörde jag en massa pip, bebispip utan tvekan :) Så förhoppningsvis finns det en liten sapphire pearl där som ska döpas till Tequila och få bo kvar.
 

(29 juli)

Åh, jag är så förväntansfull. Idag är den 18 dagen för Hoppetoss, det betyder att hon ska föda sina ungar idag. Hon är smällfet så hon är redo. De brukar föda på morgonen eller på kvällen, fast jag har varit med om en hona som födde mitt på dagen. Vi får se, ska inte gå och störra henne i förlossningen, hade tänkt att vid 12 imorgon ge henne lite ägg och någon gräshoppa så hon får mycket proteiner.
Fideli är också rätt fet, 3 dagar kvar för henne.
Man ser bulorna som sticker ut.
 
Nu har dem också gjort ett rätt naturligt bo, de är ett bo under marken. Jag satte en trätunnel på spånet i onsdags, nu har dem grävt ner det så att det är en tunnel under mark och byggt ut det lite, så deras bo är under marken. Som hos vilda hamstrar :)
Här är en video, opeptoss springer in i underjordiska boet på slutet
 
 
 
 

(28 juli)

Igår så åkte ju Erica, jag kimberley och Ida ut med båten för att tälta på en ö. Det var trevligt och mysigt, vi grillade hamburgare och marshmallows. Sen vid 23 tiden så kom det också några killar från vår förra skola som gått i vår klass och paralellklass. Vi badade, pratade och så, riktigt mysigt! :)
Vid tre-tiden (?) så försökte jag somna i tältet, men det var jättebucklig och hård mark där jag låg så det gick inte. Efter ne timme gav jag upp och bestämde mig för att dygna :P Här är en bildbomb från igår och idag:
Min outfit :)
Cyklar med jättemycket packning till båten, könt med nerfösbacke :)
Mycket packning skulle få plats i båten
Hehe, ja håret flyger åt alla håll :P
Vilken backslick jag fick
Mitt hår vart rätt konstigt och fettigt efter den 20 minuters långa båtturen
Packningen i tältet
Jag och Erica :)
Spexfoto :D
Grillen
Erica och Kimberley åkte iväg till någon sjötomt och lånade salt och stekspade, som vi hade glömt att ta med, smart ju ;)
Det var riktigt skönt att vara osminkad, men ändå se ut som om man har mascara. Älskar xlash!
Det är roligt att grilla marshmallows, men inte att äta.
Yummie ? Nja, nä det är inte så gott faktiskt...
Mästergrillarn, de är jag de!
Jag höll min kära eld vaken i flera timmar, så roligt med eld. Tror att jag är lite pyroman av mig :P
Ida
Nu hade killarna kommit
Satt och solade med de andra som dygnade vid fem-sex tiden på morgonen Då ser solen ut såhär, rätt vackert :)
Dagen efter, haha som ni ser så är jag jättesotig i ansiktet efter att ha suttit vid en brasa hela natten. Mina kläder var också helt sotiga. Tur att jag inte haft mascara, då hade det nog sett ännu värre ut med utsmetad mascara överallt :P jag var faktiskt väldigt pigg när jag tog den bilden, hade inte börjat känna av att jag varit vaken en hel natt då.
Vid 10 så väckte vi dem andra och så begav vi oss hemmåt så att jag var hemma vid 12, kan säga er att jag var trött då! Sov i 2,5 timme då, ville inte sova för länge. Sen rastade jag lite marsvin.
Har druckit en kopp kaffe och en massa cola efter att jag sovit för att hålla mig vaken, känner verkligen att jag fått för lite sömn nu. Är glad för att jag inte bestämde mig för att gå på Idas fest, hade verkligen inte orkat dygna 2 dagar i rad, är en liten sömntuta :P Nu ska jag i alla fall sova, måste upp tidigt imorgon för att sjunga för Linena som fyller år -.-
 

(27 juli)

Skulle testa och se vad som dök upp på google om man skrev "I hated it when" Vad är det för cpiga förslag som kommer upp egentligen? Har folk sökt på det där förut? :S

(27 juli)

Efterso  jag ska sova på någon random ö inatt så var det nog bäst att sätta på Xlash nu på dagen, efter att jag duschat. Har nu böjt ögonfransarnaoch satt på pyttelite ögonbrynspenna på ögonbrynen, så jag är nästan osminkad. Det ser ut som jag har mascara, men jag har inte det :D
Xlash har fått mina ögonfransar att bli längre, men toppen på mina ögonfransar är vita :O Xlash har ju inte kunnat nå ut dit, så om några veckor så kommer mina ögonfransar vara långa och svarta.
Haha, sådär ser jag ut efter att jag har duschat, trollhår :P
Nu blir det lite dator innan jag går ut och blir skogsmulle. Haha, nä men jag måste gå och handla lite mat och så nu. Bloggar mer imorgon :)
 

(27 juli)

Idag ska jag och tjejerna, tjejer som jag var på tjejkvällen med och som gick i min klass, ut med båten och tälta på någon ö. Blir säkert asnice! Måste dock betala Linnea för att hon ska ge djuren kvällsmat och morgonmat, 50 kr för det och 100 om hon tar ut dem i hagarna på lördagen. Det är ju trots allt 18 marsvin och 6 kaniner, så det blir ju rätt mycket hackande av morötter.Som tur var så blir jag av med lite djur på söndag och måndag, så nu har jag som mest jobb egentligen. Det är ett heltidsjobb, Linnea är min vikare som jag hyr in.
Måste erkänna nu att det här arbetet är riktigt jobbigt, jag klarar av det eftersom jag gillar att följa rutiner och scheman, lite apsberger varning på mig sådär. Men för någon med ADHD, skulle det här jobbet vara omöjligt.
Passar just nu 32 djur.
Linnea får 200 kr för att ta hand om djuren i 3 dagar när jag är på SM. Tvekar på om hon ens klarar det... Hon lyssnar ju inte när man förklarar! Fast i och för sig, det är riktigt mycket fakta som jag inte förstår hur jag kan. "De marsvoinen ska ha en dl på kvällen, de marsvinen ska ha en dl på morgon och kväll, se till så den alltid har fri tillgång till mat, tar höet slut finns det mer däruppe, 2 cm morot till varje marsvin och en halv morot per kanin morgon och kväll, finns det ingen sallad ta gräs, fyll på vattnet till alla, stäng utekaninernas dörr på kvällen, viktigt att ge vitkål på kvällen för c-vitminenen, plocka moskrosblad på morgonen och ge till alla, byt Toms och Iddans vattenskålar osv." En hel del att veta faktiskt, vems mat som är vems.
Nästa tänker jag inte hadet här som sommarjobb, jovisst man får rätt mycket pengar men det är riktigt mycket arbete. Städar ungefär 2 burar per dag. Är helt fast här hemma,kan ju inte åka från huset typ utan att jag måste betala Linnea för något hon måste göra. Har också brist på plats, kommer en kanin snart och jag har ingen aning om vart jag ska ställa den buren. Fullt överallt!
 
 

(27 juli)

Det är något konstigt med blogg.se, när jag publicerar inlägg så kommer det upp en bild på en kossa och där står det "Sorry, men vår kossa har rymt. Återkom när kossan är återförd till sin hage igen" Man ba, vilken jävla kossa? Är en kossa ute och surfar på blogg.se, wtf!?
Är det någon som försöker hacka blogg.se eller? :O

(27 juli)

Såg nyss på Avatar, det är en riktigt bra film tycker jag. En sån där typsisk film som jag gillar, exotiskt, på en annan planet, kärlek, äventyr och en snygg huvudperson ;)
Upptäckte att en ny serie som jag börjat titta på som heter Terra Nova, den påminner väääldigt mycket om Avatar. Det är också samma skådespelare som spelar ledare i båda filmerna. Terra Nova är en serie som går 20:00-21:00 tror jag på fredag. Det är i framtiden och jorden håller på att gå under, men människorna har hittat en tidsspricka som gör att de kan resa bakåt i tiden till dinosauriernas tid. Där har dem byggt en stad vid namn Terra nova, men alla får inte komma dit. Man måste bli rekryterad eller vinna på lotto för att få komma dit. Tycker att det är en bra och spännande serie :)
 
Finns en lite söt kille med också, hehe, sånt är viktigt faktiskt..
Det där är lite mer min typ av kille än typ Damon i vampire diaries. Tycker inte att Damon är snygg, tycker han är motbjudande så jag fattar inte varför alla bara, "ååååh, Damon!" Jeremy är ju såååå mycket snyggare, snällare och sötare ;)
Han är lite lik killen som är med i Terra nova. Och den här killen som var med i Desperate housewives förut, han var också snygg.
Haha, typ alla dem ser ju likadana ut :P Så nu vet jag hur en snygg kille enligt mig ser ut, lite vältränad men inte för mycket. Brunt hår och snygga ögon, lite pojkaktiga :)
 
 
 
 

(26 juli)

Måste köpa ett nytt mobilskal, mitt silikonskal har blivit lite för uttöjbart så det ramlar av lite grann ibland. Kommer köpa ett skal i materialet flexicase. Det skal som jag lutar mest åt är det här:
Jag tycker att det är supersött och gulligt :)
Men jag tycker att det där skalet var så mycket coolare, det var ju helt lysande rosa. Det var också billigare, så jag får se vad det blir för skal :)
 

Xlash

eHar använt Xlash i 6 dagar nu, har redan sett resultet om jag böjer fransarna. När jag böjer fransarna så syns de nya fransarna som håller på och växa ut mer, de nya fransarna är mycket mörkare, tätare och snyggare.
Förebild (har böjda ögonfransar på alla bilder)
 
 
Före:
Efter 6 dagar:
Om det är sån skillnad efter 6 dagar hur är det då efter en månad? Det står att man ser skillnad efter en månad, jag har haft det i en vecka och ser skillnad.
Så mina ögon ser ut såhär, när de är böjda:
Man kan nästan tro att man har lite smink, men jag kan lova er att jag är 100 % osminkad om inte Xlash räknas. Blivit rätt nöjd och van med att gå osminkad nu :)
Ser inte så tokigt ut nu, så då måste det se bra ut om en månad ;)
 
Föresten, jag sa ju  att jag skulle fixa någon cool frisyr Jag har gjort det nu, vad tycks om min snygga nya frissa då? ;)
Så himla skönt att bara sätta ner håret i en knut under hakan, där är det inte ivägen och det är annorlunda men skitsnyggt! Hiss på min nya påhittade frisyr. Lite flickeaktigt på något vis, fattar inte varför det inte blivit populärt förut.
 

Haha, jag skämta. Såklart jag inte tänker gå omkring med en knut under hakan, haha det skulle vara lite konstigt... No fense till er som går runt med en knut under hakan

(26 juli)

Inatt så serverade jag det här till mina diviga små dräktiga dvärghamstrar:
Gurka, sockerärtor, spagetti, vitkål, morot, hallon, blåbär och maskrosblad. De äter ju som om de aldrig fått mat förut, helt galet! Sen är de riktiga divor också, *suck* Bara Fideli som är lite tacksam för tiden jag lägger ner för dem. Ska inte tala om hur bitchig Hoppetoss är, inte så att hon bits eller så. Hon skriker till irreterat om man flyttar på saker i buren, naffsas i fingrarna när man bär henne, blir irreterad på Fideli hela tiden osv..
Det är ju hormonerna, ganska vanligt att hamstrar börjar naffsas när de är dräktiga. Människor blir ju också arga och sura när de är gravida, hormoner skyller dem på. Hoppas iaf att Hoppetoss blir lite mindre divig snart...
 
Har denna tid lite stressigt på kvällarna, upp och ner för trappan, spring ut och in, hacka grönsaker, vitkål, kan marsvin äta hallon? Googlar, japp vad bra. Se till så de dräktiga har det bra, smälla en mygga och så stressa vidare. Blir ju utbränd snart :P
 

(25 juli)

Hittar fyrklövrar hela tiden, hittade e idag med Kan ni också se den? ;) Gav den till Hoppetoss, så hon är en lyckohamster nu

(25 juli)

Att bara ta ett steg in på en djurklink får ju tårarna att börja trilla, ljudet från skällande hundar, lukten från rengöringsmedel och alla stirrande patienter. Förstår inte hur folk kan vara så respektlösa att de stirrar på någon som står och gråter. Det var som om de tänkte "Vem fan tar en hamster till veterinären, och ofta man gråter för att den ska avlivas, bara en liten hamster, köp en ny" Det är inte bara en liten hamster för mig, det är en familjemedlem.
Fick i alla fall sen när jag väntade få sitta ute i en fin trädgård och säga farväl till henne, klappade på henne och kliade henne bakom öronen så att hon somnade i min hand. Sen kom det en sköterska och la henne i en liten låda och gick iväg, jag ville inte vara med vid själva avlivningen. Skulle nog inte kunnat, jag grät så mycket så jag knappt kunde andas. Fick jätteont i huvudet av det, försökte verkligen att inte gråta men det var ju omöjligt. De skulle döda min hamster, det var sista gången jag fick röra henne och se henne, såklart man gråter. Men jag är glad för att jag fick sitta där ute med henne i 10 minuter och säga farväl, hon var väldigt nyfiken då och kelig. Så när sköterskan gick ut för att hämta henne för alltid, då ville jag inte. Men jag visste att det var det bästa.. Grät väl i 10 minuter efteratt vi lämnat kliniken, hela tiden undrade jag över om Tingeling var rädd när hon dog. jag kände mig som en urusel ägare som inte var med vid själva avlivningen, hon var ju helt ensam och säkert hur rädd som helst. Fan alltså, bara av att skriva denna text får mig att gråta så jag knappt kan andas. har gråtit flera gånger idag, så fort jag tänker på henne mår jag dåligt. När jag tog hand om hennes bur så grät jag med.
Igår när Tingeling fick äta sin sista måltid. Hon fick sånt som hon älskar, och självklart hur mycket ärtor som hon bara kan äta! Man ser att hon har väldigt utåtstående ögon, så jag tror jag avlivade henne vid den tidpunkt som behövdes.
 
Sen så åkte mamma och jag vidare till haninge centrum, jag var tvungen att köpa en present till Linnea som fyller år på söndag. Fick gå med solglasögon inne i centrummet eftersom jag till en början grät, och sedan såg ut som om jag gråtit hur mycket som helst. Sen bjöd mamma mig på thaimat som lite tröst, det var mysigt och jättegott. Vart på lite bättre humör då.
 
Sen när jag kom så satte jag igång med att städa 7 burar, bara för att ha något att göra och slippa tänka på Tingeling. Dränkte min sorg i arbete, arbetar som effektivast när jag är ledsen. Har nu städat dvärghamstrarnas bur och bebissäkrat den, blir ju bebisar på söndag.
Lite tråkig bur eftersom den är bebissäkrad. Men nu har de i alla fall gott om tid på sig för att bygga ett fint bo till sina ungar, deras förra var ganska bra
Ska se om de gräver ner matskålen nu med, varje dag fyller jag på deras matskål med två nävar mat.
Några timmar senare ser det ut såhär:
All mat är borta, de äter som grisar
Hoppetoss är i alla fall en riktig diva nu för tiden, skitsur på allt och alla. Hon skriker på sin syster hela tiden, så himla lättirreterad.
 
Fideli gräver sig ner under all spån, för att slippa Hoppetoss dåliga humör ;)
 
Har idag fått en piké tröja från vendela som varit på Ullared. Tack! :) jag är en sån som inte tycker om att köpa ridkläder, lägger hellre pengarna på vanliga kläder.
 
 Ska i alla fall titta på tv nu, inte deppa längre! Tingeling kommer inte komma tillbaka hur mycket man än gråter. Bara det att jag inte har någon dvärghamster att gosa med nu, Fideli och Hoppetoss är så dräktiga nu så jag vågar inte gosa med dem eftersom jag kan riskera att skada deras ungar. Har ju lånehamstrar, men det är inte samma sak :/ Föresten så ska Sam hem imorgon. 

(25 juli)

Om en timme åker vi till haninges djurklinik med Tingeling. Har inte tänkt på det så mycket hittils, så jag känner mig inte ledsen än. Vill inte gråta eftersom Tingeling säkert kommer bli rädd då, men det är i princip omöjligt att inte gråta när ens husdjur måste avlivas. Har fått avliva Barbie och Tjorven och Stina, som jag grät då...
Barbie, lilla gumman..
De dog också av fatty eye, men deras fatty eye gick ännu längre än Tingelings de började bitas för att de hade så ont.
Hennes ögon skulle exploderat bara en vecka efter det där, man ska avliva innan de nått det där stadiet. När jag ser sånt här, då vill jag bli uppfödare av vintervita dvärghamstrar och rikta in mig på att få bort fatty eye från vintervita. Men jag ska försöka att hålla antalet burar rätt lågt, kommer bara att ha 3 burar fast 5 hamstrar. I april så hade jag 6 hamstrar och 5 burar, Ella dog ju i min famn då och idag ska Tingeling somna in. Känns som jag bara blir av med hamstrar hela tiden :'( Nästa år kanske jag köper en hamster till mig själv, kanske en guldis :)
Om jag fick chansen så skulle jag vilja köpa tillbaka Beauty, även fast hon är 1,5 år nu. Hon var som Eternity, så gosig, social och så snäll :)
 
Vill ni veta en rolig sak? Det videoklipp som jag har på youtube som fått flest visningar, det är när Ella och Bibo parar sig med varandra :S Den har 5035 visningar, det är rätt mycket faktiskt.
 

Tänker inte blogga så mycket idag, kommer säkert vara hur ledsen som helst. Så i sånna fall om jag bloggar blir det säkert deppinlägg, inte kul att läsa. Så hellre inget alls då.

(24 juli)

Har varit flera som kommit för att titta på alla djur i huset just nu, kan säga att alal får sig en chock när de får syn på mitt rum... De undrar vart jag sover någonstans, hur jag ens klarar av att sova i ett rum med 14 marsvin, har just nu fler marsvin än hamstrar :O
På natten när jag ska sova låter det inte så mycket, men jag måste ändå ha öronproppar för jag är jättekänslig för minsta lilla ljud när jag ska sova. När jag sover på natten så finns det typ inget som väcker mig, vaknar inte av att det ringer på ytterdörren, om hundarna skäller, vaknar inte av åska, vaknade inte inatt av att ett marsvin började tjuta som en siren oavbrutet, men det vaknade mamma av. På morgonen så vaknar jag dock hur enkelt som helst, vaknar av att någon drar ner handtaget till min dörr bara. Idag väcktes jag av marsvinen :/
De tjuter som kanariefåglar vid utfodring, haha det låter jättroligt :P
 
Borde iaf ta betalt för att låta folk få komma in i mitt hus och titta på djuren, 10 kr extra för att få hålla i djuren. Haha, nä jag skoja bara ;)

Jag vet att många brukar titta på kläder, ridsaker osv på internet när de har tråkigt. När jag har tråkigt och deppar tittar jag på hamsterleksaker som jag vill köpa till mina hamstrar, är dock lite hönsig av mig och ser farligheter med nästan alla leksaker, kan visa lite ex:
 
Den leksaken ser rolig ut, men jag vet en hamster som förlorat benet pga av den klätterställningen. Hamstern fastnade med benet i staketet och ramlade ner, hamstern fick avlivas.
Hoppas verkligen inte att jag är den enda som ser hur farlig den där leksaken är! Hur enkelt som helst för en hamster att fastna i den och kanske hängas från benet, eller från halsen.
Trixie Hendrik trähus
För litet hus för guldhamstrar, bara en öppning till huset vilket kan vara farligt om det är två dvärghamstrar som bor i det. Hamstrar kan mobbas och trycka in en annan i ett hörn, det måste alltid finnas vägar ut från båda hållen
 
Kan visa lite leksaker som jag vill köpa till mina hamstrar, får se vilka jag köper:
Rolig labyrint
 
Rolig, men ofarlig för guldhamstrar som gillar att klättra
Rolig för vintervita som gillar rör
Rolig för dvärghamstrar
 
Funderar på att köpa detta vitrinskåp:
Vitmålade hyllår och skåp
Men att göra det till en hamsterbur, sätta rör genom hyllplanen och sätta nät där glaset är. Men det där skåpet kostar 400 kr och det finn s i Kista, vet inte om det är värt det. Mina 2 dvärghamstrar har redan en ganska stor bur för sin storlek.
Vet ni vad jag ska göra när jag blir 18 år? Jag ska skriva en bok, en faktabok om hamstrar. Jag känner att det jag är bäst på och kan mest om det är hamstrar, skulle kunna skriva 100 A4 om bara hamstrar. Skulle kunna ha en frågestund på bloggen om hamstrar, skulle kunna se ut såhär, hehe:
 
1. Vilken färg har vild hamstrar?
Vilda guldhamstrar är normalfärgade och vilda vintervita är agoutifärgade
Normalfärgad
Agouti
2. Min hamster har gula tänder, äter den för onyttigt?
Hamstrar ska ha gula tänder, om de har vita tänder så är de sjuka. De kan ha sjukdomen vita tänder, vilket tyder på att de har brist på någon vitamin i fodret, man kan veta om en hamster har vita tänder genom att hamstern får kraftig ögoninflammation.
 
3. Vad ska man ge en smal, undernärd hamster?
Kolhydrater såsom pasta, ris, potatis (som inte kokat i salt), ärtor och ägg för proteriner, även barnmat för 4-6 månaders bebisar är mycket. Inte för mycket frukter som innehåller socker, det kan hjälpa men även ge hamstern diabetes.
4. Hur är människorna som håller på med hamstrar?
Jag tycker att det är otroligt trevliga människor! De flesta i alla fall, de är hjälpsamma. Folk som håller på med hamstrar tycker jag känns snällare än de människor som håller på med andra djurslag. Tror att det beror på att vi hamstermänniskor måste ha kontakt med barn, hamster är ett barndjur, vi måste vara trevliga och ha förståelse. Kan rekommendera alla att gå på hamsterutställning för att lära känna nya personer :)
 

(24 juli)

Är lite taggad nu på att vara funktionär på ponny sm, ska nog bli kul! Ska ju sova där i tre nätter, kommer säkert träffa lite nya vänner också. Kanske blir lite som ett ridläger :)
Dock så är det väl lite pinsamt att jag har nooooll koll på hästkändisar, är inte alls så intresserad av sånt. Typ den enda jag vet som ska tävla på SM är ju Nellie då.
Ingen aning om varför jag la upp en bild på en get. Men det är i alla fall Bäääääbis.
 
Har idag solat och badat, sånt som man ska göra på sommaren, mysigt :D
 
 
 
 
 
 

(25 juli)

Imorgon har vi en tid hos haninge djurklinik 13:15, då ska Tingeling avlivas. Så idag får Tingeling sin sista måltid här hemma, ska bjuda på sånt som hon gillar, dvs barnmat, majs, ärtor, maskrosblad och mandlar.
Verkar vara dödens vecka den här veckan, min gammelmoster dog för en timme sedan. Så jag är lite rädd för att Hoppetoss ska dö när hon föder sina bebisar på söndag, men jag hittade en fyrklöver idag, ska tvinga henne att äta upp den så hon får tur :)
 
 
 

(24 juli)

Idag, efter att jag sovit, så ska vi boka tid hos veterinären med Tingeling, vill ha en tid på onsdag. På bara ett dygn har hennes fatty eye förvärrats en hel del. Hon äter mycket sämre, sover mer och har gått ner 5 gram på en vecka (vilket är mycket för dvärghamstrar), tecken på att hon lider. Hon skulle aldrig bita mig, så det är på dessa tecken som jag vet att hon lider.
 
Någon som har ett tips på vad man ska tänka på när man avlivar ett djur? Eller ska man bara låta känslorna komma fram och gråta ut? Eller ska jag försöka lura mig själv att Tingeling bara ska sova över på veterinärkliniken och intala mig det för att inte gråta. Ska man ens pussa dem hejdå, eller är det för smärtsamt? Ja, annars ångrar man sig efteråt. Hatar, hatar, hatar att avliva djur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gammal bild
 
Älskar dig Tingeling, jättemycket. Fan, gråter ju nu av att bara skriva detta inlägg, hur ska det då bli när man sitter i det där vita rummet med en rädd hamster och stinkande rengöringsmedel? Ska göra det på Haninges djurklinik för det är billigare där än på Tyresö som tar 500 kr, vilket jag tycker är dyrt för en hamstern. Haninge tar 350 kr tror jag, vilket ändå är dubbelt så mycket som en hamster kostar, men jag gör ju såklart det som måste göras
 
 
 
 

(23 juli)

Nu har Hoppetoss bebisbulor börjat synas litegrann, kan visa en bild från i onsdags först
Inga bebisbulor, 6 dagar senare ser hon ut såhär:
 
Man ser tydligt att hon är dräktig, det kan vem som helst se :) Men det konstiga är just att man kan se det nu, men brukar inte kunna se det förens det är typ 2 dagar innan. Det är 6 dagar kvar för Hoppetoss, haha tänk om hon får typ 25 ungar :P Fast jag skulle gärna vilja ha 25 stycken sånna här sötnosar:
Har inte bestämt mig för hur många hamstrar jag ska spara ut kullen, en eller två ? Har 3 alternativ.
 
1. Spara en hona som bor kvar med Fideli och Hoppetoss
2. Spara två honor som bor kvar i samma bur som mammorna
3. Sparar två honor som bor i en annan bur
 
Jag skulle gärna vilja testa på att ha en liten flock på 4 stycken, men vintervita dvärghamstrar är dock inte så bra flockdjur så risk för bråk finns. Men har funderat på att bygga ihop 2 burar så att det blir en stor bur, med mycket plats så kanske det går :)
 
 
 
 
 

(23 juli)

Internet fungerar igen på min dator, wiho! Så nu blir det lite mer uppdatering. Hiss på den!
 
Såg denna lite roliga video, kanske så hungerspelen skulle ha slutat egentligen? ;)
 
 

(23 juli)

Tänkte skriva lite saker om mig som vissa inte kanske visste om mig när jag var liten.
 
När jag var 1,5 år gammal fick jag en stor vagel på mitt öga, den försvann inte så jag fick operera bort den vageln. Enda gången jag opererat mig.
Haha, peddosmile jag vet :P
Efter jag opererat bort den vageln fick jag en ovanlig sjukdom vid namn periodisk feber, finns inget botemedel mot det, det är typ immunförsvaret som överreagerar på allt. Jag fick feber EXAKT var fjortonde dag, runt 39 graders feber. Min mamma skrev in i almanackan när jag skulle bli sjuk, det stämde in i några år. Jag hade periodisk feber tills jag var 10 år gammal, då försvann det. Fick gå till doktorn flera gånger om året och ta äckliga stick i fingret och blodprov, usch.. Fick vara försökskanin på en massa mediciner, som kortison som gjorde att jag blev en liten tjockis xD
En gång hade jag 40 graders feber i en hel vecka så att jag fick läggas in på sjukhus i ett dygn, jag hade 42 graders feber någon dag, vilket är livsfarligt då man dör av att ha 43 graders feber. Var typ döende...
 
Första gången jag satt på en häst, det var när jag var 3 månader gammal. Men fick ju rida lite ponnrydning på Amorina lite då och då enda tills jag blev 6 då jag fick börja på ridskola.
Haha, säkerheten på den tiden var inte den bästa, se mina skor och inga ridbyxor :P
Annikas pontus fick jag sitta på utan hjälm vid 2 års ålder, haha :P Men Pontus var en snäll shettis. Fick faktiskt några år senare rida ut en tur på honom, haha så seg han var och så liten sadel han hade :P
 
När jag var 3 år så klädde jag alltid på mig regnkläder och gick med inomhus, jag älskade regnkläder! Galonibyxor och sånt där..
Älskade också att leka boxare, ser jag inte ut som en blivande boxare på denna bild? ;)
 
Jag var rädd för lastbilar och traktorer som liten.
Jag var också rädd för att åka båt efter att min farbror kört vilse med vilsen en gång ute i världens tjockaste dimma, vi körde omrking i cirklar i flera timmar. Till slut räddades vi av sjöräddningen...
 
 
 

(23 juli)

Nu är det inte så långt kvar för Hoppetoss, bara 6 dagar kvar! Jag känner på henne att hon är dräktig nu, hon har fått en bebismage nu :) Vågar knappt ta i henne längre, rädd att jag ska skada hennes ungar i magen. Tror Fideli också är dräktig, men hon har ingen bebismage än.
Är bara väldigt orolig för när jag ska vara funktionär på SM, 2-5 juli ska jag vara på Runstens gård. Då har dem lixom precis fått sina bebisar, är rädd att något ska gå fel som att de får mjölkstockning, eller att en bebis är kvar i magen utan att man vet om det :/ Kommer vara en hönsmamma och ringa Linnea varannan timme och fråga hur det är med mina små bebisar när jag är där, har varit nära att avboka SM bara för mina hamstermammor.
De här bilderna är tagna i onsdag, ska ta nya bilder idag för att jämföra med dessa:
Så nu ska jag skicka hem Sam igen, han har gjort sin jobb här. Han måste haft väldigt friska pch bra spermier, han klarade ju det på första försöket ;)
 
Bebisar på söndag och tisdag , hoppas det går bra!
 
 

(23 juli)

Nu fungerar inte internet på min dator, så jag har väldigt svårt med att uppdatera då alla datorer i detta hus är upptagna, kan inte lägga upp bilder om jag mobilbloggar så det är uteslutet.
 
Igår så åkte iaf Erica, jag, Linnea och Ericas lilla kusin Jamila ut på en båttur och la till vid en ö och gikade opch badade. Men det var blåsigt och molnigt, kallt så det var inte så roligt :/
Japp, så ser man ut när man åker båt :P
 
På den där ön så rev jag mig överallt på benen, haha sånna där små sår som svider som satan!
Vi fick sen lite problem med att ta oss ifrån ön, det blåste som fan och Erica fick först inte på motorn så båten blåste iväg en bit så jag och Erica stod i vattnet med kläder upp till midjan för att hålla båten från alla stenbumlingar. Sen fick vi igång motorn och vi for hem :)
Sådär ska det se ut efter lite kaos på havet ;)
 
 
 
 
 
 
 

(22 juli)

Kom på igår att jag faktiskt har en syssling i USA, min mammas kusin Amys barn. Hon fyller faktiskt år idag! Grattis, lilla syssling (förlåt, jag vet inte vad du heter). Har lite svårt för att komma ihåg alla mina sysslingar, pysslingar och sånt där... Kommer i alla fall ihåg mina kusiner, har två kusiner och en låtsaskusin typ som jag inte träffat.
Jag, mina syskon och mina 2 kusiner för några år sedan.
Haha, om jag får barn så kommer mina barn få maaaassor av kusiner ju! Åhnej, jag kommer bli ruinderad av att köpa presenter till alla systerbarn :O Hoppas verkligen inte att Linnea fortfarande vill ha 100 barn, för i så fall kommer Linneas 100 barn bara kunna få en tia i present.. Om jag skulle våga att bli barn i framtiden så skulle jag vilja ha 2 barn, med ovanliga namn eller med annorlunda stavningar. Som Ixadora, Violetta, Devon m.m.
 
 
Visste ni att när jag föddes så hade jag ingen näsa typ, den var helt intryckt och var helt lilablå! Pappa sa att jag såg ut som Arne Weise när jag föddes, jo tack? Kan säga dig att när bebisar föds så brukar dem se ut som sina pappor, haha ;)
 
 

(21 juli)

Idag åkte Goliat fågeln härifrån :/ Han var ju lite skrikig, men man blev ju van vid honom och han lämnade en ganska stor tom plats efter sig.
Idag har jag följt med mamma och Linena till Farsta centrum enbart för att hjälpa Linnea att shoppa. Linnea HATAR att shoppa (jag vet, hur kan man det? :O) Mamma tvingar Linena att åka och shoppa ibland för att hon inte har några kläder, Linnea är ju en barnunge och tjurar rätt mycket så det brukar inte gå så bra när mamma och hon ska shoppa. Så då kommer jag, superhjälten in i bilden! Bestämde mig för att följa med och hjälpa Linnea att hitta lite kläder. Nu har Linnea 6 nya klädesplagg, haha alla dessa klädesplagg var det jag som hittade faktiskt ;)
Fortfarande en massa rea!
 
Efter ett tag vart jag rätt trött, så jag låtsassomnade lite.
Föresten, var osminkad idag med. Rätt skönt att vara osminkad, man kan gnugga sig i ögonen hur mycket man vill då :D
Testade det här lakrits vattnet idag, fyfan alltså.. Aldrigd ruckit så äckligt vatten förut! Så himla stark smak av SÖTLAKRITS, WTF!? Vem gillar sötlakrits? Saltlakrits ska de vara! Rekommenderar inte denna dryck..
 
När jag kom hem så tog jag ut djuren och så gjorde jag guacomale (vet inte hur det stavas), tycker att det är så himla gott till nachochips! :)
Ser ju ut som om en magsjuk unges spya, men det är inte det faktiskt
 
Vet ni vad? Idag hittade jag en fyrklöver och en femklöver, har ju tidigare denna vecka hittat en fyrklöver redan. Jorden på vår tomt måste vara väldigt konstig :S
Femklövern
 
Har också varit upp i hamsterrummet och suckar varje gång jag tittar in i de dräktiga dvärghamstrarnas bur. Varje dag så fyller jag på deras matskål med torrfoder, dagen efter så har de flyttat all mat till sitt bo och grävt ner matskålen. De har gjort värsta boet under en äggkartong, de är verkligen väl förberedda på att få bebisar Gjort ett stort matförråd och ett stor bo under marken.
Man kan också se ett hus som de grävt ner i högra hörnet. Till och med deras maskot, "Lillapan" som är i mitten är nergrävd :(
Fideli och Hoppetoss när jag precis köpt dem, 6 veckor är dem bara där.
 
Imorgon så ska jag Erica och hennes lilla kusin Jamila ut med båten igen och bada :)
Hehe, Erica fick lite konstig färg på håret då :P
 
 

(21 juli)

Både Fideli och Hoppetoss är dräktiga, de har gått upp 5 gram (vilket är mycket), de har slutat brunsta och de boar jättemycket De har byggt en massa bon av papper och akrtongbitar, de gnager sönder allt för att bygga bon med det. Ska bli kul att se sen när de får ungar, båda har ju mjölk så de kan ju turas om med att dia ungarna. Hoppetoss spenar har börjat synas också, hon har gått halva sin dräktighet nu, 9 dagar haha ;) Det jag är rädd för som ska gå fel är födseln, de är rätt gamla så de kan få problem med att föda ut alla ungarna. Kan behöva åka in akut till veterinären, så jag har 2000 kr sparade för nödfall, det är vad det kan kosta att komma in akut med en hamster som inte fått värkar för att få oxytocin som sätter igång värkarna, eller att röntga för att se om de har ungar kvar i magen.
Fiddan ska ha bebisar :)
Lilla loppan med ;)
 
Det komemr skilja 2 dagar mellan bebisarna, så jag får nog problem med att skilja på vilka ungar som hör till Fideli och vilka som hör till Hoppetoss.
 
 
 
 

(21 juli)

Idag, eller nu var det ju igår eftersom det är midnatt. Iaf, Xlash kom efter två dagar, så jag har precis satt på det. Inget speciellt nu, det står på info att det tar 4 veckor för märkbar skillnad. Men googlar man runt lite så är det flera som skriver att demärker stor skillnad efter bara en vecka, då kan man ju undra om de kanske mer inbillar sig det. Vi får väl se, får väl ta en förebild och sen en efterbild :)
Först rengjorde jag ansiktet med min finntvål, lovar att det är en mirakeltvål! 18 kr på Ica maxi, haha. Kan verkligen rekommendera den, har inte haft problem med finnar så länge jag kommer ihåg att använda finntvålen dagligen.
Haha, ja galen blir man med tvål i ansiktet xD
Då ska vi se om det blir någon skillnad, hoppas verkligen det! Finns ju jättemånga före och efter bilder på google, så det verkar ju fungera.
En annan grej som många också tipsar om är någon grej som gör tänderna vita, men det vill jag inte ha. Jag är rätt duktig på att sköta om mina tänder, dricker inte mycket läsk, röker eller snusar inte, tuggar mycket tuggummin och borstar tänderna.
Är faktiskt väldigt nöjd med mina tänder. Har fått komplimanger av tandläkare när jag varit hos tandläkaren, de tycker att jag har väldigt raka och fina tänder. En sån här som städar hos tandläkaren, hon sa att hon var avundsjuk på mina tänder en gång frågade om jag verkligen tog bra hand om dem, för jag ska vara glad över att jag har fina tänder, hon verkade typ arg nör hon sa det. Jag är glad för det, och jag tar bra hand om mina tänder För det mesta godis på lördagar och läsk på fredagar och lördagar bara, borstar tänderna 2 gånger om dagen. Tuggar otroligt mycket tuggummin med xylitol. Så jag tror nog att jag tar bra hand om mina tänder, så jag vill inte ha något som gör mina tänder vitare, för jag är redan nöjd :) Man ska vara nöjd med sig själv, men det var jag inte angående mina ögonfransar så jags ka fixa det med xlash ;)
 
Föresten, se så bruna mina ben är nu efter några dagar av solade!
Så himla fint att vara brun tycker jag. Vaknar upp på morgonen och blir glad över att jag är brun nu. Är rädd för vintern när man blir likblek igen, då vaknar man upp och tänker "jaha, lika vit idag med". Tur iaf att alla är vita på vintern, hade ju inte varit kul om man var den enda. Det var fördelen med Tyresö skola, svenne skolan=folk blir vita på vintern med mig, seriöst det var verkligen det. Det kändes typ lite skumt med det... Skulle själv nästan vilja vara mulatt, vara lite sådär solbränd hela tiden, fett nice ju :)

(20 juli)

Anonym
Hahah, ofta ni solade topless?! ;o xD
Svar: Haha, ja efter ett tag faktiskt! Men inte så att någon såg oss såklart, haha inte direkt så vi flashade upp och bara "komsi komsi små peddogubbar, vi är topless!" Måste säga att det var skitskönt att sola utan en blöt bikiniöverdel, nästan så att man vill bli nudist, HAHA! Nejnej, aldrig, aldrig nudist. Men vi solade också topless för att få bort de vita bikiniränderna, så himla fult att vara brun och sen vit på några ställen på kroppen. Fast det gav inte så mycket resultat idag, så vi får väl köra på lite mer topless nästa vecka ;)
Hahaha, så fin paint bild jag gjorde va? ;) Tog faktiskt typ 20 minuter att göra den.
Vet ni vad Erica och jag kanske ska göra nästa sommar? Åka till Florida bara hon och jag och hälsa på min morfar, han är ju Amerikansk. Och vara där i 2 veckor, det skulle vara grymt kul! Men det är ju jävligt dyrt att åka till Usa, flygbiljett dit och hem skulle väl gå på 7000 :/ Sen har min morfar sagt att han inte ska vara i Florida på somaren utan bo i en liten by vid ett berg ute i ingenstans, dit vill man ju inte åka. Så vi får väl se hur det blir, men har ett måste, att resa någonstans nästa år! Kanske blir Kreta igen med erica och hennes mamma, saknar det som fan (
Saknar allt där, det var så himla trevligt att vara där. Människorna som bodde var trevliga och roliga, alla kände typ alla i den lilla staden vi var, det bodde bara 700 personer i Maleme.
Men vad jag vet så ska min familj och jag till Florida på höstlovet eller sportlovet, fast en extra vecka också så 2 veckor i Florida. Har inte träffat min morfar på 2 år nu eftersom han bor i Usa. Ska bli roligt att åka till Florida, har bara varit i Californien (crescent city och San fransisco, och Los angeles), i San fransisco bor resten av släkten från USA. När vi kommer till Florida så ska vi troligen åka på en Bahamas kryssning längs västindien och åka till en massa städer, det skulle vara skitnajs!
 
Haha, det känns som jag börjat bli en sån här person som bara reser hela tiden, nej men det är så kul att åka till varma ställen. Är verkligen inte ens ån som åker till österike för att åka skidor, känner lite wtf för att göra det Spara pengarna och åk till Kreta istället ;)
 
 

(20 juli)

Idag så åkte Erica och jag ut ensamma med hennes åt och la till vid en ö som jag varit på förut. Var megamysigt! Vi solade, badade och åt kladdkaka :) Vi till och med testade på att sola topless, hihi :)
 
Nu tittar jag på Terra nova , så byebye :)
 

(20 juli)

Igår kan jag skriva om, det var inte så speciellt. Fixade med djuren som vanligt, mitt sommarjobb ju. Men en läskig hände, jag var ute på e promenad med Nino i koppel på tomten. Märker efter ett tag att Nino satt sig precis en jättestor orm! Lyfte då upp honom snabbt eftersom jag först trodde att det var en huggorm, men det var faktiskt en skitstor snok bara. Den hade en halv jättestor padda i munnen, men blev rädd och krälade iväg sen :P
Se vilken stor orm, det var väl runt 1 meter lång. Aldrig sett en så stor vild snok förut.
 
Lite andra bilder från igår också
Blå himmel!
Zingo halvsolade också
Tjockis, haha från den vinkeln ser man ju megatjock ut ;)
 
Åt en after eight före klockan åtta :O :O Vid halv sex åt jag en, vilket man absolut inte får eftersom det heter "After eight" Skämta, såklart man får det :)
Rätt ska vara rätt, och det är att man bara får ha mjölk i dessa mjölk glas. Vet inte om det är fler askolor som fått sånna här glas, men Tyresö skolas sexåringar får åka till en bordgård och där får de sånna här glas.
 
 
 

(19 juli)

En grej som jag stör mig grymt mycket på är folk som skryter om hur högt dem hoppat med häst, "jag har hoppat 1,10, vad har du hoppat?" Man ba, vad spelar det för roll egentligen? Det irreterar mig att en del går efter hur duktig man är på hoppning genom vad personen hoppat i höjd. Vilken höjd man klarar av att hoppa utan att ramla har ingentings alls med om man är duktig på hoppning eller inte. Något som man får skryta om, eller vara stolt över det är om man klarar av att hoppa en bana som går i rätt tempo, får in rätt galoppsprång, gör bra vägar, har rätt galopp, man får hästen att ha bjudning, det ska se enkelt ut osv. Om man klarar av det, ja då är jag imponerad, inte om man hoppat 1,20 för det säger ingenting om hur duktig du är på att rida.
Här hoppade jag lite högre än vad jag brukar, 85 cm:
Det kändes inget bra alls för det gick alldeles för fort och jag var jättebesviken över, inget jag skyter om alls. Däremot när jag hoppade en ponnycupsbana på Rasmus på 60 cm utan fel var jag hur glad och stolt som helst efter. Då var jag nöjd, det visade att jag var en bättre ryttare än när jag hoppade bana på Chiko 85 cm.
Jag är nöjd jag bara kommer över sånna här höjder:
40 cm, det var en utmaning för mig på Rasmus i början när jag började hoppa honom. Det där var första gången jag hoppade honom och han var svår att hoppa, varje hinder jag tog mig över gjorde att jag stärkte mitt självförtroende, även om hidnrerna bara var 40 cm höga.
 
 
 Jo lite imponerad kan jag bli om man utvecklas med en häst och lyckas ta sig över högre och högre höjer efter varje hoppning. Som t.ex. kanske en häst är jätterädd för att hoppa, och någon köper den hästen och lär hästen att hoppa utan att vara rädd och lägger ner massor av tid på det, kanske i flera år. Klarar den personen sen att hoppa 1 meter, ja då är jag också jätteimponerad. Då är jag inte imponerad av höjden, utan utvecklingen.
Spot är en duktig hoppare :)
 
Så ni som inte har hoppat så högt, tro verkligen INTE att ni är en dålig ryttare då, höjd och skicklighet är två helt olika saker. Ni som dömmer folk efter hur högt dem hoppar, ja skäms på er, haha ;) Sen så är det ju lite annorlunda med rutinerade ryttare som tävlar på höga höjer, såklart dem är bra. Men en del som tävlar på höga höjder kan jag tycka inte alls borde det eftersom de rider som svin.
 
 
 
 

(19 juli)

Idag kommer mina föräldrar hem från norge. Måste säga att det var väldigt skönt att vara ensam hemma, Linnea är i stan och gör nått. Så jag är ensam med alla djuren, skööönt! Fast Goliat skriker som om världen håller på att gå under, tyst Goliat!
Sen åker mina föräldrar bort igen i några få dagar, de ska till farmor och farfar, men inte jag för jag har ju alla djuren att ta hand om. Men tyvärr så lämnar de kvar Linnea, hehe, hon ska in till stan imorgon med.
 
Måste i alla fall gå och köpa morötter nu, det går åt så mycket morötter hela tiden till djuren. Är precis som en liten hemmfru, jag går och handlar, städar, lagar lite mat och säger uppmuntrande ord till djuren :)
Hehe, jag i åttan. Tror att det var när Erica och jag var på vår första hamsterutställning, det var mega tråkigt för vi vågade inte prata med någon. Nu tycker jag att det är jätteroligt att vara på utställning, man lär ju känna folk och så får man träffa folk som man känner genom internet. Har några hamstervänner genom forum och facebook, det är tråkigt att alla utställningar är inställda för då får jag ju inte träffa dem. Fast iof, en del av bor i norrland och en del i Göteborg så det är väl typ lite omöjligt :P
Eternity sover i transportburen på utställning
 
Juste, vi har fått låna mormors systemkamera i snart ett år, men nu har hon tagit tillbaka den :'( Så det blir nog inga fler naturbilder, fina hamsterbilder och så :(
 
 
Oh shit, kom nyss på att Fideli är beräknad att föda den 31 juli, det var Ellas födelsedag :'(
 
 
 
 

(18 juli)

Har solat en massa en dag faktiskt, när djuren var i hagen så satt jag bredvid och solade i 2 timmar. Måste säga att det är svårt att sola, det är ju omöjligt att ligga i en solstol och bara blunda i flera timmar. Har städat 2 burar och tagit emot 2 marsvin och en hare (en rex kanin, ser ut som en hare). Har också studmattemadat, sprutade en massa vatten med vattenslangen på studsmattan och hoppade när det blev för varmt i solen.
Lite bilder från idag:
 
Ute och solar
Till och med Goliat fick vara utomhus
Zingo fick lite vatten på sig också, för att hon var så varm
Åt glass :)
Gladis :) Börjat vänja mig vid osminkat nu, när Xlash börjat fungera så kommer det nog bli helt perfekt :)
Hoppar på en blöt studsmatta, hehe :P
Sixten, rexkaninen som ser ut som en hare, rätt charmigt utseende faktiskt :) Men hans bur fick inte plats i mitt rum, någon som kan förstå varför? ;)
Fullt i rummet! 7 marsvinsburar är typ några stycken för mycket, typ 7 stycken för mycket... Men helt klart värt det, har just nu 8000 kr någonstas i huset. Har också 500 kr på kortet, borde lägga in allt på kortet egentligen.
Min lön, haha jag skulle kunna leva på det här :)
 
Har blivit fett brun idag efter att ha solat utan solkräm.
Se så brun jag blivit :D
 
Har i alla fall haft dålig koll på tiden idag. Tänkte nyss att det kanske var dags att gå och äta något till lunch, men upptäckte att klockan var närmare sju, middagstid alltså :P Åt i alla fall resterna från makaronipuddingen som jag gjorde igår, det var min favoriträtt när jag var liten. Massa ketchup och det är jättegott :)
fast det ser väl mest ut som en hundspya, men det är gott ändå :)
 
 
 
 
 

(18 juli)

Ser faktiskt lite fram emot att börja gymnasiet, att lite bli en ny person. Eller jag tänker vara mig själv, men man slipper de jobbiga minnena som folk drar upp som när jag var liten wb fjortis, haha jag var det i sexa/sjuan. Kan erkänna det, och skämmas för det... Kan visa lite gamla egopics som jag tog under min fjortisperiod:
 
Haha, åh det var i sexan för jag hade så kort hår, jag hade ju page i femman och sparade ut håret :P
Favvotröjan var ju så klart ksss tröjan ;) Blev lite retad för det av Sanne och Fanny.
Cassandra och jag i sjuan
Om nu undrar varför Erica inte är med på något av fotona så är det antingen för att vi bråkade en gång i sexan och en gång i sjuan rätt länge faktiskt. Det var väl då jag blev lite ja, som jag blev. Sen så var inte Erica alls någon wannebefjortis, hon tyckte inte om att ta egofoton, hon ville inte vara med på bild alls, haha har ett par bilder när jag försöker tjuvfota Erica men hon snabbt viker undan huvudet :P Och nu får man ju fota Erica hur mycket som helst, haha ;)
Har i alla fall förändrats genom åren, tror att jag blicit liiite vuxnare iaf :P Tror jag förändrats lite på utseendet iaf.
 
Jags er i alla fall fram emot att börja gymnasiet, träffa nya vänner. Bara det inte är så att alla är värsta snobbarna i min klass :O Eller fjortisar. Nä menjag tror inte det, jag går en naturklass ju. Det ska tydligen också vara väldigt jämnt fördelat mellan tjejer och killar i naturklassen på min skola, så det är bra. Tycker synd om Cassandra som ska börja i en teknikklass där det bara går 2 tjejer xD Vill inte börja skolan, bara träffa mina nya klasskamrater, eller jag har säkert redan gjort det på min provapådag. Träffade ju en tjej som jag pratade lite med efteråt på Gina, hon var snäll och skulle välja vittra och natur :) Har ju också Ida med mig, samma klass och allt igen :P
 
 
 
 
 
 
 

(18 juli)

Haha, jag låg i sängen och var verkligen knappt vaken. Tror jag halvsov, när jag plötsligt kom på att det kommer en person och lämnar 2 marsvin klockan elva. Jag kastarmig upp ur sängen och ser att den är fem i elva, så jag kastar på mig kläder, borstar håret, tar ett tuggummi (man brukar inte ha så bra morgonandedräkt) och börjar sopa hallen.  Sen när hon aldrig kommer så läser jag ett sms jag läste igår och där står det att dem kommer vid fem istället -.- Aja, jag kom upp enkelt ur sängen idag, tog mig 3 timmar att ta mig upp ur sängen igår. Efter marsvinen idag så kommer jag ha 12 marsvin, haha :P Ska säger er att det går åt otroligt mycket vitkål för det, och maskrosblad. Någon som vill sälja 5 kilo maskrosblad till mig?
5 kaniner, 12 marsvin och 14 hamstrar. Känns som jag har jättelite hamstrar efter att de 7 hamstrarna åkt :)
 
Juste, min pappa har i flera år HATAT kaniner. Jag ville förut ha en kanin, men fick inte ens klappa en typ. För vi hade en kanin när jag var 4 år, den kissade överallt i huset och bet på sladdarna, så pappa hatade den. Men pappa gillar Frippe jättemycket, han vill att vi ska köpa en vädur nu :S Han har till och med kollat på annonser, hur mycket har han druckit? Tänkte jag då :P Men håller med om att Frippe är charmig :)
Men jag vill inte ha en kanin. Vendela och Linnea vill ha en, de säger att de ska hjälpa till. Men jag vet att det kommer bli jag som tar hand om den i slutändan, jag vill minst ha en kanin. En och en halv ADHD person tappar snabbt intresset för en kanin. Men eftersom jag är mer åt aspberger hållet så håller jag fast vid mina intressen. Är inte direkt behov av en kanin, de lever dessutom i typ 10 år. De verkar behöva åka till veterinären en hel del. Roligt att passa dem, men inte att äga dem :) Håller mig till mina RUMSRENA underbara hamstrar :)
 
 
 
 
 

(17 juli)

Har inte kollat min statistik på flera månader, men såg nu att den har varit otroligt jämn.
Se, nästan spikrak!
Man brukar ju ha färre läsare på sommaren, men jag har typ lika många, lite mindre kanske. Kanske betyder att jag får fler efter sommaren ;) Kommer inte gå ut med hur många bloggläsare jag har, men jag bloggar inte för att få fler bloggläsare. Bloggar för att det är kul, lite som en dagbok nästan. Kul att läsa om några år :) Skulle inte vilja ha flera tusen läsare, då skulle jag nog inte kunna skriva som jag gör nu.
Jag vet inte om min läsare märkt det, men jag har börjat lägga upp fler bilder. Fler nytagna bilder, det uppskattas nog mer :) Även fler bilder på mig, upptäckte för någon vecka sedan att jag sällan lägger upp någon bild på när jag gör saker. man skulle ju nästan kunna tro att jag inte gör dessa saker då. Så fler bilder på när jag gör saker ska bli, ;)
Vad blek jag var där, hihi är mycket brunare nu ;) På bara en vecka har jag lyckats bli mycket brunare :)

(17 juli)

Invigde en tröja som jag köpte för några veckor sedan, den är faktiskt ganska skön. kan lite mer en höst/vintertröja, men den passade ju bra idag för det regniga och åskiga vädret. Tycker mycket om den faktiskt :)
Köpt på H&M för 200 kr
 
Har bestämt mig för att testa på Xlash, det ska ju göra ögonfransarna mörkare och längre, har hört jättemycket bra om den produkten från många håll. Jag har märkt på sistone att det inte är så fint när jag använder svart mascara, det känns för mörkt. Det tynger också ner ögonfransarna så att de ser kortare ut efter att man böjt dem. har på sistone börjar med att endast böja ögonfransarna, det ser så mycket bättre ut men man är ju ändå osminkad.
Osminkad.
 
Visst det kan se bättre ut med mascara, men jag har blivit så blond på sistone av solen att jag inte riktigt passar i svart mascara. Kanske skulle bli bättre med brun ? Ska i alla fall testa Xlash, om det fungerar, då kommer jag sluta sminka mig, bara böja ögonfransarna och använda Xlash på kvällen.
Man ser naturligt vacker ut, haha ;)
Har tvingat mamma att beställa det imorgon innan hon åker till Norge, pappa och mamma ska dit i ett dygn och göra en grej.
 
Finns en grej som jag blivit lite irreterad på, det är mitt hår. Vet inte vad jag ska göra med det, det har liksom ingen stil. Vill inte platta det för då blir det slitet. Kanske ska gå till frisören och göra något helt annorlunda ?
Man kanske skulle permanenta håret till lockigt :P
Har funderat lite på att färga till mörkbrunt/kastanjefärgat. Men jag skulle aldrig orka att fortsätta färga håret, kommer ju få en sån ful utväxt, har ju blont hår. Får se hur jag gör, om jag börjar använda löshåret, fast nä. Det syns så väl att jag har löshår när jag har det, kanske ska gå till frisören och be dem klippa in det.

Jag har gått ner 1 kilo, det är så cp för tänker inte alls på vad jag äter. Jag tycker att jag är jätte onyttig och äter jättemycket, jag tränar inte heller. Kollade mitt BMI, hade ett BMI på 18,3. Så jag räknas som underviktig, haha jag måste gå upp hela 0,6 kilo :O ;) Har gener för att kunna äta typ vad som helst och inte gå upp så mycket, så var min mamma och mormor också när de var yngre. Men det förändras ju när man blir vuxen. Är inte en sån som bryr mig så jättemycket om vikt, det är en siffra. Är mer oroad för min längd, jag är rädd att jag ska börja växa jättemycket. Är 162 cm, har varit det rätt länge nu. Är rädd att jag ska bli för lång för att rida ponny :(
Den här lilla ponnyn var en gång i tiden min favorit hopponny, han hoppade så fint:
Lilla grodan, både han och jag. Min "värsta kasta sig över hindret" period :P
Blev för lång för Rasmus för över 1 år sedan, ville typ inte inse det. Var så länge sedan jag hoppade honom, så jag kommer inte riktigt ihåg vad det var som fick mig att gilla honom så mycket. Men det var väl utmaningen, och hans otroliga hopp.
Skulle vilja testa att rida honom igen, men jag har märkt att jag inte bara växt på längden. Jag är inte längre den där lilla flickan, även om jag fortfarande kan känna mig som den där spinkiga lilla flickan. Jag har som mamma säger "börjat bli en kvinna", haha det låter så fult. Men så är det väl, jag är tydligen inte lika flickaktig längre, hon säger att jag börjat få former, men nja, det vet jag inte..
Lilla spillevinken. Det är väl sant att jag inte direkt ser ut sådär längre ;)
 
Men bara jag får rida lilla bebisen så blir jag glad :)
Sötakillen :)
 
Kan ju fortfarande rida Dingo, Picco, Ruudi och Chiko utan dåligt samvete i alla fall :) Finns en häst som jag saknar att rida mycket, det är envisa Hell. Saknar tiden då jag fick sätta igång honom, så arg han var, haha :P Men han var ju så fin på slutet, så synd att jag inte fick rida honom mer efter det :(
Lite kort hals hade han bara, han hade lite problem med att gå i form. Han gick gärna bakom hand.
Men rolig var han att rida, särsilt när han sparkade bakut, hoho ;)
 
Haha, snacka om att detta inlägg spårade ut. Lika bra att avsluta det innan det börjar handla om ormar i thailand eller något sånt ;) Har typ skrivit på detta inlägg i över en timme nu :P
 
 
 
 
 

(17 juli)

Som jag skrivit ett par gånger så älskar jag att gå i skogen när de är kolsvart utan ficklampa, för jag gillar kicken man får. Förut tyckte jag att det var lite läskigt, det var spännande och kul. Hittade en ny liten kick var ute med hundarna idag, jag satt ensam ensam vid en strand bredvid albysjön när det började blixtra och åska som fan. Hörde en knall som var så hög att jag fick ont i öronen, aldrig hört något liknande förut. Zingo kunde inte gå utan att jag bärde henne för att hon var rädd. Tyckte att det var kul och spännande att gå längs albysjön när det blixtrade en massa, det var väl lite att leka med ödet. Men det är ju faktiskt en otroligt liten chans att man blir träffad av blixten, och det är dessutom rätt många som överlevt det.
Påtal om något som är typ omöjligt, jag hittade en fyrklöver igår. Jag svär, jag drog upp vad jag trodde var ett grässtrå utan att titta. Jag skulle precis riva sönder den när jag tittade på den och upptäckte att det var en fyrklöver.
Det är inte min första fyrklöver jag hittat. En gång när jag var liten och var hos mormor, då satt jag utanför hennes stall och hittade en massa klöver. Hittade 4 fyrklövrar! Och även en femklöver! (men det betyder otur)Måste vara något konstigt med jorden där, jorden gjorde klövrarna till mutanter.
 
En rolig sak som hände idag, det var att Goliat började skrika jättemycket. Han bara skrek och vägrade sluta, så jag satte på Fågeln Roger sången, då slutade han, haha :P Goliath gillade den sången :)
Han kanske egentligen vill heta Roger?
 
En annan sak som hänt, är att de 3 marsvin som bor tillsammans börjat bråka. Peppar blir  attackerad av Lakrits hela tiden, han har sår på hela kroppen även på pungen. Mamma och jag fick då en idé, att sätta ihop peppar med Tomas (ett marsvin som bor ensams :S). Tog kontakt med ägarna till marsvin, de gick med på det. Så nu är Tomas och Peppar bästa vänner, de bor tillsammans nu och är så bra vänner så :)
 

(17 juli)

Vet ni vad jag ska döpa ungarna till i min dvärghamster kull? Jag tänkte döpa dem efter gamla hästnamn, inte efter hästar som vi själva ägt som Amorina, Storråda osv. Utan hästar från ridskolan, eller andra hästar som jag haft kontakt med. Här är listan:
 

Tjejnamn:

Sunshine

Grevinnan

Tamara

Torina

Tåga

Surprise

Cascada

Chiqitita

Gazela

Hazena

Izyda

Cancan

Goda

Karenina

Mine

Bonita

Bonanza

Dancing

Belinda

Coquette

Mirabelle

Tequila

Monette

 

 

Killnamn:

Lilleman

Carlombo

Cosby

Laikmet

Vojaz

Krokus

Oboy

Easy

Hutch

Sigill

Casper

Aragon

Shaggy

Allegro

Russifer

Puff

Pontus

Kontuz

Leo

Lakrits

Herkules

Comet

Jag på Comet när jag var typ 9-10 år gammal bara :P

Bara för att lägga upp en till gammal ridbild. Tävlar dressyr på Nansen för 2 år sedan, tror att det var KM faktiskt.

Min egna hamster som jag ska behålla tror jag får heta Torina eller Tåga, det ska passa till Fideli och Hoppetoss. Låter detta bra: Fideli, Hoppetoss och Torina eller låter det bättre med Fideli, Hoppetoss och Tåga?

Vill ha en agouti till, me det kanske blir svårt att skilja på henne och Fideli. Så kommer nog spara en sapphire pearl, de ser ut som Tingeling:

Hon hade ju rätt utåtstående ögon där med, kanske inte är någpn jättebrådska med att avliva henne ändå (önsketänkande)

Är 70 % säker på att Hoppetoss är dräktig, hon brunstar inte och är så himla lätt irreterad, en liten bitch är hon, haha nä, men mot Sam är hon det.

Idag är det 4 dagar sen Fideli parades, så om ho inte brunstar idag så är hon troligen dräktig. Brunstar hon inte så kommer jag att para om idag, men det blir sista gången. Samma sak med Hoppetoss som är på sin åttonde dag på torsdag, om hon brunstar då så parar jag om. Vintervita är dräktiga i 18 dagar, så Hoppetoss ungar kommer födas på min lillasysters och min hunds födelsedag :P

 

 


(16 juli)

Har de senaste dagarna börjat lyssna en hel del på rapp och hip hop. Vet inte varför riktigt, men hittade några gamla låtar som jag tyckte var bra som jag lyssnat lite på. Rätt många med med Eminem, men även med andra. Tycker att Pitbull och Florida kör lite mesig rapp, det är coolare när de bara kör på med femton ord i sekunden typ :P Kanske ska bli rappare? ;)
Wow, jag pekar finger! Just kidding, haha det är ringfingret. Skulle aldrig peka finger i bloggen ;)
Haha, bjuder på den sista. Den är skitful, men kan ni se vilken svordom jag säger? Ser ju i alla fall ut som en rappare. haha nä inte direkt. Men visste ni att Nicki Minaj är rappare? Eller var, hon ser ju verkligen inte ut som en rappare med sitt rosa hår.
Lyssnar på en fett sorglig låt av Eminem ibland, den heter Stan. den handlar om ett fan till Eminem, han är besatt av Eminem som skriver några brev till Eminem. Men Eminem får inte alla. Stan som killen heter har en tjej som är gravid, han behandlar henne inte så bra eftersom han är arg för att Eminem inte svarar. Efter ett halvår blir han så arg och ledsen att han binder ihop sin tjejs handleder och fotleder och lägger henne i baksätet på bilen. Han kör iväg full och kör med flit ner från en bro i vattnet.  När han kör bil så spelar han in vad han säger för att skicka till eminem, för att han ska veta att han fick honom att ta självmord. Men när han ska köra över bron komemr han på att han glömt hur han ska skicka den här inspelningen. Hans gravida tjej och han dör. När Eminem svarar på hans brev så är han död. Så himla sorglig låt, ni borde verkligen se videon och tänka lite på vad de sjunger:
 
 
 
Men det är inte direkt rapp i den låten, eller inte sådär snabbt. Den här låten är ju grym, även den är 10 år gammal:
 
 
Vet inte om den komemr synas när jag publicerar inlägget, men låten heter Till I Collapse
 
Nu är det väl dags att marsvinen, kaninerna och hamstrarna får mat. Så gonatt :)

(16 juli)

Ibland är det bra att fota närbilder, för man kan sen upptäcka saker som måste rättas till. Som den här bilden visar tydligt att Sams klor behöver klippas:
Värsta monsterklorna ju ;)
Dvärghamsterklor växer så himla fort, de blir också riktigt långa. Tur att mina dvärgisar är snälla att klippa klorna på :)
 
haha, det här fotot tog Linnea för en vecka sen:
Hehehe, det verkade som om Chiko ville att jag skulle hoppa upp på honom faktikst :P Det lockade mig rätt, men han hade väl antagligen skenat iväg då :P Aja, snart får jag sitta upp på honom. Den femte augusti så ska jag ju skritta hem honom från betet, är bara lite rädd för att bli avkastad eller fastna uppe i ett träd om han stegrar :P Förra året när jag skrittade hem honom var han så jävla läskig, så fort ledet stannade så började han stegra. Även om man gick i skogen med massor av träd, grenar överallt. Har en känsla av att han blir värre i år, han var ju stegrig och taggad mot betet i år vilket jag hört att han inte var förra året.
 
 
 
 
 

(16 juli)

Tingeling kommer avlivas på torsdag eller fredag. Det värsta med att dem inte dör naturligt är att jag aldrig vill ta med mig hamstern hem igen från veterinären, klarar det inte. Klarar inte ens att vara med vid själva avlivning för att jag bara bryter ihop och gråter och gråter. Så det brukar bli så att jag inte ens gör en begravning eftersom jag inte har något att begrava. Tänker inte ta med mig döda Tingeling hem sen, så det får bli en begravning utan något att begrava.
Så liten var hon när hon kom till mig.
Uppfödaren till Tingeling säger att jag ska få tillbaka pengarna eller en ny hamster eftersom hon dog av en defekt, men jag tror inte jag vill ha något av det. Har ju själv en dvärghamsterkull pågång som gjordes för att Tingeling skulle få en kompis att bo med, så om jag vill ha en ny dvärghamster så sparar jag ju bara en från kullen. Hoppetoss är troligen dräktig då hon inte brunstade igår. Det gör mig på lite bättre humör, när ett liv slutar börjar ett annat.
Har inte bestämt mig för om jag ska behålla en hona som ska få bo kvar med mammorna eller om jag ska spara två stycken i en annan bur, eller inte spara någon.
 

Så om jag ska spela lite glad och göra inlägget inte för sorgligt så ska jag säga er att jag typ blivit rik :P Känns som det, har aldrig haft så mycket pengar som jag har nu. 7000 i plånboken! Har sammanlagt tjänat ihop 8000, och mer blir det. Från början när jag startade mitt djurvaktarföretag tänkte jag att jag kanske skulle tjäna 3000 om jag hade tur, och så tjänar jag mer än vad man brukar tjäna på ett sommarjobb.Kan bjuda på e stooooor bildbomb för er som tycker om bilder på djur:
Det var bilder på en del djur som jag passar men även bild på Eternity som är min sötnos på slutet :) Hehe, det är så kul ör Eternity är så himla social, för om hon är lös i badrummet och man kommer in så rusar hon allt vad hon har till människan och kråmar sig. Hon klättrar upp i famnen och vill att man ska klappa henne, hon älskar uppmärksamhet!
 

(15 juli)

Har lite svårt för att blogga positivt och glatt just nu. Upptäckte idag att Tingelings fatty eye har växt otroligt fort på bara några dagar. Jag kommer nog bli tvungen att åka till veterinären och avliva henne denna vecka. Gråter nu för att jag bara verkligen inte vill det, min Tingeling. Kära lilla Tingeling, fick bara 5 månader i livet. Den bästa dvärghamster man någonsin kan tänka sig, så himla social, hon älskade verkligen människor. Har till och med övervägt att operera bort hennes ögon så hon slipper smärtan och får fortsätta leva, men det är ju otroligt riskabelt. Ett sånt litet djur klarar ofta inte av narkosen och det kostar ju en massa tusen kr. Min Tingeling, varför skulle du drabbas av fatty eye för?
Åh, jag vill bara riva ner mitt rum. Är så arg och ledsen över att just HON, hamstern som var så speciell skulle få det. Det värsta är att det är jag som måste ta henne till veterinären och bestämma att hon ska dö. Om jag skulle låta henne vara så skulle hennes ögon sprängas och hon skulle lida så otroligt fruktansvärt. Hatar det, hatar att lämna ifrån mig djur hos veterinären. har aldrig klarat att vara med när de ska somna in, gråter för mycket för det.
 
Bloggar kanske imorgon om jag känner mig lite gladare...
 
 

(15 juli)

Å, Nino. Jag vill behålla Nino Black (la till black på slutet för det passar honom), han är så underbar och som en liten hund. Har innan inte fäst mig vid något av djuren, och så kommer Nino och har inte varit här i ens ett dygn och blir redan favoriten. Kommer bli ledsen när han åker om lite mer än en vecka :(
Ska ta lite bättre bilder på sötnosen idag, fota med systemkameran och inte dålig mobilkamera. Hatar blixt på mobilkameror, det blir ju sämst, skitkonstiga färger  :s
 
Idag är det sista dagen att visitera hästarna på betet, och då regnar det, buhu :( Aja, bara jag får se dessa tokar så blir jag nöjd:
Den där fågeln Goliat är lite läskig, han naffsas ju när man ska ta upp honom. Och när en fågel gör det, då ser det jätteläskigt ut så jag vågar inte röra Goliat, han tycker inte om mig, bara mamma.
Goliat ser lite ut som en påskkärring, visst gör han?
 
 

(14 juli)

Har hänt lite saker på kvällen idag med djuren, det gjorde kvällen lite spännande. De 3 marsvin som bor tillsammans har börjat slåss rejlt mycket, en är helt utstött och har en massa sår och sårskorpor på sig. Så jag har varit tvungen att flytta Peppar som är den utstötta till en ny bur, utan ägarens tillstånd för jag får inte tag på henne. Sen har en hamster som jag passar rym från sin bur, för buren var inte dne säkraste buren. Så mamma och jag har vänt upp och ner på gästrummet, efter ett tag så fann vi hamstern men då blev det katt och råtta lek Var ju inte det lättaste att få tag på en liten hamster i ett rum fullt med små gömställen. Sen har vi haft en lös fågel som flyger omkring lite överallt i huset som inte riktigt ville bli fångad. Händelserik djurkväll med andra ord :)
 
Lite bilder också på hur det ser ut i huset just nu, passar just nu 26 djur har 34 djur med mina egna djur. Den svarta kanin som jag la upp bild på är Nino, han är bara en kaninunge, 3 månader bara. Fågeln är en nyfparakit vid namn Goliat.
 
 
 
 

14 juli

Nu är det verkligen otroligt mycket djur här hemma, har fler djur än en djurffär. Har nu 19 hamstrar, 8 marsvin, 5 kaniner, 1 fågel, 2 katter och 2 hundar boendes i mitt hus.
5 väldigt stora burar till kanin och marsvin står i mitt rum, helt fullt är det :P
Jag känner lite sådär, njaa, hmm, kanske på gränsen till för mycket. Tur att jag har öronproppar, vad skulle jag göra utan mina silikonöronorppar på nätterna? Inte skulle jag få många timmars sömn på natten då.
Har hunnit med rätt mycket idag ändå, har varit på sommarbetet, tagit ut alla 8 marsvin och 5 kaniner minst 1 timme utomhus var, gett 19 hamstrar grönsaker och städat två hamsterburar. Tog lite bilder med mobilen på betet idag, kan lägga upp några:
Lenora är favoritgosehästen i stohagen, Cent är den i valackhagen, har inget foto på hon bara.
Haha, det var så kul för jag försökte leda med mig Chiko till vattnet idag. Han följde faktiskt med, men blev rätt osäker när han gått iväg från flocken. Kom fraktiskt rätt långt, men han klev på min foppatoffel så att jag ramlade omkull, då galopperade hann tillbaka och fick hela flockan att röra på sig.
Liten söting :)
Men det där är ju ändå den bästa, bästbästbästbäst är vad han är :) Gosigaste lilla ponnyn i hagen är han också.
En fin bild på Spots mule, som även den är prickig :) Visst ser den pussvänlig ut? Det är den också, men jag får egentligen inte pussa på Spots mule för mamma, för han kan ju bitas. Men jag gör det ändå för jag är värsta badasset!
Det var allt för detta inlägg :) 
 
 
 
 

(13 juli)

Frukost är den äckligaste och jobbigaste måltiden på dagen, jag är aldrig hungrig när jag ska äta frukost, och allt verkar så äckligt. Man vill sova, inte äta.. När jag inte gått upp tidigt för att åka till betet så har jag sovit länge, så då har det ju blivit enkelt, man äter ju bara lunch istället då 8) Men nu måste jag äta frukost, har dock hittat en frukost som passar mig skitbra. Jag äter K-special och forest fruit te. det som är bra med flingorna är att dessa flingor mättar rätt länge, vilket typ inte cheerious gör. Te innehåller koffein, vilket alltid kan vara bra på morgonen :)
Idag ska vi till betet som vanligt,  har fortfarande kvar min favvogosehäst i valackhagen, utan tvekan goseCent :) I stohagen gillar jag Lenora och Rita. I ponnyhagen är det delad första plats, Spot och Chiko, Spot är nog den hästen i hagen som tycker mest om att bli kliad, han blir helt galen då :P
Det finns en låt som jag lyssnat en del på på sistone, lyssnar på texten mest. Det är en gammal låt, Mockingbird med Eminem:
 
 
Kolla gärna på videon också. Den handlar ju lite om hans familj, han har ju adopterat 2 barn, och har ett eget. Tycker att låten är fin, och den är ju skriven av honom från hjärtat. Tycker mer om sånna låtar som betyder något, inte bara är skrivna med någon random text som inte betyder ett skit som typ nicky Minajs Va va Voom (vad betyder ens det?) bara för att det ska bli en hit. Eminem skriver ju de flesta låtar själv, varje kväll läser han i en ordbok för att kunna använda nya ord i sina texter. han skriver ju ofta om sitt eget liv, tycker att det är lite intressant.

(13 juni)

Idag brunstade Fideli, så hon fick träffa Sam. Det gick jättebra, han är lite mer erfaren nu. Men idag så svimmade sam två gånger under parningen, ser såp himla läskigt, det ser ut som om han bara dör. Fast han vaknar ju till sen och fortsätter parningen, men jag får mig en lite hjärtattack varje gång. Här är lite bilder frå idag, fotade med min mobilkamera så de är lite dåliga:
Så där gör han när han "kommer", han typ fastnar i henne och så rullar dem omkring sådär :S
Sam när han var avsvimmad
Märkte sen efter att Fideli började blöda vid slidöppningen, lille stackaren är ju inte van med att para sig. Men hon mår bra u :)
 
 
Här är en video på parningen idag, Sam svimmar i den, se så läskigt det ser ut:
 
 

(13 juli)

Paulina

Nej Gud vad synd att du 'alltid' ska få fatty eye :( borde du inte få en ny hamster? Från uppfödaren alltså. Eller pengarna tillbaka..

Svar: Jo, jag tror att jag skulle få en ny hamster. Men jag tror inte att jag skulle vilja det, vill inte ersätta Tingeling med en ny hamster som om hon vore ett klädesplagg :( Men från mig dvärghamsterkull så ska jag nog spara en hamster som får bo kvar med mammorna, men inte för att ersätta Tingeling. Får se hur fort den här fatty eye:en växer på Tingeling, hoppas på att den stannar i växten..

Såhär s¨åg hon ut för 1-2 månader sen:

 


(12 juli)

Så himla ledsen. Tingeling har fått den röda varianten av fatty eye (en ögonsjukdom). Vilket betyder att jag säkert inom ett par veckor kommer att behöva avliva henne :'( :'( :'( Hon har jätteutåtstående ögon. Hittils är hon sig själv, men när hon börjar naffsas och sova mer då är det nog dags att boka dit för avlivning :'(
Man ser det röda där, det kommer att växa mer bara.
Hennes utåtstående ögon, så ska inte en vintervits ögon se ut, utan såhär:
Lilla Tingelig, jag som ville skaffa den här kullen för hennes skull, så hon skulle få en burkompis :(
 
 
 

(12 juli)

 Paulina

ska du ha 2 kullar samtidigt? :)
Svar: Beror på, tror inte att båda två kommer bli dräktiga eftersom de är så gamla. Är förberedd på att båda två kan få ungar, vilket inte skulle vara så dåligt. De föder ju runt 3-6 ungar bara och vintervita kan bo med sin mamma längre, och de är mer lättsålda.

Idag så visiterade vi hästarna på betet som vanligt, Erica var med och det gick bra. Vi badade även i ponnyernas hage, finns inte så mycket mer att skriva om det :) kan bara visa en rolig bild på Finals mule och min hand:
 
Jättemule :P
 
Sen har jag gett alla 18 hamstrar mat och bytt deras sand, vilket tog 40 minuter. Sen tagit hand om de andra djuren. erica och jag cyklade och badade i erstaviken, dok så blir man lite äcklad av alla medelålders männ som stirrar fett mycket och så tittar man dit då vänder dem snabbt bort huvudet och låtsas som ingenting -.-
 
Nu myser jag med 2 kaniner som kom igår, Erica döpte dem till Phineas och Ferb
Ferb är den bruna
Finis (phineas) ögon matchar min tröja :P
 
 

(12 juli)

Ikväll ska jag väga Hoppetoss, förhoppningsvis har hon gått upp några gram och det skulle tyda på att hon troligen blivit dräktig. En guldhamster väger runt 175-200 gram och går upp ungefär 40-45 gram under sin dräktighet, ca 5 gram under första dygnet bara. En vintervit väger ca 50-60 gram och är dräktiga i två dagar mer än guldhamstrar (18 dag). Funderar lite på hur mycket en vintervit går upp under sin dräktighet, kanske 20-25 gram? Igår vägde Hoppetoss 48 gram, har hon gått upp till 49-50 gram så är det ett jättegott tecken. Hoppas på att parningen tog!
Idag ska han få sig en träff med Fideli också, för hon ska brusta ikväll. Han har redan träffat henneoch det går jättebra, alla 3 kan springa i en hage tillsammans. Fast tycker syns om Fideli för han försöker para sig med henne även fast hon inte brunstar, han är jättepå henne så de fick inte träffas så länge.
Har aldrig parat vitervita förut, och det är annorlunda mot andra hamstrar. Vill inte direkt gå in på det, men det påminner lite om när hundar parar sig med varandra, de liksom fastnar.

Snart ska vi åka till betet och visitera hästar, Erica ska faktiskt med idag. Även fast hon är rädd för hästar, det får hon ite vara. Hon måste gå i terapi, hon måste gå in i en hage full med hästar och klappa på minst 3 stycken :)
Hahaahha, jag och Finals på betet :P Båda gör peddosmile
 
Igår la mi kusin upp e gammal bild på henne och mig, jag var bara en ite ful bebis, kolla så fulsöt jag var:
Bebisars händer och fötter är så söta, jag vill bara ta i bebisAlicias händer och bära upp bebisAlicia och prata bebisspråk, hej bussiibussitjejen, är du schööt va, prussiprussi, heeeeeeeeej. Ja något sånt där, man pratar ju med djur så också :)
 

(11 juli)

Nyss har hoppetoss och Sam "älskat" med varandra ;) Sam var rätt så oerfaren, han visste inte direkt vilket håll som var rätt på Hoppetoss. Sen så svimmade han efter 5 minuter, vilket dvärghamstrar kan göra. Han blev alltså så utmattad och upphetsad att han svimmade, fast det gick bra sen. de myste med varandra sen fick han komma tillbaka till buren och vila sig.
Nu lite hamsterporr bilder ;)
Fel håll :P
 
Snygging :)
 
hehehe, oerfaren var han ja...
Där ser det bra ut :)
Kämpare :P
Efteråt så låg han och myste med Hoppetoss, han var ju hur trött som helst då, stackaren :(
 
 

(11 juli)

Är inte van med att ha rätt mycket pengar, men nu när jag har det så har jag börjat titta efter lite saker som jag kanske vill köpa. Som ett till skal till mobilen, vill ha ett blått, typ något sånt här:
FlexiCase Skal till Sony Ericsson Xperia X12 ARC / Arc S (BLÅ)
Eller någon väldigt annorlunda lite lysande färg som grön
FlexiCase Skal till Sony Ericsson Xperia X12 ARC / Arc S (GRÖN)
Och en sak som jag funderat rätt mkt på är att köpa Xlash (gör ögonfransarna längre, starka och mörkare)
Sen lite hamsterleksaker är alltid kul att köpa:
Sen borde jag nog köpa en säkerhetsväst
Först och främst ska jag ju spara pengarna, men får se om jag köper något av de saker jag vill ha :)

(11 juli)

Igår hämtade vi hem Hugo Boss, men han heter numera Sam. En otroligt söt och nyfiken liten dvärghamster, blir säkert en superbra pappa :)
Idag ska jag testa att para dem, håll tummarna för att det blir kärlek vid första ögonkastet!

(11 juli)

Det var mysigt och roligt på tjejkvällen igår. Kul att träffa sina tjejvänner från klassen :) Vi tittade på 2 filmer, American Pie 7 och Baby onboard. Sen var vi också ute i skogen och vandrade en timme när det var kolsvart och mörkt eftersom Ida sa att det fanns en sjö, fast det var en damm -.- Så vi badade inte. Kan visa bilder från igår :)
Haha nyttig middag, chicken nuggets med pommes frites :P
Erica
Jag. Lite komiskt för Erica sminkar sig aldrig och jag gör det för det mesta. Igår var det tvärtom, hon var sminkad och jag osminkad :P
American pie
Bytte om till mjukisdressen sen :)
Hade kul :)
När vi var ute i mörkret och skogen
Jennifer och Cassandra sover :)
De kollar på någon film i mobilen
 
Det var kul iaf. Sen hämtade mamma mig och Erica och vi handlade på ica maxi och foderboden. Sen tog vi ut alla djuren och så kom det ytterligare 2 kaniner idag. Räknade även mina pengar, har tjänat sammanlagt 4800 kr redan! Har aldrig haft så mycket pengar förut. Ska spara dem, alltid bra att ha pengar :)
 
 

(10 juli)

Idag efter betet ska jag först fixa med djuren, sen ska jag hem till Ida på en liten tjejfilmövernattning. Vi som var ett tjejkompisgäng ska kolla på film hemma hos Ida och sova över, Ida, Cassandra, Erica, jag och Jennifer är det. Ska bli roligt!
Fast dessa bilder var tagna för ett år sedan, alla har vi förändrats sen dess :)
haha, det där var över ett år sen :P
Sen dagen efter så hämtar mamma mig för att vi ska handla på Ica maxi, blööh.. Ska själv köpa 100 liter sågspån och en hel massa hö, börjar ta slut..
Så ser det ut nu, vilket är waaaaay för lite ;)
Haha, ärligt talat så börjar vårt hus likna en djuraffär, eller ett zoo. 14 hamstrar och 7 marsvin är här just nu, fast imorgon kommer det vara 8 marsvin, 4 kaniner och 17 hamstrar här. På lördag ännu fler! Haha, gud... Aja, sommarjobbar man så sommarjobbar man.
 

(9 juli)

Idag visiterade vi hästarna på betet, kan säga vilken som var min favorithäst i varje hage, den som jag gillade att klia mest.
Stora valackhagen: Cent
Stora stohagen: Bontje :)
Ponnyhagen: Chikolino! (chiko, vet inte varför men jag har på sista tiden börjat lägga till "lino" på slutet av namn).
Var trevligt att träffa alla hästarna igen, de var väldigt keliga av sig.
 
Men varmt var det, så som vanligt så badade vi i ponny hagen :)
 
Zingo badade också
Piga vart lite lerig
En väldigt långgrund strand är det, med läskig blålera i början...
Ponnyerna.
Stona

Idag kom det 7 hamstrar och 2 marsvin hem till mig, det börjar bli rätt fullt i huset nu... och massor fler djur kommer denna vecka, har behövt säga nej till folk redan för jag har helt enkelt inte plats denna vecka.
Marsvins burar
 
Sen resten av veckan komemr det att komma 5 kaniner, 1 marsvin och en nyffparakit.
 
 
 
 
 

(9 juli)

Hej dääär, vilken härlig blogg du har :)
har en liten frågefundering kring dig o hamilton, eran häst :D
asso hur mycke har ni utvecklats under den senaste tiden och vad är dina planer inför kommande framtid? tävling kanske? :D

sen undrar jag också en sak om hamstrar: jag funderar på att skaffa en själv men är det bäst att ha dvärg elr guldhamster som första hamster? :)
du med så mkt erfarenhet :D

Tack // kramar angelina

Svar: Tack Angelina för din trevliga kommentar, kan svara på den här i ett inlägg.

Jag började rida Hamilton när jag fyllde 14 år tror jag, fick då en egen dag på honom, fredagar. Första gången jag red honom ensam så var erica med och fottade. Han var då väldigt konstig och testade mig en heeel del! han sparkade bakut, och bockade och tvärnitade i galoppen och så. Han brukar alltid testa nya personer som rider honom. haha, han fick Erica att bli lite rädd för honom efter det (men det är bort nu, tror jag :))

Hehe, 14 år gammal.

Kan publicera en text jag skrev på bloggen efter första gången jag hoppade My hamilton, 15 oktober 2010

Jag gick in i ridhuset och skrittade igång och travade, och när jag tänkte börja galoppera så mamma: Alicia du kan komma och vara med! B-ponnyerna hade hoppning, så jag hängde med på träningen och hoppade bana och allt med MH x) Första gången jag hoppade honom, jag flängde omkkring som en liten nybörjare. Han hoppade hindrerna som om det var 1,10 typ! Har aldrig hoppat en häst som hoppar det minsta lika som MH! Det är knappt skillnad att hoppa en b-ponny mot en d-ponny. Med det är JÄÄÄTTTE STOR  skillnad att hoppa en d-ponny och sedan hoppa en häst! Åh herregud, vad alla skrattade på läktaren! x) Jag flög ur sadeln och hamnade framför sadeln någon gång och jag kände mig och såg ut som en riktig nybörjare! haha, hans galopp är otroligt stor, och dessutom i hoppningen taggade han upp otroligt så han blev jätte pigg och stark! Var nog för liten och svag för att kunna hålla ihop honom, så hans galopp blev jätte lång så han var tvungen att ta jäääätte språng! Och han hoppar så mycket med ryggen så fick en knuff ur sadeln ibland x) HAHAH :) Hans galopp under hoppning var så stora som när en c-ponny hoppar ett hin der typ, och hans galoppombyten precis efter hindrerna! :O HAHAHAH, det var sjukt kul men lite läskigt när jag kom ur balans, såg lite kul ut men det var också kul :) Red inte så bra, men skit samma! Vill bara ha kul på hästryggen :)

Jag tycker att hamilton är en otroligt svår häst i dressyren, vilket kan vara svårt för en del att förstå eftersom han kanske ser jättelätt ut att rida. Tro mig, både mamma och Vendela tycker han är den svåraste storthästen de någonsin ridit. Det handlar inte om att han visserligen är jättelätt att få att böja på nacken, det handlar om att han kan i i 10 miljoner olika former och man måste hitta rätt, rätt tempo till också. Han är så otroligt seg i ridhuset ibland, man måste väcka upp honom. Man blir så himla utmattad av att rida honom då han har en lite konstig trav, väldig skumpig trav! Hans galopp ska jag säga er är otroligt annorlunda! Han har faktiskt en väldigt fin dressyrtrav, den är jättestor och konstig, rolig att sitta i :D Första gången min mamma galopperade på honom så skrattade hon jättemycket för att den var så konstig :P

Jag har egentligen tröttnat på att rida dressyr på Hamilton, eller jag pallar inte. Det är för svårt, han är för stor och svår för mig, jag har inte orke att orka rida honom till fin för det mesta. Ifall jag gör det så klarar jag max 10 minuter typ... Nu på senare tiden så vet jag hur man ska få honom finast. Först ska man rida fram honom länge i en låg form i alla gångarter, sen kan man avsluta med att höja upp formen, då blir han skitfin! Har dock inte bilder på när jag rider honom på senare tid, brukar sällan be någon fota mig, så kan inte lägga upp före och efterbild.

Första gången jag red ut på honom

En till bild från den ritten. På den tiden red jag väldigt mycket med händerna, red fortfarande på småponny då. Nu på senare tid har min mamma erkänt att jag sågade en del på sista tiden på småponny, vilket jag inte visste då. Har lite skuldkänslor för det, stackars lilla Spot som fick stå ut med det :(

Där här bilden är för ungefär ett år sen. Dock så red jag väldigt bakåtlutad då.

Har tyvärr ingen bild från i våras. Jag red mest ut på galna uteritter då, typ ramlade nästan av... Han rymde från mig och skenade hem till stallet, ja jag var upptagen med sånt :P Men i höst ska jag försöka rida mer dressyr och försöka få någon att fota.

Tror inte jag kommer tävla honom, alltså jag är inte intresserad av det alls. Han är alldeles för svår o dressyren för mig, skulle aldrig palla rida ett helt dressyrprogram på honom! kanske skulle kunna testa att hoppa en bana på en klubbtävling. Men då krävs det mer träning, är för ovan i hans hoppstil, han hoppar grymt mycket med ryggen. Sen är Vendela väldigt överbeskyddande mot honom, hon vill endast vara den som tävlar honom.

Sen till den andra frågan om guld eller dvärg är bäst. Jag tycker mer om dvärghamstrar, tycker att de är mysigare. Har träffat på fler gosigare dvärghamstrar än guldhamstrar. Men det är lite en smakfråga eftersom en del tycker tvärtom. En dvärghamster är mycket mindre, men oftast lugnare och vill inte upptäcka allt i världen på en sekund som en guldhamster gärna vill. Guldhamstrar är större och det är lite mer att ta i, men de är mycket mer avlånga och har inte det dära mulliga, bollkroppen som en vintervit har. Dvärghamstrar ska bo i grupp eller i par, guldhamstrar måste leva ensamma. Om du vill köpa ryska vintervita dvärghamstrar så kan du ju vänta tills jag får min kull, ska hämta hem en hane och börja para imorgon :)

 


Hugo Ross (8 juli)

Inom 2 veckor (troligen nästa vecka) så kommer Hugo Ross hit för att få lite samlag, eller hur man nu ska skriva det på ett fint vis. Hugo Ross är en kille som är jättesnäll, ser fram emot att träffa honom. Hans mamma har jag träffat förut, hon är snäll och vacker. Han är väl här i 2 veckor på en sex-semester ;)
Trodde ni att Hugo Ross var en människa, då trodde ni fel! Han är en rysk vintervit dvärghamster som ska på blinddate med Hoppetoss.
Han är sapphire färgad, som Tjorven och Stina var, och som dvärghamstrarna jag passar nu. Här är lite bilder på Flinga som jag passar just nu, en underbar hamster!
Han älskar flying saucer wheel (det blåa hjulet)
 
Sen kan jag visa lite fula bilder som jag tog på dvärghamsterparet igår:
Hoppetoss brunstade och gick och gjorde konstiga ljud och tryckte magen mot marken när hon gick
Klättergalna Fideli
Här åmar sig den jättebrunstiga Hoppetossen
Tvätta, tvätta!
Nyfiken på mitt finger
Hon ser lite ut som en chinchilla här :P
Aah, vad skönt att bada i sand :P Och sprida sin brunstiga doft.
Fideli är så himla söt! Älskar hennes färg, agouti är typ min favvofärg. Funderar lite på ifall det blir en kull, vilken färg jag helst av allt vill spara. Kanske en sapphire, för då har jag alla standard vintervita färger hemma hos mig. Eller en agouti till, som Fideli :)
 
 
 

(8 juli)

Idag kom det 3 marsvin hit, Lakrits, Peppar och Nagget :)
Juste, har bestämt mig för att ta en kull på Hoppetoss, ska försöka få tag på en hane att låna hem och sen para med Hoppetoss och hoppas på bebisar. Hoppas att jag får tag på en hane för då får den här sötnosen en kille att göra bebisar med :)
 
Såklart så kommer Fideli åt höger hjälpa till med bebisarna då.
Detta betyder inte att jag kommer börja föda upp igen, bara det att jag gärna vill spara en hona som kan bo tillsammans med Tingeling.
 
 

FAIIILBILDER!

Tänkte visa lite failbilder, det är alltid kul!
Zingo springer förbi
haha, jag ramlade omkull :P
 
Haha, där rider man..
Första gången jag hoppade picco, haha vad besviken jag vart...
Hehe, vi ramlade..
Det var alla för idag, bjöd på en del roliga bilder hoppas jag :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(8 juli)

Igår åkte jag med Vendela och hampus till centrum och så köpte vi glass, jag körde på stort och beställde två kulor Coockie dough på Ben ochJerrys, 35 spenn. Men skit samma, man måste få unna sig något dyrt och gott ibland :) Sen köpte jag godis för resten av pengarna..

Tog faktiskt lite egobilder igår, brukar sällan göra det. Som vanligt så blir man inte nöjd med en enda och raderar alla fort .... Faast igår så fick jag ett foto då mina ögon blev jätteblåa, vet inte varför. Kan visa, (har ändrat ljuset och kontrasten på bilden)
 
 
Sen så vet jag inte varför, men det råkar alltid bli konstiga bilder på slutet som inte alls är seriösa..
Ja, precis, typ sådär ja.
 
Igår så gick Linnea och jag och badade vi ett nytt ställe vid albysjön, vi simmade över till en ö. Även om jag var bergis på att en fisk skulle attackera mig och döda mig, eller att någon släppt ner en vithaj i albysjön som skulle äta upp mig. Är jätterädd för fiskar..
En sak som jag tänkte på var att det är hur mycket blåbär som helst i skogen nu, godislandet ju :D
 
Tänkte avsluta detta random inlägg med att lägga in en bild
Var det bara jag som drog i dem där trådarna på grodbladet när jag var liten?
 

(7 juli)

Igår så storstädade jag i hamsterrummet, rensade ut en massa skit! Tog mig massor av timmar att städa igår, och såklart så kändes det så himla bra efteråt. Jag skruade nästan hela golvet i badrummet.
Allt detta var skräp som låg i ett hörn i badrummet, allt det slängde jag.
Det här var lite leksaker som jag la in i garaget.
Såhär ser det nu ut, lite mer ordning och reda.
Såhär ser det nu ut i hörnet, inget massa skräp. Bara 4 transportburar och så maten i den blå lådan.
Dvärghamsterhagen
Dvärghamsterparets burinredning. Man kan se Hoppetoss titta fram från trähuset :)
 
Städade även marsvinens bur.
Sen har jag även två burar till med hamstrar i som står i gästrummet, har inte fotat dem.
I vårt hus bor det nu 13 djur, 7 hamstrar, 2 marsvin, 2 katter och 2 hundar. Fast imorgon kommer det 3 marsvin till, på måndag kommer det två marsvin och 7 hamstrar.
 
Har värsta zoo:et ju, skulle kunna ha en egen husdjursmässa i mitt eget hus ;)
 
 

(6 juli)

Idag blir det en massa städning, ska städa alla burarna och storstäda huset, inte mycket att blogga om. Nästa vecka däremot så kommer jag ta emot en hel massa djur 7 hamstrar, 3 marsvin och 2 kaniner och så åker de två dvärghamstrarna som jag typ råkat göda upp till dubbel storlek, ups!
Nästa vecka ska vi också till betet och visitera hästarna hela veckan, saknar hästarna så mycket, särsilt lilla Spoten :)
Något som jag verkligen saknar är hoppningen också, synd att det kommer dröja en massa månader tills jag får hoppa igen :/
Den 6 augusti rider vi iaf hem hästarna, det är kul. Även fast jag är lite rädd för hur Chiko kommer vara :O
Jag och Chiko förra året när jag skulle test hoppa honom inför lokaltävlingen

(5 juli)

Idag var vi hos mormor och fikade, det var mysigt! Fotade lite grann för att visa hur mysigt det är där.
Grannhuset där tant Viv och Anders bor, väldigt snälla. Brukade som liten gå in där och äta mat ibland, och så lekte jag med Didi som var deras barnbarn. Har sovit där några gånger, och jag ska säga er att det är läääskigt! Det spökar som f*n där, en gång sovjag  i det rummet som typ någon dött i :S Huset är från typ 1800-talet eller något sånt, jättegammalt och fint. Massor med gamla tavlor i huset :)
Mums med afternoon tea!
Såklart så får Zingo sitta med vid matbordet, fast hon somnade... Eller svimmade av att se så mycket gott fika på en och samma gång.
Sjön.

I natt så fick jag ett s¨r på näsan, ett jättesynligt och fult skrapmärke. Så jag fixade problemet med plåster, visst syns det knappt? ;)
Plåstret är ju faktiskt hudfärgat, så en människa 100 meter bort ser det inte iaf ;)
 
 
 
 
 
 
 

(5 juli)

Har nu vänjt mig vid mitt mobilskal, men när jag ser min mobil så får jag ett jättesug efter godis? Min mobil är ju nu rosa, söt, precis som en godis.
Förstår ni vad jag menar? ;)
 
Aja, nu ska vi till mormor och fika lite scones!

Fejk annons (5 juli)

Någon har lagt upp en fejkad annons på Snowberry på hästnet :S
Fattar inte riktigt varför någon vill göra en fejkannons? Man märker ju på hur personen skrivit att det är ett barn, troligen någon som rider på ridskolan. Snott bilder har personen oxå gjort, löshoppningsbilden har jag fotat faktiskt.
 
Undrar lite vem det är, kommer nog inte få reda på det. Men min mamma har anmält annonsen iaf.

(5 juli)

Igår så gick Linnea, jag, Vendela och Hampus till vårt hemliga ställe vid albysjön och så rodde Linnea och jag lite i gummibåten och badade. Sen fiskade vi, men det var inte kul när vi fick napp, usch... Tycker så synd om fisken!
Sen kom vi hem vid tiotiden och då myste jag in mig i filtar, var lite kall. Linnea och jag tittade på "I rymden finns inga känslor", tycker att den filmen är jättebra. Har ju sett den förut, men Bill Skarsgård är en så duktig skådespelare.


Idag ska Vendela, jag, mamma och Linnea åka hem till mormor och äta scones och bada vid hennes sjö, för hon bor jättefint. Hon bor i ett gammalt litet vitt hus på en stor kulle med ett gammalt vackert slott bredvid sig, och så en jättesöt och vacker sjö nedanför kullen. Sen är stallet väldigt nära hennes hus och hur mycket skog som helst!
Så det ska bli kul :)
 
 
 

(5 juli)

Igår så gick Linnea, jag, Vendela och Hampus till vårt hemliga ställe vid albysjön och så rodde Linnea och jag lite i gummibåten och badade. Sen fiskade vi, men det var inte kul när vi fick napp, usch... Tycker så synd om fisken!
Sen kom vi hem vid tiotiden och då myste jag in mig i filtar, var lite kall. Linnea och jag tittade på "I rymden finns inga känslor", tycker att den filmen är jättebra. Har ju sett den förut, men Bill Skarsgård är en så duktig skådespelare.


Idag ska Vendela, jag, mamma och Linnea åka hem till mormor och äta scones och bada vid hennes sjö, för hon bor jättefint. Hon bor i ett gammalt litet vitt hus på en stor kulle med ett gammalt vackert slott bredvid sig, och så en jättesöt och vacker sjö nedanför kullen. Sen är stallet väldigt nära hennes hus och hur mycket skog som helst!
Så det ska bli kul :)
 
 
 

(4 juli)

Nu har mitt mobilskal kommit. Känns konstigt att ha det på, och mobilen blir så mycket tjockare och större med det på. Men skalet skyddar iaf bra, det är ju ett silikonskal.
Vill köpa fler skal, måste bara bestämma mig för vilken färg.
 
Nu ska vi i alla fall åka ut till Hamilton som fyller å.
 
 
 
 

(4 juli)

Nu väller det in mejl där folk skriver att de vill ha djurpassning i sista minuten typ, nästa vecka kommer det miljoner djur känns det som... Folk undrar till och med om jag kan ta emot deras djur för alltid :S
Nää, det kan jag inte. Har inte tid för det när jag börjar gymnasiet.
 
Är snart uppe i att tjäna 6000 kr denna sommar, fast det blir rätt mycket jobb för det ändå. Ska passa så himla mycket djur, och alla är här under typ samma veckor också. Kommer vara burar överallt i mitt hus, man kanske måste gå på burar i mitt hus för att de täcker allt golv? :O
 

(3 juli)

Idag gjorde jag ett syntest på Tyresös Trafikskola, man måste göra ett för att få tillstånd att övningsköra. Tyckte inte att det var så lätt som jag hade förväntat mig, det var faktiskt väldigt små siffror. När det skulle blinka så var det enkelt i alla fall. Jag klarade syntestet utan problem sa tjejen som gjorde testet på mig, så det är ju bra! (y) Den 13 augusti ska jag gå en kurs som man måste gå innan man får börja övningsköra, där de går igenom lite grunder och så. Sen ska jag bara få hem tillståndet att få börja, och då ska jag börja övningsköra en riktig bil :D Vill ta körkort när jag är 18 år, så jag vill övningsköra mycket. Så innan 2015 ska jag ha körkort! Mitt mål. Har hittils bara körkort på symaskin som jag tog när jag var 9 år 8)

Imorgon ska vi till Hamiltons bete eftersom han fyller år imorgon, och sen ska väl Linnea och jag ro lite i gummibåten mamma och jag köpte idag. Vi gjorde faktiskt det ikväll, tänker inte gå in på hur det gick.. Vi var rätt så sämst på att ro kan jag ju säga iaf...
 

(3 juli)

Imorgon fyller Hamilton år, så vi ska till hans bete och ge honom en massa gotti gotti. Hoppas verkligen att Ronja fött sitt lilla föl då! Föl är så himla söta ju. Kan visa en bild på det sötaste föl jag själv någonsin sett i verkligheten:
Vendela med Gullan. Ett fux-färgat föl som verkligen var ett otroligt sött föl!
Tänk om Ronja föder sitt föl imorgon, då kommer det fölet ha samma födelsedags som Hamilton :P

(3 juli)

Idag har mama jag och Linnea varit ute med en långpromenad med hundarna och sen åkte mamma och jag iväg till Sickla köpcenter och köpte lite saker. Jag köpte en gummibåt :D Våran gummibåt blev snodd för 2 år sen, och det är så kul att ro iväg på albysjön till olika platser.
Fin va? Blå och fin, älskar blått. Denna båt ser ju rätt så svensk ut med gula åror. Båten var billig, bara 349 kr på Clas Ohlsson, det var rea.
 
I sommar så kanske Erica och jag ror iväg till nått ställe vid albysjön med denna båt och tältar.
Jag på vår förra gummibåt i albysjön år 2010.
 
 
 
 

(2 juli)

Idag beställde vi hem ett av skalen till mobilen, gick inte att beställa det andra pga av krångel.
Så förhoppninsgvis kommer detta skal på kanske onsdag:
Har på sistone börjat gilla rosa faktiskt. Ska erkänna att jag tycker att rosa hår är skitcoolt! Nästan så att man själv funderar på att skaffa rosa hår ;) Det är faktiskt mode med pastellfärgat hår. Fast jag har nog inte självförtroendet att skaffa rosa hår, skulle ju få stämpeln emo på gymnasiet då :P Fast ljusrosa hår det är fint faktiskt.
Sen sådär chockrosa som Hanna Widerstedt har, nja så skulle jag nog inte vilja ha det. Men det är ju lite coolt ändå, tycker det är starkt att våga ha sånt hår, då har man ju bra självförtroende.
Hanna passar faktiskt i sitt rosa hår tycker jag iaf.
 
Jag ska iaf beställa hem Xlash, det är en grej som gör ögonfransarna mörkare, fylligare och längre. Då kanske jag ska sluta använda mascara om det fungerar, har hört mycket bra om Xlash.
Här är en länk om ni också vill testa eller läsa på mer. Om ni nämner Kissie så kostar det bara 299 kr, skriver det när man betalar alltså.
Före & Efter-bilder
 
 
 
 

(2 juli)

Något som jag inte tycker om, det är drama filmer. Blir uttråkad av ordet drama bara... En drama film är ju inte intreessant eller underh¨ållande på något vis, ser så mycket hellre på en komedi med Adam Sandler i. Har på sistone aldrig kunnat se klart på en hel drama film, de är bara för långtråkiga...
Började titta på den här filmen ikväll, dööötråkig...
Ser hellre på något sånt här:
Jag tycker om komedier, äventyrsfilmer och vissa sciende fiction, även thrillers. Skräckfi,mer tycker jag inte om eftersom de kan vara så töntiga, de är helt enkelt för overkliga för att ens vara läskiga. Har hänt att jag börjat skratta vid den läskigaste scenen i filmen bara för att det är så overkligt.
 
 

Andra juli

Kan ju mobilblogga lite här från sängen. Håller på att försöka ta mig upp ur sängen, dock har jag problem med det. Det är ju så mycket mysigare att gosa ner sig i täcket och aaaldrig gå upp! ,
Har inget bestämt idag hittils, Erica är ju på Partille hela veckan ut så henne kan jag icke vara med.
Nu är det så att det inte gick att ladda upp en bild, så jag får väl be om ursäkt för det..


Marsvin (1 juli)

Har ju passat ett par marsvin på sistone, har inte gjort det tidigare och heller inte ägt några. Trodde att marsvin skulle vara ett djur som jag skulle tycka om, men ärligt talat så gör jag inte det. Marsvinsburar tar jättemycket plats, de äter ju lika mycket som en häst känns det som, de behöver rätt mycket skötsel, de är högljudda så att man måste sova med öronproppar och så är de inte så sociala av sig tycker jag, lite tråkiga. De ligger ju stilla i knät, men det känns mer som om man har ett varmt gosedjur i knät än ett levande djur, tycker att de är lite tråkiga. Sen är de inte rumsrena heller.
 
Tycker mycket mer om hamstrar :D Särsilt dvärghamstrar, dvärghamstrar från uppfödare. Ett djur som jag är mycket nöjd med och som passar mig utmärkt. De är sociala och följer efter än när man går, de kan vara väldigt lugna och stilla i handen när man tittar på tv ex, de blundar om man kliar dem bakom öronen och ¨så har de en väldig fart när de släpps lösa på golvet, de är lite roligare tycker jag. Man kan liksom bara ta upp en dvärghamster och bära med sig den medans man gör saker, de ä'r så små och är inte ivägen. Sen så behöver deras burar inte vara så stora, och de trivs faktiskt väldigt bra i en samla-låda.
Dvärghamstrar är mycket billigare. Och så tycker jag att dvärghamstrar är så mycket sötare :D
Tycker att Fideli är den sötaste dvärghamstern jag har, har börjat tycka det på senaste tiden. Hennes färg är så cool, den heter agouti och den färgen har dem som vilda dvärghamstrar.
Sen tycker jag att man kan få väldigt roliga bilder på hamstrar :P
Sen så lever ett marsvin i 6 år medans en dvärghamster i 2 år, det har ju både sina för och nackdelar. Skulle helst vilja att dvärghamstrar också levde i 6 år :/
Tycker också om guldhamstrar, men de är inte lika gosiga och lugna som dvärghamstrar. Dock kan de vara smartare och socialare i vissa fall :)
 
Mina två dvärghamstrar passar bättre av att bo tillsammans än de marsvin jag passat hittils.
 
Är nog lite hård mot marsvin, de är trevliga djur som är väldigt snälla, men de passar inte mig bara. Tycker verkligen om hamstrar, särsilt dvärghamstrar. Fast jag kommer inte skaffa några nya hamstrar på ett par år, dock så kan jag inte säga att jag kommer på hamsterlös. Men om någon av mina hamstrar dör så köper jag ingen ny. Dock så är alla mina hamstrar i sina bästa år och kommer nog leva ett tag till, fast Tom är ju 1 år och 8 månader, så han börjar bli gammal. Fast han beter sig som om han är 6 månader, så han lever nog på åtminstone 1 år till.
Eternity är 1 år och 1 månad, tror inte hon kommer bli så jättegammal. Hon har ju problem med ämnesomsättningen, men i ett par månader till lever hon i alla fall och de ska jag njuta av!
För 1 år sedan såg Eternity ut sådär...
 
Dvärghamsterparet är 8 månader och Tingeling 4 månader, så de är unga och krya fortfarande.
 
 
 
 
 
 

(1 juli)

Förlåt för sämst uppdatering, men jag har faktiskt en förklaring. Min dator har fått ett cp-virus som säger att den är ett antivirusprogram och att jag ska installera det. Viruset har i alla fall gjort så att man inte kan göra något, inte ens gå in på kalkylator. Sen fungerar inte internet på den andra bärbara datorn, bara Linneas dator (som hon alltid använder) och datorn i hallen (som alltid är upptagen) som fungerar. Så det kommer bli dålig uppdatering den närmsta tiden.

Igår var jag med Erica, vi köpte godis och badade vid Erstaviken, vi simmade till bojarna även fast det var läskigt och jag trodde att en fisk skulle äta upp mina tår...
Sen när jag kom hem så följde jag med Vendela och Hampus till Hamiltons bete för att träffa på honom och se om Ronja fölat än, det hade hon inte med det var roligt ändå. Hamilton och ronja var bra vänner, han beskyddade henne som om han var hennes hingst :P Han kommer nog bli så glad när Ronja fölat, han kommer nog tro att han blivit pappa :P
Hamilton som nyfödd
Ronja var såååå himla fet! Hon stod jättebrett med bakbenen och rullade sig, så hon kommer väl föda vilken dag som helst. När hon fölat så kommer vi åka dit igen och hälsa på och säkert klicka 15000 bilder eller något sånt, russfölungar är så söta :)
Ronja var rätt så svettig i all päls, hon skulle nog inte ha något emot att bli rakad.
 
Idag har hela min familj pluss Hampus badat vid Erstaviken med hundarna, har inte gjort så mycket mer, bara tagit emot en hamster.
 
Denna sommar kommer jag hittils ta emot 25 djur, och tjäna 4500 kr på det. Sen så har jag kontakt med en som vill lämna 2 marsvin till mig, har inte bokat in dem än. Om de vill boka prelimenärt så blir det 27 djur och jag tjänar 5300 kr denna sommar. Älskar mitt sommarjobb :D Fast nästa vecka då kommer det väldigt många djur, exempelvis 7 hamstrar.
 
 

RSS 2.0