Jag vann !! :D (31 oktober)

Hihi, ja rubriken stämmer faktiskt!! :D Är jätte glad, jag vann på en häst som jag aldrig ridit på, får man känna sig lite stolt? Jag är faktiskt nöjd, men ärligt talat. Hon är nog den bästa dressyr ponnyn på ridskolan, hon har perfekt tempo, fattar galopp när man vill, bryter av när man vill, gör halter när man vill och hon går enkelt på tygeln. På mitt papper hade domaren skrivit att jag red lite slarviga vägar, jag hade bra tempo och stadig form i galoppen. Kan hålla med om att jag hade slarviga vägar, var jätte nervös, tempot var väl helt okej men har ingen aning om
hon gick i stadig form i galoppen, vågade inte titta ner och kolla det :O

(inte jag som rider)


Nu borde jag ha 21 rosetter men har tappat bort några, kan skriva lite kort om dem.

Blågul hoppning på ponny: 5 stycken

Blågul dressyr ponny: 1 stycken

Blå hoppning ponny: 1 stycken

Blå dressyr ponny: 2 stycken

Blågul hoppning med hund: 2 stycken

Blå hoppning med hund: 2 stycken

Blågul människohoppning: 2 stycken

Blå människohoppning: 2 stycken

Clear round (vit rosett) ponny: 2 stycken

Karlshem rosetter: 2 stycken (vann stilhoppning och kom trea i skötartävlingen)

Har några medaljer också, en från orienteringen när jag och Ida var bäst :)

Har 3 pokaler, 1 från hoppning KM 2008 på småponny och en från Karlshem stilhoppning (32 stycken tävlande) 2009 och så en från KM i hoppning på Spot i år, den största :D

Nog med skryt nu, man måste få skryta lite ibland, bara inte alls för mycket. Är lite värre när man säger det i verkligheten att man är bäst och så hela tiden och man är helt seriös, då kan man bli lite irreterad på den människan :)


Juste, igår red jag Chiko på lektion :) Han var mysig, lite annorlunda men kul :) Hittade inte riktigt knapparna på honom, men om jag får rida honom igen så hittar jag dem nog efter ett tag.


Imorgon ska Karenina till kliniken !!! HON MÅSTE!!!! BLI FRISKFÖRKLARAD DÅ!!!


Bea på Karenina, japp jag snodde bilden :O :O

Igår kom min nya hamster, den kom hemlevererad av en tjej som varit på samma utställning som min uppfödare :) Han var inte det minsta lik keeper, mer lik Chilli isf :)

Ska nog sova hos Chicken idag med Moa :) Vi kanske ska göra en hemmafruarna två? :O Om ni inte sett hemmafruarna 1 än så kommer den genast:

 

Japp, nu ska jag fixa mig lite ska gå "trick or Treat" idag! :D


Redigeringsprogram (31 oktober)

Sofia och jag glömde att ställa bak klockan så vi är vakna lite tidigare, vi gör fattiga riddare :D

Malin undrade vilket program jag redigerade i. Jo jag redigerar i paint :) Haha när jag redigerar i ett program som heter Microsoft Office Picture Manager. Det finns inte i program, om man har det så ser man det om man högerklicka på en sparad bild och trycker in på "Öppna i" och så Microsoft Office Picture Manager, tryck då där uppe på redigera bilder sedan autokorrigering sedan kan man ändra lite på ljuset och så under :)

Den på bilden är på engelska


Alicia här (30 oktober)

Hejsan hoppsan!

Imorgon är det dressyr tävling och mina önskemål på hästar är följande:

1. Dingo

2. Skrållan

3. Daisy

Fast spelar inte så mycket roll om jag kommer placerad, vill bara ha bedömt hur jag rider.

Igår red jag ut på My hamilton med Sofia (hon gick till fots) och det var väl mysigt, red lite på utevolten och Bea var också där och red på Nonni :) :)

hehe, en bild från första gången jag red red ut på My hamilton på riktigt, Erica följde med och fotade med sin skit braiga systemkamera ! :D

Hon som skulle ta med sig hem min hamster var jääätte schysst så hon levererade hem hamstern hem till mig, hamstern han var väldigt tjock och inte alls lik Keeper. Väldigt söt!

Mina föräldrar var på kryssning så det var FF hemma hos mig, Sofia sover över hos mig då :D Vi såg The Shining som typ alla barns mammor tycker är den läskigaste film någonsin! Fast den var ju knappt läskig, den var överskattad :)

Heeejdå, nu ska vi fixa inför dressyr tävlingen imorgon då :) Byeee


Skillnader (30 oktober)

Fortsätter med skillnader


Före

Efter

Före (suddig)

Lite bättre, inte lika suddigt :)
Asså det går inte att lägga upp bilder på Sofia! Sjukt alltså..

Före

Efter

(29 oktober)

Nu ska jag inte platta håret, jag hade jätte fina lockar i håret idag! det blir så av sig själv, har fått jätte lockigt hår på sistone :) Fast jag plattade bara luggen en gång för att annars blev det gardiner :P

Inte sånna lockar då,...

Kan ta ett foto :)

(28 oktober)

 Visste ni att Satsumas är ganska gott? Och att nyponsoppa är äckligt och sedan gott sedan blir det äckligt igen? Viktig fakta, lägg på minnet!

Idag när jag red Nonni jobbade jag med att forma henne på böjda spår och sådant som jag alltid gör, och så red jag utan stigbyglar. Det gick väl ganska bra, men när jag galopperade och försökte forma henne så kände jag att jag inte alls var på dressyr humör, jag var på RACE HUMÖR!!!!! Så jag gasade iväg från volten och Nonni blev väldigt försvånad, men såklart gasade hon på. Efter några varv saktade jag ner till skritt och tränade på galoppfattningar från skritt, hon blev jäkligt taggad på det och när jag bytte varv och gjorde samma sak, och när det gick bra i galoppen gasade jag på och SMACKADE (illa gjort) och hon blev hon helt jävla galen! Hon stegrade i galoppen, eller jag vet inte vad mans ska kalla det men hon tar upp frambenen högt upp och galopperar jättekort så man typ tappar taget om tyglarna lite sedan sticker hon iväg och jag kunde knappt få stopp på henne, och när jag väl får stopp på henne gör hon samma sak igen, jag ville iof galoppera fort på henne men utevolten på rotvik är så liten så svängarna blir rejäla och jag vill inte gå omkull med henne direkt. Men jag kan säga en sak, den hästen kan man galoppera fort på :)

Kan tänka mig Nonni som galopphäst :) Vet att hästen på bilden troligen tävlar i fälttävlan, men skit samma!

Jag lägger upp bilder från idag imorgon, när jag har tid för jag är trött nu och ska gå lägga mig snart :P

Efter Nonni stack ja till andra stallet (trf stallet) för att umgås med vännerna, men Sofia hade redan stuckit och Fanny och Sanne satt och facer wrapa Sofia, dem gjorde över 60 statusar på sofias facebook, fast sedan ringde vi till 118 800 och frågade lite saker som vi frågade förra veckan och när vi kom till frågan om bebisar kan leva vidare i vatten om man inte klipper navelsträngen och föder barnet under vatten så sa tjejen: Nej det kan dem inte, ni har redan ställt samma fråga för en vecka sedan! HAHAHAHAH, hon kom ihåg oss från förra veckan!!!!!! x)

Fixar (28 oktober)

har inget liv nu när jag bara ska rida en gång idag så jag fixad lite bilder på Microsoft office Picture eller vad det heter :) se skillnaderna :)

Innan

Efter. Finare va? :) Jag gjorde tella lite mörkare och bakrunden lite ljusar :9 går på max en halv minut att fixa det :P

Innan

Efter, kanske gjorde Elof lite för mörk, men jaaaja :)

Innan

Lite finare, liite bättre

Innan

efter

asså jag måste verkligen gå nu! jag skulle vilja göra likadant med en av bilderna så Sofia rider men jag hinner inte!!

ändrade planer (28 oktober)

Behöver inte skynda mig längre, dem ändrade så Snow berry skulle börja gå lektion idag istället :P Gör mig inget så mycket, blir så stressigt om jag skulle rida henne med :P kan nu slappa lite, måste ju ta mig till Nonni innan det blir för mörkt men jaaaja :) Linnea gjorde kola choklad, mumsigt!

Tidsinställt inlägg! (28 oktober)

Just nu så måste jag skynda mig lite så detta blir ett tidsinställt inlägg aå jag gjorde på morgonen.

Jag måste skynda mkg eftersom jag precis kommit hem från skolan och ska byta om, äta mellis och sedan cykla ner till Nonni och mocka hagarna där, mocka boxen, borsta, rida och sedan cykla vidare till tyresö stallet och rida Snow. Det är så stressigt, borde aldrig sagt ja till att rida Snow också, fast detta är sista gången sedan ska hon gå med på lektion igen :) Hon ska visst få galoppera lite idag eftersom hon visst skulle börja gå lektion imorgon :)


Funderar på att typ på tisdag på höstlovet rida Nonni i typ 30-40 min och sedan rida ut och så ser jag om hon har mindre energi då, så hon inte spurtar iväg :) Fast stegra, det kommer jag nog inte undan ifrån, hon gör det alltid när man rider ut, det är lixom en Nonni sak x)

:)

Och på måndag ska vi ju hämta min hamster!!
Visad 15 ggr
Fast ingen slår Keeper, han kommer visserligen likna Keeper mycket men aldrig, ALDRIG bli bättre än hnm :O :(

Varning för hamster inlägg!! (28 oktober)

Nu ska jag visa bilder på Keeper till slutet..


Nyfödda, äckliga marsipan grisar

Några dagar gamla


Vanilj rymde med en av ungarna :O
Fight om dem 14 spenarna x)


Gulligt

Keeper har precis öppnat ögonen, han är 2 veckor där <3

Fulis

Försöker du rymma Keeper?

Det där kallar jag att ha händerna fulla, fulla med hamstrar


Keeper 3 veckor gammal

keeper 4 veckor gammal :)







Sen dog han :(


(28 oktober)

Två dagar kvar bara !!! Sedan på måndag är det mysiga höstlovet!!

På söndag är det dressyr, min första MP dressyr så blir bara LC:1 :) Och alla dem bra tävlar i LB:1 eller två och då finns det absolut ingen chans att komma placerad :)


På måndag så ska Karenina till klinikien ! :O Hon bara MÅSTE blir frisk!!

Hehe, jag snor en bild på Bea och Karenina när dem tävlar (a) busigt :)


(27 oktober)

Hämtar min hamster på måndag tror jag, den kommer se likadan ut som Keeper och den heter "New yourk" men döper om den till Malaco. Vi har betalat 200 kronor för den om den är från bami's uppfödning med stamtavla och reggning i svh.

Nu ska jag sova, är tröttis :)

Shoppingtur med Erica ;) (27 oktober)

Nu har jag kommit hem från en lång, mysig och rolig shoppingtur med Erica i farsta centrum! :D Vi åkte buss och tunnelbana dit efter skolan och var där i några timmar. Det som jag köpte var:

* En tajt svart H&M tröja, såg sedan i efterhand att den var lite glittrig också :O

* En mysig svart munktröja från Bik Bok, har redan en i grå, men Vendela har gett den till en kompis :O

* En svart skitsnygg tröja med U- rigning, och så var det  ungefär 5 små knappar under bröstet. Den var vääääldigt tajt!

* En stor tvättkorg med lock som extra bur åt min hamster

Lite bilder från idag :)


Inne i provhytten på H&M, testar den svarta tajta tröjan som jag köpte :)

Svarta tajta tröjan från H&M

Munktröjan från Bik Bok

Hm, tröjan ser ful ut på bilden. Men det sitter så jävla snyggt på! Det är så tajt!! Men den var skitsnygg och läcker, finaste tröjan :)


Pinsamt att åka med tvättkorgen på tunnelbanan.. Fast det var lite praktiskt att lägga sina väskor och påsar i den :D

När vi skulle åka till gullmarsplan från skolan gick det på två stycken 95:or från strand som började prata med oss. Frågade ut om vilka vi var och så, hur söta vi var och bla,bla,bla typiskt player snack så vi svarade knappt, diss på players! Fast Erica blev lite generad x)

Fina Erica på tunnelbanan :D
Erica köpte en rosa tröja, en vinterjacka på Stadium och ett par jeans :)

Det var en pedofil på hemvägen som stirrade på oss och sedan när han gick av blinkade han åt oss och log. Äckelgubbe!

Bilder på Nonni och mig igår får ni:

Puss på älsklingen x)

Happy me :D

Nonnis mule

Nonnis öga

Skum bild, om ni undrar så är det inte finnar på näsan utan sårskorpor :)

Är glad, inga läxor eller prov som måste pluggas till! Jag kan bara slappa och vänta in höstlovet nu :D Nu ska jag slappa och sedan se på Greys Anatomy

:)

HEEEJDÅ! NU FÅR NI GÖRA NÅGOT ANNAT TILLS JAG SKRIVER NÄSTA INLÄGG PÅ MIN BLOGG :D

(27 oktober)

Svårt prov, eller det var mycket att plugga till provet, fast har inte gjort det än.

Alicia vet:

Vi blir av med 2 liter vatten varje dag

Jag vet att urinblåsan rymmer 5 dl, men det var några som inte trodde på det och drack jäätte mycket och höll sig tills dem inte kunde det, deras urinblåsa rymde 1,1 liter!

Om man är uttorkad ska man inte dricka havsvatten eftersom det innehåller mer salt än vatten och man blir mer uttorkad än otörstig.

K-vitamin är till för blodets koagulering

Järn är till för att tillverka det röda färgämnet hemoglobin som transporterar syre till kroppens alla organ och för att skapa enzymer


Ja

Visst kunde jag mycket saker? Nä, men en del :)

Smart som professorn :D

 

Efter skolan ska Eric aoch jag dra iväg och shoppa! Jag behöver det verkligen, sitter och pluggar, mockar och rider hela tiden. Får knappt tid för sådant som att shoppa nu för tiden :O




(26 oktober)

Jag tänkte faktiskt ta och rida ut på Nonni idag, men sedan blev det kolsvart ute och klockan blev mycket så jag ville inte rida så länge så red väl 40 minuter på utevolten. Det kändes bra där, förut var man tvungen att göra alla gångarter innan hon kunde börja arbeta ordentligt men nu behövs det knappt längre. Hon var så fin idag! Kändes inte som om det var jag som satt på hästen, fast hon var extra mjuk idag. Trändade på hennes svåra varv, använde tipsen jag fått från Claudia och så tränade jag på galoppen, allt gick perfekt och för att hon bara ska gå fint i ett av varven så brukar det ta en timme typ och ni gick det på 40 minuter och det var i båda varven och alla gångarter <3 Hon var så duktig!
Duktig!

Jag tänkte på det som Maria sagt på mitt utvecklingssatal i ridningen, jag har långa ben och jag måste lära mig att använda dem också. Jag erkänner att jag mest satt och drog i tygeln förut, jag gör det säkert fortfarande men nu försöker jag tänka på att driva hästen framåt med hjälp av underlivet och använde benen, forma hästen och flytta in bogen. Mycket häst framför mig, sitter ibland framutlutad på Nonni eftersom hon är så låg i formen. Försökte sitta upprätt och nästan bakåtlutad och vilken effekt det gav när jag gjorde alla dessa saker samtidigt, blev ett kanon resultat. Måste lära mig rida mer på det sättet, även om Nonni är lite enklare än vissa hästar och svårare än vissa hästar så vet jag i alla fall hur känslan ska vara.




Karenina ska ju till kliniken om bara 6 dagar!!!!! :D Fast om hon blir friskförklarad då så ska jag fortsätta rida Nonni ett litet tag till eftersom när Karenina kommer att sättas igång så kommer hon vara fullproppad av energi, hon kommer vara helt galen och kasta av mig flera tusen gånger om.  Så Bea sa att hon kunde ta dem värsta smällarna så kan jag fortsätta på Nonni tills Karenina blivit igångsatt ett litet tag, blir väl bra för mig eftersom Karenina bara kommer skrittas i typ 20 minuter per dag :/

Karenina och jag i vintras <3
Och Nonni får galoppera och allt möjligt x) Funderar på att när det är lov nästa vecka så ska jag rida länge på tisdagen, rida ett pass på volten i typ 40 minuter och ta ur mestadels av hennes energi och sedan rida ut. Då kan hon ju inte ha så mycket energi, och då kan jag rida ut på henne som om hon vore MH :D

Jag och Nonni! Eller inte :)

Imorn är det hemkunskapsprov och jag kan inte jäätte mycket, men det räcker nog för G iaf :)

Jag ska också shooooppa efter skolan med Erica :)

(26 oktober)

No provet gick asbra, var med snillet André :P

Imorn är det hemkunskapsprov :(

Idag ska jag laga mat, blir soppa och pizza mackor :D Sedan ska jag raaajda Nonnie :)
 Sedan plugga :P

AAW gäsp (26 oktober)

Usch och blä, ser ut genom fönsret och det ä mörkt :( Och det är snö, och det är frost och så är det is..

Det är 2,9 minus ute! :O I oktober..

Igår när jag cyklade var min cykel istäckt, IS inte snö. Den var stel så kunde först inte cykla på den eftersom att det var så mycket is, och hela gatan var istäckt så cyklade en aning försiktigt :O Sedan gick det inte att låsa cykeln för att låset var istäckt så jag var tvungen att gömma cykeln i skogen..

Vi har ju bestämda platser i våran skola (!!!!!) och nu sitter jag bredvid Eleni om det bara e någon som bara undra :)

PROV

Är det bara jag som gillar prov ibland? Inte det med att man måste plugga tusen timmar innan utan när man väl har gjort det och går in för att göra privet och känna att man pluggat, man kan det som ska stå med. Fast känslan när ´man går ut från provet är ibland inte likadan, då känner man att man borde pluggat mer på exempel bukspottskörteln. Men jaa, ibland kan man inte allt.

Vi har no-prov idag, det är parprov och Lotta (no lärarn) skulle försöka sätta ihop kille och tjej och sätta nivåmässigt, förra parprovet hamnade jag med Alexander. Det gick asbra för oss, vi fick alla rätt så skulle nog vilja hamna med honom igen eftersom han är en av dem få killarna som pluggar till ett prov, själv satt jag i några timmar igår och pluggade spanska och no -.-

Japp :)

Aja, ska väl sätta på mig kläder och lite sådant nu :) Byeeee


hihi, haha, haha! ? (25 oktober)

Namen heeello! :)
Hittade en "fin" bild på mig och MH på mina tre kompisars blogg :)


Haha, a little bit old :) eller inte jätte gammal, 3-4 månader :)

Om det är någon som undrar vilka Sanne, Sofia och Fanny är så kan jag ta och skriva det:

Sanne:
Sann är en tuff tjej född 1996, hon är brunett och ÄLSKAR b-ponnyn Tarantella. Hon är en tjej som många vet vem det är i stallet, finns många små stallflickor som ser upp till henne, och det borde dem eftersom hon rider skiiiit tufft och fint!! :) Hon är med i ponnycupen hoppning. Sanne placerar sig nästan alltid i både dressyr och hoppning. Lägger upp 1 fin hoppbild på henne och 1 fin dressyrbild på henne :)

Hoppning, för ett ganska långt tag sedan tror jag, Sanne på Tarantella

Sanne på Tarantella

Fanny:
Fanny är en jätte snäll tjej som kan väääldigt mycket om hästar. Hon är född 1994 och hon hade JÄÄÄTTE långt hår, fast sedan klippte hon av en bit. Hon har låånga naglar som ibland är fint pyntade med olika färger på nagellack :) Hon rider sjuuukt bra! Hon rider lugnt och alla hästar trivs med henne på ryggen, hennes favorit ridskolehäst är b-ponnyn Elof :) Hon är med i ponnycupen dressyr, hon är tyvärr för gammal för ponnycupen hoppning, annars skulle hon vart med i det med! Fanny är så duktig så man ser henne nästan alltid placerad i både hoppning och dressyr. En fin hoppbild och en fin dressyr bild på Fanny får ni!:




Fanny och hennes älskade b-ponny Elof! :)

Fanny och hennes förra medryttarhäst Daggis :)

Sofia:
Sofia är en jätte snäll och gullig tjej som är född 1996, hon har låångt blont hår fast hon har färgat det brunt men det blev bara mörkblont. Hon är pålitlig och lyssnar bra, hon rider också jätte bra! Hennes favorit ridskoleponny är c-ponnyn Nansen som hon skött om flitigt i flera år och har blivit månadens skötare på honom. Hon har vunnit fera dressyr tävlingar :) Som på dem andra, 1 hoppbild en dressyrbild får ni på Sofia :) :

Sofia och hästen hon hade på ridlägret i somras :) Sharm

Sofia och hennes älskade Nansen på en dressyr tävling som hon vann :)

Det var lite om dem, skrev mest om hur dem är i ridningen men min blogg ska ju trots allt mest handla om hästar! :D

Lov, snaaaart! (25 oktober)

Har tingat en hamster, eller jag ska.. Eller min mamma ska lägga in hälften av pengarna innan den är tingad :)
http://sabinashamstrar.zoomin.se/

 gå in på den sidan om ni vill se bilder på  den jag ska ha, jag ska ha en av dem ljusa.

Snart är det lov, om en vecka får jags ova i en vecka! :D hejdå börjar skolan om 6 minuter, men yes vi ska byta platser! :D

(25 oktober)

Kolla på denna coola video:


Den var väl lite kul? ;)

Idag måste jag bara plugga, och lite sådant. Så blir inte så mycket inlägg om jag inte hittar något väääldigt kul att skriva om :):)

Ponnycupsträning, ponny cups match (24 oktober)

HEEEJSAN!

Jag hade ju Spot på träningen, och det gick super! Kändes så jääävla bra! Kändes också så jäävla stor! Men jag sket i det, troligen sista gången jag hoppade honom. Jag är faktiskt inte så ledsen över det, jag är bara så nöjd, jag kände mig cool. Eller inte på det viset som ni kanske tror, jag satt på hästen jag älskar mest i hela världen! Jag fick hoppa honom, jag tog mig över hinderna och den känslan är så obeskrivlig. Ridning är den bästa sporten som någonsin funnits!!!!!! Mitt hem är på ryggen på Spot!

Gullegris Spot :D
Undrar vem jag kmr få som favvo häst på c eller d-ponny ? :) jag gillar Dingo hittils :P

Vi hoppade inte höga eller speciella hinder, vi tränade på tekniken. Vi var tvungna att svänga som satan och det blev bara , sväng, sväng sväng, hopp, hopp, hopp, sväng, hopp, sväng, hopp och så kändes det :) man han inte tänka men det kändes bra och Claudia sa att det såg bra ut, så jag litar på det och hoppas det inte såg ut som ett helvete :)

Sedan efter träningen följde jag med till Botkyrka ridklubb, det var ponny cups match och Stockholms cupen match där. Vi förlorade båda tyvärr :(

Snart lägger Emelie upp bilder från träningen, lägger upp dem då! :D

Nu äre ponnycupsträning! (24 oktober)

GISSA! GISSA VAD! JAG HAR FÅTT SPOT PÅ PONNY CUPSTRÄNINGEN!!!!

Jag är för lång för honom men det blir sista gången! Blir bilder till headern tror jag, några ska fota och filma :) Jag ser fram imot det, om 5 timmar har jag redan ridit, och då är det över. Sista gången jag hoppar min älskade Spot!


Hehe, lite konstig bild på migcoch Spot :S Hoppar trippelbarr i våras har jag för mig, det var en sjukt kul hoppkurs för Annika! Roliga hinder och jag fick hoppa en bana på 80 med Spot, han som inte är van med den höjden. Det är väl lågt men det var högt för honom, han är ju trots allt bara en b-ponny :) <3

Älskade ponny! Nu ska jag rida ;)


(24 oktober)

Nu har vi vaknat :) Trötta e vi också :O Men ingen ville sluta prata så vi somnand väl inte fören vid två, och gick upp halv åtta -.-

Taggad inför träningen, sedan är det ju tävling för några ur laget efter träningen som jag ska med på och vara hejarklack! :)

Björnar (23 oktober)

Nu har vi sett på film och ätit massa! :) Vi ska gå och lägga oss så vi är utvilade till träningen imorn :P

Det har visst flyttat en björn till tyresö :P Gör mig inget, känns bara lite coolt att ha en björn boende i tyresö :P

En vild nalle björn

SOFIA HÄRA!

HEJ! :D Sofia hära. Jag, Fanny och Sanne sover hos Alicia idag, trevligt trevligt :) För vi är så coola.


Miihih, det här e världens finaste hest och jag!

Bara för att hämnas på Alicia så  gör jag världens längsta inlägg..
Snel hest gå på fest eta kaka drika lesk

Nu ska dom andra äta... godis.

Men inte jag, för jag är en snel hest! Yeeeahhhh.

Hahha ne nu orkar jag inte mer. Besök vår blogg, föresten!

http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/
http://youngriders.blogg.se/

Bara för att vi är bäst ^^ Och juste, en sak till! NI MÅSTE KOLLA PÅ DEN HÄR VIDEON!! HAHAH SÅ JÄÄÄVLA BRA! HEEIDOO.

 



/Väärldeens bästa Sofia!

BÄSTA FILMEN NÅNSIN

DETTA ÄR BÄSTA FILMEN SOM NÅGONSIN GJORTS!

 


Lite filmer bara (23 oktober)


Nu laddar jag bara upp en video på när jag galopperar Nonni för andra gången :)

När jag är i mörka rummet på Naturhistoriska Riksmuséet :)

Haha, när jag sov hos Chicken och Sofia gjorde vi denna sjukt roliga video! :) Jag, Moa, Sofia och Chicken är med :) Kolla på den med ljud :P


Igår (22 oktober, var det då)

Haaalloj!

Igår har jag varit i stallet och hjälpt mamma på små ponny lektionen och ridit med på hennes andra småponny lektion med My hamilton idag :) Och varit på naturhistoriaska Riksmuseét.

Lägger hej vilt upp bilder från mobilen:


I förrigår på snow

Usch

Naturhistoriska muséet :)




Min kompis <3

Den var varm åt vänster och kall åt höger och i mitten var den kall och varm och då kändes den extra varm :P

Stackars kanin som är uppstoppad! :O :(

Min hand i en zebra mun

HÖGT, andré sa att man bara bröt benen om man hoppade ner där, Erica sa att man dog :P

Rulltrappan

Nu kommer ett par bilder på mig när jag skulle se hur många gånger jag kunde ta mig upp på en trä sak och ner och igenom utan att nudda marken på en minut.




Jag lyckades 6,5 gånger på en minut! :)

Red MH på mammas småponny lektion igår, gick jätte bra! han blev så fin i alla gångarter, det känns bra att rida en häst som enkelt går fint.
Red MH idag med, han var duktig! Men vi har inte bytt till broddar eftersom denna snö kmr försvinna snart, så han halkade lite i bland. Fast jag skrittade bara ut, sedan red jag ensam i ridhuset :/ var lite tråkigt, men det var kul att galoppera och byta varv då gjorde han höga galoppombyten! Haha :)
Imorn är det ponny cups träning! :D taggad! :D Vill ha SPOT! :)

Jag avbokade ridningen idag för att rida igen med Nonni en annan dag, tänk om jag ridit idag. Då hade jag ridit 7 gånger på en och samma vecka :O

Tisdag: Ridning på Nonni
Torsdag: Ridning på Nonni, ridning på Snow berry
Fredag: Ridning på MH
Lördag: Ridning på MH och lektion (avbokade, men det skulle sett ut såhär annars)
Söndag: Ponnycupsträning på ?

Fast iof, nästa vecka jag rida 6 gånger samma sak som denna vecka fast utan MH på lördagen, ridning på lördag utan avbokning och på söndag är det dressyr tävling. Blir så stressat att rida många gånger i veckan, och ibland flera gåpnger per dag :/

Vi ändrade en massa till filmkvällen så till slut blev det bara Sanne, Fanny, Sofia och jag på den. och den ska vara hos mig eftersom jag har FF utan syskon också, så dem sover hos mig och vi ska kolla på film och äta på pizzerian :) Mysigt, och sedan sticker vi till stallet dagen efter på träning :D :)

http://www.youtube.com/watch?v=HHoM1Gx_s7Q
Jag i mörka rummet på Naturhistoriska muséet :)


Jag ser det snöar! (22 oktober)

Jag ser det snöa! Jag ser det snöa! Det var väl roligt, HURRA! Jag ser det snöa! Jag ser det snöa! det var väl roligt, HURRA!

Hihi, det snörar ute och det är inte ens minus :O Det är 0,0 grader ute :O

Lite konstig bild, men det är jag som tagit den :D

Åh så gullig, det är också jag som tagit den bilden :D Borde kanske satsa på att bli fotograf? Fast ne :)

SNÖÖÖ

Till matsäck blir det:

Oboy

Macka med köttbullar, majonäs och sallad på

Ungefär som den fast utan löken

Två stycken brownies


Två tuggumin (Extra)

Inte den smaken, men strunt samma

Två servetter

Sådär, det borde duga :) Tar min dricka slut fyller jag bara på med vatten ;)


(22 oktober)

Igår red jag Nonni, och det var satans svinkallt! Var ju minus ute :O Fast kunde bara rida i 30-40 minuter sedan var jag tvungen att kasta av hennes akarna och borsta av henne fort få på hennes natttäcker ta in Karenina från hagen och sticka till nästa stall och rida Snow berry.
Nonni ledde jag ju i tisdags och hon vilade i förrigår, så hon var lite pigg i början och i galoppen annars var hon jätte mjuk! Försökte rida så som Claudia sagt ¨t mig att rida, använde tipsen. Gick bra, hon gick bra i både varven förutom i gloppen. Hann inte, hon ville bara sticka i galoppen :O Och så ville jag inte rida så mkt i galopp för hon hade ju vaccinerats i måndags.
Nu ska jag göra matsäck till Naturhistoriska muséet.

Jag gick upp liter tidigare och duschade sen när jag duschat såg jag att klockan bara var sex, hatar när jag bara går upp och struntar i att kolla i klockan -.-

bljksdnjsd (21 oktober)

På söndag är det ponny cups tränning! Första träningen för mig :D är jätte taggad :D Vill ha Spot!

Fast är nog för lång :( Men skulle vara kul med en sista gång! :)

Tänkte lägga upp en till hoppbild på mig, men hm.. Jag har bara hoppbilder på mig och Spot ! :O Och såklart dem två hästar jag haft på Karlshems ridläger. Men skumt :O Inte en anda bild på mig och en annan häst som jag hoppar :/

Tar den bilden, jag och Nelly i somras

Och när vi ändå håller på, denna med :D

Och finaste bilden :D

Hihi Fanny på Dick x)

Ser ut som en kille, men aja :)

Gamla karlshem bilder på mig och Nelly :)


No profil (21 oktober)


Idag på profilen hade vi kemi, har lite bilder på vad vi gjorde: :)


Vi höll på med PH värden och sådant skit

Vi blandade surt och basiskt i en av dem så det började bubbla :O

Vi hällde rödbeta och vatten på pappret :O

Skum bild..

Fin bild på mig va? ;) haha, jag i labbrock och labbglasögon x)

Labbråtta..

Har en liten lek här, gissa ögat heter den! Jag visar bild på en massa ögon och ni ska gissa vems öga det är :) Enklare blir det inte.

Det är några i mina klass och det är dem här personernas ögon:
1. Erica
2. Sebastian
3. André
4. Eleni
5. Joakim A
6. Alexander
7. Kim
8. Cassandra


Jag skriver en bokstav under bilden och siffror vid namnen, sätt ihop rätt bokstav med rätt siffra:

a)

b)

c)

 d) (usch)

e)

f)

g)

h)

Gissa på, ni behöver inte svara på alla :P Dem som är med skrev jag högst upp, skriver dem rätta svaren i ett annat inlägg.

jag hade en finne igår, ja ni tänker inte speciellt med det. Men JO ni hade felm det är speciellt, för den var skiiitstor och den var helt ensam på armen! :O :O :O

ÄCLIGT! äckelvarning på det..

Juste hjälper ju till mamma på hennes grundkurs på fredagar, älskar bara denna tjej! så skön :)

Hon heter isabella och är 8 år :P

Skrev förut att jag skulle lägga upp en före och efter bild på mitt rum när det är stökigt och städa, här är den:
'
Stöökigt

En aning städat iaf


Vad fint det är med höst :) Det är fint en dag resten är hemskt med höst :O

Fint :)

Vinterpälsen börjar komma smygande :O jag gillar denna sida av henne mer än den andra, gillar inte hennes man så jääätte mkt :O :O

Nyklippt man :P

Efter ridningen :P t på brå det, jg måste ju dra till stallet nu! :O Ska ju rida både Nonni och Snow berry. kan ju inte slappa då :O :O Nonni vilade igår så hon kmr vara pigg idag, jag får trava och galoppera idag men inget hårt dressyr pass så hon svettas. Undra vad jag ska hitta på och göra då ? ;) Tänker inte rida ut när hon är extra pigg iaf :P
Blir mycket ridning denna vecka, blir 6 gånger att rida denna vecka :O :) det gör mkig inget, bara skojsigt att rida :D

Lantskola (21 oktober)

Såhär ligger det till, dem skolorna som är närmast centrum eller stan lära sig mer av tonårsmodet och mer av fjortisstilen. Tyresö skola ligger längst bort från allt det dära, den ligger bredvid brevik och raksta. En lantskola, ingen bryr sig så mycket. Lärarna skryter så mycket om att dem går i den bästa skolan i tyresö, men egentligen är den bara bäst eftersom den står just där den står. Hade den stått vid centrum hade alla i skolan varit fjortisar. Vi kanske har lite bättre lärare, men det är för att vi inte är fjortisar som skolkar, bra lärare orkar inte med dem. Så allt har nog egentligen med vart skolan står.

Våra lärare på tyresö skola.. haha :D

NU börjar jag snart :P

 


Jaja (21 oktober)

Min statistik har sjunkit när jag bara skrivit om hamstrar så detta är det sista jag skriver om hamstrar på ett tag iaf.
Jag tror inte att jag vill att jag ska köpa två dvärghamstrar och Erica två, isf kan jag bara para Chilli 1 gång och jag vill kunna para henne någon mer gång.
Igår eller idag skulle Bling paras med Bibo.. Men hon är ju borta :( Måste skriva till Kp (dem skulle göra repotage om våran hamsteruppfödning i deras tidning) Så måste skriva till dem att vi ska para Chilli i början av december då hon är tillräckligt gammal för avel.

Rida, rida mycket

Nu kommer denna torsdag då jag ska stressa, jag ska till Nonni mocka fixa, borsta, fylla på vatten och rida. Sedan cykla till TRF stallet och rida Snow Berry, har aldrig ridit henne så skulle ju vilja testa, hon ser ganska rolig ut :)

Oj hittade en jätte gammal annons på Nonni :O Från 2009 :P

Nonni                                                                                                        2009-10-01

f: 1994
sto
137 cm
fux
Korsning arab/russ
Pris:  inkl sadel och övrig utrustning

 

Trevlig och positiv med mycket motor. Massor av vinster och placeringar i hoppning t o m LB. Felfri LA. Vinster i LA med föregående ryttare. Debuterat i fältävlan 2007 med placering. Brons i lag-SM 2008. Hoppar med fantastisk teknik och smidighet. Söker liten rutinerad ryttare då hon blir mycket het vid hoppning. Tränas regelbundet i hoppning och dressyr för B- och C-tränare. Mycket trevlig i all hantering. Säljes då bägge barnen har vuxit ur henne. Lånas ej ut på foder  Kontakta säljaren direkt 070-331 25 51 eller [email protected] eller Lena B

 

 
Hehe :)

Random bild jag vet! Men gu så söööt :)

Idag måste vi bestämma lite mer om film kvällen :)

Min text har bara blivit mindre och mindre :O :O :O dadadad :O Fast det kanske inte syns när det publiceras :P

jag äter lingongrova...

...med...

...och...

Bravo apelsinjuice :D

Trodde det var en bra frukost tills min hemkunskapslärare sa att jag åt för lite ? :O Det är ju en asbra frukost, eller? Hons a att jag skulle äta en skål fil också ? :O Till min aktivitet så måste jag äta mer, så ska väl ta och testa en liten skål med Cheerios :)

Så ska jag se om jag klarar med dagen, frukost är ju trots allt dagens viktigaste mål. Måste orka med at rida 2 gånger OCH att gå i skolan :P
Byyyeeeeee




Begravning (20 oktober)

har nu lagt Keeper i en kartong inlindad i papper och begravt honom i trädgården bred vid Vanilj (hans mamma) så kan han och hon vila i frid tsm!

Vanilj och..

Och Keeper, vila i frid! <3

Funderade på om juag skulle köpa en ny hamster, Keeper var så bra så jag vet inte. Det känns som alla hamstrar bara dör hela tiden, Vanilj dog ju för 2 månader sedan och nu Keeper. Har haft 5 hamstrar som dött :O :(

Möjligtsvisa färger
Om jag ska köpa en ny hamster ska det var en långhårig hane med stamtavla, hittade en kull som är normalfärgade och normalfärgade vitmagade. Kanske något att tänka på ? ;) Bibo och Kardemumma är/var det.

Bibo, han är normalfärgad

Fast jag gillar ju färgen Creme så mycket!

Keeper är creme, söt färg va? ;) Fast den ska vara svartögd, inte rödögd!

Fast offwhite är också fint

Offwhite :)

Förut gillade jag silverfärgade, men inte lika mkt längre


2 hamstrar en vecka

Ericas hamster har rymt från buren, finns ingen orsak till hur! :O Bling heter den och hon har varit borta i snart en vecka! Finns inget spår någonstans, inte någon bajskorv, hon har inte ätit av maten som är utsatt lite här och där. Så Erica ska avvakta några eckor annars ska hon nog köpa en till hamster också.

Tänk om Erica och jag skaffade 2 stycken dvärghamstrar istället (jag hanar ex och hon honor ex) och så parar vi båda med varandra och har dvärg och guld hamsteruppfödning, dvärghamstrar kan ju bo tsm inte guldhamstrar.


En dvärghamster, dem är sjukt söta men guldhamstrar är ju större och enklare att göra tama :/

Men stackars Bling och keeper, två hamstrar på en vecka!


Keeper dog

JAG ÄR HELT FÖRKROSSAD! Jag gråter och gråter, igår glömde jag ta ut min hamster Keeper, hade mycket läxor och ridning. Brukar inte hända, och idag tog jag ut buren för att städa den och så hittar jag min hamster ligga livlös i buren! Jag har aldrig älskat en hamster så mycket som han, han heter Keeper och är en LH creme färgad guldhamster i sina bästa år (5 månader) han låg där död utan anledning! Jag vågar inte ta på honom, jag är för ledsen. Det är min äskling och jag kan bara gråta, jag älskar honom så in i h*lv*te!! Jag kommer aldrig komma över hans död, vissa kanske tycker det bara en är en hamster men för mig är det mitt allt nästan! Han var min egen, hade fött upp honom själv och han hade seriöst världens bästa personlighet! han var lugn, orädd, lägger man ner honom på toalettgolvet springer han inte längs med väggen utan springer runt i hela rummet och klättrar upp på mig om jag står där. Han var rena drömhamstern och jag fick inte ens chansen att avla på honom så jag kunde spara en unge av honom! HAN VAR VÄRLDENS BÄSTA HAMSTER OCH NU ÄR HAN BORTA! jag har en hund som är kär i honom, han är kär tillbaka. Det är en border collie som älskar andra djur, hon vallar kaniner och hamstrar och allt möjligt. Hon älskade honom, hon brukade stå och prata med honom och vifta på svansen, hon har nsat på honom och bara viftat på svansen, hon gör inte en fluga förnär. Men ändå försvinner inte tanker på att någon av hennes tänder lyckats ta sig igenom gallret och inte i honom. Menjag vågar inte se på honom om han har ett sår, jag kan bara inte. Jag kan bara sörja..
Det försökta tecknet var att jag såg att hans mat var helt orörd och hans vatten med, och hans första bo som han brukar sova i var tomt. Då trodde jag han hade rymt! Fast sedan såg jag hans halva kropp ligga utanför sitt andra bo och andra i hans bo, jag ropade lite på honom (han brukar vakna då) inget hände, så jag skakade till buren lite, då är han klarvaken inget hände. Så jag kände på honom och han var död! jag vet inte vad jag ska ta mig till. Är det någon som vet vad som är dödsorsaken? Han kanske hade ett dåligt hjärta eller något, men han verkade alltid så pigg och glad. hans pappa mådde bra och hans mor med, jag vet inte ens om jag vil ha en ny hamster. Ingen hamster kan ta hans plats, jag har iof en hamster till, men vad spelar det för roll..


En vacker och klok hamster som jag födde upp. Du finns alltid i mitt hjärta keeper <3

Jag tog ut Chilli nu, min andra hamster. Det gav en tröst eftersom hon ser ungefär likadan ut förutom att hon har lite lockig päls (rex heter det).

Jag vet inte vad jag ska göra, han ligger hård, kall, stinkade och död i sin bur. Och jag kan inte ta ut honom, jag bara kan inte. Allt jag ser är ett skal, ett lik ligga i hans bur. Han själv är långt där ifrån, jag bara undrar var.

Önskar det är där han är nu! <3

Nu måste jag städa Chillis bur iaf, det luktar inte gott om den.

Jag pluggar

Jag sitter i datasalen och pluggar hemkunskap till provet nästa vecka! (y) med Vackra ERICA TRANEFALK KOLESTEROL

:)

Hennes dator blev svart för jag ändrade till det :D

Hihi , svart!

Föresten jag måste plugga nu, min lärare blir suris! :O

(20 oktober)

Skrev fel i ett tidigare inlägg, skrev att Karenina skulle till kliniken om 3 veckor hon skulle dit då om 2 veckor nu ska hon dit om 1 vecka och 5 dagar, det första november.

Jag åkte inte till stallet efter jag vart hos Nonni eftersom Sofia inte ville komma -.- Såg då istället på eller tvingades att se på "I form med Anna Anka" eftersom Vendela skulle vara med i det programmet lite, fast detta avsnitt handlade bara om Miguel.


Aja hejdå

Blööööt (19 oktober)

Jag pallade inte rida i regnet så jag ledde henne till ridskolan och gick runt området och gick tillbaka hem till rotvik stallet igen. Hon var jätte snäll och jag var jätte blöt.

Jag äter min första satsumas i år! :D Lite sur men det är dem alltid i början :)

Jag valde självklart ut den mjukaste men ändå är dem sur :o :( aja ska slappa vid tvn äntligen!

Hälsokontroll, god choklad = bra dag ? (19 oktober iaf)

Hade hälsokontroll idag då :) Detta är resultatet:

Längd: 160 cm, vuxit 2 cm sedan förra året

Vikt: 44,2 kilo, gått upp 2 hekto sedan förra året

Rygg: 3-4 grader lägre på vänster sida

Benen var lika :)

Jag rider ju 4-5 gånger i veckan och sammanlagt vad jag cyklar varje vecka är 3,2 mil till och från stallet (till stallet är det 3,2 km) så hon tyckte att jag nästan rörde på mig lite för mycket, eller att min vikt hade stannat så hon frågade vad jag åt till frukost och för tillfället äter jag lingongrova och jos (går att stava så). Så det är en bra frukost men hon sa att jag måste äta mer mellanmål, men jag äter ju mellanmål nu. Det är väl inte det bästa med varm choklad med grädde i men haha strunt samma :D Men min kurva gick upp sist jag kollade nu står den stilla :O


Tänk om man var så smal :( Stackaren!

Kommer inte ha någon mer växspurt, kommer växa långsamt ett tag till och kommer bli över 165 iaf :D


Nja, så lång vill man inte bli :P

6 månader tillsnästa koll, eller för att min rygg var en aning sne :O


Hade ju 3-4 grader snett på vänster

Nu ska jag laga mat, chi con carne! sedan ska till stallet och skritta Nonni i 30 min och sedan till andra stallet och vara med Sanne och Sofia :D


I skolan

Sitter i skolan med Eleni och Erica som är med i min idrottsgrupp, vi har fått läxa i att komma på en egen dans om disco. Måste kolla på lite disco dans klibb på youtube. Innan satt vi utanför klassrummet (fast vi slutat) med Marcello och David, vi var ju tvungna att lära dig so.. Haha, dem pluggade till so provet som vi fått mvg på :D Och så försökte jag titta på disco musik på mobilen, men den buffrade bara :(

Fick vg på mitt matte prov, är väldigt nöjd eftersom jag inte tyckte det gick så bra :D

Nu ska vi göra en dans, see you later! :)

Hihi (19 oktober)

Vad många det var som kommenterade igår och skrev : Hej, hur är läget? Så får väl ta och svara på det då :)

JAG MÅR UTMÄRKT, TACK HUR MÅR NI SJÄLVA DÅ? :)

Wille har blivit snäll :) Tänkte bara skriva det, vi bjöd honom till filmkvällen. Wille ville så gärna vilja följa med men han skulle flyga till spanien på lörda, så han försöker få oss ha det på fredag istället. men då kunde vi visst inte va hos Sofia :P Så vi ringde Herman och försökte övertala honom att alla skulle sova hos honom på fredag, men det ville han inte. Rickard skulle se om han kunde, annars ville inte Olle med och då blir Herman ensam kille då får inte han komma då får bara vi tjejer ha filmkväll mysigt det med :) Pizza innan ;)


Men yummie :(

Har fett ont i nacken! Låg konstigt inatt när jag sov, låg med nacken böjd bakåt! :S

Typ sådär..


Idag ska jag rida Nonni, bara skrittning så funderar på att rida ut och bara skritta lite ? ;) Och kanske göra lite skrittlvningar på utevolten, beror på hur mycket tid jag har :) Tänkte bara rida i 30 minuter eller så.
Min tur att laga mat idag, jag vet inte varför men jag tänker göra Chili con carne. Måste vara spanskt efter son ordet "Con" betyder "med" på spanska och "carne" kött, så det blir ju "Chili med kött" på spanska :)

Och med det serveras:

Ris :)

Får tillbaka matte provet idag, har vi tur också spanska provet :) Gick skit på mitt spanska prov (fick hjänsläpp glömde allt!) så vill egentligen inte ha tillbaka det :( Jag låg på en VG nivå i spanska nu ligger jag säkert och svävar mellan ig och g.. :(


Rutten, ruttnare och ruttnast (18 oktober fortfarande)

Men gud vad lat man e. Satt på övervåningen i stallet med Sanne och Sofia i 5 timmar! Eller vi rensade lite pinnar i hagen också i början för att Marlene bad oss, sedan gick vi och satte oss där igen. Fast iof, jag skulle varit ännu ruttnare hemma, sitta vid datan eller tvn :) Så det var väl bättre att prata lite med sina små "vänninor" .. ÄVen fast det ända vi gjorde var att ringa upp en massa och smsa Wille! :D och olle. Haha, sanne och jag fick två gratis godistuggumin som gjorde att vi blev helt cpade :O Vi skrev jätte konstiga saker till Wille, eller blev så som jag var förut. Skojsigt och najsigt :)

Filmkväll på lördaaa då! :D

MVG (18 oktober)

MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVGM MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVGM MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVGM MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVGM MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MVG MCG MVG MVG MVG MVG

GISSA vad jag fick på so provet?

Haha mvg :) Överdrivet men det måste firas, första mvg:et denna termin :D På grundfrågorna hade jag alla rätt :D Och på analys frågorna (dem som betygsattes) fick jag mvg på :D Haha :)

:)

Nu ska jag till stallet (ska inte rida) och ha vänskaps möte med Sanne och Sofia? :O haha, vi bråkar inte vi ska bara prata om filmkväll :)

Idag vacineras Nonni så får bara skritta imorn :( Blir nog bara en hlavtimmes ridning då :P

En bra sak, bara 3 veckor kvar tills Karenina ska till kliniken och hon MÅSTE blir friskförklarad då!

Tvåa (18 oktober)

Föresten Vendela kammade hem en andra placering på My Hamilton igår, LB:2 Braa :) Fast Vendela hade inte hunnit träna på programmet till L:a ? Så hon tränade på det efter hon ridit L:B Klassen, men Hamilton var jätte konstig. Han blev jätte busig på L:A banan, han gjorde jätte fina galoppombyten av sig själv (där det inte skulle vara det) så domaren började skratta, han fick iof urusla poäng där han gjorde galoppombytena, men det såg lite kul ut, det var jätte fina galoppombyten x) Såg ut som det var planerat, men så busig han e! Så brukar han inte göra ;)

Idag

Inte idag, men någon dressyr tävling för ett tag sedan, Hamilton och Vendela


Movie-night (18 okober)

Förut har vi alltid filmkvällar, det var as-nice! Se på en film, äta chips, prata, flumma, köra frågelekar och sånt :) Vi ska ha en på lördag hos Sofia! :D Hon har asnice hus, jacuzzi och allt :O Vi har inte riktigt bestämt vilka som ska med, Fanny är inte säker på att hon vill med och Olle sa kanske, vi kanske ska bjuda Rickard i år? Och Herman tror jag vi ska bjuda.. Wille är konstig, han har vart med förut, men han är annorlunda nu så tror inte han ska med. Sofia vägrar ta med sig någon från sin skola -.- Juste så det blir UNGEFÄR Sofia, jag Sanne, (Olle), Herman, Rickard och kanske Fanny :)


:D

Det är helt skär himmel utomhus! :O Wihu, inga minus grader iaf :) Fast det har nog varit det inatt, tänk om det blir den kallaste vintern på 1000 år och det blir is på atlanten så isbjörnarna kan gå över till sverige :O Fast jag tror inte det :P


Nu måste jag borsta mina tänder, sminka på lite mascara och ja inget ! :)

HAHAHAH, skojsig :)

Sanne, Sofia och jag ska ha mötes plats upp på övervåningen i stallet halv 5 för vänskapsmöte! :) haha, eller jag vet inte men tror det :)



Tillbaka (17 oktober)

 Är äääntligen hemma igen! :D Uppskattar mitt hem jäääätte mkt nu :) Det var kallt, tråkigt, stressigt, äckligt, snälla kunder, onda kunder och lite annat med i dagen. Det var helt hemskt, i början så var det hemskt! Då var det minus ute,  men det blev bättre sedan.
Det var faktiskt inte så tokigt att stå med Olle och Herman, vi kom varandra lite närmare varandra. Det är faktiskt två schyssta killar om man lär känna dem :)

Jag tog tre bilder bara.


Japp, i den typ ladan stod vi och sålde korv.  Jag och såklart har jag KSSS tröjan på mig x)

Toast maskinen


Korvarna i botten om ni kan se, och lagerbladen i :)

Dagens nackdel:
Att det var så (svordom) kallt!


Dagens fördel:
Att det var kul att vara med Olle och Herman :D

Usch hatar denna dator! Det går inte att ladda upp paint bilder på den ! :@ :@

Snart ska vi till min mammas kompis Marre och äta :P

Early (17 oktober)

Early, early, early..

Jag drömde om bjällrande klockor och så SCHHHHHEEEEEEEEE ringer radion som inte har någon mottagning.. :( Ville fortsätta drömma om klockor :(

Dingelidong!

Haha, kollade hur många grader det var ute, det stod 19 minus! :O Fast sen såg jag att det stod 1,9 minus ute :) Det räcker för att det skulle kunna bli snö,  det är frost nu :P
På med långkalsonger, vantar, mjukisbyxor, mjukiströja, vinterjacka, eventuellt mössa.. VARMA STRUMPOR! :) Har inte pengar på min mobil! :O Måste be pappa fixa det :O

Jaja, nästa söndag är det ponnucups träning i hoppning! :D Jag vill nog ha Skrållan faktiskt :D Hon var goooodie :) Fast det spelar inte så jätte stor roll :) Sedan efter det ska jag vara hejaklack till ponnycupsmatchen efter hos någon ridskolan :D Jag ska inte vara med på den matchen för jag är ny i laget :( Jag borde sökt förra året! :@ Claudia sa att jag skulle kommit med då! :@ men självklart tyckte jag att jag själv inte var redo då.. :(

Jaja, hejdå ska bara lägga på något litet lager mascara :)

Nyfödd (16 oktober)

Hittade bilder på My Hamiltons första dag i livet! :) Jätte liten och ful var han verkligen :)


Okej, lite söt var han faktiskt här :D Och hanns mamma Storråda står ståtligt bredvid, fortfarande lite fet :P


Haha, gulligt :) Inte världens sötaste föl direkt, men den duger! :)


Måste bara visa denna bild på mig! Vissa kan tycka jag är smal nu, men bara så ni vet. Jag var en jävlans liten knubbis i 1-2 års åldern:

Äter och äter, eller iof jag var fet för att jag gick på Kortison. En medicin, biverkningar: Man blir fet. Det är sant, man blir större av att äta kortison, men det var inte därför jag åt det. Jag hade en sjukdom fr¨ån 1,5 års ålder till typ 10 års ålder som hette Periodisk feber, fick feber väldigt ofta, när jag var liten fick jag EXAKT feber varannan vecka. Sedan jämnade det ut sig feber 3-4 dagar varannan månad. Gick på lite olika mediciner, men fanns inget botemedel. Det var en ganska sällsynt sjukdom, läkarna visste inte hur man fick den och dem hade inte botemedel. Den smittade iaf inte :P Fick ta blodprov väääldigt ofta, det är därför jag är så rädd för sprutor nu :O
Japp, var en sjukling när jag var liten :)
Hade Borelia också en gång, från en fästing. Blev förlamad i halva ansiktet! Haha, jääääättekoj, kunde inte blunda på det ögat, inte le med den sidan, inte rynka den sidan av pannan osv :) Skojigt :P Jag har brytit en arm och brytit några fingrar genom ridning och annat :P Otursfågel :O

Nu är klockan 23:30 och jag ska upp innan åtta imorn, dax att gå lägga sig :P Ska vara i Viss vass 9:00 -.-

GONATT

Hoppning (16 oktober)

Hej, skrev nyss världens längsta inlägg sedan slutade internet fungera så allt försvann... +¨¨*#"!@)/?´-¤%&/(#

Jag hoppade iaf Skrållan idag! Hon var mycket annorlunda i hoppning, hon var jätte pigg och lite stark :) men jätte duktig! En riktigt kul häst :) På dog-leg i ström blev hon mest stressad, pigg och stark men när jag hoppade ensam bana blev allt perfekt! Lagom tempo och inte stark :) Hon avr en härlig häst, det var enkelt att följa med i hennes språng :P

Bilden från förra veckan jag vet :) Jag och Skrållan :P

Snowie

Föreställ er att det står en svordom här!: Jag vill ogärna svära i bloggen så nu får ni föreställa er att jag i alla fall vill skriva en.
Maria hade sagt fel dag till mig när jag skulle rida Snowberry, hon sa onsdag men det var egentligen torsdag!! :O Samma dag som jag rider Nonni, hinner väl med att rida två hästar per dag i olika stall två gånger men då kan jag inte rida igen på torsdag med Nonni! :( Hinner inte, får bli när jag slutat rida Snow :P Hade verkligen ställt in mig på att rida Nonni på torsdag i ridhuset :/
Hittade en helt okej grupp att rida igen på, sista torsdags gruppen :)

Vendela tävlar Snowberry i dressyr och vinner såklart ;)

Ålder genom livet, kul

Svara på denna fråga i huvudet: Om ni fick välja en ålder ni skulle vara genom hela livet, vilken ålder skulle det vara?

Jag skulle svara 4 år.


Hehe, blev lite fuckat men jaja :)

 

Hehe :)

Japp, blev ett halv långt inlägg.. Int elika långt som det skulle blivit :P
 


Hamilton som föl

Det är ju min släkt, eller min mormor och mamma som fött upp My Hamilton så det är ju bra eftersom jag hittade bilder på My hamilton när han var 1 år! :D

My Hamilton och sin mamma Storråd :) Han ser inte alls lik ut :)

Åh, fölliknade över honom! :) Han är inte ens lik sig själv :D

Minus!

Brrr!
4 minus grader ute och klockan är 08:15! :O Två helt hemska saker har jag skrivit hittils, för det första:
Det är minus grader utomhus

för det andra:

Jag är uppe klockan åtta på en LÖRDAG!

Men så e det bara :)

Kmr trodligtsvis hoppa Skrållan idag! :) Alla säger att hon taggar till på hoppning, hoppas på det! :)

Önskade hästar igår till dressyr tävlingen och hopptävlingen såhär blev rösterna:

Dessyr:
1.
Dingo
2. Daisy
3. Skrållan

Hoppning:
1.
Dingo
2. Skrållan
3. Daisy

Haha, jag har önskat dem tre poppishästarna :D Men sdet är ju bara för att det är dem hästarna som är bra,jag har ridit Dingo mest av dem så jag tog honom först :P Minty är iof bra, men hon är nog för tung för mig.



En bild på Dingo när min syrra tävlar honom å Roo gård :)

En till bild på Dingo :)

Skrållan :)

Camilla hoppar Skrållan på tävling x)

Daisy

Bild på Daisy när hon hoppar :)


Fast Dingo är den bästa av hästarna, han har kommit längst och är jätte duktig! Men håller man inte in honom ordentligt river han :)

Finfin bilder! (15 oktober)

Naw, hittade denna gulliga bild på Misty ich Surprise 1997 :) Misty är en ridskoleponny som kom till ridskolan och det visades att hon var dräktig, hon födde Surpise som stod på ridskolan ett par år men trivdes inte så hon flyttade till Wilma.

Surpise är alltså fölet och Misty är alltså mamman som fortfarande står på ridskolan :)

Surprise i nutid, hoppar på ridskolan med ägaren Wilma :)

En till bild på Surprise från google :)

Misty i nutid :)

En till bild på Misty :P

Det är så skoj att kolla på gamla bilder, har ett helt skåp fullt med gamla bilder! Jätte kul att ha så mycket bilder att kolla på, hellre för många foton än för få :)

Hoppade MH! (15 OKTOBER)

Hoppade My Hamilton

Hehe, kolla först när jag varit med mamma på hennes nybörjar lektion (hjälpte till och leda och så) så blev jag trött efter det, så efter kände jag att jag inte orkade rida. Så jag gick till mamma (hon skulle precis gå iväg med en b-ponny grupp när jag kom) och så frågade jag om det var försent att be Johanna (MHs skötare/medryttare, för krisfall) om hon kunde rida, mamma sa ja och då frågade jag om han inte kunde vila. Då sa mamma men du kan få rida i ridhuset med på den här lektionen, och jag tyckte det lät bra att slippa rida i skymning. Så jag sprang och kastade på saker på honom och red utan martingal för första gången :)

Jag gick in i ridhuset och skrittade igång och travade, och när jag tänkte börja galoppera så mamma: Alicia du kan komma och vara med! B-ponnyerna hade hoppning, så jag hängde med på träningen och hoppade bana och allt med MH x) Första gången jag hoppade honom, jag flängde omkkring som en liten nybörjare. Han hoppade hindrerna som om det var 1,10 typ! Har aldrig hoppat en häst som hoppar det minsta lika som MH! Det är knappt skillnad att hoppa en b-ponny mot en d-ponny. Med det är JÄÄÄTTTE STOR  skillnad att hoppa en d-ponny och sedan hoppa en häst! Åh herregud, vad alla skrattade på läktaren! x) Jag flög ur sadeln och hamnade framför sadeln någon gång och jag kände mig och såg ut som en riktig nybörjare! haha, hans galopp är otroligt stor, och dessutom i hoppningen taggade han upp otroligt så han blev jätte pigg och stark! Var nog för liten och svag för att kunna hålla ihop honom, så hans galopp blev jätte lång så han var tvungen att ta jäääätte språng! Och han hoppar så mycket med ryggen så fick en knuff ur sadeln ibland x) HAHAH :) Hans galopp under hoppning var så stora som när en c-ponny hoppar ett hin der typ, och hans galoppombyten precis efter hindrerna! :O HAHAHAH, det var sjukt kul men lite läskigt när jag kom ur balans, såg lite kul ut men det var också kul :) Red inte så bra, men skit samma! Vill bara ha kul på hästryggen :)


Min syster Vendela hopptränar MH, han hoppar rejält med ryggen!

Snow berry

Precis innan jag skulle gå in i ridhuset med MH så stoppade Maria med och sa: Hej vill du rida Snow på onsdagar? Jag bah: Ääh.. var tvungen att tänka rejält, fick hjärnsläpp sedan sa jag: äh, visst okej.. Hon tyckte det såg jätte roligt ut, blev jätte allvarlig! Men det var för att jag kom på att det var min läxdag, men sedan struntade jag i det :) Så jag ska rida Snow nu dem två närmaste onsdagarna :)

Snow berry på bete

R.I.P Mine

Jag erkänner att jag kanske var lite hård mot Mine.. Jag gillar inte att rida henne, men nu ska hon avlivas! :( Hon är jätte halt så :( :( Carro är lätte ledsen :( Usch! Mine är en Hafflinger och hon är c-ponny trror jag? Eller nej blev osäker nu, hon kanske är en d-ponny? Jaja strunt samma :P


Mine kan faktiskt gå fint oxå! :)

Ridning imorn
Imorgon måste jag gå upp tidigt! Gruppen innan min (10:10) var bara 4 stycken imorn, så Sofia och jag ska rida i den gruppen istället för 12:00 imorn. Så ska åka med mamma till stallet 9:00!! :( För tidigt för mig, men jag ska få hoppa imorn! En c-ponny och inte en stor häst! :)

OMG hittade en bild på Ronja (en ridskole b-ponny på ridskolan, 20 år år hon) för jätte många år sedan när Marlene red henne, precis efter hon vunnit Lektions Ponny mästerskapet! :O

Mer än 6 år sedan iaf! Tror det var 2000 kanske ? :P Då var Ronja 10 år :)

Ronja i nutid, hon har mer hår och är mörkare nu :O

Hittade oxå en gammal bild på My Hamtilron när han var 5 år! :) Marlene rider honom :P

Okej Hamilton som unghäst, han ser ju likadan ut nu! x) Men gud vad fin han är! <3

Det var ett lååångt inlägg! :) Hade bara så mycket att skriva om :P

Finns säkert något stavfel, men orkar inte läsa igenom och ändra :)

Gamla bilder

Jag tittade på gamla bilder från 2004 och kopierade någa av dem på skrivaren :9 Så sött! kan lägga upp dem så ni får se vad söt jag var som 8 åring! :)



Jag och Amorina, Amorina var vår häst som blev 30 år! :O Hon stod på ridskolan i flera år, men har för mig att hon fick stå där som typ vår häst om hon gick en lektion per dag. Aja som stallplats mest men hon fixck gå en lektion per dag tror jag :)

Jag håller i Amorina och Linnea min lilla syster borstar henn! :)

Min lärare i ettan, gillade henne jätte mycket! Men hon bytte skola sen så vi hade henne bara 1 år! :( hon var sktbra :)


Daphne med Nina, hon var jätte ledsen för att Ninna skulle sluta :(

Vi fick en varsin filt från morfar, vi tre syskon :)

Mitt pyjamas kalas party:)



Åh så söt! Spaggeti som kattunge :)

Mina jag, mina syskon och kusinerna Maria och Niklas :)

Min mamma 2004 :)

My Hamilton med Marlene 2004, då var han alltså 5 år :) Unghäst alltså ;)

Jag, Rebecca och Linnea :) rebecca var min förra granne vi var bästisar i jätte många år, lekte varje dag :)

Piga som söt valp :) <3


7 veckor gammal, dem vi köpte Piga sa när vi kommit dit (tog 6 timmar att åka dit) att hon bara var 6 veckor!!! Hundar ska inte åka från sin mamma fören dem är minst 8 veckor, dem påstod att Border Collies klarade att åka från sin mamma vid 6 veckors ålder, vi ville ju inte åka 6 timmar dit och tillbaka för inget så vi tog med oss Piga då.


Rebecca sov över (hon i mitten) vi ville sova på golvet med sovsäckar. Knasiga vo var :)

Linnea och jag lekte maskar med våra sovsäckar x)

Spagetti som gullegris :)

Jag och mina syskon


Erkänn att jag inte var lite söt som 8 åring? :D haha :)

Pyjamas party hos mig, Fredrik, Jim och Andre brottas i soffan :)

Vendela och vår förra kanin Ludde :)

2001 var det faktiskt, åt mat md kusinerna :)

vatten!

Söta 2001 :)

Det var lite bilder, söta tyckte jag :)

Har bilden på bara mig och Amorina som profilbild på fb :) Tyckte den var lite gullig :P

Dem 3 sista bilderna var från 2001 var alltså 5 år då :P

Har tråkigt, men måste ner till stallet snart och hjälpa mamma på lektionen och rida MH :P Tror jag skulle rida med Eleni igen :)


Rekord (15 oktober)

Fick visst rekord statistik igår, men jag bryr mig inte riktigt om statistiken längre. Bloggen är min dagbok som jag skriver ut mig på, skönt att få prata ut. Sedan splear det ingen roll om det är 25 eller 5 personer som läser den :P

Tittade lite på facebook på bilder på finaste Nonni, var ett tag sedan jag la upp bilder på henne så här får ni bilder för några veckor sedan när jag hade träning för Claudia, då var hon fortfarande ganska korthårig. Nu har hon fått lite mer vinterpäls :)

I början när jag började jobba henne, man måste ge mycket eftergift till henne :P

Traven i början :)

Smile to the camera!

Blicken Alicia!

Hihi, så fin hon e! :)

Så synd att den är så suddig, den skulle varit så fin om den inte vart suddig :)


haha, jag rider lätt lite konstigt men jaja :)

Världens suddigaste bild! :O Men man ser iaf hästen, så fin ! :) Vill ha henne! Men inte rida ut på henne..

Hon är så låg i formen, det är något att jobba på. Jag hänger mer neråt ser jag, men jag håller på och tänker på att jag ska räta upp mig mer.

Där gick hon fint! :)

Hehe, kolla inte på min blick.. Jag vet att den inte ska vara där x)

Det svåra varvet! :O

För breda händer, men var tvungen att leda in henne ganska mycket med handen.

Inte finaste bilden, men whatever..

I början, och i det svåra varvet :)


Det var en massa bilder på fina Nonni så nu har ni inte glömt bort hur hon ser ut iaf :) Behöver en ny profilbild på facebook, funderar på att ta en av dem här bilderna (som inte är suddig) jag har en av dem redan, men det är sjukt suddig så.. ne

 


Lalala (15 oktober)

Gick och la mig typ vid 9 igår kände mig så hängig och trött, känner mig fortfarande hängig men inte lika trött :)

Har så tråkigt så jag tog lite effekt kort på datan på mig, haha kolla :) :


M, osminkad men vem bryr sig egentligen..

Ups!

Tjatja!

He,he..


Hihi, min tröja är blå men blir gul i negativt x)

PUSS!

Hehe, hej.

Pussgurka!

Jag blev en man

Hm, fingrar i håret eller en alien? :O


The last picture! :)

Ja, hm.. Vad ska jag göra idag?
TRor jag ska vila mycket idag, och om jag mår bättre sen följer jag med mamma till stallet för att vara assisten på hennes lektion halv 4 och sedan är det min dag att rida MH så det måste jag göra.


Sjuk (14 oktober)

Dåliig tajming, har fått feber och känner mig hängig :( Stannar hemma imorn, dfålig tajming eftersom det är simning imorn och jag vet ett "par tjejer" som ska skolka pga det, många kommer nog misstolka att jag är hemma och sjuka och tro jag skolkar. Men jag är inte en sådan människa. HJag tycker inte om att må dåligt, känna att man inte orkar göra något, känna sig jätte kall eller jätte varm.


Red ut på Nonni! (14 oktober)

Nu har jag ridit ut på Nonni för tredje gången! :)

När jag skrittade mot ridskolan gick det helt okej, även fast det blåste så mycket så Nonni nästan flög iväg så berördes hon knappt av det!
Men när jag kom lite innan tunneln (gick på ängen innan tunneln innan öringe busshållplatsen) så kom MH lite innan tunneln (mamma skulle möta mig) och mamma stannade upp MH innan tunneln för att vänta in mig. Då stannade Nonni, och jag gav efter på tygeln lite och skänklade på lite, hon gick ett steg sen stannade hon igen (kände på mig att hon skulle börja stegra) skänklade en gång till då stegrade hon och vände på en femöring typ och stack iväg och bockade, galopperade med benen uppåt (hon gör så ibland, hon stegrar i galoppen typ) och det jag tänkte då var att jag fått stopp på henne sist genom att ruska, så jag gjorde det och hon tvärstannade, då tog jag fötterna ur stigbyglar och och skulle precis slänga över benet som hon gjorde världens j*vla rodeo bocksprång och kastade sig upp i luften med huvudet mellan benen och jag fick en knuff upp ur sadeln och landade på fötterna, tada! haha, blev en halv avramling :P Och hon slutar alltid med dem dumma sakerna när man suttit av så sedan var det bara att leda henne till MH och hon gick lydigt och snällt.

Efter det var hon faktiskt snäll, hon hoppade undan någon gång för någon sköt med gevär men hon var snäll på skogsstigarna och när vi travade på vägarna. Blev lite stolt då över henne :)

Efter vi ridit ut och travat och så red vi på utevolten och mamma hade lektion för mig, det gick väl bra men jag bröt sedan ihop på hästen. Jag blir ofta arg men jag håller allt inom mig och biter ihop och verkar glad, men det är så jobbigt att ha så mycket ilska inom sig som aldrig får komma ut. Så jag bröt ihop och pratade ut med mamma. Det kändes bra att få prata och gråta för ingenting, det var ju inte att Nonni var omöjlig eller så jag var bara trött på att hålla allt inom mig.
På slutet gick det jätte fint, hon kunde tillomed gå fint i sitt starka varv (höger) hon arbetade fint med bakbenen den här gången och jag har lärt mig hur jag ska rida henne lite bättre nu. Jag måste bara tänka mer säte och använda mina ben, jag har ganska långa ben för min storlek så jag måste lära mig att använda dem också.

Borde jag inte kunna göra en serie av alla mina fina paint bilder? x)

Men jag gillar iaf hästen, fast jag vill hellre rida ut på Karenina. Fast jag vill hellre rida dressyr på Nonni :O
Fast man inte kunde tro det så säger Claudia att Nonni har ett helt okej fint steg i dressyren när hon går rätt :) Fina polle!

Nu ska jag slappa, är slut! Gick bra på so provet tror jag nästan fick alla rätt! :D Svarade iaf säkert på mer än hälften av frågorna :)

På NOn så arbetar vi om människan så vi fick plocka in och ut inälvorna på en "Torso" eller hur det stavas en plastmönniska som man kan ta ut inälvorna på.

Så ser en "Torso" ut :)

Jag tog iaf ut hjärtat på en torso och kastade mot André och sa FÅNGA, han försökte fånga den men lyckades inte så hjärtat kraschade rakt in i NO-salens skåp och gjorde sönder ett glas så det gick i tusen bitar, hamnade på golvet, i diskhon och på bänken! Som tur var Lotta inte där och så har man ju världens schysstaste klasskamrater som hjälper mig ta undan det och säger inte ett knyst till Lotta! :) Jag skärde mig iaf på en glassbit och svimmade nästan av att se blod :( Mådde hemskt illa hade inget blod i huvudet.
Lektionen efter hade jag eng och mitt bord har ett stöd som var snett så jag sparkade till den så den skulle stå rakt och då gick hela stödet av! Jenny såg men hon sa att den var trasig sedan innan x)

Haha förstöraren! x) Allt jag rör vid går sönder :P

Jaja :) Sa att jag skulle slappa så nu ska jag det, ridning på MH imorn ! :) Blir nog lite säkrare än på Nonni :) Å juste, ska dessutom rida med Eleni igen! :) Hihi, kul :)

Jag gillar mina fiiiiina paintbilder! Ska nog göra en serie när jag har tid någon gång :)


1 timme tidigare för plugg!

OMG
Jag är ju värsta pluggisen ju, jag gick upp en kvsrt tidigare för att finslipa SO att jag är helt klar, men jg kom nu på att jag börjar kvart i 9 idag så nu måste jag sitta i en timme och plugga innan klockan är kvart i 8 ! :O
Jaja, kmr nog få dem flesta rätt på SO :) Kan väl satsa på att få alla rätt x)

Ridning idag! :) Funderar på vad jag ska göra, jag kmr ju rida tidigt idag och jag vet inte om jag ska ta in hästarna efter. Det bir ju så tidigt för dem att gå in men tänk om ingen tar in dem sen om jag inte tar in dem? Jaja, det ä väl inget jätte problem får väl bara skicka iväg ett sms till Gustav och säga det.

Nu plugg!


Jag vet och jag vet inte (13 oktober)

Jag vet vad oppositionen gör, vad liberalism är, skillnaden på demokrati och diktatur, de olika formerna av demokrati, vilka som har makten egentligen i sverige och lite sådant ! :) Så duktig alltså ;) Fast kan inte den sista frågan än: Vilka grunläggande uppgifter har: a. Riksdagen? b. Regeringen?
haha boooring -.- har pluggat ett tag nu, så är väl klart snart :D

Imorn (13 oktober)

Jag ska nu försöka ta mig ut utanför området runt rotvik för 3 gången! Och denna gång ska jag lyckas utan sken eller stegring! :D Haha, fast mamma sa att vi mest skulle rida i ridhuset eller på utevolten :)
Nice, nice, jag slutar 12 imorn! :) Compar tiden vi gått över på hela tiden på profilen :D Den tiden ska det blir ridning och mockning för :D Fast det är obestämd tid när jag ska rida, mamma ska med Aspepot och Mine till kliniken imorn så hon vet inte när hon kmr hem :)

MÅSTE plugga so nu! Har inte pluggat ett skit igen (a)

Jag vill bli äldre, jag vill bli mindre (13 oktober)

Vi skolelever drömmer om att bli äldre, gå ut skolan, bli myndig, få körkort, köpa på system bolaget för första gången, hitta den rätta, gifta sig, skaffa barn och allt det där som vi är för små för nu. Alla drömmer vi om det, men samtidigt vill vi bli små igen. Bli 5 år, gå på dagis. Slippa göra något, ingen bryr sig om modet, ingen är populärare än någon annan, alla är vänner med varandra, gillar man någon frågar man helt enkelt bara chans och slipper det jobbiga i tonårslivet.
Ser man bilder på sig själv när man är lite önskar man sig tillbaka till det livet, alla tyckte man var söt och gullig. Det var alltid sol ute eller massvis med snö ute på dem rätta årstiderna, alla vara glada. Det är vad man kommer ihåg mest från den tiden. Men jag skulle ändå vilja vara fem igen, när man väl är 5 tänker man inte riktigt att jag måste bli 13 år äldre för att få bli myndig och flytta hemifrån och allt det där. Man tänker i nuet mer, jag gillar det.

 Äldre eller en liten snorunge igen?

Hade spanska prov idag, gick skit! Varför ska Alf alltid ha så svåra prov??????

Blablabla, några av dem frågorna var tillomed med på provet.. jaja, usch usch! Trodde jag var bra på spanska ända tills det provet kom :S

Jaja, ska ladda upp lite bilder på fb nu :) Laddar upp några på bliggen sedan också :D
Ikväll blir det plugg inför SO provet imorn, har inte pluggat ett skit! :D Så duktig man e.. Jaja, so provet brukar gå bra brukar få alla rätt :D :D :D haha x)


(12 oktober)

Jag har tråkigt, om 7 minuter börjar Sofi (hemkunskapsläraren) skriva upp om man är försenad, och jag är inte ens i påväg till skolan än x)
Men jag kan lova er att jag kmr att komma i tid! :) Behöver inte åka, förens nu! :)

Dom i Chile kom ut nu (13 oktober)

Hejhej, såg nyss direktsändning när dem här gruvarbetarna (ni som inte är så inne i nyheter så var det två gruvarbetare i Chile som var inne i en gruva när den typ rasade, och det fanns bara ett pyttelitet hål som dem sände ner mat i till dem två. Dem har borrat i månader för att få ut dem) kom ut ur gruvan, dem var tvungna att ha skyddsglasögon eftersom dem inte var vana med att se ljus på flera år.

Hehe, nu var det ju så att både använde skyddsglasögon. Men strunt samma! :) Mina paint bilder är ändå mer åt det komiska hållet än åt konst hållet x)

Nu ska jag väl ta och sminka, ta på mig skolklkäder, äta frukost, och lite sådant :) BÖrjar på hemkunskapen om 1 timme :P


Sova (12 oktober)

Nu blev jag trött, har badat i en timme och gjort spanska. Nu ska jag soooova! :)


Hihi. Japp det är jag som soverm fast jag brukar använda täcke. Men bilden blev på 1 sek typ ! :D Ska göra en riktigt fin bild någon gång i paint, har ju faktiskt talang! Ellerhur? ;) haha

(12 oktober)

Har nyss ridit Nonni. Det gick väl okej, det är ju bara så... Långtråkigt att rida heeeela tiden på utevolten, längtar tills Karenina blir frisk :(
har nu skrivit ett långt mejl till Bea om Nonni. Mamma undrade om jag ville rida ut med henne (hon rider MH jag rider Nonni) på torsdag, men ville höra med Bea hur hon var med henne första gångerna hon rred ut. Hon kanske var likadan men slutade efter ett par veckor. Så nu funderar jag lite över det, rida på skogsstigar. det är lugnt och mysigt, hon borde ju vara snällare där. Fast är rädd att hon skulle börja skena där, och det skulle ju vara lite läskigt i skogen :O

Inte världens bästa välgjorda bild, men den är mer lite kul än seriös :D

Visst vore det inte perfekt att använda en KSSS tröja när jag ska sälja korv på båtklubben (för er som inte vet så står KSSS för Kungliga Svenska Seglar Sällskapet) Skulle var lite skoj iaf :)

 

Nu ska jag ta ett bad och mjukna upp musklerna lite :D Under badet ska jag plugga spanska, fast det är mest repetition på vad vi gjort så jag kan det mesta redan! :D Ibland lönar det sig att hålla sig vaken på lektionerna x)

 

Och på torsdag ska inte Vendela ha lektion på mig utan mamma, eller uteritt med mamma. Vendela har lektion för mig nästa vecka :)


Pannkaka!

Nu har jag gjort ugnspannkaka, et form åt som typ bara mamma kommer äta. Ni kan nog gissa att den innehåller fläsk :O Eeeekligt! Sedan blev det två till formar med vanlig ugnspannkaka ! :)


Jaja, får skynda mig att äta nu. Måste hinna till stallet innan det mörknar! Annars blir det som när jag råkade komma dit när d3et var kooolsvart! :O Var tvungen att gå med mobilen (som inte har ficklmapa) och lysa varje kvadrat dm i båda hagarna efter hästskit som jag skulle mocka upp! :O

Paint bilder (11 oktober)

Jag gillar att läsa mina inlägg som är gjorda med paintbilder. Så ska nog göra fler sådana inlägg ! :D

'
Inte så fin, gjorde den på en minut x) . Nu ska jag fixa mig lite, börjar om exakt 16 minuter i klassrummet! :)








Nu har jag fixat mitt hår och är klar för skolan :) Efter skolan blir det rida, jag vet inte vad jag ska göra när jag rider :/ Aja, kmr nog på något :)

Moooorgun (12 oktober)

Morsning :)

Jag sitter i en tröja och trosor jag fryyyyyser om benen :O :( Får ta på mig kläder ! :) (Y)




Jag gjorde klart mitt svenska arbeta på 8 uppsatser igår! :) Gilla :) Och jag fick tillbaka mina inlämningsfrågor/uppgifter om Lungorna fick alla rätt ;) Och det bästa man kunde få på labbrapporterna :D Fast hon satte inte betyg på det :/

;)

Jag är duktig 96a (11 oktober)

Jag är så duuuktig! Svenskan är heeeelt klar nu! Åtta stycken uppsatser skrivda i skrivhäfte och renskrivda på datorn. Det ska vara klart tills på torsdag men är klar redan!!! :D Fast får ta och plugga till Spanska provet tills på onsdag och So-provet tills på torsdag :O Fast jag kan det mesta i spanska, det är helt sjukt egentligen. I 6an och 7an var jag typ den som inte fattade ett skit, nu tycker Alf att jag är jätte duktig! Han stannade kvar Erica och mig efter en lektion för att säga att vi var jätte duktiga i spanska, att vi var mest aktiva och så :D Det värmde :D

Och jag har varit ute med hundarna, väntade såklart tills det blev mörkt så då gick jag ut i skogen. Så mysigt att gå i skogen när det är kolsvart! Många kan tycka jag är konstig, men testa det ågon gång, bara testa! Så får ni se att det inte alls är läskigt, måste iof ha en ficklampa annars ser jag inte stigen och går vilse. Men det går väl bra ändå,  försöker släcka när jag kan vägen utantill :) Mycket roligare att vara jute på vintern när det är snö för då ser man bättre och slipper ficklampan :)

Vill ni veta en hemlighet? När jag är ute så med hundarna så.. Sjunger  jag :O Pinsamt pinsamt, ända gången jag vågar sjunga :O :O Förut sa min förra lärare att jag sjöng bäst klassen på lågstatidet, men hahha så mycket min röst har förändrats sen dess!

Föresten kan inte lägga upp bilder :( Vet inte varför, måste vara fel på min dator :O Inläggen blir sjuuukt tråkiga :(

NU ska jag sova, måste samla ihop mig inför morgondagen :) Plugga i skolan och sedan rida Nonni ponni :) Bestämt att jag ska avboka nästa lördag (skänkelvikning då för Maria) för att rida igen en torsdag för Therese på Nonni. Skulle ju kunna fråga Bea om jag kunde rida Nonni på en lördag istället just en gång för att rida i min ridgrupp, men vill inte. Känns så skrytit att rida privat häst på sin egen lektion! Jag hatar när man verkar skrytig, min värsta farhåga typ :O Tänk att komma och rida Nonni på en vanlig lektion i sin egen grupp, usch usch gillar inte ens tanken! Rider hellre i någon random grupp då och känner mig mindre skrytig,jag gör det bara för att jag vill lära mig rida bättre på Nonni. Vill absolut inte lära mig att rida fel, då är det så svårt att ändra på hur man rider :)


Nu ska jag iaf sova, så jag klarar av allt imorn :) Ett låååångt inlägg läs igenom mina andra inlägg om du har tråkigt.

Osotolt 96a (11 oktober)

Egentligen, finns det något bra med att vara en 96?

  • Det är en sexställning om man vänder på det
  • Man är gammal när man är 96
  • Och vi som är 96or måste vänta ytterligare ett år för att få köra moppe, typiskt att hända oss 96or

Skulle hellre vilja vara en 95a, så mycket bättre. har så många kompisar som är äldre än mig, vill inte vara den lilla. Varför kunde inte mamma och pappa kläckt ut mig ett år tidigare?

Hehe, ja :)

Ska nog tjyvbaka kola nu :)

Ska plugga tills huvudet blöder sedan, sådeså! :)

:D


Men ser man på ett till!? (10 oktober)

Hihi, här blev det ännu ett till inlägg! Men det är för att det är söndag och tråkigt.. -.-

Är det inte konstigt att vi vet så mycket men struntar i det för det är enklare för stunden? Som ex:

* Polarisen smälter för vi åker bil till stallet, men det är mycket enklarare att åka bil dit än att cykla och arbeta musklerna som ska arbetas mycket mer än dem gör.
* Det är engelska prov i övermorgon, strunt samma ser på tv istället gör det någon annan gång.
* Min kropp blir rynkig och torr om jag inte smörjer in mig varje dag och smörjer in benen efter jag rakat bort dem.
* Många använder foundation för att deras hy ska se finare ut för stunden fast den egentligen bara blir fulare i längden.
* Vi äter godis för att det är gott för stunden fast ger oss hopplösa blickar på sin egen kropp i spegeln i längden

Det är så mycket vi gör som vi vet är fel men bra för stunden. Man ska planera och tänka framåt, som jag använder inte foundation bara mascara för det är ofarligt (myten om att mascara bleker ögonfransarna är falsk). Jag pluggar för det mesta i tid och planerar när jag ska göra det. Jag cyklar alltid till stallet. jag smörjer in mig varje dag i ansiktet med olivolja och finnborttagningsmedel (även fast jag inte har finnar, fast kan ju bero på medlet) men jag äter godis, men inte så ofta som många i min ålder brukar göra.

Tänkte bara ge alla en tankeställare, tänk efter vad det ger för resultat i framtiden :) inte leva i nuet hela tiden, tänk på framtiden ! :)


Mysigt (10 oktober)

Har nyss tagit ett varmt bad! Jätte mysiiigt :)


Skönt förutom att jag slutade raka benen ett par veckor (pallade inte, och sommaren var över dvs slut på korta byxor) och så började jag nu igen, man vet ju aldrig när man behöver rakade ben.. haha :P

Fint va? ;)


Imorgon MÅSTE jag städa hamsterburarna! Vare sig jag ej vill, hinner eller klarar av det så måste jag ändå göra det. Det stinker om dem, tycker fruktansvärt synd om dem små stackarna :(
Imorgon så ska Chilli vara brunstig om hon går inom sin brunstplanering.

Måste städas imorn!


Imorgon ska jag nog göra klart svenska arbetet på 8 uppsatser. Jag har flyttat det fram hela tiden och slappat istället nu måste jag i alla fall göra det, det ska vara klart på onsdag. Fast har renskrivit 4 saker och har gjort alla sakerna ska bara renskriva 4 saker till :P

Händerna ska skriva fort fort tills dem svider!

Allt för mig idag! Ska ta ut mina två små älsklingar (guldhamstrarna) nu ! :D









Keeeeper ---->
















Chiiiiilliiii -------------->












Söta va? ;) Jaaaa :)


Katterna åkte (10 oktober)

Idag är det 10/10 - 10 :)


Nu har dem söta kissarna Pyret och Pysen flyttat ner till stallet :( :( :(


Pysen på pappas datorstol

Pysen och Pyret

Pysen myser

Pysen myser

Pyret

Pyret :)


Båda kissarna :)


När man ser bilderna kan nog alla förstå hur svårt det är att lämna ifrån sig dem, fast jag kommer i alla fall träffa dem i stallet. Om dem inte rymmer iväg :O Eller ne får tänka positivt ! :)


Inget

Har gjort typ inget idag, har spelat kort med Linnea, hoppat hundhoppning, kollat på tv, hoppa studsmatta och i princip inget :)


Gammalt (10 oktober)

Jag har inget att göra på denna tråkiga söndag! Ingen hoppkurs för mig, ingen tävling, ingen ponnycups träning, ingen korvsäljning, ingenting! Nästa söndag ska jag sälja korv!!!! :@ Med Olle och Herman :/



Ja där ser ni mig stå där i korvmojjen nästa söndag, med ridhjälm och säkerhetsväst.


Vad jag ska göra på mina närmaste söndagar:

Denna söndag 10 oktober: Slaaaaappa, sällan jag får det på söndagarNästa söndag 17 oktober: Sälja korv i raksta på Trollbäckens båtklubb med Olle och Herman.
Söndagen efter det 24 obtober: 31 ooktober min första mellanponny dressyr tävling, tävlar bara Lc:1 då :P


Hoppa hundar, rida (10 oktober)

Igår hade Eleni skrivit på sin logg ch undrade vad on skulle göra imorn (alltså idag) och jag skrev att hon skulle bygga upp en jätte cool hinderbana med en massa fantasi full av roliga saker och sedan hoppa den med sin hund. Jag blev jätte sugen själv på att göra det, så ska nog gå ovh göra det sen, när jag har tid.
Här kommer hoppbilder från i början av sommaren:

Zingo den förstoppade korven halar sig över hindret som är högre än hon själv! x)
Zingo bilder:


Söööta Zingo :)


Hopp bilder igen:

Piga hoppar så fint!

River tyvärr på det hindret :(

Golden eyes :)



Piga hoppar en trippelbarr åt fel håll x)




Fin bild på Zingo :) Om ni undrar varför hon är röd på tassen är det för att jag klippt klorna på henne innan och kom åt pulpan :P

Sjukt fin bild på Piga! (jag vet att jag säger sjukt hela tiden)



Ögonkontakt är jätte viktigt i agility, vallhundar är extra bra på hundhoppning eftersom dem är uppfödda att ha ögonkontakt för att se vad fårherden säger. Jakthundar är svårare att hoppa med eftersom dem inte är uppfödda att ha ögonkontakt, har läst det i min agility bok.

Plutt hinder tycker Piga x)

Gu va fint hon hoppar tycker jag! <3

Inte världens finaste här


Zingo hoppar högt! Det där är faktiskt väldigt högt för att vara en hund på 30 cm, och som jag sagt högre upp hon blöder på tassen pga att jag klippte klorna lite innan det och kom åt pulpan :P


Zingo och Wicky (Wicky är Ericas hund)

Wicky och Zingo hoppar :)

Finaste hundarna ! :)

HAHAHAHAHAHAHH, Piga ser äckliig ut och Wickys huvud ser ditklistrat ut ju! x) Muskulöst ut :P
Och Zingo springer förbi x)

Wicky hoppar sjukt bra för att vara en fågelhund, hon är tillomed bättre än Piga! :O Och då är man duktig! :D



Haja!! Pigas hoppstil är lite underlig..


Gissa vem som river? HAHAHAH, det ser ut som Wicky river fast det var egentligen Piga som rev den!!! x)

Fina hundar! Piga som hatar andra hundar går bra överens med Wicky, fast första gången hon träffade Wicky attackerade hon henne för att visa vem som bestämde. .. Så är det när man har en hund med höpg rang -.-



Japp det är jag som hoppar, och ja jag har mysbyxor som dessutom går att rida med :P


Det var ett par bilder, ska nog hoppa lite med hundarna idag och kanske, kanske, kanske ska jag får rida en ridskolehäst när mamsen rider MH :)


Blablabla (9 oktober, eller snart 10)

Blabla blaaa

Nu har gästerna gått. Alexander fljde inte med utan bara Johanna (8 år) och Rickard (10 år).  Visade mina hamstrar, katterna, tv-spel, datan, byggde legoleksaker åt mina hamstrar med Johanna, visade skolkatalogen och lite sådant som man gör med yngre barn fast inte jätte små barn :)

Här är många bilder på mig och min älskade Spot, stunder som jag älskat dig som mest! B-ponnyn jag älskar mest och kmr alltid göra det, svider hårt att min tid med dig redan är över :(


Dressyr tävlingen med Spot, kom tvåa :/

Klubbmästerskap! Jag vann! :D Älskar älskar älskar honom!

Gammal bild, tror det var från när jag vann klubbmästerskap med Spot 2008 :)

Skulle släppa Sppot på sommarbetet förra året 2009 :)

Vet inte när det var men 1-2 år sedan, på fb står det att jag vunnit den tävlingen :)

Sommarbetet 2009

Klubbmästerskapet 2010 vann! :)

Någon hopptävling som jag vunnit med honom, skulle skritta av honom efter men han blir så mjuk och fin när man hoppas honom så blev ett halft varv extra med korta tyglar och lite dressyr arbete :)

Flying horse! haha det var hoppträning för Annika, trippelbarr på 80 med lilla b-ponnyn spot :) Han är lektionsponny och han är van att hoppa max 50 cm och wow helt plötsligt bana på 80, det var dessutom lite svårare hinder som björkris, solfjäder, titthinder, frigolit saken och lite annat, det vanligaste hindret var nog en oxer med koner under. Så han stannade skitmkt, han som hoppar allt i vanliga fall :P

Framhoppning, därför är det lågt :)


Han är så bäst! Han skulle äga skiten ur alla om han var privat häst och tävlade, så duktig så duktig! :)

Km i år

Dressyr tävlingen med Spot

Ingen aning om när, men gissar på att det var när jag red Spot till sommarbetet i år :)

Avslutar med denna bild, taggad inför dressyr tävlingen ;)


Dagens bild på Piga:


Piga tappar vinterpälsen inför sommaren

Dagens hoppbild på Piga:



I våras, har mobbade kläder. Men Erica och jag skulle ändå bara ha agility och fota med hennes systemkamera på hundarna, och INTE på oss men jag kom med ändå :/ Zingo i bakrunden

Ridning idag (9 oktober)

Haloj!

Jag har precis kommit hem från stallet :) Och vet ni vad? JAG HADE INTE MINE! :D DET VAR HEDDA SOM FICK STÅ UT MED HENNE! Stackars Hedda :(
Jag fick i alla fall Skrållan :P

Jag och Skrållan :P

Om ni undrar vem det var som fotade mig, så ska ni veta att det var den här tjejen! Soooofia :)

Det gick sådär att rida, hon var lite speciell. Vi hade markarbete och hon var sjäääätteseg över bommarna! :O Var tvungen att rida slut benmusklerna, för Maria (ridläraren) tog mitt spö för att det var för långt :/
Aja nästa vecka är det hoppning och alla säger att hon taggar till jätte mycket på det :)

Kan lägga upp lite gamla bilder från mobilen :P

Typ ett par år sedan, jag, Moa och Chicken :)

Min hund Zingo, hon är så lat så hon brukar få åka i korgen när jag cyklar :D Hon älskar det verkligen, hon försöker hoppa upp dit själv.

HAHAHA, jag som emo i sexan :O Vi hade något tema, så frägade håret och sminkade mig svart :)

Typ 1-2 år sedan, Moa äter pizza och Linda suktas av den :D

Haha, jag och Erica klädde ut oss för någon anledning kmr inte ihåg varför men det var kul :)

Juste. En gång när jag skulle hem för att hämta dricka för vi skulle till alby cyklade jag förbi en liten kulle med träd som ligger mitt i en äng. Jag såg en massa rök stiga uppför där, så jag gick dit för att kolla läget. jag trodde det var någon som grillade korv eller något. När jag kom dit såg jag att ingen var där, och halva trädet hade brunnit upp och det hade brunnit på marken och var fullt med rök. Det brann inte men såg ut som det skulle kunna göra det, så var tvungen att ringa 112 och vänta på brandbilen. Det var lite speciellt :)


I somras tog Erica och jag den uppblåsbara båten och rodde ut till en ö för att fika och bada där. Det var sjukt kul, vi gömde båten under en gran för att komma dit dagen efter. Men det regnade då sen glömde vi bort den sedan gick vi det ett par veckor efter och då var den borta!

Det var Ericas tur att ro så hon tog en paus för att fotas :) Ön bakom henne åt höger var den ön som vi badade och fikade vid :)

I somras när jag campade ute i skogen med Sanne, Sofia och Fanny :) Det var skitkul vi grillade orv till middag och gick inte oss la oss fören sent :)

Grillad korv är gott!

Sofia tycker också korv är gott!


Fanny tycker också korv är gott!

Kronprinsessans bröllop

Kronprinsessan och prins Daniel :)

Många stod ute på balkongen :)


Hamtilton ute på bete hos mormor med hennes hästar Skruttan och Lina :)

Jag badar i mormors sjö med min lilla syster Linnea :)

 
Lillasyster Linnea badar också


Changilang!!!

Hm?


Violett mormors hund badar oxå

Det där var mycket bilder, dem får räcka för nu :) Jag måste gå och städa rummet nu innan gästerna kommer     :( Kan ta en före och efter bild :P




Statistik och imorgon (8 oktober)

Statistik

Min statistik är helt okej, min blogg är bara 2 dagar gammal och 20 personer läser den redan per dag ;) Men ska väl ta och satsa på fler, ska väl länka på fler sidor :) Och så har ju Sofia länkat på sin blogg http://youngriders.blogg.se eller som dem säger BITCHRIDERS.BLOGG.SE


Imorgon

Ridning imorn med.. Men inte lika kul det är ju ridskole lektion, man får inte göra hur som helst! Och jag vill hellre rida Nonni eller MH, så mycket roligare! Men, men.. Det är "nyttigt" att rida för ridlärare, och det är förberedande hoppning. Brukar gå bra för mig på det :) Bara jag inte får MINE!! :O

Hon kanske inte ser så farlig ut, men hon är det! Har haft henne 3 gånger nu och hon är hemsk att rida tycker jag! :O :O :O


Och när jag kommer hem då ska jag göra det roligaste som finns!!!!! :D JAG SKA STÄDA!!!!!! ..
Nej, jag städar inte frivilligt. Vi ska få gäster den lördagskvällen så då måste det vara fint, fast jag bryr mig inte. Mitt rum behövs i alla fall städas, på något vis lyckas jag att få halva min garderob ligga på golvet i mitt rum :/ Skumt, skumt! Ibland känns det som det finns en dold klädmagnet under mitt golv, lyckas på bara ett dygn få det att se ut som det inte blivit städat på en månad!

Aja våra gäster som ska komma är Håkan och Malin. Och deras tre barn, eller vet inte om Alexander ska komma, han går i alla fall i Kumbla skola.

Juste föresten om du undrar något om mina söta små underbara hamstrar kan du säkert läsa det på min hamsteruppfödarhemsida www.goldenhamsters.se det är intressant, med fina roliga bilder och en massa smått och gott om hamstrar :)


Sofia, Erik och Eleni (8 oktober)

HEEJ!

Tänkte ta och länka till mina tre kompisars blogg http://youngriders.blogg.se en jätte fin och kul blogg som handlar om Sofia Johansson, Sanne Broddesson och Fanny Törnblom när dem rider och lite annat. En jätteintressant blogg med mycket roliga bilder och inlägg, kolla in den! http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se
http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se
http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se
http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se http://youngriders.blogg.se
Hehe överdrivet men någon kommer i alla fall trycka in på den :)

Jag träffadade seriöst på världens sötaste kille idag! Eller menar gullig, som ett litet barn inte som att bli tsm eller så. Han går i våran skola och heter Eric! Han pratar så guuulligt! Och är jätte gullig.

Jag och Erica bad honom skriva sin första bokstav i löv, kolla VAD GULLIGT!

HAN ÄR LUGNT SÖTASTE LILLA KILLE SOM FINNS! Har en video, men den orkar jag inte lägga upp, eller rättare sagt det går inte på den här datan :/

Red MH idag med Eleni :D Det var sååå kul! Vi hoppade lite skogshinder, hade lite "kapplöpning" på ängen. Elenis häst heter Windy och är skitsöt!


En bild på Windy. Alltså hästen heter Windy och inte hunden (okej erkänner, har inte frågat Eleni om lov om jag får ta bilden, men vi är så bra kompisar att det säkert är okej, det är ju inte en bild på henne, då hade det varit värre)
Men det var i alla fall kul och vi ska göra om det nästa vecka :)
Att på brå det, när vi red träffade vi på Bea på Nonni, det såg bra ut för henne. Inte alls något sken som det händer för mig när jag rider där (a).

Japp japp, kom ihåg att besöka mina kompisar skit bra blogg http://youngriders.blogg.se

Igår, skrivs idag (8 oktober)

Tjena :) !

Lite seg på uppdateringen om när jag red, men hade faktiskt matte prov idag och 35 stycken glosor och text som jag var tvungen att plugga in. Detta inlägg tog mig faktiskt ganska lång tid att göra :)

Matteprovet gick bra på A-delen, hade inte pluggat till b-delen så det gick väl bättre än vad jag trott att den skulle. Det var i alla fall minst 1 fel men vem har alla rätt på b-delen egentligen? Decimaler, negativa tal och sånt där jobbigt skit var det prov på, det jobbigaste kapitlet i boken :O

Igår


Pysen och Pyret, dem har bott hemma hos mig i ett par veckor nu. För att bli lite extra tama och rumsrena innan dem ska bli stallkatter. Tyvärr så ska dem flytta på söndag till stallet :(

Erica och jag i 3-d eller 4-d glasögon, filmen var 4-d men jag vet inte om man säger 3-d glasögon. Men i alla fall vi var på tekniska muséet med profil-gruppen för att se en film om världens energi i 4-d. Det var skitcoolt, stolarna åkte framåt, åt sidan och bakåt så det kändes som man åkte berg och dal bana nästan :) Det sprutades luft och parfym i ansiktet på än och luft i bakhuvudet. Det var saker som dunkade mot benen, rumpan och huvudet. Det var i alla fall kul, fast den varade bara i 30 minuter så det var onödigt med resan dit, 1 och en halvtimme dit se en film i 30 minuter åka 1 och en halvtimme igen.

Sötaste Karenina i hagen :)

Jag och Karenina, på något vis blev Kareninas huvud lite avlångt. Men det är jätte fint i verkligheten :D

Finaste Nonni, som är Beas ponni! Nonni väntar på att få bli insläppt från hagen :)

:O Ajabaja Karenina inte äta bajs!


Höst! Det kan man se överallt, kyla, lera och löv! Se på alla löven i rött, gult och orange!

Lånade dem här skorna när jag skulle mocka i leriga hagen igår. Dem var jätte varma och sköna, så jag undrar om man kan rida i dem skorna när det är vinter? Eller är klacken för liten?

Nonni ponnin i stallgången, väntar glatt på att få bli riden! :)

Haha, en mobbad bild på mig och Nonni. Meningen var att Nonnis öga skulle komma med, men så blev det inte på resultatet :)

Skumt, jag har ingen aning om vad det är. Men det står alltid i stallgången och ser äckligt ut :S

Innan jag ridit ser hon ut såhär, snart kommer efterbilden:

Efter: Blöt! Hon var heltgenomblöt! Även om det knappt syns på min dåliga kamera så syntes det mycket i verkligheten!

Innan jag ridit, var hon genomborstad och fin..

Éfter: genomblöt överallt förutom där sadeln var.

Jag la bilderna innan så kommer hästpratet om hur det gick som inte är så intressant för dem som inte är hästintresserade.

Jag red faktiskt ut en liten bit innan jag red på utevolten, gick så bra så! Funderar på att rida till ridskolan och rida på utevolten någon gång, inte rida i skogen eller något sådant. Claudia (min mamma) säger att hon skulle kunna ha en lektion för mig där :)
I början när man rider Nonni blir hon fin, men för att hon ska gå helt rätt så måste man mjuka upp henne genom att ha gjort alla gångarter och försökt ställa henne i båda varven. Först då kan hon gå perfekt, så det väl 10-20 minuter efter igångskrittningen. Efter det går hon så fint så det känns som man rider MH, stadigt :)
Men det var så blött, det regnade ju så jag halkade ur stigbyglarna ett par gånger så tog upp dem och la dem framför sadeln. Hon är inte så jätte skumpig så det gick bra i traven, hon blev fin och så men det blev svårare i galoppen, så tog ner stigbyglarna och tyckte dem kändes så rejält korta så längde 3 hål! Och då var det perfekt, fast jag började nog rida som en annan människa med längre läder så hon blev jätte ovillig att gå fint i säkert 10-15 minuter, sedan gick det att få henne gå fint igen. Men blev inte helt så jätte nöjd fören det vips hade gått en timme, då var det bara att rida iväg och skritta av henne.
Det var ingen succé lektion som i tisdags, men kan ha berott på mörkret och regnet.

Jaja, det är väl bara dags för mig att förbereda nästa inlägg som handlar om Erik och Eleni.. :O




(9 oktober)


Kul grej från facebook.
Jag heter: Alicia |Jag vill: Aldrig döda fisken när jag fiskar | Jag har: Aldrig varma händer | Jag är rädd för: Alla sprutor | Jag är inte: Advokat | Jag sjunger: Absolut inte i duschen | Jag är: Awesome | Ett djur som jag påminner om är: Apa| Modersmål: Alltid vara tillgänglig | Jag älskar: Alla goda godisar|Kopiera... detta till din status och svara på frågorna med ord som börjar på första bokstaven i ditt namn.

Jag skriver om hur det gick att rida igår, och lite bilder när jag har tid jag har bråttom börjar om en halvtimme och har inte ätit eller satt på mig kläder än!'

Stressar alltid, idag är det matte prov och eng. Har bara tränat eng!

Tänk om man vore som skalman :)

Jag fick vg igår på engelska, är väl helt okej men Erica fick vg + så jag kunde väl ha gjort det bättree :)

Kola recept (7 oktober)

kolan var jättegod, lite sockrig bara. Jag lägger upp recept och bild :)

Snabb kola!

Du behöver:

* 100 gram smör
* 2 deciliter socker
* 4 matskedar kakao
* 4 matskedar vetemjöl
* 1 deciliter sirap

Gör såhär:

1. 
Smält smöret på låg värme i en kastrull.
2. Häll i socker, kakao och vetemjöl. Rör hela tiden (annars fastnar det i botten och blir bränt)!
3. Häll i sirapen. Fortsätt röra och koka 4 minuter under omrörning hela tiden.
4. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Häll ut smeten på pappret. Låt smeten stelna (kan ta 10 minuter eller mer). Bryt eller skär i mumsbitar.
5. Klart! Nu är det bäst att du förbereder en sats till, för det här kommer att vara uppätet inom 5 minuter!

Så såg det ut när det höll på och stelna :)





Lite mer om mig (7 oktober)

Andra inlägget!

Vad gillar du att göra på fritiden? Äta söta saker, sitta vid datan, rida och vara med kompisar


Vad ogillar du att göra på fritiden? Läxor, plocka ur diskmaskinen, städa hamsterburen och äta äckliga grönsaker.


Vad gillar du att göra inom ridsporten? HOPPA SÅKLART! Dressyr är också kul ibland beroende på vilken häst, och uteritt är kul beroende på årstid och häst.

Min ridlägerhäst Nelly i somras på Karlshem

Vad är ditt favorit djur (ett vilt djur)? Jag älskar Geparder, det har länge varit ett av mina favorit djur. Världens snabbaste däggdjur! Jag tycker vithajar är skitcoola oxå :)


Vad ogillar du? Jag hatar sprutor! Är jätte sprut rädd, kan svimma ibland efter jag tagit en spruta.

 



Säg något du tror ingen vet om dig: När jag var liten och var hemma hos min mormor gillade jag att lägga sånna här saker som finns i katt mat (ringar som ser ut som Cheerios) på långa grässtrån som man gör med smultron, sedan åt jag upp dem. Tyckte det smakade lagom gott.
Torrfoder2.jpg image by Bullerbytjejen
Det är inte en bild på kattmat, men ringarna såg ungefär ut så

Favoritfärg: Slaim mörkblå

Ungefär den färgen

Det var ett par frågor och ett par svar av mig.

Nu ska jag ta och gå iväg från datan, jag ska laga till "kola" på 5 minuter, smaskens!
 
Om receptet var gott, lägger jag upp bild på dem och recept på dem sen. Det står att dem tar max 10 minuter att göra :)

Sedan ska jag iväg till Nonni och rida henne. Blir dressyr som vanligt eftersom jag inte ska rida ut på henne igen fören hon lärt känna mig lite bättre, blev lite skenigt förra gångerna..


Hejdå! :)

 

 

 


Första inlägget (6 oktober)

Hej!
Här är första inlägget, här kan jag väl skriva lite om mig själv då.

Hästar
Jag har 4 fasta dagar som jag rider i veckan, men det händer att det blir fler:

Tisdag: Jag rider min medryttarhäst Nonni
Torsdag:  Jag rider min medryttarhäst Nonni
Fredag: Jag rider min häst My Hamilton
Lördag: Jag rider lektion på ridskolan
(Söndag: Ibland rider jag ponnycups träning/match eller rider My Hamilton då)

Jag rider 3 olika hästar i veckan, fast det kan bli fler när Karenina blir frisk:

Nonni: Min tillfälliga medryttarhäst, jag rider henne nu när min riktiga medryttarhäst Karenina är halt. Nonni är ett fux sto på 137 cm har jag för mig. Hon är jätte pigg och duktig i både dressyr och hoppning. men på uteritt kan hon bli lite skenig/stegrig. Det är Beatrice som äger henne.

Jag rider Nonni för Claudia

My Hamilton: My Hamilton är min familjs häst. My hamilton är en gulbrun valack på 165 cm. Han är en dressyr häst men han hoppar glatt över 1,10. Det är bara jag, Vendela (min storasyster) och min  mamma som rider honon, Linnea (min lillasyster) och pappa tycker det är lite läskigt.

Jag rider min häst MH

Karenina: Karenina är min riktiga medryttarhäst som jag red borta i Haninge i våras men som nu flyttat till min kommun Tyresö. Hon är halt nu men ska om ett par veckor till kliniken och trodligen börja skrittas igång då. Karenina är en mörkfux på 135 cm, alltså en c-ponny. Hon brukar för det mesta vara duktig på hoppning, men blir seg i dressyren och lite svår då men hon kan gå bra där. På uteritt kan hon var lite tittig och väldigt het men rolig. Det är också Beatrice som äger henne.

Jag och Karenina

Ridskolehästar: En gång i veckan rider jag en ridskolehäst, det kan vara vilken häst som helst som står på ridskolan. Dem hästarna brukar vi ha 2-3 gånger ibland färre och ibland fler gånger. Jag gillar att rida Dingo, en skimmel som är d-ponny, duktig i hoppning och dressyr och han är en aning het.

Min sköthäst Spot, som jag red ganska mycket förut på ridskolan

Jag har 7 djur, 2 hundar, 2 katter, 2 hamstrar och 1 häst:

Sallad: Sallad är en blandning mellan Norsk skogskatt och Bondkatt. Hon är grå men är vit under magen, lite i ansiktet, på tassarna och långst ut på svansen. Hon är en primmadonna, gör man något som hon inte vill morrar hon. Hon är lite tjock och är en spreciell katt.

Sallad solar

Spagetti: Spagetti är Sallads dotter men är ärkefiende till Sallad. Sallads revir är på undervåningen och Spagettis revir är på övervåningen. Hennes pappa är en vildkatt så hon är lite skygg ibland men när man kelar med henne då strykar hon sig upp över väggen, står på framtassarna, kurrar högt som en motorcykel och mycket mera :)

Spagetti myser

Piga: Piga är en Border Collie, en jätte smart hund som gillar att valla mina hamstrar. Hon är duktig på att hoppa men hon får inte inte göra det så mycket för hon har haft ledinflammation ett par gånger så det har uppstått belagringar på hennes tår så hon blir jätte halt dagen efter man hoppat med henne. Hon gillar inte att kela så mycket och hon är 6 år.
Visad 29 ggr
Piga hoppar
Visad 23 ggr
Piga solar

Zingo: Zingo är världens sötaste lilla hund, hon är en blandras mellan Dvärg Schnauoser (stavning?), Dvärg spets och Pappillon. Hon har en svans som blir till en knorr över ryggen och har en massa olika färger, grå, brun, beige, vit m.m. Hon är lite skrajsen och kan skälla när någon ringer på dörren, men hon är min lilla bebisen som älskar att kela. Hon klarar inte av att sova ensam, hon måste alltid sova med en människa, annars blir hon deprimerad.
Visad 20 ggr
Zingo hoppar
Visad 22 ggr
En bättre bild på Zingo

Zingo gör hundminen :)
Keeper: Keeper är min guldhamster som jag har fött upp själv. Han är en LH (långhårig) han-guldhamster. Han är lugn och jätte snäll, han har aldrig bitit mig och han älskar att slicka på mina händer. Ska avla på honom senare.

Visad 11 ggr
Min fina guldhamster Keeper

Chilli: Chilli är min nyaste hamster från Natalina's hamstrar (http://www.natalinashamstrar.se/). Hon är en LH (långhårig) rex (krullig/lockig päls, lockiga morrhår) creme färgad hon-guldhamster som jag ska avla på senare.

Chilli sträcker på sig :)
 
My Hamilton: My Hamilton är min familjs häst. My hamilton är en gulbrun valack på 165 cm. Han är en dressyr häst men han hoppar glatt över 1,10. Det är bara jag, Vendela (min storasyster) och min  mamma som rider honon, Linnea (min lillasyster) och pappa tycker det är lite läskigt. Han är världens tryggaste häst, jättesnäll att rida och sköta om. Han älskar barn och morot :)


Rider världens finaste häst MH :) <3

Det var första inlägget, hoppas det var intressant och kul :)


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0