(21 januari)

Titta på dessa barn! De är helt fantastiskt duktiga, är så imponerad av vad man kan göra med sin kropp.



Imorn blir det att gå uppv id sex, ska ju vara i stallet kvart över sju. Men vi har redan gjort rätt mycket arbete, så blir mest att bygga bana, göra mackor/dricka, städa läktaren och sopa trappan igen.
Är inte så nervös över imorn, jag är väldigt osäker på om han kan gå runt en bana felfritt. Det beror på honom, vad han känner för. Banan som vi ska ha är inte den bästa för Rasmus, det är så många oxrar med. Men det är inga kombinationer med.
Jag vet iaf hur jag ska rida honom, det vet inte borta laget. INTE för fort, håll tillbaka och några meter innan hindret så måste man gasa och vifta lite med spöet och verkligen vilja över. Absolut inte göra för stora svängar, han blir mer taggad på omhoppningssvängar och tycker om det, men jag tänker inte göra omhoppningssvängar för då kan han också stanna om hindret kommer för plötsligt. Gasa lite ur svängarna för att få honom på gott humör, haha ;) Byt spö hand många gånger! På något sätt så kan jag se på ett hinder vilket håll rasmus helst av allt skulle springa förbi på, det är inte alltid den självklaraste sidan. har lärt känna honom.

Räcken komemr inte vara ett problem imorn. Det är oxrarna, och jag vet vilka hinder som är svårast redan. Hinder ett är det svåraste, hinder 2 är lite svårt också och så är hinder sex jätte svårt. Han sprang ju förbi hinder sex på framhoppningen förra matchen.
Jag kan inte garantera att han går runt nolla, men jag ska göra mitt bästa. Nu har jag haft tid på mig att tänka lite hur jag ska göra i olika situationer och det brukar alltid hjälpa.
Jag ska starta först, det är bra för får han stå stilla för länge så vill han inte hoppa igen. Det ska två hästar nere i hörnen där nere och så ska vi hoppa lägsta höjden, 60 cm. Ska också få be om att det gröna hindret ska bli ett räcke, han stannar alltid på det gröna hindret.

På ett sätt har jag lite dåligt samvete för att vi tar med Rasmus, stackars borta ryttaren. Men Sundby leder, det betyder att dem är duktiga. Laget vil ju att vi ska ljuga lite om hästarna, men alltid när jag sitter av och ger hästen till borta ryttaren så typ måste jag säga något. Förra gången sa jag detta: "Ett tips, försök inte och arbeta honom i form på framridningen, då kan han stanna och vägra gå framåt och vara rätt så russig. rama in ordentligt på hindrerna" Dåligt sagt xD De kan gärna få reta upp honom genom att försöka få honom att gå i form så han stannar, då blir de lite frustrerade och rider kanske inte lika bra. Det man kan säga är att man ska rama in honom ordentligt och inte tveka själv. För det hjälper ju inte så mycket, vilken häst ska man inte rama in till hindret? Känner mig som värsta boven, men jag vill viiinnnaaaaaa!!

Men när jag rider fram så ska jag galoppera rätt mycket så han blir av med över energin, men ändå orkar hoppa en bana. Sen så blir han trött och orkar inte mer :P

Tror faktiskt att rasmus är ponnyn jag hoppat flest gånger i mitt liv. Om jag tänker efter så är det rätt cpigt att jag gillar att hoppa honom... Men jag älskar utmaningar, och gilla hästar som typ ingen annan gillar. och jag gillar när han kommer i pigg galopp och hoppar sådär stort som bara Rasmus gör, och bara flyga med i hans språng. Det slår allt. När man flyger där i luften så blir man så lycklig!



Men nu på sistone har han blivit lite sämre i hoppningen. Eller, han har blivit piggare men nu gör han tvärnitar. det gjord ehan inte i början, då kunde han stanna flera meter framför hindret. Nu kan han fara framåt och sen stanna precis framför, som om han vill kasta av. Lite läskigt, men man får hoppar på det bästa imorn :)
Sofia är min hästskötare imorn så hon kan säkert göra honom på gott humör ;)



Kommentarer
Postat av: Emelie

Du är så himla duktig på att rida! :) Önskar att jag var lika duktig som dig! Sofia och Erasmus borde anmäla sig till ponnyakuten nästa år! ;) Det var en som hae anmält sig med en ridskoleponny så det kan ju Sofia också göra! ;)

2012-01-23 @ 10:29:59
URL: http://ssupersmothie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0