Cider, mums (15 januari)

Måste bara tipsa er alla att dricka päroncider! Mumsigt. Utan alkohol menar jag för er som gärna vill misstolka...

Det är så goooott

Jag kan skriva om alla hästar jag varit skötare på i åren:

Min första sköthäst var Lakrits, en riktigt mörkbrun häst som var dum i spiltan. Det var min syster Vendela som tvingade mig att bli skötare på honom, men jag var ju trots allt bara 6 år. Och dumma hästar ska inte 6 åringar sköta, så blev skrämd av honom och slutade. Jag började istället på Misty eftersom hon såg likadan ut som Lakrits, tyckte jag då i alla fall. 

Sedan var Vendela skötare på Snow Berry och då blev jag cokså det för hon tvingade mig, kommer ihåg hur vi stod och gjorde hårboll efter hårboll på henne. Hon hårade väldigt mycket!

Sedan slutade jag på Snow Berry eftersom Vendela slutada och så var jag inte skötare på säkert ett år. Vendela hade börjat sköta Picco 8 och när hon tröttnat på honom så bad hon mig att borsta av honom en gång. Föll pladask för hans charm och blev skötare alla dagar i veckan! Smörjde alla hans saker 2 gånger i veckan, ryktade som en tok (ryktrekord 54 skrapor), pysslade om honom rejält, tvättade väggen en gång i veckan m.m. Picco var en riktigt rolig häst att skötam han älskade att kela, och kunde inte stå still när man ryktade. Lärde honom två komandon: 1. Ta borsten. Då tog han min borste i munnen och la den i krubban. 2. Loss. Han släppte borsten. En smart häst det. Honom var jag skötare på i 3-4 år.

Sedan började jag sätta igång Spot och det tog sin lilla tid innan jag blev förälskad i Spot, blev skötare på honom men fortsatte sköta Picco. Det blev väldigt jobbigt i längden att sköta om Picco och Spot, så då blev det stora valet: Spot eller Picco? Eftersom jag brukade rida Spot och inte Picco så blev det Spot.

Många tycker han är annorlunda mot mig, jag vet inte. Men har vart skötare på honom i snart 3 år så har fått ett ganska starkt band med honom. Jag ser inte att han är sur, jag ser en snäll häst som blivit illa behandlad och har svårt att lita på människor. Sedan blev jag medryttare på Karenina i början av 2010, fast var fortfarande skötare på Spot.

Det var en otroligt busig pålle som vände på en femöring när honb lev rädd och skenade iväg och sparkade bakut. Fast en väldigt social och kelig häst, fast hon är allergisk mot damm. Fast i maj blev hon halt och var det i 9 månader, egentligen sa de på kliniken att hon hade en gaffel bens skada fast sedan visade sig att det inte var det. Hon har inte börjat ridas än eftersom hon är väldigt busig nu. Är medryttare fortfarand epå Karenina, men hon rids ju inte just nu.


Livet rullade på, blev en ganska dålig skötare på Spot. Eftersom han bara hade mig som skötare så fortsatte jag att vara uppskriven på honom och sköta lite då och då.
Sedan när jag fyllde 14 år fick jag en riddag på My hamilton, fredagar. Han var väldigt mysig och snäll jämfört med busiga Karenina. Fast vilken stoooor galopp han har!

Honom rider jag fortfarande varje fredag och ibland någon mer dag om det behövs.
Sedan blev jag tillfällg medryttare på busige Nonni tills Karenina blivit frisk. Hon avr jätte snäll att rida dressyr på, men om jag red ut så gjorde hon allt för att kasta av mig. Hon skenade, bockade, stegrade framför allt.. 
 

Jag red henne i några få månader, eftersom jag red henne gratis 2 dagar i veckan (karenina red jag gratis en gång i veckan) så fortsatte jag även fast jag blev lite skraj av att rida henne.. Fast sedan red mamma ut med mig när jag red Nonni och hn fick se vilka krumilur grejer Nonni gör så skrev hon till Anette och så fick jag inte vara medryttare längre. Sedan ville de ha mig som medryttare igen efter några veckor, fast då ville jag inte det.

Så nu är jag skötare på Spot och MH :)  Det var min långa historia om hästar.


Kommentarer
Postat av: Johanna

Du kan nog gissa vilka jag tkr mest o (a) :p

Hamilton och Suppilupps mamma <3

2011-01-15 @ 22:36:55
URL: http://jojjosspace.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0