Kreta bloggning

Alicia här igen. Kan ju säga att det är grymt kul och bra här på Kreta :D är inte röd längre utan brun, en liten monkey.
Jag och Erica har fått massor av nya killkompisar här på Kreta, grekiska killar som hänger vid vårt hotell. De är ganska roliga faktiskt, och supersnälla! Snällare än svenska små pojkisar. De heter Mike, Steve, Jimm, Nic, Bill, Vic, Sotiris och så kommer det och går lite folk. De har visat oss lite rundvandring, och imorrn ska de visa oss tyskarnas kyrkogård från andra världskriget. Har lärt mig lite grekiska: Jassu, me lene Alicia = Hej, jag heter Alicia. Calimera = God morgon
Idag vandrade vi i Samaria ravinen på 16 km, berättar mer om det sen. Nu ska jag gå :)


Jessica här, i Sverige

Hej alla :)

Nu är jag i skolan och tänkte uppdatera lite så ni som kollar in här kan läsa ngt ;)

Idag så ska jag redovisa Spanska och Matte typ haha sen så ska jag till stallet :)

Nej nu måste jag plugga igen vi hörs sen :€

Kram<3


26 maj, på Kretis

Hallå, Alicia här! Skrev att jag inte skulle blogga något, men Erica har med sig datorn, så lite bloggande då och då blir det.
Vi 'r i alla fall i Kreta nu, och det är supervarmt och skönt! Mycket varmare här än Sverige och solen tar mycket mer. Har fått värsta bikiniranden redan :D Men även bränt mig på benen, magen och ansiktet :( Och så gråter jag från ögonen för jag tittade under vattnet i poolen, mina ögon tål visst inte klor.


Japp, så är det i alla fall.

Bloggar om någon/några dag/dagar igen :)


@ Home

Hej Alla!
Idag så har jag varit i stallet men inte ridit för Sanne red för mig idag :)

första hade jag skötarkus sen så sköte jag min korv lite, gjorde iordning sannes häst för hon var SEN ;)

sen så tog jag in lite hästar och lite så :)

Sen kom http://www.onepart.blogg.se    (Linnea, Alicias lillesyster) och frågade om vi skulle ha frihetsdressyr med Hamilton detas häst vilket vi had och han har blivit jätteduktig ;)                                Hamilton :)

sen nu så är jag hemma och vet inte riktigt vad vi ska göra kanske åka och bada eller nåt ;)

Aja kram <3


Hallå alla Alicias läsare (26 maj)

Hej Alla!

 Jag heter Jessica och kommer blogga åt Alicia medans hon är borta :)

Jag rider med Alicia i både Ponnycupen (som är slut nu :( ) och på lektion. Nog om det nu kommer det om våran sista ponnycupsträning igår som jag ska sriva om så Alicia ågrar att hon åkte till Kreta ;)

jag och Den finaste ponnyn Minty :)

Jag och Madde kom till stallet och pratade med Maria (vår tränare) om vad vi skulle göra på träningen då sa hon titthinder och då kom Madde och jag på att vi kunda ha poänghoppning med titthinder och det tyckte Maria var en bra ide så jag och Madde fixade det man fick tillochmed rosett om man kom etta två eller trea ;)
sen på teorin så fick vi välja hästar alla fick dom de ville hja utom jag för jag förlorade en lottning om finaste Minty :( så jag fick oliv men när jag hade tänkt efter så var jag nöjd ändå :) detta är Oliv :)
sen gick vi ut och byggde bana det var en askul bana med GRINDEN, SVERIGEFLAGGORNA, KONER BUSKAR/BLAD GRENAR SOCKERBITAR UNDER HIDER OCH EN OXER MED LINOR OCH KONER UNDER ;)

aja iallafall självar träninge gick asbra och jag är meganöjd Oliv var asfin :D

Jag vann iaf poänghoppningen med 56 p och sofia kom 2 med typ 46 p :)


Nu ska jag till stallet så jag kanske skriver mer sen ;)

kram<3


Inlägget för hela veckan

Nu är jag och Erica på Kreta i en vecka, jag kommer hem den 2 juni på en lördag. Det blir alltså inga inlägg under veckan.


Nästa inlägg är

2 juni, på en lördag


(24 maj)

Nu är allt packat och klart inför Kreta resan!


Ska nu hem till erica och så ska vi äta pizza, sen sover jag där och så tidigt på morgonen så åker vi till Arlanda flygplats, vårt flyg går 07:45.


(24 maj)

Imorgon så åker jag till Kreta, så idag måste jag packa för det blev aldrig av igår.
Såhär blir vädret när vi är i Kreta i all fall:

Det ser bra ut ;) 20-25 grader är en bra temperatur, det är lite för varmt över 25 grader. Man vill ju kunna steka lite i solen utan att behöva hoppa i vattnet var och varannan minut.

Haha, kolla här:

Varmt överallt i Europa ju! Och Sverige.


(23 maj)

Idag paddlade vi kanot i alby, det var askul! Även om man blev vädligt blöt eftersom folk skvätta vatten på vår kanot -.- jag, Erica och Anthony paddlade i en kanot, men sen så hoppade Erica över till en annan. Då gick det fett fort framåt för oss, vi kom först i mål, yeeah! Vi slog ju självklart Erica och Davidorna ;) ;)

Nu ikväll så sydde Vendela och jag fast clipsen på mitt löshår, så nu kan jag bära det. Fast det måste klippas in i mitt hår, nu så ser man ju rätt väl när mitt eget hår slutar.



(23 maj)

Idag ska jag paddla kanot. Igår och idag så har vi inte vanliga skoldagar utan mer, ta igen lektioner. Man får arbete lite extra med sånt som man ligger efter med. Eftersom jag typ är klar med allt så kan jag ha idrott sista lektionen, som är kanot paddling i alby :D

Sen ska vi bada i alby, så badkläderna hänger med ;)


Hmfp, jag vet inte vad jag ska ha ¨på mig för kläder idag. De kläder som ska med till Kreta har jag tvättat, och alla kläder som ska med till Kreta är sommarkläder som behövs idag ju. Clothes problems..


(22 maj)

Haha, sen jag kom hem idag har jag varit värsta nörden! xD Har suttit och pluggat hela tiden sen jag kom hem idag :O Har pluggat i 6 timmar efter skolan idag :O :O Sen så har jag tvättat kläder 3 gånger idag..
Har i alla fall gjort en hel no uppsats idag, gjort klart min bilduppgift och nästan en hel so-uppgift. Så har bara lite so kvar, sen kan jag dra till mitt botemedel mot att förvandlas till en niten pluggnörd. Kreeeeta! :D Mindre än 3 dagar kvar nu :D


Grymt ju ;)

man känenr så duktig efter att man pluggat, inge skuldkänslor alls då. Eller jo, för mina hamstrar :(


(22 maj)

Sådära, har nu kollat vädret på Kreta och det ser soligare ut nu ;)

Och såhär är det i Sverige:


Bläääh, är förkyld! Snor, hit oh dit, nysa, nysa, vattentryck i huvudet och sånt där som hör till förkylning. Inte kul, man ska inte vara sjuk när det är varmt i Sverige. Sjukdom = Vinter



(21 maj)

Efter skolan idag så gick Erica och jag och köpte godis, sen gick vi och badade vid ett hemligt ställe vid albysjön ;) Har lite bilder därifrån:




Hahahahaha! Jag ramlade omkull där :D







Damn girl ;)


Nu är jag väldigt förkyld, känns som värsta vattentrycket i huvudet. Och så har jag nog fått migrän.. Ljuset från datorn gör ont, får ont i ögonen och huvudet av det. Och ljud. Ska ta en huvudtablett och sova nu, gonatt!


(21 maj)

Nu har jag blivit lite röd i ansiktet från att ha suttit med ansiktet i solen i rätt så många timmar som funktionär. Det röda går sådär fult under ögonen, som på Linnea på denna bild:

Hoppas på att det hinner bli brunt eller försvinna innan Kreta, då har jag en bra grund och slipper bli så bränd när jag är där.

Vad är det för fel på Sverige helt plötsligt? Värsta sommarvädret de här dagarna nu ju, på onsdag ska det vara skinande sol och 20 plussgrader!! Det är seriöst lika varmt som det ska vara i Kreta, det känns ju nästan onödigt att åka då. Det ska vara grymt väder i Sverige när vi är bortresta, blööööh! Och i Kreta så ska det vara lite molnigt och på måndagen regna, det är ju bättre väder i Sverige ju! Cp-skiten... Aja, jag slipper skola iaf 8)


(20 april)

Guuud vad ont i halsen jag har! :(
Har suttit och pluggat, sen vid nio så drog jag hem till Erica en timme, vi gjorde inte så mycket, men det var bättre än att sitta här hemma helt uttråkad.

Fan, vad ont jag har i halsen. Kommer till skolan bara för två viktiga lektioner imorgon då :(


(20 maj)

Det var inte så jobbigt att stå som funktionär på framridningen idag, det var soligt och chill där. Tiden gick faktiskt rätt fort.
När jag kom hem så städade jag hamsterburarna, det gick jätteofrt idag! Det gick på lite mer än en timme bara :O Och så duschade jag sen, det var skönt att tvätta bort all smuts som jag samlat på mig i stallet. Och ¨så har jag målat naglarna röda, lite sommar känsla :) Har blivit lite brunare i ansiktet efter idag, och ikväll så ska vendela och jag sy fast clipsen på mitt löshår.

Blir ju helt enkelt bara snyggare och snyggare inför sommaren ;) Nä, men en del grejer har jag fixat. Som att slinga håret, köpa löshår, solat, målat naglarna osv.



(20 maj)

Det är inte kul att gå upp fem på morgonen, min kropp tror fortfarande att det är natt och att jag vaknar bara för att gå på toa eller dricka vatten, den tror ju inte att jag menar allvar med att verkligen vakna för dagen..
Sen så har sjukt ont i halsen, vaknade i natt av världens halsont, och vi har inga bättre halstabletter än läkerol :/ Kan knappt svälja ju, har ju för ont. Men jag får stå ut, är ju funktionär på framridningen idag från 7-12. Får säga lycka till till Tyresö laget idag då i dressyrallsvenskan, och särsilt min syster :D

Det brukar gå bra för Vendela och Hamilton på hemmaplan, så hoppas det är så idag med :)


(19 maj)

äsch, ville inte rida min lektion idag, så jag gjorde det inte...





Istälelt så red jag lektionen efter för de hade voltige! :D Dock så är jag inte så nöjd, Globus var inte tillräckligt bred eller pigg för att det skulle gå bra. det enda som typ gick bra egentligen var att saxa :/

Candino är en bättre voltigehäst :)



Nu är jag i alla fallt rött efter 7 timmar i stallet, ööh... Nu ska jag vila inför att vara funktionär i ett par timmar imorrn, åh jag måste vara i stallet halv sju -.-


(20 maj)

Kan inte förstå det. Endast 5 dagar kvar till Kreta! 5 dagar!
Jag är verkligen inte klar med allt i skolan, har typ mycket kvar ju :/ Fan, betygen är liksom satta när vi kommer tillbaka, måste kämpa på hårt nu. Men det löser sig nog :)

Fatta allt skoj Erica och jag ska ha i Kreta, synd att man inte pratade spanska i Grekland, isf hade vi kunnat drivprata spanska med folk :P Hablas español? Somos suecos, pero hablamos un poco español. Estámos en vacaciones aquí en Kreta. osv.. :) Vi både har ju trots allt MVG i spanska ;)

På Kreta så ska Erica och jag sola, bada, gå omkring en hel del och prata med främlingar. Och sånt som man gör på semestrar :) Blir ju extra kul att åka med en kompis ju.









Erica och jag när vi var i Riga, bara att åka på en 2-dagars kyrssning till Riga var ju kul :D


(19 maj)

Idag är det ridning, vi ska ha galopparbete och välja hästar. Jag vill ha en häst som lyssar enkelt till galoppskänkeln som ex Dingo och Chiko. Men ändå så vill jag typ ha en random häst som Rasmus och Candino.


Men jag tror att jag ska välja dingo.

Bye!


(18 maj)

Idag fick mina hamstrar komma ut lite och smaska på lite gräs :)

Eternity

Följa John :P

Bästa vännerna

Tingeling

Tingeling ville upp i min hand och på mina btxor hela tidne, hon gillade inte att springa i gräset.

Tom



Hårboll

Tom

Tränar på solbrännan, det är vad han gör, Som ni ser så är han en riktig blekfis nu ju ;)

Han vart helt elektrisk i håret av att gå på studsmattan :P

Elektrisk hamster

Fideli

Så söt :)

Som en liten hund


(18 maj)

Hahahahah, hittade gamla videosar och bilder från när jag gick i sexan. Satte ihop lite videosar och bilder, haha man var ju fett konstig i sexan.. :P Låtsas att man föder barn och grejer xD


(18 maj)

paulina   om (17 maj):

hur sätter man på löshår? :)
Svar: Finns olika sätt, men jag har köpt clips som jag ska sy på. Det är nästan som små hårspännen.



Jag tror att när vi sytt på clipsen så kommer det att bli superfint när jag sätter på den på mitt hår :D


(18 maj)

Idag blir det stallet, fast inte rida Mh för det ska Vendela eftersom Hamilton ska tävla i Allsvenskefinalen på söndag med Vendela, så hon ska rida honom idag. Vilket kanske är bra eftersom hamilton brukar bli helt galen och f*cka ur (ursäkta ordvalet) när jag rider... I alla fall förra veckan, då var han ju helt cp-crazy. Vilket är lite läskigt, eftersom han är så stor, skulle vara läskigt att ramla av honom.


(17 maj)

Shoppade idag med Erica inne i stan. Vi shoppade i totalt 5 timmar! Vi var inte ens inne i många ffärer, utan bara väldigt länge i vissa. Jag köpte i alla fall en rosa bikini, två toppar, löshår och ett par svarta shorts ;) Bikinin var rosa, som passar bra till vårmode/sommarmode som är kulörfärger, köpte även en gul tröja som passar in på det.

Gjorde en svart ruta på magen, eftersom jag inte vill visa en halft naken bild på mig själv på bloggen. Men bikinin såg så mycket bättre ut på kroppen än liggandes på ett bord.
Shortsen och en topp som jag fick gratis på Bikbok, det var köp 3 betala för 2.

En tröja från gina

Mitt löshår  som jag inte sytt på clipsen än, därför håller jag själv upp det. Jag är jättenöjd över löshåret, tror att det kommer bli skitsnyggt sen! Långt hår kan verkligen göra skillnad på en tjej, det är verkligen jättefint med långt hår.


(17 maj)

Ella Sjöberg om Ponny cupsträning på Daisy (23 januari):

Hejsan! Hur mår Elof? :D
Han stog på Filipstad Rid Klubb förut, men så såldes han när vi fick ny ridskolechef. Är han lika pigg som han var förut? :)
Svar: Nej jag är ledsen, Elof blev utdömd  för några månader sedan och avlivades :( Han var halt väldigt länge. Men innan dess var han en superpigg ponny, i början så fick bara vissa elever rida honom för att han var så pigg. Men sen så lugnade han väl ner sig lite grann, men han var ju alltid en rätt pigg ponny. Fast en duktig, han gick ju bra i både hoppning och dressyr och var en favoritponny bland en del :)

Lilla Elof och jag på sommarbetet 2011
Kommer ihåg när Elof kom till ridskolan och Fanny fick rida honom en del, jag tyckte hon red honom så bra för han kunde gå i form/böja på nacken jättemycket med henne och hon var så lugn med honom. Jag själv hatade att rida honom eftersom han var pigg och inte lyssnade när man ville bromsa.


(17 maj)

Ericas familj har röd mjölk, 3 % fett. Min familj har grön mjölk, 1,5 % fett. Är det bara jag som känner jättemycket skillnad på dem?? Röd mjölk är god, det smakar typ grädde. Grön mjölk smakar efter att ha druckit röd mjölk äckligt, det smakar ju vattenmjölk.


Röd mjölk är myckeeet godare, mmm :)


(16 maj)

Bläääääööhhh, är så himla, himla trött :( :( Tur att vi är lediga i 4 dagar nu.
Imorgon så ska erica och jag till stan och bli små shopaholicar, och pizzahut ätare ;)



hahahahaha, gjorde den hör paint-bilden på Erica för över 2 år sedan när vi shoppat :P

Sååå fin!

Ikväll så har jag badat, fönat håret och filat mina hälar så att de är babylena :) Nu ska jag vila mera och titta på tv ;)


(16 maj)

Idag var det idrottsdag, det gick rätt så bra. Kan berätta lite om mina bästa resultat i dag, fick några placeringar bland nians tjejer. På höjdhopp så är jag rätt säker på att jag kom på delad första plats med Mela, jag hoppade 1,30 m. På längdhopp så hoppade jag 3,85 m, var rätt besviken på det, ville ju hoppa 4 meter :( Men jag tror jag vann längdhoppet bland tjejerna, i alla fall från vår klass. På 800 meter så satsade jag lite mer det här året, jag höll mig tätt bakom de två första tjejerna hela tiden. Sen på slutet så försökte jag springa om dem, men jag hade ytterspår så det var svårt. Tog mig förbi en av tjejerna på slutet men så typ råkade (?) hon armbåga mig i bröstet och så genade hon av planen och sprang om mig den sista metern. Hon skulle egentligen blivit diskvaicerad om det varit en riktig tävling, men hon kom trea istället. Lite surt att hon sprang om mig eftersom jag var skitnära hon som vann, vi fick typ samma tid. Fast jag kom tvåa i alla fall :)
Resten av grenarna gick väl sådär.

Jag skulle springa 400 meter på stafetten, det var pinsamt... Hon som vann på 800 meter sprang om mig och typ spurtade i början, så jag gjorde typ också det. Trodde jag skulle dö på slutet... Jag kunde knappt springa framåt, det kändes som om mållinjen flyttades längre och längre bort. Det kändes som om jag sprang mot en vägg, det gick inte att springa fortare, jag ville bara lägga av och svimma. Körde helt slut på mig själv verkligen!

Är rätt nöjd med dagen, även om jag verkligen är helt slutkörd nu! Vann troligen längd och höjdhopp och kom tvåa på 800 meter ;)


Åt sen kladdkaka hemma hos Erica, lite halft döende... Nu ska jag titta på CSI på tv och slappna av :)


(16 maj)

Ipdagen idag.. Det ska vara molnigt men ändå rätt varmt, 12-14 grader. På fredag nästa vecka så kollade jag också vädret på Kreta, det ska vara 21 grader och skinande sol! :D
Fan, det ska vara sol i Sverige när vi åker till Kreta. Jag tycker faktiskt att det kan ta och spöregna i Sverige och snöa lite gärna, så att Erica och jag blir superbruna på kreta och alla i Sverige blir vita och kalla... Mohahaha :D

Nä, nu ska jag väl ta och fixa mig lite, man vill ju vara snygg när man ställar sig på prispallarna för att ha vunnit alla grenar på Ip ;)


Erica och jag måste åka buss dit, när typ alla åker moppe. Vid sådana tillfällen som vill man bara ha moppe ju! Fast det är lugnt, ska börja övningsköra snart, då går det fort sen har jag körkort ;)


(15 maj)

Lite ovisade bilder:









Det var lite gamla bilder som jag aldrig visat innan bara :)



(15 maj)

Ett tips: Om du låter en dvärghamster springa lös i sängen, låt den inte burra ihop sig under den bärbara datorn för att lura en att den sover. Den sover inte, den gnagar sönder hela täcket -.-
Fideli har gjortt en massa hål i mitt täcke nu, och för att inte tala om min tröja... :( Åh fan, märkte nu att hon även KISSAT i min tröja. GRRRRR

Man ser inte så väl att hon gnagt sönder hål i täcket på bilden, men man ser att hon spottat ut en massa godis i min säng.

Min tröja som är sönderbiten...

OMG! Hon bet nyss av en knapp från tangentbordet!!! och sprang på en knapp som gör att det blir ljudlöst på datorn. är hon busig idag eller vad?


Tur för henne att hon är söt!


(15 maj)

Idag var det vg-mvg delen på matte nationella, det gick skitdåligt för mig :( Jag hann inte ens göra alla tal...
Efter skolan så var jag med Erica och solade på hennes veranda, och så skrev vi packlista till Kreta, 10 dagar kvar nu!! :D Dagen innan vi ska dit ska det vara 30 grader varmt, så det blir nog helgrymt!

Sen bakade vi kladdkaka, standard ni vet :D

Schema för denna vecka:
Onsdag: Idrottsdag på trollbäckens IP
Torsdag: Shoppa inne i stan med Erica, och äta på Pizza hut! (y)
Fredag: Shoppa löshår med Vendela och hennes pojkvän
Lördag: Ridning
Söndag: Oplanerat, plugg?


(15 maj)


Hahahah, dessa repliker skrattade Moa jag och Chicken åt för några år sedan när vi såg kalle och chokladfabriken.
-Vill du ha lite choklaa?
-Javisst!
-Då skulle du tatt med dej det


Imorgon så är det IP-dagen. Är lite nervös, fick ju rätt bra resultat på en del grejer förra året. Jag har inte blivit bättre i år, utan blivit sämre... Förra året hoppade jag något med 4 meter och vann längdhoppet, på träningen i år har jag inte ens kunnat hoppa 4 meter :S På höjdhopp klarade jag 1,30 förra året, no way att jag kommer klara det i år, tror jag iaf... Jag kom trea på 800 meter förra året, så inom topp 5 ska jag nog klara av i år. 100 meter sprang jag inte förra året, men jag ska väl klara det under 20 sekunder iaf xD Sen de där kastsakerna, som spjut och liten kula. Nä, det är jag sämst på..
Jag ska också springa stafetten i år, jag ska springa 400 meter.


Min mål på ip är:
Längd: 3,5 m
Höjd: 1,20 m
800 meter: Inom topp 5
100 m: Under 20 sek
Resten är kasta saker, och det är jag sämst på..

Tror att jag klarar dessa mål för mig själv, det var inga jättehöga mål. De höga målen sitter inne i mitt huvud.. :P


(14 maj)

Min absoluta favorit serie som jag följer just nu är American Horror Story, den är grymt bra! mamma och jag älskar verkligen den serien.

Den handlar om ett spökhus där väldigt många människor mördats i. En familj flyttar dit och det händer lite skumma saker.. Serien är inte jätteläskig, men väldigt oförutsägbar vilket jag älskar med serien.


Det finns en lite mystisk kille i serien som jag i början inte gillade, han är inte så snygg. Han är en mördare, men man blir ändå helt förälskad av honom. Han är nu min favorit i serien :D



Serien går på tv11 klockan 10:30 på söndagar. Rekommenderar verkligen den här serien!




(14 april)

När jag sover så kan jag göra lite konstiga saker. Förra veckan så slog jag ner min lampa från sängen på raken i flera dagar. Ibland så stället jag om min klocka på natten också :S Gjorde det inatt, så när jag vaknade av att resten av min familj var väldigt högljudda, då trodde jag att klockan var en timme mer än vad det var. Så jag slängde mig ju upp ur sängen och sprang ut till köket och märkte att klockan inte var så mycket. Så då var det ju bara att ta en dusch i lugn och ro och slippa stressa :)


Min mamma har på sistone börjat droppa en jodopax droppe på handleden och smörjt in den en gång om dagen, hon har gjort så på mig med. Man ska tydligen genom att göra så se om man har jod-brist i kroppen, är droppen borta efter ett dygn så har man jod-brist. Min droppe försvann efter typ ett halft dygn, så nu måste jag fortsätta med att droppa en droppe på handleden för att få mer jod i kroppen -.-


Idag så är det måndag, inte så jobbiga dagar i skolan. Det är så att man står ut i alla fall..


(13 april)

Idag är det alltså söndag igen, 2 veckor sedan jag städade burarna. Så nu är det dags igen... sen ska jag även plugga, tråk söndag! Men, men, burstädning och plugg är sånna där tråikga saker i livet som man bara måste göra.

Tänkte nog flytta ner Tingeling till mitt sovrum,  det är så jobbigt att ha en bur ståendet på Eternitys burlock. Och så får Tingeling lite mer sällskap då. Då slipper det se ut såhär i hamster rummet:

Såhär såg det ut för en månad sen, stökigt. Nu ska det städas!

Ska jag visa lite bilder på lite olika sätt som mitt hamster-rum sett ut på:




Gången jag var tvungen att övernatta i hamster-rummet eftersom Barbie skulle föda sina bebisar, hon var för ung för det och jag skulle se så att allt gick bra.



(12 maj)

Hoppade Snow idag. Förra gången jag hoppade henne så var hon för pigg, så idag tänkte jag på att försöka få henne lugn. Hon blev typ för seg då, men hon hoppade väl bra och tvekade inte på något hinder. Så det gick väl bra idag :) Fast hon kändes väldigt enkel att hoppa idag, jo lite stora språng men inget jättefarligt. Tycker typ att Picco är svårare att hoppa än Snow :P

Förra gången jag hoppade henne.
Hon var väl lite rolig att hoppa, men inte någon jättefavorit.


(12 april)

Igår var det den tredje uppfödaren som fick avliva alla sina hamstrar, 55 stycken. Allt pga av papova... Hemsk sjukdom, hemsk sjukdom!
Mina hamstrar är en så stor del av mitt liv, kan inte föreställa mig hur det skulle kännas att få avliva mina hamstrar. Eller bara guldhamstrarna eftersom dvärghamstrar inte kan ha papova.



Har funderat lite på att i höst köpa en till guldhamster. Men nja, tror inte det. Det känns som ett rätt bra hamsterantal här hemma nu. Ska ju kanske i juni låna hem en hane till Tingeling och få en massa Tingeling bebisar.


Söt liten pröpis :*




Idag är det hoppning på schemat, kul! är osäker på vem jag kommer få, hade Picco på förberedande men jag har ju hoppat honom så mycket på sistone. Ruudi gick inte med på vår lektion förra veckan, gör han det idag så får väl Emelie eller jag honom eftersom det är hoppning (inte så bra att sätta en person som aldrig ridit ruudi på honom när det är hoppning). Vet inte vem som hade Snow förra veckan, men kanske emelie får honom idag på hoppningen.

Troligast är att jag kommer att få Picco eller Ruudi, hoppas på Ruudi :D Fast jag har typ ridit honom mer än hälften av alla lektioner den här terminen xD

Han är så rolig att galoppera fort på :D


(12 april)

Här är bilder på alla hamstrar som jag har nu:



Vem är finast och sötast?

Jag vet själv inte, men jag tycker att Eternity liknar en nallebjörn väldigt mycket:




Och Tingeling är så charmig, och väldigt söt. Hon har dessutom min favoritfärg och teckning bland vintervita, sapphire pearl är så fint!

Vit hamster med en blågrå ton i ansiktet och en blågrå ål längs ryggen.

Har också skrivit ut en massa bilder på mina hamstrar och satt upp på garderoben framför min säng, så att jag kan vakna av att se mina kära hamstrar :)



(11 maj)

Red ut med Emelie idag. Jag hade tänkt ta det lite lugnt för att han inte ska bli sne i korset igen, nu när han fått en behandling av Danne.
I början var hamilton en seg häst, hon trygg och lugn som helst. Men sen när vi började galoppera blev han som förbytt... Han stegrar och fattar galopp och skenar iväg efter nelson utan att jag har någon kontroll och försöker galoppera om Nelson, men vägen tog slut. Sen blir han så taggad när vi ska galoppera igen att hon börjar backa typ 20 meter bakåt :S Sen så håller han på och stegrar och studdsar i galoppen så jag tappar stigbyglarna, och han vill bara rejsa iväg. Så jag fick skrika åt Emelie att stanna, höll på att rammla av då nämligen :P Sen när vi galopperar igen så gjorde han det värsta, han drar ner huvudet så långt som han bara kan och börjar skjuta upp ryggen i världens jävla bocksprång. När ponnyer bockar så är det kul, men när en stor häst på 165 börjar bocka riktiga bocksprång upp i luften, då är det inte kul! Han gör det ju i galopp och jag ryter åt honom att sluta, men han fortsätter bara. När Emelie stannar så står han kvar på stället och bara bockar omkring som världens rodeo häst, en stor rodeohäst. Det var skitläskigt, jag tappade ju stigbyglarna och var verkligen nära att rammla av, det var ju riktigt läskigt. Sen när vi travar av hästarna så kan Hamilton inte trava utan galopperar på stället. Sen brallar han iväg en liten bit för typ ingenting. Sen blev han som vanligt igen, seg att skritta av.

Vet inte vad det var för fel på honom idag. Men det var verkligen läskigt när han höll på och stegra, bocka och dra iväg utan att lyssna på mina tygeltag. Hamilton som brukar vara så lydig, lite seg och världens tryggaste häst.


Måste ju säga att jag är en grym rodeoryttare, hahahah :P Nej men jag har varit nära att ramla av så många gånger, men för det mesta inte gjort det. Jag ramlar av så fort Rasmus stannar framför ett hinder, men när hästar leker rodeohästar då sitter jag för det mesta kvarkvar. Som Karenina, Nonni, Chiko, Hell, Dingo, Caffe, Rasmus, Ruudi, Iza, Lollo, Amorina, Lisa m.m. Alla dessa hästar har busat mycket åtminstone en gång när jag suttit på. Första gången jag skenade på en häst då var jag 5 år, hade inte lärt mig att rida utan ledare. jag satt på vår häst Amorina som skenade iväg, men jag satt kvar :P







;)


(11 maj)

Fick starkt MVG på min hemskunskapsuppsats, så det blir MVG i slutbetyg. Och vet ni vad? Idag var sista hemkunskapslektionen för mig, för alltid! :D :D
Sen har min spanska lärare sammanställt min betyg för alla nationella prov i spanska för mig, jag får MVG där med :D Så troligen MVG i slutbetyg, happy face!


Har nu bara 3 uppsatser kvar och MVG-delen på matte nationella på måndag :)

Imorgon så är det även hoppning på schemat, tror att jag ska Picco. Hade honom på förberedande. Kan nog bli kul, även om jag hellre vill hoppa Ruudi.

Picco och jag

Idag ska jag rida My Hamilton, så jag åker väl till stallet snart. Jag hade tänkt rejsa lite (som vanligt) hoho...


(11 maj)

Dumma kattskrälle!! Sätter sig i min flingor så att det blir helt hårigt >:(

Som hä,md, så ska jag bada honom ikväll. Mohahahah!

Nä, så ond är jag inte :)

Men han förstörde faktiskt min frukost.

Lite roliga bilder:






(10 april)

Den här datorn har cpat sig på sistone, därför har jag inte bloggat så mycket. Jag har börjat skriva på typ en miljon inlägg den här veckan, sen har alla mina sior helt plötsligt stängts ner och internet är mega segt! Då pallar man inte börja om...

Kan säga vad jag har haft för mig sen jag slutade skolan idag. Jag har pluggat SO, NO, och nu pluggar jag inför hemkunskapsprov. Har typ inte tid att plugga egentligen, hata skolan... Såhär säger jag till skolan


Yeah, hör du det skola. Lilla jag svär åt dig :)

Nu ska jag fortsätta arbeta år dig, wiie...


(9 april)

Tänkte bara snabbt ta upp en sak som jag blev rätt irreterad på idag, det var 2 killar i min klass som sa att killar är mycket bättre än tjejer och att det är fler killar som gjort kända saker än tjejer och att kvinnan hör hemma i köket, jo visst var de inte helt seriösa, men det blev en lite argsint diskussion om det. Ska berätta vad JAG tycker om detta:

Genom tiden har mannen ansetts var bättre än kvinnan, kvinnan har tryckts ner och inte haft lika stor frihet och samma tillgångar som mannen. Många flickor fick inte gå i skolan i förr i tiden, bara männen. Då är det inte konstigt att det är fler män som blivit kända som  t.ex. vetenskapsmän.
Det är bättre i Sverige med jämnställdhet, men inte alls så som det bör vara. Männen har högre löner än kvinnor.

Männen är egentligen inte bättre än kvinnorna. Det är bevisat att flickor i genomsnitt har bättre betyg än killar i skolan, vi är lika smarta om inte smartare än killarna egentligen, när vi får samma utbildning och tillgångar.


I  början av åttan, på en musiklektion.
Jag själv tycker också att kvinnor är mer plikttrogna, omsorgsfulla, snällare och mer osjälviska än män (inte alla, men många). Det är ju faktiskt mycket flöer män som går går i krig än kvinnor, och startar krig och det är även fler män som sitter i fängelse än kvinnor. Tänk er ett samhälle med bara kvinnor, jag tror att det skulle vara mindre brottslighet då. Men det skulle ju vara tråkigt att inte ha lite pojkar att retas med ;) Så båda könen behövs, men jag tycker att de ska ha samma rättigheter och tillgångar.

också en bild från åttan :)

Om någon håller med, eller inte håller med. Kommentera då, det är intressant att höra andras åsikter.


(9 maj)

Kanske borde ta en liten bloggpaus några veckor eller så, har faktiskt inte så mycket lust att blogga längre. Har inte ett sånt stort datorsug som jag hade förut. Eller så fortsätter jag blogga, men inte så mycket på en dag, för jag känner att jag har ett sug att skriva av mig ibland :) Kommer nog fortsätta blogga till Kreta resan (25 maj), men sen får jag se hur det blir i sommar, tog en liten bloggpaus i somras, gör väl det i år med då.

Aja, har inget mer att blogga om. Så jag lägger upp lite roliga saker:


Eller, jag orkar inte lägga upp en till nu :P
Känner ni igen er? ;)


(9 maj)

Den här intervjun om gymnasium var ju mega tråkig igår. Men det var helt klart värt det för 4 biobiljetter! Jag hade ju gjort det för 2, men 4 är helt klart bättre :D

Igår hade jag nationella prov i Svenska muntligt, kändes rätt bra faktiskt. Och idag har vi nationella prov i spanska hörövning, blöööh... Jag suger på hörövningar ju :(

Idag började jag 09:25, det är skönt. Kunde ju gå upp 20 över åtta då :)


(8 maj)

Det var lite vattenkrig idag med på lunchrasten. Ida skulle spräcka en vattenballong på Oskar, men jag stod bakom och fick typ allt på mig -.- Över hela ansiktet och lite på kläderna :P
Sen fick jag en till på benet som Oskar kasta, nu är det krig!


Har gjort en egen liten "You dont say" :

Visst var den bra? :D

Idag ska jag laga mat, sen ska jag till centrum och svara på lite frågor om gymnasium val och så. Jag får faktiskt 4 biobiljetter för besväret :D


(8 maj)

Idag vill jag gå upp senare, så det blir ett tidsinställt inlägg :)

Igår fick jag Zingo att yla en massa, så här är en video:



Nu blir det väl att förbereda sig på skäll från lärarna efter vattenkriget igår..


(7 maj)

Linnea om (5 maj):

Går du på Tyresö skola?
Svar: Ja,det gör jag :)



Idag så var det vattenballlongskrig och vattenflaske krig i skolan, helt galet... Jag själv kastade ingen vattenballong eller så, för jag visste vad som skulle hända då. Erica kastade ett par, å, jo det såg ut som hon badat med kläderna på sen :P Jag själv vart inte så jätteblöt. Sen fick min mamma ett brev från min lärare att skälla på mig för att jag varit med på vattenkrig i skolan. Jag hade ju faktiskt inte kastat någon ballong, men jag hade juvarit med dem som gjorde det. Så ja, jag kommer att få skulden ändå... -.- Ääh, skitsamma! Går ändå ut den här skolan snart :D


Tog lite bilder på hamstrarna, här är några få av dem:

Fideli klänger sig gärna fast runt ens fingrar :P

Lite söt är hon också, Fideli :)

Hoppetoss i en toffel

Fsrlig Hoppetoss...

Tingeling

Haha, asiatisk hamster :P

Tingeling

Hahhaha :P

haha, tjocka björnen :P



Tingeling


(7 maj)

Här är en video från igår när jag tävlade Picco. Haha på slutet så failar vi ju totalt när jag inte får stopp på honom och bestämmer mig för att rida in i väggen, men han tränger sig igenom avspärrningen så jag nästan rammlar av xD


Igår (7 maj)

Orkade inte blogga om igår, var för trött.. Orkar heller inte gå igenom allt i detalj.
På framhoppningen så var Picco galen och cp-pigg och stark, helt okontrollerad.. Han var också jättekonstig, 2 gånger så bara drog han ut från framhoppningen och spurtade iväg i snabb galopp. Han har aldrig gjort så förut :S
Maria sa till mig att låta Picco göra det mesta av jobbet på banan, att jag mest skulle styra och låta honom hitta avståndet själv. Jag ville ju helst få upp huvudet på honom och galoppera i hög galopp, men jag gjorde som Maria sa.

 När jag kom in i ridhuset så fick jag direkt startsignal eftersom killen innan mig var försenad, egentligen så skulle det ha varit en paus på 2 minuter då, men det blev det inte.. Så Picco fick inte vänja sig vid ljuset i ridhuset, han fick direkt börja hoppa. Tyckte inte att jag red så bra, det kändes lite flängigt och fult. Det gick för fort och han rev två hinder i början, mer finns det väl inte att säga. Jag var inte så sur över att han rev, hade ju trott att han skulle det. Tyvärr så var det ingen som fotade mig på banan, men har bild från framhoppningen:





Dessa foton är fotade av Linnea.


På framridningen så hade jag honom i kort galopp iaf.







Snabb galopp!






Galet :P


Snabbt gick det :P

Dessa foton var fotade av Caroline.

Inget Tyresö ekipage gick nolla tyvärr, det gick bättre för oss förra året. Nikita och Daisy fick ett pet, Minty vägrade så att Jessica rammlade av på första hindret, Dingo vägrade en gång och fick rivningar med både Sanne och Cornelia, Sofia hann typ inte styra på ett hinder med Picco och Picco rev med mig :P
Hihi måste få lägga upp den här failbilden på Jessica och Minty:


Tur att det gick bra i alla fall! Såg bra ut för dem på framhoppningen iaf.

Sen så kollade jag på lite ekipage och hjälpte till att bära bort banan. Sen drog alla hem men jag orkade inte cykla hem, så jag stannade kvar till fem och bara chillade med Sanne. Fick också leda in stallets största häst Lambago eller vad den nu heter, den är ju nästan 1,80 cm vid manken. Jag kände mig som en myra bredvid honom, han var ju stor som en älg!


Sen fick jag skjuts hem och då var jag typ döende trött... zzz. så jag badade och vilade resten av kvällen :)



(6 maj)

Nä, är inte nervös längre, bara trött, och min plastrong sitter för hårt runt halsen och det luktar död mus igen någonstans i vårt hus... Blä! Förumtom det så är jag faktiskt på rätt bra humör, jag ska ju faktiskt få tävla en lite större tävling idag som inte kommer ta 7 timmar. Kanske kan åka från stallet idag vid två, och då har man även byggt bort bana och så. Kortare dag än klubbtävlingar :P
Idag ska det i alla fall gå bra! Kanske någon rivning, men det ska jag försöka intala mig är inte heeela världen! Bättre det än att vägra ut sig på första hindret, som jag hoppas att han inte gör för sån är inte Picco.


Sånna där hopp tycker jag att han ska ta idag, inga slarvhopp som han nästan river på, nänä!

Flygande omhoppning :P

Failade lite på det där hoppet, gasa in för mycket på det så att han hoppade stort långt fram så att det blev svårt att svänga efter :P

Picco gillar att stå på prisutdelningen :P


Åh, han är bara för söt den lille pollen! Han passar på prisutdelningen :)

Han ville galoppera ju, inte stå där och vänta på att de andra ska få pris :P

Han har inte tid för sånt där, det visar han genom att gäspa :P

Härlig bild, ärevarvsbild!


(5 maj)

Hihi, jo liiiite nervös har jag faktiskt blivit nu på kvällen. Det jag är nervös över, det är att glömma bort banan eller att rida fel och skämma ut ridskolan... Sen vet jag också att om Picco river (som är rätt troligt) något hinder så kan jag lätt bli sur eftersom jag är en tävlingsmänniska i ridning. Får väl ställa in mig lite på att han komemr riva något hinder så att jag inte blir för besviken om han gör det. Men SJÄLVKLART så är jag beredd om han går nolla i grunomgången, då jävlar blir det omhoppning! Ni känner ju mig, vinna eller förlora är det ju som gäller xD ;)



Ur en omhoppningssväng





Hoppas jag kommer till omhoppning, för det är så kul :D


(5 maj)

Idag fick vi göra våran egen mini caprilla bana och sedan rida den, det var kul :) Jag hade ju Picco och han var så megapigg och stark idag så det inte var sant, men! Det var inte dåligt, jag ville testa på hans tävlingsgalopp och känna att såhär ska han gå på banan imorgon. Jag höll upp huvudet mycket på honom så att han gick i hög galopp och så lät jag honom springa på fort. mellan två galopp bommar så gick det jättebra när jag gjorde så, han är ju väldigt duktig på att mäta av avstånd om han får gå i ett lite fortare tempo. Så imorgon hade jag tänkt såhär: Lätt sits, hålla upp hans huvud så han går i kort galopp, gasa på! Det ska gå jättefort, det är lokaltävling och inte någon klubbtävling. Om han ska ta sig över hindrerna utan att riva då måste han gå i ett fort tempo, inte vad man är van med alltså.




Idag så fick jag en jättehög och bra galopp på honom över galoppbommarna verkligen. Sådär som en lite privat tävlingponny galopperade han, studdsar nästan lite framåt med huvudet högt uppe och öronen riktade framåt :)

Sen så har jag  gjort en massa annat efter som badat Picco, betat honom, letat efter täcken åt honom, smörjt hans grejer, byggt bana, skurat hinderstöd, hämtat saker och allt möjligt. Är rätt trött nu faktiskt... zzz...
Lite mobilbilder från idag:

Picco fick beta lite gräs i solen efter att vi badat honom, det tyckte han om :)

Sofia och den gula regnjackan som gjorde mig glad :D

Jag och den vita springaren!


Först fick Picco ett rött täcke, med det var för stort så vi bytte. Det där täcket har min mamma vunnit med Storråda en gång i tiden (Storråda är hamiltons mamma)

Sen fick han ett Sverige täcke som passade lite bättre, som han förhoppningsvis har på sig just i denna sekund.

Imorgon blir det att gå upp tidigt, ska ju vara i stallet klockan sju. Det första jag ska göra når jag komemr till stallet, det är att springa och titta ifall Picco har fått någon kissfläck och mocka hans spilta. Hoppas han är ren imorgon med..


(5 maj)

Anonym om (4 maj):

Annica får skylla sig själv! Hon vet själv hur Marcello är men ändå fortsätter hon att hänga kvar vid honom.. Hihihi
Svar: Jo, det är sant. Jag säger som Camilla, detvar bra att det här hände för då vet Annica vilken skitstövel Marcelo är :) Nu vet vi också vilken ***** Jennifer är också.. Ett gott exempel på en tjej som dricker alldeles för mycket på festerna så att hon inte ens kan gå.

Jennifer

Imorgon är det lokaltävling och jag ska tävla Picco. Något taggad alls? Nope, precis som förra året. Sen imorgon eller ikväll, då kommer nerverna krypandes.
Kan lägga upp mitt inlägg från förra året:

Lokaltävling idag

Taggad igår: Nej
Taggad idag: Ja

Mår iiilla, jag är nu jätte nervös. Tänk om jag skämmer ut hela ridskolan.. Eller strunt samma, jag ska vinna ! Mycket svårt eftersom jag tävlar mot hela TVÅ personer! Varav en är en fjording Fast jag ska inte säga något om fjordingar, de kan tända till ordentligt och hoppa 1,20. I alla fall hästen Ture som Sofia fick på Gladö ridskola. Den hade fart i baken och var typ piggast av alla hästar.


Lägger också upp inlägget som jag skrev efter lokaltävlingen:

Resultat (8 maj)

Picco hade legat ner under natten. Som tur var hade täcket skyddat det mesta av hans vits päls, men benen var gula

Det var jätte pirrigt och spännande att ensam ta ut Picco med Josefin och gå genom sjukstallet när alla titta på en och sa lycka till.
Jag satt upp och gick till sandvolten och skrittade fram rätt länge. Han var lite seg på framridning, eller i vänster varv var han lite stark i galoppen.
När jag kom till framhoppningen så blev det en helt annan häst. Otroligt galen och okotrollbar! Han bara sprang så jag kunde bara få stopp på honom med hjälp av väggen. Han var i alla fall galet snabb.
När det var en innan mig gick jag och skrittade lite i connecting ring (om det nu stavas så) så att han skulle vänja sig i ljuset.
Lägger in en bild så det inte blir för långtråkigt att läsa:

Sedan var det min tur och jag startade banan.
Jag med satt där på hästen och styrde och svängde, jag tröck inte på. Så han blev lite seg och lång och då rev han två gånger i clear rounden. De frågade om jag ville göra om, men det ville jag inte. Var nöjd bara jag inte fick ett stopp
Och sedan var det ombyggning av bana. Gick då banan och tittade på första b-ponny ekipaget sedan red jag fram igen. Denna gång måste han vaknat till ännu mer för han var ju helt GAAAALEEEET pigg och stark så jag kände mig som en myra utan kontroll.
Fast när jag kom på oxern på framhoppningen första gången så höll jag ihop honom samtidigt som jag tryckte på. Då galopperade han kort men snabbt med huvudet högt uppe som en tävlingsponny och hoppade jätte fint. Så där fick jag in känslan och hur jag skulle göra.


Jag var sista startande i min klass.
På A:0 en så höll jag ihop honom mera samtidigt som jag drev på denna gång. Det gcik mycket fortare denna gång men det gick ändå bätte. Kom ihåg när jag hoppade fyran och det sa *klonk* jag vände huvudet bakåt och såg bommen vicka fram och tillbaka, mitt hjärta frös till och jag blev så lättad när bommen stannade kvar i hållaren.
Jag red denna gång och jag trodde inte det var sant när jag kom till omhoppning. Eller hann inte tänka så mycket eftersom det var flygande omhoppning.
Jag gasade på ordentligt och använde mig av hans stora snabba galpp, ingen ide att försöka svänga på en femöring när han var på rusa humör. Han tyckte det var skitkul i alla fall och jag så superlycklig när jag märkte att jag kom dubbel-nolla!
Fast efter sista hindret så ville han inte sluta, utan han gasade på ännu mer och jag kunde inte få stopp på han. Två varv i ridhuset snabb-galopperade vi typ innan jag fick stopp på honom.

Allt jag hörde av speakern var "...och det ger Alicia en andra placering" och en massa applåder.
Sedan var det en unghäst innan prrisutdelning, då pratade jag lite med vinnaren som var super trevlig. Henne gillade jag
Sedan var det prisutdelning och jag kände mig så glad när jag fick den blåa rosetten. Sedan gick en av mina drömmar i uppfyllelse. Att galoppera ärevarv till "Eye Of The Tiger"!
Vinnarhästen galopperade rätt långsamt och Picco ville ju skena så han försökte galoppera om henne en gång och så försökte hästen bakom mig galppera om mig också så blev krock en gång nästan.
Är super nöjd i alla fall
Fick sedan reda på att jag fick tiden 19,70 sek. Om Picco hade varit en b-pnny hade han vunnit sin klass x)
Har lite bilder från mobilen från igår och idag:

Chiko


Picco

Spännande :)

Jag startar som fyra imorrn, det är bra :)
Men nu när jag är inne på TDB och går in på min klass så står det att jag ska hoppa 85 cm :O Fast jag anmälde mig till att hoppa 75 cm, skumt...


(4 maj)

Hade lite rolig uteritt på Mh idag, rejsade, hoppade en massa diken, körde lydnad på sandvolten (när jag inte satt på hästen) och en massa annat kul och så rejsade jag mera xD Det var roligt! :D Att vända på klacken och galoppera fooort över en äng med en storhäst som tycker det är kul, och bara stå upp och mana på att galoppera fortare och känna vinden i ansiktet, det är en obeskrivlig känsla! Älskar att galoppera över ängar :D


Sen hjälpte jag till med stalltjänst, och så klart så paxade jag ett snyggt täcke till Picco imorrn :D Han förtjänar att ha det fint.
Imorgon så ska jag ha Picco, eftersom jag inte fått ha honom någon gång denna termin på lektion så ska jag få honom minst en gång innan lokaltävlingen. Roligt nog så ska vi ha förberedande hoppning! Det blir nog bra på Picco, även om han kan bli lite starkare på det.

Från jullovskursen förra året :)

Imorgon ska jag till stallet klockan nio för att typ känna in läget, kanske städa lite, fixa lite hos Picco och bara vara där. Sen blir jag nog kvar i stallet typ typ sju-åtta på kvällen som förra året.

Juste, måste bara säga att jag HAAAAAAATAR Jennifer i Big brother nu, falsk och hemsk tjej... Ut med henne! Strular med Annicas fästman :( Men Marcelo är inte bättre han, gillar inte Marcelo och har aldrig gjort det.

Jennifer

Marcelo

Fast måste erkänna att det är lite underhållande med lite drama :P
Men man tycker synd om Annica.


(4 april)

Okej, mitt svar på mammas bild i min logg inser jag nu kanske var lite överseriös :P Men sånna där bilder med klättrande guldhamstrar tillsammans gör mig bara irreterad eftersom de inte hör hemma där..


(4 april)

hade nationella prov i matte muntligt och spanska läsförståelse. Matten gick helt okej, fast jag fick den svåraste uppgiften så det var lite svårt att förklara.
Spanskan gick skit! Den var på flera sidor och jag hann inte riktigt med, slarvade en massa och fattade inte en del saker :(

Nu sitter jag i alla fall med Tingeling och ska snart åka till stallet och hjälpa till och städa inför lokaltävlingen :)


*Puss*, och så vips så växte Tingeling och blev en stilog prins! Om det ändå vore så ;)

Vacker tass, hon tog faktiskt upp en tass på mitt finger :)

Nu måste jag gå, bye!


(4 maj)

Har inget att blogga om, så det får bli lite roliga saker som jag lägger upp istället:







(3 maj)

Såååådära! Då är äntligen det stora hemkunskapsarbetet inne. Uppgiften är att låtsas flytta hemifrån till en hyreslägenhet och man får 30 000 kr för att köpa in möbler och allt som man ska ha i en lägenhet.
Mitt arbete blev på 20 A4 på datorn, och ja, det tog en hel del tid. Längsta uppsatsen som jag nånsin skrivit!

Jag trivs också i mitt blondare hår, jag får en lite chock när jag tittar mig i spegeln, men jag känner mig nöjd. Det ser naturligt blont ut, inte platina blont eller jätterandigt efter slingorna. Mitt hår ser solblekt ut, som jag vill ha det :)


Nu tänker jag sova, det är snart midnatt och då kommer spökena, buuuu!


(3 maj)

Nu äter jag min älskade daimtårta som jag längtat så efter! Den är suuuuuuuuuuuupergod :D

Mmmmmmm...

Nä nu ska jag fortsätta köpa in lite möbler till min boendeuppgift i hemkunskap, blääh..


(3 maj)

Har nyss varit på Rebecka's och slingat håret blondare. Det gick väldigt bra och rätt fort och jag blev jättenöjd! Blev inte för blont som jag var rädd för, jag ville ju verkligen inte få platina blont hår :O

Innan:



Nu:



Det enda som är problemet med mitt hår nu, är mitt hår. Det är ju helt cpigt, jo nu är färgen bra på det men det är fortfarande konstigt ju. Nästa vecka ska Vendela och jag köpa clips till mig, det blir nog bra då ;)


(3 maj)

Tror att jag tackat alla som grattat mig igår, tror jag i alla fall, det tog sin lilla tid...
 Kan prata om lite planering de senaste dagarna då:

Torsdag: Pluggelipluggplugg, slinga håret :)
Fredag: Rida MH, tagga upp lite inför tävlingen
Lördag: Fica och dona en massa inför lokaltävlingen, bada Picco, städa m.m. Och så ska jag rida Picco på lördag, vi har förberedande hoppning.
Söndag: Lokaltävling på ridskolan! Det ska bli kul, fast när jag kollade på TDB så såg jag att vi bara var 4 i min klass :/ I sofias klass så är de 9 tävlande. Blir nog bra!

Bara han inte river... Fast eftersom det är så många hinder, så tror jag att han får ett litet pet åtminstone. Han blir ju tråkigt nog lite slarvig med benen ibland. Men bara så att jag får komma till omhoppning så... :P Haha, nä vi ska ha kul på banan helt enkelt bara :)


(2 maj)

Jag gjorde det igen, kollade i almanackan vad det var för datum idag... Haha inte så bra minne ibland :P¨
Är lite nervös inför imorrn när jag ska slinga håret, det kan ju göra lite ont, men det är inte vad jag är rädd för. Utan tänk om jag inte blir nöjd? Tänk om jag blir för blond, jag vill inte bli platina blond.  Typ såhär blir väl bra:


Nu ska jag sova!


(2 maj)

Höll det lite hemligt att jag fyllde år idag, inte så att jag sprang omkring och skrek det till alla. Ville verkligen inte att folk skulle sjunga för mig på en lektion eller i matsalen, hatar det..
Var ju otroligt skönt väder ute idag! Så det var trevlig stämning i skolan idag. Juste idag så kom jag en kvart försent till matte nationella, glömde att det var onsdag så jag trodde att jag började nio idag :O Matte nationella gick bra i alla fall, var inte så svårt som jag hade förväntat mig :)


I slutet av dagen så var det lite vattenballong krig, blev träffade lite grann men den som träffade mig sprack inte förrän den träffade väggen bakom mig och då skvätte det på mig.

När jag kom hem hade jag tänkt plugga, men jag var varm så jag tvingade med min lillasyster ut i skogen bort till albysjön och bada med mig :)



Kallt!



Foppa tofflor, det är sommar!
Blev ingen daimtårta idag till mig för den var slut :( :( Men fick öppna presenter. Fick sånna här tajta joggingbyxor, böcker, hamsterleksaker och imorgon 15:30 så har jag en tid hos frisören, jag ska slinga håret blondare :D har ju typ brunt/råttfärgat hår nu, inte fint! Och så nästa vecka ska jag få löshår (clips) av Vendela, hon har inte kunant köpa det än eftersom jag kommer få en ny hårfärg imorgon. Hoppas det blir bra, då är nästan allt till balen färdigt, förutom hur jag ska ta mig till balen... Hmffpp..


(2 maj)

Något litet fel är det ju när jag kollar i almanackan för att se vad det är för datum som jag ska skriva som rubrik, haha... Jag fyller ju år idag, jag borde ju faktiskt veta att det är den andra maj idag :)

Där fyllde jag 4 år, nu fyller jag 16 år. Är 12 år äldre nu, rätt mycket har förändrats sen man var en liten 4-åring som tvingades åka till baletten på lördagar även fast man hellre ville sova. Men att åka dit med bästa kompis Rebecca var rätt roligt ändå, vi lekte att våra balett väskor åt upp vår balettskor.

Vilken liten smalis man var

Ser ju ut som ett litet kryp ju

Vilka stora bröst, tror jag hade H-kupa på den tiden.. ;)

Vilken liten spinkelivink :P Jag såg faktiskt rätt liten och späd ut ju, och sen hände nått och så blev man stor! Nä inte stor, stor, men jag är faktiskt nästan 162 cm, fast jag är 161 cm.

Idag vet jag vad jag inte ska göra, jag ska inte ta på mig rosa balettkläder och dansa balett, nejnej... Sist jag gjorde det då var jag 10 år.



23 dagar kvar till Kreta, whoop, whoop!

Jag och Erica i Riga i somras. Vi åkte ju på en 2-3 dagars kryssning till Riga, det var grymt kul!
Hur kul ska då inte en 7-dagars resa till Kreta bli då? ;)



(1 maj)

Hoy he estudiado, voy a estudiar mañana también, en mí cumpleaños :(

Översättning:

Idag har jag pluggat, jag ska plugga imorgon också, på min födelsedag :(

Här är en video på Eternity som jag lärt att snurra runt:


(1 maj)

Har bara tagit det lugnt idag pga av matförgiftningen. Men det var ingen fara idag, jag kunde grilla korv över grillen idag och äta korv med bröd. Och så fick jag reda på att senapen som endast jag ätit igår hade gått ut i december!! Det var nog inte avokadon utan senapen som gjorde mig så matförgiftad att jag kräktes flera gånger.
Sen har min mamma kastad på massor av lavendel på grillen så att det kom enorma mängder av rök som luktade lavendel, in i vårt hus eftersom dörren var öppen.

Och så har jag kollat på gårdagens bb avsnitt och pluggat so. Nu ska jag plugga hemkunskap :)


Imorrn fyller jag 16 år. Vill inte gå till skolan då ju... Hatar när folk sjunger för mig och så i skolan, gillar inte den typen av uppmärksamhet. varför kunde jag inte fylla år 1 maj istället, vara ledig varenda födelsedag i hela mitt liv :)


(1 maj)

Igår grillade jag korv och åt till middag och en avokado som var väldigt mjuk och gul, den som inte helt okej ut men jag åt den ändå och tänkte att det gör inget (dålig idé).
Påväg till alby så börjar jag känna mig yr, men tänker inte mer på det för vi sprang en bit dit.
I alby så är jag med erica och några fler och vi får runt lite överallt och pratar med lite personer som vi känner och tittar på majbrasan och så.


Jag känner hur jag får mer och mer ont i magen hela tiden och ett jättejobbigt illamående, vid 10-tiden så vill jag bara spy. Vid elva så spyr jag faktiskt, skitäckligt men det kändes skönt. Jag känner mig bra en stund efter och då äter jag lite på min melonrem, bad idea! Illamåendet blossar upp.. Sen mår jag inge bra alls, så jag säger att jag vill hem och då är Erica och de andra snälla och också går hem såjag slipper gå ensam. Påvägen hem så får jag en kräkreflex igen och spyr, mer denna gång. Det kändes bara så grymt hemskt, vissa av dem vi var med kände jag knappt och jag bara springer och spyr :(

När jag är hemma så mår jag skitdåligt. Sen så spyr jag en gång till hemma, kändes som jag tömdes på 2 liter. Sen mår jag bra i magen och går och lägger mig men har frossa, så jag fryser jättemycket. Lyckas ändå somna och inte vakna en enda gång på natten.
Nu mår jag ganska bra, har lite ont i magen men det är ingen fara.

Igår trodde jag ett tag att jag fått maginfluensan, men eftersom jag mår bra nu så betyder det att det bara var en rejäl matförgiftning av den där JÄVLA AVOKADON!


Jag som hade sett fram emot min melonrem hela veckan (typ), så får jag inte ens äta den :(


RSS 2.0