(11 november)

Idag red jag Dingo.
Vi skulle göra framdelsvänding och massa tempoväxlingar och halvvolter. Han är ju en väldigt fin häst, en otroligt fin häst tycker. Jag han är absolut den hästen jag gillar mest i dressyr och det har han varit sen i våras :)
I början så böjde han väl rätt snällt på nacken och jag var nog lite hård i handen då.. Sen gjorde vi lite skrittövningar och sen när vi travade igen och då var han så jääävla fin! Till slut kunde jag hålla händerna stilla tilslammans på manen och bara rida med rumpan och så travade han runt i en fin form. Men sen ibland så blir jag lite stressade och då travar han på lite för snabbt :/

Över ett halvår sedan
Sen var det lite galoppfattningar som vi skulle träna på, och de två sista gångerna så satt jag verkligen ner på rumpan och kände hur han tog i från bakbenen när han fattade galopp och även behöll formen.
Men jag var så stolt över honom, han kan verkligen gå fint. Jag tycker ärligt han är finare än Snow... ;)

Det Maria sa efter: var att formen är inget speciellt, för den hittar jag på de flesta hästar nu. Det enda är att jag måste bli lugnare när jag rider, jag är rätt energisk av mig. Hon tror att det är för att jagr ider MH och får mitt treyck i rumpan efter det, för han är ju så seg och tung... Hon sa att jag rider bra på de sega hästarna (Globus, rasmus) men hon tänker sätta mig på de piggare hästarna ett tag så jag lär mig att bli lugnare i min ridning.

Random bild bara

Sen gick jag och red MH. Fyfan vad han var annorlunda än Dingo! Dingo fick man bromsa, MH fick man verkligen använda rumpan på... Jag orkade seriöst inte av det. Var trött efter Dingo, så jag tog en massa skrittpauser på MH. Jag red inte så mycket dressyr, lite skänkelvikning och annat. Sen galopperade jag rätt mycket, slalom, snabbt m.m. Hade mest kul när jag red, inget seriöst alls.

På fredag så ska jag testa att ha voltige på honom ;) Bara jag hittar någon som kan longera.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0