(22 mars)

En sak som jag stör mig rätt mycket på när jag läser andra bloggar/forum är felstavningar. Jag vet att själv kan skriva fel och jag skriver rätt slarvigt och läser inte igenom min inlägg så ofta, men jag stör mig ändå på felstavningar. Vanliga felstavningar:

Interju - Intervju
Imot - Emot
Igentligen - Egentligen
Hämskt - Hemskt
(de till höger är de rätta stavningarna)

Och folk som skriver ända istället för enda. Ända används nästan aldrig, det betyder ända som i rumpa och kommer ungsprungligen från ände, som i "världens ände". Enda använder man som i meningar , du är den enda, det var inte en enda person där, jag är den enda som kan m.m.

Jag tycker att svenska är ett rätt enkelt språk att uttala om man är uppfödd med det. Det mesta stavas som det låter, det är mest E och Ä som kan vara lite svåra för en del att skilja på. Men vi har ju ett väldigt lättuttalat språk jämfört med engelskan ex, vissa ord i engelskan är väldigt svåra att förstå hur de ska uttalas om man läser dessa ord i en text.

Kände bara för att skriva detta, hoppas någon lärde sig något :) (ett tips, skriver ni en uppsats i svenskan börja ALDRIG en mening på men, det fick jag lära mig tidigt och har tjänat på)

Hahah, den här är så sann på mig!:


Kommentarer
Postat av: caroline

Va läskigt, den där bilden stämmer in på mig också :o haha

2012-03-23 @ 22:17:16
URL: http://carolineonansen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0