Igår, skrivs idag (8 oktober)

Tjena :) !

Lite seg på uppdateringen om när jag red, men hade faktiskt matte prov idag och 35 stycken glosor och text som jag var tvungen att plugga in. Detta inlägg tog mig faktiskt ganska lång tid att göra :)

Matteprovet gick bra på A-delen, hade inte pluggat till b-delen så det gick väl bättre än vad jag trott att den skulle. Det var i alla fall minst 1 fel men vem har alla rätt på b-delen egentligen? Decimaler, negativa tal och sånt där jobbigt skit var det prov på, det jobbigaste kapitlet i boken :O

Igår


Pysen och Pyret, dem har bott hemma hos mig i ett par veckor nu. För att bli lite extra tama och rumsrena innan dem ska bli stallkatter. Tyvärr så ska dem flytta på söndag till stallet :(

Erica och jag i 3-d eller 4-d glasögon, filmen var 4-d men jag vet inte om man säger 3-d glasögon. Men i alla fall vi var på tekniska muséet med profil-gruppen för att se en film om världens energi i 4-d. Det var skitcoolt, stolarna åkte framåt, åt sidan och bakåt så det kändes som man åkte berg och dal bana nästan :) Det sprutades luft och parfym i ansiktet på än och luft i bakhuvudet. Det var saker som dunkade mot benen, rumpan och huvudet. Det var i alla fall kul, fast den varade bara i 30 minuter så det var onödigt med resan dit, 1 och en halvtimme dit se en film i 30 minuter åka 1 och en halvtimme igen.

Sötaste Karenina i hagen :)

Jag och Karenina, på något vis blev Kareninas huvud lite avlångt. Men det är jätte fint i verkligheten :D

Finaste Nonni, som är Beas ponni! Nonni väntar på att få bli insläppt från hagen :)

:O Ajabaja Karenina inte äta bajs!


Höst! Det kan man se överallt, kyla, lera och löv! Se på alla löven i rött, gult och orange!

Lånade dem här skorna när jag skulle mocka i leriga hagen igår. Dem var jätte varma och sköna, så jag undrar om man kan rida i dem skorna när det är vinter? Eller är klacken för liten?

Nonni ponnin i stallgången, väntar glatt på att få bli riden! :)

Haha, en mobbad bild på mig och Nonni. Meningen var att Nonnis öga skulle komma med, men så blev det inte på resultatet :)

Skumt, jag har ingen aning om vad det är. Men det står alltid i stallgången och ser äckligt ut :S

Innan jag ridit ser hon ut såhär, snart kommer efterbilden:

Efter: Blöt! Hon var heltgenomblöt! Även om det knappt syns på min dåliga kamera så syntes det mycket i verkligheten!

Innan jag ridit, var hon genomborstad och fin..

Éfter: genomblöt överallt förutom där sadeln var.

Jag la bilderna innan så kommer hästpratet om hur det gick som inte är så intressant för dem som inte är hästintresserade.

Jag red faktiskt ut en liten bit innan jag red på utevolten, gick så bra så! Funderar på att rida till ridskolan och rida på utevolten någon gång, inte rida i skogen eller något sådant. Claudia (min mamma) säger att hon skulle kunna ha en lektion för mig där :)
I början när man rider Nonni blir hon fin, men för att hon ska gå helt rätt så måste man mjuka upp henne genom att ha gjort alla gångarter och försökt ställa henne i båda varven. Först då kan hon gå perfekt, så det väl 10-20 minuter efter igångskrittningen. Efter det går hon så fint så det känns som man rider MH, stadigt :)
Men det var så blött, det regnade ju så jag halkade ur stigbyglarna ett par gånger så tog upp dem och la dem framför sadeln. Hon är inte så jätte skumpig så det gick bra i traven, hon blev fin och så men det blev svårare i galoppen, så tog ner stigbyglarna och tyckte dem kändes så rejält korta så längde 3 hål! Och då var det perfekt, fast jag började nog rida som en annan människa med längre läder så hon blev jätte ovillig att gå fint i säkert 10-15 minuter, sedan gick det att få henne gå fint igen. Men blev inte helt så jätte nöjd fören det vips hade gått en timme, då var det bara att rida iväg och skritta av henne.
Det var ingen succé lektion som i tisdags, men kan ha berott på mörkret och regnet.

Jaja, det är väl bara dags för mig att förbereda nästa inlägg som handlar om Erik och Eleni.. :O




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0